Lokal utvecklingsplan för Blåvingen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lokal utvecklingsplan för Blåvingen"

Transkript

1 Lokal utvecklingsplan för Blåvingen Verksamhetsidé, Blåvingen stadsdels boende. På Blåvingen finns 14 servicelägenheter, 18 vård och omsorgsboende och 24 lägenheter för personer med behov av demensomsorg. Huset har fyra våningar. Äldreboendet är beläget i stadsdelen Granngården ca 3 km från centrum. Lägenheterna är praktiska och trevliga. Många har egna balkonger el tillgång till gemensam balkong. Det finns rymliga och gemensamma utrymmen och en vacker innerträdgård. Grönområde och goda möjligheter för promenad i närmiljön. Goda kommunikationer. Närhet till Granngårdens centrum med service, livsmedelsbutik mm.

2 Mest positivt med Blåvingen Byggnad med hög kvalitet, gott rykte. Trevliga lägenheter, många har egna balkonger. Fina gemensamma utrymmen. Vacker trädgård. Fina omgivningar o promenadmöjligheter. Välskött underhåll och fin inredning. Gott om parkeringsplatser och tillgänglig närmiljö. Det tvåspråkiga finska boendet är mycket uppskattat. Förbättringsområden Att den somatiska boendedelen är uppdelad på två plan, personalen springer emellan. Svårt med 4 som bor i hop om dessa inte går ihop, väldigt sårbart. Otillräckliga personalutrymmen. Behov av att färgsätta korridorer/dörrar för att underlätta orientering. Utvecklingsmöjligheter Inriktning tvåspråkigt boende. S-lgh som en möjlighet för parboende. Trösklar - så alla kan röra sig obehindrat och komma ut utan personalhjälp. Ett staket så att alla kunde gå ut själva en stund. Personalrum finns inget. Utveckla färgsättning, inredning, underlätta orientering, använda modern teknik för att skapa harmoniska miljöer. Nära framtid: Behålla s-lgh för parboende. Fortsatt inriktning mot tvåspråkigt boende. Utreda om det går att omvandla den avdelning som idag ligger i två plan till s-lgh. På lång sikt: Ev bygga till äldreboendet på mark i anslutning Blåvingen framtid Blåvingen idag Blåvingen idag Blåvingen framtid Service-lg Vårdboende Demensomsorg Korttid 1 (28)

3 Lokal utvecklingsplan för Nordängen Verksamhetsidé, Nordängen landsbygdsnära boende. Nordängen är ett landsbygdsnära boende i Sjuntorp med 2 vård och omsorgsboende varav 8 lägenheter för demensomsorg. Ytterligare 16 lägenheter för demensomsorg planeras. Huset har tre våningar och ligger ca 12 km från Trollhättan. Nordängen är ett trivsamt och charmigt äldreboende med närhet till grönska och natur. Lägenheterna är fina och praktiska. Det finns tillgång till matservering dit också matgäster från bygden kommer. Boendet har en stor trädgård och det är nära naturen. Träffpunktsverksamhet finns några gånger i veckan samt aktivt föreningsliv. Servicelinjen har hållplats alldeles utanför. 2 (28)

4 Mest positivt med Nordängen Trivsamt och charmigt äldre boende med närhet till grönska och natur. Gott rykte. Kök och restaurang med fokus på ekologisk och vällagad mat från grunden. Närhet till Träffpunkt 2 dagar i veckan. Servicelinjen har hållplats alldeles utanför entrén till Träffpunkten. Aktivt Föreningsliv och högt deltagande med aktiviteter av ortens Församling. Förbättringsområden Behov av renovering. Dåliga kommunikationer, personal måste ha körkort för att jobba på Nordängen. Demensboende ligger högst upp, bättre om det låg i markplan. Utvecklingsmöjligheter Utemiljöer - som ger möjlighet till rehabilitering och ro. Utveckla färgsättning, inredning underlätta orientering mm, använda modern teknik för att skapa harmoniska miljöer. Nära framtid: Nybyggnad med 16 lgh demensboende. På lång sikt: Fortsatt inriktning som landsbygdsnära boende med lokal efterfrågan i huvudsak Nordängen framtid Nordängen idag Nordängen idag Nordängen framtid Service-lg Vårdboende Demensomsorg 8 24 Korttid 3 (28)

5 Lokal utvecklingsplan för Landbogården Verksamhetsidé, Landbogården, småskaligt landsbygdsnära boende Landbogården är ett landsbygdsnära, småskaligt äldreboende med trivsam atmosfär beläget i Åsaka. Miljön är lantlig och Landbogården är en central mittpunkt i bygden. Det är ett boende i markplan med 2 servicelägenheter och 1 vård och omsorgsboenden. Det finns en vacker kringbyggd trädgård med goda promenadmöjligheter. Lägenheterna är trevliga och har egna uteplatser. Det finns ändamålsenliga gemensamhetslokaler med stora fönster och lättillgängliga uteplatser. Landbogården har eget kök och matservering som är en tillgång för boende och anhöriga. 4 (28)

6 Mest positivt med Landbogården Småskaligt, lantligt äldreboende med trivsam atmosfär. Lokalt engagemang från Åsakaborna. Äldreboendet har gott rykte och god efterfrågan. Mkt fina bostäder i markplan. Ändamålsenliga gemensamhetslokaler, stora fönster, lättillgängliga uteplatser. Fin utemiljö, trädgård. Lätt att orientera sig och få överblick. Förbättringsområden Underhållet brister, främst på utsidan och vid uteplatserna. Behövs fler parkeringsplatser på framsidan. Dåliga kommunikationer, ingen servicelinje. Krävs körkort för att jobba på Landbogården. Svårt att blanda boende med olika behov i gruppbostaden (vård+demensboende). Dålig service vårdcentral finns i Stavre, apotek i centrum långt från Landbogården. Utvecklingsmöjligheter Bra utbyggnadsmöjligheter för nytt boende, mkt utrymme, billig mark. Renodla gruppboendet för personer med demens så det skulle underlätta pedagogiken i omsorgen. Underhålla boendet exteriört då det är eftersatt idag. Stärka nuvarande verksamhetsidé att vara ett äldreboende för personer från bygden men också för äldre personer som behöver vara nära naturen och ha en lugn miljö. Behålla servicelägenheter som är ett bra alternativ för t ex parboende. Utveckla färgsättning, inredning, underlätta orientering använda modern teknik för att skapa harmoniska miljöer. Åsaka behöver bättre kommunikationer och service. Nära framtid: Omvandla 1 s-lgh till trygghetsboende. Omvandla 5 vård- och omsorgsboenden till demensboende. På lång sikt: Ev omvandla ytterligare 1 s- lägenheter till trygghetsboende. Fortsatt inriktning som landsbygdsnära boende med i huvudsak lokal efterfrågan Landbogården framtid Landbogården idag Landbogården idag Landbogården framtid Service-lg 2 1 Vårdboende 5 Demensomsorg 5 1 Korttid 5 (28)

7 Lokal utvecklingsplan för Kastanjebacken Verksamhetsidé, Kastanjebacken, stadsdelsboende. Kastanjebacken är ett småskaligt, trivsamt gruppboende i stadsdelen Stavre med 2 lägenheter för personer med behov av demensomsorg. Lägenheterna är belägna i markplan med uteplatser och innergårdar. Utemiljön är vacker med gamla träd och grönytor. Lägenheterna är praktiska och det finns rymliga dagrum, fest och konferenssal. Stavregårdens matservering ligger intill dit många kommer och äter, boende och anhöriga. 6 (28)

