78031K-IN. induktionshäll

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "78031K-IN. induktionshäll"

Transkript

1 78031K-IN Bruksanvisning Glaskeramisk induktionshäll

2 2 Innehåll Tack för att du valt en kvalitetsprodukt från Electrolux. För att säkerställa bästa prestanda hos produkten ber vi dig att noga läsa igenom denna bruksanvisning. Du kan då navigera genom alla procedurer på ett effektivt sätt. Spara bruksanvisningen på en säker plats så att du har den till hands om du behöver studera något avsnitt igen. Se också till att bruksanvisningen medföljer produkten om den lämnas över till en ny ägare. Vi önskar dig lycka till och mycket nöje med din nya hushållsapparat. Innehåll Användning av hällen 2 Säkerhetsinformation 2 Beskrivning av produkten 4 Användning av hällen 6 Tips om tillagning och stekning 12 Skötsel och rengöring 14 Vad ska jag göra om Kassering 16 Installationsanvisningar 16 Säkerhetsinformation 16 Service 18 Med reservation för ändringar Användning av hällen Säkerhetsinformation VARNING Följ dessa instruktioner noga. I annat fall täcks inte eventuella skador av garantin. Korrekt användning Denna induktionshäll är inte avsedd att användas av barn eller personer med nedsatt fysisk eller sensorisk förmåga, eller om de har bristande erfarenhet och kunskap, om de inte övervakas och instrueras av en person som ansvarar för deras säkerhet. Lämna inte hällen utan uppsikt under användning. Hällen får bara användas till normal matlagning och stekning i hemmet. Hällen får inte användas som arbetsyta eller förvaringsplats. Tillägg till eller modifieringar av hällen är inte tillåtna. Placera eller förvara inte brännbara vätskor, eldfängt material eller föremål som kan smälta (t.ex. plastfolie, plast, aluminium) på eller nära hällen. Barnsäkerhet Håll små barn borta från hällen. Låt äldre barn endast arbeta med hällen under tillsyn. För att undvika att småbarn och husdjur oavsiktligt sätter på hällen rekommenderar vi att barnlåset aktiveras.

3 Säkerhetsinformation 3 Allmän säkerhet Hällen får endast installeras och anslutas av en behörig elektriker. Inbyggnadshällar får bara användas efter att de har installerats i lämpliga inbyggnadsenheter och arbetsbänkar enligt gällande standard. Vid eventuellt fel på hällen eller skador på glaskeramiken (sprickor, repor eller bristningar), skall hällen stängas av och skiljas från el-nätet, för att förhindra ett eventuellt elöverslag. Reparationer av hällen får endast utföras av en behörig servicetekniker. Säkerhet under användning Ta bort dekaler och folie från glaskeramiken. Det finns risk för brännskador om hällen används vårdslöst. Elektriska kablar från andra apparater får inte komma i kontakt med hällens heta yta eller heta kokkärl. Överhettade fetter och oljor kan antändas mycket snabbt. Varning! Brandrisk! Stäng alltid av kokzonerna efter användning. Användare som har en pacemaker implanterad bör hålla överkroppen på minst 30 cm avstånd från kokzoner som är påslagna. Risk för brännskador! Placera inte metallföremål såsom knivar, gafflar, skedar eller kastrullock på hällen. De kan bli mycket heta. Säker rengöring För rengöring måste hällen stängas av och få kallna. Rengöring av hällen med ång- eller högtryckstvätt är av säkerhetsskäl inte tillåten. Så här undviker du skador på hällen Den glaskeramiska hällen kan skadas av föremål som faller ned på den. Glaskeramikens kant kan skadas av kokkärl som slår i hällen. Kokkärl av gjutjärn, gjuten aluminium eller som har skadad botten kan repa glaskeramiken om de dras över hällen. Föremål som smälter och mat som kokar över kan kan bränna fast i glaskeramiken och bör avlägsnas omedelbart. Använd inte kokzonerna med tomma kokkärl eller utan kokkärl. För att inte skada kokkärl och hällens glaskeramik, låt aldrig kokkärl koka torrt. Ventilationsutrymmet på 5 mm mellan arbetsytan och enhetens front undertill får inte blockeras.

4 4 Beskrivning av produkten Beskrivning av produkten Beskrivning av kokhällen Kokzon 2300 W med effektfunktion 3200 W 2 Kokzon 2300 W med effektfunktion 3200 W 3 Kontrollpanel 4 Kokzon 2300 W med effektfunktion 3200 W 5 Kokzon 2300 W med effektfunktion 3200 W 6 Kontrollpanel Hällen är indelad i fyra kokzoner. I varje kokzon under glaskeramiken finns ett induktionselement, mitten på varje är markerad med ett kors på glaskeramikens yta. Kokkärl kan placeras på alla kokzoner. Korset skall vara helt täckt av kokkärlet. Kokkärlets botten måste vara mm i diameter. Matlagning över två kokzoner Stora kokkärl kan värmas upp med två kokzoner samtidigt. För detta är antingen de två vänstra kokzonerna eller de två högra kokzonerna lämpliga. 1. Placera kokkärlet centralt på de två zonerna. Kokkärlet måste täcka minst två kors. 2. Ställ in båda kokzonerna på samma värmenivå (max. inställning 8). Olika kokkärl kan medföra skillnader i värmeöverföringen. Bra resultat i matlagningen kan erhållas med kokkärl som har en tjock och plan botten.

5 Beskrivning av produkten 5 Beskrivning av kontrollpanelen 1 Barnlås med kontrollampa 2 Stop+Go med kontrollampa 3 Strömbrytare På/Av med nätindikator 4 Värmelägesindikator 5 Effektfunktion 6 Val av värmeläge 7 Timer 8 Timerdisplay 9 Indikatorer för kokzoner / Timerfunktion Touchkontroller Hällen betjänas med touchkontroller. Funktioner styrs genom beröring av touchkontroller och bekräftas med indikeringar och ljudsignaler. Vidrör endast de touchkontroller som aktiverar önskad funktion. Täck inte över andra touchkontroller. Om en touchkontroll vidrörs mer än 6 sekunder avges en ljudsignal och hällen stängs av automatiskt. Touchkontroll På / Av Barnlås STOP+GO Effekt Timer Öka inställningar Minska inställningar Funktion Sätter på och stänger av hällen Låsning av kontrollpanelen för barn Sätter på / stänger av varmhållningsläget Sätter på / stänger av effektfunktionen Timerinställning Ökar timertiden Minskar timertiden

6 6 Användning av hällen Displayer Display Varmhållningsläge Kokzonen är avstängd Beskrivning Varmhållning / STOP+GO-funktion är aktiverad - Värmelägen Inställning av värmlägen Automatisk uppvärmning Den automatiska uppvärmningsfunktionen är aktiverad + siffra Fel Felfunktion föreligger Detektering av kokkärl Kokkärlet är olämpligt eller för litet eller inget kokkärl är placerat på kokzonen Restvärme Kokzon är fortfarande varm Barnlås Effekt Automatisk avstängning Funktionslås / Barnlås är aktiverat Effektfunktion är aktiverad Avstängningsautomatiken är aktiverad Restvärmeindikator VARNING Risk för brännskador på grund av restvärme. När kokzonerna har stängts av behöver de lite tid för att kallna. Observera restvärmeindikatorn. Restvärme kan användas för smältning och för varmhållning av maträtter. Induktionskokzonerna skapar den värme som behövs för tillagningen direkt i kokkärlets botten. Glaskeramiken värms endast upp av restvärmen hos kokkärlet. Användning av hällen Använd induktionskokzonerna med lämpliga kokkärl. Att sätta på och stänga av hällen Kontrollpanel Display Nätindikator Sätta på Tryck på i 1 sekund / tänds. Stänga av Tryck på i 1 sekund / ingen slocknar. Efter påslagning måste ett värmeläge eller en funktion ställas in inom 10 sekunder, annars stängs hällen av automatiskt.

