Bewator 2010 Satellite. Applikationsexempel

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bewator 2010 Satellite. Applikationsexempel"

Transkript

1 Bewator 2010 Satellite Applikationsexempel

2 Copyright 2004 Bewator AB, Solna. Kopiering ur denna handbok får ske endast efter skriftlig överenskommelse med Bewator. Bewator förbehåller sig rätten att ändra såväl systembeskrivningens innehåll som produkternas konstruktion Dokumentnummer: Bewator AB, som ingår i Bewator Holding AB, utvecklar och marknadsför ett komplett utbud av säkerhetsprodukter, vilket inkluderar passerkontroll och larm. Försäljning, installation och service sköts via ett rikstäckande nät av återförsäljare.

3 Bewator-2010 Satellite 3 Innehåll SÄKERHETSLÖSNINGEN FÖR CENTRAL ÖVERVAKNING AV MINDRE FASTIGHETER... 4 Bewator 2010 Satellite... 4 Fjärrövervakning... 4 Många funktioner... 4 Exempel... 4 Enkel installation... 4 EXEMPEL PÅ ANVÄNDNINGSOMRÅDE... 5 Kommuner... 5 Butikskedja... 6 Nätoperatör... 6 STORA RESURSER I LITET FORMAT... 7 Bewator 2010 Satellite... 7 Grundutförande... 7 Utbyggnad... 7 INSTALLATION... 8 Grundenheten... 8 Yttre komponenter... 8 Utbyggnad... 8 Utbyggd Satellite... 9 TEKNISKA DATA... 9 Tekniska data Satellite grundenhet... 10

4 4 Bewator-2010 Satellite Säkerhetslösningen för central övervakning av mindre fastigheter Bewator 2010 Satellite När säkerheten i mindre byggnader behöver övervakas och styras på distans är Bewator 2010 Satellite den idealiska lösningen. Satellite är en mindre version av det välkända och kraftfulla Bewator 2010 systemet. I Satellite är alla funktioner desamma som i 2010 men i mindre förpackning. Både larm och passagekontroll finns i ett och samma system. Brandvarning, överfallslarm, driftlarm och alla andra funktioner ingår fullt ut, men Satellite är speciellt anpassad för att passa i mindre byggnader. Fjärrövervakning Den stora fördelen med Satellite är att den är speciellt anpassad för fjärrövervakning. I Satellite finns utrustning för kommunikation till en eller flera centrala övervakningsplatser. Alternativa kommunikationsvägar är datanät (även ADSL), telemodem (via publika telenätet), fiberkabel eller kopparkabel. Oavsett kommunikationssätt ger Satellite ett mycket kraftfullt, gemensamt övervakningsverktyg. Från en eller flera platser kan ett stort antal Satellite övervakas och styras från en vanlig PC. system som grafik, larmkö, dörrstyrning, larmstyrning, logg, etc. Exempel Satellite kan med fördel installeras i förskolor och mindre skolfastigheter, butiker, bensinstationer, driftutrymmen som relästationer och liknande, förråd och lager. Givetvis kan Satellite även användas i större byggnader med ett begränsat behov av larm och passerkontroll. Enkel installation Satellite installeras snabbt och kostnadseffektivt. Alla systemkomponenter finns monterade i en sabotageövervakad stålkapsling. De yttre komponenterna som larmgivare och kortläsare ansluts direkt till Satellite med vanlig installationskabel. Om resurserna i Satellite inte räcker kan den byggas ut med vanliga Bewator 2010 komponenter som manöverpanel, reläenhet, eller ytterligare larm och Passagekontrollnoder (Se Tekniska data). Många funktioner I PC programvaran ingår alla de funktioner som normalt ingår i ett stort Bewator 2010 Om säkerheten behöver förstärkas kan Satelliten kompletteras med en inbyggd larmsändare. Satellite kan då överföra larmbesked direkt till en larmcentral helt oberoende av kommunikationen till den centrala övervakningen.

5 Bewator-2010 Satellite 5 Exempel på användningsområde Kommuner I en kommun finns många olika fastigheter, kontor, skolor, teknikhus, förskolor, fritidsanläggningar etc. Tyvärr utsätts sådana lokaler allt för ofta av vandalisering, brand och tekniska störningar. Satellite med sina inbyggda resurser för passagekontroll och larm minskar effektivt sådana risker. Larm avskräcker, påkallar uppmärksamhet och leder till snabbare insatser. Passagekontroll förenklar eller ersätter helt nyckelhanteringen samt underlättar fördelningen av behörighet till de olika fastigheterna. Vid uthyrning av kommunens lokaler används ofta bokningssystem som t ex Argentum/Booking eller Idavall Data/FRI. Med en sammankoppling av bokningssystemet och Satellite kan lokalerna automatiskt bli behöriga att nyttjas och all uthyrning/tilldelning sköts direkt från bokningssystemet. Bewator 2010 Satellite erbjuder alla dessa möjligheter och mycket mer. Övervakning och styrning av kommunens lokaler kan enkelt ske från valfri PC i stadsnätet Lågstadieskolor med Satellite. Passerkontroll, inbrottslarm, utrymningslarm, driftlarm, tid och belysningsstyrning Förskolor med Satellite. Inbrottslarm, driftlarm, utrymningslarm och belysningsstyrning. Teknikbyggnad med Satellite. Passerkontroll, inbrottslarm, driftlarm, manöverfunktioner och belysningsstyrning Idrottsanläggning med Satellite. Passerkontroll med länk till bokning, inbrottslarm, utrymningslarm, driftlarm, tid och belysningsstyrning I både stora och små kommuner erbjuder Satellite den bästa säkerheten - med total kontroll och styrning. Alla larmhändelser rapporteras till tydliga och pedagogiska presentationsmenyer i PC, grafiskt eller i tabellformat. Samtidigt kan lokalerna runt om i kommunen enkelt styras. Dörrar kan fjärröppnas eller låsas, belysningen på idrottsplatser kan tändas och släckas och lika enkelt kan larmet koppas till eller från. Bewator 2010 Satellite erbjuder alla dessa möjligheter och mycket mer.

6 6 Bewator-2010 Satellite Butikskedja Allt oftare utsätts butiker för olika former av hot och skador. Därför är det i dag en självklarhet att dessa är försedda med effektiva larm. Men med Bewator 2010 Satellite kan skyddet i butiken förstärkas ytterligare utan att ge avkall på bekvämlighet och tillgänglighet. Med alla de kraftfulla styr- och larmfunktioner som ingår i Satellite kan butiken övervakas, manövreras och skyddas på precis det sätt som önskas. Butik med Satellite. Inbrottslarm, överfallslarm, kyl-/fryslarm, passerkontroll och dörrkontroll. Närlivs med Satellite. Inbrottslarm, överfallslarm, utrymningslarm, kyl-/fryslarm och dörrkontroll. Från centrala platser kan alla butiker övervakas och styras, via datanät, ADSL eller vanlig telelinje. Nätoperatör I distributionsnät finns ofta behov av effektiv kontroll av de många byggnader och utrymmen som ingår i nätet. Allt från kontorsfastigheter till transmissionsstationer och teknikkiosker. Med Bewator 2010 Satellite kan alla mindre utrymmen nu förses med nyckelfri passerkontroll, närvarokontroll och effektiva larm, till en rimlig kostnad. Samtidigt ger Satellite möjlighet att styra och manövrera säkerhets- och fastighetsfunktioner på ett enkelt och lättöverskådligt sätt direkt från en vanlig nätansluten PC. Transmissionslänk med Satellite. Driftlarm, brandvarning, låskontroll och funktionsövervakning. Från driftcentralen kan alla enheter övervakas och styras. Nätstation med Satellite. Inbrottslarm, driftlarm, brandvarning, passerkontroll och närvarokontroll. Relästation med Satellite. Inbrottslarm, driftlarm, brandvarning, passerkontroll och funktionsövervakning.

