Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S)"

Transkript

1 1(16) Plats och tid Blosset, kl Beslutande Ledamöter Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Tjänstgörande ersättare Ersättare Stig-Arne Svalö (S) Magdalena Rydstråle (M) Per Rosvall (FP) Harry Lönnebacke (M) Jan Herder-Blixt (FP) Britt Nilsson (C) Tjänstemän Cathrine Eriksson, förvaltningschef, Marie Paulsson, sekreterare Markus Östling, kostchef Titti Gohed, MAS Justering Justerare Tid och plats Britt Nilsson Almliden Justerade paragrafer Underskrifter sekretess, Sekreterare Marie Paulsson Ordförande Arvo Hellman Justerare. Britt Nilsson

2 2 (16) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Beslutande organ Sammanträdesdatum Datum när anslaget sätts upp Datum när anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet, Almgatan 2, Bjuv Underskrift

3 3 (16) VON 77 Fastställande av dagordning Ordföranden byter plats på ärende 9 och 10. s beslut Vård och omsorgsnämnden beslutar fastställa ordförandes förslag till dagordning.

4 4 (16) VON 78 Presentation av ny kostchef, Markus Östling Markus Östling, kostchef, presenterade sig. s beslut beslutar tacka för informationen samt lägga den till handlingarna.

5 5 (16) VON 79 Information om avvikelser och förslag till nytt hälso- och sjukvårdsavtal av Titti Gohed, MAS, medicinskt ansvarig sjuksköterska Titti Gohed informerade om avvikelser inom HSL, SOL och LSS. Avvikelsehanteringen är ett ständigt pågående arbete och är en del av kvalitetsledningssystemet. Informerade även om förslaget till nytt hälso- och sjukvårdsavtal, bakgrund och hur det ser ut i dagsläget. Förslag på startdatum för nya avtalet är Mer information finns på Kommunförbundet Skånes hemsida s beslut beslutar lägga informationen till handlingarna.

6 6 (16) VON 80 Förvaltningschefen informerar - 7 personer väntar på plats i särskilt boende varav 1 person är i behov av demensplats. 6 av dessa finns på Almlidens korttidsboende i väntan på plats. 15 platser av 16 är för närvarande belagda på korttidsboendet. - En så kallad servicegrupp inom hemtjänsten kommer att startas upp i oktober på försök under ett år. Hemtjänsten har inlett diskussioner med handlare i syfte att effektivisera inköpen. - Previa, företagshälsovården, har anlitats för att utreda arbetsmiljön på Varagårdens särskilda boende. - Psykiatriutredning vissa invånare riskerar att falla mellan stolarna. En extern konsult har anlitats av kommunchefen i syfte att tydliggöra brister och behov samt medverka till rättsäkerhet för dem det berör. Vem ska ansvara för vad? Konsulten har bland annat kommit fram till att det finns behov av förtydligade reglementen och budget för dem det berör. En arbetsgrupp kommer att tillsättas i syfte att föreslå åtgärder som ökar rättsäkerheten. Utgångspunkten är att vård och omsorg behåller sitt ansvar för de svårt psykiskt sjuka där kommunen även har hälso- och sjukvårdsansvar. - Vård och omsorg i Bjuvs kommun kommer att medverka i Skåne Nordvästsamarbete kring kompetensförsörjning Helsingborgs kommun hade redan gjort en ansökan om medel från Europeiska Socialfondens programområde 1, Kompetensförsörjning, och samtliga kommuner inom Skåne Nordväst har bjudits in att delta. Besked om EU-medel beviljas kommer senare i höst.

7 7 (16) - LSS dagliga verksamhet har ett stort behov av nya lokaler i och med att nuvarande lokaler är till försäljning. Fastighetsenheten tittar på Kyrkskolan som alternativ. Vård- och omsorgsförvaltningens LSS verksamhet är mycket positiv till att använda Kyrkskolan för LSS-verksamhet under förutsättning att den uppfyller aktuella arbetsmiljökrav. Lokalen ligger bra till, är bra för kreativ verksamhet och medger möjlighet för verksamheten att fortsätta växa. Den dagliga verksamheten ökar för närvarande i omfattning och väntas fortsätta öka. - Redogörelse för investeringar 2015: Beslutade Genomförda Totalt Ackumulerat Inventarier VoO pågår löpande tkr Inventarier, kost pågår löpande tkr IT-utrustning klar 95 Trygghetslarm, säbo pågående 800 Trygghetslarm, hmtj pågående 200 s beslut beslutar lägga informationen till handlingarna.