7 Användning av hällen 7 Inställning av värmeläge Inställning av värmeläge Stänga av Kontrollpanel Tryck på önskat värmeläge, justera vid behov uppåt eller nedåt Tryck på Display / till Att låsa / låsa upp kontrollpanelen Med undantag för touchkontrollen "På/Av" kan kontrollpanelen när som helst låsas för att förhindra att inställningarna ändras, t.ex. när kontrollpanelen torkas av med en trasa. Kontrollpanel Display Sätta på Tryck på (i 4 sekunder) Stänga av Tryck på tidigare inställt värmeläge När du stänger av hällen frånkopplas låsfunktionen automatiskt. Sätta på / stänga av funktionen STOP+GO Funktionen STOP+GO kopplar samtidigt om alla påslagna kokzoner till varmhållningsläge och sedan tillbaka till de tidigare värmelägena. Kontrollpanel Display Sätta på Tryck på Stänga av Tryck på Tidigare värmeläge (ej automatisk uppvärmning eller effektfunktion) STOP+GO avbryter inte timerfunktioner. STOP+GO kontrollerar hela kontrollpanelen utom touchkontrollen. Använda den automatiska uppvärmningsfunktionen Alla kokzoner har en automatisk uppvärmningsfunktion. När ett värmeläge ställs in med den automatiska uppvärmningsfunktionen kopplar kokzonen på full effekt under en viss tid och återgår sedan automatiskt till det inställda värmeläget. Steg Kontrollpanel Display 1. Tryck på 2. För ditt finger nedåt från för att välja önskat värmeläge mellan och / efter 5 sekunder. Så länge visas arbetar hällen med full effekt. När den automatiska uppvärmningen är klar visas åter värmeläget /. Hur länge den automatiska uppvärmningen pågår beror på det valda värmeläget.

8 Användning av hällen 9 Steg Kontrollpanel Display/signal 1. Sätt på hällen. 2. Tryck på i 4 sekunder. tänds. Tills hällen stängs av nästa gång kan den användas på normalt sätt. När hällen stängs av är barnlåset aktiverat igen. När du tillfälligt har stängt av barnlåset måste du välja ett värmeläge eller en funktion inom cirka 10 sekunder, annars stängs hällen av automatiskt. Sätta på / stänga av effektfunktionen Effektfunktionen ökar den tillgängliga effekten för induktionskokzonerna, till exempel för att snabbt koka upp en stor mängd vatten. Effektfunktionen är aktiverad i högst 8 minuter. Därefter ställs induktionszonen automatiskt in på värmeläge. Sätta på Tryck på Kontrollpanel Stänga av Tryck på ett värmeläge / Display Effektreglering Kokzonerna på hällytan har en maximal effekt. Den maximala effekten uppnås när värmeläget 13 ställs in för alla kokzoner. Två kokzoner bildar ett par (se figur) och därför delar effektregleringen den högsta tillgängliga effekten mellan dessa kokzoner. När effektfunktionen väljs för en kokzon gör effektregleringen den extra effekten tillgänglig för denna kokzon genom att minska effekten för den andra motsvarande kokzonen. Exempel: värmeläget 13 väljs för en kokzon. Effektfunktionen aktiveras för motsvarande kokzon. Effektfunktionen utförs, men värmeläget 13 för den ena av kokzonerna och effektfunktionen för den andra kokzonen i paret överskrider den samtidiga maximala effekten för båda zonerna. Därför minskar effektregleringen effekten för kokzonen som har satts på först från 13 till exempelvis 5 och displayen för denna kokzon växlar från 13 till 5 och förblir sedan vid det för tillfället maximala värdet 5. (Huruvida displayen växlar från 13 till 5 eller från 13 till 3, eller något annat värde, beror på typen av häll och kokzonens storlek.) Användning av timern Funktion Villkor När tiden har löpt ut Automatisk avstängning ett värmeläge är inställt ljudsignal 00 blinkar kokzon stängs av

9 10 Användning av hällen Funktion Villkor När tiden har löpt ut Äggklocka inga kokzoner används ljudsignal 00 blinkar Om endast ett nedräkningsvärde är inställt kan du endast ändra detta när hällen är påslagen. Om ett värmeläge är inställt för denna kokzon, samtidigt med att äggklockan är inställd, stängs kokzonen av när den inställda tiden löper ut. Om en kokzon stängs av så stängs också timerfunktionen av. Välja en kokzon Steg Kontrollpanel Display 1. Tryck en gång Kontrollampan för den första kokzonen blinkar på 2. Tryck en gång Kontrollampan för den andra kokzonen blinkar på 3. Tryck en gång Kontrollampan för den tredje kokzonen blinkar på 4. Tryck en gång på Kontrollampan för den fjärde kokzonen blinkar Om andra timerfunktioner är inställda visas efter några sekunder den kortaste återstående tiden av timerfunktionerna och motsvarande kontrollampa blinkar. Ställa in tiden Steg Kontrollpanel Display 1. Välj en kokzon Den valda kokzonens kontrollampa blinkar 2. Tryck på eller 00 till 99 minuter Efter några sekunder blinkar kontrollampan långsammare. Tiden är inställd. Tiden räknas ned. Stänga av timerfunktionen Steg Kontrollpanel Display 1. Välj en kokzon Den valda kokzonens kontrollampa blinkar fortare. Återstående tid visas på displayen 2. Tryck på Återstående tid räknas baklänges till 00. Kontrollampan slocknar. Timerfunktionen för den valda kokzonen stängs av.

10 Användning av hällen 11 Ändra tiden Steg Kontrollpanel Display 1. Välj en kokzon Kontrollampan för den valda kokzonen blinkar snabbare Återstående tid visas 2. Tryck på eller 01 till 99 minuter Efter några sekunder blinkar kontrollampan långsammare. Tiden är inställd. Tiden räknas ned. Visa återstående tid för en kokzon Steg Kontrollpanelfält Display 1. Välj en kokzon Den valda kokzonens kontrollampa blinkar fortare Återstående tid visas på displayen Efter några sekunder blinkar kontrollampan långsammare. Stänga av ljudsignalen Steg Kontrollpanelfält Ljudsignal 1. Tryck på Ljudsignal för att bekräfta. Ljudsignalen upphör. Automatisk avstängning Kokhäll Om ett värmeläge inte ställs in för en kokzon inom cirka 10 sekunder när hällen sätts på så stängs hällen av automatiskt. Om en eller flera touchkontroller täcks över av föremål (t.ex. en kastrull) i mer än cirka 10 sekunder avges en ljudsignal och hällen stängs av automatiskt. Om alla kokzoner stängs av så stängs hällen av automatiskt efter cirka 10 sekunder. Kontrollpanel Om en eller flera touchkontroller på kontrollpanelen är övertäckta i mer än 10 sekunder när hällen stängs av så avges en ljudsignal. Ljudsignalen stängs av automatiskt när touchkontrollerna inte längre är övertäckta. Induktionskokzoner I händelse av överhettning (t.ex. om ett kokkärl kokar torrt) stängs kokzonen av automatiskt. visas. Innan kokzonen används igen måste den ställas in på och ges tid att kallna. Om ett olämpligt kokkärl används tänds på displayen och efter två minuter stängs displayen för kokzonen av automatiskt. Om en av kokzonerna inte stängs av efter en viss tid, eller om dess värmeläge inte ändras, stängs denna kokzon av automatiskt. visas. Innan kokzonen används igen måste den ställas in på. Värmeläge Frånkoppling efter timmar

11 12 Tips om tillagning och stekning Värmeläge Frånkoppling efter timmar timmar ,5 timma Tips om tillagning och stekning Information om akrylamid Enligt de senaste vetenskapliga rönen kan intensiv bryning av mat, särskilt produkter som innehåller stärkelse, orsaka hälsorisker på grund av akrylamid. Vi rekommenderar därför tillagning vida låga temperaturer när så är möjligt och att inte bryna maträtter för kraftigt. Kokkärl för induktionskokzoner Kokkärlets material Lämplighet Stål, emaljerat stål + Gjutjärn + Rostfritt stål +* Kokkärlsbotten med flera lager +* Aluminium, koppar, mässing - Glas, keramik, porslin - * Kokkärl avsedda för induktionskokzoner är märkta som sådana av tillverkaren. Lämplighetstest Kokkärl är lämpliga för induktion om: Lite vatten snabbt värms upp på en induktionskokzon som är inställd på det högsta värmeläget. En magnet fastnar på kokkärlets botten. Vissa kokkärl kan "bullra" när de används på induktionskonzoner. Detta ljud innebär inte att det är fel på hällen och funktionen påverkas inte. Kokkärlens botten Kokkärlens botten skall vara så tjock och så plan som möjligt. Storlek på kokkärl Induktionskokzonerna anpassar sig automatiskt till storleken på kokkärlets botten upp till en viss gräns. Den magnetiska delen av kokkärlets botten måste dock ha en minsta diameter beroende på kokzonens storlek. Kokkärl med mindre bottendiameter än 12 cm är inte lämpliga. Tips om energibesparing Ställ kokkärlet på kokzonen innan du sätter på kokzonen.