8 Mest positivt med Kastanjebacken Litet, trivsamt boende med gott rykte i eftertraktat område. Fint möblerat, välkomnande entré. Småskalighet. Boende i markplan med uteplatser. Rymliga dagrum, fin fest-, konferenssal. Praktiska lägenheter. Fin utemiljö, vackra gamla träd. Lång ljus korridor med fönster att kunna röra sig i. Vacker färgsättning som också underlättar orientering. Nära till Stavregårdens matservering. Förbättringsområden Visst underhållsbehov. Hett i dagrummen på sommaren, går ej att sätta upp markis. Uteplatser kräver skötsel. Vattenskada i källaren. Närmiljön saknar tillgång till livsmedelsbutik och det finns få tillgängliga bostäder för personer med funktionsnedsättningar. Utvecklingsmöjligheter Är ett eftertraktat boende i en stadsdel som många vill bo i. Utbyggnad är möjligt i öster. Utemiljöerna kan utvecklas ännu mer. Utveckla färgsättning, inredning, underlätta orientering använda modern teknik för att skapa harmoniska miljöer. På kort sikt: Oförändrat antal boende. På lång sikt kan ev ombyggnad/nybyggnad av 9 lägenheter för demensboende ske Kastanjebacken framtid Kastanjebacken idag Kastanjebacken idag Kastanjebacken framtid Service-lg Vårdboende Demensboende 2 2 Korttid 7 (28)

9 Lokal utvecklingsplan för Stavregården Verksamhetsidé, Stavregården stadsdelsboende. Stavregården är ett gammalt traditionsrikt äldreboende med anor från 18-talet beläget ca tre km från centrum i stadsdelen Stavre. Här finns en blandning av gammalt och nytt. Det finns 5 servicelägenheter, många belägna i markplan med egna uteplatser. De boende har tillgång till grönområden och lugna, vackra omgivningar. Det finns en matsal dit många går för att äta. På innergården finns en fontän. Boendet har stora, vackra gemensamhetsutrymmen. 8 (28)

10 Mest positivt med Stavregården Vacker traditionsrik byggnad. Fina lägenheter i markplan. Vacker interiör, "pampigt". En blandning av gammalt och nytt. Vackra grönområden, gamla träd. Fin matsal dit många går för att äta. Fin innergård, fontän. Fina stora lägenheter med uteplatser. Tillgång till hårfrisörska, fotvård. Bra rykte och god efterfrågan. Stabil personalgrupp. Bra exempel på samlokalisering av förskola o äldreboende. Förbättringsområden Bristande service för äldre som bor i området då de har långt till livsmedelaffär. Långa korridorer, institutionsprägel. Vissa lägenheter har inte tillräckligt stora badrum. Händelsfattigt utanför s-lägenheter i markplan. Egna täppor inte alltid välskötta. S-lgh i gamla huset är inte ändamålsenliga. Vissa tycker att boendet ligger långt från centrum. Utvecklingsmöjligheter Större utbud av aktiviteter. Kan Stavregården, Kastanjebacken och Syrengården tillsammans utgöra ett underlag för en egen terapiverksamhet? Utveckla färgsättning, inredning, underlätta orientering, använda modern teknik för att skapa harmoniska miljöer. Nära framtid: Omvandla 4 s-lgh till 36 demensboenden. På lång sikt: Reducera med 9 s-lgh i det gamla huset, omvandla till trygghetsboende Stavregården framtid Stavregården idag Stavregården idag Stavregården framtid Service-lg 49 Vårdboende Demensboende 36 Korttid 9 (28)

11 Lokal utvecklingsplan för Tallbacken demenscentrum Verksamhetsidé, Tallbacken demenscentrum, stadsnära boende. Vid Tallbacken Demenscentrum finns 18 vård och omsorgsboenden och 22 korttids-/växelboenden. Boendet är ett stadsnära boende i Karlstorp ca två km från centrum. Lägenheterna är ljusa ändamålsenligt utformade. Lägenheterna är belägna i markplan så det är enkelt för de boende att komma ut till den vackra trädgården med promenadslinga och angränsande grönområde. Det finns stora vackra gemensamhetsytor. I närområdet finns tillgång till service som livsmedelsbutik. Kommunikationerna är goda. 1 (28)

12 Mest positivt med Tallbacken demenscentrum Lägenheterna är vackra. Fin inredning, smakfullt möblerat. Tillgänglig vacker trädgård med promenadslinga. Lägenheterna ligger i markplan, lätt för de boende att komma ut. God tillgång på gemensamhetsytor. Lugn och fin miljö. Goda förutsättningar i området för äldre och funktionshindrade att leva ett självständigt liv med tillgång till service, vårdcentral, apotek, bageri, livsmedelsbutik Förbättringsområden Caféet har begränsat utbud. Saknar parkeringsplatser närmare boendet så att äldre anhöriga skall orka gå vid besök. För stort med 6 lgh X 3 (Slottsön/Gullön/Malgön) för att fungera som demensboende. Gamla tapeter, svårt med underhåll då OF sköter detta själva (har anlitat skolungdomar för att måla väggar). Personalutrymmen är begränsade, gruppledarrum saknar fönster. Byggnaden har viss institutionsprägel och ger en storskalig känsla bl a pga den höga byggnaden intill. Utvecklingsmöjligheter Fastighetsägare som har planer för framtida utveckling av ev. fler seniorlägenheter. Finns potential för restaurangverksamhet. Utveckla färgsättning, inredning, underlätta orientering använda modern teknik för att skapa harmoniska miljöer. Grannskapet passar bra för seniorer med service, grönområde, tillgänglighet, nära centrum. Möjlighet att bygga trygghetsboenden intill. Nära framtid: Minska antal demensboende på Gullön/Malgön med tre eller fyra platser och istället använda lägenheter för att få fler enbäddsrum på korttidsboendet.(två boende som idag nyttjas av Vänersborgs kommun kommer ev. att återgå till Trollhättans Stad 214 vilket innebär att det blir 14 istället för 12 boenden).. På Längre sikt: Kontinuerlig anpassning av antal korttidsboenden efter behov. Tallbacken demenscentrum framtid Tallbacken demenscentrum idag Tallbacken Tallbacken demenscentrum idag demenscentrum framtid Service-lg Vårdboende Demensomsorg Korttid (28)

13 Lokal utvecklingsplan för Älvan korttidsboende Verksamhetsidé, Älvan, korttidsboende i centralt läge. Älvan är ett korttids- och växelboende med 23 platser beläget i stadsdelen Karlstorp ca 2 km från centrum. Boendet riktar sig till personer i olika åldrar med vård och omsorgsbehov. Vistelsen på Älvan kan vara planerad i form av t ex växelboende eller orsakad av att den enskilde varit på sjukhus och drabbats av sjukdom/ skada. Det finns vackra, ljusa enkelrum och man har tillgång till trevliga gemensamhetsutrymmen. Enheten är belägen på andra våningen i huset. Boendet har tillgång till stora ytor för träningsaktiviteter. Det finns en stor gemensam balkong med utsikt över trädgård och grönområde. 12 (28)