8 8 (16) VON 81 Rapport från kontaktpersonerna Gun Törnkvist, (M), och Gull-Britt Hansson (S) Dnr Gun Törnkvist och Gull-Britt Hansson har besökt Solhemmet Beslutsunderlag Rapport daterad Förslag till beslut förslås besluta lägga rapporten till handlingarna. s beslut beslutar lägga rapporten till handlingarna efter att 20 st. 2- rummare ändrats till 16 st. 2-rummare.

9 9 (16) VON 82 Behov av Trygghetsbostäder i Bjuvs kommun Dnr har tidigare överlämnat förvaltningens tjänsteskrivelse till Kommunstyrelsen. Tjänsteskrivelsen visar på ett tydligt behov av Trygghetsboende som kan leda till att boendesituationen och valmöjligheten för äldre förbättras, att kostnadsutvecklingen för äldreomsorg kan dämpas och att utflyttning av friska äldre till exempelvis Helsingborg kan minska. Utflyttning av friska äldre till andra kommuner missgynnar Bjuvs kommun när det gäller skatteintäkter och skatteutjämningsbidrag. I skrivelsen föreslås att inflyttning ska kunna ske 2016 i minst 20 lägenheter. Därefter fick i uppdrag av Kommunfullmäktige att genomföra en enkätundersökning för att undersöka intresset bland äldre år för att flytta till Trygghetsboende. 650 enkäter skickades ut till en femtedel (20 %) av befolkningen över 65 år och det inkom 223 svar. 64 % av dessa uppgav att de var intresserade att flytta till Trygghetsboende inom 5 år. 66 % föredrog hyresrätt medan 34 % föredrog bostadsrätt. Rent statistiskt visar enkäten att mer än 700 personer är intresserade av att flytta till Trygghetsboende inom 5 år (223 ggr 64 % ggr 5= 714). Givetvis kommer inte alla att faktiskt flytta även om de visat intresse men efterfrågan är stor. Om endast 1 av 7 som anmält intresse faktiskt flyttar innebär det behov av över 100 lägenheter de närmaste 5 åren. Vård- och omsorgsförvaltningen bedömer därför att ett eller flera Trygghetsboenden i Bjuv skulle kunna omfatta betydligt fler än 20 lägenheter. Vård- och omsorgsförvaltningen har också övervägt om det kan finnas möjligheter att omvandla de så kallade punkthusen (20 lägenheter) på Solhemmet till Trygghetsboende. En förutsättning för det, eftersom det är kö till särskilt boende, är att 20 nya platser tillskapas i särskilt boende med inriktning på demens. Det kan finnas möjlighet att bygga till Solhemmet och Vård- och omsorgsförvaltningen föreslår att Kommunstyrelsen tillsammans med Vård- och omsorg gör en utredning för att undersöka förutsättning och möjlighet att bygga till Solhemmet eller ett annat äldreboende i kommunen. I övrigt kvarstår ett angeläget behov av Trygghetsbostäder i kommundel Bjuv och Billesholm i enlighet med tidigare skrivelse.

10 10 (16) När det gäller Trygghetsboende i Bjuv är intresserade av att hyra ytor i bottenplanet för en hemtjänstgrupp samt ett mindre kontor. En gemensamhetslokal kan lämpligtvis också inrymmas på bottenplanet och skulle kunna användas av endast de som bor i fastigheten, i så fall slås det ut på hyran. Alternativt kan en gemensamhetslokal utnyttjas även för andra ändamål, exempelvis öppen dagverksamhet och i så fall skulle Vårdoch omsorg stå för en del av hyran även för denna lokal. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse daterad Tjänsteskrivelse daterad Protokollsutdrag VON 66/14 Enkätundersökning Förvaltningens förslag till beslut föreslås besluta föreslå Kommunstyrelsen att planera för byggande av Trygghetsbostäder i Bjuv samt att Vård- och omsorgsnämnden meddelar Kommunstyrelsen att nämnden har för avsikt att hyra delar av bottenplanet i ett Trygghetsboende i Bjuv för en hemtjänstgrupp, ett mindre kontor och även del av samlingslokal ifall denna får användas för dagverksamhet eller annan verksamhet som riktar sig till andra personer än de som bor i fastigheten. s beslut beslutar föreslå Kommunstyrelsen att planera för byggande av Trygghetsbostäder i Bjuv samt att meddelar Kommunstyrelsen att nämnden har för avsikt att hyra delar av bottenplanet i ett Trygghetsboende i Bjuv för en hemtjänstgrupp, ett mindre kontor och även del av samlingslokal ifall denna får användas för dagverksamhet eller annan verksamhet som riktar sig till andra personer än de som bor i fastigheten.

