Sporadisk import av punktskattepliktiga produkter

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sporadisk import av punktskattepliktiga produkter"

Transkript

1 Kundanvisning om punktbeskattning 6 Sporadisk import av punktskattepliktiga produkter April 2014 Sporadisk import av punktskattepliktiga produkter Tillfälligt registrerad mottagare Inom punktskattelagstiftningen (f.d. accislagstiftningen) avses med termen tillfälligt registrerad mottagare en privatperson eller ett företag som i sin affärsverksamhet sporadiskt tar emot produkter som sänts under punktskatteuppskov. Produkterna kan tas emot från ett annat EU-medlemsland eller från en importplats belägen i Finland. En tillfälligt registrerad mottagare är skyldig att betala punktskatt för produkterna i Finland. Att verka som tillfälligt registrerad mottagare kräver att Tullen utför en tillfällig registrering som gäller en enskild mottagning. Registreringen görs bara i de fall som innebär mottagande av harmoniserade punktskattepliktiga produkter. Annan tillfällig mottagare Det krävs inget särskilt tillstånd av Tullen om man vill verka som annan tillfällig mottagare, men de förfaranden som beskrivs nedan ska ändå följas. Också i fall då man i Finland tar emot produkter för vilka punktskatt redan har betalats i ett annat EU-land, är mottagaren skyldig att betala punktskatt i Finland. Information om skattebehandlingen av punktskattepliktiga produkter som mottagits av privatpersoner finns i Tullens kundanvisningar Tull och skattebehandling av gåvor som tagits emot från utlandet (Nr 10) och Att handla på nätet anvisning för privatpersoner (Nr 19). Information om de tillstånd som behövs vid import av alkohol ges av Tillstånds- och tillsynsverket för social- och hälsovården, Valvira, valvira.fi. >> Tullens kundanvisningar finns på Tullens webbplats > Kundanvisningar

2 Vilka produkter är punktskattepliktiga Harmoniserade punktskatter 1. Skatt på alkohol och alkoholdrycker öl vin och andra alkoholdrycker som tillverkats genom jäsning mellanprodukter (bl.a. viner som gjorts starkare med tillsats av alkohol och som innehåller högst 22 volymprocent alkohol) etylalkohol (bl.a. sprit och likörer). 2 (5) 2. Tobaksskatt cigarretter cigarrer och cigariller pip- och cigarrettobak dessutom uppbärs nationell punktskatt även för övriga produkter som innehåller tobak samt för cigarettpapper. 3. Flytande bränslen motorbensin (blyhaltig, blyfri, blandning) dieselolja lätt brännolja tung brännolja flygpetroleum flygbensin. 4. Skatt på elström och vissa bränslen elström stenkol naturgas. Nationella punktskatter 1. Skatt på sötsaker, glass och läskedrycker Skattepliktiga är bland annat olika sötsakskonfektyrer och chokladberedningar, sötat kakaopulver, glass, sorbet, vatten, saft samt olika koncentrat och pulver avsedda för tillverkning av drycker. Skattepliktiga är i regel också vissa livsmedel för särskilda ändamål, olika sportdrycker, energigeler, smaksatt sirap samt soja- och havredrycker. 2. Skatt på dryckesförpackningar förpackningar som innehåller drycker som hör till kapitel 22 i tulltariffen och som är avsedda att drickas som sådana (utom förpackningar tillverkade av vätskekartong, förpackningar med en volym överstigande fem liter och förpackningar som innehåller drycker som överlåtits till konsumtion av småtillverkare som avses i lagen om accis på vissa dryckesförpackningar). 3. Oljeavfallsavgift smörjoljor (se varukod 2710 i tulltariffen) smörjmedel (se varukod 3403 i tulltariffen). 4. Oljeskyddsavgift på olja som importeras till eller transporteras genom Finland uppbärs en oljeskyddsavgift. (Avgiftsbelagda oljor är de flytande produkter som hör till varukoderna 2707, 2709 och 2710 i tulltariffen. Sådana är bl.a. råolja och andra oljor erhållna ur petroleum eller ur bituminösa mineral och produkter härledda av råolja).

3 Hur ska man förfara 3 (5) 1) Mottagande av varor från EU-länder Flyttningar i kommersiellt syfte En tillfälligt registrerad mottagare kan i sin affärsverksamhet under ett uppskovsförfarande vid en viss tidpunkt ta emot en viss kvantitet harmoniserade punktskattepliktiga produkter från en viss avsändare från en annan medlemsstat eller från en importplats i Finland. Mottagaren får inte inneha eller sända obeskattade produkter. Innan produkterna sänds ska de anmälas till tullmyndigheten och en säkerhet ställas för den punktskatt som ska betalas på dem. Efter att ha mottagit anmälan och säkerheten beviljar tullmyndigheten aktören rätt att verka som tillfälligt registrerad mottagare. Rätten gäller ett enskilt parti som mottas. Vid flyttningar av harmoniserade punktskattepliktiga produkter under ett uppskovsförfarande ska ett datoriserat system och elektroniskt administrativt dokument användas. Mera information om förfarandet finns att tillgå i kundanvisningen om EMCS och flyttningar av produkter under ett uppskovsförfarande. Då harmoniserade punktskattepliktiga produkter som har frisläppts för konsumtion i en annan medlemsstat flyttas till Finland uppbärs punktskatt för produkterna i Finland. Avsändaren ska förse produkterna med ett förenklat ledsagardokument i den avsändande medlemsstaten. Innan produkterna avsänds ska de anmälas till tullmyndigheten och en säkerhet ställas för dem. Då man sänder nationellt punktskattepliktiga produkter behövs ingen förhandsanmälan eller säkerhet. Privatpersoners förvärv En privatperson kan enbart förvärva produkter som frisläppts för konsumtion. Om en privatperson förvärvar punktskattepliktiga produkter för eget bruk från en annan medlemsstat och låter en annan privatperson eller yrkesmässig näringsidkare transportera dem till Finland, och det inte är fråga om resandeinförsel eller distansförsäljning, ska privatpersonen betala punktskatt för de mottagna produkterna i Finland. En privatperson ska innan flyttningen av de harmoniserade punktskattepliktiga produkterna påbörjas göra en anmälan till tullmyndigheten om de produkter som avsänds till Finland samt ställa säkerhet för betalningen av punktskatter. Då man sänder nationellt punktskattepliktiga produkter behövs ingen förhandsanmälan eller säkerhet. Ställande av säkerhet Tullen kräver att man för harmoniserade punktskattepliktiga produkter ställer en säkerhet som till storleken motsvarar den skatt som senare kommer att uppbäras för produkterna. Blanketten för ställande av säkerhet kan fyllas i på tullkontoret och den finns också på Tullens webbplats. Säkerhetsblanketten ska medföljas av en faktura eller en proformafaktura samt av ordern eller orderbekräftelsen med uppgifter om avsändaren och varan. Säkerheten ska ställas och betalas till tullkontorets kassa eller bankkonto. Säkerheten kan vid behov också ställas per fax eller post.

