54 Dnr 2014/ KS

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "54 Dnr 2014/48-106 KS"

Transkript

1

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 53 Information. Under sammanträdet informerar ordförande Lisbeth Lennartsson (C) från möte med arbetsförmedlingschef Hans Fritz och sektionschef Gregory Golding där bland annat Sigtunamodellen, ungdomsarbetslösheten och utökat samarbete diskuterades. Kommunchef Christina Madeling informerar om - rekryteringen av personalchef och näringslivsutvecklare. - att Håkan Waxegård slutat sin anställning i kommunen. - turismnätverkets och marknadsrådets fortsatta arbete. 54 Dnr 2014/ KS Årlig träff med LRFs kommungrupp. Ordförande Lisbeth Lennartsson hälsar LRFs kommungrupp för Borgholm välkomna till den årliga träffen mellan LRF-medlemmar och kommunen. Vid mötet deltar representanter från samhällsbyggnadsförvaltningen och Borgholm Energi AB. Under mötet lyfts frågor och informeras om: 1. Biogas. Renhållningschef Jörgen Ljungholm redogör för den förstudie som genomförts. 2. Utredning Jordbrukets Framtid. Eddie Forsman (M) informerar om Regionförbundets utredning om Jordbrukets Framtid i Kalmar län. Utredningen är den största som gjorts gällande jordbruket och ska vara klar under april månad Lokalproducerad mat och omlastningsstationer. 4. Råvaruproduktionen i kommunen. 5. Våtmarksarbeten. Miljöinspektör Maria Pettersson informerar om de LOVA- och LONA-projekt som är på gång i kommunen. 6. Vattenskyddsområden och hur jordbruket påverkas av dessa. Carl- Johan Eriksson påtalar att LRF vill ha dialog med Borgholm Energi AB gällande vattenskyddsområdena. Jörgen Ljungholm redogör för vad jordbruksproduktion i vattenskyddsområdet innebär. 7. Vattenförsörjning till jordbruken vid avbrott i produktionen eller läckor. Jörgen Ljungholm påtalar vikten av att jordbrukarna själva ska ha en egen reservvattentank och att hjälpa varandra vid eventuellt avbrott. 8. Kommunens servicecenter. Kommunchef Christina Madeling informerar om kommunens arbete med bemötandefrågor och presenterar servicecenters arbete. 9. Yttre hamnen utbyggnaden och lantmännens eventuella flytt till Triangeln. Vidare framhåller LRF att följande frågor är viktiga för deras medlemmar:

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 3 (6) Vattenskyddsområde värdeminskningen p g a brukningsrestriktioner. Beslut som tangerar jordbruksnäringen vikten av tidig dialog. Ny beläggning på Östra vägen. Parterna tackar för en intressant diskussion. Nästa möte planeras in under februari månad Dnr 2014/ och 2013/ KS Investering, kajrenovering i Stora Rörs hamn. Servicechef Hans Johannesson redogör vid dagens sammanträde om behovet av renovering av Stora Rörs Hamn och presenterar förslag på hur kajen skulle kunna renoveras. I tjänsteskrivelse föreslår servicechef Hans Johannesson kommunstyrelsens arbetsutskott att 1. Ta in anbud på renovering av kajen med syfte att ha renoveringen slutförd till midsommar. 2. Säga upp nuvarande arrendeavtal med båtklubben och överta driften i kommunal regi så att samtliga intäkter i hamnen går till finansiering av hamnen. 3. Upprätta nytt arrende avtal med båtklubben som enbart innefattar hamnagasinet där arrendet går till finansiering Förslagen har diskuterats med Ulf Wikström, Stora Rörs Båtsällskap, och de ställer sig positiva till förändringen av arrendet, eftersom de inte själva har möjlighet att renovera hamnen. Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrar till ekonomiavdelningen i samråd med servicechef Hans Johannesson ta in anbud på renovering av kajen i Stora Rörs hamn med syfte att ha renoveringen slutförd till midsommar, samt arbeta vidare med förslag på fondering av intäkter från kommunens hamnar för återinvestering i hamnarna enligt beslut 196/13.

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 4 (6) 56 Dnr 2014/ KS Regionalt serviceprogram (RSP) i Kalmar. Bo Lönnqvist och Christer Johansson, Regionförbundet, har begärt företräde hos arbetsutskottet för att förankra det regionala serviceprogrammet Det regionala serviceprogrammet är ett viktigt verktyg i samordningen av insatser och aktörer för att främja tillgänglighet till kommersiell och offentlig service. Detta för att skapa förutsättningar för att vistas, verka och växa i gles- och landsbygder. Det regionala serviceprogrammet ska utarbetas med hänsyn till kunskap från tidigare programperiod Programmet ska bygga på en analys av behovet i länet och ska utformas så att kontinuerlig uppföljning och utvärdering kan utföras under perioden. Programmet ska utformas för att i möjligaste mån samverka med övriga program för regional tillväxt. Det regionala serviceprogrammet ska vara inlämnat till Näringsdepartementet mars och antas av regionförbundets styrelse 7 mars. För att förankra programmet lokalt tas nu kontakt med samtliga kommuner i Kalmar län för att ge dem möjlighet att lämna synpunkter/inspel på innehållet i Kalmar läns regionala serviceprogram. En koppling sker till det under hösten avslutade projektet Service skapar tillväxt i Kalmar län och ger möjlighet att diskutera de enskilda kommunernas synpunkter på följande servicefrågor i samband med uppbyggandet av det regionala serviceprogrammet: Vad är överförbart från serviceprojektet till övriga orter i kommunen/länet? Hur jobbar kommunen idag med kommersiell service/landsbygdsfrågorna. Kontanthantering/betaltjänster? Finansieringsfrågor (exempelvis: kapital till företag, lokala initiativ)? Hur skapas dialog mellan kommunen och lokala utvecklingsgrupper och hur stöttas drivande lokala ledare? Samordning över kommungränserna? Attraktivitet, profilering, marknadsföring? Användandet av geografiskt informationssystem (GIS) i kommunen? Övriga servicefrågor som är på gång i kommunen? Under mötet framhålls också vikten av samarbete både mellan kommunerna och mellan de kommunala förvaltningarna. Parterna tackar varandra för en givande diskussion.

