PROGRAM VÅREN Malmöfotograferna Davida Sjöstedt och Anna Madsen. MALMÖ STADSARKIV

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROGRAM VÅREN Malmöfotograferna Davida Sjöstedt och Anna Madsen. MALMÖ STADSARKIV"

Transkript

1 PROGRAM VÅREN 2019 Malmöfotograferna Davida Sjöstedt och Anna Madsen. MALMÖ STADSARKIV

2 J A N U A R I Lördag 19 januari kl Släktforskningens dag Årets tema är Fotografiet och släktforskningen. Det bjuds bland annat på föredrag, magasinvisningar och hjälp med släktforskning. Se särskilt program för detaljerad information. Tisdag 29 januari kl Föredrag: Vita bussarnas arkiv I slutskedet av andra världskriget ledde Svenska Röda Korset en av Sveriges största och viktigaste humanitära aktioner under 1900-talet. Med hjälp från Det danske Hjælpekorps räddades drygt personer från nazisternas fångläger. Händelsen har kort och gott blivit känd som De Vita bussarna, efter de vitmålade bussar som användes för att transportera de befriade fångarna till Sverige. Vitabussaktionen är en historia om politiskt maktspel och diplomati, om nazismens brott, civilkurage och medmänsklighet, men också om humanitetens svåra dilemman. Arkivpedagog Karin Sjöberg presenterar ett urval av berättelser, bilder och dokument som bevarats för eftervärlden, men ger också information om vart man kan vända sig för att söka mer kunskap om aktionen.

3 Torsdag 31 januari kl Föredrag: Arbetets tre chefredaktörer akademiker i arbetarrörelsens tjänst Tidningen Arbetet grundades av Axel Danielsson 1887 för att föra fram arbetarrörelsens idéer och skildra dess politiska arbete. Mellan 1908 och 1944 leddes tidningen först av Gunnar Löwegren, sedan Arthur Engberg och sist Allan Vougt. Tre män med bakgrund inom universitetsvärlden. Hur påverkade det tidningens utveckling? Kvällens föredragshållare är Stefan Ersgård med förflutet som journalist på tidningen Arbetet. Ett samarrangemang med ABF Malmö. Obs! Porslinsgatan 3. F E B R U A R I Tisdag 5 februari kl Föredrag: KB Artisterna, profilerna, historierna När man gräver i KB:s (Kulturbolagets) 33-åriga historia är det inte alltid de fetaste ackorden, de häftigaste vibratona och det tuffaste svänget som berör. Inte heller handlar det alltid om decibel, humpare och kaffe i glas. Berättelsen om KB är lika mycket små historier som under år av mytbildning har formats till moderna skrönor. Mycket händer alltså under alla dessa år, sådant som blir bränsle till historier. Myter uppstår och historien om KB får liv. Journalisten och författaren Per Hägred har skrivit en bok om KB och tar oss med genom klubbens rika historia.

4 Tisdag 12 februari kl Nyfiken på arkiv: Magasinvisning Ett tillfälle att träffa en arkivarie och se exempel ur stadsarkivets mångfacetterade samlingar. Föranmälan: Anmälan är öppen 21 januari 8 februari på malmo.se/stadsarkivet. Max: 12 personer Fredag 22 februari kl Sportlovsaktivitet: Författarbesök av Lisen Adbåge Lisen Adbåge är illustratör och författare. Hon skriver både för vuxna och för barn. Mest känd är hon kanske för sina bilderböcker, främst de om Kurt och Kio, Koko och Bosse och Stor-Emma. Adbåges tecknarstil kännetecknas av starka färger och förutom sina egna böcker har hon illustrerat åt en rad andra författare vann Lisen Adbåge Elsa Beskow-plaketten för boken Samtidigt som och hennes samlade produktion av bilderböcker för barn. Från 3 år. Torsdag 28 februari kl Föredrag: Malmö strumpfabrik Kvinnliga arbetare och reklam för den moderna tidens kvinnor Malmö Strumpfabrik var från starten 1926 en högteknologisk industri vars reklam både speglade samtiden och framtidsdrömmar. I reklamen möter vi manliga normer i synen på kvinnan och en fascination för den moderna strumpfabrikens maskiner. Fabriken var också platsen för kvalificerat och slitsamt kvinnoarbete och stolta yrkesarbeterskor. Roger Johansson från Malmö universitet berättar. Ett samarrangemang med ABF Malmö och Arbetarhistoriska seminariet. Obs! Porslinsgatan 3.

5 M A R S Fredag 8 mars kl Vernissage: Utställningen Kvinnliga fotografer i Malmö Fotografyrket var ett nytt yrke som inte uppfattades som manligt eller kvinnligt. Det gjorde det möjligt för kvinnor att etablera sig. Den första kvinnliga fotografen i Malmö, Hilda Sjölin, öppnade sin ateljé år Hon skulle följas av många andra kvinnor i samma yrke. Några hade ateljéer i sitt eget namn, andra arbetade i makens ateljé, med en bror eller tillsammans med andra kvinnor. De tog porträttbilder, skolfoton, vykortsbilder, stadsvyer och dokumentationsfotografier. Utställningen berättar om vilka de var och hur de arbetade i yrket. Tisdag 12 mars kl Föredrag: Kvinnliga fotografer i Malmö I anknytning till stadsarkivets nya utställning håller arkivarie Anette Sarnäs ett föredrag som presenterar Malmös kvinnliga fotografpionjärer. Vilka var de, vad hade de för bakgrund och hur arbetade de i sitt yrke? Var fanns deras ateljéer? Vilka spår har de lämnat i arkiven? Tisdag 19 mars kl Föredrag: Fotografi och kön Under 1800-talet uppfanns den fotografiska tekniken och fotografiet kom att användas av allt fler människor i takt med att tekniken blev både billigare och enklare. Porträttfotografiet blev särskilt uppskattat. Många kvinnor arbetade som just porträttfotografer. Hur kunde vardagen se ut för dessa fotografer och vad kan de porträtt som togs berätta om Sverige åren och den tidens syn på kvinnor? Anja Petersen fil. dr i etnologi verksam på Dunkers kulturhus och Kulturmagasinet i Helsingborg guidar och berättar.

6 Torsdag 21 mars kl Visning: Malmö stads fotomagasin Vi visar fotolokalerna i Malmö Frihamn och delar av våra analoga samlingar, samt berättar om vårt insamlingsarbete och våra databaser. Visningen sker i samarbete med Malmö Museer. Föranmälan: senast 8 mars till e-post: bo.o.andersson@malmo.se. Max 10 personer. Torsdag 28 mars kl Föredrag: Ett borgerligt uppfostringsprojekt? Föreningen Tolfterna nätverkande kvinnor vid sekelskiftet 1900 Tolfternas samkväm för kvinnor från olika yrkesområden var namnet på den förening som bland andra Amalia Fahlstedt och Ellen Key bildade i Stockholm Verksamhetens mål var dels att ge kvinnor ur arbetarklassen möjlighet till folkbildning, dels att genom samtalsgrupper arbeta med att utjämna skillnaderna mellan den borgerliga kvinnorörelsen och den socialistiska. Johanna Ringarp, fil. dr historia vid Uppsala universitet berättar. Ett samarrangemang med ABF Malmö. Obs! Porslinsgatan 3. A P R I L Tisdag 2 april kl Nyfiken på arkiv: Stadens idrottsplatser Vad finns det för historiska källor om stadens idrottsplatser och sportanläggningar? Linus Sollin från Malmö stadsarkiv guidar oss om vilka arkiv som gömmer fakta och hur vi hittar i dessa.

