Konsum Nord-tomten 2009 en sann saga!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Konsum Nord-tomten 2009 en sann saga!"

Transkript

1 Konsum Nord-tomten 2009 en sann saga! Konsum Nord återinvesterar i vårt område på många sätt. De pengar vi tjänar stannar i Norrland och gör nytta här. Ett sätt att visa detta är genom Konsum Nord-tomten som under året har besökt små och stora föreningar som genom hårt arbete och kamratanda hjälper vår region att utvecklas och växa. Några av våra framtida medlemmar eller anställda har genom Konsum Nord-tomten fått en önskan uppfylld. Tillsammans stärker vi Norrland!

2 Julen 2008 drabbades förskolan Smörblomman i Ursviken av inbrott. Tjuvarna förstörde myshörnan och dödade barnens akvariefiskar och sorgen var stor eftersom det inte fanns pengar att ersätta det som förstörts. Konsum Nordtomten besökte Smörblomman med nya mysmattor och ett nytt akvarium och belönades med spontan julsång!

3 Mars: Vid finalen i Jämtlands Baskets Miniliga dök Konsum Nord-tomten upp i en fullsatt sporthall med presentkort till alla pristagare i åldersgruppen F99/P99. Hallen fylldes av jubel när Tomten gjorde entré!

4 Mars: Konsum Nord-tomten besökte Cirkusskolan Kul och Bus i Östersund, med nya akrobattyger och en enhjuling till barnen. Föreningen har 300 medlemmar och bedrivs av engagerade föräldrar från Frösön. Att få de aktiva att sitta still under fotograferingen var omöjligt, alla ville testa de nya redskapen!

5 Sommaren: Ridsport är näst fotboll den största idrotten i Sverige. Många unga tjejer och killar lägger ner oerhört mycket tid och kraft på sin hobby och tillbringar den mesta tiden i stallet. Konsum Nord-tomten besökte Lövångers ryttarförening som fick 2 nya garderober och en mikrovågsugn att värma matlådor i.

6 Sommaren: Orienteringsdressar är dyra och det är svårt att motivera föräldrar med små barn att prova på. Högåkers Orienteringsklubb fick nya låne-orienteringsdressar till de minsta barnen av Konsum Nord-tomten.

7 Augusti: Simning är en idrott som kräver mycket av utövarna trots hårt arbete med långa och tidiga pass i bassängen är det svårt att bli sponsrad. Härnösands Simsällskap, en förening som integrerar döva och hörande simmare på ett föredömligt sätt fick nya simfötter till föreningen.

8 Augusti: Svenska framgångar inom friidrott har bidragit till ett ökat intresse och många friidrottande barn. Som vi alla vet är sommaren kort i Norrland och det är få månader som det är möjligt med utomhusträning. Timrå AIF fick träningsredskap för inomhusbruk - kulor, gummisläggor, diskusar, medicinbollar mm så kan träningen förlängas!

9 Augusti: Fotboll är den största idrotten och även de största av stjärnorna har en gång varit små. GIF Sundsvalls Fotbollskola fick var sitt fotbollsstartkit av Konsum Nord-tomten innehållande fotboll, benskydd, koner och pump. För att träna måste man ha bra grejor!

10 September: Tjejerna i Strömsunds Gymnastikförening fick en CD-spelare och CD-skivor av Konsum Nord-tomten. Med musik känns den hårda träningen så mycket lättare!

11 September: Asylsökande ungdomar i Härnösands kommun erbjuds att vara med i laget FC Refaghat, ett sätt att få en meningsfull fritid i väntan på besked om framtiden. Konsum Nord-tomten besökte laget med vattenflaskor, flaskställ, fotbollar, målvaktshandskar sånt som gör träningarna lite roligare!

12 Oktober: Kramfors Alliansen är en aktiv förening som har en stark tillväxt underifrån av nya barn och ungdomar! Handboll är en liten idrott i Kramfors men trots det brinner de aktiva såväl som ledarna för idrotten ett engagemang som Konsum Nord-tomten uppmärksammade. Under det stora barnkalaset på Coop Konsum Kramfors fick Kramfors Handbolls juniorer nya handbollar!

13 Oktober: Sollefteå AIK har två A-lag ett dam- och ett herrlag. Föreningen har även flera ungdomslag samt har startat upp en mycket populär knatteliga där barn födda får testa på innebandy under roliga former. Under det stora barnkalaset på Coop Konsum i Sollefteå fick Sollefteå Innebandyklubb nya målvaktsdräkter och skyddsglasögon. Det är hårt att stå i mål barn är mjuka, bollar är hårda!

14 Oktober: KFUM Skellefteå volleybollklubb har ett stort samhällsengagemang. Föreningen jobbar hårt för att ge ungdomar i Skellefteå en meningsfull fritid. Föreningen har bl.a. anordnat verksamhet under skollov för att de ska ha något att göra under den tid då många andra drar ner sin verksamhet. Konsum Nord-tomten besökte KFUM- Skellefteå Volleybollklubb med 8 nya tävlingsbollar!