4 4 (5) Ifall säkerheterna ställs för produkter som faller under den harmoniserade punktbeskattningen och de flyttas under ett uppskovsförfarande i EMCS-systemet, behövs det punktskattenummer för köparens tillstånd som den tillfälligt registrerade mottagaren erhåller av punktbeskattningsmyndigheterna vid Tullen efter att ha ställt säkerheten. När det är fråga om harmoniserade punktskattepliktiga produkter som frisläppts för konsumtion ställs säkerheten såsom ovan beskrivs, men då behövs inte punktskattenumret för köparens tillstånd. Det lönar sig att ställa säkerheten genast efter att varorna beställts eftersom säljaren inte får sända produkterna innan det av finska tullverket styrkta exemplaret 1 av säkerhetsblanketten (se bilaga) har anlänt till avsändaren. Säkerhet behöver inte ställas när man tar emot nationellt punktskattepliktiga produkter (se ovan). 2) Import från länder utanför EU Om en tillfälligt registrerad mottagare tar emot produkter från en registrerad avsändare som efter införseln hänför produkterna till ett uppskovsförfarande, ska den tillfälligt registrerade mottagaren ställa en säkerhet för produkterna som mottas. Om man inför produkter från ett område utanför gemenskapen och inte genast efter införseln hänför dem till ett uppskovsförfarande, tillämpas i regel på verkställandet av beskattningen och på förfarandet i övrigt vad som stadgas och föreskrivs om tull. Tullen uppbär i enlighet med förtullningsbestämmelserna punktskatten vid kontantförtullningsdisken och överlåter varorna till kunden först när kunden har betalat skatten. Det här förfarandet tillämpas dock inte om den skattskyldige är en sådan registrerad kund som avses i tullagen. I dessa fall handhas punktbeskattningen av Tullens punktbeskattningskontor. Tullen kräver inga säkerheter för import som sker från länder utanför EU. Skattedeklaration Tillfälligt registrerade mottagare eller andra sporadiska importörer lämnar skattedeklarationen till Tullen inom fyra vardagar (mån fre) efter den dag då de mottagit varorna eller skyldigheten att betala punktskatt annars uppstått, denna dag medräknad. Skattedeklarationen kan också sändas per post inom samma tid. Fyradagarsfristen för deklarationen tillämpas inte om man vid kontrollen eller i övrigt märker att produkterna har importerats eller mottagits utan att bestämmelserna gällande beskattning och tillsyn i punktskattelagen har iakttagits. Blanketter för deklaration av punktskatt finns att få på tullkontoren och på Tullens webbplats. För varje punktskatt finns en egen blankett. Till skattedeklarationen bifogas en kopia av fakturan eller proformafakturan. Vid skattefria flyttningar av harmoniserade punktskattepliktiga produkter under uppskovsförfarandet ska det datoriserade systemet EMCS användas. En tillfälligt registrerad mottagare ska senast fem vardagar efter att flyttningen avslutats lämna en mottagningsrapport för produkterna via systemet.

5 5 (5) Vid mottagning av produkter som i avgångslandet frisläppts för konsumtion ska en annan sporadisk importör till skattedeklarationen bifoga en kopia av exemplar 2 av det förenklade ledsagardokumentet eller alternativt någon annan utredning som godkänts av Tullen. I skattedeklarationen uppges mängderna i hela enheter (t.ex. 55,55 kg => 55 kg) enligt anvisningarna och indelningen i blanketten. När Tullen har tagit emot skattedeklarationen utskrivs ett punktskattebeslut som postas till kunden. Hur betalas punktskatten Tillfälligt registrerade mottagare eller andra sporadiska importörer ska betala punktskatten inom 10 vardagar efter mottagandet av de punktskattepliktiga varorna. Om säkerhet har ställts kvittar Tullen punktskatten mot säkerheten och återbetalar eventuellt överskott på det bankkonto som mottagaren av produkterna har uppgett på säkerhetsblanketten. Om säkerheten inte täcker punktskatterna ska kunden betala den resterande delen enligt den bankgiroblankett som finns bifogad till punktskattebeslutet. Punktskatten ska betalas inom ovan nämnda 10 vardagar. Ifall säkerhet inte har ställts (nationella punktskatter och import från länder utanför EU), ska punktskatten betalas inom 10 vardagar efter mottagandet av de punktskattepliktiga varorna. Bankgiroblankett för betalning finns bifogad till punktskattebeslutet. Vid betalningen ska referensnumret på bankgiroblanketten användas. >> Punktskatteblanketter och ifyllningsanvisningar för blanketterna finns på Tullens webbplats > Företag > Elektroniska tjänster > Blanketter > Punktskatteblanketter >> Tilläggsuppgifter: Punktskatterådgivning till privat kunder tfn (8 16) Punktskatterådgivning till företag tfn (9 15) Valmisteveroneuvonta(at)tulli.fi

Skatt på alkoholdrycker och dryckesförpackningar

Skatt på alkoholdrycker och dryckesförpackningar Kundanvisning om punktbeskattning 23 Tull- och skatte behandling av gåvor som tagits emot från utlandet www.tulli.fi Januari 2013 Skatt på alkoholdrycker och dryckesförpackningar I Europeiska unionens

Läs mer

Punktskatt på sötsaker, glass och läskedrycker

Punktskatt på sötsaker, glass och läskedrycker Kundanvisning om punktbeskattning 3 Punktskatt på sötsaker, glass och läskedrycker www.tulli.fi 25.6.2014 Ersätter anvisningen från februari 2014 Punktskatt på sötsaker, glass och läskedrycker Sedan början

Läs mer

NAA. Registrerad mottagare Tillfälligt registrerad mottagare Oregistrerad skattskyldig