11 11 (16) VON 83 Ansökan om stimulansmedel för ökad bemanning inom äldreomsorgen. Dnr Socialstyrelsen ska på regeringens uppdrag fördela 995 miljoner kronor till kommunerna. Syftet är att skapa ökad trygghet och kvalitet för den enskilde. Fördelningen baseras på standardkostnaden för äldreomsorg i det kommunala utjämningssystemet. Stimulansmedlen är avsedda för att öka bemanningen inom den av kommunen finansierade vården och omsorgen om äldre. Syftet är att skapa ökad trygghet och kvalitet för den enskilde. I linje med de utmaningar som Socialstyrelsen tidigare har påtalat är det önskvärt med en stabil personalförsörjning, som i sin tur bidrar till en ökad kontinuitet i vården och omsorgen om de äldre. Både hemtjänst och särskilt boende kan omfattas. Stimulansmedlen får endast användas till personalkostnader som genererats under perioden 1 juli 31 december Med personalkostnader avses här löner, lagstadgade arbetsgivaravgifter, avtalsförsäkringar och avtalspensioner. Den totala summan av stimulansmedel att söka för Bjuvs Kommun är ,58 kr. Förvaltningens förslag till beslut föreslås godkänna att ansökan om stimulansmedel för ökad bemanning kan göras. s beslut beslutar godkänna att ansökan om stimulansmedel för ökad bemanning kan göras.

12 12 (16) VON 84 Leverantör LOV Dnr Det har inkommit en komplett ansökan från Tines Hemservice, om att bli leverantör för serviceinsatserna städ, tvätt och inköp inom hemtjänsten i Bjuvs kommun. Beslutsunderlag Ansökningsblankett, daterad s beslut beslutar godkänna ansökan.

13 13 (16) VON 85 Redovisning av delegeringsbeslut Dnr har överlåtit sin beslutanderätt till utskott, ordföranden och tjänstemän enligt en delegeringsordning som nämnden antagit. Dessa beslut skall redovisas till nämnden. Redovisningen innebär inte att nämnden kan ompröva eller fastställa besluten. Däremot står det nämnden fritt att återkalla lämnad delegering. Beslutsunderlag Biståndsbeslut enligt LSS och Sol fattade under perioden Arbetsutskottets beslutsprotokoll Förslag till beslut föreslås besluta godkänna redovisningen av delegeringsbesluten Vård och omsorgsnämnden beslutar beslutar godkänna redovisningen av delegeringsbesluten.

14 14 (16) VON 88 Övriga frågor - Frågan kom upp om eventuellt ett studiebesök på ett Trygghetsboende i Klippan. En del ledamöter har varit i Ängelholm och tittat på ett Trygghetsboende tidigare. - Önskemål om att sidorna i kallelsen numreras bättre. - Gull-Britt Hansson informerade om Anhörig 300, att det är svårt att hitta fonder att söka bidrag från samt att lokalen på bottenvåningen på Solhemmet ibland kan vara svår att få tillgång till för Anhörig Eventuellt namnbyte på Kommunala handikapprådet. Ska det ske denna mandatperioden? Remiss ut i förvaltningar och organisationer? Vård och omsorgsnämnden beslutar beslutar att Anhörig 300 ska inkomma med bidragsansökan i oktober så att den kommer med i internbudgeten, att Anhörig 300 inkommer med tider då de önskar disponera lokalen på bottenvåningen på Solhemmet till förvaltningschefen så att avstämning med enhetschefen på Solhemmet kan ske, att ge verksamhetschefen för handikappomsorgen och nämndssekreteraren i uppdrag att kolla upp hur eventuellt namnbyte på KHR ska göras samt att lägga övriga frågor till handlingarna.

