Katarina Södra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Katarina Södra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling"

Transkript

1 Katarina Södra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, Grundskola årskurs 1-6 och skolbarnomsorg Läsår:

2 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, Grundskola årskurs 1-6 och skolbarnomsorg a för planen Ledningsgruppen. Vår vision Alla på Katarina Södra skola tar ansvar för vår värdegrund TRYGGHET, KUNSKAP, RESPEKT, ANSVAR och INFLYTANDE. Planen gäller från Planen gäller till Läsår Elevernas delaktighet Klassråd Elevråd Vårdnadshavarnas delaktighet Underlag från brukarundersökning Personalens delaktighet Analys av elevenkät och diskussioner om åtgärder utifrån problemområden under APT/husmöte Förankring av planen Elever: Elevråd, klassråd, värdegrundsveckor vid terminsstarter. I skolans vardagliga arbete. Vårdnadshavare: Hemsidan. Brev från rektor. Föräldraråd. Personal: Husmöten, APT, Pedagogiska forum, AL möten, information för nyanställda.

3 Utvärdering Beskriv hur fjolårets plan har utvärderats Fjolårets plan utvärderades genom analys av elevenkätens och brukarundersökningens resultat, samt kontroll av de anmälningar om kränkande behandling som gått in till skolans huvudman. Delaktiga i utvärderingen av fjolårets plan Elever, personal. Resultat av utvärderingen av fjolårets plan Då eleverna i årskurs 1-6 besvarade elevenkäten i maj 2017 angav 87 % att de trivdes på Katarina Södra skola och 89 % anger att de känner sig trygga i skolan. 80 % tycker att stämningen på skolan är god. 75 enskilda elever hade blivit kränkta av en annan elev under vårterminen (349 svarande). Allra vanligast var att bli kränkt med ord, därefter utfrysning, rykten/lögner och sprakar/slag. Skolan genomför även Stockholms Stads brukarundersökning. Den besvaras av föräldrar till barn i förskoleklass, föräldrar och elever i årskurs 2 samt elever i årskurs 5. Av föräldrarna till barn i förskoleklass uppfattade 90 % att deras barn känner sig tryggt i skolan, och 67 % att det är en bra stämning på skolan. Föräldrarna till 14 barn (20%) uppgav att deras barn blivit kränkt eller trakasserat i skolan, varav 1 flera gånger i veckan, 3 flera gånger under en termin och 9 enstaka någon gång per termin. Av föräldrarna till barn i årskurs 2 svarade 85 % att deras barn känner sig tryggt i skolan, och 79 % att det är en bra stämning på skolan. 12 föräldrar uppgav att deras barn blivit kränkt eller trakasserat i skolan, varav 4 flera gånger per termin och 8 någon enstaka gång per termin. Av eleverna i årskurs 5 svarade 89 % att de kände sig trygga i skolan och lika många att vi har en bra stämning på skolan. 90 % svarar att de vuxna på skolan reagerar om någon är eller har varit elak mot en elev. 84 % säger sig veta vem de ska prata med om någon är eller varit elak mot en elev. 11 svarade att de blivit utsatta för kränkande behandling eller trakasserier, och tre av dessa att det hänt flera gånger i veckan, medan 8 svarade att det hänt någon gång per termin. Skolan diarieför och rapporterar anmälningar om kränkande behandling till huvudmannen. Under läsåret 2017/2018 gjordes 34 sådana anmälningar. Analys De allra flesta av våra elever trivs och känner sig trygga på skolan. Det förekommer att barn blir kränkta på olika sätt, och de vanligaste formerna av kränkning var kränkande tilltal/språk, utfrysning, rykten/lögner och sparkar/slag, det vill säga samma sorters kränkning som eleverna även tidigare år angett i undersökningen. Vi behöver jobbar vidare med detta. Vi kan också se att antalet elever som anger att de blivit kränkta är avsevärt högre än antalet anmälningar till huvudmannen. Vi behöver undersöka om detta beror på att eleverna inte berättar för en vuxen då de utsätts eller om vi i personalen brister i vår skyldighet att rapportera, eller om det finns ytterligare andra orsaker till differensen.

4 Årets plan ska utvärderas senast Maj 2018 Beskriv hur årets plan ska utvärderas Elever: Enkätundersökningar om trygghet och trivsel ska genomföras. Vi kommer under läsåret att införa en undersökningsmetod som kallas månadsbarometern. Det innebär att eleverna kommer att besvara en kortare enkät en gång/månad, och svaren följs sedan upp påföljande vecka, olika insatser initieras och arbetas med under två veckor, och därefter börjar processen om igen med en ny enkät. Kompletterande frågor för utvärdering av årets likabehandlingsplan läggs till i enkäten som genomförs i maj. Personal: På AL-möte, husmöte och uppdragsdialog utvärderas hur det främjande och förebyggande arbetet har gått utifrån våra åtaganden i likabehandlingsplanen. Skolledning: Följa att inrapportering sker och hur "Utredningsblankett kränkande behandling av barn/elev " används, samt utvärdera detta. Utvärdera förekomsten av kränkningar och dess platser utifrån inkommen dokumentation. Skolledning ansvarar för att samtliga utvärderings- och kartläggningsunderlag tas fram. Föräldrar: Utifrån planens mål och kartläggningar diskuteras planen på föräldrarådsmöte. för att årets plan utvärderas Skolledning.

