Handlingsplan till kommunfullmäktiges Utvecklingsplan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Handlingsplan till kommunfullmäktiges Utvecklingsplan 2016-2018"

Transkript

1

2 TJÄNSTESKRIVELSE Datum: Kommunledningskontoret D.nr: 2015/ Agneta Johansson Till Kommunstyrelsen Handlingsplan till kommunfullmäktiges Utvecklingsplan Bakgrund Kommunfullmäktige antog i februari Utvecklingsplan för åren , med målsättningar för VAD som ska uppnås inom tre utvecklingsområden, Attraktivitet, Hållbarhet och Delaktighet. Från dessa valdes åtta särskilt viktiga prioriteringar ut, vilka i praktiken utgör Kommunfullmäktiges prioriterade invånarmål för mandatperioden. Dals-Eds kommun tillämpar målstyrning, vilket innebär ett decentraliserat ansvar för planering, uppföljning och utveckling av HUR de fastställda målen ska uppnås. Ansvaret ska ligga så långt ut i organisationen, som det är möjligt och lämpligt.utvecklingsplanen innefattar ett uppdrag till kommunchefens ledningsgrupp att ansvara för planering och verkställande av åtgärder för att uppnå respektive prioritering. Arbetet har pågått under hösten med att ta fram en handlingsplan innehållande förslag till åtgärder samt nyckeltal för att mäta utvecklingen mot målen. Parallellt har arbetet pågått med att ta fram verksamhetsplaner på verksamhets- och förvaltningsnivå. Det åligger ledningsgruppen att säkerställa samordningen mellan de tre nivåerna verksamhet förvaltning kommun, för att få en så effektiv kommungemensam styrning som möjligt. Vi har formulerat fyra så kallade resursmål, servicemål, medarbetarmål,kvalitetsmål och ekonomimål för att tydliggöra vad som krävs i övrigt för att nå invånarmålen. Bedömning Processen med att ta fram handlingsplanen är pågående. Föreliggande förslag till handlingsplan kommer att vidarebearbetas, främst med avseende på tidsplanering och säkerställande av den röda tråden, från utvecklingsmålen till den operativa verksamheten i kommunens verksamheter. Vi ser det som ett levande dokument som ska utvecklas i nära dialog med kommunens medarbetare och med kontinuerlig politisk återkoppling. Beslutsförslag Kommunstyrelsen beslutar föreslå att kommunfullmäktige beslutar att godkänna Handlingsplan för Utvecklingsplan Bilaga: Handlingsplan till kommunfullmäktiges Utvecklingsplan I tjänsten Agneta Johansson, kommunchef Postadress Besöksadress Telefon Bankgiro Box 31 Storgatan (0) S ED Telefax Org.nr +46 (0) Internet: kommun@dalsed.se

3 Handlingsplan Till kommunfullmäktigesutvecklingsplan Dals-Eds kommun

4 Dals-Eds kommun, Utvecklingsplan KF 2(15)

5 Innehållsförteckning 1 Inledning Kommunfullmäktiges Utvecklingsplan för åren Kommunfullmäktiges uppdrag till förvaltningen Ledningsgruppens handlingsplan för att nå de åtta prioriterade invånarmålen Uppföljning och rapportering Handlingsplan Dals-Ed - här jobbar vi för attraktivitet Hållbarhet ska vara en självklarhet i Dals-Ed Invånarna i Dals-Ed ska känna delaktighet Nyckeltalsutveckling Kommunens Kvalitet i Korthet Befolkningsutveckling i procent Standardkostnadsavvikelser Dals-Eds kommun, Utvecklingsplan KF 3(15)

6 Dals-Eds kommun, Utvecklingsplan KF 4(15)

7 1 Inledning 1.1 Kommunfullmäktiges Utvecklingsplan för åren Kommunfullmäktige antog i februari 2015 en Utvecklingsplan för åren Planen stakar ut vägen för utvecklingen i Dals-Eds kommun de närmaste åren, genom att fastställa målsättningar för VAD som ska uppnås inom tre utvecklingsområden, Attraktivitet, Hållbarhet och Delaktighet. Från de tre utvecklingsområdena valdes åtta särskilt viktiga prioriteringar ut, vilka i praktiken utgör Kommunfullmäktiges prioriteradeinvånarmål för resten av mandatperioden. Dessa är Prioriteringar/Invånarmål inom ATTRAKTIVITET Prioriteringar/Invånarmål inom HÅLLBARHET Prioriteringar/Invånarmål inom DELAKTIGHET Förbättra möjligheterna att använda tåg för persontransporter Öka tillgången av bostadsalternativ som är attraktiva för fler målgrupper Förbättra tillgången av digitala kommunikationsmöjligheter i hela kommunen Minska utanförskapet Öka användningen av förnyelsebar energi Förbättra integrationen av nya invånare Förbättra kommunens medborgardialog Öka barn och ungas möjlighet till inflytande 1.2 Kommunfullmäktiges uppdrag till förvaltningen Dals-Eds kommun tillämpar målstyrning, vilket innebär ett decentraliserat ansvar för planering, uppföljning och utveckling av HUR de fastställda målen ska uppnås. Ansvaret för resultat och verksamhetsutveckling ska ligga så långt ut i organisationen, som det är möjligt och lämpligt. Uppföljningen ska dels kvalitetssäkra resultaten, dels vara ett underlag för det löpande förbättringsarbetet. I Utvecklingsplanen gav Kommunfullmäktigetvå uppdrag till förvaltningen: 1. Kommunchefens ledningsgrupp gavs i uppdrag att ansvara för planering och verkställande av åtgärder för att uppnå respektive prioritering. 2. Kommunens samtliga verksamheter gavs i uppdrag att beakta Utvecklingsmålen vid formuleringen av sina verksamhetsmål samt fundera kring hur verksamheten inom ramen för sitt uppdrag kan bidra till att Utvecklingsmålen uppfylls. Ansvaret för framtagande av verksamhetsmål och verksamhetsplan åligger alltså den verksamhetsanvarige, i dialog med verksamhetens personal och eventuellt övriga berörda parter, inte nämnden. Syftet är dels att få en professionell verksamhetsstyrning mot de politiska målen, dels att skapa delaktighet och engagemang bland kommunens medarbetare och chefer. Förvaltningschefen ansvarar för att samordna förvaltningens verksamhetsplaner till en sammanhållen förvaltningsövergripande verksamhetsplan, och lägga fram den för nämnden/kommunstyrelsen. Nämnden/kommunstyrelsen ansvarar för att, i samband med nämndernas budgetberedning under hösten, godkänna verksamhetsplanen med verksamhetsmål inklusive lämpliga aktiviteter och nyckeltal för att mäta utvecklingen. Dals-Eds kommun, Utvecklingsplan KF 5(15)

8 1.3 Ledningsgruppens handlingsplanför att nå de åtta prioriterade invånarmålen Kommunchefens ledningsgrupp ansvarar alltså för planering och verkställande av åtgärder/aktiviteter, för att uppnå Kommunfullmäktiges åtta viktigaste prioriteringar/invånarmål. Ledningsgruppen ansvarar även för samordningenavplanerna inom de tre olika nivåernaverksamhet förvaltning kommun, för att få en så effektiv kommungemensam styrning som möjligt, i syfte att nå Utvecklingsmålen och prioriteringarna.det handlar främst om att alla åtgärder och aktiviteter måste tas om hand på verksamhetsnivå, för att detaljplaneras och arbetas vidare med i det löpande operativa utvecklingsarbetet. Vissa aktiviteter berör alla verksamheter och återfinns i samtliga verksamhetsplaner. Andra åtgärder berör bara en eller några verksamheter och finns därför enbart med i de berörda verksamhetsplanerna. För att tydliggöra vad som krävs av organisationen för att nå invånarmålen har ledningsgruppen formulerat fyra så kallade resursmål, vilkas innebörd har hämtats från beskrivningarna till två av de tre Utvecklingsmålen. Dessa är 1. Servicemål 2. Ekonomimål 3. Kvalitetsmål 4. Medarbetarmål Målen för invånarna, servicen, ekonomin, kvaliteten och medarbetarna ska vara mätbara med hjälp av minst ett kvantitativt nyckeltal. I vissa fall är det svårt att mäta målen och vi får nöja oss med att nyckeltalet är en indikator, det vill säga, en indikation på målet har uppfyllts. Då kan det behövas fler nyckeltal för att fånga in måluppfyllelsen. Ambitionen är att använda befintliga nyckeltal så långt möjligt. Samtliga mål, nyckeltal och aktiviteter har sammanställts i denna handlingsplan, som revideras årligen. 1.4 Uppföljning och rapportering Handlingsplanen följs upp löpande i ledningsgruppen samt rapporteras till kommunstyrelsen vid tertialboksluten och årsbokslutet. Dals-Eds kommun, Utvecklingsplan KF 6(15)

