Justering av Utskottet arbete och omsorgs protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Justering av Utskottet arbete och omsorgs protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla"

Transkript

1 (55) Plats och tid Kommunhuset Tierp, Rådrummet kl ande Se blad 44 Övriga närvarande Ewa Dannberg, sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Per Davidsson (M) Underskrifter Paragrafer Sekreterare Ewa Dannberg Vidimerande Ordförande Pia Wårdsäter Justerande Per Davidsson BEVIS OM ANSLAG Justering av s protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Organ Sammanträdesdatum Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Paragrafer Underskrift Utdragsbestyrkande

2 ande Pia Wårdsäter (S), ordförande Anette Pettersson (S), ledamot Per Davidsson, (M), ledamot Håkan Thomsson (MP), ersättare Eva Berglund (V), ersättare Övriga Peter Björebo, produktionschef 29 Kristina Kouva, chef för resurscentrum vuxna 29 Ingmar Pettersson 29 Susanne Ahlman, MAS 33 Kristina Ericson, verksamhetschef 33, 34 Ulrica Strand, verksamhetschef 33, 34 Margaretha K Larsson, Öhrlings 34 Camilla Bodin, enhetschef 34 Anna Ahlstrand, enhetschef 34 Ingela Hedqvist, enhetschef 34 Mojgan Alimadad, produktionschef 30-37

3 Information av Peter Björebo och Kristina Kouva beslutar att lägga informationen till handlingarna. Vid dagens sammanträde informerar produktionschef Peter Björebo och Kristina Kouva, chef för Resurscentrum för vuxna följande: Försörjningsstöd/Ekonomiskt bistånd Konstateras att det är en fortsatt alarmerande utveckling i utbetalningstakten avseende försörjningsstöd/ekonomiskt bistånd under februari april månad. Prognosen för 2010 beräknas uppgå till 28,5 mnkr en ökning om ca 2,6 mnkr - jämfört med år 2009 då det betalades det ut 25,9 mnkr. Orsakssamband generellt En fortsatt hög arbetslöshet, nämnas bör att en minskning med 0,1 % har skett från februari månad till mars månad i kommunen. Arbetslösheten unga vuxna har minskat marginellt från februari till mars. Ökad andel unga med psykisk ohälsa. December 2009 var det 350 hushåll som hade försörjningsstöd och april 2010 var antalet hushåll 401. Vad görs 2010 I dag finns 215 personer inskrivna på jobb och kompetenscentrum. Tierpsmodellen kommer förhoppningsvis igång under hösten 40 personer mellan år. Utveckla handlingsplan för Resurscentrum vuxnas arbete med alkohol och drogmissbruk. Strategin Satsning på jobb och kompetenscentrum Matchline och Tierpsmodellen Lyftet möjlighet till praktik med aktivitetsstöd Öka antalet platser på vuxenutbildningen och yrkesvux Mer tid att utreda och hitta individuella lösningar

4 Meddelanden beslutar att lägga meddelandena till handlingarna. Sveriges kommuner och landstings cirkulärförteckning nr 18-23/2010 Dnr Ks Nedre Dalälvens Utvecklings AB har den 9 april 2010 inkommit med en anmälan om bekämpning av stickmyggor inom Tierps kommun. All bekämpning ska anmälas skriftligt till berörd länsstyrelse och kommunal nämnd som fullgör uppgifter inom miljö- och hälsoskyddsområdet senast fyra veckor innan bekämpning sker. Ks Syst Sveriges Kommuner och Landsting har överlämnat Rapporten Framtidens utmaning välfärdens långsiktiga finansiering för kännedom. Ks Syst Länsstyrelsens beslut den 19 april 2010 ställd till Banverket i Luleå om Samråd enligt 12 kap 6 miljöbalken, trädsäkring av järnvägen Ostkustbanan, sträckan länsgräns Gävleborgs län till länsgräns Stockholms län. Av beslutet framgår att områden som kommunens berörs av är: Vid Tämnaråns strandområde SO Tierp, ca 400 m på varje sida om ån får inget arbete som kan störa fågellivet utföras mellan den 15 april-15 juni. Vid Vendelsjöns norra del där järnvägen är närmast sjön en sträcka på ca 1 km söder om väg 2929 får inget arbete som kan störa fågellivet utföras mellan den 15 april-15 juni. Ks Syst Länsstyrelsens har i beslut den 22 april 2010 givit Upplandsstiftelsen dispens från tillträdesförbud inom djurskyddsområden vid kusten i Uppsala län. Angivna djurskyddsområden för fågelinventering är: Västerskian, Stenarna och Klubbarna, Bleckan, Söderören, Fluttuskären, Klyndrorna, Ålänningenslangran, Storlågbådan. forts.

