Villaägarna. Redaktörsmanual för Samfälligheter

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Villaägarna. Redaktörsmanual för Samfälligheter"

Transkript

1 Villaägarna Redaktörsmanual för Samfälligheter

2 Grundstruktur för Samfälligheter... 3 Behörigheter... 3 Hitta din förenings webbplats... 4 Redigera sidor... 5 Samfällighet... 7 Övre delen... 8 Undre delen Aktuellt & Samfällighetsnytt Aktuellt Övriga undersidor Vad är block? Skapa block Skapa textblock för nyhetssida Klistra in text Lägga in bild Skapa en länk Skapa länklista Ladda upp dokument och bilder Förhandsgranska sida Publicera, tidsstyra och avpublicera Publicera Tidsstyra Avpublicera... 22

3 Grundstruktur för Samfälligheter En grundstruktur har skapats för varje samfällighet. För att underlätta skapandet. Grundstrukturen består av: Samfällighetens huvudsida Aktuellt (här listar ni föreningens nyheter) Samfällighetsnytt (listar Villaägarnas samfällighetsservices nyheter samt länkar till nyhetsbreven) Om oss (här kan man presentera föreningen med kontaktuppgifter etc) Dokument (dokument av olika slag endast för medlemmar) För styrelsen (information för styrelsen och begränsad till enbart styrelsemedlemmar i föreningen) Behörigheter Det är möjligt att ge olika besökare olika behörigheter på webbplatsen. Det innebär att man kan visa sidor för en viss besökare och dölja samma sida för andra. Om en besökare inte har rättighet att läsa en sida ser denne besökare inte sidan i menyn. Behörigheterna sätts av Villaägarna när grundstrukturen skapas. De sidor i grundstrukturen som är begränsade för olika behörigheter är Dokument som endast är för medlemmar i föreningen samt För styrelsen som är begränsad till enbart föreningens styrelsemedlemmar.

4 Hitta din förenings webbplats För att öppna redigeringsläget loggar man som vanligt in på webbplatsen. Uppe i högra hörnet finns nu en orange ikon. Klicka på den för att öppna Episerver. För att sedan öppna sidträdet i Episerver klickar man på ikonen längst upp till vänster. I sidträdet kan du enkelt navigera dig runt på webbplatsen. Lokalföreningarna finns under Startsida > Samfälligheter.

5 Redigera sidor I Episerver finns det två vyer för att redigera sidor. Man växlar vy genom att klicka på dessa knappar: Vill man göra snabba och mindre ändringar går det att göra direkt på sidan. Det är vyn som öppnas efter att man klickat på en sida i sidträdet. I denna vy kan man endast uppdatera/ändra innehållet på sidan. Men inte inställningarna. Varje innehållsdel får en blå ruta runt sig. Klicka i rutan, uppdatera informationen, klicka sedan utanför rutan så ändringen sparas och publicera sedan sidan.

6 I den andra vyn kommer man åt sidans innehåll + alla inställningar. Denna vy är oftast enklare att arbeta i när man gör större ändringar.

7 Samfällighet Exempel på hur en Samfällighetssida kan se ut: Sidan består av två delar. Den övre är uppbyggd av text som redigeras på föreningens huvudsida. Den undre delen byggs upp av undersidor. På den övre delen av sidan skrivs verksamhetsområdet för föreningen in.

8 Övre delen För att redigera den övre delen går du till föreningens huvudsida. Under fliken Innehåll kan du redigera rubrik och ingress. Texterna stylas automatiskt och bakgrunden bestäms av den siluett man väljer.

9 Det är också viktigt att under fliken Teaser skriva in information om er förening. Alla samfälligheter går att söka fram på webbplatsen. Det som då visas i sökresultatet är den bild, rubrik och text som sätts under Teaser. I första hand är det den utökade texten som visas tillsammans med bild och rubrik i sökresultaten.

10 Undre delen Den undre delen består av undersidor. Undersidorna kan ha två olika sidtyper. Innehållsflik Listning och Innehållsflik Sida. Innehållsflik Listning: Listar alla sidor under sig. Man väljer den om man vill skapa t ex en nyhetslistning eller liknande. Innehållsflik Sida: Sida med innehåll som t ex Kontakt, Protokoll etc. Aktuellt & Samfällighetsnytt Under Aktuellt kan ni lista era egna nyheter. Under Samfällighetsnytt kan Villaägarnas samfällighetsservice lägga nyheter samt länka till nyhetsbrev. Aktuellt Man bygger upp en aktuelltlistning genom att först skapa upp en Innehållsflik Listning-sida. Sedan skapar man nyheterna som undersidor.

11 För att skapa en sida går man till Aktuellt, klickar på ikonen till höger om sidnamnet och sedan på New Page. Skriv in nyhetens namn och välj rätt sidtyp i listan. Nyheterna ska ha sidtypen Artikel med högerspalt (vill man skapa en tidlös nyhet används i stället sidtypen Standardsida). Klicka sedan på Create. Rubrik och ingress sätts precis som på samfällighetssidan. Själva innehållstexten på en nyhetssida skapar man med hjälp av block. Som sedan placeras i Artikelblockytan. Nyhetssidans huvudbild drar man in från dokumentstrukturen.

12 Övriga undersidor De andra undersidorna har sidtypen Innehållsflik Sida och innehåller en rubrik och en blockyta. Blockytan fyller man, precis som i en nyhet, med textblock. Man kan även lägga ett block med länklista.

13 Vad är block? I Episerver kan du arbeta med block. De är sidans byggstenar och har olika egenskaper beroende på var de ska användas. Block kan innehålla funktioner såsom listor med sidor från webbplatsen, kontaktinformation eller en expanderbar meny. Ett block kan också bestå av innehåll såsom text, bild och länk. Precis som med sidor finns det olika blocktyper. Den blocktyp som är tillgänglig för er att använda är Textblock och Länklista. Textblocket kan innehålla text, bilder och länkar. Länklista innehåller länkar till dokument, bilder eller interna/externa webbsidor. Skapa block För att skapa ett block klickar man på Create a new block i den ytan blocket ska ligga på. Blocket hamnar då också i mappen For This Page och är endast tillgängligt för sidan man är inne och redigerar just nu. Viktigt att veta är att block, precis som sidor, behöver publiceras efter att de redigerats. Annars ser inte besökaren ändringen.

