Verksamhetsplan för Provincia Bothniensis

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsplan för Provincia Bothniensis 2016-2018"

Transkript

1 Verksamhetsplan för Provincia Bothniensis Kansliet Strategiskt mål Mål Åtgärd Indikatorer A. Gränssamarbetet fungerar som ett genuint nätverk som grundar sig på strategisk planering. 1) Förbättrad strategisk planering. 2) Förbättrad operativ verksamhet i utvecklingsgrupperna. 1.1 Påbörja planeringen av en ny gemensam huvudstrategi/vision Dialog med förvaltningschefer samt regelbundna möten mellan HATO-ledningen. 1.3 Årlig revidering av den treåriga verksamhetsplanen. 2.1 Förvaltningscheferna ser till att medlemmarna i utvecklingsgrupperna arbetar med Provinsfrågor. Regelbundna möten mellan HATO-ledningen (antalet Ledningsgruppsmöten och antalet möten mellan kommunledningen). Provinsens utvecklingsgrupper följer det nya huvudavtalet och dess arbetsordning. Informationsflödet från utvecklingsgrupperna till Provinsens ledningsgrupp och kansli fungerar och vi har påbörjat förnya strategin (Visionen) Aktivt informationsflöde från utvecklingsgrupperna till Provinsledningen. B) Samarbete via nätverk, program, och evenemang 1) Användning av internationella och nationella samarbetsnätverk och finansieringsprogram för att utveckla verksamhetsförutsättningarna inom Provinsens olika förvaltningsområden. 1.1 Deltagande i nätverk (t ex. Nordiska gränssamarbetsorganisationer, INTERREG, europeiska tvillingstäder, Barentssamarbete) för att utveckla verksamheten i Provinsen samt intressebevakning. Utredningar och projekt, nya samarbetsmallar, gemensam intressebevakning, genomförda arrangemang. 2) Utveckling av evenemang som profilerar Haparanda- Tornio varumärket samt förverkligar vår Vision. 2.1 Arrangera Barents Reunion 2016, samt planering av eventuell fortsättning. 2.2 Arrangera ett nordiskt ministermöte i december 2016 i samarbete med finska utrikesministeriet.

2 Kommunal basservice Strategiskt mål 2016 Mål Åtgärd Indikatorer C) Gemensam och omfattande HATOservice som produceras kostnadseffektivt 1) Utvecklande av den gemensamma infrastrukturen samt utredning av förutsättningarna för ny gemensam verksamhet. 1.1 Renovering och samnyttjande av simhall 1.2 Energisamarbete Vi utreder förutsättningarna att samnyttja simanläggningarna samt samarbete inom energifrågorna (fjärrvärme). D) Omfattande och interaktivt samarbete inom utbildningsområdet 1) Samarbetet mellan skolorna i Haparanda och Torneå återaktiveras och fördjupas att omfatta alla läroverk. 2) Granskning av Språkskolans lokalfråga och koncept. 3) Utredning om gemensam särskola. En gemensam särskola skulle innebära besparingar; den skulle möjliggöra samnyttjande av lokaler och eleverna skulle få sina särskilda behov uppfyllda. 4) Aktivt projekt- och läroverkssamarbete med Lapplands yrkeshögskola, Svefi, Lappia och universiteten i närområdet. 1.1 Kontaktpersonerna i skolorna (våren 2016) kommer överens om gemensamma teman, som genomförs också i lägre utbildningsstadier (inte enbart i gymnasieskolan). Exempel: företagarutbildningen. 2.1 Språkskolans lokalfråga och eventuellt konceptet utreds av en utvecklingsgrupp. Lämpliga lokaler skulle upphöja status på skolan samt garantera fortsatt verksamhet. 3.1 Utredning om gemensam särskola. 4.1 Exempel på projektsamarbete: Tornedalens Sommarsik (Lapplands AMK) 4.2 Ungdomsprojekt (SVEFI) Möten mellan skolornas kontaktpersoner. Nya, ständiga, icke-personbundna kontakter mellan skolor, företagarbesök till skolorna över gränsen. Språkskolans koncept har förnyats och lokalfrågan har bestämts.

3 E) Ungdomarnas framtid på bägge sidor gränsen 1) Ungdomsverksamheten har förbättrad sin strategiska planering och de unga deltar i planeringsarbetet. 2) Planering av gemensamma lokaler för ungdomar och förbättrad kommunikation. 3) Särskilda insatser för att hjälpa lågutbildade och arbetslösa ungdomar. Skapandet av mötesplatser, temadagar samt workshops. 1.1 Vi fastställer ungdomspolitiska mål med minst tre spetsprojekt i en gemensam ungdomspolitisk verksamhetsplan. 1.2 Det finns Ungdomsråd på ömse sidor gränsen. Vi anordnar gemensamma Ungdomsting för ungdomsråden och förtroendevalda. Att de unga deltar i beslutsfattande gör HaparandaTornio mer attraktivt och påverkar positivt de ungas välmående. 2.1 Ungdomslokaler och/eller informationspunkt i Barents Center samt en virtuell ungdomsportal för att sprida information. En gemensam lokal bidrar till tanken om en gemensam stad samt hjälper med attityderna hos de unga. Information om evenemang och hobbymöjligheterna underlättar för de unga att hitta vänner från andra sidan gränsen samt något att göra. 3.1 Svefis Interreg-projekt i vilket även ungdomsförvaltningarna deltar. Målgruppen är unga vuxna, särskilt lågutbildade och arbetslösa ungdomar. Ungdomarna använder sig av gränsöverskridande tjänster, utbildning, kurser. Ungdomspolitisk verksamhetsplan är politiskt fastställd. Minst två ungdomsting anordnas per år. Ett förslag finns gällande gemensamma lokaler för våra ungdomar. F) Bildandet av intern organisation för KButvecklingsgruppen samt harmonisering av taxor 1) Skapandet av de nätverk som behövs för utvecklingsarbetet 2) Harmoniserade taxor för anläggningar som är i gemensamt bruk 1.1 Organisering av regelbundna möten för tjänstemän i Haparanda och Torneå. 2.1 Förslag till harmoniserade kundtaxor samt för de hyror som tillämpas Ett aktivt och fungerande nätverk. Gemensamt fastställda taxor som tillämpas och är lika stora i både Haparanda och Torneå.