NAA. Registrerad mottagare Tillfälligt registrerad mottagare Oregistrerad skattskyldig NAA SKATTEDEKLARATION 1 (5) Punktskatt på alkohol och alkoholdrycker Registrerad mottagare Tillfälligt registrerad mottagare Oregistrerad skattskyldig Skatterepresentant Den skattskyldiges namn Postadress

Läs mer

Privat införsel av alkoholvaror och tobaksvaror

Privat införsel av alkoholvaror och tobaksvaror SKV 0 utgåva Privat införsel av alkoholvaror och tobaksvaror Alkoholskatt Tobaksskatt Den här broschyren riktar sig till dig som ska föra in alkohol- eller tobaksvaror för personligt bruk från ett annat

Läs mer

Punktbeskattning. Kundanvisning om punktbeskattning 16. Punktbeskattning. www.tulli.fi. Harmoniserade och nationella punktskatter

Punktbeskattning. Kundanvisning om punktbeskattning 16. Punktbeskattning. www.tulli.fi. Harmoniserade och nationella punktskatter Kundanvisning om punktbeskattning 16 Punktbeskattning www.tulli.fi 1.7.2015 Ersätter anvisningen som publicerades i november 2014 Punktbeskattning Harmoniserade och nationella punktskatter Skattepliktighet

Läs mer

Beslut. Lag. om ändring av lagen om påförande av accis

Beslut. Lag. om ändring av lagen om påförande av accis RIKSDAGENS SVAR 77/2003 rd Regeringens proposition med förslag till lagar om ändring av lagen om påförande av accis samt lagen om accis på alkohol och alkoholdrycker Ärende Regeringen har till riksdagen

Läs mer

Anvisning 9/340/12. TULLSTYRELSEN Utrikeshandels- och beskattningsavdelningen 31.5.2012 Punktskatteenheten

Anvisning 9/340/12. TULLSTYRELSEN Utrikeshandels- och beskattningsavdelningen 31.5.2012 Punktskatteenheten TULLSTYRELSEN Utrikeshandels- och beskattningsavdelningen Punktskatteenheten Anvisning 9/340/12 Godkända upplagshavare, tullverkets regionalförvaltning Punktbeskattning hantering av inventarieskillnader

Läs mer

NAA. Registrerad mottagare Tillfälligt registrerad mottagare Oregistrerad skattskyldig

NAA. Registrerad mottagare Tillfälligt registrerad mottagare Oregistrerad skattskyldig NAA SKATTEDEKLARATION Punktskatt på alkohol och alkoholdrycker 1/5 Registrerad mottagare Tillfälligt registrerad mottagare Oregistrerad skattskyldig Skatterepresentant Den skattskyldiges namn Postadress

Läs mer

NAA Produkter avsedda för försäljning/konsumtion på fartyg och luftfartyg i yrkesmässig internationell trafik 18 Befrielse från punktskatt

NAA Produkter avsedda för försäljning/konsumtion på fartyg och luftfartyg i yrkesmässig internationell trafik 18 Befrielse från punktskatt NAA SKATTEDEKLARATION Godkänd upplagshavare Punktskatt på alkohol och alkoholdrycker 1/6 Den skattskyldiges namn Postadress för beslutet och för begäranden om tilläggsuppgifter Skatteperiod FO-nummer /

Läs mer

190 - Produkter avsedda för försäljning/konsumtion på fartyg och luftfartyg i yrkesmässig internationell trafik 18 Befrielse från punktskatt

190 - Produkter avsedda för försäljning/konsumtion på fartyg och luftfartyg i yrkesmässig internationell trafik 18 Befrielse från punktskatt NAA SKATTEDEKLARATION Godkänd upplagshavare Punktskatt på alkohol och alkoholdrycker 1/7 Den skattskyldiges namn Postadress för beslutet och för begäranden om tilläggsuppgifter Skatteperiod FO-nummer /

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (1994:1563) om tobaksskatt; SFS 2011:285 Utkom från trycket den 29 mars 2011 utfärdad den 17 mars 2011. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs att 1, 8

Läs mer

Privat införsel av alkoholvaror och tobaksvaror

Privat införsel av alkoholvaror och tobaksvaror SKV 0 utgåva Privat införsel av alkoholvaror och tobaksvaror Alkoholskatt Tobaksskatt Den här broschyren riktar sig till dig som ska föra in alkohol- eller tobaksvaror för personligt bruk från ett annat

Läs mer

Lag. RIKSDAGENS SVAR 189/2010 rd. Regeringens proposition med förslag till lag om. Punktskatt på sötsaker, glass och läskedrycker

Lag. RIKSDAGENS SVAR 189/2010 rd. Regeringens proposition med förslag till lag om. Punktskatt på sötsaker, glass och läskedrycker RIKSDAGENS SVAR 189/2010 rd Regeringens proposition med förslag till lag om punktskatt på sötsaker, glass och läskedrycker samt om ändring av vissa lagar som gäller accis Ärende Regeringen har till riksdagen

Läs mer

Skatter m.m./skatter m.m. 1

Skatter m.m./skatter m.m. 1 Skatter m.m./skatter m.m. 1 Kommissionens förordning (EEG) nr 3649/92 om förenklade ledsagardokument vid flyttning inom gemenskapen av punktskattepliktiga varor som redan har frisläppts för konsumtion

Läs mer

Cigaretter Övriga tobaksprodukter Sammanlagt

Cigaretter Övriga tobaksprodukter Sammanlagt Statsen 08. Punktskatter 01. Punktskatt på tobak Under momentet beräknas inflyta 929 000 000 euro. F ö r k l a r i n g : Skatten grundar sig på lagen om tobaksaccis (1470/1994). Enligt lagen tas för cigaretter

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (1994:1564) om alkoholskatt; SFS 2011:286 Utkom från trycket den 29 mars 2011 utfärdad den 17 mars 2011. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs att 1, 7

Läs mer

Punktskattedeklaration, Tillfälliga VETUMA-identifierade skattskyldiga, användarguide

Punktskattedeklaration, Tillfälliga VETUMA-identifierade skattskyldiga, användarguide Skatteförvaltningen Användarguide, VETUMA-identifierad skattskyldig Punktskattedeklaration 1/36 Punktskattedeklaration, Tillfälliga VETUMA-identifierade skattskyldiga, användarguide Innehåll INLOGGNING

Läs mer

Distansförsäljning av punktskattepliktiga

Distansförsäljning av punktskattepliktiga SKV 535 utgåva 1 Distansförsäljning av punktskattepliktiga varor till Sverige Alkoholskatt Tobaksskatt Skatt på energi Den här broschyren riktar sig till dig som avser att sälja alkoholvaror, tobaksvaror

Läs mer

Användarguide för tjänsten Punkskattedeklaration, Katso-identifierad skattskyldig

Användarguide för tjänsten Punkskattedeklaration, Katso-identifierad skattskyldig Skatteförvaltningen Användarguide, Katso-identifierad skattskyldig - Punktskattedeklaration 1 / 32 Användarguide för tjänsten Punkskattedeklaration, Katso-identifierad skattskyldig Innehåll STARTSIDA...