14 Skapa textblock för nyhetssida För att skapa ett block går man till sin nyhetssida och klickar på Create a new block i artikelblockytan. Sedan väljer man rätt blocktyp. I detta fall ska det vara ett Textblock. Efter det fyller man blocket med nyhetens innehåll.

15 Klistra in text Innan man klistrar in text är det viktigt att klicka på ikonen för att klistra in oformaterat. Annars är det lätt hänt att gammal formatering följer med vilket kan göra att texten ser konstig ut. Lägga in bild För att lägga in en bild klickar man på denna ikon: Efter det klickar man på Browse-ikonen. Efter det får man leta fram den mapp där man laddat upp bilden och sedan klicka på OK.

16 Skapa en länk För att skapa en länk markerar man den delen av texten som ska länkas. Sedan klickar man på ikonen längst upp till vänster. Sedan får man välja om länken ska öppnas i ett nytt fönster, om det är en sida eller dokument på webbplatsen man vill länka till eller om det är en mejladress eller en extern länk. Namnet på länken fyller man i högst upp. Det är namnet besökaren kommer att se på sidan. När man länkar text i ett textblock blir namnet automatiskt den text du vill länka. Open in bestämmer om länken ska öppnas i ett nytt eller samma fönster när besökaren klickar på den. Ska länken gå till en sida på Villaägarna.se klickar man på knappen vid sidan av Page. Ska länken gå till ett dokument eller en bild klickar man på knappen vid sidan av Media. Det går också att länka till externa hemsidor och dokument. Klicka då på knappen vid External link och fyll i adressen dit du vill länka. För att länka till en klickar man på knappen vid sidan av och fyller sedan i rätt adress. När man är nöjd klickar man på OK. Länken är nu skapad.

17 Skapa länklista Klicka på Create a new block i blockytan. Välj sedan blocktypen Länklista. I detta block kan man länka till sidor och dokument på webbplatsen eller mejladresser och externa webbplatser. För att skapa länkar klickar man på Create a new link. Sedan får man välja om länken ska öppnas i ett nytt fönster, om det är en sida eller dokument på webbplatsen man vill länka till eller om det är en mejladress eller en extern länk.

18 Namnet på länken fyller man i högst upp. Det är namnet besökaren kommer att se på sidan. Open in bestämmer om länken ska öppnas i ett nytt eller samma fönster när besökaren klickar på den. Ska länken gå till en sida på Villaägarna.se klickar man på knappen vid sidan av Page. Ska länken gå till ett dokument eller en bild klickar man på knappen vid sidan av Media. Det går också att länka till externa hemsidor och dokument. Klicka då på knappen vid Externall link och fyll i adressen dit du vill länka. För att länka till en klickar man på knappen vid sidan av och fyller sedan i rätt adress. När man är nöjd klickar man på OK. Länken är nu skapad. Ladda upp dokument och bilder Dokument och bilder laddar man upp i mappstrukturen som finns på vänster sida i editläget. Man öppnar den genom att klicka på den lilla mappikonen uppe i det högra hörnet. Bilder på sidan gör sig bäst om de är i liggande format och de skall inte vara för stora, bredden skall vara max 640 pixlar.

19 Mappstrukturen innehåller block, media och formulär. För att gå till dokument och bilder klickar man på Media. Filer laddas upp i mappen For This Page. De är då bara tillgängliga för just den sidan. För att ladda upp filerna klickar man antingen på plus-ikonen längst ned till vänster eller så drar man in filerna och droppar dom i mappytan.

20 Förhandsgranska sida Vill man förhandsgranska sina ändringar klickar man på ikonen med det lilla förstoringsglaset uppe till vänster. Då kan man se hur sidan kommer se ut för besökaren. Det går också att klicka på Publish-knappen och sedan klicka på View on website. Genom att klicka på Publish-knappen kan man även se vem som redigerade sidan senast.

21 Publicera, tidsstyra och avpublicera Publicera För att sida ska synas för besökaren klickar man på knappen Publish uppe till höger. Sedan klickar man på den gröna knappen Publish Changes. Sidan är nu publicerad och besökaren kan nu se dina ändringar. Tidsstyra Det går också att tidsstyra publiceringar. Detta kan vara bra om man t ex skapat upp en nyhet eller liknande i förväg och vill att den ska gå ut ett visst datum/klockslag. För att tidsstyra klickar man återigen på Publish och sedan istället på Schedule får Publish. Efter det sätter man det datum och klockslag man vill att sidan ska publiceras och klickar till sist på Schedule. Sidan är nu schemalagd och kommer publiceras på angivet datum.

22 Avpublicera Om en sida eller block ska tas bort är det väldigt viktigt att man avpublicerar först. Annars kommer besökare fortfarande kunna nå innehållet trots att sidan/blocket ligger i papperskorgen. För att avpublicera klickar man på Tools-knappen som finns vid sidans namn. Efter det klickar man på Manage Expiration and Archiving.

23 Till sist sätter man det datum och klockslag man vill att sidan ska sluta att synas och klickar på Save. Sidan/blocket är nu avpublicerat och besökaren kan inte längre nå eller se det. Länkar som tidigare gått till sidan är nu brutna. Det går också att sätta ett datum längre fram i tiden om tanken är att sidan endast ska synas under en viss period. T ex som en kampanj. Vill man sedan ta bort sidan klickar man på ikonen till höger om sidans namn i trädstrukturen och väljer Move to Thrash.