9 2 Handlingsplan 2.1 Dals-Ed - här jobbar vi för attraktivitet Beskrivning Vi ska tillsammans i Dals-Ed, genom trivsel, trygghet och framtidstro, skapa förutsättningar för alla människors möjligheter att förverkliga sina drömmar och idéer. Boende- och verksamhetsmiljöer ska vara så attraktiva att vi som bor och verkar i kommunen trivs och önskar bo kvar samtidigt som nya attraktiva boenden, bra kommunikationer och infrastruktur, bidrar till att fler invånare, investerare och företagare dras till kommunen. Dals-Ed ska vara attraktivt genom att kommuns verksamheter upprätthåller en hög kvalitet och service, flexibilitet och prestigelöshet. Kommunens verksamheter ska genom ständiga förbättringar, alltid erbjuda lite mer än förväntat. Vi ska som kommun fortsatt vara känd för vårt företagsvänliga klimat. Entreprenörskap som förhållningssätt och möjligheter till valfrihet ska vara en naturlig del. Naturen har format särskilt goda förutsättningar i vår kommun som utgör en resurs för utveckling av besöksnäringen och fritidslivet. Det goda livet i Dals-Ed ska vara ett känt begrepp. Prioritering/Mål Nyckeltal Startvärde År Målvärde -18 Invånarmål Förbättra möjligheterna att använda tåg för persontransporter Antal tågavgångar vardagar Antal resande till/från Ed 4 avgångar till/från Ed -15 Jobbar mot 5 avgångar 2020 Christian N Christian N Påverka ansvariga aktörer och myndigheter Christian N Prioritering/Mål Nyckeltal Startvärde År Målvärde -18 Invånarmål Öka tillgången av bostadsalternativ som är attraktiva för flera målgrupper Antal lgh i småhus, flerbostadshus eller specialbostäder Antal lediga tomter Antal färdigställda lägenheter över tre år Bostadsförsörjningsplan Ny ÖP- Översiktsplan 2030 Planera för fler centrumnära boenden Genomföra projektet Framtida Äldreboende Eva K Roland K Eva K Eva K Eva K Eva K Roland K Tommy A Prioritering/Mål Nyckeltal Startvärde År Målvärde -18 Invånarmål Förbättra tillgången av digitala kommunikationsmöjligheter Andel fiberanslutna totalt i kommunen Andel fiberanslutna i tätort eller småort Andel fiberanslutna utanför tätort eller småort Andel med tillgång till 30 Mbit/s totalt Kenneth S Kenneth S Kenneth S Kenneth S Dals-Eds kommun, Utvecklingsplan KF 7(15)

10 Prioritering/Mål Nyckeltal Startvärde År Målvärde -18 Andel med tillgång till mobilt bredband via 4G/LTE Utveckla fiber i tätorten Ed Kenneth S Kenneth S Prioritering/Mål Nyckeltal Startvärde År Målvärde -18 Servicemål I Dals-Ed eftersträvar vi ett gott värdskap och försöker erbjuda lite mer än förväntat i alla kontakter. Nöjd Medborgar-Index Bemötande, tillgänglighet är bland de 25% bästa kommunerna i riket Företagsklimat enligt Svenskt Näringsliv, enkätdelen Nöjd Kund-Index Företagsklimat "Insikt" Totalt Genomförande av utbildningen Förenkla helt enkelt Värdegrundsarbete Annette P Annette P Annette P Veronica H Dals-Eds kommun, Utvecklingsplan KF 8(15)

11 2.2 Hållbarhet ska vara en självklarhet i Dals-Ed Beskrivning Med hållbarhet avser vi ett helhetsperspektiv innehållande tre delar; den sociala, den ekologiska och den ekonomiska. Delarna påverkar och förutsätter varandra. Ekonomiska framgångar kräver ekologisk hållbarhet och är en förutsättning för att skapa god folkhälsa och stabila sociala förhållanden. Hög sysselsättning bidrar till att upprätthålla välfärd och kvalitet i våra verksamheter samt bidrar till de gemensamma investeringar som fordras för omställningen till ett ekologiskt hållbart samhälle som i sin tur kan ge driftsekonomiska fördelar i framtiden. Allt hänger samman. Dals-Ed ska vara en framtidskommun där goda utbildningsmöjligheter, goda arbetsvillkor och miljöhänsyn utgör viktiga förutsättningar för hög sysselsättning inför framtiden. Ungas möjligheter till utbildning och arbete ska vara i fokus. Kommunens verksamheter ska vara effektiva och kontinuerligt anpassas utifrån aktuella förutsättningar och hålla budget i balans för att även i framtiden ha resurser att leverera god kvalitet. Stabil ekonomi i balans kan skapas genom en gemensam syn på god ekonomisk hushållning som bidrar till förståelse och respekt för våra gemensamma tillgångar. På detta sätt kan en ekonomisk reserv byggas upp som ger utrymme för framtida investeringar och kan möjliggöra en lägre skattenivå utan att det äventyrar verksamheter och utbud. Kommunen ska vara en attraktiv arbetsgivare och arbeta aktivt för att verksamheterna ska klara den framtida personalförsörjningen. Prioritering/Mål Nyckeltal Startvärde År Målvärde -18 Invånarmål Minska utanförskapet Andel hushåll med försörjningsstöd mer än 6 månader Andel arbetslösa av befolkningen år, ska vara lägre än riket Andel arbetslösa av befolkningen år, ska vara lägre än riket Andel personer med behörighet att söka gymnasieutbildning ska vara högre än riket Bedömd möjlighet att få tag på arbetskraft med rätt kompetens (1-5) Tvärsektoriellt samarbete för att förbereda våra ungdomar för arbetslivet Utveckla platser för möten, aktivitet och lek. Handlingsplan för jämställdhetsintegrering Tommy A Magnus Å Magnus Å Björn L Annette P Magnus Å Linda A Linda A Prioritering/Mål Nyckeltal Startvärde År Målvärde -18 Invånarmål Öka andelen av förnyelsebar energi Antal laddstolpar i kommunen Elförbrukning inom kommunala verksamheter Roland K Roland K Dals-Eds kommun, Utvecklingsplan KF 9(15)

12 Prioritering/Mål Nyckeltal Startvärde År Målvärde -18 Drivmedelsförbrukning för kommunfordon Roland K Framtagande av policy och plan för anskaffning av miljövänliga fordon Stimulera utbyggnaden av infrastruktur för elfordon Öka andelen användning av "grön el" i våra verksamheter. Framtagande av ny energi- och klimatplan. Framtagande av en gemensam avfallsplan för Dalslandskommunerna. Christian N Roland K Roland K Christian N Roland K Prioriteringar Nyckeltal Startvärde År Målvärde -18 Invånarmål Förbättra integrationen av nya invånare Andel arbetslösa, utrikes födda Andel hushåll med försörjningsstöd mer än 6 månader, utrikes födda Andel utrikes födda av kommunens anställda Antal praktikplatser för utrikes födda inom kommunens organisation Aktualisera befintlig integrationspolicy. Tvärsektoriellt samarbete för att förbereda våra ungdomar för arbetslivet Magnus Å Tommy A Veronica H Veronica H Magnus Å Magnus Å Prioriteringar Nyckeltal Startvärde År Målvärde -18 Ekonomimål Dals-Ed har en långsiktigt hållbar ekonomi Kommunfullmäktiges resultatmål 2 procent av skatter och statsbidrag över tiden. Budget i balans i varje verksamhet Handlingsplan för långsiktigt hållbar ekonomi Lars H Lars H Lars H Prioriteringar Nyckeltal Startvärde År Målvärde -18 Kvalitetsmål Nominering till Sveriges Kommunens Kvalitetskommun år 2019 verksamheter har Dals-Eds kommun, Utvecklingsplan KF 10(15)

