N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE"

Transkript

1 N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE

2 HEJ DIN NYA BIL INUTI DIN BIL SENSUS SID 01 SID 04 SID 08 SID 12 INTELLISAFE DRIVE-E R-DESIGN VOLVO OCEAN RACE SID 14 SID 16 SID 18 SID 20 UTTRYCK DIN PERSONLIGHET EN PERSONLIG INTERIÖR KLÄDSLAR ALUMINIUMHJUL SID 26 SID 28 SID 22 SID TILLBEHÖR UPPLEVELSEN SID TEKNISKA SPECIFIKATIONER I EN VOLVO 4369 SID 38 LACKER 1783 OMSLAG 2041 SID

3 V40 HEJ Läs mer på volvocars.se 01 VI ÄR VOLVO. VI SÄTTER MÄNNISKOR FRÄMST. På vilket sätt kan vi göra den här personens liv lite bättre, lite lättare och lite bekvämare? Vi är svenska. I vår designtradition utgår vi alltid från användaren och ställer frågan: På vilket sätt kan vi göra den här personens liv lite bättre, lite lättare och lite bekvämare? Den filosofin har alltid varit grunden när vi formger och konstruerar våra bilar. Så medan många andra biltillverkare börjar med tekniken och sedan försöker rätta människan därefter, gör vi tvärtom och designar våra bilar utifrån dig och dina behov. Vi förstår vad du behöver och använder vår ingenjörskonst till att göra ditt liv lättare, bättre, säkrare och skönare. Formen följer funktionen, och när man designar en bil inifrån och ut med tanke på människan får också slutresultatet en naturlig skönhet. Vår ambition är att du bara genom att titta på våra bilar och interagera med dem kommer att känna dig väl till mods, varje dag. Den här filosofin har resulterat i många banbrytande innovationer genom vår 86-åriga historia. Som till exempel trepunktsbältet som vi lanserade 1959 och är standard i så gott som alla dagens bilar. Vi har också löst en del miljöproblem på vägen. Redan 1976 utvecklade vi lambdasonden, en sensor som övervakar motorns avgaser och anpassar bränsleblandningen för minskade utsläpp, högre prestanda och bättre bränsleekonomi. Den är fortfarande en viktig komponent i dagens alla bensindrivna bilar över hela världen. Innovationer är hjärtat i Volvo. Kanske har det att göra med vårt ursprung.

4 För oss är god design ett sätt att leva, ingen lyx.

5 För att vara ett land med lite befolkning har Sverige producerat ett övermått av kreativ talang. Och vi vet att verklig kreativitet förutsätter att du tror på dig själv och gör saker så som du vet att de ska göras, oavsett vad andra håller på med. Ta våra säten till exempel. Under tidigt 60-tal konsulterade vi en grupp ortopediska kirurger på Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg. De undrade till en början varför ett gäng bildesigners ville träffa dem. För ingen hade tidigare tänkt på att fråga en ortopedkirurg om råd när man ska designa ett bilsäte. Fast de ergonomiska sätena som sedan utvecklades som ett resultat av detta har gjort våra bilar världs berömda för överlägsen långfärdskomfort. Och i enlighet med skandinavisk hantverkstradition använder vi bara de allra bästa materialen, som det ultrastarka boronstålet i våra bilars krockburar. Inuti bilen använder vi naturliga, autentiska material inte för att det råkar vara inne just nu, utan för att det är material som både känns bra och får dig att må gott till kropp och själ. Att skapa en vacker upplevelse för dig är helt naturligt för oss. För oss är god design ett sätt att leva och ingen lyx.

6 V40 DIN NYA BIL Läs mer på volvocars.se 04 LITEN VOLVO, MYCKET KARAKTÄR. Volvo V40 är designad för att glädja dig varje dag, vare sig du tar en sväng på stan eller bestämmer dig för en spontantripp ut på landet över helgen. Nya Volvo V40 matchar dig perfekt. Med sina rena linjer och distinkta profil, är det här en femdörrars premiumbil som skiljer sig från mängden utan att behöva höja rösten. I en bilklass som domineras av mer eller mindre likartade kloner, är V40 en frisk fläkt av skandinavisk flärd. Men skönheten i den här bilen går djupare än lacken. V40 är designad för att glädja dig varje dag, vare sig du tar en sväng på stan eller bestämmer dig för en spontantripp ut på landet över helgen. Du får inte bara de fina material och den byggkvalitet du förväntar dig av oss. V40 är dessutom fulladdad med innovativ teknik. Och eftersom vi vet att du älskar bilkörning, får du ett superbt chassi och ett urval högpresterande motorer att välja mellan. Looken, körglädjen och den innovativa tekniken V40 har verkligen allt.

7

8 Slående utseende, övertygande prestanda. De rena, eleganta linjerna hos V40 förkroppsligar essensen av tidlös skandinavisk design. På insidan, är den slimmade, ramlösa backspegeln en hyllning till intuitivt elegant smartphone-design. FÖR ATT SE MER AV DESIGNEN HOS V40, GÅ TILL VOLVOCARS.SE

9 Vi vet att Volvoköpare över hela världen vill stå ut ur mängden men på ett subtilt, sofistikerat sätt, säger Simon LaMarre som är exteriördesigner för V40. Därför skapade han och hans team en form som drar in dig och belönar dig med kärleksfullt utförda detaljer ju närmare du tittar. Som den subtila knycken på bakdörrarna som för tankarna till Volvo P1800, vår legendariska sportvagn från 60-talet, och bakluckan med sin distinkta panel i svart glas. Och med vårt hjulutbud kan du ge din V40 en ännu personligare, mer slående look vare sig du är inne på de sportiga Ixion- hjulen eller de aerodynamiskt optimerade Ailos-hjulen som du kan få med dekor i rött, vitt eller lime. Naturligtvis bjuder V40 på mer än vad du kan se med blotta ögat. Våra ingenjörer har lagt ned tusentals timmar på att fintrimma V40-chassit för att du ska få en spänstig och lustfylld körupplevelse vare sig du smidigt tar dig fram på trånga stadsgator, har skoj på kurviga landsvägar eller glider avspänt längs motorvägarna. Och för att ytterligare förhöja din körupplevelse har V40 begåvats med Corner Traction Control som standard. Det är ett torque vectoring-system som förebygger understyrningstendenser och gör kurvorna till ett sant nöje. Allt detta fullbordas av vårt utbud av bränsleeffektiva motorer från den blixtrande kraftfulla T5 på 245 hk till vår nya ultraeffektiva D2 turbodiesel som bara släpper ut 88 g CO 2 per km. Vi har den perfekta motorn för dig.