Diabetes.se CMS guide för föreningar. Senast uppdaterad:

Diabetes.se CMS guide för föreningar. Senast uppdaterad: Diabetes.se CMS guide för föreningar Senast uppdaterad: 2016 11 28 Innehåll Inledning... 3 Frågor... 3 Logga in... 4 Om Föreningens sidor... 6 Skapa ny sida... 7 Redigera en sida/lägg till information

Läs mer

Lathund för redaktörer. Lokala webbplatser Sacoföreningar, Sacoråd och Akademikerföreningar

Lathund för redaktörer. Lokala webbplatser Sacoföreningar, Sacoråd och Akademikerföreningar 2014-11-17 Lathund för redaktörer Lokala webbplatser Sacoföreningar, Sacoråd och Akademikerföreningar Åsa Widert Schoug Saco Box 2206 103 15 Stockholm Besök: Lilla Nygatan 14 Tel växel: 08-613 48 00 Fax:

Läs mer

Skoladmin kom igång! Innehåll

Skoladmin kom igång! Innehåll Skoladmin kom igång! Välkommen till nya Skoladmin! Det har skett lite förändringar i själva verktyget där du skapar nya kurser och lägger upp nyheter. Du kommer att känna igen all information som läggs

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

SJF LATHUND EPISERVER 7.0

SJF LATHUND EPISERVER 7.0 SJF LATHUND EPISERVER 7.0 LOgGA IN. Logga in URL: http://test.sjf.discoworks.se/epiui/cms SKAPA OCH REDIGERA SIDOR. Skapa sida Öppna trädnavigeringen genom att klicka på den mörkgrå struktursymbolen längst

Läs mer

Manual för att publicera på Samarbetsportalen

Manual för att publicera på Samarbetsportalen Manual för att publicera på Samarbetsportalen Ansvar och innehåll I rollen som webbredaktör ansvarar du för att: informationen från din verksamhet är uppdaterad och korrekt, dvs att sidorna granskas med

Läs mer

Arg-administratörens guide till Umbraco v 1.2.1

Arg-administratörens guide till Umbraco v 1.2.1 Arg-administratörens guide till Umbraco v 1.2.1 Logga in 1. Öppna en webbläsare och gå till inloggningssidan: https://www.sfog.se/umbraco/ 2. Skriv in följande användarnam & lösenord : 3. Klicka på Logga

Läs mer

Manual med övningar för EPiServer

Manual med övningar för EPiServer Manual med övningar för EPiServer Alla punkter nedan markerade med en bokstav är en övningsuppgift att genomföra under dagens utbildningspass. Alla punkter nedan markerade med en siffra är en hänvisning

Läs mer

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Inloggning... 2 Redigeringsläget... 3 Skapa innehåll... 4 Verktygsfältet... 4 Lägga till textblock... 4 Ändra textformat... 5 Lägg

Läs mer

Manual

Manual Manual www.jur.lu.se Innehållsförteckning Logga in 1 Skapa en ny sida 2 Sidinställningar 3 Spara sidan 5 Skapa undersidor 6 Redigera en befintlig sida 7 Länk i löpande text 7 En mejladress som länk 8 Skapa

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 2 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Innehåll Redigera befintlig sida... 3 Skriva text eller klistra in kopierad text... 5 Rubriker i brödtext...

Läs mer

Grundutbildning EPiServer CMS6

Grundutbildning EPiServer CMS6 Grundutbildning EPiServer CMS6 Välkommen! Presentation av kursledare och kursdeltagare Kursinnehåll Verktygsfält och funktioner Skapa sida, spara och publicera Redigera sida Länkar till andra sidor och

Läs mer

Innehåll. Inloggningen. Kort manual för dig som ska jobba med medarbetare som publicerare. Den innehåller lite

Innehåll. Inloggningen. Kort manual för dig som ska jobba med medarbetare som publicerare. Den innehåller lite Innehåll Inloggningen Redigeringsfönstret Egenskaper Redigering av standardsida. Skapa ett nytt block Bildblock Länklista Lnu-Play Lägga till kontaktperson Personallistor Engelsk version. Fakta tips mm

Läs mer

Välkomna till. Utbildning i Episerver 9 för Handboksredaktörer och Handboksansvariga

Välkomna till. Utbildning i Episerver 9 för Handboksredaktörer och Handboksansvariga Välkomna till Utbildning i Episerver 9 för Handboksredaktörer och Handboksansvariga Komma igång Öppna din webbläsare och ange URL:en: http://beta.kristianstad.se/epis erver/ Skapa favoritlänk i IE Logga

Läs mer

STEGBESKRIVNING - WEBB

STEGBESKRIVNING - WEBB STEGBESKRIVNING - WEBB Logga in och Ut 1. Öppna upp en webbläsare (Chrome eller Firefox) 2. Skriv in sökvägen: www.krukmakarenshus.org/wp-admin/ 3. Fyll i inloggningsuppgifterna och tryck Logga in 3. När

Läs mer

Inloggning och hitta till dina sidor

Inloggning och hitta till dina sidor Lathund ibfborlange.se Detta är en enklare lathund framtagen för redaktörer på ibfborlange.se som har behov av att kunna redigera enklare information på sitt lags sida samt andra funktioner runt Idrottonline.

Läs mer

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Inloggning... 2 Redigeringsläget... 3 Skapa innehåll... 4 Verktygsfältet... 4 Lägga till textblock... 4 Ändra textformat... 5 Lägg

Läs mer

Redaktörsutbildning EpiServer Lathund

Redaktörsutbildning EpiServer Lathund Redaktörsutbildning EpiServer Lathund Detta dokument är en lathund till redaktörsutbildning för EpiServer, det publiceringsverktyg som används av Hudiksvalls kommun. Postadress: 824 80 Hudiksvall Besöksadress:

Läs mer

Lathund steg för steg

Lathund steg för steg Lathund Lathund steg för steg Jessica Mattsson Administrativ assistent och Lotta Karlsson Informationsansvarig och Webbredaktör Oktober 2014 Innehållsförteckning Logga in... 1 Logga in på Insidan... 1

Läs mer

Studieförbundet Vuxenskolan Manual

Studieförbundet Vuxenskolan Manual Studieförbundet Vuxenskolan Manual EPiServer 7.5 2014-12-08 Maria Björk Cloud Nine AB Linnégatan 89 E, Box 10304, 100 55 Stockholm, Sweden T +46 8 120 330 24 M +46 735 93 90 24 maria.bjork@cloudnine.se

Läs mer

Skapa nyheter på startsidan för din förening under: Senaste Nytt...