15 November: IOGT/NTOs förening Junis verksamhet vänder sig i första hand till barn upp till 15 år som ofta kommer från en orolig hemmamiljö. Junis föreningslokal brann ned för ca tre år sedan och sedan dess har föreningen stått utan lokal. Men under hösten 2009 fick föreningen en egen lokal. En lokal som just nu befinner sig i sista fasen av färdigställandet men behovet av inredning och material är stort. Under de tre åren i hemlöshet har verksamheten blomstrat som aldrig förr mycket tack ett stort engagemang från ledarna. Konsum Nord besökte föreningen med inredning och spel till lokalen!

16 November: Luspens Ryttarförening är en liten ideell förening som ger flickor i Storuman en meningsfull fritid. Föreningen satsar på tjejer och då framför allt i mellan/högstadiet och de jobbar aktivt med att ledarna ska vara bra förebilder. Konsum Nord-tomten besökte föreningen med en musikanläggning!

17 November: Skellefteå Curlingklubb sätter gemenskapen i fokus och lägger stor vikt vid kamratskap och social fostran. Något som visat sig de populära nybörjargrupperna där barn- och ungdomar får utvecklas både i sitt idrottande och i andra intressen. Skellefteå Curlingklubb fick nya borstar och glidsulor av Konsum Nord-tomten!

18 November: Kampsport är ytterligare en sport på frammarsch. Soo Shim Taekwando är ursprungligen en klubb från Skellefteå, men har på senare tid även spridit sin verksamhet till bla Burträsk där först och främst barn och ungdomar mellan 5-15 år tränar taekwando 2 ggr i veckan. Konsum Nord-tomten besökte klubben som fick nya träningsmitsar, dvs övningskuddar!

19 November: KFUM Basket P-95/96 är 24 st killar i Umeå som tränar basket 3 ggr i veckan och är med i Norrbottens serien. De spelar matcher nästan varje söndag och när det är borta matcher åker de långt som till Luleå, Jokkmokk eller Kiruna. Just nu är laget serieledare och under säsongen kommer P95 dessutom åka på Region Norr läger för uttagning till pojklandslaget. Konsum Nord-tomten besökte föreningen med 24 st träningslinnen!

20 December: Konsum Nord-tomten besöker Umeå IK Konståkning som fick en ny musikanläggning, ett måste för att kunna dansa fram på isen.

21 Julsagan är nu slut för 2009 och Konsum Nord-tomten tackar alla butiker och föreningar för ett i dubbel mening givande år. Tomten skrinnar iväg mot nya uppdrag 2010! Mer information om Konsum Nord-tomten och vår sponsring finns på

Assyriska IK Dam. Assyriska tjejlag

Assyriska IK Dam. Assyriska tjejlag Assyriska IK Dam Tack för sponsringen/bidraget vi fick förra året, här kommer en redovisning på vad vi har åstadkommit under 2015. Vi i Assyriska IK Jönköping har haft den stora äran att få starta upp

Läs mer

Handbollsskola för 09:or Flickor & pojkar åk1

Handbollsskola för 09:or Flickor & pojkar åk1 Handbollsskola för 09:or Flickor & pojkar åk1 22 gånger 15 oktober 2016-8 april 2017 Lidingö SK Lidingö SK grundades 1933 och har genom åren fostrat många Lidingöungdomar i en mängd olika sporter (fet

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy Åre SLK Fotboll Klubben för ALLA! Klubbpolicy Fotboll Att spela fotboll innebär att du är med i världens största idrott. Fotboll spelas över hela världen och själva bollen är kanske världens populäraste

Läs mer

Välkommen till. Lindsdals IF

Välkommen till. Lindsdals IF Välkommen till Lindsdals IF Ordföranden har ordet Lindsdals IF - en förening med fokus på ungdomsverksamhet Lindsdals IF är en stor liten förening och den största fotbollsföreningen i staden sett till

Läs mer

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Vision Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Verksamhetsidé Vi ska bedriva verksamhet inom fotboll, innebandy, cykel, gymnastik och skidor så att alla ges möjlighet till en aktiv fritid där man kan

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2017.

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2017. VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2017. Styrelsen skall verka för att ledarna skall ha en bra miljö att göra ett bra jobb för barn och ungdomar. Styrelsen skall verka i den anda och med den policy som vi

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap

En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap Välkommen till Söderköpings IBK säsongen 2014-2015 Vi i styrelsen ser nu fram emot en ny säsong, föreningens 22:e

Läs mer

Aktivitet för alla knattar oavsett hcp

Aktivitet för alla knattar oavsett hcp Aktivitet för alla knattar oavsett hcp Jag heter Jörgen Persson från Landskrona GK och jag anser att golfen är den idrott som har de bästa förutsättningarna för att bli den populäraste idrotten bland ungdomar

Läs mer

CLEMENSNÄS IF. Fotboll & Innebandy

CLEMENSNÄS IF. Fotboll & Innebandy CLEMENSNÄS IF Fotboll & Innebandy En 90-åring som mår ganska bra! Så kan man sammanfatta 2015. CIF fyllde 90 år ifjol och det ordnades en ordentlig fest som blev väldigt uppskattad och trevlig. Viktiga