5 Främjande insatser Främja skolans trygghetsarbete. Områden som berörs av insatsen Kränkande behandling Mål: Alla elever ska känna sig trygga och sedda. Elever, personal och föräldrar har god kännedom om skolans värdegrund och regler. Uppföljning: Målet lyfts på elevrådet och man diskuterar hur man arbetar med frågan på klassråd. Rektor leder elevrådet. Skolledning följer upp rastverksamheten. Skolbarnsomsorgen genomför en kartläggning om Trygghet och Trivsel. Uppföljning på Fritidsforum. Eleverna besvarar enkät om trygghet, trivsel och studiero två gånger/ läsår, samt i samband med utvärderingen av likabehandlingsplanen. Insats Första veckan på varje termin arbetar vi med skolans värdegrund, regler och förväntningar. Under detta läsår ska eleverna arbeta särskilt med att göra om skolans ordningsregler. Föräldrar informeras på föräldramöten vid läsårsstart och via skolans hemsida, där skolans aktuella värdegrund och regler finns. Kring FN-dagen har skolan en temavecka där alla arbetar aktivt kring mångfald. Under husmöten och studiedagar lyfts arbetet med likabehandling. Kartläggning av trygghet och trivsel inom skolbarnsomsorgen. Skolans trygghetsteam arbetar med främjande och förebyggande frågor. Skolan arbetar med trivselledare, ett arbetssätt där barnen aktiveras i att leda lekar på skolgården som bidrar till ökad aktivitet och trivsel, och möjlighet för alla att ha något att göra på rasten. All personal har ansvar för att alla elever känner sig trygga och sedda i skolan. för hemsidan publicerar aktuell information. Skolledning ansvarar för rastvärdsscheman och elevernas rasttider. Skolkurator sammankallar trygghetsteamet. Främja att alla elever har samma möjligheter oavsett kön. Områden som berörs av insatsen

6 Kön Mål: Stereotypa föreställningar om kön motverkas i verksamheten. Ingen elev trakasseras på grund av kön. Ingen elev ska utsättas för sexuella trakasserier. Uppföljning: Utvärdering sker i samband med temaveckan mångfald och i enkätundersökningarna, samt i samband med utvärderingen av likabehandlingsplanen. Insats Elever: Kring FN-dagen har skolan en temavecka där alla arbetar aktivt med mångfald. Personal: Under pedagogiska forum och uppdragsdialoger lyfts arbetet med Likabehandlingsplanen. Ämnesgrupperna diskuterar aktuell litteratur utifrån diskrimineringsgrunderna. Pedagogerna i årskurs 4 ansvarar för temavecka om mångfald Främja likabehandling oavsett könsöverskridande identitet och/eller uttryck. Områden som berörs av insatsen Könsidentitet och/eller könsuttryck Mål: Alla elever ska behandlas lika oavsett sin könsidentitet eller könsuttryck. Uppföljning: Utvärderingsdag i slutet av vårterminen där skolans personal diskuterar frågorna på AL-möte, samt i samband med utvärderingen av likabehandlingsplanen. Insats Elever: Kring FN-dagen har skolan en temavecka där alla arbetar aktivt med mångfald. Personal: Under pedagogiska forum och uppdragsdialog lyfts arbetet med Likabehandlingsplanen. Ämnesgrupperna diskuterar aktuell litteratur utifrån diskrimineringsgrunderna.

7 Pedagogerna i årskurs 4 ansvarar för temavecka om mångfald. Främja att alla elever har samma möjligheter oavsett etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning. Områden som berörs av insatsen Etnisk tillhörighet och religion eller annan trosuppfattning Mål: Alla elever kan delta i skolan på lika villkor oavsett etnisk tillhörighet och religion eller annan trosuppfattning. Uppföljning: Utvärderingsdag i slutet av vårterminen där skolans personal diskuterar frågorna på AL-möte. Ämnesgruppen i SO-ämnet utvärderar målen, samt i samband med utvärderingen av likabehandlingsplanen. Insats Elever: Kring FN-dagen har skolan en temavecka där alla arbetar aktivt med mångfald. I SOundervisningen lyfts områdena rasism och främlingsfientlighet utifrån ålder och mognad. Elever serveras kost enligt sin trosuppfattning, religion och/eller etiska ställningstagande. Elever har rätt att fira sina religiösa högtider. Elever erbjuds tolk vid IUP-samtal. Personal: Under pedagogiska forum/husmöten lyfts arbetet med likabehandling. Ämnesgruppen som behandlar SO - ämnet diskuterar ämnets innehåll, metodik och litteratur utifrån diskrimineringsgrunderna. Föräldrar: Föräldrar erbjuds tolk vid samtal med skolan som rör eleven. Rektor, AL 4 mångfaldsvecka, SO-gruppen, Klasslärare

