ALHAMBRA ENJOYNEERING

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ALHAMBRA ENJOYNEERING"

Transkript

1 ALHAMBRA ENJOYNEERING

2

3 När SEATs designer satt vid ritbordet var det familjen, livet på landet och solsemestrar som inspirerade. Att köra barnen till skolan, danslektioner och fotbollsträningar. Stormarknadernas trånga parkeringar. Sängar, garderober och byråer som ska köras hem från möbelaffären. Vissa kallar det för att dagdrömma. Vi kallar det ENJOYNEERING. ALLTID REDO Stor, smart, charmerande och oerhört mångsidig. Prisbelönta och flexibla Alhambra är alltid redo. Invändigt är möjligheterna nästan obegränsade och komforten enastående. Utvändigt är linjerna helt i klass med några av SEATs sportigare modeller. Det är en bil med sportiga köregenskaper och de senaste tekniska nyheterna och säkerhetsfunktionerna. Alhambra. Flexibilitet som förgyller livet.

4 FÖR HELA FAMILJEN Mycket spelrum för dig De tre raderna med fullstora stolar gör Alhambra till en bil för alla generationer barn, föräldrar och mor- och farföräldrar. Men om du vill ha alla där samtidigt är upp till dig. Du har trots allt liter tillgodo invändigt. Om du fäller de bakre stolarna kan ni få in ett par cyklar sida vid sida (ta bort framhjulen) och ge er ut i naturen. Men vi har inte bara skapat mer plats. Vi har skapat en miljö som är skön att vistas i. Alhambras kupé är både bekväm och funktionell. I de ergonomiska stolarna med läder- eller textilklädsel sitter du avspänt. Och ovanför dig hittar du ett panoramasoltak (tillval) som är omkring tre gånger större än vanliga soltak. Stor på insidan. Stor på utsidan. Mer spelrum för dig.

5

6 MÅNGSIDIG En bil med många talanger Vi har visserligen byggt bilen, men vi skulle inte drömma om att bestämma hur du ska möblera den. Alhambras interiör är oerhört mångsidig. Och det är upp till dig att bestämma hur du vill ha det. Bilen har fem stolar som standard men går att få med sju stolar i tre rader. Stolarna i de två bakre raderna kan enkelt fällas ned fullständigt. Det ger ett lastutrymme på liter. Du kan fälla dem oberoende av varandra på hela 32 olika sätt. 64 om du räknar med passagerarstolen fram. Det borde räcka gott och väl. Och en så storslagen interiör förtjänar ju en storslagen entré. Så vi gav den tre. Skjutdörrarna och den stora bakluckan gör det enkelt. Och om du vill ha det ännu enklare kan du välja att de ska vara elstyrda.

7 Med elektrisk öppning och stängning av baklucka och skjutdörrar blir det ännu enklare att komma in och ur bilen, särskilt när du har händerna fulla.

8 MAGISKA LÅDAN Fullpackad med specialfunktioner PARKERINGSHJÄLP OCH OPTISKA PARKERINGSSYSTEM. Tidigare kunde det vara jobbigt att parkera. Men det var innan SEAT Park Assist fanns. Systemet hittar en lämplig plats och styr in bilen automatiskt på parkeringsplatsen. Om du föredrar att parkera själv visar det optiska parkeringssystemet vad som händer bakom bilen på en skärm framför dig. ELSTYRD BAKLUCKA OCH ELSTYRDA SKJUTDÖRRAR. Det finns så många praktiska anledningar att ha elstyrd baklucka och elstyrda skjutdörrar (det är enkelt att öppna du behöver inte ha händerna fria) att det är lätt att glömma hur häftigt det ser ut.

9 CLIMATRONIC. För varmt? För kallt? Climatronics trezonssystem håller rätt temperatur i alla delar av bilen. PARKERINGSKAMERA BAK. INFÄLLBAR DRAGKROK.

10 STORT HJÄRTA Riktigt bra tryck Det är insidan som räknas. Och Alhambra har ett oerhört stort hjärta. Alla modeller i serien har system för energiåtervinning vid inbromsning samt start/stopp-system. Det är innovationer som minskar både bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen utan att försämra prestandan. Titta till exempel på TDI Ecomotive med 140 hk. Den för brukar 5,5 l vid 100 km blandad körning, släpper ut låga 143 g koldioxid per km. Och ändå är det bra tryck i Alhambran. Motoralternativen har turboladdning och bränsleinsprutningssystem. TDI-motorerna genererar upp till 177 hk och TSI-bensinmotorn är på 150 hk. Här pratar vi alltså om ett riktigt stort hjärta.

11 START/STOPP-SYSTEM. Sparar bränsle och minskar koldioxidutsläppen. OFF OFF ON ON Start/stopp-systemet aktiveras när du har växeln i neutralt läge. Motorn stängs av helt och är avstängd tills du sätter foten på kopplingspedalen igen. När du vill köra igen behöver du bara trycka ned kopplingen och lägga i ettan så startas motorn automatiskt.

12 ALLT DU BEHÖVER En Alhambra bara för dig REFERENCE / Sju krockkuddar (två fram, två på sidan, två krockgardiner och en knäkrockkudde), urkopplingsbara passagerarkrockkuddar / Elektromekanisk servostyrning, hastighetsberoende servoverkan / ESC med panikbromsassistans / Elstyrt barnlås på bakre sidodörrarna, styrs från förarplatsen / Bakre stolar med isofix- och Top Tether-system (för tre barnstolar) / Reflexer i framdörrarna / Däcktrycksövervakning / Sidospeglar i bilens färg med inbyggda kör riktningsvisare / Halogenstrålkastare med körriktningsvisare och kåpa i klart glas / Bakre sidoskjutdörrar / Climatic / Eluppvärmda sidospeglar / Stålfälgar 16" 6.5J x 16 med 205/60 däck / Elstyrd handbroms (DSG med Auto-Hold- funktion) / 12 V-uttag i mittkonsolen fram (två vid fem stolar, ett vid sju stolar) och ett i bagaget / SEAT Sound System 1.0 med fyra högtalare och AUX-ingång / Färddator / Tre individuella stolar bak med reglerbar position (framåt/bakåt), reglerbart nackstöd och Easy Fold-funktion / Låsbart handskfack med belysning och kylfunktion / Förvaringsfack i takkonsolen / Förvaringsfack i dörrarna (för 1,5-litersflaska och karta framtill) utan justerbart och borttagbart insynsskydd för bagageutrymmet / Bagage med extra förvaringsfack / Två mugghållare per rad ( ), två extra vid sju stolar ( ) / Fyra krokar i bagageutrymmet Viss utrustning på bilderna ingår inte i standardutrustningen.

13

14 STYLE UTÖVER REFERENCE-UTFÖRANDET / Farthållare / Plan hylla på framstolarnas ryggstöd / Lådor under förar- och passagerarstolarna / Växelspaksknopp i läder / Fickor på förar- och passagerarstolarnas ryggstöd / Två solgardiner för bakdörrarna / Invändiga krominlägg (ventiler, varningslampreglage och strålkastarreglage) / Fack för solglasögon / Täckt förvaringsfack på golvet i andra stolsraden / Regnsensor / Dimstrålkastare med kurvfunktion / Takreling och fönsterlisterna på sidorna i krom / MDI (USB) / 12 V-uttag i mittkonsolen fram (tre vid fem stolar, ett vid sju stolar) och ett i bagaget / SEAT Sound System 2.0 med åtta högtalare och AUX-ingång / Kom-hem funktion / Förarstol med elstyrd reglering av svank- och nackstöd / Lättmetallfälgar 16" IZAROS med 215/60 däck / Spegel med automatisk avbländning / Förvaringsfack med lucka på instrumentbrädan / Två mugghållare per rad ( ), två extra vid sju stolar ( ) / Främre armstöd med förvaringsfack, reglerbara (framåt/bakåt/höjdled) / Larm Viss utrustning på bilderna ingår inte i standardutrustningen.

15

16 EN FYRHJULS BEDRIFT Kul för hela familjen 4DRIVE Ta marknadens mest flexibla MPV och komplettera med fyrhjulsdrift, så blir möjligheterna oändliga. Med SEAT Alhambra 4DRIVE kan du åka vart du vill, göra vad du vill och ta med allt du behöver. Fyrhjulsdriften och det avancerade chassiet garanterar riktigt sköna köregenskaper. Och diesel motorn TDI 140 har bra dragkraft. Husvagn, släp, hästsläp Oavsett vad du vill hänga på bilen är det ingen match för din Alhambra.

17

18 ALHAMBRA Alhambra har alltid varit en barnvänlig bil och än mer nu med vårt nya 4KIDS paket. Som du förstår så lever 4KIDS paketet upp till sitt namn. Paketet innehåller två integrerade barnstolar för en säker och komfortabel bilfärd. När de väl sitter fastspända i sina stolar kan de bekvämt se på film i DVD spelaren med två 9" skärmar som sitter på baksidan av framstolarna. När de sedan känner för att koppla in sin spelkonsol och spela spel finns 230V uttaget nära till hands. De mörktonade rutorna där bak skyddar dem från solen och reflektioner i skärmarna. 4KIDS paketet innehåller: / 2 integrerade barnstolar / Takkonsol / Box mellan 1:a och 2:a sätesraden / Mörktonade rutor / 230W uttag / DVD spelare med två stycken 9" skärmar I lådorna under sätena kan de enkelt förvara sina leksaker och för att du inte ska känna dig utanför kan du förvara dina tillhörigheter i takkonsolen. Upptäck mer genom att scanna QR koden.

19

20 En värld av underhållning DVD spelare med två 9" skärmar. Barnen där bak kommer att uppskatta och gläjas åt resan tack vare 9" dubbla skärmarna och DVD spelare som även har USB uttag och kan läsa av minneskort.

21 Box mellan främre och bakre sätena. Dessa förvaringslådor underlättare din förvaring av mindre leksaker och annat. Förvaringslådor i takkonsolen. Perfekt för att förvara dina solglasögon, kamera och andra viktiga tillhörigheter. Två integrarade bilbarnstolar. 4KIDS paketet kommer med två integrerade bilarnstolar för en säker och komfortabel resa för de mindre passagerarna. 230V uttag. 230V uttaget ser till att dina konsoller alltid är fulladdade och redo att användas.

22 PRECIS SOM DU VILL HA DET Du bestämmer över din Alhambra Det finns ett stort urval av originaltillbehör från SEAT, så du kan själv bestämma hur du vill ha din Alhambra. Välj själv! På nätet seat.se kan du snabbt och lätt bygga din egen drömbil. Du väljer enkelt motor, klädsel, färg, utrustning och tillval. Du kan spara, ladda ned och visa drömbilen för dina vänner. KROMADE SIDOSPEGLAR. 7N

23 DRAGKROK. 7N SKIDHÅLLARE. För fyra par skidor eller två snowboardar. 3B F LASTBÅGAR. 7N KROMAD LIST FÖR BAKLUCKAN. Av högresistent ABS-plast. 7N ORIGINAL SEAT CYKELHÅLLARE FÖR KUPÉN. För säker transport av upp till tre cyklar. Sparar plats. 7N

24 KLÄDSEL Vi vill att du ska sitta bekvämt. Och vi vet att klädseln måste hålla hög kvalité. Så vi har valt ut kvalitetsläder och textilier som är både bekväma och slitstarka. DUBAI JL R * Vissa delar i svart konstläder. ¹ Endast med Style Advanced-paket. Reference /R/ Style /St/ Standard Tillval TOKYO JJ + WST St ¹

25 LONDON GREY JL St LONDON BEIGE ZW St BLACK LEATHER* JJ + PL1 St BLACK LEATHER* JJ + PL1 + WST St ¹

26 FÄLGAR 16" ELODEA R 16" IZAROS St 17" KOSTA St ¹ 18" AKIRA St ¹

27 FÄRGER White B4B4 SOFT Salsa Red 4Y4Y SOFT Silver LEAF 7B7B METALLIC Reflex Silver 8E8E METALLIC Indium Grey X3X3 METALLIC Night Blue Z2Z2 METALLIC Reference /R/ Style /St/ Standard Tillval ¹ Endast med Style Advanced-paket. Salsa red, metallic och custom färg mot pristillägg Nayara Blue 1L1L METALLIC Deep Black 2T2T METALLIC Boal 6M6M CUSTOM

28 UTRUSTNING SÄKERHET Reference Sju krockkuddar (två fram, två på sidan, två krockgardiner och en knäkrockkudde), urkopplingsbar passagerarkrockkudde S S Bältespåminnare för förare och passagerare (visuell signal och ljudsignal) S S Fem trepunktsbälten, fram med höjdreglering och bältesspännare S S Elektromekanisk servostyrning, hastighetsberonde S S ESC med panikbromsassistans S S Elstyrt barnlås på bakre sidodörrarna, styrs från förarplatsen S S Bakre stolar med isofix- och Top Tether-system (för tre barnstolar) S S Reflexer i framdörrarna S S Däcktrycksövervakning S S Däckreperationssats med kompressor S S EXTERIÖR Reference Stålfälgar 16" 6 ½ J 16, med 205/60 punkteringssäkra däck S Lättmetallfälgar 16" 6 ½ J 16, med 215/60 punkteringssäkra däck inklusive låsbara hjulbultar. S Sidospeglar i bilens färg med inbyggda körriktningsvisare S S Stötfångare och dörrhandtag i bilens färg S S Takreling och fönsterlister i krom S Halogenstrålkastare med körriktningsvisare och kåpa i klart glas S S Dimstrålkastare med kurvfunktion S Värmeskyddande sido- och bakrutor S S Bakre sidoskjutdörrar S S Kromad kylargrillram S S Style Style ELEKTRONIK Reference Style Climatic S S Farthållare S Eluppvärmda strålkastarmunstycken S S Regnsensor + ljussensor S Elektriska eluppvärmda sidospeglar S Elektriska eluppvärmda infällbara sidospeglar S Elstyrda fönsterhissar fram och bak + centrallås S S Körriktningsvisare med komfortfunktion (ett tryck är tre blinkningar) S S Eluppvärmda stolar fram S S Belysning för öppen bagagelucka S Indikator för öppna dörrar och bagagelucka S S Elstyrd handbroms (DSG med Auto-Hold-funktion) S S 12 V-uttag i mittkonsolen fram (två vid fem stolar, ett vid sju stolar) och ett i bagaget S 12 V-uttag i mittkonsolen fram (tre vid fem stolar, två vid sju stolar) och ett i bagaget S SEAT Sound System 1.0 med fyra högtalare och AUX-ingång S SEAT Sound System 2.0 med åtta högtalare och AUX-ingång S Larm S Kom-hem-funktion S Färddator S S MDI (USB) S

29 INTERIÖR TILLVAL Reference Style Reference Style Komfortstolar fram S S Passagerarstol med inställbart svankstöd, justerbar i höjdled S Passagerarstol, fällbar till bord S Förarstol justerbar i höjdled S Förarstol justerbar i höjd samt elektriskt justerbart svank och ryggstöd S Tre individuella stolar bak med reglerbar position (framåt/bakåt), reglerbart nackstöd och Easy Fold-funktion S S Ratt som är justerbar i höjdled S S Låsbart handskfack med belysning och kylfunktion S S Spegel med avbländning S Spegel med automatisk avbländning S Förvaringsfack utan lucka på instrumentbrädan S Förvaringsfack med lucka på instrumentbrädan S Förvaringsfack i takkonsolen S S Förvaringsfack i dörrarna (för 1,5 l-flaska och karta framtill) utan justerbart och borttagbart insynsskydd för bagageutrymmet S S Justerbart och borttagbart insynsskydd för bagageutrymmet S Plan hylla på framstolarnas ryggstöd S Lådor under förar- och passagerarstolarna S Fickor på förar- och passagerarstolarnas ryggstöd S Två solgardiner för bakdörrarna S Invändiga krominlägg (ventiler, varningslampreglage och strålkastarreglage) S Fack för solglasögon S Täckt förvaringsfack på golvet i andra stolsraden S Bagage med extra förvaringsfack S S Två mugghållare per rad ( ), två extra vid sju stolar ( ) S Två mugghållare per rad ( ), två extra vid sju stolar ( ) S Reglerbara främre armstöd (framåt/bakåt/höjdled) med förvaringsfack S Ratt med tre ekrar i PUR-material S Multifunktionsratt i läder med tre ekrar S Växelspaksknopp i läder S Dekorativa Dark Rodhium -inlägg S Dekorativa Vulkano -inlägg S Solskydd med sminkspegel S Solskydd med belysning och sminkspegel S Fyra krokar i bagageutrymmet S S Parkeringssensor fram och bak T Svart takreling T Mörktonade fönsterrutor ifrån B-stolpe T Infällbar dragkrok (inklusive Auto Hold-funktion) T T 2 integrerade barnstolar placerade på ytterplatserna i 2 sätesraden T T Bakre sidokrockkudde T T Larm T S Farthållare T S Trezons Climatronic-system (med reglage på andra raden), Reference extra armstöd (inte tillgängligt med programmerbar kupéuppvärmare) T T Fjädring bak med automatisk nivåreglering T Elstyrt panoramasoltak (kräver trezons Climatronic-system) T Lastpaket: säkerhetsnät (vertikalt), lastorganiseringspaket i bagage T ipod -anslutning T 18" Lättmetallfälgar Akira (inklusive sportfjädring) T Elektrisk öppning och stängning av skjutdörrar och baklucka T Bi-Xenon-strålkastare + AFS T Programmerbar kupévärmare T Eluppvärmd vindruta för bilar med dieselmotorer T Family Edition: 2 stolar sista raden + Climatronic för 3 zoner T T 4Kids: 2 integrerade barnsstolar + takkonsol + box mellan 1a och 2a sätesraden + mörktonade rutor + 230V uttag + DVD player med 2st 9" skärmar T T Teknikpaket Sound: SEAT Sound system 3.0 Radio Mid 510 med färgdisplay, Integrerad CD växlare för 6 CD + Bluetooth + optiskt parkeringssystem samt parkeringskamera bak T Teknikpaket Navigation: Bluetooth + SEAT Media System 2.2 med navigation + bakåtriktad kamera + Park assist med parkeringssensorer fram och bak T Teknikpaket Advanced: Teknikpaket Navigation + Helljusassistent + Lane Assist inkl Road sign detection T Park Assist med parkeringssensor fram och bak T Style Advanced-paket: 17" Lättmetallfälgar "Kosta", Mörktonade rutor bak, Sportstolar komfort, Interiör krom, Sportfjädring T Style Advanced-paket: 18" Lättmetallfälgar "Akira", Mörktonade rutor bak, Sportstolar komfort, Interiör krom, Sportfjädring T Läderpaket i svart, framstolar elektriskt justerbara (förarstol med minnesfunktion) T S Standard T Tillval Inte tillgänglig

30 TEKNISK INFORMATION MOTOR TSI 150 TSI 150 DSG6 TDI 140 Ecomotive TDI 140 DSG6 TDI 140 4DRIVE TDI 177 TDI 177 DSG6 Typ 4 cylindrar 4V 4 cylindrar 4V 4 cylindrar 4V 4 cylindrar 4V 4 cylindrar 4V 4 cylindrar 4V 4 cylindrar 4V Slagvolym (cc) Cylinderdiameter och slaglängd (mm) 76,5 75,6 76,5 75,6 81,0 95,5 81,0 95,5 81,0 95,5 81,0 95,5 81,0 95,5 Kompressionsförhållande 10:1 10:1 16,5 16,5 16,5 16,0 16,0 Max. effekt (kw (hk)/vid r/min) 110 (150)/ (150)/ (140)/ (140)/ (140)/ (177)/ (177)/4 200 Max. vridmoment (Nm/vid r/min) 240/ / / / / / / Bränslesystem TSI TSI TDI CR TDI CR TDI CR TDI CR TDI CR Tändning Turbo + kompressor Turbo + kompressor Turbo Turbo Turbo Turbo Turbo Bränsletyp 95 oktan 95 oktan Diesel min. CZ 51 (DIN EN 590) Miljöklass EU5 EU5 EU5 EU5 EU5 EU5 EU5 Generator (A) PRESTANDA Toppfart (km/h) Acceleration km/h (s) 10,7 9,9 10,9 10,9 11,4 9,3 9,6 Acceleration km/h (s) på 5:e växeln 13,5 11,9 12,0 10,0 BRÄNSLEFÖRBRUKNING Stadskörning (l/100 km) 9,2 9,4 6,8*/6,9** 6,9 7,4*/7,5** 7,3 6,7 Landsvägskörning (l/100 km) 6,1 6,6 4,8*/4,9** 5,0 5,2*/5,4** 5,0 5,4 Blandad körning (l/100 km) 7,2 7,6 5,5*/5,6** 5,7 6,0*/6,2** 5,8 5,9 KOLDIOXIDUTSLÄPP Stadskörning (g/km) */182** */197** Landsvägskörning (g/km) */130** */143** Blandad körning (g/km) */146** */162** TRANSMISSION Växellådetyp MQ350-6F (0BB,B LXM) DQ 250-6F (LTQ 02E,L) MQ350-6F (0BJA MUS) DQ 250-6F (02,E,A MSS) MQ500-6A (06,4) MQ500-6F (0A6,D MJV) Utväxlingsförhållande I 3,769 3,462 3,769 3,461 3,923 3,571 3,461 II 2,087 2,150 1,959 2,050 2,050 1,905 2,045 III 1,323 1,464 1,257 1,300 1,750 1,619 1,300 IV 0,977 1,079 0,869 0,902 1,156 1,156 0,902 V 0,975 1,094 0,857 0,914 0,865 0,865 0,914 VI 0,814 0,921 0,717 0,756 0,725 0,725 0,756 VII R 4,549 3,989 4,549 3,989 4,946 4,503 3,989 DQ 250-6F (02,EP MST)

31 TRANSMISSION TSI 150 TSI 150 DSG6 TDI 140 Ecomotive TDI 140 DSG6 TDI 140 4DRIVE TDI 177 TDI 177 DSG6 Grupp 1 förhållande 4,235 4,375 3,944 4,375 4,400 4,400 4,375 Grupp 2 förhållande 3,273 3,333 3,087 3,333 3,300 3,300 3,300 Grupp 3 förhållande 3,667 3,667 CHASSI Frjädring fram Individuell upphängning av McPherson-typ skruvfjädrar hydrauliska stötdämpare. Främre krängningshämmare 23,6 mm* 25/22 Fjädring bak Individuell upphängning med fyra länkarmar skruvfjädrar hydrauliska stötdämpare krängningshämmare framhjulsdrift 20 mm krängningshämmare fyrhjulsdrift 19,5 mm Styrsystem Elektromekanisk servostyrning Vänddiameter (m) 11,9 11,9 11,9 11,9 11,9 11,9 11,9 Bromssystem Hydrauliskt (tvåkrets, diagonalt) med självreglerande servoassistans, ABS/ESC Bromstyp fram och bak Ventilerade skivbromsar fram, solida skivbromsar bak Bromsar fram (mm) Bromsar bak (mm) HJUL Fälgar 6 ½ J 16" / 7J 17" Däck 205/60 R16 215/60 R16 225/50 R17 MÅTT Typ MPV / Cw: 0,299 Längd/bredd/höjd (mm) / / Hjulbas (mm) Spårvidd fram/bak (mm) / Lastutrymme fem stolar (l) Upp till insynsskyddet 809, upp till taket 1339 (med andra raden nedfälld 2 430) Lastutrymme sju stolar (l) Upp till insynsskyddet 267/tredje raden nedfälld och upp till insynsskyddet 658/upp till taket och tredje raden nedfälld 1167 (andra och tredje raden nedfälld 2 297) Bränsletank (l) Vikter Tjänstevikt (kg) 1 723*/1 771** 1 742*/1 790** 1 774*/1 822** 1 803*/1 851** 1 891*/1 942** 1 800*/1 851** 1 804*/1 855* Max. släpvagnsvikt med broms 12% (kg) *** **** ***** *** **** ***** *** **** 900 ***** Max. totalvikt (kg) 2 290*/2 480** 2 310*/2 500** 2 340*/2 510** 2 370*/2 540** 2 530*/2 580** 2 370*/2 530** 2 370*/2 530** *** **** 900 ***** *** 900 **** *** **** 900 ***** *** **** 900 ***** * 5 stolar. ** 7 stolar. *** Gäller vid BE behörighet. **** Gäller vid B behörighet 5 säten. ***** Gäller vid B behörighet 7 säten.

32 FEMSTJÄRNIG SÄKERHET Trygg ända in i själen Det faktum att Alhambra har fått fem stjärnor i trafiksäkerhetsprogrammet Euro NCAP* borde egentligen säga allt. Men det gör det inte. Vi har gått ännu längre och lagt till betydligt fler säkerhetsfunktioner än vad som är brukligt inom branschen. Vad sägs om sju krockkuddar, inklusive knäskydd på förarsidan, elstyrt barnlås på bakdörrarna och integrerade barnstolar (tillval) med isofix- och Top Tether-system? Dessutom ingår Alhambras aktiva säkerhetssystem som det elektroniska stabilitetsprogrammet ESC, bromsassistansen, nivåregleringen och däcktrycksövervakningen. KROCKKUDDAR. Alhambra har totalt sju krockkuddar: fram, på sidan, krockgardiner och knäkrockkudde på förarsidan. Dessutom går det att koppla ur krockkudden på passagerarsidan, och som tillval erbjuds även bakre sidokrockkuddarna. LANE ASSIST. Systemet övervakar bilens position på vägen så att du behåller placeringen mitt i körfältet och korrigerar riktningen försiktigt om det skulle behövas. TRAFFIC SIGN RECOGNITION. Smart teknik som registrerar vägmärken och visar informationen på Alhambras navigationsskärm. Vad som än händer behöver du inte vara rädd att missa något. LIGHT ASSIST. Slår vid behov på och av helljuset så att mötande trafik inte blir bländad. TOP TETHER-BÄLTEN. Avancerade säkerhetsfunktioner hör inte bara hemma i framsätet. De bakre Top Tether-bältena skyddar passagerarna genom att hålla fast överkroppen och minska den framåtroterande rörelsen som uppstår vid frontalkrockar. DIMSTRÅLKASTARE MED KURVFUNKTION. Ett ljus i mörkret även när det svänger. Vid låga hastigheter lyser dimstrålkastarna åt det håll du styr så att du enkelt ser alla höga trottoarkanter, låga stolpar och mörka diken. *Mer information finns på

33 MÅTT ELECTRONIC STABILIT Y CONTROL (ESC). Alhambra är rolig och säker att köra, delvis tack vare ESC och panikbromssystemet EBA, som övervakar fordonets rörelser och förbättrar bromsning och stabilitet. MOTORER BENSIN Reference Style TSI 150 TSI 150 DSG6 ADAPTIVA STRÅLKASTARE (AFS). Låt tekniken visa vägen. Systemet vinklar ljusstrålarna i rattens riktning, så att de effektiva Bi-Xenonstrålkastarna lyser upp vägen framför dig åt det håll du ska. DIESEL TDI 140 Ecomotive TDI 140 DSG6 TDI 140 4DRIVE TDI 177 TDI 177 DSG6

34 ETT TRYGGT KÖP. Vi på SEAT tycker att det är viktigt att du känner dig lugn och trygg med ditt bilköp. Därför har vi tagit fram SEAT Trygghet, ett generöst paket som medföljer utan extra kostnad när du finansierar din nya SEAT genom SEAT Finansiering. I paketet ingår fri service i 3 år/4500 mil** och förlängd nybilsgaranti i 3 år/9000 mil**. Enklare än så blir det knappast att köpa en ny bil och du kan njuta av ett bekymmersfritt bilägande. * Ett generöst paket som medföljer utan extra kostnad när du finansierar din nya SEAT genom SEAT Finansiering. I paketet ingår fri service i 3 år/4500 mil** och förlängd nybilsgaranti i 3 år/9000 mil**. Enklare än så blir det knappast att köpa en ny bil och du kan njuta av ett bekymmersfritt bilägande. ** Det som infaller först.

35 SEAT FINANSIERING Nyckeln till mobilitet. Finansieringen av din nya SEAT är en viktig del av bilköpet, och våra finansieringsalternativ är en del av erbjudandet från SEAT. Vi finns hos SEAT-återförsäljaren som är vårt ombud och samarbetspartner. Vi erbjuder rörlig ränta på kontrakt upp til 84 månader och vår rörliga ränta är baserad på och följer STIBOR 90, en marknadsnoterad räntebas. Fast ränta sätts på leveransdagen och följer därefter kontraktet upp till 60 månader. Några exempel på populära finansieringsformer för privatperson och företag: SEAT BILLÅN Vårt vanligaste lån med flera individuella valmöjligheter avseende tid, kontantinsats (lägst 20% för privatperson) och om ditt billån ska vara med eller utan restskuld. SEAT KONSUMENTLEASING Du vill betala för nyttjandet, att äga din SEAT är inte lika viktigt. Du bestämmer tid, avtalar körsträcka och betalar en leasingavgift per månad. SEAT FINANSFÖRSÄKRING Vi erbjuder ersättningsnivå och innehåll utöver det vanliga. Kombinera vår finansiering med försäkring. SEAT SERVICEAVTAL Alla bilar behöver service och med ett serviceavtal undviker du överraskningar. Du betalar en fast månadskostnad och vet vad din service kommer att kosta. Serviceavtal kan kombineras med alla våra finansieringsformer. SEAT LEASING Vi erbjuder individuellt anpassad finansiering för stora och små företag. Du kan med fördel kombinera vår finansiering med serviceavtal och försäkring. Allt på samma faktura specificerat för sig. SEAT BUSINESS FLEX Leasing, försäkring, service- och reparationsavtal och drivmedel. Kapa pappershögarna, du får allt på samma faktura. Ett erbjudande till näringsidkare med 1 10 fordon i sin bilpark. SEAT KORTET SEAT-kortet är ett kostnadsfritt kundkort för dig som SEAT-ägare. Kortet ger dig möjlighet att delbetala inköp hos din återförsäljare, både service och tillbehör. Köpesumman delas i sex månadsbetalningar som är helt fria från ränta och avgifter. SEAT-kortet ger dig en mängd förmåner och rabatter hos våra samarbetspartners och fungerar dessutom som tankkort på ca stationer i landet. Läs mer på SEAT garantier Din SEAT levereras med 2 års nybilsgaranti, 3 års lackgaranti, 3 års vagn ska de garanti, 12 års garanti mot genom rostning utan krav på efterbehandling. Möjlighet finns att köpa till utökad nybilsgaranti med 1 år upp till mil alt 2 år upp till mil. Vi ger dessutom 2 års garanti på alla originaldelar och tillbehör. SEAT Service Mobility Under de första två åren efter köpet täcks din nya SEAT automatiskt av SEAT Service Mobility utan ytterligare kostnader. SEAT Service Mobility erbjuder dig assistanstjänster i alla situationer då din SEAT inte kan köras vidare på grund av fel. Vi hittar alltid den bästa lösningen för dina behov, oavsett om det är en hyrbil, transport hem för dig och dina passagerare eller övernattning på hotell. Kan förlängas efter andra året efter utförd service på auktoriserad verkstad. MILJÖARBETE OCH ÅTERVINNING Miljöarbetet är mycket högt prioriterat inom SEAT. I allt vi gör, som forskning, konstruktion och tillverkning finns miljöarbetet med och vi har länge varit tidigt ute när det gäller ny teknik för att utveckla och tillverka bilar med minimal miljöpåverkan. SEAT har exempelvis redan uppfyllt de framtida EU-direktiven när det gäller fordonstillverkning. Minst 85% används till återvinning och återanvändning. I enlighet med förordningen om producentansvar för bilar, SFS 1997:788 erbjuds SEATs bilägare att kostnadsfritt lämna sina uttjänta bilar för återvinning. Om du vill veta mer om vårt miljöarbete och hur vi arbetar för att underlätta och förenkla återvinningen, gå in på MILJÖCERTIFIERING Importören, Volkswagen Group Sverige AB, är certifierade enligt ISO Produktionsanläggningar är certifierade enligt ISO14001 eller EMAS. LONGLIFE SERVICE Tack vare den teknik som används hos SEAT behöver underhålls service med LongLife Service bara utföras vid behov. Där konventionella serviceintervall beräknas utifrån hur många kilometer du har kört, använder LongLife Service en teknik som väger in ditt personliga körsätt och användningsförhållandena för bilen. Ett exempel: flera korta körningar innefattar olika förhållanden jämfört med långkörningar. Underhållsintervallen är flexibla. Tänk på, trots det ovanstående, att LongLife Service ska utföras minst vartannat år eftersom motor olja åldras oavsett bilens användning.

36 Vi är spanska och tyska. Vi är passionerade perfektionister. Vi är känslomässiga tekniker. Allt vi kan, får du uppleva. Vi ger designen ett syfte. Vi ger tekniken en känsla. Vi kallar det ENJOYNEERING. Vi är SEAT. ENJOYNEERING SEAT bedriver kontinuerlig produktutveckling och gör allt för att säkerställa att all information är korrekt då broschyren publiceras (juni 2013). Vi förbehåller oss rätten till ändringar som inte avsevärt minskar värdet eller användbarheten. Din SEAT-återförsäljare förser dig gärna med mer information. Bilarna på bilderna i broschyren kan vara extrautrustade. SEAT Sverige, Södertälje, BRO seat.se

LEON ST ENJOYNEERING

LEON ST ENJOYNEERING LEON ST ENJOYNEERING NYA SEAT LEON ST Kombi LEV LIVET MED STIL Hela Leon-familjen har tagits fram utifrån devisen "teknik att njuta av". Modellen med fem dörrar lanserades först och innehåller den senaste

Läs mer

INTERIÖR. Style. Ratt justerbar i höjdled. Servostyrning. 2 främre + 2 bakre nackstöd S. Fäll och delbart baksäte. Handskfack med lucka

INTERIÖR. Style. Ratt justerbar i höjdled. Servostyrning. 2 främre + 2 bakre nackstöd S. Fäll och delbart baksäte. Handskfack med lucka Mii ENJOYNEERING URUNING ÄKERHE INERIÖR Låsningsfria bromsar (AB) + Elektronisk tabiliserings kontroll (EC) + Hill Hold kontroll Krockkuddar på förar och passagerarsidan Huvud-/bröstkrockkudde (KA) Urkopplingsbar

Läs mer

Sharan September 2012

Sharan September 2012 Sharan September 2012 Storheten sitter i detaljerna. Sharan är den perfekta följeslagaren för en aktiv livsstil förpackad i elegant design och full av innovationer. Här finns plats för den stora familjen,

Läs mer

Storheten sitter i detaljerna.

Storheten sitter i detaljerna. Juni 2013 Sharan Storheten sitter i detaljerna. Sharan är den perfekta följeslagaren för en aktiv livsstil förpackad i elegant design och full av innovationer. Här finns plats för den stora familjen, vännerna,

Läs mer

V O L K S W A G E N G R O U P EXEO ST EDITION 20

V O L K S W A G E N G R O U P EXEO ST EDITION 20 V O L K W A G E N G R O U P EXEO EDIION 20 EA 20 ÅR I VERIGE 2012 fyller EA 20 år i verige och hela året kommer vara fyllt med fina jubileumserbjudande. För EA Exeo innebär det att vi erbjuder Exeo Edition

Läs mer

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB Inledning 4 Exteriör design 6 Interiör design 16 Simply Clever 20 Teknologi 28 Säkerhet 34 Prestanda 40 Laurin & Klement 44 Individualisering 48 Tekniska data 74 EN BIL

Läs mer

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB Du kommer att tillbringa ca. 3 år av ditt liv i en bil. Nya ŠKODA Superb. Oslagbar komfort. I våra tider är det är svårt att tänka sig ett liv utan resor. Även om din bil

Läs mer

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Citigo

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Citigo SIMPLY CLEVER ŠKODA Citigo Redo för storstaden. Praktisk och smidig. Perfekt för mindre utflykter För shopping och sightseeing. Citigo är en kompakt bil men har ändå ett generöst bagageutrymme för sin

Läs mer

Januari 2015. Volkswagen CC

Januari 2015. Volkswagen CC Januari 2015 Volkswagen CC Volkswagen CC Det finns bilar som tar andan ur en. Bilar vars blotta närvaro utstrålar elegans, kraft och karisma. CC är definitivt en sådan, med snygg design av svenske Martin

Läs mer

Passat CC. Samtliga lacker valbara till alla modeller. Pärleffekt-lacker* Solid Standard-lack. Metallic-lacker*

Passat CC. Samtliga lacker valbara till alla modeller. Pärleffekt-lacker* Solid Standard-lack. Metallic-lacker* Passat CC fakta Passat CC Förarmiljö Passat CC. Bilen på bilden är extrautrustad. Sportstolar med tygklädsel Silversprint Sportstolar med läder/alcantara* Sportstolar med läderklädsel Nappa * Sportstolar

Läs mer

Touran Masters. Utrustning

Touran Masters. Utrustning Touran fakta Touran CrossTouran Touran Masters Standard för TSI 140, TSI EcoFuel, TDI 105 och TDI 140. Förarmiljö Masters tillvalsutrustad med läderklädd ratt och radio/navigation RNS 315 Utrustning Dekorinlägg

Läs mer

SIMPLY CLEVER. NYA Škoda

SIMPLY CLEVER. NYA Škoda SIMPLY CLEVER NYA Škoda OCTAVIA SCOUT Vissa familjer är nöjda med att stanna inomhus. Men inte din. Din familj har en mer äventyrlig ådra. Här uppskattas mindre dagsutflykter till landet, resor till fjällen

Läs mer

Available on the up! up!

Available on the up! up! Available on the Kör nya up! i din iphone eller ipad med appen Volkswagen up! Challenge. Tävla mot vänner i ett race på tre olika storstadsbanor där du kan öka vinstchanserna genom att hitta genvägar.

Läs mer

SIMPLY CLEVER. Škoda Fabia Monte Carlo

SIMPLY CLEVER. Škoda Fabia Monte Carlo SIMPLY CLEVER Škoda Fabia Monte Carlo Ett enkelt sätt att få adrenalinet att flöda. ŠKODA Fabia Monte Carlo. Föreställ dig en solig kustlinje eller nersmutsade stänkskärmar och dundrande motorer. En lugn

Läs mer

Golf Variant fakta. svensk skylt

Golf Variant fakta. svensk skylt Golf Variant fakta svensk skylt Utrustning Golf Variant Trendline Standard 1,6 MultiFuel, BlueMotion, TDI 105 och TDI 105 4motion Säkerhet/trygghet ABS med EBF (låsningsfria bromsar med elektronisk bromskraftsfördelning)

Läs mer

Utgåva 3. Nya Caravelle

Utgåva 3. Nya Caravelle Utgåva 3 Nya Caravelle En bekväm ankomst är en bra början på dagen. Caravelle är gjord för persontransporter. Bekvämlighet, åk - komfort och många utrustningsalternativ gör den till ett modernt fordon,

Läs mer

Det finns många Multivan. Framför allt finns din Multivan.

Det finns många Multivan. Framför allt finns din Multivan. Utgåva 5 Multivan Det finns många Multivan. Framför allt finns din Multivan. Det finns många olika sätt att vara, uppfattningar om hur man vill resa och vart. Därför finns också Multivan i många olika

Läs mer

December 2014. Nya Passat

December 2014. Nya Passat December 2014 Nya Passat 2 Nya Passat modellbroschyr december 2014 Volkswagen i Sverige Nya Passat. Utmanar det förväntade. De allra första Volkswagenbilarna i Sverige rullade av färjan i Helsingborg den

Läs mer

INNEHÅLL. www.volvocars.se

INNEHÅLL. www.volvocars.se GÄLLER FRÅN MAJ 2011 Att leva är stort. Det är att komma dit du vill. Det är att anlända stilfullt och bekvämt. Det är kraften, spänsten och det obegränsade nöjet. Och det är en stark önskan. Önskan att

Läs mer

Ett riktigt proffs, precis som du.

Ett riktigt proffs, precis som du. Dacia Dokker Van Ett riktigt proffs, precis som du. Med optimal lastvolym, körkomfort och åtkomlighet har Dacia Dokker Van allt som behövs för att underlätta ditt arbete i vardagen. Här kryllar det av

Läs mer

Inledning Exteriör design Komfort och teknologi Prestanda Säkerhet Bagageutrymme Kombiversion Avantourversion Utrustning och Alternativ

Inledning Exteriör design Komfort och teknologi Prestanda Säkerhet Bagageutrymme Kombiversion Avantourversion Utrustning och Alternativ NISSAN PRIMASTAR SHIFT_ the way you move Everything we touch, we SHIFT_. Och vi förändrar allt till det bättre. Vi konstruerar våra transportbilar för att klara krävande uppgifter genom att hjälpa dig

Läs mer

naturligt enastående.

naturligt enastående. Opel Mokka naturligt enastående. INNEHÅLL Om du vill köra stort i en kompakt bil måste du tänka utanför ramarna. Tänk större. Tänk Mokka. Den här innovativa nykomlingen från Opel har såväl höjden, sportigheten

Läs mer

RENAULT LAGUNA COUPÉ

RENAULT LAGUNA COUPÉ RENAULT LAGUNA COUPÉ RENAULT LAGUNA COUPÉ SEDAN 111 ÅR DELAR VI EN VISION : FÖR ATT PASSA SAMTIDEN MÅSTE BILEN ALLTID VIDAREUTVECKLAS, VARA ETT ANSVARSFULLT ÅTAGANDE, EN KÄLLA TILL HÅLLBAR RÖRLIGHET FÖR

Läs mer

Ny version! Amarok Ultimate.

Ny version! Amarok Ultimate. FRÅN VOLKSWAGEN TRANSPORTBILAR Ny version! Amarok Ultimate. Dags att välja Caddy? Teckna förmånligt serviceavtal. Förmånliga och rymliga tjänstebilar. 4MOTION. Eftersom det snart är vinter igen. När man

Läs mer

Januari april 2014. Nyhet! Transporter RR. Racingskåpet. Nytt serviceavtal till Amarok. 99 öre milen. Prisvärda Crafter!

Januari april 2014. Nyhet! Transporter RR. Racingskåpet. Nytt serviceavtal till Amarok. 99 öre milen. Prisvärda Crafter! FRÅN VOLKSWAGEN TRANSPORTBILAR Januari april 2014 Prisvärda Crafter! Nytt serviceavtal till Amarok. 99 öre milen. Nyhet! Transporter RR. Racingskåpet. Skåp med offroadkänsla. Med våra svenska vintrar borde

Läs mer

C - Klass sedan - och kombimodell

C - Klass sedan - och kombimodell C - Klass sedan - och kombimodell När det gäller körkultur, design och säkerhet är C - Klass en äkta Mercedes. Upplev den själv! Dr Dieter Zetsche Innehåll C - Klass 3 Dynamik 12 Effektivitet 14 Dieselmotorer

Läs mer

Avensis. Design och teknik i framkant från Toyota.

Avensis. Design och teknik i framkant från Toyota. Avensis Avensis. Design och teknik i framkant från Toyota. 2 år Nybilsgaranti 3 Distinkt design Aerodynamiska linjer som andas medvetenhet för en tystare färd och en mer personlig framtoning. Optimal ägarglädje

Läs mer

GÄLLER FRÅN APRIL 2008

GÄLLER FRÅN APRIL 2008 GÄLLER FRÅN APRIL 2008 INNEHÅLL VOLVO V70 Prestanda 8 Förarmiljö 12 Komfort 14 Underhållning i bilen 16 Flexibilitet 18 Personlig säkerhet 22 Säkerhet 24 Miljöomsorg 32 DIN VOLVO V70 Utrustningsnivåer

Läs mer

4MOTION. Bra fäste. Inget glid.

4MOTION. Bra fäste. Inget glid. FRÅN VOLKSWAGEN TRANSPORTBILAR Januari april 2015 4MOTION. Bra fäste. Inget glid. Premiär. Volkswagen load up! Nyhet! Caddy och Transporter Ski Team Edition. Mer utrustning till Caddy och Transporter.

Läs mer

Audi i tjänsten 2013.

Audi i tjänsten 2013. Audi i tjänsten 2013. Audi A6 allroad quattro är en sann multitalang. Sport och äventyr i ett. Bilen ska vara rolig, modern och effektiv. Precis som jobbet. Många bilar är praktiska och bränslesnåla. Men

Läs mer