Läs mer

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt Karin Redelius, GIH Dennis Hörtin & Mark O Sullivan, AIK Natalie Barker-Ruchti, Göteborgs universitet Selektion och tidiga satsningar från

Läs mer

IQ Stars Ungdomar, Idrott & Alkohol

IQ Stars Ungdomar, Idrott & Alkohol Februari 2011 IQ Stars Ungdomar, Idrott & Alkohol I januari 2011 lanserade IQ och Riksidrottsförbundet en gemensam satsning för att få unga att avstå alkohol i samband med idrott - IQ Stars. Satsningen

Läs mer

AIK Hockeys Värdegrund

AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockey arbetar aktivt med klubbens värdegrund, våra värdeord och den miljö vi tillsammans skapar för spelare, ledare och föräldrar. AIK:s värdegrundsarbete syftar till att varje

Läs mer

AIK Hockeys Värdegrund

AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockey arbetar aktivt med klubbens värdegrund, våra värdeord och den miljö vi tillsammans skapar för spelare, ledare och föräldrar. AIK:s värdegrundsarbete syftar till att varje

Läs mer

AIK Hockeys Värdegrund

AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockey arbetar aktivt med klubbens värdegrund, våra värdeord och den miljö vi tillsammans skapar för spelare, ledare och föräldrar. AIK:s värdegrundsarbete syftar till att varje

Läs mer

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små Idrottsföreningen kamraterna 1898 En fotbollsklubb för stora och små IFK Västerås Fotboll IFK Västerås är en förening med lång och stolt historia. Klubben bildades den 19 mars 1898. Idag finns totalt 170

Läs mer

Finspångs FK Nätverk Finspång

Finspångs FK Nätverk Finspång Finspångs FK har i dagsläget ca 500 medlemmar och klubben har en god ekonomisk grund att stå på inför framtiden. Att spela fotboll i FFK innebär inte några dyra säsongs/tränings-avgifter och vi vill även

Läs mer

Ren Idrott. Barn och ungdomar om doping 130605 Mätning 2013

Ren Idrott. Barn och ungdomar om doping 130605 Mätning 2013 Ren Idrott Barn och ungdomar om doping 130605 Mätning 2013 Om undersökningen Föreliggande undersökning har genomförts under perioden 15 till 28 maj 2013 i form av digitala enkäter distribuerade via e-post.

Läs mer

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018 Värmdö IF Innebandy F-07 Säsongen 2017/2018 Innebandyn vill - Innebandyförbundet Riktlinjer INNEBANDY FÖR BARN Skapar ett livslångt intresse för idrott och innebandy. Ger alla som vill möjlighet att delta.

Läs mer

SPONSORBROSCHYR. Innebandyglädje GÖTEBORG INNEBANDY Föreningen för alla

SPONSORBROSCHYR. Innebandyglädje GÖTEBORG INNEBANDY Föreningen för alla SPONSORBROSCHYR Innebandyglädje GÖTEBORG INNEBANDY Föreningen för alla ELIT - BREDD & ENGAGEMANG År 2007 började en ny era i för oss i Göteborg Innebandy. De två anrika föreningarna Björkekärrs IK och

Läs mer

Information inför säsongen

Information inför säsongen Information inför säsongen 2015-2016 Internationell basketcup 2017 På ett styrelsemöte nyligen klubbades det igenom att Onsala Pirates ska försöka åka på en internationell basketcup våren/sommaren 2017

Läs mer

SK Lejons verksamhet

SK Lejons verksamhet SK Lejons Vision Kunna erbjuda alla som vill spela hockey möjlighet för detta oavsett kön, talang eller ekonomisk situation. Vara en klubb där utrymme ges både för de som spelar hockey för att det är kul

Läs mer

Säsongen Dokumentet beskriver hur föreningen ser att åldersgruppen 2007 ska organiseras och fungera under 2015.

Säsongen Dokumentet beskriver hur föreningen ser att åldersgruppen 2007 ska organiseras och fungera under 2015. Säsongen 2015 Informationsmöte flickor födda 2007 Dokumentet beskriver hur föreningen ser att åldersgruppen 2007 ska organiseras och fungera under 2015. Sammanställd av: Pelle Myske, 5/7/9-manna ansvarig

Läs mer

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening Policy Möjligheternas förening Ope Idrottsförening POLICY MÖJLIGHETERNAS FÖRENING Kamratskap Trygghet Glädje Gemenskap Fotboll Efter egen förmåga Stärkt självkänsla Lek Inledning Ope IF är en av norrlands

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. Vill ni bidra med någon information eller matchbilder

Läs mer

CLEMENSNÄS IF FOTBOLL & INNEBANDY JUBILEUMSÅR

CLEMENSNÄS IF FOTBOLL & INNEBANDY JUBILEUMSÅR CLEMENSNÄS IF FOTBOLL & INNEBANDY JUBILEUMSÅR CLEMENSNÄS IF FIRAR 90 ÅR! 1925 2015 CLEMENSNÄS IF 90 ÅR. Clemensnäs Idrottsförening har nu varit verksam i 90 år. Den 16:e februari firade vi detta med öppet

Läs mer

Punkt i Deleg.best. Delegat Riitta Hovinen

Punkt i Deleg.best. Delegat Riitta Hovinen Delegat Riitta Hovinen Ärende nr Datum Punkt i Deleg.best. Ärendetyp Beslut 6 2016-06-30 2016-06-07 42 16KFN44 Soo Shim Taekwondo Klubb Piteå Integration 16 Med ökat antal intresseförfrågningar behöver

Läs mer

Jämförelse lokal- och entré kostnader för ungdomsverksamhet i Kungälv.

