Verksamhetsberättelse för S:t Örjans Scoutkår medlem av Älvsborgs Södra Scoutdistrikt och Scouterna

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse för S:t Örjans Scoutkår medlem av Älvsborgs Södra Scoutdistrikt och Scouterna"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse för S:t Örjans Scoutkår medlem av Älvsborgs Södra Scoutdistrikt och Scouterna Verksamhetsåret

2 Styrelsen: Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamot Ledamot Ledamot Revisor Revisor Revisorsuppleant Christofer Johansson Elizabeth Nilsson Elizabeth Nilsson Bo-Lennart Bäcklund Magnus Olson Johannes Fjärrstad Olson Lennart Olausson Sara Wingren Ulrika Kullenberg Andreas Larsson Representation I Boråskretsen av SSF har Bo-Lennart Bäcklund varit kårens ordinarie representant och Andreas Larsson ersättare. Christofer Johansson och Bo-Lennart Bäcklund har representerat kåren i Stiftelsen Rolf Therpes Minnesfond. Medlemsantal och utveckling Vid verksamhetsårets slut har vi 128 aktiva medlemmar. Av medlemmarna var 71 scouter mellan 6-20 år. Styrelsens sammanträden Under verksamhetsåret har styrelsen haft 11 möten samt hållit en stämma.

3 Verksamheten har bedrivits i avdelningar, deras berättelser finns att läsa nedan. Spårarscoutavdelningen Höstterminens tema var superhjältar och på första mötet utsåg Tofs sina hjältar. Nästa möte fick hjältarna pröva sina krafter när vi hade Annelundsäventyr. Terminen rullade sedan på i en rasande fart. Hjältarna jobbade hårt på mötena med bland annat: märkesjakt, badhusäventyr och att jaga miljöbusar. Tidigt på terminen hade vi en utedag på Ymer där vi förutom äventyr också lagade mat på stormkök och delade många skratt. I november hade vi en övernattning där spårarna också deltog i ett stort fackeltåg inne i Borås. Terminen avslutades med att Tofs bjöd till fest=). Under vårterminen valde vi att jobba med mer praktiska kunskaper. Scouterna fick arbeta hårt med knopar, isvett, simmning och att tälja med kniv. Vi hade också ett roligt möte med Brämhults Spårare i deras scoutstuga där vi försökte göra snyggaste och godaste tårtan. I februari hade vi vår första övernattning på Hultet och Sedan var vi många Spårare som var med på Scoutcraft i maj. Under våren hann vi också med att fira S:t George i Annelundsparken. Ett roligt möte vi särskilt kommer ihåg var när vi fick paddla kanot på torra land. Knasigt men jättekul! Sista mötet var en skattjakt där vi fick användning av de vi lärt oss under terminen för att hitta skatten. För de spårare som hade mer ork avslutades scoutåret med Mysteriet på Apelhult, ett miniläger med en massa kul. Ledare under året har varit: Kristina, Magnus, Natalija och David.

4 Upptäckarscoutavdelningen Scoutledaren Elizabeth Nilsson skriver: Under hösten 2012 hade vi ett tema på vårt terminsprogram nämligen Tintin Vem är det?. Första mötet tittade vi på den senaste Tintin-filmen, för att lära känna karaktärerna som skulle följa oss under terminen lite bättre. Kommande möten ägnade vi åt bland annat vattenrening, pyramidbygge (knopar och surrningar), Flygplansolyckan (sjukvård) och chiffer. När det började närma sig jul hade vi organisationstävling och bakade pepparkakor. Vi avslutade höstterminen med en mysövernattning på Örjans hus. Jullovet passerade och så kom våren! Under vårterminen jobbade vi mycket i patrullerna med PL och VPL. Vi hade en hel del hantverk, såsom tillverkning av armband i paracordlina. Våren blev också en riktig hajktermin till allas förtjusning! Vi rivstartade med en rejäl vinterhajk med Boråskretsen som ägde rum i Dalsjöfors. Vi fick åka tidsmaskin och lösa diverse olika uppgifter längs resans gång. Upptäckarna bättrade på sina kunskaper ytterligare med surrnings- och matlagningsmöte, sedan var det dags för Äventyrshajk på Apelhult. Avdelningen deltog såklart även på kårlägret Scoutcraft och kort därefter avslutade vi vårterminen i Annelundsparken med korvgrillning. Några Upptäckare deltog på sommarlägret Spacecamp i Kopparbo. Under hösten och våren har vi varit en ganska liten avdelning på ca 12 barn. Ledare på avdelningen har varit Elizabeth Nilsson, Marcus Nilsen och Johan Hoof.

5 Äventyrarscoutavdelningen Snapphanarna Året startade som vanligt med lära känna lekar och korvgrillning på vår egen grillplats i Annelundsparken! Under hösten har äventyrsscouterna, fått öva och redovisa flera bas- och frimärken bla chiffer och elda. Vi har tyvärr inte haft hajk med invigning av gröngölingarna till Snapphanar pga för mycket blöta på invigningsplatsen. Avdelningen har deltagit på DSkår kamp på Apelhult. Vi har deltagit i JOTI-hajk på Öhus tillsammans med andra äventyrare i Borås arrangerat av Boråskretsen. Våren 2013 startade med lära känna hajk på Örjanshus. Därefter har scouterna jobbat med film och erövrat det åtråvärda film-märket som redovisades på en filmgala i maj då båda patrullerna, Älgen och Vargen, fick presentera och visa varsin film Vi deltog med en patrull på Äventyrshajk 4000 år före kristus på Apelhult som var distriktets hajk samt på kårlägret Scoutcraft under 3 dagar i Maj. Vi avslutade med en avslappnad paddlingshajk i Viskan från Axelfors till Mårdaklev i mitten av juni. Även i år deltog två av våra scouter på Åsundsholmlägret i juli under en vecka. 3 av våra scouter deltog på Spacecamp i Dalarna i juli/augusti under en vecka. Vi har fastnat! (Kanothajk 2013)

6 I rymden på datorn, Spacecamp Kopparbo Dalarna Vi har haft 27 egna sammankomster under höst och vår och har totalt varit 17 scouter och 4 ledare under det gångna året. Tre fingrar mot pannan Åsa Ericsson, Oscar Karjalainen, Hjalmar green och Bengt Gutfelt

7 Utmanarscoutavdelningen BORÅS III Under vårterminen planerade vi bland annat en vinterhajk tillsammans med Dalsjöfors. Vi planerade även att delta i OPV men tyvärr kunde vi inte få ihop ett lag för detta. Under ett möte gjorde vi överlevnadsarmband av fallskärmslina. Vi har även bowlat, HLR utbildning och gräddat våfflor över öppen eld. Några av oss var med och packade påskägg. Vi har fikat med äpplepaj då Anna lämnade oss som ledare och flyttade hem till Stockholm igen. Utöver detta har vi deltagit i distriktsarrangemang så som U-lak och halv åtta i skogen. Vi deltog i kårlägret Scout Craft, S:t Georgsfirandet och en massa andra roliga saker. Terminen avslutades med segelflygning och grillning.