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 5 (6) 57 Dnr 2014/ KS Kapelluddens Camping, framtida satsning. Vid dagens sammanträde redovisar Anders Jonsson, Kapelluddens Camping, en idéskiss över hur Kapelluddens Camping skulle kunna utvecklas. Av redovisningen framgår att - Kapelluddens Camping består av ett havsnära markområde inom promenadavstånd från Borgholms Centrum och har sedan 1930 talet nyttjats som turistanläggning, campingplats och friluftsområde. Verksamheten arrenderar markområdet från Borgholms kommun och har bedrivits av samma arrendator sedan 33 år tillbaka. De senaste 15 åren har arrendatorn investerat över 50 miljoner kronor i bl a stugområde med 22 stugor, komplett badhus och gym samt ute poolområde med restaurang. - Bolaget visar positiva resultat. Verksamheterna sysselsätter ca 14 års anställda. - Kapelluddens Camping har sedan många år tillbaka haft idéer och utvecklingsförslag som har presenterats för kommunen som markägare och kommunen som myndighet. På grund av olika anledningar över tid såsom risk för mejerinedläggning, placering av Ölands Gymnasium, påbörjande av fördjupad översiktsplan, som nu äntligen närmar sig färdigställande, så har kommunen inte kunnat påbörja arbetet med de taljplan för Kapelludden. - Kapelludden i första hand vill veta om kommunen i egenskap av markägare har samma önskemål och framtidstro att utveckla området. En förutsättning för att investeringar och utveckling av anläggningen fortsätter är också att det även fortsättningsvis ska vara affärsmässigt försvarbart att driva företaget. För att uppnå detta krävs ett nytt avtal mellan parterna som möjliggör finansiering av investeringar tillsammans med markägaren eller i egen regi. - Kapelludden har som ambition att i närtid ansöka om bygglov för de 18 stugor som finns enligt avtal från år 2001 mellan markägaren och Kapelludden. Detta är godkänt i fullmäktige och dessutom har parterna förbundit sig att stugorna ska uppföras under förutsättning att erforderliga myndighetsbeslut finns. Vidare planeras även ett nytt poolområde. - Det finns en målsättning att utveckla nuvarande tennishall till en multihall som kan användas till inomhussporter, utställningar och även konsert/underhållning. Multihallen bör byggas och drivas tillsammans med kommunen eller andra företag, företag och föreningsliv. Dessutom ligger det i planeringen att uppföra gästhus som kan nyttjas som åretruntboende och/eller tillbyggnad av Badhuset med ett badhotell. Naturligtvis finns det flera tankar om framtida utveckling i samband med gemensamt politiskt gruppmöte informera-

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 6 (6) des alla närvarande politiker, vid redovisning av arbetet med den fördjupade översiktsplanen för Borgholm-Köpingsvik, om Kapelluddens idéskiss. Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott ställer sig positivt till idéskissen och möjliggörande av visionen. Vidare uppdrar arbetsutskottet till mark- och exploateringsstrateg Anders Heidenfors-Enquist i samråd med arrendatorn arbeta fram förslag till nya arrendeavtal, bl a råmarksarrende och eventuellt avtal gällande multihall liknande nuvarande badhusavtal. I avtalen ska kostnaden för framtagande av detaljplan regleras och investeringar möjliggöras. 58 Dnr 2013/ KS Fastighetsreglering, Borgholm Stora Rör 2:1 och Rörsberg 1:65 m fl. I tjänsteskrivelse föreslår mark- och exploateringsstrateg Anders Heidenfors-Enquist att kommunen, som ett led i genomförandet av lagakraftvunnen detaljplan, avstår mindre markremsor från fastigheten Stora Rör 2:1 till sju villatomter inom Rörsberg mot en ersättning om 150 kronor/kvm. Av överenskommelse med fastighetsägarna framgår att kommunen ansöker om fastighetsreglering och att förrättningskostnaderna delas så att villaägarna får betala kronor vardera för detta. Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar godkänna de förslag till ansökningar och överenskommelser om fastighetsreglering som föreligger berörande kommunens fastighet Borgholm Stora Rör 2:1 och fastigheterna Borgholm Rörsberg 1:52, 1:55, 1:60, 1:62, 1:63, 1:65 och 1:66 mot en ersättning om 150 kr/kvm. uppdra till firmatecknarna att underteckna avtalen.

266 Dnr 2015/40-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB.

266 Dnr 2015/40-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. Sammanträdesprotokoll sid 2 (7) Innehållsförteckning: 266 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 267 Amorteringsplan. 268 Fråga om genomförande av uppdrag; Lokalisering av biogasmack i

Läs mer

2011-07-05 137-141. 137 Dnr 2011/70-023 KS. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet.

