ADSORPTIONSAVFUKTARE CTR LKV 1000XT BRUKSANVISNING

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ADSORPTIONSAVFUKTARE CTR LKV 1000XT BRUKSANVISNING"

Transkript

1 ADSORPTIONSAVFUKTARE CTR LKV 1000XT BRUKSANVISNING

2 Innehåll Användningsområde... 3 Tillverkningsdirektiv... 3 Säkerhetsinformation... 4 Relativ fuktighet och dess påverkan på material... 5 Hur man väljer avfuktningsteknik... 5 Hur avfuktaren arbetar... 6 Leveranskontroll... 7 Översikt, reglage och don... 8 Installation... 9 Transport Underhåll och service Tillbehör och förbrukningsdetaljer Felsökning Tekniska data Corroventa Avfuktning AB (17)

3 Bruksanvisning CTR LKV 1000XT Användningsområde CTR LKV 1000XT är en adsorptionsavfuktare med luftkyld kondensor, utvecklad och avsedd för bygg- och vattenskadetorkning. Med sin inbyggda automatiska pump är den idealisk för jourskador och byggavfuktning eller andra tillfällen då det är svårt att föra ut våtluft från en vanlig adsorptionsavfuktare. Genom användning av adsorptionsprincipen fungerar CTR LKV 1000XT även vid låga temperaturer och genom kylningen av våtluften tillför den rummet cirka 3kW värme. I likhet med Corroventas alla övriga maskiner är CTR LKV 1000XT mycket energieffektiv och robust i sin konstruktion vilket borgar för en lång livslängd. Avfuktaren är mycket enkel både att använda och att underhålla. Egenskaper: Energieffektiv Servicevänlig Hög kapacitet Tid/kWh-räknare Robust Tillverkningsdirektiv Avfuktare CTR LKV 1000XT är CE-märkt. Ansvarsfriskrivning Felaktig installation och/eller felaktigt handhavande kan medföra egendomsskador såväl som personskador. Tillverkaren påtar sig inget ansvar för skador som uppkommer till följd av att dessa anvisningar inte följs, att maskinen inte brukats på avsett vis. Sådana skador omfattas inte av garantin. Garantin gäller för skador på maskinen orsakade av material eller tillverkningsfel och täcker ej följdfel. Garantin gäller ej för förbrukningsartiklar eller för normalt slitage. Det åligger köparen att inspektera varan vid leverans och att vid användning säkerställa dess funktion enligt instruktion i manual. Förändringar eller modifieringar av maskinen får ej utföras utan skriftligt tillstånd av Corroventa Avfuktning AB. Produkten, tekniska data och/eller installations- och driftanvisningar kan ändras utan föregående meddelande. Denna bruksanvisning innehåller information som skyddas av lagar om upphovsrätt. Ingen del av detta dokument får kopieras, lagras i ett system för informationslagring eller överföras i någon form eller på något sätt utan Corroventa Avfuktning AB:s skriftliga medgivande. Eventuella kommentarer angående innehållet i detta dokument skickas till: Corroventa Avfuktning AB Tel Mekanikervägen 3 Fax Bankeryd E-post mail@corroventa.se Sverige Corroventa Avfuktning AB (17)

4 Säkerhetsinformation Denna apparat är inte avsedd att användas av personer med nedsatt fysisk, psykisk eller sensorisk förmåga eller som saknar erforderliga kunskaper eller erfarenhet såvida de inte övervakas eller instrueras av annan person med ansvar för deras säkerhet. Barn får endast använda apparaten under en vuxen persons överinseende för att säkerställa att apparaten inte används som en leksak. Elektriska installationer som görs i samband med avfuktarens installation skall göras av fackman i enlighet med lokala och nationella föreskrifter. Vidare skall följande instruktioner respekteras: 1. Avfuktaren är endast avsedd för inomhusbruk. 2. Avfuktaren får ej spänningssättas innan installationen är färdigställd i enlighet med denna manual. 3. Avfuktaren får ej övertäckas, då detta kan medföra överhettning och brandfara. 4. Avfuktaren får ej användas som arbetsbord, arbetsbock eller pall. 5. Avfuktaren är inte avsedd att stå eller kliva på. 6. Använd aldrig avfuktaren utan installerat filter då detta kan skada avfuktaren. Tillse att filtret är rent. Om det är igensatt kan maskinen överhetta. 7. Undvik att avfuktaren suger in basiska ämnen eller organiska ämnen med hög kokpunkt såsom olja, fett, lösningsmedel, boracol eller liknande. Detta kan förstöra rotorn. 8. Avfuktaren får ej användas i utrymmen där det kan bildas explosiva gaser. 9. Stick inte in föremål i intagsgaller eller utblås då detta kan skada både avfuktare och människor. 10. Placera avfuktaren stabilt och plant så att den inte kan välta 11. Håll barn, djur och åskådare borta från arbetsplatsen. 12. Kontakta leverantören om avfuktaren är trasig eller om stickproppen eller den elektriska kabeln är skadad. Reparera ej själv om du inte genomgått leverantörens utbildning. 13. Var försiktig så att inte den elektriska kabeln skadas. Kabeln får ej gå genom vatten eller över skarpa kanter. 14. Bär eller dra aldrig avfuktaren i kabeln. 15. Att använda elektrisk utrustning i mycket fuktig eller våt omgivning kan vara farligt. Kör ej avfuktaren om den står i vatten. 16. Användning av jordfelsbrytare är rekommenderat för att minimera risken för elektriska stötar. 17. Vatten får ej komma i kontakt med avfuktarens elektriska komponenter. Om så sker, ombesörj att dessa torkas ordentligt innan avfuktaren används igen. 18. Öppna aldrig avfuktaren för rengöring eller service utan att först tillse att avfuktaren är spänningslös. 19. Reparation och underhåll på avfuktarens elsystem skall utföras av behörig elektriker. 20. Avfuktaren får ej användas med andra tillbehör än de som redovisas i denna manual eller som godkänts av Corroventa Avfuktning AB. Kontakta leverantören av denna avfuktare för ytterligare råd om säkerhet och produktens användning. Corroventa Avfuktning AB (17)

5 Relativ fuktighet och dess påverkan på material All luft innehåller mer eller mindre fukt. Vi kan inte se den med blotta ögat förrän den fälls ut i form av små vattendroppar mot till exempel en yta av metall eller glas. Redan innan man kan se den ställer fukten dock till med problem genom att den påverkar material och tillverkningsprocesser, orsakar korrosion och tillväxt av mikroorganismer. Luftens fuktighet mäts och anges ofta i relativ fuktighet (%RF). Det är ett mått på hur mycket vatten som luften innehåller gentemot hur mycket den maximalt kan innehålla vid given temperatur och tryck. Ju högre temperaturen är, ju mer vatten kan luften innehålla men det är ändå den relativa luftfuktigheten som räknas och som måste kontrolleras. Vid 100% relativ fuktighet är luften mättad, det blir dimma och fukten fälls ut i form av små vattendroppar. Redan vid 60% RF korroderar stål och vid 70% RF finns det risk för mögelangrepp. En tumregel är att 50% RF är ett bra klimat för de flesta material. Hur man väljer avfuktningsteknik Adsorptionsprincipen har, gentemot kylavfuktningen, fördelen av att inte ha samma temperaturberoende. Adsorption fungerar även långt under fryspunkten medan kylavfuktarens kapacitet avtar kraftigt med sjunkande temperatur, något som åskådliggörs i diagrammet nedan till vänster. En adsorptionsavfuktare med luftkyld kondensor likt CTR LKV 1000XT, kan sägas brygga över dessa egenskaper genom att fungera inom ett stort område, inkluderandes det område som är kylavfuktarens primära. Den är med andra ord det bästa alternativet för rumstorkning vid låga temperaturer, idealisk för jourskador och byggavfuktning. Vidare, som generell hjälp till val av teknik för given torksituation kan sägas att adsorptionsavfuktning är det primära valet för torkning i ouppvärmda utrymmen eller när materialtorkning skall åstadkommas. Det senare motiveras av adsorptionsavfuktaren, till exempel Corroventas 150, 300 resp 500XT, producerar torrare luft, det vill säga att ger en större skillnad mellan ingående och utgående lufts fuktinnehåll räknat i gram per kubikmeter (ΔX) vilket kan inses med hjälp av diagrammet till höger nedan och som är avgörande för torkhastigheten. Torkning av skiktade konstruktioner sker med fördel genom att maskinen i kombination med turbin installeras för sugeller trycktorkning. Kylavfuktare används, som diagrammet ovan visar, lämpligen i varma och fuktiga utrymmen förutsatt att det är rumstorkning som eftersträvas. Corroventa Avfuktning AB (17)

