Verksamhetsplan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsplan 2015 2017"

Transkript

1 Kommunstyrelsen Verksamhetsplan Bakgrund och målsättningar I början av 2000-talet tog Laholmshem AB fram en affärsplan som ett led i utvecklingen av verksamheten. Affärsplanen bygger på en vision som uttrycks så här: Laholmshem skall i framtiden vara det attraktivaste boendealternativet i Laholms kommun präglat av att allting skall vara möjligt som är till nytta för kunden. Bolagets affärsidé är följande: Laholmshem skall erbjuda sina kunder ett attraktivt, flexibelt och tryggt boende till konkurrenskraftigt pris och god kvalitet. I affärsplanen pekas bl a på behovet av att bolaget för en mer målinriktad verksamhet än förut. Strategierna är följande: fokusering på kunden, kundorienterad organisation, utvecklade kundanpassade erbjudanden med valfrihet och mångfald samt lönsamhet. De övergripande målen är stark ekonomi, hög uthyrningsgrad, nöjda kunder med låg omflyttningsfrekvens samt hög arbetstillfredsställelse och trivsel bland personalen. Laholms kommun har en vision som lyder som så här I Laholm vill vi bli fler och bättre för en starkare framtid. Här förenas livskvalitet och tillväxt för en hållbar utveckling. År 2025 ska det bo invånare i kommunen.

2 Motiveringen är att Laholm ska vara en attraktiv livsplats där laholmarna trivs med att bo och leva och som attraherar nya invånare. Barn och ungdomar är särskilt viktiga för Laholms framtid. Laholm ska ha tydligt fokus på utveckling och tillväxt som främjar befolkningsökning och näringslivsutveckling på ett ekonomsikt, socialt och miljömässigt hållbart sätt. En ökad befolkning och sysselsättning leder till bättre livskvalitet i kommunen, till ökad skattekraft, mer arbetskraft till näringslivet, ökad mångfald och en mer dynamisk kommun. Ett antal inriktningsmål har också antagits av Laholms kommunfullmäktige. De som är mest relevanta för boendet lyder som så att i Laholm tar vi vara på den goda och gemytliga livsmiljön. Den offentliga miljön ska utvecklas och vårdas så att den är attraktiv, tillgänglig och känns trygg och säker att vistas i. Vi ska erbjuda attraktiva och differentierade boendeformer som attraherar såväl befintlig som nya invånare. Handlingsprogram för bostadsförsörjning som upprättats av Kommunstyrelsen i juni 2014 har upprättats mot bakgrund av ovannämnda målsättningar. Laholmshem har medverkat under denna planprocess och nedanstående planerade investeringar är ett uttryck för att genomföra en del av planerna. Riktlinjer och direktiv till Laholmshem AB för upprättande av verksamhetsplan Laholms kommunfullmäktige har den 17 december 2013 med ändring den 29 april 2014 antagit bolagsordning och ägardirektiv. Enligt ägardirektivet har bolaget att i tillämpliga delar följa kommunens principer för ekonomi- och verksamhetsstyrning. Bolaget ska därvid lämna det underlag som kommunstyrelsen begär i samband med att kommunstyrelsen beslutar om direktiv för kommunens budget och kommunplan. Dessutom ska bolaget årligen fastställa verksamhetsplan med strategiska mål för de närmaste tre räkenskapsåren och budget för nästkommande räkenskapsår. Verksamhetsplan och budget ska tillställas kommunen snarast efter fastställande. Kommunstyrelsen har i beslut den 10 juni 2014 bl a angivit riktlinjer och direktiv för Laholmshem AB avseende upprättande av verksamhetsplan. I denna framgår följande. Enligt kommunens ägardirektiv för Laholmshem AB har bolaget att i tillämpliga delar följa kommunens principer för ekonomi- och verksamhetsstyrning. Bolaget ska därvid lämna det underlag som kommunstyrelsen begär i samband med att kommunstyrelsen beslutar om direktiv för kommunens budget och kommunplan. Bolaget ska årligen senast den 30 september upprätta en verksamhetsplan för de 3 kommande åren. Planen ska omfatta en ekonomisk plan samt en redovisning av planerade investeringar och hur dessa kan finansieras, kortfattad verksamhetsbeskrivning, nyckeltal samt beskrivning av planerad utveckling av bolaget verksamhet. Det ska framgå hur de ekonomiska kraven i ägardirektivet uppfylls. I det fall planen kräver höjning av borgensram jämfört med den ram som gäller för 2014 ska detta redovisas.

3 Planerade investeringar Nybyggnadsinvesteringar Under 2014 har styrelsen haft diskussioner om framtida nybyggnadsplaner. Följande plan har fastställts. I flera fall pågår en detaljplaneprocess så det finns en viss osäkerhet om omfattning och tidsperspektivet. Tätort Typ av projekt Upplåtelseform Hishult Allarp Klarabäck Våxtorp Östertullsgatan Glänningesjö Glänningesjö SABO Kombohus, en huskropp i två våningar SABO Kombohus, tre huskroppar i tre våningar SABO Kombohus Plus, två huskroppar i 6 resp. 8 våningar Ev SABO Kombohus, en huskropp i tre våningar Arkitektritat hus Arkitektritade radhus med mycket hög miljöprofil Ev SABO Kombohus, två huskroppar i tre våningar Trygghetsboende 70+, hyresrätter Glänningesjö Arkitektritat hus Äldreboende med hyresrätter Glänningesjö Ev SABO Kombohus, en huskropp i tre våningar Hyresrätter Hyresrätter Hyresrätter Hyresrätter med tre radhus (äganderätt) Baugemeinschaft Äganderätt Hyresrätter Trygghetsboende 70+, hyresrätter Summa antal per år och investering :