12 Tips om tillagning och stekning 13 Sätt om möjligt alltid ett lock på kokkärlet. Exempel på olika typer av tillagning Informationen i följande tabell är endast avsedd som vägledning. Värmeläge Tillagningsprocess Lämplig för Koktid Tips/råd 0 Av 1 Varmhållning av maträtter Varmhållning av tillagad mat 1-3 Smältning Hollandaisesås, smälta smör, choklad, gelatin 1-3 Överföra till fast form Fluffiga omeletter, bakade ägg 3-5 Sjudning Sjudning av ris och mjölkrätter Uppvärmning av färdiglagad mat 5-7 Ångkokning Bräsering Ångkokning av grönsaker, fisk, bräsering av kött efter behov Täck över 5-25 minuter Rör om då och då minuter Sätt på lock minuter Minst dubbelt så mycket vätska som ris, rör om mjölkbaserade rätter under tillagningen minuter Tillsätt bara lite vätska (några matskedar) till grönsaker 7-9 Kokning Ångkoka potatis minuter Använd endast lite vätska, t.ex. max. ¼ l vatten för 750 g potatis 7-9 Kokning Tillagning av större mängder mat, stuvningar och soppor 9-12 Försiktig stekning Stekning av schnitzel, kalv cordon bleu, kotletter, kroketter, korv, lever, redning, ägg, pannkakor, munkar Kraftig stekning Pannbiff, karréstek, stek, tunna pannkakor (för garnering av soppor) 14 Kokning Brunstekning Fritering minuter Upp till 3 liter vätska plus ingredienser efter behov 5-15 minuter per panna Vänd efter halva tillagningstiden Vänd efter halva tillagningstiden Kokning av stora mängder vatten, kokning av pasta, brunstekning av kött (gulasch, grytbitar), fritering av chips Effektfunktionen är lämplig för att värma upp stora mängder vätska.

13 14 Skötsel och rengöring Skötsel och rengöring VARNING Skarpa och repande rengöringsmedel skadar hällen. Rengör hällen och avlägsna rester med vatten och handdiskmedel efter varje användning. Tag även bort rester av rengöringsmedel! Repor eller mörka fläckar på glaskeramiken, som inte kan tas bort, påverkar inte hällens funktion. Rengöring efter varje användning 1. Rester av socker, plast, aluminiumfolie bör tas bort direkt med en skrapa. Sätt skrapan snett mot hällens yta och avlägsna rester genom att dra bladet över ytan. Torka av kontrollpanelen med en fuktig duk och lite handdiskmedel. Slutligen, gnid hällen torr med en ren duk. 2. Kalkringar, vattenringar, fettstänk, metalliska missfärgningar bör avlägsnas när hällen har kallnat med ett rengöringsmedel för glaskeramik eller rostfritt stål. Vad ska jag göra om... Problem / Display Möjliga orsaker Åtgärder Kokzonerna kan inte slås på eller Mer än 10 sekunder har gått Sätt på hällen igen. fungerar inte sedan hällen sattes på Funktionslåset är aktiverat Inaktivera låset (se avsnittet "Låsa / låsa upp kontrollpanelen") Barnlåset är aktiverat Inaktivera barnlåset (se avsnittet "Barnlås") Flera touchkontroller har vidrörts samtidigt Tryck bara på en touchkontroll Hällens automatiska säkerhetsavstängning har trätt i funktion Det är vatten på kontrollpanelen eller kontrollpanelen är täckt med fettstänk Ta bort föremål som eventuellt ligger på kontrollpanelen (kastruller eller liknande). Sätt på hällen igen Torka av kontrollpanelen STOP+GO är aktiverad Stäng av STOP+GO Displayen växlar mellan två värmelägen Funktionen för effektreglering reducerar effekten för denna Se avsnittet "Sätta på / stänga av effektfunktionen" kokzon Restvärmeindikatorn visar ingenting Kokzonen har endast varit påslagen en kort stund och är därför inte tillräckligt varm Om kokzonen skall vara het, kontakta vår lokala serviceavdelning. tänds Olämpligt kokärl Använd ett lämpligt kokkärl

14 Vad ska jag göra om Problem / Display Möjliga orsaker Åtgärder tänds Inget kokkärl på kokzonen Diametern på kokkärlets botten är för liten för kokzonen Hällens automatiska säkerhetsavstängning har trätt i funktion Ställ ett kokkärl på kokzonen Byt till en mindre kokzon Använd ett lämpligt kokkärl Stäng av hällen. Sätt på hällen igen och en siffra visas Elektroniskt fel Koppla loss hällen från elnätet under några minuter (ta loss säkringen i ditt säkringsskåp). Kontakta kundtjänst om åter visas när du sätter på hällen igen. Ljudsignal avges när hällen stängs av Upprepad ljudsignal (6x), hällen stängs av Ljudsignal avges och hällen sätts på automatiskt och stängs sedan av igen: efter 5 sekunder hörs en annan ljudsignal Kontrollpanelen är helt eller delvis täckt av föremål. En eller flera touchkontroller har varit övertäckta i mer än 10 sekunder Touchkontrollen På/Av har täckts över, t.ex. med en trasa Ta bort föremålen. Frigör touchkontrollerna Placera inga föremål på kontrollpanelen Kontakta din återförsäljare eller vår kundtjänst om du inte lyckas rätta till felet med hjälp av ovanstående förslag. VARNING Reparationer av hällen får endast utföras av en behörig servicetekniker. Felaktiga reparationer kan utsätta användaren för allvarliga säkerhetsrisker. Om du har hanterat hällen på fel sätt och måste tillkalla en servicetekniker är detta besök inte kostnadsfritt, inte heller under garantiperioden. Ljud från kokkärl Beroende på material och tillverkning av kokkärlets botten kan följande ljud avges när induktionskokzoner används: Sprickande ljud 1 när kokkärlet är tillverkat av olika material ("smörgåskonstruktion"). Visslande ljud 1 2 när en eller flera kokzoner används med höga 1 effektnivåer när kokkärlet är tillverkat av olika material ("smörgåskonstruktion"). Surrande ljud 2 kan uppstå vid höga effektnivåer. Klickande ljud 2 under elektriska omkopplingar. 3

15 16 Kassering Kassering Väsande ljud 3 Hällen har en fläkt för att kyla elektriska och elektroniska komponenter. Ett virvlande ljud kan höras när fläkten arbetar och kan fortsätta en stund när hällen stängs av. Ovan beskrivna ljud är normala och indikerar inte att något är fel. Symbolen på produkten eller emballaget anger att produkten inte får hanteras som hushållsavfall. Den skall i stället lämnas in på uppsamlingsplats för återvinning av el- och elektronikkomponenter. Genom att säkerställa att produkten hanteras på rätt sätt bidrar du till att förebygga eventuellt negativa miljö- och hälsoeffekter som kan uppstå om produkten kasseras som vanligt avfall. För ytterligare upplysningar om återvinning bör du kontakta lokala myndigheter eller sophämtningstjänst eller affären där du köpte varan. Förpackningsmaterialen är miljövänliga och kan återvinnas. Plastkomponenterna är märkta med t.ex. >PE<, >PS<, etc. Kassera förpackningsmaterialen i härför avsedda behållare på kommunens sopstationer. Installationsanvisningar Säkerhetsinformation VARNING Du måste läsa det här! Lagar och förordningar, direktiv och standarder som gäller i ditt land måste följas (t.ex. säkerhetsbestämmelser, regler för kassering och återvinning). Installationen får endast utföras av behörig elektriker. Minimiavstånden till andra enheter måste hållas. Installationen måste ge skydd mot elektriska stötar. Till exempel får lådor under hällen bara monteras om hällens undersida skyddas av en täckskiva direkt under hällen. Urtaget i arbetsytan måste skyddas mot fukt med hjälp av lämpligt tätningsmedel. Tätningarna skall täta hällen mot arbetsytan utan glapp. Skydda hällens undersida mot ånga och fukt från t.ex. en diskmaskin eller ugn. Undvik att placera hällen direkt intill dörrar och under fönster. Dörrar och fönster som öppnas kan slå ned heta kokkärl från kokzonerna.

