Minnesanteckningar Temagrupp Äldre Datum:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar Temagrupp Äldre Datum:"

Transkript

1 Minnesanteckningar Temagrupp Äldre Datum: Närvarande: Anne-Charlotte Larsson, processledare LGS Carin Bringestedt, sektorchef SDF Centrum, Göteborgs Stad Ewa Waern Verksamhetschef Geriatrik SU/Mölndal Lena Rudholm, processledare Temagrupp äldre Monica Sörensson, sektorchef Västra Hisingen, Göteborgs Stad Åsa Cronberg Lind, primärvårdschef Närhälsan Vakant, Angereds Närsjukhus/Frölunda Specialistsjukhus Vakant privata vårdcentraler Förhindrade: Agneta Bergqvist, utvecklingsledare Temagrupp Äldre Anna-Clara Collén sektionschef på Strokeenheten SU/Östra ordförande Temagrupp Äldre Annika Robinsson Vårdcentralchef Närhälsan Eriksberg vårdcentral Arto Niskala, verksamhetschef, Öckerö kommun Christina Wadell Områdeschef Hemsjukvård, Mölndals stad Gunilla Lundgren, Avdelningschef, Vård och omsorg, Partille kommun Madeleine Wertsén, Bitr övertandläkare, Specialkliniken för sjukhustandvård, Mölndal Nina Hautanen, Regionutvecklare, Koncernkontor Hälso- och sjukvård VGR Simina Gherman, sektionschef geriatrik SU/Sahlgrenska Tina Forsgren, verksamhetschef, Härryda kommun Tid: Kl. 14:30-17:30 Mötespunkter 1.Inledning Ewa Waern är ordförande för mötet då Anna-Clara har förhinder. Ny ledamot Madeleine Wertsén Bitr. övertandläkare, Specialkliniken för sjukhustandvård, Mölndal, kommer först i december. Anna-Clara önskar byta tid för möten i oktober och december, Lena skickar en Doodlelänk med förslag på tider. 2. Föregående anteckningar, se länk Minnesanteckningar Till handlingarna.

2 3. Hur har vårdkedjan för våra äldre fungerat i sommar? Rapport från deltagande ledamöter som tycker sommaren generellt fungerat bra mycket tack vare vårdpersonal som även har tagit extraturer. Göteborgs stad har fokuserat på färre patienter kvar på sjukhus och därmed har utskrivningsprocessen kortats. Det har dock varit flertal avbrott i processen och i en del fall har slutenvården haft svårt erbjuda tider för vårdplanering. 4. Asylsökande som är i behov av hemsjukvård vad gäller? I Hälso-och sjukvårdsavtalet 3:16 Asylsökande står: Hälso- och sjukvård till asylsökande är VGR:s ansvar. För dessa personer har kommunen inget hälso- och sjukvårdsansvar, detta gäller även patienter med behov av sjukvård i boendet. Enligt planeringsledare i Göteborgs stad som varit i kontakt med stadsjurist: Asylsökande har inte rätt till hemsjukvård eftersom de inte är bosatta i Göteborg. Staten/migrationsverket som har ansvaret för asylsökande kan köpa insatsen av kommunen om vi har möjlighet att sälja. 5. Trygg och effektiv utskrivning till hemmet Remissvar har inkommit bl.a. gällande den ekonomiska regleringen. Betalningsansvarsdelen skall skrivas om och tydliggöras. Maria Grip tar över nu över efter Ida Wernered som ordförande för strategiska beredningsgruppen. Det har anställts två processledare till länsgemensam arbetsgrupp Utskrivningsprocess, Linda Macke VästKom och Maria Grip VGR. Uppdragshandlingar fastställs av Vårdsamverkan VG (VVG) den 6 september. Delregional vårdsamverkan bemannar arbetsgruppen och LGS Beredningsgrupp (BG) har nominerat Lena Rudholm processledare Temagrupp Äldre och Lena Arvidsson Processledare Mitt i livet. LGS BG har också gett i uppdrag till utvecklingsgrupp (UG) SAMSA att ta fram förslag till handlingsplan med gemensamma aktiviteter för att stärka samverkan och stödja verksamheternas följsamhet till överenskommelse och riktlinje utifrån ny lagstiftning Arbetsgruppen kommer börja med en GAP analys för att stärka verksamheterna i förberedelsearbetet, en heldag är bokad. Finansieras via tidigare rekvirerade regionala analysmedel för arbetet med utskrivningsprocessen. Ledamöter föreslår att UG SAMSA tillfälligt utökas med personer från kommunens hälso-och sjukvård samt från PV- rehab. Åsa informerar om att man inom Närhälsan nu har anställt sjuksköterskor med särskilt ansvar för vårdplanering. Alla vårdcentraler kommer inte anställa sjuksköterskor för detta utan kommer hantera uppdraget inom egen verksamhet. 6. Anne-Charlotte informerar från LGS BG VVG: Arbetsmodell för information/förankring av länsgemensamma frågor diskuteras vidare. Ida-Lena Svensson, f.d. Göteborgs stad, har fått i uppdrag av VästKom att kartlägga länsgemensamma arbetsgrupper m.m. Reviderat förslag överenskommelse medföljande går för beslut till LGS den 5 okt.