8 Främja att elever ha samma möjligheter oavsett funktionsnedsättning. Områden som berörs av insatsen Funktionsnedsättning Mål: Ingen elev ska diskrimineras eller trakasseras på grund av sin funktionsnedsättning. Alla skolans lokaler är tillgängliga för samtliga elever. Alla elever har rätt att delta i skolans verksamheter utifrån sina förutsättningar. Uppföljning: Resultatdialoger sker vid två tillfällen per läsår. På EHT, samt i samband med utvärderingen av likabehandlingsplanen. Insats Elever: Kring FN-dagen har skolan en temavecka där alla arbetar aktivt med mångfald. Personal: Under pedagogiska forum lyfts arbetet med likabehandling. Resultatdialog sker vid tre tillfällen per läsår, där ledning, specialpedagog och arbetslag träffas för att kartlägga och fördela resurser utifrån elevernas behov. Specialpedagoger arbetar med kartläggning, utredning, fördelning av resurser, undervisning och uppföljning av elever. Rektor, AL 4 mångfaldsvecka, EHT. Främja alla elevers rättigheter oavsett sexuell läggning. Områden som berörs av insatsen Sexuell läggning Mål: Alla elever ska behandlas lika oavsett sexuell läggning. Stereotypa föreställningar om sexuell läggning motverkas i verksamheten. Uppföljning: Utvärderingsdag i slutet av vårterminen där skolans personal diskuterar frågorna, samt i samband med utvärderingen av likabehandlingsplanen. Insats

9 Elever: Kring FN-dagen har skolan en temavecka där alla arbetar aktivt med mångfald. Sexoch samlevnadsundervisningen ska utvecklas under läsåret , med start i augusti. Kritisk läromedelsgranskning genomförs i ämnesgrupperna och vid läromedelsbeställning. Personal: Under pedagogiska forum lyfts arbetet med likabehandling. Ämnesgrupperna diskuterar aktuell litteratur utifrån diskrimineringsgrunderna. Arbetslag 4 mångfaldsvecka, arbetslag 5 och 6, Rektor. Främja alla elevers rättigheter oavsett ålder. Områden som berörs av insatsen Ålder Mål: Alla elever har rätt till inflytande oavsett ålder. Alla elever behandlas med respekt oavsett ålder. Uppföljning: Rektor ansvarar för att löpande följa upp att alla klasser har klassråd samt representanter till elevrådet. Klasslärare har ansvar för den egna klassens klassråd. Fritidshemmen har fritidsråd. Rektor ansvarar för elevrådet. Fritidsforum följer upp fritidsråden. Insats Elever: Kring FN-dagen har skolan en temavecka där alla arbetar aktivt med mångfald. Elevråd - från årskurs 1 är alla klasser representerade på elevrådet. Klassråd - från årskurs 1 har alla kontinuerliga klassråd. Personal: Under pedagogiska forum lyfts arbetet med likabehandling. Ämnesgrupperna diskuterar aktuell litteratur utifrån diskrimineringsgrunderna. Rektor, all personal

10 Kartläggning Kartläggningsmetoder Eleverna svarade på en enkätundersökning om trygghet, trivsel och studiero i maj Undersökningen utformades och sammanställdes av ledningsgruppen och elevhälsoteamet. Brukarundersökningen besvarades av föräldrar till barn i förskoleklass, av föräldrar och elever i årskurs 2 och av elever i årskurs 5. Denna undersökning besvarades under våren Kontroll av antalet anmälningar om kränkande behandling som gått in till skolans huvudman. 34 anmälningar gjordes under läsåret 2016/2017. Områden som berörs i kartläggningen Trygghet, trivsel och kränkande behandling. Hur eleverna har involverats i kartläggningen Eleverna i årskurs 1 till 6 har svarat på enkäter. Hur personalen har involverats i kartläggningen Personalen delgavs resultatet av elevenkäten och fick i arbetslagen samtala om hur vi kan arbeta vidare med detta. Personalen är ansvarig för att anmälningar om kränkande behandling fylls i och lämnas in för diarieföring, så de kan skickas in till skolans huvudman. Resultat och analys Skolans egen elevenkät fokuserar på trygghet, trivsel och studiero. Den har även med en del om typ av kränkningar som eleverna upplever. Majoriteten av skolans elever upplever skolan som en trygg plats (89%), och de allra flesta trivs på Katarina Södra skola (87%). Dessa siffror ligger i nivå med föregående år. Det förekommer dock att barn känner sig kränkta (75 elever totalt anger detta i elevenkäten) och de fyra vanligaste typerna av kränkning blir också våra arbetsområden inför kommande läsår: kränkande tilltal och språk (46 elever utsatta) utfrysning (29 elever utsatta) rykten och lögner (27 elever utsatta) sparkar och slag (21 elever utsatta) Skolan diarieför och rapporterar anmälningar om kränkande behandling till huvudmannen. Under läsåret 2017/2018 gjordes 34 sådana anmälningar. Denna siffra är lägre än antalet elever som uppgett i enkäter att de känt sig kränkta, varför vi behöver se över anmälningsförfarandet och undersöka vad skillnaden beror på.