2011-07-05 137-141. 137 Dnr 2011/70-023 KS. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 137 Dnr 2011/70-023 KS Anställning av ny kommunchef. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet. Eftersom kommunchef Lars Frick kommer att gå i pension vid årsskiftet

Läs mer

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om det preliminära bokslutet 2013 och det ekonomiska läget Dnr 2013/ KS

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om det preliminära bokslutet 2013 och det ekonomiska läget Dnr 2013/ KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (7) 44 Information. Kommunchef Christina Madeling informerar om de interna avtalen mellan Borgholms kommun och Borgholm Energi AB, BEAB. Bolagets presidium bjuds in till ett

Läs mer

123 Dnr 2014/119-253 KS. Information, försäljning av kommunens HSB-lägenheter.

123 Dnr 2014/119-253 KS. Information, försäljning av kommunens HSB-lägenheter. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (12) 123 Dnr 2014/119-253 KS Information, försäljning av kommunens HSB-lägenheter. Socialchef Ewa Ekman och IFO-chef Hillevi Österbo har begärt företräde till dagens sammanträde

Läs mer

192 Dnr 2013/ KS. Uppföljningsmöte, samhällsbyggnadsnämnden.

192 Dnr 2013/ KS. Uppföljningsmöte, samhällsbyggnadsnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (9) 191 Information Kommunchef Christina Madeling informerar om att personalchef Krister Kronzell begärt och beviljats 50 % tjänstledighet. Frågan om delegation av personalchefens

Läs mer

1 Dnr 2014/ KS. Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014.

1 Dnr 2014/ KS. Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (5) 1 Dnr 2014/59-805 KS Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014. Riksidrottsstyrelsen har beslutat att från och med 1 januari 2014 införa nya föreskrifter vad gäller

Läs mer

31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning

31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) Innehållsförteckning 31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning 33 Utdelning

Läs mer

1 Dnr 2012/32-318 KS. Vägbidrag 2012, turistvägar och enskilda vägar.

1 Dnr 2012/32-318 KS. Vägbidrag 2012, turistvägar och enskilda vägar. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (10) 1 Dnr 2012/32-318 KS Vägbidrag 2012, turistvägar och enskilda vägar. Vid kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde 2012-12-11 redovisade ekonom Caroline Johansson att

Läs mer

240 Dnr 2014/208-031 KS

240 Dnr 2014/208-031 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 240 Dnr 2014/208-031 KS Deltagande i utlandskonferens. Kommunstyrelsens arbetsutskott godkänner att näringslivsutvecklare Henrik Linnarsson deltar i studieresa tillsammans

Läs mer

Vidare meddelar kommunchef Christina Madeling att en mark- och exploateringsingenjör. 205 Dnr 2012/65-055 KS. Bredbandsstrategi för Borgholms kommun.

Vidare meddelar kommunchef Christina Madeling att en mark- och exploateringsingenjör. 205 Dnr 2012/65-055 KS. Bredbandsstrategi för Borgholms kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (15) 204 Information. Kommunchef Christina Madeling bjöd 2013-09-16 in till Samverkansmöte angående asylförläggningar i Borgholms kommun. Inbjudna var Migrationsverket, länsstyrelsen,

Läs mer

Överenskommelse om finansiering inför regionbildning 2019

Överenskommelse om finansiering inför regionbildning 2019 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2018-09-25 10 (21) Ks 320 Överenskommelse om finansiering inför regionbildning 2019 Dnr 2018/254-010 Landstinget i Kalmar län har hos regeringen ansökt om ändring

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(12)

Sammanträdesprotokoll Sida 1(12) Sammanträdesprotokoll Sida 1(12) Plats och tid Tunasalen, måndagen den 12 december 2016 kl 13:00-16:00 Beslutande Ledamöter Helen Nilsson (S), Ordförande Tomas Peterson (M), 1:e vice ordförande Ingela

Läs mer

113 Dnr 2013/176-822 KS. Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering

113 Dnr 2013/176-822 KS. Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 113 Dnr 2013/176-822 KS Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering av uppdrag. lyfts ärendet för diskussion. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrog

Läs mer

108 Dnr 2012/ och 2012/ KS. Avsiktsförklaring, park- och nöjesrestaurang m m i Societetsparken, del av Borgholm 11:1.

108 Dnr 2012/ och 2012/ KS. Avsiktsförklaring, park- och nöjesrestaurang m m i Societetsparken, del av Borgholm 11:1. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 108 Dnr 2012/110-261 och 2012/121-261 KS Avsiktsförklaring, park- och nöjesrestaurang m m i Societetsparken, del av Borgholm 11:1. Till dagens sammanträde finns avsiktsförklaring

Läs mer

18 Dnr 2013/20-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi.

18 Dnr 2013/20-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (8) 18 Dnr 2013/20-012 KS Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi. Till dagens sammanträde är presidiet i Borgholm Energi AB inbjudna för information och diskussion

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 24 oktober 2012 kl. 13:00-15:30.

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 24 oktober 2012 kl. 13:00-15:30. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 24 oktober 2012 kl. 13:00-15:30. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Organisationsstruktur, projektutvecklare.

Organisationsstruktur, projektutvecklare. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 252 Information. Ordförande Lisbeth Lennartsson (C) informerar att hittills har 250 flyktingar kommit till Lundegård och 85 till Kapelludden. Det är i dagsläget inte så

Läs mer

Godkännande av arrendeavtal mellan Kalmar kommun och Kalmar Golfklubb på del av fastigheterna Kläckeberga 10:1 och 10:2 m.fl.