Jämförelse lokal- och entré kostnader för ungdomsverksamhet i Kungälv. Jämförelse lokal- och entré kostnader för ungdomsverksamhet i Kungälv. Frågeställning Kungälvs simmsällskap vill ha svar på följande tre frågor: 1.Varför betalar vi det vi gör? Vi vill se en uträkning

Läs mer

SANDÅKRASKOLANS SKOL-IF

SANDÅKRASKOLANS SKOL-IF SANDÅKRASKOLANS SKOL-IF Historia / bakgrund. 1996 bildades skolidrottsföreningen (SSIF), en förutsättning för att få delta i skol-dm arrangerat av Stockholms skolidrottsförbund. Elever var också med att

Läs mer

Bromma KFUK-KFUM Volleyboll

Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Klubbpresentation Samt Sponsorpaket 2005/2006 Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Besöks adress: Alviksvägen 30 Organisations nummer: 802010-5550 Post adress: Box 140 23 Förenings nummer:

Läs mer

NYHETSBLAD. Västernorrlands Parasportförbunds. Spelare från Basketligan Special spelade förmatch inför landskamp

NYHETSBLAD. Västernorrlands Parasportförbunds. Spelare från Basketligan Special spelade förmatch inför landskamp NYHETSBLAD Västernorrlands Parasportförbund (VPSF) Spelare från Basketligan Special spelade förmatch inför landskamp Lördagen den 20 augusti åkte delar av KFUM Kometernas basketlag till Uppsala på en sammankomst

Läs mer

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Hittarps IK är en fotbolls- och gymnastikförening med lokal förankring i Laröd, Hittarp och Domsten. Föreningen står för: God klubbkänsla och kamratskap Engagerade

Läs mer

UNGA I OCH OM FRAMTIDENS IDROTTSORGANISERING. Susanna Hedenborg

UNGA I OCH OM FRAMTIDENS IDROTTSORGANISERING. Susanna Hedenborg Susanna Hedenborg Susanna.Hedenborg@mah.se 2010 05 04 Tänk om det fanns en idrottshall där jag har mitt gym. Där du har ett årskort och får gå in hur mycket du vill och träna din idrott. Det har jag aldrig

Läs mer

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd Hammarby IF DFF En förening som satsar både på Topp & Bredd Innehållsförteckning - Historik och Fakta - Organisation - Bredd & Elit - Spelar, ledar - och föräldraroller - Fotbollsstegen - Ekonomi - Marknad

Läs mer

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy Sida 1 (8) Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy gemensamma värdegrunder för såväl lagledare, tränare, föräldrar, barn och ungdomar Sida 2 (8) Barns och ungdomars fotbollsspel bygger på att - de ska ha

Läs mer

Informationsblad från Gnesta FF Nr 7 - augusti 2011

Informationsblad från Gnesta FF Nr 7 - augusti 2011 Informationsblad från Gnesta FF Nr 7 - augusti 2011 Nu är andra halvan av säsongen 2011 igång. Vi kallar det höstsäsong, fast vi fortfarande har sommar. Allt fler träningar och matcher hamnar nu på den

Läs mer

LSK F grymma. gänget

LSK F grymma. gänget LSK F0506 2018 grymma gänget Agenda Presentation Kommunikation LSK info Fokus 2018 Uppstart Spelinfo Träningsinfo Aktiviteter Ekonomi Kläder Presentation Tränare/lagledare Anders Ihs Jessica Erixon Jonas

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

Den vinröda tråden Näsets SK Nä

Den vinröda tråden Näsets SK Nä Den vinröda tråden Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi välkomnar både killar och tjejer, så väl barn, ungdom och seniorer, både bredd och topp.

Läs mer

Genusfördelning inom 20 idrotter i Malmö 2002-2008. Utifrån LOK-stödet

Genusfördelning inom 20 idrotter i Malmö 2002-2008. Utifrån LOK-stödet Genusfördelning inom 2 idrotter i Malmö - Utifrån LOK-stödet Urval och indelning Vi har valt ut 2 av ca 45 olika idrotter som har varit aktiva inom Malmö Stad under perioden - och registrerats inom RF:s

Läs mer

Fritidsnämnden föreslås besluta att godkänna informationen och lägga den till handlingarna

Fritidsnämnden föreslås besluta att godkänna informationen och lägga den till handlingarna Malmö stad Frisförvaltningen Handläggande avd: Föreningsavdelningen Ärende nr: 6 Datum: 2012-09-04 Ärende: Sammanfattning: Tilldelning av er Inomhussäsongen vecka 35 2012 vecka 17 2013 och Ishallssäsongen