11 Förebyggande åtgärder Att skapa en trygg skola Områden som berörs av åtgärden Kränkande behandling, kön, könsidentitet eller könsuttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder Mål: Det ska vara tryggt att vistas på hela Katarina Södra skola hela dagen. Uppföljning: En elevenkät besvaras av elever två gånger per läsår. Svaren följs upp på elevråd, klassråd och vid personalens uppdragsdialoger och gemensamma möten samt i föräldrarådet. Insatserna utvärderas också i samband med utvärderingen av likabehandlingsplanen. Åtgärd På fritidsforum diskuteras och planeras rastaktiviteter. Skolan arbetar med trivselledare, ett arbetssätt som aktiverar barnen i att leda lekar på skolgården ska bidra till ökad aktivitet och trivsel, och möjlighet för alla att ha något att göra på rasten. Diskussion förs angående hur många och vilka klasser som ska ha rast tillsammans. I elevrådet kan elevernas representanter ta upp trygghetsfrågor med rektor. Vuxen har tillsyn vid omklädningsrummen. Tillsyn i korridorer och trapphus på raster. Förväntansdokument lyfts vid utvecklingssamtal. Lyfta frågan om kränkningar och samtalsklimat. Skolans personal arbetar med gemensamma förhållningssätt för att skapa trygghet på alla platser i skolan, och ett trygghetsteam har startats för att arbeta med främjande och förebyggande insatser i skolan. Vi inför månadsbarometern för att snabbare kunna fånga upp problem, samtidigt som vi på ett mer aktivt sätt involverar alla barn och all personal i det förebyggande arbetet. Under införandefasen kommen en förstelärare i likabehandlingsarbete att föreläsa för all personal på skolan. Motivera åtgärd Samtliga åtgärder syftar till att skapa trygghet på alla platser och i alla situationer under skoldagen och på fritidshemmen.

12 All personal har gemensamt ansvar för att samtliga elever känner sig trygga och sedda i skolan. för hemsidan publicerar aktuell information. Skolledning ansvarar för utbildning av personal, rastvärdsscheman och elevernas rasttider.

13 Rutiner för att hantera kränkande behandling, trakasserier, sexuella trakasserier och diskriminering Policy På Katarina Södra skola accepteras inte kränkande behandling, diskriminering, trakasserier eller sexuella trakasserier. I skolan har alla vuxna ansvar för alla barn hela dagen. Rutiner för att tidigt upptäcka diskriminering, trakasserier, sexuella trakasserier och kränkande behandling Alla rastvärdar har ett tydligt uppdrag. Tillsyn i omklädningsrummen i samband med idrott. Personal som elever och föräldrar kan vända sig till Den elev eller vårdnadshavare som behöver kontakt med skolan utifrån frågor som rör likabehandling eller kränkningar kan vända sig till fritidspersonal, lärare, mentorer, skolledning eller elevhälsoteam. Skolans växelnummer är Rutiner för att utreda och åtgärda när elev kränks eller trakasseras av andra elever Om en elev utsätts för trakasserier, sexuella trakasserier eller annan kränkande behandling av en eller flera andra elever följs nedanstående rutin: 1. Den som upptäcker händelsen skall genast ingripa. Händelsen utreds samma dag enligt mallen Kränkande behandling av barn/elev utredning (finns att hämta vid expeditionen, eller i den gemensamma mappen PersonalADM). a. Tala med den elev som blivit utsatt och ta reda på vad som hänt. Förklara att skolan nu kommer att utreda detta och sätta in åtgärder samt prata med vårdnadshavare. Bestäm tid för uppföljning, men var tydlig med att eleven genast ska säga till om något mer händer innan dess. Dokumentera samtalet. b. Tala med den elev som utfört kränkningen, om det är flera elever talar vi med var och en enskilt. Förklara att kränkningar inte får förekomma, och att detta genast måste upphöra. Gör en plan tillsammans med eleven för hur han/hon ska göra för att förbättra situationen, och bestäm tid för uppföljning. Tala om att vårdnadshavare kommer att kontaktas. Det är viktigt att lyssna även på den elev som kränkt, men ändå vara rak och tydlig med vad som gäller. Dokumentera samtalet. c. Kontakta berörda elevers vårdnadshavare via telefon och berätta vad som hänt och vad som beslutats. Be dem att tala med sitt barn om detta. Dokumentera samtalen. d. Informera berörd personal. e. Lämna dokumentationen till expeditionen tillsammans med blanketten Kränkande behandling av barn/elev anmälan som finns på samma platser som utredningsblanketten. Både denna blankett och utredningsblanketten ska lämnas samma dag.