13 Prioritering/Mål Nyckeltal Startvärde År Målvärde -18 hög effektivitet, dvs levererar rätt kvalitet och är kostnadseffektiva och anpassningsbara. Handlingsplan för ökad kvalitet och effektivitet och riktlinjer för systematisk kvalitetsutveckling. Lars H Prioriteringar Nyckeltal Startvärde År Målvärde -18 Medarbetarmål Medarbetarna känner motivation och delaktighet och förstår sin roll och betydelse för att nå övriga mål Nöjd Medarbetar-Index Värdegrundsarbete Veronica H Veronica H 2.3 Invånarna i Dals-Ed ska känna delaktighet Beskrivning I Dals-Ed ska jämlikhet råda. Alla, unga som gamla, ska kunna påverka och medverka, vilja ta ansvar och möta varandra med glädje, respekt och förståelse. Kommunens verksamheter ska präglas av öppenhet och tolerans samt främja engagemang och samverkan. Alla, personal och kommuninvånare, ska ha möjlighet att kunna göra sig hörda. Policydokumentet Våra värderingar ska vara vägledande för kommunens personal. Våra barn och unga är framtiden. Därför ska vi lyssna på barnen och särskilt ta hänsyn till deras behov. Prioritering/Mål Nyckeltal Startvärde År Målvärde -18 Invånarmål Förbättra kommunens medborgardialog Nöjd Inflytande-Index Påverkan Delaktighetsindex Informationsindex för kommunens webbplats - Totalt Antal facebookföljare Framtagande av ny Vision för Dals-Ed, i dialog med kommuninvånarna Handlingsplan för förbättrad tillgänglighet till informationen på webbsidan Framtagande av ny Kommunikationspolicy inkl former för invånardialog Samordning av tillgänglighetsfrågor Christian N Prioritering/Mål Nyckeltal Startvärde År Målvärde -18 Invånarmål Öka barn och ungas möjligheter till inflytande NYCKELTAL SAKNAS: Välj metod för att mäta barns och ungas möjligheter till inflytande Linda A Dals-Eds kommun, Utvecklingsplan KF 11(15)

14 Prioritering/Mål Nyckeltal Startvärde År Målvärde -18 Tvärsektoriellt arbete för att öka barn och ungas möjligheter till inflytande Linda A Dals-Eds kommun, Utvecklingsplan KF 12(15)

15 3 Nyckeltalsutveckling 3.1 Kommunens Kvalitet i Korthet TILLGÄNGLIGHET Andel som får svar på e-post inom två dagar, (%) - - Andel som tar kontakt med kommunen via telefon som får ett direkt svar på en enkel fråga, (%) - - Andel som upplever ett gott bemötande vid kontakt med kommunen, (%) - - Huvudbibliotekets öppethållande utöver på vardagar, timmar/vecka Plats på förskola på önskat placeringsdatum, andel barn (%) 100 Väntetid i dagar från första kontakttillfället för ansökan vid nybesök till beslut inom försörjningsstöd, medelvärde Väntetid i dagar för barn som inte fått plats på förskola på önskat placeringsdatum, medelvärde 0 Väntetid i dagar fr ansökningsdatum till erbjudet inflyttningsdatum till särskilt boende, medelvärde Återvinningscentralens öppethållande utöver på vardagar, timmar/vecka TRYGGHET Barn per årsarbetare i förskolan, antal 5,5 5,5 5,5 Nöjd Region-Index - Trygghet 67 Personal i förskola, antal barn/heltidspersonal (närvarande) 4,1 Personalkontinuitet, antal personal som en hemtjänsttagare möter under 14 dagar, medelvärde DELAKTIGHET OCH INFLYTANDE Delaktighetsindex, andel (%) av maxpoäng Informationsindex för kommunens webbplats - Totalt Nöjd Inflytande-Index - Helheten 49 Valdeltagande i senaste kommunvalet, (%) 75,4 75,4 77,2 EFFEKTIVITET Brukarbedömning hemtjänst äldreomsorg - helhetssyn, andel (%) Brukarbedömning särskilt boende äldreomsorg - helhetssyn, andel (%) Elever i åk 3 som klarat alla delprov för ämnesproven i SV, Sv2 och MA, hemkommun, genomsnittlig andel (%) Elever i åk 6 med lägst betyget E för ämnesproven i SV, Sv2, EN och MA, hemkommun, genomsnittlig andel (%) Elever i årskurs 8: Sammanvägt resultat - elevernas syn på skolan och undervisningen, andel (%) Elever i åk. 9 som är behöriga till ett yrkesprogram, hemkommun, andel (%) 85,1 92,0 81,4 Gymnasieelever som fullföljer sin utbildning inom 4 år, inkl. IV, andel (%) (-2014) 73,8 73,7 85,7 Kostnad förskola, kr/inskrivet barn Kostnad hemtjänst äldreomsorg, kr/brukare Kostnad per betygspoäng i åk. 9 i kommunala skolor, kr/betygspoäng Kostnad särskilt boende äldreomsorg exkl lokalkostnader, kr/brukare (-2013) SAMHÄLLSUTVECKLARE Ekologiska livsmedel i kommunens verksamhet, andel (%) Företagsklimat enl. ÖJ (Insikt) - Totalt, NKI Förvärvsarbetande invånare år, andel (%) 74,3 75,0 Invånare som någon gång under året erhållit ekonomiskt bistånd, andel (%) 4,0 4,7 4,6 Kostnad i förhållande till andel som ej fullföljer ett gymnasieprogram, kr/elev Miljöbilar av personbilar och lätta lastbilar enl MFS, % 28,8 29,8 Miljöbilar i kommunorganisationen av totalt antal bilar, andel (%) Nyregistrerade företag helårsprognos utifrån första halvåret, antal/1000 invånare 7,3 3,8 3,4 Nöjd Region-Index - Helheten 64 Sjukpenningtalet, dagar/registrerad försäkrad 7,1 7,8 8,1 Dals-Eds kommun, Utvecklingsplan KF 13(15)

16 3.2 Befolkningsutveckling i procent Nyckeltal Befolkningsförändring under senaste femårsperioden, (%) -3,5% -1% 0,7% 3.3 Standardkostnadsavvikelser Nyckeltal Nettokostnadsavvikelse förskola och skolbarnomsorg, (%) 31,6% 10,9% 3,6% Nettokostnadsavvikelse grundskola, (%) 1% -1% 0,4% Nettokostnadsavvikelse gymnasieskola, (%) 7,8% -1,4% 14,2% Dals-Eds kommun, Utvecklingsplan KF 14(15)

17 Nyckeltal Avvikelse redovisad kostnad och strukturårsjusterad standardkostnad individ- och familjeomsorg, andel (%) 51,6% 26,9% 27,3% Avvikelse redovisad kostnad och strukturårsjusterad standardkostnad LSS, andel (%) -10,1% -9,3% -13,4% Avvikelse redovisad kostnad och strukturårsjusterad standardkostnad äldreomsorg, andel (%) 8,5% 1,6% -1,2% Dals-Eds kommun, Utvecklingsplan KF 15(15)

Utvecklingsplan 2016-2018 Kommunens styrmodell och mål för mandatperioden

Utvecklingsplan 2016-2018 Kommunens styrmodell och mål för mandatperioden Utvecklingsplan 2016-2018 Kommunens styrmodell och mål för mandatperioden Förslag 2015-02-25 Inledning Dokumentet innehåller dels en beskrivning av kommunens reviderade styrmodell och dels förslag till

Läs mer

FÖRSLAG KOMMUNSTYRELSEN 2011-06-01

FÖRSLAG KOMMUNSTYRELSEN 2011-06-01 UTVECKLINGSPLAN FÖR DALS-EDS KOMMUN 2012-2015 Dals-Eds kommun Antagen av Kommunfullmäktige 2011-06-15, FÖRSLAG KOMMUNSTYRELSEN 2011-06-01 Genomstruken text föreslås att tas bort Vision för Dals-Eds kommun

Läs mer

Så här bra är vi jämfört med andra

Så här bra är vi jämfört med andra Så här bra är vi jämfört med andra Kommunens Kvalitet i Korthet är ett verktyg för att jämföra kommuner med varandra och beskriver kommunernas kvalitet ur ett medborgarperspektiv. Kommunernas kvalitet

Läs mer

År 2011 medverkade 160 kommuner i Kommunen kvalitet i korthet. Antalet mått är drygt 40 st fördelade över de fem perspektiven som beskrivs ovan.