Läs mer

Föräldramöte inför säsongen 2018/2019 LULEÅ SK P09 FOTBOLL

Föräldramöte inför säsongen 2018/2019 LULEÅ SK P09 FOTBOLL Föräldramöte inför säsongen 2018/2019 LULEÅ SK P09 FOTBOLL Agenda Föreningen Luleå SK Laget P09 Tränare och ledare Nya spelformer 5 mot 5 Träning (syfte och upplägg) Serie- och cupspel Föräldragrupp Ekonomi

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2018

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2018 VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2018 Styrelsen skall verka för att ledarna skall ha en bra miljö att göra ett bra jobb för barn och ungdomar. Styrelsen skall verka i den anda och med den Rödvita tråden

Läs mer

Barn och ungdomar om doping. Undersökning

Barn och ungdomar om doping. Undersökning Barn och ungdomar om doping Undersökning De svarande 977 intervjuer med 15 25-åringar. 203 intervjuer med 12 14-åringar. Totalt 1 170 intervjuer vilket ger stor statistisk tillförlitlighet. Om undersökningen

Läs mer

Förslag till seriespel för ungdomar 2015

Förslag till seriespel för ungdomar 2015 Förslag till seriespel för ungdomar 2015 Vad gör 10 13 åringarna helst på sin fritid? Ø A" träffa kompisar är mest populäraste fri3dssysselsä"ningen Ø Fotboll är den största sporten både bland tjejer och

Läs mer

Syftet med detta dokument är att:

Syftet med detta dokument är att: augusti 2014 Strömnäs GIFs policy har växt fram med hjälp av Svenska Handbollsförbundets policy för barn- och ungdomshandboll i en interaktion mellan styrelsen och aktiva ledare i klubben. Syftet med detta

Läs mer

UNDERSÖKNING OM BARN OCH UNGAS FRITID I GÖTEBORG

UNDERSÖKNING OM BARN OCH UNGAS FRITID I GÖTEBORG UNDERSÖKNING OM BARN OCH UNGAS FRITID I GÖTEBORG 2016-2017 1 GRUNDSKOLAN ÅK 2, 5 OCH 8 KOMMUNALA OCH FRISTÅENDE SKOLOR HUR NÖJD ÄR DU MED DIN FRITID? 3% 12% 83% 2% Inte nöjd (1-3) Varken nöjd eller missnöjd

Läs mer

IF ÄLGARNA POLICYPROGRAM

IF ÄLGARNA POLICYPROGRAM IF ÄLGARNA POLICYPROGRAM IF Älgarna En fotbollsförening för pojkar, flickor, dam och herrar baserad på ungdomsverksamhet samt senior verksamhet. Föreningen bildades 1919 och sysslar bara med fotboll på

Läs mer

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY...

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... Policysamling 2012-02-28 Innehåll 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN.... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... 3 5 UPPFÖRANDE POLICY... 3 5.1 Spelare och ledare...

Läs mer

Agenda. Föreningen Uppstart Träning Bilda lag? Övriga frågor

Agenda. Föreningen Uppstart Träning Bilda lag? Övriga frågor Fotbollsuppstart! Välkomna! Agenda Föreningen Uppstart Träning Bilda lag? Övriga frågor Föreningen Ersmarks IK www.eik.se Ersmarks IK Sektioner och lag Fotboll Futsal Innebandy Handboll P02/03 Dam/Junior

Läs mer

Ekonomi Enkät Träningar/närvaro Mål & Riktlinjer Cuper Matcher under våren

Ekonomi Enkät Träningar/närvaro Mål & Riktlinjer Cuper Matcher under våren Ekonomi Enkät Träningar/närvaro Mål & Riktlinjer Cuper Matcher under våren Saldot är 111,6kkr (per 30/11) (Ingående balans 17-18 var 49kkr) Utgående saldo till u11 skall vara min 79,8 (2,1kkr/spelare)

Läs mer

Verksamhetsplan Ekängens IF. Verksamhetsåret 2014

Verksamhetsplan Ekängens IF. Verksamhetsåret 2014 Verksamhetsplan Ekängens IF Verksamhetsåret 2014 2(6) 1 Innehåll 2 Föreningsutveckling 2014...3 2.1 Administration...3 2.1.1 Ekonomi...3 2.1.2 Byggnader och planer...3 2.1.3 Marknadsföring och varumärke...4

Läs mer

Hur stor är en lämplig träningsgrupp?

Hur stor är en lämplig träningsgrupp? Hur stor är en lämplig träningsgrupp? Samtliga grupper ansåg att en övningsgrupps storlek borde vara någonstans kring 10 personer. Beslut/Åtgärd: Varje övning har ett optimalt antal deltagare och det kan

Läs mer

Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer i Sverige och i världen.

Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer i Sverige och i världen. Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer i Sverige och i världen. Vår vision är en värld där varje enskilt barn har ett värde och respekteras,

Läs mer

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017 Reymersholms IK Gröna Tråden Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten Beslutad av styrelsen 25/1 2017 1 Syfte Föreningens syfte är att bedriva verksamhet där vi: Spelar

Läs mer

Skagius swim camp rapport

Skagius swim camp rapport Skagius swim camp rapport Skriven av: Johannes Skagius Färdigställd: 22 augusti 2017 1 Innehållsförteckning Summering. 3 Skagius swim camp 2017.. 4 Ledare. 4 Kost......... 5 Träningstider........ 6 deltagarstatistik..........