7 Bewator-2010 Satellite 7 Stora resurser i litet format Bewator 2010 Satellite Satellite är en kraftfull komplett säkerhetsanläggning. I en och samma kapsling inryms alla komponenter för systemets funktion och kommunikation. Där finns systemets kommunikationsenhet och anslutningsenheter för passagekontroll, larm och manövrering. Satellite s kraftiga låsbara stålkapsling är sabotageövervakad för både öppning och bortbrytning. Om Satellite behöver utökas kan vanliga Bewator 2010 standardkomponenter användas. På så sätt kan Satellite anpassas till det aktuella behovet i fråga om storlek och utbredning. Grundutförande I grundutförandet har Satellite resurser för att styra 2 dörrar och samtidigt övervaka 10 larmadresser. Om Satellite inte används för passerkontroll finns resurser för flera larmadresser. (Se tabell under Tekniska data.) Alla anslutningsklämmor är samlade på en stor och lättåtkomlig plint. För fjärrkommunikation finns plats för ett TCP/IP modem eller ett telefonmodem. Dessutom finns plats för en inbyggd larmsändare. larmsändaren kan används om Satellite behöver sända larmbesked direkt till en larmcentral oberoende av TCP/IP eller modemkommunikation. Utbyggnad Om resurserna i grundutförandet inte räcker kan Satellite enkelt byggas ut på samma sätt som det stora 2010 systemet, men med en begränsning av antal komponenter. Satellite kan byggas ut med upp till 4 ytterligare passer- eller larmnoder, manöverpanel, reläenhet och det SSF godkända nätaggregatet E7. På så sätt kan en anläggning styra upp till 6 dörrar med passerkontroll, övervaka larmadresser och styra upp till 32 olika funktioner i fastigheten. Programvara En Satellite kan fungera helt utan och oberoende av PC. Men med en ansluten PC finns mycket stora möjligheter att styra och övervaka anläggningen, lokalt eller på distans. Där säkerhetssystemet Bewator 2010 redan finns kan Satellite installeras utan behov av nya programvaror. Exempelvis en fastighetsägare som redan har en programvarulicens för det storskaliga 2010 systemet kan enkelt komplettera sina kringliggande fastigheter med flera Satellite. Från PC arbetsplatser med den befintliga programvaran kan de nya Satellite styras och övervakas, som de vore en naturlig del av det större systemet. Det enda kravet för att utnyttja befintliga programvaror är att de är av version 3.4 eller senare. Är programvaran av äldre version kan den i de allra flesta fall uppgraderas.

8 8 Bewator-2010 Satellite Installation Grundenheten Satellite är mycket enkel att installera. I grundenheten är anslutningsklämmorna samlade till en rymlig plintrad. Där ansluts alla yttre komponenter, detektorer, sirener och kortläsare, precis som i en vanlig inbrottslarmcentral eller dörrcentral för passerkontroll. Kapslingen har kabelinföringar från såväl översida som bakplan. När Satellite beställs för kommunikation via TCP/IP- eller telemodem är ett modem monterat och anslutet till kommunikationsenheten. Om en larmsändare ingår är den monterad stående i kapslingens vägg och med separat integrerad plint för yttre och inre anslutningar. TCP/IP nät till central övervakning och larmöverföring till larmcentral via fast telenät. Yttre komponenter Bilden intill visar en Satellite med inbrottslarm, utrymningslarm och passerkontroll. I exemplet finns fortfarande resurser kvar för ytterligare larmdetektorer och styrning. Kommunikation sker via Utbyggnad Utökning med yttre systemkomponenter kan ske på samma sätt som i det fullskaliga 2010 systemet, med en Echelon LON buss som medger fri kabeltopologi. Det innebär att kommunikationsbussen kan installeras linjärt, fritt förgrenad eller till och med ringformad. Bilden på nästa sida visar ett exempel med en utbyggd Satellite med manöverpanel och reläenhet för flera yttre styrningar.

9 Bewator-2010 Satellite 9 Utbyggd Satellite Programmering och drift All programmering av Satellite kan ske i förväg och tankas över till kommunikationsenheten i samband med drifttagningen. Överföringen av alla systeminställningar kan ske både lokalt från en PC eller via fjärrkommunikation. Efter drifttagningen kan systemet sedan fortlöpande manövreras och övervakas, lokalt eller på distans Tekniska data Prestanda Satellite kan byggas ut med yttre systemkomponenter, precis som det fullskaliga Bewator 2010 systemet, dock med begränsat antal. Utbyggnad kan ske med en manöverpanel E4, en brandförsvarstablå E4B alternativt larmtablå E4L, en reläenhet E6 och ett systemintegrerat nätaggregat E7. Tabellen intill anger resurserna i en Satellite, från grundenhet till utbyggt system. Max antal dörrar** Max antal ingångar* Grundenhet st E2V st E2V st E2V st E2V st E2V + 1 st E * Det lägre antalet gäller då passagekontrollfunktionen utnyttjas, det högre när ingen passagekontroll utnyttjas. Max antal utgångar** ** Om larmnoder, E2VL, används minskar antalet utgångar till hälften och det tillkommer inga ytterligare dörresurser förutom grundenhetens 2 dörrar.

10 10 Bewator-2010 Satellite Tekniska data Satellite grundenhet Matningsspänning Max strömförbrukning exkl 12v uttag 24V 270 ma vid 24V DC Temperatur omgivning +5 C till +40 C (miljötålighetsklass I) Sabotagedetektering Bussanslutning Kommunikation på buss Kalenderfunktion Antal anslutna noder (lokal buss) Händelselogg Öppnings- och bortbrytningsskydd 1 st FTT-10A (Free Topology, Twisted Pair) Echelon LonTalk 10 år framåt 4st E2, 1st E4, 1st E4B/L, 1 st E6, 1st E händelser (med standardminne) Antal kort och koder 2500 (med standardminne, utbyggbar till 64000) Anslutning till PC (kanal A) Minnesexpansion Anslutningskabel RS baud (9 pol D-sub) 1 st PCMCIA-kortplats RB2010 eller motsvarande Storlek (mm) B 275 H 360 D 135 Vikt Ingångar Utgångar Ca 6,5 kg +/- 0,5 Kg beroende på bestyckning 16 st dubbelbalanserade slingor (16 ingångar) individuellt omställbara till strömslinga 2 st direktanslutning för Bewator kortläsare/knappsats 8 st fritt inställbara reläutgångar 2 st 12V, strömbegränsad till max 225 ma 2 st 12V, strömbegränsad till max 100 ma, spänningsmatning för t ex glaskrossdetektorer med fjärråterställning 6 st 12V max 20 ma akustiska och optiska indikeringsutgångar Strömbegränsning totalt: 225 ma För en fullständig beskrivning av de olika möjligheterna och komponenterna i Bewator 2010 systemet, se Bewator 2010 systembeskrivning, manualer och Bewators hemsida.

