Presentation av maskinen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Presentation av maskinen"

Transkript

1 Användarmanual Megaspin 1000P Med pneumatisk låsning, touch screen och ovalitetsmätare (tillval) Vi reserverar oss för eventuella tryckfel och ändringar av produktmodeller. BOAB HJULDELAR AB

2 Presentation av maskinen Däckbalanseringsmaskinen är enbart avsedd och konstruerad för statisk och dynamisk balansering av personbilshjul. Maskinen får endast användas till det den är konstruerad för, all annan användning är förbjuden. Tillverkaren tar inget som helst ansvar för skador som inträffar genom felaktig, otillbörlig och oskälig användning. Användaren ska vara väl insatt i maskinens funktioner innan användning. Maskinen är endast avsedd för inomhusbruk. All form av underhåll och reparation skall utföras av behörig och kvalificerad serviceverkstad. Vid en ev. reparation får endast originaldelar användas.

3 Installation & Säkerhetsföreskrifter Maskinen får ALDRIG lyftas i balansaxeln eller kringliggande delar. Maskinen måste stå på plant underlag och bultas fast i golvet innan användning. Använd de för-borrade hålen för fastbultning. Maskinen ska kopplas i ett jordat och avsäkrat uttag, av en kvalificerad elektriker. Är maskinen utrustad med luft-låsning eller tilt behövs även tryckluft kopplas in, och detta ska vara torr luft från en kompressor utrustad med lufttork. Ställ inte maskinen där det råder extrem temperatur eller fukt, och skydda den från väder och vind. Explosiva, korrosiva och/eller giftiga material får inte förvaras i samma lokal. Från sin placering måste användaren kunna se hela maskinen och arbetsområdet däromkring, och ingen utomstående person befinna sig och inga föremål som kan utgöra en risk får finnas där. Ingen form av förändring eller manipulation av maskinen får ske, såvida den ej är godkänd av tillverkaren. Tillverkaren avsäger sig allt ansvar för ev. skador och olyckor som kan inträffa med anledning av sådan förändringar eller manipulationer. Det är absolut förbjudet att ta bort eller manipulera med maskinens säkerhetsanordningar. Om så ändå sker kan allvarliga skador eller olyckor lätt inträffa.

4 Tekniska data Strömförsörjning V Hz Kaplinsklass IP 54 Max strömförbrukning 1,1 Kw Monitor TFT 15" Balanseringshastighet genomsnitt 4.7 s. (5 3/4"x14") 15 Kg. Balanseringsnoggrannhet 0,5 gram Positions upplösning ± 1.4 Genomsnittligt buller < 70 db(a) Distans maskin-till-fälg intervall mm (högsta valbara : 400 mm) Fälgbreddsintervall 1.5" 20" / mm Fälgdiameterintervall 10" 30" / mm Max hjuldiameter med stänkkåpa 1067 mm (42") Max hjulbredd med stänkkåpa 530 mm Min/max. lufttryck 8 10 Kg/cm2 Ca. 0.8 to 1 Mpa; Ca. 8 to 10 BAR; Ca. 115 to 145 PSI. Luftkonsumtion för hjullåsning 4 l. (8 Kg./cm2)

5 Montering av balanseringsaxeln Maskinen levereras komplett med axel och centreringskoner för att kunna balansera hjul med ett centrumhål och maximal vikt på 75kg. Innan maskinen kan användas måste axeln monteras. (Axeln kan även behöva monteras bort vid tex. användning av fransk-nav ock Mc-adepter).

6 Demontering av balanseringsaxeln Kona Centrera fälgarna med konan inifrån i den mån det är möjligt för bästa resultat!

7 Översiktsinformation Startskärmen och knapparnas betydelse: OBSERVERA: MAN FÅR ENDAST TRYCKA MED FINGRET PÅ SKÄRMEN! Huvudmeny knappen Statisk balansering Slå på och av viktreducerings-programmet genom att hålla inne knappen Mät in en ny fälg och nollställ de tidigare använda dimensionerna Starta balansering (vid start utan automatisk stänkskärm) Megastick (invändig mätarm): Automatisk inläsning av diameter och distansen från maskinen till fälgen, och avgör själv om det är slag- eller klistervikter. Låsning av megastick: När hjulet är balanserat kan du ta hjälp av mätarmen för att fästa klistervikterna, då den låses automatiskt i rätt position mot fälgen. Breddmätare (sonar): Bredden på hjulet (plåtfälg) läses in automatiskt efter inläsning av diametern och avståndet skett när man fäller ner stänkkåpan. Tillval: AVS Ovalitetsmätare (sonar) för kontroll av rundheten i däcket & fälgen. Tillval: Printer för utskrift av balanseringsuppgifter till kunderna. Tillval: Hjullyft för de tunga hjulen. Max 80kg.

8 Användning av maskinen Inläsning av stålfälgar med slagvikt på in & utsidan Börja med att välja en kona (eller fingernav) i korrekt storlek och sätt upp hjulet på balansaxeln. Lås fast fälgen och mät in hjulets dimensioner enligt nedan. För armen mot den inre fälgkanten tills ett pip hörs, och sedan tillbaka armen till ursprungsläget. Nu uppfattar maskinen att det är en plåtfälg och ber dej sänka stänkskärmen så sonaren kan läsa in bredden av hjulet. Är det ett lätt last eller jeephjul med ett brett däck så tryck på L.T. knappen för att berätta för maskinen att det finns en skillnad på djupet mellan däcksidan och fälgen (1, 1.5, 2 ). Indikator för användning av lätta last eller jeephjul. Indikation för bredd-mätaren. Efter bredden lästs in genomför maskinen balanseringen och ber dej sedan slå på vikterna efter vad skärmen visar. Fäll sedan stänkskärmen för ett kontrollspinn. För att byta dimension på nästa hjul tryck på AUTOSELECT knappen.

9 Användning av maskinen Inläsning av aluminiumfälgar med slagvikt på insidan Börja med att välja en kona (eller fingernav) i korrekt storlek och sätt upp hjulet på balansaxeln. Lås fast fälgen och mät in hjulets dimensioner enligt nedan. För armen mot den inre fälgkanten tills ett pip hörs, och sedan vidare till läget där du vill sätta klistervikterna. Ett pip till hörs, och efter det för du armen till ursprungsläget. Nu uppfattar maskinen att det är en aluminiumfälg och symbolerna för slag & klister visas på skärmen (A). Skulle detta vara fel kan man trycka på knappen med de röda vikterna för att korrigera vikternas position på fälgen (B). Till vänster: Efter inmätning av alufälg med slag och klistervikter. Nedan: Knappen för ändra vikternas position. Efter stänkskärmen sänkts genomför maskinen balanseringen och ber dej sedan slå på vikterna efter vad skärmen visar. Placera klistervikten med tejpen uppåt på armen och ta hjälp av den för att fästa vikterna på korrekt position (se nedan). Armen låses när den når rätt läge och rätt avstånd från maskinen. Gör ett kontrollspinn. För att byta dimension på nästa hjul tryck på AUTOSELECT knappen. Bilderna ovan: Fäst klistervikterna i fälgen med hjälp av mät-armen.