5 forts. Dnr Ks Sveriges Kommuner och Landsting har den 6 april 2009 informerat om E-spindel. För kommunens del blir spindeln ett bra hjälpmedel för att identifiera och dokumentera hur långt man har kommit i arbetet med att göra offentliga lokaler och allmänna platser mer tillgängliga. Tierps kommun har den 5 februari 2010 sökt stöd Enkelt avhjälpta hinder EAHoch kontaktperson är Stefan Linde på samhällsbyggnad. Dnr Ks Naturvårdsverket har den 8 april 2009 beslutat lämna bidrag om 860 tkr till Tierps kommun för projektet Fri vandringsväg förbi Karlholmsdammen i Tämnarån. Bidraget är fördelat med 180 tkr för år 2010, 80 tkr för år 2011 och 600 tkr för år 2012 i enlighet med den ansökan som kom in den 30 november Slutrapportering av projektet ska ske senast den 15 april 2013.

6 Delgivningar beslutar att lägga informationen till handlingarna. s ledamöter delges: Skolverket har överlämnat kortversion av skriften Skolverkets lägesbedömning Syfte är att stimulera utveckling av kvalitet och resultat i förskoleverksamhet, skolbarnomsorg, skola och vuxenutbildning. Regionförbundet Uppsala län har överlämnat FoU-rapport 2010/3 Anhörigperspektiv i äldreomsorg, ett utvecklingsprojekt. Projektidén presenterades för styrgruppen för FoU i januari 2008 och Tierps och Enköpingskommuner framförde intresse för att delta.

7 Övrigt Kursinbjudan Styrgruppen för psykiatrisamverkan i norra länsdelen inbjuder till Vårfest den 26 maj 2010 kl Plats: Missionskyrkan, St. Olofsgatan 40 i Uppsala. Inbjudan vänder sig till medarbetare som inte kunnat delta i arbetet, cheferna för dessa verksamheter, samarbetspartner och andra intresserade. Anmälan ska ske senast 24 maj och är kostnadsfri. Stiftelsen Stockholms läns Äldrecentrum, SKL och Socialstyrelsen bjuder in till konferens kring temat personrelaterad uppföljning av äldreomsorgen. Konferensens syfte är att öka intresset och förståelsen för personrelaterad uppföljning av vården och omsorgen om de äldre och hur den personnummerbaserade statistiken kan utnyttjas. Avgiften för konferensen är 800 kr per deltagare exkl moms och inkluderar lunch och kaffe. Tid: Måndagen den 7 juni 2010 kl , Plats: Fleminggatan 18 i Stockholm. Ingen från utskottet arbete och omsorg anmäler intresse om att delta i ovan nämnda kurser.

8 Ansvarsstruktur för hälso- och sjukvårdsansvar Förslag till beslut beslutar att uppdra till produktionschefen att komplettera förslaget utifrån diskussionen på mötet. Medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) och verksamhetschefer inom hälso- och sjukvård deltog på dagens sammanträde för att redovisa föreliggande förslag till ansvarsstruktur för hälso- och sjukvårdsansvar. Vårdgivaren har att svara för hälso- och sjukvårdens kvalitet samt att organisera ledningen för den. Vårdgivaren har att uppdra specifika områden till verksamhetschef inom hälso- och sjukvård samt lämpligen samråda med medicinskt ansvarig sjuksköterska i frågor som rör verksamhetens kvalitet. MAS och verksamhetschefer saknar en tydlig ansvarsstruktur för hälso- och sjukvården. I dokumentet Ansvarsstruktur för hälso- och sjukvård i egen regi inom Produktion vård- och omsorg, finns ansvaret för vårdgivare, verksamhetschef och MAS beskrivet. Vidare finns upparbetat ett inbördes förtydligande av hälso- och sjukvårdsansvar mellan MAS och verksamhetschef. Eftersom det finns frågor som behöver beskrivas närmare inför kommunstyrelsens behandling av ärendet behöver Susanne Ahlman, MAS och verksamhetscheferna Ulrica Strand och Kristina Ericson mer tid till bland annat punkten Informationshantering och journalföring om att dokumentera vilka uppgifter som uppdragits åt produktionschefen samt göra de kompletteringar som framkom under mötet. Ärendet kommer efter kompletteringar att behandlas på kommunstyrelsens sammanträde.