11

12

Bewator 2010 Omnis. Det integrerade säkerhetssystemet. Building Technologies, Security Products

Bewator 2010 Omnis. Det integrerade säkerhetssystemet. Building Technologies, Security Products Bewator 2010 Omnis Det integrerade säkerhetssystemet Building Technologies, Security Products Bewator 2010 Omnis det integrerade säkerhetssystemet Bewator 2010 Omnis är ett unikt, integrerat säkerhetssystem,

Läs mer

K44 Duo. Installation & User Manual EN SV DE FR DA FI NO

K44 Duo. Installation & User Manual EN SV DE FR DA FI NO K44 Duo Installation & User Manual EN SV DE FR DA FI NO 1 2 3 8 1 6 3 2 5 4 7 A 5 8 0 6 9 B K44 Duo Installation & User Manual EN SV DE FR DA FI NO 1 2 3 8 1 6 3 2 5 4 7 A 5 8 0 6 9 B K44 Duo Installations-

Läs mer

Din Trygghet. Dygnet Runt. www.lh-alarm.se

Din Trygghet. Dygnet Runt. www.lh-alarm.se Din Trygghet Dygnet Runt www.lh-alarm.se Vår syn på säkerhet Trygghet är målet, säkerhet är vägen. Och säkerhet uppnås genom pålitliga samarbetspartners och driftsäkra larmsystem. För oss på LH Alarm handlar

Läs mer

Torfors LonWorks System X4

Torfors LonWorks System X4 Torfors LonWorks System X4 Reglersystemet för fastigheten byggs upp så att intelligensen distribueras d.v.s. man placerar en s.k. reglernod där något skall utföras (övervakning, inhämtning av data m.m.).

Läs mer

Security Products Partnerprogram

Security Products Partnerprogram Security Products Partnerprogram Answers for infrastructure. Security Products Partnerprogram med oss är du säker Security Products är ett affärsområde inom Siemens AB, Building Technologies Division och

Läs mer

Bewator 2010 Version 4.0. Systembeskrivning

Bewator 2010 Version 4.0. Systembeskrivning Bewator 2010 Version 4.0 Systembeskrivning 2 Bewator 2010 Systembeskrivning Copyright 2003 Bewator AB, Solna. Kopiering ur Bewator 2010 Systembeskrivning får ske endast efter skriftlig överenskommelse

Läs mer

MANUAL RS-120/S GSM. Inkoppling av GSM-kort (Mobil 63) till larmsändaren RS-120/S

MANUAL RS-120/S GSM. Inkoppling av GSM-kort (Mobil 63) till larmsändaren RS-120/S MANUAL RS-120/S GSM Inkoppling av GSM-kort (Mobil 63) till larmsändaren RS-120/S SLK Larmsystem Domnarvsgatan 11, 3 tr 163 53 SPÅNGA 08-38 29 55 www-slksys.com Sida 2 Innehållsförteckning Allmänt 1.0 Val

Läs mer

Bewator 2010 Omnis. Systembeskrivning version 5.1. Building Technologies, Security Products

Bewator 2010 Omnis. Systembeskrivning version 5.1. Building Technologies, Security Products Bewator 2010 Omnis Systembeskrivning version 5.1 Building Technologies, Security Products Copyright 2009 Siemens Security Products AB, Solna. Kopiering ur Bewator 2010 Omnis Systembeskrivning får ske endast

Läs mer

Säkerhet helt anpassad till just era behov DS7220 V2 / DS7240 V2 centralapparater för inbrottslarm

Säkerhet helt anpassad till just era behov DS7220 V2 / DS7240 V2 centralapparater för inbrottslarm Säkerhet helt anpassad till just era behov DS7220 V2 / DS7240 V2 centralapparater för inbrottslarm Säkerhet har sitt pris, men det behöver inte kosta en förmögenhet. Centralapparaterna DS7220 V2 och DS7240

Läs mer

Inbrottslarm med mervärde

Inbrottslarm med mervärde ATS Advanced med mervärde Vi presenterar löpande spännande nyheter till ATS Advanced inbrottslarm. ATS Advanced-serien har fantastisk och pålitlig prestanda, med ursprung från många års erfarenheter och

Läs mer

ALLMÄNNA ANVISNINGAR FÖR PROJEKTERING AV INBROTTSLARMANLÄGGNINGAR

ALLMÄNNA ANVISNINGAR FÖR PROJEKTERING AV INBROTTSLARMANLÄGGNINGAR 1(5) ALLMÄNNA ANVISNINGAR FÖR PROJEKTERING AV INBROTTSLARMANLÄGGNINGAR INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sid ALLMÄNT 2 INBROTTSLARM 2 Funktioner 2 Detektorval-detektorplacering 3 Sektionsindelning 3 Manöverutrustning

Läs mer

Larmcentral Fjärrstyrning Klimatövervakning Värmestyrning -allt i en och samma enhet

Larmcentral Fjärrstyrning Klimatövervakning Värmestyrning -allt i en och samma enhet ESIM264 Larmcentral Fjärrstyrning Klimatövervakning Värmestyrning -allt i en och samma enhet Fjärrövervakning av lagerlokaler, temperaturkoll på serverhallen eller larmsystem i fastigheter. ESIM264 kan

Läs mer

Tekniska anvisningar Inbrottslarm 2012-10-10

Tekniska anvisningar Inbrottslarm 2012-10-10 Tekniska anvisningar Inbrottslarm 2012-10-10 1(10) 2(10) 2012-10-10 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SYFTE 4 ALLMÄNT 5 OMFATTNING 5 SYSTEM OCH FUNKTIONER 6 CENTRALAPPARAT 7 DETEKTORER 7 STRÖMFÖRSÖRJNINGSUTRUSTNING

Läs mer

IMSE WebMaster. med inbäddad webbserverteknik

IMSE WebMaster. med inbäddad webbserverteknik IMSE WebMaster med inbäddad webbserverteknik IMSE WebMaster är ett unikt TCP/IP baserat system för övervakning, mätning och styrning. Det unika med IMSE WebMaster är att den har inbäddade hemsidor för

Läs mer

Security Products Kursutbud

Security Products Kursutbud Security Products Kursutbud 3 Building Technologies, Security Products Bli mer konkurrenskraftig med en kurs från Security Products Siemens, Security Products erbjuder ett brett utbud av kurser i våra

Läs mer

REMO. Installations & Användarhandbok

REMO. Installations & Användarhandbok REMO Installations & Användarhandbok SV 1 2 3 4 7 A 5 8 0 6 9 B Copyright 2005 Bewator AB, Solna. Kopiering ur denna handbok får ske endast efter skriftlig överenskommelse med Bewator. Bewator förbehåller

Läs mer

1(11) Under denna flik beskrivs olika tekniker för larmöverföring.