8 Ljuständning i stan I slutet på november deltog kåren vid ljuständningen i stan. Vi gick fackeltåg från gamla Turistbyrån fram till Stora Torget, där tändes granen och vi gick vidare till Sandwalls plats. Där fick vi se när alla ljusen i Stadsparkens träd tändes, där bjöd vi åskådarna på glögg! United Buddy Bears The minis Lördagen den 1/12 deltog kåren vid invigningen av skulptur-utställning av Buddy Bears på Stora Torget i Borås. Vi serverade risgrynsgröt med saftsoppa till alla boråsare som var ute för att titta på de fina miniatyr-björnarna. Julavslutning Julavslutningen var kall och väldigt snöig! Vi var i Annelundsparken, som vi varit de senaste åren, hade märkesutdelning, lotteri, grillade korv och lekte lite lekar. Kårordförande delade även ut julklappar till alla ledare. S:t Georg Vi samlades på gården utanför Örjans hus och gick sedan tipspromenad som ledde oss till Annelundsparken. I vanlig ordning hade varje avdelning en märkesceremoni, därefter tog vi en fikapaus och presenterade vinnarna i tipspromenaden. Innan vi skildes åt invigdes två nya ledare, Jessica Lundström och Filip Alburg.

9 Scoutcraft 2013, S:t Örjans kårläger på Hultet Vi hade även i år det traditionsenliga kårlägret på Hultet. Lägret hölls under kristi himmelsfärd helgen där ledarna och utmanarna började lägret dagen innan scouterna med att packa och köra ut all kårens utrustning till Hulltet fredagen den 10 maj kom scouterna och fick från bondgården Kråkarp en promenad upp till Hultet. Väl uppkomna till Hultet startade vi med att hissa flaggan delas in i patruller och sen startade lägerslagningen. De restes tält, grävdes slaskgrop och byggdes spis allt för att kunna ha läger där. Scouterna hade utöver detta en del uppdrag där de skulle tillverka olika saker under helgen så som armband i fallskärmslina eldpåsar mm. Kvällarna avslutades med lägereld eller lägerbål innan man fick krypa in i tälten för att sova. Lördag kväll var det traditionsenligt ett ljusspår som avslutades med att det delades ut lägermärken. Under söndagen så var det rivning och vård av materialet innan vi avslutade för hemfärd. Sommarläger: Spacecamp Kopparbo En tapper liten skara lämnade Borås den 27 juli för att åka på sommarläger i Dalarna. Temat för lägret var rymden och förväntningarna var höga hos oss deltagare. En del av gruppen åkte bil upp och vi andra åkte tåg. Resan upp gick jättebra fast det kändes som en av de varmaste dagarna på hela sommaren. Efter en kort paus i Västerås med lite påfyllning i magarna från MC Donalds åkte vi den sista biten upp till Dalarna. Vid stationen blev vi hämtade av både våra bilburna kamrater och våra nya scoutvänner som vi skulle kampera ihop med under veckan. Det slumpade sig så att vi skulle dela by med vår namne från Västerås men också med scouter från Skultuna. Väl på plats på Kopparbo, där Space Camp var förlagt, så började vi resa tält och stuva undan packning. Innan vi visste ordet av var det dags för lite mat för att sedan bege sig till lägrets första lägerbål. Härligt att se så många scouter samlas och ha kul ihop. Det blev en livad tillställning där vi både sjöng och fick se aliens rymma från en mystisk portal. Dagarna fylldes snart med vardagligt lägerliv men också med ett späckat program för våra scouter. Bland mycket annat hann vi med att baka i ute ugnar, blästra glas, klättra på twin-towers och vaska efter guld. Våra äventyrsscouter deltog också i en natthajk som började kl. 23 på kvällen och pågick under hela natten. Efter mycket vandrande och spännande stationer blev de lite tokigt då någon finurlig själ, antagligen en alien, hade vänt på en skylt så våra scouter kom på avvägar. Efter mycket möda och stort

10 besvär på morgonkanten fick äventyrarna skjuts till slutdestinationen som var en filmvisning med snacks och dricka. Det var en sliten skara som tumlade in i byn vid 6 tiden på morgonen =). Tack å lov fick de sova fram till lunchen. En av dagarna fick vi också besök av vår svenska rymdhjälte Christer Fuglesang. Han gick först runt under dagen bland byarna och hälsade på nyfiket på scouterna. På eftermiddagen var det stor samling vid scenen där Christer berättade om sina upplevelser som astronaut. Många var frågorna som scouterna hade till Christer men mest nyfikna var scouterna på hur man åt och gick på toaletten i rymden. En annan minnesvärd händelse var den stora marknadsdagen. Vi klurade länge på vad vi skulle bidraga med för att få in pengar till behövande i Afghanistan. Kicki stod å visade hur man gjorde fillidutter och sålde även en hel del. Några av våra scouter hade hand om kast med rymdstenar som också var populärt. Mycket spännande fanns det å titta och prova på. Dagen avslutades med ett stort disco. Bland det sista vi hann med var ett avslutande lägerbål där vi äntligen fick lösningen på mysteriet vi försökt lösa under veckan. Dr. Pol Wolle-Abend var ju den största anledningen till att vi var på Space Camp. Under veckan hade scouterna fått ledtrådar och försökt lösa hur vi skulle hitta Dr. Pol. Det visade sig att Dr. Pol fanns mitt ibland oss! Om vi kastade om bokstäverna i hans namn var det ju Lord Baden-Powell! Tillsammans hade vi alla en underbar och härlig lägervecka i både ösregn och strålande sol. En vecka vi helt enkelt inte glömmer på länge. Nu blickar vi framåt mot höstens aktiviteter samt nya äventyr nästa sommar. Vid pennan: Magnus Olson.