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Rolf Olsson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Gun Törnkvist (M) Stig-Arne Svalö (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Rolf Olsson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Gun Törnkvist (M) Stig-Arne Svalö (S) 1 (12) Plats och tid Blossset, Almliden, kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Rolf Olsson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M)

Läs mer

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö 1(15) Plats och tid Almliden, Blosset, Bjuv kl 13.00-16.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Margit Johansson (M) Irena Alm (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Margit Johansson (M) Irena Alm (S) 1(10) Plats och tid Blosset, kl. 13.00 16.00 Beslutande Ledamöter Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Margit Johansson (M) Irena Alm (S) Nils Nilsson (C) Maria Berglund (KD) Sten-Göran Claesson

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Rolf Malmberg (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Rolf Malmberg (S) 1 (14) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.45 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson

Läs mer

Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Nils Nilsson (C) Rolf Malmberg (S), 70-72, 74-80

Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Nils Nilsson (C) Rolf Malmberg (S), 70-72, 74-80 1 (13) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare, Almliden, Blosset Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) 70-73 Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) 72-80 Margit Johansson

Läs mer

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Thomas Fasth (SD)

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Thomas Fasth (SD) 1 (14) Plats och tid Blosset, torsdagen den 20 oktober 2016 kl 13:00-15:00 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Johnny Sködt (SD) Nils Nilsson (C)

Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Johnny Sködt (SD) Nils Nilsson (C) 1 (11) Plats och tid Almliden, Blosset, Bjuv 13.00 15.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) 1 (12) Plats och tid Solhemmet, Ekeby, kl 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Gun Törnkvist (M) Bea Lundh

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S)

Arvo Hellman (S), Ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) 1 (13) Plats och tid Blosset, torsdagen den 15 februari 2018 kl 13:30 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S)

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S)

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) 1 (16) Plats och tid Blosset, torsdagen den 17 november 2016 kl 13:00-15.15 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Gull-Britt

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S)

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) 1 (18) Plats och tid Blosset, torsdagen den 20 april 2017 kl 13:30-15.20 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Nils Nilsson

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande

Arvo Hellman (S), Ordförande 1 (15) Plats och tid Blosset, tisdagen den 21 juni 2016 kl 13:00-15:00 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Maria Berglund (KD) Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Sten Claesson (SD) Margit Johansson

Läs mer

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Stig-Arne Svalö (S) Jan Herder-Blixt (FP) Per Rosvall (FP) Lisbeth Madsen (M)

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Stig-Arne Svalö (S) Jan Herder-Blixt (FP) Per Rosvall (FP) Lisbeth Madsen (M) 1 (20) Plats och tid Blosset, torsdagen den 17 december 2015 kl 13:00 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Bert Roos (S) Irena Alm (S) Rolf Malmberg (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Bert Roos (S) Irena Alm (S) Rolf Malmberg (S) 1(15) Plats och tid Blosset, kl. 13.00 15.30 Beslutande Ledamöter Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Bert Roos (S) Irena Alm (S) Rolf Malmberg (S) Margit Johansson (M) Gun Törnkvist (M) Nils

Läs mer

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD)

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD) 1 (8) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.00 Arvo Hellman, ordförande (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Irena Alm (S)

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Irena Alm (S) 1 (14) Plats och tid Blosset, torsdagen den 19 januari 2017 kl 13:30 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Irena Alm (S)

Läs mer

Plats och tid Blosset, torsdagen den 19 oktober 2017 kl 13:30-15:30 Beslutande

Plats och tid Blosset, torsdagen den 19 oktober 2017 kl 13:30-15:30 Beslutande 1 (15) Plats och tid Blosset, torsdagen den 19 oktober 2017 kl 13:30-15:30 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert

Läs mer

Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S)

Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S) 1 (9) Plats och tid Blosset, måndagen den 8 oktober 2018 kl 13:30-14:55 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S) Stig-Arne Svalö (S)

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande

Arvo Hellman (S), Ordförande 1 (13) Plats och tid Blosset, onsdagen den 21 december 2016 kl 13:00-14:00 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Gull-Britt Hansson (S) Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Nils Nilsson (C) Margit

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Margit Johansson (M) Gun Törnkvist (M) Rolf Malmberg (S) Stig-Arne Svalö (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Margit Johansson (M) Gun Törnkvist (M) Rolf Malmberg (S) Stig-Arne Svalö (S) 1 (13) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Almliden, Blosset, Bjuv kl. 13.00-15.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Margit Johansson (M)

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S)

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) 1 (19) Plats och tid Blosset, torsdagen den 18 januari 2018 kl 13:30-15:30 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert

Läs mer

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Lisbeth Madsen (M) Gert-Åke Liljenborg (SD)

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Lisbeth Madsen (M) Gert-Åke Liljenborg (SD) 1 (13) Plats och tid Blosset, torsdagen den 19 maj 2016 kl 13:00-14:45 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos

Läs mer

Inga Bakken (S) för Sven-Arne Svalö (S)

Inga Bakken (S) för Sven-Arne Svalö (S) 1 (11) Plats och tid Blosset, torsdagen den 22 september 2016 kl 13:00-15.30 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) 1(20) Plats och tid Blosset, kl. 13.00 17.00 Beslutande Ledamöter Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Gun Törnkvist (M)