Godkännande av arrendeavtal mellan Kalmar kommun och Kalmar Golfklubb på del av fastigheterna Kläckeberga 10:1 och 10:2 m.fl. TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Klara Johansson 2015-10-21 KS 2015/0927 50265 Kommunfullmäktige Godkännande av arrendeavtal mellan Kalmar kommun och Kalmar Golfklubb på del av fastigheterna

Läs mer

161 Dnr 2014/29-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmötet, Borgholm Energi AB.

161 Dnr 2014/29-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmötet, Borgholm Energi AB. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (9) 161 Dnr 2014/29-012 KS Uppföljnings- och avstämningsmötet, Borgholm Energi AB. Till dagens sammanträde är Borgholm Energis presidium tillsammans med vd och ekonomiansvarig

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Charlotte Wachtmeister (M), ordf. Karl-Erik Kruse (S) Lennart Pettersson (C)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Charlotte Wachtmeister (M), ordf. Karl-Erik Kruse (S) Lennart Pettersson (C) Tillväxt- och samhällsbyggnadsutskottet 1 Plats och tid Kommunhuset, kl 13.30 15.35 Beslutande Charlotte Wachtmeister (M), ordf. Karl-Erik Kruse (S) Lennart Pettersson (C) Övriga deltagare Plan- och bygglovsarkitekt

Läs mer

r----'.:'":":"=~--!;.ko~m:!!munstyrelsen ANKOM J.. K d I d SÖDERTÅLJE KOMMUNar, a ommun e snamn \"4-/t

r----'.:'::=~--!;.ko~m:!!munstyrelsen ANKOM J.. K d I d SÖDERTÅLJE KOMMUNar, a ommun e snamn \4-/t Ärende 7 Södertälje kommun TJÄNSTESKRIVELSE 2017-03-24 Samhällsbyggnadskontoret r----'.:'":":"=~--!;.ko~m:!!munstyrelsen ANKOM J.. K d I d SÖDERTÅLJE KOMMUNar, a ommun e snamn 2017-04- 2 5 \"4-/t Dnr..

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Lindeman, kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 09.00 10:15 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C) Mats Andersson (M) Torgny Larsson (S) Stefan Larsson, kommunchef Jörgen Prahl, samhällsbyggnadschef

Läs mer

Ansökan om kommunal medfinansiering av gästbrygga i Långviks fiskehamn på Möja

Ansökan om kommunal medfinansiering av gästbrygga i Långviks fiskehamn på Möja Tjänsteskrivelse 2016-09 - 07 Handläggare Daniel Nilsson Utredningsenheten Diarienummer 14KS/0541 Kommunstyrelsen Ansökan om kommunal medfinansiering av gästbrygga i Långviks fiskehamn på Möja Förslag

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset den 14 januari 2014 kl. 08.00 14.45 ande Övriga närvarande Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Curt-Rune Roos

Läs mer

Bolagsordning och ägardirektiv för Smedjebacken Energi AB

Bolagsordning och ägardirektiv för Smedjebacken Energi AB Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Fastställd av Kf 8 Den 2018-02-19 8 Dnr 2018/00028 Bolagsordning och ägardirektiv för Smedjebacken Energi AB Kommunfullmäktiges beslut 1. Smedjebacken

Läs mer

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om kommunens aktuella åtaganden vad gäller investeringsbudget, skulder m m.

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om kommunens aktuella åtaganden vad gäller investeringsbudget, skulder m m. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (10) 222 Information från verksamheten. Kommunchef Christina Madeling informerar om att - arbetsgruppen för utveckling av yttre hamnen kommer att ha sitt första möte 8 september

Läs mer

Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Åsnen, Torggatan 12, Tingsryd. Ärende Föredragande Anteckningar tjänsteman

Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Åsnen, Torggatan 12, Tingsryd. Ärende Föredragande Anteckningar tjänsteman KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT KALLELSE/ UNDERRÄTTELSE Tid: Tisdagen den 11 september 2018, kl. 08.30 Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Åsnen, Torggatan 12, Tingsryd Ärende Föredragande Anteckningar

Läs mer

266 Dnr 2014/226-106 KS

266 Dnr 2014/226-106 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (7) 266 Dnr 2014/226-106 KS Information; utökat driftåtagande. IT-chef Niklas Palmquist informerar om det uppdrag han i egenskap av gemensam IT-chef erhållit av Mörbylånga kommun

Läs mer

47 Dnr 2016/ KS. Ansökan om årligt stöd, utbildningsinsatser och studiebesök för nämndemän. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar

47 Dnr 2016/ KS. Ansökan om årligt stöd, utbildningsinsatser och studiebesök för nämndemän. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar Sammanträdesprotokoll sid 2 (8) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 47 Ansökan om årligt stöd, utbildningsinsatser och studiebesök för nämndemän. 48 Information om

Läs mer

Rapport kommundialoger

Rapport kommundialoger 2014-03-06 Rapport kommundialoger Inom ramen för projektet Service Skapar Tillväxt och framtagandet av det regionala serviceprogrammet. Processledarna Christer Johansson och Bo Lönnquist har träffat samtliga

Läs mer

61 Dnr 2012/134-212 KS. Fördjupad översiktsplan Byxelkrok; godkännande för granskning.

61 Dnr 2012/134-212 KS. Fördjupad översiktsplan Byxelkrok; godkännande för granskning. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 61 Fördjupad översiktsplan Byxelkrok; godkännande för granskning. 62 Information; Ölands Gymnasium. 63 Information; Borgholms 200-års jubileum. 64 Utdelning 2014; ändring

Läs mer

Motion om att samordna resurser på landsbygden och upphandla Lokala Utförare (LUT:are)

Motion om att samordna resurser på landsbygden och upphandla Lokala Utförare (LUT:are) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT 13 (24) Sammanträdesdatum 2012-05-02 118 Dnr 2011/183 Motion om att samordna resurser på landsbygden och upphandla Lokala Utförare (LUT:are) INLEDNING

Läs mer

Rapport avseende de uppdrag som redovisats som ej verkställda i ärende om Redovisning från nämnderna enligt 3 kap 15 kommunallagen

Rapport avseende de uppdrag som redovisats som ej verkställda i ärende om Redovisning från nämnderna enligt 3 kap 15 kommunallagen Östen' n Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-02-04 AU 2:10 Dnr. KS 2014/0372-01 Rapport avseende de uppdrag som redovisats som ej verkställda i ärende om Redovisning från nämnderna