Läs mer

IK Bolton. Värdegrund Engagemang Gemenskap Ständig utveckling

IK Bolton. Värdegrund Engagemang Gemenskap Ständig utveckling Handboll för alla IK Bolton IK Bolton erbjuder handboll som är glädjefylld och tillgodoser barns, ungdomars och seniorers vilja att utvecklas som handbollsspelare, vilket bidrar till att ge alla medverkande

Läs mer

Nuvarande organisation. Datum:

Nuvarande organisation. Datum: Nuvarande organisation Datum: 171007 1 Bakgrund Älvsjö AIK organisation Fotboll Långbrohallen AB Fritid Orientering Gymnastik Innebandy Simning 934 Medlemmar 2016 blev vi en egen förening inom Älvsjö AIK.

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE PRESENTED/PREPARED BY: FREDRIK FIHN LINDA HELGESSON ANDERS NÄS ANNA JOHANSSON MIKAEL BERGEBY

FÖRÄLDRAMÖTE PRESENTED/PREPARED BY: FREDRIK FIHN LINDA HELGESSON ANDERS NÄS ANNA JOHANSSON MIKAEL BERGEBY 1 FÖRÄLDRAMÖTE 2016-04-12 PRESENTED/PREPARED BY: FREDRIK FIHN LINDA HELGESSON ANDERS NÄS ANNA JOHANSSON MIKAEL BERGEBY AGENDA SERIESPEL/LAGINDELNING VAD F-06 FOKUSERAR PÅ 2016 FÖRÄLDRARS ROLL PÅ KANTEN

Läs mer

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A )

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A ) Gröna tråden Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling (Rev. A 2012 11 16) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Grönahögs

Läs mer

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Handlingsplan IBK Vöikers I detta dokument har vi försökt åskådliggöra IBK Vöikers riktlinjer för

Läs mer

Styrelse - Organisation

Styrelse - Organisation Policy och Verksamhetsbeskrivning för Älvkarleby Idrottsklubb. Föreningens verksamhet och organisation Föreningen Älvkarleby Idrottsklubb bedriver föreningsverksamhet kring fotboll och innebandy. Det finns

Läs mer

Mål och riktlinjer FOTBOLLSVERKSAMHETEN

Mål och riktlinjer FOTBOLLSVERKSAMHETEN Mål och riktlinjer FOTBOLLSVERKSAMHETEN Innehållsförteckning Välkommen till Tortuna SK 3 Tortuna SK:s mål 3 Vår alkohol, tobak och drogpolicy 3 Organisation & ekonomi 4 Så här bedriver vi fotbollsverksamhet

Läs mer

Lea spelar hockey VAD HANDLAR BOKEN OM? LGR 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS ELEVERNA TRÄNAR FÖLJANDE FÖRMÅGOR LGRS 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS

Lea spelar hockey VAD HANDLAR BOKEN OM? LGR 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS ELEVERNA TRÄNAR FÖLJANDE FÖRMÅGOR LGRS 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS Sidan 1 Lärarmaterial VAD HANDLAR BOKEN OM?. Hon är ensam tjej i laget. Hon gillar hockey mycket. När Lea kommer ut på isen gör hon mål men sedan blir hon utvisad. Det andra laget leder med ett mål. Kommer

Läs mer

Craftstaden IBK 2013/2014. Presentation av en av Oskarshamns största ungdomsförening. Craftstaden IBK Stengatan Oskarshamn

Craftstaden IBK 2013/2014. Presentation av en av Oskarshamns största ungdomsförening. Craftstaden IBK Stengatan Oskarshamn Craftstaden IBK 2013/2014 Presentation av en av Oskarshamns största ungdomsförening Craftstaden IBK Stengatan 21 572 55 Oskarshamn Telefon: 0491-14364 E-post: kansli@craftstaden.se Webb: www.craftstaden.se

Läs mer

Clemensnäs IF. Boka Din lokal på Folkets Hus Klemensnäs. Vi har lokaler som passar till fest, kalas, dans och konferens. Telefon:

Clemensnäs IF. Boka Din lokal på Folkets Hus Klemensnäs. Vi har lokaler som passar till fest, kalas, dans och konferens. Telefon: CLEMENSNÄS IF Clemensnäs IF År 2016 var ett bra, stabilt och ganska lugnt år. Ekonomi i balans, framgångsrika och relativt väntade sportsliga resultat, stabilt antal medlemmar. Året som gått har gett oss

Läs mer

Östhammars sportklubb

Östhammars sportklubb Östhammars sportklubb Det finns ett stort intresse för tennis i Östhammars kommun! Tennis ÖSK tennis har två utebanor med grusunderlag samt en bana inomhus med ett underlag som heter bergoplattan. Ungdomsträningen

Läs mer

Notera Barnet(n)s och föräldrars namn Bostadsadress(er) Telefonnummer hem o mobil