10 V40 INUTI DIN BIL Läs mer på volvocars.se 08 Vi i Sverige vistas som bekant gärna ute i naturen. Men när vintern bryter in med isvindar från norr finns det ingen bättre plats än att vara inomhus i ett elegant, ombonat hem. Samma känsla av trygghet och omtanke kan du uppleva i en V40, omgiven av vacker design och utsökta material. Dra igen de rejäla dörrarna till ljudet av en till fredställande dov duns och känn in en sällsamt behaglig plats, helt och hållet designad för att du ska kunna njuta av bilkörningen. Vårt fokus på att reducera distraktioner och göra det så okomplicerat som möjligt ger dig frihet att köra samtidigt som du skruvar upp volymen på din favoritlåt, eller helt enkelt lyssnar på motorns diskreta musik. Vilken sinnesstämning du än är i, vare sig du är full av energi eller känner dig mer tillbaka lutad, är den rena luxuösa interiören i V40 designad för att vara den självklara scenen för den som betyder mest du.

11 DITT HEM LÅNGT HEMIFRÅN.

12

13 V40 INUTI DIN BIL Läs mer på volvocars.se 11 Ge plats för ljus. Skandinaver som vi är vet vi vad som krävs för att skapa en vacker interiör. Vi älskar att skapa en omgivning av fina material och vackra former, smak fullt upplyst för att stämma med dina olika sinnesstämningar och ge en känsla av välbefinnande. Därför har vi lagt ned extra mycket omsorg på belysningen inuti din V40. På dagtid, släpper vårt panoramatak i glas in ljuset från himlen och gör det ännu behagligare att vistas i den spatiösa och luftiga kupén vare sig du sitter fram eller bak. Och på kvällen skänker stämningsbelysningen ännu mer atmosfär åt din resa, med sju olika ljusteman för att matcha din sinnesstämning från Toscana Vit till Violet Blå. Som en ytterligare touch av ljus, har vi tagit fram en upplyst växelväljarknopp till automatlådan som ger interiören ännu en accent på natten. Och det vackra digitala kombiinstrumentet ger V40 en speciell känsla av cool modernitet. Allt detta rundas av med den slimmade, ramlösa innerbackspegeln som är inspirerad av modern smartphone- design. Faktum är att vi lagt ned så mycket omtanke på interiören i din V40, att du önskar att resan aldrig tar slut. Vår övertygelse är att omgivningen i din Volvo ska anpassa sig efter dina olika sinnesstämningar. Och nu omfattar detta även hur informationen i kombiinstrumentet presenteras. Vårt digitala kombiinstrument ger dig tre olika teman för att visa snyggt paketerad förarinformation Eco, Performance och Elegance. LÄS MER PÅ VOLVOCARS.SE

14 7 TOTAL LJUDUPPLEVELSE Vi på Volvo tycker att du ska få njuta av allra bästa tänkbara ljud i din bil. Därför skapade vi ljudanläggningen som ingår i Sensus Connect med Premium Sound tillsammans med den ansedda ljudspecialisten Harman Kardon. Systemet har 10 hifi-högtalare från Harman Kardon och en förstärkare utrustad med Dirac Live den nya generationen programvara för excellent ljudåtergivning. Detta ljudsystem levererar ett otroligt realistiskt ljud med mäktig bas. Alla i bilen kan njuta av en ljudupplevelse i särklass och du ansluter enkelt olika externa mediaspelare till systemet. LÄS MER PÅ VOLVOCARS.SE Beroende på din sinnesstämning, kan du välja mellan tre olika visningslägen i det högupplösta digitala kombiinstrumentet och 7-tumsskärmen: Elegance, Eco och Performance.

15 V40 SENSUS Läs mer på volvocars.se 13 Volvo Sensus. Du har kontrollen, helt naturligt. Eftersom du kommer att tillbringa den mesta tiden i förarsätet, har vi designat en enastående omgivning för dig. Vi har gjort instrumenten och reglagen så enkla och intuitiva att använda som möjligt. Vår idé att koppla upp dig och din bil med världen omkring dig kallar vi för Sensus. Vårt digitala kombiinstrument är det senaste uttrycket för denna filosofi. Det ger dig all information du behöver utan att för den skull överösa dig med data. Dessutom ger det dig tre olika visningslägen att välja mellan Elegance, Eco och Performance. Samtidigt synkas även 7-tumsskärmen i instrumentpanelen med de olika visningslägena. När du ställer in visningsläget för kombiinstrumentet, anpassas färgtemat i 7-tumsskärmen för att ge dig en ännu bättre upplevelse. Och det finns mer än så: med vårt nya system Sensus Connect förvandlar du den integrerade 7-tumsskärmen i instrumentpanelen till ett uppkopplat multimediacenter som ger dig tillgång till bland annat TuneIn internetradio med radiokanaler över hela världen, såväl som flera användbara och roliga appar. Bland annat kan du boka service direkt från bilen och enkelt meddela nära och kära när du kommer fram och var du befinner dig. Men det här är bara början. Med Sensus Connect är din Volvo också förberedd för kommande smarta molnbaserade funktioner som underlättar livet i bilen. Komplettera med det nya integrerade navigationssystemet Sensus Navigation och du får omedelbar tillgång till ständigt uppdaterade kartor över hela världen. Och med 3D-visning blir det lättare än någonsin att hitta destinationen. Med en app kan du även enkelt hitta och betala för din parkering. Den bästa Sensusupplevelsen får du när du kopplar ihop Sensus Connect och Sensus Navigation med Volvo On Call. Volvo On Call ger dig bland annat en 3G-anslutning med utmärkt mottagning genom att använda bilens integrerade takantenn. Det betyder att du kan skapa en egen WiFi-zon i bilen för alla dina uppkopplade enheter. Volvo On Call inkluderar även en innovativ smartphone-app som du kan använda för att fjärrstyra din bil. Vare sig du står hemma i köket en kall vintermorgon eller är på en flygplats på andra sidan jorden, kommer Volvo On Call snart att bli din dagliga förbindelse med din bil: du kan fjärrstarta den bränsledrivna motorvärmaren, sända en adress direkt till din bils navigationssystem, kolla bränslenivån, se var bilen befinner sig och mycket annat. Men vi skulle inte vara trogna våra skandinaviska designvärderingar om vi bara skapade snygga displayer, skärmar och appar. I linje med vår passion för skulpterade fysiska objekt, har vi lagt ned samma omsorg i designen av din Volvos fysiska reglage och kontroller. Som i vår ikoniska flytande mittkonsol med den smart utformade klimatkontrollen.