6 Hur avfuktaren arbetar CTR LKV 1000XT är en adsorptionsavfuktare med inbyggd luftkyld kondensor genom vilken kylluft från omgivningen passerar driven av separat fläkt. Den inbyggda adsorptionsavfuktaren använder sig av silicagel, ett fast torkmedel vilket kan regenereras ett nästan obegränsat antal gånger. Silicagel är en kristall med mängder av små mikroskopiska porer vilket gör ytan på dess väggar mycket stor. Ett gram av detta ämne har en fuktupptagande yta av m 2 vilket innebär att torkmedlet i en CTR LKV 1000XT har en total torkyta på cirka m 2. Silicagel kan ta upp mycket fukt, upp till 40% av sin egen vikt. Det är inte vattenlösligt och kan därför varken sköljas bort eller följa med luftströmmarna ut. Avfuktningsprocessen Torkmedlet är placerat i en rotor (1). Den luft som skall torkas sugs in genom inloppet (2) med hjälp av en processluftfläkt (3). Luften passerar ett filter och därefter torkrotorn varefter den avfuktade luften går via torrluftsutloppet (4) till det utrymme som skall hållas torrt. Rotorn har axiellt riktade luftkanaler och består av ett högaktivt torkmedel, silicagel, sammanbundet i en keramisk struktur. De axiellt riktade luftkanalerna i rotorn ger laminär strömning med obetydligt tryckfall. Rotorn roterar med hjälp av en drivmotor (5) och en drivrem (6). Den fukt som adsorberats i rotorn drivs ut genom att en liten del av processluften värms upp av värmaren (7) varefter den passerar en mindre del av rotorn som på detta sätt regenereras och även rengörs genom motströmsprincipen. Den våta luften avlägsnas via utloppet (8) som i CTR LKV 1000XT leds till den luftkylda kondensorn där den kyls av luft från omgivningen och sedan återmatas till avfuktaren som del av den nya processluften. Kondensvattnet i kondensorn rinner ned i pumplådan och avlägsnas med inbyggd pump. Corroventa Avfuktning AB (17)

7 Leveranskontroll CTR LKV 1000XT levereras med följande artiklar i emballaget: Avfuktare CTR LKV 1000XT Processluftsfilter, vitt Kylluftsfilter,svart Manual 1 st 2st 1st 1st Corroventa Avfuktning AB (17)

8 Översikt, reglage och don I nedanstående bilder presenteras CTR LKV 1000XT med sina yttre detaljer och reglage. Driftsindikationslampa samt Man/Hyg ställare Tid/kWh-räknare Manuell (ständig drift) eller hygrostatstyrning Varningslampa, pumpfel Don för hygrostat Processluftsintag Kylluftsintag Torrluftsstos, vänster Torrluftsstos, höger Kondensvattenslang Kylluftsutsläpp Corroventa Avfuktning AB (17)

9 Installation CTR LKV 1000XT är mycket enkel och snabb att installera vilket gör den väldigt lämplig som till exempel jourmaskin som mycket snabbt kan vara på plats efter skadan. Den placeras i utrymmet som skall torkas på sådant sätt att bästa cirkulation av luften erhålls. Ju bättre all luft i utrymmet sätts i rörelse, desto bättre och desto snabbare torkning erhålls. Avfuktaren producerar 450m 3 torrluft per timme och eftersom luftomsättningen bör ligga i spannet 1,5 till 2 gånger per timma är maskinen lämplig för utrymmen med volym upp till 300m 3. Placera inte maskinen närmare en vägg än 0,5 till 1,0 meter för att inte i onödan hindra luftströmmarna. För att torka flera utrymmen samtidigt eller för att sprida torrluften ytterligare kan slangar anslutas till torrluftsstosarna. Som vid all avfuktning är det då CTR LKV 1000XT används viktigt att tillse att det utrymme som skall torkas är väl förslutet och avgränsat. Eventuella dörrar och fönster till utrymmet skall vara stängda och om sådana saknas används lämpligen plast eller annan tillfällig lösning. Om utrymmet är väldigt litet är det viktigt att tänka på att maskinen kan utveckla upp till 3kW värme vilket, beroende på situation, snabbt kan leda till en stor temperaturhöjning och därmed en avtagande kapacitet hos maskinen. Bästa prestanda hos maskinen erhålls i intervallet 0 till 25 C. Vid torkning av trä eller vid andra situationer där det finns risk för att torkningen sker för snabbt eller till för låga relativa fuktigheter kan CTR LKV 1000XT användas med hygrostat som finns tillgänglig som tillbehör. Med hjälp av hygrostaten kan man ställa in ett tröskelvärde på luftens relativa fuktighet vid vilket maskinen stannar och slutar avfukta. Skulle fuktigheten i utrymmet åter stiga startar maskinen automatiskt. Maskinens kondensvattenslang dras till avlopp, golvbrunn, handfat, toalett eller liknande. Den inbyggda pumpen förmår trycka vattnet upp till åtta meters höjd vilket medger att avloppet kan vara högre placerat än maskinen är. Använd inte maskinen vid temperaturer under 0 C eftersom kondensvattnet då kan frysa och skada den inbyggda pumpen. Installation i korthet (se också sid 7, Översikt, don och reglage): Placera avfuktaren i utrymmet som skall torkas på så sätt att god luftcirkulation erhålls. Undvik att placera den närmare vägg än 0,5 till 1,0 meter för att inte i onödan störa luftströmmarna. Använd, om så behövs, slang till torrluftsstosarna för att sprida luften. Tillse att avfuktaren står plant och stabilt så att den inte kan välta. Dra kondensvattenslangen till lämpligt avlopp. Pumpmodulen klarar en stigning på upp till fyra meter. Tillse att slangen inte är klämd och att den är ren så att vattnet kan rinna obehindrat. Anslut kabeln till 1-fas, 230 VAC eluttag säkrat till 10A eller maximalt 16A. För kontinuerlig drift, tillse att maskinen står på Man att inte Hyg är valt på knappen intill kabeln på manöverpanelen. Corroventa Avfuktning AB (17)

10 Vid torkning av trä eller annan situation då torkning inte skall ske för snabbt eller till alltför låga nivåer, välj Hyg på knappen på manöverpanelen och anslut hygrostat med önskad inställning. Innan avfuktaren lämnas, kontrollera genom att kika in i torrluftsstosen att rotorn roterar, känn efter att det blåser luft ur både torrluftsstosarna och ur kylluftsutsläppet och att torrluften känns varmare än omgivningen. Det senare kontrolleras lämpligen i den högra torrluftsstosen som är närmast värmekåpan på rotorinsatsen. Notera att vid användning av hygrostat kanske börvärdet för en stund måste sänkas för att avfuktning skall starta i annat fall går inte värmaren och därmed är luften inte heller varm. Då arbetet skall avslutas bör man, för att undvika att spilla kondensvatten på golvet eller i transportbilen följa instruktionen som finns på dekalen under avfuktarens handtag. Med försiktighet och utan att stänga av maskinen, fatta dess handtag och luta först maskinen framåt lite grann över de främre stödbenen och sedan bakåt över hjulen. På detta sätt tillser man att eventuellt kondensvatten som står kvar i kondensorn rinner ned i pumpmodulen och pumpas ut. Eftersom maskinen väger 47kg, iakttag försiktighet och luta den inte för långt eftersom den då blir tung att hålla emot. Transport Innan transport, det vill säga innan arbetet avbryts, följ instruktion på dekal under avfuktarens handtag för att tömma allt kondensvatten och undvika spill. Vid transport i fordon kan avfuktaren antingen lastas stående eller liggande på rygg, det vill säga med handtaget nedåt. Om avfuktaren inte tömts på kondensvatten innan den stängdes av kan det droppa vatten från den då den läggs ned. Corroventa Avfuktning AB (17)

11 Underhåll och service Filterbyte, processluftsfilter och kylluftsfilter För att hålla god kapacitet på avfuktaren och undvika överhettning skall processluftsfilter och kylluftsfilter bytas regelbundet, lämpligen mellan varje arbete som avfuktarens används vid. Vid starkt nedsmutsad luft behöver filtren bytas ännu oftare. Kylluftsfiltret är tvättbart vilket gör att det eventuellt kan återanvändas. Filterbyten sker med maskinen avstängd. Vid byte av processluftsfilter öppnas luckan genom att dess vred vrids motsols. Det gamla filtret avlägsnas och det nya installeras. Luckan stängs genom att vredet vrids medsols. Vred till filterlucka. Processluftsfilter Kylluftsfiltret dras upp ur sin hållare och rengörs alternativt byts ut. Filtret monteras enkelt genom att det skjuts ned i hållaren. Kylluftsfilter Corroventa Avfuktning AB (17)