10 Användning av maskinen Inläsning av aluminiumfälgar med klistervikt på insidan Börja med att välja en kona (eller fingernav) i korrekt storlek och sätt upp hjulet på balansaxeln. Lås fast fälgen och mät in hjulets dimensioner enligt nedan. För armen dit du vill sätta den första klistervikten tills ett pip hörs, och sedan vidare till läget där du vill sätta klistervikten bakom disken. Ett pip till hörs, och efter det för du armen till ursprungsläget. Nu uppfattar maskinen att det är en aluminiumfälg och symbolerna för klister - klister visas på skärmen (A). Man kan även trycka på knappen med de röda vikterna för att korrigera vikternas position på fälgen (B). Till vänster: Efter inmätning av alufälg med klistervikter på både in & utsidan. Nedan: Knappen förändra vikternas position. Efter stänkskärmen sänkts genomför maskinen balanseringen och ber dej sedan placera vikterna efter vad skärmen visar. Placera klistervikten med tejpen uppåt på armen och ta hjälp av den för att fästa vikterna på korrekt position (se nedan). Armen låses när den når rätt läge och rätt avstånd från maskinen. Gör ett kontrollspinn. För att byta dimension på nästa hjul tryck på AUTOSELECT. Bilderna ovan: Fäst klistervikterna i fälgen med hjälp av mät-armen.

11 Användning av maskinen Balanseringsresultat Knapparnas funktion: 1. Förstorningsglas för att se den verkliga obalansen (ej avrundat till 5gr) vid balansering (fungerar ej vid användning av viktreduceringsfunktionen). 2. Val mellan statiskt eller dynamisk balansering (statisk= en centrumvikt). 3. Broms; Tryck en gång för att låsa fast hjulet och en gång till för att låsa upp. 4. Antivibrationsprogrammet / ovalitetsmätning (se längre fram). 5. Viktreduceringsfunktion för att effektivt reducera vikternas storlek och spara in gram. Fungerar endast vid dynamisk balansering. Håll in knappen för att stänga av eller på funktionen (se längre fram). 6. Split funktion för att dela upp klistervikterna bakom ekrarna och dölja dem. (se längre fram). 7. Autoselect knapp för att mäta in en ny fälg med nya värden och nollställa de tidigare använda dimensionerna. 8. Menyknapp 9. Starta balanseringen (vid start utan automatisk stänkskärm inkopplad).

12 Dölj klistervikterna bakom ekrarna 1. Vrid upp hjulet så obalansen på utsidan hamnar rakt upp, klockan 12. Vrid sedan hjulet så en av de två ekrarna närmast obalansen hamnar klockan Tryck på knappen för att dela vikterna (symbolen nedan). 3. Vrid sedan hjulet så ekern på andra sidan om obalansen hamnar klockan Tryck på knappen för att dela vikterna igen. 5. Nu visas två pekare i fälgen på skärmen, vrid upp var och en till klockan 12 så visas storleken av vikten som ska sättas fast på respektive position.

13 Tillval AVS Ovalitetsmätare Med AVS påslaget kan man mäta ovaliteten i både däck och fälg samt matcha dem med varandra och på så sätt minimera ovaliteten av hjulet. Maskinen mäter däcket med sonaren monterad under bildskärmen och denna bör först siktas in i mitten av mönstret på däcket innan användning. Ikonen här till vänster visar att AVS mätaren är påslagen, och ser den även ut så här efter en balansering betyder det att hjulet är okej. Blir ikonen röd som den undre bilden bör man också kontrollera rundheten på fälgen för att eventuell kunna göra en optimering mellan däcket och fälgen och förbättra hjulets prestanda. Tryck på AVS knappen för att få fram en graf på ojämnheten av däcket. Ska man sedan mäta rundheten på fälgen skiljer det sej lite beroende på om det är en plåt eller aluminiumfälg. Plåtfälgar går bra att mäta inifrån då godstjockleken på stålet i fälgen är densamma runtom hela, men kan skilja sej på en aluminiumfälg som därför måste mätas upp på insidan, med däcket borttaget. (Mäts vid fälgens fot/hump). Ikonen för mätning av plåtfälg ser ut som bild A, och för aluminiumfälg som B. Detta är dock redan förutbestämt, då du mätte in fälgen som antingen en plåtfälg eller en aluminiumfälg beroende på hur du placerade mätarmen. Bild A - Plåtfälg Bild B - Aluminiumfälg

14 AVS Ovalitetsmätare & Optimering Tillval, användning på plåtfälgar 1. Tryck på ikonen för att mäta in fälgen/optimera när grafen syns på skärmen. 2. Placera det medföljande hjulet+axeln i hålet änden på megastick viktarmen. 3. För hjulet mot kanten på insidan av fälgen som bilden nedan visar. 4. Tryck på ENTER knappen för att låsa armen i horisontellt läge. 5. Rotera nu sakta hjulet 360 grader för hand, med ett konstant tryck på hjulet mot fälgen. När ett varv är uppnått visas grafen nedan till vänster där ovaliteten på både däck och fälg syns och man kan avgöra om det är värt att montera isär hjulet och vrida däcket. 1. Markera däcket med en krita på det stället som de övre svarta pilarna visar, och fälgen på samma sätt där de undre blåa pilarna visar. 2. Montera isär och ihop däcket och fälgen i en monteringsmaskin och matcha de markerade sträcken med varann. 3. Gör om ovalitetsmätningen i balansmaskinen och kontrollera resultatet och gör sedan en balansering på vanligt vis.

15 AVS Ovalitetsmätare & Optimering Tillval, användning på aluminiumfälgar Om maskinen mäter upp en ovalitet under tiden av balansering av en aluminiumfälg som den bedömer är oacceptabelt visas skärmen nedan: Tryck på ikonen för AVS för att få reda på exakt ovalitet med hjälp av en graf, och vill du då (som i plåt-programmet) mäta ovaliteten på fälgen tryck på knappen RIM (bilden nedan) och följ steg-för-steg instruktionerna på skärmen. Gällande vid ovalitetsmätning av både plåt och aluminiumfälgar: Är optimeringen lägre än tröskelvärdet visas skärmen ovan, och det är då ingen ide att gå vidare i AVS programmet då det finns för lite att tjäna på att vrida däcket på fälgen. Backa ur och gör en normal balansering istället.

16 TPS Hjulpositionering Tillval, med AVS ovalitetsmätning Denna funktion gör det möjligt att placera hjulen på fordonet på ett sådant sätt att komforten ökas så mycket som möjligt. 1. Tryck på Restet knappen för att balansera en ny uppsättning hjul. 2. Balansera det första hjulet med AVS ovalitetsmätaren påslagen. 3. Markera på hjulet som nummer 1 och tryck på Save knappen. 4. Gör om proceduren med hjul nummer 2 till Titta på uppsättningen till vänster på skärmen, där visas vilket hjul som ska sitta var. Tryck för att få fram de exakta balanseringsvärden för varje hjul. Tryck på Restet knappen för att nollställa värdena och köra en ny omgång hjul.