År 2011 medverkade 160 kommuner i Kommunen kvalitet i korthet. Antalet mått är drygt 40 st fördelade över de fem perspektiven som beskrivs ovan. Kommunens Kvalitet i Korthet Sveriges kommuner och landsting (SKL) sammanställer årligen undersökningar av kommunens kvalitet och effektivitet ur fem perspektiv. Tillgänglighet Trygghet Information och

Läs mer

Hur bra är Ulricehamns kommun?

Hur bra är Ulricehamns kommun? Hur bra är s kommun? Under 2018 har cirka 260 av Sveriges 290 deltagit i Kommunens Kvalitet i Korthet (KKiK). s kommun har deltagit i mätningarna sedan 2013. Nyckeltalen i KKiK har olika karaktär och syften.

Läs mer

Handlingsplan 2017 till kommunfullmäktiges Utvecklingsplan

Handlingsplan 2017 till kommunfullmäktiges Utvecklingsplan TJÄNSTESKRIVELSE Datum: 2016-11-28 Kommunledningskontoret D.nr: 2015-000314 Agneta Johansson Till Kommunstyrelsen Handlingsplan 2017 till kommunfullmäktiges Utvecklingsplan 2016-2018 Bakgrund Kommunfullmäktige

Läs mer

2015-04-14 Hylte kommun

2015-04-14 Hylte kommun Antal kommuner i KKiK 250 214 222 230 200 190 150 127 158 KKiK utvecklas 100 tillsammans med en KSOgrupp 50 43 63 68 0 0 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2015 Syftet med Kommunens Kvalitet i Korthet

Läs mer

Tillgänglighet Epost. Svar inom 2 dagar (%) Trend, tillgänglighet E-post %

Tillgänglighet Epost. Svar inom 2 dagar (%) Trend, tillgänglighet E-post % Tillgänglighet Epost. Svar inom 2 dagar (%) 75 8 85 9 95 1 94 86 86 Trend, tillgänglighet E-post % 1 8 6 6 72 84 87 94 4 2 211 213 214 215 216 Tillgänglighet Telefoni. Direkt svar på enkel fråga. (%) 5

Läs mer

År 2015 medverkade 251 kommuner i Kommunen kvalitet i korthet. Antalet kommuner som deltar i mätningen ökar för varje år.

År 2015 medverkade 251 kommuner i Kommunen kvalitet i korthet. Antalet kommuner som deltar i mätningen ökar för varje år. Kommunens Kvalitet i Korthet Sveriges kommuner och landsting (SKL) sammanställer årligen undersökningar av kommunens kvalitet och effektivitet ur fem perspektiv. Tillgänglighet Trygghet Delaktighet Effektivitet

Läs mer

Kommunens Kvalitet i Korthet

Kommunens Kvalitet i Korthet Kommunens Kvalitet i Korthet Öckerö kommun 1 1 INLEDNING För att ge politiker, tjänstemän och medborgare en översiktlig bild av kvalitet och effektivitet i kommunens verksamheter deltar Öckerö kommun i

Läs mer

Tillgänglighet Epost. Svar inom 2 dagar (%) Trend, tillgänglighet Epost %

Tillgänglighet Epost. Svar inom 2 dagar (%) Trend, tillgänglighet Epost % Tillgänglighet Epost. Svar inom 2 dagar (%) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 79 86 86 1 9 8 7 6 5 4 3 2 1 Trend, tillgänglighet Epost % 94 84 87 72 79 6 211 213 214 215 216 217 Tillgänglighet Telefoni. Direkt svar

Läs mer

Kommunens kvalitet i korthet Danderyds kommuns resultat jämfört med andra kommuner och hur vi går vidare

Kommunens kvalitet i korthet Danderyds kommuns resultat jämfört med andra kommuner och hur vi går vidare Kommunens kvalitet i korthet 2014 Danderyds kommuns resultat jämfört med andra kommuner och hur vi går vidare Om Kommunens Kvalitet i Korthet, KKiK Sveriges kommuner och landsting, SKL, genomför sedan

Läs mer

Kommunens Kvalitet i Korthet (KKiK) - Områden och nyckeltal från och med 2018

Kommunens Kvalitet i Korthet (KKiK) - Områden och nyckeltal från och med 2018 Kolada Vald kommun / region: Gnosjö Kommunens Kvalitet i Korthet (KKiK) - Områden och nyckeltal från och med 2018 Barn och unga (Alla år) Plats på förskola på önskat placeringsdatum, andel barn (%) 49

Läs mer

Uppföljning mål och nyckeltal Bilaga till årsredovisning

Uppföljning mål och nyckeltal Bilaga till årsredovisning - Bilaga till årsredovisning Läsanvisning Nyckeltalsbilagan är en sammanställning av de nyckeltal som används för att mäta måluppfyllelsen av de politiska målen som beslutats i Kommunstyrelsen, Välfärdsnämnden,

Läs mer

Hur bra är Ulricehamns kommun?

Hur bra är Ulricehamns kommun? Hur bra är Ulricehamns kommun? Kommunens kvalitet i korthet (KKiK) består av ett antal viktiga kunskapsområden för kommuninvånarna som beskriver kommunens kvalitet och effektivitet. Dessa områden är: "Din

Läs mer

Hur bra är Ulricehamns kommun?

Hur bra är Ulricehamns kommun? Hur bra är Ulricehamns kommun? Kommunens kvalitet i korthet (KKiK) består av ett antal viktiga kunskapsområden för kommuninvånarna som beskriver kommunens kvalitet och effektivitet. Dessa områden är: "Din

Läs mer

Kommunens kvalitet i korthet Danderyds kommuns resultat och utveckling

Kommunens kvalitet i korthet Danderyds kommuns resultat och utveckling Kommunens kvalitet i korthet 2016 Danderyds kommuns resultat och utveckling Om Kommunens Kvalitet i Korthet, KKiK Sveriges kommuner och landsting, SKL, genomför sedan 2007 kvalitetsmätningen Kommunens

Läs mer

RESULTAT AV UNDERSÖKNINGEN KOMMUNENS KVALITET I KORTHET

RESULTAT AV UNDERSÖKNINGEN KOMMUNENS KVALITET I KORTHET RESULTAT AV UNDERSÖKNINGEN KOMMUNENS KVALITET I KORTHET För att ge en snabb och enkel överblick över hur Hudiksvalls kommun står sig jämfört med andra kommuner är utfallet uppdelat i tre grupper: Grön

Läs mer

Alvestas Kvalitet i korthet 2018 jmf med alla kommuner och över tid

Alvestas Kvalitet i korthet 2018 jmf med alla kommuner och över tid 9 kommuns kvalitet i sammanfattning kommun gör årligen i samarbete med Sveriges och landsting, SKL, undersökningar av kommunens kvalitet och resultat. Syftet med Kommunens Kvalitet i Korthet (KKiK) är

Läs mer

KKiK 2014, Heby kommun

KKiK 2014, Heby kommun KKiK 214, kommun Tillgänglighet 212 213 214 Andel som får svar på e-post inom 2 dagar,% 72 72 81 Andel som får svar på enkel fråga via telefon,% 44 3 47 Andel som får gott bemötande i telefon,% 83 75 85

Läs mer

SALA KOMMUNS KVALITET I KORTHET (KKIK) 2013

SALA KOMMUNS KVALITET I KORTHET (KKIK) 2013 1 (5) 2014-01-20 SALA KOMMUNS KVALITET I KORTHET (KKIK) = Bra för kommun (tillhör de 25 % som har bäst ) = Medel för kommun = Förbättringsområde för kommun (tillhör de 25 % som har sämst ) Tillgänglighet

Läs mer

Barn och unga. Medelvärde. Indikator Eda 2018

Barn och unga. Medelvärde. Indikator Eda 2018 Kommunens Kvalitet i Korthet 2018 1 2 Kommunens Kvalitet i Korthet 2018 Hur effektivt använder kommunen skattepengarna och vilka resultat leder det till? Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) undersöker

Läs mer

Hur bra är Ulricehamns kommun?