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (1994:1564) om alkoholskatt; SFS 2012:677 Utkom från trycket den 30 november 2012 utfärdad den 15 november 2012. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs

Läs mer

med beaktande av punktskattekommitténs yttrande, och

med beaktande av punktskattekommitténs yttrande, och 09 / Vol. 02 Europeiska gemenskapernas officiella tidning 111 392R3649 18.12.92 EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS OFFICIELLA TIDNING Nr L 369/ 17 KOMMISSIONENS FORORDNING ( EEG ) nr 3649/92 av den 17 december

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (1994:1563) om tobaksskatt; SFS 2012:676 Utkom från trycket den 30 november 2012 utfärdad den 15 november 2012. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i

Läs mer

Vissa specialsituationer vid deklarations- och importbeskattningsförfarandena med anledning av den åländska skattegränsen

Vissa specialsituationer vid deklarations- och importbeskattningsförfarandena med anledning av den åländska skattegränsen TMD Nr 80/1997 Vissa specialsituationer vid deklarations- och importbeskattningsförfarandena med anledning av den åländska skattegränsen 1 Inledning Tullstyrelsen gav den 5.12.1996 instruktioner om deklarations-

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (1994:1564) om alkoholskatt; SFS 2001:517 Utkom från trycket den 25 juni 2001 utfärdad den 31 maj 2001. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om

Läs mer

08. Punktskatter. Cigaretter Övriga tobaksprodukter Sammanlagt 848 1)

08. Punktskatter. Cigaretter Övriga tobaksprodukter Sammanlagt 848 1) Statsen 08. Punktskatter 01. Punktskatt på tobak Under momentet beräknas inflyta 863 000 000 euro. F ö r k l a r i n g : Skatten grundar sig på lagen om tobaksaccis (1470/1994). Enligt lagen tas för cigaretter

Läs mer

NYHETSBREV 1999:1. punktskatter. Förfaranderegler för upplagshavare och införande av Early Warning System (EWS) Skattemyndigheten

NYHETSBREV 1999:1. punktskatter. Förfaranderegler för upplagshavare och införande av Early Warning System (EWS) Skattemyndigheten NYHETSBREV 1999:1 punktskatter Förfaranderegler för upplagshavare och införande av Early Warning System (EWS) Skattemyndigheten Information om punktskatter Nyhetsbreven är avsedda att ge en kort översikt

Läs mer

Ifyllningsanvisningar 1 (5) Ansökan om punktskattetillstånd (uppdaterad 1.12.2014)

Ifyllningsanvisningar 1 (5) Ansökan om punktskattetillstånd (uppdaterad 1.12.2014) Ifyllningsanvisningar 1 (5) - tullblankett 480r_1.12.2014 samt - bilageblanketterna 263r_1.4.2010, 481r_1.4.2010, 771r_1.4.2012, 772r_1.4.2012, 773r_1.4.2012 och 774r_1.4.2010 Tillverkning, bearbetning,

Läs mer

Skatteplikt och bränsleavgift för bränslen som används i fritidsbåtar

Skatteplikt och bränsleavgift för bränslen som används i fritidsbåtar Kundanvisning om punktbeskattning 27 Skatteplikt och bränsleavgift för bränslen som används i fritidsbåtar www.tulli.fi Februari 2013 Skatteplikt och bränsleavgift för bränslen som används i fritidsbåtar

Läs mer

NVA. SKATTEFRIA MÄNGDER - anges produktgruppsvis i kolumnen Skattefri mängd, i fältet för respektive skattefrihetskod

NVA. SKATTEFRIA MÄNGDER - anges produktgruppsvis i kolumnen Skattefri mängd, i fältet för respektive skattefrihetskod NVA SKATTEDEKLARATION Godkänd upplagshavare Punktskatt på läskedrycker 1/5 Den skattskyldiges namn Postadress för beslutet och begäranden om tilläggsuppgifter Skatteperiod FO-nummer / personbeteckning

Läs mer

Tullstyrelsens föreskrift om införande och användning av det datoriserade systemet som avses i 58 1 mom. i punktskattelagen (182/2010)

Tullstyrelsens föreskrift om införande och användning av det datoriserade systemet som avses i 58 1 mom. i punktskattelagen (182/2010) Tullstyrelsens föreskrift om införande och användning av det datoriserade systemet som avses i 58 1 mom. i punktskattelagen (182/2010) Tullstyrelsen Föreskrift Dnr Datum 167/010/10 1.11.2010 Författningsgrund

Läs mer

Finansdepartementet Skatte- och tullavdelningen. Vissa förfarandefrågor på punktskatteområdet

Finansdepartementet Skatte- och tullavdelningen. Vissa förfarandefrågor på punktskatteområdet Finansdepartementet Skatte- och tullavdelningen Vissa förfarandefrågor på punktskatteområdet Juni 2011 1 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...4 2 Lagförslag...5 2.1 Förslag till lag om ändring i lagen

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (1994:1563) om tobaksskatt; SFS 2001:516 Utkom från trycket den 25 juni 2001 utfärdad den 31 maj 2001. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om

Läs mer

Regeringens proposition 2013/14:10

Regeringens proposition 2013/14:10 Regeringens proposition 2013/14:10 Vissa frågor om förfarandet avseende skatt på alkoholvaror, tobaksvaror och energiprodukter Prop. 2013/14:10 Regeringen överlämnar denna proposition till riksdagen. Stockholm

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (1994:1564) om alkoholskatt; utfärdad den 12 december 2013. SFS 2013:1073 Utkom från trycket den 20 december 2013 Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (1994:1776) om skatt på energi; SFS 2011:287 Utkom från trycket den 29 mars 2011 utfärdad den 17 mars 2011. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga

Läs mer

Skattebefriad förbrukare alkohol

Skattebefriad förbrukare alkohol Skattebefriad förbrukare alkohol Den här broschyren riktar sig till dig som redan är eller funderar på att ansöka om godkännande som s.k. skattebefriad förbrukare enligt lagen om alkoholskatt. Informationen

Läs mer

Förenklat ledsagardokument

Förenklat ledsagardokument 1 EUROPEISKA UNIONEN PUNKTSKATTEPLIKTIGA VAROR 1 Leverantör Förenklat ledsagardokument Transport inom unionen av beskattade varor 2 3 Beskattningsmyndighet i destinationslandet Leverantörens exemplar 4

Läs mer

Nya bestämmelser om alkoholskatt

Nya bestämmelser om alkoholskatt NYHETSBREV 2001:2 punktskatter Nya bestämmelser om alkoholskatt Försäkranssystemet upphör den 1 oktober 2001 och ersätts av godkännande som skattebefriad förbrukare. Skattskyldighetens inträde för upplagshavare

Läs mer

Importmoms och skattegränsen på Åland fr.o.m Mariehamn Jonas Jalava, Västra Finlands företagsskattebyrå

Importmoms och skattegränsen på Åland fr.o.m Mariehamn Jonas Jalava, Västra Finlands företagsskattebyrå Importmoms och skattegränsen på Åland fr.o.m. 2018 Mariehamn 8.12.2017 Jonas Jalava, Västra Finlands företagsskattebyrå jonas.jalava@vero.fi Ändringar gällande importmoms fr.o.m. 1.1.2018 Punktbeskattning,

Läs mer

RP 148/2010 rd PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL

RP 148/2010 rd PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL Regeringens proposition till Riksdagen med förslag till lag om punktskatt på sötsaker, glass och läskedrycker samt om ändring av vissa lagar som gäller accis PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL I propositionen

Läs mer

Det nya punktskattedirektivet

Det nya punktskattedirektivet Ds 2009:23 Det nya punktskattedirektivet Finansdepartementet Ds 2009:23 Det nya punktskattedirektivet Finansdepartementet SOU och Ds kan köpas från Fritzes kundtjänst. För remissutsändningar av SOU och

Läs mer

PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL. Propositionen hänför sig till budgetpropositionen för 2017 och avses bli behandlad i samband med den.

PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL. Propositionen hänför sig till budgetpropositionen för 2017 och avses bli behandlad i samband med den. Utkast 17.6.2016 Regeringens proposition till riksdagen med förslag till lagar om ändring av lagen om punktskatt på sötsaker, glass och läskedrycker och lagen om accis på vissa dryckesförpackningar PROPOSITIONENS

Läs mer

Vissa frågor om förfarandet avseende skatt på alkoholvaror, tobaksvaror och energiprodukter. Lagrådsremissens huvudsakliga innehåll

Vissa frågor om förfarandet avseende skatt på alkoholvaror, tobaksvaror och energiprodukter. Lagrådsremissens huvudsakliga innehåll Lagrådsremiss Vissa frågor om förfarandet avseende skatt på alkoholvaror, tobaksvaror och energiprodukter Regeringen överlämnar denna remiss till Lagrådet. Stockholm den 30 maj Anders Borg Monica Falck

Läs mer

Regeringens proposition 2009/10:40

Regeringens proposition 2009/10:40 Regeringens proposition 2009/10:40 Det nya punktskattedirektivet Prop. 2009/10:40 Regeringen överlämnar denna proposition till riksdagen. Stockholm den 15 oktober 2009 Fredrik Reinfeldt Sten Tolgfors (Finansdepartementet)

Läs mer

UCC, IA, DA, WP och TDA Utbildning om vad som ändras/hur ändringarna tillämpas. Skattegränsen. 4.11.2015 Förtullningsenheten/Merja Hallivuori 1

UCC, IA, DA, WP och TDA Utbildning om vad som ändras/hur ändringarna tillämpas. Skattegränsen. 4.11.2015 Förtullningsenheten/Merja Hallivuori 1 UCC, IA, DA, WP och TDA Utbildning om vad som ändras/hur ändringarna tillämpas Skattegränsen 4.11.2015 Förtullningsenheten/Merja Hallivuori 1 Rättslig grund Mervärdesskattelagen (1501/1993) särskilt kapitel

Läs mer

Lag. upphävs i mervärdesskattelagen av den 30 december 1993 ( ) 70 a, sådan den

Lag. upphävs i mervärdesskattelagen av den 30 december 1993 ( ) 70 a, sådan den RSv 6/1999 rd - RP 6/1999 rd Riksdagens svar på regeringens proposition med förslag till lagar om ändring av lagen om påförande av accis, av mervärdesskattelagen, av 9 tullagen samt av lagen om undantag

Läs mer

Att beställa varor från utlandet anvisning för företag och samfund

Att beställa varor från utlandet anvisning för företag och samfund Tullens kundanvisning 19 Att beställa varor från utlandet anvisning för företag och samfund www.tulli.fi 19.2.2015 Ersätter anvisningen som publicerades i juni 2014 Att beställa varor från utlandet anvisning

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om tobaksskatt; SFS 2010:177 Utkom från trycket den 23 mars 2010 utfärdad den 11 mars 2010. Regeringen föreskriver 1 följande. Termer och uttryck 1 Denna förordning

Läs mer

RP 30/2014 rd. I denna proposition föreslås det att punktskattelagen våer till ledning för bevisningen.

RP 30/2014 rd. I denna proposition föreslås det att punktskattelagen våer till ledning för bevisningen. Regeringens proposition till riksdagen med förslag till lag om ändring av punktskattelagen PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL I denna proposition föreslås det att punktskattelagen ändras. våer till ledning

Läs mer

Regeringens proposition 2000/01:118

Regeringens proposition 2000/01:118 Regeringens proposition 2000/01:118 Inköp av bränsle och alkohol utan punktskatt, m.m. Prop. 2000/01:118 Regeringen överlämnar denna proposition till riksdagen. Stockholm den 29 mars 2001 Göran Persson

Läs mer

Övergångsvis dokumenthantering vid flyttningar under punktskatteuppskov

Övergångsvis dokumenthantering vid flyttningar under punktskatteuppskov Finansdepartementet Skatte- och tullavdelningen Övergångsvis dokumenthantering vid flyttningar under punktskatteuppskov December 2009 1 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...3 2 Lagtext...4 2.1 Förslag

Läs mer

Regeringens skrivelse 2010/11:8

Regeringens skrivelse 2010/11:8 Regeringens skrivelse 2010/11:8 Kontroll av postförsändelser Skr. 2010/11:8 Regeringen överlämnar denna skrivelse till riksdagen. Stockholm den 9 september 2010 Mats Odell Anders Borg (Finansdepartementet)

Läs mer

Lag. om ändring av lagen om punktskatt på sötsaker, glass och läskedrycker

Lag. om ändring av lagen om punktskatt på sötsaker, glass och läskedrycker Lag om ändring av lagen om punktskatt på sötsaker, glass och läskedrycker I enlighet med riksdagens beslut ändras i lagen om punktskatt på sötsaker, glass och läskedrycker (1127/2010) lagens rubrik samt

Läs mer

Förordning (2010:173) om alkoholskatt

Förordning (2010:173) om alkoholskatt Skatter m.m./skatter m.m. 1 Termer och uttryck 1 [4071] Denna förordning gäller vid tillämpning av lagen (1994:1564) om alkoholskatt ([4001] o.f.). Termer och uttryck som används i denna förordning har

Läs mer

Allm. anm. Om KN-numrens omfattning, se Tulltaxa, TFH I:1.

Allm. anm. Om KN-numrens omfattning, se Tulltaxa, TFH I:1. Alkoholskattelag [4001] 6 Alkoholskatt Lag (1994:1564) om alkoholskatt Allm. anm. Om KN-numrens omfattning, se Tulltaxa, TFH I:1. Lagens tillämpningsområde 1 [4001] För öl, vin och andra jästa drycker,

Läs mer

Skatter m.m./skatter m.m. 2. Lag (1994:1776) om skatt på energi Uppdaterad: 2016-01-12

Skatter m.m./skatter m.m. 2. Lag (1994:1776) om skatt på energi Uppdaterad: 2016-01-12 Skatter m.m./skatter m.m. 1 1 kap. Lagens tillämpningsområde m.m. Lagens tillämpningsområde 1 [3001] Skatt skall betalas till staten enligt denna lag för bränslen och elektrisk kraft. 2 [3002] Energiskatt

Läs mer

Regeringens skrivelse 2011/12:8

Regeringens skrivelse 2011/12:8 Regeringens skrivelse 2011/12:8 Kontroll av postförsändelser Skr. 2011/12:8 Regeringen överlämnar denna skrivelse till riksdagen. Stockholm den 22 september 2011 Jan Björklund Anders Borg (Finansdepartementet)

Läs mer

NYHETSBREV 1999:2. punktskatter. Ändrade bestämmelser avseende införsel och partihandel med alkoholdrycker. Skattemyndigheten

NYHETSBREV 1999:2. punktskatter. Ändrade bestämmelser avseende införsel och partihandel med alkoholdrycker. Skattemyndigheten NYHETSBREV 1999:2 punktskatter Ändrade bestämmelser avseende införsel och partihandel med alkoholdrycker. Skattemyndigheten Information om punktskatter Nyhetsbreven är avsedda att ge en kort översikt över

Läs mer

Regeringens proposition

Regeringens proposition Regeringens proposition 1994/95:56 Nya lagar om tobaksskatt och alkoholskatt, m.m. ~ M Prop. 1994/95:56 Regeringen överlämnar denna proposition till riksdagen. Stockholm den 20 oktober 1994. Ingvar Carlsson

Läs mer

Lag (2018:696) om skatt på vissa nikotinhaltiga produkter

Lag (2018:696) om skatt på vissa nikotinhaltiga produkter Skatter m.m./skatter m.m. 1 Lagens tillämpningsområde 1 [4351] Skatt ska betalas till staten för e-vätskor och andra nikotinhaltiga produkter enligt denna lag. Innebörden av vissa uttryck 2 [4352] I denna

Läs mer

Regeringens proposition 1999/2000:121

Regeringens proposition 1999/2000:121 Regeringens proposition 1999/2000:121 Privat införsel av alkoholdrycker, m.m. Prop. 1999/2000:121 Regeringen överlämnar denna proposition till riksdagen. Stockholm den 25 april 2000 Lena Hjelm-Wallén Bosse

Läs mer

Regeringens skrivelse 2008/09:8

Regeringens skrivelse 2008/09:8 Regeringens skrivelse 2008/09:8 Kontroll av postförsändelser Skr. 2008/09:8 Regeringen överlämnar denna skrivelse till riksdagen. Stockholm den 11 september 2008 Fredrik Reinfeldt Anders Borg (Finansdepartementet)

Läs mer

NPA. Fritt från punktskatt och försörjningsberedskapsavgift är

NPA. Fritt från punktskatt och försörjningsberedskapsavgift är NPA SKATTEDEKLARATION Godkänd upplagshavare Punktskatt på flytande bränslen och 1/13 Den skattskyldiges namn Postadress för beslutet och för begäranden om tilläggsuppgifter Skatteperiod FO-nummer / personbeteckning

Läs mer

Lag. RIKSDAGENS SVAR 162/2013 rd. Regeringens proposition till riksdagen med förslag till ändring av lagstiftningen om energibeskattning.

Lag. RIKSDAGENS SVAR 162/2013 rd. Regeringens proposition till riksdagen med förslag till ändring av lagstiftningen om energibeskattning. RIKSDAGENS SVAR 162/2013 rd Regeringens proposition till riksdagen med förslag till ändring av lagstiftningen om energibeskattning Ärende Regeringen har till riksdagen överlämnat sin proposition med förslag

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (1994:1563) om tobaksskatt; SFS 2009:1501 Utkom från trycket den 21 december 2009 utfärdad den 10 december 2009. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs

Läs mer

Provianteringsanvisning

Provianteringsanvisning Anvisning 1 (20) Tullverkets regionalförvaltning, proviantörer, rederier, flygbolag Provianteringsanvisning INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INLEDNING 1.1 Vad är proviantering 1.2 Proviantering i inskränkt bemärkelse

Läs mer

Regeringens skrivelse 2012/13:8

Regeringens skrivelse 2012/13:8 Regeringens skrivelse 2012/13:8 Kontroll av postförsändelser Skr. 2012/13:8 Regeringen överlämnar denna skrivelse till riksdagen. Stockholm den 4 oktober 2012 Fredrik Reinfeldt Anders Borg (Finansdepartementet)

Läs mer

Lag. RIKSDAGENS SVAR 164/2004 rd

Lag. RIKSDAGENS SVAR 164/2004 rd RIKSDAGENS SVAR 164/2004 rd Regeringens proposition med förslag till lag om accis på vissa dryckesförpackningar samt vissa lagar som har samband med den Ärende Regeringen har till riksdagen överlämnat

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (1994:1551) om frihet från skatt vid import, m.m.; SFS 2008:1413 Utkom från trycket den 30 december 2008 utfärdad den 18 december 2008. Enligt riksdagens

Läs mer

NVA. Registrerad mottagare Skatterepresentant Oregistrerad skattskyldig

NVA. Registrerad mottagare Skatterepresentant Oregistrerad skattskyldig NVA SKATTEDEKLARATION 1/5 Registrerad mottagare Skatterepresentant Oregistrerad skattskyldig Den skattskyldiges namn Postadress för beslutet och för begäranden om tilläggsuppgifter Skatteperiod Datum då

Läs mer

Det nya punktskattedirektivet

Det nya punktskattedirektivet Skatteutskottets betänkande 2009/10:SkU18 Det nya punktskattedirektivet Sammanfattning I betänkandet tillstyrker utskottet regeringens förslag i proposition 2009/10: 40 om genomförande av ett nytt punktskattedirektiv.

Läs mer

Mervärdesskatteförordning (1994:223)

Mervärdesskatteförordning (1994:223) Mervärdesskatteförordning (1994:223) Allmänna bestämmelser 1 [6501] Uttryck som används i denna förordning har samma innebörd som i mervärdesskattelagen (1994:200) ([6001] o.f.). Vad som i förordningen

Läs mer

Exportrestitution av bilskatt

Exportrestitution av bilskatt Kundanvisning om bilbeskattning nr 13 Exportrestitution av bilskatt 1.1.2015 www.tulli.fi Ersätter anvisningen som publicerades i augusti 2014 Exportrestitution av bilskatt Denna anvisning gäller ansökan

Läs mer

Registrerad mottagare Tillfälligt registrerad mottagare Oregistrerad skattskyldig

Registrerad mottagare Tillfälligt registrerad mottagare Oregistrerad skattskyldig NPA SKATTEDEKLARATION Punktskatt på flytande bränslen och 1/11 Registrerad mottagare Tillfälligt registrerad mottagare Oregistrerad skattskyldig Skatterepresentant Den skattskyldiges namn Postadress för

Läs mer

Vissa förfarandefrågor på punktskatteområdet

Vissa förfarandefrågor på punktskatteområdet Skatteutskottets betänkande 2012/13:SkU2 Vissa förfarandefrågor på punktskatteområdet Sammanfattning Utskottet tillstyrker i betänkandet regeringens förslag i proposition 2011/12: 155 Vissa förfarandefrågor

Läs mer

Varumottagare skatt på energi

Varumottagare skatt på energi Varumottagare skatt på energi Den här broschyren riktar sig till dig som i en yrkesmässig verksamhet avser att ta emot obeskattade energiprodukter i Sverige från andra EU-länder. Informationen är översiktlig.

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (1994:1564) om alkoholskatt; SFS 2009:1503 Utkom från trycket den 21 december 2009 utfärdad den 10 december 2009. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs

Läs mer

AVGIFTSTABELL om tullverkets avgiftsbelagda offentligrättsliga prestationer

AVGIFTSTABELL om tullverkets avgiftsbelagda offentligrättsliga prestationer 2760 Bilaga I TULLÅTGÄRDER 1. Fordonsklarering Flygtrafik AVGIFTSTABELL om tullverkets avgiftsbelagda offentligrättsliga prestationer Klarering av luftfartyg i kommersiell utrikestrafik alla veckodagar:

Läs mer

Regeringens skrivelse 2007/08:30

Regeringens skrivelse 2007/08:30 Regeringens skrivelse 2007/08:30 Kontroll av postförsändelser Skr. 2007/08:30 Regeringen överlämnar denna skrivelse till riksdagen. Stockholm den 18 oktober 2007 Fredrik Reinfeldt Mats Odell (Finansdepartementet)

Läs mer

Företagsrådgivning vid export Uppdaterad 11.3.2015

Företagsrådgivning vid export Uppdaterad 11.3.2015 1. Exportförtullningsplats och exportör... 2 Ett finskt företag har köpt varor av ett tyskt företag, och varorna exporteras direkt från Tyskland till ett område utanför EU. Kan exportförtullningen göras

Läs mer

1. REGISTRERING SOM IMPORTÖR (JSM förordning 977/2006 13 )

1. REGISTRERING SOM IMPORTÖR (JSM förordning 977/2006 13 ) Föredragande Virva Valle Sida/sidor 1 / 5 Anvisning till foderblandningscentraler och andra aktörer, bl.a. förmedlare, om import av animaliska biprodukter från en annan EU-medlemsstat, Norge eller Schweiz

Läs mer

Skatteverket 1(6) KONSEKVENSUTREDNING Monika Andersson Datum Dnr /

Skatteverket 1(6) KONSEKVENSUTREDNING Monika Andersson Datum Dnr / Skatteverket 1(6) Dnr 131 392952-12/111 Konsekvensutredning enligt förordningen ( 2007:1244) om konsekvensutredning vid regelgivning A Allmänt 1 BESKRIVNING AV PROBLEMET De förenklade ledsagardokumenten

Läs mer

RP 263/2009 rd PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL

RP 263/2009 rd PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL RP 263/2009 rd Regeringens proposition till Riksdagen med förslag till punktskattelag och till lag om ändring av 27 i lagen om undantag för landskapet Åland i fråga om mervärdesskatte- och accislagstiftningen

Läs mer

Skattelättnad vid import av begagnade varor (importlättnad) över den åländska skattegränsen

Skattelättnad vid import av begagnade varor (importlättnad) över den åländska skattegränsen Skattelättnad vid import av begagnade varor (importlättnad) över den åländska skattegränsen tullen.fi Kundanvisning 8.12.2016 Skattelättnad vid import av begagnade varor (importlättnad) över den åländska