17 Weightless Viktreduceringssystem När viktreduceringen är aktiverat syns en vit ikon på skärmens nederkant (se bild A), håll in knappen 2 sek. för att stänga av funktionen (som Bild B). Bild A - Igång Bild B - Avstängd Tryck på knappen en gång för att få fram statistik över insparade vikter, senaste balanseringen (det översta röda fältet), per dag och underst den totala mängden. Skrivare (tillval) Där ikonen för skrivare finns (se nedan), finns också möjligheten att få denna information utskriven på papper.

Användarmanual Megaspin 400P

Användarmanual Megaspin 400P Användarmanual Megaspin 400P Med automatisk inläsning och pneumatiskt hjullås. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel och ändringar av produktmodeller. BOAB HJULDELAR AB 0530-133 33 info@boabhjuldelar.se

Läs mer

Användarmanual Megaspin 800P

Användarmanual Megaspin 800P Användarmanual Megaspin 800P Med pneumatisk låsning, flatscreeen och ovalitetsmätare (tillval) Vi reserverar oss för eventuella tryckfel och ändringar av produktmodeller. BOAB HJULDELAR AB 0530-133 33

Läs mer

Användarmanual Megaspin S

Användarmanual Megaspin S Användarmanual Megaspin 200-2+S Med och utan automatisk inläsning av diameter och avstånd. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel och ändringar av produktmodeller. BOAB HJULDELAR AB 0530-133 33 info@boabhjuldelar.se

Läs mer

Användarmanual V540 Nuvi

Användarmanual V540 Nuvi Användarmanual V540 Nuvi Videotronic 16-Bit Vi reserverar oss för eventuella tryckfel och ändringar av produktmodeller. BOAB HJULDELAR AB 0530-133 33 info@boabhjuldelar.se Presentation av maskinen Däckbalanseringsmaskinen

Läs mer

Användarmanual V653.G2

Användarmanual V653.G2 Användarmanual V653.G2 Med uppgraderade inmätningsfunktioner Videotronic CE SW3.0A FW4.0C Vi reserverar oss för eventuella tryckfel och ändringar av produktmodeller. BOAB HJULDELAR AB 0530-133 33 info@boabhjuldelar.se

Läs mer

Användarmanual V644.G3 TOUCH

Användarmanual V644.G3 TOUCH Användarmanual V644.G3 TOUCH Videotronic CE Vi reserverar oss för eventuella tryckfel och ändringar av produktmodeller. BOAB HJULDELAR AB 0530-133 33 info@boabhjuldelar.se Presentation av maskinen Däckbalanseringsmaskinen

Läs mer

Användarmanual V644.G3 TOUCH

Användarmanual V644.G3 TOUCH Användarmanual V644.G3 TOUCH Videotronic CE Vi reserverar oss för eventuella tryckfel och ändringar av produktmodeller. BOAB HJULDELAR AB 0530-133 33 info@boabhjuldelar.se Presentation av maskinen Däckbalanseringsmaskinen

Läs mer

Användarmanual TECO 350C

Användarmanual TECO 350C Användarmanual TECO 350C Tecos Höglyftande dubbel-sax lyft med 3500Kg kapacitet Vi reserverar oss för eventuella tryckfel och ändringar av produktmodeller. BOAB HJULDELAR AB 0530-133 33 info@boabhjuldelar.se

Läs mer

Användarmanual Sice PSR43/PSR50 CT LT

Användarmanual Sice PSR43/PSR50 CT LT Användarmanual Sice PSR43/PSR50 CT LT Saxlyft 4300kg / 5000kg för hjulinställning med integrerad frihjuls-sax Vi reserverar oss för eventuella tryckfel och ändringar av produktmodeller. BOAB HJULDELAR

Läs mer

ANAB AB C/O ANDERS GUSTAVSSON VASTANBY ROSENLUND 2 716 93 FJUGESTA SWEDEN WWW.ANABINT.COM

ANAB AB C/O ANDERS GUSTAVSSON VASTANBY ROSENLUND 2 716 93 FJUGESTA SWEDEN WWW.ANABINT.COM CB-580 Manual Distrubitör/återförsäljare ANAB AB C/O ANDERS GUSTAVSSON VASTANBY ROSENLUND 2 716 93 FJUGESTA SWEDEN WWW.ANABINT.COM 1. Säkerhets Instruktioner..2 2. Produkt instruktion.2 2.1 Yttre konstruktionsskiss

Läs mer

Användarmanual 302, 352, 402

Användarmanual 302, 352, 402 Användarmanual 302, 352, 402 Teco s Höglyftande lyftar med 3.0, 3.5 & 4.0 Ton kapacitet Vi reserverar oss för eventuella tryckfel och ändringar av produktmodeller. BOAB HJULDELAR AB 0530-133 33 info@boabhjuldelar.se

Läs mer

Användarmanual. BOAB HJULDELAR AB 0530-133 33 info@boabhjuldelar.se. Pumpautomatik Space G1000 A2

Användarmanual. BOAB HJULDELAR AB 0530-133 33 info@boabhjuldelar.se. Pumpautomatik Space G1000 A2 Användarmanual Pumpautomatik Space G1000 A2 Vi reserverar oss för eventuella tryckfel och ändringar av produktmodeller. Presentation av utrustningen Pumpautomatiken är endast avsedd till att användas för

Läs mer

Användarmanual. BOAB HJULDELAR AB V. 1. ALLEGRI PRATIK 3,0 Ton

Användarmanual. BOAB HJULDELAR AB V. 1. ALLEGRI PRATIK 3,0 Ton Användarmanual ALLEGRI PRATIK 3,0 Ton Denna manual är endast en förenkling av den engelska motsvarigheten som medföljer lyften. Där finns all nödvändig information samt installationsanvisningar. Vi reserverar

Läs mer

BOAB HJULDELAR AB 0530-133 33 info@boabhjuldelar.se

BOAB HJULDELAR AB 0530-133 33 info@boabhjuldelar.se BOAB HJULDELAR AB 0530-133 33 info@boabhjuldelar.se TANGENTER FUNKTION STARTSKÄRMEN: CTRL + W Avsluta hjulinställningsprogrammet och gå till Windows SKÄRMEN MED FABRIKSUPPGIFTER ÖVER FORDON: CTRL + P Hoppa

Läs mer

Installations- och bruksanvisning

Installations- och bruksanvisning EFP Trådlös väggmonterad värmevakt med spisvakt 1-fas (E-nr 1340191 / 1340193) Installations- och bruksanvisning Allmänt EFP Trådlös väggmonterad värmevakt med spisvakt (E-nr 1340191 / 1340193). Värmevakten

Läs mer

Installations- och bruksanvisning

Installations- och bruksanvisning EFP Trådlös takmonterad värmevakt med spisvakt 1-fas (E-nr 1340197) Installations- och bruksanvisning Allmänt EFP Trådlös takmonterad värmevakt med spisvakt (E-nr 1340197). Värmevakten monteras i taket

Läs mer

Användarmanual Sice S560 Monteringsmaskin

Användarmanual Sice S560 Monteringsmaskin Användarmanual Sice S560 Monteringsmaskin Däckmonteringsmaskin för hjul till lastbil, buss, traktor, entreprenad- och skogsmaskiner. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel och ändringar av produktmodeller.

