Beslut om fastställande av ansvars- och uppdragsbeskrivningar för månadsarvoderade uppdrag i Nykvarns kommun KS/2017:87

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Beslut om fastställande av ansvars- och uppdragsbeskrivningar för månadsarvoderade uppdrag i Nykvarns kommun KS/2017:87"

Transkript

1

2

3 TJÄNSTESKRIVELSE Kommunstyrelsen Erika Nysäter Kvalificerad utredare Telefon Beslut om fastställande av ansvars- och uppdragsbeskrivningar för månadsarvoderade uppdrag i Nykvarns kommun KS/2017:87 Arvodesberedningens förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att: 1. fastställa ansvars- och uppdragsbeskrivningar för månadsarvoderade uppdrag såsom ordförande, 1:e vice och 2:e vice ordförande för nämnder, styrelse, fullmäktige, revision, överförmyndare och arvodesberedning i Nykvarns kommun. TJÄNSTESKRIVELSE Sammanfattning av ärendet Arvodesberedningen har gjort en genomlysning av roller och ansvar för kommunens förtroendevalda med månadsarvoderade uppdrag för att förtydliga uppdragen. Arvodesberedningen har i enlighet med kommunfullmäktiges tidigare beslut arbetat fram ansvars- och uppdragsbeskrivningar för varje månadsarvoderat uppdrag i nämnder, styrelse, fullmäktige, revision, överförmyndare och arvodesberedning. Ansvarsbeskrivningarna syftar till likformighet och tydlighet. De anger övergripande uppdrag, ansvar och vad som förväntas av den förtroendevalda. De skiljer på den roll beskrivningen gäller med övriga externa uppdrag som rollinnehavaren har idag. Syftet är att tydliggöra vad som är ett formellt beslutat uppdrag utifrån reglementet och vad som är ärvt från tidigare uppdragstagare eller personligt valda externa uppdrag. Demokratiutredningen Låt fler forma framtiden (SOU 2016:5) har lämnat förslag att kommunfullmäktige ska upprätta uppdragsbeskrivningar för roller som ordförande och vice ordförande i styrelse och nämnder för att tydliggöra roller och ansvar och vad som förväntas ingå i uppdraget för respektive post i respektive kommun. Förvaltningen ställer sig positiv till demokratiutredningens förslag om rollbeskrivningar. Var och en som har ett uppdrag ska få det ansvar/mandat som rollen kräver och därtill kopplat arvode. Som bilaga till ansvars- samt uppdragsbeskrivning för ordförande, 1:e vice och 2:e vice ordförande ska även respektive nämnds reglemente läggas som tydliggör respektive ansvar. Förste vice och andre vice ordförande förväntas delta och kunna ersätta ordförande vid frånvaro. Arvodesberedningen föreslår kommunfullmäktige besluta att fastställa roll- och ansvarsbeskrivningar för Besöksadress: Centrumvägen 26 Postadress: Nykvarn Telefon Fax (3)

4 månadsarvoderade uppdrag såsom ordförande, 1:e vice och 2:e vice ordförande för nämnder, styrelse, fullmäktige, revision, överförmyndare och arvodesberedning. Ärendet Enligt Demokratiutredningen Låt fler forma framtiden (SOU 2016:5): I kommunallagen är det uppdrag och den roll som ordförande i kommunstyrelserna har inte närmare reglerad. Som Utredningen om en kommunallag för framtiden framhåller i sitt slutbetänkande finns det anledning att överväga en närmare reglering av ordföranderollen i kommun- och landstingsstyrelsen, i synnerhet mot bakgrund av ordförandens starka roll i det politiska arbetet och det faktiska beslutsfattandet. / / Härtill kommer de tunga demokratiska argumenten om insyn och ansvarsutkrävande. De här centrala momenten stärks genom att fullmäktige beskriver det uppdrag som styrelsens ordförande har. Ett förtydligande av ordförandens mandat får också till följd att rollfördelningen, i förhållande både till förvaltningen och till fullmäktige, blir tydligare. Vi menar att det ur ett medborgarperspektiv är rimligt att fullmäktige klargör den roll som ordföranden i styrelsen har. En grundläggande förutsättning för att medborgarna ska kunna delta och utkräva ansvar är att de har insyn i det politiska beslutsfattandet. De måste också ha kännedom om hur makten utövas och hur den politiska organisationen är utformad. Fullmäktige kan utforma uppdragsbeskrivningen utefter de lokala förutsättningarna. Uppdragsbeskrivningar ska innehålla en beskrivning av uppdragets huvudsakliga uppgifter, men bör inte skapa inlåsningseffekter. / / TJÄNSTESKRIVELSE Även övriga kommunal- och oppositionsråds uppdrag bör beskrivas. Under senare år har antalet arvoderade förtroendevalda ökat. Utvecklingen har delvis skett mot bakgrund av att det politiska arbetet blivit alltmer krävande. / / Det är emellertid viktigt att medborgarna har insyn i hur den politiska organisationen är utformad. Vi anser därför att fullmäktige också bör fatta beslut om en uppdragsbeskrivning för övriga förtroendevalda som fullgör sina uppgifter på heltid eller betydande del av heltid. Uppdragsbeskrivningar bör också tas fram för nämndordförandena. (SOU 2016:5, s ). Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Ansvars- och uppdragsbeskrivningar för månadsarvoderade uppdrag såsom ordförande och 1:e vice och 2:e vice ordförande för nämnder, styrelse, fullmäktige, revision, överförmyndare och arvodesberedning Ekonomiska konsekvenser Beslutet medför inga kostnader för vare sig driftbudget eller investeringsbudget. Besöksadress: Centrumvägen 26 Postadress: Nykvarn Telefon Fax (3)

5 Barnkonventionskonsekvenser Beslutet medför inga större konsekvenser för barn och unga utifrån barnkonventionen. Att tydliggöra ansvarsbeskrivningar för utbildningsnämndens, vård- och omsorgsnämndens och bygg- och miljönämndens ordförande samt överförmyndare kan ses som positivt för barn och ungas del, öka insyn och underlätta kontakt med förtroendevalda. Uppdragsbeskrivningar av politiska uppdrag kan tydliggöra vad som förväntas av förtroendevalda, vilket kan underlätta rekrytering av yngre politiker. Ola Edström Kommundirektör Thomas Jansson Kanslichef Beslutet expedieras till Kommunfullmäktige Arvodesberedning Ordförande för nämnder, styrelse, fullmäktige, revision, valnämnd, överförmyndare Gruppledare Chefssekreterare Akten TJÄNSTESKRIVELSE Besöksadress: Centrumvägen 26 Postadress: Nykvarn Telefon Fax (3)

6 Ansvars- och uppdragsbeskrivning Kommunfullmäktiges ordförande I uppdraget som kommunfullmäktiges ordförande förväntas att Ordföranden utfärdar en kungörelse för varje sammanträde med fullmäktige. Kungörelsen skall innehålla uppgift om tid och plats för sammanträdet och om de ärenden som skall behandlas. (KL 5 kap 8 ). Ordförande sammankallar och leder presidiet. Kommunfullmäktiges ordförande har som ansvar att tillse att kallelse med eventuell föredragningslista och handlingar utfärdas till sammanträdena. Kallelsen ska vara skriftlig och innehålla uppgift om tid och plats för sammanträdet. ska på ett lämpligt sätt tillställas varje ledamot och ersättare samt annan förtroendevald som får närvara vid sammanträdet senast 7 dagar före sammanträdesdagen. ska anses upprättad och göras tillgänglig för allmänheten senast 7 dagar före sammanträdesdagen. bör åtföljas av föredragningslista. Ordföranden beslutar i vilken utsträckning handlingar som tillhör ett ärende på föredragningslistan ska bifogas kallelsen. får endast i undantagsfall ske på annat sätt än nämnt ovan. Presidiets ansvar och uppgifter Kommunfullmäktiges presidium utgör sedan den 1 februari 2014 ett kommunalrättsligt organ. Kommunfullmäktiges presidium består av ordförande och två vice ordföranden som tillsammans ansvarar för bland annat: kommunfullmäktiges sammanträden, beredningarnas arbete, budget och revisionen, hedersmedborgare/medborgarskapsceremoni för nya medborgare och övrigt enligt nedan: Kommunfullmäktiges presidium Presidiet planerar, leder och ansvarar för fullmäktiges verksamhet. Det innebär bland annat att: ansvara för årsplaneringen för fullmäktige, ansvara för att kommunfullmäktige och allmänhet får ta del av intressant och relevant information i anslutning till kommunfullmäktigemöten, säkerställa återrapportering från styrelse och nämnder i viktiga beslutsfrågor, delta i planeringen för utbildning av nya förtroendevalda i fullmäktige, reglera nämndernas och bolagens årsrapportering enligt respektive nämnds reglemente/ägardirektiv, utgöra kommunfullmäktiges valberedning och därvid lämna förslag vid avsägelser och val samt 1

7 i anslutning till allmänna eller extra val vara sammanhållande för deltagande partier. Kommunfullmäktiges beredningar Presidiet skall bistå beredningarna i deras arbete. Det innebär bland annat att: föreslå tillsättande och entledigande av fasta eller tillfälliga beredningar, föreslå, på eget initiativ eller på respektive berednings, förändringar i beredningarnas uppdrag, bistå beredningarna till att genomföra öppna möten, årligen granska den politiska organisationen med utgångspunkt i dess funktionalitet samt årligen samverka med beredningar inför kommande års budgetarbete Budget och revision Presidiet ansvarar för den politiska verksamhetens budget och uppföljning. Det innebär bland annat att: i samband med fullmäktiges antagande av nästkommande års budget föreslå fullmäktige fördelning av anslagen till fullmäktige, beredningar, m.fl., ansvara för revisionens budgetäskande och attestera revisionens utgifter, fortlöpande samverka med revisionen avseende pågående revisionsuppdrag, inklusive lekmannarevisorerna avseende bolagens utveckling och ekonomiska läge, sammanställa uppföljning och årsredovisning för den politiska verksamheten i samverkan med revisionen, skriva förslag till kommunfullmäktiges uttalande i anslutning till bokslutsfullmäktige, kontrollera kriterierna avseende partistöd samt granska partiernas redovisningar enligt kommunens reglemente för kommunalt partistöd, säkerställa insyn och kontroll samt program för uppföljning av privata utförare. Ordförande har övriga externa och interna uppdrag kalla till överläggningar med presidierna i kommunstyrelsen och nämnderna vid behov, anordna gruppledarträffar för kommunfullmäktiges gruppledare, ansvara för att kommunfullmäktiges ärendehantering är effektiv samt representera kommunen vid officiella besök och vid invigningar och liknande tillställningar i samverkan med kommunstyrelsens ordförande. Bevilja för fullmäktiges förtroendevalda utbildning, konferenser och resor samt sammanträde med organ där den förtroendevalde själv inte är ledamot eller ersättare. Som bilaga till denna ansvars- samt uppdragsbeskrivning ska även kommunfullmäktiges arbetsordning läggas. 2

8 Ansvars- och uppdragsbeskrivning Kommunfullmäktiges 1:e vice ordförande Kommunfullmäktiges 1:e vice ordförande förväntas att kunna ersätta Kommunfullmäktiges ordförande vid frånvaro. Presidiets ansvar och uppgifter Kommunfullmäktiges presidium utgör sedan den 1 februari 2014 ett kommunalrättsligt organ. Kommunfullmäktiges presidium består av ordförande och två vice ordföranden som tillsammans ansvarar för bland annat: kommunfullmäktiges sammanträden, beredningarnas arbete, budget och revisionen, hedersmedborgare/medborgarskapsceremoni för nya medborgare och övrigt enligt nedan: Kommunfullmäktiges presidium Presidiet planerar, leder och ansvarar för fullmäktiges verksamhet. Det innebär bland annat att: ansvara för årsplaneringen för fullmäktige, ansvara för att kommunfullmäktige och allmänhet får ta del av intressant och relevant information i anslutning till kommunfullmäktigemöten, säkerställa återrapportering från styrelse och nämnder i viktiga beslutsfrågor, delta i planeringen för utbildning av nya förtroendevalda i fullmäktige, reglera nämndernas och bolagens årsrapportering enligt respektive nämnds reglemente/ägardirektiv, utgöra kommunfullmäktiges valberedning och därvid lämna förslag vid avsägelser och val samt i anslutning till allmänna eller extra val vara sammanhållande för deltagande partier. Kommunfullmäktiges beredningar Presidiet skall bistå beredningarna i deras arbete. Det innebär bland annat att: föreslå tillsättande och entledigande av fasta eller tillfälliga beredningar, föreslå, på eget initiativ eller på respektive berednings, förändringar i beredningarnas uppdrag, bistå beredningarna till att genomföra öppna möten, årligen granska den politiska organisationen med utgångspunkt i dess funktionalitet samt årligen samverka med beredningar inför kommande års budgetarbete Budget och revision Presidiet ansvarar för den politiska verksamhetens budget och uppföljning. Det innebär bland annat att: i samband med fullmäktiges antagande av nästkommande års budget föreslå fullmäktige fördelning av anslagen till fullmäktige, beredningar, m.fl., 3

9 ansvara för revisionens budgetäskande och attestera revisionens utgifter, fortlöpande samverka med revisionen avseende pågående revisionsuppdrag, inklusive lekmannarevisorerna avseende bolagens utveckling och ekonomiska läge, sammanställa uppföljning och årsredovisning för den politiska verksamheten i samverkan med revisionen, skriva förslag till kommunfullmäktiges uttalande i anslutning till bokslutsfullmäktige, kontrollera kriterierna avseende partistöd samt granska partiernas redovisningar enligt kommunens reglemente för kommunalt partistöd, säkerställa insyn och kontroll samt program för uppföljning av privata utförare. I uppdraget som 1:e vice ordförande förväntas att delta och vid behov gå in som ordförande vid dennes frånvaro: kalla till överläggningar med presidierna i kommunstyrelsen och nämnderna vid behov, ansvara för att kommunfullmäktiges ärendehantering är effektiv samt representera kommunen vid officiella besök och vid invigningar och liknande tillställningar i samverkan med kommunstyrelsens ordförande. Som bilaga till denna ansvars- samt uppdragsbeskrivning ska även rollbeskrivning för ordförande och kommunfullmäktiges arbetsordning läggas. 4

10 Ansvars- och uppdragsbeskrivning Kommunfullmäktiges 2:e vice ordförande Kommunfullmäktiges 2:e vice ordförande förväntas att kunna ersätta Kommunfullmäktiges ordförande vid frånvaro. Presidiets ansvar och uppgifter Kommunfullmäktiges presidium utgör sedan den 1 februari 2014 ett kommunalrättsligt organ. Kommunfullmäktiges presidium består av ordförande och två vice ordföranden som tillsammans ansvarar för bland annat: kommunfullmäktiges sammanträden, beredningarnas arbete, budget och revisionen, hedersmedborgare/medborgarskapsceremoni för nya medborgare och övrigt enligt nedan: Kommunfullmäktiges presidium Presidiet planerar, leder och ansvarar för fullmäktiges verksamhet. Det innebär bland annat att: ansvara för årsplaneringen för fullmäktige, ansvara för att kommunfullmäktige och allmänhet får ta del av intressant och relevant information i anslutning till kommunfullmäktigemöten, säkerställa återrapportering från styrelse och nämnder i viktiga beslutsfrågor, delta i planeringen för utbildning av nya förtroendevalda i fullmäktige, reglera nämndernas och bolagens årsrapportering enligt respektive nämnds reglemente/ägardirektiv, utgöra kommunfullmäktiges valberedning och därvid lämna förslag vid avsägelser och val samt i anslutning till allmänna eller extra val vara sammanhållande för deltagande partier. Kommunfullmäktiges beredningar Presidiet skall bistå beredningarna i deras arbete. Det innebär bland annat att: föreslå tillsättande och entledigande av fasta eller tillfälliga beredningar, föreslå, på eget initiativ eller på respektive berednings, förändringar i beredningarnas uppdrag, bistå beredningarna till att genomföra öppna möten, årligen granska den politiska organisationen med utgångspunkt i dess funktionalitet samt årligen samverka med beredningar inför kommande års budgetarbete Budget och revision Presidiet ansvarar för den politiska verksamhetens budget och uppföljning. Det innebär bland annat att: i samband med fullmäktiges antagande av nästkommande års budget föreslå fullmäktige fördelning av anslagen till fullmäktige, beredningar, m.fl., 5

11 ansvara för revisionens budgetäskande och attestera revisionens utgifter, fortlöpande samverka med revisionen avseende pågående revisionsuppdrag, inklusive lekmannarevisorerna avseende bolagens utveckling och ekonomiska läge, sammanställa uppföljning och årsredovisning för den politiska verksamheten i samverkan med revisionen, skriva förslag till kommunfullmäktiges uttalande i anslutning till bokslutsfullmäktige, kontrollera kriterierna avseende partistöd samt granska partiernas redovisningar enligt kommunens reglemente för kommunalt partistöd, säkerställa insyn och kontroll samt program för uppföljning av privata utförare. I uppdraget som 2:e vice ordförande förväntas att delta och vid behov gå in som ordförande vid dennes frånvaro: kalla till överläggningar med presidierna i kommunstyrelsen och nämnderna vid behov, ansvara för att kommunfullmäktiges ärendehantering är effektiv samt representera kommunen vid officiella besök och vid invigningar och liknande tillställningar i samverkan med kommunstyrelsens ordförande. Som bilaga till denna ansvars- samt uppdragsbeskrivning ska även rollbeskrivning för ordförande och kommunfullmäktiges arbetsordning läggas. 6

12 Ordförande arvodesberedning Arvodesberedningens uppdrag utgår från kommunfullmäktiges presidium. Kommunfullmäktiges presidium har avstämning med arvodesberedningen det fjärde kvartalet varje år. Ordförande för arvodesberedning har som uppdrag att Bidra till att beredningens uppdrag följs. Leda beredningens sammanträden. Justera beredningens protokoll. Genom regelbundna avstämningsmöten med förvaltning och kommunfullmäktiges presidium driva beredningens arbete. Arvodesberedningens ordförande har som ansvar att Ta fram en arbetsplan utifrån beredningens uppdrag. Kalla till sammanträde senast 7 dagar före sammanträdesdagen. Besluta i vilken utsträckning handlingar som tillhör ett ärende på föredragningslistan ska bifogas kallelsen. I uppdraget som ordförande för arvodesberedningen förväntas att Vara medveten och kunna förehålla sig till konsekvenser av obekväma beslut. Vara tillgänglig för medborgarnas frågor och synpunkter och skyndsamt svarar på frågor som antingen muntligt, skriftligt eller på annat sätt framförts till nämnden. Hantera nödvändiga kontakter med massmedia. Det är särskilt viktigt att ta hänsyn till sekretess i enskilda ärenden. Som medborgarnas främste representant för arvodesberedningen ska tillgänglighet vara ett ledord för nämndens ordförande. 1

13 Ordförande Bygg- och miljönämnd Ordförande för Bygg- och miljönämnden har som uppdrag att Bidra till att nämndens uppdrag följs. Leda nämndens arbete och sammanträden, presidium och ordförandeberedning. Justera nämndens protokoll. Inför sammanträdena se till att ärendena som ska behandlas i nämnden vid behov är beredda. Tillse att nämndens färdigberedda ärenden behandlas snarast och utan dröjsmål. Genom regelbundna avstämningsmöten med samhällsbyggnadschef ha uppsikt över nämndens förvaltning. Med uppmärksamhet följa frågor inom nämndens verksamhetsområde som är av betydelse för kommunens utveckling och ekonomiska intressen samt i sådant avseende ta erforderliga initiativ för att tillse att god ordning inom både utveckling och ekonomi hålls. Hålla sig uppdaterad inom nämndens verksamhetsområde genom deltagande på kurser, konferenser och nätverksträffar. Bevilja för nämndens förtroendevalda utbildning, konferenser och resor samt sammanträde med organ där den förtroendevalde själv inte är ledamot eller ersättare. Till Kommunfullmäktige varje år rapportera nämndens måluppfyllnad och ekonomi. Bygg- och miljönämndens ordförande har som ansvar att Kalla till sammanträde senast 7 dagar före sammanträdesdagen i enlighet med lag och reglemente. Besluta i vilken utsträckning handlingar som tillhör ett ärende på föredragningslistan ska bifogas kallelsen. Bevaka att nämndens beslut verkställs. Utöver planlagda möten har ordförande rätt att kalla till sammanträde vid behov. I uppdraget som ordförande för Bygg- och miljönämnden förväntas att Göra nödvändiga fältstudier inför beslut. Vara medveten och kunna förehålla sig till konsekvenser av obekväma beslut. Förhålla sig till sekretesslagstiftningen inom nämndens verksamhet. Vara tillgänglig för medborgarnas frågor och synpunkter och skyndsamt svarar på frågor som antingen muntligt, skriftligt eller på annat sätt framförts till nämnden. Hantera nödvändiga kontakter med massmedia. Det är särskilt viktigt att ta hänsyn till sekretess i enskilda ärenden. Som medborgarnas främste representant för bygg och miljö ska tillgänglighet vara ett ledord för nämndens ordförande. Som bilaga till denna ansvars- samt uppdragsbeskrivning för Bygg- och miljönämndens ordförande ska även Bygg- och miljönämndens reglemente läggas. 1

14 1:e vice ordförande Bygg- och miljönämnd 1:e vice ordförande för Bygg- och miljönämnden har som uppdrag att Bidra till att nämndens uppdrag följs. Vid ordförandes frånvaro leda Bygg- och miljönämndens sammanträden. Hålla sig uppdaterad inom ansvarsområdet för att vid ordförandes frånvaro kunna gå in som dennes ställföreträdare. Delta i Bygg- och miljönämndens sammanträden och presidium. I uppdraget som 1:e vice ordförande för Bygg- och miljönämnden förväntas att Göra nödvändiga fältstudier inför beslut. Vara medveten och kunna förehålla sig till konsekvenser av obekväma beslut. Förhålla sig till sekretesslagstiftningen inom nämndens verksamhet. Vara tillgänglig för medborgarnas frågor och synpunkter och skyndsamt svarar på frågor som antingen muntligt, skriftligt eller på annat sätt framförts till nämnden. Hantera nödvändiga kontakter med massmedia. Det är särskilt viktigt att ta hänsyn till sekretess i enskilda ärenden. Som bilaga till denna ansvars- samt uppdragsbeskrivning ska även rollbeskrivning för Byggoch miljönämndens ordförande samt Bygg- och miljönämndens reglemente läggas. 2

15 2:e vice ordförande Bygg- och miljönämnd 2:e vice ordförande för Bygg- och miljönämnden har som uppdrag att Bidra till att nämndens uppdrag följs. Vid ordförandes och 1:e vices frånvaro leda Bygg- och miljönämndens sammanträden. Hålla sig uppdaterad inom ansvarsområdet för att vid ordförandes frånvaro kunna gå in som dennes ställföreträdare. Delta i Bygg- och miljönämndens sammanträden och presidium. I uppdraget som 2:e vice ordförande för Bygg- och miljönämnden förväntas att Göra nödvändiga fältstudier inför beslut. Vara medveten och kunna förehålla sig till konsekvenser av obekväma beslut. Förhålla sig till sekretesslagstiftningen inom nämndens verksamhet. Vara tillgänglig för medborgarnas frågor och synpunkter och skyndsamt svarar på frågor som antingen muntligt, skriftligt eller på annat sätt framförts till nämnden. Hantera nödvändiga kontakter med massmedia. Det är särskilt viktigt att ta hänsyn till sekretess i enskilda ärenden. Som bilaga till denna ansvars- samt uppdragsbeskrivning ska även rollbeskrivning för Byggoch miljönämndens ordförande samt Bygg- och miljönämndens reglemente läggas. 3

16 Revisorernas uppdrag ordförande De fem förtroendevalda revisorerna har som övergripande uppdrag och yttersta uppgift att Granska hela den kommunala verksamheten. Revisorernas uppgift är inläsning av protokoll och omvärldsbevakning. Varje revisor fullgör sitt uppdrag självständigt. Ha uppsikt över kommunens totala förvaltning och vid tveksamhet rapportera till kommunfullmäktiges presidium. Med uppmärksamhet följa frågor av betydelse för kommunens utveckling och ekonomiska intressen samt granska att god ordning inom både utveckling och ekonomi hålls. I övrigt tillse att revisionens uppgifter fullgörs. Revisorernas uppgift och ansvar är att varje år granska den verksamhet som bedrivs inom nämnders, styrelsers och fullmäktigeberedningars verksamhetsområden. Revisorerna granskar och prövar om verksamheten sköts på ett ändamålsenligt och från ekonomisk synpunkt tillfredsställande sätt, om räkenskaperna är rättvisande och om den interna kontrollen som görs inom nämnderna är tillräcklig. Revisorerna har också uppgiften att på samma sätt granska verksamheten i kommunens företag, genom de lekmannarevisorer och revisorer som fullmäktige utser i företagen. Revisorerna lämnar varje år en revisionsberättelse till fullmäktige. I revisionsberättelsen redogör revisorerna för resultatet av sin granskning och lämnar ett särskilt utlåtande om de tillstyrker att ansvarsfrihet ska beviljas eller nekas. Revisorerna kan också rikta anmärkningar i sin revisionsberättelse. På motsvarande sätt rapporterar lekmannarevisorer och revisorer i företagen med granskningsrapporter och revisionsberättelser. Lekmannarevisorer kan rikta anmärkning, men lämnar inget uttalande i ansvarsfrågan. I uppdraget som revisorernas ordförande förväntas att sammankalla och sköta den löpande kontakten med revisorernas biträde leda revisionens sammanträden löpande redovisa till kommunfullmäktiges presidium om revisionens verksamhet. Som bilaga till denna ansvars- samt uppdragsbeskrivning för revisionen ska även revisionens reglemente läggas. 1

17 Revisorernas uppdrag vice ordförande De fem förtroendevalda revisorerna har som övergripande uppdrag och yttersta uppgift att Granska hela den kommunala verksamheten. Revisorernas uppgift är inläsning av protokoll och omvärldsbevakning. Varje revisor fullgör sitt uppdrag självständigt. Ha uppsikt över kommunens totala förvaltning och vid tveksamhet rapportera till kommunfullmäktiges presidium. Med uppmärksamhet följa frågor av betydelse för kommunens utveckling och ekonomiska intressen samt granska att god ordning inom både utveckling och ekonomi hålls. I övrigt tillse att revisionens uppgifter fullgörs. I uppdraget som vice ordförande för revisorerna förväntas att delta och vid behov gå in som ordförande: sammankalla och sköta den löpande kontakten med revisorernas biträde leda revisionens sammanträden redovisa till kommunfullmäktiges presidium om revisionens verksamhet. Som bilaga till denna ansvars- samt uppdragsbeskrivning för revisionen ska även rollbeskrivning för ordförande samt revisionens reglemente läggas. 2

18 Utbildningsnämndens ordförande Utbildningsnämndens ordförande har som övergripande uppdrag att Bidra till att nämndens uppdrag följs. Leda nämndens arbete och sammanträden, presidium och ordförandeberedning. Justera nämndens protokoll. Inför sammanträdena se till att ärendena som ska behandlas i nämnden vid behov är beredda. Tillse att nämndens färdigberedda ärenden behandlas snarast och utan dröjsmål. Vid kris eller annan brådskande situation fatta beslut i ärenden där nämndens avgörande inte kan avvaktas. Därefter vid nästkommande sammanträde informera om detta. Genom regelbundna avstämningsmöten med utbildningschef ha uppsikt över nämndens förvaltning. Med uppmärksamhet följa frågor inom nämndens verksamhetsområde som är av betydelse för kommunens utveckling och ekonomiska intressen samt i sådant avseende ta erforderliga initiativ för att tillse att god ordning inom både utveckling och ekonomi hålls. Hålla sig uppdaterad inom nämndens verksamhetsområde genom deltagande på kurser, konferenser och nätverksträffar. Bevilja för nämndens förtroendevalda utbildning, konferenser och resor samt sammanträde med organ där den förtroendevalde själv inte är ledamot eller ersättare. Till Kommunfullmäktige varje år rapportera nämndens måluppfyllnad och ekonomi. Utbildningsnämndens ordförande har som ansvar att Kalla till sammanträde senast 7 dagar före sammanträdesdagen i enlighet med lag och reglemente. Besluta i vilken utsträckning handlingar som tillhör ett ärende på föredragningslistan ska bifogas kallelsen. Bevaka att nämndens beslut verkställs. Utöver planlagda möten har ordförande rätt att kalla till sammanträde vid behov. I uppdraget som ordförande för utbildningsnämnden förväntas att Vara medveten och kunna förehålla sig till konsekvenser av obekväma beslut. Förhålla sig till sekretesslagstiftningen inom nämndens verksamhet. Vara tillgänglig för medborgarnas frågor och synpunkter och skyndsamt svarar på frågor som antingen muntligt, skriftligt eller på annat sätt framförts till nämnden. Hantera nödvändiga kontakter med massmedia. Det är särskilt viktigt att ta hänsyn till sekretess i enskilda ärenden. Som medborgarnas främste representant för utbildning ska tillgänglighet vara ett ledord för utbildningsnämndens ordförande. Som bilaga till denna ansvars- samt uppdragsbeskrivning för utbildningsnämndens ordförande ska även utbildningsnämndens reglemente läggas. 1

19 1:e vice ordförande Utbildningsnämnd 1:e vice ordförande för utbildningsnämnden har som uppdrag att Bidra till att nämndens uppdrag följs. Vid ordförandes frånvaro leda nämndens sammanträden. Hålla sig uppdaterad inom ansvarsområdet för att vid ordförandes frånvaro kunna gå in som dennes ställföreträdare. Delta i nämndens sammanträden och presidium. I uppdraget som 1:e vice ordförande för utbildningsnämnden förväntas att Vara medveten och kunna förehålla sig till konsekvenser av obekväma beslut. Förhålla sig till sekretesslagstiftningen inom nämndens verksamhet. Vara tillgänglig för medborgarnas frågor och synpunkter och skyndsamt svarar på frågor som antingen muntligt, skriftligt eller på annat sätt framförts till nämnden. Hantera nödvändiga kontakter med massmedia. Det är särskilt viktigt att ta hänsyn till sekretess i enskilda ärenden. Som bilaga till denna ansvars- samt uppdragsbeskrivning ska även rollbeskrivning för utbildningsnämndens ordförande samt utbildningsnämndens reglemente läggas. 2

20 2:e vice ordförande Utbildningsnämnd 2:e vice ordförande för utbildningsnämnden har som uppdrag att Bidra till att nämndens uppdrag följs. Vid ordförandes och 1:e vices frånvaro leda nämndens sammanträden. Hålla sig uppdaterad inom ansvarsområdet för att vid ordförandes frånvaro kunna gå in som dennes ställföreträdare. Delta i nämndens sammanträden och presidium. I uppdraget som 2:e vice ordförande för utbildningsnämnden förväntas att Vara medveten och kunna förehålla sig till konsekvenser av obekväma beslut. Förhålla sig till sekretesslagstiftningen inom nämndens verksamhet. Vara tillgänglig för medborgarnas frågor och synpunkter och skyndsamt svarar på frågor som antingen muntligt, skriftligt eller på annat sätt framförts till nämnden. Hantera nödvändiga kontakter med massmedia. Det är särskilt viktigt att ta hänsyn till sekretess i enskilda ärenden. Som bilaga till denna ansvars- samt uppdragsbeskrivning ska även rollbeskrivning för utbildningsnämndens ordförande samt utbildningsnämndens reglemente läggas. 3

21 Ordförande valnämnd Ordförande för valnämnden har som uppdrag att Bidra till att nämndens uppdrag följs. Leda nämndens arbete och sammanträden. Justera nämndens protokoll. Inför sammanträdena se till att ärendena som ska behandlas i nämnden vid behov är beredda. Tillse att nämndens färdigberedda ärenden behandlas snarast och utan dröjsmål. Vid kris eller annan brådskande situation fatta beslut i ärenden där nämndens avgörande inte kan avvaktas. Därefter vid nästkommande sammanträde informera om detta. Genom regelbundna avstämningsmöten med förvaltning driva valnämndens arbete. Hålla sig uppdaterad inom nämndens verksamhetsområde genom deltagande på kurser, konferenser och nätverksträffar. Bevilja för nämndens förtroendevalda utbildning, konferenser och resor samt sammanträde med organ där den förtroendevalde själv inte är ledamot eller ersättare men har fått respektive nämndordförandes uppdrag eller godkännande att delta. Valnämndens ordförande har som ansvar att Kalla till sammanträde senast 5 dagar före sammanträdesdagen. Besluta i vilken utsträckning handlingar som tillhör ett ärende på föredragningslistan ska bifogas kallelsen. Bevaka att nämndens beslut verkställs. Utöver planlagda möten har ordförande rätt att kalla till sammanträde vid behov. I uppdraget som ordförande för valnämndens förväntas att Förhålla sig till sekretesslagstiftningen inom nämndens verksamhet, som kan försvåra dialog om svåra frågor. Vara tillgänglig för medborgarnas frågor och synpunkter och skyndsamt svarar på frågor som antingen muntligt, skriftligt eller på annat sätt framförts till nämnden. Hantera nödvändiga kontakter med massmedia. Det är särskilt viktigt att ta hänsyn till sekretess i enskilda ärenden. Som medborgarnas främste representant för valnämnden ska tillgänglighet vara ett ledord för nämndens ordförande. Som bilaga till denna ansvars- samt uppdragsbeskrivning för valnämndens ordförande ska även valnämndens reglemente läggas. 1

22 1:e vice ordförande valnämnd 1:e vice ordförande för valnämnden har som uppdrag att Bidra till att nämndens uppdrag följs. Vid ordförandes frånvaro leda nämndens sammanträden. Hålla sig uppdaterad inom ansvarsområdet för att vid ordförandes frånvaro kunna gå in som dennes ställföreträdare. Delta i nämndens sammanträden och arbete. I uppdraget som 1:e vice ordförande för valnämnden förväntas att Förhålla sig till sekretesslagstiftningen inom nämndens verksamhet, som kan försvåra dialog om svåra frågor. Vara tillgänglig för medborgarnas frågor och synpunkter och skyndsamt svarar på frågor som antingen muntligt, skriftligt eller på annat sätt framförts till nämnden. Hantera nödvändiga kontakter med massmedia. Det är särskilt viktigt att ta hänsyn till sekretess i enskilda ärenden. Som bilaga till denna ansvars- samt uppdragsbeskrivning ska även rollbeskrivning för valnämndens ordförande samt valnämndens reglemente läggas. 2

23 2:e vice ordförande valnämnd 2:e vice ordförande för valnämnden har som uppdrag att Bidra till att nämndens uppdrag följs. Vid ordförandes och 1:e vices frånvaro leda nämndens sammanträden. Hålla sig uppdaterad inom ansvarsområdet för att vid ordförandes frånvaro kunna gå in som dennes ställföreträdare. Delta i nämndens sammanträden och arbete. I uppdraget som 2:e vice ordförande för valnämnden förväntas att Förhålla sig till sekretesslagstiftningen inom nämndens verksamhet, som kan försvåra dialog om svåra frågor. Vara tillgänglig för medborgarnas frågor och synpunkter och skyndsamt svarar på frågor som antingen muntligt, skriftligt eller på annat sätt framförts till nämnden. Hantera nödvändiga kontakter med massmedia. Det är särskilt viktigt att ta hänsyn till sekretess i enskilda ärenden. Som bilaga till denna ansvars- samt uppdragsbeskrivning ska även rollbeskrivning för valnämndens ordförande samt valnämndens reglemente läggas. 3

24 Ordförande Vård- och omsorgsnämnden Ordförande för Vård- och omsorgsnämnden har som uppdrag att Bidra till att nämndens uppdrag följs. Leda nämndens arbete och sammanträden, presidium och ordförandeberedning. Justera nämndens protokoll. Inför sammanträdena se till att ärendena som ska behandlas i nämnden vid behov är beredda. Tillse att nämndens färdigberedda ärenden behandlas snarast och utan dröjsmål. Vid kris eller annan brådskande situation fatta beslut i ärenden där nämndens avgörande inte kan avvaktas. Därefter vid nästkommande sammanträde informera om detta. Genom regelbundna avstämningsmöten med vård- och omsorgschef ha uppsikt över nämndens förvaltning. Med uppmärksamhet följa frågor inom nämndens verksamhetsområde som är av betydelse för kommunens utveckling och ekonomiska intressen samt i sådant avseende ta erforderliga initiativ för att tillse att god ordning inom både utveckling och ekonomi hålls. Hålla sig uppdaterad inom nämndens verksamhetsområde genom deltagande på kurser, konferenser och nätverksträffar. Bevilja för nämndens förtroendevalda utbildning, konferenser och resor samt sammanträde med organ där den förtroendevalde själv inte är ledamot eller ersättare. Till Kommunfullmäktige varje år rapportera nämndens måluppfyllnad och ekonomi. Vård- och omsorgsnämndens ordförande har som ansvar att Kalla till sammanträde senast 7 dagar före sammanträdesdagen i enlighet med lag och reglemente. Besluta i vilken utsträckning handlingar som tillhör ett ärende på föredragningslistan ska bifogas kallelsen. Bevaka att nämndens beslut verkställs. Utöver planlagda möten har ordförande rätt att kalla till sammanträde vid behov. I uppdraget som ordförande för Vård- och omsorgsnämndens förväntas att Besluta och utföra tvångsåtgärder mot enskild persons vilja då behov kan uppstå. Vara medveten och kunna förehålla sig till konsekvenser av obekväma beslut i myndighetsutövning, tvångsåtgärder mot personers vilja och personärenden som leder till olägenheter. Förhålla sig till sekretesslagstiftningen inom nämndens verksamhet. Vara tillgänglig för medborgarnas frågor och synpunkter och skyndsamt svarar på frågor som antingen muntligt, skriftligt eller på annat sätt framförts till nämnden. 1

25 Hantera nödvändiga kontakter med massmedia. Det är särskilt viktigt att ta hänsyn till sekretess i enskilda ärenden. Som medborgarnas främste representant för vård- och omsorg ska tillgänglighet vara ett ledord för nämndens ordförande. Som bilaga till denna ansvars- samt uppdragsbeskrivning för Vård- och omsorgsnämndens ordförande ska även Vård- och omsorgsnämndens reglemente läggas. 2

26 1:e vice ordförande Vård- och omsorgsnämnd 1:e vice ordförande för vård- och omsorgsnämnden har som uppdrag att Bidra till att nämndens uppdrag följs. Vid ordförandes frånvaro leda nämndens sammanträden. Hålla sig uppdaterad inom ansvarsområdet för att vid ordförandes frånvaro kunna gå in som dennes ställföreträdare. Delta i nämndens sammanträden och presidium. I uppdraget som 1:e vice ordförande för vård- och omsorgsnämnden förväntas att Besluta och utföra tvångsåtgärder mot enskild persons vilja då behov kan uppstå. Vara medveten och kunna förehålla sig till konsekvenser av obekväma beslut i myndighetsutövning, tvångsåtgärder mot personers vilja och personärenden som leder till olägenheter. Förhålla sig till sekretesslagstiftningen inom nämndens verksamhet. Vara tillgänglig för medborgarnas frågor och synpunkter och skyndsamt svarar på frågor som antingen muntligt, skriftligt eller på annat sätt framförts till nämnden. Hantera nödvändiga kontakter med massmedia. Det är särskilt viktigt att ta hänsyn till sekretess i enskilda ärenden. Som bilaga till denna ansvars- samt uppdragsbeskrivning ska även rollbeskrivning för nämndens ordförande samt vård- och omsorgsnämndens reglemente läggas. 3

27 2:e vice ordförande Vård- och omsorgsnämnd 2:e vice ordförande för vård- och omsorgsnämnden har som uppdrag att Bidra till att nämndens uppdrag följs. Vid ordförandes och 1:e vices frånvaro leda nämndens sammanträden. Hålla sig uppdaterad inom ansvarsområdet för att vid ordförandes frånvaro kunna gå in som dennes ställföreträdare. Delta i nämndens sammanträden och presidium. I uppdraget som 2:e vice ordförande för vård- och omsorgsnämnden förväntas att Besluta och utföra tvångsåtgärder mot enskild persons vilja då behov kan uppstå. Vara medveten och kunna förehålla sig till konsekvenser av obekväma beslut i myndighetsutövning, tvångsåtgärder mot personers vilja och personärenden som leder till olägenheter. Förhålla sig till sekretesslagstiftningen inom nämndens verksamhet. Vara tillgänglig för medborgarnas frågor och synpunkter och skyndsamt svarar på frågor som antingen muntligt, skriftligt eller på annat sätt framförts till nämnden. Hantera nödvändiga kontakter med massmedia. Det är särskilt viktigt att ta hänsyn till sekretess i enskilda ärenden. Som bilaga till denna ansvars- samt uppdragsbeskrivning ska även rollbeskrivning för nämndens ordförande samt vård- och omsorgsnämndens reglemente läggas. 4

28 Överförmyndaren (ÖF) Överförmyndaren har som övergripande uppdrag att Överförmyndaren är en kommunal tillsynsmyndighet och ägnar sig till största delen åt myndighetsutövning. Utöva tillsyn av förordnade ställföreträdares (förmyndare, gode män och förvaltare) förvaltning av enskilds egendom. Utreda och ansöka till tingsrätten vid ansökan om gode män eller förvaltare. Besluta om förordnande och entledigande av gode män och förvaltare vid byte av ställföreträdare. Överförmyndaren får vid behov förelägga en ställföreträdare att vid vite fullgöra vissa angivna skyldigheter enligt FB 16 kap. Besluta om förordnande och arvode till gode män för ensamkommande asylsökande barn. Hantera nödvändiga kontakter med massmedia. Det är särskilt viktigt att ta hänsyn till sekretess i enskilda ärenden. Överförmyndaren har som ansvar att Gällande lagstiftning inom verksamheten följs. Ha kännedom om lagar och förordningar, såsom Föräldrabalken, kommunallagen, Förvaltningslagen, Sekretesslagen, Skadeståndslagen, Äktenskapsbalken, Sambolagen, Ärvdabalken samt Förmynderskapsförordningen. Överförmyndaren förväntas Delta vid Länsstyrelsens inspektion av överförmyndarverksamheten. Leda månadsträffar med ÖF handläggare och ÖF ersättare. Medverka vid årliga träffar med alla gode män och förvaltare. Träffa enskilda gode män eller förvaltare vid behov. Delta vid samverkansmöte med samverkande kommun Salem. Delta vid Länsstyrelsens informationsträffar. Vid behov delta vid KSL-seminarier m.m. Fatta nödvändiga beslut skyndsamt. Förhålla sig till sekretesslagstiftningen inom överförmyndarens verksamhet. Vara tillgänglig för medborgarnas frågor och synpunkter och skyndsamt svarar på frågor som antingen muntligt, skriftligt eller på annat sätt framförts till överförmyndaren. Som bilaga till denna ansvars- samt uppdragsbeskrivning ska även överförmyndarens reglemente läggas. 1

29 Ansvars - samt uppdragsbeskrivning Överförmyndarens ersättare (ÖF ers) Överförmyndarens ersättare har som uppdrag och förväntas Överta Överförmyndarens ansvar och uppgifter vid Överförmyndarens bortovaro. Då gäller Överförmyndarens ansvar och uppgifter till fullo. Delta vid Länsstyrelsens inspektion av överförmyndarverksamheten. Närvara vid månadsträffar med ÖF och ÖF handläggare. Närvara vid årliga träffar med alla gode män och förvaltare. Som bilaga till denna ansvars- samt uppdragsbeskrivning ska även rollbeskrivning för ordförande samt överförmyndarens reglemente läggas. 2

30 Kommunstyrelsens ordförande, tillika kommunalråd på 100 % Kommunstyrelsens ordförande har som övergripande uppdrag att bidra till att kommunstyrelsens uppdrag efterlevs och bevaka att kommunstyrelsens beslut verkställs. ha uppsikt över kommunens totala förvaltning. med uppmärksamhet följa frågor av betydelse för kommunens utveckling och ekonomiska intressen samt i sådant avseende ta erforderliga initiativ för att tillse att god ordning inom både utveckling och ekonomi hålls. inför sammanträdena se till att ärendena som ska behandlas i styrelsen vid behov är beredda. tillse att kommunstyrelsens och utskottets/utskottens färdigberedda ärenden behandlas snarast och utan dröjsmål. representera kommunstyrelsen vid uppvaktningar hos myndigheter, konferenser, sammanträden samt vid övrigt eventuellt representationsbehov såvida inte kommunstyrelsen bestämt att representation ska ske på annat vis alternativt av annan funktion. i övrigt tillse att kommunstyrelsens och utskottets uppgifter fullgörs. hantera nödvändiga kontakter med massmedia. Det är särskilt viktigt att ta hänsyn till sekretess i enskilda ärenden. främja samverkan mellan kommunstyrelsen, kommunens övriga nämnder och fullmäktige. Kommunstyrelsens ordförande har som ansvar att tillse att kallelse med eventuell föredragningslista och handlingar utfärdas till sammanträdena. Kallelsen ska vara skriftlig och innehålla uppgift om tid och plats för sammanträdet. ska på ett lämpligt sätt tillställas varje ledamot och ersättare samt annan förtroendevald som får närvara vid sammanträdet senast 7 dagar före sammanträdesdagen. ska anses upprättad och göras tillgänglig för allmänheten senast 4 dagar före sammanträdesdagen. bör åtföljas av föredragningslista. Ordföranden beslutar i vilken utsträckning handlingar som tillhör ett ärende på föredragningslistan ska bifogas kallelsen. får endast i undantagsfall ske på annat sätt än nämnt ovan. I uppdraget som kommunstyrelsens ordförande förväntas att leda KSAU sammanträden och krisledningsnämnden leda kommunstyrelsesammanträden leda gruppledarsammanträden leda den politiska ledningsgruppen representera kommunen externt vid förekommen anledning och uppkommet behov 1

31 bevilja för kommunstyrelsens förtroendevalda utbildning, konferenser och resor samt sammanträde med organ där den förtroendevalde själv inte är ledamot eller ersättare. ser uppdraget som det heltidsengagemang det är. Det utgår ingen övertidsersättning och ett kompensatoriskt synsätt erfordras, vilket innebär att tid mot tid i största möjliga mån ska ske. Som medborgarnas främste representant ska tillgänglighet vara ett ledord för kommunstyrelsens ordförande. Kommunstyrelsens ordförande har övriga interna och externa uppdrag: Ordförande i KSO representant - Personalutskottet KSAU - Nykvarns kommunkoncerns styrelse - Näringslivsrådet - Trygg i Nykvarn (BRÅ) - Krisledningsnämnden - Representant i Regionala rådet Samverkan Stockholmsregionen - i Södertörnssamarbetets kommitté - i Kommunförbundet Stockholms län Ombud vid Sveriges kommuner och Landstings kongresser Ägarrepresentant SYVAB AB Nykvarnsbostäder stämmoombud/ägarrepresentant KSAU:s ledamöter deltar och finns med i de av kommunstyrelsens ordförande upprättade större rådsmötena såsom kultur- och fritidsråd, näringslivsråd, Trygg i Nykvarn samt pensionärs- och handikappråd. Som bilaga till denna ansvars- samt uppdragsbeskrivning för kommunstyrelsens ordförande ska även kommunstyrelsens reglemente läggas. 2

32 Kommunstyrelsens 1:e vice ordförande, tillika kommunalråd på 25 % och ordförande i ett av kommunstyrelsens utskott Kommunstyrelsens 1:e vice ordförande förväntas att kunna ersätta Kommunstyrelsens ordförande vid frånvaro. Kommunstyrelsens 1:e vice ordförande har som övergripande uppdrag att tillsammans med KSO och 2:e vice ordförande att bidra till att kommunstyrelsens uppdrag efterlevs ha uppsikt över kommunens totala förvaltning. med uppmärksamhet följa frågor av betydelse för kommunens utveckling och ekonomiska intressen samt i sådant avseende ta erforderliga initiativ för att tillse att god ordning inom både utveckling och ekonomi hålls. tillse att kommunstyrelsens och utskottets/utskottens ärenden behandlas snarast och utan dröjsmål. representera kommunstyrelsen vid uppvaktningar hos myndigheter, konferenser, sammanträden samt vid övrigt eventuellt representationsbehov såvida inte kommunstyrelsen bestämt att representation ska ske på annat vis alternativt av annan funktion. i övrigt tillse att kommunstyrelsens och utskottets uppgifter fullgörs. främja samverkan mellan kommunstyrelsen, kommunens övriga nämnder och fullmäktige. vara ordförande i ett av kommunstyrelsens utskott och sammankalla och leda utskottets arbete. I uppdraget som kommunstyrelsens 1:e vice ordförande förväntas att delta och vid behov gå in som ordförande: leda KSAU sammanträden och krisledningsnämnden leda kommunstyrelsesammanträden representera kommunen externt vid förekommen anledning och uppkommet behov. Kommunstyrelsens 1:e vice ordförande har övriga interna och externa uppdrag: Ledamot i Representant i - Personalutskottet KSAU - Nykvarns kommunkoncerns styrelse - Näringslivsrådet - Trygg i Nykvarn (BRÅ) - Krisledningsnämnden - Ersättare i Regionala rådet Samverkan Stockholmsregionen - Södertörnssamarbetet 3

33 - Kommunförbundet Stockholms län - Politiska ledningsgruppen Ombud vid Sveriges kommuner och Landstings kongresser KSAU:s ledamöter deltar och finns med i de av kommunstyrelsens ordförande upprättade större rådsmötena såsom kultur- och fritidsråd, näringslivsråd, Trygg i Nykvarn samt pensionärs- och handikappråd. Som bilaga till denna ansvars- samt uppdragsbeskrivning ska även rollbeskrivning för kommunstyrelsens ordförande och kommunstyrelsens reglemente läggas. 4

34 Kommunstyrelsens 2:e vice ordförande, tillika kommunalråd på 25 % och ordförande i ett av kommunstyrelsens utskott Kommunstyrelsens 2:e vice ordförande förväntas att kunna ersätta Kommunstyrelsens ordförande och/eller 1:e vice ordförande vid frånvaro. Kommunstyrelsens 2:e vice ordförande har som övergripande uppdrag att tillsammans med KSO och 1:e vice ordförande att bidra till att kommunstyrelsens uppdrag efterlevs ha uppsikt över kommunens totala förvaltning. med uppmärksamhet följa frågor av betydelse för kommunens utveckling och ekonomiska intressen samt i sådant avseende ta erforderliga initiativ för att tillse att god ordning inom både utveckling och ekonomi hålls. tillse att kommunstyrelsens och utskottets/utskottens ärenden behandlas snarast och utan dröjsmål. representera kommunstyrelsen vid uppvaktningar hos myndigheter, konferenser, sammanträden samt vid övrigt eventuellt representationsbehov såvida inte kommunstyrelsen bestämt att representation ska ske på annat vis alternativt av annan funktion. i övrigt tillse att kommunstyrelsens och utskottets uppgifter fullgörs. främja samverkan mellan kommunstyrelsen, kommunens övriga nämnder och fullmäktige. vara ordförande i ett av kommunstyrelsens utskott och sammankalla och leda utskottets arbete. I uppdraget som kommunstyrelsens 2:e vice ordförande förväntas att delta och vid behov gå in som ordförande: leda KSAU sammanträden och krisledningsnämnden leda kommunstyrelsesammanträden representera kommunen externt vid förekommen anledning och uppkommet behov. Kommunstyrelsens 2:e vice ordförande har övriga interna och externa uppdrag: Ledamot i Representant i - Personalutskottet KSAU - Nykvarns kommunkoncerns styrelse - Näringslivsrådet - Trygg i Nykvarn (BRÅ) - Krisledningsnämnden - Ersättare i Regionala rådet Samverkan Stockholmsregionen - Södertörnssamarbetet 5

35 - Kommunförbundet Stockholms län Ombud vid Sveriges kommuner och Landstings kongresser KSAU:s ledamöter deltar och finns med i de av kommunstyrelsens ordförande upprättade större rådsmötena såsom kultur- och fritidsråd, näringslivsråd, Trygg i Nykvarn samt pensionärs- och handikappråd. Som bilaga till denna ansvars- samt uppdragsbeskrivning ska även rollbeskrivning för kommunstyrelsens ordförande och kommunstyrelsens reglemente läggas. 6

36

37

Reglemente för Umeå kommuns revisorer

Reglemente för Umeå kommuns revisorer Reglemente för Umeå kommuns revisorer Dokumenttyp: Reglemente Dokumentansvarig: Kommunledningsstaben Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2016-12-19 DNR: KS-2016/00834 Revisionens roll Revisorerna

Läs mer

Kommunfullmäktige. Ärendenr: KS 2014/335 Fastställd: Reviderad senast: FÖRFATTNINGSSAMLING. Revisionsreglemente

Kommunfullmäktige. Ärendenr: KS 2014/335 Fastställd: Reviderad senast: FÖRFATTNINGSSAMLING. Revisionsreglemente Kommunfullmäktige Ärendenr: KS 2014/335 Fastställd: 2006-11-27 Reviderad senast: 2016-10-31 FÖRFATTNINGSSAMLING Revisionsreglemente 2/8 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Revisionens roll...

Läs mer

LUDVIKA KOMMUN 1 (5) Kommunal författningssamling Revisionsreglemente. Revisionens roll

LUDVIKA KOMMUN 1 (5) Kommunal författningssamling Revisionsreglemente. Revisionens roll LUDVIKA KOMMUN 1 (5) Revisionsreglemente Revisionens roll 1 Revisorernas uppgift är att varje år granska den verksamhet som bedrivs inom nämnders, styrelsers och fullmäktigeberedningars verksamhetsområden.

Läs mer

Reglemente för överförmyndarnämnden i Gävle kommun

Reglemente för överförmyndarnämnden i Gävle kommun 1 Reglemente för överförmyndarnämnden i Gävle kommun Utöver det som föreskrivs i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Nämndens uppgifter Verksamheter 1 Överförmyndarnämnden svarar för

Läs mer

Reglemente för revisorerna i Vingåkers kommun

Reglemente för revisorerna i Vingåkers kommun VK400S v1.0 040416 L:\Dokument\Författningssamling\Flik 3.17 Reglemente för revisorerna i Vingåkers kommun, rev 2015.doc FÖRFATTNINGSSAMLING Flik 3.17 Antaget av kommunfullmäktige 2006-11-27, 127 Gäller

Läs mer

Kommunstyrelsen. Ärende 29

Kommunstyrelsen. Ärende 29 Kommunstyrelsen Ärende 29 Turism, information och administration Anna Bryntesson, 0571-28106 anna.bryntesson@eda.se TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2018-11-27 1(2) Revidering av instruktion för kommunfullmäktiges

Läs mer

Reglemente för revisorerna i Grums kommun

Reglemente för revisorerna i Grums kommun REGLEMENTE FÖR REVISORERNA I GRUMS KOMMUN Datum Antagen av Kommunfullmäktige Reviderad datum Paragraf 14 1(5) Reglemente för revisorerna i Grums kommun 2(5) Reglemente för revisorerna i Grums kommun Revisionens

Läs mer

Reglemente för revisionen

Reglemente för revisionen Reglemente för revisionen Fastställd av: Kommunfullmäktige Datum: 2015-11-23 Ansvarig för revidering: Kommunfullmäktige Ansvarig tjänsteman: Kommundirektör Diarienummer: KS 15-648 Regler 2 (6) Innehållsförteckning

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 06:1

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 06:1 TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 06:1 Kf 19/2006 Dnr Ks 2012/135 Dnr Ks/K 2006.10322 REVISIONSREGLEMENTE Gäller från den 1 januari 2007. Revisorernas roll 1 Revisorernas uppgift är att

Läs mer

Reglemente för revisionen

Reglemente för revisionen Reglemente för revisionen Typ av dokument Reglemente Beslutat av Kommunfullmäktige Beslutsdatum 2007-03-19, 42 Diarienummer 0922/11 Dokumentägare Administration/kansliet Giltighetstid Framtagen av Kansliet

Läs mer

Revisionsreglemente för Falkenbergs kommuns revisorer

Revisionsreglemente för Falkenbergs kommuns revisorer REVISIONSREGLEMENTE FÖR FALKENBERGS KOMMUNS REVISORER fastställt av kommunfullmäktige 200 6-11-30 154 Gäller fr o m 2007-01-01 Dnr: 2006:294 Revisionsreglemente för Falkenbergs kommuns revisorer Revisionens

Läs mer

HKF 9100 HUDDINGE KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING

HKF 9100 HUDDINGE KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (1) Antagen av kommunfullmäktige 2006 12 11, 237, med ändring 2017 12 11, 17 Reglemente för Huddinge kommuns revisorer 1 Revisorernas uppgift är att varje år granska den verksamhet som bedrivs inom nämnders,

Läs mer

Överförmyndarnämnden. Reglemente för Överförmyndarnämnden

Överförmyndarnämnden. Reglemente för Överförmyndarnämnden Överförmyndarnämnden Reglemente för Överförmyndarnämnden Innehåll Överförmyndarnämndens uppdrag och verksamhet...3 1 Allmänt om överförmyndarnämndens uppgifter...3 2 Ansvarsområde...3 3 Samverkan och samverkansområden...3

Läs mer

Revisionens roll. Revisionens uppgift

Revisionens roll. Revisionens uppgift 1 Reglemente för Malmö Stadsrevision ant av kf 17 18/12 1991, 304, bih 208. Ändr 25/5 2000, 99, bih 50, 1/11 2002, 200, bih 99, 15/5 2003, 105, bih 54, 1/11 2006, 230, bih 145, 29/11 2006, 247, bih 148,

Läs mer

Reglemente för revisorerna i Finspångs kommun

Reglemente för revisorerna i Finspångs kommun 2007-04-16 1(6) Reglemente för revisorerna i Finspångs kommun Fastställt av Kommunfullmäktige 2007-01-31 18 och gäller från och med 2007-02-01. Ersätter Kommunfullmäktige beslut 2003-03-26 106. Revisionens

Läs mer

Reglemente för revisorerna i Regionförbundet Västerbottens län

Reglemente för revisorerna i Regionförbundet Västerbottens län Reglemente för revisorerna i Regionförbundet Västerbottens län Antagen av Förbundsfullmäktige 2012-11-28, 52 Dnr: 12RV0269 Inledning Revisorerna är förbundsfullmäktiges och ytterst medborgarnas demokratiska

Läs mer

Revisionsreglemente för Varbergs kommuns revisorer

Revisionsreglemente för Varbergs kommuns revisorer Revisionsreglemente för Varbergs kommuns revisorer Antaget av kommunfullmäktige den 20 december 2011 Revisionens roll 1 Revisorernas uppgift är att varje år granska den verksamhet som bedrivs inom nämnders,

Läs mer

Reglemente för överförmyndarnämnden

Reglemente för överförmyndarnämnden SID 1(9) Reglemente för överförmyndarnämnden Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se SID 2(9) Kommunfullmäktige har beslutat om en gemensam vision för

Läs mer

Reglemente för revisorerna i Falu kommun

Reglemente för revisorerna i Falu kommun Reglemente för revisorerna i Falu kommun Revisionens uppdrag 1 Revisorernas uppgift är att varje år granska den verksamhet som bedrivs inom nämnders, styrelsers och fullmäktigeberedningars verksamhetsområden.

Läs mer

Reglemente för Älvsbyns kommuns revisorer

Reglemente för Älvsbyns kommuns revisorer Reglemente för Älvsbyns kommuns revisorer Antaget av kommunfullmäktige, KF 86/06-11-27. 5 reviderad av kommunfullmäktige, KF 15/08-06-16. Revisionens roll 1 Revisorernas uppgift är att varje år granska

Läs mer

REGLEMENTE. Uppdragsbeskrivning för kommunalråd, oppositionsråd och gruppledare

REGLEMENTE. Uppdragsbeskrivning för kommunalråd, oppositionsråd och gruppledare REGLEMENTE Uppdragsbeskrivning för kommunalråd, oppositionsråd och gruppledare REGLEMENTE 2 1 Sammanfattning: I Håbo kommun finns ett kommunalråd och ett oppositionsråd samt gruppledare för respektive

Läs mer

Reglemente för revisorerna i Knivsta kommun Antaget av Kommunfullmäktige 57,

Reglemente för revisorerna i Knivsta kommun Antaget av Kommunfullmäktige 57, Datum Diarienummer 2010-04-29 KS-2009/1033 Reglemente för revisorerna i Knivsta kommun Antaget av Kommunfullmäktige 57, 2010-04-29 Reglemente för revisorerna i Knivsta kommun I anslutning till allt som

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING HÖGANÄS KOMMUN Ersätter KFS 2001:06 KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Dnr 07:06 2007:16 REVISIONSREGLEMENTE Reglemente för revisorerna i Höganäs kommun Revisionens roll 1 Revisorernas uppgift är att varje år

Läs mer

Revisionsreglemente

Revisionsreglemente Revisionsreglemente Revisionens roll 1 Revisorernas uppgift är att varje år granska den verksamhet som bedrivs inom nämnders, styrelsers och fullmäktigeberedningars verksamhetsområden. De granskar och

Läs mer

REGLEMENTE FÖR REVISORERNA. Antagen av Kf 146/2006 Gäller fr.o.m

REGLEMENTE FÖR REVISORERNA. Antagen av Kf 146/2006 Gäller fr.o.m 1 LINDESBERGS KOMMUN Författningssamling REGLEMENTE FÖR REVISORERNA Antagen av Kf 146/2006 Gäller fr.o.m. 2007-01-01 Revisionens roll 1 Revisorernas uppgift är att varje år granska den verksamhet som bedrivs

Läs mer

Reglemente för revisorerna

Reglemente för revisorerna Revisionens uppdrag 1 Revisorernas uppgift är att varje år granska den verksamhet som bedrivs inom nämnders, styrelsers och fullmäktigeberedningars verksamhetsområden. De granskar och prövar om verksamheten

Läs mer

Reglemente för revisorerna i Ovanåkers kommun

Reglemente för revisorerna i Ovanåkers kommun Reglemente för revisorerna i Ovanåkers kommun Revisionens uppdrag 1 Revisorernas uppgift är att varje år granska den verksamhet som bedrivs inom nämnders, styrelsers och fullmäktigeberedningars verksamhetsområden.

Läs mer

Reglemente. Revisorer

Reglemente. Revisorer Reglemente Revisorer 1 1.9 1 (4) Revisionsreglemente för revisorerna i Luleå kommun Revisionens roll 1 Revisorernas uppgift är att varje år granska den verksamhet som bedrivs inom nämnders och styrelsers

Läs mer

2 För revisionsverksamheten gäller bestämmelser i lag, god revisionssed, detta reglemente samt utfärdade ägardirektiv för kommunens företag.

2 För revisionsverksamheten gäller bestämmelser i lag, god revisionssed, detta reglemente samt utfärdade ägardirektiv för kommunens företag. REGLEMENTE FÖR KALIX KOMMUNS REVISORER Revisionens roll 1 Revisorernas uppgift är att varje år granska den verksamhet som bedrivs inom nämnders, styrelsers och fullmäktigeberedningars verksamhetsområden.

Läs mer

REGLEMENTE FÖR ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN I KROKOM, ÅRE OCH ÖSTERSUND

REGLEMENTE FÖR ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN I KROKOM, ÅRE OCH ÖSTERSUND Sida: 1 (8) REGLEMENTE FÖR ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN I KROKOM, ÅRE OCH ÖSTERSUND En gemensam nämnd, Överförmyndarnämnden i Krokom, Åre och Östersund, tillsätts i Östersunds kommun och ingår i Östersunds kommuns

Läs mer

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll 1 (1) Kommunstyrelsen Utdrag ur Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Onsdag den 12 oktober 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30-14:34 Sekreterare

Läs mer

Förbundsordningen i kommunalförbund och regionförbund ger de grundläggande förutsättningarna i det aktuella förbundet.

Förbundsordningen i kommunalförbund och regionförbund ger de grundläggande förutsättningarna i det aktuella förbundet. BRÄCKE KOMMUN 2007-08-28 1(5) Reglemente för Bräcke kommuns revisorer Revisionens roll 1 Revisorernas uppgift är att varje år granska den verksamhet som bedrivs inom nämnders, styrelsers och fullmäktigeberedningars

Läs mer

Reglemente för Valnämnden i Enköpings kommun

Reglemente för Valnämnden i Enköpings kommun Ärendenummer KS2017/239 VALN2016/2 Reglemente för Valnämnden i Enköpings kommun Dokumenttyp Beslutad av Gäller fr.om. Gäller t.om. Reglemente Kommunfullmäktige 2017-06-12 Tillsvidare Ersätter Gäller för

Läs mer

Ändringar i revisorernas reglemente

Ändringar i revisorernas reglemente TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jonas Sverkén 2017-09-21 KS 2017/0824 50044 Rev 2017-10-25 Kommunfullmäktige Ändringar i revisorernas reglemente Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Reglemente för Kommunrevisionen

Reglemente för Kommunrevisionen Antaget av kommunfullmäktige 2006-11-30 14 Reglemente för Kommunrevisionen Revisionens roll 1 Revisorernas uppgift är att varje år granska den verksamhet som bedrivs inom nämnders, styrelsers och fullmäktigeberedningars

Läs mer

Reglemente för socialnämnden Detta reglemente gäller från och med 1 april 2015.

Reglemente för socialnämnden Detta reglemente gäller från och med 1 april 2015. Reglemente för socialnämnden Detta reglemente gäller från och med 1 april 2015. Nämndens uppgifter 1 Socialnämnden fullgör kommunens uppgifter inom socialtjänsten. Nämnden utövar också ledningen av den

Läs mer

REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGSNÄMNDEN REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGSNÄMNDEN Utöver det som stadgas i kommunallagen om kommunal nämnd och dess verksamhet gäller bestämmelserna i detta reglemente samt de bestämmelser i övrigt som kommunstyrelsen

Läs mer

REVISIONSREGLEMENTE FÖR REVISORERNA I LANDSKRONA KOMMUN

REVISIONSREGLEMENTE FÖR REVISORERNA I LANDSKRONA KOMMUN 1 REVISIONSREGLEMENTE FÖR REVISORERNA I LANDSKRONA KOMMUN KF 2006-12-18 196 Revisionens roll 1 Revisorernas uppgift är att varje år granska den verksamhet som bedrivs inom nämnders, styrelsers och fullmäktigeberedningars

Läs mer

Reglemente för vård- och omsorgsnämnden

Reglemente för vård- och omsorgsnämnden KARLSTADS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (4) Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2018-06-19 Ersätter: 2017-03-01 Gäller fr o m: 2018-07-01 Reglemente för vård- och omsorgsnämnden Utöver det som

Läs mer

Reglemente - Uppdragsbeskrivning för kommunalråd, oppositionsråd och gruppledare

Reglemente - Uppdragsbeskrivning för kommunalråd, oppositionsråd och gruppledare Reglemente - Uppdragsbeskrivning för kommunalråd, oppositionsråd och gruppledare Tierps kommun 815 80 TIERP Telefon: 0293-21 80 00 www.tierp.se Dokumentets giltighet och beslut Dokumentnamn: Reglemente

Läs mer

Svedala Kommuns 4:27 Författningssamling 1(8)

Svedala Kommuns 4:27 Författningssamling 1(8) Författningssamling 1(8) Reglemente för utbildningsnämnden antaget av kommunfullmäktige 2014-11-10, 144 Gäller från med ändring 2016-04- 13, 2016-05-01 För utbildningsnämnden gäller vad som föreskrivs

Läs mer

5 Nämnderna är personuppgiftsansvariga för de register och andra behandlingar av personuppgifter som sker inom respektive verksamhetsområde.

5 Nämnderna är personuppgiftsansvariga för de register och andra behandlingar av personuppgifter som sker inom respektive verksamhetsområde. ALLMÄNT NÄMNDREGLEMENTE För styrelsen och nämnderna gemensamma bestämmelser 1 Detta reglemente gäller för Kommunstyrelsen, Barn- och utbildningsnämnden, Socialnämnden samt Kultur- och tekniknämnden. Med

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE. Reglemente för valnämnden TJÄNSTESKRIVELSE. Kommunstyrelsen

TJÄNSTESKRIVELSE. Reglemente för valnämnden TJÄNSTESKRIVELSE. Kommunstyrelsen TJÄNSTESKRIVELSE 2017-10-11 Kommunstyrelsen Mikael Kjelleros Endrell Kommunsekreterare Telefon 08 555 010 03 mikael.kjelleros-endrell@nykvarn.se valnämnden KS/2017:13 Reglemente för Valnämndens förslag

Läs mer

Reglemente för valnämnden

Reglemente för valnämnden SID 1(8) Reglemente för valnämnden Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se SID 2(8) Kommunfullmäktige har beslutat om en gemensam vision för Helsingborg

Läs mer

Reglemente för socialnämnden

Reglemente för socialnämnden KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING A 10 1(6) Gäller från Diarienummer 2015-01-01 2014/1404 003 Antagen: kommunfullmäktige 1995-10-30 154 och ändrad senast i kommunfullmäktige 2014-12- 15 140 (ersätter: KF 2011-03-28

Läs mer

Reglemente för barn- och utbildningsnämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015.

Reglemente för barn- och utbildningsnämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015. Reglemente för barn- och utbildningsnämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015. Nämndens uppgifter 1 Barn- och utbildningsnämnden fullgör kommunens uppgifter inom det offentliga skolväsendet

Läs mer

Reglemente för omsorgsnämnden Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente.

Reglemente för omsorgsnämnden Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Reglemente Omsorgsnämnden Kommunfullmäktige 2018-11-22 140 Dnr KA 2018/000958 Sid 1/7 Reglemente för omsorgsnämnden Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta

Läs mer

Reglemente för revisorerna i Askersunds kommun

Reglemente för revisorerna i Askersunds kommun Reglemente för revisorerna i Askersunds kommun Revisionens roll 1 Revisorerna och lekmannarevisorerna (revisionen) är fullmäktiges och ytterst medborgarnas demokratiska instrument för granskning och kontroll

Läs mer

Nytt revisionsreglemente för Eskilstuna kommuns förtroendevalda revisorer

Nytt revisionsreglemente för Eskilstuna kommuns förtroendevalda revisorer Kommunstyrelsen 2018-10-29 Kommunledningskontoret Ledningsstaben KSKF/2018:378 Andreas Lindbom 016-710 54 80 1 (2) Kommunstyrelsen Nytt revisionsreglemente för Eskilstuna kommuns förtroendevalda revisorer

Läs mer

Revisionsreglemente för Marks kommun

Revisionsreglemente för Marks kommun Revisionsreglemente för Marks kommun Revisionens roll och uppdrag 1 Revisorerna och lekmannarevisorerna (revisionen) är fullmäktiges och ytterst medborgarnas demokratiska instrument för granskning och

Läs mer

Reglemente för valnämnden

Reglemente för valnämnden Dnr 2016/269/003, Id 51286 Reglemente för valnämnden Antaget av kommunfullmäktige 2016-06-27, KF 170 2 3 INNEHÅLL VALNÄMNDENS UPPGIFTER 4 Sakområden 4 Processbehörighet 4 Rätt att ingå avtal 4 Rätt att

Läs mer

Kommunal Författningssamling

Kommunal Författningssamling Kommunal Författningssamling för Falköpings kommun KS 2016/093 003 KFS 2016:12 Reglemente för kommunrevisionen Antagen av kommunfullmäktige den 21 mars 2016 Gäller från och med 1 april 2016 Innehåll Allmänt

Läs mer

REGLEMENTE FÖR REVISORERNA I TJÖRNS KOMMUN. Antaget av kommunfullmäktige , 127

REGLEMENTE FÖR REVISORERNA I TJÖRNS KOMMUN. Antaget av kommunfullmäktige , 127 REGLEMENTE FÖR REVISORERNA I TJÖRNS KOMMUN Antaget av kommunfullmäktige 2006-11-09, 127 Revisionens roll 1 Revisorerna och lekmannarevisorerna, i bolagen, (revisionen) är fullmäktiges och ytterst medborgarnas

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SUNDSVALL, ÅNGE, NORDANSTIG OCH TIMRÅ KOMMUNERS GEMENSAMMA ÖVERFÖRMYNDARNÄMND

REGLEMENTE FÖR SUNDSVALL, ÅNGE, NORDANSTIG OCH TIMRÅ KOMMUNERS GEMENSAMMA ÖVERFÖRMYNDARNÄMND REGLEMENTE FÖR SUNDSVALL, ÅNGE, NORDANSTIG OCH TIMRÅ KOMMUNERS GEMENSAMMA ÖVERFÖRMYNDARNÄMND Det ursprungliga reglementet och avtalet om samverkan i gemensam nämnd har fastställts av kommunfullmäktige

Läs mer

Reglemente för Nybro, Emmaboda, Torsås och Uppvidinge kommuners gemensamma överförmyndarnämnd

Reglemente för Nybro, Emmaboda, Torsås och Uppvidinge kommuners gemensamma överförmyndarnämnd REGLEMENTE 1 (5) Gäller från och med KF 22.2012 2015-01-01 KF 137.2006 Reglemente för Nybro, Emmaboda, Torsås och Uppvidinge kommuners gemensamma överförmyndarnämnd Antagen av kommunfullmäktige den 30

Läs mer

Revisionsreglemente för Malung-Sälens kommun

Revisionsreglemente för Malung-Sälens kommun Revisionsreglemente för Malung-Sälens kommun Antaget av kommunfullmäktige 2013-12-16 112 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning... 3 Revisionens formella reglering... 3 Revisorernas antal och organisation... 3

Läs mer

Reglemente. för. barn- och utbildningsnämnd. från och med 2012-04-01

Reglemente. för. barn- och utbildningsnämnd. från och med 2012-04-01 2012-01-18 Dnr BUN 2012.0002 Antaget fullmäktige 2012-03- 29, 25 Reglemente för barn- och utbildningsnämnd från och med 2012-04-01 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Barn- och utbildningsnämndens övergripande uppgifter...

Läs mer

Reglemente för omsorgsnämnden

Reglemente för omsorgsnämnden KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING A 11 1(6) Gäller från Diarienummer 2011-08-29 2011/577 Antagen: kommunfullmäktige 2005-10-30 154 och ändrad senast 2011-08-29 72 (ersätter: KF 2011-03-28 20) Reglemente för

Läs mer

REGLEMENTE FÖR REVISORERNA

REGLEMENTE FÖR REVISORERNA Blad 1 REGLEMENTE FÖR REVISORERNA Beslutat av kommunfullmäktige 10 december 2014, 232 och gäller fr.o.m. 2015-01-01 Revisionens roll 1 Revisorerna och lekmannarevisorerna (revisionen) är fullmäktiges och

Läs mer

Reglemente för Valnämnden i Strängnäs kommun

Reglemente för Valnämnden i Strängnäs kommun 1/8 Beslutad när: 2016-11-28 236 Beslutad av Diarienummer: Ersätter: Gäller för: Kommunfullmäktige KS/2016:380-003 Gäller fr o m: 2017-01-01 Gäller t o m: Dokumentansvarig: Uppföljning: för Valnämnden

Läs mer

1 Revisionens roll Revisionens formella reglering Revisorernas antal och organisation

1 Revisionens roll Revisionens formella reglering Revisorernas antal och organisation Revisionsreglemente 2(7) Innehåll 1 Revisionens roll... 3 2 Revisionens formella reglering... 3 3 Revisorernas antal och organisation... 3 4... 3 5... 3 6... 3 7... 4 8 Revisorernas uppgifter... 4 9...

Läs mer

Reglemente för överförmyndarnämnden

Reglemente för överförmyndarnämnden Utgiven av kommunledningskontoret Antagen av kommunfullmäktige 2018-06-11, 67 Reglemente för överförmyndarnämnden Ansvarsområde och uppgifter 1 Överförmyndarnämnden fullgör de uppgifter som ankommer på

Läs mer

Reglemente för folkhälsorådet

Reglemente för folkhälsorådet Reglemente för folkhälsorådet Upprättat: 2014-05-14 Antaget av: Kommunfullmäktige Datum för antagande: 2014-06-02, 69 Giltig från: 2015-01-01 Kontaktperson: André Enarsson Utöver vad som framkommer i reglemente

Läs mer

Reglemente för valnämnden i Gävle kommun

Reglemente för valnämnden i Gävle kommun 1(6) Reglemente för valnämnden i Gävle kommun Utöver det som föreskrivs i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Nämndens uppgifter Verksamheter 1 Valnämnden 1. är kommunens organ för

Läs mer

Reglemente. överförmyndarnämnden. för. Fastställt: Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen

Reglemente. överförmyndarnämnden. för. Fastställt: Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen Reglemente för överförmyndarnämnden Fastställt av: Kommunfullmäktige Fastställt: 2016-11-24 323 Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen Giltighetstid: från 1 januari 2017 tills vidare A: Överförmyndarnämndens

Läs mer

Reglemente för överförmyndarnämnden KS2015/887/01 Antaget av kommunfullmäktige , 78

Reglemente för överförmyndarnämnden KS2015/887/01 Antaget av kommunfullmäktige , 78 Datum Sida 2015-10-13 1 (7) Reglemente för överförmyndarnämnden KS2015/887/01 Antaget av kommunfullmäktige 2016-05-30, 78 Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org.nr Sunne kommun Verksamhetsstöd

Läs mer

NYKVARNS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING

NYKVARNS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING Reglemente för revisorerna i Nykvarns kommun Antagen av kommunfullmäktige den 23 september 1999 Ändringar införda till och med KF, 92/2011 1 För revisorerna gäller bestämmelser i lag, god revisionssed,

Läs mer

Reglemente för Miljö- och byggnadsnämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015.