Hur bra är Ulricehamns kommun? Hur bra är Ulricehamns kommun? Kommunens kvalitet i korthet (KKiK) består av ett antal viktiga kunskapsområden för kommuninvånarna som beskriver kommunens kvalitet och effektivitet. Dessa områden är: "Din

Läs mer

SALA KOMMUNS KVALITET I KORTHET (KKIK) 2012

SALA KOMMUNS KVALITET I KORTHET (KKIK) 2012 1 (5) SALA KOMMUNS KVALITET I KORTHET (KKIK) Tillgänglighet i kommun SALA3000, v 1.0, 2010-06-09 1. Hur många medborgare får svar på en enkel e-postfråga inom två arbets? 2. Hur stor del av medborgarna

Läs mer

KOMMUNENS KVALITET I KORTHET 2018

KOMMUNENS KVALITET I KORTHET 2018 KOMMUNENS KVALITET I KORTHET 2018 För tolfte året i rad har Kommunens kvalitet i korthet (KKiK) genomförts. Under 2018 deltog cirka 260 kommuner i undersökningen, som från och med 2018 är indelad i tre

Läs mer

Hur bra är Ulricehamns kommun?

Hur bra är Ulricehamns kommun? Hur bra är Ulricehamns kommun? Kommunens kvalitet i korthet (KKiK) består av ett antal viktiga kunskapsområden för kommuninvånarna som beskriver kommunens kvalitet och effektivitet. Dessa områden är: "Din

Läs mer

Kommunens Kvalitet i Korthet 2012

Kommunens Kvalitet i Korthet 2012 Kommunens Kvalitet i Korthet 212 Kommunens Kvalitet i Korthet (KKiK) består av ett antal viktiga kunskapsområden för kommuninvånarna som beskriver kommunens kvalitet och effektivitet. Undersökningen genomförs

Läs mer

Förvaltningsberättelse. Alvesta kommun i jämförelse över tid och med andra kommuner - KKiK

Förvaltningsberättelse. Alvesta kommun i jämförelse över tid och med andra kommuner - KKiK 9 kommun i jämförelse över tid och med andra - KKiK kommun gör årligen i samarbete med Sveriges och landsting, SKL, undersökningar av kommunens kvalitet och resultat genom ett 40-tal mått ur fem perspektiv;

Läs mer

Sammanställning för KKiK

Sammanställning för KKiK Sammanställning för KKiK 2011-2013 [Klicka här och skriv avdelning] [Klicka här och skriv namn och titel] Beslutad: [Klicka här och skriv instans och datum] Innehåll Din kommuns tillgänglighet... 5 Trygghetsaspekten

Läs mer

Trygghet. Delaktighet och information. Bästa 25% Mittersta 50% Sämsta 25% Tillgänglighet. Riket Större städer

Trygghet. Delaktighet och information. Bästa 25% Mittersta 50% Sämsta 25% Tillgänglighet. Riket Större städer Kommunens kvalitet i korthet (KKIK) 2018-01-23 Tillgänglighet Andel av invånarna som får svar på e-post inom två dagar, procent 87 96 95 100 100 86 89 Andel av invånarna som tar kontakt med kommunen via

Läs mer

Din kommuns tillgänglighet via e- post. Medel Dalarna Högst i Dalarna Lägst i Dalarna Rättvik

Din kommuns tillgänglighet via e- post. Medel Dalarna Högst i Dalarna Lägst i Dalarna Rättvik Din kommuns tillgänglighet via e- post 0 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100 Din kommuns tillgänglighet via telefon 0 10 20 30 40 50 60 70 Din kommuns bemötande på telefon (%) 0 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100

Läs mer

SALA KOMMUNS KVALITET I KORTHET (KKIK) 2016

SALA KOMMUNS KVALITET I KORTHET (KKIK) 2016 SALA KOMMUNS KVALITET I KORTHET (KKIK) Tillhör de 25 % som har bäst Medel Tillhör de 25 % som har sämst Tillgänglighet 1. Hur många medborgare får svar på en enkel e-postfråga inom två arbetsdagar? Procent

Läs mer

Förvaltningsberättelse. Alvesta kommun i jämförelse över tid och med andra kommuner - KKiK

Förvaltningsberättelse. Alvesta kommun i jämförelse över tid och med andra kommuner - KKiK 9 kommun i jämförelse över tid och med andra - KKiK kommun gör årligen i samarbete med Sveriges och landsting, SKL, undersökningar av kommunens kvalitet och resultat genom ett 40-tal mått ur fem perspektiv;

Läs mer

Kommunens kvalitet i korthet (KKIK)

Kommunens kvalitet i korthet (KKIK) Kommunens kvalitet i korthet (KKIK) 2019 01 31 Barn och unga Andel barn som erbjudits plats i förskolan på önskat datum, 100 100 95 95 61 54 Barn per personal i förskolan, planerad närvaro, antal barn/heltidsanställd

Läs mer

Förvaltningsberättelse. Alvesta kommun i jämförelse över tid och med andra kommuner - KKiK

Förvaltningsberättelse. Alvesta kommun i jämförelse över tid och med andra kommuner - KKiK 9 kommun i jämförelse över tid och med andra - KKiK kommun gör årligen i samarbete med Sveriges och landsting, SKL, undersökningar av kommunens kvalitet och resultat genom ett 40-tal mått ur fem spektiv;

Läs mer

Kommunens Kvalitet i Korthet syftar till att synliggöra kommunens prestationer inom fem områden tillgänglighet, trygghetsaspekter, effektivitet,

Kommunens Kvalitet i Korthet syftar till att synliggöra kommunens prestationer inom fem områden tillgänglighet, trygghetsaspekter, effektivitet, Kommunens Kvalitet i Korthet syftar till att synliggöra kommunens prestationer inom fem områden tillgänglighet, trygghetsaspekter, effektivitet, samhällsutveckling liksom delaktighet och information. kommun

Läs mer

Hur ligger Kungälv till 2013, i förhållande till drygt 200 andra kommuner?

Hur ligger Kungälv till 2013, i förhållande till drygt 200 andra kommuner? Hur ligger Kungälv till 2013, i förhållande till drygt 200 andra kommuner? Kommunens Kvalitet I Korthet (KKiK) drivs av Sveriges kommuner och Landsting (SKL) och mäter årligen deltagande kommuners kvalitet

Läs mer

Hur ligger Kungälv till 2014, i förhållande till drygt 200 andra kommuner?

Hur ligger Kungälv till 2014, i förhållande till drygt 200 andra kommuner? Hur ligger Kungälv till 2014, i förhållande till drygt 200 andra kommuner? Kommunens Kvalitet I Korthet (KKiK) drivs av Sveriges kommuner och Landsting (SKL) och mäter årligen deltagande kommuners kvalitet

Läs mer

Kristinehamns kommuns Kvalitet i Korthet (KKiK) 2012

Kristinehamns kommuns Kvalitet i Korthet (KKiK) 2012 s kommuns Kvalitet i Korthet (KKiK) Mätningen innehåller 40 mått. 200 kommuner deltog i undersökningen. Kommunens kvalitet i Korthet omfattar fem områden: Tillgänglighet Trygghet Delaktighet Effektivitet

Läs mer

Hur ligger Kungälv till i förhållande till 160 andra kommuner?

Hur ligger Kungälv till i förhållande till 160 andra kommuner? Hur ligger Kungälv till i förhållande till 160 andra kommuner? Hur ligger Kungälv till i förhållande till 160 andra kommuner? Kommunens Kvalitet i Korthet (KKiK) drivs av Sveriges kommuner och Landsting

Läs mer

Uppföljning mål och nyckeltal Bilaga till årsredovisning

Uppföljning mål och nyckeltal Bilaga till årsredovisning - Bilaga till årsredovisning Nyckeltalsbilagan är en sammanställning av de nyckeltal som används för att mäta måluppfyllelsen av de politiska målen som beslutats i Kommunstyrelsen, Välfärdsnämnden, Myndighetsnämnden

Läs mer

Trygghet. Delaktighet och information. Bästa 25% Mittersta 50% Sämsta 25% Tillgänglighet. Helsingborg

Trygghet. Delaktighet och information. Bästa 25% Mittersta 50% Sämsta 25% Tillgänglighet. Helsingborg Kommunens kvalitet i korthet (KKIK) s resultat jämfört med övriga kommuner 2017-02-17 Tillgänglighet Andel av invånarna som får svar på e-post inom två dagar, procent 82 87 96 95 100 86 88 Andel av invånarna

Läs mer

Resultat av KKiK Kommuners Kvalitet i Korthet deltog 200 kommuner 2013 deltog 220 kommuner

Resultat av KKiK Kommuners Kvalitet i Korthet deltog 200 kommuner 2013 deltog 220 kommuner Resultat av KKiK Kommuners Kvalitet i Korthet deltog 200 deltog 220 Kommunens Kvalitet i Korthet KKiK Som ett led i att styra mot Vision 2030 och höja kvalitén i servicen till medborgarna deltar kommun

Läs mer

SALA KOMMUNS KVALITET I KORTHET (KKIK) 2017

SALA KOMMUNS KVALITET I KORTHET (KKIK) 2017 SALA KOMMUNS KVALITET I KORTHET (KKIK) Tillhör de 25 % som har bäst Medel Tillhör de 25 % som har sämst Tillgänglighet 1. Hur många medborgare får svar på en enkel e- postfråga inom två arbetsdagar? Procent

Läs mer

Kommunens Kvalitet i Korthet 2015

Kommunens Kvalitet i Korthet 2015 Kommunens Kvalitet i Korthet 215 Tillgänglighet e-post. Svar inom två dagar (%) 5 1 15 2 25 3 35 4 45 5 55 6 65 7 75 8 85 9 95 1 87 82 84 1 8 6 4 2 TREND % 84 87 72 6 211 213 214 215 Tillgänglighet telefon.

Läs mer

Vilka resultat presterar Vetlanda kommun?

Vilka resultat presterar Vetlanda kommun? 2015-03-16 Vilka resultat presterar Vetlanda kommun? En kommunjämförelse av kvalitets- och effektivitetsaspekter ur ett medborgar- och ledningsperspektiv. Hur effektivt används kommunens skattemedel? Vilka

Läs mer

MARKARYDS KOMMUN KOMMUNENS KVALITET I KORTHET

MARKARYDS KOMMUN KOMMUNENS KVALITET I KORTHET MARKARYDS KOMMUN 2015 KOMMUNENS Det skall vara gott att leva, arbeta och verka i Markaryds kommun KOMMUNENS Bengt Germundsson Kommunstyrelsens ordförande Markaryds kommun strävar efter att erbjuda sina

Läs mer

Tillgänglighet via telefon och e-post

Tillgänglighet via telefon och e-post Tillgänglighet via telefon och e-post Svar på enkel fråga efter att ha ringt kommunen Gott bemötande efter att ha ringt kommunen och ställt en enkel fråga Svar på enkel e-postfråga inom två arbetsdagar

Läs mer

Säffle kommuns Kvalitet i Korthet 2012

Säffle kommuns Kvalitet i Korthet 2012 Säffle kommuns Kvalitet i Korthet Resultat Resultaten kommer från kommunens egna mätningar samt externt från skolverket, SCB, socialstyrelsen m fl. Grönt = Bra. Säffle tillhör de 25 % av kommunerna som

Läs mer

Bland Sveriges 25% bästa kommuner

Bland Sveriges 25% bästa kommuner Kommunens kvalitet i korthet 2019 KKiK och dess syfte Kommunens kvalitet i korthet är ett nationellt projekt med cirka 260 deltagande kommuner. Genom projektet redovisas och jämförs kommunens resultat

Läs mer

Resultat Kommunens Kvalitet i Korthet Bra OK Under medel

Resultat Kommunens Kvalitet i Korthet Bra OK Under medel Kommunens tillgänglighet Hur stor andel av medbogarna som skickar in en enkel fråga via e-post 78% 79% 100% 42% får svar inom två arbetsdagar Hur stor del av medborgarna som tar kontakt med kommunen via

Läs mer

Vilka resultat presterar Vetlanda kommun?

Vilka resultat presterar Vetlanda kommun? 2014-02-10 Vilka presterar Vetlanda kommun? En kommunjämförelse av kvalitets- och effektivitetsaspekter ur ett medborgar- och ledningsperspektiv. Hur effektivt används kommunens skattemedel? Vilka leder

Läs mer

Vilka resultat presterar Vetlanda kommun?

Vilka resultat presterar Vetlanda kommun? 2016-02-12 Vilka resultat presterar Vetlanda kommun? En kommunjämförelse av kvalitets- och effektivitetsaspekter ur ett medborgar- och ledningsperspektiv. Hur effektivt används kommunens skattemedel? Vilka

Läs mer

Kommunens Kvalitet i Korthet

Kommunens Kvalitet i Korthet ) Datum Sida 2014-03-24 1 (3) Kommunens Kvalitet i Korthet Ett resultat som är bättre eller lika med snittet i nätverket Ett resultat som är sämre än snittet i nätverket Mått 2014 TILLGÄNGLIGHET Andel

Läs mer

Tillgänglighet Indikator Eda 2016 Eda 2017

Tillgänglighet Indikator Eda 2016 Eda 2017 Kommunens Kvalitet i Korthet 1 Kommunens Kvalitet i Korthet Hur effektivt använder kommunen skattepengarna och vilka resultat leder det till? Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) undersöker årligen kommunernas

Läs mer

Nämndens verksamhetsplan 2014. FOKUS-nämnden

Nämndens verksamhetsplan 2014. FOKUS-nämnden Nämndens verksamhetsplan 2014 FOKUS-nämnden Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Verksamhetsområde... 3 3 Kommunfullmäktiges utvecklingsområden... 3 4 HÅLLBAR UTVECKLING... 3 5 ATTRAKTIV KOMMUN... 4

Läs mer

Kommunens kvalitet i korthet 2017

Kommunens kvalitet i korthet 2017 Kommunens kvalitet i korthet Sedan 2010 deltar kommun i undersökningen Kommunens Kvalitet i Korthet (KKiK) som drivs av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. Under deltog 258 kommuner i KKiK. Undersökningen

Läs mer

Kommunens kvalitet i korthet 2016

Kommunens kvalitet i korthet 2016 Kommunens kvalitet i korthet Sedan 2010 deltar kommun i undersökningen Kommunens Kvalitet i Korthet (KKiK) som drivs av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. Under deltog ca 250 kommuner i KKiK. Undersökningen

Läs mer

Kommunens kvalitet i korthet 2014

Kommunens kvalitet i korthet 2014 Kommunens kvalitet i korthet 2014 Sedan 2010 deltar kommun i undersökningen Kommunens Kvalitet i Korthet (KKiK) som drivs av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. Under 2014 deltog 225 kommuner deltog