Skapa nyheter på startsidan för din förening under: Senaste Nytt... Skapa nyheter på startsidan för din förening under: Senaste Nytt... OBS! föreningen får lägga in max 4 Senaste Nytt per gång. Vi börjar med att gå till: Fliken Nyheter Klicka på fliken så den blir markerad

Läs mer

Lathund skapa och redigera sidor en projektwebb

Lathund skapa och redigera sidor en projektwebb Lathund skapa och redigera sidor en projektwebb 1. Gå in via redigeringsadressen: https://projektwebbaradmin.lansstyrelsen.se/miljosamverkanskane 2. Skapa sida Navigera till den del av webbplatsen där

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 1 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post Hemsida Box 7118, 192 07 Sollentuna Johan Berndes väg 8-10 010-750

Läs mer

WEBBMANUAL FÖR HJO, KARLSBORG OCH TIBRO

WEBBMANUAL FÖR HJO, KARLSBORG OCH TIBRO WEBBMANUAL FÖR HJO, KARLSBORG OCH TIBRO 2017-12-07 Sida 1 av 80 INNEHÅLL Logga in... 4 Hitta på sidan... 4 Allmän information... 5 Logga ut... 5 Ändra lösenord... 5 Explorer/Chrome... 5 Navigeringsfönster/Rotkatalog...

Läs mer

Hotspot låter användaren skapa genvägar till andra sidor.

Hotspot låter användaren skapa genvägar till andra sidor. Hotspot låter användaren skapa genvägar till andra sidor. Du kan låta bilder och/eller text bli knappar för genvägar eller navigering. Genvägarna kan leda till en annan sida i din resurs (intern sida)

Läs mer

Redigera forskarprofil i EpiServer

Redigera forskarprofil i EpiServer Redigera forskarprofil i EpiServer Innehåll Logga in... 2 Navigera... 3 Favoriter... 3 Redigera innehåll på sidan... 4 Namn... 4 Signatur... 4 Är forskarstuderande... 4 Mina doktorander... 4 Visa mina

Läs mer

skapa genvägar till andra sidor (externa och interna)

skapa genvägar till andra sidor (externa och interna) Hotspot skapa genvägar till andra sidor (externa och interna) Du kan låta bilder och/eller text bli knappar för genvägar eller navigering. Genvägarna kan leda till en annan sida i din resurs (intern sida)

Läs mer

Lathund för webbpublicering på Vi Ungas distriktswebbplatser

Lathund för webbpublicering på Vi Ungas distriktswebbplatser Lathund för webbpublicering på Vi Ungas distriktswebbplatser 1 1. Introduktion 3 2. Inloggning 3 3. Publicering av nyheter 4 4. Hantera nyheter 7 5. Snabblänkar 7 6. Sidor 8 7. Händelser 8 8. Distriktets

Läs mer

Användarutbildning i SiteVision

Användarutbildning i SiteVision Användarutbildning i SiteVision SiteVision AB Version 3 Innehållsförteckning 1 Komma igång med SiteVision...1 1.1 Starta SiteVision... 1 1.2 Redigeringsläget i SiteVision... 2 1.2.1 Verktygslisten...2

Läs mer

Kort instruktion för arbete i Sitevision ( exempel från ATM)

Kort instruktion för arbete i Sitevision ( exempel från ATM) Sitevision på HiG BOL /2010-06-07 Kort instruktion för arbete i Sitevision ( exempel från ATM) För att lägga in text eller redigera text på HiG s nya webb måste du tillhöra någon grupp som har behörighet

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Länkar till Episever Production (prod)

Länkar till Episever Production (prod) Lathund för publicering på rodakorset.se För dig som är avdelnings-eller enhetsredaktör och publicerar innehåll på rodakorset.se. Med innehåll menar vi här text, bild, video (uppladdad på youtube) och

Läs mer

Manual. Anpassad för CMS Made Simple version 1.9.x (uppdaterad 2011-10-16) Birger Eriksson webblots.se

Manual. Anpassad för CMS Made Simple version 1.9.x (uppdaterad 2011-10-16) Birger Eriksson webblots.se Manual Anpassad för CMS Made Simple version 1.9.x (uppdaterad 2011-10-16) Birger Eriksson webblots.se Innehållsförteckning Start... 3 Lägg till ny sida...3 Redigera sida som redan finns...3 Titta på resultatet...

Läs mer

VÄSTERVIKS KOMMUN. EPiServer - Lathund. Regler och redigering av dina sidor 2014-01-08

VÄSTERVIKS KOMMUN. EPiServer - Lathund. Regler och redigering av dina sidor 2014-01-08 VÄSTERVIKS KOMMUN EPiServer - Lathund Regler och redigering av dina sidor 2014-01-08 Dokumentet informerar och guidar dig i verktyget för EpiServer 7. Utformad av Beatrice Runesson, kommunstyrelsens förvaltning,

Läs mer

Manual - Introduktionskurs SiteVision

Manual - Introduktionskurs SiteVision Sidan 1 Manual Introduktionskurs SiteVision 20141125 Version 2 Innehållsförteckning Logga in 2 Redigera text 3 Om bilder på ale.se 6 Lägga till en bild 7 Lägga till en länk i text 9 Lägga till länkar under

Läs mer

Detta dokument presenterar publiceringsverktyget EPiServer CMS. Exempelvis grundläggande funktioner och navigering.

Detta dokument presenterar publiceringsverktyget EPiServer CMS. Exempelvis grundläggande funktioner och navigering. Lär känna EPiserver Detta dokument presenterar publiceringsverktyget EPiServer CMS. Exempelvis grundläggande funktioner och navigering. EPiServer CMS EPiServer CMS är en plattform för innehållshantering

Läs mer

Nya funktioner i EPI6 Bilder hantering för nyheter

Nya funktioner i EPI6 Bilder hantering för nyheter Nyheter i EPI6 Nya grunden för SMC:s hemsida heter EPI6, vilket står för version 6. Vi hade tidigare version 4. Detta var ett för stort versionsbyte för att enkelt migrera över alla sidor. Därför flyttas

Läs mer

Skapa nyheter på startsidan för din förening under: Senaste Nytt...