14 Mest positivt med Älvans korttidsboende Vackra stora ljusa rum. Alla har enkelrum. Korridorerna och trappor används för träningsaktiviteter/närträningsrum och är ett positivt inslag. Vacker inredning och målade väggar tack vare skolans insatser. Fin gemensam balkong. Lugn och harmonisk atmosfär. Möjlighet till säng för anhöriga kan ordnas vid behov Bra läge nära centrum men ändå lugnt område. in balkong med odlingar. Med minskat antal platser har trycket på gemensamhetsutrymmen minskat så att de fungerar bättre för de boende. Förbättringsområden Några rum har inte egen toalett/dusch, måste dela med andra. Svårt att sköta underhåll på väggar inne i rummen. Lokalerna ger viss institutionskänsla. Lite svårt att komma ut i markplan. Parkeringssituationen. Utvecklingsmöjligheter Förbättra möjligheten att komma ut i markplan. Förbättra parkeringsmöjligheter. Utveckla färgsättning, inredning, underlätta orientering använda modern teknik för att skapa harmoniska miljöer. Nära framtid: Oförändrat antal korttids-/växelboenden. På längre sikt: Tallbackens lokaler fungerar för korttidsboende och uppskattas av brukarna Tallbacken Älvan framtid Tallbacken Älvan idag Tallbacken Älvan idag Tallbacken Älvan framtid Service-lg Vårdboende Demensomsorg Korttid (28)

Äldres boende IV Trollhättan 2014-2030

Äldres boende IV Trollhättan 2014-2030 Plan för utveckling av äldres boende i Trollhättan 214-23. Del IV Lokal utvecklingsplan för äldreboenden i Trollhättan. Äldres boende IV Trollhättan 214-23 Plan för Äldres boende i Trollhättan Del I Bakgrund,

Läs mer

Kvalitetsredovisning, Vård och omsorgsboende och servicelägenheter äldreomsorg i Trollhättan.

Kvalitetsredovisning, Vård och omsorgsboende och servicelägenheter äldreomsorg i Trollhättan. Kvalitetsredovisning, Vård och omsorgsboende och servicelägenheter äldreomsorg i Trollhättan. 1(14) Vård- och omsorgsboende/ Blåvingen Modernt, vackert och välplanerat Granngården Praktiskt och bekvämt

Läs mer

Äldres boende III Trollhättan 2014-2030

Äldres boende III Trollhättan 2014-2030 Plan för utveckling av äldres boende i Trollhättan 214-23. Del III Praktisk planering för äldreboenden i Trollhättan. Äldres boende III Trollhättan 214-23 Plan för Äldres boende i Trollhättan Del I Bakgrund,

Läs mer

Särskilda boenden för äldre i Alingsås kommun

Särskilda boenden för äldre i Alingsås kommun Särskilda boenden för äldre i Alingsås kommun Särskilda boenden Äldre i Alingsås kommun ska kunna bo tryggt utifrån sina förutsättningar. Trygghet kan vara att bo kvar i sin invanda miljö, att det finns

Läs mer

T-märkning. tillgänglighet i befintligt bostadsbestånd

T-märkning. tillgänglighet i befintligt bostadsbestånd T-märkning tillgänglighet i befintligt bostadsbestånd Bakgrund Göteborgs Stad har i samverkan med privata och kommunala aktörer inom bostadssektorn tagit fram ett verktyg för att inventera stadens bostadsbestånd

Läs mer

Tillgänglighet i befintligt bostadsbestånd

Tillgänglighet i befintligt bostadsbestånd Tillgänglighet i befintligt bostadsbestånd Bakgrund Det behövs en gemensam definition inom Göteborgs Stad av vad som kan definieras som en tillgänglig bostad. Tillgänglighet är en faktor för att möjliggöra

Läs mer

FRAMSTEGET. Trygghetsboende i centrala Vetlanda

FRAMSTEGET. Trygghetsboende i centrala Vetlanda Trygghetsboende i centrala Vetlanda Trygghetsboende i fem plan med stor terrass och generös trädgård 2 50 lägenheter 5 våningsplan 3 Här skapas möjligheter för det trygga och bekväma livet Är du över 65

Läs mer

Bostäder för seniorer

Bostäder för seniorer ÄLDREFÖRVALTNINGEN Karin Ankarudd, Gruppchef 08-7068552 karin.ankarudd@sundbyberg.se 2016-12-01 1 (3) Bostäder för seniorer Deltagare (förutom ett antal seniorer vars namn är utelämnade pga PUL): Carl-

Läs mer

Med stadens puls utanför fönstret CENTRUM BO BRA DÄR DU LEVER. LEV BRA DÄR DU BOR.

Med stadens puls utanför fönstret CENTRUM BO BRA DÄR DU LEVER. LEV BRA DÄR DU BOR. Prinsen, Drottninggatan Med stadens puls utanför fönstret BO BRA DÄR DU LEVER. LEV BRA DÄR DU BOR. Att bo bra är viktigt för oss och för våra hyresgäster. Vi förvaltar bostäder, skapar service och förutsättningar

Läs mer

Minnet bästa läget centralt på Väster

Minnet bästa läget centralt på Väster Minnet bästa läget centralt på Väster Stadsdelen Väster från ovan. Från Minnet tar du dig snabbt in till city. Lummigt och lugnt på Regementsgatan. Nytt boende i gammal stadsdel I utkanten av Väster, med

Läs mer

Vet du vad som planeras i Karlslund?

Vet du vad som planeras i Karlslund? Vet du vad som planeras i Karlslund? Det här är en illustration och visar endast exempel på hur området skulle kunna se ut. KOMPLETTERING AV VÅRD- OCH OMSORGSBOENDET SAMT NYA TRYGGHETSBOENDEN Stadsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

SKATTEGÅRDEN TRIVSAM NÄRHET FÖR ALLA I CENTRALA BOLLEBYGD. Det lilla bostadsföretaget med det stora hjärtat. Besöksadress: Ballebovägen 4

SKATTEGÅRDEN TRIVSAM NÄRHET FÖR ALLA I CENTRALA BOLLEBYGD. Det lilla bostadsföretaget med det stora hjärtat. Besöksadress: Ballebovägen 4 SKATTEGÅRDEN TRIVSAM NÄRHET FÖR ALLA I CENTRALA BOLLEBYGD Det lilla bostadsföretaget med det stora hjärtat Besöksadress: Ballebovägen 4 bygger 58 nya lägenheter påe-post: info@bollebo.se Hemsida: www.bollebo.se

Läs mer

FORNMINNESVÄGENS TRYGGHETSBOENDE Kv. Vallentuna-Mörby 1:310, Fornminnesvägen 10 A-B BOFAKTA 2014-04-16 rev. 2014-07-03

FORNMINNESVÄGENS TRYGGHETSBOENDE Kv. Vallentuna-Mörby 1:310, Fornminnesvägen 10 A-B BOFAKTA 2014-04-16 rev. 2014-07-03 Fasad mot väster PLATSEN Fornminnesvägens trygghetsboende ligger i ett lugnt beläget bostadsområde i utkanten av Vallentuna centrum, med närhet till grönska, service och kommunikationer. HUSET OCH TOMTEN

Läs mer

BOENDE FÖR ÄLDRE TRYGGHETSBOENDE I MJÖLBY KOMMUN

BOENDE FÖR ÄLDRE TRYGGHETSBOENDE I MJÖLBY KOMMUN BOENDE FÖR ÄLDRE TRYGGHETSBOENDE I MJÖLBY KOMMUN EN TRYGGARE BOENDEFORM FÖR ÄLDRE En lägenhet i ett trygghetsboende passar dig som känner att du vill ha ett bekvämt och mer tillgängligt boende. Bor du

Läs mer

Långsiktigt hållbart lokalutnyttjande med beaktande av verksamhetens kvalitetskrav

Långsiktigt hållbart lokalutnyttjande med beaktande av verksamhetens kvalitetskrav Långsiktigt hållbart lokalutnyttjande med beaktande av verksamhetens kvalitetskrav Delprojekt Socialnämndens verksamhet Strandgårdens äldreboende 2013-09-24 Innehåll 1 Inledning 5 2 Bakgrund 6 2.1 Tidigare

Läs mer

Basfakta. w Egna entréer. w Dagvatten. w Brandvarnare. w Värme. w Postbox. w Individuell mätning av varm- och kallvatten.

Basfakta. w Egna entréer. w Dagvatten. w Brandvarnare. w Värme. w Postbox. w Individuell mätning av varm- och kallvatten. Basfakta Kvarteret Holmen etapp 2 består av 20 lägenheter med följande fördelning: Antal Antal Balkong/ Antal lgh rok Storlek Plan Månadshyra uteplats Hustyp badrum 4 st 3 rok 70 kvm Markplan 8 896 uteplats

Läs mer

ETAGELÄGENHET, 3 R+K+B, 82 m2 med inglasad balkong och storslagen utsikt över Slemmern

ETAGELÄGENHET, 3 R+K+B, 82 m2 med inglasad balkong och storslagen utsikt över Slemmern Köpmansgatan 12, 22 100 Mariehamn Tel. 018-23 510, 018-23 507 ETAGELÄGENHET, 3 R+K+B, 82 m2 med inglasad balkong och storslagen utsikt över Slemmern Presentation Trevlig ETAGELÄGENHET om 3 R+K+B med inglasad

Läs mer

Anders Nordstrand VD Micasa Fastigheter i Stockholm Göteborg 1 mars 2012

Anders Nordstrand VD Micasa Fastigheter i Stockholm Göteborg 1 mars 2012 Anders Nordstrand VD Micasa Fastigheter i Stockholm Göteborg 1 mars 2012 Micasa Fastigheter skall vara ett nytt, spännande fastighetsbolag ett annorlunda bolag ett bolag i framtiden Micasa Fastigheter

Läs mer

Holbergsgatan 57 Bromma Blackeberg

Holbergsgatan 57 Bromma Blackeberg Holbergsgatan 57 Bromma Blackeberg VÄLKOMMEN HEM Välkommen till bostadsrättsföreningen Parasollet, med suveränt läge alldeles nära Blackebergs torg, där det finns ett flertal trevliga små butiker och restauranger,

Läs mer

Servicehuset Hemmet Stiftelsen Hemmet i Åbo

Servicehuset Hemmet Stiftelsen Hemmet i Åbo t Servicehuset Hemmet Stiftelsen Hemmet i Åbo Hemmets historik...2 Hemmets verksamhetsidé...3 Utrymmena...4 Service...5 Måltider...6 Aktiviteter...7 Rosenhemmet...8 2 V ÄLKOMMEN TILL HEMMET Stiftelsen

Läs mer

Jurslavägen 31. Att bo på Jurslavägen 31 2014-08-20

Jurslavägen 31. Att bo på Jurslavägen 31 2014-08-20 Jurslavägen 31 2014-08-20 Att bo på Jurslavägen 31 Äldreboendet Jurslavägen 31 ligger i ett fint och lugnt område som heter Jursla och ligger utanför Norrköping. Huset ligger i markplan vilket gör det

Läs mer

en plats för livet 3 Välkommen till Haga

en plats för livet 3 Välkommen till Haga en plats för livet 3 Välkommen till Haga Haga Tryggghetsboende är beläget i stadsdelen Fredriksdal i Helsingborg. En oas av grönska med fåglar och fjärilar, med närhet till service, vård, butiker och kommunikationer.

Läs mer

Nybyggnation av särskilt boende. Noret Norra, del av Noret 1:27, Mora kommun.

Nybyggnation av särskilt boende. Noret Norra, del av Noret 1:27, Mora kommun. . Vy över trädgård med lusthuset i förgrunden. Sinnenas trädgård planteras, för ett varierat intryck, med häckar, bärbuskar, andra blommande buskar och perenner, fruktträd och andra vackra träd. I anslutning

Läs mer

Framtidens äldre i Sverige

Framtidens äldre i Sverige Framtidens äldre i Sverige Lars Hovius Byt bilden till illustrationen med hela ålderkedjan Vad kommer jag att prata om? Boende för äldre? Blir det fler äldre och hur bor de? Vad gör Riksbyggen? Bonums

Läs mer

Hitta din hyresrätt i Södertälje

Hitta din hyresrätt i Södertälje Hitta din hyresrätt i Södertälje 2 Plats för nöjda hyresgäster Söker du nytt boende? Vill du bo större eller mindre? Eller kanske mer centralt? Hos oss finns alternativen, oavsett om du letar efter din

Läs mer

Välkommen. Bostadsrättslägenhet, Fruängen - Hägersten. Acceptpris: kr, Boarea: ca 69 m²

Välkommen. Bostadsrättslägenhet, Fruängen - Hägersten. Acceptpris: kr, Boarea: ca 69 m² Objektbeskrivning Välkommen Bostadsrättslägenhet, Fruängen - Hägersten Acceptpris: 1 295 000 kr, Boarea: ca 69 m² Mäklare: Zabina Lodhi Telefon: 08-708 88 52, Mobiltelefon: 070-19 03 944 e-post: zabina.lodhi@maklarhuset.se

Läs mer

Bonusboende För ett enklare liv

Bonusboende För ett enklare liv Bonusboende För ett enklare liv Kom hem till lite extra trygghet och gemenskap Oavsett var i livet du befinner dig vill vi att du ska känna hemlängtan. Våra bonusboenden erbjuder både det och den där extra

Läs mer

Bostäder anpassade för äldre? Ingrid Hjalmarson & Jenny Österman

Bostäder anpassade för äldre? Ingrid Hjalmarson & Jenny Österman Bostäder anpassade för äldre? Ingrid Hjalmarson & Jenny Österman Äldrecentrums uppdrag Studiens syfte var att undersöka hur äldre personer i Stockholm ser på sitt nuvarande boende och hur de vill att boende

Läs mer

Äldreboendet på Nils Åbergs gata 2 A är beläget i stadsdelen Kneippen syd, med närhet till Himmelstalundsområdet och Folkets park.

Äldreboendet på Nils Åbergs gata 2 A är beläget i stadsdelen Kneippen syd, med närhet till Himmelstalundsområdet och Folkets park. Nils Åbergs gata 2A Äldreboendet på Nils Åbergs gata 2 A är beläget i stadsdelen Kneippen syd, med närhet till Himmelstalundsområdet och Folkets park. Huset består av 66 lägenheter för särskilt boende,

Läs mer

Uppsökande verksamhet bland äldre i Trollhättans kommun. Information om olika former av stöd inom äldreomsorgen. 1 2013-02-01

Uppsökande verksamhet bland äldre i Trollhättans kommun. Information om olika former av stöd inom äldreomsorgen. 1 2013-02-01 Uppsökande verksamhet bland äldre i Trollhättans kommun. Information om olika former av stöd inom äldreomsorgen. 1 2013-02-01 Stöd för äldre och funktionshindrade i Trollhättan Gemenskap, sysselsättning

Läs mer

Berggården I. Örebro Norr Bofakta

Berggården I. Örebro Norr Bofakta Berggården I Örebro Norr Bofakta Objektfakta Fastighetsägare Intresseanmälan Entreprenör Arkitekt Länsgården Fastigheter AB Box 1530 701 15 ÖREBRO Hemsidan www.lansgarden.se eller 019 277 24 00 SIAB BRINK

Läs mer

Smakfullt renoverad tvåa med bekvämt läge på Klinten

Smakfullt renoverad tvåa med bekvämt läge på Klinten Smakfullt renoverad tvåa med bekvämt läge på Klinten Fräsch lägenhet i andra våningen med högt till tak i ett bekvämt läge på Klinten. Utmärkt för dig som vill bo modernt och slippa ta bilen till jobbet

Läs mer

Har du planerat ditt seniorboende?

Har du planerat ditt seniorboende? Har du planerat ditt seniorboende? 1 2 Skaffa köplats i god tid Många äldre har svårt att hitta ny lägenhet. Det beror nästan alltid på för kort kötid. Genomsnittlig kötid för seniorboenden på Boplats

Läs mer

Äldreforskningens hus Stiftelsen Äldrecentrum och Aging Research Center

Äldreforskningens hus Stiftelsen Äldrecentrum och Aging Research Center Äldreforskningens hus Stiftelsen Äldrecentrum och Aging Research Center Forskning, utredning och utveckling i frågor som rör äldre och åldrande inom: geriatrisk medicin, folkhälsa psykologi, socialgerontologi,

Läs mer

Dags att välja lägenhet

Dags att välja lägenhet Önneröd Dags att välja lägenhet För en tid sedan anmälde du ditt intresse till Härryda kommun för vårt nybyggnadsprojekt i Önneröd, Landvetter, där vi bygger 30 lägenheter enligt IKEA och Skanskas gemensamma

Läs mer

JÄRNVÄGSGATAN 80 24 NYPRODUCERADE HYRESLÄGENHETER FASAD MOT JÄRNVÄGSGATAN

JÄRNVÄGSGATAN 80 24 NYPRODUCERADE HYRESLÄGENHETER FASAD MOT JÄRNVÄGSGATAN JÄRNVÄGSGATAN 80 24 NYPRODUCERADE HYRESLÄGENHETER FASAD MOT JÄRNVÄGSGATAN INTERIÖR Lägenheterna är modernt designade med öppen planlösning, stora ljusinsläpp och generösa balkonger och uteplatser. Färgskalan

Läs mer

Län Skåne Typ Lägenhet Kommun Malmö Storlek 63 m2 Område Värnhem Tillträde tidigast Gatuadress Värnhemsgatan 15

Län Skåne Typ Lägenhet Kommun Malmö Storlek 63 m2 Område Värnhem Tillträde tidigast Gatuadress Värnhemsgatan 15 Värnhemsgatan 15 Län Skåne Typ Lägenhet Kommun Malmö Storlek 63 m2 Område Värnhem Tillträde tidigast Gatuadress Värnhemsgatan 15 Välplanerad 2,5:a nära Värnhemstorget! Genomgående, välplanerad lägenhet

Läs mer

SVAMPEN. Längbrogatan/Dalbygatan Bofakta

SVAMPEN. Längbrogatan/Dalbygatan Bofakta SVAMPEN Längbrogatan/Dalbygatan Bofakta Nära till allt! När du hyr vid Svampen har du nära till allt. Beläget alldeles nedanför det välkända vattentornet Svampen men ändå på promenadavstånd till vacker

Läs mer

BO i FÖRSLÖV. Vi bygger för framtiden BÅSTADHEM LINÄNGEN. Nya toppmoderna lägenheter, nära service och natur

BO i FÖRSLÖV. Vi bygger för framtiden BÅSTADHEM LINÄNGEN. Nya toppmoderna lägenheter, nära service och natur BO i FÖRSLÖV Vi bygger för framtiden BÅSTADHEM LINÄNGEN Nya toppmoderna lägenheter, nära service och natur FÖRSLÖVS HISTORIA Efter istiden hade människor vandrat in söderifrån via en fast landbrygga från

Läs mer

Snickarglädje! Hyreslägenheter. nära stad, bad och natur. www.gbjbygg.se

Snickarglädje! Hyreslägenheter. nära stad, bad och natur. www.gbjbygg.se Snickarglädje! Hyreslägenheter www.gbjbygg.se nära stad, bad och natur Modernt och fräscht boende nära natursköna Evedal Kv. Stjärnfallet är beläget på Östra Lugnet, Evedal, mitt i naturen endast ett stenkast

Läs mer

Seniorboenden hos Micasa Fastigheter

Seniorboenden hos Micasa Fastigheter Seniorboenden hos Micasa Fastigheter 1 Fyra hörnpelare av omtänksamhet Micasa Fastigheters seniorboenden vilar på fyra hörnpelare trygghet, delaktighet, gemenskap och omtanke. Det betyder att Micasa Fastigheter

Läs mer

KVARTERET VALLEN STANS SJÖNASTE LÄGE

KVARTERET VALLEN STANS SJÖNASTE LÄGE KVARTERET VALLEN STANS SJÖNASTE LÄGE BO PÅ VALLEN MELLAN SJÖARNA Natursköna Vallen mellan sjöarna. På denna attraktiva adress erbjuds du ett modernt och bekymmersfritt boende i en växande idyll som andas

Läs mer

TRYGGHETSBOENDE LULEÅ

TRYGGHETSBOENDE LULEÅ LULEÅ KOMMUN 1(6) TRYGGHETSBOENDE LULEÅ BAKGRUND Kommunfullmäktige i Luleå behandlade i maj 2010 utredningsrapporten Planering för bostäder för äldre i Luleå och beslutade att en genomförandeplan skulle

Läs mer

KÖPMANSGATAN 35, LGH 1002

KÖPMANSGATAN 35, LGH 1002 KÖPMANSGATAN 35, LGH 1002 Beskrivning Lyxig compact living i hjärtat av Båstad med havsutsikt I modernt utförande mitt i händelsernas centrum, vid lugn bakgård, ligger denna fina våning i markplan som

Läs mer

Privilegium San Fernando. Rehabiliteringscenter i Puerto de la Cruz, Teneriffa

Privilegium San Fernando. Rehabiliteringscenter i Puerto de la Cruz, Teneriffa Privilegium San Fernando. Rehabiliteringscenter i Puerto de la Cruz, Teneriffa Privilegium San Fernando är beläget i Puerto de la Cruz, Teneriffa, på Kanarieöarna i Spanien. Centret är ett väletablerat

Läs mer

Servicebostad. Enligt LSS, Lagen om stöd och service

Servicebostad. Enligt LSS, Lagen om stöd och service Servicebostad Enligt LSS, Lagen om stöd och service 1 Vad är en servicebostad? Du som bor i servicebostad har en egen lägenhet, oftast i ett vanligt hyreshus. Personalen finns nära dig, i samma hus eller

Läs mer

Smedjekullsgatan 28 B

Smedjekullsgatan 28 B Smedjekullsgatan 28 B Malmö, Kirseberg, Rostorp På ett strategiskt läge, ett stenkast från Värnhemstorget och natursköna Beijers park ges ett utmärkt tillfälle att förvärva denna kvadratsmarta tvåa med

Läs mer

Stora Maräng Stora Maräng

Stora Maräng Stora Maräng Vy från järnvägsbron Vy från gårdsplan mot Storgatan 41.0 36.9 39.0 FUTURUM 38.2 1 44.4 Futurum 43 Folkets hus 3 41 39.8 43.5 43.5 44.0 43.5 36.2 36.3 42 43.3 36.3 36.3 36 STORA MARÄNG NY IN OCH UTFART

Läs mer

LJUNGVÄGEN 53 B. Ljungvägen 53 B, Grevie. Belägen i Båstad kommun, Förslöv-Grevie församling. Skattesats 32,42.

LJUNGVÄGEN 53 B. Ljungvägen 53 B, Grevie. Belägen i Båstad kommun, Förslöv-Grevie församling. Skattesats 32,42. LJUNGVÄGEN 53 B Beskrivning Enplansboende vid grönområde med utsikt Mycket trevligt parhus i ett plan med bostadsrätt i lugnt kvarter på återvändsgata. Bostaden är ljus och välskött med bra planlösning

Läs mer

Yttrande över förslag till utformning av vård- och omsgorgsboende vid Träkvista torg Dnr SN17/

Yttrande över förslag till utformning av vård- och omsgorgsboende vid Träkvista torg Dnr SN17/ Trygghem Bostads AB Sturegatan 32 114 36 Stockholm över förslag till utformning av vård- och omsgorgsboende vid Träkvista torg Dnr SN17/152-509 Inledning På Socialnämndens sammanträde den 3 oktober 2018

Läs mer

VÅRD- OCH OMSORGSBOSTÄDER I NÄRA DIALOG MED DE BOENDE OCH VÅRDGIVAREN

VÅRD- OCH OMSORGSBOSTÄDER I NÄRA DIALOG MED DE BOENDE OCH VÅRDGIVAREN RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR OCH EV TRYCKFEL. VÅRD- OCH OMSORGSBOSTÄDER I NÄRA DIALOG MED DE BOENDE OCH VÅRDGIVAREN TÄBY KEMISTVÄGEN 17 BOX 1328 183 13 TÄBY TELEFON 08-630 16 00 FAX 08-630 16 90 UPPSALA DAG

Läs mer

BYGDEVÄGEN Välkommen till Bygdevägen 15

BYGDEVÄGEN Välkommen till Bygdevägen 15 BYGDEVÄGEN 15 2016-09-23 Välkommen till Bygdevägen 15 2 (5) Bygdevägen 15 Bygdevägen 15 är ett äldreboende som ligger i samhället Östra Husby på Vikbolandet. I närområdet finns grönområden, affär, apotek

Läs mer

KVARTERET FORSBACKEN NATURSKÖNT LÄGE VID VASSARA ÄLV

KVARTERET FORSBACKEN NATURSKÖNT LÄGE VID VASSARA ÄLV INFLYTTNING 2018 2019 KVARTERET FORSBACKEN NATURSKÖNT LÄGE VID VASSARA ÄLV I KVARTERET FORSBACKEN BOR DU I VÄLPLANERADE LÄGENHETER I ETT ATTRAKTIVT BOSTADSOMRÅDE PÅ GÅNGAVSTÅND FRÅN GÄLLIVARE CENTRUM.

Läs mer

TRYGGHETSBOENDE PÅ LINDGÅRDEN. Erland Skagerö Kontaktperson. Presentation av lägenheter

TRYGGHETSBOENDE PÅ LINDGÅRDEN. Erland Skagerö Kontaktperson. Presentation av lägenheter Nu är det dags att fundera på om du vill bo i vårt nya trygghetsboende på Lindgården. Ta del av vårt erbjudande i detta prospekt och återkom om du har några frågor. TRYGGHETSBOENDE Erland Skagerö Kontaktperson

Läs mer

BRF LOMMA LÄGE Bofakta 6,2 TAKHÖJD

BRF LOMMA LÄGE Bofakta 6,2 TAKHÖJD BRF LOMMA LÄGE Bofakta 6,2 TAKHÖJD Lägenheter Etapp 2 Fladängskolan Bilden är en illustration. Avvik Välkommen till Lomma Läge Höje å Som alltid när vi utvecklar bostäder, väljer vi ut de bästa adresserna

Läs mer

Lägenhet A-1001. Brf Vasastaden, Linköping STORLEK: PLACERING: 1 ROK 34 m 2 ENTRÉPLAN, TRAPPHUS A

Lägenhet A-1001. Brf Vasastaden, Linköping STORLEK: PLACERING: 1 ROK 34 m 2 ENTRÉPLAN, TRAPPHUS A -01 rf Vasastaden, Linköping ORLE: PLERI: 1 RO 34 m 2 ETRÉPL, TRPPUS - Yteffektiv etta på entréplan - Tilltaget helkaklat badrum Smarta förvaringslösningar - Sovalkov EL 4 D/ TVÄ / 3 SOV 2 VRDSRU/ Ö ca

Läs mer

Hitta din hyresrätt i Arvika.

Hitta din hyresrätt i Arvika. Hitta din hyresrätt i Arvika. Plats för nöjda hyresgäster Söker du nytt boende? Vill du bo större eller mindre? Eller kanske mer centralt? Hos oss finns alternativen, oavsett om du letar efter din första

Läs mer

Trygghetsboendet Stallmästaren

Trygghetsboendet Stallmästaren Inflytt hösten 019 Trygghetsboendet Stallmästaren Är du 65 år eller äldre och vill bo tillsammans med andra seniorer som också är för pigga för äldreboende? Då är det centrala och naturnära trygghetsboendet

Läs mer

Gruppbostad. Enligt LSS, Lagen om stöd och service

Gruppbostad. Enligt LSS, Lagen om stöd och service Gruppbostad Enligt LSS, Lagen om stöd och service 1 Vad är en gruppbostad? En gruppbostad är en bostad som har lägenheter samlade runt ett gemensamt utrymme. Du har en egen lägenhet. I det gemensamma utrymmet

Läs mer

BOENDE FÖR ÄLDRE TRYGGHETSBOENDE I MJÖLBY KOMMUN

BOENDE FÖR ÄLDRE TRYGGHETSBOENDE I MJÖLBY KOMMUN BOENDE FÖR ÄLDRE TRYGGHETSBOENDE I MJÖLBY KOMMUN EN TRYGGARE BOENDEFORM FÖR ÄLDRE En lägenhet i ett trygghetsboende passar dig som känner att du vill ha ett bekvämt och mer tillgängligt boende. Bor du

Läs mer

Brf Takterrassen. Muréngatan, Gävle. Ett unikt trygghetsboende för dig som vill ha ett boende med det lilla extra.

Brf Takterrassen. Muréngatan, Gävle. Ett unikt trygghetsboende för dig som vill ha ett boende med det lilla extra. Brf Takterrassen Muréngatan, Gävle Ett unikt trygghetsboende för dig som vill ha ett boende med det lilla extra. ... skönt att slippa ansvaret för villan... nu är tid för njutning... Jag vill känna att

Läs mer

Rosenlund Frösunda Park

Rosenlund Frösunda Park Rosenlund Frösunda Park Adress: Gustav III:s Boulevard / Rosenborgsgatan 69 7 Solna Byggnadsår: 0-0 Lokalyta ca: 5 8 kvm Rumshöjd ca:,5-,08 meter Tillträdesdatum: Vår Höst 0 ontakt: JM AB Maritha Högvik

Läs mer

Bagarvägen /Målarvägen i Upplands-Bro.

Bagarvägen /Målarvägen i Upplands-Bro. Välkommen till Bagarvägen /Målarvägen i Upplands-Bro. 178 LÄGENHETER I UPPLANDS-BRO 2 En central idyll nära Mälaren. Vill du kunna bo i ett fridfullt naturskönt område vid Mälaren men ändå ha snabb tillgång

Läs mer

Bäckbornas väg 11 Bromma Beckomberga - Söderberga

Bäckbornas väg 11 Bromma Beckomberga - Söderberga Bäckbornas väg 11 Bromma Beckomberga - Söderberga VÄLKOMMEN HEM Välkommen till denna ljusa 2:a högst upp i huset och med balkong ut mot gården. Här får du en rymlig och möblerbar hall med klinkers, ett

Läs mer

Vi vill att människor ska leva hela livet

Vi vill att människor ska leva hela livet Vi vill att människor ska leva hela livet Yvonné Danielsson, Verksamhetschef, Daljunkaregårdens äldreboende Daljunkaregårdens äldreboende drivs sedan maj 2008 av Temabo. Vårt mål är att skapa ett aktivare

Läs mer

Bostad med särskild service Daglig verksamhet Enligt LSS

Bostad med särskild service Daglig verksamhet Enligt LSS Bostad med särskild service Daglig verksamhet Enligt LSS GreveGruppens Omvårdnad Delaktighet Trygghet Självständighet Företaget GreveGruppen Omvårdnad erbjuder bostad med särskild service enligt LSS 9.9,

Läs mer

Särskilt boende för äldre i Strängnäs kommun. Från ansökan till inflyttning Gäller från och med 2012-04-17

Särskilt boende för äldre i Strängnäs kommun. Från ansökan till inflyttning Gäller från och med 2012-04-17 Särskilt boende för äldre i Strängnäs kommun Från ansökan till inflyttning Gäller från och med 2012-04-17 2 / Särskilt boende för äldre i Strängnäs kommun Innehållsförteckning Förord 3 Hur ansöker jag

Läs mer

Hyreslägenheter. www.gbjbygg.se. nära stad, bad och natur

Hyreslägenheter. www.gbjbygg.se. nära stad, bad och natur Hyreslägenheter www.gbjbygg.se nära stad, bad och natur Modernt och fräscht boende nära natursköna Evedal Kv. Stjärnfallet är beläget på Östra Lugnet, Evedal, mitt i naturen endast ett stenkast från Evedals

Läs mer

Seniorlägenheter med hyresrätt

Seniorlägenheter med hyresrätt Nyköpingshem bygger Seniorlägenheter med hyresrätt Vildgåsvägen 1 18 lägenheter med inflyttning hösten 2013 version 201304 foto: jan Lindblad Jr 2 Seniorlägenheter i östra Nyköping Ett nytt servicecenter

Läs mer

RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR OCH EV TRYCKFEL.

RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR OCH EV TRYCKFEL. RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR OCH EV TRYCKFEL. TÄBY KEMISTVÄGEN 17 BOX 1328 183 13 TÄBY TELEFON 08-630 16 00 FAX 08-630 16 90 UPPSALA DAG HAMMARSKJÖLDSVÄG 36A 751 83 UPPSALA TELEFON 018-418 28 00 FAX 018-418

Läs mer

rum & kök vid Neptunigatan 49 i Mariehamn

rum & kök vid Neptunigatan 49 i Mariehamn rum & kök vid Neptunigatan 49 i Mariehamn Välplanerad och trivsam tvåa om ca 51 m 2 belägen på andra våningen på en lugn bakgata, med närhet till både Västra hamnen och centrum. Begärt pris: 145 000 (Skuldfritt

Läs mer

Riktlinjer för fysisk tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

Riktlinjer för fysisk tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning Kommunerna i Fyrbodal Riktlinjer för fysisk tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning Västra Götalandsregionen tillsammans med kommunerna i länet har tagit fram förslag till riktlinjer för fysisk

Läs mer

Planerade trygghetsboenden i Solna Samuel Klippfalk, kommunalråd (KD)

Planerade trygghetsboenden i Solna Samuel Klippfalk, kommunalråd (KD) Planerade trygghetsboenden i Solna Samuel Klippfalk, kommunalråd (KD) 2016-11-29 Agenda Solna stad i korthet Solna stads första trygghetsboende tankar kring utformning och funktion Upplägg kring trygghet

Läs mer

Trygghetsboendet Stallmästaren

Trygghetsboendet Stallmästaren Sök idag! Hyresrätter på Remonthagen BILDEXEMPEL Trygghetsboendet Stallmästaren Är du 65 år eller äldre och vill bo tillsammans med andra seniorer som också är för pigga för äldreboende? Då är det centrala

Läs mer

Attendo Regalskeppsvägen

Attendo Regalskeppsvägen Attendo Regalskeppsvägen Ett trygghetsboende som gör din vardag lättare bo tryggt med AttendoHem Bo tryggt med AttendoHem AttendoHem är ett trygghetsboende med genomtänkt och ombonad miljö där du får tillgång

Läs mer

Vad får seniorboendet kosta?

Vad får seniorboendet kosta? Seniorvärldskonferensen 2015 Vad får seniorboendet kosta? 22 april 2015 Nils-Eric Öquist vd Bäckbacka Partners AB Frågan var alltså: vad får ett seniorboende kosta? Svar: det beror på vad erbjudandet innehåller

Läs mer

Dalgången. Nockebyhov

Dalgången. Nockebyhov Dalgången Nockebyhov Trivsamt i Nockebyhov Nockebyhov är en trivsam stadsdel i Bromma. Området ligger attraktivt beläget mellan Mälarens strand och Judarskogen vilket ger närhet till såväl naturreservat

Läs mer

50-tals villa med stor tomt, utsikt över Slemmern, Slantgränd 4 i Mariehamn (Strandnäs)

50-tals villa med stor tomt, utsikt över Slemmern, Slantgränd 4 i Mariehamn (Strandnäs) 50-tals villa med stor tomt, utsikt över Slemmern, Slantgränd 4 i Mariehamn (Strandnäs) Presentation Trivsam och charmig 50-talsvilla i ett plan med hel källarvåning, stor gård och välskött trädgård, har

Läs mer

rum & kök vid Ålandsvägen 32 i Mariehamn

rum & kök vid Ålandsvägen 32 i Mariehamn 2 rum & kök vid Ålandsvägen 32 i Mariehamn Utgångspris: 131 000 (Skuldfritt pris: 142 520 ) Takvåning om ca 46,8 m 2 med mycket fint läge i närhet till stadskärnan. Trevlig balkong mot innergård och med

Läs mer

BRF LUTHAGS CITY ADRESS SOCIALA MEDIER KONTAKT. Telefon: riksmäklaren.se/uppsala. Uppsala City Skolgatan 33 B,

BRF LUTHAGS CITY ADRESS SOCIALA MEDIER KONTAKT. Telefon: riksmäklaren.se/uppsala. Uppsala City Skolgatan 33 B, BRF LUTHAGS CITY ADRESS SOCIALA MEDIER KONTAKT Uppsala City Skolgatan 33 B, facebook: riksmaklarenuppsala instagram: riksmaklaren Telefon: 018-139850 riksmäklaren.se/uppsala 753 11 Uppsala PROSPEKT Mäklaren

Läs mer

SOV KÖK/VARDAGSRUM (DM) BADRUM/TVÄTT (TAK LUCKA) klassiska kringbyggda skånegården. På Cymbalallén på Skanörs Vångar bor du bekvämt i ljusa

SOV KÖK/VARDAGSRUM (DM) BADRUM/TVÄTT (TAK LUCKA) klassiska kringbyggda skånegården. På Cymbalallén på Skanörs Vångar bor du bekvämt i ljusa Skorstenar: Svart aluminiumplåt typ innspong P Hängrännor: Ofärgad aluminium innspong P Stuprör: Ofärgad aluminium (lika fasad) innspong P ASAD Träpanel grågrön NCS S0 B0 Sockel Betong --- önster mörkgrå

Läs mer

Sjöodjuret. 65 nya kooperativa hyresrätter vid mälaren

Sjöodjuret. 65 nya kooperativa hyresrätter vid mälaren Sjöodjuret 65 nya kooperativa hyresrätter vid mälaren Bo vid vattnet nästa sommar Kajstaden är ett av Västerås mest attraktiva områden. Det är knappt att man behöver fråga sig varför. Med ingredienser