9 Genomlysning av verksamheten inom kommunens hemtjänst beslutar att rapporten ska delges kommunstyrelsen. Produktionschef Mojgan Alimadad har gett Komrev inom PriceWaterhouseCoppers uppdrag att göra en kvalitetsanalys av äldreomsorgens verksamheter. Övergripande inriktning i Tierps kommun är, att så långt som möjligt äldre ska kunna bo kvar i det egna hemmet, om den enskilde så önskar. När de insatser, som kan ges i det egna hemmet, är otillräckliga ska äldre kunna erbjudas ett anpassat område, som kan tillgodose behov av mer omfattande vård och omsorg. Hemtjänstens verksamhet styrs av ett antal lagar, nationella regelverk samt lokalt i Tierps kommun beslutade styr- och policydokument. I Tierp arbetas det med kvalitet på ett systematiskt sätt utifrån socialstyrelsens föreskrifter (SOSFS 2 005:12) om ledningssystem för kvalitet och patientsäkerhet i hälso- och sjukvården och (SOSFS 2 006:11) om ledningssystem för kvalitet i verksamhet enligt SOL, LVU, LVM, och LSS. Metod Kvalitets analysen har genomförts genom att konsulten har besökt kommunens hemtjänstdistrikt under 2009 och vid besöken träffat och samtalat med chefer och omvårdnadsmedarbetare. Konsulten deltog också vid medarbetaremöten och medarbetare fick besvara en enkät alternativt bli intervjuade avseende deras syn på verksamhetens kvalitet. Till kunderna inom hemtjänstens verksamhetsområden skickades per post en enkät att besvara. Enkäter har besvarats av ca 150 kunder och 70 medarbetare. Svarsfrekvens och resultatets relevans är inte helt säkerställd då det finns oklarheter vad det gäller antal utlämnade enkäter. Dock kan resultaten i enkäterna med fördel användas som ett diskussionsunderlag i fortsatt utvecklingsarbete. Vidare har en enkel skattning av omsorgstyngd gjorts och satts i relation till befintliga medarbetareresurser. Margaretha Larsson, Komrev, Pricewaterhouse Cooper redovisade rapporten för utskottet. forts.

10 forts. Produktionschef Mojgan Alimadad konstaterar att resultatet från granskningen visar att det finns indikationer på områden med utvecklingsbehov: - Samverkan utifrån Socialtjänstlagen och hälso- och sjukvårdslagen ur ett helhetsperspektiv - Rehabiliterande förhållningssätt och arbetssätt - Kontaktmannaskap - Socialdokumentation genomförandeplan - Tillgänglighet Ansvariga chefer har fått i uppdrag av produktionsledningen att använda kvalitetsgranskningen som ett underlag i det fortsatta utvecklingsarbetet.

11 Förslag till framtida användning av Forshem föreslår kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att omvandla delar av Forshems lokaler till gruppbostad för fem personer med grav funktionsnedsättning och beteendeproblematik att boende med grav funktionsnedsättning och beteendeproblematik vid Gävlevägens gruppbostad avvecklas och flyttas till Forshem Forshems gruppbostad att omvandla andra delar av Forshems lokaler till daglig verksamhet för personer med grav funktionsnedsättning och beteendeproblematik att tre av fem dagligverksamheter för personer med grav funktionsnedsättning och beteendeproblematik vid Bergsgatan 4 flyttas till Forshem Forshems dagliga verksamheter samt att upphäva kommunstyrelsens beslut gällande avveckling av en gruppbostad Kommunfullmäktige har 90/2009 beslutat att uppdra till kommunstyrelsen att senast vid fullmäktiges sammanträde i juni 2010 återkomma med förslag om framtida användning av Forshem. Produktionsledningen har i sitt förslag beaktat kommunfullmäktiges uppdrag till verksamheten för vuxna personer med funktionsnedsättning samt ett framtidsperspektiv. Det vill säga en hållbar och långsiktig utveckling av omsorgen för vuxna personer med grav funktionsnedsättning med beteendeproblematik i kommunen. Produktionschef har den 29 april 2010 överlämnat förslag till utveckling och samordning av omsorgen för personer med grav funktionsnedsättning och beteendeproblematik i Forshems lokaler.