14 2. Eleverna hålls under uppsikt av arbetslaget. 3. Uppföljande samtal hålls med samtliga inblandade elever enligt den planering som gjort upp i steg 1. Därefter kontaktas föräldrarna för att delges information om hur det gått. Eleverna hålls även fortsättningsvis under uppsikt. Dokumentera samtalen. 4. Om kränkningarna inte upphört görs en anmälan till EHT för vidare handläggning. 5. Den elev som kränkt kallas till möte på skolan tillsammans med sina vårdnadshavare och skolans personal. Ytterligare utredning görs och åtgärder sätts in. Datum för uppföljning bestäms. 6. Handlingsplanen följs upp i ett nytt samtal med elev, vårdnadshavare och personal. 7. Om kränkningarna ändå inte upphört vidtas ytterligare åtgärder, t ex anmälan till socialtjänst. Rutiner för att utreda och åtgärda när elev diskrimineras, trakasseras eller kränks av personal Om personal får kännedom om att en vuxen diskriminerar eller kränker en elev kontaktas skolledningen. Skolledningen ansvarar för utredning, åtgärd, dokumentation och uppföljning. Rutiner för uppföljning Uppföljning av kränkande händelser görs enligt punkt 3 i avsnittet Rutiner för att utreda och åtgärda när elev kränks eller trakasseras av andra elever". Rutiner för dokumentation Den som ser eller får kännedom om upplevd kränkning ansvarar för dokumentationen, enligt beskrivning i avsnittet Rutiner för att utreda och åtgärda när elev kränks eller trakasseras av andra elever. Ansvarsförhållande Den som ser eller får kännedom om upplevd kränkning, diskriminering eller trakasserier ansvarar för utredning, åtgärd, dokumentation och/eller anmälan till rektor. Elevhälsoteamet ansvarar för utredning, åtgärd och dokumentation vid upprepade kränkande händelser eller trakasserier mellan elever. Skolledningen beslutar om åtgärder då problemen inte upphör trots tidigare insatser, se punkt 7 under avsnittet Rutiner för att utreda och åtgärda när elev kränks eller trakasseras av andra elever". Skolledningen ansvarar också för utredning, åtgärd, uppföljning och dokumentation vid kränkande händelse där vuxen kränker barn. Skolledningen ansvarar för utvärdering och revision av ovanstående rutiner.

Katarina Södra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Katarina Södra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Katarina Södra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, Grundskola årskurs 1-6 och skolbarnomsorg Läsår: 2016 2017 Grunduppgifter

Läs mer

Katarina Södra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Katarina Södra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Katarina Södra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Ansvariga för planen Rektor samt Trygghetsgruppen. Vår vision Alla på Katarina Södra skola tar ansvar för vår värdegrund

Läs mer

Katarina Södra skolas plan kränkande behandling och diskriminering

Katarina Södra skolas plan kränkande behandling och diskriminering Katarina Södra skolas plan kränkande behandling och diskriminering Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, Grundskola årskurs 1-6 och skolbarnomsorg Läsår: 2018 2019 Innehållsförteckning

Läs mer

Sätra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sätra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Sätra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, grundskola 1-6, fritidshem. 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass och Grundskola upp till årskurs 6 Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6 2014-12-01 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-6 och fritidshemmet Läsår: 2014/2015 Planen gäller till 2015-11-30 Vetlanda

Läs mer

Krungårdsskolan F-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Krungårdsskolan F-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling Krungårdsskolan F-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola åk F-6 samt fritidshem Läsår 2015/2016 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Rikstens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 Läsår: 2016/2017

Rikstens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 Läsår: 2016/2017 Rikstens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 samt fritidshem 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: skolenhet 1 (F-1 åk 2, fritidshemmet grundsärskolan) och skolenhet 2 (åk 3, fritidshemmet,

Läs mer

Järbo/Jäderfors RO Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola

Järbo/Jäderfors RO Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola Järbo/Jäderfors RO 170815 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola 2017-2018. Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola, Förskoleklass och Fritidshem Ansvarig för planen

Läs mer

Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola åk 1-3, fritidshem Läsår 2015/2016 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Olympiaskolan LIKABEHANDLINGSPLAN

Olympiaskolan LIKABEHANDLINGSPLAN LIKABEHANDLINGSPLAN Olympiaskolan Plan för att främja lika rättigheter och möjligheter samt förebygga och åtgärda diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Gäller januari 2018 till september