11 Tack Styrelsen vill ta denna möjlighet till att tacka alla de scouter, ledare och funktionärer som genom sitt engagemang får vår scoutkår och dess medlemmar att utvecklas. Styrelsen vill också tacka alla föräldrar, vänner och bekanta till medlemmar som på många olika sätt ställt upp för verksamheten. Vi vill också tacka Boråskretsen, Scouterna, Stiftelsen Borås scoutkårer, Rolf Therpes minnesfond, Älvsborgs Södra scoutdistrikt, Sensus studieförbund och Borås Stad som på olika sätt hjälper och stödjer oss. Sist men inte minst vill vi tacka alla de personer, föreningar och företag som utan egen vinning ställer upp på olika sätt. Christofer Johansson Elizabeth Nilsson Bo-Lennart Bäcklund Magnus Olson Johannes Fjärrstad Olson Lennart Olausson

BRÄMHULTS SCOUTKÅR BORÅS BRÄMHULTS SCOUTKÅRS VERKSAMHETSBERÄTTELSE

BRÄMHULTS SCOUTKÅR BORÅS BRÄMHULTS SCOUTKÅRS VERKSAMHETSBERÄTTELSE BRÄMHULTS SCOUTKÅRS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015-2016 Styrelsen för Brämhults scoutkår Scouterna riksorganisationen får härmed avge följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015 09 01 2016 08 31.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012. Styrelsen har haft 9 möten under året, varav 1 var konstituerande efter årsmötet och 1 var via mail.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012. Styrelsen har haft 9 möten under året, varav 1 var konstituerande efter årsmötet och 1 var via mail. Säters scoutkår ansluten till Scouterna VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012 Styrelse Ordförande: Jörgen Erlandsson Vice ordförande: Edvin Premberg Sekreterare: Karolina Pallin Kassör: Lars Jungermann

Läs mer

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 7 mars 2015

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 7 mars 2015 Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 7 mars 2015 Kårstämma Enköpings Scoutkår 7 mars 2015 Förslag till föredragningslista 1 Kårstämman öppnas. 2 Val av mötesordförande. 3 Val av mötessekreterare. 4 Fastställande

Läs mer

Föredragslista för Roverrådets höststämma 2013. 1. Mötets öppnande.

Föredragslista för Roverrådets höststämma 2013. 1. Mötets öppnande. Föredragslista för Roverrådets höststämma 2013. 1. Mötets öppnande. 2. Val av mötesordförande. 3. Val av sekreterare. 4. Val av justerare och eventuella rösträknare. 5. Fastställande av röstlängden. 6.

Läs mer

Kårläger 2014 28 maj-1 juni

Kårläger 2014 28 maj-1 juni Kårläger 2014 28 maj-1 juni Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår och Mölndals scoutkår, och vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan.

Läs mer

Kårläger maj 2017

Kårläger maj 2017 Kårläger 25-28 maj 2017 Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår. Vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan. Vi bor som vanligt i tält som

Läs mer

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30 Vårby Gårds scoutkår ansluten till Svenska Scoutförbundet VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30 Styrelse Ordförande: Paula Nilsson Vice ordförande: Jenny Sundberg Sekreterare: Roger Aronsson

Läs mer

Kårdagen 21april. Nyhetsbrev juni 2013. Våren 2013. Avslutning och föräldramöte om lägret, måndag 10 juni kl. 18.30 20.00

Kårdagen 21april. Nyhetsbrev juni 2013. Våren 2013. Avslutning och föräldramöte om lägret, måndag 10 juni kl. 18.30 20.00 Våren 2013 Nyhetsbrev juni 2013 Avslutning och föräldramöte om lägret, måndag 10 juni kl. 18.30 20.00 Det verkar som att det har hänt ovanligt mycket skoj på Djursholms scoutkår den här terminen. Alla

Läs mer

Sätra scoutkår STOCKHOLMS SCOUTDISTRIKT. Verksamhetsberättelse. Sätra scoutkår. Stockholms Scoutdistrikt Svenska Scoutförbundet. Medlemsantal: ca 30

Sätra scoutkår STOCKHOLMS SCOUTDISTRIKT. Verksamhetsberättelse. Sätra scoutkår. Stockholms Scoutdistrikt Svenska Scoutförbundet. Medlemsantal: ca 30 Verksamhetsberättelse 2010 Sätra scoutkår Stockholms Scoutdistrikt Svenska Scoutförbundet Medlemsantal: ca 30 Verksamhetsberättelse 2010 Sid 1 (7) STYRELSEN Styrelsens sammansättning: Ordförande: Vice

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Dyslexiförbundet FMLS Ungdomssektionen i Skåne Presentation av ungdomssektionen vid pennan Johan Viebke Ansvarig ledare: Johan Viebke Ledare: Mikael (Mige) Lundahl Ledare: Eva

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse 2016 Flemingsberg,, Segeltorp och Vårby Gårds scoutkårer Mål enligt stadgarna Scout i har till uppgift att befrämja samarbetet mellan scouterna inom Kommun. Föreningen ska stödja

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår Verksamhetsberättelse 2010 för Varbergs NSF-scoutkår Styrelse och representanter Ordförande V ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Seniorscoutrepr. Revisorer Revisorsuppleant Stugvärd Repr. i föräldraföreningen

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Sida 1 av 5 Verksamhetsberättelse 2017 Dyslexiförbundet i Skåne Ungdomssektionen Presentation av ungdomssektionen vid pennan Johan Sallby Sida 2 av 5 Ansvarig ledare: Johan Sallby Ledare: Mikael (Mige)

Läs mer

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2006-07-01 2007-06-30

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2006-07-01 2007-06-30 Vårby Gårds scoutkår ansluten till Svenska Scoutförbundet VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2006-07-01 2007-06-30 Styrelse Ordförande: Paula Nilsson Vice ordförande: Joakim Blomqvist Sekreterare: Roger

Läs mer

Säters Scoutkår. - Vi hjälper barn och ungdomar att bli redo för livet!

