Hans Hansson Erik Gyllenswärd. 1 Mötets öppnande Ordförande öppnade mötet. Beslut att fastställa föredragningslistan.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hans Hansson Erik Gyllenswärd. 1 Mötets öppnande Ordförande öppnade mötet. Beslut att fastställa föredragningslistan."

Transkript

1 Tid, kl 9-15 Plats Pascal U3-150, IDE, Mälardalens Högskola, Västerås Ledamöter Övriga Anmält förhinder Ärende Jakob Axelsson, VOLVO, ordf Mirka Mikes Lindbäck, ABB, ledamot Simin Nadjm-Tehrani, LiU, ledamot Christer Norström, MdH, ledamot, (närvarande fr.o.m. 13) Kaj Hänninen, Arcticus, studerande representant Andreas Ermedahl, projektsamordnare, sekreterare Paul Pettersson, studierektor Gunnar Widforss, projektadministratör Hans Hansson Erik Gyllenswärd Behandling 1 Mötets öppnande Ordförande öppnade mötet. Beslut att fastställa föredragningslistan. 2 Val av justeringsperson Beslut att utse Simin Nadjm-Tehrani att tillsammans med ordförande justera protokollet. 3 Val av sekreterare Beslut att utse Andreas Ermedahl att skriva protokoll. 4 Anmälningar Inga anmälningar hade rapporterats in. Föregående mötes protokoll lades till handlingarna. 5 Genomgång av inkomna ansökningar Den 31 mars 2006 var deadline för inkommande av nya ansökningar till SAVE-IT. 13 stycken nya ansökningar hade inkommit. Andreas och Gunnar föredrog de inkomna ansökningarna inför mötets deltagare. För varje inkommen ansökning redogjordes hur väl den uppfyllde alla formella krav på bifogade handlingar, såsom korrekt ifylld och underskriven ansökningsblankett, ISP-utkast för studenten och någon form av överenskommelse med studentens företag. För varje ansökning diskuterades även hur väl dess föreslagna forskningsområde överensstämmer med forskarskolans inriktning. För att kunna antas fullt ut till forskarskolan, behövs även ett kontrakt upprättas mellan doktorandens lärosäte, doktorandens företag och SAVE-IT.

2 Doktorander från institut måste, enligt beslut av KKS, vistas minst 20% vid ett externt företag för att kunna antas till SAVE-IT. Beslut att för ansökningar från institut behövs utöver ovan handlingar även en utsedd industriell mentor och en överenskommelse med detta externa företag komplettera ansökningen. 6 nya doktorander Per Söderstam Efter genomgången av de olika ansökningarna konstaterades att vissa ansökningar behövdes kompletteras, medan andra kunde accepteras direkt. För de två ansökningar där ingen doktorand ännu fanns namngiven togs inget beslut. Per Söderstam är påtänkt som industridoktorand vid Halmstads Högskola (HH) med Tony Larsson som huvudhandledare. Per är anställd på Pilotfish Network AB. Beslut att acceptera Per Söderstam i forskarskolan under förutsättning att kontrakt upprättas mellan SAVE-IT, HH och Pilotfish Network AB. Per Gustafsson Per Gustafsson är antagen vid Uppsala Universitet (UU) med Kostis Sagonas som huvudhandledare. Per bedriver forskning i nära samarbete med Erlang/OTP på Ericsson men är ej ännu anställd där. Beslut att acceptera Per Gustafsson i forskarskolan under förutsättning att Ericsson anställer Per på heltid och att ett kontrakt mellan Ericsson, UU och SAVE-IT upprättas. Handlingar som klargör Pers anställning vid Ericsson skall vara SAVE-IT tillhanda senast den 30 juni Tobias Lindahl Tobias Lindahl är antagen vid Uppsala Universitet (UU) med Kostis Sagonas som huvudhandledare. Tobias bedriver forskning i nära samarbete med Erlang/OTP på Ericsson men är ej ännu anställd där. Beslut att acceptera Tobias Lindahl i forskarskolan under förutsättning att Ericsson anställer Tobias på heltid och att ett kontrakt mellan Ericsson, UU och SAVE-IT upprättas. Handlingar som klargör Tobias anställning vid Ericsson skall vara SAVE-IT tillhanda senast den 30 juni 2006.

3 Dejan Baca Dejan Baca är påtänkt som industridoktorand vid Blekinge Tekniska Högskola (BTH) med Lars Lundberg som huvudhandledare. Dejan är anställd på Ericsson AB. Beslut att acceptera Dejan Baca i forskarskolan under förutsättning att ett kontrakt mellan Ericsson, BTH och SAVE-IT upprättas. Per Badlund Per Badlund är påtänkt som industridoktorand vid KTH med Axel Jantsch som huvudhandledare. Per är anställd på SAAB Avitronics. Beslut att acceptera Per Badlund i forskarskolan under förutsättning att en ISP-utkast inkommer till SAVE-IT för Per och att ett kontrakt mellan SAAB Avitronics, KTH och SAVE-IT upprättas. ISP-utkast skall vara SAVE-IT tillhanda senast den 15 maj Håkan Gustavsson Håkan Gustavsson är antagen som industridoktorand vid Mälardalens Högskola (MdH) med Jakob Axelsson som huvudhandledare. Håkan är anställd på Scania CV. Beslut att acceptera Håkan Gustavsson i forskarskolan under förutsättning att ett kontrakt mellan Scania CV, MdH och SAVE- IT upprättas. Jakob Axelsson deltog inte i beslutet (p.g.a. risk för jäv). Anders Sandberg Anders Sandberg är påtänkt som industridoktorand vid KTH med Martin Törngren som huvudhandledare. Anders är anställd på Mecel. Beslut att acceptera Anders Sandberg i forskarskolan under förutsättning att ett kontrakt mellan Mecel, KTH och SAVE-IT upprättas. Markus Bohlin Markus Bohlin är antagen vid Mälardalens Högskola (MdH) med Björn Lisper som huvudhandledare. Markus är anställd på forskningsinstitutet SICS. Markus planerar vistas 20% av sin tid på Bombardier. Beslut att acceptera Markus Bohlin i forskarskolan under förutsättning att en företagsmentor för Markus identifieras på Bombardier, en överenskommelse med Bombardier om hur

4 Markus kan integreras i strukturen under projekttiden inkommer till SAVE-IT och att ett kontrakt mellan SICS, MdH och SAVE-IT upprättas. Företagsmentorn skall vara utsedd och överenskommelsen skall vara SAVE-IT tillhanda senast den 15 maj Jimmie Wiklander Jimmie Wiklander är påtänkt som industridoktorand vid Luleå Tekniska Universitet (LTU) med Per Lindgren som huvudhandledare. Jimmie är anställd på Kalix Electropolis AB. Beslut att acceptera Jimmie Wiklander i forskarskolan under förutsättning att ett ISP-utkast för Jimmie inkommer till SAVE-IT, samt att ett kontrakt mellan Kalix Electropolis AB, LTU och SAVE-IT upprättas. ISP-utkast skall vara SAVE-IT tillhanda senast den 15 maj Niclas Finne Niclas Finne är påtänkt vid Uppsala Universitet (UU). Niclas är anställd på forskningsinstitutet SICS. Niclas planerar vistas 20% av sin tid på ABB Corporate Research. Beslut att acceptera Niclas Finne i forskarskolan under förutsättning att en huvudhandledare och minst en bihandledare identifieras, en företagsmentor för Niclas identifieras på ABB CR, en överenskommelse med ABB CR om hur Niclas kan integreras i strukturen under projekttiden inkommer till SAVE-IT och att ett kontrakt mellan SICS, UU och SAVE-IT upprättas. Handledare och företagsmentor skall vara utsedda och överenskommelsen skall vara SAVE-IT tillhanda senast den 15 maj Joakim Eriksson Joakim Eriksson är påtänkt vid Uppsala Universitet (UU). Joakim är anställd på forskningsinstitutet SICS. Joakim planerar vistas 20% av sin tid på ABB Corporate Research. Beslut att acceptera Joakim Eriksson i forskarskolan under förutsättning att en huvudhandledare och minst en bihandledare identifieras, en företagsmentor för Joakim identifieras på ABB CR, en överenskommelse med ABB CR om hur Joakim kan integreras i strukturen under projekttiden inkommer till SAVE-IT och att ett kontrakt mellan SICS, UU och SAVE-IT upprättas. Handledare och företagsmentor skall vara utsedda och överenskommelsen skall vara SAVE-IT tillhanda senast den 15 maj 2006.

5 7 Förlängd dispositionsrätt 8 Revidering av års budget Gunnar och Andreas redogjorde om behovet av förlängd dispositionsrätt av SAVE-ITs medel till Detta behövs då några av de nyantagna doktoranderna har viss procent företagsarbete planerad under sina forskarstudier. Detta innebär att dessa doktorander får svårt att hinna klart med sina forskarstudier under Andreas har tillfrågat KKS om förlängd dispositionsrätt via ett e-brev men hade vid tidpunkten för styrelsemötet ännu inte fått något svar. Gunnar klargjorde att budget behöver revideras med avseende på de nya till SAVE-IT accepterade doktoranderna. Exakt kostnad per doktorand kan inte specificeras förrän ett kontrakt upprättas med doktorandens lärosäte, doktorandens företag och SAVE-IT. Budgeten är också beroende på om SAVE-IT får förlängd dispositionsrätt av KKS eller inte. Styrelsen gav i uppdrag till Gunnar att sammanställa en uppdaterad budget för som tar hänsyn till de nyantagna doktoranderna, deras kontrakt och KKS beslut om förlängd dispositionsrätt. Senast 30 maj skall en prognos om återstående utrymme för ytterligare antagningar skickas till styrelsen. När kontrakt är upprättade kan budget revideras och tillställas styrelsen. 9 Årsrapport 2005 Andreas redogjorde för status av SAVE-ITs årsrapport för Rapporten var nästan klar vid tidpunkten för styrelsemötet, men behövde kompletteras med rapporter från några doktorander och deras handledare. Styrelsen gav i uppdrag till Andreas att sammanställa årsrapporten för 2005 senast måndag 20 april 2006 och då skicka ut den för påseende av styrelsen. 10 Status nätverksaktiviteter Andreas Ermedahl redogjorde för planerade och redan genomförda nätverksaktiviteter, se - Mötet den 9 februari 2006 vid Mälardalens Högskola var mycket lyckat och samlade alla då till SAVE-IT antagna doktorander samt några påtänkta (vid dagens styrelsemöte accepterade) doktorander. Mötet avslutades med ett besök på ABB CR.

6 - Den 26 april 2006 är en kick-off för nyantagna och tidigare antagna doktorander, samt deras handledare och mentorer planerad vid Linköpings Universitet. Dagen avslutas med ett besök på SAAB Aerosystems. - Den maj 2006 är en resa för SAVE-ITs doktorander planerad till Wien. Vid tidpunkten för styrelsemötet var resan bokad men inte boende. - Den 29 maj 2006 är ett möte mellan SAVE-ITs handledare och mentorer planerad. Vid tidpunkten för styrelsemötet var plats för mötet ej fastställd. Styrelsen tillstyrkte de planerade aktiviteterna, och gav Andreas och Gunnar i uppdrag att se till att de genomförs enligt plan. 11 Rapportering från Fenix kurs i forskarskoleledning Andreas och Gunnar redogjorde för den kurs i forskarskoleledning som de deltar i under våren En kurssammankomst hade vid tidpunkten för styrelsemötet genomförts. Andreas och Gunnar hade då fått i hemläxa att identifiera SAVE-ITs olika intressenter, och definiera forskarskolans mål med hänsyn tagen till dessa intressenter. Styrelsen tillstyrkte Andreas och Gunnars kursdeltagande och gav Andreas och Gunnar i uppdrag att till styrelsemötet den 22 augusti 2006 sammanställa och föredra för styrelsen de resultat de kommit fram till under kursen. 12 Relevanta nyckeltal Andreas föredrog diskussion om möjliga nyckeltal för uppföljning och återrapportering både till styrelsen och KKS. Andreas påtalade att relevant nyckeltal beror på SAVE-ITs intressenter och deras respektive mål med forskarskolan. Andreas Ermedahl fick i uppdrag att till nästa sammanträde ta fram, tillsammans med resultatet från 11 ovan, ett förslag på mätbara och relevanta nyckeltal. 13 Övriga frågor - Samarbete ARTES: Paul Pettersson redogjorde för planerade ARTES aktiviteter under sommaren och hösten Andreas Ermedahl och Paul Petterson fick i uppdrag av styrelsen att tillsammans undersöka möjligheten att samköra (delar av) SAVE-ITs och ARTES++ nätverksaktiviteter.

7 18 Mötets avslutande Ordförande avslutade mötet - Rutiner för reserekvirering: Gunnar Widforss redogjorde för SAVE-ITs rutiner för reserekvirering. Varje SAVE-IT student har ca 50kkr per år i mobilitetsstöd. Pengar för genomförda resor skall rekvireras från SAVE-IT av studenten i slutet av varje år. För att undvika extra kostandspåslag är det fördelaktigt ifall det företag där doktoranden är anställd ligger ute med och rekvirerar pengar från SAVE-IT, istället för doktorandens lärosäte. Gunnar Widforss fick i uppdrag av styrelsen att sammanställa ett dokument som beskriver SAVE-ITs rutiner för resekostnadsrekvirering. - Nästa styrelsemöte är planerat den 22 augusti 2006 kl Andreas Ermedahl fick i uppdrag av styrelsen att undersöka möjligheten att samköra nästa styrelsemöte med den ARTES sommarskola som hålls på Nässlingen i Stockholm detta datum. Andreas Ermedahl Sekr Jakob Axelsson Ordf Simin Nadjm-Tehrani Justerare

ÅRSRAPPORT 2009, SAVE-IT

ÅRSRAPPORT 2009, SAVE-IT ÅRSRAPPORT 2009, SAVE-IT 1. Sammanfattning av genomfört arbete och uppnådda resultat Under 2009 var totalt 14 stycken industridoktorander aktiva inom SAVE-IT. Huvuddelen av studenterna var antagna till

Läs mer

ÅRSRAPPORT 2007, SAVE-IT

ÅRSRAPPORT 2007, SAVE-IT ÅRSRAPPORT 2007, SAVE-IT 1. Sammanfattning av genomfört arbete och uppnådda resultat. Under 2007 var totalt 22 stycken industridoktorander aktiva inom SAVE-IT. Huvuddelen av studenterna var antagna till

Läs mer

ÅRSRAPPORT 2008, SAVE-IT

ÅRSRAPPORT 2008, SAVE-IT ÅRSRAPPORT 2008, SAVE-IT 1. Sammanfattning av genomfört arbete och uppnådda resultat Under 2008 var totalt 17 stycken industridoktorander aktiva inom SAVE-IT. Huvuddelen av studenterna var antagna till

Läs mer

Ekonomisk redovisning för 2005

Ekonomisk redovisning för 2005 Formulär 1: Inbetalat till Programmet och utbetalade bidrag Programmets namn: ARTES SSFs Dossier-nummer: Belopp i 1000- tal kronor (kkr) Kvar ofördelat -01-01 av SSF-anslag 380 Kvar -01-01av anslag från

Läs mer

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Protokoll Sammanträdesdatum: 111205 Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Ledamöter: Närvarande: Jan Petersson, ordförande Marie Albertsson, lärarrepresentant, Sandra Karlsson, studeranderepresentant Kalmar

Läs mer

FAKULTETSNÄMNDENS SAMMANTRÄDE

FAKULTETSNÄMNDENS SAMMANTRÄDE Fakultetsnämnden /0044 Omfning: 1-8 Mötesdatum och tid: Tisdagen den 29 januari, kl. 09.15 12.00 Plats: Styrelserummet, Västerås Vid protokollet Helene Lindgren Sekreterare Justeras.. Anne Söderlund Dekan

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte EFFSYS+ tisdagen den 8 juli 2014

Protokoll från styrelsemöte EFFSYS+ tisdagen den 8 juli 2014 Protokoll från styrelsemöte EFFSYS+ tisdagen den 8 juli 2014 Tid: kl. 9:30 15:00 Plats: KV-företagen Årstaängsvägen 19C, Stockholm Närvarande: Martin Forsén (MF), NIBE, Ordförande Signhild Gehlin (SG),

Läs mer

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning möte 2, den 18 mars 2014

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning möte 2, den 18 mars 2014 Kallelse Nr 2:2014 möte 2, den 18 mars 2014 Omfattning 1-8 Datum och tid: Tisdagen den 18 mars 2014 kl 13.15-15.00. Plats: Ledamöter: L307 (IPR), Eskilstuna Anne Söderlund Ordförande, prodekan för forskning

Läs mer

Fakultetsnämnden, Utskottet för forskning möte 8, den 23 november 2016

Fakultetsnämnden, Utskottet för forskning möte 8, den 23 november 2016 Kallelse möte 8, den 23 november 2016 Omfattning 0-9 Datum och tid: 23 november kl 09:00-11:30 Plats: T1-022, UFOs konferensrum, Västerås Ledamöter: Anne Söderlund Ordförande, prodekan för forskning och

Läs mer

Anne Söderlund Lena Almqvist. Sikander Khan Baran Cürüklü Agnieszka Jablonska- Eklöf Guilnaz Mirmoshtaghi

Anne Söderlund Lena Almqvist. Sikander Khan Baran Cürüklü Agnieszka Jablonska- Eklöf Guilnaz Mirmoshtaghi Omfning 50-58 Datum och tid: Måndag den 15 juni kl 15.00-15.45 Plats: Konferensrum U2-040 (IDT) Mälardalens högskola, Västerås Ledamöter: Anne Söderlund Lena Almqvist Thomas Nolte Emma Nehrenheim Niclas

Läs mer

Hi5 (High-five) En heltäckande och förbättrad infrastruktur för ökat industriellt genomslag av forskning

Hi5 (High-five) En heltäckande och förbättrad infrastruktur för ökat industriellt genomslag av forskning Hi5 (High-five) En heltäckande och förbättrad infrastruktur för ökat industriellt genomslag av forskning A Holistic and Improved Infrastructure for Increased Industrial Impact of research Agendan Deltagare,

Läs mer

Beslut eller åtgärd 1. Mötets öppnande Ordf. Jan Johansson öppnar mötet.

Beslut eller åtgärd 1. Mötets öppnande Ordf. Jan Johansson öppnar mötet. Protokoll fört vid styrelsemöte för Forskarskolan i rymdteknik Tid: Mötet genomfördes den 13 april 2005, klockan 8.30-12.30 Plats: Mimasalen, IRF, Kiruna. Deltagare: Jan Johansson, ordf. Lars Eliasson

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdag Onsdag 17 maj 2018, kl Norra flygeln, Krusenberg Herrgård

PROTOKOLL Sammanträdesdag Onsdag 17 maj 2018, kl Norra flygeln, Krusenberg Herrgård UPPSALA TEKNAT 2017/ 172 1 (6) Tid: Plats: Onsdag 17 maj 2018, kl. 9.00. Norra flygeln, Krusenberg Herrgård Närvarande ledamöter:, ordf Mattias Klintenberg, vice ordf Cecilia Persson Jöns Hilborn Johan

Läs mer

NÄRVARANDE. Anders Gustafsson, professor, Institutionen för odontologi. Ordförande:

NÄRVARANDE. Anders Gustafsson, professor, Institutionen för odontologi. Ordförande: 1 (6) NÄRVARANDE Ordförande: Anders Gustafsson, professor, Institutionen för odontologi Ledamöter: Jan Ekstrand, professor, Institutionen för odontologi Lena von Koch, docent, studierektor tillika programkoordinator

Läs mer

SAVE-IT Wien-resa 15-19 maj 2006

SAVE-IT Wien-resa 15-19 maj 2006 SAVE-IT Wien-resa Stort välkomna med till Wien! Vi blir totalt 15 personer, varav 12 personer är SAVE-IT doktorander. Måndag och fredag är resdagar så den effektiva tiden i Wien blir ca 3 dagar. Vi har

Läs mer

1 (4) or Tova Jertfelt UFA. Övriga. Sign. Sign

1 (4) or Tova Jertfelt UFA. Övriga. Sign. Sign 1 (4) NÄRVARANDE Lärarrepresentanter (med rösträtt) Ann Cathrine Andersson, prorektor, lektor, ordf Kenneth Karlsson, lektor Sara Kristoffersson, gästprofessog or Johanna Lewengard, professor. p 1-11.

Läs mer

Tid: Måndagen den 10 oktober 2016 kl Mötesrum Tidlösa, hus 511 plan 14, Campus US. Margareta Bachrach- Lindström

Tid: Måndagen den 10 oktober 2016 kl Mötesrum Tidlösa, hus 511 plan 14, Campus US. Margareta Bachrach- Lindström 1(6) Tid: Måndagen den 10 oktober 2016 kl. 13.00 16.00 Lokal: Mötesrum Tidlösa, hus 511 plan 14, Campus US Närvarande: Ledamöter: Margareta Bachrach- Lindström Agneta Kullberg Inger Lundeborg Hammarström

Läs mer

Stadgar för Samhällsvetarsektionen

Stadgar för Samhällsvetarsektionen Stadgar för Samhällsvetarsektionen Antagna av Samhällsvetarsektionens Stormöte 2013-05-22 Fastställda av Umeå Studentkårs Fullmäktige 2013-09-25 Kap. 1 Ändamål 1 Samhällsvetarsektionen (hädanefter sektionen)

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med forskarutbildningsnämnden S den 17 maj 2019

Protokoll fört vid sammanträde med forskarutbildningsnämnden S den 17 maj 2019 Fakulteten för skogsvetenskap Nämnden för forskarutbildning PROTOKOLL 108-118/2019 2019 05 17 Protokoll fört vid sammanträde med forskarutbildningsnämnden S den 17 maj 2019 Innehållsförteckning 108 Sammanträdets

Läs mer

76 Val av justerare Utskottet beslutar - att utse Tora Dunås att jämte ordföranden justera protokollet.

76 Val av justerare Utskottet beslutar - att utse Tora Dunås att jämte ordföranden justera protokollet. Sid 1 (5) Närvarande Per-Arne Oldenborg (ordf) Mikael Johansson, Erik Rosendahl Birgitta Olofsson, Monica Holmberg Nasim Sabouri närvarande vid pp 75-83 Anders Johansson Maria Nilsson närvarande vid pp

Läs mer

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning möte 1, den 29 januari 2014

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning möte 1, den 29 januari 2014 Fakultetsnämnden, utskottet för forskning Kallelse Nr 1:2014 2014-01-29 Dnr: MDH 1.1-22/14 Fakultetsnämnden, utskottet för forskning möte 1, den 29 januari 2014 Omfattning 1-9 Datum och tid: Onsdagen den

Läs mer

Svenska Beagleklubben

Svenska Beagleklubben Svenska Beagleklubben Protokoll Art: Styrelsemöte 10 efter BF 2011. Tid: 2011-09-08 Plats: Telefonmöte. Närvarande: Catharina Linde Forsberg Ordförande Sekreterare, Webmaster (AK) Hans Eliasson Ledamot

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med forskarutbildningsnämnden den 7 september 2018

Protokoll fört vid sammanträde med forskarutbildningsnämnden den 7 september 2018 Fakulteten för skogsvetenskap Nämnden för forskarutbildning PROTOKOLL 41-52/2018 2018 09 07 SLU.sfak.2018.3.2.1-314 Protokoll fört vid sammanträde med forskarutbildningsnämnden den 7 september 2018 Innehållsförteckning

Läs mer

SAVE-IT. Christina Ehneström

SAVE-IT. Christina Ehneström Uppföljnings- och utvärderingsbesök hos den nationella forskarskolan inom komponentbaserad utveckling av säkerhetskritisk programvara vid Mälardalens högskola Christina Ehneström Om KK-stiftelsen För att

Läs mer

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning Föredragningslista Nr 4:2012 Omfning 24-34 Datum och tid: Fredagen den 31 augusti 2012 kl 9.15-15.00. Plats: Rum L370 (Stora konferensrummet IDT, Verktyget), Mälardalens högskola, Eskilstuna Ledamöter:

Läs mer

UPPSALA UNIVERSITET. PROTOKOLL TEKNAT 2017/172 Sarnmanträdesdag

UPPSALA UNIVERSITET. PROTOKOLL TEKNAT 2017/172 Sarnmanträdesdag UPPSALA Tid: Plats: Sarnmanträdesdag Onsdag 30 augusti 2017, kl 9.00. Rosettarummet 1023 9, Ångströmslaboratoriet Närvarande ledamöter: Helena Grennberg, ordf Jörgen Olsson, v ordf Mattias Klintenberg

Läs mer

UPPSALA UNIVERSITET. PROTOKOLL TEKNAT 2016/203 Sammanträdesdag Onsdag 5 oktober 2016 Fakultetsrummet, Ångströmlaboratoriet.

UPPSALA UNIVERSITET. PROTOKOLL TEKNAT 2016/203 Sammanträdesdag Onsdag 5 oktober 2016 Fakultetsrummet, Ångströmlaboratoriet. Tid: Plats: Onsdag 5 oktober 2016 Fakultetsrummet, Ångströmlaboratoriet Närvarande ledamöter:, ordf Jörgen Olsson Mattias Klintenberg LeifNyholm Volodymyr Mazorchuk Auli Niemi Suparna Sanyal Katharina

Läs mer

NR UPPGIFTER VEM NÄR STATUS Lägg ut kunskapsöversikterna på interna hemsidan ML OK

NR UPPGIFTER VEM NÄR STATUS Lägg ut kunskapsöversikterna på interna hemsidan ML OK Security Link styrgruppsmöte TYP AV MÖTE Styrgruppsmöte #12 Security Link TID 2012-12-05 kl 10.00-14.00 PLATS DELTAGARE Systemet, LiU, Linköping Fredrik Gustafsson, Erik G. Larsson, Mats Eriksson, Henrik

Läs mer

Riktlinjer för antagning som docent

Riktlinjer för antagning som docent Dnr UTBVET 2018/408 Riktlinjer för antagning som docent Fastställda av Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper 2018-06-07 Innehållsförteckning 1. Allmän information 3 2. Krav för antagning som docent

Läs mer

tivriga: facklig företrädare

tivriga: facklig företrädare PROTOKOLL 1 (3), sammanträde den 3 december 2014 Närvarande Ledamöter.. Anna Bergek Magnus Borga Erik Janz61 Jan Lundgren Jan Nordström Lennart Ljung Jonas Jansson Astrid Lundmark Marie Westrin Karin Jerner

Läs mer

Tid: Kl Övriga: Sandblom, Lisbeth sekreterare

Tid: Kl Övriga: Sandblom, Lisbeth sekreterare HÖGSKOLAN I BORÅS Nämnden för konstnärligt utvecklingsarbete Sekreterare Lisbeth Sandblom PROTOKOLL 1(8) Tid: Kl 13.00-16.30 Plats: Högskolan i Borås, Allégatan 1, Tornrummet Närvarande ledamöter: Hallnäs,

Läs mer

Utskottet för samhälle

Utskottet för samhälle Omfning: 1-9 Datum och tid: Onsdagen den 18 januari klockan 9.30 11.00 Plats: Ypsilon, Mälardalens högskola, Västerås Ledamöter: Lars Hallén Ordförande Jakob Eklund Lärarrepresentant Helena Blomberg Lärarrepresentant

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET Protokoll 1 (7) Lunds Tekniska Högskola. Övriga närvarande: utbildningskoordinator, protokollförare

LUNDS UNIVERSITET Protokoll 1 (7) Lunds Tekniska Högskola. Övriga närvarande: utbildningskoordinator, protokollförare LUNDS UNIVERSITET Protokoll 1 (7) Närvarande ledamöter: Klas Malmqvist professor, ordförande Jonas Borell doktorand Ann-Sofi Jönsson professor Caroline Karlsson doktorand Hanna Modin doktorand Björn Regnell

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med Blekinge Tekniska Högskolas Styrelse Tid: 2017-12-19, kl. 10:00 17:15 Plats: Hus J, plan 4, rum J 4228 (Utsikten), Campus Gräsvik, Karlskrona. Närvarande Ordförande Peter

Läs mer

Universitetsstyrelsens sammanträde 12 juni Övriga. Mats Arwidson biträdande universitetsdirektör, p 15

Universitetsstyrelsens sammanträde 12 juni Övriga. Mats Arwidson biträdande universitetsdirektör, p 15 1(5) s sammanträde 12 juni 2007 Närvarande Ledamöter Bengt Westerberg Mille Millnert Trygve Carlsson Ewa Groppfeldt Olle Persson Agneta Westerdahl Kajsa Ellegård Jan Ernerudh Lars Hultman Aaron Axelsson

Läs mer

S T Y R E L S E N. a) Val av justeringsperson b) Närvaro och godkännande av. c) Fastställande av. d) Ev. adjungeringar

S T Y R E L S E N. a) Val av justeringsperson b) Närvaro och godkännande av. c) Fastställande av. d) Ev. adjungeringar S T Y R E L S E N Närvarande styrelseledamöter: Jonas Boström Kristina Ekholm Caroline Erlandsson Niclas Karlsson Cinna Lagestrand Johan Lundmark Carl Nettelblad Stella Papasotiriou (fr.om 4) Emil Paulsrud

Läs mer

Datum och tid: Tisdag den 22 maj kl Ej närvarande ledamöter: Johannes Finnman Ledamot

Datum och tid: Tisdag den 22 maj kl Ej närvarande ledamöter: Johannes Finnman Ledamot Omfning 2640 Datum och tid: Tisdag den 22 maj kl 09.30 11.15 Plats: Konferensrum R1343 (EST) Mälardalens högskola, Västerås Elisabeth Uhlemann Lena Almqvist Linus Carlsson Lucia Crevani Thomas Nolte Mahsa

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 09.11.2018 Nr 6 Tid Fredagen den 09.11.2018 kl. 13.00 Plats Jomala kommunkansli Ärenden: 39 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 40 PROTOKOLLJUSTERARE 41 GODKÄNNANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Sammanträdesrum Selma, Falun Datum och tid tisdag den 9 november, kl 10.45 15.00 Närvarande ledamöter Anmält förhinder Peter Samuelsson, styrelseordförande

Läs mer

forsknings- Nr 2:2012 Dnr: MDH 1.1-15/12 2012-05-02 16-23 och tid: Datum Plats: Västerås Ledamot Dekan Peter Dobers Andreas Ryve Rytzler Johannes

forsknings- Nr 2:2012 Dnr: MDH 1.1-15/12 2012-05-02 16-23 och tid: Datum Plats: Västerås Ledamot Dekan Peter Dobers Andreas Ryve Rytzler Johannes Fakultetsnämnden, utskottett för forskning Föredragningslista 2012-05-02 Dnr: MDH 1.1-15/12 Omfning Datum och tid: Plats: 16-23 Onsdagenn den 9 maj 2012 kl 9.30-13.00. Rum R2-014 (HST:s konferensrum),

Läs mer

Datum och tid: Tisdag den 27 mars kl Elisabeth Uhlemann Ordförande, Prodekan Ej närvarande Lena Almqvist Ledamot

Datum och tid: Tisdag den 27 mars kl Elisabeth Uhlemann Ordförande, Prodekan Ej närvarande Lena Almqvist Ledamot Omfning 14-25 Datum och tid: Tisdag den 27 mars kl 09.30 11.15 Plats: Konferensrum H 553 (UKK) Mälardalens högskola, Eskilstuna Elisabeth Uhlemann Ordförande, Prodekan Ej närvarande 24-25 Lena Almqvist

Läs mer

Lägesrapport DokId: 239624

Lägesrapport DokId: 239624 1 of 6 2008-12-30 18:39 Lägesrapport DokId: 239624 Diarienummer 2007-01525 Avsänd av sökande 2008-07-20 LÄGESRAPPORT Lägesrapporten sänds in elektroniskt. Sänd även in ett underskrivet pappersoriginal

Läs mer

Stadgar för MediUm Kårföreningen för studenter vid Institutionen för kultur- och mediavetenskaper

Stadgar för MediUm Kårföreningen för studenter vid Institutionen för kultur- och mediavetenskaper Ändamål 1 MediUm har som huvudsakligt syfte att bevaka och medverka i utvecklingen av utbildningen och förutsättningarna för studier vi Umeå universitet. 2 Föreningen fungerar som kårförening inom Humanistiska

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Klockargården, Tällberg Datum och tid torsdagen den 15 september, kl 09.00-12.00 Närvarande ledamöter Anmält förhinder Övriga närvarande Peter Samuelsson,

Läs mer

Forskarutbildningsnämnden vid Tekniska högskolan sammanträder. Torsdag den 12 oktober 2017 ld Mötesrum B, Hus D

Forskarutbildningsnämnden vid Tekniska högskolan sammanträder. Torsdag den 12 oktober 2017 ld Mötesrum B, Hus D LINKÖPINGS UNIVERSITET 1(5) Forskarutbildningsnämnden vid Tekniska högskolan sammanträder Tid: Lokal: Närvarande: Torsdag den 12 oktober 2017 ld. 13.15-15 Mötesrum B, Hus D Ledamöter: Nicolette Lakemond

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Styrelsen klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Styrelsen klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.55 Närvarande ledamöter Lars Olof Delsing professor fr o m 86 Oscar Hassby studerande Sara Håkansson universitetslektor Arona Johansson

Läs mer

Institutionen för kemi - BMC Lathund för doktorander. Studiedokumentation. Eva Ohlsson,

Institutionen för kemi - BMC Lathund för doktorander. Studiedokumentation. Eva Ohlsson, Institutionen för kemi - BMC 2016-10-12 Lathund för doktorander Studiedokumentation Eva Ohlsson, eva.ohlsson@kemi.uu.se 1. Resultat Resultat från forskarutbildningskurs på UU (kurser inom ämnet, introduktionskurs

Läs mer

Landstingets revisorer 108-117

Landstingets revisorer 108-117 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Hestraviken hotell och restaurang, Hestra Närvarande: Doris Johansson, ordförande Arnold Carlzon Marianne Ericsson Robert Erlandsson, 113-117 Östen Johnsson, 111-117

Läs mer

127 Genomgång av föregående protokoll Ordföranden föredrar ärendet. Ad acta

127 Genomgång av föregående protokoll Ordföranden föredrar ärendet. Ad acta Sid 1 (6) Närvarande Professor Anders Blomberg (ordf) Docent Ulrich von Pawel- Rammingen, närvarande vid pp 129, 125 samt 130-140 Docent Erik Rosendahl Fo. stud Elin Wallsten Övriga närvarande Fak. samordn.

Läs mer

Protokoll från det 3:e sammanträdet med Svenska FSC:s styrelse 2013

Protokoll från det 3:e sammanträdet med Svenska FSC:s styrelse 2013 Protokoll från det 3:e sammanträdet med :s styrelse 2013 Tid och plats: 11 mars kl 09.30 16.00, s kansli, Uppsala stifts hus, Dragabrunnsgatan 71 i Uppsala, våning 3. Närvarande: Stig Hansson, Folkrörelserådet

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Datum och tid Närvarande ledamöter Anmält förhinder Övriga närvarande Högbo Brukshotell torsdag den 30 september Peter Samuelsson, styrelseordförande

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning Protokoll fört vid sammanträde med enheten för Lärarutbildningens styrelse 01-02-06 kl. 13.00 17.00 RBU_Torpet Heberg Närvarande: Lars-Peder Alingfeldt,

Läs mer

Utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå Utskottet Omfning: 14-21 Datum och tid: Onsdagen den 28 mars 2018, kl. 09.15-10.30 Plats: B212, Eskilstuna Ledamöter: Niclas Månsson Ordförande Magnus Elfström Vice ordförande Joakim Johansson Lärarrepresentant

Läs mer

Närvarande Ledamöter företrädare för lärarna

Närvarande Ledamöter företrädare för lärarna Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde 3 Antagning till CUL:s forskarskola 8 Besluts- och delegationsordning för UFL 9 Examensarbetet på Lärarprogrammet 11 Policy för IKT inom lärarutbildningen

Läs mer

Minnesanteckning Forskarutbildningsrådet

Minnesanteckning Forskarutbildningsrådet Minnesanteckning Forskarutbildningsrådet Datum för mötet: 2016-05-16 kl. 13.00 15.00 Plats för mötet Närvarande: Frånvarande: Konferensrummet, Dean s Office, Teknikringen 74 D Sven Ove Hansson, FA Anders

Läs mer

UPPSALA UNIVERSITET. Tid: Måndag 23 maj 2016 Plats: Noors slott, Knivsta kommun

UPPSALA UNIVERSITET. Tid: Måndag 23 maj 2016 Plats: Noors slott, Knivsta kommun 1(6) Tid: Måndag 23 maj 2016 Plats: Noors slott, Knivsta kommun Närvarande ledamöter:, ordf. Jörgen Olsson Mattias Klintenberg LeifNyholm Suparna Sanyal Katharina Rudisch Neil de Kock Frånvarande ledamöter:

Läs mer

2014-04-03, kl 18.30 i C305

2014-04-03, kl 18.30 i C305 KÅRFULLMÄKTIGE 6 2013/2014 2014-04-03, kl 18.30 i C305 Föredragningslista för Teknologkåren vid LTUs kårfullmäktige. Tid: 2014-04-03, kl 18.30 Plats: C305 Ärenden: 61-70 Bilaga Föredragare 61. Formalia

Läs mer

NÄRVARANDE. Lärarrepresentanter (med rösträtt) Studentrepresentanter (med rösträtt) Carolina Boekel, UFA Magnus Mörck, avdelningschef, UFA.

NÄRVARANDE. Lärarrepresentanter (med rösträtt) Studentrepresentanter (med rösträtt) Carolina Boekel, UFA Magnus Mörck, avdelningschef, UFA. KU- nämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-05 NR.2013:5 NÄRVARANDE Lärarrepresentanter (med rösträtt) Ann Cathrine Andersson, prorektor, lektor, ordf Zandra Ahl, professor (närv t o m 5 samt 7-14) Cecilia

Läs mer

Ärende Beslut/åtgärd. 1. Sammanträdet öppnas Ordföranden förklarar sammanträdet öppnat

Ärende Beslut/åtgärd. 1. Sammanträdet öppnas Ordföranden förklarar sammanträdet öppnat GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr5/09 PROTOKOLL fört vid sammanträde med forskarutbildningsnämnden måndagen den 15 juni 2009 i rum A1 136, kl 13.00-15.15 Närvarande ledamöter: Jonas Ivarsson, Rolf Lander,

Läs mer

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Protokoll 1 (5) Lunds universitet. Ali Iranpour doktorand fr o m 26. vice kårordf TLTH t o m 29, delvis

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Protokoll 1 (5) Lunds universitet. Ali Iranpour doktorand fr o m 26. vice kårordf TLTH t o m 29, delvis LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Protokoll 1 (5) Närvarande ledamöter: Klas Malmqvist professor, ordförande Jonas Borell doktorand t o m 29, delvis Karin Brundell-Freij univ lektor t o m 29, delvis Paul Håkansson

Läs mer

Tid: Måndagen den 22 maj 2017 kl Lokal: Mötesrum Tidlösa, hus 511 plan 14. Margareta Bachrach- Lindström

Tid: Måndagen den 22 maj 2017 kl Lokal: Mötesrum Tidlösa, hus 511 plan 14. Margareta Bachrach- Lindström 1(8) Tid: Måndagen den 22 maj 2017 kl. 13.00 16.00 Lokal: Mötesrum Tidlösa, hus 511 plan 14 Närvarande: Ledamöter: Margareta Bachrach- Lindström Agneta Kullberg Karin Valeskog Malin Lindqvist Appell Marie

Läs mer

Svenska Agilityklubben 10-2014

Svenska Agilityklubben 10-2014 Svenska Agilityklubben 10-2014 2014-12-07 185-210 Protokoll från styrelsemöte med Svenska Agilityklubbens styrelse söndag 7 december 2014 på SKKs kansli. Närvarande Per-Inge Johansson ordförande Christianne

Läs mer

Insamlingsstiftelsen IndianChildren Arbetsordning för styrelsen

Insamlingsstiftelsen IndianChildren Arbetsordning för styrelsen Fastställd av styrelsen den 9 november 2015 Insamlingsstiftelsen IndianChildren Arbetsordning för styrelsen Styrelsens övergripande uppgift är att för medlemmarnas räkning förvalta stiftelsens angelägenheter.

Läs mer

Övriga Tora Friberg, Kent Waltersson, Christine Erlandsson, Peter Åbrodd, Sara Gustavsson 7 och Olof Hjelm 7

Övriga Tora Friberg, Kent Waltersson, Christine Erlandsson, Peter Åbrodd, Sara Gustavsson 7 och Olof Hjelm 7 2011-03-31 Nr 1 och 2011 1 (6) Centrum för kommunstrategiska studier Styrelsesammanträde nr 1 Datum: 2011-03-31 Närvarande: Ordinarie ledamöter Per de Faire, ordförande Anders Eksmo Mats Johansson Maria

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med programnämnden för utbildning inom landskap och trädgård

Protokoll fört vid sammanträde med programnämnden för utbildning inom landskap och trädgård Programnämnden för utbildning inom landskap och trädgård PROTOKOLL 29-37/2019 Möte nr 3:2019 SLU ID: SLU.ltv.2019.3.1.1-62 Protokoll fört vid sammanträde med programnämnden för utbildning inom landskap

Läs mer

Förslag till ARBETSORDNING FÖR STYRELSEN I NEUROFÖRBUNDET

Förslag till ARBETSORDNING FÖR STYRELSEN I NEUROFÖRBUNDET NEUROFÖRBUNDET 1/7 Förslag till ARBETSORDNING FÖR STYRELSEN I NEUROFÖRBUNDET Detta dokument innehåller styrelsens arbetsordning och instruktion för arbetsfördelning mellan styrelsen och kanslichefen. Denna

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämma för Föreningen GIS i Västmanland den 31 mars 2004

Protokoll fört vid årsstämma för Föreningen GIS i Västmanland den 31 mars 2004 Protokoll fört vid årsstämma för Föreningen GIS i Västmanland den 31 mars 2004 Närvarande enligt bilaga 1. Föreningens ordförande Håkan Eriksson öppnar stämman och hälsar deltagarna välkomna. 1 Fråga om

Läs mer

Instruktion för individuell studieplan för doktorand antagen vid Högskolan Dalarna

Instruktion för individuell studieplan för doktorand antagen vid Högskolan Dalarna Instruktion för individuell studieplan för doktorand antagen vid Högskolan Dalarna Beslut: FUN 2013-03-12 Revidering: 2015-03-17 Dnr: DUC 2013/723/10 Gäller fr.o.m. 2013-03-12 Ansvarig för uppdatering:

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 18 /

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 18 / SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 18 / 2010 239-257 Plats: DSF kansli, Stockholm Datum: 2010-10-31 Tid: 9-11 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Hans Björkborg, Thomas Nilsson,

Läs mer

Sussanne A. Larsson verksamheten t o m p 4 Susanne Kvarnström verksamheten (extern) fr o m p 4

Sussanne A. Larsson verksamheten t o m p 4 Susanne Kvarnström verksamheten (extern) fr o m p 4 Närvarande Ledamöter Företräder/utses av Birgitta Öberg, ordf Eva Nylander t o m p 12 Marie Jansson Siw Alehagen Magnus Grenegård Henrik Green Sussanne A. Larsson t o m p 4 Susanne Kvarnström (extern)

Läs mer

Regler och anvisningar: Indragning av resurser för doktorand vid Karolinska Institutet

Regler och anvisningar: Indragning av resurser för doktorand vid Karolinska Institutet Regler och anvisningar: Indragning av resurser för doktorand vid Karolinska Institutet Dnr 1-434/2014 Gäller från och med 2014-11-04 Regler och anvisningar: Indragning av resurser för doktorand vid Karolinska

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med Blekinge Tekniska Högskolas Styrelse Tid: , kl. 10:00 12:30 Plats: Hus J, plan 4, rum J 4228 (Utsikten),

Protokoll fört vid sammanträde med Blekinge Tekniska Högskolas Styrelse Tid: , kl. 10:00 12:30 Plats: Hus J, plan 4, rum J 4228 (Utsikten), Protokoll fört vid sammanträde med Blekinge Tekniska Högskolas Styrelse Tid: 2014-05-09, kl. 10:00 12:30 Plats: Hus J, plan 4, rum J 4228 (Utsikten), Campus Gräsvik, Karlskrona. Närvarande Ordförande Rektor

Läs mer

Styrelserummet, ledningskansliet, Mälardalens högskola, Västerås. Ledamöter: Elisabeth Uhlemann Ordförande, Prodekan. Johannes Finnman Ledamot

Styrelserummet, ledningskansliet, Mälardalens högskola, Västerås. Ledamöter: Elisabeth Uhlemann Ordförande, Prodekan. Johannes Finnman Ledamot KALLELSE : 2 Omfning 1-12 Datum och tid: Tisdag den 18 juni kl 09.30 12.00 Plats: Styrelserummet, ledningskansliet, Mälardalens högskola, Västerås Ledamöter: Elisabeth Uhlemann Ordförande, Prodekan Lena

Läs mer

Närvarande. Professor Anders Blomberg (ordf) Professor Per-Arne Oldenborg. Dr Ann Sörlin. Dr Mikael Johansson, pp , 122. Docent Erik Rosendahl

Närvarande. Professor Anders Blomberg (ordf) Professor Per-Arne Oldenborg. Dr Ann Sörlin. Dr Mikael Johansson, pp , 122. Docent Erik Rosendahl Sid 1 (5) Närvarande Professor Anders Blomberg (ordf) Professor Per-Arne Oldenborg Dr Ann Sörlin Dr Mikael Johansson, pp 108-119, 122 Docent Erik Rosendahl Docent Ulrich von Pawel- Rammingen Fo. stud Gabriel

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 2 december 2010

Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 2 december 2010 Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 2 december 2010 Närvarande ledamöter: Karin Bengtsson (från punkt 4) Johanna Berg Joel Brandell Gun Djerf (från punkt 5) Dan Henningson Johnny Nilsson (via telefon)

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Luleå tekniska universitet

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Luleå tekniska universitet Luleå tekniska universitet Universitetsstyrelsen, beslut 2007-02-15 Fastställd antagningsordning för utbildning på forskarnivå tillämpas vid antagning av doktorander från och med 2007-07-01 2017-02-01

Läs mer

NÄRVARANDE. Lärarrepresentanter (med rösträtt) Petra Bauer. Studentrepresentanter (med rösträtt)

NÄRVARANDE. Lärarrepresentanter (med rösträtt) Petra Bauer. Studentrepresentanter (med rösträtt) KU- nämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-10-02 NR.2013:7 NÄRVARANDE Lärarrepresentanter (med rösträtt) Ann Cathrine Andersson, prorektor, lektor, ordf Martín Ávila, lektor Magnus Bärtås, professor Kenneth

Läs mer

SVENSKA VOLLEYBOLLFÖRBUNDET

SVENSKA VOLLEYBOLLFÖRBUNDET SVENSKA VOLLEYBOLLFÖRBUNDET Förbundsstyrelsen Protokoll nr 1/2011 2011-02-18 Tid: Plats: Torsdag 17 februari Scandic Hotel Sergel Plaza, Stockholm Närvarande: Christer Malm, mötesordförande vid 6-12, 14-15,

Läs mer

Jan-Anders Strandberg

Jan-Anders Strandberg 2005-12-14 1( Plats och tid Torsdagen den 28 september 2006 kl 10.00-14.00 Beslutande Lars Ohlsson, Ordförande 25 Kjell Emilsson, Lycksele kommun 19-23 Lilly Bäcklund Lycksele kommun 18 Fred Jonsson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Mika Romanus Ursula Fomer

Mika Romanus Ursula Fomer Styrelsen Datum Onsdagen den 29 januari Tid Styrelsemötet kl. 10.00-16.00 Lunch kl. 12.00-13.00 (Litteraturrummet) Plats Kulturrådet, Styrelserummet Deltagare Övriga närvarande Kerstin Brunnberg, ordförande

Läs mer

Adjungerad ledamot Avdelningschef, Studentenheten, HU

Adjungerad ledamot Avdelningschef, Studentenheten, HU Närvarande Ledamöter Verksamhetsföreträdare Karin Kjellgren ordförande, prodekan p 1-6, 19-20, 14, 7-12, 21, 13, 18 Annette Theodorsson vice ordförande, AnnaKarin Johansson Elaine Sjögren Inger Lundeborg

Läs mer

INDIVIDUELL STUDIEPLAN FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID FYSIKUM

INDIVIDUELL STUDIEPLAN FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID FYSIKUM 1 (5) INDIVIDUELL STUDIEPLAN FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID FYSIKUM 1. PERSONUPPGIFTER Efternamn Förnamn Personnummer Gatuadress Postadress Telefon, arbetet Upprättad (datum) Reviderad (datum) Telefon,

Läs mer

Petra Bauer Joel Hurlburt

Petra Bauer Joel Hurlburt KU- nämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-09-04 NR.2013:6 NÄRVARANDE Lärarrepresentanter (med rösträtt) Studentrepresentanter (med rösträtt) Ann Cathrine Andersson, prorektor, lektor, ordf Zandra Ahl, professor

Läs mer

2 Utseende av justerare Punkt 6. Till justerare av dagens protokoll utsågs Maria Nordlund.

2 Utseende av justerare Punkt 6. Till justerare av dagens protokoll utsågs Maria Nordlund. 1 (5) PROTOKOLL Nr 1/09 IS 2009-01-17 Art: Institutionsstyrelsesammanträde Tid: 2009-01-16, kl 10.00-16.00 Plats: K4113 Närvarande: Lars Forsberg, adjunkt, ordinarie Lotta Lager Nyqvist, ställföreträdande

Läs mer

Stadgar för Samhällsvetarsektionen

Stadgar för Samhällsvetarsektionen Stadgar för Samhällsvetarsektionen Antagna av Samhällsvetarsektionens extra årsmöte 2014-04-07 Fastställda av Umeå studentkårs fullmäktige 2014-04-16 Innehåll Kap. 1 Ändamål... 2 Kap. 2 Medlemskap... 2

Läs mer

verksamheten (p38-42)

verksamheten (p38-42) 1(6) Tid: Tisdagen den 31 mars 2015 kl. 8.30 12.00 Lokal: Rönnen Närvarande: Ej närvarande: Ledamöter: Johan D Söderholm Fredrik Elinder Karin Kjellgren Lena Jonasson Björn Gerdle Marie Larsson Paul Erixson

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med SYLF:s styrelse 2011-11-01. Lena Ekelius förklarade mötet öppnat.

Protokoll fört vid sammanträde med SYLF:s styrelse 2011-11-01. Lena Ekelius förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid sammanträde med SYLF:s styrelse 2011-11-01 Deltagare: Lena Ekelius (ordf.) Martin Sandelin Emma Spak Johanna Sandlund Adina Welander Harald Strömberg Åsa Bratt Förhinder: Vid protokollet:

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Caisa Lycken förklarade mötet öppnat 2013-12-17 kl 17:18

1 Mötets öppnande Ordförande Caisa Lycken förklarade mötet öppnat 2013-12-17 kl 17:18 BESLUTSPROTOKOLL sid 1/5 Fullmäktige sammanträde 2014-04-01 kl 17:18-21:59 Eva Netzelius-salen, Blåsenhus Till protokollet bifogas samtliga bilagor, förteckning över dessa återfinns på sista sidan. Ordförande:

Läs mer

Protokoll fört vid SAIS årsmöte i Lund 15 april 2004

Protokoll fört vid SAIS årsmöte i Lund 15 april 2004 SAIS Svenska AI Sällskapet Swedish Artificial Intelligence Society 2004-04-22 1 (5) Protokoll fört vid SAIS årsmöte i Lund 15 april 2004 1. Mötets öppnande Patrick Doherty förklarade mötet öppnat. 2. Val

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.05 Närvarande ledamöter Lena Ambjörn professor Louise Berglund ekonom Åsa Bergström doktorand Henry Diab universitetsadjunkt ej 105 Jonas

Läs mer

Dagordning till sammanträde med styrelsen för BBMRI.se den 15 februari 2012

Dagordning till sammanträde med styrelsen för BBMRI.se den 15 februari 2012 Sammanträde: Nr 2012:1 Dagordning till sammanträde med styrelsen för BBMRI.se den 15 februari 2012 Tid: Onsdagen den 15 februari, 2012, kl. 10.00-15.00. Avbrott för lunch ca 12.00 Plats: Sahlgrenska akademin,

Läs mer

7 Verksamhets- och räkenskapsår Föreningens verksamhetsår och räkenskapsår löper från 1/7 30/6.

7 Verksamhets- och räkenskapsår Föreningens verksamhetsår och räkenskapsår löper från 1/7 30/6. STADGAR för studentföreningen Idrottsvetarna Malmö med säte i Malmö. Föreningen bildad 2013-03-19 Stadgarna senast fastställda 2013-05-06 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Föreningens namn Föreningens namn är Idrottsvetarna

Läs mer

2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28

2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28 2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28 Plats och tid 2008-04-10 Närvarande Plats och tid 2008-04-30 Närvarande Bruk för Alla kl 13.30-16.15 Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Husby säteri, Söderköping 28 mars 2019 klockan 13.00 14.00 Sammanträde nr 3 Beslutande Övriga närvarande Ruth Piatek Wallin, ordf. Helena Sjöholm, v. ordf. Krister Örnfjäder Michael Andersson

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4)

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag Närvarande ledamöter Lars Olof Delsing professor Sara Håkansson universitetslektor Marie Källkvist universitetslektor, bitr prefekt Marita Ljungqvist universitetslektor

Läs mer

MAH / Styrelsen Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Peter Gustafsson Marie Böiers

MAH / Styrelsen Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Peter Gustafsson Marie Böiers 1(3) PROTOKOLL Närvarande Ledamöter Eva Östling Ollén Regionchef Skåne, ordförande Kent Andersson Kommunalråd, vice ordförande Katarina Erlingson Regionråd Henric Kahlmeter Barn- och ungdomschef Lennart

Läs mer

Ordförande Kristian Hjertén förklarade sammanträdet öppnat och hälsade de nya ledamöterna välkomna och genomförde en kort presentationsrunda

Ordförande Kristian Hjertén förklarade sammanträdet öppnat och hälsade de nya ledamöterna välkomna och genomförde en kort presentationsrunda STYRELSEN FÖR PROTOKOLL SVENSKA KYRKANS UNGA I SKARA STIFT 2013-04-07 1(8) TID: Söndag den 7 april 2013 PLATS: Flämslätt : 1-25 KLOCKAN: 14.00-16.45 NÄRVARANDE: FRÅNVARANDE: ADJUNGERADE: Kristian Hjertén,

Läs mer

Revidering av stadgar Förslag till revidering Vad gäller här? Ska det vara inneha eller kanske rätt att söka?

Revidering av stadgar Förslag till revidering Vad gäller här? Ska det vara inneha eller kanske rätt att söka? Paragr af nr. Gällande stadgar reviderade 2011-04-18 Kommentar Föreslagen revidering av stadgar Ändamål 1 Samhällsvetarsektionen (hädanefter sektionen) har som huvudsakligt syfte att bevaka och medverka

Läs mer

Datum: Torsdag den 28 januari Ledamöter: Studierektor, forskning, adjungerad. Sekreterare. Ordförande. Justeringsperson

Datum: Torsdag den 28 januari Ledamöter: Studierektor, forskning, adjungerad. Sekreterare. Ordförande. Justeringsperson Forskarutbildningsutskottet Sammanträdesdag 1 (5) Datum: Torsdag den 28 januari 2016 Tid: kl. 13.30-15.00 Plats: C455 Ledamöter: Jan Nolin Mats Dahlström Elena Maceviciute Annitta D Nielsen Frånvarande:

Läs mer