1(11) Under denna flik beskrivs olika tekniker för larmöverföring. 1(11) ÖVERFÖRING ALLMÄNT Under denna flik beskrivs olika tekniker för larmöverföring. Beträffande förkortningar - se under ALLMÄNNA ANVISNINGAR FÖR PROJEKTERING AV ANLÄGGNINGAR sid. 3 Innehåll Sid Beskrivning

Läs mer

det intelligenta nätverket

det intelligenta nätverket det intelligenta nätverket För styrning och övervakning av brandspjäll, rökdetektorer, brandgasfläktar och andra larm Det intelligenta nätverket För styrning och övervakning av brandspjäll, rökdetektorer,

Läs mer

MANUAL RS-120/S GSM. Inkoppling av GSM-kort (Mobil 67) till larmsändaren RS-120/S

MANUAL RS-120/S GSM. Inkoppling av GSM-kort (Mobil 67) till larmsändaren RS-120/S MANUAL RS-120/S GSM Inkoppling av GSM-kort (Mobil 67) till larmsändaren RS-120/S SLK Larmsystem Domnarvsgatan 11, 3 tr 163 53 SPÅNGA 08-38 29 55 www-slksys.com Sida 2 Innehållsförteckning Allmänt 1.0 Komponenter

Läs mer

BRAND- OCH INBROTTSLARM

BRAND- OCH INBROTTSLARM BRAND- OCH INBROTTSLARM FOKUS PÅ SÄKERHET KAMIC Securitys affärsfilosofi är rak och enkel. Med kunskap och ett genomtänkt produktsortiment ska vi hjälpa våra kunder till miljöer optimerade med avseende

Läs mer

Styrning från telefon. Styrning mellan två Robofonsändare. Styrning via SMS. Styrning via dator

Styrning från telefon. Styrning mellan två Robofonsändare. Styrning via SMS. Styrning via dator Styrning från telefon Styrning mellan två Robofonsändare (Robofon/Googol) Styrning via SMS Styrning via dator Styrning lokalt INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. ALLMÄN BESKRIVNING... 3 2. FJÄRRSTYRNING I ALLMÄNHET...

Läs mer

ASSA passersystem. ARX, RX och Smartair. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

ASSA passersystem. ARX, RX och Smartair. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. ASSA passersystem ARX, RX och Smartair ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. ASSA passersystem ASSA är kanske inte det första företag du tänker på när det är dags att installera passersystem?

Läs mer

FELSIGNALSYSTEM. TEKNISK RIKTLINJE 2006-04-13 TR02-08-2 utg E 1/11. NK, Kontrollanläggning DATUM 2006-04-13 TEKNISK RIKTLINJE UTGÅVA E

FELSIGNALSYSTEM. TEKNISK RIKTLINJE 2006-04-13 TR02-08-2 utg E 1/11. NK, Kontrollanläggning DATUM 2006-04-13 TEKNISK RIKTLINJE UTGÅVA E SvK4005, v3.3, 2012-08-09 ENHET, VERKSAMHETSOMRÅDE NK, Kontrollanläggning VÅR BETECKNING TR02-08-2 DATUM 2006-04-13 TEKNISK RIKTLINJE UTGÅVA E FELSIGNALSYSTEM 1/11 Uppdateringar Utgåva Ändringsnot Datum

Läs mer

Bruksanvisning NX-148 Rev.6.0 NX-148. Bruksanvisning Daglig användare. Utgåva ver.6.00 2004-03-01. Microsec AB förbehåller sig rätten till ändringar

Bruksanvisning NX-148 Rev.6.0 NX-148. Bruksanvisning Daglig användare. Utgåva ver.6.00 2004-03-01. Microsec AB förbehåller sig rätten till ändringar Bruksanvisning NX-148 Rev.6.0 NX-148 Bruksanvisning Daglig användare Utgåva ver.6.00 2004-03-01 Microsec AB förbehåller sig rätten till ändringar 1 2 Bruksanvisning för NX-148 Rev.6.0 Bruksanvisning NX-148

Läs mer

BAS STRÖMFÖRSÖRJNING Slingövervakningsmodul-EXT/Kretskort

BAS STRÖMFÖRSÖRJNING Slingövervakningsmodul-EXT/Kretskort BAS STRÖMFÖRSÖRJNING Slingövervakningsmodul-EXT/Kretskort FUNKTION / PRESTANDA Monteringsalternativ: Slingövervakningsmodulen kan anslutas till alla 24Vdc strömförsörjningsenheter. I vissa modeller av

Läs mer

Tekniska anvisningar Inbrottslarm 2015-02-08

Tekniska anvisningar Inbrottslarm 2015-02-08 Tekniska anvisningar Inbrottslarm 2015-02-08 Syfte och mål Det övergripande syftet med dessa anvisningar är att de ska ge Futurum Fastigheter i Örebro AB (Futurum) en bra grund för att skapa miljöer värdiga

Läs mer

Kartläggning av befintlig elanläggning. Baserar sig på platsbesök samt möte med Björn Higson och Johan Sandström.

Kartläggning av befintlig elanläggning. Baserar sig på platsbesök samt möte med Björn Higson och Johan Sandström. Mariehamn 27.11.2015 Polishuset, Strandgatan 27. Kartläggning av befintlig elanläggning. Baserar sig på platsbesök samt möte med Björn Higson och Johan Sandström. 1. Huvudcentral. (400A) Saknar utbyggnadsmöjligheter

Läs mer

Perimeterlarm. Mur- & skalskyddslarm

Perimeterlarm. Mur- & skalskyddslarm Perimeterlarm Mur- & Skalskyddslarm Mur- & skalskyddslarm VibraFon en VibraFon är ett nytt avancerat mur- och skalskyddslarm för tidig detektering av angrepp mot murar och robusta omslutningsytor. Systemet

Läs mer

TIDOMAT smartone - kortläsare Mifare

TIDOMAT smartone - kortläsare Mifare TIDOMAT smartone - kortläsare Mifare SO-3393 (Mifare ) Elegant designad kortläsare med bakgrundsbelyst touchpanel. n läser beröringsfria kort (Mifare ) och kan indikera t.ex. öppen eller spärrad dörr med

Läs mer

VAKA. En ny generation passersystem

VAKA. En ny generation passersystem VAKA En ny generation passersystem VAKA En ny generation passersystem VAKA är ett passersystem avsett för såväl företag och förvaltningar som flerbostadsfastig heter. Istället för nycklar, som alltför

Läs mer

Sentrion intelligent säkerhet

Sentrion intelligent säkerhet Sentrion intelligent säkerhet www www IP-kamera Mobilgränssnitt Internet Befintligt nätverk SIOM Dörr-/larmnod Sentrion Centralenhet www Dörr-/larmnod SIOM Larm Sentrion marknadens mest intelligenta säkerhetssystem

Läs mer

INSTALLATION GOLDen GATE, TBLZ-1/2-1-3-41

INSTALLATION GOLDen GATE, TBLZ-1/2-1-3-41 INSTALLATION GOLDen GATE, TBLZ-1/2-1-3-41 1. ALLMÄNT Kommunikationsenhet TBLZ-1/2-1-3-41 är avsedd att användas till luftbehandlingsaggregat GOLD version 4, A och B. Enheten består av: 1. 4-modulers normkapsling