16 Säkerhetsinformation 17 VARNING Risk för skador genom elektrisk ström. Nätanslutningsplinten är strömförande. Gör nätanslutningsplinten strömlös. Följ anslutningsschemat. Följ gällande elektriska säkerhetsbestämmelser. Säkerställ skydd mot elektriska stötar genom att installera hällen korrekt. Hällen måste anslutas till elnätet av en behörig elektriker. Lösa och felaktigt anslutna stickkontakter eller eluttag kan orsaka överhettning i kopplingsplinten. Låt en behörig elektriker installera de fasta anslutningarna. Dragavlasta nätkabeln med en kabelklämma. Vid en- eller tvåfasig nätanslutning måste en nätkabel av typ H05BB-F Tmax 90 C (eller högre) användas. Om hällens nätkabel skadas måste den ersättas med en specialkabel (typ H05BB-F Tmax 90 C eller högre). Kontakta vår lokala serviceavdelning för rådgivning. Den elektriska installationen måste förses med en frånskiljare som kan göra hällen strömlös i alla poler med en kontaktseparation på minst 3 mm. Lämpliga nätfrånskiljande enheter är t.ex. kretsbrytare/strömbrytare, säkringar (skruvsäkringar ska tas ut ur hållaren), jordfelsbrytare och kontaktorer. Placering av tätningen runt urtaget Rengör urtaget i bänkskivan. Den medföljande tätningsremsan är självhäftande på ena sidan. Sätt fast tätningen på den övre ytan av urtaget längs kanterna av den utskurna sektionen. Klipp tätningsremsan i fyra delar motsvarande längderna på urtagets kanter. För urtagets fyra hörn måste ändarna av tätningsremsorna klippas i lämplig vinkel. Klistra inte ändarna över varandra. Sätt fast tätningsremsorna så att de sluter tätt ända in i urtagets hörn så att ingen silikon kan komma in under glaskeramiken vid injektering. Töj inte ut remsorna när du sätter fast dem. Montering min. 500 min. 5 min. 50

17 18 Service R10 R5 min min. 600 min. 20 min min. 38 min. 5 Typskylt 78031K-IN GDD D4 AU AEG-ELECTROLUX Service Kontrollera först vid tekniska störningar om du själv kan avhjälpa problemet med hjälp av bruksanvisningen (avsnitt "Vad gör jag om..."). Om du inte kan lösa problemet, kontakta Electrolux Service eller någon av våra servicepartner. För att kunna hjälpa dig så snabbt som möjligt behöver vi följande information:

18 Bokstavs/sifferkombination med tre tecken för glaskeramik Modellbeteckning Produktnummer (PNC) Serienummer (S No. - se typskylt) Typ av fel Eventuellt felmeddelande som visas på hällen 19

bruksanvisning Glaskeramisk induktionshäll EHD80300PG

bruksanvisning Glaskeramisk induktionshäll EHD80300PG bruksanvisning Glaskeramisk induktionshäll EHD80300PG 2 electrolux Innehåll Electrolux. Thinking of you. Ta del av våra tankegångar på www.electrolux.com Säkerhetsinformation 2 Installationsanvisningar

Läs mer

Bruksanvisning. Glaskeramikhäll SH6540X

Bruksanvisning. Glaskeramikhäll SH6540X Bruksanvisning Glaskeramikhäll SH6540X Innehåll Säkerhetsinformation _ 2 Installation _ 3 Beskrivning av produkten _ 5 Användning av produkten _ 6 Säkerhetsinformation För din egen säkerhet och för att

Läs mer

bruksanvisning Glaskeramikhäll EHS60200P

bruksanvisning Glaskeramikhäll EHS60200P bruksanvisning Glaskeramikhäll EHS60200P 2 electrolux Innehåll Electrolux. Thinking of you. Ta del av våra tankegångar på www.electrolux.com Säkerhetsinformation 2 Installation 3 Beskrivning av produkten

Läs mer

...... EHP60011 SV INBYGGNADSHÄLL BRUKSANVISNING

...... EHP60011 SV INBYGGNADSHÄLL BRUKSANVISNING EHP60011...... SV INBYGGNADSHÄLL BRUKSANVISNING 2 electrolux INNEHÅLL Electrolux. Thinking of you. Ta del av våra tankegångar på www.electrolux.com Säkerhetsinformation 2 Produktbeskrivning 4 Daglig användning

Läs mer

QHI7506P Bruksanvisning Induktionshäll

QHI7506P Bruksanvisning Induktionshäll QHI7506P Bruksanvisning Induktionshäll 2 Innehåll Tack för att du valt en kvalitetsprodukt från Electrolux. För att säkerställa bästa prestanda hos produkten ber vi dig att noga läsa igenom denna bruksanvisning.

Läs mer

Bruksanvisning. Glaskeramikhäll QHC745X 822 930 045-B-191205-02

Bruksanvisning. Glaskeramikhäll QHC745X 822 930 045-B-191205-02 Bruksanvisning s Glaskeramikhäll QHC745X 822 930 045-B-191205-02 Bästa kund, läs igenom bruksanvisningen noga och spara den för senare behov. Lämna över bruksanvisningen till en eventuell ny ägare av produkten.

Läs mer

QHI6504P Bruksanvisning Induktionshäll

QHI6504P Bruksanvisning Induktionshäll QHI6504P Bruksanvisning Induktionshäll 2 Innehåll Tack för att du valt en kvalitetsprodukt från Electrolux. För att säkerställa bästa prestanda hos produkten ber vi dig att noga läsa igenom denna bruksanvisning.

Läs mer

QHI7516P Bruksanvisning Induktionshäll

QHI7516P Bruksanvisning Induktionshäll QHI7516P Bruksanvisning Induktionshäll 2 Innehåll Tack för att du valt en kvalitetsprodukt från Electrolux. För att säkerställa bästa prestanda hos produkten ber vi dig att noga läsa igenom denna bruksanvisning.

Läs mer

QHI7516P. SV Bruksanvisning

QHI7516P. SV Bruksanvisning QHI7516P SV Bruksanvisning 2 www.husqvarna-electrolux.se INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION................................................... 3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER...................................................

Läs mer

brugsanvisning bruksanvisning käyttöohje

brugsanvisning bruksanvisning käyttöohje brugsanvisning bruksanvisning käyttöohje Glaskeramiskkogezone Glaskeramikhäll Keraaminen keittotaso EHS60020X EHS60020K 24 electrolux Välkommen till Electrolux värld Tack för att du har valt en förstklassig

Läs mer

EPM4040AOX. SV Kontrollpanelen Bruksanvisning

EPM4040AOX. SV Kontrollpanelen Bruksanvisning EPM4040AOX SV Kontrollpanelen Bruksanvisning 2 www.electrolux.com INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION...2 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER... 4 3. PRODUKTBESKRIVNING...5 4. DAGLIG ANVÄNDNING... 5 5. RÅD OCH TIPS...

Läs mer

EHF6240BOK SV INBYGGNADSHÄLL BRUKSANVISNING

EHF6240BOK SV INBYGGNADSHÄLL BRUKSANVISNING EHF6240BOK...... SV INBYGGNADSHÄLL BRUKSANVISNING 2 www.electrolux.com INNEHÅLL SÄKERHETSINFORMATION..................................................... 3 PRODUKTBESKRIVNING........................................................

Läs mer

EPM4040AOX... SV KONTROLLPANELEN BRUKSANVISNING

EPM4040AOX... SV KONTROLLPANELEN BRUKSANVISNING EPM4040AOX...... SV KONTROLLPANELEN BRUKSANVISNING 2 www.electrolux.com INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION................................................ 3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER...............................................

Läs mer

...... EHP60011 SV INBYGGNADSHÄLL BRUKSANVISNING

...... EHP60011 SV INBYGGNADSHÄLL BRUKSANVISNING EHP60011...... SV INBYGGNADSHÄLL BRUKSANVISNING 2 electrolux INNEHÅLL Electrolux. Thinking of you. Ta del av våra tankegångar på www.electrolux.com Säkerhetsinformation 2 Säkerhetsföreskrifter 3 Produktbeskrivning

Läs mer

EPM4040AOX... SV KONTROLLPANELEN BRUKSANVISNING

EPM4040AOX... SV KONTROLLPANELEN BRUKSANVISNING EPM4040AOX...... SV KONTROLLPANELEN BRUKSANVISNING 2 www.electrolux.com INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION................................................ 3 2. PRODUKTBESKRIVNING..................................................

Läs mer

Bruksanvisning. Inbyggnadshäll SH6340

Bruksanvisning. Inbyggnadshäll SH6340 Bruksanvisning Inbyggnadshäll SH6340 Innehåll Säkerhetsinformation _ 2 Säkerhetsföreskrifter _ 3 Produktbeskrivning 5 Daglig användning 6 Råd och tips _ 6 Säkerhetsinformation Underhåll och rengöring _

Läs mer

Bruksanvisning. Inbyggnadshäll SHI6740P

Bruksanvisning. Inbyggnadshäll SHI6740P SV Bruksanvisning Inbyggnadshäll SHI6740P Innehåll Säkerhetsinformation 2 Säkerhetsföreskrifter 3 Produktbeskrivning 5 Daglig användning 6 Råd och tips 8 Säkerhetsinformation Skötsel och rengöring 9 Felsökning

Läs mer

QHI6401P. SV Bruksanvisning

QHI6401P. SV Bruksanvisning QHI6401P SV Bruksanvisning 2 www.husqvarna-electrolux.se INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION................................................... 3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER...................................................

Läs mer

EHH7000F SV INBYGGNADSHÄLL BRUKSANVISNING

EHH7000F SV INBYGGNADSHÄLL BRUKSANVISNING EHH7000F SV INBYGGNADSHÄLL BRUKSANVISNING 2 www.electrolux.com INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION...3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER...4 3. PRODUKTBESKRIVNING...6 4. DAGLIG ANVÄNDNING...8 5. RÅD OCH TIPS... 10

Läs mer

QHI6504X. SV Bruksanvisning

QHI6504X. SV Bruksanvisning QHI6504X SV Bruksanvisning 2 www.husqvarna-electrolux.se INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION................................................... 3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER...................................................

Läs mer

Bruksanvisning Inbyggnadshäll QHG641K

Bruksanvisning Inbyggnadshäll QHG641K SV Bruksanvisning Inbyggnadshäll QHG641K 2 INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION... 3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER...4 3. PRODUKTBESKRIVNING...6 4. DAGLIG ANVÄNDNING...8 5. RÅD OCH TIPS... 9 6. SKÖTSEL OCH RENGÖRING...

Läs mer

BRUKSANVISNING KC 960.30. i monteringanvisningar 07 23 09 E 8

BRUKSANVISNING KC 960.30. i monteringanvisningar 07 23 09 E 8 BRUKSANVISNING i monteringanvisningar KC 960.30 07 23 09 E 8 För din information Läs noggrant igenom denna bruksanvisning. Den innehåller viktig information beträffande säkerhet, montering, användning

Läs mer

Bruksanvisning. Inbyggnadshäll SH6340

Bruksanvisning. Inbyggnadshäll SH6340 SV Bruksanvisning Inbyggnadshäll SH6340 Innehåll Säkerhetsinformation 2 Säkerhetsföreskrifter 3 Produktbeskrivning 4 Daglig användning 5 Råd och tips 6 Säkerhetsinformation Skötsel och rengöring 7 Felsökning

Läs mer

EHH7000F. SV Inbyggnadshäll Bruksanvisning

EHH7000F. SV Inbyggnadshäll Bruksanvisning EHH7000F SV Inbyggnadshäll Bruksanvisning 2 www.electrolux.com INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION...2 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER... 4 3. PRODUKTBESKRIVNING...6 4. DAGLIG ANVÄNDNING... 8 5. RÅD OCH TIPS...

Läs mer

För din säkerhet SVENSKA. Vägledning till användning av bruksanvisningen. När produkten används. Om installation, rengöring och underhåll

För din säkerhet SVENSKA. Vägledning till användning av bruksanvisningen. När produkten används. Om installation, rengöring och underhåll SVENSKA För din säkerhet Dessa varningar är till för allas säkerhet. Du MÅSTE läsa dem noggrant innan du installerar eller använder produkten. Det är mycket viktigt att bruksanvisningen hålls tillgänglig

Läs mer

SKÖTSELRÅD

SKÖTSELRÅD www.lecabfastigheter.se SKÖTSELRÅD FÖNSTER INDUKTIONSHÄLL DINA FÖNSTER DIN INDUKTIONSHÄLL ÖPPNING BESKRIVNING AV HÄLL BESKRIVNING AV KONTROLLPANEL 1. Tryck in knapparna i över och underkant handtag. 1.

Läs mer

QHI9566P. SV Bruksanvisning

QHI9566P. SV Bruksanvisning QHI9566P SV Bruksanvisning 2 www.husqvarna-electrolux.se INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION................................................... 3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER...................................................

Läs mer

Bruksanvisning Inbyggnadshäll QHG645P

Bruksanvisning Inbyggnadshäll QHG645P SV Bruksanvisning Inbyggnadshäll QHG645P 2 INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION... 3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER...4 3. PRODUKTBESKRIVNING...6 4. DAGLIG ANVÄNDNING...8 5. RÅD OCH TIPS... 10 6. SKÖTSEL OCH RENGÖRING...

Läs mer

Bruksanvisning Inbyggnadshäll QHI6504P

Bruksanvisning Inbyggnadshäll QHI6504P SV Bruksanvisning Inbyggnadshäll QHI6504P 2 INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION... 3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER...4 3. PRODUKTBESKRIVNING...6 4. DAGLIG ANVÄNDNING...8 5. RÅD OCH TIPS... 11 6. SKÖTSEL OCH RENGÖRING...

Läs mer

HOI620S. DA Kogesektion Brugsanvisning 2 FI Keittotaso Käyttöohje 18 NO Platetopp Bruksanvisning 34 SV Inbyggnadshäll Bruksanvisning 49

HOI620S. DA Kogesektion Brugsanvisning 2 FI Keittotaso Käyttöohje 18 NO Platetopp Bruksanvisning 34 SV Inbyggnadshäll Bruksanvisning 49 HOI620S DA Kogesektion Brugsanvisning 2 FI Keittotaso Käyttöohje 18 NO Platetopp Bruksanvisning 34 SV Inbyggnadshäll Bruksanvisning 49 INNEHÅLL SVENSKA 49 1. SÄKERHETSINFORMATION...50 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER...

Läs mer

QHI8556P. SV Bruksanvisning

QHI8556P. SV Bruksanvisning QHI8556P SV Bruksanvisning 2 www.husqvarna-electrolux.se INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION................................................... 3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER...................................................

Läs mer

Din manual ZANUSSI ZKT 623LBV ZANUSSI http://sv.yourpdfguides.com/dref/668210

Din manual ZANUSSI ZKT 623LBV ZANUSSI http://sv.yourpdfguides.com/dref/668210 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för ZANUSSI ZKT 623LBV ZANUSSI. Du hittar svar på alla dina frågor i ZANUSSI ZKT 623LBV

Läs mer

EHA6040FOK. SV Inbyggnadshäll Bruksanvisning

EHA6040FOK. SV Inbyggnadshäll Bruksanvisning EHA6040FOK SV Inbyggnadshäll Bruksanvisning 2 www.electrolux.com INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION...2 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER... 4 3. PRODUKTBESKRIVNING...6 4. DAGLIG ANVÄNDNING... 6 5. RÅD OCH TIPS...

Läs mer

INBYGGNADSHÄLL CYLINDA Bruksanvisning

INBYGGNADSHÄLL CYLINDA Bruksanvisning INBYGGNADSHÄLL CYLINDA 10.61 Bruksanvisning Innehåll: Sidan Säkerhetsanvisningar... 4 Funktioner... 5 Tekniska data... 6 Drift... 6 Slå på hällen... 6 Slå på en värmekokzon... 6 Värmeinställning... 7 Matlagning

Läs mer

VIKTIG INFORMATION Kära kund, tack för att du valde UMA digitala vågen från Casa Bugatti. Som alla andra produkter ska denna produkt användas med omsorg och försiktighet för att vågen inte skadas. VAR

Läs mer

Din manual AEG-ELECTROLUX 6181M-BN

Din manual AEG-ELECTROLUX 6181M-BN Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för AEG- ELECTROLUX 6181M-BN. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

Bruksanvisning Inbyggnadshäll QHI7556P

Bruksanvisning Inbyggnadshäll QHI7556P SV Bruksanvisning Inbyggnadshäll QHI7556P 2 INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION... 3 2. SÄKERHETSINSTRUKTIONER...4 3. PRODUKTBESKRIVNING...6 4. DAGLIG ANVÄNDNING...8 5. RÅD OCH TIPS... 11 6. SKÖTSEL OCH RENGÖRING...