16 V40 INTELLISAFE Läs mer på volvocars.se 14 JUST DET. HAR VI SAGT NÅGOT OM SÄKERHET? Bilar körs av människor, sa de, så grundprincipen bakom allt vi gör på Volvo är därför och måste alltid vara säkerhet. Redan 1927 bestämde sig våra grundare Assar Gabrielsson och Gustaf Larson för att göra urstarka bilar som skulle klara dåtidens dåliga vägstandard. Men styrka i sig var inte nog. De hade också en vision: Bilar körs av människor, sa de, så grundprincipen bakom allt vi gör på Volvo är därför och måste alltid vara säkerhet. I dag är vårt mål att år 2020 ska ingen bli allvarligt skadad i en ny Volvo. Vi tror att våra grundare håller med. För att hjälpa oss nå detta mål samtidigt som vi förverkligar vår filosofi om att förenkla ditt liv, är din V40 begåvad med en rad intuitiva säkerhets teknologier. De finns där för att stödja din dagliga bilkörning, skydda dig i händelse av en olycka och framför allt förebygga olyckor. Vi kallar detta IntelliSafe. Vi vet att V40-ägarna älskar bilkörning, men i en värld där trafiken bara ökar blir du ständigt utsatt för andras misstag. Därför erbjuder IntelliSafe en rad verkligt smarta teknologier som City Safety och vår Kollisionsvarnare med full autobroms och Pedestrian såväl som Cyclist Detection. V40 är dessutom först i världen med en fotgängarkrockkudde Pedestrian Airbag Technology. Skulle det värsta hända och du kolliderar med en fotgängare, blåses krockkudden upp för att mildra skadeverkningarna vilket kan göra en stor skillnad. Ännu ett exempel på vårt åtagande för alla trafi kanters säkerhet vare sig de befinner sig inuti eller utanför en Volvo. Inte undra på att Volvo V40 fick maximala fem stjärnor av europeiska krocktestinstitutet Euro NCAP såväl som utmärkelsen Euro NCAP Best in Class Cars Award i den tuffa gruppen för små familjebilar med det bästa totalresultatet som någonsin uppmätts av institutet.

17 RETOUCH 14w14 CHANGE COLOUR Kan du se vår radar? Den är elegant integrerad i grillen på V40 men jobbar hårt för att skydda både dig och de som befinner sig utanför din bil. Vi kallar det Kollisionsvarnare med full autobroms och Pedestrian och Cyclist Detection ett långt namn men du kan rätt och slätt kalla det ett genombrott för säkerheten. När du kör i stan ser City Safety till att du inte kör in i fram förvarande fordon om det gör en hastig inbromsning. Detta avancerade IntelliSafe-system är aktivt upp till 50 km/h och känner av ifall du är på väg att köra in i fordonet framför och bromsar din bil automatiskt om det skulle behövas. Vår döda-vinkel-varnare BLIS (Blind Spot Information System) använder radarteknik för att hjälpa dig upptäcka fordon på väg in i din döda vinkel. Dessutom har den Cross Traffic Alert som håller uppsikt på fordon som annars kan vara svåra att se när du backar ut från en skymd parkering. Vi bryr oss även om dina medtrafikanter. Därför har vi utvecklat Pedestrian Detection och Cyclist Detection med full autobroms som håller uppsikt på fotgängare och cyklister som kommer i din väg och bromsar automatiskt om du inte hinner reagera i tid.

18 VI TYCKER ATT HÅLLBAR BILKÖRNING ÄR SPÄNNANDE. DET KOMMER DU OCKSÅ ATT GÖRA.

19 V40 DRIVE-E Läs mer på volvocars.se 17 Drive-E är hjärtat i varje Volvo vi bygger. Det är vårt övergripande arbetssätt för att förverkliga hållbar bilkörning. Det är också det innovativa tänkandet bakom en mängd teknologier som ger dig mer effektivitet och lägre bränslekostnader utan att kompromissa med glädjen att köra. Några av våra tekniska framsteg inom Drive-E är att vi reducerat den inre friktionen i våra motorer och genomfört en rad aerodynamiska förbättringar som ger dig maximal nytta av både motor och bränsle. Vi använder start/stopp-teknik, motorbroms energiåtervinning och strävar alltid efter att göra vår tillverkning ännu effektivare ur ett hållbarhetsperspektiv till exempel är all elektricitet vi använder i våra fabriker i Sverige producerad av ren vattenkraft. Helt enkelt för att hållbar mobilitet är en bärande del av vår filosofi för intelligent och omtänksam lyx. Till detta hör också ett brett urval av kraftfulla, högeffektiva motorer till din V40, allt från den ultraeffektiva turbodieseln D2 som bara släpper ut 88 g CO 2 /km*, till den femcylindriga 2,0-liters bensin motorn T5 på 245 hk. *Uppgifter om bränsleförbrukning och CO 2 -utsläpp avser bilar med manuell växellåda.

20 Tittar du på mig? Bra. Vill du maximera den dynamiska personligheten hos din V40? I så fall är R-Design som gjord för dig, med en rad designdetaljer som ger din Volvo en sportig, unik profil. Välj det sänkta sportchassit och dra nytta av för delarna med vassa vägegenskaper och kvick styr respons utan att kompromissa med åkkomforten. Samtidigt ser de unika fjäderbensstagen till att ytterligare stabilisera chassit, vilket minskar karossens krängning vid hård kurvtagning. Och eftersom du kan få vår sportiga V40 R-Design med en bränsle effektiv bensin- eller dieselmotor inklusive en kraftfull femcylindrig bensinmotor på 245 hk har du alltid tillgång till kraft när du behöver den.

21 V40 R-DESIGN Läs mer på volvocars.se 19 De exteriöra designdetaljerna inkluderar en exklusiv R-Design- front med en blank svart grill, unika LED-varselljus, unika backspegelkåpor i silver-finish och en racinginspirerad bakre diffuser med en uppsättning distinkta, kromade dubbla slut rör. Insidan bjuder på en ny, svart interiör med skulpterade framsäten i svart textilnubuck och perforerat läder, såväl som ett sportigt svart innertak. Den upplysta växelväljarknoppen, vårt unika digitala kombiinstrument i blått R-Design-utförande och LED-interiörbelysningen allt bidrar till din upplevelse av R-Design.

22 VOLVO OCEAN RACE DELA UTMANINGEN PÅ VOLVOOCEANRACE.COM

23 V40 VOLVO OCEAN RACE Läs mer på volvocars.se 21 UPPLEV EN MÄNSKLIG UTMANING, OMGIVEN AV KOMFORTEN I EN VOLVO. För att vara först i mål, måste du först komma i mål. Tänk dig en skoningslös resa på km över världshaven i nio månader, att uthärda 16- metersvågor, rasande stormar och total frånvaro av komfort 24 timmar om dygnet. Att leva utlämnad till naturens krafter, fullständigt beroende av din egen skicklighet, din utrustning och dina lagkamrater. Att möta de mest extrema fysiska och psykologiska förhållandena, där den mänskliga förmågan pressas till sin gräns. Att konstant kastas mellan hopp och förtvivlan, med vetskapen att ett enda misstag på ett ögonblick kan radera år av förberedelser. Ja, förmodligen är detta långt ifrån din vardag (såvida du inte råkar vara en av besättningsmedlemmarna på någon av båtarna som deltar i Volvo Ocean Race, förstås). En riktigt god nyhet är dock att det finns ett sätt för dig att få del av detta storslagna äventyr även under de inte fullt så episka ögonblick då du fastnat i rusningstrafiken någonstans mellan A och B. Som en hyllning till de modiga män och kvinnor ombord på de högteknologiska Volvo Ocean 65-båtarna skapade vi Volvo V40 Ocean Race Edition en V40 med några mycket speciella designelement som fångar upp andan i en mänsklig utmaning utöver det vanliga. Du märker det redan på utsidan: den unika exteriörfärgen Ocean blå II metallic, de specialdesignade 17-tumshjulen Portunus (namngivna efter hamnarnas gud), de högblanka svarta ytterbackspegelsfästena och de skinande, kromade fönsterramarna. Och väl ombord, är du och dina besättningsmedlemmar omgivna av en noggrant utformad läderinteriör med seglingsinspirerad sportig hi-tech-look och flera unika detaljer. Bland annat lädersäten med kontrasterande orange sömmar, ett unikt Volvo Ocean Race dekorinlägg och Volvo Ocean Race textilmattor. OK, det gör dig inte till någon Volvo Ocean Race-seglare. Men när du njuter av vägkomforten i din Volvo, blir du påmind om ett av de mest utmanande äventyren på jorden Volvo Ocean Race.

24 VILKEN V40 ÄR DU? Gratulerar, du är på väg att välja en Volvo V40. Kanske har du till och med bestämt dig för vilken motor du vill ha. Nu behöver du bara bestämma den utrustningsnivå som är rätt för dig. Vi har gjort det enkelt för dig genom att sätta ihop fem utrustningsnivåer som vi tror du kommer att uppskatta. Vare sig du vill ha alla lyxiga detaljer eller söker en mer renodlad sportig look inifrån och ut, har vi den rätta V40-specifikationen för dig.

25 V40 UTTRYCK DIN PERSONLIGHET Läs mer på volvocars.se 23 V40 Redan i standardutförande får du en hög komfort- och tekniknivå i din Volvo. I standardutrustningen ingår bland annat färddator, klädsel Lorensberg textil, Performance 2x25 W ljud anläggning, ESC antisladd-system, Larm Volvo Guard, elmanövrerad parkeringsbroms och elfönsterhissar fram och bak. För fullständig lista, se Utrustningsnivåer sidan 34. KINETIC Utrustningsnivån Kinetic, som betyder läran om kroppars rörelse, ger dig bekvämligheterna som förhöjer upplevelsen i din Volvo, med både flärd och funktion. Bland annat ECC klimatanläggning, konstantfart hållare, läderklädd ratt, rattknappar, belysta make-up-speglar i solskydden, aluminiumhjul och låsbara hjulbultar. För fullständig lista, se Utrustningsnivåer sidan 35. MOMENTUM Med utrustningsnivån Momentum lyfter du komforten och säkerheten i din Volvo till nya höjder, bland annat med hjälp av ännu effektivare ljus, regnsensor och High Performance ljudanläggning med Bluetooth handsfree. Omfattar utrustningsnivån Kinetic samt läderklädd ratt med Silk Metal inlägg, regnsensor, LED varselljus fram, blank list runt sidorutorna och elinfällbara ytterbackspeglar. För fullständig lista, se Utrustnings nivåer sidan 35. SUMMUM Den kompromisslösa utrustningsnivån, med det mesta du som kräsen bilentusiast kan önska dig. Summum ger dig utrustningsnivåerna Kinetic och Momentum plus läderklädsel, elmanövrerad förarstol med minne, reglerbart främre armstöd, Keyless Drive, innerbackspegel med automatisk avbländning och 17-tums alumi niumhjul. För fullständig lista, se Utrustningsnivåer sidan 35. R-DESIGN Kan adderas till utrustningsnivån Momentum. R-Design ger din Volvo ännu mer dynamik och exklusivitet. Med tillvalet sportchassi, direktare styrning och flera unika exteriör- och interiördetaljer: R-Design front med förstorade luftintag, högblank svart grill, ytterbackspegelkåpor i matt silver-finish, bakre diffuser, dubbla sportslutrör och 17-tums Ixion aluminiumhjul väcker förväntan. Den specialdesignade interiören med sportstolar med unik R-Design-klädsel i nubuck textil/läder, 3-ekrad R-Design-ratt klädd i perforerat läder, sportväxelspaksknopp, sportpedaler, digitalt kombiinstrument, sportmattor och R-Design panelinlägg levererar. VOLVO OCEAN RACE EDITION En både elegant och sportig specialvariant med design inspirerad av världens tuffaste jordenruntsegling. Kan adderas till utrustningsnivån Momentum och innehåller unik utrustning som 17-tums Portunus aluminiumhjul, kromade fönsterramar, läderklädsel med seglingsinspirerad sportig hi-tech-look, Volvo Ocean Race textilmattor, Volvo Ocean Race dekorinlägg och Volvo Ocean Race instegslister.

26 V40 EN PERSONLIG INTERIÖR Läs mer på volvocars.se 24 Din V40 är ditt andra hem. Ge det din egen signatur.

27 Väljer du en V40 får du en elegant kupé redan som standard, med överlägsen detaljfinish vart du än ser. Och för att du ska kunna skapa din egen personliga interiör, kan du välja mellan en mängd tillval som uttrycker det allra bästa inom skandi navisk design. Våra ergonomiskt utformade säten kan du få med klädsel i textil, T-Tec/textil eller läder. Mittkonsolen är en designikon som du kan få i elegant Modern Wood som är inspirerad av skandinavisk möbel design eller i slående Centre Court-finish som perfekt fångar känslan av en skön sommardag. Och föredrar du en mer teknisk, metallisk look kan du välja mellan Shimmer Graphite aluminium och Charcoal. LÄS MER PÅ VOLVOCARS.SE

28 Läder, P100 Charcoal i Charcoal interiör Läder, P10G Blond i Charcoal interiör Läder, P136 Espresso Brun i Blond interiör Modern Wood Centre Court Shimmer Graphite aluminium R-Design

29 V40 KLÄDSLAR Läs mer på volvocars.se 27 Läder, P130 Blond i Blond interiör R-Design textilnubuck/ perforerat läder, PR00 Charcoal i Charcoal interiör med svart innertak R-Design läder/ perforerat läder, PZ00 Charcoal i Charcoal interiör med svart innertak ETT URVAL AV VÅRA INTERIÖRER SE VÅRT KOMPLETTA INTERIÖRPROGRAM PÅ VOLVOCARS.SE

30 Taranis, 7,5x18", Silver Bright

31 V40 ALUMINIUMHJUL Läs mer på volvocars.se 29 ALUMINIUMHJUL Artio, 8x19" Diamond Cut/Matte Tech Black (Endast till R-Design) Ixion II, 7,5x18" Diamond Cut/Matte Midir, 7,5x18" Diamond Cut/Blanksvart Tamesis, 7,5x18" Silver Bright Ymir, 7,5x18", smidd Light Light Grey Segomo, 7,5x17" Silver Bright Segomo, 7,5x17" Grå Ixion, 7x17" Diamond Cut/Tech Matte Black Mannan, 7x17" Silver Spider, 7x17" Diamond Cut/Dark Grey Matres, 7x16" Silver Stone TILLBEHÖR Ailos, 7,5x18" med Vit dekor Ailos, 7,5x18" med Röd dekor Ailos, 7,5x18" med Lime dekor Atreus, 7,5x18" Diamond Cut/Dark Grey Atreus, 7,5x18" Diamond Cut/ Glossy Black och Vit Medea, 7,5x18" Split, Silver Bright Medusa, 7,5x18" Silver Bright Freja, 7x17" Diamond Cut/Matte Dark Grey Freja, 7x17" Diamond Cut/Light Ljusgrå

32 V40 TILLBEHÖR Läs mer på volvocars.se 30 MATCHA DIN V40 EFTER DIN LIVSSTIL. Bland det trevligaste när du köper din nya Volvo, är när du sätter din egen personliga prägel på den. Det gör du genom att komplettera med de tillbehör som speglar din egen smak och som tillgodoser ditt sätt att leva.

33 Exteriöra stylingtillbehör. Den här bilen är utrustad med sidokjolar, bakre vindavvisare en sportig bakre diffusor med dubbla slutrör, takspoiler och aerodynamiska Ailos 7,5x18 tums aluminiumhjul med röd dekor. Vindavvisare, sidorna och bakre. Dessa elegant skulpterade vindavvisare finns i karossens kulör eller i kontrasterande matt grå, och kan kompletteras med röda, vita och lime-färgade dekorinlägg för att ytterligare förstärka din personliga stil. (Säljs endast ihop med Exterior styling.) Stänkskydd, främre och bakre. Våra stänkskydd skyddar inte bara karossen från lera och stenskott. De är även designade för att vara integrerade delar av bilens hjulhus. Det betyder att de helt naturligt passar ihop med din Volvo. Instegslister, främre och bakre. Dessa instegslister pryds stolt av en Volvologotyp och ger ett elegant välkomnande varje gång du och dina passagerare stiger in. Samtidigt skyddar de trösklarna från repor och slitage. Monteras enkelt direkt på trösklarna. Taklasthållare. Dessa specialdesignade lasthållare i aluminium monteras direkt på de förberedda fästpunkterna i taket och är basen i vårt stabila och lättanvända taklastsystem. Det är bara att komplettera med en skidhållare eller något annat taklasttillbehör och dra iväg. Exteriöra stylingtillbehör. Den här bilen är utrustad med ett exteriört stylingkit i Dark Grey Matt som matchar alla exteriörkulörer. Det innehåller sidokjolar, bakre vindavvisare, en sportig bakre diffuser med dubbla slutrör och en takspoiler. De aerodynamiska Ailos 7,5x18 tums aluminiumhjulen finns med dekor i vitt, lime och rött. HITTA MER TILLBEHÖR PÅ ACCESSORIES.VOLVOCARS.COM Delbart drag. Detta tåliga och mångsidiga drag är specialdesignat just för din Volvo. Den löstagbara kuldelen är enkel att sätta på plats när du behöver den. När den inte behövs, tar du bort den snabbt och enkelt. Och för att behålla det snygga utseendet på din Volvo, finns det en färgkoordinerad kåpa som täcker dragöppningen.

34 Polestar performance software. Vill du ha ännu mer prestanda och körglädje i din Volvo? Då är denna mjukvara från vår racingpartner Polestar Racing den perfekta lösningen. Denna Volvo-godkända uppgradering ökar motorns effekt och vridmoment för att maximera din körupplevelse. Och bäst av allt, du får allt detta utan att bränsleförbrukningen ökar. Halvautomatisk parkeringsassistent. Låt bilen parkera sig själv. En knapptryckning, och systemet scannar av en ledig parkeringsficka och talar om huruvida den är tillräckligt stor. När du väl ställt upp bilen framför parkeringsfickan behöver du bara kontrollera fart och färdriktning medan parkeringsassistenten tar över styrning tills du är perfekt parkerad. Parkeringskamera. Ögon i nacken kan vara bra att ha när du till exempel ska backa in på en trång parkeringsficka. Det får du med den här kameran som är integrerad i bakluckan för att ge dig dramatiskt förbättrad bakåtsikt vid knepiga manövrar. (Kan ej eftermonteras.) Solskydd, bakre sidorutorna. Dessa smidiga solskydd fästs enkelt vid bakre sidorutorna och skyddar effektivt mot värme och solljus. Dessutom ger de rutorna ett tonat utseende som förstärker den distinkta looken hos din Volvo. När de inte behövs, är de lätta att ta bort. Vändbar barnstol (9 25 kg). Denna avancerade, flexibla barnstol passar barn från 9 månader upp till ca 6 år. Stolen monteras med bilens säkerhetsbälte och är lätt att justera för optimal komfort och säkerhet. Skyddsgaller. Vid hårda inbromsningar skyddas de åkande från osäkrade föremål i lastutrymmet som annars skulle kunna bli farliga projektiler. Hatthyllenät. Det här förvaringsnätet för småprylar monteras under hatthyllan för att hjälpa dig hålla ordning i lastutrymmet samtidigt som du har prylarna lätt åtkomliga när de behövs.

35 V40 TILLBEHÖR Läs mer på volvocars.se 33 Lastrumsmatta/organiserare. En smart kombination av tålig lastrumsmatta och praktisk organiserare som hjälper dig hålla ordning på dina prylar under lastrumsgolvet. Tre flyttbara avdelare i aluminium gör att du kan skapa förvaringsutrymmen precis som du vill ha dem. Finns för det dubbla lastrumsgolvet såväl som för standardlastrumsgolvet. Dubbelt lastrumsgolv. Flexibiliteten med det smarta dubbla lastrumsgolvet i två nivåer gör att du kan skapa ett helt plant lastgolv när baksätet och det främre passagerarsätet är nedfällt. Dessutom skapar det extra förvaringsmöjligheter under golvet. Och genom att fälla upp lastrumsgolvet, får du en smart hållare för dina bärkassar. Organiserare, lastutrymmet. Den här organiseraren med golv skenor, skjutbar teleskopram och lasthållare är lätt att installera och gör det enkelt att säkra och hålla ordning på väskor, utrustning och lösa föremål. Dessutom kan den separera ömtåliga föremål från annan last. När organi seraren inte behövs, är den enkel att ta bort. Passar bara bilar med dubbelt lastrumsgolv. Lastrumsmatta i plast. En stilfull plastmatta, specialdesignad för lastutrymmet i din Volvo V40 och med friktionsbeläggning som hindrar lasten från att glida omkring. Den ser också till att smuts och vatten inte rinner ut i lastutrymmet. Passar bara bilar med dubbelt lastrumsgolv. Vändbar och vikbar lastrumsmatta i textil. Med den här mattan kan du behålla det eleganta intrycket av lastutrymmet även om du då och då behöver frakta smutsig last. När baksätet är nedfällt, är det bara att vika ut mattan för att täcka hela lastrumsgolvet. Mattan är vändbar och vattentät, med färgkoordinerad textil på ena sidan och plast på den andra. Passar bara bilar med dubbelt lastrumsgolv. Tunnelmatta. Denna matta i naturgummi skyddar originalmattan i din Volvo från smuts och slitage. Mattan följer formen på kardantunneln och är i ett robust utförande med ett diskret mönster på ovansidan. VOLVO CAR LIFESTYLE COLLECTION SE FLER AV VÅRA LIVSSTILSPRODUKTER PÅ VOLVOCARS.COM/COLLECTION

INNEHÅLL. www.volvocars.se

INNEHÅLL. www.volvocars.se GÄLLER FRÅN MAJ 2011 Att leva är stort. Det är att komma dit du vill. Det är att anlända stilfullt och bekvämt. Det är kraften, spänsten och det obegränsade nöjet. Och det är en stark önskan. Önskan att

Läs mer

GÄLLER FRÅN APRIL 2008

GÄLLER FRÅN APRIL 2008 GÄLLER FRÅN APRIL 2008 INNEHÅLL VOLVO V70 Prestanda 8 Förarmiljö 12 Komfort 14 Underhållning i bilen 16 Flexibilitet 18 Personlig säkerhet 22 Säkerhet 24 Miljöomsorg 32 DIN VOLVO V70 Utrustningsnivåer

Läs mer

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 Det här är en lyxbil i alla avseenden, fast en som bjuder på mer än belönande komfort och klassledande stil. Det här är en lyxbil som är smartare och starkare

Läs mer

VÅR STÖRSTA MILJÖSATSNING NÅGONSIN.

VÅR STÖRSTA MILJÖSATSNING NÅGONSIN. ANNONS Hela denna bilaga är en annons från Volvo Personbilar AB ANNONS MODELLÅR 2015 ÄR HÄR VÅR STÖRSTA MILJÖSATSNING NÅGONSIN. Nu introducerar vi Drive-E. En helt ny generation motorer och en av de allra

Läs mer

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB Inledning 4 Exteriör design 6 Interiör design 16 Simply Clever 20 Teknologi 28 Säkerhet 34 Prestanda 40 Laurin & Klement 44 Individualisering 48 Tekniska data 74 EN BIL

Läs mer

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB Du kommer att tillbringa ca. 3 år av ditt liv i en bil. Nya ŠKODA Superb. Oslagbar komfort. I våra tider är det är svårt att tänka sig ett liv utan resor. Även om din bil

Läs mer

Bilia Tillbehörskatalog Volvo S60 Modellår 2016

Bilia Tillbehörskatalog Volvo S60 Modellår 2016 Bilia Tillbehörskatalog Volvo S60 Modellår 2016 Allt som rör bilen. Och lite till. Allt som rör din Volvo. Introduktion, tips & tjänster Om Bilia, tjänster & Biliakort 2 Tillbehör för din S60 Exteriör

Läs mer

C - Klass sedan - och kombimodell

C - Klass sedan - och kombimodell C - Klass sedan - och kombimodell När det gäller körkultur, design och säkerhet är C - Klass en äkta Mercedes. Upplev den själv! Dr Dieter Zetsche Innehåll C - Klass 3 Dynamik 12 Effektivitet 14 Dieselmotorer

Läs mer

PROFIL, Lexus GS ÄR TVÅ BILAR MED MYCKET CREATING AMAZING

PROFIL, Lexus GS ÄR TVÅ BILAR MED MYCKET CREATING AMAZING Lexus GS LEXUS GS CREATING AMAZING EN SNYGG PROFIL, TVÅ SKÖNA BILAR. Lexus GS ÄR TVÅ BILAR MED MYCKET GEMENSAMT. MEN OCKSÅ MED EN STOR SKILLNAD. De är båda synnerligen komfortabla, har härliga köregenskaper

Läs mer

LEON ST ENJOYNEERING

LEON ST ENJOYNEERING LEON ST ENJOYNEERING NYA SEAT LEON ST Kombi LEV LIVET MED STIL Hela Leon-familjen har tagits fram utifrån devisen "teknik att njuta av". Modellen med fem dörrar lanserades först och innehåller den senaste

Läs mer

Januari 2015. Volkswagen CC

Januari 2015. Volkswagen CC Januari 2015 Volkswagen CC Volkswagen CC Det finns bilar som tar andan ur en. Bilar vars blotta närvaro utstrålar elegans, kraft och karisma. CC är definitivt en sådan, med snygg design av svenske Martin

Läs mer

renault tillbehörskatalog 2011-2012

renault tillbehörskatalog 2011-2012 renault TILLBEHÖRSKATALOG 2011-2012 01 innehåll 01 sportkit 03 > 08 02 renault sport 10 > 11 03 styling 12 > 13 04 interiör 14 > 15 05 säkerhet 16 06 barnsäkerhet 17 07 multimedia 18 > 19 08 transport

Läs mer

naturligt enastående.

naturligt enastående. Opel Mokka naturligt enastående. INNEHÅLL Om du vill köra stort i en kompakt bil måste du tänka utanför ramarna. Tänk större. Tänk Mokka. Den här innovativa nykomlingen från Opel har såväl höjden, sportigheten

Läs mer

Audi A6 sedan A6 Avant A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant. Vorsprung durch Technik

Audi A6 sedan A6 Avant A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant. Vorsprung durch Technik A6 Audi A6 sedan A6 Avant A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant Audi Vorsprung durch Technik Sid. Dragningskraft 4 Audi A6 sedan och A6 Avant 18 Audi A6 allroad quattro 26 Audi S6 sedan och S6 Avant

Läs mer

Avensis. Design och teknik i framkant från Toyota.

Avensis. Design och teknik i framkant från Toyota. Avensis Avensis. Design och teknik i framkant från Toyota. 2 år Nybilsgaranti 3 Distinkt design Aerodynamiska linjer som andas medvetenhet för en tystare färd och en mer personlig framtoning. Optimal ägarglädje

Läs mer

Audi Q5 Q5 hybrid quattro Audi SQ5 TDI Audi Vorsprung durch Technik

Audi Q5 Q5 hybrid quattro Audi SQ5 TDI Audi Vorsprung durch Technik Q5 Audi Q5 Q5 hybrid quattro Audi SQ5 TDI Audi Vorsprung durch Technik Sid. Dragningskraft 4 Audi Q5 22 Audi SQ5 TDI Teknik 36 Audi ultra 48 Chassi, Offroad, ESC 38 TFSI 50 Audi drive select 40 TDI 52

Läs mer

Available on the up! up!

Available on the up! up! Available on the Kör nya up! i din iphone eller ipad med appen Volkswagen up! Challenge. Tävla mot vänner i ett race på tre olika storstadsbanor där du kan öka vinstchanserna genom att hitta genvägar.

Läs mer

RENAULT LAGUNA COUPÉ

RENAULT LAGUNA COUPÉ RENAULT LAGUNA COUPÉ RENAULT LAGUNA COUPÉ SEDAN 111 ÅR DELAR VI EN VISION : FÖR ATT PASSA SAMTIDEN MÅSTE BILEN ALLTID VIDAREUTVECKLAS, VARA ETT ANSVARSFULLT ÅTAGANDE, EN KÄLLA TILL HÅLLBAR RÖRLIGHET FÖR

Läs mer

Storheten sitter i detaljerna.

Storheten sitter i detaljerna. Juni 2013 Sharan Storheten sitter i detaljerna. Sharan är den perfekta följeslagaren för en aktiv livsstil förpackad i elegant design och full av innovationer. Här finns plats för den stora familjen, vännerna,

Läs mer

Sharan September 2012

Sharan September 2012 Sharan September 2012 Storheten sitter i detaljerna. Sharan är den perfekta följeslagaren för en aktiv livsstil förpackad i elegant design och full av innovationer. Här finns plats för den stora familjen,

Läs mer

Audi A6 sedan A6 Avant A6 hybrid A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant Audi Vorsprung durch Technik

Audi A6 sedan A6 Avant A6 hybrid A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant Audi Vorsprung durch Technik A6 Audi A6 sedan A6 Avant A6 hybrid A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant Audi Vorsprung durch Technik Dragningskraft 4 Audi A6 sedan och A6 Avant 22 Audi A6 allroad quattro 18 Audi A6 hybrid 30 Audi

Läs mer

ANNONS Hela denna bilaga är en annons från Volvo Personbilar AB ANNONS MADE BY SWEDEN NYA VOLVO V70 OCH XC70 SPORT.

ANNONS Hela denna bilaga är en annons från Volvo Personbilar AB ANNONS MADE BY SWEDEN NYA VOLVO V70 OCH XC70 SPORT. ANNONS Hela denna bilaga är en annons från Volvo Personbilar AB ANNONS MADE BY SWEDEN NYA VOLVO V70 OCH XC70 SPORT. VOLVO V60 D4. VINNARE AV FULL TANK CHALLENGE. VOLVO OCEAN RACE. EXKLUSIV I VARJE DETALJ.

Läs mer

Inledning Exteriör design Komfort och teknologi Prestanda Säkerhet Bagageutrymme Kombiversion Avantourversion Utrustning och Alternativ

Inledning Exteriör design Komfort och teknologi Prestanda Säkerhet Bagageutrymme Kombiversion Avantourversion Utrustning och Alternativ NISSAN PRIMASTAR SHIFT_ the way you move Everything we touch, we SHIFT_. Och vi förändrar allt till det bättre. Vi konstruerar våra transportbilar för att klara krävande uppgifter genom att hjälpa dig

Läs mer

Det finns många Multivan. Framför allt finns din Multivan.

Det finns många Multivan. Framför allt finns din Multivan. Utgåva 5 Multivan Det finns många Multivan. Framför allt finns din Multivan. Det finns många olika sätt att vara, uppfattningar om hur man vill resa och vart. Därför finns också Multivan i många olika

Läs mer

Snygg på utsidan och rymlig på Ugitia sectur accaerio. insidan. Förfinad in i minsta detalj.

Snygg på utsidan och rymlig på Ugitia sectur accaerio. insidan. Förfinad in i minsta detalj. 1 Modellbroschyr Snygg på utsidan och rymlig på Ugitia sectur accaerio. insidan. Förfinad in i minsta detalj. You re looking at the city car that brings new levels of style and sophistication to the city

Läs mer

BMW i. När du älskar NYA. BMW i8

BMW i. När du älskar NYA. BMW i8 BMW i När du älskar Freude att am köra Fahren NYA BMW i8 THE MOST PROGRESSIVE SPORTS CAR. BMW i. FRAMTIDENS MOBILITET. Världen är i ständig rörelse. Vi är själva i rörelse. Och rörelsen för alltid med

Läs mer

HÖSTEN 2012. Nya Opel Astra är här. Tävla och vinn med Opel. Gör din bil höstklar. Nu fyller vi 150 år. Rubrik

HÖSTEN 2012. Nya Opel Astra är här. Tävla och vinn med Opel. Gör din bil höstklar. Nu fyller vi 150 år. Rubrik HÖSTEN 2012 MEST FÖR din Opel Nya Opel Astra är här Tävla och vinn med Opel Gör din bil höstklar Nu fyller vi 150 år. Rubrik FRÅN SYMASKINER TILL BILAR. Saker blir inte alltid som man tänkt sig. I vårt

Läs mer

Volvo Trucks. Driving Progress. volvo fh-serien. produktguide för volvo fh och volvo fh16

Volvo Trucks. Driving Progress. volvo fh-serien. produktguide för volvo fh och volvo fh16 Volvo Trucks. Driving Progress volvo fh-serien produktguide för volvo fh och volvo fh16 Nu är framtidens lastbil ännu mer futuristisk. Det sägs att man inte ska ändra på ett vinnande koncept. Ändå är det

Läs mer

www.mitsubishimotors.se

www.mitsubishimotors.se www.mitsubishimotors.se PLUGGA IN OCH KÖR LADDAD FRAMTID Vi har laddat sedan 1966 för att nå vårt mål med att fordon ska kunna vara elektriska. Mitsubishi i-miev är ett stort steg framåt. i-miev körs på

Läs mer

BILIA TILLBEHÖR T I L L B E H Ö R S K A T A L O G V O LV O 2 0 0 9 INNEHÅLL: Läs mer på www.bilia.se

BILIA TILLBEHÖR T I L L B E H Ö R S K A T A L O G V O LV O 2 0 0 9 INNEHÅLL: Läs mer på www.bilia.se BILIA TILLBEHÖR T I L L B E H Ö R S K A T A L O G V O LV O 2 0 0 9 INNEHÅLL: Volvo C30/C70 sidan 2 Volvo S0/V50 sidan 3 Volvo V70 sidan Volvo XC70 sidan 5 Volvo S0 sidan 6 Volvo XC60 sidan 7 Volvo XC90

Läs mer