Personalfrågor Ansvariga för arbetsmarknadspolitiska

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Personalfrågor Ansvariga för arbetsmarknadspolitiska"

Transkript

1 Cirkulärnr: 1998:128 Diarienr: 1998/2034 P-cirknr: :44 Nyckelord: Handläggare: Sektion/Enhet: PRJ, Utbildning Lars-Gösta Andréen Datum: Mottagare: Rubrik: Förhandlingssektionen Bilagor: SFS 1998:345 Kommunstyrelsen Personalfrågor Ansvariga för arbetsmarknadspolitiska åtgärder Aktivare användning av arbetslöshetsersättningen och arbetsmarknadspolitiska projekt för kompetensutveckling av anställda

2 1998:128 Personalpolitik: :44 Nyckelord: PRJ, Utbildning Förhandlingssektionen Lars-Gösta Andréen Kommunstyrelsen Personalfrågor Ansvariga för arbetsmarknadspolitiska åtgärder Aktivare användning av arbetslöshetsersättningen och arbetsmarknadspolitiska projekt för kompetensutveckling av anställda Aktivare användning av arbetslöshetsersättningen Enligt reglerna för arbetslöshetsersättningen krävs i princip att den arbetslöse inte får ägna sig åt någon annan verksamhet än att aktivt söka arbete för att ha rätt till ersättning. Regeringen har i tilläggsbudget för 1997 föreslagit att arbetslöshetsersättningen på försök under perioden den 1 juli 1997 den 31 december 1998 ska kunna användas på ett mer aktivt sätt. Försöksverksamheten innebär att arbetslöshetsersättningen ska kunna lämnas även till en arbetslös som deltar i ett arbetsmarknadspolitiskt projektarbete (PRJ). PRJ miljoner kronor finns anslaget för 1998 Riksdagen har godkänt försöksverksamheten. För budgetåret 1998 finns avsatt miljoner kronor för den aktivare användningen av arbetslöshetsersättningen som PRJ innebär. Hittills har endast en mycket ringa del av anslaget tagits i anspråk. Eftersom det gäller en försöksverksamhet som sträcker sig till årets slut bör kommuner, som önskar starta projekt i form av PRJ, ansöka om detta snarast möjligt. (Om ansökan, se nedan.)

3 SVENSKA KOMMUNFÖRBUNDET Förordning om aktivare användning av arbetslöshetsersättningen Regeringen har den 4 juni 1998 utfärdat förordningen (1998:345) om aktivare användning av arbetslöshetsersättningen. Förordningen har trätt i kraft den 15 juni 1998 och gäller till och med den 31 december Förordningen är bilagd detta cirkulär genom SFS 1998:345. Genom förordningen har regeringen beslutat att överlåta administrationen av PRJ och beslutanderätten för ansökningar om PRJ till AMS. I förordningen finns bestämmelser om en aktivare användning av arbetslöshetsersättningen genom projektarbete (PRJ). För de bestämmelserna, och de ytterligare bestämmelser om PRJ som finns i Arbetsmarknadsstyrelsens föreskrifter AMSFS 1998:10, redogörs nedan. En aktivare användning av arbetslöshetsersättningen innebär att Arbetsmarknadssyrelsen (AMS) inom ramen för ett projekt som styrelsen har godkänt projektarbete (PRJ) medger rätt till fortsatt arbetslöshetsersättning för personer som deltar i projektet. Ansökan Anordnaren av projektet ska inge ansökan ställd till AMS om godkännande av projektet och medgivande av rätt till fortsatt arbetslöshetsersättning till länsarbetsnämnden i det län där projektarbetet ska genomföras. Före den 15 juni 1998 skulle ansökan om PRJ skickas till Arbetsmarknadsdepartementet. Ansökan ska innehålla dels en beskrivning av projektet, dels uppgift om vilka personer som ska ingå i projektet och deras rätt till arbetslöshetsersättning, dels en redogörelse varför projektet inte kan bedrivas med stöd av andra arbetsmarknadspolitiska åtgärder. Länsarbetsnämnden ska inom en vecka efter det att ansökan getts in till nämnden sända den till AMS med eget yttrande över om förutsättningarna för bifall till ansökningen är uppfyllda. Kommuner kan ansöka om projekt själva eller i samverkan med en eller flera kommuner. Även andra kan ansöka om projekt, exempelvis en arbetsförmedlingsnämnd, en ideell förening eller ett fackförbund. Projekt ska kunna komma i fråga på hela arbetsmarknaden. Villkor för PRJ För att AMS ska godkänna ett projekt ska villkoren i 5 8 i förordningen vara uppfyllda. Anvisning och återkallelse av anvisning Länsarbetsnämnden anvisar arbetslösa till PRJ. Heltidsarbetslösa anvisas till projekt på heltid och deltidsarbetslösa anvisas till projekt på en tid som svarar mot den arbetslöshet som arbetslöshetsersättning lämnas för. När det finns skäl till det ska länsarbetsnämnden pröva om anvisningen till PRJ kan ersättas av arbete på den reguljära arbetsmarknaden.

4 SVENSKA KOMMUNFÖRBUNDET Länsarbetsnämnden ska återkalla anvisningen om deltagaren i projektet gör sig skyldig till allvarlig misskötsamhet eller avvisar ett erbjudande om lämpligt arbete på den reguljära arbetsmarknaden. Ett beslut om återkallelse gäller omedelbart. Beslutet får överklagas till AMS. Försäkringsskydd Den som deltar i PRJ har försäkringsskydd enligt vad som framgår av 15 i förordningen. Arbetsmarknadspolitiska projekt för kompetensutveckling av anställda Allmänt Flera åtgärder inom arbetsmarknadspolitiken är av betydelse för kompetensutveckling av anställda inom kommunal verksamhet. I vissa fall innebär åtgärderna att utbildningsinsatser drivs som projekt som beviljats efter särskild ansökan från arbetsgivare. I detta cirkulär ges nedan en sammanställning av sådana åtgärder. Arbetsmarknadspolitiska åtgärder som stödjer anställdas kompetensutveckling, men inte behandlas i detta cirkulär eftersom de ligger inom ramen för den ordinarie arbetsmarknadspolitiken och inte kräver särskild projektansökan, är bl.a. anställningsstöd för utbildningsvikarier och utbildningsstöd för de anställdas utbildningskostnader enligt förordningen (1997:1275) om anställningstöd respektive förordningen (1997:1276) om utbildningsstöd. Om dessa stöd, se SK Cirkulär 1998:5. Om den studiefinansiering särskilt utbildningsbidrag som finns med anledning av det s.k. Kunskapslyftet, se SK Cirkulär 1998:16 och 129. Kompetensutveckling av kommunalanställda är en fråga som alltid har sin utgångspunkt i lokala förutsättningar och behov. Svenska Kommunförbundet delar regeringens mening, uttryckt i budgetpropositionen för 1998, att detta bör återspeglas i ett ökat lokalt inflytande över de arbetsmarknadspolitiska åtgärder som kan vara ett stöd för kompetensutvecklingen. Jobb-rotation exempel på en projektidé för PRJ Genom s.k. jobb-rotation bör det vara möjligt att höja kompetensen hos anställda som saknar utbildning och som hotas av arbetslöshet, samtidigt som personalresurserna på arbetsstället upprätthålls. För jobb rotation finns följande mål. 1. Höja kompetensen hos de anställda. 2. Låta arbetslösa vikariera för de som kompetensutvecklas och därigenom ge de arbetslösa en värdefull arbetslivserfarenhet. 3. Ge de arbetslösa den utbildning som krävs för att de ska klara verksamheten när de vikarierar för de som kompetensutvecklas.

5 SVENSKA KOMMUNFÖRBUNDET De arbetslösa som ska ersätta den ordinarie personalen under dess utbildning ska således först utbildas enligt punkt 3. ovan. Under sådan utbildning kan de arbetslösa få fortsatt arbetslöshetsersättning genom PRJ. Otraditionella insatser Arbetsförmedlingsnämnderna har under 1998 en ökad möjlighet att använda sig av medel för otraditionella insatser, dvs. insatser som motiveras av arbetsmarknadsskäl men som inte ryms inom ramarna för den ordinarie arbetsmarknadspolitiken. Riksdagen har för budgetåret 1998 beslutat om en ökad ram med 50 miljoner för sådana medel. De ska användas för åtgärder som underlättar för kommunalt anställda att få den utveckling i arbetslivet som de behöver för att inte riskera att förlora arbetet på grund av bristande utbildning. Kommunavtal Med åtgärden bidrag till utbildning i företag som grund är det även under 1998 möjligt för kommuner att teckna s.k. kommunavtal med länsarbetsnämnden och erhålla stöd till kompetensutvecklande insatser. Förordningen (1984:518) om bidrag till utbildning i företag kan därmed tillämpas mer flexibelt och administrativt enklare. Om detta se Arbetsmarknadsstyrelsens allmänna råd för tillämpningen av förordningen. Bidragsgrundande utbildning är utbildning som medverkar till intern och extern rekrytering eller anpassning av arbetsstyrkans kompetens till ändrade förhållanden främst i samband med tekniska förändringar eller förändrad arbetsorganisation och som medverkar till att förhindra uppsägningar. Bidragen ska avse större satsningar på personalutbildning med villkor att planerade neddragningar av personal undviks eller förskjuts i tiden. Överenskommelse ska tecknas mellan länsarbetsnämnden och berörda arbetsgivare. Bidrag kan lämnas med högst kronor per deltagare (inklusive lönebikostnader). Modellen ger större flexibilitet än traditionell företagsutbildning och öppnar möjligheten att kunna ge såväl allmänteoretiska basutbildningar som korta, kostnadskrävande yrkesutbildningar. Åtgärden ska inriktas mot att bredda personalens kompetens och rusta den enskilde för nya arbetsuppgifter. Utbildningen ska drivas som ett särskilt projekt. Växtkraft Mål 4 Genom medlemskapet i EU får Sverige del av EU:s strukturfonder för att genomföra särskilda program bl.a. inom regional- och arbetsmarknadspolitiken. En av dessa strukturfonder är Europeiska socialfonden. Dess övergripande syfte är att bidra till utvecklingen av mänskliga resurser och kompetens i vid mening samt till förbättringar i arbetsmarknadens sätt att fungera.

6 SVENSKA KOMMUNFÖRBUNDET Mål 4, ett av socialfondens målområden, är en strategisk satsning från EU för att främja kompetensutveckling av anställda i samband med strukturomvandling och förändring av produktionssystem. Inom ramen för Europeiska socialfondens riktlinjer för mål 4 har Sverige utarbetat ett nationellt mål 4-program kallat Växtkraft Mål 4. Arbetslivet förändras snabbt. Yrkesgrupper försvinner och nya uppstår. De anställda måste utvecklas och/eller skaffa sig ny kompetens. Växkraft Mål 4 handlar om kompetensutveckling hand i hand med förändring av arbetsorganisationen. Det gäller i första hand för kvinnliga anställda med låg eller otillräcklig utbildning. Sverige är det första EU-land som får använda Mål 4-medel för offentlig sektor. Den totala svenska budgeten är på 5,1 miljarder kronor fram till år Av dessa medel ska 15 procent användas till vårdoch omsorgsverksamhet i kommuner och landsting. Frågor Frågor om Växtkraft Mål 4 besvaras av Sören Elmgren. Frågor om övriga arbetsmarknadspolitiska åtgärder som behandlas i detta cirkulär besvaras av Lars-Gösta Andréen. Frågor om projektarbete (PRJ) besvaras även av Håkan Hellstrand och Vivi Jacobson-Libietis från sektionen för Arbetsmarknads- och Näringslivsutveckling. SVENSKA KOMMUNFÖRBUNDET Förhandlingssektionen Markus Gustafsson Lars-Gösta Andréen Bilaga SFS 1998:345

Personalfrågor. Ny förordning om statligt stöd till arbetsgivare som bekostar utbildning av anställda

Personalfrågor. Ny förordning om statligt stöd till arbetsgivare som bekostar utbildning av anställda Cirkulärnr: 2001:118 Diarienr: 2001/1968 P-cirknr: 2001-2:48 Nyckelord: Handläggare: Sektion/Enhet: Utbildning Förhandlingssektionen Datum: 2001-10-11 Mottagare: Rubrik: Kommunstyrelsen Personalfrågor

Läs mer

Cirkulärnr: 2000:5 Diarienr: 2000/0047 P-cirknr: 2000-2:1 Arbetsmarknadspolitik, Anställningsstöd, Bristyrkesutbildning, Datortek, OTA

Cirkulärnr: 2000:5 Diarienr: 2000/0047 P-cirknr: 2000-2:1 Arbetsmarknadspolitik, Anställningsstöd, Bristyrkesutbildning, Datortek, OTA Cirkulärnr: 2000:5 Diarienr: 2000/0047 P-cirknr: 2000-2:1 Nyckelord: Handläggare: Sektion/Enhet: Arbetsmarknadspolitik, Anställningsstöd, Bristyrkesutbildning, Datortek, OTA Förhandlingssektionen Datum:

Läs mer

Cirkulärnr: 1999:5 Diarienr: 1999/0035 P-cirknr: :2 Arbetsmarknadspolitik, Anställningsstöd, Handikappåtgärder,

Cirkulärnr: 1999:5 Diarienr: 1999/0035 P-cirknr: :2 Arbetsmarknadspolitik, Anställningsstöd, Handikappåtgärder, Cirkulärnr: 1999:5 Diarienr: 1999/0035 P-cirknr: 1999-2:2 Nyckelord: Handläggare: Sektion/Enhet: Arbetsmarknadspolitik, Anställningsstöd, Handikappåtgärder, OTA Datum: 1999-01-12 Mottagare: Rubrik: Förhandlingssektionen

Läs mer

Cirkulärnr: 1995:142 Diarienr: 1995/2048 P-cirknr: :35 Arbetsmarknadspolitik Beredskapsarbete

Cirkulärnr: 1995:142 Diarienr: 1995/2048 P-cirknr: :35 Arbetsmarknadspolitik Beredskapsarbete Cirkulärnr: 1995:142 Diarienr: 1995/2048 P-cirknr: 1995-2:35 Nyckelord: Handläggare: Sektion/Enhet: Arbetsmarknadspolitik Datum: 1995-07-14 Rubrik: Bilagor: Förhandlingssektionen Förordningen (1987:411)

Läs mer

Cirkulärnr: 1997:210 Diarienr: 1997/3382 Nyckelord: Arbetsmarknadspolitik Utvecklingsgaranti Handläggare: Håkan Hellstrand Sektion/Enhet:

Cirkulärnr: 1997:210 Diarienr: 1997/3382 Nyckelord: Arbetsmarknadspolitik Utvecklingsgaranti Handläggare: Håkan Hellstrand Sektion/Enhet: Cirkulärnr: 1997:210 Diarienr: 1997/3382 Nyckelord: Arbetsmarknadspolitik Utvecklingsgaranti Handläggare: Håkan Hellstrand Sektion/Enhet: Arbetsmarknad & Näringsliv Datum: 1997-12-19 Mottagare: Kommunstyrelsen

Läs mer

Cirkulärnr: 1997:121 Diarienr: 1997/1947 P-cirknr: :33 Arbetsmarknadspolitik, Lönebidrag. Personalfrågor Ansvariga för arbetsmarknadspolitiska

Cirkulärnr: 1997:121 Diarienr: 1997/1947 P-cirknr: :33 Arbetsmarknadspolitik, Lönebidrag. Personalfrågor Ansvariga för arbetsmarknadspolitiska Cirkulärnr: 1997:121 Diarienr: 1997/1947 P-cirknr: 1997-2:33 Nyckelord: Handläggare: Sektion/Enhet: Arbetsmarknadspolitik, Lönebidrag Lars-Gösta Andréen Datum: 1997-07-10 Mottagare: Rubrik: Förhandlingssektionen

Läs mer

Cirkulärnr: 2000:38 Diarienr: 2000/0923 Handläggare: Håkan Hellstrand Sektion/Enhet: Tillväxt & Regional utveckling Datum: Mottagare:

Cirkulärnr: 2000:38 Diarienr: 2000/0923 Handläggare: Håkan Hellstrand Sektion/Enhet: Tillväxt & Regional utveckling Datum: Mottagare: Cirkulärnr: 2000:38 Diarienr: 2000/0923 Handläggare: Håkan Hellstrand Sektion/Enhet: Tillväxt & Regional utveckling Datum: 2000-03-30 Mottagare: Kommunstyrelsen Ansvariga för arbetsmarknadsfrågor Ansvariga

Läs mer

Personalfrågor Ansvariga för arbetsmarknadspolitiska

Personalfrågor Ansvariga för arbetsmarknadspolitiska Cirkulärnr: 1995:171 Diarienr: 1995/2727 P-cirknr: 1995-2:39 Nyckelord: Handläggare: Sektion/Enhet: Beredskapsarbete, Konflikt Datum: 1995-10-09 Mottagare: Rubrik: Bilagor: Förhandlingssektionen Kommunstyrelsen

Läs mer

Cirkulärnr: 1999:34 Diarienr: 1999:0418 Handläggare: Vivi Jacobson-Libietis Sektion/Enhet: Arbetsmarknads- och Näringslivsutveckling Datum:

Cirkulärnr: 1999:34 Diarienr: 1999:0418 Handläggare: Vivi Jacobson-Libietis Sektion/Enhet: Arbetsmarknads- och Näringslivsutveckling Datum: Cirkulärnr: 1999:34 Diarienr: 1999:0418 Handläggare: Vivi Jacobson-Libietis Sektion/Enhet: Arbetsmarknads- och Näringslivsutveckling Datum: 1999-02-16 Mottagare: Kommunstyrelsen, ansvariga arbetsmarknadsfrågor,

Läs mer

Cirkulärnr: 1996:38 Diarienr: 1996/0370 Nyckelord: Arbetsmarknadspolitik, Arbetslöshetsersättning Handläggare: Lars-Gösta Andréen Vivi

Cirkulärnr: 1996:38 Diarienr: 1996/0370 Nyckelord: Arbetsmarknadspolitik, Arbetslöshetsersättning Handläggare: Lars-Gösta Andréen Vivi Cirkulärnr: 1996:38 Diarienr: 1996/0370 Nyckelord: Arbetsmarknadspolitik, Arbetslöshetsersättning Handläggare: Lars-Gösta Andréen Vivi Jacobson-Libietis Mats Söderberg Sektion/Enhet: Finanssektionen Datum:

Läs mer

Cirkulärnr: 1996:122 Diarienr: 1996/2259 P-cirknr: :35 Arbetsmarknadspolitik, Arbetslöshetsersättning

Cirkulärnr: 1996:122 Diarienr: 1996/2259 P-cirknr: :35 Arbetsmarknadspolitik, Arbetslöshetsersättning Cirkulärnr: 1996:122 Diarienr: 1996/2259 P-cirknr: 1996-2:35 Nyckelord: Handläggare: Sektion/Enhet: Arbetsmarknadspolitik, Arbetslöshetsersättning Lars-Gösta Andréen Datum: 1996-08-28 Mottagare: Rubrik:

Läs mer

Arbetslöshetsersättning. Personalfrågor Ansvariga för arbetsmarknadspolitiska frågor Ändringar i arbetslöshetsförsäkringen

Arbetslöshetsersättning. Personalfrågor Ansvariga för arbetsmarknadspolitiska frågor Ändringar i arbetslöshetsförsäkringen Cirkulärnr: 2001:12 Diarienr: 2001/0070 P-cirknr: 2001-2:5 Nyckelord: Handläggare: Sektion/Enhet: Arbetsmarknadspolitik Arbetslöshetsersättning Lars-Gösta Andréen Förhandlingssektionen Datum: 2001-01-15

Läs mer

Cirkulärnr: 2000:102 Diarienr: 2000/2178 Handläggare: Håkan Hellstrand Leif Klingensjö Sektion/Enhet: Tillväxt och Regional Utveckling Sektionen för

Cirkulärnr: 2000:102 Diarienr: 2000/2178 Handläggare: Håkan Hellstrand Leif Klingensjö Sektion/Enhet: Tillväxt och Regional Utveckling Sektionen för Cirkulärnr: 2000:102 Diarienr: 2000/2178 Handläggare: Håkan Hellstrand Leif Klingensjö Sektion/Enhet: Tillväxt och Regional Utveckling Sektionen för Socialtjänst Datum: 2000-09-18 Mottagare: Kommunstyrelsen

Läs mer

Cirkulärnr: 2006:20 Diarienr: 2006/0939 P-cirknr: :6 Arbetsmarknadspolitiska insatser, försäkringsskydd. Avdelningen för arbetsgivarpolitik

Cirkulärnr: 2006:20 Diarienr: 2006/0939 P-cirknr: :6 Arbetsmarknadspolitiska insatser, försäkringsskydd. Avdelningen för arbetsgivarpolitik Cirkulärnr: 2006:20 Diarienr: 2006/0939 P-cirknr: 2006-2:6 Nyckelord: Handläggare: Avdelning: Sektion/Enhet: Arbetsmarknadspolitiska insatser, försäkringsskydd Lars-Gösta Andréen Avdelningen för arbetsgivarpolitik

Läs mer

Mats Söderberg. Finanssektionen, sektionen för Skola o Barnomsorg

Mats Söderberg. Finanssektionen, sektionen för Skola o Barnomsorg Cirkulärnr: 1995:22 Diarienr: 1995/0094 Handläggare: Sektion/Enhet: Karin Skilje Mats Söderberg Datum: 1995-01-13 Mottagare: Rubrik: Bilagor: Finanssektionen, sektionen för Skola o Barnomsorg Ansvarig/a

Läs mer

Cirkulärnr: 1998:176 Diarienr: 1998/2797 P-cirknr: :61 Arbetsliv, arbetsmarknad, personalfrågor

Cirkulärnr: 1998:176 Diarienr: 1998/2797 P-cirknr: :61 Arbetsliv, arbetsmarknad, personalfrågor Cirkulärnr: 1998:176 Diarienr: 1998/2797 P-cirknr: 1998-2:61 Nyckelord: Handläggare: Sektion/Enhet: Arbetsliv, arbetsmarknad, personalfrågor Lars-Gösta Andréen Datum: 1998-11-09 Mottagare: Rubrik: Förhandlingssektionen

Läs mer

Cirkulärnr: 1996:103 Diarienr: 1996/1882 P-cirknr: :29 Arbetsmarknadspolitik, Lönebidrag

Cirkulärnr: 1996:103 Diarienr: 1996/1882 P-cirknr: :29 Arbetsmarknadspolitik, Lönebidrag Cirkulärnr: 1996:103 Diarienr: 1996/1882 P-cirknr: 1996-2:29 Nyckelord: Handläggare: Sektion/Enhet: Arbetsmarknadspolitik, Lönebidrag Datum: 1996-06-20 Mottagare: Rubrik: Förhandlingssektionen Bilagor:

Läs mer

Personalfrågor. arbetsmarknadspolitiska åtgärder BEA 95. Överenskommelse om Bestämmelser för arbetstagare i

Personalfrågor. arbetsmarknadspolitiska åtgärder BEA 95. Överenskommelse om Bestämmelser för arbetstagare i Cirkulärnr: 1995:206 Diarienr: 1995/3338 P-cirknr: 1995-2:53 Nyckelord: Handläggare: Sektion/Enhet: BEA Lars-Gösta Andréen Datum: 1995-11-30 Mottagare: Rubrik: Bilagor: Förhandlingssektionen Kommunstyrelsen

Läs mer

CIRKULÄR 2006:36. Utbildningsvikariat

CIRKULÄR 2006:36. Utbildningsvikariat Cirkulärnr: 2006:36 Diarienr: 2006/1571 P-cirknr: 2006-2:11 Nyckelord: Utbildningsvikariat, Arbetsmarknadspolitik Handläggare: Avdelningen för lärande och arbetsmarknad Barbro Emriksdotter Tfn direkt:

Läs mer

Cirkulärnr: 09:19 Diarienr: 09/1405 Handläggare: Vivi Jacobson-Libietis Avdelning: Avdelningen för lärande och arbetsmarknad Datum:

Cirkulärnr: 09:19 Diarienr: 09/1405 Handläggare: Vivi Jacobson-Libietis Avdelning: Avdelningen för lärande och arbetsmarknad Datum: Cirkulärnr: 09:19 Diarienr: 09/1405 Handläggare: Vivi Jacobson-Libietis Avdelning: Avdelningen för lärande och arbetsmarknad Datum: 2009-03-26 Mottagare: Kommunstyrelsen Landstingsstyrelsen Arbetsmarknadsansvarig

Läs mer

Cirkulärnr: 1997:153 Diarienr: 1997/2395 Nyckelord: Budgetpropositionen, Arbetsmarknad Handläggare: Håkan Hellstrand Sektion/Enhet: Arbetsmarknad &

Cirkulärnr: 1997:153 Diarienr: 1997/2395 Nyckelord: Budgetpropositionen, Arbetsmarknad Handläggare: Håkan Hellstrand Sektion/Enhet: Arbetsmarknad & Cirkulärnr: 1997:153 Diarienr: 1997/2395 Nyckelord: Budgetpropositionen, Arbetsmarknad Handläggare: Håkan Hellstrand Sektion/Enhet: Arbetsmarknad & Näringsliv Datum: 1997-09-23 Mottagare: Kommunstyrelsen

Läs mer

Avdelningen för arbetsgivarpolitik

Avdelningen för arbetsgivarpolitik Cirkulärnr: 2006:7 Diarienr: 2006/0157 P-cirknr: 2006-2:2 Nyckelord: Handläggare: Avdelning: Plusjobb Phia Moberg Datum: 2006-01-20 Mottagare: Rubrik: Avdelningen för arbetsgivarpolitik Kommunstyrelsen

Läs mer

Arbetsmarknads- & Näringslivsutveckling

Arbetsmarknads- & Näringslivsutveckling Cirkulärnr: 2000:9 Diarienr: 2000/0073 Handläggare: Sektion/Enhet: Torgny Ljungkvist Datum: 2000-01-12 Mottagare: Rubrik: Bilagor: Arbetsmarknads- & Näringslivsutveckling Kommunstyrelsen Ansvariga för

Läs mer

Leif Klingensjö, Karin Skilje, Mats Söderberg

Leif Klingensjö, Karin Skilje, Mats Söderberg Cirkulärnr: 1995:113 Diarienr: 1995/1697 Handläggare: Datum: 1995-06-06 Mottagare: Rubrik: Claes-Håkan Jacobson, Leif Klingensjö, Karin Skilje, Mats Söderberg Kommunstyrelsen Ansvariga för arbetsmarknadspolitiska

Läs mer

Avdelningen för lärande och arbetsmarknad. - Förordning (2007:414) om jobb- och utvecklingsgarantin,

Avdelningen för lärande och arbetsmarknad. - Förordning (2007:414) om jobb- och utvecklingsgarantin, Cirkulärnr: 07:23 Diarienr: 07/1843 Nyckelord: Handläggare: Avdelning: Datum: 2007-06-19 Mottagare: Rubrik: Bilagor: Avdelningen för lärande och arbetsmarknad Kommunstyrelsen Landstingsstyrelsen Arbetsmarknadsansvarig

Läs mer

Vivi Jacobson-Libietis. Enheten för tillväxt och regional utveckling

Vivi Jacobson-Libietis. Enheten för tillväxt och regional utveckling Cirkulärnr: 2000:89 Diarienr: 2000/1973 P-cirknr: 2000:20 Nyckelord: Växtkraft mål 3 Handläggare: Sektion/Enhet: Hans Granqvist Vivi Jacobson-Libietis Datum: 2000-08-18 Mottagare: Rubrik: Arbetsgivarpolitiska

Läs mer

Personalfrågor. Överenskommelse om lön och anställningsvillkor för personlig assistent och anhörigvårdare

Personalfrågor. Överenskommelse om lön och anställningsvillkor för personlig assistent och anhörigvårdare Cirkulärnr: 1998:76 Diarienr: 1998/1403 P-cirknr: 1998-2:25 Nyckelord: PAN 98 Handläggare: Sektion/Enhet: Datum: 1998-06-02 Mottagare: Rubrik: Förhandlingssektionen Kommunstyrelsen Personalfrågor Bilagor:

Läs mer

Cirkulärnr: 1994:21 Diarienr: 1994:0136. Datum:

Cirkulärnr: 1994:21 Diarienr: 1994:0136. Datum: Cirkulärnr: 1994:21 Diarienr: 1994:0136 Handläggare: Avdsek: Claes-Håkan Jacobson KEP Förh Datum: 1994-01-24 Mottagare: Rubrik: Kommunstyrelsen, Personalfrågor Arbetsmarknadspolitiska åtgärder i regeringens

Läs mer

Cirkulärnr: 2001:87 Diarienr: 2001/1376 P-cirknr: :37 AB, avgångsskyldighet, LAF, LAS. Personalfrågor

Cirkulärnr: 2001:87 Diarienr: 2001/1376 P-cirknr: :37 AB, avgångsskyldighet, LAF, LAS. Personalfrågor Cirkulärnr: 2001:87 Diarienr: 2001/1376 P-cirknr: 2001-2:37 Nyckelord: Handläggare: Sektion/Enhet: AB, avgångsskyldighet, LAF, LAS Förhandlingssektionen Datum: 2001-07-10 Mottagare: Rubrik: Kommunstyrelsen

Läs mer

Personalfrågor Ansvariga för arbesmarknadspolitiska

Personalfrågor Ansvariga för arbesmarknadspolitiska Cirkulärnr: 1998:16 Diarienr: 1998/0144 P-cirknr: 1998-2:9 Nyckelord: Handläggare: Sektion/Enhet: Utbildning Lars-Gösta Andréen Förh Datum: 1998-01-22 Mottagare: Rubrik: Bilagor: Kommunstyrelsen Personalfrågor

Läs mer

Cirkulärnr: 2004:23 Diarienr: SK 2004/0494 Lf 0320/04 P-cirknr: :9. Datum:

Cirkulärnr: 2004:23 Diarienr: SK 2004/0494 Lf 0320/04 P-cirknr: :9. Datum: Cirkulärnr: 2004:23 Diarienr: SK 2004/0494 Lf 0320/04 P-cirknr: 2004-2:9 Nyckelord: Handläggare: Sektion/Enhet: Anställningsstöd Förhandlingsenheten Datum: 2004-03-01 Mottagare: Rubrik: Kommunstyrelsen

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om jobb- och utvecklingsgarantin; SFS 2007:414 Utkom från trycket den 13 juni 2007 utfärdad den 31 maj 2007. Regeringen föreskriver följande. 1 Denna förordning innehåller

Läs mer

Cirkulärnr: 2006:19 Diarienr: 2006/0908 Handläggare: Åsa Persson Leif Lindberg Avdelning: Avdelningen för lärande och arbetsmarknad Avdelningen för

Cirkulärnr: 2006:19 Diarienr: 2006/0908 Handläggare: Åsa Persson Leif Lindberg Avdelning: Avdelningen för lärande och arbetsmarknad Avdelningen för Cirkulärnr: 2006:19 Diarienr: 2006/0908 Handläggare: Åsa Persson Leif Lindberg Avdelning: Avdelningen för lärande och arbetsmarknad Avdelningen för arbetsgivarpolitik Sektion/Enhet: Arbetslivssektionen

Läs mer

Maria Dahlberg Avdelningen för arbetsgivarpolitik

Maria Dahlberg Avdelningen för arbetsgivarpolitik Cirkulärnr: 08:15 Diarienr: 08/0206 Arbetsgivarpolitik: 08-2:6 Nyckelord: Handläggare: Avdelning: Sektion/Enhet: Arbetsmarknadspolitiska insatser Maria Dahlberg Datum: 2008-01-22 Mottagare: Kommunstyrelsen

Läs mer

Personalfrågor Skiljedom i tvist rörande rätt till avgångsförmån enligt AGF-KL mellan TCO-OF genom Svenska Teaterförbundet och Stockholms stad

Personalfrågor Skiljedom i tvist rörande rätt till avgångsförmån enligt AGF-KL mellan TCO-OF genom Svenska Teaterförbundet och Stockholms stad Cirkulärnr: 1995:14 Diarienr: 1995/0050 P-cirknr: 1995-2:6 Nyckelord: Handläggare: Sektion/Enhet: AGF-KL Lars-Gösta Andréen Förh Datum: 1995-01-10 Mottagare: Rubrik: Kommunstyrelsen Personalfrågor Skiljedom

Läs mer

Cirkulärnr: 16:30 Diarienr: 16/03059 P-cirknr: 16-2:17 Nyckelord: Handläggare:

Cirkulärnr: 16:30 Diarienr: 16/03059 P-cirknr: 16-2:17 Nyckelord: Handläggare: Cirkulärnr: 16:30 Diarienr: 16/03059 P-cirknr: 16-2:17 Nyckelord: Handläggare: Avdelning: Sektion/Enhet: BAL, BUI, traineejobb, arbetslösa, nyanlända Phia Moberg Sandra Bergendorff Avdelningen för arbetsgivarfrågor

Läs mer

Personalnämnden/utskott eller motsvarande Änrade regler för arbetsmarknadspolitiska åtgärder fr o m 1 juli 1993

Personalnämnden/utskott eller motsvarande Änrade regler för arbetsmarknadspolitiska åtgärder fr o m 1 juli 1993 Cirkulärnr: 1993:118 Diarienr: 1993:1430 Handläggare: Claes-Håkan Jacobson Erik Maurer Avdsek: KEP Förh SAM Regional Datum: 1993-07-05 Mottagare: Kommunstyrelsen Personalnämnden/utskott eller motsvarande

Läs mer

Cirkulärnr: 1996:44 Diarienr: 1996/0603 P-cirknr: :15. Datum:

Cirkulärnr: 1996:44 Diarienr: 1996/0603 P-cirknr: :15. Datum: Cirkulärnr: 1996:44 Diarienr: 1996/0603 P-cirknr: 1996-2:15 Nyckelord: Handläggare: Sektion/Enhet: ÖLA 2000, Lärare Datum: 1996-02-28 Mottagare: Rubrik: Förhandlingssektionen Kommunstyrelsen Personalfrågor

Läs mer

Cirkulärnr: 1998:180 Diarienr: 1998/2822 P-cirknr: :64. Datum:

Cirkulärnr: 1998:180 Diarienr: 1998/2822 P-cirknr: :64. Datum: Cirkulärnr: 1998:180 Diarienr: 1998/2822 P-cirknr: 1998-2:64 Nyckelord: Handläggare: Sektion/Enhet: HÖK Datum: 1998-11-11 Mottagare: Rubrik: Bilagor: Förhandlingssektionen Kommunstyrelsen Personalfrågor

Läs mer

Personalfrågor Förtroendeskadliga bisysslor Bilagor: SFS 2001:1016 Checklista för bedömning av bisysslors förtroendeskadlighet

Personalfrågor Förtroendeskadliga bisysslor Bilagor: SFS 2001:1016 Checklista för bedömning av bisysslors förtroendeskadlighet Cirkulärnr: 2002:5 Diarienr: 2000:2391 P-cirknr: 2002-2:1 Nyckelord: Handläggare: Sektion/Enhet: Bisyssla, LOA Förhandlingssektionen Datum: 2002-01-15 Mottagare: Rubrik: Kommunstyrelsen Personalfrågor

Läs mer

Cirkulärnr: 2001:42 Diarienr: 2001/0732 P-cirknr: :12. Hans Granqvist, Vivi Jacobsson-Libietes, Leif Lindberg Lf.

Cirkulärnr: 2001:42 Diarienr: 2001/0732 P-cirknr: :12. Hans Granqvist, Vivi Jacobsson-Libietes, Leif Lindberg Lf. Cirkulärnr: 2001:42 Diarienr: 2001/0732 P-cirknr: 2001-2:12 Nyckelord: Handläggare: Sektion/Enhet: Växtkraft Datum: 2001-04-02 Mottagare: Rubrik: Hans Granqvist, Vivi Jacobsson-Libietes, Leif Lindberg

Läs mer

Cirkulärnr: 1998:29 Diarienr: 1998/0473 P-cirknr: 1998-2:13. Lars Ericson. Datum: 1998-02-19

Cirkulärnr: 1998:29 Diarienr: 1998/0473 P-cirknr: 1998-2:13. Lars Ericson. Datum: 1998-02-19 Cirkulärnr: 1998:29 Diarienr: 1998/0473 P-cirknr: 1998-2:13 Nyckelord: Handläggare: Sektion/Enhet: Utbildning Sören Elmgren Datum: 1998-02-19 Mottagare: Rubrik: Bilagor: Förhandlingssektionen Kommunstyrelsen

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (2000:634) om arbetsmarknadspolitiska program; SFS 2007:1031 Utkom från trycket den 4 december 2007 utfärdad den 15 november 2007. Regeringen

Läs mer

Förordning (2000:634) om arbetsmarknadspolitiska program

Förordning (2000:634) om arbetsmarknadspolitiska program SFS nr: 2000:634 Förordning (2000:634) om arbetsmarknadspolitiska program Utfärdad: 2000-06-29 Träder i kraft I:2000-08-01 och 20001-01-01/ Inledande bestämmelser 1 Denna förordning innehåller bestämmelser

Läs mer

Lotta Snickare. Christina Norlin-Mistander, Landstingsförbundet

Lotta Snickare. Christina Norlin-Mistander, Landstingsförbundet Cirkulärnr: 1995:63 Diarienr: 1995/0514 P-cirknr: Personalpolitik 1995-2:20 Nyckelord: Handläggare: Sektion/Enhet: Externmedverkan: Nyckelord: Jämställdhet Hans Granqvist Lotta Snickare Datum: 1995-03-02

Läs mer

Cirkulärnr: 1998:153 Diarienr: 1998/2284 P-cirknr: :55. Datum:

Cirkulärnr: 1998:153 Diarienr: 1998/2284 P-cirknr: :55. Datum: Cirkulärnr: 1998:153 Diarienr: 1998/2284 P-cirknr: 1998-2:55 Nyckelord: Handläggare: Sektion/Enhet: Distansarbete Lars Ericson Datum: 1998-09-28 Mottagare: Rubrik: Bilagor: Förhandlingssektionen Kommunstyrelsen

Läs mer

Personal Några kommentarer kring ferielön Bilagor: Text som skall tillföras Redogörelse för ÖLA 2000, Komplement ferielön

Personal Några kommentarer kring ferielön Bilagor: Text som skall tillföras Redogörelse för ÖLA 2000, Komplement ferielön Cirkulärnr: 1997:194 Diarienr: 1997/3103 P-cirknr: 1997-2:48 Nyckelord: ÖLA 2000 Handläggare: Sektion/Enhet: Håkan Söderberg Datum: 1997-11-26 Mottagare: Rubrik: Förhandlingssektionen Kommunstyrelsen Personal

Läs mer

Regeringens proposition Ytterligare reformer inom arbetsmarknadspolitiken

Regeringens proposition Ytterligare reformer inom arbetsmarknadspolitiken Cirkulärnr: 2007:24 Diarienr: 2007/0735 Handläggare: Vivi Jacobson-Libietis Avdelning: Avdelningen för lärande och arbetsmarknad Datum: 2007-03-23 Mottagare: Kommunstyrelsen Ansvarig för arbetsmarknadsfrågor

Läs mer

Förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Förordningen (1997:1275) om anställningsstöd Förordningen (1997:1275) om anställningsstöd (i lydelse från och med den 1 augusti 2000) Allmänna bestämmelser 1 Denna förordning innehåller bestämmelser om statligt anställningsstöd. Förordning (1999:717).

Läs mer

Redogörelsetext för Bestämmelser för traineejobb

Redogörelsetext för Bestämmelser för traineejobb 2015-11-13 Redogörelsetext för Bestämmelser för traineejobb Redogörelsen omfattar Överenskommelse om Bestämmelser för traineejobb och gäller fr.o.m. 2015-11-12. Parter i överenskommelsen är Sveriges Kommuner

Läs mer

Personalfrågor Skolfrågor Överenskommelse om lön och allmänna anställningsvillkor m.m. ÖLA 00 med Lärarnas Samverkansråd

Personalfrågor Skolfrågor Överenskommelse om lön och allmänna anställningsvillkor m.m. ÖLA 00 med Lärarnas Samverkansråd Cirkulärnr: 2000:145 Diarienr: 3047/2000 P-cirknr: 2000:2-34 Nyckelord: Handläggare: Sektion/Enhet: ÖLA, Lärarnas Samverkansråd Förhandlingssektionen Datum: 2000-12-28 Mottagare: Rubrik: Bilagor: Kommunstyrelsen

Läs mer

Cirkulärnr: 1998:135 Diarienr: 1998:2119 P-cirknr: :48 Nyckelord: Datum:

Cirkulärnr: 1998:135 Diarienr: 1998:2119 P-cirknr: :48 Nyckelord: Datum: Cirkulärnr: 1998:135 Diarienr: 1998:2119 P-cirknr: 1998-2:48 Nyckelord: Handläggare: Sektion/Enhet: AD Datum: 1998-09-03 Mottagare: Rubrik: Förhandlingssektionen Kommunstyrelsen Personalfrågor Arbetsdomstolens

Läs mer

Avdelningen för arbetsgivarpolitik

Avdelningen för arbetsgivarpolitik Cirkulärnr: 2006:22 Diarienr: 2006/0941 P-cirknr: 2006-2:8 Nyckelord: Handläggare: Avdelning: Sektion/Enhet: Pension Agneta Åhlin Avdelningen för arbetsgivarpolitik Förhandlingssektionen Datum: 2006-04-06

Läs mer

Välkommen till Svenska ESF-rådet

Välkommen till Svenska ESF-rådet Välkommen till Svenska ESF-rådet ESF-rådet i korthet Cirka 130 medarbetare i åtta regioner Huvudkontor i Stockholm Myndigheten förvaltar: Europeiska Socialfonden Fead fonden för dem som har det sämst ställt

Läs mer

Ekonomiadministrativa sektionen. Ekonomi/Finans Personalfrågor Beskattning av förmån av utbildning och andra åtgärder vid personalavveckling

Ekonomiadministrativa sektionen. Ekonomi/Finans Personalfrågor Beskattning av förmån av utbildning och andra åtgärder vid personalavveckling 1 Cirkulärnr: 1996:138 Diarienr: 1996:2624 Handläggare: Sektion/Enhet: Jan Svensson Datum: 1996-10-01 Mottagare: Rubrik: Ekonomiadministrativa sektionen Kommunstyrelsen Ekonomi/Finans Personalfrågor Beskattning

Läs mer

Cirkulärnr: 1995:151 Diarienr: 1995/2338. Datum:

Cirkulärnr: 1995:151 Diarienr: 1995/2338. Datum: Cirkulärnr: 1995:151 Diarienr: 1995/2338 Handläggare: Sektion/Enhet: Mats Söderberg Datum: 1995-08-31 Mottagare: Rubrik: Bilagor: Skola och barnomsorg Kommunstyrelsen Styrelsen för gymnasieskolan och vuxenutbildningen

Läs mer

Avdelningen för arbetsgivarpolitik

Avdelningen för arbetsgivarpolitik Cirkulärnr: 2005:51 Diarienr: 2005/1279 P-cirknr: 2005-2:25 Nyckelord: BEA 01 Handläggare: Avdelning: Sektion/Enhet: Phia Moberg Datum: 2005-05-26 Mottagare: Kommunstyrelsen Landstingsstyrelsen Regionstyrelsen

Läs mer

Kulturarvslyftet, utvecklingsanställning Vivi Jacobson-Libietis. Lärande och arbetsmarknad

Kulturarvslyftet, utvecklingsanställning Vivi Jacobson-Libietis. Lärande och arbetsmarknad Cirkulärnr: 13:9 Diarienr: 13/1698 Nyckelord: Handläggare: Avdelning:, utvecklingsanställning Vivi Jacobson-Libietis Datum: 2013-03-08 Mottagare: Rubrik: Lärande och arbetsmarknad Kommunstyrelsen, Landstingsstyrelsen,

Läs mer

Kvalificerad yrkesutbildning som uppdragsutbildning

Kvalificerad yrkesutbildning som uppdragsutbildning Utbildningsutskottets betänkande 2005/06:UbU20 Kvalificerad yrkesutbildning som uppdragsutbildning Sammanfattning I betänkandet behandlar utskottet proposition 2005/06:74 Kvalificerad yrkesutbildning som

Läs mer

Cirkulärnr: 09:16 Diarienr: 09/1053 Arbetsgivarpolitik: 09-2:5 Nyckelord: Nystartsjobb, arbetsmarknad Handläggare: Phia Moberg Avdelning: Avdelningen

Cirkulärnr: 09:16 Diarienr: 09/1053 Arbetsgivarpolitik: 09-2:5 Nyckelord: Nystartsjobb, arbetsmarknad Handläggare: Phia Moberg Avdelning: Avdelningen Cirkulärnr: 09:16 Diarienr: 09/1053 Arbetsgivarpolitik: 09-2:5 Nyckelord: Nystartsjobb, arbetsmarknad Handläggare: Phia Moberg Avdelning: Avdelningen för arbetsgivarpolitik Sektion/Enhet: Förhandlingssektionen

Läs mer

Cirkulärnr: 2002:48 Diarienr: 2002/1072 P-cirknr: :10. Datum:

Cirkulärnr: 2002:48 Diarienr: 2002/1072 P-cirknr: :10. Datum: Cirkulärnr: 2002:48 Diarienr: 2002/1072 P-cirknr: 2002-2:10 Nyckelrd: Handläggare: Sektin/Enhet: Anställningsstöd Förhandlingssektinen Datum: 2002-05-15 Mttagare: Rubrik: Bilagr: Kmmunstyrelsen Persnalfrågr

Läs mer

Personalfrågor Överenskommelser om Avgiftsbefrielseförsäkring Överenskommelse om tillägg till Pensions- och försäkringsavtal

Personalfrågor Överenskommelser om Avgiftsbefrielseförsäkring Överenskommelse om tillägg till Pensions- och försäkringsavtal Cirkulärnr: 1999:159 Diarienr: 2949/1999 P-cirknr: 1999-2:41 Nyckelord: Handläggare: Sektion/Enhet: PFA, Avgiftsbefrielseförsäkring Datum: 1999-12-08 Mottagare: Rubrik: Bilagor: Förhandlingssektionen Kommunstyrelsen

Läs mer

Cirkulärnr: 1994:94 Diarienr: 1994:1219. Datum:

Cirkulärnr: 1994:94 Diarienr: 1994:1219. Datum: Cirkulärnr: 1994:94 Diarienr: 1994:1219 Handläggare: Avdsek: KEP Förh Datum: 1994-05-24 Mottagare: Rubrik: Kommunstyrelsen Personalfrågor Arbetsdomstolens dom 1994 nr 39 angående frågan om övertids- eller

Läs mer

Kommittédirektiv. Översyn av reglerna för flyttningsbidrag. Dir. 2009:108. Beslut vid regeringssammanträde den 26 november 2009

Kommittédirektiv. Översyn av reglerna för flyttningsbidrag. Dir. 2009:108. Beslut vid regeringssammanträde den 26 november 2009 Kommittédirektiv Översyn av reglerna för flyttningsbidrag Dir. 2009:108 Beslut vid regeringssammanträde den 26 november 2009 Sammanfattning av uppdraget En särskild utredare ska formulera förslag till

Läs mer

Personalfrågor Rubrik: Uppföljning och utvärdering av Avtal 95

Personalfrågor Rubrik: Uppföljning och utvärdering av Avtal 95 Cirkulärnr: 1997:146 Diarienr: 1997/2298 P-cirknr: 1997-2:37 Nyckelord: Handläggare: Sektion/Enhet: Enkät Birger Eriksson Lars Asplund Datum: 1997-09-12 Mottagare: Förhandlingssektionen Kommunstyrelsen

Läs mer

Cirkulärnr: 1997:140 Diarienr: 1997/2234 Handläggare: Ingrid Söderström Sektion/Enhet: Vård och Omsorg Datum: Mottagare: Handikappomsorg

Cirkulärnr: 1997:140 Diarienr: 1997/2234 Handläggare: Ingrid Söderström Sektion/Enhet: Vård och Omsorg Datum: Mottagare: Handikappomsorg Cirkulärnr: 1997:140 Diarienr: 1997/2234 Handläggare: Ingrid Söderström Sektion/Enhet: Vård och Omsorg Datum: 1997-09-05 Mottagare: Handikappomsorg Individ-och familjeomsorg Äldreomsorg Personalfrågor

Läs mer

2015-11-13 Redogörelsetext för Bestämmelser för traineejobb Redogörelsen omfattar Överenskommelse om Bestämmelser för traineejobb och gäller fr.o.m. 2015-11-12. Parter i överenskommelsen är Sveriges Kommuner

Läs mer

Svensk författningssamling (SFS)

Svensk författningssamling (SFS) 1 of 7 17/05/2010 11:38 Svensk författningssamling (SFS) Observera: att det kan förekomma fel i författningstexterna. I de flesta fall finns bilagorna med. Bilagor som består av bilder, kartor, uppställningar

Läs mer

Cirkulärnr: 2001:90 Diarienr: 2001/1496 P-cirknr: :38 Nyckelord: Arbetsrätt, Alkoholtest Handläggare: Hedda Mann Sektion/Enhet:

Cirkulärnr: 2001:90 Diarienr: 2001/1496 P-cirknr: :38 Nyckelord: Arbetsrätt, Alkoholtest Handläggare: Hedda Mann Sektion/Enhet: Cirkulärnr: 2001:90 Diarienr: 2001/1496 P-cirknr: 2001-2:38 Nyckelord: Arbetsrätt, Alkoholtest Handläggare: Hedda Mann Sektion/Enhet: Förhandlingssektionen Datum: 2001-08-08 Mottagare: Kommunstyrelsen

Läs mer

Cirkulärnr: 1996:188 Diarienr: 1996/3449. Datum:

Cirkulärnr: 1996:188 Diarienr: 1996/3449. Datum: Cirkulärnr: 1996:188 Diarienr: 1996/3449 Handläggare: Sektion/Enhet: Datum: 1996-12-12 Mottagare: Rubrik: Bilagor: Skola och barnomsorg Kommunstyrelsen Arbetsmarknadsansvarig Gymnasieskolan Inköp Komvux

Läs mer

Cirkulärnr: 09:82 Diarienr: 09/5858 Arbetsgivarpolitik: 09-2:25 Nyckelord: AB, Allmänna bestämmelser, sjuklön Handläggare: Maria Dahlberg Avdelning:

Cirkulärnr: 09:82 Diarienr: 09/5858 Arbetsgivarpolitik: 09-2:25 Nyckelord: AB, Allmänna bestämmelser, sjuklön Handläggare: Maria Dahlberg Avdelning: Cirkulärnr: 09:82 Diarienr: 09/5858 Arbetsgivarpolitik: 09-2:25 Nyckelord: AB, Allmänna bestämmelser, sjuklön Handläggare: Maria Dahlberg Avdelning: Avdelningen för arbetsgivarpolitik Sektion/Enhet: Förhandlingssektionen

Läs mer

Kultur Fastigheter Minskat anslag och förändrade regler för statligt stöd till allmänna samlingslokaler

Kultur Fastigheter Minskat anslag och förändrade regler för statligt stöd till allmänna samlingslokaler Cirkulärnr: 1995:162 Diarienr: 1995: 2575 Handläggare: Avdelning/sektion: Datum: 1995-09-22 Mottagare: Rubrik: Plan- och miljösektionen Kommunstyrelsen Kultur Fastigheter Minskat anslag och förändrade

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (2000:630) om särskilda insatser för personer med arbetshandikapp; SFS 2005:1203 Utkom från trycket den 23 december 2005 utfärdad den 15

Läs mer

Personalfrågor Förskola Förskoleklass Grundskola Skolbarnsomsorg. Lagen om registerkontroll av personal inom förskoleverksamhet,

Personalfrågor Förskola Förskoleklass Grundskola Skolbarnsomsorg. Lagen om registerkontroll av personal inom förskoleverksamhet, Cirkulärnr: 2000:136 Diarienr: 2000/2941 P-cirknr: 2000-2:31 Nyckelord: Handläggare: Sektion/Enhet: Registerkontroll Christina Madfors Förhandlingssektionen Datum: 2000-12-12 Mottagare: Rubrik: Bilagor:

Läs mer

Personal Bestämmelser om pension och avgångsersättning för förtroendevalda

Personal Bestämmelser om pension och avgångsersättning för förtroendevalda Cirkulärnr: 2001:65 Diarienr: 2001/1011 P-cirknr: 2001-2:24 Nyckelord: Handläggare: Sektion/Enhet: Pension Datum: 2001-06-18 Mottagare: Rubrik: Bilagor: Arbetsgivarpolitiska sektionen Kommunstyrelsen Personal

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (6) Beslutsdatum 2008-04-29 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Stockholm Namn på utlysning: Förprojektering

Läs mer

Avdelningen för arbetsgivarpolitik

Avdelningen för arbetsgivarpolitik Cirkulärnr: 08:88 Diarienr: 08/4853 Arbetsgivarpolitik: 08-2:37 Nyckelord: Handläggare: Avdelning: Sektion/Enhet: Arbetskraftsinvandring, arbetstillstånd, Migrationsverket, arbetstillstånd för asylsökande

Läs mer

Regeringens skrivelse 2015/16:154

Regeringens skrivelse 2015/16:154 Regeringens skrivelse 2015/16:154 Riksrevisionens rapport om regional anpassning av arbetsmarknadsutbildning Skr. 2015/16:154 Regeringen överlämnar denna skrivelse till riksdagen. Stockholm den 7 april

Läs mer

Sektionen för Socialtjänst, skydd och säkerhet. Äldreomsorg Individ- och familjeomsorg Kommunen som assistansanordnare avtal m.m.

Sektionen för Socialtjänst, skydd och säkerhet. Äldreomsorg Individ- och familjeomsorg Kommunen som assistansanordnare avtal m.m. Cirkulärnr: 2004:32 Diarienr: 2004/0830 Handläggare: Sektion/Enhet: Margareta Erman Datum: 2004-04-06 Mottagare: Rubrik: Bilagor: Sektionen för Socialtjänst, skydd och säkerhet Handikappomsorg Äldreomsorg

Läs mer

Cirkulärnr: 14:20 Diarienr: 14/2817 P-cirknr: 14-2:8 Nyckelord:

Cirkulärnr: 14:20 Diarienr: 14/2817 P-cirknr: 14-2:8 Nyckelord: Cirkulärnr: 14:20 Diarienr: 14/2817 P-cirknr: 14-2:8 Nyckelord: Handläggare: Avdelning: Sektion/Enhet: Registerkontroll, gymnasieskolan, gymnasiesärskolan, ideella organisationer Avd för arbetsgivarfrågor

Läs mer

Cirkulärnr: 1993:167 Diarienr: 1993:2220 Samtliga handläggare på förhandlingssektionen

Cirkulärnr: 1993:167 Diarienr: 1993:2220 Samtliga handläggare på förhandlingssektionen Cirkulärnr: 1993:167 Diarienr: 1993:2220 Handläggare: Avdsek: Samtliga handläggare på förhandlingssektionen KEP Förh Datum: 1993-11-26 Mottagare: Rubrik: Bilagor: Kommunstyrelsen Personalfrågor Befattningssystem

Läs mer

Praktik. Lättläst svenska

Praktik. Lättläst svenska Lättläst svenska Praktik Om du behöver stärka dina möjligheter att få ett arbete kan du i vissa fall få praktik på ett företag. Det finns fyra olika typer av praktik som du kan få genom oss på Arbetsförmedlingen:

Läs mer

Cirkulärnr: 1995:205 Diarienr: 1995/3294 P-cirknr: :52. Datum:

Cirkulärnr: 1995:205 Diarienr: 1995/3294 P-cirknr: :52. Datum: Cirkulärnr: 1995:205 Diarienr: 1995/3294 P-cirknr: 1995-2:52 Nyckelord: Handläggare: Sektion/Enhet: ÖLA Mona Nettelman Datum: 1995-11-27 Mottagare: Förhandlingssektionen Kommunstyrelsen Personalfrågor

Läs mer

Datum: Barnomsorg, Skolbarnomsorg, Grundskola, Gymnasieskola

Datum: Barnomsorg, Skolbarnomsorg, Grundskola, Gymnasieskola Cirkulärnr: 1998:50 Diarienr: 1998/0920 Handläggare: Sektion/Enhet: Datum: 1998-04-03 Mottagare: Rubrik: Skola och barnomsorg Barnomsorg, Skolbarnomsorg, Grundskola, Gymnasieskola Regeringens prop. 1997/98:93

Läs mer

Datum: Kommunstyrelsen Personalfrågor Ändringar i lagen (1982:80) om anställningsskydd och lagen (1976:580) om medbestämmande i arbetslivet

Datum: Kommunstyrelsen Personalfrågor Ändringar i lagen (1982:80) om anställningsskydd och lagen (1976:580) om medbestämmande i arbetslivet Cirkulärnr: 1994:3 Diarienr: 1994:0008 Handläggare: Avdsek: KEP Förh Datum: 1994-01-04 Mottagare: Rubrik: Kommunstyrelsen Personalfrågor Ändringar i lagen (1982:80) om anställningsskydd och lagen (1976:580)

Läs mer

Kommittédirektiv. Större genomslag för arbetsmarknadspolitiska insatser mot ungdomsarbetslöshet på lokal nivå. Dir. 2014:157

Kommittédirektiv. Större genomslag för arbetsmarknadspolitiska insatser mot ungdomsarbetslöshet på lokal nivå. Dir. 2014:157 Kommittédirektiv Större genomslag för arbetsmarknadspolitiska insatser mot ungdomsarbetslöshet på lokal nivå Dir. 2014:157 Beslut vid regeringssammanträde den 18 december 2014 Sammanfattning En kommitté

Läs mer

Kommunstyrelsen Landstingsstyrelsen Regionstyrelsen Medlem i Pacta Arbetsgivarpolitik Information om regler i lag och kollektivavtal om bisyssla

Kommunstyrelsen Landstingsstyrelsen Regionstyrelsen Medlem i Pacta Arbetsgivarpolitik Information om regler i lag och kollektivavtal om bisyssla Cirkulärnr: 17:50 Diarienr: 17/05350 P-cirknr: 17-2:28 Nyckelord: Bisyssla, bisysslor, LOA, AB 8 Handläggare: Avdelning: Sektion/Enhet: Förhandlingssektionen Datum: 2018-01-24 Mottagare Rubrik: Kommunstyrelsen

Läs mer

Mona Nettelman Kristina Ossmer

Mona Nettelman Kristina Ossmer Cirkulärnr: 1997:78 Diarienr: 1997/1401 P-cirknr: 1997-2:24 Nyckelord: Handläggare: Sektion/Enhet: EU Claes-Håkan Jacobson Mona Nettelman Kristina Ossmer Förhandling Datum: 1997-05-20 Mottagare: Rubrik:

Läs mer

Europeiska socialfonden 2014 2020

Europeiska socialfonden 2014 2020 Europeiska socialfonden 2014 2020 Europeiska socialfonden har finansierat projekt i Sverige sedan 1995 och myndigheten Svenska ESFrådet har ansvarat för Socialfondens svenska program sedan år 2000. Hittills

Läs mer

Arbetsrätt, diskriminering Tomas Björck Förhandlingssektionen

Arbetsrätt, diskriminering Tomas Björck Förhandlingssektionen Cirkulärnr: 2003:57 Diarienr: 2003/1470 P-cirknr: 2003-2:15 Nyckelord: Handläggare: Sektion/Enhet: Arbetsrätt, diskriminering Tomas Björck Förhandlingssektionen Datum: 2003-06-26 Mottagare: Rubrik: Bilagor:

Läs mer

UPPGIFTER FÖR CIRKULÄRDATABASEN. Cirkulärnr: 18:33 Diarienr: 18/04269 P-cirknr: 17-2:17 Nyckelord:

UPPGIFTER FÖR CIRKULÄRDATABASEN. Cirkulärnr: 18:33 Diarienr: 18/04269 P-cirknr: 17-2:17 Nyckelord: UPPGIFTER FÖR CIRKULÄRDATABASEN Cirkulärnr: 18:33 Diarienr: 18/04269 P-cirknr: 17-2:17 Nyckelord: Handläggare: Avdelning: Sektion/Enhet: HÖK 18, Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Samverkansråd

Läs mer

Post 1 av 1 träffar. Departement: Arbetsmarknadsdepartementet A. Utfärdad: Ändring införd: t.o.m. SFS 2018:1022

Post 1 av 1 träffar. Departement: Arbetsmarknadsdepartementet A. Utfärdad: Ändring införd: t.o.m. SFS 2018:1022 Regeringskansliets rättsdatabaser Post 1 av 1 träffar SFS-nummer 2007:414 Förordning (2007:414) om jobb- och utvecklingsgarantin Departement: Arbetsmarknadsdepartementet A Utfärdad: 2007-05-31 Ändring

Läs mer

UPPGIFTER FÖR CIRKULÄRDATABASEN. Cirkulärnr: 17:28 Diarienr: 17/03064 P-cirknr: 17-2:17 Nyckelord: Handläggare:

UPPGIFTER FÖR CIRKULÄRDATABASEN. Cirkulärnr: 17:28 Diarienr: 17/03064 P-cirknr: 17-2:17 Nyckelord: Handläggare: UPPGIFTER FÖR CIRKULÄRDATABASEN Cirkulärnr: 17:28 Diarienr: 17/03064 P-cirknr: 17-2:17 Nyckelord: Handläggare: Avdelning: Sektion/Enhet: HÖK 17, OFRs förbundsområde Läkare Ann-Sophie Svedhem Jeanette Hedberg

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (1996:1654) om särskilt utbildningsbidrag; SFS 1998:658 Utkom från trycket den 24 juni 1998 utfärdad den 11 juni 1998. Regeringen föreskriver

Läs mer

Gymnasieelever vid folkhögskola

Gymnasieelever vid folkhögskola Cirkulärnr: 2005:74 Diarienr: 2005/1754 Handläggare: Laina Kämpe, Eva-Lena Arefäll, Mats Söderberg Avdelning: Avdelningen för lärande och arbetsmarknad Datum: 2005-08-03 Mottagare: Ansvarig för gymnasieskolan

Läs mer

Personal Ekonomi/Finans Arbetsdomstolens dom 1998 nr 109 angående fråga om pensionsfordran Bilagor: AD-dom 1998 nr 109

Personal Ekonomi/Finans Arbetsdomstolens dom 1998 nr 109 angående fråga om pensionsfordran Bilagor: AD-dom 1998 nr 109 Cirkulärnr: 1998:152 Diarienr: 1998/2281 P-cirknr: 1998-2:54 Nyckelord: Handläggare: Sektion/Enhet: AD, Pensioner Anders Mellberg Kerstin Ehlin Datum: 1998-09-21 Mottagare: Rubrik: Förhandlingssektionen

Läs mer

Cirkulärnr: 1995:221 Diarienr: 1995/3543 P-cirknr: Personalpolitik :60 Nyckelord: AFL/Basbelopp Handläggare: Marianne Hörding Anders Mellberg

Cirkulärnr: 1995:221 Diarienr: 1995/3543 P-cirknr: Personalpolitik :60 Nyckelord: AFL/Basbelopp Handläggare: Marianne Hörding Anders Mellberg Cirkulärnr: 1995:221 Diarienr: 1995/3543 P-cirknr: Personalpolitik 1995-2:60 Nyckelord: AFL/Basbelopp Handläggare: Marianne Hörding Anders Mellberg Anna-Maria Wide Sektion/Enhet: Förhandlingssektionen

Läs mer

Socialfondsprogrammet

Socialfondsprogrammet Socialfondsbroschyr 2015.indd 1 Europeiska socialfonden 2014 2020 2015-03-26 11:21 Europeiska socialfonden har finansierat projekt i Sverige sedan 1995 och myndigheten Svenska ESFrådet har ansvarat för

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (1996:1100) om aktivitetsstöd; SFS 2007:814 Utkom från trycket den 20 november 2007 utfärdad den 8 november 2007. Regeringen föreskriver

Läs mer