Läs mer

Electrolux Cooking. Inbyggnadshäll EHDP9730KK

Electrolux Cooking. Inbyggnadshäll EHDP9730KK Electrolux Cooking Inbyggnadshäll EHDP9730KK 2 www.electrolux.com INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION...2 2. SÄKERHETSINSTRUKTIONER... 4 3. PRODUKTBESKRIVNING... 6 4. DAGLIG ANVÄNDNING... 8 5. RÅD OCH TIPS...11

Läs mer

BRUKSANVISNING 2V-32TS

BRUKSANVISNING 2V-32TS BRUKSANVISNING 2V-32TS I 0 1,8 1,7 2,4 1,8 1,8 1,95 2,7 1,5 1,8 2,1 0,7 a b c 2,7 1,8 0,8 2 1,8 1,8 2,7 1,8 1,95 2,7 1,5 d e f 0,8 2 1,8 2,7 2,1 0,7 2,1 0,7 1,8 1,8 1,8 g h i 2,1 0,7 1,4 2,2 2,1 0,7 2,1

Läs mer

BRUKSANVISNING WD 142 WD 150

BRUKSANVISNING WD 142 WD 150 BRUKSANVISNING WD 142 WD 150 VIKTIG INFORMATION INSTALLATION AV PRODUKTEN PRODUKTEN får endast användas när den har byggts in (monterats) korrekt. FÖLJ BIFOGADE separata monteringsanvisningar för att installera

Läs mer

EHI8000F SV INBYGGNADSHÄLL BRUKSANVISNING

EHI8000F SV INBYGGNADSHÄLL BRUKSANVISNING EHI8000F SV INBYGGNADSHÄLL BRUKSANVISNING 2 www.electrolux.com INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION...2 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER... 4 3. PRODUKTBESKRIVNING... 6 4. DAGLIG ANVÄNDNING... 8 5. RÅD OCH TIPS...11

Läs mer

Bruksanvisning Inbyggnadshäll QHI9540P

Bruksanvisning Inbyggnadshäll QHI9540P SV Bruksanvisning Inbyggnadshäll QHI9540P 2 INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION... 3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER...4 3. PRODUKTBESKRIVNING...6 4. DAGLIG ANVÄNDNING...8 5. FLEXIBEL INDUKTIONSKOKYTA...11 6. RÅD

Läs mer

EHI9000F. SV Inbyggnadshäll Bruksanvisning

EHI9000F. SV Inbyggnadshäll Bruksanvisning EHI9000F SV Inbyggnadshäll Bruksanvisning 2 www.electrolux.com INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION...2 2. SÄKERHETSINSTRUKTIONER...4 3. PRODUKTBESKRIVNING...7 4. DAGLIG ANVÄNDNING... 8 5. RÅD OCH TIPS...

Läs mer

Bruksanvisning Inbyggnadshäll QHI6556P

Bruksanvisning Inbyggnadshäll QHI6556P SV Bruksanvisning Inbyggnadshäll QHI6556P 2 INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION... 3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER...4 3. PRODUKTBESKRIVNING...6 4. DAGLIG ANVÄNDNING...8 5. RÅD OCH TIPS... 12 6. SKÖTSEL OCH RENGÖRING...

Läs mer

Bruksanvisning Inbyggnadshäll QHI7556P

Bruksanvisning Inbyggnadshäll QHI7556P SV Bruksanvisning Inbyggnadshäll QHI7556P 2 INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION... 3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER...4 3. PRODUKTBESKRIVNING...6 4. DAGLIG ANVÄNDNING...8 5. RÅD OCH TIPS... 11 6. SKÖTSEL OCH RENGÖRING...

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031

B R U K S A N V I S N I N G. Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031 B R U K S A N V I S N I N G Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031 1 Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031 Värmemadrassen har 4 olika värmenivåer och har timer där automatisk avstänging kan väljas mellan

Läs mer

QHC 6401 X. i glaskeramik

QHC 6401 X. i glaskeramik QHC 6401 X Bruksanvisning Induktionshäll i glaskeramik 2 Bästa kund, Vi vill skapa de bästa produktlösningar som du kan hitta på marknaden idag. Lösningar där du upplever en perfekt balans mellan form

Läs mer

EHI8000F. SV Inbyggnadshäll Bruksanvisning

EHI8000F. SV Inbyggnadshäll Bruksanvisning EHI8000F SV Inbyggnadshäll Bruksanvisning 2 www.electrolux.com INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION...2 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER... 4 3. PRODUKTBESKRIVNING...6 4. DAGLIG ANVÄNDNING... 8 5. RÅD OCH TIPS...

Läs mer

BRUKSANVISNING IF-4S IF-4BS

BRUKSANVISNING IF-4S IF-4BS BRUKSANVISNING IF-4S IF-4BS 0 I II 1 5 min III 2 0 7 4 8 IV 10 8 8 4 4 6 0 9 4 9 4 6 0 88 8 8 12 9 22 9 22 V 12 10 0 42 0 8 80 88 P P P P 6E EP 5 VI 3 4 5 6 II I SE SVENSKA Bruksanvisning Viktigt! Läs

Läs mer

QHI7520P. SV Bruksanvisning

QHI7520P. SV Bruksanvisning QHI7520P SV Bruksanvisning 2 www.husqvarna-electrolux.se INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION................................................... 3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER...................................................

Läs mer

/126356/ (26289)

/126356/ (26289) Spisfläkt Sunda-2 991.0545.386/126356/2018-05-02 (26289) SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs noga igenom denna bruksoch monteringsanvisning, i synnerhet säkerhetsföreskrifterna, innan du installerar och börjar använda

Läs mer

1. Viktigt till att börja med din spis.

1. Viktigt till att börja med din spis. HETA TIPS 1 Ett kök kan se ut nästan hur som helst. Ljust eller mörkt, gammalt eller nytt spelar ingen roll där finns nästan alltid en spis. Har du sedan en stekpanna eller två, några kastruller och grytor

Läs mer

VATTENKOKARE BRUKSANVISNING

VATTENKOKARE BRUKSANVISNING VATTENKOKARE BRUKSANVISNING MODELL: BKE1700 Läs bruksanvisningen noggrant innan du börjar använda kokaren och spara den för framtida behov. SÄKERHET! 1. Läs anvisningarna före användning. 2. Kontrollera

Läs mer

Så här används Cylinda spisar

Så här används Cylinda spisar Så här används Cylinda spisar Modellerna med emaljhäll SE 512 SE 514 Viktigt! Läs hela bruksanvisningen innan Du börjar använda spisen. Då lär Du Dig använda och sköta den rätt från början Läs hela bruksanvisningen

Läs mer

Din manual AEG-ELECTROLUX FM4360GAN http://sv.yourpdfguides.com/dref/609213

Din manual AEG-ELECTROLUX FM4360GAN http://sv.yourpdfguides.com/dref/609213 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för AEG- ELECTROLUX FM4360GAN. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

INNEHÅLL: Säkerhetsföreskrifter...3 Beskrivning av apparaten...5 ... Drift av apparaten...7 ... ... ... ......9

INNEHÅLL: Säkerhetsföreskrifter...3 Beskrivning av apparaten...5 ... Drift av apparaten...7 ... ... ... ......9 IHI 560 INNEHÅLL: Säkerhetsföreskrifter...3 Beskrivning av apparaten...5 Kokplatta och kontrollpanel för plattor...5 Drift av apparaten...7 Slå på och stänga av apparaten...7 Slå på och stänga av kokplattor...7

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Fotmassage Artikelnummer 7580-1040

B R U K S A N V I S N I N G. Fotmassage Artikelnummer 7580-1040 B R U K S A N V I S N I N G Fotmassage Artikelnummer 7580-1040 1 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Fotmassage Artikelnummer 7580-1040 Följ nedanstående säkerhetsföreskrifter noggrant när du använder fotmassagen, särskilt

Läs mer

Användarmanual och bruksanvisning

Användarmanual och bruksanvisning ElectroGEAR Användarmanual och bruksanvisning VÄRMEFLÄKT LÄS ANVISNINGARNA NOGGRANT: Läs och följ alla instruktioner. Förvara instruktionerna på en säker plats för framtida behov. Låt ingen som inte läst

Läs mer

VIKTIG SÄKERHETSINFORMATION DIN OCH ANDRAS SÄKERHET ÄR MYCKET VIKTIG

VIKTIG SÄKERHETSINFORMATION DIN OCH ANDRAS SÄKERHET ÄR MYCKET VIKTIG BRUKSANVISNING VIKTIG SÄKERHETSINFORMATION INNAN GLASKERAMIKHÄLLEN ANVÄNDS INSTALLATION ELEKTRISK ANSLUTNING ENERGISPARANDE TIPS MILJÖSKYDD RENGÖRING OCH UNDERHÅll AV GLASKERAMIKHÄLLEN FELSÖKNING SERVICE

Läs mer

Bruksanvisning. Vattenkokare. Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens.