Läs mer

STIFTELSEN STORA SKÖNDAL. Vision för stadsbyggande i Stora Sköndal. nya möten på historisk mark

STIFTELSEN STORA SKÖNDAL. Vision för stadsbyggande i Stora Sköndal. nya möten på historisk mark Vision för stadsbyggande i Stora Sköndal nya möten på historisk mark 1 STIFTELSEN STOR A SKÖNDAL VISION FÖR STADSBYGGANDE I STOR A SKÖNDAL GULLMARSPLAN GLOBEN Ett nytt område med nya möjligheter Innehåll

Läs mer

Januari 2009. Boföreningen Russinet i Lund, gården. Förteckning över boföreningar med SABO-företag som fastighetsägare

Januari 2009. Boföreningen Russinet i Lund, gården. Förteckning över boföreningar med SABO-företag som fastighetsägare Januari 2009 Boföreningen Russinet i Lund, gården Förteckning över boföreningar med SABO-företag som fastighetsägare Inledning Denna förteckning innehåller korta beskrivningar av de föreningar som finns

Läs mer

Stilfullt inredd AKTIELÄGENHET om 3 R+K, 70 m 2 med balkong på Scheffersgränd 4 B i Mariehamn

Stilfullt inredd AKTIELÄGENHET om 3 R+K, 70 m 2 med balkong på Scheffersgränd 4 B i Mariehamn Stilfullt inredd AKTIELÄGENHET om 3 R+K, 70 m 2 med balkong på Scheffersgränd 4 B i Mariehamn Presentation Fint och smakfullt renoverad trerumslägenhet med stilfull inredning på våning III Scheffersgränd

Läs mer

Beskrivning av riktlinjer och standarder för fysisk tillgänglighet och användbarhet

Beskrivning av riktlinjer och standarder för fysisk tillgänglighet och användbarhet Ersätter Utbytt den Sign 1:5 Beskrivning av riktlinjer och standarder för fysisk tillgänglighet och användbarhet Tillgängligheten och användbarheten anges dels som riktlinje, dels som standard. I vissa

Läs mer

Boende som har allt. Nytt intill affärer och resecentrum i Kinna

Boende som har allt. Nytt intill affärer och resecentrum i Kinna Boende som har allt Nytt intill affärer och resecentrum i Kinna Vi bygger nytt Nära storstaden och naturen Mitt i Kinna, bara ett stenkast från affärscentrumet Mor Kerstins torg bygger Marks Bostads AB

Läs mer

Evald Larsson. Denna Power Point kommer att bli åtkomlig på SPFs hemsida 1

Evald Larsson. Denna Power Point kommer att bli åtkomlig på SPFs hemsida 1 Denna Power Point kommer att bli åtkomlig på SPFs hemsida 1 Kvällens agenda Presentation av nya Parkgården /Power Point (PP) av Evald Larsson/ Kaffepaus PRO och SPF bjuder Öppna resonemang om nya Parkgården

Läs mer

bekvämare K v K i l e n

bekvämare K v K i l e n K v K i l e n K v K i l e n Seniorbostäder i kvarteret Kilen Seniorbostäder i kvarteret Kilen S l o t t S g ata n 4 2 S l o t t S g ata n 4 2 Byt Byt till till något bekvämare Vi bygger moderna och bekväma

Läs mer

Granne med fåglarna i parken och 10 minuter från centrum!

Granne med fåglarna i parken och 10 minuter från centrum! Granne med fåglarna i parken och 10 minuter från centrum! Välkommen till kvarteret Lampan i Helsingborg. Perfekt läge i Olympiakvarteren. Välkommen hem till kvarteret Lampan! Tänk dig att cykla ner till

Läs mer

Skålbo Förvaltning AB. Djupestrand. Hudiksvall. Strandvillorna & Strandpromenaden

Skålbo Förvaltning AB. Djupestrand. Hudiksvall. Strandvillorna & Strandpromenaden Djupestrand Strandvillorna & Strandpromenaden Djupestrand Alla byggnader i projektet byggs i förnyelsebara material enligt principen passiv energidesign för a skapa lågenergihus. De a för a bidra ll hög

Läs mer

Fogdarod omsorg vard & utbildning

Fogdarod omsorg vard & utbildning Fogdarod omsorg vard & utbildning På Fogdaröd jobbar vi med varje boendes, brukares och elevs styrkor och intressen där denne befinner sig och jobbar med kommunikation och motivationshöjning för självständighet

Läs mer

Bra boende på äldre dar i Örebro. Socialdemokraterna i Örebros program för fler och bättre bostäder för äldre 2007-2010.

Bra boende på äldre dar i Örebro. Socialdemokraterna i Örebros program för fler och bättre bostäder för äldre 2007-2010. Bra boende på äldre dar i Örebro Socialdemokraterna i Örebros program för fler och bättre bostäder för äldre 2007-2010. Hej, Jag hoppas att det här materialet kan ge dig information om hur vi socialdemokrater

Läs mer

Hästholmsvägen kvm Kontor Danvikstull, Nacka

Hästholmsvägen kvm Kontor Danvikstull, Nacka 590 kvm Kontor Danvikstull, Nacka Snabbfakta Fin ledig kontorslokal med genomgående stavparkett i DanvikCenter vid Danvikstull i Nacka Typ: Kontor Storlek: 590 kvm Tillträde: Omgående Denna lokal är i

Läs mer

KVARTERET SÖDERHÖJDEN

KVARTERET SÖDERHÖJDEN KVARTERET SÖDERHÖJDEN SNAPPHANEVÄGEN, JÄRFÄLLA 120 LÄGENHETER VÄLKOMMEN TILL KVARTERET SÖDERHÖJDEN HAR DU FUNDERAT PÅ ATT BO I JÄRFÄLLA OM INTE, GÖR DET NU. JÄRFÄLLA ÄR ETT LÄTT VAL FÖR DIG SOM VILL BO

Läs mer

Lägenhet N4-1001 N5-1001. Storlek Placering. 4 rok, 106 kvm Hus N4, N5, våning 1

Lägenhet N4-1001 N5-1001. Storlek Placering. 4 rok, 106 kvm Hus N4, N5, våning 1 4-1001 5-1001 4 rok, 106 kvm Hus 4, 5, våning 1 Lägenhet i markplan med fönster i tre väderstreck som ger utblickar mot gården och Drottninggatan Stor uteplats på 22 kvm i förlängning av vardagsrum Balkong

Läs mer

Gruppbostad. - Vad är det?

Gruppbostad. - Vad är det? Gruppbostad - Vad är det? Vad är en gruppbostad? Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättighet och skyldigheter som gäller

Läs mer

Ett boende att se fram emot

Ett boende att se fram emot Ett boende att se fram emot Micasa Fastigheter i Stockholm AB en del av Stockholms stad Ett fastighetsbolag där hyresgästen står i centrum Stockholms stad har valt att samla alla sina omsorgsfastigheter

Läs mer

4. Plan för äldreboenden inom stadsdelen återremitterat ärende

4. Plan för äldreboenden inom stadsdelen återremitterat ärende avd. för Äldre&Funktionshindrade Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande sid 1 (7) 2004-09-02 Handläggare: Gunnel Dahlin Tfn: 508 03 189 Spånga-Tensta stadsdelsnämnd 4. Plan för äldreboenden

Läs mer

Gruppbostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Gruppbostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Gruppbostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Vad är en gruppbostad? Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättighet

Läs mer