3 LGS BG jobbar vidare med förslag till Samverkansplan vid ett förlängt möte den 21 september. Nuvarande uppdrag för processledare och kommunikatör avslutas vid årsskiftet. LGS har erbjudit en förlängning på två år som accepterats av samtliga utom Charlotta Sundin Andersson som vid årsskiftet återgår på halvtid till sin grundanställning på Koncernkontoret. Resterande tid kommer hon att studera vid Göteborgs Universitet. Intresseanmälan för uppdraget som processledare för TG Barn och unga har gått ut via linjeorganisationerna, sista ansökningsdag 22 september. Sprid gärna vidare! Vikariatet som kommunikatör är tillsatt, tillträder 18/9. Samverkanstorget ligger på ett externt Episerver- hotell som uppgraderar sina mallar. Detta innebär att Samverkanstorget måste byggas om under våren/hösten Oklart om det går att behålla nuvarande struktur och färgsättning på Samverkanstorget och vad kostnaden i så fall blir. Diskussion inför budget Samverkan vid inflyttning till SÄBO Dokumentet är beslutat i temagruppen och det finns behov av revidering Beslut tas att en arbetsgrupp ska tillsättas med representation från kommun och primärvård. Ledamöter från kommun/ primärvård utser personer till denna arbetsgrupp, Lena R blir sammankallande. 8. Inläggningsklar patient till medicin och geriatrik Reviderad rutin finns nu på Samverkanstorget, den gamla remissen Inläggningsklar patient är borttagen. Rekommendationen är att använda en vanlig konsultationsremiss. Information via nyhetsbrev. 9. Handlingsplan psykisk hälsa Länsgemensam handlingsplan kommer att fastställas i oktober, förslaget ska inte ut på remiss. Till stöd för delregionala genomförandet 2017 finns särskilda nationella medel att rekvirera från region och kommuner. Om allt går planenligt finns nya medel tillgängliga för Förutsättning för dessa medel är att det finns en gemensam delregional genomförandeplan. Cecilia Axelsson har därför fått i uppdrag av TG Psykiatri att samla en delregional arbetsgrupp bestående av representanter från Göteborgsområdet i länsgemensamma styrgruppen ( Monica Ericson Sjöström, Närhälsan/TG Psykiatri, Eva Hallberg, SU/Psykiatri, Ulla Carlshamre, Göteborgs stad, Ellinor Bylund, Göteborgs stad/ TG BoU) för att inleda arbetet. Cecilia har tagit fram förslag på arbetsmodell som övriga processledare lämnat synpunkter på och LGS BG ställt sig bakom. Temagrupperna har i uppdrag att utifrån de övergripande målen identifiera aktiviteter utifrån nuvarande verksamhetsplan. Ett första skelett påbörjats och förslag till genomförandeplan stäms av kontinuerligt med temagrupperna.

4 10. Första hjälpen till psykisk hälsa, hur går vi vidare? Agneta skickade med följande frågor vid mötet i juni Ska nätverk för instruktörer i Första hjälpen till psykisk hälsa fortsätta under 2018 vem håller i det? Nätverk för personal som genomfört utbildning, Första hjälpen till psykisk hälsa. Vem håller i det? Vårdsamverkan har tillsammans med GR arrangerat konferenser om äldre/psykisk ohälsa, ska detta samarbetet fortsätta 2018? Information och föreläsningar i psykisk ohälsa och SIP, vem tar över 2018? Ledamöter från Göteborgs stad ser ett behov av fortsatta nätverk för instruktörer. De tar med sig frågan, är det aktuellt utse en person med uppdrag att hålla i nätverk för instruktörer? Ledamöter är positiva till fortsatt samarbete med GR konferenser om äldre/ psykisk ohälsa. 11. Aktiviteter hösten 2018? Följande punkter kommer bli en stor del av arbetet under hösten Länsgemensam handlingsplan psykisk hälsa, vad kommer vi att arbeta med delregionalt? Samverkan vid utskrivning från sluten hälso-och sjukvård. 12. Samverkanstorget Live Framkommer synpunkter vad som bör lyftas. Anmälan via Samverkanstorget. 13. Övriga frågor/ Information Monica informerar att Göteborgs stad nu kommer att ha avlösningsenheter på SÄBO. När närstående som vårdar sina anhöriga har behov av avlösning finns nu särskilda enheter som är anpassade utifrån den äldres behov. Man har hittills startat enheter på Bagaregårdens och Hammarshus äldreboende. Fråga från Göteborgs stad: Kommer rehab ingå i Närsjukvårdteamen? Nej, sjuksköterska och läkare ingår i teamet. Vad innebär inskrivning i öppen vård? Som patient blir man bara inskriven i slutenvård. Däremot kan man vårdas på en 23- timmars plats där det uppskattas att vårdtiden inte behöver överstiga 24 timmar. Åsa informerar om att nivå Primärvårdakuten som ska starta på Östra Sjukhuset. Målet är att stärka det akuta omhändertagandet och samtidigt förstärka samarbetet mellan primärvård och sjukhus. Patienter som sökt akutmottagningen där man bedömer att personen inte behöver sjukhuset resurser kan bli hänvisade dit. Den nya verksamheten ska, när den är i full gång, vara öppen sju dagar i veckan kl

5 Lena informera att hon är sammankallande för projektledare Mobil närvård i Göteborgsområdet. Syftet är att få ett forum för att utbyta tips, idéer och erfarenheter. 14. Tre punkter från mötet som ska lyftas upp på Samverkanstorget Nu finns reviderad Rutin Inläggningsklar patient till medicin och geriatrik på Samverkanstorget. Inför Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård- Utvecklingsgrupp SAMSA börjar med en GAP analys för att stärka verksamheterna i förberedelsearbetet. Vårdkedjan för våra äldre har fungerat bra i sommar, stort tack till alla medarbetare i vård- och omsorg. Nästa möte kl. 14:30-17:30 Justerat Ordförande Ewa Waern Sekreterare: Lena Rudholm Processledare

Beskrivning av uppdrag och mandat

Beskrivning av uppdrag och mandat Beskrivning av uppdrag och mandat Antaget av Ledningsgruppen för samverkan 2014-03-27 Reviderad: 2014-12-19/2016-02-25/2017-05-17 Bakgrund Kommun och sjukvård, Samverkan i Göteborgsområdet är till för

Läs mer

Rapport Workshop Avvikelser vid brister i samverkan

Rapport Workshop Avvikelser vid brister i samverkan 2017-08-31 Rapport Workshop Avvikelser vid brister i samverkan Utvecklingsgrupp SAMSA Maj 2017 Lena Arvidsson, processledare Temagrupp Mitt i livet Lena Rudholm, processledare temagrupp Äldre Bakgrund

Läs mer

Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Bakgrund Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård, trädde i kraft den 1 januari 2018 Syftet med den nya lagen

Läs mer

Samverkan i Göteborgsområdet LGS Temagrupper NOSAM

Samverkan i Göteborgsområdet LGS Temagrupper NOSAM Samverkan i Göteborgsområdet LGS Temagrupper NOSAM 2018-2019 www.vardsamverkan.se/goteborgsomradet Samverkan mellan kommun och sjukvård för den enskildes bästa Samverkan En skyldighet Krav på samverkan