Bruksanvisning. Vattenkokare. Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens. Bruksanvisning Vattenkokare Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens. 1. Viktiga instruktioner Vänligen läs dessa instruktioner noggrant innan du använder apparaten första

Läs mer

GLASKERAMIKHÄLLEN FELSÖKNING SERVICE

GLASKERAMIKHÄLLEN FELSÖKNING SERVICE BRUKSANVISNING INNAN GLASKERAMIKHÄLLEN ANVÄNDS INSTALLATION ELEKTRISK ANSLUTNING ENERGISPARANDE TIPS MILJÖSKYDD FÖRSIKTIGHETSÅTGÄRDER OCH ALLMÄNNA RÅD SPISHÄLLENS TILLBEHÖR RENGÖRING OCH UNDERHÅll AV GLASKERAMIKHÄLLEN

Läs mer

WS 55/162 WS 55/220 WS 60/144 WS 60/162 WS 60/220 WS 60/283

WS 55/162 WS 55/220 WS 60/144 WS 60/162 WS 60/220 WS 60/283 V-ZUG Ltd Värmelåda WS 55/162 WS 55/220 WS 60/144 WS 60/162 WS 60/220 WS 60/283 Bruksanvisning Tack för att du valt att köpa en av våra produkter. Din ugn uppfyller höga krav och är lätt att använda. Ta

Läs mer

Cerafit Fusion-pannor, set med 7 delar

Cerafit Fusion-pannor, set med 7 delar Cerafit Fusion-pannor, set med 7 delar Cerafit Fusion_MNL_R0_SV_140828.indd 1 Kära kund! Du har precis köpt en enastående kvalitetsprodukt, Cerafit Fusion-setet från Emerald Green Edition. Aluminium och

Läs mer

5-100. Värmehäll infällnad HANDBOK. viktiga handlingar för installation och underhåll. Doc. nr. 521345400 Edition0 2015/09. Bruksanvisningen i orginal

5-100. Värmehäll infällnad HANDBOK. viktiga handlingar för installation och underhåll. Doc. nr. 521345400 Edition0 2015/09. Bruksanvisningen i orginal 5-100 Värmehäll infällnad HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll Bruksanvisningen i orginal Doc. nr. 521345400 Edition0 2015/09 Om handboken I den här handboken hittar du all information

Läs mer

Straightener. Register your product and get support at HP8360/00. Användarhandbok

Straightener.   Register your product and get support at HP8360/00. Användarhandbok Register your product and get support at www.philips.com/welcome Straightener HP8360/00 SV Användarhandbok Svenska Gratulerar till din nya produkt och välkommen till Philips! Genom att registrera din

Läs mer

AV KONTROLLPANELEN...9 SPECIALFUNKTIONER...9

AV KONTROLLPANELEN...9 SPECIALFUNKTIONER...9 IH 710 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRSIKTIGHETSÅTGÄRDER OCH ALLMÄNNA RÅD...3 INSTALLATION...4 ELEKTRISKA ANSLUTNINGAR...5 RENGÖRING OCH UNDERHÅLL AV GLASKERAMIKHÄLLEN...6 FELSÖKNING...6 KUNDSERVICE...6 TIPS

Läs mer

Bruks- och monteringsanvisning

Bruks- och monteringsanvisning Bruks- och monteringsanvisning Induktionshäll KM 6113 / KM 6112 / KM 6115 KM 6116 / KM 6117 / KM 6118 Bruksanvisningen ska ovillkorligen läsas innan induktionshällen installeras och tas i bruk. Det är

Läs mer

Bruksanvisning Inbyggnadshäll QHI6550P

Bruksanvisning Inbyggnadshäll QHI6550P SV Bruksanvisning Inbyggnadshäll QHI6550P 2 INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION... 3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER...4 3. PRODUKTBESKRIVNING...6 4. DAGLIG ANVÄNDNING...8 5. FLEXIBEL INDUKTIONSKOKYTA...12 6. RÅD

Läs mer

991.0358.135/126030/2014-11-11 (11639)

991.0358.135/126030/2014-11-11 (11639) Spisfläkt Nova 991.0358.135/126030/2014-11-11 (11639) SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs noga igenom denna bruksoch monteringsanvisning, i synnerhet säkerhetsföreskrifterna, innan du installerar och börjar använda

Läs mer

WIP60SQ / WIF60SQ WIP70SQ / WIF70SQ WIP78SQ / WIF78SQ WIP90SQ / WIF90SQ WIP100SQ / WIF100SQ

WIP60SQ / WIF60SQ WIP70SQ / WIF70SQ WIP78SQ / WIF78SQ WIP90SQ / WIF90SQ WIP100SQ / WIF100SQ Brugsanvisning DK Induktionskogeplade Bruksanvisning NO Induksjonsplatetopp Bruksanvisning SE Induktionshäll Käyttöohje FIN Keraaminen induktiokeittotaso WIP60SQ / WIF60SQ WIP70SQ / WIF70SQ WIP78SQ / WIF78SQ

Läs mer

/126149/ (19195)

/126149/ (19195) Spisfläkt Sunda 991.0384.549/126149/2015-10-02 (19195) SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs noga igenom denna bruksoch monteringsanvisning, i synnerhet säkerhetsföreskrifterna, innan du installerar och börjar använda

Läs mer

Välj rätt spis, häll och ugn

Välj rätt spis, häll och ugn Välj rätt spis, häll och ugn 1 Som alternativ till en hel spis kan du välja att köpa häll och ugn separat. Du kan då placera ugnen i en bekväm arbetshöjd. Spishällen kan antingen bestå av enskilda gjutjärnsplattor

Läs mer

SVENSKA Installation Sidan 2 Bruksanvisning Sidan VIKTIG SÄKERHETSINFORMATION

SVENSKA Installation Sidan 2 Bruksanvisning Sidan VIKTIG SÄKERHETSINFORMATION SVENSKA Installation Sidan 2 Bruksanvisning Sidan VIKTIG SÄKERHETSINFORMATION DIN OCH ANDRAS SÄKERHET ÄR MYCKET VIKTIG Denna manual och apparaten själv är utrustade med viktiga meddelanden som handlar

Läs mer

Glaskeramisk spishäll

Glaskeramisk spishäll Glaskeramisk spishäll Bästa kund! Gratulerar till valet av en Gorenje inbyggnadshäll. Det är ett mycket förnuftigt val eftersom en produkt från Gorenje förenar både ekonomi och kvalitet i en modern och

Läs mer

SÄKERHETSFÖRESKRIFTER

SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Spisfläkt SLIM LINE SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs noga igenom denna bruksoch monteringsanvisning, i synnerhet säkerhetsföreskrifterna, innan du installerar och börjar använda produkten. Spara bruksanvisningen

Läs mer

Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8655 HP8656. Användarhandbok

Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8655 HP8656. Användarhandbok Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8655 HP8656 SV Användarhandbok a b c d e f g h c d i j k C 3 3CM 7~10 sec. 7~10 sec. 7~10 sec. 7 7~10 sec. Svenska Gratulerar till

Läs mer

Användarmanual. Great Northern Popcorn - Little Bambino

Användarmanual. Great Northern Popcorn - Little Bambino Användarmanual Great Northern Popcorn - Little Bambino För manual på Danska, Finska, Norska och Engelska vänligen besök vår hemsida. For manual in Danish, Finnish, Norwegian or English, please visit our

Läs mer

Bruksanvisning. Brödrost. Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens.

Bruksanvisning. Brödrost. Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens. Bruksanvisning Brödrost Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens. 1. Viktiga instruktioner 1. Läs instruktionerna innan du använder apparaten och spara dem för framtida

Läs mer

Bruks- och monteringsanvisning

Bruks- och monteringsanvisning Bruks- och monteringsanvisning Induktionshäll KM 6316 Läs ovillkorligen bruksanvisningen innan induktionshällen installeras och tas i bruk. Det är viktigt för att undvika olyckor och skador på induktionshällen.