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mats Begnert KS 2018/ Rev

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mats Begnert KS 2018/ Rev TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Mats Begnert 2018-08-15 KS 2018/0755 0480-450 084 Rev. 2018-12-18 Kommunstyrelsen Medborgarförslag om att kommunen arrenderar ut en del av den mark Kalmar

Läs mer

112 Dnr 2012/195-020 KS

112 Dnr 2012/195-020 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 112 Dnr 2012/195-020 KS Lönerevision 2013. Personalchef Krister Kronzell redogör för årets lönerevision. Det noteras att 3 % är budgeterat i löneökning för år 2013 och

Läs mer

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 0791/17. Stadsutveckling Bo Carlryd Telefon E-post:

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 0791/17. Stadsutveckling Bo Carlryd Telefon E-post: Tjänsteutlåtande Utfärdat 2017-05-08 Diarienummer 0791/17 Stadsutveckling Bo Carlryd Telefon 031-368 03 29 E-post: bo.carlryd@stadshuset.goteborg.se Upplåtelse med arrende av del av fastigheten Sannegården

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 11 december 2008 kl. 13:00. 3. Samarbetsavtal Bokningscentralen i Hälsingland.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 11 december 2008 kl. 13:00. 3. Samarbetsavtal Bokningscentralen i Hälsingland. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsen KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Tid: Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 11 december 2008 kl. 13:00. 1. Val av justerare. 2. Ekonomirapport.

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 38 Dnr KS/2018:60. Beslutsunderlag - Missiv PM RUS Underlag RUS-processen

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 38 Dnr KS/2018:60. Beslutsunderlag - Missiv PM RUS Underlag RUS-processen Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2018-02-26 1 (1) Sida 38 Dnr KS/2018:60 Framtagande av Regional utvecklingsstrategi för Östergötland, RUS Bakgrund Region Östergötland har

Läs mer

Ett enat Bohuslän - avsiktsförklaring kring besöksnäringen

Ett enat Bohuslän - avsiktsförklaring kring besöksnäringen STRÖMSTADS KOMMUN ÄRENDE Sida 4 (15) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-02-27 Kf Ks 13 Au 34 Dnr Ks/ 2013-0474 Ett enat Bohuslän - avsiktsförklaring kring besöksnäringen Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

1 Dnr 2014/187-556 KS. Vedkajen i Borgholm, upphandling tilldelningsbeslut gällande renovering.

1 Dnr 2014/187-556 KS. Vedkajen i Borgholm, upphandling tilldelningsbeslut gällande renovering. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (8) 1 Dnr 2014/187-556 KS Vedkajen i Borgholm, upphandling tilldelningsbeslut gällande renovering. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade 2014-08-12 190 att uppdra till ekonomiavdelningen

Läs mer

Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden diarienummer 5725/14

Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden diarienummer 5725/14 Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2017-03-20 diarienummer 5725/14 Fastighetsavdelningen Eric Hall telefon 368 11 47 e-post: eric.hall@fastighet.goteborg.se Upplåtelse med arrende av del av fastigheterna

Läs mer

32 Dnr 2016/ KS. Budget 2018; kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott taxor och avgifter.

32 Dnr 2016/ KS. Budget 2018; kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott taxor och avgifter. Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) 32 Dnr 2016/246-041 KS Budget 2018; kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott taxor och avgifter. Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott diskuterar tillsammans med

Läs mer

157 Dnr KS. Workshop framtagande av varumärke. Kommunstyrelsen uppdrar till kommunstyrelsens arbetsutskott. 158 Dnr 2014/ KS

157 Dnr KS. Workshop framtagande av varumärke. Kommunstyrelsen uppdrar till kommunstyrelsens arbetsutskott. 158 Dnr 2014/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning: 157 Workshop framtagande av varumärke, uppdrag.. 158 Bemyndigande att teckna avtal, firmatecknare.. 159 Bemyndigande att teckna bankmedel, fondmedel

Läs mer

Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Sickan Palm (kd) Tommy Johansson (s) Åke Hedvall (s) Lars Alderfors (fpl) Maila Pettersson (sp)

Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Sickan Palm (kd) Tommy Johansson (s) Åke Hedvall (s) Lars Alderfors (fpl) Maila Pettersson (sp) SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Gustaf Adolfssalen, kl 13.30 16.15 Beslutande Närvarande ersättare Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Sickan Palm (kd) Tommy Johansson (s) Åke

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : 1 av 8 Plats och tid Äppelkriget i kommunhuset, den, kl. 08.00-08.55 Beslutande Övriga närvarande Magnus Björkman (M), ordförande Torgny Larsson (S) Leif Sandberg (C) Kommunchef Göran Clausson. VA-chef

Läs mer

Ansökan om att bilda regionkommun i Kalmar län yttrande Dnr 2015/

Ansökan om att bilda regionkommun i Kalmar län yttrande Dnr 2015/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 9 (36) 2016-01-25 Kf Ks Ansökan om att bilda regionkommun i Kalmar län yttrande Dnr 2015/309-010 Landstingsfullmäktige beslutade den 3 juni 2015 att tillsammans

Läs mer

Roland Mattsson (M) Stig-Arne Helmersson (C) Hilbert Eliasson (S) Hilbert Eliasson. Lennart Petersson. Roland Mattsson.