Notera Barnet(n)s och föräldrars namn Bostadsadress(er) Telefonnummer hem o mobil Kenty pojkar födda 2002 Föräldramöte 21 april - Välkomna! Kommunikation Notera Barnet(n)s och föräldrars namn Bostadsadress(er) Telefonnummer hem o mobil Mailadresser. Träningstid Onsdag kl 17.00-18.30

Läs mer

Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy

Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy 1 (5) Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy 2007 Vision: Med bredden nå toppen Älvsjö AIK har ett stort upptagningsområde och vår idrottsplats ett centralt läge. Tack vare det har vi god tillströmning av barn

Läs mer

DETTA ÄR TÄBY BASKET

DETTA ÄR TÄBY BASKET DETTA ÄR TÄBY BASKET VÄLKOMMEN TILL TÄBY BASKET! Vår verksamhet handlar om att lära barn och ungdomar att spela basket. Med träningar, matcher, cuper och läger pågår verksamheten i stort sett alla dagar

Läs mer

Världens bästa skidklubb - på längden och bredden

Världens bästa skidklubb - på längden och bredden Världens bästa skidklubb - på längden och bredden Inledning Åsarna IK är en välkänd idrottsklubb inom längdskidåkningen och bedriver verksamhet för både barn, ungdomar, motionärer och elitåkare. Förutom

Läs mer

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan AIK Handbollsförening Mål och verksamhetsplan 2015 2016 Ekonomi Vi har nu lyckats bygga upp en buffert och går in i årets verksamhet med ett överskott på lite drygt 100.000kr. Det betyder att vi bara behöver

Läs mer

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision Riktlinjer Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken Vision FC Norrsken är Norrbottens ledande flick- och damfotbollsförening och det naturliga valet för alla tjejer. Här

Läs mer

Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll

Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll Policyplanen är en tydlig riktlinje gällande ungdomsfotbollen i Skurups AIF. Den ska fungera som ett stöd och förhållningssätt för alla som är delaktiga i verksamheten

Läs mer

Välkomna till utomhussäsongen 2018

Välkomna till utomhussäsongen 2018 Välkomna till utomhussäsongen 2018 Information till föräldrar med barn/ungdomar i Högbo GIF. Vi hälsar nya och gamla friidrottare välkomna till utomhussäsongen 2018. På det här bladet har vi sammanställt

Läs mer

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012 JULI 2012 Storsjöyran den 28 juli 2012 Nu har det gått några dagar sen sist och jag har haft en vecka med lugnare träning, vilket har varit ganska skönt då det är Yran-vecka i stan och fullt med folk.

Läs mer

ink 2015-02- 02 far. kte+ovfr^ 75 Ronjabollen

ink 2015-02- 02 far. kte+ovfr^ 75 Ronjabollen WTÖALA K O M M U N S T Y R E L S E ink 2015-02- 02 far. kte+ovfr^ 75 Ronjabollen 1. Varför startade ni projektet och vad ville ni åstadkomma? Ronjabollen startades för att vi på TRIS såg och ser än idag

Läs mer

Friends 1527614 Mobbning inom idrotten Idrottsutövande ungdomar 9-15 år

Friends 1527614 Mobbning inom idrotten Idrottsutövande ungdomar 9-15 år Friends 1527614 Mobbning inom idrotten Idrottsutövande ungdomar 9-15 år Juni 2013 Cecilia Perlind TNS-Sifo 1 Om undersökningen TNS March 2013 1526475 Struktur och innehåll i undersökningen GLÄDJE & Roligt

Läs mer

Policy Järpens Idrottsförening

Policy Järpens Idrottsförening Policy Järpens Idrottsförening - Alla har en plats i JIFs gemenskap- Idrott: - är inte bara prestationer, segrar eller att göra snygga mål - är framför allt att ha roligt tillsammans - är sammanhållning

Läs mer

IBF vill. Antagen

IBF vill. Antagen IBF vill Antagen 2010 10-25 Välkommen till IBF vill vårt övergripande dokument där vi samlat utdrag av föreningens riktlinjer och policys. Är du ny i föreningen eller på väg in kan detta vara en guide

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 HSK F06-2. Detta är vi:

Verksamhetsplan 2018 HSK F06-2. Detta är vi: Verksamhetsplan 2018 HSK F06-2 Detta är vi: Vi är ett av två lag i föreningen för flickor födda 2006. I vårt lag är det för närvarande 21 spelare och vi spelar 7- och 9-mannafotboll. Bollen vi spelar med

Läs mer

Fritidsenkät 2014. Åk 5 och 8. Standardrapport

Fritidsenkät 2014. Åk 5 och 8. Standardrapport Fritidsenkät 2014 Åk 5 och 8 Standardrapport Årskurs 5 56,4% 248 Årskurs 8 43,6% 192 Svarande 440 Inget svar 6 Kille 50,9% 227 Tjej 48,2% 215 Bor i Ljungby 59% 263 Bor utanför Ljungby 40,6% 181 Svarande

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

Antal % Reklam för Norrlandsresan på TV4 och/eller på bio 89 2

Antal % Reklam för Norrlandsresan på TV4 och/eller på bio 89 2 Total Har du under hösten uppmärksammat någon eller några kampanjer angående möjligheterna att resa kollektivt? Har du noterat någon/eller några av följande kampanjer? Kännedom Kännedom Magasin Bästa resan