Läs mer

SÄKERHETSFÖRESKRIFTER

SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Spisfläkt Sunda SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs noga igenom denna bruksoch monteringsanvisning, i synnerhet säkerhetsföreskrifterna, innan du installerar och börjar använda produkten. Spara bruksanvisningen

Läs mer

HKP77420FB. Bruksanvisning Inbyggnadshäll USER MANUAL

HKP77420FB. Bruksanvisning Inbyggnadshäll USER MANUAL HKP77420FB SV Bruksanvisning Inbyggnadshäll USER MANUAL 2 www.aeg.com INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION... 2 2. SÄKERHETSINSTRUKTIONER...4 3. PRODUKTBESKRIVNING...6 4. DAGLIG ANVÄNDNING...8 5. FLEXIBEL

Läs mer

Riskokare 1,5L. Rostfritt stål Varmhållningsfunktion 500W. Instruktionsmanual Engelska Svenska. Modell: RE100

Riskokare 1,5L. Rostfritt stål Varmhållningsfunktion 500W. Instruktionsmanual Engelska Svenska. Modell: RE100 Riskokare 1,5L Rostfritt stål Varmhållningsfunktion 500W Instruktionsmanual Engelska Svenska Modell: RE100 INLEDNING Med din nya riskokare kan du nu koka det perfekta riset, på ett enkelt och problemfritt

Läs mer

bruksanvisning se möjligheterna

bruksanvisning se möjligheterna CTI613G-serien Induktionshäll bruksanvisning se möjligheterna Tack för att du har valt att köpa en produkt från Samsung. Om du vill ha en mer komplett service registrerar du produkten på www.samsung.com/global/register

Läs mer

Spiskåpa SE...3 Säkerhetsföreskrifter...3 Installation...4 Bruksanvisning...7

Spiskåpa SE...3 Säkerhetsföreskrifter...3 Installation...4 Bruksanvisning...7 Spiskåpa 394 12 SE...3 Säkerhetsföreskrifter...3 Installation...4 Bruksanvisning...7 991.0292.876/125675/2013-10-23 (5406) SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs noga igenom denna bruksoch monteringsanvisning, i synnerhet

Läs mer

Din manual AEG-ELECTROLUX 61200M-WNAD4

Din manual AEG-ELECTROLUX 61200M-WNAD4 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för AEG- ELECTROLUX 61200M-WNAD4. Du hittar svar på alla dina frågor i AEG-ELECTROLUX 61200M-WNAD4

Läs mer

120/160/210 mm 145 mm

120/160/210 mm 145 mm IH 715 RF IH 710 120/160/210 mm 145 mm 145 mm 180 mm INNEHÅLLSFÖRTECKNING VIKTIG SÄKERHETSINFORMATION...1 MILJÖSKYDDSRÅD...2 FÖRSÄKRAN OM ÖVERENSSTÄMMELSE...2 INSTALLATION...2 ANSLUTNING TILL STRÖMFÖRANDE

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. 210 mm. 145 mm

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. 210 mm. 145 mm IHI 76 FX INNEHÅLLSFÖRTECKNING VIKTIG SÄKERHETSINFORMATION... 4 MILJÖSKYDDSRÅD... 5 FÖRSÄKRAN OM ÖVERENSSTÄMMELSE... 5 FÖRE ANVÄNDNING... 5 BEFINTLIGA KOKKÄRL... 6 REKOMMENDERADE DIMENSIONER... 6 INSTALLATION...

Läs mer

S.fm Page 4 Tuesday, May 9, :12 AM BRUKSANVISNING

S.fm Page 4 Tuesday, May 9, :12 AM BRUKSANVISNING 41902007S.fm Page 4 Tuesday, May 9, 2006 11:12 AM BRUKSANVISNING INNAN GLASKERAMIKHÄLLEN ANVÄNDS INSTALLATION ELEKTRISK ANSLUTNING ENERGISPARANDE TIPS MILJÖSKYDD ÖRSIKTIGHETSÅTGÄRDER OCH ALLMÄNNA RÅD SPISHÄLLENS

Läs mer

Straightener. Register your product and get support at HP8361/00. SV Användarhandbok

Straightener. Register your product and get support at   HP8361/00. SV Användarhandbok Register your product and get support at www.philips.com/welcome Straightener HP8361/00 SV Användarhandbok a b c d e + -- --- f g h i j k l Svenska Gratulerar till din nya produkt och välkommen till Philips!

Läs mer

Spiskåpa SV...3 Säkerhetsföreskrifter...3 Installation...4 Injustering av luftflöden...6 Användning...8

Spiskåpa SV...3 Säkerhetsföreskrifter...3 Installation...4 Injustering av luftflöden...6 Användning...8 Spiskåpa 256 12 SV...3 Säkerhetsföreskrifter...3 Installation...4 Injustering av luftflöden...6 Användning...8 991.0292.898/125646/2013-10-24 (5424) SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs noga igenom denna bruksoch

Läs mer

CITRUS JUICER CJ 7280

CITRUS JUICER CJ 7280 SV CITRUS JUICER CJ 7280 H A G B F E C D 3 SÄKERHET OCH INSTÄLLNINGAR Läs den här bruksanvisningen noggrant innan du använder enheten! Följ alla säkerhetsanvisningar för att undvika skador på grund av

Läs mer

Register your product and get support at Straightener HP8339. Användarhandbok

Register your product and get support at   Straightener HP8339. Användarhandbok Register your product and get support at www.philips.com/welcome Straightener HP8339 SV Användarhandbok l a b c d e f g h i j k Svenska 1 Introduktion Gratulerar till din nya produkt och välkommen till

Läs mer

Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8696. Användarhandbok

Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8696. Användarhandbok Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8696 Användarhandbok o n a m b l k c j d e i f g h p q r 3 4 16mm 22mm 7~10 sec. 5 7~10 sec. 6 7~10 sec. 7 Svenska Gratulerar till din

Läs mer

FR... P. 5 EN... P. 8 DE... P. 11 NL... P. 15 DA... P. 18 SV... P. 21 NO... P. 24 FI... P. 27 FR EN DE NL DA SV. www.krups.com F233 WWW.KRUPS.

FR... P. 5 EN... P. 8 DE... P. 11 NL... P. 15 DA... P. 18 SV... P. 21 NO... P. 24 FI... P. 27 FR EN DE NL DA SV. www.krups.com F233 WWW.KRUPS. KR_EGG-COOKER_F_Mise en page // : PageC www.krups.com FR...................... P. EN..................... P. 8 DE..................... P. NL...................... P. DA..................... P. 8 SV......................

Läs mer

1 / 8 SUNDA ALLIANCE 2 / 8 S INSTALLATION Spisfläkt Sunda Alliance är avsedd för montering under, infälld eller mellan skåp. Fläkten har transformator för reglering av centralfläkt samt möjligheter till

Läs mer

INNEHÅLL SÄKERHETSFÖRESKRIFTER... 3 EGENSKAPER... 6 INSTALLATION... 7 ANVÄNDNING... 9 UNDERHÅLL... 10

INNEHÅLL SÄKERHETSFÖRESKRIFTER... 3 EGENSKAPER... 6 INSTALLATION... 7 ANVÄNDNING... 9 UNDERHÅLL... 10 Spisfläkt F 60 U INNEHÅLL SÄKERHETSFÖRESKRIFTER... 3 EGENSKAPER... 6 INSTALLATION... 7 ANVÄNDNING... 9 UNDERHÅLL... 10 SE 2 2 REKOMMENDATIONER OCH TIPS Bruksanvisningen refererar till olika modeller av

Läs mer

Keramisk glashäll för inbyggnad

Keramisk glashäll för inbyggnad Keramisk glashäll för inbyggnad SE Bästa kund, Den keramiska glashällen för inbyggnad är endast avsedd för privat bruk. Våra produkter levereras i miljövänliga förpackningar, som antingen kan återvinnas

Läs mer

Manual och skötselinstruktioner.

Manual och skötselinstruktioner. Manual och skötselinstruktioner. KitchenFriend Sous Vide Cirkulator SV 1300 VIKTIGA SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Vid användning av elektriska apparater skall grundläggande säkerhetsföreskrifterna alltid följas,

Läs mer

ó Innehållsförteckning[sv]Bruksanvisning

ó Innehållsförteckning[sv]Bruksanvisning ó Innehållsförteckning[sv]Bruksanvisning Säkerhetsanvisningar...47 Orsaker till skador... 48 Miljöskydd...49 Återvinning... 49 Råd för energibesparing... 49 Induktionstillagning...49 Fördelar med induktionstillagning...

Läs mer

INSTRUKTIONSMANUAL MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA INSTRUKTIONSMANUAL MA100ROS MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA

INSTRUKTIONSMANUAL MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA INSTRUKTIONSMANUAL MA100ROS MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA INSTRUKTIONSMANUAL MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA INSTRUKTIONSMANUAL MA100ROS MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA Struktur Kära kund, Vänligen läs noga igenom hela denna användarmanual innan du

Läs mer