Läs mer

Användarmanual. BOAB HJULDELAR AB V. 2. TopAuto höglyftande UNIVERSAL 3,5Ton

Användarmanual. BOAB HJULDELAR AB V. 2. TopAuto höglyftande UNIVERSAL 3,5Ton Användarmanual TopAuto höglyftande UNIVERSAL 3,5Ton Denna manual är endast en förenkling av den engelska motsvarigheten som medföljer lyften. Där finns all nödvändig information samt installationsanvisningar.

Läs mer

Installations- och bruksanvisning

Installations- och bruksanvisning EFP Trådlös väggmonterad värmevakt med spisvakt 3-fas (E-nr 1340188 / 1340190) Installations- och bruksanvisning Allmänt EFP Trådlös väggmonterad värmevakt med spisvakt (E-nr 1340188 / 1340190). Värmevakten

Läs mer

BRUKSANVISNING. Mobil luftkonditionering

BRUKSANVISNING. Mobil luftkonditionering BRUKSANVISNING Mobil luftkonditionering Modell No: 360008/ 360010 Vi rekommenderar att du läser instruktionerna noga innan du använder produkten. Bevara instruktionerna på en trygg plats, eftersom du kan

Läs mer

PORTABEL LUFTKONDITIONERING BRUKSANVISNING

PORTABEL LUFTKONDITIONERING BRUKSANVISNING PORTABEL LUFTKONDITIONERING BRUKSANVISNING Modell: AC-210 / AC-310 Vänligen läs noggrant igenom bruksanvisningen för att säkerställa korrekt användning, underhåll och installation. Spara manualen för framtida

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006

B R U K S A N V I S N I N G. Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006 B R U K S A N V I S N I N G Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006 1 Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs bruksanvisningen noggrant före första användning och spara

Läs mer

Engelskt hjul ITEM. Monterings och bruksanvisning

Engelskt hjul ITEM. Monterings och bruksanvisning Engelskt hjul ITEM 74104 Monterings och bruksanvisning Spara denna manual Du kommer att behöva manualen för de säkerhetsvarningar, monteringsinstruktioner handhavande, skötselråd, lista över delarna och

Läs mer

Mobil Aircondition. Svensk Bruksanvisning. Best.nr. 5020

Mobil Aircondition. Svensk Bruksanvisning. Best.nr. 5020 Mobil Aircondition Svensk Bruksanvisning Best.nr. 5020 Innehållsförteckning Instruktion 1 Kontrollpanel - funktioner 2 Fjärrkontroll 4 Rengörning - förvaringsfack 5 Felsökningsguide 6 Installationsinstruktioner

Läs mer

Instruktionsbok med reservdelslista. Lunningsvinsch V6500

Instruktionsbok med reservdelslista. Lunningsvinsch V6500 Instruktionsbok med reservdelslista Lunningsvinsch V6500 Tillverkare: Generalagent: Fransgård Maskinfabrik A/S Närlant Import AB Fredbjergvej 132 Filarevägen 8 DK-9640 Farsø 703 75 Örebro Tele: +45 98

Läs mer

Användarhandbok. Luftavfuktare Arctus Fenja 10

Användarhandbok. Luftavfuktare Arctus Fenja 10 Användarhandbok Luftavfuktare Arctus Fenja 10 Innehållsförteckning Viktiga säkerhetsföreskrifter Användningsområde Produkten och dess delar Användarhandledning Knappar och dess funktion Automatisk avfrostning

Läs mer

Spisfläkt Trinda ECe

Spisfläkt Trinda ECe Spisfläkt Trinda ECe SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs noga igenom denna bruksoch monteringsanvisning, i synnerhet säkerhetsföreskrifterna, innan du installerar och börjar använda produkten. Spara bruksanvisningen

Läs mer

Art BAIN MARIES VATTENBAD ANVÄNDARHANDBOK

Art BAIN MARIES VATTENBAD ANVÄNDARHANDBOK Art 90011 BAIN MARIES VATTENBAD ANVÄNDARHANDBOK Vi är glada att du har valt vår produkt 90011 BAIN MARIES. Produkten har en modern och smart design och är producerad av stål med hög kvalitet. För att du

Läs mer

LEICA MOJOMINI MANUAL FÄLTGUIDE

LEICA MOJOMINI MANUAL FÄLTGUIDE LEICA MOJOMINI MANUAL FÄLTGUIDE Oderup 9267, 24297 Hörby, 0415-40025, info@datalogisk.se Montering mojomini Allmänt Denna instruktion beskriver kortfattat installation av mojomini. Smart AG antennen Smart

Läs mer

ALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR IALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR

ALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR IALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR ALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR IALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR ALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR IALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR SÄKERHETSANVISNINGAR Tillverkaren rekommenderar en korrekt användning av belysningsapparaterna! Därför

Läs mer

G5 Nitrogen Generator PV 1160 / LV 1170 Manual

G5 Nitrogen Generator PV 1160 / LV 1170 Manual G5 Nitrogen Generator PV 1160 / LV 1170 Manual Läs igenom innan användning BOAB HJULDELAR AB 0530-133 33 info@boabhjuldelar.se Allmänna Specifikationer E-1160-N2P Strömförsörjning 100-240v AC 50/60Hz Optimal

Läs mer

Installationsanvisning och bruksanvisning. Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm)

Installationsanvisning och bruksanvisning. Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm) Installationsanvisning och bruksanvisning JPF AT ¾ " 2 Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm) Obs! Läs noga igenom installation och bruksanvisning innan ni monterar och driftsätter detta filter. Viktigt

Läs mer

Manual NitroClean automatisk poolrobot

Manual NitroClean automatisk poolrobot Manual NitroClean automatisk poolrobot Grattis till ditt köp av den automatiska poolroboten NitroClean. NitroClean är enkel att använda och underhåller din pool utan någon ansträngning. Genom att följa

Läs mer

Monteringsguide Racercykel

Monteringsguide Racercykel Monteringsguide I. Packa upp din cykel 4 II. Förbered framhjulet 4 III. Positionera framhjulet 5 IV. Montera framhjulet i framgaffeln 8 V. Justera styret 8 VI. Montera sadeln 9 VII. Montera pedalerna 10

Läs mer

Montera och demontera däcket korrekt

Montera och demontera däcket korrekt Montera och demontera däcket korrekt Demontering och montering av lantbruksdäck ska utföras av en utbildad kvalificerad yrkesperson med hjälp av lämpliga verktyg och åtgärder. Om flera personer utför dessa