Läs mer

MÅL- OCH POLICY- DOKUMENT 2018/19

MÅL- OCH POLICY- DOKUMENT 2018/19 MÅL- OCH POLICY- DOKUMENT 2018/19 Övergripande målsättning Långskatans IF skall sträva efter att ge barnen en meningsfull sysselsättning som förhoppningsvis ger ett bestående intresse för idrottslig aktivitet

Läs mer

Förslag till årsmötet 2015 Personinformation

Förslag till årsmötet 2015 Personinformation Distriktsstyrelsen Kristina Girhagen, Sollefteå. Egen företagare inom hästnäringen. Driver Björklunden och är sedan förra året ägare och ridskolechef på Sollefteå Ridskola. Har suttit med i Mittsvenska

Läs mer

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Detta dokument är en del av Skara FC:s värdegrundsarbete som gäller alla ungdomsspelare, ledare och föräldrar. Dokumentet finns på Skara FC:s hemsida https://www.laget.se/skarafc/

Läs mer

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision Riktlinjer Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken Vision FC Norrsken är Norrbottens ledande flick- och damfotbollsförening och det naturliga valet för alla tjejer. Här

Läs mer

FLICKOR 01. Riktlinjer

FLICKOR 01. Riktlinjer Riktlinjer FLICKOR 01 2015 Grunden till detta dokument är Järla IF FKs policydokument Röda Tråden. Med detta dokument vill vi tränare och ledare förtydliga vad det innebär för oss i flickor födda 2001.

Läs mer

Anteckningar 23 juli. Träning

Anteckningar 23 juli. Träning Anteckningar 23 juli Träning Adjektiv och adverb 10.05.10.15 PAUS Information Sporter 11.15-12.15 LUNCH Adjektiv efter några verb/adjektiv+t Sportsnack Betoning 13.25-13.35 PAUS Tidsprepositioner/Fritidsintressen

Läs mer

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument Karlskoga GK Junior och Elit utveckling Värderingar och mål Styrdokument 1 Innehåll VERKSAMHETSIÈ 3 VÄRDEGRUND 3 VISION 3 VERKSAMHETEN I KORTHET 4 VÅRA GRUPPER 4-6 TRÄNINGSGRUPPER GOLFKUL 7 JUNIOR CLUB

Läs mer

Den lilla klubben med det stora hjärtat!

Den lilla klubben med det stora hjärtat! Den lilla klubben med det stora hjärtat! Syfte Syfte med denna ledarguide är att ge riktlinjer och stöd till dem som är berörda av vår verksamhet. Vision Fotboll för alla! Getinge IF:s vision är att ha

Läs mer

Oxie blir invaderat av glada barn som älskar fotboll.

Oxie blir invaderat av glada barn som älskar fotboll. Oxie blir invaderat av glada barn som älskar fotboll. I helgen som kommer utspelar sig den 6:e upplagan av knattecupen åldrarna 7 och 8. Cupen går av stapeln Lördagen den 16:e i och Söndagen den 17:e Augusti.

Läs mer

Föräldramöte Team 07-08

Föräldramöte Team 07-08 Föräldramöte Team 07-08 IFK Hallsberg Hockey 2016-09-20 (Anteckningar från mötet i rött) Agenda Laget Team 07/08 (U10) Att bli ett eget lag Träningstider Poolspel/cuper Utrustning Allmänt om träningen

Läs mer

IDROTT FÖR DIG SOM SKA SÖKA TILL GYMNASIET OCH ÄR LITE EXTRA INTRESSERAD AV IDROTT OCH HÄLSA LAROVERKEN.SE

IDROTT FÖR DIG SOM SKA SÖKA TILL GYMNASIET OCH ÄR LITE EXTRA INTRESSERAD AV IDROTT OCH HÄLSA LAROVERKEN.SE IDROTT FÖR DIG SOM SKA SÖKA TILL GYMNASIET OCH ÄR LITE EXTRA INTRESSERAD AV IDROTT OCH HÄLSA LAROVERKEN.SE EN UTBILDNING FÖR IDROTTS- INTRESSERADE ELEVER OCH ELITSATSANDE IDROTTARE Vill du kombinera ett

Läs mer

KOM MED I LAGET, KÄMPA, VINN!

KOM MED I LAGET, KÄMPA, VINN! PA R T NE R E R B JUD A NDE N 201 5 / 201 6 KOM MED I LAGET, KÄMPA, VINN! HANDBOLLEN GÅR HAND I HAND MED STARKA VARUMÄRKEN. Överallt ser vi det: Handbollen står stark i Idrottssverige. Landslagen är oerhört

Läs mer

Greencare Lilla Sundis Cup 2019

Greencare Lilla Sundis Cup 2019 Greencare Lilla Sundis Cup 2019 11-12 maj 2019 Sundis konstgräsplan Södra Sunderbyn Flickor och pojkar födda -07 Varmt välkommen till Greencare Lilla Sundis Cup 2019 För 23:e gången anordnar Sunderby SK

Läs mer