Läs mer

Tillgänglighet via telefon och e-post

Tillgänglighet via telefon och e-post Tillgänglighet via telefon och e-post Gott bemötande efter att ha ringt kommunen och ställt en enkel fråga Svar på enkel e-postfråga inom två arbetsdagar Svar på enkel fråga efter att ha ringt kommunen

Läs mer

Kommunens kvalitet i korthet 2015

Kommunens kvalitet i korthet 2015 Kommunens kvalitet i korthet Sedan 2010 deltar kommun i undersökningen Kommunens Kvalitet i Korthet (KKiK) som drivs av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. Under deltog 240 kommuner deltog i KKiK. Undersökningen

Läs mer

MARKARYDS KOMMUN KOMMUNENS KVALITET I KORTHET

MARKARYDS KOMMUN KOMMUNENS KVALITET I KORTHET MARKARYDS KOMMUN 2014 Det skall vara gott att leva, arbeta och verka i Markaryds kommun Bengt Germundsson Kommunstyrelsens ordförande Markaryds kommun strävar efter att erbjuda sina kommuninvånare en så

Läs mer

Kommunens Kvalitet i Korthet 2016

Kommunens Kvalitet i Korthet 2016 Kommunens Kvalitet i Korthet 1 Kommunens Kvalitet i Korthet Hur effektivt använder kommunen skattepengarna och vilka resultat leder det till? Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) undersöker årligen kommunernas

Läs mer

Din kommuns tillgänglighet

Din kommuns tillgänglighet Område Din kommuns tillgänglighet Nummer 1 2 3 4 Fråga Hur många av medborgare som skickar in en enkel fråga via e-post får svar inom två arbetsdagar? Hur stor andel av medborgarna som tar kontakt med

Läs mer

Förvaltningsberättelse. Alvesta kommun i jämförelse över tid och med andra kommuner - KKiK

Förvaltningsberättelse. Alvesta kommun i jämförelse över tid och med andra kommuner - KKiK 9 kommun i jämförelse över tid och med andra - KKiK kommun gör årligen i samarbete med Sveriges och landsting, SKL, undersökningar av kommunens kvalitet och resultat genom ett 40-tal mått ur fem spektiv;

Läs mer

SALA KOMMUNS KVALITET I KORTHET (KKIK) 2011

SALA KOMMUNS KVALITET I KORTHET (KKIK) 2011 SALA3000, v 1.0, 2010-06-09 1 (5) SALA KOMMUNS KVALITET I KORTHET (KKIK) Tillgänglighet i kommun 1. Hur många medborgare får svar på en enkel e-postfråga inom två arbets? 2. Hur stor del av medborgarna

Läs mer

Lindesbergs kommuns kvalitet i korthet (KKiK) 2011

Lindesbergs kommuns kvalitet i korthet (KKiK) 2011 1 kommuns kvalitet i korthet (KKiK) = Bra för kommun 1) = Medel för kommun 2) = Förbättringsområde för kommun 3) Tillgänglighet i kommun 1. Hur många medborgare får svar på en enkel e-postfråga inom två

Läs mer

Kommunens kvalitet i korthet - resultat 2010

Kommunens kvalitet i korthet - resultat 2010 Allmänt om projektet KKiK Syftet med Kommunens Kvalitet i Korthet Att kommuninvånarna skall få information om kvaliteten på den service som kommunen tillhandahåller Att kommunen vill föra en dialog kring

Läs mer

Hammarö kommuns kvalitet i korthet 2013

Hammarö kommuns kvalitet i korthet 2013 Hammarö kommuns kvalitet i korthet Tillgänglighet i Hammarö kommun 1. Hur stor andel medborgarna som skickar in en enkel fråga via e-post får svar inom två arbetsdagar? 2. Hur stor andel medborgarna som

Läs mer

Förslag till reviderad mål- och styrmodell för Danderyds kommun

Förslag till reviderad mål- och styrmodell för Danderyds kommun DANDERYDS KOMMUN 1(11) Kommunstyrelsen Förslag till reviderad mål- och styrmodell för Danderyds kommun Intentionen med föreliggande förslag är att utveckla och tydliggöra kommunens mål- och styrmodell.

Läs mer

Kommunens kvalitet i korthet

Kommunens kvalitet i korthet Kommunens kvalitet i korthet Jesper Tjulin 2011 Kommune Bergs kommun gör med stöd av SKL årliga undersökningar av kommunens kvalitet ur 5 perspektiv: tillgänglighet, trygghet, information och delaktighet,

Läs mer

Kommunövergripande mål och beställningar 2014 (Kommunfullmäktige 2013-05-22)

Kommunövergripande mål och beställningar 2014 (Kommunfullmäktige 2013-05-22) Kommunövergripande mål och beställningar 2014 (Kommunfullmäktige 2013-05-22) DALS-ED - DÄR DET GODA LIVET ERBJUDS Dals-Ed ska vara möjligheternas kommun där människor och näringsliv känner trivsel, trygghet

Läs mer

Tillgänglighet och förtroende

Tillgänglighet och förtroende Inledning År 2014 gjordes en omfattande kartläggning av nyckeltal som kan användas som indikatorer för att mäta en kommuns kvalitet. Kartläggningen gjordes med utgångspunkt i de indikatorer som används

Läs mer

Kallelse Ingemar Samuelsson. Annika Thorström

Kallelse Ingemar Samuelsson. Annika Thorström Kallelse 1 2016-01-22 Sammanträde Kommnala rådet för äldre och personer med funktionsnedsättning Plats och tid Bäve plan 0, Stadshuset kl. 13:00 torsdagen den 25 februari 2016 Ordförande Sekreterare Ingemar

Läs mer

Kommunens kvalitet i korthet (KKiK) Resultaten 2010

Kommunens kvalitet i korthet (KKiK) Resultaten 2010 Kommunens kvalitet i korthet (KKiK) Resultaten 2010 Bakgrund till KKiK Fr om 2006 drivet projekt av Sveriges Kommuner och Landsting för att utveckla viktiga mått och mätetal, ur ett förtroendevald- / medborgarperspektiv

Läs mer

Kommunens Kvalitet i Korthet 2015

Kommunens Kvalitet i Korthet 2015 KKIK Kommunens Kvalitet I Korthet 1 Kommunens Kvalitet i Korthet Hur effektivt använder kommunen skattepengarna och vilka resultat leder det till? Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) undersöker årligen

Läs mer

Budget för 2019 och flerårsplan för och flerårsplan för arvode, verksamhetsmål KS2017/759/03

Budget för 2019 och flerårsplan för och flerårsplan för arvode, verksamhetsmål KS2017/759/03 TJÄNSTESKRIVELSE Datum Sida -05-27 1 (2) Kommunstyrelsen för och flerårsplan för och flerårsplan för - - arvode, verksamhetsmål KS2017/759/03 Förslag till beslut en för god ekonomisk hushållning för -

Läs mer

Kristinehamns kommuns Kvalitet i Korthet (KKiK) 2011

Kristinehamns kommuns Kvalitet i Korthet (KKiK) 2011 kommuns Kvalitet i Korthet (KKiK) Mätningen innehåller totalt 39 mått. 161 kommuner deltog i mätningen. Kommunens Kvalitet i Korthet omfattar fem områden: Tillgänglighet Trygghet Delaktighet Effektivitet

Läs mer

Kommunens Kvalitet i Korthet 2015

Kommunens Kvalitet i Korthet 2015 1 (11) 2016-03-08 Gunilla Mellgren Kommunens Kvalitet i Korthet 2015 Innehållsförteckning 1. Kommunens kvalitet och effektivitet ur invånar- och brukarperspektiv 2. Sammanfattning av Strömsunds resultat

Läs mer

Hur stor andel av medborgarna som tar kontakt med kommunen via telefon för att få svar på en enkel fråga får kontakt med en handläggare?