Läs mer

Gyroway X-7. En självbalanserande scooter. Användarmanual. www.gyroway.se

Gyroway X-7. En självbalanserande scooter. Användarmanual. www.gyroway.se Gyroway X-7 En självbalanserande scooter Användarmanual www.gyroway.se 1 Innehåll 1. Introduktion......2 2. Modell.....3 3. Produktspecifikation 3 4. Produktfakta 4 4.1 Styre... 4 4.2 Kontrollpanel...5

Läs mer

Manual. En Joystickmus för styrning av datorer. 671210 Point-it! USB. 671212 Point-it! USB Kula

Manual. En Joystickmus för styrning av datorer. 671210 Point-it! USB. 671212 Point-it! USB Kula Manual En Joystickmus för styrning av datorer 671210 Point-it! USB 671212 Point-it! USB Kula Innehållsförteckning INLEDNING... 3 INSTALLATION... 3 MONTERING... 3 ANSLUTA POINT-IT! TILL DATOR... 3 BESKRIVNING...

Läs mer

Monterings- och skötselanvisning för luftavfuktare LA-60

Monterings- och skötselanvisning för luftavfuktare LA-60 Monterings- och skötselanvisning för luftavfuktare LA-60 Hjälmarödsvägen 15 277 32 Kivik Sweden Tel: 0414-41 42 60 E-post: info@kylprodukter.se www.kylprodukter.se Luftavfuktare LA-60 LA-60 är en luftavfuktare

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Asksug/Grovsug 1000W rostfri Artikelnummer 3195-1129

B R U K S A N V I S N I N G. Asksug/Grovsug 1000W rostfri Artikelnummer 3195-1129 B R U K S A N V I S N I N G Asksug/Grovsug 1000W rostfri Artikelnummer 3195-1129 1 Asksug/Grovsug 1000W rostfri Artikelnummer 3195-1129 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Asksugen/grovsugen ska inte användas nära lättantändliga

Läs mer

Monteringsanvisningar. Fönster och dörrar. 046-122 440 www.fonsterdirekt.se

Monteringsanvisningar. Fönster och dörrar. 046-122 440 www.fonsterdirekt.se Monteringsanvisningar Fönster och dörrar 046-122 440 www.fonsterdirekt.se FönsterDirekt 2012 Installationsanvisningar Anvisningarna gäller fönster och dörr som monteras i vägg. Placering av distansbrickorna/kilarna

Läs mer

MontAna Slow Juicer Model PR-179 Bruksanvisning Endast för hushållsbruk

MontAna Slow Juicer Model PR-179 Bruksanvisning Endast för hushållsbruk MontAna Slow Juicer Model PR-179 Bruksanvisning Endast för hushållsbruk Innehållförteckning 02 03 03 04 05 06 06 07 08 09 09 Säkerhetsföreskrifter Komponenter Installation och användning Montering Användarinstruktioner

Läs mer

ELEKTRISK TERRASSVÄRMARE

ELEKTRISK TERRASSVÄRMARE ELEKTRISK TERRASSVÄRMARE HN 12362 Bruksanvisning Läs denna bruksanvisning noggrant innan du använder din nya produkt och spara den för framtida bruk. Packa upp terrassvärmaren och kontrollera att alla

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Asksug/grovsug 800W Artikelnummer 3195-1128

B R U K S A N V I S N I N G. Asksug/grovsug 800W Artikelnummer 3195-1128 B R U K S A N V I S N I N G Asksug/grovsug 800W Artikelnummer 3195-1128 1 Asksug/grovsug 800W Artikelnummer 3195-1128 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Asksugen/grovsugen ska inte användas nära lättantändliga eller

Läs mer

ENDURO BC101-1 Ref: BC101-UM-TKI-0415-Rev.A.

ENDURO BC101-1 Ref: BC101-UM-TKI-0415-Rev.A. ENDURO BC101-1 Förpackningens innehåll 1 2 3 ENDURO BC101-2 Montering och inkoppling Fig.1 Fig.2 ENDURO BC101-3 Användning av appen Fig.3 J H H G G C C D D B B M N O L K I A E F ENDURO BC101-4 Användning

Läs mer

Bruksanvisning. Mjölktransportör. Art &

Bruksanvisning. Mjölktransportör. Art & Bruksanvisning Art. 9054668 & 9054671 Mjölktransportör Mjölktransportör med mixer Art. 9054668 Mjölktransportör med mixer och pump Art. 9054671 Beskrivning: Mjölktransport för att transportera mjölk till

Läs mer

Monterings- och skötselanvisning för luftavfuktare LA-6D

Monterings- och skötselanvisning för luftavfuktare LA-6D Monterings- och skötselanvisning för luftavfuktare LA-6D Hjälmarödsvägen 15 277 32 Kivik Sweden Tel: 0414-41 42 60 E-post: info@kylprodukter.se www.kylprodukter.se Luftavfuktare LA-6D LA-6D är en luftavfuktare

Läs mer

BRUKSANVISNING. Varmvattenberedare

BRUKSANVISNING. Varmvattenberedare Varmvattenberedare 30 liter / 50 liter / 80 liter Modell nr. DSZF15- LJ30Y6- S (30 liter) / DSZF15- LJ50Y6- S (50 liter) Modell nr. SZF20- LJ/80Y6- D (80 liter) Läs och förstå denna bruksanvisning innan

Läs mer

Bruksanvisning. Värmekanon, Galaxy 25 AP Art.: 90 42 827

Bruksanvisning. Värmekanon, Galaxy 25 AP Art.: 90 42 827 Bruksanvisning Värmekanon, Galaxy 25 AP Art.: 90 42 827 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt från P. Lindberg! Innan

Läs mer

COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING

COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING Grattis till ditt köp av den elektriska kaminen Cozzy Fire. Läs noga igenom monterings- och bruksanvisningen samt säkerhetsföreskrifterna innan du använder produkten.

Läs mer

Vedklyv, turbo. Användarmanual SÄKERHETS- OCH ANVÄNDARINSTRUKTIONER

Vedklyv, turbo. Användarmanual SÄKERHETS- OCH ANVÄNDARINSTRUKTIONER Vedklyv, turbo Användarmanual SÄKERHETS- OCH ANVÄNDARINSTRUKTIONER VIKTIGT: Läs igenom säkerhetsanvisningar och instruktioner ordentligt innan användning. Säkerhetsföreskrifter: Du måste använda maskinen

Läs mer

Spisfläkt Trinda T Ö

Spisfläkt Trinda T Ö Spisfläkt Trinda T Ö SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs noga igenom denna bruksoch monteringsanvisning, i synnerhet säkerhetsföreskrifterna, innan du installerar och börjar använda produkten. Spara bruksanvisningen

Läs mer

Bruksanvisning för mobila filterkretsar FKM20CX04, FKM20CX, FKMF80C

Bruksanvisning för mobila filterkretsar FKM20CX04, FKM20CX, FKMF80C Bruksanvisning för mobila filterkretsar FKM20CX04, FKM20CX, FKMF80C Var vänlig och läs bruksanvisningen noggrant innan filterkretsen används. Säkerhetsföreskrifter Följ alltid nedanstående föreskrifter

Läs mer

OBSERVERA: Innan du monterar motorn på antennmasten ska du koppla motorn till kontrollenheten med kontrollkabeln och utföra funktionen i paragraf 7.

OBSERVERA: Innan du monterar motorn på antennmasten ska du koppla motorn till kontrollenheten med kontrollkabeln och utföra funktionen i paragraf 7. INSTRUKTIONSMANUAL ANTENNROTATIONSMOTOR OBSERVERA: Läs noga igenom alla SÄKERHETSFÖRESKRIFTER i denna manual samt all övrig information rörande säkerhet, installation och användning som medföljer både

Läs mer

Stänkskärmar. Allmänt om stänkskärmar och stänkskydd. Stänkreduceringsutrustning

Stänkskärmar. Allmänt om stänkskärmar och stänkskydd. Stänkreduceringsutrustning Allmänt om stänkskärmar och stänkskydd Allmänt om stänkskärmar och stänkskydd Flera länder har lagkrav som reglerar stänkskärmar och stänkskydd, till exempel EU:s direktiv Kommissionens förordning 109/2011.

Läs mer

P.I.A.F. - svällpappersvärmare

P.I.A.F. - svällpappersvärmare P.I.A.F. - svällpappersvärmare Innehåll Uppackning och installation... 3 Användning av P.I.A.F.... 4 Specifikationer... 5 Problemlösning... 6 Papperstrassel... 6 Värmegivare... 6 2 Uppackning och installation

Läs mer

DB 16 DB 16 P DB 20 DB 20 P

DB 16 DB 16 P DB 20 DB 20 P Avfuktare Instruktionsmanual WASCO 2000 DB 16 DB 16 P DB 20 DB 20 P Läs och spara dessa instruktioner för senare bruk INNEHÅLLSFÖRTECKNING Läs noga igenom manualen före användning och spara den som referens.

Läs mer

Skruvkompressor CSM N 2 5,5 10 HK

Skruvkompressor CSM N 2 5,5 10 HK Skruvkompressor CSM N 2 5,5 10 HK Med dubbelt utlopp för luft/kväve T E K N I K A T T L I T A P Å En komplett enhet med liten uppställningsyta Tillgång till kvävgas VAR, HUR och NÄR DU BEHÖVER DET med

Läs mer

OLJEFYLLT MINI-ELEMENT

OLJEFYLLT MINI-ELEMENT OLJEFYLLT MINI-ELEMENT HN NR. 3552 INSTRUKTIONER VIKTIGT! Läs noga igenom instruktionerna före användning och spara dem för framtida referens. Fig. 1 Förberedelse för användning Fig. 2 Sätt i kontakten

Läs mer

Maskinen är tillverkad av: ALIA AB 0522-22000 Box 93. Lyckåsvägen 3 459 22 Ljungskile. Chipper Bruksanvisning

Maskinen är tillverkad av: ALIA AB 0522-22000 Box 93. Lyckåsvägen 3 459 22 Ljungskile. Chipper Bruksanvisning Maskinen är tillverkad av: ALIA AB 0522-22000 Box 93. Lyckåsvägen 3 459 22 Ljungskile. Chipper Bruksanvisning Tekniska specifikationer Kraftförsörjning: 230 V, 50 Hz, 6,6 A Motorstyrka: 1.1 Kw Storlek:

Läs mer

KDIX 8810. Monteringsanvisningar

KDIX 8810. Monteringsanvisningar KDIX 8810 Monteringsanvisningar Säkerhet 4 Installationskrav 5 Installationsanvisningar 7 Säkerhet Det är mycket viktigt att du värnar om din egen och andras säkerhet. Detta häfte innehåller en mängd

Läs mer

SPARK. Bilkontakt Typ 1. PIN-kod. Väggkontakt typ Schuko CEE7/7 16A. 7,5/10 m 6/10/16 A 100-240 VAC. 1,6 kg -30 /+40.

SPARK. Bilkontakt Typ 1. PIN-kod. Väggkontakt typ Schuko CEE7/7 16A. 7,5/10 m 6/10/16 A 100-240 VAC. 1,6 kg -30 /+40. Användarmanual SPARK 1 Laddhandtagets delar 2 Starta och stoppa laddning 3 PIN-kod 4 Säkerhetsföreskrifter 5 Vanliga frågor och svar 7 Återvinning 7 Kontaktinformation 7 SPARK Vi på Charge Amps är övertygade

Läs mer

Användarmanual. 88 SEA för iphone. OBSERVERA! 88 SEA för iphone och 88 SEA HD för ipad är två separata produkter.

Användarmanual. 88 SEA för iphone. OBSERVERA! 88 SEA för iphone och 88 SEA HD för ipad är två separata produkter. Användarmanual 88 SEA för iphone OBSERVERA! 88 SEA för iphone och 88 SEA HD för ipad är två separata produkter. Välkommen! Grattis och välkommen till världen kring 88 SEA. 88 SEA är en komplett sjökortsnavigator

Läs mer

Om instruktionen... 3. Varning... 3. 1. Introduktion... 3. 1.1 Standardfunktioner... 3. 1.2 Specifikationer... 4. 1.3 Display... 4

Om instruktionen... 3. Varning... 3. 1. Introduktion... 3. 1.1 Standardfunktioner... 3. 1.2 Specifikationer... 4. 1.3 Display... 4 P1 Manual Innehåll Om instruktionen... 3 Varning... 3 1. Introduktion... 3 1.1 Standardfunktioner... 3 1.2 Specifikationer... 4 1.3 Display... 4 1.4 Tangentbord... 5 1.5 Batteri... 6 1.6 Felmeddelande...

Läs mer

Platsen för placering av äggkläckningsapparaten bör vara så pass ventilerad och torr så att temperaturen är konstant ca 17-23 C.