4 Attraktivt HaparandaTornio Strategiskt mål 2016 Mål Åtgärd Indikatorer G) Levande och gemensam HATO-stadskärna 1) Slutförandet av På Gränsen projektet 1.1 Möjliggörande av projekt som utökar trivsamheten och attraktiviteten av stadsmiljön (Gränsområden, EUparken, Stadsviken/Näränperä damm). Anskaffandet av finansiering till Stadsviken/Näränperä damm - projektet samt EUparken så att dessa kan börjas genomföra år Säkrad extern finansiering till de centrala projekten så att genomföring kan börjas år Politiskt beslut i vardera staden, om genomförande av EU parken kan verkställas successivt utan extern finansiering. Klargörande om genomförande av EU-parken. H) Förstärkning av det logistiska läget samt intressebevakningsåtgärder angående trafikfrågorna 1) Utveckling av kollektivtrafiken samt intressebevakning angående dessa (KTflygplats, Järnvägstrafiken, Ringlinjen). 2) Gemensamma logistikprojekt 1.1 Förankring hos finska staten så att den engagerar sig att utveckla rälstrafiken och flygtrafiken i vårt område 1.2 Ringlinjen: jämförande undersökning (mot motsvarande europeiska tvillingstäder) Antalet färdiga utredningar, deltagande i intressebevakningssamarbete (t ex Haparanda angående KT-flygplats och rälstrafiken på finska sidan), yttranden, rapporter. Förslag till ny modell för Ringlinjen. 2.1 Rapportering om nuläget av Provinsens (Kyläjoki logistikcentrum, logistik tillhörande järnvägen etc.)

5 I) Nya investeringar och etableringar och framhävandet av HaparandaTornio -varumärket 1) Högkvalitativa offentliga näringslivstjänster genom fördjupat samarbete mellan Team Botnia och Tillväxtenheten. 2) Kommunmedborgarna och externa aktörer har utökad kunskap om HaparandaTornio - varumärket 1.1 Tillväxtenheten och Team Botnia engagerar sig i gränssamarbetet och bygger nätverk med aktörer på båda sidor gränsen. 1.2 Etableringsinformation samlas på ett ställe (Bothnian Businessportalen) och det gemensamma markadsföringsmaterialet uppdateras. 1.3 Framtagande av en gemensam etableringsstrategi 1.4 Bothnian Business House samarbetsutredning 2.1 Planering av gemensam kommunikation och marknadsföring Vi utreder under året huruvida det är möjligt att påbörja kommunikations- eller marknadsföringsprojekt antingen med egen eller med extern projektfinansiering. Det finns återigen förutsättningar för att ytterligare fördjupa samarbetet mellan våra offentliga näringslivstjänster i och med att TVE har fått nya resurser. J) Ett turistiskt intressant besöksmål HaparandaTornio 1) Utökad vistelsetid för besökande (fokusbarnfamiljer). 2) Kommersialisering och professionalisering av genomförandet av evenemang. Ansvarsområden begränsas och lika stora resurser reserveras (t ex Nyår, KJB) 1.1 Framtagning av besöksstrategi och återstart av egen utvecklingsverksamhet i samarbete med t ex Meri-Lappi turism och Heart of Lapland. 1.2 Utredning om en gemensam PBevenemangsorganisation och eventuell projektifiering En gemensam besöksstrategi är fastställd i vardera staden. Beslut om gemensam evenemangsorganisation. Nya turistiska produkter är utvecklade. Gemensamma kulturevenemang stödjer besöksnäringen.

6 K) Kultur- och fritidstjänster som är attraktiva och främjar välmående 1) Utökning av framkomligheten, utbud, informering och marknadsföring av kultur och fritidstjänster över gränsen för att maximera antalet användare. 2) Nya samarbetsprojekt 1.1 HATO service presenteras som en helhet (t ex vintersport): det finns samma information på bägge städers hemsidor i tvåspråkig format. 1.2) De kulturevenemang som har en lokal profil marknadsförs regelbundet på bägge sidor gränsen. 1.3) Förstärkta marknadsföringsåtgärder angående Tornedalens landskapsmuseum. Information on kultur- och fritidstjänster når både den svenskspråkiga och finskspråkiga publiken oavsett på vilken sida gränsen som servicen finns. Våra gemensamma och särproducerade kulturevenemang är lika kända i både Haparanda och Torneå samt i närområdet i bägge länder. Vi genomför våra gemensamma Interreg-finansierade projekt och projektevenemangen har ett stort antal besökare. 1.4) Gemensam evenemangkalender. 2.1) Interreg-projekt Världsstäderna HaparandaTornio. 2.2 Tornedalens sommarsikprojekt som förvaltar det gemensamma kulturarvet. 2.3 Bron över Kukkolaforsen förstudie. L) En trygg livsmiljö på riksgränsen 1) En trygg boendeoch livsmiljö genom att vi utvecklar gemensamt de områden som ligger på bägge sidor gränsen 1.1 Markering av båtleden vid Torneälvsmynningen (kvarvarande åtgärd efter muddringsprojektet) 1.2 Utredning av finansiering av Näränperä damm (projektet slås samman med Stadsviksprojektet). Vi har markerat båtleden på ett kostnadseffektivt sätt. Stadsviken/Näränperä dammprojektet kan påbörjas år 2017.

Presentation av projektet Näringslivstjänster HaparandaTornio

Presentation av projektet Näringslivstjänster HaparandaTornio 1eLINKEI 1 / 6 Presentation av projektet Näringslivstjänster HaparandaTornio Tid: Plats: Närvarande: 13.2.2013 klo 18.30 21.00 finsk tid/kl 17.30 20.00 svensk tid VPK, Itäranta 6, 95400 Tornio 45 personer

Läs mer

Huvudavtal för gränssamarbete mellan Torneå och Haparanda

Huvudavtal för gränssamarbete mellan Torneå och Haparanda Huvudavtal för gränssamarbete mellan Torneå och Haparanda 1. Avtalsparter Tornion kaupunki Org.nr: 0193524-6 Suensaarenkatu 4 954 00 Torneå Haparanda kommun Org.nr: 212000-2775 Torget 9 953 85 Haparanda

Läs mer

Vision 2020. HAPARANDATORNIO, Ett internationellt centrum mitt i Barents

Vision 2020. HAPARANDATORNIO, Ett internationellt centrum mitt i Barents Vision 2020 GRÄNSLÖS KUNSKAP UPPLEVELSERIK HANDELS- OCH BESÖKSPLATS HAPARANDATORNIO, Ett internationellt centrum mitt i Barents LOGISTISK NOD HÅLLBAR LIVSMILJÖ DYNAMISK FÖRETAGSAMHET Gränslös kunskap Gränslös

Läs mer

NOMINERING ÅRETS LEADER 2008 Med checklista

NOMINERING ÅRETS LEADER 2008 Med checklista NOMINERING ÅRETS LEADER 2008 Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Leader 2008. Namn på förslaget: Orust privata landsbygdsflyg Ett antal f.d. piloter ska tillsammans med ungdomar

Läs mer

- En lokal utvecklingsorganisation till ert förfogande!