Roland Mattsson (M) Stig-Arne Helmersson (C) Hilbert Eliasson (S) Hilbert Eliasson. Lennart Petersson. Roland Mattsson. Plats och tid Kommunhuset, Långö, Kungshamn, den 1 mars 2017 kl. 08.30-12.30 Beslutande Roland Mattsson (M) Stig-Arne Helmersson (C) Hilbert Eliasson (S) Övriga deltagare Göran Säwe, fastighetschef 10-11

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Återkallelse av serveringstillståndet för Viljan finns i Arvika AB med serveringsställe Restaurang September med adress Kyrkogatan 38 i Arvika

Återkallelse av serveringstillståndet för Viljan finns i Arvika AB med serveringsställe Restaurang September med adress Kyrkogatan 38 i Arvika Protokoll Kommunstyrelsen den 14 november 2005 Ks 131 Dnr KS03/470 702 Återkallelse av serveringstillståndet för Viljan finns i Arvika AB med serveringsställe Restaurang September med adress Kyrkogatan

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-06-19 145 Tid 8.30-10.15 Plats Stadshuset Omfattning 140-148 ande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 17 april 2012 kl. 8:30 09:30 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 45-49 ande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anna Thore (MP) Anders Andersson (C)

Läs mer

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 2014-01-17 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 20 januari 2014, klockan 08.00 09.05 Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) Patrik Boström

Läs mer

Information, förändrad taxekonstruktion VA. 264 Dnr 2015/ KS. 265 Dnr 2012/ KS

Information, förändrad taxekonstruktion VA. 264 Dnr 2015/ KS. 265 Dnr 2012/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning: (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 263 Information, förändrad taxekonstruktion VA. 264 Information, fastighetsfunktionen. 265 Tilldelningsbeslut;

Läs mer

Utbyggnad av öppet stadsnät i Ale kommun innefattande försäljning av kommunalt fibernät och samverkansavtal

Utbyggnad av öppet stadsnät i Ale kommun innefattande försäljning av kommunalt fibernät och samverkansavtal TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Sektor kommunstyrelsen Diarienummer: KS.2015.266 Datum: 2015-09-24 Administratör Per Persson E-post: per.persson@ale.se Kommunstyrelsen Utbyggnad av öppet stadsnät i Ale kommun innefattande

Läs mer

83 Dnr 2013/73-829 KS. Uppsägning av upplåtelse - och skötselavtal med IFK Borgholm.

83 Dnr 2013/73-829 KS. Uppsägning av upplåtelse - och skötselavtal med IFK Borgholm. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (5) 82 Information, kommunchefen. Kommunchef Christina Madeling informerar om - rekryteringsbehovet på kommunledningskontoret. - servicecenter. - arbetet med att få människor

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid: 17.05 17.30 Beslutande Ewa-Leena Johansson (S) Ingemar Javinder (S) Wiveca Stopp (S) Gert Stark (S) Ulla Kalander-Karlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2019-06-17 1 () Plats och tid Kommunhuset, KS-salen klockan, 12.45 13.15 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Catarina Pettersson (S) Anna Gunstad Bäckman

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Bertil Dahl (v) Anders Andersson. Birgitta Elfström (s) Inger Hilmansson (fp) 53-57

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Bertil Dahl (v) Anders Andersson. Birgitta Elfström (s) Inger Hilmansson (fp) 53-57 KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-03-04 46 Tid 8.30-10.10 Plats Stadshuset Omfattning 50-57 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Bertil Dahl (v)

Läs mer

Kommittédirektiv. Stöd till kommersiell service i särskilt utsatta glesbygdsområden. Dir. 2014:4. Beslut vid regeringssammanträde den 23 januari 2014

Kommittédirektiv. Stöd till kommersiell service i särskilt utsatta glesbygdsområden. Dir. 2014:4. Beslut vid regeringssammanträde den 23 januari 2014 Kommittédirektiv Stöd till kommersiell service i särskilt utsatta glesbygdsområden Dir. 2014:4 Beslut vid regeringssammanträde den 23 januari 2014 Sammanfattning En särskild utredare ska undersöka förutsättningarna

Läs mer

Claes Litsner (S) och Anders Eskhult (C) yrkar bifall till det utsända förslaget till beslut.

Claes Litsner (S) och Anders Eskhult (C) yrkar bifall till det utsända förslaget till beslut. Kommunstyrelsen Utdrag ur PROTOKOLL - OJUSTERAT 2015-06-01 106 Remiss om Region Uppsala Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att tillstyrka att Landstinget i Uppsala län ansöker hos

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2008-05-06 kl. 08.30-11.30. Per-Inge Pettersson

Sessionssalen, Hultsfred 2008-05-06 kl. 08.30-11.30. Per-Inge Pettersson 1(12) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-11.30 Beslutande Bo Bergman, s Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef

Läs mer

Kallelse till sammanträde med Kommunstyrelsen

Kallelse till sammanträde med Kommunstyrelsen 1 Kallelse till sammanträde med Kommunstyrelsen Datum: Måndagen den 13 juli 2015 Plats och tid: Astrakanen, kl. 09:00 Ärendemening Handläggare Beslutsinstans Upprop 1. Val av justeringsperson KS 2 2. Godkännande

Läs mer

Kommunchef Christina Madeling informerar att - marknadsföringsmaterial har köpts in för att användas bl a vid Youngster.

Kommunchef Christina Madeling informerar att - marknadsföringsmaterial har köpts in för att användas bl a vid Youngster. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (12) 144 Information. Kommunchef Christina Madeling informerar att - marknadsföringsmaterial har köpts in för att användas bl a vid Youngster. - den tilltänkta nya personalchefen

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-16.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Per-Inge Pettersson, C Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 2015-04-13 42-62 KOMMUNFULLMÄKTIGE

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 2015-04-13 42-62 KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) Innehållsförteckning: 42 Godkännande av kungörelse. 43 Godkännande av dagordning. 44 Politiska uppdrag; ny M-ersättare och V-ersättare, kommunfullmäktige 2014-2018. 45

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och tid Sammanträdesrum Majberget, kommunkontoret i Bengtsfors, klockan 14.00 15.15 Beslutande Ledamöter Per Eriksson (s) ordförande Per Jonsson (c) 1:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-12-03. 1 Revisorernas årliga övergripande granskning 2013 KS 13/242. 2 Information till kommunstyrelsen KS 13/6