Skapa nyheter på startsidan för din förening under: Senaste Nytt... Skapa nyheter på startsidan för din förening under: Senaste Nytt... OBS! föreningen kan nu lägga in fler än 4 Nyheter på Senaste Nytt per gång. Vi börjar med att gå till: Fliken Nyheter i Navigeringsträdet

Läs mer

Manual - Introduktionskurs SiteVision

Manual - Introduktionskurs SiteVision Manual Introduktionskurs SiteVision sidan 1 Manual Introduktionskurs SiteVision den 3 september 2014 09:00 Innehållsförteckning Logga in 2 Redigera text 3 Om bilder på ale.se 6 Lägga till en bild 7 Lägga

Läs mer

Surfa till adressen https://cms10.mdh.se/polopoly/ och logga in med dina vanliga användaruppgifter.

Surfa till adressen https://cms10.mdh.se/polopoly/ och logga in med dina vanliga användaruppgifter. Surfa till adressen https://cms10.mdh.se/polopoly/ och logga in med dina vanliga användaruppgifter. När du är inloggad: 1. Klicka på plustecknet vid ditt ämne i innehållsträdet till vänster. Då fälls alla

Läs mer

2009-08-20. Manual för Typo3 version 4.2

2009-08-20. Manual för Typo3 version 4.2 2009-08-20 Manual för Typo3 version 4.2 1 2 Innehåll: 1. Allmänt 4 2. Grunderna i Typo3 5 2.1 Knappar 5 2.2 Inloggning 5 2.3 Den inledande vyn 6 2.4 Sidträdet 7 3. Sidor 8 3.1 Skapa en ny sida 8 3.1.1

Läs mer

Användarutbildning i SiteVision

Användarutbildning i SiteVision Användarutbildning i SiteVision Innehållsförteckning 1 Komma igång med SiteVision 2 1.1 Starta SiteVision 2 1.2 Redigeringsläget i SiteVision 3 1.2.1 Verktygsfält 3 1.2.2 Modulväljare 4 1.2.3 Navigator

Läs mer

Redaktörens Lathund för Glokala. Så här redigerar du en redan befintlig hemsida. Så här skapar du en länk till en extern hemsida

Redaktörens Lathund för Glokala. Så här redigerar du en redan befintlig hemsida. Så här skapar du en länk till en extern hemsida Redaktörens Lathund för Glokala Glokala Folkhögskolan www.glokala.se Hej och välkommen till redaktörens lathund! Detta är en snabbguide för dig som har behörigheter att skapa och uppdatera sidor på Glokalas

Läs mer

Lägga till bild i e- handeln

Lägga till bild i e- handeln Lägga till bild i e- handeln INNEHÅLL 1 LÄGGA TILL BILD I E-HANDELN... 3 2 LÄGGA TILL BILD PÅ PRODUKT... 3 3 LÄGGA TILL BILD PÅ KURS... 4 4 LÄGGA TILL BILD I TIDMALLEN... 6 5 SKAPA URL TILL BILD... 7 5.1

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Wordpress. Kom ihåg att spara sidan ofta, du sparar här. Skapa ny sida. + Nytt högst upp på sidan sida. Klistra in text lilla T

Wordpress. Kom ihåg att spara sidan ofta, du sparar här. Skapa ny sida. + Nytt högst upp på sidan sida. Klistra in text lilla T Wordpress Om ni vill ha någonting på startsidan på www.heby.se eller på intranätet - skicka ett mail till webmaster@heby.se och skriv vad som ska läggas in på startsidan. Även om ni har behörighet så ska

Läs mer

Logga in till EPiSERVER

Logga in till EPiSERVER Logga in till EPiSERVER utbildningskane utbildningskane Navigering Väl inloggad i EPiServer möter du följande användargränssnitt (se bild nedan). Menyer och fönster är utsatta i bilden med siffror, vilka

Läs mer

Användarmanual för trvff.se

Användarmanual för trvff.se Användarmanual för trvff.se Om inget annat framgår så utgår alla beskrivningar ifrån att man är inloggad som en person med behörighet som administratör till en fritids förening. Innehållsförteckning Användarmanual

Läs mer

Västervik.se Lathund. 1 cgi.com 2013 CGI GROUP INC.

Västervik.se Lathund. 1 cgi.com 2013 CGI GROUP INC. Västervik.se Lathund 1 cgi.com 2013 CGI GROUP INC. Innehåll STARTSIDA 4 Fliken Bildspel 4 Fliken Snabbkommando 4 Fliken Sidfot 4 Flik Sidlistning 5 Flik Sidhuvud 5 Flik Drifthändelser 6 Fliken Innehåll

Läs mer

MANUAL FÖR ATT REDIGERA PÅ

MANUAL FÖR ATT REDIGERA PÅ SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGAR MANUAL FÖR ATT REDIGERA PÅ WWW.VILLAAGARNA.SE Uppdaterad 2013-05-16 Informationsavdelningen 1 Kom igång... 3 1.1 Webbläsare... 3 1.1.1 Ladda ner och installera Firefox... 3 1.1.2

Läs mer

Användarutbildning i SiteVision

Användarutbildning i SiteVision Användarutbildning i SiteVision Senselogic AB Version 2.4 Innehållsförteckning 1 Komma igång med SiteVision...1 1.1 Starta SiteVision... 1 1.2 Redigeringsläget i SiteVision... 2 1.2.1 Verktygsfält...2

Läs mer

WORDPRESS GUIDE Hur man använder Visual Composer

WORDPRESS GUIDE Hur man använder Visual Composer WORDPRESS GUIDE Hur man använder Visual Composer 1 Innehållsförteckning: sida: 1. Hur man loggar in på sin webbsida 3 2. Såhär fungerar din webbsida 4 3. Hur man redigerar text 7 4. Hur man länkar text

Läs mer

Lathund för EPiServer 7

Lathund för EPiServer 7 VISION Lathund för EPiServer 7 Visions Avdelningsredaktörer 1. AVDELNINGARS EGNA WEBBPLATSER PÅ VISION.SE 3 2. INLOGGNING I EPISERVER 3 LOGGA IN 3 SIDTRÄDET 3 FILHANTERAREN 3 3. STARTSIDA ORGANISATION

Läs mer

Manual för redigering av sidor i Medarbetare med EPIserver

Manual för redigering av sidor i Medarbetare med EPIserver Manual för redigering av sidor i Medarbetare med EPIserver 1 Innehåll Inloggningen 3 Redigeringsfönstret 4 Redigering av standardsida. 6 Skapa ett nytt block 8 Bildblock 8 ImageVault 9 Vad är skillnaden

Läs mer

1. Lägga upp en ny nyhet under föreningsnyheter.

1. Lägga upp en ny nyhet under föreningsnyheter. 1 Lathund till hemsideanvändning Lilla Träslövs FF 2012 Inloggning på hemsidan: Klicka på låsikonen längts upp till höger på hemsidan och logga in med dina inloggningsuppgifter. Efter inloggning ser låsikonen

Läs mer

Manual HSB Webb brf 2004 03 23

Manual HSB Webb brf 2004 03 23 NYHETER Manual HSB Webb brf 2004 03 23 Nu kan man sätta en hemavdelning på ett arbetsflöde, så att det bara blir synligt från den avdelningen och nedåt i strukturen under en förening. Ett arbetsflöde blir

Läs mer

Lathund för publicering i KI Commons wikitjänst

Lathund för publicering i KI Commons wikitjänst 1 Lathund för publicering i KI Commons wikitjänst (juni 2013) Skapa ett konto 1. Gå till webbplatsen: http://www.kicommons.wikispaces.net/ och klicka på Join längst upp till höger i webbläsarfönstret.

Läs mer

[ HUR DU UPPDATERAR FÖRSTASIDAN PÅ OTHELLO.NU ]

[ HUR DU UPPDATERAR FÖRSTASIDAN PÅ OTHELLO.NU ] Logga in på backend www.othello.nu/admin Välj Site för att få upp trädvyn över alla sidor Uppdatera Nyheter Klicka på sidan nyheter i trädvyn och tryck Edit Väl inne på kan du Skapa, Uppdatera och Radera

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Skapa nyheter på startsidan för din förening under: Senaste Nytt...

Skapa nyheter på startsidan för din förening under: Senaste Nytt... Skapa nyheter på startsidan för din förening under: Senaste Nytt... OBS! föreningen får lägga in max 4 Senaste Nytt per gång. Vi börjar med att gå till: Fliken Nyheter Klicka på fliken så den blir markerad

Läs mer

Lägga upp nyhet på bkheid.se

Lägga upp nyhet på bkheid.se Lägga upp nyhet på bkheid.se 1/15 Lägga upp nyhet på bkheid.se Innehåll Innehåll Om dokumentet Logga in Skapa nyheten Fyll din nyhet med innehåll Lägg till länkar och bilder i din nyhet Lägga till länk

Läs mer

Manual till din webbplats. Hur du administrerar Umbraco

Manual till din webbplats. Hur du administrerar Umbraco Manual till din webbplats Hur du administrerar Umbraco Logga in För att komma åt att administrera din sida slår du in din adress följt av /login Ex: www.teknikkompaniet.se/login Första gången du kommer

Läs mer

Verktygen i Fronter, för lärare

Verktygen i Fronter, för lärare Verktygen i Fronter, för lärare Denna manual beskriver hur man använder verktygen i Fronter och skapar innehållet, t ex nyheter, mappar och forum. 2012-07-18 Innehållsförteckning Hur hittar jag mitt kursrum?...

Läs mer

Manual Open24 Webtool Systemversion 1.10

Manual Open24 Webtool Systemversion 1.10 Manual Open24 Webtool Systemversion 1.10 Innehållsförteckning Manual... 1 Open24 Webtool... 1 Systemversion 1.10... 1 Innehållsförteckning... 2 1. Allmänt om Webtool... 3 2. Struktur... 3 2.1 Navigeringsträdet...

Läs mer

Snabbguide till EpiServer 6. Begrepp

Snabbguide till EpiServer 6. Begrepp Snabbguide till EpiServer 6 Svensk innebandy har en gemensam webbplattform som heter EpiServer 6. För att få en så effektiv och bra webbplats som möjligt krävs en insats av Dig som redaktör i form av arbetssätt

Läs mer

Formulärredigering, inställningar, visningssätt och versioner Innehållsförteckning

Formulärredigering, inställningar, visningssätt och versioner Innehållsförteckning Inställningar och visningssätt i CMS7.5, på sunne.se Sida 1 av 8 Formulärredigering, inställningar, visningssätt och versioner Innehållsförteckning Hjälp finns i den globala menyn... 1 Formulärredigering...

Läs mer

Arbeta med bilder på bloggen Sida 1 av 7

Arbeta med bilder på bloggen Sida 1 av 7 Arbeta med bilder på bloggen Sida 1 av 7 Infoga, redigera och ta bort bilder på bloggen En webbsida bäddar inte in en bild i sidan som många andra program, till exempel Word. Alla bilder och bildobjekt

Läs mer

Redigera kontaktsidor Sida 1 av 8

Redigera kontaktsidor Sida 1 av 8 Redigera kontaktsidor Sida 1 av 8 Häftet handlar om hur du redigerar de olika kontaktsidorna. Ett särskilt häfte finns för hur du länkar kontaktsidorna till högerspalten. Kontakter, Sunne kommun Kontaktsidorna

Läs mer

Handbok för FN-föreningarnas webbredaktörer. December 2011

Handbok för FN-föreningarnas webbredaktörer. December 2011 Handbok för FN-föreningarnas webbredaktörer December 2011 Innehåll Välkommen som redaktör för din förenings hemsida... 3 FN.se... 4 Delwebb: Distrikt och föreningar... 4 Hitta en förening... 5 Föreningssidornas

Läs mer

Lathund FE-edit i Typo3

Lathund FE-edit i Typo3 1(6) Lathund Front-end-editing (FE-edit) i Typo3 Front-end-editing (FE-edit) är ett förenklat sätt att redigera innehåll med Typo3. Helt kort går det ut på att man redigerar innehållet medan man surfar

Läs mer

InfoGlue för lättredaktörer

InfoGlue för lättredaktörer 1 InfoGlue för lättredaktörer Gå till www.publicera.gu.se/enkel-inloggning och klicka på Länk till den enkla inloggningen. Alternativt så finns det en inloggningslänk någonstans på den (institutions-)webbplats

Läs mer

MANUAL FÖR ATT REDIGERA PÅ

MANUAL FÖR ATT REDIGERA PÅ SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGAR MANUAL FÖR ATT REDIGERA PÅ WWW.VILLAAGARNA.SE Uppdaterad 2013-05-20_v2 Informationsavdelningen 1 Kom igång... 2 1.1 Webbläsare... 2 1.1.1 Ladda ner och installera Firefox... 2 1.1.2

Läs mer

Manual för nyheter och kalendarium-publicering

Manual för nyheter och kalendarium-publicering Skapad juni 2013 (Reviderad februari 2017) Manual för nyheter och kalendarium-publicering Vid frågor ring eller maila: Peter Karlsson, kommunikationsansvarig/webbredaktör Fysioterapeuterna peter.karlsson@fysioterapeuterna.se

Läs mer

EPiSERVER 7.5. För nybörjare. Krister Holm - Kommunikationsavdelningen Uppdaterad 1 juli 2014

EPiSERVER 7.5. För nybörjare. Krister Holm - Kommunikationsavdelningen Uppdaterad 1 juli 2014 EPiSERVER 7.5 För nybörjare Krister Holm - Kommunikationsavdelningen Uppdaterad 1 juli 2014 1 Vad är nytt? Höger musknapp används inte. Ett nytt sätt att arbeta. Nytt utseende. Responsiv design. Det vill

Läs mer

Webbproducentutbildning i InfoGlue

Webbproducentutbildning i InfoGlue 2014-02-17 Sid 1 (17) Webbproducentutbildning i 2014-02-17 Sid 2 (17) Innehåll Logga in i systemet och ändra inställningar... 3 Flikarna struktur och innehåll... 5 Komponenter... 6 Använda innehåll från

Läs mer

1 Allmänt. 2 Hur gör man. 2.1 Gå till lagets sida, Logga in genom att trycka på hänglåset

1 Allmänt. 2 Hur gör man. 2.1 Gå till lagets sida, Logga in genom att trycka på hänglåset 1 Allmänt Detta är den lilla instruktionen för att redigera innehållet för laget. För att få en lagsida skicka ett mail till webmaster, webmaster@vikingstad.nu Ange namn, epostadress och lag 1 ALLMÄNT...1

Läs mer

Arbeta med bilder på sunne.se i CMS 7.5 Sida 1 av 9

Arbeta med bilder på sunne.se i CMS 7.5 Sida 1 av 9 Arbeta med bilder på sunne.se i CMS 7.5 Sida 1 av 9 Infoga, redigera och ta bort bilder på sunne.se En webbsida bäddar inte in en bild i sidan som många andra program, till exempel Word. Alla bilder och

Läs mer

Hur man skapa en Wiki.

Hur man skapa en Wiki. Hur man skapa en Wiki. Ordet wiki (i t.e.x Wikipedia) kommer från Hawaiian och betyder snabbt. Kortfattat kan man säga att en wik i är en webbplats där alla enkelt kan publicera och redigera material när

Läs mer

FUB och Klippan - Vårt webbverktyg 2014-03-01. I din webbläsare, skriv in www.fub.se/user eller klicka på Logga in längst ner på startsidan.

FUB och Klippan - Vårt webbverktyg 2014-03-01. I din webbläsare, skriv in www.fub.se/user eller klicka på Logga in längst ner på startsidan. Vårt webbverktyg Komma igång del 1 I din webbläsare, skriv in www.fub.se/user eller klicka på Logga in längst ner på startsidan. 1. Ta fram ditt användarnamn och skriv in 2. Ta fram ditt lösenord och skriv

Läs mer

Manual för webbpublicering. Enköpings kommun

Manual för webbpublicering. Enköpings kommun Manual för webbpublicering Enköpings kommun Innehåll ATT LOGGA IN I SWWWING 3 Inloggningsrutan 3 GRÄNSSNITTET 4 Filhanteraren 4 Content Management 4 Verktyget Notify - Dags att uppdatera 4 SKAPA OCH REDIGERA

Läs mer

Kursvärdering. Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar.

Kursvärdering. Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar. Kursvärdering Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar. Här finns även tips på några olika sätt att skapa en kursvärdering

Läs mer

Snabbguide till EpiServer CMS 5. Globalt delat innehåll. Vad är globalt delat innehåll?

Snabbguide till EpiServer CMS 5. Globalt delat innehåll. Vad är globalt delat innehåll? Snabbguide till EpiServer CMS 5 Globalt delat innehåll Vad är globalt delat innehåll? Globalt delat innehåll innebär att samma information kan visas på olika ställen på webbplatsen. När du ändrar i informationen

Läs mer

Administrationsmanual för SCMS

Administrationsmanual för SCMS Administrationsmanual för SCMS Merea AB Box 69, 311 21 Falkenberg Tel: 0346-450 400 E-post: info@merea.se www.merea.se 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Skapa ny sida... 3 Skapa Nyheter...4 Redigera

Läs mer

LATHUND INNEHÅLL Inloggningslänk, Panelen Wordpress, Sidor, Nyheter Föreningssidor Bulletinen Licensierade företag Slider Formulär Menyn

LATHUND INNEHÅLL Inloggningslänk, Panelen Wordpress, Sidor, Nyheter Föreningssidor Bulletinen Licensierade företag Slider Formulär Menyn LATHUND celiaki.se 2014 06 27 INNEHÅLL Inloggningslänk, sid 2 Panelen Wordpress, sid 2 Sidor, sid 2 4 Redigera sida Skapa ny sida Ta bort sida Nyheter, sid 4 Föreningssidor, sid 5 7 Presentation och kontaktuppgifter

Läs mer

Handledning för redigering av lagsidor.