12 Filterbyte och rengöring, pumpmodul På förekommen anledning, normalt mera sällan än övriga filterbyten, kan pumpmodulen behöva rengöras och dess filter eventuellt bytas ut. Detta görs enligt följande instruktion: Då pumpmodulen skall lossas och/eller tas ut måste avfuktaren göras spänningslös! 1. Dra ut stickproppen ur eluttaget så att avfuktaren blir spänningslös. Lossa sedan de fyra skruvar som håller pumpmodulen. 2. Dra ut pumpmodulen och lossa snabbkontakten. 3. Ta ur filter/nätkorg och spola rent med varmt vatten. Vid behov, byt filter. 4. Återmontera pumpmodulen genom att följa instruktionerna ovan i omvänd ordning.. Corroventa Avfuktning AB (17)

13 Rengöring av rotorinsats Vid behov, årligen eller efter användning i mycket smutsiga miljöer, är det lämpligt att med tryckluft rengöra rotorn i avfuktaren. Rotorns kanaler kan annars bli täppta med försämrat luftflöde och försämrad kapacitet som följd. För att regnöra rotorn, följ nedanstående instruktion. Då rotorn skall rengöras måste avfuktaren göras spänningslös! Använd alltid skyddsmask då rotorn rengörs och utför arbetet utomhus. 1. Dra ut stickproppen ur eluttaget så att avfuktaren blir spänningslös. Lossa sedan de fyra skruvar som håller locket på avfuktarens ovansida. Lyft bort locket. 2. Lossa den slangklämma som håller våtluftsslangen på plats vid rotorinsatsen och ta loss slangen från regkåpans stos. Lossa försiktigt snabbkontakten. Notera att snabbkontakten har hakar som håller den fast. Lyft ur rotorinsatsen genom att försiktigt dra den uppåt ur sitt spår. Hantera hela tiden rotorinsatsen med försiktighet så att rotorns innandöme inte skadas. Lossa snabbkontakt. Lossa våtluftsslang från regkåpan. Fatta rotorinsats och lyft. 3. Lossa drivremmen genom att först föra den fjäderbelastade drivmotorn framåt i sitt spår vilket minskar remspänningen. Fatta sedan remmen och dra den av drivhjulet. Drivhjul Drivmotor Corroventa Avfuktning AB (17)

14 4. Notera: Detta arbete skall ske med skyddsmask och utföras utomhus. Med hjälp av tryckluft, blås försiktigt rotorns innandöme rent från smuts. Håll tryckluftsmunstycket på cirka 15 cm avstånd från rotorn och börja blåsa från den sida där värmekåpan sitter. På så vis går luften nu i motsatt riktning gentemot det normala luftflödet genom rotorn vilket förhindrar att ytterligare smuts fastnar. Vid rengöring från andra sidan, undvik att blåsa in i värmekåpan eftersom smutsen då inte kommer ut. Blås bara på rotorn där motsvarande sida är fri. 5. Då rotorn är rengjord, återmontera i omvänd ordning, det vill säga: Montera åter drivremmen. Sänk försiktigt ned rotorinsatsen i sitt spår i avfuktaren. Anslut snabbkontakten. Återmontera våtluftslangen. Verifiera att regkåpan med sin fjäderförspänning ligger ordentligt an mot rotorn på båda sidor så att våtluften inte läcker ut i avfuktaren. Om den inte gör det eller kanske endast på ena sidan, lossa våtluftsslangen, dra ut den en liten bit och skruva åt den igen. Verifiera att kåpan nu ligger an som den ska. Lägg på locket och skruva fast dess fyra skruvar. 6. Utför funktionskontroll enligt följande: Anslut avfuktarens kontakt och se till att den står i manuellt läge så att den startar. Kontrollera genom att kika in genom torrluftsstos att rotorn roterar. Känn med handen framför stosen att torrluften är ljummen, det vill säga att värmaren fungerar. Detta känns bäst vid den högra stosen eftersom värmekåpan sitter strax innanför. Värmekåpa Börja blåsa från denna sida Corroventa Avfuktning AB (17)

15 Tillbehör och förbrukningsdetaljer Följande artiklar finns att tillgå som tillbehör och förbrukningsdetaljer till CTR LKV 1000XT: Felsökning Artikelnummer Benämning Hygrostat, HR Filter, svart, kylluftsintag Filter, vitt, processluftsintag Vattenfilter (i pumplåda) Felsymptom Trolig orsak Åtgärd Avfuktaren har stannat, den gula varningslampan för pumpfel lyser. Avfuktaren kan inte tömma kondensvattnet. Kontrollera först kondensvattenslangen, att den inte är klämd eller täppt av smuts utan att vattnet fritt kan rinna igenom den. Om detta inte hjälper, rengör och eventuellt byt filter i pumpmodulen genom att följa instruktioner under Service och Underhåll i denna manual. Kvarstår problemen är troligen pumpen skadad. Kontakta återförsäljaren. Avfuktaren går, det blåser luft, men inget vatten kommer. Varningslampan för pumpfel lyser ej. Klimatet i utrymmet kan vara så torrt att inget kondensvatten bildas. Om hygrostat används kan den relativa fuktigheten i utrymmet nu vara under inställt börvärde varför avfuktning nu inte pågår. Temperaturen kan vara utanför det intervall inom vilket avfuktaren har sin bästa verkningsgrad, det vill säga 0 25 C. Under 0 C kan kondensvattnet frysa vilket kan skada pumpen. Avfuktaren kan vara behäftad med fel i fläkt-, värmar- eller rotordrift. Efter att ha kontrollerat temperaturintervall och konstaterat att fuktigheten är sådan att maskinen skall ge vatten, felsök i följande ordning tills felet identifierats/avhjälpts: Kontrollera, och om nödvändigt byt/rengör processluftsfilter och kylluftsfilter enligt instruktion under Service och Underhåll. Kontrollera att båda fläktarna fungerar genom att sätta handen vid torrluftsstosarna och sedan vid kylluftsutsläppet. Det skall blåsa på båda ställen. Om någon av fläktarna inte fungerar, kontakta din återförsäljare. Kontrollera genom att kika in i torrluftsstos att rotorn verkligen roterar och att den roterar medsols. Om den inte roterar kan drivremmen vara felaktigt monterad. Följ instruktionen för rengöring av rotorinsats för att åtgärda detta. Om drivremmen är korrekt monterad och rotorn ändå inte roterar alls eller roterar motsols är Corroventa Avfuktning AB (17)

16 Då avfuktaren startas, dess kabel ansluts till eluttag, händer inget annat än att driftsindikatorn lyser och att rotorn roterar. Rotorn roterar motsols, sett genom torrluftsstosen, eller rotorer inte alls. Avfuktarens inbyggda överhettningsskydd har utlöst på grund av uppkommet allvarligt fel. Drivmotorn eller dess kondensator är felaktig. förmodligen drivmotorn felaktig. Kontakta din återförsäljare. Kontrollera att värmaren går, lämpligen vid den högra torrluftsstosen som är närmast värmekåpan. Luften skall kännas ljummen. Om luften är kall är värmaren ur funktion. Kontakta din återförsäljare. Rengör rotorinsats enligt instruktion under Service och Underhåll. Kontakta din återförsäljare för att ordna reparation av avfuktaren. Kontakta din återförsäljare för reparation. Corroventa Avfuktning AB (17)

17 Tekniska data Typ LAF 50 LAF 50E LAF 50E2 LAF 100 LAF 100E LAF 150 LAF 150E Torrluftsmängd (m 3 /h) 450 Kylluftsmängd (m 3 /h) 550 Total luftmängd (m 3 /h) Avfuktningskapacitet vid 20 C, 60% RF (liter/dygn) 20 Pumphöjd, max höjdskillnad mellan pumpmodul och avlopp (m) 4 Ljudnivå, dba (3m) ca 66* Anslutning 230 VAC / 50 Hz Anslutningseffekt (W) Förbrukning, normal drift (W) ca Höjd x bredd x längd inklusive hjul och handtag (mm) 930 x 560 x 470 Vikt, kg 47 *Ljudnivå varierar med installation. Corroventa Avfuktning AB (17)

18 HAR DU FRÅGOR ELLER BEHÖVER HJÄLP? Besök oss på eller ring och tala med en expert. Vi har kunskapen och utrustningen att lösa dina problem så effektivt som möjligt. Corroventa utvecklar, tillverkar, säljer och hyr ut produkter av högsta kvalitet för vattenskador, fukt, lukt och radon. Vi är marknadsledande och specialiserar oss på innovationer inom vår bransch. Våra produkter är kompakta, effektiva, ergonomiska och energisnåla. Vid akuta situationer och översvämningar har Corroventas kunder tillgång till en av de största hyrparkerna i Europa. Vi har säljkontor och maskindepåer på flera platser i Europa. All tillverkning sker i Bankeryd, Småland. CORROVENTA AVFUKTNING AB Mekanikervägen 3, SE Bankeryd Tel +46 (0)

Bruksanvisning. ADSORPTIONSAVFUKTARE med luftkyld kondensor CTR LKV 1000XT

Bruksanvisning. ADSORPTIONSAVFUKTARE med luftkyld kondensor CTR LKV 1000XT Bruksanvisning ADSORPTIONSAVFUKTARE med luftkyld kondensor CTR LKV 1000XT 1 Innehåll Användningsområde... 3 Tillverkningsdirektiv... 3 Säkerhetsinformation... 4 Relativ fuktighet och dess påverkan på material...