Sammanträdesdatum 2013-12-03. 1 Revisorernas årliga övergripande granskning 2013 KS 13/242. 2 Information till kommunstyrelsen KS 13/6 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-12-03 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 3 december 2013, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Revisorernas

Läs mer

Slutkonferens Bygd o stad i balans

Slutkonferens Bygd o stad i balans Slutkonferens Bygd o stad i balans VISION för landsbygden Möjligheternas Örnsköldsvik- en hållbar och tillgänglig landsbygd för företag att verka i och för människor att leva i och besöka. Bygd och stad

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2019-09-23 126 Svar på motion (S) Anslut Vallentuna kommun till Leader, ett program för lokalt ledd utveckling på landsbygden (KS 2019.194) Beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Trafikupphandling Västerviks Biogas AB Dnr 2014/16-052

Trafikupphandling Västerviks Biogas AB Dnr 2014/16-052 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 25 (31) 2015-11-30 Kf Ks 358 Trafikupphandling Västerviks Biogas AB Dnr 2014/16-052 Vd för Västervik Biogas AB redogör i skrivelse 10 november 2015 för Kalmar Länstrafiks

Läs mer

Måluppfyllelse Resecentrum Mark och Exploatering

Måluppfyllelse Resecentrum Mark och Exploatering Måluppfyllelse 2018 Resecentrum Mark och Exploatering Innehåll 1 Uppfyllelse av uppdrag 3 2 Efterlevnad av det fastställda kommunala ändamålet 3 3 Efterlevnad av de kommunala befogenheterna 3 4 Efterlevnad

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (14) 2014-03-18 59-80 KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT. Ilko Corkovic

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (14) 2014-03-18 59-80 KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT. Ilko Corkovic SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (14) Plats och tid Stadshuset, KS-rummet, klockan 08:00-12:00. ande Lisbeth Lennartsson, ordförande (C) Eddie Forsman (M) Ilko Corkovic (S) Övriga närvarande Marie-Louise Johansson,

Läs mer

LOKAL SERVICEPLAN FÖR VANSBRO KOMMUN

LOKAL SERVICEPLAN FÖR VANSBRO KOMMUN LOKAL SERVICEPLAN FÖR VANSBRO KOMMUN 2008-2012 Fastställd av kommunfullmäktige2008-09-29 65 Dnr: KS 2007/361 Innehållsförteckning: 1. Sammanfattning... 3 2. Uppdraget... 4 3. Övergripande mål... 4 4. Syfte

Läs mer

Förslag till riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Antagande

Förslag till riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Antagande Kommunfullmäktige Utdrag ur SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sid 54 Dnr KS 2015-306 Dpl 23 Förslag till riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Antagande Enligt ny lagstiftning

Läs mer

Avtal om fastighetsreglering Kilenkrysset AB del av Gorsinge 1:1 och Gorsinge 1:20

Avtal om fastighetsreglering Kilenkrysset AB del av Gorsinge 1:1 och Gorsinge 1:20 TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr KS/2016:750-256 Mark- och exploateringsenheten 2017-01-02 1/4 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Avtal om fastighetsreglering Kilenkrysset AB del av Gorsinge 1:1 och Gorsinge 1:20

Läs mer

Sammanfattande redogörelse av genomförda dialoger med länets kommuner om en eventuell regionbildning i Stockholms län.

Sammanfattande redogörelse av genomförda dialoger med länets kommuner om en eventuell regionbildning i Stockholms län. Stockholms läns landsting 1(6) Landstingsstyrelsens förvaltning Landstingsdirektörens stab TJÄNSTEUTLÅTANDE Handläggare: Clara Wahren Regionbildning i Stockholms län Ärendebeskrivning Landstingsstyrelsens

Läs mer

Vidare framhålls vikten av att ägardirektiven gällande kommunens bolag revideras.

Vidare framhålls vikten av att ägardirektiven gällande kommunens bolag revideras. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (13) 222 Information. Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar - från ekonomichefsmöte bland annat med en föreläsning gällande ledning och styrning av kommunens bolag. -

Läs mer

49 Dnr 2013/55-403 KS

49 Dnr 2013/55-403 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (12) 48 Information, kommunchefen. Kommunchef Christina Madeling informerar om - arbetet för att stärka fullmäktiges roll och redogör för framtagna balanserade styrkort utifrån

Läs mer

Plats och tid: Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 14 januari 2004, klockan 13.00 16.00

Plats och tid: Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 14 januari 2004, klockan 13.00 16.00 1(15) Plats och tid: Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 14 januari 2004, klockan 13.00 16.00 Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Bo Johansson (kd) Leif A Westbom Edgardo Varas (v) Zaid

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-03-04 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-10.30, 11.00-11.20. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande 14-21 Christin Löfstrand (V) vice ordförande Pär

Läs mer

Köpeavtal för del av Strängnäs 3:1 Sthlm 08 Entreprenad AB

Köpeavtal för del av Strängnäs 3:1 Sthlm 08 Entreprenad AB TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr KS/2012:77-254 Mark- och exploateringsenheten 2017-09-08 1/3 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Köpeavtal för del av Strängnäs 3:1 Sthlm 08 Entreprenad AB Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sofie Loirendal

Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sofie Loirendal Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) Plats och tid Stadshuset, KS-rummet, klockan 08:30-09:30. ande Ilko Corkovic, ordförande (S) Sofie Loirendal (FÖL) Marcel van Luijn (M) Övriga närvarande Marie-Louise Johansson,

Läs mer

Handlingar Utdrag ur samhällsbyggnadsnämndens protokoll den 23 augusti 2017, 154. Samhällsbyggnadskontorets skrivelse den 23 augusti 2017.

Handlingar Utdrag ur samhällsbyggnadsnämndens protokoll den 23 augusti 2017, 154. Samhällsbyggnadskontorets skrivelse den 23 augusti 2017. UTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2017-09-19 Kommunstyrelsens arbetsutskott 106 Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L): Skapa fler ställplatser för husbilar! Dnr KS 2017/0567 Handlingar Utdrag ur samhällsbyggnadsnämndens

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt Protokoll Ks 1165/2011 Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt Datum: 2012-06-19 Klockan: 09.00 11.15 Plats: Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Lennart Bondeson (KD) Fisun Yavas (S) Peter

Läs mer

Kommunchef Christina Madeling informerar - att rekrytering av destinationsutvecklare pågår. - från Integrationsdagen i Kalmar.

Kommunchef Christina Madeling informerar - att rekrytering av destinationsutvecklare pågår. - från Integrationsdagen i Kalmar. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (10) 127 Information. Kommunchef Christina Madeling informerar - att rekrytering av destinationsutvecklare pågår. - från Integrationsdagen i Kalmar. Eddie Forsman (M) informerar

Läs mer

Ung företagsamhet Värmland, ansökan om verksamhetsbidrag för år 2006

Ung företagsamhet Värmland, ansökan om verksamhetsbidrag för år 2006 Protokoll Kommunstyrelsen den 16 januari Ks 3 Dnr KS05/537 141 Ung företagsamhet Värmland, ansökan om verksamhetsbidrag för år 2006 Ung företagsamhet är en ideell organisation som jobbar med ett utbildningskoncept

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

Samarbetsavtal. mellan Östhammars kommun och Upplandsbygd Ideell förening

Samarbetsavtal. mellan Östhammars kommun och Upplandsbygd Ideell förening Sidan 1 av 7 Samarbetsavtal mellan Östhammars kommun och Upplandsbygd Ideell förening 1. Parter Östhammars kommun, org. nr. 212000-0290, nedan kallad Östhammars kommun. Upplandsbygd Lokalt Ledd Utveckling

Läs mer

Remiss om investeringsbidrag

Remiss om investeringsbidrag TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Elisabeth Karlsson 2012-10-16 KS 2012/0632 0480-45 00 83 Kommunstyrelsens arbetsutskott Remiss om investeringsbidrag Förslag till beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott 151-170

Regionstyrelsens arbetsutskott 151-170 154 /1983 Bildande av samrådsgrupp s arbetsutskott föreslår regionstyrelsen besluta att 1. Utse och Carina Ödebrink till ordinarie ledamöter i den samrådsgrupp som Sveriges Kommuner och Landsting avser

Läs mer

Ing-Britt Andersson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Ing-Britt Andersson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2013-06-24 1 (8) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa, sammanträdesrum Sjön 2013-06-24 klockan 14.00-17.10 Beslutande: Pia Tingvall (C), ordförande Pär-Anders Olovsson (C) Pontus Wessman

Läs mer

Region Skåne Näringsliv

Region Skåne Näringsliv Region Skåne Näringsliv Ulf Kyrling Näringslivsutvecklare Tel: +46 40 675 34 16 Mail: ulf.kyrling@skane.se Datum 2015-07-08 1 (6) YTTRANDE från Region Skåne 2015-07-08 Ert dnr: N2015/2989/HL Näringsdepartementet

Läs mer

Uppföljnings- och avstämningsmöte, socialnämndens arbetsutskott. 151 Dnr 2015/129-012 KS

Uppföljnings- och avstämningsmöte, socialnämndens arbetsutskott. 151 Dnr 2015/129-012 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (7) Innehållsförteckning: 151 Uppföljnings- och avstämningsmöte, socialnämndens arbetsutskott. 152 Information; åtgärder duschutrymmen; sporthallen, Viktoriaskolan. 153 Rekrytering,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21

Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21 Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf Söhrman Peter

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 153 Tilldelningsbeslut och begäran om anvisning av medel, förskola i Parkvillan. 154 Yttrande över

Läs mer

Skyttecentrum. Tjänsteskrivelse Kartor. Sammanfattning av ärendet. Beslutsunderlag TJÄNSTESKRIVELSE. Tekniska nämnden. Diarienummer: TN

Skyttecentrum. Tjänsteskrivelse Kartor. Sammanfattning av ärendet. Beslutsunderlag TJÄNSTESKRIVELSE. Tekniska nämnden. Diarienummer: TN 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2016-12-06 Tekniska nämnden Samhällsbyggnadskontoret Skyttecentrum Diarienummer: TN-2016-00705 Sammanfattning av ärendet Södertälje kommun arrenderar ut mark till sju olika

Läs mer

Kommunledningsutskottet

Kommunledningsutskottet 1(11) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 11.50 Beslutande Kent Ingvarsson (M) Hans Sabelström (C) Malin Hedberg (S) Sven-Åke Svensson (KD) Anette Håkansson (FP) Bength Andersson (S)

Läs mer

1. Godkänna att Socialnämnden förhyr lokal om 363 kvm på Solskiftesvägen 3A av Armada Fastighets AB.

1. Godkänna att Socialnämnden förhyr lokal om 363 kvm på Solskiftesvägen 3A av Armada Fastighets AB. Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-1 1-12 AU 9:20 Dnr. KS 2014/0309-133 Lokal för bostad för ensamkommande barn Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen beslutar 2. Finansiering

Läs mer

Markanvisningsavtal JW Bostad Kv. Andromeda och Karlavagnen

Markanvisningsavtal JW Bostad Kv. Andromeda och Karlavagnen TJÄNSTEUTLÅTANDE Samhällsbyggnadskontoret Dnr KS/2012:77-254 Mark- och exploateringsenheten 2018-10-04 1/3 Handläggare Jörgen Altin Markanvisningsavtal JW Bostad Kv. Andromeda och Karlavagnen Förslag till

Läs mer