Säters Scoutkår. - Vi hjälper barn och ungdomar att bli redo för livet! Säters Scoutkår - Vi hjälper barn och ungdomar att bli redo för livet! Innehåll Välkommen! 3 Redo för livet 4 Avdelningar 5 Scoutmötet 6 Scoutåret 7 Praktisk information 8 Scoutkåren och miljön 9 Trygga

Läs mer

Verksamhetsberättelse Engelbrekt Scoutkår 2016

Verksamhetsberättelse Engelbrekt Scoutkår 2016 Verksamhetsberättelse Engelbrekt Scoutkår 2016 Kårstyrelsens sammansättning 2016 Kårordförande Tim Swedin (t o m 3/3) (fr o m 4/3) Vice kårordförande Eva-Marie Lennartsson Kårkassör Kårsekreterare Martin

Läs mer

Verksamhetsberättelse januari 31 december 2016

Verksamhetsberättelse januari 31 december 2016 Verksamhetsberättelse 2016 1 januari 31 december 2016 S:t Örjans Scoutkår i Västerås av Scouterna För tiden 1 januari 2016 31 december 2016 lämnar S:t Örjans scoutkår följande verksamhetsrapport: Styrelse

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Timmersdala Scoutkår

Verksamhetsberättelse 2014 Timmersdala Scoutkår Verksamhetsberättelse 2014 Timmersdala Scoutkår Timmersdala scoutkår tillhörande Nykterhetsrörelsens Scoutförbund STYRELSE Ordförande Sekreterare Kassör REVISORER Ordinarie Ordinarie Suppleant Gunnel Johansson,

Läs mer

Carl Bondes Väg 90 Box 5007 Telefon Webb

Carl Bondes Väg 90 Box 5007 Telefon Webb Dokumentnamn: Programstegning Fastställt av: Kårstyrelsen Originalförfattare: Ingrid Norberg Version: 1. 1.1 Författat: 2013-08-28 Typ av dokument: Styrande Beslutsdatum: 2013-12-19 Programstegning, märken

Läs mer

Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under Bilderna är från läger och arrangemang Information om arrangemang och kurser i

Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under Bilderna är från läger och arrangemang Information om arrangemang och kurser i Snappa UPP 2019 Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under 2019. Bilderna är från läger och arrangemang 2018. Information om arrangemang och kurser i Skåne finns på en av regionens hemsidor:

Läs mer

Vikingen nr 3 2005 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2005 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2005 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

Kärna scoutkår Ledarhandbok 2016/2017

Kärna scoutkår Ledarhandbok 2016/2017 Kärna scoutkår Ledarhandbok 2016/2017 Kärna scoutkår tillhör Nordöstra Götalands Scoutdistrikt och riksorganisationen Scouterna. Kåren bildades 24/10 1930. I dagsläget har kåren runt 120 medlemmar. Kärna

Läs mer

Kårstyrelsemöte Torslanda Sjöscoutkår

Kårstyrelsemöte Torslanda Sjöscoutkår Kårstyrelsemöte Torslanda Sjöscoutkår 8 september 2015 i Gården, möte nr 4 2015 Närvarande Björn Åsander Daniel Sundqvist Johan Strauss Anna-Lena Åsander Annie Skarin Jenny Ekengren Åsa Nordström Tomas

Läs mer

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också.

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också. Mer demokrati! I Scouterna tycker vi att det är viktigt med demokrati. Alla har rätt att säga vad de tycker. Och allt som vi gör har vi bestämt tillsammans. Vi väljer alltid det förslag som får flest röster.

Läs mer

Terminsprogram för Äventyrarna VT 2015

Terminsprogram för Äventyrarna VT 2015 Terminsprogram för Äventyrarna VT 2015 Vecka Datum Tid Dag Tema 4 22/1 18.30-20.30 torsdag Pulka 5 29/1 18.30-20.30 torsdag Surrning 6 5/2 18.30-20.30 torsdag Scouternas årsmöte 7 12/2 18.30-20.30 torsdag

Läs mer

WILLGoTT News. Bergshamra scoutkårs egen tidning

WILLGoTT News. Bergshamra scoutkårs egen tidning WILLGoTT News Bergshamra scoutkårs egen tidning Nr 2, september 2013 Bergshamra scoutkår WILLGOTT NEWS 2013 - nr 2, september 2 Nu är det snart höst och det ska vi fira med att Willgott News äntligen kommer

Läs mer

Gemensamma aktiviteter för hela kåren: Kårens årsmöte för 2005 hölls den 1 mars 2006 på scoutlokalen. Styrelsen har under året bestått av:

Gemensamma aktiviteter för hela kåren: Kårens årsmöte för 2005 hölls den 1 mars 2006 på scoutlokalen. Styrelsen har under året bestått av: Bölans Scoutkår Bölans Scoutkår 2006 Styrelsen har under året bestått av: Revisorer: Ordf: Gunilla Asplund V ordf: Pelle Velander Ledamot/sek: Carina Östlin Ledamot/kassör: Christina Persson Till alla

Läs mer

Huddingescouternas Samarbetsorgan

Huddingescouternas Samarbetsorgan HSS Verksamhetsberättelse 2005 Sida 1 Huddingescouternas Samarbetsorgan Verksamhetsberättelse 2005 Flemingsberg Sjö, Huddinge, Segeltorps, Stuvsta, Trångsund-Skogås och Vårby Gårds Scoutkårer. Mål med

Läs mer

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013 FEBRUARI 2013 Kvar i Östersund den 23 februari 2013 Har nu hunnit vara hemma några dagar efter VM som var en stor upplevelse för min del, tiden hemma har bestått till största delen av vila och återhämtning

Läs mer

Kom ihåg ombyteskläder.

Kom ihåg ombyteskläder. Hej v48 Nu har vi börjat med massage, med tända ljus och skön musik masserade barnen varandra medan jag visade i luften vilka rörelser de skulle göra. Först var det lite fnissigt och de hade lite svårt

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2015.

Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2015. Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2015. Styrelsen för Tovrida By byalag får härmed lämna följande redogörelse för verksamhetsåret 2015. Det åttonde verksamhetsåret för byalaget

Läs mer

Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås

Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås Örjanshus 12-09-24 1 Allmänt S:t Örjans Scoutkår är en sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att i bedriva scoutverksamhet. Scoutverksamheten bedrivs

Läs mer

SMU är Svenska Missionskyrkans barn och ungdomsrörelse. SMU på Björkö vill finnas till för barn och unga på Björkö. Vi är en öppen rörelse dvs.

SMU är Svenska Missionskyrkans barn och ungdomsrörelse. SMU på Björkö vill finnas till för barn och unga på Björkö. Vi är en öppen rörelse dvs. SMU är Svenska Missionskyrkans barn och ungdomsrörelse. SMU på Björkö vill finnas till för barn och unga på Björkö. Vi är en öppen rörelse dvs. varje SMUare är fri att själv ta ställning till SMU:s bekännelse

Läs mer

Medlemstidning för Hässelby Scoutkår Nummer 1 Vårterminen 2015

Medlemstidning för Hässelby Scoutkår Nummer 1 Vårterminen 2015 Medlemstidning för Hässelby Scoutkår Nummer 1 Vårterminen 2015 Kårordförande har ordet! Ute faller snön igen. Vintern verkar inte ha bestämt sig, ska det bita sig fast eller släppa taget. Februari har

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 2011 Styrelsen för Drottningstadens scoutkår i får härmed avge sin verksamhetsberättelse för kårens 48:e verksamhetsår 2011.01.01-2011.12.31. Kårstyrelsen har under året haft följande

Läs mer

Lemshaga13 Planering

Lemshaga13 Planering Lemshaga13 Planering Ver2, 2013-10-02 Allm. Inköp/Fix/ToDo Story Inbjudan. Ved. Frimärken, mm Hajkmärke göra själva; Läderarmbandet 4 Stationer; Eld, Bröd, Kasta&Lek, Läderarmband Ta med (bara förslag):

Läs mer

Kävlinge 19 februari 2013. Verksamhetsberättelse 2012. Kävlinge scoutkår Knopen KFUK-KFUM

Kävlinge 19 februari 2013. Verksamhetsberättelse 2012. Kävlinge scoutkår Knopen KFUK-KFUM Verksamhetsberättelse 2012 Kävlinge scoutkår Knopen KFUK-KFUM Verksamhetsberättelse för Kävlinge KFUK-KFUM Knopen, verksamhetsåret 2012 Här kan Du läsao m hur styrelsen jobbar, vilka arrangemang och aktiviteter

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Vinslövs Scoutkår 2015

Verksamhetsberättelse för Vinslövs Scoutkår 2015 Verksamhetsberättelse för Vinslövs Scoutkår 2015 Styrelsen: 2015 Kårordförande: Marie Holmberg V Kårordförande: Malin Andersson Sekreterare: Jonas Thörn Kassör: Maria Larsson Stigfinnarrepresentant: Evelina

Läs mer

du verkligen tycker om!

du verkligen tycker om! Din guide till rekryteringstips, nya idéer och ett smakprov på alla de häftiga och roliga aktiviteter som du och din kår kan genomföra tillsammans med en konsulent eller själva när det kommer till rekrytering!

Läs mer

För perioden till

För perioden till Verksamhetsberättelse för Vårby Gårds Scoutkår grundat 1974, anslutet till Scouterna Riksorganisationen. För perioden 2012-07-01 till 2013-06-30 Styrelse och medlemmar: Kårstämman genomfördes den 3:e oktober

Läs mer

Första dagen byggde vi upp ett väldigt snyggt lägerområde med spis osv. På kvällen var det orientering. Den vanns klart av Britt och Norman.

Första dagen byggde vi upp ett väldigt snyggt lägerområde med spis osv. På kvällen var det orientering. Den vanns klart av Britt och Norman. På miniorlägret var det ca 15 ungar och nästan lika många ledare. Vi kom ut på lördagen och började med att bygga på en gång. Först reste vi tält med hjälp av ledarna. Spis och sånt var redan klart; men

Läs mer

Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt!

Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt! Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt! Tänk ändå vad fort ett verksamhetsår går och vad mycket som hänt på förskolan. Vi har haft två pedagoger iväg till Italien på fortbildning

Läs mer

ZKA-UT. Medlemstidning för Hässelby Scoutkår. Ordföranden har ordet. Nr 2, vårterminen 2014. I detta nummer:

ZKA-UT. Medlemstidning för Hässelby Scoutkår. Ordföranden har ordet. Nr 2, vårterminen 2014. I detta nummer: ZKA-UT Medlemstidning för Hässelby Scoutkår Nr 2, vårterminen 2014 I detta nummer: - Ordföranden har ordet - Discovery-hajk! - Gästabud 25 april! - Sommarlägret! - Utställning i Åkermyntans bibliotek -

Läs mer

Om oss i Motala scoutkår

Om oss i Motala scoutkår Om oss i Motala scoutkår Vad är scouting? Scouting innebär en blandning av friluftsliv, lerning by doing (lära genom att göra), patrullen (den lilla gruppen), symboler och ceremonier, stödjande och lyssnande

Läs mer

Hälsning från kårstyrelsen!

Hälsning från kårstyrelsen! Medlemstidning för Hässelby Scoutkår Nummer 2 Höstterminen 2018 Hälsning från kårstyrelsen! Hej, Nu har vi kommit till slutet av en händelserik hösttermin fylld med scoutmöten och roliga hajker. Men det

Läs mer

Sandareds Scoutkår. Datum: Protokoll för styrelsemötet den 23 augusti 2016.