Läs mer

BRUKSANVISNING Axialfläkt AX3000

BRUKSANVISNING Axialfläkt AX3000 BRUKSANVISNING Axialfläkt AX3000 Corroventa Avfuktning AB 2019.02 1 (8) Innehållsförteckning Bruksanvisning AX3000... 3 Avsedd användning... 3 Tillverkningsdirektiv... 3 Säkerhetsinformation... 4 Leveranskontroll...

Läs mer

Bruksanvisning. ADSORPTIONSAVFUKTARE med inbyggd turbin. CTR Kombi 100XT

Bruksanvisning. ADSORPTIONSAVFUKTARE med inbyggd turbin. CTR Kombi 100XT Bruksanvisning ADSORPTIONSAVFUKTARE med inbyggd turbin CTR Kombi 100XT Corroventa Avfuktning AB 2017.10 1 (20) Innehåll Användningsområde... 3 Tillverkningsdirektiv... 3 Säkerhetsinformation... 4 Relativ

Läs mer

Bruksanvisning. ADSORPTIONSAVFUKTARE med inbyggd turbin. CTR Kombi 150XT

Bruksanvisning. ADSORPTIONSAVFUKTARE med inbyggd turbin. CTR Kombi 150XT Bruksanvisning ADSORPTIONSAVFUKTARE med inbyggd turbin CTR Kombi 150XT Corroventa Avfuktning AB 2017.10 1 (23) Innehåll Användningsområde... 3 Tillverkningsdirektiv... 3 Säkerhetsinformation... 4 Relativ

Läs mer

RADIALFLÄKT HP 2000XT BRUKSANVISNING

RADIALFLÄKT HP 2000XT BRUKSANVISNING RADIALFLÄKT HP 2000XT BRUKSANVISNING Innehållsförteckning Bruksanvisning HP 2000XT... 3 Avsedd användning... 3 Tillverkningsdirektiv... 3 Säkerhetsinformation... 4 Leveranskontroll... 5 Produktöversikt...

Läs mer

ADSORPTIONSAVFUKTARE A2 / A4 BRUKSANVISNING

ADSORPTIONSAVFUKTARE A2 / A4 BRUKSANVISNING ADSORPTIONSAVFUKTARE A2 / A4 BRUKSANVISNING Innehåll Användningsområde... 2 Leveranskontroll... 2 Tillverkningsdirektiv... 3 Säkerhetsinformation... 4 Relativ fuktighet och dess påverkan på material...

Läs mer

TURBIN T2 BRUKSANVISNING

TURBIN T2 BRUKSANVISNING TURBIN T2 BRUKSANVISNING Innehåll Användningsområde... 2 Leveranskontroll... 2 Tillverkningsdirektiv... 2 Säkerhetsinformation... 3 Relativ fuktighet och dess påverkan på material... 4 Hur man väljer avfuktningsteknik

Läs mer

ADSORPTIONSAVFUKTARE MED KONDENSOR L4 BRUKSANVISNING

ADSORPTIONSAVFUKTARE MED KONDENSOR L4 BRUKSANVISNING ADSORPTIONSAVFUKTARE MED KONDENSOR L4 RUKSANVISNING Innehåll Användningsområde... 2 Leveranskontroll... 2 Tillverkningsdirektiv... 3 Säkerhetsinformation... 4 Relativ fuktighet och dess påverkan på material...

Läs mer

WS4 ES VATTENAVSKILJARE BRUKSANVISNING

WS4 ES VATTENAVSKILJARE BRUKSANVISNING WS4 ES VATTENAVSKILJARE BRUKSANVISNING Innehåll Användningsområde... 2 Leveranskontroll WS4 ES... 2 Tillverkningsdirektiv... 3 Säkerhetsinformation... 4 Användande av WS4 ES vid sugtorkning... 5 Funktionsprincip,

Läs mer

KYLAVFUKTARE K3 HP B BRUKSANVISNING

KYLAVFUKTARE K3 HP B BRUKSANVISNING KYLAVFUKTARE K3 HP B BRUKSANVISNING Innehåll Användningsområde... 2 Leveranskontroll... 2 Tillverkningsdirektiv... 3 Säkerhetsinformation... 4 Så fungerar avfuktaren... 5 Översikt, reglage och don... 7...

Läs mer

CTR 500TT TEKNISK BESKRIVNING AVFUKTARE FÖR KRYPGRUND. Teknik och produkter för sanering av radon, fukt och lukt

CTR 500TT TEKNISK BESKRIVNING AVFUKTARE FÖR KRYPGRUND. Teknik och produkter för sanering av radon, fukt och lukt TEKNISK BESKRIVNING CTR 500TT AVFUKTARE FÖR KRYPGRUND Teknik och produkter för sanering av radon, fukt och lukt Installerad av Adress: Kontaktperson: Tel.nr: 201711 Utvecklad och tillverkad av Corroventa

Läs mer

KRYPGRUNDSAVFUKTARE CTR STD-TT BRUKSANVISNING

KRYPGRUNDSAVFUKTARE CTR STD-TT BRUKSANVISNING KRYPGRUNDSAVFUKTARE CTR STD-TT BRUKSANVISNING Innehåll Användningsområde... 3 Tillverkningsdirektiv... 3 Säkerhetsinformation... 5 Relativ fuktighet och dess påverkan på material... 6 Hur avfuktaren arbetar...

Läs mer

ADSORPTIONS- AVFUKTARE

ADSORPTIONS- AVFUKTARE Vattenskador // Adsorptionsavfuktare VATTENSKADOR ADSORPTIONS- AVFUKTARE Våra adsorptionsavfuktare har länge varit riktmärke i branschen när det gäller torkresultat, energieffektivitet och kvalitet. Med

Läs mer

Krypgrundsavfuktning

Krypgrundsavfuktning Krypgrundsavfuktning TORKNING snabbt - tyst - energisnålt Teknik och produkter för vattenskador, fukt, lukt och radon CORROVENTA AVFUKTNING AB Mekanikervägen 3 SE-564 35 Bankeryd Tel +46 (0)36-37 12 00

Läs mer

KYLAVFUKTARE K5 HP PX BRUKSANVISNING

KYLAVFUKTARE K5 HP PX BRUKSANVISNING KYLAVFUKTARE K5 HP PX BRUKSANVISNING Innehåll Användningsområde... 2 Leveranskontroll... 2 Tillverkningsdirektiv... 3 Säkerhetsinformation... 4 Så fungerar avfuktaren... 5 Översikt, reglage och don...

Läs mer

KRYPGRUNDSAVFUKTARE CTR 300TT2 BRUKSANVISNING

KRYPGRUNDSAVFUKTARE CTR 300TT2 BRUKSANVISNING KRYPGRUNDSAVFUKTARE CTR 300TT2 BRUKSANVISNING Innehåll Användningsområde... 3 Tillverkningsdirektiv... 3 Säkerhetsinformation... 5 Relativ fuktighet och dess påverkan på material... 6 Hur avfuktaren arbetar...

Läs mer

DRIFT & SKÖTSELMANUAL AVFUKTARE KCC-610HA

DRIFT & SKÖTSELMANUAL AVFUKTARE KCC-610HA DRIFT & SKÖTSELMANUAL AVFUKTARE KCC-610HA VIKTIGA SÄKERHETSINSTRUKTIONER 1.Läs noggrant igenom dessa instruktioner innan ni tar aggregatet Idrift. 2. VARNING. Låt inte barn leka med Aggregatet är inte

Läs mer

LAF 50 / 100 / 150. Kondensavfuktare för proffsbruk LAF. Utförande. Elvärme, tilläggsbeteckning -E,-ES och -E2S. Anslutning.

LAF 50 / 100 / 150. Kondensavfuktare för proffsbruk LAF. Utförande. Elvärme, tilläggsbeteckning -E,-ES och -E2S. Anslutning. Avfuktare 50 / 100 / 150 Kondensavfuktare för proffsbruk VEAB kondensavfuktare är konstruerade för professionellt bruk i applikationer där man ställer höga krav på kapacitet. är därför lämplig i byggen

Läs mer

Modell: MFD10-5050MR 2. Bruksanvisning avfuktare

Modell: MFD10-5050MR 2. Bruksanvisning avfuktare Modell: MFD10-5050MR 2 87 460 30 Bruksanvisning avfuktare Innehåll Varningar 3 Användning och effektivitet 5 Beskrivning av delar 6 Välj rätt funktionsval 7 Förberedelser inför användning 8 Användning

Läs mer

Modell nummer Q10, Q10M, Q12, Q12M

Modell nummer Q10, Q10M, Q12, Q12M Luftavfuktare Instruktionsbok Modell nummer Q10, Q10M, Q12, Q12M Läs och behåll för framtida bruk Innehåll Läs denna manual innan ni använder denna produkt och behåll manualen för framtida behov. Specifikationer

Läs mer

AVFUKTARE DH10M. Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning

AVFUKTARE DH10M. Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning AVFUKTARE DH10M Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning Innehåll Lägg vänligen tid på läsa denna manual noggrant och spara den för senare användning. Sida Specifikationer

Läs mer

Widetech WA Portabel split

Widetech WA Portabel split Widetech WA-12000 Portabel split DRIFT OCH SKÖTSELINSTRUKTION Innehållsförteckning Sid Beskrivning av komponenter 3 Driftsfunktioner 4 Manöverpanelen 5 Installation och underhåll 6 Energibesparingstips

Läs mer

Modell nummer Q10, Q10M, Q12, Q12M

Modell nummer Q10, Q10M, Q12, Q12M Luftavfuktare Instruktionsbok Modell nummer Q10, Q10M, Q12, Q12M Läs och behåll för framtida bruk Innehåll Läs denna manual innan ni använder denna produkt och behåll manualen för framtida behov. Säker

Läs mer

LAF 50 / 100 / 150. Kondensavfuktare för proffsbruk. Utförande. Elvärme, tilläggsbeteckning -E,-ES och -E2S. Anslutning.

LAF 50 / 100 / 150. Kondensavfuktare för proffsbruk. Utförande. Elvärme, tilläggsbeteckning -E,-ES och -E2S. Anslutning. Avfuktare 50 / 100 / 150 Kondensavfuktare för proffsbruk VEAB kondensavfuktare är konstruerade för professionellt bruk i applikationer där man ställer höga krav på kapacitet. är därför lämplig i byggen

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Asksug/grovsug 800W Artikelnummer 3195-1128

B R U K S A N V I S N I N G. Asksug/grovsug 800W Artikelnummer 3195-1128 B R U K S A N V I S N I N G Asksug/grovsug 800W Artikelnummer 3195-1128 1 Asksug/grovsug 800W Artikelnummer 3195-1128 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Asksugen/grovsugen ska inte användas nära lättantändliga eller

Läs mer

ADSORPTIONS- AVFUKTARE MED PRESTANDA I HÖGSTA KLASS

ADSORPTIONS- AVFUKTARE MED PRESTANDA I HÖGSTA KLASS ADSORPTIONS- AVFUKTARE MED PRESTANDA I HÖGSTA KLASS HÖGKVALITATIVA MASKINER FÖR PROFESSIONELL AVFUKTNING 1 MED GEDIGEN KUNSKAP BLIR ÄVEN STORA VATTENSKADOR LITE MINDRE. I mer än 30 år har vi samlat på

Läs mer

Monterings- och skötselanvisning för luftavfuktare LA-60

Monterings- och skötselanvisning för luftavfuktare LA-60 Monterings- och skötselanvisning för luftavfuktare LA-60 Hjälmarödsvägen 15 277 32 Kivik Sweden Tel: 0414-41 42 60 E-post: info@kylprodukter.se www.kylprodukter.se Luftavfuktare LA-60 LA-60 är en luftavfuktare

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Asksug/Grovsug 1000W rostfri Artikelnummer 3195-1129

B R U K S A N V I S N I N G. Asksug/Grovsug 1000W rostfri Artikelnummer 3195-1129 B R U K S A N V I S N I N G Asksug/Grovsug 1000W rostfri Artikelnummer 3195-1129 1 Asksug/Grovsug 1000W rostfri Artikelnummer 3195-1129 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Asksugen/grovsugen ska inte användas nära lättantändliga

Läs mer

Monterings- och skötselanvisning för luftavfuktare TAV-15/20

Monterings- och skötselanvisning för luftavfuktare TAV-15/20 Monterings- och skötselanvisning för luftavfuktare TAV-15/20 Hjälmarödsvägen 15 277 32 Kivik Sweden Tel: 0414-41 42 60 E-post: info@kylprodukter.se www.kylprodukter.se Torkrumsavfuktare TAV-15/20 TAV-15

Läs mer

Drift- och skötselinstruktion

Drift- och skötselinstruktion Portabel luftkonditionering Drift- och skötselinstruktion För KCC Gratulerar till ett bra val av utrustning för att skapa ett gott klimat i din bostad, fritidsstuga eller på din arbetsplats. Utrustningen

Läs mer

KCC-520DB AVFUKTARE DRIFT OCH SKÖTSELMANUAL

KCC-520DB AVFUKTARE DRIFT OCH SKÖTSELMANUAL KCC-520DB AVFUKTARE INNEHÅLL BESKRIVNING AV KOMPONENTER FUNKTIONSBESKRIVNING 1 DRIFTINSTRUKTIONER 2 PERMANENT KONDENSA VLOPP 3 VARNING 4 UNDERHÅLL/NÖDF ALL 5 TEKNISK A DATA 6 DRIFT OCH SKÖTSELMANUAL SPÄNNING

Läs mer

Modell: TDH-55UM 87 460 35. Bruksanvisning avfuktare

Modell: TDH-55UM 87 460 35. Bruksanvisning avfuktare Modell: TDH-55UM 87 460 35 Bruksanvisning avfuktare Säkerhetsinstruktioner Läs igenom manualen noggrant innan du använder avfuktaren. Kontrollera att apparaten inte har blivit skadad under transporten.

Läs mer

Användarmanual för kyl och frys aggregat

Användarmanual för kyl och frys aggregat 2013-02-27 Användarmanual för kyl och frys aggregat Instruktions manual för kommersiella aggregat För ett korrekt användande av aggregat fyllda med köldmedium måste denna manual läsas igenom ordentligt

Läs mer

EFFEKTIVA LÖSNINGAR FÖR EN SUND BOENDEMILJÖ

EFFEKTIVA LÖSNINGAR FÖR EN SUND BOENDEMILJÖ EFFEKTIVA LÖSNINGAR FÖR EN SUND BOENDEMILJÖ KRAFTFULLA PRODUKTER FÖR PÅLITLIG RADONSANERING AV BOSTÄDER 1 D B C 1 SÅ HÄR FUNGERAR RADONSANERING MED CORROVENTAS PRODUKTER. Radon tränger upp i boendemiljön

Läs mer

Bruksanvisning. Wood s avfuktare WP-200AP

Bruksanvisning. Wood s avfuktare WP-200AP Bruksanvisning Wood s avfuktare WP-200AP Tack Tack för att du valt en Wood s avfuktare. Du är en av mer än 300.000 människor som har valt Wood s avfuktare för att förebygga skador orsakade av fukt och

Läs mer

EFFEKTIVA LÖSNINGAR FÖR EN SUND BOENDEMILJÖ

EFFEKTIVA LÖSNINGAR FÖR EN SUND BOENDEMILJÖ EFFEKTIVA LÖSNINGAR FÖR EN SUND BOENDEMILJÖ KRAFTFULLA PRODUKTER FÖR PÅLITLIG RADONSANERING AV BOSTÄDER 1 EFFEKTIVA ÅTGÄRDER VID HÖGA VÄRDEN AV RADON I BOENDEMILJÖ. Radon är en radioaktiv gas som är osynlig

Läs mer

DB 16 DB 16 P DB 20 DB 20 P

DB 16 DB 16 P DB 20 DB 20 P Avfuktare Instruktionsmanual WASCO 2000 DB 16 DB 16 P DB 20 DB 20 P Läs och spara dessa instruktioner för senare bruk INNEHÅLLSFÖRTECKNING Läs noga igenom manualen före användning och spara den som referens.

Läs mer

Monterings- och skötselanvisning för luftavfuktare LA-6D

Monterings- och skötselanvisning för luftavfuktare LA-6D Monterings- och skötselanvisning för luftavfuktare LA-6D Hjälmarödsvägen 15 277 32 Kivik Sweden Tel: 0414-41 42 60 E-post: info@kylprodukter.se www.kylprodukter.se Luftavfuktare LA-6D LA-6D är en luftavfuktare

Läs mer

KYLAVFUKTARE VATTENSKADOR

KYLAVFUKTARE VATTENSKADOR Vattenskador // KYLAVFUKTARE VATTENSKADOR KYLAVFUKTARE Corroventas kylavfuktare erbjuder en säker och snabb installation i uppvärmda miljöer och är därför idealiska för jourskador. Alla modeller jobbar

Läs mer

INFORMATION OM FUKT All luft innehåller en viss mängd vatten i ångform. Mängden ånga fastslår omgivningens luftfuktighet.

INFORMATION OM FUKT All luft innehåller en viss mängd vatten i ångform. Mängden ånga fastslår omgivningens luftfuktighet. INFORMATION OM FUKT All luft innehåller en viss mängd vatten i ångform. Mängden ånga fastslår omgivningens luftfuktighet. Luftens kapacitet att innehålla vattenånga är större ju högre temperatur luften

Läs mer

HÖGEFFEKTIVA KYLAVFUKTARE HÖGST KAPACITET I MINST FORMAT

HÖGEFFEKTIVA KYLAVFUKTARE HÖGST KAPACITET I MINST FORMAT HÖGEFFEKTIVA KYLAVFUKTARE HÖGST KAPACITET I MINST FORMAT HÖGKVALITATIVA MASKINER FÖR PROFESSIONELL AVFUKTNING www.corroventa.se 1 MED GEDIGEN KUNSKAP BLIR ÄVEN STORA VATTENSKADOR LITE MINDRE. I mer än

Läs mer

HÖGEFFEKTIVA KYLAVFUKTARE HÖGST KAPACITET I MINST FORMAT

HÖGEFFEKTIVA KYLAVFUKTARE HÖGST KAPACITET I MINST FORMAT HÖGEFFEKTIVA KYLAVFUKTARE HÖGST KAPACITET I MINST FORMAT HÖGKVALITATIVA MASKINER FÖR PROFESSIONELL AVFUKTNING www.corroventa.se 1 MED GEDIGEN KUNSKAP BLIR ÄVEN STORA VATTENSKADOR LITE MINDRE. I mer än

Läs mer

KCC-735EA DS058:0701 AVFUKTARE DRIFT OCH SKÖTSELMANUAL. Läs noga igenom denna manual innan inkoppling och användning av aggregatet.

KCC-735EA DS058:0701 AVFUKTARE DRIFT OCH SKÖTSELMANUAL. Läs noga igenom denna manual innan inkoppling och användning av aggregatet. KCC-735EA DS058:0701 AVFUKTARE DRIFT OCH SKÖTSELMANUAL Läs noga igenom denna manual innan inkoppling och användning av aggregatet. VARNING - Vinda inte samman elkabeln. - Anslut endast till jordat uttag

Läs mer

MONTERING, DRIFT OCH SKÖTSEL TALLAS ACI 125, ACI 200 1

MONTERING, DRIFT OCH SKÖTSEL TALLAS ACI 125, ACI 200 1 MONTERING, DRIFT OCH SKÖTSEL TALLAS ACI 125, ACI 200 1 Dränkbara pumpar TALLAS ACI 125 TALLAS ACI 200 Fig. A Fig. B MONTERING, DRIFT OCH SKÖTSEL TALLAS ACI 125, ACI 200 2 1. SÄKERHETSÅTGÄRDER Läs först

Läs mer

Användarhandbok. Luftavfuktare Arctus Fenja 10

Användarhandbok. Luftavfuktare Arctus Fenja 10 Användarhandbok Luftavfuktare Arctus Fenja 10 Innehållsförteckning Viktiga säkerhetsföreskrifter Användningsområde Produkten och dess delar Användarhandledning Knappar och dess funktion Automatisk avfrostning

Läs mer

ADSORPTIONS- AVFUKTARE MED PRESTANDA I HÖGSTA KLASS

ADSORPTIONS- AVFUKTARE MED PRESTANDA I HÖGSTA KLASS ADSORPTIONS- AVFUKTARE MED PRESTANDA I HÖGSTA KLASS HÖGKVALITATIVA MASKINER FÖR PROFESSIONELL AVFUKTNING www.corroventa.se 1 MED GEDIGEN KUNSKAP BLIR ÄVEN STORA VATTENSKADOR LITE MINDRE. I mer än 30 år

Läs mer

Widetech WA-9000 Portabelt kylaggregat

Widetech WA-9000 Portabelt kylaggregat Widetech WA-9000 Portabelt kylaggregat DRIFT OCH SKÖTSELINSTRUKTION Innehållsförteckning Sid Beskrivning av komponenter 3 Driftsfunktioner 4 Manöverpanelen 5 Installation 6 Underhåll 7 Energibesparingstips

Läs mer

AD 400 B FUNKTIONSPRINCIP

AD 400 B FUNKTIONSPRINCIP AD 400 B FUNKTIONSPRINCIP Processluften sugs in i avfuktaren och genom rotorn, som långsamt vrider mellan två zoner i avfuktaren. Silicagel rotorn suger upp vattnet från luften. Det uppsugna vattnet tas

Läs mer

MOBIL KYLA. mod. KY. Drift- & skötselanvisningar...

MOBIL KYLA. mod. KY. Drift- & skötselanvisningar... MOBIL KYLA mod. KY Drift- & skötselanvisningar... INNEHÅLL Innehåll Tekniska data Fjärkontroll Manöverpanel Funktioner och Inställning av KYLA, AVFUKTNING och ENDAST FLÄKT Funktioner och Inställningar

Läs mer

Portabel luftavfuktare

Portabel luftavfuktare Portabel luftavfuktare Bruksanvisning MRD10/12/15 1. LÄS BRUKSANVISNINGEN FÖRST. 2. KONTAKTA ÅTERFÖRSÄLJAREN OM DU UNDRAR ÖVER NÅGOT. 3 1 2 VIKTIGA DELAR 7 4 ➀ Reglagepanel ➁ Handtag ➂ Torrluftutblås ➃

Läs mer

PGK. Rektangulärt kylbatteri för kallvatten

PGK. Rektangulärt kylbatteri för kallvatten Rektangulärt kylbatteri för kallvatten Document translated from English 1723911-SE 25-11-2012 A001 Innehåll 1 Produktinformation... 1 2 Mått... 1 3 Montering... 2 3.1 Montering av aggregatet... 2 3.2 Vattenanslutningar...

Läs mer

365009 / 3650112 luftkonditionering. Användarmanual

365009 / 3650112 luftkonditionering. Användarmanual 365009 / 3650112 luftkonditionering Användarmanual Tack för att du har valt denna utmärkta bärbara luftkonditionerare. Läs manualen noga före användningen. I händelse av problem, kontakta behörig underhållspersonal

Läs mer

ENERGIEFFEKTIVA AVFUKTARE MED UNIKA FÖRDELAR

ENERGIEFFEKTIVA AVFUKTARE MED UNIKA FÖRDELAR ENERGIEFFEKTIVA AVFUKTARE MED UNIKA FÖRDELAR INTELLIGENTA OCH FLEXIBLA ES-FAMILJEN MED EXTRA MYCKET IQ 1 ES-FAMILJEN ÄR DEN MEST INTELLIGENTA, FLEXIBLA, KOMPAKTA OCH ENERGISNÅLA PRODUKTLINJE VI HAR TAGIT

Läs mer

Bruksanvisning. Vattenkokare. Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens.

Bruksanvisning. Vattenkokare. Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens. Bruksanvisning Vattenkokare Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens. 1. Viktiga instruktioner Vänligen läs dessa instruktioner noggrant innan du använder apparaten första

Läs mer

KRAFTFULLA, TYSTGÅENDE TURBINER OCH VATTENAVSKILJARE

KRAFTFULLA, TYSTGÅENDE TURBINER OCH VATTENAVSKILJARE KRAFTFULLA, TYSTGÅENDE TURBINER OCH VATTENAVSKILJARE IDEALISKA MASKINER FÖR TORKNING AV SKIKTADE KONSTRUKTIONER www.corroventa.se 1 EN ÖVERSVÄMNING ELLER VATTENSKADA kan vara ett stort problem, men behöver

Läs mer

Bruksanvisning. Wood s WLD75

Bruksanvisning. Wood s WLD75 Bruksanvisning Wood s WLD75 BRUKSANVISNING WOOD S TORKRUMSAVFUKTARE WLD75 Innehåll 3... Kontrollpanelen 4... Användningsråd 5... Säkerhetsföreskrifter 5... Installation 6... Vattenavledning 6... Torka

Läs mer

USER S MANUAL LUFTKONDITIONERING. Modell: AC-110 ANVÄNDARHANDBOK

USER S MANUAL LUFTKONDITIONERING. Modell: AC-110 ANVÄNDARHANDBOK USER S MANUAL LUFTKONDITIONERING Modell: AC-110 ANVÄNDARHANDBOK Tack för att du har valt denna luftkonditionering av högsta kvalitet. Läs denna användarhandbok noga innan du använder apparaten. Vid eventuella

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031

B R U K S A N V I S N I N G. Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031 B R U K S A N V I S N I N G Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031 1 Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031 Värmemadrassen har 4 olika värmenivåer och har timer där automatisk avstänging kan väljas mellan

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006

B R U K S A N V I S N I N G. Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006 B R U K S A N V I S N I N G Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006 1 Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs bruksanvisningen noggrant före första användning och spara

Läs mer

KCC 816-820EA DS046:0822 AVFUKTARE DRIFT OCH SKÖTSELMANUAL

KCC 816-820EA DS046:0822 AVFUKTARE DRIFT OCH SKÖTSELMANUAL KCC 816-820EA DS046:0822 AVFUKTARE DRIFT OCH SKÖTSELMANUAL UNDERHÅLL Se till att aggregatet är spänningslöst genom att ta ur kontakten, innan underhåll/service påbörjas. 1) Rengörning av höljet: A. Torka

Läs mer

KRAFTFULLA, TYSTGÅENDE TURBINER OCH VATTENAVSKILJARE

KRAFTFULLA, TYSTGÅENDE TURBINER OCH VATTENAVSKILJARE KRAFTFULLA, TYSTGÅENDE TURBINER OCH VATTENAVSKILJARE IDEALISKA MASKINER FÖR TORKNING AV SKIKTADE KONSTRUKTIONER 1 EN ÖVERSVÄMNING ELLER VATTENSKADA kan vara ett stort problem, men behöver inte innebära

Läs mer

LUFTKONDITIONERING PORTABLA AGGREGAT DRIFT OCH SKÖTSEL INSTRUKTION

LUFTKONDITIONERING PORTABLA AGGREGAT DRIFT OCH SKÖTSEL INSTRUKTION DRIFT OCH SKÖTSEL INSTRUKTION Flipperice 0307 EG 1. FÖRSTA STARTEN Vi gratulerar till Ert val av FRAL luftkonditionering. UPPACKNING. FRAL s portabla luftkonditionering levereras i fabrikspackad kartong,

Läs mer

Mobil Aircondition. Svensk Bruksanvisning. Best.nr. 5020

Mobil Aircondition. Svensk Bruksanvisning. Best.nr. 5020 Mobil Aircondition Svensk Bruksanvisning Best.nr. 5020 Innehållsförteckning Instruktion 1 Kontrollpanel - funktioner 2 Fjärrkontroll 4 Rengörning - förvaringsfack 5 Felsökningsguide 6 Installationsinstruktioner

Läs mer

AVFUKTARE MUD 340 OCH 340 S

AVFUKTARE MUD 340 OCH 340 S AVFUKTARE MUD 340 OCH 340 S Drift och skötselinstruktion Innehållsförteckning: 1. Allmänna säkerhetsregler 2. Funktionsprincip sorptionsavfuktare 3. Maskinfunktioner 4. Installationsanvisningar 5. Drifttagning,

Läs mer

Flyttbar Luftkonditionerare

Flyttbar Luftkonditionerare Flyttbar Luftkonditionerare Bruksanvisning * Läs igen den här bruksanvisningen och spara den inför framtida bruk. Teknisk data: Attack 47 Kyleffekt 2637 W Strömkälla 230 V, 1-fas Effektförbrukning 830

Läs mer

Instruktionsbok SILA 600A2

Instruktionsbok SILA 600A2 Instruktionsbok! Svenska VIKTIG INFORMATION! Läs bruksanvisningen före användning av (Art nr: 100600-600) Spara bruksanvisningen! SILA AB reserverar sig för tryckfel och produktförändringar. Tillverkare

Läs mer

BRUKSANVISNING Calypso Trend

BRUKSANVISNING Calypso Trend Calypso Trend BRUKSANVISNING Calypso Trend 2 I. Generella upplysningar Designkupa Calypso Trend ska leda bort ånga och os från köket. För det krävs en installation av ett utblåsrör som leder ut den använda

Läs mer

Monterings- och skötselanvisning för luftavfuktare LAG 40D

Monterings- och skötselanvisning för luftavfuktare LAG 40D Monterings- och skötselanvisning för luftavfuktare LAG 40D Hjälmarödsvägen 15 277 32 Kivik Sweden Tel: 0414-41 42 60 E-post: info@kylprodukter.se www.kylprodukter.se Luftavfuktare LAG 40D LAG 40D är en

Läs mer

Installationsanvisning och bruksanvisning. Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm)

Installationsanvisning och bruksanvisning. Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm) Installationsanvisning och bruksanvisning JPF AT ¾ " 2 Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm) Obs! Läs noga igenom installation och bruksanvisning innan ni monterar och driftsätter detta filter. Viktigt

Läs mer

Monterings- och skötselanvisning för luftavfuktare LAV-15D

Monterings- och skötselanvisning för luftavfuktare LAV-15D Monterings- och skötselanvisning för luftavfuktare LAV-15D Hjälmarödsvägen 15 277 32 Kivik Sweden Tel: 0414-41 42 60 E-post: info@kylprodukter.se www.kylprodukter.se Luftavfuktare LAV-15D LAV-15D är en

Läs mer

BRUKSANVISNING BONECO W200

BRUKSANVISNING BONECO W200 99 BRUKSANVISNING BONECO W200 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Leveransomfattning och teknisk specifikation 102 Bästa kund! 102 Leveransomfattning 102 Teknisk specifikation 102 Översikt över och benämningar på delar

Läs mer

FOSTER F130, F200 och F300

FOSTER F130, F200 och F300 ISMASKINER FOSTER F130, F200 och F300 INSTALLATION ANVÄNDNING Vi reserverar oss rättigheten att ändra specifikationerna. man_f130_300.indd / april 06 Hobart Foster Scandinavia ApS Box 2101-196 02 Kungsängen

Läs mer

Easy wash Portabel tvätt

Easy wash Portabel tvätt Easy wash Portabel tvätt Art.nr. T95-05 Låg vattenförbrukning och högt vattentryck Låg energiförbrukning miljövänlig Portabel, långlivad, säker och stänkskyddad I hushållet: Badrum, diskbänk, husdjur,

Läs mer

AT Multifunktionell luftbehandlingsenhet

AT Multifunktionell luftbehandlingsenhet AT-5461 Multifunktionell luftbehandlingsenhet Säkerhet Läs och spara dessa instruktioner Utrustningen kan användas av barn från 8 år och uppåt och personer med nedsatt fysisk, sensorisk eller mental förmåga

Läs mer

a-collection SV Bruksanvisning Säkerhetsföreskrifter... 3 Installation... 4 Injustering av luftflöden... 5 Användning... 7 Service och garanti...

a-collection SV Bruksanvisning Säkerhetsföreskrifter... 3 Installation... 4 Injustering av luftflöden... 5 Användning... 7 Service och garanti... a-collection SV Bruksanvisning Säkerhetsföreskrifter... 3 Installation... 4 Injustering av luftflöden... 5 Användning... 7 Service och garanti... 8 991.0292.883/125542/2014-05-06 (9189) SÄKERHETSFÖRESKRIFTER

Läs mer

BRUKSANVISNING F150K F160K F170K

BRUKSANVISNING F150K F160K F170K BRUKSANVISNING F150K F160K F170K Generella upplysningar Tack för inköpet av vår produkt. Denna köksfläkt är avsedd för att leda bort ånga och os från köket vid matlagning i hushåll. Fläkten kan användas

Läs mer

Bruksanvisning. Värmekanon, Galaxy 25 AP Art.: 90 42 827

Bruksanvisning. Värmekanon, Galaxy 25 AP Art.: 90 42 827 Bruksanvisning Värmekanon, Galaxy 25 AP Art.: 90 42 827 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt från P. Lindberg! Innan

Läs mer

VIKTIGA SÄKERHETSANVISNINGAR FARA: VARNING:

VIKTIGA SÄKERHETSANVISNINGAR FARA: VARNING: VIKTIGA SÄKERHETSANVISNINGAR DET ÄR MYCKET VIKTIGT ATT DU VÄRNAR OM DIN EGEN OCH ANDRAS SÄKERHET. Detta häfte innehåller en mängd viktiga säkerhetsanvisningar som även återfinns på apparaten. Läs och iaktta