Läs mer

Minnesanteckningar Politisk plattform Datum:

Minnesanteckningar Politisk plattform Datum: Minnesanteckningar Politisk plattform Datum: 2017-10-20 Närvarande: Ordinarie Ersättare Tjänstemän Inbjudna Förhindrade: Ordinarie Ersättare Tid: Nicklas Attefjord, VGR, Västra HSN, ordförande Ove Dröscher,

Läs mer

Minnesanteckningar Temagrupp Mitt i Livet Datum:

Minnesanteckningar Temagrupp Mitt i Livet Datum: Minnesanteckningar Temagrupp Mitt i Livet Datum: 2017-02-21 Närvarande: Förhindrade: Åsa Sand, verksamhetschef arbetsterapi och fysioterapi/su Lisa Bäckman, driftområdeschef Rehab, Bräcke diakoni Carina

Läs mer

Temagrupp Äldre. Strategi Att stärka och systematiskt förbättra samverkan i vård och omsorg för äldre.

Temagrupp Äldre. Strategi Att stärka och systematiskt förbättra samverkan i vård och omsorg för äldre. Temagrupp Äldre Äldre med sjukdom/funktionsnedsättning ska känna att vård, stöd och omsorgsinsats är tillgänglig, trygg, säker och samordnad av kommun, primärvård, sjukhus och tandvård. Strategi Att stärka

Läs mer

Avtal om samverkan mellan kommun och sjukvård i Göteborgsområdet Avtalsslutande parter Primärvård, specialistsjukvård, Västra hälso- och sjukvårdsnämnden, Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd samt Göteborgs

Läs mer

Temagrupp Psykiatri. Årsrapport 2016 Datum: Sammanfattning och analys. Sammanfattning av temagruppens arbete under 2016

Temagrupp Psykiatri. Årsrapport 2016 Datum: Sammanfattning och analys. Sammanfattning av temagruppens arbete under 2016 Temagrupp Psykiatri Årsrapport 2016 Datum: 2016-12-28 Sammanfattning och analys Temagrupp Psykiatri med representanter från Göteborgs stad, SU/Psykiatri, Närhälsan, Öckerö kommun, Mölndals stad, Partille

Läs mer

Minnesanteckningar. Samordningsgruppen möte. Ärende. Datum Plats. Grand Hotell Alingsås

Minnesanteckningar. Samordningsgruppen möte. Ärende. Datum Plats. Grand Hotell Alingsås Minnesanteckningar Ärende Samordningsgruppen möte Datum 2018-12-07 Plats Grand Hotell Alingsås Närvarande () Catharina Johansson, ordförande Cecilia Knutsson Christina Alvelin Lerums kommun Elisabeth Westin

Läs mer

LGS temagrupp Mitt i Livet 2013-09-06. Jörgen Thorn, ordförande Yvonne Andersson, processledare 50%

LGS temagrupp Mitt i Livet 2013-09-06. Jörgen Thorn, ordförande Yvonne Andersson, processledare 50% LGS temagrupp Mitt i Livet 2013-09-06 Jörgen Thorn, ordförande Yvonne Andersson, processledare 50% Bemanning Temagrupp Mitt i Livet 2013 Kommun VGPV Specialistsjukvård HSNK Intresseorg. Göteborg 2 Offentlig

Läs mer

MÖTESANTECKNINGAR FRÅN SOCIALHANDLÄGGARMÖTE

MÖTESANTECKNINGAR FRÅN SOCIALHANDLÄGGARMÖTE 2016-08- 31 Deltagare: Lis Palm Elisabeth Jonsson Gunilla Bothén Elisabeth Beijer Linda Macke Ida- lena Svensson Anneli Assmundson Bjerde, Fyrbodals Kommunalförbund, sekreterare Boråsregionen Sjuhärads

Läs mer

Temagrupperna rapporterar. Detta är på gång kring Barn och unga, Mitt i livet, Psykiatri och Äldre

Temagrupperna rapporterar. Detta är på gång kring Barn och unga, Mitt i livet, Psykiatri och Äldre Temagrupperna rapporterar Detta är på gång kring Barn och unga, Mitt i livet, Psykiatri och Äldre Temagrupp Barn och unga Västbus Barn och unga ska lyckas i skolan! Temagrupp Barn och unga Samverkan och

Läs mer

Rapportera mera. www.samverkanstorget.se

Rapportera mera. www.samverkanstorget.se 2014-04-15 Rapport Rapportera mera Avvikelsehantering i samverkan mellan kommun och region inom Göteborgsområdet Hösten 2013 2014-04-15 Sammanställt av: Andreas Ericson, Göteborgs stad Anita Nilsson, processledare,

Läs mer

Överenskommelse och riktlinje för Västra Götaland Utifrån lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612)

Överenskommelse och riktlinje för Västra Götaland Utifrån lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612) Överenskommelse och riktlinje för Västra Götaland Utifrån lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612) Datum: 2018-01-29 Skapat av: Lena Arvidsson Bakgrund Lagen om samverkan

Läs mer

NOSAM Angered. Årsrapport Sammanfattning och analys. Mål, aktivitet och utfall. Hur blev utfallet 2016?

NOSAM Angered. Årsrapport Sammanfattning och analys. Mål, aktivitet och utfall. Hur blev utfallet 2016? NOSAM Angered Årsrapport 2016 Datum: 2017-01-10 Sammanfattning och analys Under året har NOSAM Angered arbetat samlat i samverkan kring frågan om tydligare och enklare ingång i skolan och övriga samhället

Läs mer

Idag. Temagrupp barn och unga, frågor att diskutera. Kommun och sjukvård, Samverkan i Göteborgsområdet organisering, struktur och uppdrag

Idag. Temagrupp barn och unga, frågor att diskutera. Kommun och sjukvård, Samverkan i Göteborgsområdet organisering, struktur och uppdrag Idag Kommun och sjukvård, Samverkan i Göteborgsområdet organisering, struktur och uppdrag Temagrupp barn och unga, frågor att diskutera www.vardsamverkan.se/goteborgsomradet LGS Temagrupper NOSAM Samverkan