Läs mer

Rossö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rossö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rossö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass - åk 6 samt fritidshemmet Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Celsiusskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Celsiusskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Celsiusskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Hagaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hagaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Hagaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleklass, grundskola 1-6 och fritidshem Läsår 2017/2018 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Bredaryds skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bredaryds skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Bredaryds skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår: 2017-2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Söderbymalmsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Söderbymalmsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Söderbymalmsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen åk 7-9 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen åk 7-9 Ansvariga för planen

Läs mer

Hammarbyskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hammarbyskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Hammarbyskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och skolbarnsomsorg, mellanstadieklubb, förskoleklass, Roma kulturklass a

Läs mer

Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Kärda skola och fritidshem

Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Kärda skola och fritidshem Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Kärda skola och fritidshem Läsår: 2016 2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Älgarås skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Älgarås skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Älgarås skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-6 Läsår: 2018/19 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Arbråskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Arbråskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Arbråskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen F-9 Läsår 2015/2016 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-9 a för planen

Läs mer

Stenhammarskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling och likabehandlingsplan

Stenhammarskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling och likabehandlingsplan dec 2016 Stenhammarskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling och likabehandlingsplan Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola 7-9 Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, fritidshem och grundskola åk 1-6 Läsår: 2016/2017 Uppdraget att motverka diskriminering, trakasserier

Läs mer

Tullgårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tullgårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Tullgårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskolan, Grundsärskolan, Förskoleklass, och Skolbarnsomsorg Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter

Läs mer

Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015

Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015 Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola, fritidshem a för planen Rektor Vår vision Mo Skola ska genomsyras

Läs mer

Nävertorp grundsärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Nävertorp grundsärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Nävertorp grundsärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Nävertorp grundsärskola och fritidshem Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Hagaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hagaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Hagaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleklass, grundskola 1-6 och fritidshem Läsår 2018/19 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Furutorpskolan 7-9. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola åk 7-9 Ansvarig för planen: Rektor Johan Johansson

Furutorpskolan 7-9. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola åk 7-9 Ansvarig för planen: Rektor Johan Johansson 1(7) Datum 2015-08-03 Handläggare Rektor Johan Johansson Barn- och utbildningsförvaltningen 0451-26 77 95 johan.johansson@hessleholm.se Plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Furutorpskolan

Läs mer

Ahla skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ahla skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Ahla skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen F-3, Fritids Läsår 2014-2015 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-3, Fritids

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Foto: istockphoto / pintogame Bie skola - läsåret 2015/2016 Bie skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Stentägtskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stentägtskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stentägtskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, grundskola 1-3, fritidshem Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Bringåsens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bringåsens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Bringåsens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen: skola Ansvariga för planen Rektor Britt-Marie Eliasson Vår vision Alla människor

Läs mer

Arbråskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Arbråskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Arbråskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen F-9 Läsår 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-9 a för planen Rektor

Läs mer

Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola och fritidshem Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Skogskällans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Skogskällans plan mot diskriminering och kränkande behandling Skogskällans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, skolbarnomsorg, grundskola Läsåret 2018/2019 Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Särskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundsärskola åk 1-9

Särskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundsärskola åk 1-9 Särskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundsärskola åk 1-9 År: 2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundsärskola

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Sankt Anna förskola, skola och fritidshem

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Sankt Anna förskola, skola och fritidshem Plan mot diskriminering och kränkande behandling Sankt Anna förskola, skola och fritidshem Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola, skola och fritidshem Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Ansvariga

Läs mer

Hanahöj och Hångers rektorsenhet. Hånger skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hanahöj och Hångers rektorsenhet. Hånger skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Hanahöj och Hångers rektorsenhet Hånger skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola och fritidshem

Läs mer

Tingdalsskolan-Björnås plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tingdalsskolan-Björnås plan mot diskriminering och kränkande behandling Tingdalsskolan-Björnås plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, grundskola 1-3 och fritidshem Läsår 2015-2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Centralskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Centralskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Barn- och utbildningsförvaltningen Centralskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Årskurs 4-9 Läsår: 15/16 Innehåll Grunduppgifter... 3 Utvärdering... 4 Främjande insatser... 5 Kartläggning...

Läs mer

Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 Ansvarig för planen Johan Wingren - Rektor Vår vision Dackeskolans

Läs mer

Hasslarödsskolan 4-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hasslarödsskolan 4-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Hasslarödsskolan 4-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Ansvariga

Läs mer

Mycklingskolans Likabehandlingsplan

Mycklingskolans Likabehandlingsplan Mycklingskolans Likabehandlingsplan 2014 2015 Inledning Verksamhetsformerna som omfattas av likabehandlingsplanen är: grundskola, förskoleklass och fritidshem Ansvariga för likabehandlingsplanen: Rektor

Läs mer

Paradisskolans plan mot diskriminering och kränkande Behandling

Paradisskolans plan mot diskriminering och kränkande Behandling Paradisskolans plan mot diskriminering och kränkande Behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleklass, grundskola F-9, fritidshem Läsår 16/17, 17/18 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Österstad skola och fritidshem