- En lokal utvecklingsorganisation till ert förfogande! - En lokal utvecklingsorganisation till ert förfogande! Pomoväst rf En stark del av det Västnyländska utvecklingsarbetet redan från år 1997! Verksamhetsområde Hangö, Raseborg, Ingå, Sjundeå och Kyrkslätt

Läs mer

Näringslivsstrategi 2009-03-23. Renée Mohlkert Näringslivs- och marknadsdirektör

Näringslivsstrategi 2009-03-23. Renée Mohlkert Näringslivs- och marknadsdirektör Näringslivsstrategi 2009-03-23 Renée Mohlkert Näringslivs- och marknadsdirektör NÄRINGSLIVSSTRATEGI FÖR HELSINGBORGS STAD Utifrån denna strategi ska Helsingborgs stads näringslivsarbete bedrivas. Uppdraget

Läs mer

version Vision 2030 och strategi

version Vision 2030 och strategi version 2012-01-25 Vision 2030 och strategi Två städer - en vision För att stärka utvecklingen i MalmöLund som gemensam storstadsregion fördjupas samarbetet mellan Malmö stad och Lunds kommun. Under år

Läs mer

Jamtli STRATEGIPLAN Stiftelsen Jamtli. Lustfyllt, levande, lärande!

Jamtli STRATEGIPLAN Stiftelsen Jamtli. Lustfyllt, levande, lärande! Jamtli Lustfyllt, levande, lärande! Stiftelsen Jamtli STRATEGIPLAN 2019 2022 1 Stiftelsen Jamtli STRATEGIPLAN 2019 2022 Stiftelsen Jamtlis viktigaste utmaningar 2019 2022 Att utnyttja och förvalta den

Läs mer

Näringslivsprogram Hylte kommun

Näringslivsprogram Hylte kommun Näringslivsprogram Hylte kommun Antaget av kommunfullmäktige 2016-03-17 2 Vårt näringslivsprogram Näringslivsprogrammet omfattar fem områden som är viktiga för näringslivets utveckling i Hylte kommun:

Läs mer

STOCKHOLMSSTRATEGIN AKTIVITETSPLAN

STOCKHOLMSSTRATEGIN AKTIVITETSPLAN STOCKHOLMSSTRATEGIN AKTIVITETSPLAN 2013 1 Om detta dokument Detta dokument är en aktivitetsplan för 2013 för projektet Stockholmsstrategin. Stockholmsstrategin bygger på en förstudie som presenterades

Läs mer

Hos oss kommer du att trivas i den internationella miljön och bland trevliga människor.

Hos oss kommer du att trivas i den internationella miljön och bland trevliga människor. Haparanda är Sveriges östligaste tätort. Namnet, en försvenskning av finskans Haaparanta, betyder ordagrant aspstrand. Staden ligger alldeles invid riksgränsen mot Finland och gränsar direkt till den finländska

Läs mer

Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö

Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö Uppdrag Se över hur det lokala besöksnäringssamarbetet för Värmdö bör organiseras För att skapa lokalt engagemang och mervärde åt

Läs mer

Handlingsplan för besöksnäringen

Handlingsplan för besöksnäringen 2016-12-07 15RK2154 Regional utveckling Handlingsplan för besöksnäringen 2017-2020 En strategi för besöksnäringen i södra Småland 2013-2020 har tagits fram genom aktiv samverkan mellan Regionförbundet

Läs mer

Aktivitetslista för utveckling av näringslivsklimatet

Aktivitetslista för utveckling av näringslivsklimatet Aktivitetslista för utveckling av näringslivsklimatet Aktivitetslista Under våren 2017 har Gislaveds kommun genom intervjuer och en workshop genomfört en dialog med näringslivet. Syftet har varit att hitta

Läs mer

Nulägesrapport Demokrati och delaktighetsarbete i Haparanda kommun Jytte Rüdiger Vi har valt att avgränsa vårt arbete till två områden:

Nulägesrapport Demokrati och delaktighetsarbete i Haparanda kommun Jytte Rüdiger Vi har valt att avgränsa vårt arbete till två områden: Nulägesrapport Demokrati och delaktighetsarbete i Haparanda kommun Jytte Rüdiger 2014-12- 16 2005 utsågs Haparanda till årets ungdomskommun av Ungdomsstyrelsen. Utmärkelsen hade föregåtts av ett intensivt

Läs mer

Delrapport - På väg mot en besöksnäringsstrategi

Delrapport - På väg mot en besöksnäringsstrategi Delrapport - På väg mot en besöksnäringsstrategi 2017-03-02 2015/KS044872 Gunilla Berg Tyresö kommun / 2017-03-02 2 (6) Innehållsförteckning Inledning Vad är turism och besöksnäring? Varför en lokal strategi?

Läs mer

Internationell strategi. för Gävle kommun

Internationell strategi. för Gävle kommun Internationell strategi för Gävle kommun Innehåll Inledning Sammanfattning... 4 Syfte med det internationella arbetet... 5 Internationell strategi För invånare, företag och Gävle kommunkoncern Foto: Mostprotos.com

Läs mer

Länsstyrelsens länsuppdrag

Länsstyrelsens länsuppdrag Uppgradering av RUP Länsstyrelsens länsuppdrag I startblocken mot nästa programperiod Ny strategi med vissa kvantitativa mål blir styrande Dialogmöten Innovation och förnyelse Tillgänglighet Kompetensförsörjning

Läs mer

Missiv - Eskilstuna kommuns ansökan om bidrag för medverkan i utvecklingsverksamhet för romsk inkludering på kommunal nivå

Missiv - Eskilstuna kommuns ansökan om bidrag för medverkan i utvecklingsverksamhet för romsk inkludering på kommunal nivå Kommunstyrelsen 2016-03-17 Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2016:82 Sirpa Lindelöf 016-710 12 55 1 (1) Kommunstyrelsen Missiv - Eskilstuna kommuns ansökan om bidrag för medverkan i utvecklingsverksamhet

Läs mer

Politisk styrgrupp. Projektledning Stadskontoret

Politisk styrgrupp. Projektledning Stadskontoret Politisk styrgrupp Malmö Live Projektorganisation Projektledning Stadskontoret Operativ projektgrupp Projektledare: Anders Hultgren, Serviceförvaltn. Mikael Derving - MSO Teknik Meta Alm - MSO Programplanering

Läs mer

2. KOMMUNENS ÖVERGRIPANDE MÅL OCH VISIONER

2. KOMMUNENS ÖVERGRIPANDE MÅL OCH VISIONER 2. KOMMUNENS ÖVERGRIPANDE MÅL OCH VISIONER 21 VISION 2020 Vision 2020 GRÄNSLÖS KUNSKAP UPPLEVELSERIK HANDELS- OCH BESÖKSPLATS HAPARANDATORNIO, Ett internationellt centrum mitt i Barents LOGISTISK NOD HÅLLBAR

Läs mer

Redovisning av projekt Lokala kulturhus utveckling av Tuben och förstudie om Mötesplats Fagersjö

Redovisning av projekt Lokala kulturhus utveckling av Tuben och förstudie om Mötesplats Fagersjö Avdelningen för stadsutveckling Sida 1 (6) 2018-03-15 Handläggare: Marie Ehrenbåge 08 508 18 251 Till Farsta stadsdelsnämnd 2018-04-12 Redovisning av projekt Lokala kulturhus utveckling av Tuben och förstudie

Läs mer

tvåtusen nitton Friskis&Svettis Järfälla verksamhetsplan för 2019

tvåtusen nitton Friskis&Svettis Järfälla verksamhetsplan för 2019 tvåtusen nitton Friskis&Svettis Järfälla verksamhetsplan för 2019 Vi vill växa NÄR 2019 ÄR SLUT SÅ ÄR FRISKIS OCH SVETTIS JÄRFÄLLA EN DEL I FLER MÄNNISKORS LIV, VI VILL BERÖRA OCH ENGAGERA PÅ NYA INSPIRERANDE

Läs mer

Söderhamns Besöksnäringsstrategi Söderhamn är det naturliga valet som besöksmål

Söderhamns Besöksnäringsstrategi Söderhamn är det naturliga valet som besöksmål Söderhamns Besöksnäringsstrategi 2015-2020 Söderhamn är det naturliga valet som besöksmål Världens största och snabbast växande Besöksnäringen räknas som världens största och snabbast växande näring. Den

Läs mer

Dnr 03/18 HANDLINGSPLAN. Antagen av kommunfullmäktige 2004-06-14, 50

Dnr 03/18 HANDLINGSPLAN. Antagen av kommunfullmäktige 2004-06-14, 50 Dnr 03/18 HANDLINGSPLAN 2004 2007 Antagen av kommunfullmäktige 2004-06-14, 50 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING... 2 1. Insatsområde: Leva, bo och flytta till... 3 1.1 Boende... 3 1.2 Kommunikationer... 3

Läs mer

Fisketraditionsfestival. Haparanda-Torneå 6 september 8 september

Fisketraditionsfestival. Haparanda-Torneå 6 september 8 september Fisketraditionsfestival Haparanda-Torneå 6 september 8 september 1 (6) Om Lippo2018 Lippo2018 Fisketraditionsfestival förenar professionella och småskaliga fiskare från hela världen för att växla erfarenheter

Läs mer

Handlingsplan. Strategi för ökad internationalisering

Handlingsplan. Strategi för ökad internationalisering Handlingsplan genomförande Strategi för ökad internationalisering Skara kommun 2017-01-23 Inledning Skara kommuns strategi för ökad internationalisering uttrycker kommunens ambition och vilja till att

Läs mer

28 DestinationHalland beslut om medfinansiering av EU-projekt RS150304

28 DestinationHalland beslut om medfinansiering av EU-projekt RS150304 Ärende 28 RS 2015-09-23 28 DestinationHalland2020 - beslut om medfinansiering av EU-projekt RS150304 Ärende Projektet syfte är att skapa en attraktiv och innovativ samverkansarena för utveckling av den

Läs mer

NYA SAMARBETSFORMER. Det gränsregionala samarbetet och framtiden. MidtSkandia 30 år Mo i Rana 26/

NYA SAMARBETSFORMER. Det gränsregionala samarbetet och framtiden. MidtSkandia 30 år Mo i Rana 26/ NYA SAMARBETSFORMER Det gränsregionala samarbetet och framtiden MidtSkandia 30 år Mo i Rana 26/10 2018 Olav Jern olav.jern@gmail.com Tel. +358 44 320 6567 Livet efter nya färjan bereda oss för framtiden

Läs mer

STYRDOKUMENT FÖR MARKNADSFÖRING AV NORDMALINGS KOMMUN åren 2006 2010

STYRDOKUMENT FÖR MARKNADSFÖRING AV NORDMALINGS KOMMUN åren 2006 2010 NORDMALINGS KOMMUN 1 (6) STYRDOKUMENT FÖR MARKNADSFÖRING AV NORDMALINGS KOMMUN åren 2006 2010 Fastställd av kommunfullmäktige den 24 april 2006, 14 Inledning Den 7 juni 2004 fastställde fullmäktige den

Läs mer

Regionförbundet Östsams Internationella strategi

Regionförbundet Östsams Internationella strategi 1(5) Regionförbundet Östsams Internationella strategi Regionförbundet Östsams Internationella strategi har antagits av Regionfullmäktige den xxxxx 2010 ( x) och gäller för förbundets verksamhet. Strategins

Läs mer

DIARIENUMMER UN VALLENTUNA GYMNASIUM. IT-plan Antagen av utbildningsnämnden

DIARIENUMMER UN VALLENTUNA GYMNASIUM. IT-plan Antagen av utbildningsnämnden DIARIENUMMER UN 2016.040 VALLENTUNA GYMNASIUM IT-plan 2017-2020 Antagen av utbildningsnämnden 2016-12-08 87 IT-plan 2017-2020 Innehåll IT-plan Vallentuna gymnasium 2017-2020... 1 1 Inledande ord... 1 2

Läs mer

Omstart av färdplanens arbetsgrupper - workshop. 25 januari 2012

Omstart av färdplanens arbetsgrupper - workshop. 25 januari 2012 Omstart av färdplanens arbetsgrupper - workshop 25 januari 2012 Dagordning för förmiddagen Kort sammanfattning av färdplansarbetet 2011 Alla får kort presentera sig och sitt arbete i färdplanen Nya resurser

Läs mer

Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1)

Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1) Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1) Kommunikationspolicy antagen av kommunfullmäktige 2016-06-08, 84 En kommunikationspolicy har framtagits eftersom det i samhället skett en betydande utveckling

Läs mer

Näringslivsprogram för Eda kommun Antaget av kommunstyrelsen 2010-

Näringslivsprogram för Eda kommun Antaget av kommunstyrelsen 2010- Näringslivsprogram för Eda kommun Antaget av kommunstyrelsen 2010- Näringslivsprogram för Eda kommun Inledning Ett levande näringsliv ger arbete, trygghet och underlag till service. Därför vill kommunen

Läs mer

I Mellerud finns cirka 9 000 invånare och 800 företag. Näringslivsplanen är framtagen för att bidra till ett bra företagsklimat i kommunen.

I Mellerud finns cirka 9 000 invånare och 800 företag. Näringslivsplanen är framtagen för att bidra till ett bra företagsklimat i kommunen. 1 Näringslivsplan för Melleruds Kommun 2015-2018 I Mellerud finns cirka 9 000 invånare och 800 företag. Näringslivsplanen är framtagen för att bidra till ett bra företagsklimat i kommunen. Syfte och mål

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2016 med preliminär budget för Samordningsförbundet Stockholms stad

Verksamhetsplan och budget 2016 med preliminär budget för Samordningsförbundet Stockholms stad Dnr: Finsam 2016/24 Verksamhetsplan och budget 2016 med preliminär budget för 2017-2018 Samordningsförbundet Stockholms stad Samordningsförbundet Stockholms stad Sid 1 (6) Inledning När lagen om finansiell

Läs mer

VISION MÅL STRATEGI FÖR BESÖKSNÄRINGEN I Hemavan Tärnaby. Hemavan Tärnaby skapar lust att landa i de riktiga fjällen

VISION MÅL STRATEGI FÖR BESÖKSNÄRINGEN I Hemavan Tärnaby. Hemavan Tärnaby skapar lust att landa i de riktiga fjällen VISION MÅL STRATEGI FÖR BESÖKSNÄRINGEN I Hemavan Tärnaby Hemavan Tärnaby skapar lust att landa i de riktiga fjällen Vi ger varje gäst ett personligt bemötande Turistföretagen i Hemavan Tärnaby har sedan

Läs mer

K O RT V E R S I O N

K O RT V E R S I O N KORTVERSION Sedan 2013 är Göteborgs Stads kulturprogram ett styrdokument för alla verksamheter i Göteborgs Stad. Kulturprogrammet visar hur Göteborg ska utvecklas till en ledande stad för konst, kultur

Läs mer

TORNEDALEN- DEN MEST INTEGRERADE GRÄNSZONEN I EUROPA - Tornedalsrådets strategiska verksamhetsplan

TORNEDALEN- DEN MEST INTEGRERADE GRÄNSZONEN I EUROPA - Tornedalsrådets strategiska verksamhetsplan TORNEDALEN- DEN MEST INTEGRERADE GRÄNSZONEN I EUROPA - Tornedalsrådets strategiska verksamhetsplan 2019-2021 1 VISIONEN Tornedalen är Europas mest integrerade gränszon Gränsöverskridande samarbetets strategiska

Läs mer

STRATEGI FÖR KARLEBY. Utkast till innehåll

STRATEGI FÖR KARLEBY. Utkast till innehåll STRATEGI FÖR KARLEBY Utkast till innehåll 5.9.2017 5.9.2017 Hur är läget, Karleby? De centrala utvecklingsmätarna för Karleby uppvisar ytterst goda resultat vid en nationell jämförelse, med undantag för

Läs mer

Ingå kommun skapar förutsättningar för att Ingåborna ska ha ett gott liv och erbjuder en konkurrenskraftig verksamhetsmiljö för affärsverksamhet.

Ingå kommun skapar förutsättningar för att Ingåborna ska ha ett gott liv och erbjuder en konkurrenskraftig verksamhetsmiljö för affärsverksamhet. Ingå 2020 18.6.2015 Ingås mission Ingå kommun skapar förutsättningar för att Ingåborna ska ha ett gott liv och erbjuder en konkurrenskraftig verksamhetsmiljö för affärsverksamhet. Kommunen ordnar effektiv

Läs mer

STRATEGI För hållbara och livskraftiga lösningar inom det sociala området i Svenskfinland

STRATEGI För hållbara och livskraftiga lösningar inom det sociala området i Svenskfinland STRATEGI 2007 2017 För hållbara och livskraftiga lösningar inom det sociala området i Svenskfinland Innehåll 1 Mission...2 2 Vision...2 3 Strategiska verksamhetslinjer 2007-2017...3 3.1 Delta i utvecklandet

Läs mer

ÄNGELHOLMS KOMMUN Kraftsamling Ängelholm Vision 2020

ÄNGELHOLMS KOMMUN Kraftsamling Ängelholm Vision 2020 ÄNGELHOLMS KOMMUN Kraftsamling Ängelholm Vision 2020 Ett handslag för strategiska åtgärder med sikte på hållbar ekonomisk tillväxt i Ängelholm Förutsättningarna för näringsliv och offentlig sektor förändras

Läs mer

Åmåls kommuns Näringslivsprogram 2014-2020

Åmåls kommuns Näringslivsprogram 2014-2020 1 Åmåls kommuns Näringslivsprogram 2014-2020 Näringslivsprogrammet har sin utgångspunkt i 2020 för Åmåls kommun Sveriges mest gästvänliga stad Syfte Åmåls kommuns Näringslivsprogram har till syfte att

Läs mer

Drömmarnas Borgå 2030

Drömmarnas Borgå 2030 Drömmarnas Borgå 2030 STADSSTRATEGI FÖR BORGÅ BäST OckSÅ I vardagen Ömsesidig respekt POPuläRASTE hemstaden STADSlIv FÖREGÅnGARE I klimatarbete Om det var jag som valde Borgå eller Borgå som valde mig

Läs mer

Förslag till verksamhetsplan 2015

Förslag till verksamhetsplan 2015 Distriktet Förslag till verksamhetsplan 2015 Det nya distriktet har börjat hitta sina former och under 2015 fortsätter arbetet. Vi arrangerar minst två träffar i varje krets där vi förutsätter att kårerna

Läs mer

Strategi Version

Strategi Version Strategi 2020 Version 5.12.2017 Vision Vår turismidentitet grundar sig på naturnära element som annars också kommuniceras från vårt område Naturen, Solen, Lycka, Energi och Internationalitet Visionen formas

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN 1 Innehållsförteckning 1. FYRISGÅRDEN, MÖTESPLATSEN FÖR ALLA... 3 1.1 VERKSAMHETSIDÉ... 3 1.2 LEDORD... 3 1.3 FYRISGÅRDENS ÖVERGRIPANDE MÅL ENLIGT STADGARNA

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN beslutad av styrelsen december 2015

VERKSAMHETSPLAN beslutad av styrelsen december 2015 VERKSAMHETSPLAN 2016 -beslutad av styrelsen december 2015 Tillväxt Gotland har 2015 påbörjat en förändringsprocess kallat projekt Branschsamverkan. I ett första av totalt tre år har föreningen börjat utveckla

Läs mer

Internationell strategi Sävsjö Kommun

Internationell strategi Sävsjö Kommun Internationell strategi Sävsjö Kommun riktlinjer för det internationella perspektivet kopplat till Utvecklingsstrategin(Usen) Antagen av kf 2013-12-16 Bakgrund En ökad internationalisering, Sveriges medlemskap

Läs mer

Verksamhetsplan 2014. Vi kommer fortsätta vår satsning på att utveckla och behålla både medlemmar och verksamhet i distriktet.

Verksamhetsplan 2014. Vi kommer fortsätta vår satsning på att utveckla och behålla både medlemmar och verksamhet i distriktet. Distriktet Ett gemensamt distrikt har startat 2013. Detta är nytt för alla och under 2014 fortsätter arbetet med att skapa formerna för detta distrikt. Förutom det som direkt berör distriktet, är det viktigt

Läs mer

Näringslivsstrategi för Strängnäs kommun

Näringslivsstrategi för Strängnäs kommun 1/6 Beslutad: Kommunfullmäktige 2015-11-30 182 Gäller fr o m: 2015-11-30 Myndighet: Kommunstyrelsen Diarienummer: KS/2015:234-003 Ersätter: - Ansvarig: Näringslivskontoret Näringslivsstrategi för Strängnäs

Läs mer

Näringslivsplan för Trosa kommun 2015 2018

Näringslivsplan för Trosa kommun 2015 2018 Näringslivsplan för Trosa kommun 2015 2018 Fastställd av Kommunstyrelsen 2015-05-13, 56, dnr KS 2015/65 Dokumentkategori: Styrdokument Dokumenttyp: Plan/ Handlingsplan Näringslivsarbetet i Trosa kommun

Läs mer

Handelsplatsen i norr

Handelsplatsen i norr Handelsplatsen i norr En stad, två länder Bakgrundsfakta Haparanda kommun Invånare: 10 041 (varav 6 582 i tätorten) Antal företag: 940 Största arbetsgivare: Haparanda stad, IKEA + Tornion kaupunki Invånare:

Läs mer

internationell strategi 1

internationell strategi 1 Internationell strategi internationell strategi 1 Internationell strategi Bakgrund Vi lever idag i ett globaliserat samhälle där ländernas gränser suddas ut. Fler reser, studerar eller bor i andra länder,

Läs mer

VERKSAMETSPLAN 2017 INLEDNING

VERKSAMETSPLAN 2017 INLEDNING VERKSAMETSPLAN 2017 INLEDNING Verksamhetsplanen beslutades av styrelsen i SGA den 11 januari 2017 och gäller under förutsättning att den godkänns på SGA:s ordinarie årsstämma den 15 mars 2016. Verksamhetsplanen

Läs mer

Det här är regionförbundet örebro

Det här är regionförbundet örebro Det här är regionförbundet örebro BORLÄNGE LJUSNARSBERG Tolv kommuner i hjärtat av Sverige Våra medlemmar är Örebro läns landsting och kommunerna Askersund, Degerfors, Hallsberg, Hällefors, Karlskoga,

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen

Samhällsbyggnadsförvaltningen Resultat dialogen Naturen är en förutsättning för att kunna erbjuda bra boendemiljöer och locka till sig nya invånare, men även besökare vilket ökar turismen. Detta är något som efterfrågas bland både

Läs mer

Näringslivsprogram Karlshamns kommun

Näringslivsprogram Karlshamns kommun Programmet antaget av kommunfullmäktige 2014-04-07 Näringslivsprogram Karlshamns kommun 1 (7) Karlshamns kommun Kommunledningsförvaltningen Näringslivsenheten Rådhuset 374 81 Karlshamn Tel +46 454-810

Läs mer

Finlands Svenska Scouter r.f. FISSC VERKSAMHETSPLAN

Finlands Svenska Scouter r.f. FISSC VERKSAMHETSPLAN Finlands Svenska Scouter r.f. FISSC VERKSAMHETSPLAN 2017-2018 INLEDNING Finlands Svenska Scouter r.f:s (FiSSc) främsta uppgift är att finnas till för våra medlemmar, d.v.s scoutkårerna. Vår roll är att

Läs mer

Strategi för besöksnäringen i Ljungandalen Framtagen av Ånge kommun och Destination Ljungandalen

Strategi för besöksnäringen i Ljungandalen Framtagen av Ånge kommun och Destination Ljungandalen Strategi för besöksnäringen i Ljungandalen 2015-2020 Framtagen av Ånge kommun och Destination Ljungandalen Innehåll Inledning Idag och framtiden Bakgrund Byggstenar 1. Varumärke och kommunikation 2. Målgrupper

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Näring till företagande. Näringslivs- och tillväxtstrategi 2011-2015 Kävlinge kommun

Näring till företagande. Näringslivs- och tillväxtstrategi 2011-2015 Kävlinge kommun Näring till företagande Näringslivs- och tillväxtstrategi 2011-2015 Kävlinge kommun Strategiarbetet Strategiarbetet startade med en näringslivsutvecklingsdag som gav ledning för arbetet på näringslivsenheten.

Läs mer

1.1 Vad är en översiktsplan?

1.1 Vad är en översiktsplan? 1. Inledning Sammanfattning Karlskoga och Degerfors kommuner har samverkat i arbetet med att ta fram en ny översiktsplan för respektive kommun, i syfte att skapa förutsättningar för en livskraftig framtid

Läs mer

En sammanbunden stad 2035

En sammanbunden stad 2035 En sammanbunden stad 2035 Strategi för samarbetet mellan Helsingör och Helsingborg 2017 2020 Förord En sammanbunden stad 2035 - en gemensam strategi för samarbetet mellan Helsingör och Helsingborg För

Läs mer

Varumärkesstrategi för Region Blekinge

Varumärkesstrategi för Region Blekinge Varumärkesstrategi för Region Blekinge Innehåll Sida 1. Inledning...2 2. Varumärkesplattform... 4 3. Logotyp... 6 4. Varumärkeshierarki...7 5. Samarbeten... 9 6. Uppföljning...11 1 1. Inledning Den 1 januari

Läs mer

STRATEGIPLAN

STRATEGIPLAN STRATEGIPLAN 2016-2018 VISION STRATEGIPLAN 2016-2018 ÅRLIGA VERKSAMHETSPLANER 1. OMFATTNING & SYFTE Detta dokument omfattar en beskrivning av s strategiplan för 2016-2018. Det innehåller en övergripande

Läs mer

Internationell strategi. Ett gemensamt styrdokument för Linköpings och Norrköpings kommuner

Internationell strategi. Ett gemensamt styrdokument för Linköpings och Norrköpings kommuner Internationell strategi Ett gemensamt styrdokument för Linköpings och Norrköpings kommuner Vi lever i en allt mer globaliserad värld som ger ökade möjligheter men som också ställer nya krav. Linköpings

Läs mer

Drömmarnas Borgå 2030

Drömmarnas Borgå 2030 Drömmarnas Borgå 2030 STADSSTRATEGI FÖR BORGÅ UTKAST 15.8.2018 BäST OcKSÅ I vardagen Ömsesidig respekt POPUläRASTE hemstaden STADSlIv FÖREGÅnGARE I KlImATARBETE Om det var jag som valde Borgå eller Borgå

Läs mer

Framtid 2015. Kultur- och fritidsförvaltningen

Framtid 2015. Kultur- och fritidsförvaltningen Ett aktivt liv, där både kropp och själ får sitt, är bra för hälsan och välbefinnandet. Vi inom kultur och fritid arbetar för att skapa förutsättningarna. Kultur- och fritidsförvaltningen Till dig som