7 Tisdag 9 april kl Föredrag: Var finns kvinnorna? Nedslag i den svenska fotohistorien. De kvinnliga fotograferna har ofta levt i skuggan av sina manliga kollegor, anonyma i sin samtid, osynliga i den skrivna fotohistorien. Men kvinnornas roll i fotografins historia är långt större än den plats de har tillerkänts i historieskrivningen. I Skåne var redan på 1860-talet en fjärdedel av fotografkåren kvinnor. Fotohistorikern Eva Dahlman delar med sig av guldkorn från sitt och Magnus Bremmers pågående forskningsprojekt Kvinnor bakom kameran i Sverige. Tisdag 16 & onsdag 17 april kl Påsklovsaktivitet: Häxhysteri och påsktrolleri Lyssna till historier om mjölkharar, trolldrycker och häxor och tillverka respass till Blåkulla! Påskaktivitet med arkivpedagog Karin Sjöberg. Från 7 år. Tisdag 23 april kl Föredrag: Annorlunda sätt att se på det gamla Malmö Kunde man se dubbelt på 1800-talets Malmö? Kunde man vid förra sekelskiftet betrakta Malmö från ovan utan flygplan? I sin nya bok Annorlunda sätt att se på det gamla Malmö ger Rickard Bengtsson i antologiform svar på dessa och andra frågor. Torsdag 25 april kl Visning: Malmö stads fotomagasin Vi visar fotolokalerna i Malmö Frihamn och delar av våra analoga samlingar, samt berättar om vårt insamlingsarbete och våra databaser. Visningen sker i samarbete med Malmö Museer. Föranmälan: senast 12 april till e-post: bo.o.andersson@malmo.se. Max 10 personer.

8 M A J Tisdag 14 maj kl Stadsvandring med Set Mattsson Följ med författaren Set Mattsson på en vandring i några av de kvarter han skriver om i sina spänningsromaner, som utspelar sig i fyrtio- och femtiotalets Malmö. Vi börjar vid slottet Malmöhus och går därefter vidare mot Gamla Väster. Under vandringen berättar Set om de verkliga händelser som ligger till grund för hans romaner och hur platserna där de utspelades såg ut. Vandringen avslutas vid den tidigare biografen Scania på Södergatan där Sveriges första ungdomskravaller utbröt på nyårsaftonen Samling: Malmöhusvägen vid bron till slottet kl Föranmälan: Anmälan är öppen 22 april 10 maj på malmo.se/stadsarkivet. Max: 25 personer. Tisdag 21 maj kl Föredrag: Först och främst Malmö Allting har en början. I Malmö har saker och ting både startats och uppfunnits, Malmö har varit först med nya företeelser. Genom åren har Malmö direkt eller indirekt påverkat utvecklingen av det svenska samhället. På olika platser i staden har historia skrivits när enskilda Malmöbor har introducerat nyheter och innovationer. Staffan Gudmundsson och Olle Nordquist från stadsarkivet gör lokalhistoriska nedslag.

9 Torsdag 23 maj kl Visning: Malmö stads fotomagasin Vi visar fotolokalerna i Malmö Frihamn och delar av våra analoga samlingar samt berättar om vårt insamlingsarbete och våra databaser. Visningen sker i samarbete med Malmö Museer. Föranmälan: senast 10 maj till e-post: bo.o.andersson@malmo.se. Max 10 personer. Tisdag 28 maj kl Föredrag: Den kvinnliga tvåsamhetens frirum Under den moderna kvinnorörelsens tid uppstod ett frirum för samkönad kärlek mellan kvinnor. Idén om väninnekärlek bidrog säkert till möjligheten att skapa detta livsrum, men relationerna var inte bara platonska och de delade inte sina liv enbart av praktiska skäl. Hanna Markusson Winkvist från Göteborgs universitet berättar om en tid där kvinnor kunde välja varandra som sina käraste och visar dess betydelse för individerna, men också för de stora historiska sammanhangen. J U N I Tisdag 4 juni kl Nyfiken på arkiv: Magasinvisning Ett tillfälle att träffa en arkivarie och se exempel ur stadsarkivets mångfacetterade samlingar. Föranmälan: Anmälan är öppen 13 maj 31 maj på malmo.se/stadsarkivet. Max: 12 personer.

10 Per Albin Hansson och Allan Vougt. Allan Vougt var chefredaktör på tidningen Arbetet åren Torsdag 31 januari berättar Stefan Ersgård om Arbetets tre chefredaktörer under åren

11 Jourhavande släktforskare Behöver du hjälp med släktforskning? Medlemmar ur Malmö Släktforskarförening hjälper såväl nybörjare som erfarna forskare. Servicen är gratis. 14 JANUARI 9 MAJ Måndag till torsdag kl BRA ATT VETA På kvällsföredrag går du in på Friisgatan 19 C. För övriga arrangemang ingång på Bergsgatan 20, om inte annat anges. Våra föredrag och visningar är gratis och öppna för alla. Till vissa måste man föranmäla sig. OM MALMÖ STADSARKIV Malmö stadsarkiv förvarar en viktig del av vårt kulturarv och som besökare har du rätt att ta del av unika handlingar som speglar gångna tiders Malmö. Här förvaras handlingar från myndigheter och enskilda personer från medeltiden och framåt. Huvuduppgiften är att se till att det gemensamma kulturarvet bevaras och att det är tillgängligt för allmänheten.

12 MALMÖ STADSARKIV Besök oss: Bergsgatan 20 (Obs! Vid kvällsföredrag efter klockan sker ingång via Friisgatan 19 C). Skriv till oss: Ring till oss: (kl på vardagar) Öppettider: mån fre 10 18, lör malmo.se/stadsarkivet

PROGRAM. Hösten 2016 MALMÖ STADSARKIV

PROGRAM. Hösten 2016 MALMÖ STADSARKIV PROGRAM Hösten 2016 MALMÖ STADSARKIV S E P T E M B E R Torsdag 1 september kl. 18.30 Föredrag: Anarkistfruntimren! Malmö kvinnliga arbetareförbund 1888 1900 Anniko Wolf, arkivarie och fil.mag. i historia,

Läs mer

PROGRAM VÅREN 2017 MALMÖ STADSARKIV

PROGRAM VÅREN 2017 MALMÖ STADSARKIV PROGRAM VÅREN 2017 MALMÖ STADSARKIV F E B R U A R I Tisdag 7 februari kl. 18.30 Föredrag: Byggmästarna i Malmö Hur gammal var egentligen bebyggelsen i gamla staden då den revs? Hur blev man byggmästare

Läs mer

PROGRAM HÖSTEN Foto:bilderisyd.se MALMÖ STADSARKIV

PROGRAM HÖSTEN Foto:bilderisyd.se MALMÖ STADSARKIV PROGRAM HÖSTEN 2018 Foto:bilderisyd.se MALMÖ STADSARKIV A U G U S T I Torsdag 9 Augusti Utställning: Val och demokrati Inför höstens val har stadsarkivet sammanställt en utställning kring valrörelser och

Läs mer

Släktforskningens dag går av stapeln den 19 mars med årets tema DNA, med bland andra Peter Sjölund, pionjär inom DNA- och släktforskning.

Släktforskningens dag går av stapeln den 19 mars med årets tema DNA, med bland andra Peter Sjölund, pionjär inom DNA- och släktforskning. Malmö stad Malmö stadsarkiv Datum 2015-02-16 Vårens program på Malmö stadsarkiv Vårens program på Malmö stadsarkiv bjuder på mode och textil, tryckfrihet och censur, släktforskning med DNA, en teaterthriller

Läs mer

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek Program hösten 2013 Sjöbo bibliotek Biblioteket - allt från böcker till barnteater Biblioteket erbjuder böcker inom många olika ämnesområden. Här finns ljudböcker, e-böcker, film, tv-spel, tidningar och

Läs mer

BARN & UNGA. Kulturspäckad höst på Lindängenbiblioteket! Sommarbokenfest. Sagostunder. Sångstunder

BARN & UNGA. Kulturspäckad höst på Lindängenbiblioteket! Sommarbokenfest. Sagostunder. Sångstunder BARN & UNGA Kulturspäckad höst på Lindängenbiblioteket! Vi hoppas att ni vill besöka oss i höst, då vi har en mängd spännande aktiviteter och program för alla åldrar! Nytt för terminen är bland annat Kulturögonblick

Läs mer

&nöje. nytta. Program för hösten 2009. förarkiv. Landsarkivet i Lund Malmö stadsarkiv Skånes Arkivförbund. Foto Malmö Museer

&nöje. nytta. Program för hösten 2009. förarkiv. Landsarkivet i Lund Malmö stadsarkiv Skånes Arkivförbund. Foto Malmö Museer Foto Malmö Museer förarkiv nytta &nöje Landsarkivet i Lund Malmö stadsarkiv Skånes Arkivförbund Program för hösten 2009 15/9 22/9 29/9 22/9 Introduktion i släktforskning för nybörjare Omfattar 3 träffar

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun Evenemang våren 2012 Biblioteken i Lessebo kommun Kurt Henriksson Boda Kurre berättar om sitt artistliv Glasblåsaren från Boda blev rikskändis som akrobaten Boda-Kurre. Tid. måndag 9/1 kl. 17.00 LCHF:

Läs mer

Sjöbo bibliotek Blentarps bibliotek Vollsjö bibliotek Lövestad bibliotek

Sjöbo bibliotek Blentarps bibliotek Vollsjö bibliotek Lövestad bibliotek Sjöbo bibliotek Vårprogram 2015 Sjöbo bibliotek måndag 10-19 tisdag 10-18 onsdag 12-18 torsdag 10-19 fredag 10-18 lördag 10-14 Gamla Torg 10, 275 80 Sjöbo Tel: 0416-271 60 E-post: biblioteket@sjobo.se

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2015

Verksamhetsberättelse för år 2015 Verksamhetsberättelse för år 2015 Helsingborg Verksamhetsberättelse för år 2015 Styrelse Ordförande Vice ordförande Kassör Ledamöter Personal och arkivansvarig samt adjungerad sekreterare Revisorer Hans

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2013

Verksamhetsberättelse för år 2013 Verksamhetsberättelse för år 2013 Helsingborg Verksamhetsberättelse för år 2013 Styrelse Ordförande Vice ordförande Kassör Ledamöter Revisorer Personal och arkivansvarig samt adjungerad sekreterare Hans

Läs mer

Årskurs: 4-6 Material: Eva Hörnblad, Sara Otthén, i samarbete med Stadsarkivet och Malmö Museer

Årskurs: 4-6 Material: Eva Hörnblad, Sara Otthén, i samarbete med Stadsarkivet och Malmö Museer Foto: Malmö stad / Eva Hörnblad 1600-talet Malmö blir svenskt Övningar - elever Årskurs: 4-6 Material: Eva Hörnblad, Sara Otthén, i samarbete med Stadsarkivet och Malmö Museer www.malmo.se/pedagogiskakartor

Läs mer

Välkommen FALK:s konferens Härnösand 25-27 maj 2016

Välkommen FALK:s konferens Härnösand 25-27 maj 2016 Tillämpning, anpassning och kollegialt samarbete Välkommen FALK:s konferens Härnösand 25-27 maj 2016 till Nattviken från Kronholmssidan, Fotograf Viktor Lundgren, 1930. Härnösand Ångermanland, ur Länsmuseet

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2011

Verksamhetsberättelse för år 2011 Verksamhetsberättelse för år 2011 Helsingborg Verksamhetsberättelse för år 2011 Styrelse Ordförande Vice ordförande Kassör Ledamöter Hans Johansson Olle Borg Dan Karlsson Anders Kjellvard Ann-Christine

Läs mer

ARKIVCENTRUM SYD Program

ARKIVCENTRUM SYD Program ARKIVCENTRUM SYD Program våren 2015 Välkomna till Arkivcentrum Syd I vår händer det mycket på Arkivcentrum Syd. Förutom spännande onsdagscaféer, med kaffe och dopp från kl. 14.30, kommer vi att ha extra

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? Oktober

Vad händer i Färgelanda? Oktober Vad händer i Färgelanda? Oktober Världens Barn Gala Torsdag 2 oktober kl. 18.30 Färgelanda Sporthall Lilla Bandet Jenny och Frank Margareta Haglund med familj DNA and The Cellarboys Färgelanda Judoklubb

Läs mer

Program barn & unga. Våren 2015. Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00

Program barn & unga. Våren 2015. Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00 Älmhlts Bibliotek Program barn & nga Våren 2015 http://bibliotek.almhlt.se Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00 Tors kl. 9.00 19.00 Fre kl. 9.00 17.00 Lör kl. 10.00 14.00

Läs mer

I en hamnstad på 1500-talet

I en hamnstad på 1500-talet I en hamnstad på 1500-talet Med utställningen I en hamnstad på 1500-talet berättas hur det var att leva i en västsvensk hamnstad på medeltiden och hur det går till när arkeologerna tar reda på detta. I

Läs mer

KRIS & VISION. En utställning om hur Norrköping blev den stad den är idag som visas på både Arbetets museum och Norrköpings stadsmuseum.