Sandareds Scoutkår. Datum: Protokoll för styrelsemötet den 23 augusti 2016. Sandareds Scoutkår Protokoll för styrelsemötet den 23 augusti 2016. Närvarande: Björn Spånglund, Mia Hansson, Eva Järnfors, Ann Rahn, Per-Erik Palmqvist, Carl Johansson, Daniel Baagöe-Larsen, Johan Nilsson,

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår Verksamhetsberättelse 2013 för Varbergs NSF-scoutkår Styrelse och representanter Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Repr. från utmanarscouterna Revisorer Revisorsuppleant Valberedning

Läs mer

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 19 mars 2016

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 19 mars 2016 Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 19 mars 2016 Kårstämma Enköpings Scoutkår 19 mars 2016 Förslag till föredragningslista 1 Kårstämman öppnas. 2 Val av mötesordförande. 3 Val av mötessekreterare. 4 Fastställande

Läs mer

För att komma vidare fick två från varje patrull en muntlig vägbeskrivning, det gällde nu att minnas denna och hitta till nästa kontroll.

För att komma vidare fick två från varje patrull en muntlig vägbeskrivning, det gällde nu att minnas denna och hitta till nästa kontroll. Kårmöte 2010-04-07 Efter alla läger, hajker eller andra speciella arrangemang försöker vi skriva en rapport. Bilderna och texten får oss att minnas. Där kan man tänka tillbaka på vad vi gjorde, de som

Läs mer

Vikingen nr 4 2003. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller.

Vikingen nr 4 2003. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller. Vikingen nr 4 2003 Tidningen "VIKINGEN" utkommer med 4-5 nummer per år. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller Vill ni vara

Läs mer

Huddingescouternas Samarbetsorgan

Huddingescouternas Samarbetsorgan HSS Verksamhetsberättelse 2004 Sida 1 Huddingescouternas Samarbetsorgan Verksamhetsberättelse 2004 OBS! Preliminär version. Uppdaterad version till årsmötet! Flemingsberg Sjö, Huddinge, Segeltorps, Stuvsta,

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Verksamhetsberättelse och bokslut

Verksamhetsberättelse och bokslut sida 1(11) Verksamhetsberättelse och bokslut för perioden 1 september 2013 31 augusti 2014 Beslutad av kårstämman ht 2014 Kårens jubileumsmärke då kåren firade 60 år under 2014 Organisationsnummer: 91

Läs mer

PROGRAM SAGA #100. Ett läger i sagornas och scoutings anda. Välkomna! Kom ihåg att ta med en egen tröja!!! LÄGERTRÖJOR UTLÅNING AV BOLLAR M.M.

PROGRAM SAGA #100. Ett läger i sagornas och scoutings anda. Välkomna! Kom ihåg att ta med en egen tröja!!! LÄGERTRÖJOR UTLÅNING AV BOLLAR M.M. PROGRAM SAGA #100 SIDA 12 KOPPARBO STIFTELSEN SCOUTHISTORIA Scouthistoria är en mötesplats där det finns möjlighet att diskutera scouting 100år. Genom att teckna vad scouting är för dig och andra aktiviteter

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911

Verksamhetsplan 2015. TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsplan 2015 TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsplan Vi erbjuder barn och unga unika möjligheter till utveckling, äventyr och gemenskap. Vi vill att alla ska få

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 12 feb, kl 17.00. Rotundan. 1. Styrelsen skall ta kontakt med Västertorps scoutkår angående kostnader kring

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 12 feb, kl 17.00. Rotundan. 1. Styrelsen skall ta kontakt med Västertorps scoutkår angående kostnader kring Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 12 feb, kl 17.00 Rotundan Sammanfattning av beslut 1. Styrelsen skall ta kontakt med Västertorps scoutkår angående kostnader kring sommarlägret Tintin, obetalda lägeravgifter

Läs mer

Nummer 5. Boxdags. Elden är lös. Vad gör förläggning? Vad är ditt galnaste lägerminne?

Nummer 5. Boxdags. Elden är lös. Vad gör förläggning? Vad är ditt galnaste lägerminne? Nummer 5 Boxdags Elden är lös Vad gör förläggning? Vad är ditt galnaste lägerminne? Boxdags! Påarps äventyrare har precis hämtat ut sin andra box för dagen. Nyss har dom gjort Paracordarmband, vilket alla

Läs mer

WILLGoTT News. Bergshamra scoutkårs egen tidning

WILLGoTT News. Bergshamra scoutkårs egen tidning WILLGoTT News Bergshamra scoutkårs egen tidning Nr 1, maj 2013 Våren och Willgott News hör ihop. Här berättar vi om sommarläger, Birkaballt och lite om vad några av våra avdelningar gjort. Lägg gärna fler

Läs mer

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2009-07-01 2010-06-30

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2009-07-01 2010-06-30 Vårby Gårds scoutkår ansluten till Svenska Scoutförbundet VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2009-07-01 2010-06-30 Styrelse Ordförande: Robin Wallén Vice ordförande: Jenny Sundberg Sekreterare: Roger Aronsson

Läs mer

Tankar kring den pedagogiska grundsynen

Tankar kring den pedagogiska grundsynen Tankar kring den pedagogiska grundsynen Scoutprogrammet När det gäller de utvecklingsområdena så känner jag att de kommer in mer eller mindre i de ledarkurser vi kör. Vad som kommer att vara viktigt är

Läs mer

Verksamhetsberättelse läsåret 2012 2013

Verksamhetsberättelse läsåret 2012 2013 Verksamhetsberättelse läsåret 2012 2013 Allmänt Vi har för närvarande 85 familjer som är medlemmar i föreningen. Under höstterminen 2012 hade vi 92 barn som deltog i undervisningen. Vi fick statsbidrag

Läs mer

Rapport från Gnugghelgen november 2016

Rapport från Gnugghelgen november 2016 Rapport från Gnugghelgen 11-12 november 2016 Plats: Tors scoutstuga på Björkö Deltagare: Daniel Sundqvist - Äventyrarledare Victoria Olofsson - Spårarledare Mikael Jedenby - Äventyrarledare Angelica Stenberg

Läs mer

Vänner för livet Sommarläger 2013

Vänner för livet Sommarläger 2013 Vänner för livet Sommarläger 2013 På Brevik får många vänner för livet Våra läger Få ett välkomstkit till dig och din vän! Har du varit på Brevik tidigare? Tipsa en vän som inte varit här, så får ni båda

Läs mer

Rapport från Äventyrarnas Starthajk hösten 2009

Rapport från Äventyrarnas Starthajk hösten 2009 Rapport från Äventyrarnas Starthajk hösten 2009 10 förväntansfulla Äventyrsscouter lämnade Helsingborg med ett par brev och en biljett. Med tåg från Knutpunkten till Hässleholm och därefter buss mot Vittsjö

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2013.

Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2013. Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2013. Styrelsen för Tovrida By byalag får härmed lämna följande redogörelse för verksamhetsåret 2013. Det sjätte verksamhetsåret för byalaget

Läs mer

Styrelsens verksamhetsberättelse för 2012

Styrelsens verksamhetsberättelse för 2012 Styrelsens verksamhetsberättelse för 2012 Inledning Målsättningen enligt stadgarna för Rekekrokens Byaförening är att främja byn och dess invånare för en ökad trivsel och samhörighet. Vidare skall föreningen

Läs mer

Ordföranden har ordet

Ordföranden har ordet Verksamhetsberättelse 2014 Ordföranden har ordet Under år 2014 anordnade Vaksala hembygdsförening flera aktiviteter för medlemmarna i föreningen. Jag vill tacka alla Er som deltagit i arrangemangen och

Läs mer

Åldersgrupp Från Spårarscout

Åldersgrupp Från Spårarscout Plåstra En förutsättning för att du som scout ska kunna ta eget ansvar och ge dig ut på olika äventyr är att du kan hantera skador och olyckssituationer som kan uppstå. Det är viktigt att du vet vad man

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för ESLÖVS SCOUTKÅR verksamhetsår 20140701-20150630

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för ESLÖVS SCOUTKÅR verksamhetsår 20140701-20150630 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för ESLÖVS SCOUTKÅR verksamhetsår 20140701-20150630 Styrelse Ordförande: Eva Edberg Vice ordförande: Maria Bjerkborn Sekreterare: Åsa Skans Kassör: Carina Sonesson Ledamot: Carina

Läs mer

Järnbrotts Scoutkår, Scouterna

Järnbrotts Scoutkår, Scouterna Järnbrotts Scoutkår, Scouterna Verksamhetsberättelse 2016/2017 Innehåll Inledning... 4 Styrelsen... 4 Medlemmar... 4 Avdelningsverksamhet... 4 Spårare... 5 Verksamhet... 5 Upptäckare... 6 Höstterminen...

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

Min Vilda-lägerbok. Innehållsförteckning. Jag heter. Min Vilda-lägerbok

Min Vilda-lägerbok. Innehållsförteckning. Jag heter. Min Vilda-lägerbok Innehållsförteckning Min Vilda-lägerbok Min Vilda-lägerbok Välkomna till Vilda Vilja, virvel, värme Lägerkarta Vildas lägerredaktion www.scouterna/vildafilm #Vilda2014 Veckans utmaningar Lägersången &

Läs mer

SÖDERMANLANDS SCOUTDISTRIKT

SÖDERMANLANDS SCOUTDISTRIKT SÖDERMANLANDS SCOUTDISTRIKT Välkomna till Inspirationshelg 15-16 mars 2014 för äventyrare, utmanare, roverscouter och ledare (tidigare kallats Tinget). Platsen för helgen är Ansgarsgården utanför Flen.

Läs mer

Välkommen! Än en gång, varmt välkommen till Säters Scoutkår! Vi är glada att ha just dig med!

Välkommen! Än en gång, varmt välkommen till Säters Scoutkår! Vi är glada att ha just dig med! Säters Scoutkår Innehåll Välkommen! 3 Redo för livet 4 Avdelningar 5 Scoutmötet 6 Scoutåret 7 Scoutdräkten 8 Praktisk information 9 Scoutkåren och miljön 10 Trygga möten 11 Scoutord 12 Engagera dig! 13

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2012.

Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2012. Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2012. Styrelsen för Tovrida By byalag får härmed lämna följande redogörelse för verksamhetsåret 2012. Det femte verksamhetsåret för byalaget

Läs mer

Vad håller vi på med?

Vad håller vi på med? Fyren Waxholms Scoutkårs tidning, april 2006 Myrornas möten Vi är på Kullön varje månad och går i mörkret med lyktor. Vi har varit på Kastellet med Småfåglarna. Där fick vi en guidad rundtur med guiden

Läs mer

Min bror som vargungen THA i HedvigEleonora Scoutkår, och jag har just fått en Blåvingedräkt, som min mamma sydde.

Min bror som vargungen THA i HedvigEleonora Scoutkår, och jag har just fått en Blåvingedräkt, som min mamma sydde. Mitt liv som Blåvinge och Scout Sally Stehager Min bror som vargungen THA i HedvigEleonora Scoutkår, och jag har just fått en Blåvingedräkt, som min mamma sydde. Jag Sally Stehager nybliven Blåvinge i

Läs mer

Medlemstidning för Säters Scoutkår. Årgång 15. Nr ex.

Medlemstidning för Säters Scoutkår. Årgång 15. Nr ex. Medlemstidning för Säters Scoutkår. Årgång 15. Nr. 3-2007 60 ex. Ordförande har ordet sid 2 Valborg sid 3 Nya Scoutdräkten sid 3 St.Georgeövernattning sid 4 Risshyttelägret sid 6 Nornhajken sid 7 Ordförande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 1 INNEHÅLL 1. ANTAL MEDLEMMAR... 3 2. STYRELSEN... 3 3. GRUPPER... 3 Aerobics gymnastics... 3 Hopprep... Fel! Bokmärket är inte definierat. Kids.... 4 Bamsegympa... Fel! Bokmärket

Läs mer

nr 3 Waxholms Scoutkår

nr 3 Waxholms Scoutkår nr 3 Waxholms Scoutkår JUL JUL STRÅLANDE JUL Efter Sjöfåglarnas traditionella julövernattning i helgen är det svårt att förtränga julkänslorna. Snart är det verkligen jul - på riktigt! Hoppas ni har hunnit

Läs mer

Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting!

Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting! Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting! 20/7 2014 Vi åkte från Kuben kl. 01:00 söndag morgon. Busschauffören stannade i Västerås för att ta en bensträckare men

Läs mer

Hälsning från kårstyrelsen!