Platsen för placering av äggkläckningsapparaten bör vara så pass ventilerad och torr så att temperaturen är konstant ca 17-23 C. Innan användning. Innan maskinen används för första gången, ta del av denna bruksanvisning, teknisk data, och kontrollera att följande är med: bruksanvisning termometer (Fahrenheit) metalllåda för termometer

Läs mer

MONTERINGSANVISNING SKIOLD MINERALPÅFYLLARE

MONTERINGSANVISNING SKIOLD MINERALPÅFYLLARE 1 REV. 2 / 08.11.11 CE/asn 70102S MONTERINGSANVISNING SKIOLD MINERALPÅFYLLARE BEST.NR. TYP BETECKNING 860189+860204 713 liter Ø 75 mm flexskruv 860188+860201 412 liter Ø 75 mm flexskruv 860189+860205 713

Läs mer

Rev.nr 1300726. Monteringsanvisning Spa tillbehör

Rev.nr 1300726. Monteringsanvisning Spa tillbehör Rev.nr 1300726 Monteringsanvisning Spa tillbehör Locklyft för fyrkantiga spa Innehållsförteckning A Stödarm 2 B Skumgummigrepp 2 C Mittdel 1 D Svängarm 2 E Lock till svängarm 2 F Bussning 4 H Monteringsbeslag

Läs mer

INSTRUKTIONSBOK OCH RESERVDELSKATALOG

INSTRUKTIONSBOK OCH RESERVDELSKATALOG INSTRUKTIONSBOK OCH RESERVDELSKATALOG Slagklippare Modell KT Innan du tar klipparen i bruk för första gången ska du först läsa igenom bruksanvisningen mycket noga och observera säkerhetsåtgärderna. I denna

Läs mer

Gjuterigatan 10, 34131, Ljungby, Sverige Tel +46 372 694 30, Fax +46 372 136 71 www.silverstone.se, info@silverstone.se 3312-1150.

Gjuterigatan 10, 34131, Ljungby, Sverige Tel +46 372 694 30, Fax +46 372 136 71 www.silverstone.se, info@silverstone.se 3312-1150. Gjuterigatan 10, 34131, Ljungby, Sverige Tel +46 372 694 30, Fax +46 372 136 71 www.silverstone.se, info@silverstone.se 3312-1150 Användarmanual Observera: Användaren måste läsa och till fullo förstå användarmanualen

Läs mer

LM400e-serien Snabbguide

LM400e-serien Snabbguide LM400e-serien Snabbguide Funktioner i LM400e-serien LM400e-serien den robusta industriella generationen av högpresterande skrivare med högupplöst kapacitet. LM400e är en användarvänlig skrivare som tillhandahåller

Läs mer

Bruksanvisning. Centrifugalspridare Modell 350 LB. Art

Bruksanvisning. Centrifugalspridare Modell 350 LB. Art Bruksanvisning Art. 9032389 Centrifugalspridare Modell 350 LB Inledning Denna manual innehåller viktig information om spridarens användning och säkerhetsrisker. Före användning Centrifugalspridaren är

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031

B R U K S A N V I S N I N G. Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031 B R U K S A N V I S N I N G Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031 1 Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031 Värmemadrassen har 4 olika värmenivåer och har timer där automatisk avstänging kan väljas mellan

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL SESAM 800 MOBIL BAKGAVELLYFT 942913-000 -C0

ANVÄNDARMANUAL SESAM 800 MOBIL BAKGAVELLYFT 942913-000 -C0 ANVÄNDARMANUAL SESAM 800 MOBIL BAKGAVELLYFT 942913-000 -C0 2 (16) Innehåll 1 Introduktion 3 2 Omfattning 3 3 Teknisk specifikation 4 4 Kort beskrivning av systemet 5 4.1 Mottagare 5 4.2 Sändare 5 5 Beskrivning

Läs mer

Bruksanvisning. Ronda EC

Bruksanvisning. Ronda EC Bruksanvisning Ronda EC Bäste kund, Om du följer rekommendationerna i denna bruksanvisning kommer produkten att fungera optimalt och förbli effektiv i många år. INNEHÅLL REKOMMENDATIONER OCH TIPS 3 EGENSKAPER

Läs mer

Flyttbar Luftkonditionerare

Flyttbar Luftkonditionerare Flyttbar Luftkonditionerare Bruksanvisning * Läs igen den här bruksanvisningen och spara den inför framtida bruk. Teknisk data: Attack 47 Kyleffekt 2637 W Strömkälla 230 V, 1-fas Effektförbrukning 830

Läs mer

Bygg din egen GPS antenn

Bygg din egen GPS antenn Bygg din egen GPS antenn 2 Vi har under två år använt extern antenn till GPSmottagare, en Garmin 152. Fördelen med extern eller yttre antenn är att den kan placeras där mottagningen blir bäst. Den som

Läs mer

Manual och skötselinstruktioner.

Manual och skötselinstruktioner. Manual och skötselinstruktioner. KitchenFriend Sous Vide Cirkulator SV 1300 VIKTIGA SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Vid användning av elektriska apparater skall grundläggande säkerhetsföreskrifterna alltid följas,

Läs mer

Digitala Kopplingsur DATA Micro+ DATA MICRO 2+

Digitala Kopplingsur DATA Micro+ DATA MICRO 2+ DATA MICRO+ Programmeringsexempel hittar du längst bak i denna manual (fr sid 5) Instruktioner Beskrivning DATA MICRO+ är ett kopplingsur utvecklat för att kontrollera vilken elektrisk installation som

Läs mer

Höglyftande palldragare

Höglyftande palldragare Bruksanvisning Art. 90 41 928 Höglyftande palldragare Höglyftande palldragare Art.: 9041928 Beskrivning: Höglyftande palldragare med manuell lyftanordning och quicklift funktion. Säker och stabil vid lyft

Läs mer

Zoomax Snow Elektroniskt förstoringsglas

Zoomax Snow Elektroniskt förstoringsglas Bruksanvisning Zoomax Snow Elektroniskt förstoringsglas Svensk manual V.130328-1 V1.1 1 Innehållsregister Meny Sidnummer Produktbeskrivning 3 Medföljande innehåll 3 Översikt 4 Börja använda Zoomax Batteri

Läs mer

Bruksanvisning för gasolkamin 430-045

Bruksanvisning för gasolkamin 430-045 Bruksanvisning för gasolkamin 430-045 Värna om miljön! Får ej slängas bland hushållssopor! Denna produkt innehåller elektriska eller elektroniska komponenter som skall återvinnas. Lämna produkten för återvinning

Läs mer

DP23 Läckagemätare. Innehållsförteckning:

DP23 Läckagemätare. Innehållsförteckning: DP23 Läckagemätare Innehållsförteckning: 1.Översikt...2 2. Mätprincip...3 3. Installation av instrumentet på rökgassystem...4 4. Utför en mätning...5 5. Valbart Mätläge...7 6. Manuellt Mätläge...8 7. Underhåll...8

Läs mer

R Gate -system. R-Gate Systems AB. Bruksanvisning i original. Modeller Från RG2100 L/R till RG4600 L/R

R Gate -system. R-Gate Systems AB. Bruksanvisning i original. Modeller Från RG2100 L/R till RG4600 L/R R Gate -system Modeller Från RG2100 L/R till RG4600 L/R Bruksanvisning i original R-Gate Systems AB 1 Av säkerhetsskäl måste denna bruksanvisning med varningar läsas och noga efterlevas. Montering och

Läs mer

Väggfäste Universal och Mätarm. Bruksanvisning Läs igenom bruksanvisningen noggrant och förstå innehållet innan du använder Väggfäste Universal.

Väggfäste Universal och Mätarm. Bruksanvisning Läs igenom bruksanvisningen noggrant och förstå innehållet innan du använder Väggfäste Universal. Väggfäste Universal och Mätarm S Bruksanvisning Läs igenom bruksanvisningen noggrant och förstå innehållet innan du använder Väggfäste Universal. Innehållsförteckning Produktinformation... 2 Väggfäste

Läs mer

Grundritning Torpargrund

Grundritning Torpargrund Grundritning Torpargrund Ritningsnummer Grundritning... 2 Startfil för Grundritning... 3 Inställning för Grundritning... 4 Rita rektangulär torpargrund baserad på två punkter... 6 Fri Yttermur/Hjärtmur...

Läs mer

KONVEKTORELEMENT. INSTRUKTIONSMANUAL Modell No. PH-ET06AF-1500

KONVEKTORELEMENT. INSTRUKTIONSMANUAL Modell No. PH-ET06AF-1500 KONVEKTORELEMENT INSTRUKTIONSMANUAL Modell No. PH-ET06AF-1500 VAR VÄNLIG SPARA DESSA INSTRUKTIONER VARNING: LÄS DENNA ANVÄNDARMANUAL NOGGRANT INNAN ANVÄNDNING. VARNING VARNING: ELEMENTET FÅR INTE ANVÄNDAS

Läs mer

BALANSERINGS & MONTERINGS TEKNIK

BALANSERINGS & MONTERINGS TEKNIK BALANSERINGS & MONTERINGS TEKNIK Balanseringsteknik Beskriva hjulbalanseringens fördelar Förstå obalansens orsaker, samt att avhjälpa dessa Förstå kraven på korrekt balansering Korrekt uppspänning på hjulbalanseringsmaskin

Läs mer

BeoLab 12. BeoLab 12 2 BeoLab 12 3

BeoLab 12. BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 BeoLab 12 BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 Med förbehåll för ändringar av tekniska specifikationer, funktioner och deras användning. 3511045 Version 1.0 1201 Daglig användning 3 När du är färdig med installationen

Läs mer

DeLaval Optimat mineraldispenser 380 OMD380

DeLaval Optimat mineraldispenser 380 OMD380 DeLaval Optimat mineraldispenser 380 OMD380 Läs noga igenom anvisningen innan arbetet påbörjas! Titel Reg. Nr Sist sparad Rev. Nr Sidor OMD380-SE.indd 100-63 2012-07-06 1 11 1 Innehåll 1 Säkerhetsföreskrifter

Läs mer

1 / 8 SUNDA ALLIANCE 2 / 8 S INSTALLATION Spisfläkt Sunda Alliance är avsedd för montering under, infälld eller mellan skåp. Fläkten har transformator för reglering av centralfläkt samt möjligheter till

Läs mer

AVFUKTARE DH10M. Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning

AVFUKTARE DH10M. Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning AVFUKTARE DH10M Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning Innehåll Lägg vänligen tid på läsa denna manual noggrant och spara den för senare användning. Sida Specifikationer

Läs mer

Köksfläkt P602WH/P602SS

Köksfläkt P602WH/P602SS Köksfläkt P602WH/P602SS HN 10166/10167 Bruksanvisning Läs bruksanvisningen noga innan montering och användning av köksfläkten. Installation Denna köksfläkt kan användas antingen med utsug eller recirkulation.

Läs mer

Kolfilterfläkt Trinda ECe

Kolfilterfläkt Trinda ECe Kolfilterfläkt Trinda ECe SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs noga igenom denna bruksoch monteringsanvisning, i synnerhet säkerhetsföreskrifterna, innan du installerar och börjar använda produkten. Spara bruksanvisningen

Läs mer

Manual för Autostart Speed Control

Manual för Autostart Speed Control Manual för Autostart Speed Control Utrustningen startas genom att man dra ut den röda knappen på instrumentpanelen märkt med Autostart. Utrustningen startar i läget klart för att köra ett startförlopp,

Läs mer

Användarhan dbok. Areaberäknare INNEHÅLLSFÖRTECKNING TOC. Handbok versionsnr. SV 2-1 Programvara versionsnr. 3.0 Kongskilde

Användarhan dbok. Areaberäknare INNEHÅLLSFÖRTECKNING TOC. Handbok versionsnr. SV 2-1 Programvara versionsnr. 3.0 Kongskilde Användarhan dbok Areaberäknare Handbok versionsnr. SV 2-1 Programvara versionsnr. 3.0 Kongskilde INNEHÅLLSÖRTECKNING TOC 1. Översikt av areaberäkningsfunktion Areaberäknaren innehåller både en partiell

Läs mer

EC Declaration of Conformity. Decon Wheel AB Tel 0345-40880 Södra Ekeryd 115 Fax 0345-40895 314 93 Hyltebruk www.decon.se

EC Declaration of Conformity. Decon Wheel AB Tel 0345-40880 Södra Ekeryd 115 Fax 0345-40895 314 93 Hyltebruk www.decon.se Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 EC Declaration of Conformity... 2 Easywheel... 3 Leveranskontroll... 3 Ingående komponenter... 3 Identifiering och märknig av Easywheel... 4 CE-märkning...

Läs mer

SÄKERHETSFÖRESKRIFTER

SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Spisfläkt Sunda SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs noga igenom denna bruksoch monteringsanvisning, i synnerhet säkerhetsföreskrifterna, innan du installerar och börjar använda produkten. Spara bruksanvisningen

Läs mer

Platåkonsol 2420, 2425, 2426

Platåkonsol 2420, 2425, 2426 Platåkonsol 2420, 2425, 2426 2420_001 BRUKSANVISNING Innehåll Platåkonsol 2420, 2425, 2426 Innehåll ALLMÄNT...3 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER...4 Kontrollera alltid produkter och utrustning innan användning...4

Läs mer

n-abler STYRKULA Handbok Underhåll Avfallshantering Förbrukad produkt ska hanteras som elektronikavfall

n-abler STYRKULA Handbok Underhåll Avfallshantering Förbrukad produkt ska hanteras som elektronikavfall Underhåll n-abler STYRKULA n-abler styrkula har inga utbytbara eller reparerbara delar. Om reparation blir nödvändig var vänlig kontakta er leverantör. För ytterligare information eller frågor, kontakta

Läs mer

Bruksanvisning. Centrifugalspridare, 23 liter. Art

Bruksanvisning. Centrifugalspridare, 23 liter. Art Bruksanvisning Art. 9053255 Centrifugalspridare, 23 liter Centrifugalspridare- Art. 9053255 Beskrivning: Centrifugalspridare med 23 liters behållare. Användning: För spridning av exempelvis gödning, salt

Läs mer

FALLSKYDDSSYSTEM STANDARD

FALLSKYDDSSYSTEM STANDARD ANVÄNDARMANUAL FALLSKYDDSSYSTEM STANDARD INSTRUKTION ENLIGT EN 13374 www.safetyrespect.se info@safetyrespect.se Tel 063-130400 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 3. Säkerhetsföreskrifter 4. Infästningar 5. Bultfot 6.

Läs mer