Läs mer

Trygg och säker utskrivning i Skaraborg. Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Trygg och säker utskrivning i Skaraborg. Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Trygg och säker utskrivning i Skaraborg Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Rapport till styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg 13 september 2017 Malin Swärd, medicinskt

Läs mer

PRIMUS PRIMÄRVÅRDSPATIENT UT FRÅN SJUKHUS

PRIMUS PRIMÄRVÅRDSPATIENT UT FRÅN SJUKHUS PRIMUS PRIMÄRVÅRDSPATIENT UT FRÅN SJUKHUS EN INFORMATIONSÖVERFÖRING MELLAN SJUKHUS OCH PRIMÄRVÅRD 2013-03-28 PRIMUS PRIMÄRVÅRDSPATIENT UT FRÅN SJUKHUS STARTADE 2009 SOM ETT UTVECKLINGSARBETE I SAMVERKAN

Läs mer

Temagrupp Äldre. 12 september Vardsamverkan.se/Goteborgsomradet

Temagrupp Äldre. 12 september Vardsamverkan.se/Goteborgsomradet Temagrupp 12 september 2018 Delregionalt och lokalt Samverkan på individnivå Angered Östra Göteborg Majorna- Linné Centrum Västra Hisingen Lundby Norra Hisingen Örgryte- Härlanda Askim, Frölunda, Högsbo

Läs mer

GR FH-nätverket. GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND

GR FH-nätverket.  GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND Förslag till överenskommelse och riktlinje mellan Västra Götalands kommuner och Västra Götalandsregionen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård GR 2017-09-08 FH-nätverket Överenskommelsen....ska

Läs mer

Presentation av Västra Götalands Överenskommelse och riktlinje Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Presentation av Västra Götalands Överenskommelse och riktlinje Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Presentation av Västra Götalands Överenskommelse och riktlinje Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Lena Arvidsson och Maria Grip 2018-04-24 Bakgrund Lagen om samverkan vid

Läs mer

Minnesanteckningar: Temagrupp/NOSAM: Datum:

Minnesanteckningar: Temagrupp/NOSAM: Datum: Minnesanteckningar: Temagrupp/NOSAM: Datum: 2018-03-15 Kallade: Marie Berg, Närhälsan Vc Torslanda Ordförande Daniel Pus, Västra Hisingen, Göteborgs Stad Gunhild Unger Snygg Västra Hisingen, Göteborgs

Läs mer

Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg

Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg Jeanette Andersson Skaraborgs kommunalförbund/vårdsamverkan 2018-01-14 Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg Organisationskarta Implementering - Vårdsamverkan

Läs mer

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2017

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2017 Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 Uppföljning 2017 Bakgrund Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 är den tredje handlingsplanen för

Läs mer

Rapport Samverkansdialog Utvecklingsgrupp SAMSA

Rapport Samverkansdialog Utvecklingsgrupp SAMSA 2017-08-31 Rapport Samverkansdialog Utvecklingsgrupp SAMSA Våren 2017 www.samverkanstorget.se I Göteborgsområdet samverkar Västra Götalandsregionen, Göteborgs Stad, Härryda kommun, Mölndal stad, Partille

Läs mer

Rapport avvikelsearbete

Rapport avvikelsearbete BEROSAM Rapport avvikelsearbete 20170401-20171231 1 Sammanfattning Berosam har under perioden april till december 2017 tagit del av 19 avvikelser där underavtalet till hälso- och sjukvårdsavtalet, överenskommelsen

Läs mer

Idag. Psykisk hälsa. Temagrupp barn och unga, frågor att diskutera

Idag. Psykisk hälsa. Temagrupp barn och unga, frågor att diskutera Idag Kommun och sjukvård, Samverkan i Göteborgsområdet - organisering och struktur Film utifrån Årsrapport 2018 Psykisk hälsa. Temagrupp barn och unga, frågor att diskutera www.vardsamverkan.se/goteborgsomradet

Läs mer

Samverkanstorget Live LGS Temagrupper - NOSAM

Samverkanstorget Live LGS Temagrupper - NOSAM Samverkanstorget Live LGS Temagrupper - NOSAM 2015-09-21 www.samverkanstorget.se 10 år - Samverkansorganisationen i backspegeln 2005 2006 2007 2011 2014 2015 Ett utvecklingsarbete under parollen Linjen

Läs mer

Minnesanteckning Styrgrupp SVPL

Minnesanteckning Styrgrupp SVPL Minnesanteckning Styrgrupp SVPL Tid: 13:00-15:00 Plats: Gullbergsvass, Lokal Banvallen 1. Genomgång av föregående minnesanteckningar Inga synpunkter på minnesanteckningarna från mötet 30/5 och Skype mötet

Läs mer

Introduktion till dig som är ny i Vårdsamverkan Fyrbodal. Sammandrag om Vårdsamverkans organisering och vårt uppdrag

Introduktion till dig som är ny i Vårdsamverkan Fyrbodal. Sammandrag om Vårdsamverkans organisering och vårt uppdrag Introduktion till dig som är ny i Vårdsamverkan Sammandrag om Vårdsamverkans organisering och vårt uppdrag Vårdsamverkan i Västra Götaland Kommunerna i Västra Götaland: - Boråsregionen - Göteborgsregionen

Läs mer

Länsgemensam handlingsplan psykisk hälsa

Länsgemensam handlingsplan psykisk hälsa Länsgemensam handlingsplan psykisk hälsa Västra Götaland Presentation för Styrgrupp närvård 2017-03-03 Malin Camper, Charlotta Wilhelmsson Bakgrund Staten och SKL har under de senaste åren slutit överenskommelser

Läs mer

Minnesanteckningar Vårdsamverkan Västra Götaland, VVG

Minnesanteckningar Vårdsamverkan Västra Götaland, VVG Minnesanteckningar Vårdsamverkan Västra Götaland, VVG Fyrbodal Lena Johansson, Trollhättan Ulrika Holmqvist, Primärvården Skaraborg Sven-Ove Andersson, Lidköping Lars Gotthardsson, Primärvården Simba Lena

Läs mer

Vårdsamverkan Västra Götaland, VVG

Vårdsamverkan Västra Götaland, VVG Minnesanteckningar Vårdsamverkan Västra Götaland, VVG Tid: 6 februari 2017, kl. 13:30-16:30 Plats: VGR, Hotel Scandic Crown, Polhemsplatsen 3, Göteborg 1. Mötets öppnande Ann Söderström öppnar mötet och