KRIS & VISION. En utställning om hur Norrköping blev den stad den är idag som visas på både Arbetets museum och Norrköpings stadsmuseum. KRIS & VISION En utställning om hur Norrköping blev den stad den är idag som visas på både Arbetets museum och Norrköpings stadsmuseum. Norrköping har genom historien upplevt både stora framgångar och

Läs mer

BIBLIOTEKET BJUDER NY PÅ NÄTET HÖGLÄSNING TRÄDGÅRDSKVÄLL FÖRFATTARAFTON. och mycket annat

BIBLIOTEKET BJUDER NY PÅ NÄTET HÖGLÄSNING TRÄDGÅRDSKVÄLL FÖRFATTARAFTON. och mycket annat BIBLIOTEKET BJUDER TRÄDGÅRDSKVÄLL FÖRFATTARAFTON NY PÅ NÄTET HÖGLÄSNING och mycket annat 24 SEPT (lör) kl. 18:30-20:00 Poesicafé (Laholms kulturnatt) Stadsbiblioteket.Ta tillfället i akt och läs upp dina

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2010

Verksamhetsberättelse för 2010 Verksamhetsberättelse för 2010 Helsingborg Verksamhetsberättelse för 2010 Styrelsen Ordförande Vice ordförande Kassör Ledamöter Dan Karlsson Ann-Christine Malmgren Tomas Nordström Lillebil Pettersson Åke

Läs mer

Stadsbiblioteket PROGRAM. Hösten 2015

Stadsbiblioteket PROGRAM. Hösten 2015 Stadsbiblioteket PROGRAM Hösten 2015 ةيبرعلاب تاياكح Sagor på arabiska Välkomna till en mysig sagostund på Mariestads Stadsbibliotek! Tid: Lördagar hela hösten kl.11.00-11.45 Magasinsvisningar Vill du

Läs mer

UTSTÄLLNING - Johnny Svedlunds värld

UTSTÄLLNING - Johnny Svedlunds värld UTSTÄLLNING - Aktion T4 Under september och oktober har vi en miniutställning från Forum för Levande Historia om människosynen i Nazityskland under perioden 1933-1945. Fokus är på T4-aktionen som riktades

Läs mer

Program våren 2019 Sjöbo Bibliotek

Program våren 2019 Sjöbo Bibliotek Program våren 2019 Sjöbo Bibliotek Program för vuxna Språkträning Kom och prata svenska! Under språkträffarna tränar vi svenska tillsammans genom samtal. Träffarna passar bra för dig som antingen är ny

Läs mer

Program Helsingborgs Mångfaldsvecka september - 1 oktober

Program Helsingborgs Mångfaldsvecka september - 1 oktober Program Helsingborgs Mångfaldsvecka 2107 25 september - 1 oktober Måndagen den 25 september den 1 oktober. Datum: Varje dag under Mångfaldsveckan Tid: 11:00-17:00. Tisdagen den 26 september 09:00 11:30

Läs mer

Orden flödar på Bunkeflostrands bibliotek i höst! Barn

Orden flödar på Bunkeflostrands bibliotek i höst! Barn Program Hösten 2017 Orden flödar på Bunkeflostrands bibliotek i höst! Barn Sagostunder Att läsa och lyssna tillsammans är toppen! På våra sagostunder läser vi både ur de allra senaste bilderböckerna och

Läs mer

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar!

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Till vår förenings 21:a årsmöte, den 12:e mars, hade 75 medlemmar infunnit sig. Efter årsmötesförhandlingarna höll vår inbjudne föreläsare, Gunnar Henningsson,

Läs mer

Furulund. Höst 2015 / Vår 2016 PENSIONÄRERNA HAR SIN EGEN FOLKRÖRELSE VÄLKOMMEN DU OCKSÅ MÖTEN PÅ LIGUSTERN 2015 / 2016

Furulund. Höst 2015 / Vår 2016 PENSIONÄRERNA HAR SIN EGEN FOLKRÖRELSE VÄLKOMMEN DU OCKSÅ MÖTEN PÅ LIGUSTERN 2015 / 2016 Furulund Höst 2015 / Vår 2016 PENSIONÄRERNA HAR SIN EGEN FOLKRÖRELSE Öppet hus torsdagar mellan 10. 00-11. 30 (ej juli) Här finns det alltid någon från styrelsen som tar sig tid till att lyssna på dina

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? Tipspromenader. Dans. Friskis & Svettis. Ödeborgs IF. Juni

Vad händer i Färgelanda? Tipspromenader. Dans. Friskis & Svettis. Ödeborgs IF. Juni Vad händer i Färgelanda? Juni Tipspromenader Stigens If Varje söndag t.o.m. 8/6. Start kl.11.00-12.00 vid fabriken. Korvgrillning. Startavgift 20 kr. Torps Byalag och Valbo-Ryrs sockenförening Torsdag

Läs mer

AVTRYCK. Tid, ting, minne

AVTRYCK. Tid, ting, minne AVTRYCK Tid, ting, minne AVTRYCK Tid, ting, minne Vad är historia? Historia är de människor som har levt före oss. Människor som har lämnat spår efter sig överallt. Spåren är avtryck som kan berätta om

Läs mer

Kommunbladet november 2013

Kommunbladet november 2013 Kommunbladet november 2013 Information från Norsjö kommun Nyheter om bredbands-nätet i Norsjö Det kommer att vara störningar i bredbands-nätet i Norsjö kommun på natten mellan onsdag och torsdag den 20

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? December

Vad händer i Färgelanda? December Vad händer i Färgelanda? December Fr.o.m. 28/11 kommer vad händer i Färgelanda att medfölja Dalslänningens totalutdelningar till ALLA hushåll i Färgelanda, Dals-Ed och Bengtsfors kommuner samt Hedekas

Läs mer

Hösten OBS! Begränsat antal

Hösten OBS! Begränsat antal OBS! Begränsat antal Hösten 2018 Onsdag 19 september Lunch kl. 12.00 & kl. 14.00 Visning Guidad visning Fotografiska Lunch: Tomatsoppa med rödalinser och nybakat bröd på klubben. Pris/pers. 100 kr inkl.

Läs mer

Lördag den 3 september kl 13.00

Lördag den 3 september kl 13.00 Lördag den 3 september kl 13.00 En lundaprofil: kemiprofessorn C W Blomstrand Syskonen Anders och Ingegerd Blomstrand berättar om en av personerna i sin bok Får jag se dig åter ansigte mot ansigte? (Sekel

Läs mer

VÅRGÅRDA BIBLIOTEKS HÖSTEN 2015. Omslagsfoto: (CC0 1.0)

VÅRGÅRDA BIBLIOTEKS HÖSTEN 2015. Omslagsfoto: (CC0 1.0) VÅRGÅRDA BIBLIOTEKS HÖSTEN 2015 Omslagsfoto: (CC0 1.0) Sista tisdagen i varje månad, kl.16.00-17.00, med start 25/8: Bokklubb Bokklubb för dig som är 9-12 år. Vi pratar om böcker vi läst/lyssnat på och

Läs mer

Evenemangslista. Värmlandsoperan: 2 maj kl. 13.00 Gamla Wermlandsbanken, Forum Kammarkonsert