12 Rapportering av ej verkställda beslut beslutar enligt kommunstyrelsens delegationsordning punkten O Allmänt att godkänna rapporten Från den 1 juli 2008 gäller vissa förändringar i lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Kommunen är skyldig att anmäla till Socialstyrelsen om beviljade insatser inte har verkställts senast tre månader efter beslutet. Kommunen ska på motsvarande sätt också rapportera om en insats har avbrutits och inte verkställts på nytt inom tre månader. Rapporteringstillfället 2010Q1 SoL - Korttidsboende/växelvård Den enskilde har tackat nej till erbjudandet - Hemtjänst Tar inte emot hjälp med den utformning utföraren kan erbjuda, vill t.ex. ha inköp gjorda i Uppsala - Kontaktperson, Resursbrist, saknar lämplig personal/uppdragstagare - Permanent bostad (Enl 5 kap 5 eller 5 kap 7 SoL) Resursbrist, t.ex. saknar ledig bostad - Permanent bostad (Enl 5 kap 5 eller 5 kap 7 SoL) Den enskilde har tackat nej till erbjudandet - Permanent bostad (Enl 5 kap 5 eller 5 kap 7 SoL) Den enskilde har tackat nej till erbjudandet LSS Daglig verksamhet Annat skäl, et verkställt Bostad för vuxna Annat skäl, Personen är erbjuden gruppbostad men vill avvakta med inflyttning

13 Meddelanden sekretess beslutar att lägga meddelandet till handlingarna. s ledamöter delges: Mål nr Dom från Förvaltningsrätten Uppsala län avseende överklagat beslut avseende N.N. ansökan om personlig assistens enligt LSS. Förvaltningsrätten avslår överklagandet men beviljar N.N. reseersättning med 346 kronor. Mål nr E Dom från Förvaltningsrätten Uppsala län avseende N.N. överklagan av ansökan om försörjningsstöd för december Förvaltningsrätten avslår överklagandet. Mål nr Dom från Förvaltningsrätten Uppsala län avseende N.N. överklagan av kommunens beslut om avslag för N.N. ansökan om utökad hjälp med städning. Förvaltningsrätten bifaller överklagandet och beviljar, med ändring av kommunens beslut, N.N. bistånd i form av städning varannan vecka.

Justering av Utskottet arbete och omsorgs protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av Utskottet arbete och omsorgs protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2012-10-09 134 (142) Plats och tid Kommunhuset Rådrummet kl 13.00-16:00 ande Övriga närvarande Pia Wårdsäter, ordförande Anette Pettersson (S) Håkan Thomsson (MP) Catarina Deremar (C) Elisabet Rosengren

Läs mer

1)(kulee\ TIERPS. Lbo (A.(1 KOMMUN. Ewa Dannberg, sekreterare

1)(kulee\ TIERPS. Lbo (A.(1 KOMMUN. Ewa Dannberg, sekreterare 2013-05-14 29 (36) Plats och tid Kommunhuset Tierp, Rådrummet kl 13.00-15.00 Beslutande Se blad 30 Sekreterare Ewa Dannberg, sekreterare Övriga Susanne Ivarsson, utredare 15 o 16 Kristina Ericson, verksamhetschef

Läs mer

(bef VW/y Christina Larsso

(bef VW/y Christina Larsso SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-08-20 47 (54) Plats och tid Kommunhuset Tierp, Rådrummet kl 13:30-14.30 ande Se blad 48 Sekreterare Ewa Dannberg, sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Christina

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 ande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 35-40 Utses att justera Justeringens plats och tid Catarina Deremar Kommunhuset Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Viktor Hage (S)

Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Viktor Hage (S) Tid och plats 6 mars 2019, kl. 08:30-12:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 45-50 Utses att justera Viktor Hage ande Ledamöter Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande

Läs mer

Justering av utskottet arbete och omsorgs protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottet arbete och omsorgs protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2010-01-19 1 (10) Plats och tid Kommunhuset Tierp, Rådrummet kl 13-15.30 Beslutande Övriga närvarande Pia Wårdsäter (S), ordförande Catarina Deremar (C) Per Davidsson (M) Håkan Thomsson (MP) - ej beslutande

Läs mer

5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erik Kolm (C)

5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erik Kolm (C) Tid och plats Paragrafer Utses att justera Beslutande Ledamöter 5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp 14-20 Erik Kolm Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande

Läs mer

Justering av kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2012-12-18 104 (112) Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet kl 08.30-11.10 ande Bengt-Olov Eriksson (S) ordförande Pia Wårdsäter (S) Anette Pettersson (S) Catarina Deremar (C) Daniel Blomstedt (M) Övriga

Läs mer

Kenneth Gunnarsson (MP), ordförande Torgny Helgesson (S)

Kenneth Gunnarsson (MP), ordförande Torgny Helgesson (S) Tid och plats 21 augusti 2018, kl. 13:00-16:00 i Kommunhuset, OBS: B-salen, Tierp Paragrafer 229-231 Utses att justera Sara Sjödal Beslutande Ledamöter Kenneth Gunnarsson (MP), ordförande Torgny Helgesson

Läs mer

Justering av Utskottet arbete och omsorgs protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av Utskottet arbete och omsorgs protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2014-05-13 32 (44) Plats och tid Kommunhuset Tierp, rådrummet kl. 1300-16.30 ande Se sid. 33 Övriga närvarande Susanne Ivarsson, sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Christina Larsson

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 47-52 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset Underskrifter Sekreterare Susanne

Läs mer

Justering av utskottet arbete och omsorgs protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottet arbete och omsorgs protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2011-04-06 51 (63) Plats och tid Kommunhuset, Tierp, Rådrummet kl 13.00-16.00 ande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga närvarande Pia Wårdsäter, ordförande (S) Patrik Årman (S) Håkan Thomsson (MP)

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 87-93 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset Underskrifter Sekreterare Susanne

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 9-11 Utses att justera Justeringens plats och tid Catarina Deremar Kommunhuset Underskrifter

Läs mer

Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erik Kolm (C) Erica Aspgren Wallin (S)

Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erik Kolm (C) Erica Aspgren Wallin (S) Tid och plats 8 april 2019, kl. 13:00-16:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 28-34 Utses att justera Erica Aspgren Wallin ande Ledamöter Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice

Läs mer

L 14,----1(-71--<-"..5- -C

L 14,----1(-71--<-..5- -C 4 TIERPS SAM MANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00-16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 40-44 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset

Läs mer

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, Kay Stark (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, Kay Stark (S) Gudrun Bengtsson (SD) 1(29) Kommunstyrelsens omsorgsutskott Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.15 Beslutande Ledamöter Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, 90-92

Läs mer

Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierp Alexander Karlsson. Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L)

Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierp Alexander Karlsson. Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Tid och plats 9 oktober 2019, kl. 08:30-12:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 211-212, 221-227 Bevis om anslag Anslaget sätts upp: Anslaget tas ner: Protokollets förvaringsplats Utses att justera

Läs mer

Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande

Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Tid och plats 15 november 2018, kl. 13:00-14:30 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp Paragrafer 98-102 Utses att justera Agnetha Andersson (V) Beslutande Ledamöter Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling

Läs mer

Socialnämnden 2015-09-10

Socialnämnden 2015-09-10 100 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 2 101 Budgetuppföljning med delårsredovisning... 3 102 Delgivningar... 4 103 Internkontroll... 5 104 Verksamhetsinformation... 6 105 Rapport

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Träffpunkt Strand, Skeppargatan 15, kl. 12.00 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S)

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

SAMMANT. Kommunhus. enligt sida 2. Sara Rådbo. Kommunhus. Justering av. Plats och tid. Paragrafer Utses att justera. Underskrifter.

SAMMANT. Kommunhus. enligt sida 2. Sara Rådbo. Kommunhus. Justering av. Plats och tid. Paragrafer Utses att justera. Underskrifter. Plats och tid Kommunhus et, Rådrummet, kl. 13. 00 16.00 ande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 13-17 Utses att justera Justeringenss plats och tid Sara Rådbo Kommunhus et Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll

Omsorgsnämndens protokoll Datum: Måndagen den 24 april Tid: 15.30 18.10 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Onsdagen den 26, klockan 08.00 Paragrafer: 25-31 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP) Underskrifter:

Läs mer

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.45 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Karl-Arne Larsson (C) Ulf Mattsson

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Socialkontoret, Lillågatan 2, Orsa onsdagen den 15 mars 2017, kl

Socialkontoret, Lillågatan 2, Orsa onsdagen den 15 mars 2017, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsens Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Lillågatan 2, Orsa onsdagen den 15 mars 2017, kl 13.00 15.35 Susann Lindblad (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 14.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Anna Berg von Linde (M), tjg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-09-21, kl. 08:30-09:44 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Pia

Läs mer

Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierp Carola Fredén. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande

Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierp Carola Fredén. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Tid och plats 17 juni 2019, kl. 13:00-15:10 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 54-58 Bevis om anslag Anslaget sätts upp: Anslaget tas ner: Protokollets förvaringsplats Utses att justera Beslutande

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Lars Petersson (S) Stefan Sturesson (M) Eric Berntsson (SD)

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Lars Petersson (S) Stefan Sturesson (M) Eric Berntsson (SD) 1(17) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 9.00-10.15 Beslutande Ledamöter Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Lars Petersson (S) Tjänstgörande ersättare Stefan Sturesson (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Skive, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.15 17.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård, ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2012-08-16 74 Plats och tid Beslutande Ledamöter Garvaren röd, kl13.15-17.00 Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Se blad 42. Patrik Årman

Se blad 42. Patrik Årman 2012-04-12 49 (xx) Plats och tid Kommunhuset Tierp, Rådrummet kl 13-15 Se blad 42 Övriga närvarande Ewa Dannberg, sekreterare Mojgan Alimadad, produktionschef Utses att justera Patrik Årman Underskrifter

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Yxningen, kommunhuset kl. 08:30 10:10 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), ordförande Carin Palm (S) för Kenneth Axelsson, (M) Astrid-Marie Jonsson (C)

Läs mer

Ärendeförteckning. Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet Sida 1 av 10

Ärendeförteckning. Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet Sida 1 av 10 Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet Sida 1 av 10 Ärendeförteckning 28 Svar på motion - Höj habiliteringsersättningen i Östra Göinge kommun 29 Verksamhetschef enligt Hälso-och sjukvårdslagen 2017:30

Läs mer

Justering av Utskottet arbete och omsorgs protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av Utskottet arbete och omsorgs protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2010-08-24 33 (47) Plats och tid Kommunhuset Tierp, Rådrummet kl 13.30-16.00 Beslutande Pia Wårdsäter (S) ordförande Anette Pettersson (S) Catarina Deremar (C) Håkan Thomsson (MP), ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Viktor Hage (S)

Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Viktor Hage (S) Tid och plats 10 april 2019, kl. 08:30-12:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 75-81 Utses att justera Linda Friberg ande Ledamöter Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-12-06 Sida 1 (12) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10 Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist

Läs mer

Se blad 35. Elisabet Rosengren

Se blad 35. Elisabet Rosengren 2011-03-08 34 (44) Plats och tid Wesslandias samlingssal Solglimten kl 13.00-17.00 ande Se blad 35 Ersättare Övriga närvarande Mojgan Alimadad, produktionschef Ewa Dannberg, sekreterare Utses att justera

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl 13.00 15.00 Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(14) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2 A, 2018-04-18 kl. 13:00 16:20 Beslutande: Susann Lindblad (C), ordförande Hans Sternbro (S), vice ordförande Håkan Yngström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.45 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund, Ordförande (S), ej 64 Henrik Axelsson, 1:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll. Thony Liljemark (OR) Pernilla Boström (S) Eva Johansson (OR) Sten-Inge Olsson (S) Roger Brodin (M)

Protokoll. Thony Liljemark (OR) Pernilla Boström (S) Eva Johansson (OR) Sten-Inge Olsson (S) Roger Brodin (M) Sammanträdesdatum Sida 1/8 Plats och tid Sammanträdesrummet, stadshuset kl 13:00 15:40 Beslutande Övriga Thony Liljemark (OR) Pernilla Boström (S) Eva Johansson (OR) Sten-Inge Olsson (S) Roger Brodin (M)

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll

Omsorgsnämndens protokoll Datum: Måndagen den 26 augusti 2013 Tid: 15.30 19.15 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 29 augusti 2013 Paragrafer: 71-81 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP) Underskrifter:

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 16.00 Ajournering 15.05-15.15 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Linda

Läs mer

Kommunstyrelsens omsorgsutskott

Kommunstyrelsens omsorgsutskott 1(23) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.00 Beslutande Ledamöter Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) Kay Stark (S) Tjänstgörande ersättare Eric

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-02 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2014-02-26 Socialnämnden Plats och tid Bielkemässen, 2014-02-26, klockan 16:30 Beslutande Sven-Håkan Trygg (S) Jan Engman (C) Gunnel Kask (S) Göran Andersson (M) Lars Malmberg (S) Barbro Backlund (FP)

Läs mer

Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierp Alfred Mujambere

Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierp Alfred Mujambere Tid och plats 19 juni 2019, kl. 08:30-12:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 120-121, 145-148 Bevis om anslag Anslaget sätts upp: Anslaget tas ner: Protokollets förvaringsplats Utses att justera

Läs mer

Socialnämnden 2015-08-17 1(14)

Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Anders Englund (S) ersätter Daniel Hjelm (S) Jan Jansson (S) ersätter

Läs mer

Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Viktor Hage (S)

Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Viktor Hage (S) Tid och plats 15 november 2018, kl. 08:30-12:15 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp Paragrafer 300-306 Utses att justera Linda Friberg (S) ande Ledamöter Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård (S), ordförande Jonas Ås (S), 1:e vice ordförande Börje Wahlund (M), 2:e vice

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndag 4 april 2016 kl. 17.00 19.45, konferensrum Yngern, kommunhuset Peter Ohlsson (m), ordförande Jan Linderhielm (np),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2018-03-22, kl. 08:30-12:12 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders Widesjö (M)

Läs mer

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2013-10-08 75 (85) Plats och tid Hälsoäventyret, Tierps köping, Kl. 08.30 16.00 Beslutande Övriga närvarande Jonas Nyberg (S), ordförande Åsa Sikberg (M), vice ordförande Björn Hellstedt (C) Kenneth Gunnarsson

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Lilla A-salen, Kommunhuset, Tierps köping, kl. 08:30-12:00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 25-30 Utses att justera Justeringens plats och tid Torgny Helgesson Måndag

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

PROTOKOLL 2014-04-07

PROTOKOLL 2014-04-07 Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Måndag 7 april 2014 kl. 17.00-18.25 i konferensrum Yngern Nykvarns kommunhus. Björn Håkansson (m), ordförande Jan Linderhielm (np)

Läs mer

Justering av kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2012-01-17 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet kl 09.00-11.00 Beslutande Bengt-Olov Eriksson (S) ordförande Pia Wårdsäter (S) Annette Pettersson (S) Catarina Deremar (C) Daniel Blomstedt (M) Övriga

Läs mer

Ärendeförteckning. Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet Sida 1 av 8. 8 Maxtaxa äldreomsorgen 2017

Ärendeförteckning. Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet Sida 1 av 8. 8 Maxtaxa äldreomsorgen 2017 Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet Sida 1 av 8 Ärendeförteckning 8 Maxtaxa äldreomsorgen 2017 9 Patientsäkerhets- och kvalitetsberättelse för Elevhälsans medicinska insats 2016 10 Patientsäkerhetsberättelse

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 ande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 36-39 Utses att justera Justeringens plats och tid Catarina Deremar Kommunhuset Underskrifter Sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15 Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 februari 2015, klockan 15:00-17.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Ulla Eriksson Berg

Läs mer

Plats och tid Årholmen :30-11:30

Plats och tid Årholmen :30-11:30 1 Plats och tid Årholmen 2018-03-13 08:30-11:30 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Ulf Sjölinder (L) Eva Skoglund (S), tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Lena Kandergård (S), 1:e vice ordförande Börje Wahlund (M),

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-06-05 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar

Läs mer

Individnämnden protokoll

Individnämnden protokoll Datum: onsdag 12 december 2018 Tid: 17:00-18:00 Plats: Östra Roten Justeringsdag: fredag 14 december 2018 Paragrafer: 93-99 Utses att justera: Fredrik Enström (C) Underskrifter: Sekreterare Ingela Flodin

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 41-45 Utses att justera Justeringens plats och tid Anette Pettersson Kommunhuset Underskrifter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08:30 10:20 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Folkets hus i Torsås, 2017-11-28, 17.00 17.30 Beslutande Henrik Nilsson Bokor, S ordförande Roland Swedestam, S Susanne Rosén, S Roger Isberg,

Läs mer

22 mars 2019, kl. 15:00 i IT-centrum, Tierp. Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Marie Larsson

22 mars 2019, kl. 15:00 i IT-centrum, Tierp. Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Marie Larsson Tid och plats 22 mars 2019, kl. 15:00 i IT-centrum, Tierp Paragrafer 1-5 Utses att justera Marie Larsson ande Ledamöter Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Marie Larsson ande ersättare Övriga

Läs mer

Gun-Britt Johansson. Ingrid Dahlberg, Ns Marina Antfolk-Samuelsson, s, tjg ers. Margareta Åkerlund. 120-141 (129-141 enskilda ärenden)

Gun-Britt Johansson. Ingrid Dahlberg, Ns Marina Antfolk-Samuelsson, s, tjg ers. Margareta Åkerlund. 120-141 (129-141 enskilda ärenden) PROTOKOLL 1(23) Tid: Kl 8:30-12:00 Plats: Förvaltningsbyggnaden, Lokal: Bäcken Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s Anette Lundberg, s Lars-Åke Andersson, v Gun-Britt Johansson, c Ingrid

Läs mer

Beslutande Sören Carlsson (S) Jan T. Staszewski Ann Svensson Klas-Gunnar Appel Lars-Åke Lindman Leif Thor Siw Sjöholm Johansson (C) Sinikka Famme

Beslutande Sören Carlsson (S) Jan T. Staszewski Ann Svensson Klas-Gunnar Appel Lars-Åke Lindman Leif Thor Siw Sjöholm Johansson (C) Sinikka Famme Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 15.45 Beslutande Sören Carlsson (S) Jan T. Staszewski (M) Ann Svensson (S) Klas-Gunnar Appel (S) Lars-Åke Lindman (S) Leif Thor

Läs mer

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl 1 (11) Plats och tid Beslutande Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl. 08.30 12-00 Peter Johansson (M) Leif Aringstam (M) tjg.ers. Ronny Pettersson (S) tjg.ers. Marianne Båtman (M) Angelica Katsanidou

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2018-02-15, kl. 08:30-12:00 Sammanträdesdatum s. 1 (15) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Anders Widesjö (M) Krister Wiman (M) Pia

Läs mer

Kommunstyrelsens omsorgsutskott

Kommunstyrelsens omsorgsutskott 1(15) Kommunstyrelsens omsorgsutskott Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 10.10 Beslutande Ledamöter Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson

Läs mer

Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierp Carola Fredén (M) Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erica Aspgren Wallin (S)

Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierp Carola Fredén (M) Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erica Aspgren Wallin (S) Tid och plats 19 augusti 2019, kl. 13:00-16:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 67-68, 78-81 Bevis om anslag Anslaget sätts upp: Anslaget tas ner: Protokollets förvaringsplats Utses att justera

Läs mer

Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande

Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Tid och plats Paragrafer 19 december 2018, kl. 09:00-11:00 i Kommunhuset, Arkivet, Tierp 108-114 Utses att justera Viktoria Söderling (S) ande Ledamöter Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S)

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

Individnämndens protokoll

Individnämndens protokoll Datum: Onsdagen den 20 april Tid: 17.00 19.10 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 28 april Paragrafer: 23-31 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer

2012-08-15 12 (5) Justeringens plats och tid Kommunhuset, 2012-08-22, kl 13.00 Underskrifter Paragrafer 10- Susanne Ivarsson.

2012-08-15 12 (5) Justeringens plats och tid Kommunhuset, 2012-08-22, kl 13.00 Underskrifter Paragrafer 10- Susanne Ivarsson. 2012-08-15 12 (5) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierp kl 13:00-16:00 Beslutande Övriga närvarande Pia Wårdsäter, ord, (S) Gert Berlin, vice ord (PRO) Urban Blomster, (V) Hanne Bothén, (M) Göran Pettersson,

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-03-04 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-03-04 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 08:30-11:30 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT Plats Skeppet Ledamöter Lillemor Arvidsson (M) ordförande Janette Olsson (S) vice ordförande Thomas Danielsson (C) Jan Rohlén (S) Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Torsdag 15 juni 2017, kl. 13:00-16:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) Lillemor Larsson (V) ersätter:daniel Hjelm (S)

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 14.45 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Agnetha Persson (C) Thomas Löfgren (M) Pernilla Ekelund

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-11-20, klockan 13.30 15.05 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Kommunhuset, Västervik 9 oktober 2013 kl Ajournering, för lunch och gruppmöten

Kommunhuset, Västervik 9 oktober 2013 kl Ajournering, för lunch och gruppmöten 1 (12) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 9 oktober 2013 kl. 09.00 13.05 Ajournering,11.30-13.00 för lunch och gruppmöten Peter Johansson (M) Birgitta Sjölander (M) tjg.ers. Tanja Pålsson

Läs mer

Justering av kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2012-08-22 70 (78) Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet kl 08.30-10.00 Beslutande Bengt-Olov Eriksson (S) ordförande Pia Wårdsäter (S) Anette Pettersson (S) Catarina Deremar (C) Daniel Blomstedt (M) Övriga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (13)

Sammanträdesprotokoll 1 (13) Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, vice

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Datum Tid kl 08.15-15.00 Plats Sammanträdesrummet Hesselgrenska Närvarande Se sidan 2 Helena Wikström (C) Justeringens plats och tid LSS-kontoret fredagen den 31 augusti Justerade

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Måndag 9 juni 2014 kl. 17.00-19.15 i konferensrum Yngern Nykvarns kommunhus. Björn Håkansson (m), ordförande Jan Linderhielm (np)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Delgivningar... 4 3 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden... 5 4 Ledningssystem 2018... 6 5 Verksamhetsplan socialnämnden 2018... 7 6 Revisionsrapport

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 16-22 Utses att justera Justeringens plats och tid Anette Pettersson Kommunhuset Underskrifter

Läs mer

Socialnämnden (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:10 Ajournering kl.

Socialnämnden (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-01-13 kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 11:30-11:55 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/10 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 16.20 Ajournering 14.20-14.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-03-12 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Ida Frödén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Ida Frödén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid KS-salen, kl 13.15-14.45 ande Andreas Trygg (V) ordförande Behxhet Ukelli (S) Ingalill Hedblom (S) Gina Lisegran (S) ersättare Abdul Qorbani (S) ersättare Birgitta

Läs mer

Plats: Forsen, Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27. Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande. Övriga: Birgit Nilsson föredragande

Plats: Forsen, Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27. Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande. Övriga: Birgit Nilsson föredragande PROTOKOLL 1(20) Tid: Kl 8:00: - 11:45 Plats: Forsen, Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s Anette Lundberg, s Harry Bäckström, s Lars-Åke Andersson,

Läs mer