Läs mer

Samverkanstorget Live LGS Temagrupper - NOSAM

Samverkanstorget Live LGS Temagrupper - NOSAM Samverkanstorget Live LGS Temagrupper - NOSAM 2016-09-22 www.samverkanstorget.se Dagens program: 08:30 09:00 Samling, kaffe/te och fralla serveras 09:00 09:10 Välkommen Maria Lejerstedt och Carl Peter

Läs mer

Minnesanteckningar från styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg

Minnesanteckningar från styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg 1 Minnesanteckningar från styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg 2017-11-08 Tid: 13.30-16.30 Plats: Gothia Science Park, Vänern och Vättern, Skövde Närvarande Agneta Nilsson Hörnlund Koncernkontoret, ordförande

Läs mer

Protokoll från Politisk samverkan Skaraborg PSS

Protokoll från Politisk samverkan Skaraborg PSS 1 Protokoll från Politisk samverkan Skaraborg PSS Tid: 27 maj 2016 kl 09-12 Gothia Science Park Skövde Närvarande Linn Brandström Styrelsen för beställd primärvård Michael Melby Styrelsen för beställd

Läs mer

Mobila närvård nuläge och framtid Karin Fröjd Regional projektledare

Mobila närvård nuläge och framtid Karin Fröjd Regional projektledare Mobila närvård nuläge och framtid Karin Fröjd Regional projektledare Modellen Mobil närvård Mobil närvård bygger på att kommunen står för basverksamheten, samt dygnet runt-funktionen, och arbetar tätt

Läs mer

Trygg och effektiv utskrivning från sluten vården

Trygg och effektiv utskrivning från sluten vården 2016-11-25 Trygg och effektiv utskrivning från sluten vården Syftet och orsak Syftet med förslaget om en ny betalningsansvarslagen är att åstadkomma en god vård, där ledtider mellan sluten vård och vård

Läs mer

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård 2017-05-16 Carina Fransson, Ida Wernered, Kent Storm, Malin Swärd, Marianne Thordén, Åsa Lind Lite fakta I Västra Götaland bor det cirka 1,6 miljoner

Läs mer

Överenskommelse mellan kommunerna och Västra Götalandsregionen

Överenskommelse mellan kommunerna och Västra Götalandsregionen Överenskommelse mellan kommunerna och Västra Götalandsregionen Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Datum: 2018-10-26 Jeanette Andersson, processledare Västkom Lena Arvidsson,

Läs mer

1. Välkommen, presentationsrunda Cathrine Thanner, ordförande hälsar välkommen och presentationsrunda.

1. Välkommen, presentationsrunda Cathrine Thanner, ordförande hälsar välkommen och presentationsrunda. Minnesanteckningar Ärende Samordningsgruppen möte Datum 2019-05-17 Plats Grand Hotel Alingsås Närvarande () Cathrine Thanner, ordförande Offentliga vårdcentraler Helena Balte Christina Alvelin Lerums kommun

Läs mer

Kort info från LGS BG

Kort info från LGS BG Kort info från LGS BG 2018 08 24 LGS Beredningsgrupp Beredningsgruppen består av ordförande från respektive temagrupp, ordförande och vice ordförande i LGS samt processledaren för LGS. Uppdrag Beredning

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper Författare: Amira Donlagic Godkänd av: Ledningsgrupp Vårdsamverkan Datum: 19 02 22 Dokumentet gäller för: Lokala Närsjukvårdsgrupper Bakgrund Vårdsamverkan Fyrbodal är en samverkansorganisering som funnits

Läs mer

MINNESANTECKNING BEREDNINGSGRUPP VGK

MINNESANTECKNING BEREDNINGSGRUPP VGK MINNESANTECKNING BEREDNINGSGRUPP VGK Tid: 20 december kl 9.00-13.00 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg Närvarande: Hanna Linde Linda Macke Elisabeth Beijer Kristina Nyckelgård Lotta Wilhelmsson

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd från sammanträde med styrgruppen för social välfärd Dag och tid: Fredag den 23 februari 2018 kl 9-12 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), ordförande, Lerum Sebastian

Läs mer

Årsrapport

Årsrapport Kommun och sjukvård Samverkan i Göteborgsområdet Årsrapport 2015 www.samverkanstorget.se I Göteborgsområdet samverkar Västra Götalandsregionen, Göteborgs Stad, Härryda kommun, Mölndal stad, Partille kommun

Läs mer

Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna

Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna 2016-09-16 Nätverket ska driva strategiska regionala utvecklingsfrågor som bidrar till bättre förutsättningar

Läs mer

Introduktion till Politiska samrådsgruppen

Introduktion till Politiska samrådsgruppen Introduktion till Politiska samrådsgruppen Protokoll från mötet 2019-03-01 Monika Beiring, ordförande Politiska samrådet Cathrine Thanner, ordförande Samordningsgruppen Lena Arvidsson, processledare SAMLA

Läs mer

Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg

Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg Jeanette Andersson Skaraborgs kommunalförbund/vårdsamverkan 2017-11-10 Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg Organisationskarta Implementering - Vårdsamverkan

Läs mer

Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg.

Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg. /ad Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, 2015-08-28. Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg. Närvarande: Lena Johansson (ordf.), Nina Roos, Maj Lätto, Bo Lundgren, Charlotta Wilhelmsson,

Läs mer

Minnesanteckningar ledningsgrupp vuxna

Minnesanteckningar ledningsgrupp vuxna Vänersborg 2017-04-07 Minnesanteckningar ledningsgrupp vuxna 1. Godkännande av dagordning/anmälan av övriga frågor. Dagordningen godkändes och tre övriga frågor anmäldes. 2. Föregående minnesanteckningar.