Läs mer

EU projektanalys Bromölla kommun Övergripande mål och EU finansiering

EU projektanalys Bromölla kommun Övergripande mål och EU finansiering Inledning Analysen är genomförd utifrån Kommunstyrelsens handlingsplan för att uppnå kommunfullmäktiges mål. Analysen följer huvudsakligen den systematik som finns i dokumentet. Fokus för analysen är att

Läs mer

Näringslivsplan

Näringslivsplan 1/6 DIARIENUMMER KS/2016:216-140 Näringslivsplan 2017 2020 Antagen av kommunfullmäktige 2017-05-22, 52 Vision och mål Visionen för Burlövs kommun är att vara Den kreativa mötesplatsen för boende, näringsliv,

Läs mer

Habo kommun - Den hållbara kommunen med ett välmående näringsliv

Habo kommun - Den hållbara kommunen med ett välmående näringsliv Den hållbara kommunen för hela livet! Habo kommun - Den hållbara kommunen med ett välmående näringsliv Näringslivstrategi 2019-2022 2 3 Innehåll 1. Inledning och syfte 2. Vision 3. Utvecklingsområden och

Läs mer

Norrbottens e-nämnd. Verksamhetsplan 2016

Norrbottens e-nämnd. Verksamhetsplan 2016 Daniel Ahlqvist Sida: 1 (11) Norrbottens e-nämnd Verksamhetsplan 2016 Daniel Ahlqvist Sida: 2 (11) Innehåll Basfakta... 4 1.1 Godkännande av verksamhetsplanen, definitioner och bilagor... 4 1.2 Verksamheten,

Läs mer

1 För mer utförlig information se underlaget som togs fram i samband med Framtidskonferensen.

1 För mer utförlig information se underlaget som togs fram i samband med Framtidskonferensen. 1 Nedan följer en sammanställning av den framtidskonferens som genomfördes under 27-28 januari 2011. Förtroendevalda politiker bjöds då in till en konferens med syfte att inleda arbetet med att se över

Läs mer

SKÄRGÅRDSMILJÖER FÖR ALLA Vision 2020 Framtidsstrategi för Skärgårdsstiftelsen

SKÄRGÅRDSMILJÖER FÖR ALLA Vision 2020 Framtidsstrategi för Skärgårdsstiftelsen SKÄRGÅRDSMILJÖER FÖR ALLA Vision 2020 Framtidsstrategi för Skärgårdsstiftelsen SKÄRGÅRDSMILJÖER FÖR ALLA Vision 2020 Framtidsstrategi för Skärgårdsstiftelsen 1 Sammanfattning Skärgårdsstiftelsens styrelse

Läs mer

Förbundet Vi Unga, Box 30083, Stockholm Besök: Franzéngatan 6

Förbundet Vi Unga, Box 30083, Stockholm Besök: Franzéngatan 6 Detta innehåller strategin I din hand håller du Vi Ungas strategi. Vår strategi utgår ifrån de hjärtefrågor vi tillsammans tagit fram och som beskriver vad Vi Unga är och gör. I det här dokumentet kan

Läs mer

STRATEGISK PLAN för utveckling av Besöks- och Turismnäringen i Norra Bohuslän - för företagen inom branschen

STRATEGISK PLAN för utveckling av Besöks- och Turismnäringen i Norra Bohuslän - för företagen inom branschen STRATEGISK PLAN för utveckling av Besöks- och Turismnäringen i Norra Bohuslän - för företagen inom branschen INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning 1 Rollfördelning 2 Vision 4 Vad är en hållbar besöks- och turismdestination

Läs mer

Prioriterade mål som skall ägnas särskild uppmärksamhet 2017

Prioriterade mål som skall ägnas särskild uppmärksamhet 2017 Verksamhetsplan 2017 Verksamhetsplanen innehåller de prioriterade mål som skall ägnas särskild uppmärksamhet år 2017 samt övergripande mål för verksamheten. Målsättningen är att kunna genomföra alla mål

Läs mer

Kulturstrategi Ekerö kulturnämnd

Kulturstrategi Ekerö kulturnämnd Kulturstrategi Ekerö kulturnämnd Kulturstrategi Kulturnämnden har ansvar för kommunens kulturpolitik och verksamheter inom kultur och fritid. Nämnden vill visa att kultur är mer än det som ryms i detta

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott Utbildningsnämnden godkänner förslaget till IT-plan för Vallentuna gymnasium

Utbildningsnämndens arbetsutskott Utbildningsnämnden godkänner förslaget till IT-plan för Vallentuna gymnasium VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott 2016-12-01 80 IT-plan Vallentuna gymnasium 2017-2020 (UN 2016.040) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att: Utbildningsnämnden

Läs mer

Verksamhetsplan 2013 Friluftsfrämjandet Region Öst

Verksamhetsplan 2013 Friluftsfrämjandet Region Öst Verksamhetsplan 2013 Friluftsfrämjandet Region Öst Innehållsförteckning Bakgrund Sid 3 Mission Sid 3 Vision Sid 3 Uppdrag Sid 3 Regionens övergripande ansvar Sid 4 Varumärkesutveckling och marknadsföring

Läs mer

Service- och landsbygdsutvecklingsplan för Borgholms kommun 2014-2018

Service- och landsbygdsutvecklingsplan för Borgholms kommun 2014-2018 Antagen KF 2014-05-26 105 1(5) Service- och landsbygdsutvecklingsplan för Borgholms kommun 2014-2018 Innehållsförteckning 1 Inledning 2 1.1 Syfte 2 1.2 Avgränsning 2 2 Begrepp 2 3 Mål 3 4 Boende och fritid

Läs mer

Strategi 2011-2014. Fastställd av KMH:s högskolestyrelse 2011-02-18. Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Dnr 11/75. 110218_KMH_strategi_2011_2014.

Strategi 2011-2014. Fastställd av KMH:s högskolestyrelse 2011-02-18. Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Dnr 11/75. 110218_KMH_strategi_2011_2014. 110218_KMH_strategi_2011_2014.pdf Kungl. Musikhögskolan i Stockholm Strategi 2011-2014 Fastställd av KMH:s högskolestyrelse 2011-02-18 Dnr 11/75 Kungl. Musikhögskolan i Stockholm Besöksadress: Valhallavägen

Läs mer

Näringslivsutveckling I Västerviks kommun. Hearing på kommunfullmäktige 24 februari 2014

Näringslivsutveckling I Västerviks kommun. Hearing på kommunfullmäktige 24 februari 2014 Näringslivsutveckling I Västerviks kommun Hearing på kommunfullmäktige 24 februari 2014 Vision 2025 - nyckelord Vi växer med stolthet och äkthet Vi har jobb Vi bor bra Vi har korta restider Det ska vara

Läs mer

Turismstrategi FÖRFATTNINGSSAMLING KS 2014/759. Turismstrategi Antagen KF 16. Dokumentnamn. Dokumenttyp Reglemente

Turismstrategi FÖRFATTNINGSSAMLING KS 2014/759. Turismstrategi Antagen KF 16. Dokumentnamn. Dokumenttyp Reglemente FÖRFATTNINGSSAMLING KS 2014/759 Dokumentnamn Diarienummer KS 2014/759 Dokumenttyp Reglemente Antagen 2015-02-23 KF 16 Senast reviderad Beslutsinstans Kommunfullmäktige Gäller från och med 2015-02-23 Sid

Läs mer

IDEELL ARENA utvecklar ledarskapet i ideella sektorn genom nyskapande program, kreativa mötesplatser och främjande av forskning

IDEELL ARENA utvecklar ledarskapet i ideella sektorn genom nyskapande program, kreativa mötesplatser och främjande av forskning IDEELL ARENA Verksamhetsinriktning 2015-2016 IDEELL ARENA utvecklar ledarskapet i ideella sektorn genom nyskapande program, kreativa mötesplatser och främjande av forskning IDEELL ARENA:s verksamhetsinriktning

Läs mer

Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning. Fastställd av styrelsen

Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning. Fastställd av styrelsen Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning 2014 Fastställd av styrelsen 2014-01-28 2 (11) Innehåll 1. Inledning... 3 2. Verksamhet... 3 2.1 Uppdrag... 3 2.2 Beskrivning av föreningens verksamhet... 3 3.

Läs mer

MÅL FÖR IDROTTS- OCH FRITIDSNÄMNDEN

MÅL FÖR IDROTTS- OCH FRITIDSNÄMNDEN MÅL FÖR IDROTTS- OCH FRITIDSNÄMNDEN VISION I Karlskrona ska idrotts- och fritidsverksamheten vara ett naturligt inslag i det dagliga livet. Med ett rikt, varierat och synligt fritidsutbud gör vi vår kommun

Läs mer

Nä ringslivssträtegi fö r Sötenä s kömmun

Nä ringslivssträtegi fö r Sötenä s kömmun Förslag 1.3 Sida 1 av 6 Datum: 2016-03-18 Nä ringslivssträtegi fö r Sötenä s kömmun 2016 2022 Antagen av fullmäktige 2016- EXEMPELBILD Sida 2 av 6 Datum: 2016-03-18 Innehållsförteckning sida 1. Inledning

Läs mer

REMISSVAR PÅ DET GRÄNSREGIONALA SAMARBETSPROGRAMMET INTERREG SVERIGE-NORGE

REMISSVAR PÅ DET GRÄNSREGIONALA SAMARBETSPROGRAMMET INTERREG SVERIGE-NORGE REMISSVAR PÅ DET GRÄNSREGIONALA SAMARBETSPROGRAMMET INTERREG SVERIGE-NORGE 1. Beskrivning av ärendet Näringsdepartementet har lagt fram ett erbjudande för Samverkansorganen i Värmlands, Dalarnas och Jämtlands

Läs mer

Populärversion av Strategi för besöksnäringen södra Småland 2013-2020. Foto: Sofia Ernerot

Populärversion av Strategi för besöksnäringen södra Småland 2013-2020. Foto: Sofia Ernerot Populärversion av Strategi för besöksnäringen södra Småland 2013-2020 Foto: Sofia Ernerot Foto: Sofia Ernerot Populärversion av Strategi för besöksnäringen södra Småland 2013-2020 Illustrationer: Sarahs

Läs mer

DEN MEST INTEGRERADE GRÄNSZONEN I EUROPA - Tornedalsrådets strategiska verksamhetsplan

DEN MEST INTEGRERADE GRÄNSZONEN I EUROPA - Tornedalsrådets strategiska verksamhetsplan DEN MEST INTEGRERADE GRÄNSZONEN I EUROPA - Tornedalsrådets strategiska verksamhetsplan 2017-2019 1 VISIONEN Tornedalen är Europas mest integrerade gränszon Strategins spetsar: 1) Ökad livskraft 2) Ökat

Läs mer

Ägardirektiv för Växjö Fastighetsförvaltning AB

Ägardirektiv för Växjö Fastighetsförvaltning AB Styrande dokument Ägardirektiv för Växjö Fastighetsförvaltning AB Dokumenttyp Styrande dokument Dokumentansvarig Kommunkansliet Dokumentnamn Ägardirektiv för Växjö Fastighetsförvaltning AB Fastställd/Upprättad

Läs mer

Utdrag ur beviljad förstudieansökan: Gränslöst innovativt företagande på landsbygden

Utdrag ur beviljad förstudieansökan: Gränslöst innovativt företagande på landsbygden Utdrag ur beviljad förstudieansökan: Gränslöst innovativt företagande på landsbygden Typ Projektmedel/Region Västerbotten/Regionala projekt Sparad 2017-06-07 Uppgifter om sökande Föreningen Norden-informationskontoret

Läs mer

SÅ FÅR VI TURISMEN I SKÅNE ATT VÄXA! STRATEGISK PLAN FÖR TURISM- OCH BESÖKSNÄRINGEN I SKÅNE ÅR 2020

SÅ FÅR VI TURISMEN I SKÅNE ATT VÄXA! STRATEGISK PLAN FÖR TURISM- OCH BESÖKSNÄRINGEN I SKÅNE ÅR 2020 SÅ FÅR VI TURISMEN I SKÅNE ATT VÄXA! STRATEGISK PLAN FÖR TURISM- OCH BESÖKSNÄRINGEN I SKÅNE ÅR 2020 Under hösten 2011 inledde Tourism in Skåne ett omfattande arbete med att samla politiker och besöksnäring

Läs mer

Arbetsplan Regionala samverkansrådet Västernorrland

Arbetsplan Regionala samverkansrådet Västernorrland Arbetsplan Regionala samverkansrådet Västernorrland Fokus för arbetet 2017 Arbetsplan 1.0 2017-04-12 Handläggare Susanne Sahlin Regional Utveckling 1. Regionala samverkansrådet uppdrag och uppgifter Regionala

Läs mer

Plan för utveckling av besöksnäringen

Plan för utveckling av besöksnäringen Plan för utveckling av besöksnäringen 2017 2020 Antagen av: Kommunstyrelsen, 2017-12-12 Senast reviderad: ÄKF-nummer: Handläggare/författare: Martin Andaloussi, Avdelningschef. 1 (3) Bakgrund och syfte

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Friluftsfrämjandet Region Öst

Verksamhetsplan 2015 Friluftsfrämjandet Region Öst Verksamhetsplan 2015 Friluftsfrämjandet Region Öst Innehållsförteckning Bakgrund Sid 3 Mission Sid 3 Vision Sid 3 Uppdrag Sid 3 Regionstyrelsens ansvar Sid 4 Administrativt centrum Region Öst och Mitt

Läs mer