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Österstad skola och fritidshem Plan mot diskriminering och kränkande behandling Österstad skola och fritidshem 2017-2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass årskurs 1-4 och fritidshem Ansvariga för

Läs mer

Stenkyrka skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stenkyrka skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Stenkyrka skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola F-6 och fritidshem Ansvariga för planen All personal

Läs mer

Mariaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mariaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Mariaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, fritidshem & årskurs 1-6 Läsår: 2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Främbyskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Främbyskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Främbyskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen # Förskoleklass # Skolbarnomsorg # Grundskola Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Hallerna Skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola och fritids Läsår

Hallerna Skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola och fritids Läsår Hallerna Skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola och fritids Läsår 2018/2019 Beslutad 2018-09-13 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Söndrebalgs skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Söndrebalgs skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Söndrebalgs skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola/Skolbarnomsorg Läsår: 2015-2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Västra Husbys skolas likabehandlingsplan och årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västra Husbys skolas likabehandlingsplan och årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling Västra Husbys skolas likabehandlingsplan och årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola, förskoleklass, fritidshem Läsår: 2016/2017 Verksamhetsformer

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Eira för trygghet och trivsel Läsåret

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Eira för trygghet och trivsel Läsåret Utbildningsförvaltningen Sida 1 (5) 2015-06-02 I och med att vi arbetar i Plan mot diskriminering och kränkande behandling Eira för trygghet och trivsel Läsåret 2015-2016 Verksamheter som omfattas av planen

Läs mer

ALMBRO SKOLAS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

ALMBRO SKOLAS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING ALMBRO SKOLAS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING GRUNDUPPGIFTER Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, grundskola 1-6, fritidshem. Läsår 2015/2016 a för planen Rektor Vår

Läs mer

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: F-6 samt fritidshem Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt

Läs mer

Katarina Norra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Katarina Norra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Katarina Norra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola F-9 Fritidshem Ansvariga för planen Skolledningen och likabehandlingsgruppen.

Läs mer

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt förberedelseklass och fritidshem Ansvariga för planen Rektor Marianne Henrikson

Läs mer

Kvarnens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kvarnens plan mot diskriminering och kränkande behandling Kvarnens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling, Withalaskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling, Withalaskolan 1 (9) Plan mot diskriminering och kränkande behandling, Withalaskolan Dokumenttyp: Handlingsplan Beslutad av: Rektor (2018-09-01) Gäller för: Withalaskolan Giltig fr.o.m.: 2018-09-01 Dokumentansvarig:

Läs mer

Backaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Backaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Backaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, grundskola 1-6 och fritidshem Läsår: 2017-2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Likabehandlingsplan. Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan. Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014/2015 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Rektor, all personal, elever samt vårdnadshavare

Läs mer

Withalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling.

Withalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret 2015/2016 Dokumentsansvarig och godkänd av; Magnus Maars, rektor. magnus.maars@vetlanda.se Withalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsår 2015/2016 Upprättad i augusti 2015

Läs mer

Lillboskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Lillboskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Lillboskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen fritidshem, förskoleklass och skola Läsår 2015/2016 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Kämpetorpsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kämpetorpsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Kämpetorpsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola, åk F-6, grundsärskola samt fritidshem och mellanstadieklubb Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter

Läs mer

Plan för likabehandling, mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling

Plan för likabehandling, mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling OVANÅKERS KOMMUN 2016-09-30 Barn- och utbildning Rotebergs skola Chris Sommar Plan för likabehandling, mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Vår målsättning: Alla ska trivas i skolan.

Läs mer

Forssaängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Forssaängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Forssaängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, grundskola och fritidshem Läsår: 18/19 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Likabehandlingsplan Förskoleklassen, Domsjöskolan inklusive plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan Förskoleklassen, Domsjöskolan inklusive plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Förskoleklassen, Domsjöskolan inklusive plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Långängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola, förskoleklass och fritidshem

Långängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola, förskoleklass och fritidshem Långängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola, förskoleklass och fritidshem Läsår: 2017/2018 1.Grunduppgifter 1.1 Verksamhetsformer som

Läs mer

Hanahöjs rektorsenhet. Hanahöjskolan F-6 samt fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hanahöjs rektorsenhet. Hanahöjskolan F-6 samt fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Hanahöjs rektorsenhet Hanahöjskolan F-6 samt fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2018-2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola F-6 samt fritidshem

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling - Bie skola www.katrineholm.se Bie skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Skolbarnomsorg, Förskoleklass,

Läs mer

Fritidshemmet Daggkåpans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Fritidshemmet Daggkåpans plan mot diskriminering och kränkande behandling Fritidshemmet Daggkåpans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Skolbarnomsorg/Fritidshem Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling

Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola 1 6, fritidshem och förskoleklass Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter

Läs mer

Bredaryds skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bredaryds skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Bredaryds skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår 2018-2019 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Tingdalsskolan-Björnås plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tingdalsskolan-Björnås plan mot diskriminering och kränkande behandling Tingdalsskolan-Björnås plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola förskoleklass åk 1-2 och fritidshem Läsår: 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Skogshöjdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola och fritids

Skogshöjdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola och fritids Skogshöjdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola och fritids 1 Innehållsförteckning Grunduppgifter 2 Utvärdering av fjolårets plan

Läs mer

Klockargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Klockargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Klockargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5år 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5år

Läs mer

Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen El- och energiprogrammet Läsår 2018-2019 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Kvillsfors skola, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kvillsfors skola, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Kvillsfors skola, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola Läsår: 2015/2016 Vetlanda här växer människor och företag

Läs mer

Forssaängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Forssaängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Forssaängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, grundskola och fritidshem Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Mörtviksskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Mörtviksskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mörtviksskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Mörtviksskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Mörtviksskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola, grundsärskola, förskoleklass, skolbarnsomsorg Läsår: 2015/16 Mörtviksskolans plan

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Ansvariga för planen Pedagog Anette Andersson

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Planen är framtagen av kamratstödjarna Korsbackaskolan och reviderad av arbetslag, elevhälsoteam, kamratstödjarna och ledningsgruppen. Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Norrsätraskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norrsätraskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norrsätraskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, fritids åk 1-6, 7-9, grundsärskolan, fritids, åk 1-8, Ansvariga

Läs mer

Södra Utmarkens skolas likabehandlingsplan

Södra Utmarkens skolas likabehandlingsplan Södra Utmarkens skolas likabehandlingsplan en årlig plan för likabehandling och mot diskriminering och kränkande behandling. Gäller för Södra Utmarkens Grundskola Förskoleklass Fritidshem 171001-180930

Läs mer

Broskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Broskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Broskolans plan mot diskriminering och Planen gäller i skolans samtliga verksamheter, grundskola, öppenverksamhet, fritidsgård. Läsåret 2016/17 Tuula.tahkaaho@upplands-bro.se 08-58169403 www.upplands-bro.se

Läs mer

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår 2016-2017 Grunduppgifter Ansvariga för planen Rektor

Läs mer

1 av 7 2015-02-13 08:33. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola. Läsår vt15/ht15

1 av 7 2015-02-13 08:33. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola. Läsår vt15/ht15 1 av 7 2015-02-13 08:33 Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Läsår vt15/ht15 2 av 7 2015-02-13 08:33 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga för planen Samtliga

Läs mer

Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Introduktionsprogrammen a för planen Bitr. rektor är ytterst ansvarig för planen.

Läs mer

2015 Öjeskolan plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola åk 3-9

2015 Öjeskolan plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola åk 3-9 2015 Öjeskolan plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola åk 3-9 År 2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola åk

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Yngsjö skola med fritidshem

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Yngsjö skola med fritidshem Plan mot diskriminering och kränkande behandling Barn- och utbildningsförvaltningen Yngsjö skola med fritidshem Främja, förebygg, upptäck och åtgärda Planen visar förskolans eller skolans arbete för att

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Morö Backe skola Läsåret 2015/2016. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, Fritidshem, Grundskola

Läs mer

Bessemerskolan VOs plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bessemerskolan VOs plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolan VOs plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola VO programmet Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

PLAN FÖR ATT MOTVERKA DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

PLAN FÖR ATT MOTVERKA DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING PLAN FÖR ATT MOTVERKA DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING LEKEBERGSSKOLAN 4-6 GRUNDSÄRSKOLA TRÄNINGSSKOLA 1-9 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, Fritidshem,

Läs mer

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandlings plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandlings plan mot diskriminering och kränkande behandling Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandlings plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola årskurs 1-5 och fritidshem Läsår

Läs mer

Stråtjära skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stråtjära skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Stråtjära skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Stråtjära F-6 och fritidshem Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Skolenhet Parkskolan 7-9

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Skolenhet Parkskolan 7-9 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skolenhet Parkskolan 7-9 Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller från och med...

Läs mer

Tofthagaskolans likabehandlingsplan och plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret 16/17

Tofthagaskolans likabehandlingsplan och plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret 16/17 Tofthagaskolans likabehandlingsplan och plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret 16/17 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola F-6 Ansvariga för planen Arbetslaget

Läs mer

Vällsjöskolan. Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling.

Vällsjöskolan. Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling. Vällsjöskolan Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret 2017-2018 samt augusti-oktober 2018 Vällsjöskolans organisation läsåret 2017/2018 På Vällsjöskolan arbetar vi i arbetslag

Läs mer

Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår 2018-2019 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer