Denna utredning var gjord av en tjänsteman på utbildningsförvaltningen som antogs av utbildningsnämnden.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Denna utredning var gjord av en tjänsteman på utbildningsförvaltningen som antogs av utbildningsnämnden."

Transkript

1 Upptaktsmöte 1/10 Status ansökan Vi skrev i våras ihop en ansökan till skolverket om att få starta friskola. Tidsmarginalen var mycket knapp men de personer som tog på sig ansvaret gjorde ett strålande arbete och fick allt klart i tid. Ansökan gick sen ut på remiss till Älmhults kommun. Dom hade på sig till i mitten av september för att lämna ett yttrande. Kommunen lämnade ett relativt pessimistiskt yttrande där dom beklagade sig över vikande elevunderlag och farhågor om att en friskola skulle urholka elevunderlaget ytterligare för de närliggande småskolorna. Det fanns även en åsikt om att skolan saknar profil och inte tillför något nytt som inte erbjuds av befintliga skolor. Denna utredning var gjord av en tjänsteman på utbildningsförvaltningen som antogs av utbildningsnämnden. I början av september var frågan uppe i kommunstyrelsen där det togs beslut om ett tilläggsyttrande att Älmhults kommun är generellt positiva till friskolor och alternativa driftsformer. Samtidigt tog dom på eget bevåg upp faktumet att kommunen har antagit vision 2020 som går ut på att kommunen skall växa till personer år Vi får tro vad vi vill om denna vision men dom insåg väl själva hur märkligt det lät med den pessimistiska synen på elevunderlagen i kommunen samtidigt som det finns en vision om en kraftigt ökande befolkning. Om det är tomt prat eller det verkligen finns en önskan om en friskola i kommunen kommer att avslöja sig inom kort. Vi har våra farhågor att vissa ledande kommunpolitiker kommer att streta emot. Det bästa av allt är dock att det inte är Älmhults kommunpolitiker som beslutar om vi får tillstånd att starta skolan utan det är skolverket. Det underlättar dock betydligt om vi har en öppen och god dialog med kommunen. Inget snack om det. Vi har haft ett första givande möte med utbildningschefen som är mycket positiv till en friskola enligt vår bedömning. Vi väntar i nuläget svar från skolverket om vi behöver komplettera ansökan med något. Om allt går enligt planerna så kan vi få klartecken i mitten av december.

2 Status ekonomisk förening Skolan skall drivas som en ekonomisk förening utan nåt krav på avkastning till medlemmarna. Alltså äger alla medlemmar skolan tillsammans. Ingen äger mer eller mindre än en andel. Givetvis är en stabil ekonomi en förutsättning för att kunna göra Virestads friskola till en drömskola. Föreningen är under bildande och vi hoppas det skall vara klart i dagarna. Som friskola har man om vi förstått det rätt ingen möjlighet att dra momsen. Om det blir aktuellt att köpa och renovera upp Björkhaga så får vi ta en funderare på om hur det löses på bästa sätt. Möjligen skall lokalen ägas i någon annan form. Kanske som det fungerar i Bråthult med en bygdegårdsförening? Lokalfrågan Vi ser Björkhaga som huvudalternativet. Det är stort, flexibelt, gemytligt och inte minst, till salu. De friskolor vi varit i kontakt med rekommenderar att man om möjligt skall äga sina lokaler. Björkhaga kan bli en idyll om vi tillsammans gör en insats. Vad vi har fått fram hittills så är det inget oövervinnerligt. Det skall målas utvändigt, det skall röjas upp framför och anläggas en gräsplan på tomten mot hembygdsparken. Parkeringar skall vara ute vid vägen då bilar inte hör hemma på en skolgård. Skolgård skall planeras och byggas upp. Kan vi sen rama in det med en vacker smålandsgärdsgård så har vi vår idyll. Invändigt är de lokaler som använts till förskola och fritids i relativt gott skick men givetvis finns det även invändigt en del arbete. Taket är i gott skick, Ventilationen är troligtvis helt i sin ordning. Fönstren börjar bli dåliga men med lite färg så skall dom hålla några år till. Gott om toaletter och lokalen är handikappanpassad. Björkhaga värms idag upp med en 170kw oljepanna från 1996 som bedöms vara i mycket gott skick. Det har i genomsnitt gått åt runt 22 kubik olja så man förstår att kommunen velat bli av med denna fastighet. En pelletsbrännare och mataranläggning borde gå att lösa för runt 150k vilket betyder att man i stort sett kör ihop investeringen på ett år med dagens oljepris. Miljökommun?? Det som är lite osäkert är värme och vattensystemet som är från början av 60-talet. Det måste undersökas av en besiktningsman innan köp.

3 Alternativet till Björkhaga är skollokalen. Sen dagis flyttat in så finns det 2 stora klassrum och ett litet grupprum plus gamla slöjdsalen här vid gympasalen. Lokalerna är helt ok men visst behövs en uppfräschning för att ge våra barn den skola dom förtjänar. Kommunen har redan sagt sitt, dom är inte intresserade av att renovera Virestads skola och vad vi vet så är inte lokalerna till salu. Då återstår helt enkelt att vi skall renovera kommunens lokaler. Hur många här inne är intresserade av ideellt arbete åt Älmhults kommun? Är det någon som däremot kan tänka sig att jobba med en upprustning av Björkhaga som vi alla här inne äger tillsammans? Fler engagerade Att starta en friskola är ett stort projekt. Vi är redan en grupp engagerade men vi måste bli fler. Det här samhället behöver något positivt att samlas omkring, något vi kan känna glädje och stolthet över, inte bara pessimistiska samtal om stormar, strömavbrott, dåliga vägar, strulande telefoner, barkborrar och annat elände. Om ett samhälle och en bygd skall kunna utvecklas så måste det finnas en framtidstro och en positiv anda. Det kan en friskola ge! Det har startats friskolor på andra ställen som hamnat i samma situation som vi. Vi har just lyssnat på ett gott exempel. Kan dom så kan vi! Vi i Virestad är inte dummare eller mindre envisa än någon annan! Vi önskar bilda arbetsgrupper för att sprida ansvaret och arbetet på flera personer. Områden som skulle vara lämpliga att bilda arbetsgrupper om skulle kunna vara utemiljö, innemiljö, sponsring, skolskjutsar och kanske viktigast av allt. En grupp som sköter förhandlingarna med kommunen. Om vi alla kan bidra med något så blir inte arbetet oövervinnerligt. Våga ta ett ansvar. Vi har alla mycket att göra men prioritera det som verkligen är viktigt. Barnen!!! Det är nu eller aldrig vi har chansen att genomföra detta! Vision skolan Vi vill skapa en stabil skola som står på egna ben för en lång tid framöver. Utan ständiga omorganisationer och sparpaket. Personalen som rekryteras skall dela vår vision om att små barn skall gå i små skolor långt från bilar och betong.

4 Personaltätheten skall vara minst lika hög som i motsvarande kommunala skola. Undervisningen skall bedrivas i rymliga och väl anpassade lokaler. I ansökan angav vi inte någon särskild profil på skolan men vi har redan nu tittat en del på det och vi jobbar med följande uppslag. -Vi har kontaktat den Engelska skolan i Älmhult om ett nära samarbete. Vi bjuder på Svensk natur & kultur och våra barn får möjlighet att möta kamrater med olika bakgrund och träna på sin engelska. Engelska blir även ett prioriterat ämne. Blir ett givande samarbete för båda skolorna. Det internationella perspektivet tillgodoses. -Kontakt har tagits med Linnes kunskapscenter på Möckelnsnäs om ett samarbete och att lägga ett visst antal skoldagar där. Kunskapscentret är ett fantastiskt projekt som förhoppningsvis även kommunen ser värdet i med tiden. Vidare kommer vi att satsa på utepedagogik. Vi önskar satsa stort på att bygga upp en pedagogisk skolgård där en stor del av undervisningen kommer att bedrivas. Detta tillsammans med vår fina skolskog, naturslinga, hembygdspark, kyrka, sjö och en i övrigt varierad och vacker natur ger oss en fullständigt unik utemiljö. Vilken skola i kommunen kan matcha det? -Vidare har vi en vision om att erbjuda alla barn som vill gå på skolan gratis skolskjuts, ALLA BARN. Även barn från Eneryda, Liatorp, Diö, Häradsbäck, Älmhult osv. -Vi kommer att kämpa för att kunna servera närproducerad klimatsmart skolmat från eget tillagningskök. Det finns i Virestad väldigt goda förutsättningar för det. Det är dock en sak att ha en vision och vilja men som med allt annat är det pengarna som styr och i slutändan bestämmer vad vi kan göra. Ju mer vi gör själva, desto mer kan vi lägga på undervisningen och aktiviteter. Ju bättre undervisning och aktiviteter, desto attraktivare blir skolan. Vi skapar helt enkelt våra egna förutsättningar. Vi avgör! Inte kommunen som helt plötsligt tvingas spara för att det sitter inkompetenta politiker i socialnämnden som överskridit sin budget. Elevunderlag Vi skall inte sticka under stol med att det kommer några små årskullar med barn från Virestad om något år. Vi är dock övertygade om att en skola som höjer sig över mängden lockar till sig barn, dels genom inflyttning men också barn utanför skolans nuvarande

5 upptagningsområde. Vi hoppas ha elever i verksamheten inom något år. En hög men fullt realistisk målsättning. 30-gränsen kommer att rivas upp. Med tanke på hur kommunen sköts idag så är det inte orimligt att tro på ett maktskifte om 2 år. Stefan Jönsson som verkar aspirera på att ta över Mayken Nilssons plats som sossarnas starka man i skolfrågor har vid möten mest skrattat åt 30- gränsen och sagt att det borde vara 100-gränsen som i alla andra kommuner. Vi vet inte hur det blir med det men samtliga småskolor i kommunen är faktiskt hotade, ingen sitter säker. På sikt ser vi gärna att även t.ex. Bråthult blir en friskola. Vi skulle då kunna driva våra skolor med gemensam styrelse på 2 enheter och göra stora samkörningsvinster, dela på tjänster och ha ett givande samarbete på alla plan. Vi vet att det finns familjer i omkringliggande samhällen och faktiskt även i Älmhult som följer vårt arbete med stort intresse. När det uppstår en konkurrenssituation mellan skolorna så tvingas den kommunala skolan att höja sig för att behålla sina elever. Detta gör att även den kommunala skolan där den finns kvar kan gagnas av att det finns en friskola i Virestad. Till Eneryda Vet inte om det finns några Enerydabor här inne men vill ända säga detta så vi har det ur världen. Har på omvägar hört att det finns en stor oro bland Enerydaborna för vad en friskola i Virestad kommer att innebära. Vi har varit mycket tydliga med våra avsikter att starta en friskola. Det var offentligt innan utbildningsnämnden fattade sitt beslut om att stänga Virestads skola. Vi kommer inte på något sätt aktivt arbeta för att stänga Eneryda skola. Det beslutet är kommunens uppgift att ta om det krävs. Det är dock inte barnen från Virestad som skall rädda Eneryda skola. Finns det tillräckligt med barn i Eneryda så får skolan gärna vara kvar för vår del. Vi gillar små skolor! Allt fokus och kraft kommer nu att läggas på att genomföra detta projekt och vi orkar inte tjafsa om det som varit. Tack!

6

i Virestad ett nytt alternativ!

i Virestad ett nytt alternativ! Friskolan i Virestad ett nytt alternativ! Välkommen till Björkhaga i Virestad! Nu finns det ett nytt alternativ i Älmhults skolutbud! Ett alternativ som andas optimism och kreativitet istället för sparpaket

Läs mer

Virestad Bråthult Skola, fritids & förskola för nyfikna barn

Virestad Bråthult Skola, fritids & förskola för nyfikna barn Virestad Bråthult Stolthet Vi som varit engagerade i skolfrågan i Virestad sedan starten 2009 är mycket stolta över att kunna bedriva bra verksamhet inom skola fritids och förskola på landsbygden nära

Läs mer

Trivselundersökning fritidshem 2019

Trivselundersökning fritidshem 2019 Utbildningsförvaltningen Christian Tegnvallius 0476-642 479 christian.tegnvallius@almhult.se Resultatrapport Trivselundersökning 2019 1 SAMMANFATTNING... 2 INFORMATION OM UNDERSÖKNINGEN... 3 ANTAL SVAR...

Läs mer

Trivselundersökning förskola 2019

Trivselundersökning förskola 2019 2019-07-03 1(25) Utbildningsförvaltningen Camilla Åström 0476-551 48 Camilla.astrom@almhult.se Resultatrapport Trivselundersökning förskola 2019 2019-07-03 2(25) Innehåll Sammanfattning... 3 Information

Läs mer

Resultat och måluppfyllelse i förhållande till nationella mål

Resultat och måluppfyllelse i förhållande till nationella mål Resultat och måluppfyllelse i förhållande till nationella mål Kunskaper Skolan skall ansvara för att eleverna inhämtar och utvecklar sådana kunskaper som är nödvändiga för varje individ och samhällsmedlem

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

2013-05-20 Lokalutredning grundskola/grundsärskola i Hallstahammars tätort

2013-05-20 Lokalutredning grundskola/grundsärskola i Hallstahammars tätort 2013-05- 2013-05-20 Lokalutredning grundskola/grundsärskola i Hallstahammars tätort Tekniska förvaltningen har från Kommunstyrelsen fått i uppdrag att utreda vilka ytor som friställs i de olika alternativen,

Läs mer

VÄNGE HAR VI VALT...

VÄNGE HAR VI VALT... VÄNGE HAR VI VALT... Vi möter kraven i nya lärar-reformen med de resurser som finns idag! Vi kan möta besparingskraven med effektiviseringar/förändringar inom nuvarande organisation! Föräldrar och barn

Läs mer

Äldredialog i Lysekil

Äldredialog i Lysekil Äldredialog i Lysekil Inledning och bakgrund Som ett led i att förverkliga Lysekils kommuns vision Lysekils kommun ska vara ett levande samhälle året runt och präglas av positiva människor som inspirerar

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

OBS! Vik och riv försiktigt! TRENDS IN INTERNATIONAL MATHEMATICS AND SCIENCE STUDY. Elevenkät. Årskurs 4. TIMSS 2015 Skolverket Stockholm

OBS! Vik och riv försiktigt! TRENDS IN INTERNATIONAL MATHEMATICS AND SCIENCE STUDY. Elevenkät. Årskurs 4. TIMSS 2015 Skolverket Stockholm OBS! Vik och riv försiktigt! TRENDS IN INTERNATIONAL MATHEMATICS AND SCIENCE STUDY Elevenkät Årskurs 4 TIMSS 2015 Skolverket 106 20 Stockholm IEA, 2014 Instruktioner I det här häftet finns frågor om dig

Läs mer

Möte om ny skolstruktur med föräldrar i Näsviken

Möte om ny skolstruktur med föräldrar i Näsviken Minnesanteckningar 2012-01-24 Möte om ny skolstruktur med föräldrar i Näsviken 24 januari 2012 Medverkande: Stefan Bäckström, ordförande Lärande- och kulturnämnden Lennart Backlund, utredare Ingela Rauhala,

Läs mer

Medborgardialog i Bollstabruk 25 september 2018

Medborgardialog i Bollstabruk 25 september 2018 Barn-, kultur- och utbildningsförvaltningen Ulrika Hurdén, 0612-80400 ulrika.hurden@kramfors.se RAPPORT 1(8) Medborgardialog i Bollstabruk 25 september 2018 2(7) Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2

Läs mer

NYHETSBREV YOUTH WITHOUT BORDERS. !Vi bjuder på fika och informerar om vårt möte och vem som kommer att bo hos vem.

NYHETSBREV YOUTH WITHOUT BORDERS. !Vi bjuder på fika och informerar om vårt möte och vem som kommer att bo hos vem. av 5 1 NYHETSBREV YOUTH WITHOUT BORDERS Vårt första nyhetsbrev Jag hoppas att ni alla vet vid detta laget vad era ungdomar håller på med här i skolan efter lektionstid. Annars är det kanske tid att ni

Läs mer

Organistationsförslag att arbeta kring Förslag framkomna vid arbetsgruppträff 110131

Organistationsförslag att arbeta kring Förslag framkomna vid arbetsgruppträff 110131 Organistationsförslag att arbeta kring Förslag framkomna vid arbetsgruppträff 110131 1. Renovering av svensbyskolan med inriktat mot framtida elevunderlag. Överytor i Sjulnäs används till samlingslokal/aula

Läs mer

Yttermalungs skola. - Här har vi plats för fler!

Yttermalungs skola. - Här har vi plats för fler! Yttermalungs skola - Här har vi plats för fler! Dagsläget Yttermalungs skola är sedan hösten 2013 en F-2 skola (beslutsunderlaget ifrågasattes av 369 namnunderskrifter) Förskola 2014 Januari 6 barn Sommar

Läs mer

kan kämpa ett helt liv i ständig uppförsbacke utan att uppnå de resultat som de önskar. Man försöker ofta förklara den här skillnaden med att vissa

kan kämpa ett helt liv i ständig uppförsbacke utan att uppnå de resultat som de önskar. Man försöker ofta förklara den här skillnaden med att vissa Förord Det här är en speciell bok, med ett annorlunda och unikt budskap. Dess syfte är att inspirera dig som läsare, till att förstå hur fantastisk du är, hur fantastisk världen är och vilka oändliga möjligheter

Läs mer

2014-05-05. Ny förskola i Bureå

2014-05-05. Ny förskola i Bureå 2014-05-05 Ny förskola i Bureå VARFÖR GÖR VI DET HÄR Förändrat uppdrag för förskolorna Jämnare kvalitet Samordningsvinster Strukturarbete Vision 2030 DAGENS FÖRSKOLOR I BUREÅ Arbetssätt Bureås förskolor

Läs mer

Trivselundersökning förskola och fritidshem 2017

Trivselundersökning förskola och fritidshem 2017 2017-05-16 1(17) Utbildningsförvaltningen Josefine Vilhelmsson 0476-55 432 Josefine.vilhelmsson@almhult.se Resultatrapport Trivselundersökning förskola och fritidshem 2017 2017-05-16 2(17) Innehåll Inledning...

Läs mer

Boets skola. Framtid och möjligheter

Boets skola. Framtid och möjligheter Boets skola Framtid och möjligheter Projektering för Boets skolas återöppnande 2017 Idén till projekteringen uppkom ur en dissonans mellan en eventuell nedläggning av Boets skola och de utvecklingsmål

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret 20160413 Skolområde Väster/Söder

Barn- och utbildningskontoret 20160413 Skolområde Väster/Söder Barn- och utbildningskontoret 20160413 Skolområde Väster/Söder Rapport från tillsynsbesök på Stensbergskolan 13 april 2016 Besöket varade mellan 13.00 och 15.30 Deltagare: Rektor/förskolechef: Nils-Göran

Läs mer

För mer valfrihet, trygghet och riktiga jobb!

För mer valfrihet, trygghet och riktiga jobb! För mer valfrihet, trygghet och riktiga jobb! 1 Jimmy Baker Moderaterna är redo att axla ansvaret för ett Botkyrka som, i år, har styrts av Socialdemokraterna i tjugo år. En hel del fungerar lagom bra

Läs mer

Barnkonsekvensanalys i frågan gällande utökning av verksamhet i Sankt Olofs skola

Barnkonsekvensanalys i frågan gällande utökning av verksamhet i Sankt Olofs skola Barnkonsekvensanalys i frågan gällande utökning av verksamhet i Sankt Olofs skola Föräldraföreningen Offensiv vid Sankt Olofs skola (nedan kallad Föräldraföreningen) överlämnade 2016-11-15 en skrivelse

Läs mer

Svartlå mer än bara en by

Svartlå mer än bara en by Svartlå mer än bara en by Inflyttning Just nu pågår en generationsväxling i Svartlå. Äldre personer flyttar härifrån och barnfamiljer flyttar hit i deras ställe. Detta visar sig tydligt i statistiken för

Läs mer

MEDBORGARDIALOG. - en liten guide

MEDBORGARDIALOG. - en liten guide MEDBORGARDIALOG - en liten guide Medborgardialoger i Orsa kommun - en liten guide Infoavdelningen, Janne Bäckman, december 2010 Vad är en medborgardialog? Det är helt enkelt ett sätt att prata med människor

Läs mer

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol När jag skulle börja skriva denna texten, visste jag inte exakt vad jag

Läs mer

för Klinte rektorsområde

för Klinte rektorsområde Eskelhem skolas föräldraförening Brittis Benzler samt övriga ledamöter Barn- & utbildningsnämnden Barn- och Utbildningsförvaltningen 62182VISBY i Eskelhem 2011-12-20 Angående förvaltningens för Klinte

Läs mer

Barnen från Långträsk som går i Öjebyn, var är de medräknade i underlagen?

Barnen från Långträsk som går i Öjebyn, var är de medräknade i underlagen? Anteckningar från medborgardialog Sjulnäs, 25 april 2013 Frågor kring konkreta förslag Barnen från Långträsk som går i Öjebyn, var är de medräknade i underlagen? Vilken kvadratmeteryra har man beräknat

Läs mer

SWOT-analys för Nykterhetsrörelsens Scoutförbund

SWOT-analys för Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Örebro 2008-04-26 SWOT-analys för Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Styrkor: Bra informationskanaler FM med ombud från kårnivå Blandade åldrar i styrelser Utbildar goda ledare i samhället Ekonomin Engagerade

Läs mer

Bilaga till styrdokument Modell för attraktiv skola respektive Modell för attraktiv förskola.

Bilaga till styrdokument Modell för attraktiv skola respektive Modell för attraktiv förskola. Bilaga till styrdokument Modell för attraktiv skola respektive Modell för attraktiv förskola. Exempel på alternativ för västra området Efter förändringar i modell för attraktiv skola/förskola påverkas

Läs mer

Astma och Allergi våren Standardrapport

Astma och Allergi våren Standardrapport Astma och Allergi våren 2017 Standardrapport C KD L M MP S SD V Ja 22,2% 30% 40,9% 37,3% 35,7% 37,7% 33,3% 28,6% Nej 68,9% 55% 52,3% 57,6% 46,4% 51,5% 60% 67,9% Tveksam/vet ej/vill ej svara 8,9% 15% 6,8%

Läs mer

Det är här vi fyller på barnens ryggsäckar inför skolan. - Socialdemokraternas förskoleinventering i Nacka, 2009/2010.

Det är här vi fyller på barnens ryggsäckar inför skolan. - Socialdemokraternas förskoleinventering i Nacka, 2009/2010. Det är här vi fyller på barnens ryggsäckar inför skolan. - Socialdemokraternas förskoleinventering i Nacka, 2009/2010. Innehåll Sammanfattning... 3 Resultat... 3 Statistik vs. Verklighet... 3 Förslag på

Läs mer

Ansökan om godkännande och rätt till bidrag för en fristående förskoleklass och grundskola i Tranås kommun

Ansökan om godkännande och rätt till bidrag för en fristående förskoleklass och grundskola i Tranås kommun 1 (8) Ansökan om godkännande och rätt till bidrag för en fristående förskoleklass och grundskola i Tranås kommun Ansökan inkom den 20 januari 2004. Kompletteringar har inkommit den 13 april, den 25 maj,

Läs mer

Utredning: Framtida skolorganisation i Gällö-Bräcke skolområde

Utredning: Framtida skolorganisation i Gällö-Bräcke skolområde Utredning: Framtida skolorganisation i Gällö- skolområde 1.1. Bakgrund Under 01 föddes 45 barn i hela kommun. Fram till 1 maj 013 har det fötts 15 barn i hela kommunen. 1 Till detta kommer givetvis en

Läs mer

Interpellation angående öppnande av den stängda idrottshallen i Stora Vika

Interpellation angående öppnande av den stängda idrottshallen i Stora Vika Till kommunstyrelsens ordförande tillika kommunalråd Patrik Isestad Västerby 2017-11-03 Interpellation angående öppnande av den stängda idrottshallen i Stora Vika Bakgrund Barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

Budget 2018 och plan

Budget 2018 och plan 1(8) Budget 2018 och plan 2019-2021 Antagen av: Kommunfullmäktige Antagningsdatum: 2017-06-19 Diarienummer: 2017/51 2(8) Inledning Majoriteten i Älvkarleby kommun, Socialdemokraterna, Miljöpartiet och

Läs mer

Skola fritids och förskola för nyfikna barn

Skola fritids och förskola för nyfikna barn Skola fritids och förskola för nyfikna barn Kort fakta Virestads friskola startade i augusti 2009 efter att den kommunala skolan stängdes. Två läsår har snart genomförts och verksamheten är väl etablerad

Läs mer

Frågor och svar med politiker och Ungdomsrådet i Sjöbo Gydarp, 7 oktober 2010

Frågor och svar med politiker och Ungdomsrådet i Sjöbo Gydarp, 7 oktober 2010 Frågor och svar med politiker och Ungdomsrådet i Sjöbo Gydarp, 7 oktober 2010 Representanter från partierna var: Sjöbopartiet: Roger Karlsson och Carina Jönsson Moderaterna: Kent-Ivan Andersson (ordförande

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2012-02-29 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 29 februari kl. 9.00 12.15 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Virestads friskola skolplanen Lära för livet

Virestads friskola skolplanen Lära för livet Virestads friskola skolplanen Lära för livet Virestads friskola ska vara en skola för barn i närområdet och erbjuda högkvalitativ pedagogisk undervisning och ha en hög lärartäthet. Skolan kommer givetvis

Läs mer

Fotbollsförening, Skövde 07/10/05

Fotbollsförening, Skövde 07/10/05 Arbetsgruppen Regionalt handlingsprogram Barn och ungas kultur och fritid -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Fotbollsförening,

Läs mer

Astma och Allergi våren Standardrapport

Astma och Allergi våren Standardrapport Astma och Allergi våren 2017 Standardrapport Procent Antal Ja 35,2% 137 Nej 55,5% 216 Tveksam/vet ej/vill ej svara 9,3% 36 Svarande 389 Inget svar 2 E-post Förnamn Efternamn Info Kommentar Hur görs detta.

Läs mer

Framtidens förskola och skola i område väster

Framtidens förskola och skola i område väster Framtidens förskola och skola i område väster Framsynt tillväxtkommun, attraktiv att bo och leva i med målet att ha 80 000 invånare 2030. Ett konkret sätt att nå den visionen är att vidareutveckla utbildning

Läs mer

Dokumentation från workshops Somalidagen i Tibro 25 Mars

Dokumentation från workshops Somalidagen i Tibro 25 Mars 1 Dokumentation från workshops Somalidagen i Tibro 25 Mars 2 Fritid Det traditionella föreningslivet upplevs som ett hinder med stora krav för medverkan, ibland annat vad gäller långsiktiga åtaganden och

Läs mer

Ändrings- och tilläggsförslag i Budget 2016 samt flerårsplan 2017 2018

Ändrings- och tilläggsförslag i Budget 2016 samt flerårsplan 2017 2018 Ändrings- och tilläggsförslag i Budget 2016 samt flerårsplan 2017 2018 För Eslövs Kommun Budgetförutsättningarna för 2016 ser relativt ljusa ut mycket tack vare en stor inflyttning till kommunen och det

Läs mer

Anteckningar från Dialogforum 22 mars 2011

Anteckningar från Dialogforum 22 mars 2011 1 (6) Handläggare: Pernilla Gustafsson Tfn: 0522-69 70 02 e-post: pernilla.gustafsson@uddevalla.se Anteckningar från Dialogforum 22 mars 2011 Nämndsordförande i Barn och utbildningsnämnden Magnus Jacobsson

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2013-02-20 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 20 februari kl. 9.00 16.35 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Infrastruktur för IT i Knivsta kommun

Infrastruktur för IT i Knivsta kommun Göran Nilsson Ordförandens förslag Diarienummer Kommunstyrelsens ordförande Datum KS-2013/166 2013-02-18 Kommunstyrelsen Infrastruktur för IT i Knivsta kommun KS-2013/166 Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

De 10 mest basala avslutsteknikerna. Direkt avslutet: - Ska vi köra på det här då? Ja. - Om du gillar den, varför inte slå till? Ja, varför inte?

De 10 mest basala avslutsteknikerna. Direkt avslutet: - Ska vi köra på det här då? Ja. - Om du gillar den, varför inte slå till? Ja, varför inte? 20 vanliga avslutstekniker att använda för att öka din försäljning Du kanske blir förvirrad när du läser det här, men det är alldeles för många säljare som tror och hoppas, att bara för att de kan allt

Läs mer

Generationsmöten Tillfälle för lärande? En undersökning av projektet Seniorer i skolan

Generationsmöten Tillfälle för lärande? En undersökning av projektet Seniorer i skolan Generationsmöten Tillfälle för lärande? En undersökning av projektet Seniorer i skolan Emma Olsson Ida Persson Samhällsvetarprogrammet för lärande, utveckling och kommunikation 2008-06-02 Inledning När

Läs mer

MEDBORGARDIALOG KLIMATSMART BYGGANDE

MEDBORGARDIALOG KLIMATSMART BYGGANDE MEDBORGARDIALOG KLIMATSMART BYGGANDE Sammanställning till webbsidan Medborgardialog klimatsmart byggande Måndagen den 29 september 2014 genomförde Samhällsbyggnadsnämnden en medborgardialog om klimatsmart

Läs mer

Anteckningar från möte #3 om skolans organisation i Svenljunga kommun 23 februari 2017

Anteckningar från möte #3 om skolans organisation i Svenljunga kommun 23 februari 2017 Anteckningar från möte #3 om skolans organisation i Svenljunga kommun 23 februari 2017 Mötets syfte Syftet med det tredje möte var att komma fram till ett eller fler förslag om hur skolan bör organiseras

Läs mer

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010 Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 1 Bakrund.2 Syfte,frågeställning,metod...3 Min frågeställning..3 Avhandling.4,

Läs mer

Processledarmanual. Landsbygd 2.0

Processledarmanual. Landsbygd 2.0 Processledarmanual Landsbygd 2.0 Historien bakom Landsbygd 2.0 Landsbygdens invånare blir äldre, färre och dummare... Knappast! Men vi måste bli bättre på att ta vara på alla lantisars tankar och ideér.

Läs mer

Njalla 2.0 Nr

Njalla 2.0 Nr 19 januari 2018 Hej alla! Skolchefen informerar Först vill jag önska er alla en riktig god fortsättning på 2018. När ett nytt år börjar blir jag alltid lite extra reflekterande och funderar över vad det

Läs mer

Perspektivinsamling - frågeställningar

Perspektivinsamling - frågeställningar Perspektivinsamling - frågeställningar Elever och före detta elever Vad är en bra skola för dig och dina kompisar? Vad är mindre bra? Hur ska skolan vara för att du ska få lust att lära? Personal Vad är

Läs mer

Medborgardialoger i Lunde och Kramfors maj 2018

Medborgardialoger i Lunde och Kramfors maj 2018 å Barn-, kultur- och utbildningsförvaltningen Ulrika Hurdén, 0612-80400 ulrika.hurden@kramfors.se RAPPORT 1(8) Medborgardialoger i Lunde och Kramfors maj 2018 2(8) Innehållsförteckning 1 Inledning... 3

Läs mer

Processledar manual. Landsbygd 2.0

Processledar manual. Landsbygd 2.0 Processledar manual Landsbygd 2.0 Inledning och tips Bilda grupper Börja med att placera deltagarna i grupper om ca 5-8 personer i varje. De som kommer från samma ort ska vara i samma grupp eftersom det

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING 2006-2007. Pedagogiskt bokslut LJUNGSBACKENSKOLAN. Skolbarnomsorgen (Fritids)

KVALITETSREDOVISNING 2006-2007. Pedagogiskt bokslut LJUNGSBACKENSKOLAN. Skolbarnomsorgen (Fritids) KVALITETSREDOVISNING 2006-2007 Pedagogiskt bokslut LJUNGSBACKENSKOLAN Skolbarnomsorgen (Fritids) Kvalitetsredovisning för Ljungsbackenskolan 2006-2007. Budgetenhet: Skolbarnomsorgen (Fritids). Ljungsbackenskolan

Läs mer

Omorganisation av Skallbergsskolan, Apalbyskolan och Önstaskolan

Omorganisation av Skallbergsskolan, Apalbyskolan och Önstaskolan TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2018-11-13 Sida 1 (1) Diarienr GSN 2018/02536-1.3.4 Barn- och utbildningsförvaltningen Stefan Zangelin Epost: stefan.zangelin@vasteras.se Kopia till Verksamhetschef Grundskolenämnden

Läs mer

Avhandling. Vad har programmet gett mig och hur har jag uppfattat dess innehåll?

Avhandling. Vad har programmet gett mig och hur har jag uppfattat dess innehåll? Avhandling Vad har programmet gett mig och hur har jag uppfattat dess innehåll? Programmet har gett mig en stabil grund att stå på för att kunna fortsätta att transformeras och stå stadigt i min sanning,

Läs mer

Konsekvensbeskrivning av Barn- och utbildningsförvaltningens förslag till förändring av skolorganisation avseende Stånga skola

Konsekvensbeskrivning av Barn- och utbildningsförvaltningens förslag till förändring av skolorganisation avseende Stånga skola 1 (6) Till/ Barn- och utbildningsnämnden För kännedom/ Barn- och utbildningförvaltningen Konsekvensbeskrivning av Barn- och utbildningsförvaltningens förslag till förändring av skolorganisation avseende

Läs mer

Utbildningsnämnden 2014-06-11 1 (15)

Utbildningsnämnden 2014-06-11 1 (15) Utbildningsnämnden 2014-06-11 1 (15) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 11 juni kl.9.00 12.15 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl (C),

Läs mer

Sammanställning av gruppernas redovisningar: Kaxås

Sammanställning av gruppernas redovisningar: Kaxås 1 (5) 2019-10-23 Sammanställning av gruppernas redovisningar: Kaxås Del 1: Swot KROKOM4000, v3.0, 2018-05-25 Styrkor och möjligheter Mångkulturellt Ursprungsbefolkning Bra läge Levande föreningar, starkt

Läs mer

Mötesprotokoll Skolrådet Tottarps Skola 2014-05-07

Mötesprotokoll Skolrådet Tottarps Skola 2014-05-07 Mötesprotokoll Skolrådet Tottarps Skola 2014-05-07 Närvarande: Cecilia Jensen, Pia Jönsson, Malin Nilsson, Andreas Wellin, Malin Ritzing, Mikael Wilke, Peter Addin, Anna Närås Rektor Alma Salcinovic var

Läs mer

Måltiden ett gemensamt uppdrag

Måltiden ett gemensamt uppdrag Måltiden ett gemensamt uppdrag Föreläsning av Anders Söderberg Minnesanteckningar chefsforum EU-projekt MEDEL 8 mars 2012, Villa Belparc Anders inledde med att beskriva sin karriär från matvägrare i grundskolan

Läs mer

Rapport Inventering Smögens Skola Upprättad av Sandra Andersson

Rapport Inventering Smögens Skola Upprättad av Sandra Andersson Rapport Inventering Smögens Skola Upprättad av Sandra Andersson Ramböll Sverige AB Division.Projektledning Lasarettsgatan 4A 452 37 Strömstad Telefon 010-615 60 00 Fax 0526-600 44 www.ramboll.se Organisationsnummer

Läs mer

Sporthallen i Malmberget

Sporthallen i Malmberget Sporthallen i Malmberget Maria Holmström 1 Innehållsförteckningen Inledning. Syfte. Bakgrund. Mål. Min vision. Bilder på Sporthallen. Sid:3 Sid:3 Sid:4 Sid:5-6 Sid:7 Sid:8-9 2 Indelning Den här rapporten

Läs mer

Handledarskap, inkludering och tolerans

Handledarskap, inkludering och tolerans Handledarskap, inkludering och tolerans TOLERANSÖVNINGAR - ATT PROAKTIVT TRÄNA PÅ HANDLEDARSKAPETS DYNAMIK INLEDNING Detta övningsmaterial har tagits fram av Lika Olika inom ramen för projektet Fastighetsbranschen

Läs mer

https://vrenafs-my.sharepoint.com/personal/eva_vrenafriskola_se/documents/blanketter och informationsfolder/grundskolan/infofolder Grundskolan Vrena

https://vrenafs-my.sharepoint.com/personal/eva_vrenafriskola_se/documents/blanketter och informationsfolder/grundskolan/infofolder Grundskolan Vrena informationsfolder/grundskolan/infofolder Grundskolan Vrena Friskola.docx 1 Vår vision - Lär För Livet Miljön på skolan präglas av trygghet och gemenskap, alla barn blir sedda för sin unika person. Lärare,

Läs mer

Vision, mål och budget i korthet ViVVfdfdsa

Vision, mål och budget i korthet ViVVfdfdsa Vision, mål och budget i korthet ViVVfdfdsa Vision, mål och budget i korthet Arboga kommuns mål- och budgetdokument för år 2015 heter Strategisk- och ekonomisk plan 2015-2017 och antogs av kommunfullmäktige

Läs mer

elevhälsan och också studie- och yrkesvägledning. Alla elever ska ha tillgång till skolbibliotek.

elevhälsan och också studie- och yrkesvägledning. Alla elever ska ha tillgång till skolbibliotek. Bästa politiker, Om ni inte står fast vid det beslut ni tog den 13 april 2011 så kommer folket att tappa allt förtroende för er som ansvariga för våra barn. Att ta ett beslut i positiv riktning för att

Läs mer

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se Steg 1 Grunden 0 Tre saker du behöver veta Susanne Jönsson www.sj-school.se 1 Steg 1 Grunden Kärleken till Dig. Vad har kärlek med saken att göra? De flesta har svårt att förstå varför det är viktigt att

Läs mer

De kommer också tillsammans med bilder och filmer att presenteras på hagforsstrategin.se, hagfors.se och diarieföras som offentlig handling.

De kommer också tillsammans med bilder och filmer att presenteras på hagforsstrategin.se, hagfors.se och diarieföras som offentlig handling. Hej! Tack så mycket för en bra kväll på Hotell Monica! Högt i tak och många bra tankar och idéer. Vi hoppas att du tyckte det var lika roligt som vi gjorde. Nedan hittar du sammanställningar från workshopen.

Läs mer

Riktlinjer för kommunikation mellan hem och skola - Backa Friskola

Riktlinjer för kommunikation mellan hem och skola - Backa Friskola Riktlinjer för kommunikation mellan hem och skola - Backa Friskola Detta dokument fungerar som stöd för att kommunikationen och samarbete mellan hem och skola skall fungera så smidigt som möjligt. Dokumentet

Läs mer

Kärleken till Dig. Känner du igen dig i något av nedanstående påstående?

Kärleken till Dig. Känner du igen dig i något av nedanstående påstående? Kärleken till Dig. Vad har kärlek med saken att göra? De flesta har svårt att förstå varför det är viktigt att känna kärlek till sig själv. Hur känner du? Känner du igen dig i något av nedanstående påstående?

Läs mer

Arbetsgruppen Rädda Lillsjöparken

Arbetsgruppen Rädda Lillsjöparken Nyhetsbrev från Arbetsgruppen Rädda Lillsjöparken Maj 2006 Lillsjöparken sluter sig som en grön ring kring Lillsjön i Ulvsunda. Den är en omistlig del i Lillsjöns rekreationsområde och måste bevaras för

Läs mer

Allergier Vi har en nöt och mandelfri skola så ingenting som innehåller mandel, sesamfrö eller nötter får medtas eller bjudas på.

Allergier Vi har en nöt och mandelfri skola så ingenting som innehåller mandel, sesamfrö eller nötter får medtas eller bjudas på. Diö skola Diö skola Skolan är en F-6 skola och under läsåret 2015-2016 går det ca 140 elever på skolan. Skolan är uppdelad i arbetslag F-3, 4-6 och fritidshem. Vi tar emot elever från Liatorps skola från

Läs mer

Ett nytt sätt att se på Falköping Sveriges första Cittaslow har börjat värdesätta sin särart och identitet

Ett nytt sätt att se på Falköping Sveriges första Cittaslow har börjat värdesätta sin särart och identitet Ett nytt sätt att se på Falköping Sveriges första Cittaslow har börjat värdesätta sin särart och identitet Allt är klätt i vitt denna vackra januaridag i Falköping, Sveriges hittills enda Slow City. Eller

Läs mer

Landsbygd 2.0. Vad är det?

Landsbygd 2.0. Vad är det? Landsbygd 2.0 Vad är det? 1 Historien bakom Blir landsbygdens invånare äldre, färre och dummare? Nej, men tyvärr är det många som tror det. På landsbygden bor vi längre ifrån varandra och de stora avstånden

Läs mer

Minnesanteckningar från dialogmöte om organisationsförändringar inom förskola och grundskola i Floda

Minnesanteckningar från dialogmöte om organisationsförändringar inom förskola och grundskola i Floda MINNESANTECKNINGAR 1 (6) 2012-09-19 Lärande Lärande Centralt Minnesanteckningar från dialogmöte om organisationsförändringar inom förskola och grundskola i Floda Tid: 19 september 2012, kl 18.00 Plats:

Läs mer

Skolmaten. Svar på remiss från kommunstyrelsen, dnr /2014.

Skolmaten. Svar på remiss från kommunstyrelsen, dnr /2014. Utbildningsförvaltningen Administrativa avdelningen Sida 1 (5) 2014-05-14 Handläggare Linn- Linn Thun Telefon: 08-508 33871 Till Utbildningsnämnden 2014-06-12 Skolmaten Svar på remiss från kommunstyrelsen,

Läs mer

Ungdomsfullmäktige 3 mars 2015

Ungdomsfullmäktige 3 mars 2015 Ungdomsfullmäktige 3 mars 2015 Mingel med politiker och poliser vid årets första möte Vilken uppslutning det var vid årets första ungdomsfullmäktige den 3 mars! Som vanligt minglade elever, lärare, samordnare

Läs mer

Planeringstal för befolkningsutvecklingen 2011-2025

Planeringstal för befolkningsutvecklingen 2011-2025 LUDVIKA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) Kommunstyrelsen Dnr KS 2011/493 dpl 01 Planeringstal för befolkningsutvecklingen 2011-2025 Förslag till beslut I planeringstalen för befolkningsutvecklingen åren 2011-2025

Läs mer

Påverka /var/andra 1712

Påverka /var/andra 1712 Påverka /var/andra 1712 Man vill så gärna ändra på alla andra tänk om man kunde få dem precis som man vill ha dem! Tack till Kay Pollak! Give a man a fish and you feed him for a day. Teach a man to fish

Läs mer

Till före detta elever vid Naturbruksgymnasiet Dingle och andra intresserade av skolan

Till före detta elever vid Naturbruksgymnasiet Dingle och andra intresserade av skolan Till före detta elever vid Naturbruksgymnasiet Dingle och andra intresserade av skolan Vill du vara med och föra in Naturbruksgymnasiet Dingle i framtiden Vi behöver ditt stöd för att kunna fortsätta vårt

Läs mer

Mer Svedala för pengarna

Mer Svedala för pengarna Mer Svedala för pengarna Valet 2014 Vi bryr oss Söker du ytterligare information eller vill ha kontakt med oss? Besök www.moderat.se/svedala sök oss på Facebook eller kontakta Linda Allansson Wester, kommunstyrelsens

Läs mer

Det goda boksamtalet- en ömsesidig dialog Våra gemensamma tankar för att boksamtalet ska bli bra, Sa 1a och Språkintroduktionen.

Det goda boksamtalet- en ömsesidig dialog Våra gemensamma tankar för att boksamtalet ska bli bra, Sa 1a och Språkintroduktionen. Våra gemensamma tankar för att boksamtalet ska bli bra, Sa 1a och Språkintroduktionen. I boksamtalet vill jag att de andra i gruppen ska- ha ett mordiskt intresse, brinnande blick, öronen på skaft och

Läs mer

Går i linje med RF:s strategi för Svensk Idrott 2025 och riktlinjerna inom Idrottslyftet.

Går i linje med RF:s strategi för Svensk Idrott 2025 och riktlinjerna inom Idrottslyftet. Vad är Grundstenen? En total genomlysning av handbollsklubben där vi tar vara på vad andra klubbar gjort bra och ger en meny av förslag och idéer för att tillsammans bygga den bästa klubben på platsen

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från ungdomens frågestund 2012-04-26

Barn- och utbildningsnämndens sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från ungdomens frågestund 2012-04-26 Barn- och utbildningsnämndens sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från ungdomens frågestund 2012-04-26 Engagerade lärare och utbildade ämnesvikarier. Betygssättning av lärare. Mer information

Läs mer

Kraftiga nedskärningar i gymnasieskolan Skrivelse av Mikael Söderlund (m)

Kraftiga nedskärningar i gymnasieskolan Skrivelse av Mikael Söderlund (m) PM 2004 RIV (Dnr 323-3049/2003) Kraftiga nedskärningar i gymnasieskolan Skrivelse av Mikael Söderlund (m) Borgarrådsberedningen föreslår kommunstyrelsen besluta följande Skrivelsen av Mikael Söderlund

Läs mer

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling!

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Under våren 2015 gjordes en enkät på som handlade om trivsel, trygghet och barnens delaktighet. Enkäten riktades mot er som föräldrar,

Läs mer

"Content is king" - Vacker Webbdesign & Effektiv Sökmotorsoptimering för företag

Content is king - Vacker Webbdesign & Effektiv Sökmotorsoptimering för företag "Content is king" Skapad den jul 20, Publicerad av Anders Sällstedt Kategori Webbutveckling Jag funderade ett tag på vad jag skulle kalla detta blogginlägg. Problemet som sådant är att många undrar varför

Läs mer

En mer flexibel ämneslärarutbildning

En mer flexibel ämneslärarutbildning PM 2015:58 RIV (Dnr 110-186/2015) En mer flexibel ämneslärarutbildning Remiss från Utbildningsdepartementet Remisstid den 4 maj 2015 Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande.

Läs mer

Minnesanteckningar dialogmöte Rörö 120509

Minnesanteckningar dialogmöte Rörö 120509 Minnesanteckningar dialogmöte Rörö 120509 Närvarande politiker: Ingvar Svensson (Fp) och Rolf Edvardsson (S) Närvarande tjänstemän: Ingvar TH Karlsson kommunchef, Robert Svensson samhällsbyggnadschef och

Läs mer

Sammanställning Medborgardialog Urshult 4/5-2015

Sammanställning Medborgardialog Urshult 4/5-2015 Sammanställning Medborgardialog Urshult 4/5-2015 Kommunal administration Kommunens verksamhet måste effektiviseras. Särskilt administrationen! Man ska undvika dyra politikerresor. För mycket arbete med

Läs mer

LUPP Åk 7-9. Dnr KS/2017:43/60

LUPP Åk 7-9. Dnr KS/2017:43/60 LUPP 16 Åk 7-9 Dnr KS/17:43/ PRIVAT I vilken grad är du orolig för dina föräldrars ekonomi? Under de senaste sex månaderna, har det hänt att du inte kunnat göra något eller inte kunnat köpa något som många

Läs mer

»»En skola för alla.»»sverige ska vara ekologiskt»»sverige ska vara med i EU

»»En skola för alla.»»sverige ska vara ekologiskt»»sverige ska vara med i EU Gemenskapspartiet tycker att man ska börja se vad som är bra för alla innan man ser vad som är bra för var och en. Om samhället och det vi skapar tillsammans är tillräckligt bra så har människorna i samhället

Läs mer

Medborgardialog i Ullånger 27 september 2018

Medborgardialog i Ullånger 27 september 2018 Barn-, kultur- och utbildningsförvaltningen Ulrika Hurdén, 0612-80400 ulrika.hurden@kramfors.se RAPPORT 1(8) Medborgardialog i Ullånger 27 september 2018 2(7) Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Medborgardialogen

Läs mer

Utökad undervisningstid i matematik Remiss från Utbildningsdepartementet

Utökad undervisningstid i matematik Remiss från Utbildningsdepartementet PM 2012:141 RIV (Dnr 001-1124/2012) Utökad undervisningstid i matematik Remiss från Utbildningsdepartementet Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande. Som svar på remissen Utökad

Läs mer