Hälsning från kårstyrelsen! Medlemstidning för Hässelby Scoutkår Nummer 2 Höstterminen 2017 Hälsning från kårstyrelsen! Hej, Nu har vi kommit till slutet av en händelserik hösttermin fylld med scoutmöten och roliga hajker. Men det

Läs mer

Äventyren Hajken ÄVENTYRET HAJKEN

Äventyren Hajken ÄVENTYRET HAJKEN ÄVENTYRET HAJKEN Det här äventyret går ut på att patrullen ska planera och genomföra en hajk. Hajken är ett självklart inslag i scouting och ett ord som väcker minnen. De flesta scouter åker på minst en

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Västbodals scoutdistrikt 2016

Verksamhetsberättelse för Västbodals scoutdistrikt 2016 Verksamhetsberättelse för Västbodals scoutdistrikt 2016 Verksamhetsberättelsen är utformad efter den målsättning för 2015-2020 som antogs vid Distriktsstämman våren 2015. Kårstöd Skapa mötesplatser mellan

Läs mer

Ånhammar Bladet ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!! INNEHÅLL: Väderprognos sid 8. Recept sid 3 Vem äter var sid 4 Bilder mm.

Ånhammar Bladet ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!! INNEHÅLL: Väderprognos sid 8. Recept sid 3 Vem äter var sid 4 Bilder mm. ÅNHAMMAR 2002 Nummer 1 2002 Ånhammar Bladet Tidningsredaktionen i slaktboden. Upplaga 11 ex. INNEHÅLL: Väderprognos sid 8 Recept sid 3 Vem äter var sid 4 Bilder mm. sid 5 ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!!

Läs mer

Medlemstidning för Säters Scoutkår. Årgång 14. Nr ex.

Medlemstidning för Säters Scoutkår. Årgång 14. Nr ex. Medlemstidning för Säters Scoutkår. Årgång 14. Nr. 1-2006 100 ex. Ordförande har ordet sid 2 Jiingijamborii - SCOUT 2007 sid 3 Vad gör ledarna...? sid 4 Julgransplundring sid 4 Rättvikskurserna sid 5 Kallelse

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR FEMSTEGSMODELLEN: FEM STEG FÖR EN TILLGÄNGLIG VERKSAMHET STEG1 VEM NÅS AV SCOUTERNA? Vem känner igen sig och tilltalas? STEG

Läs mer

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar! Kap.1 Packning Hej jag heter Elin. Jag och min pojkvän Jonathan ska till Gotland med våra kompisar Madde och Markus. Vi håller på att packa. Vi hade tänkt att vi skulle tälta och bada sedan ska vi hälsa

Läs mer

6 scenarion. Scenario 1 Nykterhet. Diskussionsfrågor

6 scenarion. Scenario 1 Nykterhet. Diskussionsfrågor 6 scenarion Scenario 1 Nykterhet Flishults scoutkår har sedan några år inte haft någon verksamhet eftersom många i kåren slutade samtidigt av olika anledningar. Det här året flyttar dock Monika tillbaka

Läs mer

FRÄMJAR NYTT. Nr 2 2015 Jursla-Åby

FRÄMJAR NYTT. Nr 2 2015 Jursla-Åby FRÄMJAR NYTT Hej främjare, Härligt, nu är det dags igen för oss alla att komma ut i naturen. Svamp och bär är alltid roligt att plocka. Augusti började bra med svamp/bär men sedan blev det lite torrt.

Läs mer

Hajkrapport Gnagarhajken 2-3 juni 2012 av Pliiiggis

Hajkrapport Gnagarhajken 2-3 juni 2012 av Pliiiggis Hajkrapport Gnagarhajken 2-3 juni 2012 av Pliiiggis Jag får väl börja med att tack för förtroendet att ni vågade skicka ut era scouter med Lillen och mig i den kallaste och regnigaste junihelg i mannaminne.

Läs mer

Tranbärets månadsbrev november

Tranbärets månadsbrev november 2013-12-04 Tranbärets månadsbrev november Snart kommer han med skägget! Det ligger längtan och förväntan i luften. Vi myser, pysslar och firar jul här på förskolan. Julen är också en tid att rå om varandra

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 4 oktober 2011 kl 19.00. Störtloppsvägen 17, Hägersten

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 4 oktober 2011 kl 19.00. Störtloppsvägen 17, Hägersten Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 4 oktober 2011 kl 19.00 Störtloppsvägen 17, Hägersten Sammanfattning av beslut 1. Punkten Skrivelser tas bort som fast fråga från dagordningen i fortsättningen. 2. Styrelsen

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 Timmersdala Scoutkår

Verksamhetsberättelse 2013 Timmersdala Scoutkår Verksamhetsberättelse 2013 Timmersdala Scoutkår Timmersdala scoutkår tillhörande Nykterhetsrörelsens Scoutförbund STYRELSE Ordförande Sekreterare Kassör, Skövde, Lerdala, Skövde Nils Patriksson, Timmersdala

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

Min tid i Bryssel. Onsdag 12 nov 2008:

Min tid i Bryssel. Onsdag 12 nov 2008: Min tid i Bryssel Onsdag 12 nov 2008: Klockan ringde 03:15 och jag har aldrig varit så trött i hela mitt liv. Det var väldigt nära att jag direkt somnade om för just då kändes en hel natts sömn viktigare

Läs mer

Kårläger. 13-17 maj 2015

Kårläger. 13-17 maj 2015 Kårläger 13-17 maj 2015 Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår. Vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan. Vi bor som vanligt i tält som

Läs mer

Solveig Dahlin och Britta Pettersson i bakgrunden Olles hustru Lena.

Solveig Dahlin och Britta Pettersson i bakgrunden Olles hustru Lena. Stenkullens scoutkår Solveigs och Olles scouthistoria Då Solveig och sonen Olle var stark involverade i Stenkullens scoutkår från dess bildande 1992 till dess nedläggning år 2005. Här följer här en berättelse

Läs mer

RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I LUND

RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I LUND Oj, vad tiden går fort! April är snart slut och sommaren närmar sig med stormsteg. Men innan sommaren kommer har vi ytterliggare en fartfylld månad att se fram emot! Vårinsamling, mångfaldsrunda, nätverksträff,

Läs mer