Evenemangslista. Värmlandsoperan: 2 maj kl. 13.00 Gamla Wermlandsbanken, Forum Kammarkonsert Evenemangslista Värmlandsoperan: 2 maj kl. 13.00 Gamla Wermlandsbanken, Forum Kammarkonsert Folkrörelsernas arkiv för Värmland firar 60-årsjubileum fredagen den 8 maj 2009 kl 14.00 i Arkivcentrum Värmland,

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2014

Verksamhetsberättelse för år 2014 Verksamhetsberättelse för år 2014 Helsingborg Verksamhetsberättelse för år 2014 Styrelse Ordförande Vice ordförande Kassör Ledamöter Personal och arkivansvarig samt adjungerad sekreterare Hans Johansson

Läs mer

Socialpsykiatrins. Aktiviteter Hösten 2013

Socialpsykiatrins. Aktiviteter Hösten 2013 . Socialpsykiatrins Aktiviteter Hösten 2013 Hösten är inte bara slutet på sommaren. Hösten kan vara en nystart och ett tillfälle att komma igång med sånt man tänkt men inte blivit av. - Till hösten ska

Läs mer

Höstlov Aktiviteter. Vecka 43/44 28/10-5/11

Höstlov Aktiviteter. Vecka 43/44 28/10-5/11 Grästorps kommun Höstlov 2017 Aktiviteter Vecka 43/44 28/10-5/11 Höstlovsprogrammet finns även på www.grastorp.se Evenemangskalendern har aktiviteter under hela året. LÖRDAG 28 OKTOBER Vi arrangerar en

Läs mer

Eksjö bibliotek med filialer. Vårprogram. med 100-årsfirande Eksjö stadsbibliotek och filialer

Eksjö bibliotek med filialer. Vårprogram. med 100-årsfirande Eksjö stadsbibliotek och filialer Vårprogram Eksjö bibliotek med filialer Vå r p r o g r a m med 100-årsfirande Eksjö stadsbibliotek och filialer Vårprogram 2015 www.eksjo.se/biblioteket stadsbiblioteket@eksjo.se 0381-361 00 Biblioteket

Läs mer

SYNTOLKAT UTBUD AV TEATER, KONST OCH KULTURARV I VÄSTMANLAND

SYNTOLKAT UTBUD AV TEATER, KONST OCH KULTURARV I VÄSTMANLAND SYNTOLKAT UTBUD AV TEATER, KONST OCH KULTURARV I VÄSTMANLAND Hösten 2019 SNABBÖVERSIKT Hösten 2019 Datum Ort Genre Titel 28 augusti Stadsvandring Syntolkad kulturhistorisk vandring i centrala 11 september

Läs mer

Hej! Här i programmet presenteras konstklubbens aktiviteter under våren 2019 hoppas du vill vara med!

Hej! Här i programmet presenteras konstklubbens aktiviteter under våren 2019 hoppas du vill vara med! Vår Program 2019 Hej! Här i programmet presenteras konstklubbens aktiviteter under våren 2019 hoppas du vill vara med! Konstvåren inleds med det traditionella och uppskattade besöket på Liljevalchs vårsalong.

Läs mer

I flyktens spår. 21 28 juni 2015. Olofströmsbygden. www.nasselfrossa.se. Här ligger Olofström 0755-07 57 07. www.visitolofstrom.se

I flyktens spår. 21 28 juni 2015. Olofströmsbygden. www.nasselfrossa.se. Här ligger Olofström 0755-07 57 07. www.visitolofstrom.se I flyktens spår www.nasselfrossa.se 0755-07 57 07 Här ligger Olofström www.visitolofstrom.se 21 28 juni 20 Olofströmsbygden Detaljkarta och vägbeskrivningar finns på sid 18-19 Välkommen till Nässelfrossa

Läs mer

Riksfotoutställningen. RIFO 2014 9 11 maj. på Fotografiska i Stockholm. Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK

Riksfotoutställningen. RIFO 2014 9 11 maj. på Fotografiska i Stockholm. Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK Riksfotoutställningen RIFO 2014 9 11 maj på Fotografiska i Stockholm Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK Fotografiska En av världens främsta samlingsplatser för fotografi År 2010

Läs mer

Vandringsutställning producerad av Malmö Museer. Georg Oddner. Resa i Sovjet 1967

Vandringsutställning producerad av Malmö Museer. Georg Oddner. Resa i Sovjet 1967 Vandringsutställning producerad av Malmö Museer Georg Oddner Resa i Sovjet 1967 1 Bakgrund Georg Oddner reste till Sovjetunionen mitt under det kalla kriget för att skildra ett land 50 år efter den ryska

Läs mer

JANUARI. AFTER WORK MED DAVID VÄYRYNEN på Fika by SPIS. (Samarr: Kiruna bokhandel och SPIS) fredag 26/1 kl.17.00

JANUARI. AFTER WORK MED DAVID VÄYRYNEN på Fika by SPIS. (Samarr: Kiruna bokhandel och SPIS) fredag 26/1 kl.17.00 PROGRAM VÅREN 2018 JANUARI Snöfestival AFTER WORK MED DAVID VÄYRYNEN på Fika by SPIS. (Samarr: Kiruna bokhandel och SPIS) fredag 26/1 kl.17.00 Snöfestival med Doris Paavo Fredag, lördag 26-27/1 Kl. 10.00

Läs mer

ALLAKTIVITETSHUSET ÄLVKULLEN TEL. 0413-28152

ALLAKTIVITETSHUSET ÄLVKULLEN TEL. 0413-28152 ALLAKTIVITETSHUSET ÄLVKULLEN TEL. 0413-28152 1 ÄLVKULLEN TISDAG 17/2 kl. 19.00 åk.7-9 Kom och spela FIFA 09 på storbild i stora salen! ONSDAG 18/2 kl. 15.00 åk.4-6 Kom och testa WII Fit på storbild i stora

Läs mer

För att understryka den publika formen av kommunikation, men också för att dra till sig uppmärksamhet, kommer utställningen bestå av affischer.

För att understryka den publika formen av kommunikation, men också för att dra till sig uppmärksamhet, kommer utställningen bestå av affischer. VI VISAR KULTURHUSET. Del 1 Konstfack GDI3. V39-v40. 20120924-20121004 Lärare: Josefine Engström och Tyra von Zweibergk (OBS! Uppgiften kan också lösas med grafisk design) Som illustratör måste man ofta

Läs mer

Burlövs kommun. Bild: Jimmy Wallin. Februarilovet. Burlövs kommun

Burlövs kommun. Bild: Jimmy Wallin. Februarilovet. Burlövs kommun Burlövs kommun Bild: Jimmy Wallin Februarilovet Burlövs kommun 2014 MÅNDAG 17 FEBRUARI Snusk och annat förbjudet med Dan Höjer Det är nog svårt att tänka sig en mer passande än författaren Dan Höjer när

Läs mer

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan Träna svenska A och B Häfte Klockan 0 Del analog klocka Vad är klockan? Läs klockan är tolv klockan är ett klockan är två klockan är tre klockan är fyra klockan är fem klockan är sex klockan är sju klockan

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL HAGFORS BIBLIOTEK VÅRENS PROGRAM

VÄLKOMMEN TILL HAGFORS BIBLIOTEK VÅRENS PROGRAM VÄLKOMMEN TILL HAGFORS BIBLIOTEK VÅRENS PROGRAM BIBLIOTEKETS CAFÉER KORSORDSCAFÉ Måndagar 14 00-16 00 STICKCAFÉ Onsdagar 14 00-17 00 DIGITALA FÖRSTA HJÄLPEN Fredagar 9 30-10 30 För dig som är nybörjare

Läs mer

VIKTIG INFORMATION Ändrade öppettider!