Reglemente för Miljö- och byggnadsnämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015. Reglemente för Miljö- och byggnadsnämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015. Nämndens uppgifter 1 Miljö- och byggnadsnämnden ska svara för den verksamhet som ankommer på kommunen enligt miljöbalken,

Läs mer

REGLEMENTE REVISIONEN

REGLEMENTE REVISIONEN 1 REGLEMENTE REVISIONEN Antaget av Kommunfullmäktige 2010-11-24 Vårgårda kommun 447 80 VÅRGÅRDA Tel.vx: 0322-600 600 Telefax: 0322-600 960 PG: 99 33-3 Besöksadress: Kungsgatan 45 E-post: kommunen@vargarda.se

Läs mer

Reglemente. Socialnämnden. Mariestad. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad

Reglemente. Socialnämnden. Mariestad. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad Reglemente Socialnämnden Mariestad Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2012-01-30 (Reviderat i socialnämnden 2014-08-19 och komplettering 2015-01-13) Datum: 2012-01-13 Dnr: SN 2011/0062-700 Sida: 2

Läs mer

DALS-EDS KOMMUN REGLEMENTE. REVISION Antaget av kommunfullmäktige 1997-02-13 Senast reviderat 2006-10-18, 91

DALS-EDS KOMMUN REGLEMENTE. REVISION Antaget av kommunfullmäktige 1997-02-13 Senast reviderat 2006-10-18, 91 DALS-EDS KOMMUN REGLEMENTE REVISION Antaget av kommunfullmäktige 1997-02-13 Senast reviderat 2006-10-18, 91 Innehållsförteckning Sid Revisionens formella reglering 3 Revisorernas antal och organisation

Läs mer

REGLEMENTE FÖR STAFFANSTORPS KOMMUNS REVISORER

REGLEMENTE FÖR STAFFANSTORPS KOMMUNS REVISORER Författning 1.6 Antagen av kommunstyrelsen 6/17 REGLEMENTE FÖR STAFFANSTORPS KOMMUNS REVISORER Revisorerna och lekmannarevisorerna (revisionen) är fullmäktiges och ytterst medborgarnas demokratiska instrument

Läs mer

Laholms kommuns författningssamling 3.7

Laholms kommuns författningssamling 3.7 Laholms kommuns författningssamling 3.7 Reglemente för revisorerna i Laholms kommun; antaget av kommunfullmäktige den 26 oktober 2006, 135 1, med ändring den 16 december 2014, 201 2. Revisionens roll 1

Läs mer

Revisionsreglemente Revisionens roll 1 Revisionens formella reglering 2

Revisionsreglemente Revisionens roll 1 Revisionens formella reglering 2 Revisionsreglemente Revisionens roll 1 Revisorerna och lekmannarevisorerna (revisionen) är fullmäktiges och ytterst medborgarnas demokratiska instrument för granskning och kontroll av den verksamhet som

Läs mer

Utökad budgetram för överförmyndaren KS/2016:104

Utökad budgetram för överförmyndaren KS/2016:104 Ärende 8 TJÄNSTESKRIVELSE 2016-02-23 Kommunstyrelsen Linda Olsson Utredare/Jurist Telefon 08 555 010 53 linda.olsson@nykvarn.se Utökad budgetram för överförmyndaren KS/2016:104 Förvaltningens förslag

Läs mer

Regler. Revisionsreglemente

Regler. Revisionsreglemente Regler Revisionsreglemente 1 Styrdokument Handlingstyp: 2006-12-11 Diarienummer: KS/2006:313 Beslutas av: Fastställelsedatum: 2006-12-11 Dokumentansvarig: Revideras: Minst vart 4:e år Följs upp av: Kommunfullmäktige

Läs mer

FÖRSLAG TILL REVIDERAT REGLEMENTE FÖR LOMMA KOMMUNS REVISORER

FÖRSLAG TILL REVIDERAT REGLEMENTE FÖR LOMMA KOMMUNS REVISORER 1 (5) FÖRSLAG TILL REVIDERAT REGLEMENTE FÖR LOMMA KOMMUNS REVISORER Bilaga Revisionen 9/12 Revisorerna och lekmannarevisorerna (revisionen) är fullmäktiges och ytterst medborgarnas demokratiska instrument

Läs mer

Reglemente för kommunstyrelsens och nämndernas gemensamma bestämmelser och arbetsformer

Reglemente för kommunstyrelsens och nämndernas gemensamma bestämmelser och arbetsformer Reglemente för kommunstyrelsens och nämndernas gemensamma bestämmelser och arbetsformer Antaget av kommunfullmäktige 2015-05-28, 39 Gäller fr o m 2015-07-01 Styrelsens och nämndernas gemensamma bestämmelser

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (6)

FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (6) FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (6) B. 14 REGLEMENTE FÖR VALNÄMNDEN Utöver det som föreskrivs i kommunallagen och vallagen gäller för valnämnden bestämmelserna i detta reglemente. VALNÄMNDENS UPPGIFTER 1 Valnämnden

Läs mer

Reglemente för tekniska nämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015.

Reglemente för tekniska nämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015. Reglemente för tekniska nämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015. Nämndens uppgifter 1 Tekniska nämnden fullgör kommunens uppgifter avseende gator och väghållning, parkverksamhet, nyttjande

Läs mer

Gemensamt reglemente för nämnder och styrelser i Huddinge kommun

Gemensamt reglemente för nämnder och styrelser i Huddinge kommun 1 (8) Antaget av kommunfullmäktige 1991-12-16 183 och 1992-11-23 300 med ändring 1994 12-12, 239, 1995-10-20, 129 och 130, 1994-12-12, 239, 1996-12-02, 271, 1998-12-14, 155, 1999-06-14, 97, 2002-01-21,

Läs mer

Reglemente för samverkansnämnden

Reglemente för samverkansnämnden Reglemente för samverkansnämnden Samverkansnämnden är en gemensam nämnd för Forshaga och Kils kommuner. Nämnden ingår Kils kommuns organisation. Kommunallagens regler om nämnder tillämpas även på gemensamma

Läs mer

Reglemente för arbetsmarknads- och socialnämnden

Reglemente för arbetsmarknads- och socialnämnden KARLSTADS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5) Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2017-02-16 Ersätter: 2014-12-18 Gäller fr o m: 2017-03-01 Reglemente för arbetsmarknads- och socialnämnden Utöver

Läs mer

Reglemente för barn- och utbildningsnämnden

Reglemente för barn- och utbildningsnämnden Reglemente för barn- och utbildningsnämnden Antaget av kommunfullmäktige den 14 oktober 2015, 139 Reglementet gäller från och med 1 november 2015. 0 Uppdrag och verksamhet 1 Barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

För revisionsverksamheten gäller bestämmelser i lag, god revisionssed, detta reglemente samt utfärdade ägardirektiv för kommunala företag.

För revisionsverksamheten gäller bestämmelser i lag, god revisionssed, detta reglemente samt utfärdade ägardirektiv för kommunala företag. Styrdokument Dokumenttyp: Reglemente Beslutat av: Kommunfullmäktige Fastställelsedatum: 2008-09-22 87 Ansvarig: Ekonomichef Revideras: Valår Följas upp: REVISIONSREGLEMENTE FÖR SVENLJUNGA KOMMUN Revisionens

Läs mer

REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN 1(7)

REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN 1(7) REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN 1(7) I anslutning till vad i skollagen och socialtjänstlagen är föreskrivet om den kommunala organisationen för skolan respektive barnomsorgen skall följande gälla

Läs mer

Reglemente. Reglemente för kommunrevisionen KS-221/2010. Detta reglemente gäller från och med den 1 januari 2011.

Reglemente. Reglemente för kommunrevisionen KS-221/2010. Detta reglemente gäller från och med den 1 januari 2011. Reglemente 2010-12-20 Reglemente för kommunrevisionen KS-221/2010 Detta reglemente gäller från och med den 1 januari 2011. Reglementet ersätter det reglemente som beslutades av kommunfullmäktige den 16

Läs mer

Reglemente för Karlstads och Hammarö kommuners gemensamma gymnasienämnd

Reglemente för Karlstads och Hammarö kommuners gemensamma gymnasienämnd KARLSTADS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5) Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2015-12-15 Ersätter: 2006-12-14 Gäller fr o m: 2016-01-01 Reglemente för Karlstads och Hammarö kommuners gemensamma

Läs mer

Reglemente Fritids- och kulturnämnden

Reglemente Fritids- och kulturnämnden Reglemente Fritids- och kulturnämnden Dokumentnamn Dokumenttyp Upprättad Beslutsinstans Reglemente fritids- och Reglemente Kf 2017-06-19, 108 Kommunfullmäktige kulturnämnden REGLEMENTE FÖR FRITIDS- OCH

Läs mer

Reglemente för revisorerna i Gävle kommun

Reglemente för revisorerna i Gävle kommun 1 Reglemente för revisorerna i Gävle kommun Utöver det som föreskrivs i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Revisorernas uppgifter Verksamheter 1 Revisorerna skall 2 1. självständigt,

Läs mer

REGLEMENTE FÖR REVISORERNA

REGLEMENTE FÖR REVISORERNA REGLEMENTE FÖR REVISORERNA GULLSPÅNGS KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2018-03-26, 43 Dnr: KS 2017/782 Revideras xxxx Kommunledningskontoret Torggatan 19, Box 80 548 22 HOVA Tel: 0506-360 00 www.gullspang.se

Läs mer

HÖRBY KOMMUN Flik: 6 Författningssamling Sida: 1 (-7)

HÖRBY KOMMUN Flik: 6 Författningssamling Sida: 1 (-7) Författningssamling Sida: 1 (-7) REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Utöver det som föreskrivs om nämnder i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. SOCIALNÄMNDENS ANSVARSOMRÅDE 1 Nämnden fullgör

Läs mer

Reglemente. valnämnden. för. Fastställt: Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen

Reglemente. valnämnden. för. Fastställt: Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen Reglemente för valnämnden Fastställt av: Kommunfullmäktige Fastställt: 2016-11-24 323 Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen Giltighetstid: från 1 januari 2017 tills vidare A: Valnämndens verksamhet

Läs mer

Reglemente för barn- och utbildningsnämnden i Helsingborg

Reglemente för barn- och utbildningsnämnden i Helsingborg SID 1(7) Reglemente för barn- och utbildningsnämnden i Helsingborg Antaget av kommunfullmäktige den 9 december 2014, 195, att gälla från och med den 1 januari 2015. Kommunfullmäktige har beslutat om en

Läs mer

Författningssamling. Reglemente för revisorerna i Nässjö kommun

Författningssamling. Reglemente för revisorerna i Nässjö kommun Författningssamling Dokumenttyp Reglemente Beslutsinstans Kommunfullmäktige Beslutsdatum 2006-11-30 22 Dokumentansvarig Handläggare för parlamentariska nämnden Kommundirektören Gäller för Nässjö kommuns

Läs mer

Bolagsordning för Nykvarns Kommunkoncern AB KS/2015:169

Bolagsordning för Nykvarns Kommunkoncern AB KS/2015:169 TJÄNSTESKRIVELSE 2015-05-06 Kommunstyrelsen Anders Sloma Utredare Telefon 08 555 010 10 anders.sloma@nykvarn.se Bolagsordning för Nykvarns Kommunkoncern AB KS/2015:169 Förvaltningens förslag till beslut

Läs mer

Reglemente för Vård- och omsorgsnämnden

Reglemente för Vård- och omsorgsnämnden Reglemente för Vård- och omsorgsnämnden Antaget av kommunfullmäktige 2016-09-29 Sidan 2 av 6 REGLEMENTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSNÄMND Antaget av kommunfullmäktige 19 januari 2004, senast reviderad KF 26 september

Läs mer

Reglemente för revisorerna

Reglemente för revisorerna Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Kansli Gäller fr. o m: 2019-01-01 Antagen: KF 227, 2018-12-17 Revisionens uppdrag och formella reglering Roll och uppdrag 1 Revisorerna och de sakkunniga som dessa

Läs mer

Reglemente för Tillväxt- och utvecklingsnämnden

Reglemente för Tillväxt- och utvecklingsnämnden Antaget av kommunfullmäktige 2018-06-14, 129 Reglemente för Tillväxt- och utvecklingsnämnden Utöver vad som föreskrivs i kommunallagen och i förekommande fall annan lagstiftning gäller bestämmelserna i

Läs mer

Reglemente för barn- och utbildningsnämnden

Reglemente för barn- och utbildningsnämnden SID 1(10) Reglemente för barn- och utbildningsnämnden Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se SID 2(10) Kommunfullmäktige har beslutat om en gemensam

Läs mer