Läs mer

Delprojekt Ambulans i samverkan - Vård på rätt nivå dygnet runt

Delprojekt Ambulans i samverkan - Vård på rätt nivå dygnet runt Projektplan Delprojekt Ambulans i samverkan - Vård på rätt nivå dygnet runt Projektledare Nils-Gunnar Främberg Mia Gustafsson Delprojektledare Hans Thörnqvist enhetschef ambulansen Beställare Nära vård

Läs mer

Trygg och effektiv utskrivning

Trygg och effektiv utskrivning Trygg och effektiv utskrivning Regeringen föreslår en ny lag Samverkan vid utskrivning från sluten hälsooch sjukvård Version: 1.0 Datum: 2017-02-11 Framtaget av: Ida Wernered Ny lag på gång Samverkan vid

Läs mer

Trygg och effektiv utskrivning

Trygg och effektiv utskrivning Trygg och effektiv utskrivning Regeringen föreslår en ny lag Samverkan vid utskrivning från sluten hälsooch sjukvård Version: 1.0 Datum: 2017-02-11 Framtaget av: Ida Wernered Ny lag på gång Samverkan vid

Läs mer

Minnesanteckningar, reviderad Ledningsgrupp för samverkan Datum:

Minnesanteckningar, reviderad Ledningsgrupp för samverkan Datum: 1 Minnesanteckningar, reviderad Ledningsgrupp för samverkan Datum: 2018-10-10 Närvarande Förhindrade Inbjudna Punkt 11 Plats: Lena Lager, ordf. Göran Matejka, vice ordf. Boel Mörck William Hedman Anders

Läs mer

Hur ska den framtida politiska plattformen i samverkan se ut? Dialogmöte

Hur ska den framtida politiska plattformen i samverkan se ut? Dialogmöte Hur ska den framtida politiska plattformen i samverkan se ut? Dialogmöte 2016-01-20 www.samverkanstorget.se Program 13.35-13.45 Välkommen! Presentationsrunda Maria Lejerstedt och Nicklas Attefjord 13.45-14.00

Läs mer

Äldreomsorgs/hälso- och sjukvårdschefsnätverk

Äldreomsorgs/hälso- och sjukvårdschefsnätverk Äldreomsorgs/hälso- och sjukvårdschefsnätverk 16 september 2016 Inledning två nya medlemmar: Maria Uhlmann och Christina Wadell Personal och kompetensförsörjning Ledarutbildning, tre förslag. Beslut om

Läs mer

Minnesanteckningar Ledningsgrupp för samverkan Datum:

Minnesanteckningar Ledningsgrupp för samverkan Datum: 1 Minnesanteckningar Ledningsgrupp för samverkan Datum: 2017-02-16 Närvarande Carl-Peter Anderberg, ordf. Lena Lager, vice ordf. Jörgen Samuelsson Lisbeth Nilsson Maria Lejerstedt ordf Hans Svensson Åsa

Läs mer

SAMLA. Samordningsgruppen. Ärende. Datum Plats. Lerum, kommunhuset

SAMLA. Samordningsgruppen. Ärende. Datum Plats. Lerum, kommunhuset SAMLA Carina Westerelve Datum :2017-11-06 Processledare Dokumenttyp Minnesanteckningar Mobil: 070-912 02 93 carina.westerelve@alingsas.se Ärende Samordningsgruppen Datum 2017-10-31 Plats Lerum, kommunhuset

Läs mer

Bakgrund. Den första handlingsplanen Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland gällde under åren Länk

Bakgrund. Den första handlingsplanen Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland gällde under åren Länk Bakgrund 2010 2011 2012 2014 2016 Mellan åren 2010 till 2014 träffade staten och SKL (Sveriges kommuner och landsting) överenskommelser om att genom ekonomiska incitament och med de mest sjuka äldres behov

Läs mer

Vårdsamverkan Västra Götaland, VVG

Vårdsamverkan Västra Götaland, VVG Minnesanteckningar 2017-04-04 Vårdsamverkan Västra Götaland, VVG Fyrbodal Ulrika Holmqvist, Primärvården Skaraborg Sven-Ove Andersson, Lidköping Lars Gotthardsson, Primärvården Simba Lena Arnfelt, Kungälv

Läs mer

Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp

Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp Fredagen den 18 mars 2016, kl. 09.00-15.00 Närhälsan Lysekils vårdcentral: Kallade: Vård och omsorg samt psykiatri 9-13 Barn och Unga samt missbruk 11-15 Elin Hansson

Läs mer

Minnesanteckningar

Minnesanteckningar Minnesanteckningar 170208 1. Inledning Vi hälsar Malin Nilsson välkommen. Malin är från 170220 verksamhetschef för psykiatrin i Skaraborg. Mötets punkter får en annan ordningsföljd än i utsänd dagordning.

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR SOCIALHANDLÄGGARMÖTE

MINNESANTECKNINGAR SOCIALHANDLÄGGARMÖTE Deltagare: Jessica Ek Kerstin Söderlund Elisabeth Jonsson Idalena Svensson Kristina Nyckelgård Lis Palm Skaraborgs kommunalförbund Skaraborgs kommunalförbund Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund Göteborgsregionens

Läs mer

Sahlgrenska Universitetssjukhus

Sahlgrenska Universitetssjukhus Sahlgrenska Universitetssjukhus Statistik och Trendriktning Distansmöten juni-november 217 2 2 Sahlgrenska Universitetssjukhus dec 217 1 1 Totalt antal distansmöten Delaktiga vc Närhälsan Delaktiga VC

Läs mer

Datum: Tid: Plats: Banvallen, Gullbergsvass

Datum: Tid: Plats: Banvallen, Gullbergsvass Datum: 2017-05-30 Tid: 15.00 17.00 Plats: Banvallen, Gullbergsvass Deltagare Deltar via skype Förhinder Jan Carlström Jerker Isaksson Noomi Holmberg Jörgen Samuelsson Charlotta Wilhelmsson Anders Glansén

Läs mer

Planeringsdag. Grand hotell Alingsås

Planeringsdag. Grand hotell Alingsås Planeringsdag Grand hotell Alingsås 2018-10-11 Politisk samrådsgrupp Nuläge Samverkansstruktur Samordningsgrupp AU Utvecklingsgrupp Barn och unga Utvecklingsgrupp Psykisk hälsa och missbruk Utvecklingsgrupp

Läs mer

Minnesanteckningar

Minnesanteckningar Minnesanteckningar 181017 Vårdsamverkan Västra Götaland, VVG Fyrbodal Lena Johansson, Trollhättan Ulrika Holmqvist, Primärvården Skaraborg Sven-Ove Andersson, Lidköping Susanne Lidén, Primärvården Simba

Läs mer

Samverkansplan Kommun och sjukvård Samverkan i Göteborgsområdet

Samverkansplan Kommun och sjukvård Samverkan i Göteborgsområdet Samverkansplan 2018-2019 Kommun och sjukvård Samverkan i Göteborgsområdet Innehåll INLEDNING 3 VÅRT UPPDRAG 4 ORGANISATION 6 NÄROMRÅDESSAMVERKAN, NOSAM 6 TEMAGRUPPER 7 HANDLINGSPLAN 2019 TEMAGRUPP BARN

Läs mer

Målgrupp, uppdrag och organisation Västbus riktlinjer inom Göteborgsområdet

Målgrupp, uppdrag och organisation Västbus riktlinjer inom Göteborgsområdet Målgrupp, uppdrag och organisation Västbus riktlinjer inom Göteborgsområdet Delregional styrgrupp Västbus Reviderad 2016-03-17 Temagrupp Barn och Unga I Göteborgsområdet samverkar Västra Götalandsregionen,

Läs mer

Förslag till en ny lag Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Förslag till en ny lag Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Förslag till en ny lag Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Samordnad individuell plan vid utskrivning enligt regeringens proposition Version 1.0 Datum 2017-04-07 Framtaget

Läs mer

Den politiska viljeinriktningen

Den politiska viljeinriktningen Februari 2017 Den politiska viljeinriktningen Kommun och Region är medspelare, inte motspelare Var och en har ett ekonomiskt ansvar för de beslut och ordinationer som görs inom respektive organisation

Läs mer

Minnesanteckningar från Superkontaktombudsträff

Minnesanteckningar från Superkontaktombudsträff Minnesanteckningar från Superkontaktombudsträff 171010 Vårdplaneringsgruppen Skaraborg presenterar sig och hälsar alla välkomna. Pia Johansson delger aktuell SAMSA information Ny patch kommer 14 nov: -

Läs mer

GR IFO-nätverket. GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND

GR IFO-nätverket.   GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND Förslag till överenskommelse och riktlinje mellan Västra Götalands kommuner och Västra Götalandsregionen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård GR 2017-10-10 IFO-nätverket Överenskommelsen....ska

Läs mer

Samverkansplan Kommun och sjukvård Samverkan i Göteborgsområdet

Samverkansplan Kommun och sjukvård Samverkan i Göteborgsområdet Samverkansplan 2018-2019 Kommun och sjukvård Samverkan i Göteborgsområdet Innehåll INLEDNING 3 VÅRT UPPDRAG 4 ORGANISATION 6 NÄROMRÅDESSAMVERKAN, NOSAM 6 TEMAGRUPPER 7 HANDLINGSPLAN 2019 UTVECKLINGSGRUPP

Läs mer

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2017

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2017 Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 Uppföljning 2017 Bakgrund Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 är den tredje handlingsplanen för

Läs mer

Mobil närvård Göteborg med kranskommuner

Mobil närvård Göteborg med kranskommuner Mobil närvård Göteborg med kranskommuner Karin Fröjd Regional projektledare https://www.bing.com/videos/search?q=mobil+n%c3%a4rv%c3%a5rd+skaraborg&&view=det ail&mid=d753aec475bac7685a37d753aec475bac7685a37&form=vrdgar

Läs mer

Minnesanteckningar Politisk plattform Datum:

Minnesanteckningar Politisk plattform Datum: Minnesanteckningar Politisk plattform Datum: 2018-02-09 Närvarande: Ordinarie Ersättare Tjänstemän Inbjudna Förhindrade: Ordinarie Ersättare Tid: Nicklas Attefjord, VGR, Västra HSN, ordförande Ove Dröscher,

Läs mer

Projektplan. Ersätta fax av epikriser med NPÖ. Projektplanen godkänns: Namnförtydligande Koncernkontoret. Namnförtydligande Fyrbodals Kommunalförbund

Projektplan. Ersätta fax av epikriser med NPÖ. Projektplanen godkänns: Namnförtydligande Koncernkontoret. Namnförtydligande Fyrbodals Kommunalförbund Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen 0.4 Utkast 1 (11) Projektplan Utfärdat av: Utf. datum: Godkänt av: Godk. datum: S Torstensson/G Augustsson 2016-12-16

Läs mer

Överenskommelse mellan Västra Götalands kommuner och Västra Götalandsregionen om samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Överenskommelse mellan Västra Götalands kommuner och Västra Götalandsregionen om samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Överenskommelse mellan Västra Götalands kommuner och Västra Götalandsregionen om samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Innehållsförteckning 1. Allmänt om överenskommelse om

Läs mer

Minnesanteckningar lokal arbetsgrupp äldre Borås

Minnesanteckningar lokal arbetsgrupp äldre Borås Minnesanteckningar lokal arbetsgrupp äldre Borås Tid: Tisdagen den 18 sept 2017 kl 13.30-15.15 Plats: Ramnåsgatan 1, Pressaren, plan 1 Närvarande Ritva Lidskog, ordförande Linda Weiland, sekr Marie Elm

Läs mer

Minnesanteckningar Vårdsamverkan Västra Götaland, VVG

Minnesanteckningar Vårdsamverkan Västra Götaland, VVG Minnesanteckningar Vårdsamverkan Västra Götaland, VVG Fyrbodal Lena Johansson, Trollhättan Ulrika Holmqvist, Primärvården Skaraborg Sven-Ove Andersson, Lidköping Södra Älvsborg Maritha Bäck, Primärvården

Läs mer

Länsgemensam handlingsplan psykisk hälsa. Västra Götaland

Länsgemensam handlingsplan psykisk hälsa. Västra Götaland Länsgemensam handlingsplan psykisk hälsa Västra Götaland Bakgrund Staten och SKL har under de senaste åren slutit överenskommelser inom området psykisk ohälsa för att utveckla vården för personer med psykisk

Läs mer

Minnesanteckningar - Vårdsamverkan Skaraborg den 23 februari, 2010

Minnesanteckningar - Vårdsamverkan Skaraborg den 23 februari, 2010 1 Handläggare Datum Diarienummer Christina Lindström 2010-03-03 SkaS 33-2010 Minnesanteckningar - Vårdsamverkan Skaraborg den 23 februari, 2010 Närvarande Anders Hagman Stefan Håkansson Lars Gotthardsson

Läs mer

Minnesanteckningar Det goda livet workshop Vårdsamverkan SIMBA

Minnesanteckningar Det goda livet workshop Vårdsamverkan SIMBA Minnesanteckningar Det goda livet workshop 151117 Vårdsamverkan SIMBA Närvarande: Susanne Turesson Kungälvs sjukhus Birgitta Berghänkel Sikberger Brukarrepresentant Elisabeth Olsson Stenungsunds kommun

Läs mer

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda Minnesanteckning Färgelanda, 2017-06-02, 9.00-15.00 Närhälsan, konferensrum, Färgelanda 9.00-9.30 Information och kommunikation Närvarande: Irene Svenningsson, Johan Lundh, Maria Lobrandt, Peter Eliasson,

Läs mer

Analysarbete - Undvikbar slutenvård och Återinskrivningar inom 30 dagar

Analysarbete - Undvikbar slutenvård och Återinskrivningar inom 30 dagar Analysarbete - Undvikbar slutenvård och Återinskrivningar inom 30 dagar Sammanfattning av slutrapporter från projekt med analysmedel i Göteborgsområdet 2014 2015-01-19 Sammanfattning av slutrapporter Göteborgsområdet

Läs mer

FAQ Samverkan vid utskrivning

FAQ Samverkan vid utskrivning 1 FAQ Samverkan vid utskrivning 2017-12-22 Generella frågor Behövs en säker uppkoppling för Skype? Skype for business räknas som säker uppkoppling Gäller tilläggsrutinerna framöver? Tilläggsrutiner som

Läs mer

Temagrupp Psykiatri Ordförande: Hugo Wallén Processledare: Edita Paljevic

Temagrupp Psykiatri Ordförande: Hugo Wallén Processledare: Edita Paljevic Temagrupp Psykiatri Ordförande: Hugo Wallén Processledare: Edita Paljevic Samverkan mellan kommun och region ska utjämna skillnader i hälsa. Den enskilde ska få god, säker vård, stöd och omsorg med effektiva

Läs mer

Vårdsamverkan Skaraborg

Vårdsamverkan Skaraborg Vårdsamverkan Skaraborg Organisation Stödstrukturer Lärande nätverk 2017-12-14 Skaraborg Ett delområde i Västra Götaland Invånare: 264 000 Kommuner: 15 Sjukhus: 4 Vårdcentraler: 33 (20 offentliga, 13 privata)

Läs mer

Rapport om arbetet för en ny struktur för samverkan i Västra Götaland mellan kommuner och Västra Götalandsregionen.

Rapport om arbetet för en ny struktur för samverkan i Västra Götaland mellan kommuner och Västra Götalandsregionen. Rapport om arbetet för en ny struktur för samverkan i Västra Götaland mellan kommuner och Västra Götalandsregionen. Bakgrund I maj 2014 påbörjades en utvärdering av ledningsstrukturen för samverkan mellan

Läs mer

Samverkan mellan kommun och region så gör vi i Skaraborg!

Samverkan mellan kommun och region så gör vi i Skaraborg! Samverkan mellan kommun och region så gör vi i Skaraborg! Gunilla Druve Jansson, ordf Östra Hälso- och sjukvårdsnämnden, VGR samt ordf Omsorgsnämnden Skara kommun Skaraborg -mellan Vänern och Vättern Ett

Läs mer

Minnesanteckningar: Temagrupp/NOSAM: Datum:

Minnesanteckningar: Temagrupp/NOSAM: Datum: Minnesanteckningar: Temagrupp/NOSAM: Datum: 2018-02-01 Kallade: Marie Berg, Närhälsan Vc Torslanda Ordförande Eva Berg, Västra Hisingen, Göteborgs Stad Daniel Pus, Västra Hisingen, Göteborgs Stad Monika

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR BEREDNINGSGRUPP VGK. Datum: Tid: ) Föregående mötesanteckningar Inget att invända

MINNESANTECKNINGAR BEREDNINGSGRUPP VGK. Datum: Tid: ) Föregående mötesanteckningar Inget att invända Deltagare: Jessica Ek Hanna Linde Linda Macke Elisabeth Beijer Kristina Nyckelgård Lotta Wilhelmsson Titti Andersson Ann-Katrin Schutz Anneli Assmundson Bjerde Skaraborgs kommunalförbund Skaraborgs kommunalförbund

Läs mer

Handlingsplan för NOSAM Östra Göteborg 2018

Handlingsplan för NOSAM Östra Göteborg 2018 Handlingsplan för Östra Göteborg 2018 Uppdrag :s uppdrag är att gemensamt definiera och arbeta utifrån behoven i närområdet samt att arbeta med de uppgifter som beskrivs under -info i LGS:s samverkansplan.

Läs mer

Minnesanteckning från DRAG

Minnesanteckning från DRAG Minnesanteckning från DRAG Tid: 2017-09-15 kl.09.00-15.00 Plats: SÄS Södra Älvsborgs sjukhus Lokal: Svante Blomstrand Närvarande:Charlotte Bliesener Falkenström, Marie Elm, Paula Nordling, Linda Augustsson,

Läs mer

KORT OM Hälso- och sjukvårdsavtalet

KORT OM Hälso- och sjukvårdsavtalet Januari 2017 KORT OM Hälso- och sjukvårdsavtalet Hälso- och sjukvårdsavtalet är det huvudavtal som reglerar ansvarsfördelning och samverkan mellan de 49 kommunerna i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen.

Läs mer

Lägesrapport

Lägesrapport Lägesrapport 2016-05-26 KORT OM Hälso- och sjukvårdsavtalet Hälso-och sjukvårdsavtalet är det huvudavtalsom reglerar ansvar och gränssnitt mellan regionen och de 49 kommunerna i Västra Götaland. Avtalet

Läs mer

Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland. Resultaten för indikatorerna

Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland. Resultaten för indikatorerna Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland Resultaten för indikatorerna Resultaten för indikatorerna I detta bildspel redovisas resultaten för indikatorerna i handlingsplanen Det goda livet

Läs mer