Läs mer

Gun Törnkvist (M) Rolf Malmberg (S) Stig-Arne Svalö (S) Kjell-Arne Nilsson (S) Bertil Roos (S) Per Rosvall (FP) Nils Nilsson (C) Johnny Sködt (SD)

Gun Törnkvist (M) Rolf Malmberg (S) Stig-Arne Svalö (S) Kjell-Arne Nilsson (S) Bertil Roos (S) Per Rosvall (FP) Nils Nilsson (C) Johnny Sködt (SD) 1 (10) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-14.30 Arvo Hellman (S) ordförande Bea Lundh (M) Bert Roos (S) Britt Nilsson (C) Irena Alm (S)

Läs mer

Arvo Hellman, ordförande (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Rolf Malmberg (S)

Arvo Hellman, ordförande (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Rolf Malmberg (S) 1 (13) Plats och tid Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-14.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare Tid och plats Justerade paragrafer Arvo

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S)

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) 1 (14) Plats och tid Blosset, torsdagen den 15 juni 2017 kl 13:30 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S)

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande

Arvo Hellman (S), Ordförande 1 (17) Plats och tid Gruesalen, tisdagen den 21 mars 2017 kl 13:30:15:30 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Irena Alm (S) Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Nils Nilsson (C) Margit Johansson (M),

Läs mer

Kl ( 32 ajournering )

Kl ( 32 ajournering ) 1 (18) Plats och tid Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.30 ( 32 ajournering 14.30-14.45) Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) ej 34 Gull-Britt

Läs mer

Kl 13.00-15.30. Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Maria Berglund (KD)

Kl 13.00-15.30. Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Maria Berglund (KD) 1 (10) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.30 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson

Läs mer

Magdalena Rydståle (M) Jan Herder-Blixt (FP) Per Rosvall (FP) Lisbeth Madsen (M) Gert-Åke Liljenborg (SD)

Magdalena Rydståle (M) Jan Herder-Blixt (FP) Per Rosvall (FP) Lisbeth Madsen (M) Gert-Åke Liljenborg (SD) 1 (20) Plats och tid Blosset, torsdagen den 21 april 2016 kl 13:00 16.00 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos

Läs mer

Plats och tid Blosset, torsdagen den 20 september 2018 kl 13:30:15:00 Beslutande

Plats och tid Blosset, torsdagen den 20 september 2018 kl 13:30:15:00 Beslutande 1 (12) Plats och tid Blosset, torsdagen den 20 september 2018 kl 13:30:15:00 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Nils

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S)

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) 1 (12) Plats och tid Blosset, torsdagen den 7 juni 2018 kl 13:30-15:45 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos

Läs mer

Kl Arvo Hellman, ordförande (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Bertil Roos (S)

Kl Arvo Hellman, ordförande (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Bertil Roos (S) 1 (18) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Almliden, Blosset Kl 13.00-14.45 Arvo Hellman, ordförande (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S)

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M)

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) 1 (21) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare Tid och plats Justerade paragrafer Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-16.30 Arvo

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Rolf Olsson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M)

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Rolf Olsson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) 1 (18) Plats och tid Gruesalen, kl 09.00 12.00 Beslutande Ledamöter Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Rolf Olsson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Britt Nilsson (C) Allan Jönsson (-) Roger

Läs mer

Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Nils Nilsson (C)

Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Nils Nilsson (C) 1 (19) Plats och tid Blosset, torsdagen den 17 mars 2016 kl 13:00 Beslutande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena

Läs mer

Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S)

Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S) 1 (19) Plats och tid Blosset, torsdagen den 22 mars 2018 kl 13:30-15:30 Beslutande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S) Nils Nilsson

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S)

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) 1 (15) Plats och tid Blosset, torsdagen den 13 december 2018 kl 13:30-15:00 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert

Läs mer

Ulrika Thulin (S), Ordförande Inga Bakken (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S) Camilla Sjöberg (C)

Ulrika Thulin (S), Ordförande Inga Bakken (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S) Camilla Sjöberg (C) 1 (19) Plats och tid Blosset Almgatan 2, torsdagen den 19 september 2019 kl 09:00-10:25 Beslutande Ulrika Thulin (S), Ordförande Inga Bakken (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S) Camilla

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Bert Roos (S) Irena Alm (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Bert Roos (S) Irena Alm (S) 1(19) Plats och tid Blosset, kl. 13.00 16.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Bert Roos (S) Irena Alm (S) Harry Lönnebacke (M) Per Rosvall (FP)

Läs mer

Kl Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Stig-Arne Svalö (S) Nils Nilsson (C) Johnny Sködt (SD)

Kl Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Stig-Arne Svalö (S) Nils Nilsson (C) Johnny Sködt (SD) 1 (18) Plats och tid Beslutande Ledamöter Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.45 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Gun Törnkvist (M) Bea

Läs mer

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M)

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) 1(8) Plats och tid Beslutande Ledamöter Almliden, Blosset 13.30 15.30 Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän Carina Järold-Mattsson,

Läs mer

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M)

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) 1(7) Plats och tid Beslutande Ledamöter Almliden, Blosset 13.30 15.00 Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän Carina Järold

Läs mer

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M)

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) 1(9) Plats och tid Beslutande Ledamöter Almliden, Blosset 13.30 15.00 Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare

Läs mer

Ulrika Thulin (S), Ordförande Inga Bakken (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Maria Berglund (KD) Nils Nilsson (C)

Ulrika Thulin (S), Ordförande Inga Bakken (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Maria Berglund (KD) Nils Nilsson (C) 1 (15) Plats och tid Blosset Almgatan 2, torsdagen den 21 mars 2019 kl 09:00-12:00 Beslutande Ulrika Thulin (S), Ordförande Inga Bakken (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Maria Berglund (KD) Nils Nilsson

Läs mer

Plats och tid Blosset, torsdagen den 23 augusti 2018 kl 13: Beslutande

Plats och tid Blosset, torsdagen den 23 augusti 2018 kl 13: Beslutande 1 (23) Plats och tid Blosset, torsdagen den 23 augusti 2018 kl 13:30-15.45 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert

Läs mer

PROTOKOLL 2015-05-20. Blosset, Almliden 15.00 16:30

PROTOKOLL 2015-05-20. Blosset, Almliden 15.00 16:30 1(10) Plats och tid Beslutande Ledamöter Blosset, Almliden 15.00 16:30 Christer Landin (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) Tjänstegörande Ersättare Övriga

Läs mer

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 1(10) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.00 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Rune Ahlberg,

Läs mer

Hälso och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

Hälso och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Björmekullasalen, 2010-09-20, kl. 18.00-21.00 Ajournering kl. 19.55-20.30 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Karlsson, Gunilla (S) ordförande Wilhelmsson, Anders (S) Åkerman, Lizette

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll

Omsorgsnämndens protokoll Datum: Måndagen den 24 april Tid: 15.30 18.10 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Onsdagen den 26, klockan 08.00 Paragrafer: 25-31 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP) Underskrifter:

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Protokoll 1 (12) Diarienummer VOO 2019/0051 Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Plats och tid Vård- och omsorgsnämndens sammanträdeslokal, Bangatan 10 A, Lund,

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, 14.15 16.10 Beslutande ledamöter Bergkvist Åsa (S) Handegard Lars (V) Tomtlund Torbjörn (M) Grahn Gunnar (S) Svensson Carl-Johan (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-19.20 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Urban Sundström, tf. socialchef Johan Brodin, ekonom, 81, 83 Kristin Eriksson, metod- och kvalitetsutvecklare, 82 Maria Hedström, sekreterare

Urban Sundström, tf. socialchef Johan Brodin, ekonom, 81, 83 Kristin Eriksson, metod- och kvalitetsutvecklare, 82 Maria Hedström, sekreterare 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Emma Madueme (S), ersättare för Lars Jingåker (S) Ulla Mortimer

Läs mer

Kenneth Bolinder (S)

Kenneth Bolinder (S) 2013-11-20 Sida 1 (av 15) Tid 2013-11-20, kl 19.00-19.40 Plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Blosset, Almliden, Bjuv Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran Börjesson (S) Lisbeth

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2012-08-16 74 Plats och tid Beslutande Ledamöter Garvaren röd, kl13.15-17.00 Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 81 Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen, 2010-10-04 kl. 19.00-19.45 Beslutande Persson, Reino (S) ordförande Friberg, Gun (S) vice ordförande Hellman, Gertrud (M) Eriksson, Lennart (S) Andersson,

Läs mer

Regita Hedman (KD) ersätter Kerstin Marits (M) Lena Bröms Burman (MP) ersätter Inga Westlund (V)

Regita Hedman (KD) ersätter Kerstin Marits (M) Lena Bröms Burman (MP) ersätter Inga Westlund (V) 1(1) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) ordförande Per Wiman (KD) vice ordförande 1:e vice ordförande Liv Lunde Andersson (S) 2:e vice ordförande

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 54 Plats och tid Äldreboendet Rönnåsen, Kvidinge kl 19.00-20.40 Beslutande Andersson, Annika (s) Arvidsson, Kristina (c) Axelsson, Bodil (fp) Berglund, Tony (s)

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(10) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund,

Läs mer

Sida 1(19) PROTOKOLL 2014-09-18. Vård- och Omsorgsnämnden 13.00-15.00. Beslutande Ledamöter

Sida 1(19) PROTOKOLL 2014-09-18. Vård- och Omsorgsnämnden 13.00-15.00. Beslutande Ledamöter 1(19) Plats och tid Beslutande Ledamöter Almliden, Blosset, Bjuv 13.00-15.00 Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Gun Törnkvist

Läs mer

Marita Lindsmyr, socialchef Johan Brodin, ekonom 48 Maria Hedström, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström

Marita Lindsmyr, socialchef Johan Brodin, ekonom 48 Maria Hedström, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström 1(9) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Lars Jingåker (S) Ulla Mortimer (M) Deisy Hellsén (C) Anne

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00-11:30 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Anita Wallin (MP) ersättare för Carina Nordqvist (S) Emma Madueme (S) ersättare för Lars Jingåker

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 20.00 Beslutande Karlsson, Gunilla (S) Cimpoeru, Ioana (S) Åkerman, Lizette (S) Berglund, Tony (S) Andersson, Annika (S) Persson, Leif (S)

Läs mer

Tjänstemän Tf. socialchef Åsa Olsson Sekreterare Maria Hedström Anne Landar-Ohlsson. Socialförvaltningen, , kl.10:00

Tjänstemän Tf. socialchef Åsa Olsson Sekreterare Maria Hedström Anne Landar-Ohlsson. Socialförvaltningen, , kl.10:00 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Ulla Mortimer (M) Deisy Hellsén (C) Anne Landar-Ohlsson

Läs mer

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Lars Karlsson (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M)

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Lars Karlsson (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) 1(10) Plats och tid Beslutande Ledamöter Almliden, Blosset 13.30 16.00 Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Lars Karlsson (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän Carina

Läs mer

Hälso och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 2010-05-17

Hälso och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 2010-05-17 1 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 20.50 Beslutande Karlsson, Gunilla, (S), ordförande Wilhelmsson, Anders (S) Åkerman, Lizette (S) Berglund, Tony (S) Andersson, Annika (S) Persson, Leif (S)

Läs mer

Individnämndens protokoll 2014-03-25

Individnämndens protokoll 2014-03-25 Datum: Tisdagen den 25 mars 2014 Tid: 17.00 18.35 Plats: Elffröken, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Onsdagen den 26 mars 2014 Paragrafer: 19-28 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Stefan Pettersson (M) Ingrid

Läs mer

PROTOKOLL 2015-03-25. Blosset, Almliden 13.30-15.30

PROTOKOLL 2015-03-25. Blosset, Almliden 13.30-15.30 1(10) Plats och tid Beslutande Ledamöter Blosset, Almliden 13.30-15.30 Christer Landin (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) Tjänstegörande Ersättare Övriga

Läs mer

PROTOKOLL 2014-04-07

PROTOKOLL 2014-04-07 Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Måndag 7 april 2014 kl. 17.00-18.25 i konferensrum Yngern Nykvarns kommunhus. Björn Håkansson (m), ordförande Jan Linderhielm (np)

Läs mer

Socialnämnden (12) Tisdagen den 29 mars 2016, klockan , i Skållerudsrummet

Socialnämnden (12) Tisdagen den 29 mars 2016, klockan , i Skållerudsrummet Socialnämnden 2016-03-29 1(12) Tid och plats Tisdagen den 29 mars 2016, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Kristoffer Nilsson

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 16.00 Ajournering 15.05-15.15 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Linda

Läs mer

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(13) Plats och tid Tingshuset torsdagen den 27 mars 2014 kl. 16.00-18.35 Ajournering kl. 17.20-17.50 Ordförande Beslutande Bente Johansson (M) Elving Johansson (C) 20-22 tjg för Nicolas Bremell (M) Enar

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(11) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-19.40 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund,

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Anette Forsblom, socialchef Johan Brodin, ekonom Maria Hedström, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström

Anette Forsblom, socialchef Johan Brodin, ekonom Maria Hedström, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström 1(9) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Emma Madueme (S) ersättare för Carina Nordqvist (S) Lars Jingåker (S) Ulla Mortimer (M) Deisy Hellsén

Läs mer

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl 2015-04-23 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl. 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), ordförande Carina Nordqvist (S), vice ordförande Lars

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 21.10 Beslutande Wilhelmsson, Anders (S) Gavrilids, Georgios (S) Åkerman, Lizette (S) Berglund, Tony (S) Cimpoeru, Ioana (S) Persson, Leif

Läs mer

Omsorgsnämnden protokoll

Omsorgsnämnden protokoll Datum: måndag den 20 augusti 2018 Tid: 15:30-17.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset Lilla Edet Justeringsdag: fredag den 24 augusti 2018 Paragrafer: 49-54 Utses att justera: Anita Almén Björk (S) Underskrifter:

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Bert

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll

Omsorgsnämndens protokoll Datum: Måndagen den 18 november 2013 Tid: 15.30 17.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Onsdagen den 20 november 2013 Paragrafer: 106-112 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP)

Läs mer

Anita Wallin (MP) Lena Westling (C) Monica Hansson (C)

Anita Wallin (MP) Lena Westling (C) Monica Hansson (C) 1(9) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Lars Jingåker (S) Ulla Mortimer (M) Deisy Hellsén (C) Anne

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran Claesson (SD)

Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran Claesson (SD) 2015-02-25 Sida 1 (av 14) Tid 2015-02-25, kl 18.30-19.50 Plats Beslutande Ledamöter Almliden, Bjuv Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 14.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Anna Berg von Linde (M), tjg

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset, kl 14.15 16.00 Beslutande ledamöter Bergkvist Åsa (S) Tomtlund Torbjörn (M) Åhlen Monica (S) 42-46 Persson Mats (SD) Lindgren Leif (C)

Läs mer

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sammanträdesrummet, Marnäsliden kl. 13:00-14:50 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund (M) Ann-Katrin

Läs mer

Rolf Hellberg tf räddningschef Göran Haag tf förvaltningschef Peter Pyykkinen, tf skorstensfejarmästare Inga-Lill Backström, förvaltningssekreterare

Rolf Hellberg tf räddningschef Göran Haag tf förvaltningschef Peter Pyykkinen, tf skorstensfejarmästare Inga-Lill Backström, förvaltningssekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Kopparberg, kl 14.00 16.00 ande ledamöter Britt Marinder (S) Kitty Strandberg (S) Magnus Erbing (M) Hannah Söderholm (S) Lennart Paalo (V) Antti Tsupuuka

Läs mer

Håkan Olsson (S) ersätter Bert Roos (S) Christer Stedt (S) ersätter Irena Alm (S)

Håkan Olsson (S) ersätter Bert Roos (S) Christer Stedt (S) ersätter Irena Alm (S) 1 (22) Plats och tid Blosset Almgatan 2, måndagen den 3 juni 2019 kl 09:00-12.35 Beslutande Ulrika Thulin (S), Ordförande Inga Bakken (S), 1:e vice ordförande Nils Nilsson (C) Mikael Henrysson (SD), 2:e

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Ängslyckan äldreboende, Västergatan 33 i Teckomatorp, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Ängslyckan äldreboende, Västergatan 33 i Teckomatorp, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare 1(9) Plats och tid Ängslyckan äldreboende, Västergatan 33 i Teckomatorp, kl. 13.30-15.10 Ajournering: kl. 14.10-14.20 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordf. Eva

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen kl. 16:30-20:45 ande ledamöter Ove Dröscher (S) (ordförande) Margareta Krakowski (L) (vice ordförande) Pernilla Övermark (S) 92-96 Marie Lindqvist (V) Johanna

Läs mer

PROTOKOLL Almliden, Blosset

PROTOKOLL Almliden, Blosset 1(10) Plats och tid Beslutande Ledamöter Almliden, Blosset 13.30 15.00 Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Tjänstegörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Marona

Läs mer

Niels Madsen (M) för Bertil Olsson (M)

Niels Madsen (M) för Bertil Olsson (M) 1 (7) Plats och tid Varagårdssskolans aula, torsdagen den 26 maj 2016 kl 18:00-18:10 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Ninnie Lindell (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (8) Plats och tid Blosset, onsdagen den 23 mars 2016 kl 13:30 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2013-01-22 1 (13)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2013-01-22 1 (13) 2013-01-22 1 (13) Plats och tid Älmhults kommunhus 22 januari 2013 kl. 8.30 10.45 Beslutande Övriga deltagande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Gun-Britt

Läs mer