Läs mer

Med säkerhet på skolschemat. Förebyggande skydd mot brott, vandalism och andra hotbilder i skolans värld

Med säkerhet på skolschemat. Förebyggande skydd mot brott, vandalism och andra hotbilder i skolans värld Med säkerhet på skolschemat Förebyggande skydd mot brott, vandalism och andra hotbilder i skolans värld Förebyggande strategier Informera selektivt, evakuera säkert Pedagogiska institutioner som skolor,

Läs mer

Axtel. Porttelefon Porttelefoner. För en tryggare fastighet. P. Strandberg. T. Kantén. K. Larsson

Axtel. Porttelefon Porttelefoner. För en tryggare fastighet. P. Strandberg. T. Kantén. K. Larsson Porttelefon Porttelefoner Axtel För en tryggare fastighet P. Strandberg T. Lundell T. Kantén L. Frisk K. Larsson Då allt fler fastighetsägare väljer att låsa sina entréer uppstår behovet att på ett bekvämt

Läs mer

LAN 53-2 och LAN 54-2 manual

LAN 53-2 och LAN 54-2 manual LN - och LN - manual LRMPNEL LN s s s NO / NC / NC+ / NC- s SUMMLRM (,,C,Driftindikering) C 0s 0s INSTÄLLNING V LRMPNELEN TEST 0s 0s. Tryck på PROGRMMER. Välj ingång med KVITT. 0s 0s. Välj ingångskaraktär

Läs mer

FFV 500 Länken mellan övervakat objekt och människa. Omfattning insamling överföring behandling presentation

FFV 500 Länken mellan övervakat objekt och människa. Omfattning insamling överföring behandling presentation . FV50 - EN KOMPLETT LÖSNING FÖR TEKNISK ÖVERVAKNING 1 FFV 500 Länken mellan övervakat objekt och människa. Omfattning insamling överföring behandling presentation Användning driftövervakning underhållsövervakning

Läs mer

C17 Relämodul. Manual. Kräver VAKA version 2 eller senare Se för de senaste manualerna.

C17 Relämodul. Manual. Kräver VAKA version 2 eller senare Se   för de senaste manualerna. C17 Relämodul Manual Kräver VAKA version 2 eller senare 20010-07 Se www.axema.se för de senaste manualerna. Innehåll C17 Relämodul... 3 Montage av C17... 4 Installation av modul... 5 Konfigurera C17...

Läs mer

RB Radio. Installation & Handhavande

RB Radio. Installation & Handhavande RB Radio SE Installation & Handhavande Copyright 2002 Bewator AB, Solna. Kopiering ur RB Radio teknisk handbok får ske endast efter skriftlig överenskommelse med Bewator. Bewator förbehåller sig rätten

Läs mer

Fastighetsnätets uppbyggnad

Fastighetsnätets uppbyggnad Fastighetsnätets uppbyggnad Vi skall försöka förklara hur fibernätet ansluts till huset och ge exempel på hur man kan bygga sitt eget nät inomhus. OBSERVERA ATT BILDERNA ENDAST GER EXEMPEL HUR DE OLIKA

Läs mer

Manual för PC-program Larm

Manual för PC-program Larm Manual för PC-program Larm Rev. 04-06-02 Manual för PC-program...1 Allmänt...3 Programmet...3 Grundinställningar...4 Larmlistor...5 Larmlista - Funktion...5 Larmlista Typ...6 Larmlista - exempel...6 Ingångar

Läs mer

UDR-Plus Dörrlarm. axema Sida 1. Art. nr / E UDR Plus är ett kompakt dörrlarm, för att övervaka alla typer av dörrar

UDR-Plus Dörrlarm. axema Sida 1. Art. nr / E UDR Plus är ett kompakt dörrlarm, för att övervaka alla typer av dörrar UDR-Plus Dörrlarm Art. nr. 1-9033-3 / E 5870725 UDR Plus är ett kompakt dörrlarm, för att övervaka alla typer av dörrar Se www.axema.se för senaste manualerna. UDR+ Ver. 3.3 axema Sida 1 Beskrivning av

Läs mer

TKA Tele- och datasystem. Rainer Nieminen

TKA Tele- och datasystem. Rainer Nieminen TKA Tele- och datasystem Rainer Nieminen De stora förändringarna 2018 Elektiska motorlås utgår. (Försäkringskrav Göta Lejon) ersätts av: Elslutbleck med indikering av kolv ute och låst elslutbleck. SBF

Läs mer

BAS-SMS RT Inkopplings exempel

BAS-SMS RT Inkopplings exempel BAS-SMS RT Inkopplings exempel Vers. 1.0 120410 Innehållsförteckning Anslutningar och mått 3 Anslutning av BAS-UPS R med larm vid spänningsbortfall 4-5 Larm till 3 mottagare med kvittering 6-7 Larm till

Läs mer

Control. Intelligenta nyckellister. NYHET! Välj låsbar/ej låsbar lösning. Monteras enkelt på vägg eller i säkerhetsskåp.

Control. Intelligenta nyckellister. NYHET! Välj låsbar/ej låsbar lösning. Monteras enkelt på vägg eller i säkerhetsskåp. by Control Intelligenta nyckellister. Välj låsbar/ej låsbar lösning. Monteras enkelt på vägg eller i säkerhetsskåp. NYHET! Intelligenta nyckellister för skåp- och väggmontering Para dina nycklar med IntelliPin

Läs mer

Larmsystem 5000 för en trygg och värdig omsorg.

Larmsystem 5000 för en trygg och värdig omsorg. Larmsystem 5000 för en trygg och värdig omsorg. LARMSYSTEM 5000 TILLBEHÖR ARBETSVERKTYG FAST TELEFONI TRÅDLÖS RADIO LEDNINGSVERKTYG IP-TELEFONI GSM 5000 LARMSYSTEM E-HÄLSA SÄNGLARM HANDENHET STOLLARM

Läs mer

Passagesystem. Riktlinje. Utgåva 3: Järfälla kommun JÄRFÄLLA Växel:

Passagesystem. Riktlinje. Utgåva 3: Järfälla kommun JÄRFÄLLA Växel: Riktlinje Passagesystem Utgåva 3: 2018-06-04 Järfälla kommun 177 80 JÄRFÄLLA Växel: 08-580 285 00 E-post: jarfalla.kommun@jarfalla.se Hemsida: www.jarfalla.se Organisationsnummer: 212000-0043 Innehållsförteckning

Läs mer

UDR-Plus Dörrlarm. axema Sida 1. Art. nr / E UDR Plus är ett kompakt dörrlarm, för att övervaka alla typer av dörrar

UDR-Plus Dörrlarm. axema Sida 1. Art. nr / E UDR Plus är ett kompakt dörrlarm, för att övervaka alla typer av dörrar UDR-Plus Dörrlarm Art. nr. 1-9033-3 / E 5870725 UDR Plus är ett kompakt dörrlarm, för att övervaka alla typer av dörrar Se www.axema.se för senaste manualerna. UDR+ Ver. 3.8 axema Sida 1 Beskrivning av

Läs mer

INSTALATION GSM-A4. A4 Ins 3 jan -01

INSTALATION GSM-A4. A4 Ins 3 jan -01 GSM-A4 1 2 3 4 U1 U2 E + - INSTALATION Hellmertz Elektronik AB Sjötorpsvägen 8 Box 5 S-230 42 Tygelsjö E-Post Info@Hellmertz.se Tel: 040-466355 Fax: 040-466353 Preliminär! Version: 3.00 Datum: 4 okt 2000

Läs mer

Värmestyrningspaket S. Hårdvaruversion 2.0

Värmestyrningspaket S. Hårdvaruversion 2.0 Värmestyrningspaket S Hårdvaruversion 2.0 Systembeskrivning Värmestyrningspaket S från Induo Home kan användas för att styra funktioner som tillexempel elvärme i ett permanent- eller fritidsboende. Paketet

Läs mer

Kretskortslayout TU-3

Kretskortslayout TU-3 Kretskortslayout TU-3 C 1 Larmingången sluter till minus Layouten visar placering på larmingångar, anslutningar etc. Plint märkt skyddsjord ska anslutas för att erhålla fullgott åskskydd. Grundfunktion

Läs mer

Hi-O. Intelligent teknologi för dörrmiljöer. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

Hi-O. Intelligent teknologi för dörrmiljöer. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. Hi-O Intelligent teknologi för dörrmiljöer ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 Vad är Hi-O? Innehåll Hi-O, Highly intelligent opening, är en standardiserad teknologi som gör att

Läs mer

Tekniska anvisningar. Passersystem 2012-10-10

Tekniska anvisningar. Passersystem 2012-10-10 Tekniska anvisningar Passersystem 2012-10-10 1(10) 2(10) 2012-10-10 INNEHÅLLSFÖRTECKNING ALLMÄNT 4 ANLÄGGNINGENS UTFORMNING 5 OMFATTNING 5 SYSTEM OCH FUNKTIONER 6 CENTRALUTRUSTNING 8 KORTLÄSARE 8 PASSERKORT/TAGGAR

Läs mer

Handhavandeinstruktion

Handhavandeinstruktion Handhavandeinstruktion för centralapparat AC 948 med LCD-manöverpanel AC 148 Denna instruktion är tänkt att läsas av den anläggningsansvarige. AC 148 Handhavande anläggningsansvarige Rev.03 010108 Grundläggande

Läs mer

Elektroniska säkerhetslösningar för handeln

Elektroniska säkerhetslösningar för handeln Elektroniska säkerhetslösningar för handeln Answers for infrastructure. 1 2 Ett samlat grepp om säkerheten Minska svinn och stöld i handeln med elektronisk säkerhet i flera steg Oavsett storlek på företag

Läs mer

Larmpolicy. Antagen av kommunfullmäktige , 20.

Larmpolicy. Antagen av kommunfullmäktige , 20. Larmpolicy Antagen av kommunfullmäktige 2003-03-27, 20. 1. INLEDNING 2. BRANDLARM 2.1 Definitioner 2.2 Larmobjekt 2.3 Krav på anläggning för brand- och utrymningslarm 3. INBROTTSLARM 3.1 Definitioner 3.2

Läs mer

Skyddet är avstängt. Easy Series inbrottslarm Säkerhet helt enkelt - nu med wlsn* * wireless Local SecurityNetwork

Skyddet är avstängt. Easy Series inbrottslarm Säkerhet helt enkelt - nu med wlsn* * wireless Local SecurityNetwork Skyddet är avstängt Easy Series inbrottslarm Säkerhet helt enkelt - nu med wlsn* * wireless Local SecurityNetwork 2 Säkerhet först och främst Du vill naturligtvis ha det bästa möjliga skyddet för ditt

Läs mer

Larmkommunikation. Larmsändare ODEN. Installationsanvisning 80 X1 7108. Uppgjord datum Reviderad datum Antal sidor S-klass 1999-04-22 1999-08-24 14

Larmkommunikation. Larmsändare ODEN. Installationsanvisning 80 X1 7108. Uppgjord datum Reviderad datum Antal sidor S-klass 1999-04-22 1999-08-24 14 Larmkommunikation Installationsanvisning 0 X 70 Uppgjord datum Reviderad datum Antal sidor S-klass 999-0- 999-0- Innehållsförteckning Allmänt 3 Installation Förberedelser Installera larmsändaren 5 Prova

Läs mer

TECHNICAL INFORMATION Bewator-2010 Bokning Tilläggsblad

TECHNICAL INFORMATION Bewator-2010 Bokning Tilläggsblad www.bewator.se TECHNICAL INFORMATION Bewator-2010 Bokning Tilläggsblad Doc nr: 81102-1 Dat: 03-20 SE Bewator-2010 gränssnitt mot externa bokningssystem Inledning Bewator-2010 version 3.4 och senare innehåller

Läs mer

Ritning nr: Blad Flik Dokument Datum Rev.dat

Ritning nr: Blad Flik Dokument Datum Rev.dat Ritning nr: Blad Flik Dokument Datum Rev.dat E64:60-0010 1 Dokumentlista 09-01-27 09-01-29 E64:60-0010 2 Dokumentlista 09-01-27 09-01-29 E64:60-0190 1 Sektionsförteckning 09-01-27 09-01-27 E64:60-0300

Läs mer

Fastighetsnätets uppbyggnad

Fastighetsnätets uppbyggnad Fastighetsnätets uppbyggnad Vi skall försöka förklara hur fibernätet ansluts till huset och ge exempel på hur man kan bygga sitt eget nät inomhus. OBSERVERA ATT BILDERNA GER EXEMPEL HUR DE OLIKA KOMPONENTERNA

Läs mer

Larm för olika behov. Idriftsättningen är enkel, ett eller ett par SMS så är du igång.

Larm för olika behov. Idriftsättningen är enkel, ett eller ett par SMS så är du igång. LARMPAKET GSM Larm för olika behov Induo Home har fem larmpaket för att passa de vanligaste larmbehoven för mindre objekt. Våra paket passar för att övervaka hem, mindre företag, fritidsbostäder, hobbygarage,

Läs mer

Användarguide Galaxy ASSA ABLOY

Användarguide Galaxy ASSA ABLOY Användarguide Galaxy ASSA ABLOY Copyright 2003-2008, ASSA ABLOY ASSA ABLOY Förmansvägen 11 SE-117 43 Stockholm Phone: +46 (0)8-775 16 00 Fax: +46 (0)8-775 16 20 UG 559 012 920F Innehåll Galaxy 3 Om Galaxy

Läs mer

VAKA - Passersystem.sjunio9atta8.se,20101115 www

VAKA - Passersystem.sjunio9atta8.se,20101115 www VAKA - Passersystem Aldrig har det varit enklare! VAKA är ett helt nyutvecklat passersystem och utmärker sig genom en unik systemuppbyggnad så väl som på en lång rad innovativa funktioner. Som första passersystem

Läs mer

Energi Savr Node QSTM Mångsidig och energisparande belysningsstyrning som är lätt att installera och enkel att bygga ut

Energi Savr Node QSTM Mångsidig och energisparande belysningsstyrning som är lätt att installera och enkel att bygga ut Energi Savr Node QSTM Mångsidig och energisparande belysningsstyrning som är lätt att installera och enkel att bygga ut ENERGI SAVR NODE QS VAD ÄR ENERGI SAVR NODE QSTM? Energi Savr Node QS är en enkel

Läs mer

Passersystem VAKA 10

Passersystem VAKA 10 Driftsättning & Snabbstart Passersystem VAKA 10 axema Sida 1 Copyright Axema Access Control AB, Stockholm 2011. 20003-03 Vaka quick guide Axema Access Control AB är ett svenskt säkerhetsföretag som sedan

Läs mer

Access Easy Passersystem Från vilken plats som helst med ett klick!

Access Easy Passersystem Från vilken plats som helst med ett klick! Access Easy Passersystem Från vilken plats som helst med ett klick! 2 Enkel installation, enkel hantering, tillförlitlig säkerhet För små och medelstora företag är det nödvändigt att kontrollera inpasseringen

Läs mer

Handhavandebeskrivning

Handhavandebeskrivning Handhavandebeskrivning Användare Manualen beskriver funktioner och dagligt handhavande för Galaxy G2-20 larmsystem. Systemet uppfyller SBSC enligt SSF 1014 för security grade 2 (larmklass 2) Miljöklass

Läs mer

TIDOMAT smartone. Säkerhet via webben

TIDOMAT smartone. Säkerhet via webben TIDOMAT smartone Säkerhet via webben Säkerhetssystemet smartone: Har en webbserver integrerad i Centralenheten. Består av en Centralenhet och Dörrmiljöer samt valfria produkter som nätverkskamera och GSM

Läs mer

Vilken säkerhetsnivå skall jag välja?

Vilken säkerhetsnivå skall jag välja? Vilken säkerhetsnivå skall jag välja? Svenskt Vattens seminarium om Säkerhetshandboken 2013-01-08 Vilken säkerhetsnivå skall jag välja? Vilka oönskade händelser vill jag undvika? Vilka oönskade händelser

Läs mer

Vilken säkerhetsnivå ska man välja?

Vilken säkerhetsnivå ska man välja? Vilken säkerhetsnivå ska man välja? Mats Andersson, WSP Vanliga frågor à Hur tar jag reda på vad som är värt att skydda? à Vilken åtgärd ger mest effekt för pengarna? à Kan man inte bara köpa ett larm

Läs mer

SPCA210. SPC Dörrcentral för två dörrar

SPCA210. SPC Dörrcentral för två dörrar SPC Dörrcentral för två dörrar Vanderbilt`s SPCA210 kombinerat med en SPC centralapparat erbjuder kunder möjligheten att kostnadseffektivt integrera passagefunktionalitet i deras inbrottslarmsystem. När

Läs mer

10UT. 19R Fusepanel XM XL XXL 19 SVENSKA POWER SUPPLIES - MADE IN SWEDEN

10UT. 19R Fusepanel XM XL XXL 19 SVENSKA POWER SUPPLIES - MADE IN SWEDEN 19R Fusepanel XM XL XXL 19 B3 POWER SUPPLIES - MADE IN SWEDEN SVENSKA 10UT är ett avsäkringskort som har tio separata tvåpoligt avsäkrade lastutgångar med indikeringsdioder. Kortet har en separat larmutgång.

Läs mer

ID3000 Brandlarmsystem

ID3000 Brandlarmsystem ID3000 Brandlarmsystem Systembeskrivning Innehållet i detta dokument kan komma att ändras utan föregående varning. Funktion ID3000 brandlarmscentral från NOTIFIER by Honeywell är ett fullt adresserbart

Läs mer

DS7240V2 Centralapparat

DS7240V2 Centralapparat Inbrottslarm DS7240V2 Centralapparat DS7240V2 Centralapparat Åtta fasta sektioner Åtta schemalagda händelser kan programmeras RF-kompatibel Upp till 32 användare med fjärrkontroller (tillbehör) Fyra programmerbara

Läs mer

Larmcentral Övervakar 2500 m / kanal Registrerar larm (on/off) via signalkabel i rörgrav. Felinmätning med pulsekometer 2 kanaler för larmtrådar

Larmcentral Övervakar 2500 m / kanal Registrerar larm (on/off) via signalkabel i rörgrav. Felinmätning med pulsekometer 2 kanaler för larmtrådar Fuktlarmsystem 7:0 LC/Kabelradar Kabelradar Övervakar 5000 m / kanal Registrerar förändringar Felinmätning från dator via kabel, telefon, GSM. kanaler för larmtrådar Larmcentral Övervakar 500 m / kanal

Läs mer

Passersystem VAKA 10

Passersystem VAKA 10 Driftsättning & Snabbstart Passersystem VAKA 10 20003-1 Vaka snabbstart axema Sida 1 Copyright Axema Access Control AB, Stockholm 2011. 20003-sv Vaka quick guide Axema Access Control AB är ett svenskt

Läs mer

VARIODYN D1 Comprio. Talat utrymningslarm för alla typer av byggnader

VARIODYN D1 Comprio. Talat utrymningslarm för alla typer av byggnader VARIODYN D1 Comprio Talat utrymningslarm för alla typer av byggnader Lätt att använda med hög kvalitet och enkelt underhåll. Högt och tydligt: Talat utrymningslarm Ett talat utrymningslarm räddar liv.

Läs mer

Allmänt. Innehåll. Line Ins 3 jan -01

Allmänt. Innehåll. Line Ins 3 jan -01 GSM-LINE 2 INSTALATION Hellmertz Elektronik AB Sjötorpsvägen 8 Box 5 S-230 42 Tygelsjö E-Post Info@Hellmertz.se Tel: 040-466355 Fax: 040-466353 Preliminär! Version: 3.00 Datum: 2 okt 2000 Utskriven: 3

Läs mer

SNABB-GUIDE FÖR GOOGOL T1 PROGRAMMERING.

SNABB-GUIDE FÖR GOOGOL T1 PROGRAMMERING. SNABB-GUIDE FÖR GOOGOL T1 PROGRAMMERING. Inledning. Denna snabb-guide är främst framtagen för dig som aldrig har programmerat någon GoogolT1, men kan även hjälpa dig som inte så ofta jobbar med GoogolT1.

Läs mer

Vägledning till ifyllande av SBF 103:8 Anläggarintyg brandlarm

Vägledning till ifyllande av SBF 103:8 Anläggarintyg brandlarm Vägledning till ifyllande av SBF 103:8 Anläggarintyg brandlarm Denna vägledning riktar sig till dig som ska fylla i anläggarintyg SBF 103:8. Anläggarintyget ska endast användas av företag som är certifierade

Läs mer

Installationsmanual Multiläsare 2000 användare 12V DC Revidering 1.00

Installationsmanual Multiläsare 2000 användare 12V DC Revidering 1.00 ML 1540 Installationsmanual Multiläsare 2000 användare 12V DC Revidering 00 Innehåll Översikt... 3 Produktbeskrivning... 3 Utmärkande egenskaper... 3 Användning... 3 Larmfunktion... 4 Återställning larm...

Läs mer

Energibolag. Säker behörighet på distans. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

Energibolag. Säker behörighet på distans. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Energibolag Säker behörighet på distans ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Säkerhetslösning för energileverantörer Energibolagen har höga säkerhetskrav och arbetar intensivt med att

Läs mer

Den distribuerade värmedetektorn ULRICA

Den distribuerade värmedetektorn ULRICA Den distribuerade värmedetektorn ULRICA Värmedetektorsystemet ULRICA kan lokalisera värme från en brand med noggrannhet på 1,5 meter över en total kabellängd på 2000 meter. Systemet detekterar temperaturökningar

Läs mer

SM40. Strömförsörjning med plats för batteri

SM40. Strömförsörjning med plats för batteri LARMDONSSTYRNING BESKRIVNING donskort för montage i 19 kassett (SM911), i våra likriktare eller i kapsling för väggmontage. 19 kassetten SM911 kan förses med 4st kort. Det ger upp till 20 utgångar i en

Läs mer

Exigo. Den enkla vägen till kontroll av värmeanläggningar i bostadshus

Exigo. Den enkla vägen till kontroll av värmeanläggningar i bostadshus revision 02 2015 Den enkla vägen till kontroll av värmeanläggningar i bostadshus Regulator för värme- och pannstyrning gör alla steg från installation till handhavande och underhåll enklare än någonsin.

Läs mer

Skydda ditt hem med Yale Easy Fit Alarm

Skydda ditt hem med Yale Easy Fit Alarm Easy Fit Alarms Skydda ditt hem med Yale Easy Fit Alarm An ASSA ABLOY Group brand Smartphone Alarm Flexibelt hemlarm, lätt att använda via en app i din smarta mobil Oavsett var du befinner dig måste du

Läs mer

Larmsändare sip86. Alla inställningar konfigureras enkelt upp med Windowsprogramvaran IP- Scanner. 2 Larmsändare sip22

Larmsändare sip86. Alla inställningar konfigureras enkelt upp med Windowsprogramvaran IP- Scanner. 2 Larmsändare sip22 Snabbhjälp IT sip86 Detta är en hjälpmanual för IT och nätverkstekniker för att snabbt kunna få en överblick på hur sip86 kan användas i olika nätverk. Om Larmsändare sip86 sip86 Generation 2 är nästa

Läs mer

Divar. Användningsguide. Divar application guide

Divar. Användningsguide. Divar application guide Divar Användningsguide Bosch Divar application Divar Digital guide mångsidig inspelare, DVR Bosch Divar Digital mångsidig inspelare, DVR Divar är den digitala inspelare som gör digital CCTV överkomlig

Läs mer

10UT. 19R Fusepanel XM XL XXL 19 POWER SUPPLIES - MADE IN SWEDEN SVENSKA. 10UT A5_V1.indd :54:59

10UT. 19R Fusepanel XM XL XXL 19 POWER SUPPLIES - MADE IN SWEDEN SVENSKA. 10UT A5_V1.indd :54:59 19R Fusepanel XM XL XXL 19 B3 POWER SUPPLIES - MADE IN SWEDEN SVENSKA 10UT A5_V1.indd 1 2018-04-13 12:54:59 10UT är ett avsäkringskort som har tio separata tvåpoligt avsäkrade lastutgångar med indikeringsdioder.

Läs mer

Respond Kallelsesignalsystem

Respond Kallelsesignalsystem www.tjeders.se Respond Kallelsesignalsystem Larm- och kommunikationssystem för framtidens sjukhus och vårdinrättningar. Tjeders utvecklar, tillverkar och marknadsför system och komponenter för larm och

Läs mer

ASSA RX WEB. Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1

ASSA RX WEB. Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 ASSA RX WEB Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 En tryggare arbetsplats för alla En person som känner sig trygg på sin arbetsplats

Läs mer

Inkopplingsanvisning. Camillo Porttelefon

Inkopplingsanvisning. Camillo Porttelefon Camillo Porttelefon Internsystem Camillo uppfyller EU:s direktiv för CE märkning. Camillo är ett registrerat varumärke. Rätt till ändringar förbehålles. Tunstall AB, 2008 2 1998-05-20 Art.nr.64YSE051 Innehåll

Läs mer

Regler för anslutning av automatiskt brandlarm eller släckanläggning

Regler för anslutning av automatiskt brandlarm eller släckanläggning Upprättad av Bert Paulusson, Bp Beslutad 2014 10 24/ Boci Giltig t.o.m. 2016 06 30 Revideringsdatum 2014 10 09, Bp Råd och anvisning nr: 109 Regler för anslutning av automatiskt brandlarm eller släckanläggning

Läs mer

Vaka Användarmanual. Användarmanual. VAKA Passersystem

Vaka Användarmanual. Användarmanual. VAKA Passersystem Användarmanual VAKA Passersystem axema Sida 1 Copyright Axema Access Control AB, Stockholm 2012. 200xx-sv Vaka användarmanual Axema Access Control AB är ett svenskt säkerhetsföretag som sedan 1992 utvecklar

Läs mer

Exigo. Den enkla vägen till kontroll av värmeanläggningar i bostadshus

Exigo. Den enkla vägen till kontroll av värmeanläggningar i bostadshus revision 03 2016 Exigo Den enkla vägen till kontroll av värmeanläggningar i bostadshus Regulator för värme- och pannstyrning Exigo gör alla steg från installation till handhavande och underhåll enklare

Läs mer

Produktpresentation Bosch Paviro

Produktpresentation Bosch Paviro Bosch PAVIRO PAVIRO är Bosch nya system för utrymningslarm och PA, och med detta skapar vi ett nytt referenssystem i marknadssegmentet för medelstora anläggningar. Paviro fyller det gap som finns mellan

Läs mer

Larmet går i bröstfickan

Larmet går i bröstfickan ÖVERFÖRING VIA SMS Larmet går i bröstfickan Med den här lösningen går det snabbt och lätt att skicka information till antingen ett överordnat automationssystem, eller direkt till din mobiltelefon som ett

Läs mer

FAKTA OM Trygghet genom samverkan

FAKTA OM Trygghet genom samverkan FAKTA OM GrannLarm är systemet för villor, radhus, kedjehus och lägenheter. Bostädernas larminstallationer sammankopplas i en grupp, som i sin tur kan anslutas gemensamt till larmcentral. GrannLarm har

Läs mer

Bussmodulregulator BMR Den nya med manöverratt

Bussmodulregulator BMR Den nya med manöverratt Bussmodulregulator BMR Den nya med manöverratt Bussmodulregulator BMR Universellt användbar enkelt att använda Bussmodulregulator BMR är en kompakt enhet för styrning, övervakning och optimering av värme-,

Läs mer

VAKA En ny generation passersystem. Projektering & systembeskrivning med inkopplingsexempel

VAKA En ny generation passersystem. Projektering & systembeskrivning med inkopplingsexempel VAKA En ny generation passersystem Projektering & systembeskrivning med inkopplingsexempel Innehåll: Sida: Inledning..... 2 VAKA - översikt..... 3 Dörrmiljöer / inkoppling. 4 Systembeskrivning. 6 VAKA

Läs mer