Handledning för redigering av lagsidor. Handledning för redigering av lagsidor. Hela sidan redigeras online vilket innebär att man sitter uppkopplad mot en server och utför sina kommandon. Kör igång webbläsaren och skriv in adressen: http://www.ronn.se/itw/

Läs mer

WordPress-manual Version 1.0

WordPress-manual Version 1.0 WordPress-manual Version 1.0 Inloggning När det är dags att börja jobba med era sidor kommer ni att få era inloggningsuppgifter skickade till er. Sidan ni kommer att logga in på har då adressen: www.psoriasisforbundet.se/wp-admin

Läs mer

Inledning/innehållsförteckning. Hej!

Inledning/innehållsförteckning. Hej! WORDPRESS LATHUND Inledning/innehållsförteckning Hej! Det här är en lathund för dig som har en hemsida i Möcklenföreningarnas webbportal. Vi hoppas att den ska vara till hjälp. Är det något du inte förstår

Läs mer

Manual - Introduktionskurs SiteVision

Manual - Introduktionskurs SiteVision Manual SiteVision version 5 sidan 1 Manual - Introduktionskurs SiteVision 2019-02-06 Version 5 Innehållsförteckning Logga in 2 Navigering och uppbyggnad 3 Redigera text 6 Om bilder på ale.se 9 Lägga till

Läs mer

Lathund Projektledare Jönköpingsprojektplats

Lathund Projektledare Jönköpingsprojektplats Lathund Projektledare Jönköpingsprojektplats Linda Höglund Pulsen Application AB 1 Innehållsförteckning Logga in på projektkontoret... 3 Startsida Projektkontoret... 4 Funktioner på projektkontorets startsida...

Läs mer

!!! Instruk(onsmanual. Ale kommun www.ale.se. Roll: Webbredaktör Version: 1.0 Datum: 2013-12- 02 Ansvarig: Anne Kolni

!!! Instruk(onsmanual. Ale kommun www.ale.se. Roll: Webbredaktör Version: 1.0 Datum: 2013-12- 02 Ansvarig: Anne Kolni Instruk(onsmanual Ale kommun www.ale.se Roll: Webbredaktör Version: 1.0 Datum: 2013-12- 02 Ansvarig: Anne Kolni 1 av 23 Kom i gång med Sitevision 3 Redigeringsläget i Sitevision 4 Struktur 5 Skapa en ny

Läs mer

Composer är ett verktyg för att skapa attraktivare startsidor.

Composer är ett verktyg för att skapa attraktivare startsidor. Snabbguide till EpiServer CMS 5 Composer Vad är Composer? Composer är ett verktyg för att skapa attraktivare startsidor. Verktyget är dynamiskt och går ut på att en sida byggs upp med olika block som kan

Läs mer

Om manualen inte räcker till vänligen kontakta Madeleine Rietz på ITavdelningens supportmejl

Om manualen inte räcker till vänligen kontakta Madeleine Rietz på ITavdelningens supportmejl Denna manual vänder sig till samtliga medarbetare vid Juridiska fakulteten. Varje medarbetare är själv ansvarig för att hålla sina kontaktsidor (svenska respektive engelska) samt sin kontaktinformation

Läs mer

Manual Introduktionskurs SiteVision

Manual Introduktionskurs SiteVision Manual Introduktionskurs SiteVision sidan 1 Manual Introduktionskurs SiteVision 20141125 Version 3 Innehållsförteckning Logga in 2 Redigera text 3 Om bilder på ale.se 6 Lägga till en bild 7 Lägga till

Läs mer

Ellibot 1.0. Interaktivmedia Content Management System. Publicera för webben

Ellibot 1.0. Interaktivmedia Content Management System. Publicera för webben Ellibot 1.0 Interaktivmedia Content Management System Publicera för webben Innehåll Logga in 3 Skapa en ny webbsida 4 o Publicering 5 o Information 5 o Standardfiler 6 o Innehåll 7 Hur man skapar en länk

Läs mer

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor Hemsida Lathund för medlemsföreningar 2016-12-07 Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan Varje medlemsförening har en egen sektion på scuf.se Styrelsen kan redigera sin medlemsförenings sidor, skriva

Läs mer

SLU anpassad lathund

SLU anpassad lathund SLU anpassad lathund för personpresentation i EPiServer uppdaterad 17 maj 2011 För att kunna använda CV mallen på SLU webben krävs två saker: 1. Att man är anställd på SLU och har AD behörighet. Detta

Läs mer

Verktygen i Fronter, för lärare

Verktygen i Fronter, för lärare Verktygen i Fronter, för lärare Denna manual beskriver hur man använder verktygen i Fronter och skapar innehållet, t ex nyheter, mappar och forum. Rev 2014-07-07 1 Innehållsförteckning Hitta mitt kursrum...

Läs mer

Lokala hemsidor Grundkurs

Lokala hemsidor Grundkurs Lokala hemsidor Grundkurs Inloggning 1 För att få inloggningsuppgifter till din lokalavdelning/ditt distrikt måste du höra av dig till hemsidan@skpf.se och uppge vilken mejladress vi ska skicka inloggningsuppgifter

Läs mer

Skapa en Listsida under huvudfliken Aktiviteter

Skapa en Listsida under huvudfliken Aktiviteter Skapa en Listsida under huvudfliken Aktiviteter Listsidor skapar man under diverse flikar i Navigeringsträdet. Det är den mest använda typen av sidor när det gäller: Styrelse/Funktionärer m.m.som man vill

Läs mer

Skapa innehåll. Logga in och administrera hemsidan. Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin. Byta lösenord

Skapa innehåll. Logga in och administrera hemsidan. Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin. Byta lösenord Sidan 1 av 9 Logga in och administrera hemsidan Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin Byta lösenord 2. Klicka på Profil 3. Längst nere hittar du två fält: Nytt lösenord och Bekräfta nytt lösenord. Fyll

Läs mer