VIKTIG INFORMATION Ändrade öppettider! PROGRAM VÅREN 2019 VIKTIG INFORMATION Ändrade öppettider! Från och med 1 januari 2019 har Flygvapenmuseum kvällsöppet på torsdagar. JANUARI-MAJ Måndagar stängt Tisdag-söndag 11:00-17:00 Torsdag kvällsöppet

Läs mer

loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se

loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se HÖSTENS PROGRAM 201 3 Kävlinge bibliotek Kvarngatan 17 244 31 Kävlinge 046-73 94 72 kavlinge.bibliotek@kavlinge.se Löddeköpinge bibliotek Barsebäcksvägen 60 246 30 Löddeköpinge 046-73 95 30 loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se

Läs mer

Nya Cirkelledare Trivselafton Siv, Magnus, Kersti & Kjell Kaffeträff Christina Dahlqvist

Nya Cirkelledare Trivselafton Siv, Magnus, Kersti & Kjell Kaffeträff Christina Dahlqvist Nytt Reseombud Majvor Hansson Nya Cirkelledare Trivselafton Siv, Magnus, Kersti & Kjell Kaffeträff Christina Dahlqvist Cirklar och övrig verksamhet Vi finns i PRO-lokalen, Varmfrontsgatan 23. Intresseanmälan

Läs mer

Haninge Bibliotek. Genline AB SLÄKTFORSKARRESURSER

Haninge Bibliotek. Genline AB SLÄKTFORSKARRESURSER Haninge Bibliotek Genline AB SLÄKTFORSKARRESURSER Haninge Kulturhus Bibliotek erbjuder följande resurser för släktforskning På CD-ROM installerade på släktforskningsdatorerna På dator 1 Röd markering På

Läs mer

SPÖKVANDRING... TV-SPELSTURNERING! BARNFILMKLUBBEN ANUJ SHARMA PROVA PÅ TENNIS! SPÖKHISTORIER HÖSTLOVSPROGRAM 2015!

SPÖKVANDRING... TV-SPELSTURNERING! BARNFILMKLUBBEN ANUJ SHARMA PROVA PÅ TENNIS! SPÖKHISTORIER HÖSTLOVSPROGRAM 2015! SPÖKVANDRING... TV-SPELSTURNERING! BARNFILMKLUBBEN ANUJ SHARMA PROVA PÅ TENNIS! SPÖKHISTORIER HÖSTLOVSPROGRAM 2015! 1 Hej! Här hittar du en massa kul att göra under höstlovet! Ibland ska man anmäla sig

Läs mer

Program och utställningar januari juli 2016

Program och utställningar januari juli 2016 Program och utställningar januari juli 2016 Ystads Fornminnesförening med trädgårdsgruppen Sub Rosa och Klostret i Ystad samt Charlotte Berlins museum Programverksamhet samt utflykter Torsdagen den 14

Läs mer

Nyhetsbrev nr 1 2012, rev B

Nyhetsbrev nr 1 2012, rev B , rev B Välkomna till ett nytt släktforskarår! Håll utkik i StockholmsRötters kalendarium, i AnRopet, på webbsidorna www.ssgf.org efter information om nytillkomna eller ändrade program i Solna, på Stockholms

Läs mer

Malmöpanelen 9 Medborgardialog och bibliotek. April/maj 2013

Malmöpanelen 9 Medborgardialog och bibliotek. April/maj 2013 Malmöpanelen 9 Medborgardialog och bibliotek April/maj 2013 Metod Bakgrund och syfte I denna rapport presenteras resultaten från undersökning 9 med Malmöpanelen. Frågorna rör denna gång medborgardialog

Läs mer

Länk till årsmötet: /om/arsmote2016.htm Länk till föreläsningen: /2016/Hans_Hanner.

Länk till årsmötet:  /om/arsmote2016.htm Länk till föreläsningen:  /2016/Hans_Hanner. 1 av 6 2016-02-17 17:25 Ämne: Detta händer i vår region Från: Torbjörn Wahlström Datum: 2016-02-17 15:42 Till: macenter Bäste medlem i DIS-Filbyter ÅRSMÖTE DIS-Filbyter

Läs mer

KALENDER HÖSTEN /9, lördag Sångstund år. Sagostund år. 14/9, söndag Pysselstund för 3-6-åringar inspirerad

KALENDER HÖSTEN /9, lördag Sångstund år. Sagostund år. 14/9, söndag Pysselstund för 3-6-åringar inspirerad HÖSTEN 2014 Bokcirklar för vuxna Här på biblioteket har vi tre mycket trevliga bokcirklar där vi fikar och pratar böcker. Sticka och läs samt Salongens bokcirkel träffas tisdagskvällar en gång per månad.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL LANDSARKIVET I GÖTEBORG

VÄLKOMMEN TILL LANDSARKIVET I GÖTEBORG VÄLKOMMEN TILL LANDSARKIVET I GÖTEBORG HÖSTPROGRAM 2018 ÄSNINGAR TORSDAGSFÖRELÄSNINGAR TORSDAGSFÖRELÄSNINGAR TORSDAGSFÖRELÄSNIN 11 oktober, kl 18.30 19.15 1968 När allt började 1960-talets radikala strömningar

Läs mer

HÖSTPROGRAM. Biblioteken i Lomma och Bjärred

HÖSTPROGRAM. Biblioteken i Lomma och Bjärred HÖSTPROGRAM 2012 Biblioteken i Lomma och Bjärred ONSDAGKVÄLLAR - föreläsningar av kommuninvånare eller av personer som har någon annan anknytning till kommunen Spelberoende 29 augusti Spelberoendes förening

Läs mer

Bildanalyskurs 17-18 september. med Britt-Marie Kühlhorn. Juni 3/2011. Vernissage Klang på Stockholms Konserthus tisdag den 21 juni kl 11-17

Bildanalyskurs 17-18 september. med Britt-Marie Kühlhorn. Juni 3/2011. Vernissage Klang på Stockholms Konserthus tisdag den 21 juni kl 11-17 SVEFOs hemsida www.svefo.eu Juni 3/2011 Aktuell information från Östra Svealands Fotoklubbar Vernissage Klang på Stockholms Konserthus tisdag den 21 juni kl 11-17 Välkomna att bese resultatet av vårt samarbete

Läs mer

Foto: Mattias Lindbäck

Foto: Mattias Lindbäck Foto: Mattias Lindbäck PROGRAM HÖSTEN 2015 KONTAKTINFORMATION ÖREBRO LÄNS MUSEUM Besöksadress: Engelbrektsgatan 3 Telefon: 019-602 87 00 Webb: www.olm.se E-post: info@olm.se FRI ENTRÉ @lansmuseum @orebrolansmuseum

Läs mer

Aktiviteter i Eslövs kommun Vår och sommar 2008

Aktiviteter i Eslövs kommun Vår och sommar 2008 Aktiviteter i Eslövs kommun Vår och sommar 2008 AKTIVITETSHUSET KARIDAL Karidal är en mötesplats för kommunens alla pensionärer där alla är lika välkomna! På Karidal finns det möjlighet för dig att träffas

Läs mer

TV-SPELSTURNERING! BARNFILMKLUBB SPÖKVANDRING... PROVA PÅ TENNIS!