Läs mer

Nr 1129 4607 AVGIFTSTABELL. om tullverkets avgiftsbelagda offentligrättsliga prestationer

Nr 1129 4607 AVGIFTSTABELL. om tullverkets avgiftsbelagda offentligrättsliga prestationer Nr 1129 4607 AVGIFTSTABELL om tullverkets avgiftsbelagda offentligrättsliga prestationer Bilaga I TULLÅTGÄRDER 1. Fordonsklarering Flygtrafik Klarering av luftfartyg i kommersiell utrikestrafik alla veckodagar:

Läs mer

Kundanvisning för transitering 5/2012. Reservförfarande vid T och TIR transitering. www.tulli.fi. Tillstånd krävs för användningen av reservförfarande

Kundanvisning för transitering 5/2012. Reservförfarande vid T och TIR transitering. www.tulli.fi. Tillstånd krävs för användningen av reservförfarande Kundanvisning för transitering 5/2012 www.tulli.fi Reservförfarande vid T- och TIR-transitering 7.11.2012 Reservförfarande vid T och TIR transitering Tullstyrelsen har utfärdat en föreskrift (TMD 170/010/2010)

Läs mer

Regeringens proposition 1998/99:86

Regeringens proposition 1998/99:86 Regeringens proposition 1998/99:86 Ändrade skatteregler med anledning av att taxfreeförsäljningen inom EU upphör Prop. 1998/99:86 Regeringen överlämnar denna proposition till riksdagen. Stockholm den 8

Läs mer

Deklarationsförfarande vid import över skattegränsen. Mervärdesskatt vid import utbildning i aktuella frågor

Deklarationsförfarande vid import över skattegränsen. Mervärdesskatt vid import utbildning i aktuella frågor Deklarationsförfarande vid import över skattegränsen Mervärdesskatt vid import utbildning i aktuella frågor 26.9.2017 tullagstiftning Unionens tullkodex artikel 1: Mål och tillämpningsområde punkt 3 3.

Läs mer

TO 15 kap. Postförsändelser [2709]

TO 15 kap. Postförsändelser [2709] TO 15 kap. Postförsändelser [2709] 15 kap. Postförsändelser Allmänna bestämmelser 1 [2709] Icke-gemenskapsvaror som förts in till det svenska tullområdet med post förvaras hos Posten AB (publ) eller något

Läs mer

Inköp av bränsle och alkohol utan punktskatt, m.m.

Inköp av bränsle och alkohol utan punktskatt, m.m. Lagrådsremiss Inköp av bränsle och alkohol utan punktskatt, m.m. Regeringen överlämnar denna remiss till Lagrådet. Stockholm den 22 februari 2001 Bosse Ringholm Agneta Bergqvist (Finansdepartementet) Lagrådsremissens

Läs mer

Accisplikt och bränsleavgift för bränslen som används i fritidsbåtar

Accisplikt och bränsleavgift för bränslen som används i fritidsbåtar Kundmeddelande Accisplikt och bränsleavgift för bränslen som används i fritidsbåtar Skatteundantaget för privata fritidsbåtar har upphört Bränsleavgift för privat fritidsbåt Påförande av bränsleavgift

Läs mer

Varumottagare alkoholskatt

Varumottagare alkoholskatt Varumottagare alkoholskatt Den här broschyren riktar sig till dig som i yrkesmässig verk samhet avser att ta emot obeskattade alkoholvaror i Sverige från andra EUländer. Informationen är översiktlig. Mer

Läs mer

Mervärdesskatteförordning (1994:223)

Mervärdesskatteförordning (1994:223) Skatter m.m./mervärdesskatt 1 Allmänna bestämmelser 1 [6501] Uttryck som används i denna förordning har samma innebörd som i mervärdesskattelagen (1994:200) ([6001] o.f.). Vad som i förordningen föreskrivs

Läs mer

Höjning av alkoholskatten

Höjning av alkoholskatten Finansdepartementet Skatte- och tullavdelningen Höjning av alkoholskatten April 2016 1 Promemorians huvudsakliga innehåll I promemorian föreslås att punktskatterna på öl, vin, andra jästa drycker än vin

Läs mer

Innehåll. Innehåll 3. Förord... 5. Gemensamma författningar

Innehåll. Innehåll 3. Förord... 5. Gemensamma författningar Innehåll 3 Innehåll Förord... 5 Gemensamma författningar Förordning (1994:224) om återbetalning av mervärdesskatt och vissa punktskatter till hjälporganisationer, utländska beskickningar m.fl.... 6 Förordning

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (1998:506) om punktskattekontroll av transporter m.m. av alkoholvaror, tobaksvaror och mineraloljeprodukter; SFS 2002:883 Utkom från trycket den 6 december

Läs mer

NSB. Naturgasnätsinnehavare. Postadress för beslutet och för begäranden om tilläggsutredning Skatteperiod Datum då produkterna mottogs.

NSB. Naturgasnätsinnehavare. Postadress för beslutet och för begäranden om tilläggsutredning Skatteperiod Datum då produkterna mottogs. NSB SKATTEDEKLARATION på vissa bränslen /5 Godkänd upplagshavare Registrerad mottagare Oregistrerad skattskyldig Registrerad användare av naturgas Den skattskyldiges namn Naturgasnätsinnehavare Registrerad

Läs mer

Varumottagare skatt på energi

Varumottagare skatt på energi SKV 532 utgåva 6 Varumottagare skatt på energi Den här broschyren riktar sig till dig som i en yrkesmässig verksamhet avser att ta emot obeskattade energiprodukter i Sverige från andra EU-länder. Informationen

Läs mer

Innehåll. Innehåll 3. Förord... 5. Gemensamma författningar

Innehåll. Innehåll 3. Förord... 5. Gemensamma författningar Innehåll 3 Innehåll Förord... 5 Gemensamma författningar Förordning (1994:224) om återbetalning av mervärdesskatt och vissa punktskatter till hjälporganisationer, utländska beskickningar m.fl.... 6 Förordning

Läs mer

Skatteåterbäring för energiintensiva företag

Skatteåterbäring för energiintensiva företag Kundanvisning om punktbeskattning 4 Skatteåterbäring för energiintensiva företag Augusti 2015 www.tulli.fi Skatteåterbäring för energiintensiva företag Industriföretag kan i slutet av en räkenskapsperiod

Läs mer