Hur stor andel av medborgarna som tar kontakt med kommunen via telefon för att få svar på en enkel fråga får kontakt med en handläggare? Område Nummer 1 2 3 4 Fråga Hur många av medborgare som skickar in en enkel fråga via e- post får svar inom två arbetsdagar? Hur stor andel av medborgarna som tar kontakt med kommunen via telefon för att

Läs mer

Kommunens Kvalitet i Korthet

Kommunens Kvalitet i Korthet Kommunens Kvalitet i Korthet Öckerö kommun 1 1 Inledning För att ge politiker, tjänstemän och medborgare en översiktlig bild av kvalitet och effektivitet i kommunens verksamheter deltar Öckerö kommun i

Läs mer

Resultat av undersökningen Kommunens kvalitet i korthet (KKiK) 2015

Resultat av undersökningen Kommunens kvalitet i korthet (KKiK) 2015 Kommunernas kvalitet i korthet (KKiK) KKiK är ett jämförelseprojekt som leds av Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). 2015 deltog cirka 230 av Sveriges kommuner i KKiK genom att ta fram resultat utifrån

Läs mer

Vision och mål. Antagen av: Ärendebeteckning: Kommunfullmäktige Dokumentägare: Dokumentansvarig: Dokumenttyp:

Vision och mål. Antagen av: Ärendebeteckning: Kommunfullmäktige Dokumentägare: Dokumentansvarig: Dokumenttyp: Vision och mål Antagen av: Ärendebeteckning: Dnr: Kommunfullmäktige 2019-06-24 67 2019-220 Dokumentägare: Dokumentansvarig: Dokumenttyp: Ersätter dokument: Revideras: Uppföljning: Årligen Innehållsförteckning

Läs mer

Medel. Definition. Antal dagar. Antal dagar. 9 Ånge 08. Antal dagar. Medel 2010/ Index 1-100. Antal personer. Barn/ personal

Medel. Definition. Antal dagar. Antal dagar. 9 Ånge 08. Antal dagar. Medel 2010/ Index 1-100. Antal personer. Barn/ personal Kommunens Kvalitet i Korthet 160 kommuner deltog 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Din kommuns tillgänglighet Hur många av medborgare som skickar in en enkel fråga via e-post får svar inom två arbetsdagar? Definition

Läs mer

Kommunens Kvalitet i Korthet (KKiK) 2015

Kommunens Kvalitet i Korthet (KKiK) 2015 kommuns resultat i Kommunens Kvalitet i Korthet (KKiK) www.sollentuna.se Inledning För att mäta en kommuns resultat ur ett kvalitetsperspektiv används en stor mängd nyckeltal. Nyckeltalen möjliggör jämförelser

Läs mer

Sammanställning av resultat KKiK (Kommunens Kvalitet i Korthet) 2016 Alla Jämtlandskommuner utom Bräcke.

Sammanställning av resultat KKiK (Kommunens Kvalitet i Korthet) 2016 Alla Jämtlandskommuner utom Bräcke. 1 Sammanställning av resultat KKiK (Kommunens Kvalitet i Korthet) 2016 Alla Jämtlandskommuner utom Bräcke. I länet är det Berg, Härjedalen, Krokom, Ragunda, Strömsund, Åre och Östersund deltar i KKiK.

Läs mer

Sammanställning av resultat för KKiK 2013 Alla Jämtlandskommuner utom Bräcke

Sammanställning av resultat för KKiK 2013 Alla Jämtlandskommuner utom Bräcke Sammanställning av resultat för KKiK 2013 Alla Jämtlandskommuner utom Bräcke Som jämförelse finns de kommuner med högst respektive lägst resultat med i tabellerna. Medelvärdet gäller för hela riket. Vissa

Läs mer

MARKARYDS KOMMUN. Kommunens Kvalitet i Korthet Markaryds kommun

MARKARYDS KOMMUN. Kommunens Kvalitet i Korthet Markaryds kommun MARKARYDS KOMMUN Kommunens Kvalitet i Korthet s kommun Inledning För elfte året i rad har Kommunens kvalitet i korthet (KKiK) genomförts. Under deltog 258 kommuner i undersökningen, som mäter 37 olika

Läs mer

RESULTAT AV UNDERSÖKNINGEN KOMMUNENS KVALITET I KORTHET (KKIK) 2014

RESULTAT AV UNDERSÖKNINGEN KOMMUNENS KVALITET I KORTHET (KKIK) 2014 RESULTAT AV UNDERSÖKNINGEN KOMMUNENS KVALITET I KORTHET (KKIK) 2014 För att ge en snabb och enkel överblick över hur Vadstena kommun står sig jämfört med andra kommuner är utfallet uppdelat i fyra grupper:

Läs mer

Katrineholms kommuns kvalitet i korthet 2011

Katrineholms kommuns kvalitet i korthet 2011 kommuns kvalitet i korthet 2011 Sedan 2010 deltar kommun i undersökningen Kommunens Kvalitet i Korthet (KKiK) som drivs av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. I tabellerna nedan redovisas resultat. Undersökningen

Läs mer

Lindesbergs kommuns kvalitet i korthet (KKiK) 2012

Lindesbergs kommuns kvalitet i korthet (KKiK) 2012 1 s kommuns kvalitet i korthet () = Bra resultat för s kommun 1) = Medelresultat för s kommun 2) = Förbättringsområde för s kommun 3) Tillgänglighet i s kommun 1. Hur många medborgare får svar på en enkel

Läs mer

Strategiska planen

Strategiska planen Strategiska planen 2015 2020 Strategisk plan Datum för beslut: 2015-04-08 Kommunledningskontoret Reviderad: Beslutsinstans: Giltig till: 2020 Innehållsförteckning 1. Så styrs Vännäs kommun... 4 2. Vad

Läs mer

Hammarö kommuns kvalitet i korthet. = Bra resultat i Hammarö kommun = Förbättringsområden i Hammarö kommun. Tillgänglighet i Hammarö kommun 2009

Hammarö kommuns kvalitet i korthet. = Bra resultat i Hammarö kommun = Förbättringsområden i Hammarö kommun. Tillgänglighet i Hammarö kommun 2009 Hammarö kommuns kvalitet i korthet = Bra i Hammarö kommun = Förbättringsområden i Hammarö kommun Tillgänglighet i Hammarö kommun 1. Hur många medborgare får svar på en enkel e-postfråga inom två arbets?

Läs mer

Kommunens kvalitet i korthet 2011

Kommunens kvalitet i korthet 2011 Kommunens kvalitet i korthet Reviderad 2012-02-14 2(8) Kommunens kvalitet i korthet Är s kommun bra på att informera sina kommuninvånare? Är gamla nöjda med sitt äldreboende? Hur är det att vara företagare

Läs mer

Värnamo den mänskliga tillväxtkommunen, invånare Övergripande mål

Värnamo den mänskliga tillväxtkommunen, invånare Övergripande mål Värnamo den mänskliga tillväxtkommunen, 40 000 invånare 2035 Övergripande mål 2016-2019 DELAKTIGHET - medborgare och medarbetare är delaktiga i kommunens utveckling KOMPETENSFÖRSÖRJNING arbetsgivare kan

Läs mer

Kvalitet i korthet Haparanda (jämfört med medel i Sverige) (Kommunfullmäktige)

Kvalitet i korthet Haparanda (jämfört med medel i Sverige) (Kommunfullmäktige) Kvalitet i korthet Haparanda (jämfört med medel i Sverige) (Kommunfullmäktige) OMRÅDE / Alue 1. DIN KOMMUNS TILLGÄNGLIGHET 1. Serviceundersökning (KKIK) - Andel som får svar på sin fråga via e-post inom

Läs mer

Konkretisering av de övergripande målen med tillhörande indikatorer

Konkretisering av de övergripande målen med tillhörande indikatorer Konkretisering av de övergripande målen med tillhörande indikatorer Samhällstjänster av högsta kvalitet Det är människorna i Hudiksvalls kommun som är i fokus för de samhällstjänster som kommunen erbjuder.

Läs mer

2019 Strategisk plan

2019 Strategisk plan 2019 Strategisk plan Styrmodell Styrmodellen beskriver övergripande hur den kommunala verksamheten i kommunen ska styras, följas upp och utvärderas. Syftet är att vi skall nå de mål som kommunfullmäktige

Läs mer