Läs mer

Bruksanvisning. Vattenpump 2 benzin Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I

Bruksanvisning. Vattenpump 2 benzin Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I Bruksanvisning Vattenpump 2 benzin Art.: 90 42 637 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt från P. Lindberg! Innan du

Läs mer

Manual. Ultrasonisk Luftfuktare HACE MJS-400 - HACE MJS-500

Manual. Ultrasonisk Luftfuktare HACE MJS-400 - HACE MJS-500 Manual Ultrasonisk Luftfuktare HACE MJS-400 - HACE MJS-500 Viktiga säkerhetsföreskrifter Plocka aldrig isär, laga eller förändra denna maskin. Service måste utföras av utbildad servicepersonal. Förändringar

Läs mer

Användarmanual och bruksanvisning

Användarmanual och bruksanvisning ElectroGEAR Användarmanual och bruksanvisning VÄRMEFLÄKT LÄS ANVISNINGARNA NOGGRANT: Läs och följ alla instruktioner. Förvara instruktionerna på en säker plats för framtida behov. Låt ingen som inte läst

Läs mer

LR500. Luftrenare. Bruksanvisning

LR500. Luftrenare. Bruksanvisning Bruksanvisning Luftrenare LR500 * Nu ger vi 5 års garanti vid köp av nya produkter genom att enkelt gå in på vår hemsida och registrera sig och produkten. INLEDNING Luftrenaren LR500 är en personlig luftrenare

Läs mer

Art BAIN MARIES VATTENBAD ANVÄNDARHANDBOK

Art BAIN MARIES VATTENBAD ANVÄNDARHANDBOK Art 90011 BAIN MARIES VATTENBAD ANVÄNDARHANDBOK Vi är glada att du har valt vår produkt 90011 BAIN MARIES. Produkten har en modern och smart design och är producerad av stål med hög kvalitet. För att du

Läs mer

PGK. Rektangulärt kylbatteri för kallvatten. Installationsinstruktioner. VIKTIGT: Läs denna instruktion innan produkten monteras.

PGK. Rektangulärt kylbatteri för kallvatten. Installationsinstruktioner. VIKTIGT: Läs denna instruktion innan produkten monteras. Rektangulärt kylbatteri för kallvatten SE VIKTIGT: Läs denna instruktion innan produkten monteras. Dimensioner 2 Montering Kanalkylare är avsedd för kallvatten som köldbärare. Den har kylbatteri med rör

Läs mer

LAF 50 / 100 / 150. Kondensavfuktare för proffsbruk. Utförande. Elvärme, tilläggsbeteckning -E,-ES och -E2S. Anslutning.

LAF 50 / 100 / 150. Kondensavfuktare för proffsbruk. Utförande. Elvärme, tilläggsbeteckning -E,-ES och -E2S. Anslutning. Avfuktare 50 / 100 / 150 Kondensavfuktare för proffsbruk VEAB kondensavfuktare är konstruerade för professionellt bruk i applikationer där man ställer höga krav på kapacitet. är därför lämplig i byggen

Läs mer

BRUKSANVISNING FÖR KARTRO KOMPRESSOR K251

BRUKSANVISNING FÖR KARTRO KOMPRESSOR K251 BRUKSANVISNING FÖR KARTRO KOMPRESSOR K251 Installation 1. Montera hjulen och gummidelen på tanken, om dessa inte redan är monterade. 2. Montera insugningsfiltret i kompressorerna, om detta inte redan är

Läs mer

Handbok. Textil- & våtdammsugare Apollo

Handbok. Textil- & våtdammsugare Apollo Handbok Textil- & våtdammsugare Apollo TORRDAMMSUGNING - Sätt i filtret (E) i behållaren (I). - Haka fast motorn (A) på behållaren (I) och lås den med de båda krokarna (G). - Sätt fast den rörliga slangen

Läs mer

Spiskåpa 392 12. SV Bruksanvisning

Spiskåpa 392 12. SV Bruksanvisning Spiskåpa 392 12 SV Bruksanvisning Säkerhetsföreskrifter... 3 Installation... 4 injustering av luftflöden... 7 Användning... 9 Service och garanti... 10 991.0314.284/125788/2013-11-15 (6005) SÄKERHETSFÖRESKRIFTER

Läs mer

HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll

HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll 10-110 Driven vändskiva 180º HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll Doc. nr. 521 14 35 Edition1 2010/02 Om handboken I den här handboken hittar du all information som behövs för att

Läs mer

Comfort SV Bruksanvisning Säkerhetsföreskrifter... 3 Installation... 4 Injustering av luftflöden... 6 Användning... 7 Service och garanti...

Comfort SV Bruksanvisning Säkerhetsföreskrifter... 3 Installation... 4 Injustering av luftflöden... 6 Användning... 7 Service och garanti... Comfort 243 10 SV Bruksanvisning Säkerhetsföreskrifter... 3 Installation... 4 Injustering av luftflöden... 6 Användning... 7 Service och garanti... 8 991.0358.178/126066/2015-02-13 (18558) SÄKERHETSFÖRESKRIFTER

Läs mer

Spiskåpa 490 12. SV Bruksanvisning

Spiskåpa 490 12. SV Bruksanvisning Spiskåpa 490 12 SV Bruksanvisning Säkerhetsföreskrifter... 3 Installation... 4 Injustering av luftflöden... 6 Användning... 8 Service och garanti... 9 /125895/2014-06-09 (9511) SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs

Läs mer

MANUAL TC-9000 PORTABEL LUFTKONDITIONERING

MANUAL TC-9000 PORTABEL LUFTKONDITIONERING MANUAL TC-9000 PORTABEL LUFTKONDITIONERING Läs och följ anvisningarna och säkerhetsinstruktionerna inför användning av denna produkt. Spara manualen om du skulle behöva den senare. Kontakta behörig personal

Läs mer

ENERGIEFFEKTIVA AVFUKTARE MED UNIKA FÖRDELAR

ENERGIEFFEKTIVA AVFUKTARE MED UNIKA FÖRDELAR ENERGIEFFEKTIVA AVFUKTARE MED UNIKA FÖRDELAR INTELLIGENTA OCH FLEXIBLA ES-FAMILJEN MED EXTRA MYCKET IQ 1 ES-FAMILJEN ÄR DEN MEST INTELLIGENTA, FLEXIBLA, KOMPAKTA OCH ENERGISNÅLA PRODUKTLINJE VI HAR TAGIT

Läs mer

BRUKSANVISNING. Mobil luftkonditionering

BRUKSANVISNING. Mobil luftkonditionering BRUKSANVISNING Mobil luftkonditionering Modell No: 360008/ 360010 Vi rekommenderar att du läser instruktionerna noga innan du använder produkten. Bevara instruktionerna på en trygg plats, eftersom du kan

Läs mer

Underhåll och rengöring

Underhåll och rengöring Miljövänlig avfallshantering Underhåll och rengöring Underhåll och rengöring Kundtjänst Lämna förpackningen till återvinningscentralen. Denna enhet är märkt i enlighet med der europeiska direktivet 2012/19/EU

Läs mer

Installationsanvisning och bruksanvisning. Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm)

Installationsanvisning och bruksanvisning. Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm) Installationsanvisning och bruksanvisning Easy Clean B ¾ " 1 ¼ Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm) Obs! Läs noga igenom installation och bruksanvisning innan ni monterar och driftsätter detta filter.

Läs mer

Industriell avfuktare. Teollinen kosteudenpoistaja. Industrial Dehumidifier

Industriell avfuktare. Teollinen kosteudenpoistaja. Industrial Dehumidifier Modell / Malli / Model: DY-85L 87 460 39, 43-44 SE BRUKSANVISNING Industriell avfuktare FI KÄYTTÖOHJEET Teollinen kosteudenpoistaja EN INSTRUCTION MANUAL Industrial Dehumidifier SE GENERELL INFORMATION

Läs mer

Saromica Perkolator, kaffemaskin

Saromica Perkolator, kaffemaskin Saromica Perkolator, kaffemaskin Modell Saromica 6005 / Saromica 6010 / Saromica 6015 Bruksanvisning 1 1. Allmän information Läs noga igenom bruksanvisningen med viktig information för säker och korrekt

Läs mer

LAF Avfuktare VEAB Heat Tech AB

LAF Avfuktare VEAB Heat Tech AB Avfuktare 50 / 100 / 150 Kondensavfuktare för proffsbruk VEAB kondensavfuktare är konstruerade för professionellt bruk i applikationer där man ställer höga krav på kapacitet. är därför lämplig i byggen

Läs mer

Din manual SMEG DRY61E-1 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3515403

Din manual SMEG DRY61E-1 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3515403 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för SMEG DRY61E-1. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information, specifikationer,

Läs mer