TV-SPELSTURNERING! BARNFILMKLUBB SPÖKVANDRING... PROVA PÅ TENNIS! TVSPELSTURNERING! BARNFILMKLUBB SPÖKVANDRING... PROVA PÅ TENNIS! HÖSTLOVSPROGRAM 2014! 1 Hej! I din hand håller du ett program med spännande aktiviteter som du kan ta del av under höstlovet. Om det inte

Läs mer

Vad görs idag inom biblioteks- och kulturarvsområdet?

Vad görs idag inom biblioteks- och kulturarvsområdet? Vad görs idag inom biblioteks- och kulturarvsområdet? Sammanställningen är baserad på enkätsvar från biblioteken och på muntlig information från deltagarna på kulturarvsmötet i november 2015. BROMÖLLA

Läs mer

Läsnyckel. I fiendens skugga. Författare: Sue Purkiss Översättning: Sara Hemmel. Innan du läser

Läsnyckel. I fiendens skugga. Författare: Sue Purkiss Översättning: Sara Hemmel. Innan du läser Läsnyckel I fiendens skugga Författare: Sue Purkiss Översättning: Sara Hemmel I fiendens skugga är en spännande ungdomsbok som utspelar sig i Frankrike under andra världskriget. En stridspilot störtar

Läs mer

Tipshandledning 6-årsboken: Måntornet av Per Gustavsson

Tipshandledning 6-årsboken: Måntornet av Per Gustavsson Tipshandledning 6-årsboken: Måntornet av Per Gustavsson Hej. Du håller en tipshandledning i din hand som satts ihop av barnbibliotekarierna på biblioteken i Kävlinge kommun. Tanken är att den ska ge uppslag

Läs mer

VÄLKOMNA TILL HELSINGBORGS SKOLMUSEUM

VÄLKOMNA TILL HELSINGBORGS SKOLMUSEUM VÄLKOMNA TILL HELSINGBORGS SKOLMUSEUM Skolhistoria i Helsingborgs första folkskolehus Bergaliden 24 (vid Slottsvångsskolan) 252 23 Helsingborg Tel.042-144704 www.skolmuseum.se info@skolmuseum.se Redan

Läs mer

Medlemsblad. Nr 4 Årg. 17 (2008) Bästa medlemmar

Medlemsblad. Nr 4 Årg. 17 (2008) Bästa medlemmar Medlemsblad Nr 4 Årg. 17 (2008) Bästa medlemmar När vintermörker och höstrusk nu lägrar sig över vår vackra bygd kan vi tänka tillbaka på de vackra dagarna under sensommaren och förhösten. Det trägna gäng

Läs mer

FUB verksamhet Våren 2014

FUB verksamhet Våren 2014 FUB verksamhet Våren 2014 Bad Vi disponerar Herrljunga Simhall, där lilla bassängen är extra uppvärmd. Separata duschrum finns och tag med fikapengar. Start: Onsdag 15 januari Tid: kl. 18.30 20.00 Plats:

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2016

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2016 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2016 Kära Unionen-Senior, Här kommer höstens program. Vi hoppas att du ska finna våra aktiviteter intressanta! Välkommen till en ny termin! Augusti: September:

Läs mer

Studieprogram Fritiden LSS Hösten 2019

Studieprogram Fritiden LSS Hösten 2019 Studieprogram Fritiden LSS Hösten 2019 www.abf.se/halland Facebook: ABF Halland Tel: 035-17 77 52 Sofie.johansson@abf.se Tavlan är gjord av Jessica Hansson på en studiecirkel på ABF i Halmstad ABF - GÖR

Läs mer

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Foto Taina Ahola September 2015 ANSLAGSTAVLAN Seniorveckan 13-18 september Seniorveckan invigs söndagen den 13 september av kommunstyrelsens

Läs mer

Grupp Grön Grupp Röd Grupp Blå Period 1 Period 2

Grupp Grön Grupp Röd Grupp Blå Period 1 Period 2 GRUPPINDELNINGAR SOMMAR 2019 Liksom förra året har vi valt att dela upp ensembel i olika färggrupper. Detta för att underlätta vid information och repschema. Här nedan står det vilken färggrupp du/ditt

Läs mer

Sjöbo bibliotek. Våren 2013. Program

Sjöbo bibliotek. Våren 2013. Program Sjöbo bibliotek Våren 2013 Program Sjöbo bibliotek Biblioteket erbjuder böcker inom många olika ämnesområden. Här hi ar du också ljudböcker, e böcker, film, tv spel, dningar och dskri er för både barn

Läs mer

SKOLVIS LISTA ÖVER TURER. Sida 1 av 5

SKOLVIS LISTA ÖVER TURER. Sida 1 av 5 MÅNDAG M956 13.20 14.00 Skavböke skola - Karlstorp N - Granen - Bockalt - Hylte - Ullasjö - Sennan Santagårdsvägen M948 14.15 14.45 Skavböke skola - Karlstorp N - Karlstorp S - Rammbäckshult - Lillegård,

Läs mer

Höstens program 2016 BODENS

Höstens program 2016 BODENS Höstens program 2016 BODENS STADSBIBLIOTEK Vuxna HELA HÖSTEN VARJE MÅNAD TISDAGAR kl. 9.00 BOKTIPSFRUKOST Kom in och byt boktips med personalen och varandra. Frukost till självkostnadspris. (Samarr: ABF)

Läs mer

Bokmässa under belägring

Bokmässa under belägring REPORTAGE FRÅN BOKMÄSSAN 2017 Bokmässa under belägring Karin Noomi Karlsson rapporterar från ett evenemang med förvecklingar. Årets bokmässa blev i vissa stycken en utmaning för såväl utställare som besökare.

Läs mer

KARLSTAD CENTRUM PROGRAM Dina förmåner som medlem

KARLSTAD CENTRUM PROGRAM Dina förmåner som medlem KARLSTAD CENTRUM PROGRAM 2019 Dina förmåner som medlem Rätt att delta i vår förenings samtliga aktiviteter Tidningen Pensionären - 9 nummer PRO Mervärde rabatter Rabatt på SJ och Ålandsfärjorna Försäkringar

Läs mer

sep Välkommen att fira tillsammans med oss, Martina Haag och Duraid Al-Khamisi den 3 sep. Jubileumsprogram

sep Välkommen att fira tillsammans med oss, Martina Haag och Duraid Al-Khamisi den 3 sep. Jubileumsprogram 3 sep Välkommen att fira tillsammans med oss, Martina Haag och Duraid Al-Khamisi den 3 sep. Jubileumsprogram Den 31 augusti 1916 invigdes Jönköpings stadsbibliotek och den 1 september öppnades dörrarna

Läs mer

Bokhandelns. Vårprogram. Var är den mänskliga karaktären lika svag som i en bokhandel? Henry Ward Beecher

Bokhandelns. Vårprogram. Var är den mänskliga karaktären lika svag som i en bokhandel? Henry Ward Beecher Bokhandelns Vårprogram 2015 Var är den mänskliga karaktären lika svag som i en bokhandel? Henry Ward Beecher Onsdag 25 februari Bokrea! Årets stora Bokrea startar. Vi har gjort vårt bästa för att kunna

Läs mer

VÅRPROGRAM 2018 IF Metallpensionär

VÅRPROGRAM 2018 IF Metallpensionär VÅRPROGRAM 2018 IF Metallpensionär Göteborg PROGRAM VÅREN 2018 PROGRAM VÅREN 2018 PROGRAM Hej IF Metallpensionär Lilla Brattön. Nu går vi in i 2018 som är ett valår och där kommer vi att lägga vikt på

Läs mer

10% Ps. Fråga Anna i butiken om våra varor. Hon rider själv och vet allt om vad häst och ryttare behöver. ...

10% Ps. Fråga Anna i butiken om våra varor. Hon rider själv och vet allt om vad häst och ryttare behöver. ... Skriv ut på A4-papper. OM DU VILL HA VÅR TRYCKTA HEMSKICKAD, Skriv ut på A4-papper. OM DU VILL HA VÅR TRYCKTA HEMSKICKAD, Skriv ut på A4-papper. OM DU VILL HA VÅR TRYCKTA HEMSKICKAD, Skriv ut på A4-papper.

Läs mer

Bokhandelns. Vårprogram. Laholm

Bokhandelns. Vårprogram. Laholm Bokhandelns Vårprogram 2019 Laholm Tisdag 26 februari kl. 9.30 Bokrea! Årets stora Bokrea startar. I år på ett litet annorlunda sätt men vi har gjort vårt bästa för att kunna bjuda på en gammaldags (i

Läs mer

Kulturvecka. i Kungariket PROGRAM

Kulturvecka. i Kungariket PROGRAM Kulturvecka i Kungariket PROGRAM 30 september -6 oktober 2019 Kulturveckan 2019 Upplev konst, hantverk, film, historia, föredrag musik, utställningar och mycket mer. Allt från Kungsörs duktiga föreningar

Läs mer

Program hösten Höstens aktiviteter på Falu stadsbibliotek. Det är fri entré på Falu stadsbiblioteks arrangemang.

Program hösten Höstens aktiviteter på Falu stadsbibliotek. Det är fri entré på Falu stadsbiblioteks arrangemang. Program hösten 2016 Höstens aktiviteter på Falu stadsbibliotek Det är fri entré på Falu stadsbiblioteks arrangemang. Välkommen in till biblioteken i höst! Kontakt och frågor: Falu stadsbibliotek Östra

Läs mer

Efter Jobbet MKB. Program Hösten 2015

Efter Jobbet MKB. Program Hösten 2015 MKB Efter Jobbet Program Hösten 2015 VI FINNS PÅ FACEBOOK www.facebook.com/mkbefterjobbet MKB efter jobbet vänder sig till dig i övre medelåldern. Genom våra aktiviter lär du känna Malmö, får utökade intressen

Läs mer

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015 Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015 FRITIDEN Hej! Här kommer Höst - programmet 2015. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer

Barnteater. Bokfrukost

Barnteater. Bokfrukost Karlskoga biblioteks vårprogram 2013 Barnteater Foto: Martin Skoog Hemma hos med Teater TR3 Söndag 27 januari kl 11.00 och kl 13.00 Ålder 3-6 år. Cirka 35 minuter. En liten man i ett litet hus. En alldeles

Läs mer

Socialpsykiatrins. Aktiviteter Hösten 2014

Socialpsykiatrins. Aktiviteter Hösten 2014 . Socialpsykiatrins Aktiviteter Hösten 2014 Hösten är inte bara slutet på sommaren. Hösten kan vara en nystart och ett tillfälle att komma igång med sånt man tänkt men inte blivit av. Tillsammans kan det

Läs mer

Gå till biblioteket EVA THORS RUDVALL ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN. Jobba med bokens bildordlistor och skriv färdigt meningarna. sidan 5.

Gå till biblioteket EVA THORS RUDVALL ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN. Jobba med bokens bildordlistor och skriv färdigt meningarna. sidan 5. ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN EVA THORS RUDVALL Jobba med bokens bildordlistor och skriv färdigt meningarna. sidan 5 Till kommer människor för att låna. Här jobbar Lisa som är. Hon kan hjälpa dig att hitta

Läs mer

Välkommen till Julita gård!

Välkommen till Julita gård! Julita gård 2014 23 Grind till lantbruksområdet M WC 22 21 20 26 Buss 27 WC P 24 Buss Lantbruksområdet Välkommen till Julita gård! 25 1. Entré & utgång Museibutik 2. Wärdshus 3. Bäckstugan 4. Pettsongården

Läs mer

Program hösten Höstens aktiviteter på Falu stadsbibliotek. Det är fri entré på Falu stadsbiblioteks arrangemang.

Program hösten Höstens aktiviteter på Falu stadsbibliotek. Det är fri entré på Falu stadsbiblioteks arrangemang. Program hösten 2016 Höstens aktiviteter på Falu stadsbibliotek Det är fri entré på Falu stadsbiblioteks arrangemang. Välkommen in till biblioteken i höst! Kontakt och frågor: Falu stadsbibliotek Östra

Läs mer

Med objektet i centrum. Ett ABMseminarium om olika perspektiv på bild. Varför betraktar museimannen fotografiet som ett unikt föremål, en artefakt, me

Med objektet i centrum. Ett ABMseminarium om olika perspektiv på bild. Varför betraktar museimannen fotografiet som ett unikt föremål, en artefakt, me Med objektet i centrum. Ett ABM-seminarium om olika perspektiv på bild. 15 februari 2001 Inbjudan Med objektet i centrum. Ett ABMseminarium om olika perspektiv på bild. Varför betraktar museimannen fotografiet

Läs mer

Evenemangslista. Värmlands Museum december 2008

Evenemangslista. Värmlands Museum december 2008 Evenemangslista Värmlands Museum december 2008 Utställningar Fransson skottar snö en utställning om Sverige och Förintelsen 26.4 2009 Öivind Harsem i Cyrillusrummen 18.1 2009 Selma Lagerlöf berättelserna

Läs mer