4 Större ombyggnadsprojekt En investeringsplan avseende större ombyggnads- och renoveringsprojekt har sammanställts av styrelsen under I denna verksamhetsplan har enbart ett urval av de större projekten tagits med. Det finns en osäkerhet över tidplanen samt investeringssummorna eftersom det ofta saknas en mer detaljerad planering i dagsläget. Tätort Objekt Åtgärd Laholm Glänningehus Omb kök 0, Hällebäckshus Omb ventilation/ värmepumpslösning, yttertak 0,5 2 2 Omb panna tappvattenstam Tegelbrukshöjden Ventilationsåtg badrumsrenov Mellbystrand Hoffman Bang Ventilationsåtg ers olja m elpanna 0, , ,5 L:a Tjärby Hallarna Ventilationsåtg byte föns o dörr 0,5 3 1,5 Veinge Solhemmet Omb enl plan efter 0, ,5 överenskommelse m kommunen som ett pilotprojekt Knäred Kyrkvägen Renovering förråd 1 Björkebogården Ventilationsåtg 1,5 Hishult Stengärdet Omb f bergvärmepump 0,5 0,5 Fyrklövern Hubertusgården Omb f bergvärmepump Omb f bergvärmepump 0,5 1 0,5 1 Dalgården Omb f bergvärmepump 0,5 1,5 Våxtorp Slättvägen Ventilationsåtg inkl 0,5 3 yttertak Solgården Åtg kök ventåtg tak 1,5 2 Vallberga G:a skolan Omb f bergvärmepump Ränneslöv Randershov Omb f bergvärmepump Randerslund Omb köksvent varmvattenber ,5 Ysby Perstorpsv Omb f bergvärmepump 1 1,5 drän Gemensamma 4-5 objekt/år Takomläggning objekt/år Fönsterbyte objekt/år Utemiljöåtg 0,5 0,5 0,5 0,5 6-7 objekt/år Energieff åtgä 1,5 1,5 1,5 1,5 Summa investering : 11, ,5

5 Finansiering esteringsplanerna uppgår till sammanlagt närmare 500 Mkr under planeringsperioden. I upplåtelseformen hyresrätt finns ingen kontantinsats, om inte ägaren kan bidra med eget kapital förutsätter det att projekten till 100 % lånefinansieras. Kapitalsökningen måste täckas av en rimlig hyressättning eller av minskade drift- och underhållser. För att inte riskera ett omedelbart nedskrivningshot får projekten räknas hem med en lång kalkylhorisont. Kortfattad verksamhetsbeskrivning Verksamheten består av förvaltning och uthyrning av i första hand bostadslägenheter inom Laholms kommun. Det finns också ett mindre antal kommersiella lokaler för butik och handel samt föreningslokaler o d. Sedan mitten av 90-talet äger och förvaltar även bolaget fastigheter för äldrevård o d som i sin helhet blockuthyrs till Laholms kommun som i sin tur hyr ut bostäderna på dessa äldre- och gruppboende till personer med behov. I dessa fastigheter finns också lokaler för kommunens verksamhetsutövande av omvårdnad samt matlagning. Aktuella nyckeltal Följande nyckeltal redovisas i samband med årsredovisning. Tusental kronor Nettoomsättning Resultat efter finansiella poster Balansomslutning Soliditet % 9,3 9,9 9,4 8,5 7,8 Avkastning på marknadsvärde % 3,7 4,6 4,4 4,7 4,4 Avkastning på totalt kapital % 2,0 3,3 3,1 2,8 2,5 Avkastning på eget kapital % -8,1 5,7 5,7 6,7 6,5 anställda exkl. VD 19,7 25,7 26,7 26,7 26,7 Planerad utveckling av bolagets verksamhet I verksamhetsplanen framgår att det finns en omfattande investeringsplan. Styrelsen har också lyft frågan om en avyttringsplan för fastigheter som kan avyttras av ekonomiska och förvaltningsmässiga skäl men också kan definieras som högriskobjekt vid svag efterfrågan. Det är främst små och medelstora lägenheter på orter med svagt efterfrågetryck och stort bestånd av hyresrätter samt stora relativt nybyggda lägenheter i Laholms tätort. I dagsläget är en sådan plan under utarbetande och kommer att bli föremål för en dialog med ägaren framöver. Fr om 2015 tillkommer verksamhet med förvaltning och uthyrning av verksamhetslokaler till Laholms kommun genom dotterbolaget Kommunfastigheter i Laholm AB. Dessutom tillkommer en viss försäljning av tjänster till verksamheter tillhörande andra nämnder i Laholms kommun. Bakgrunden är Laholms kommuns vilja att samordna förvaltningen av kommunens verksamhetsfastigheter med Laholmshems förvaltning av bostadsfastigheter. Syftet med samordningen är bl a att uppnå en mer rationell och seffektiv förvaltning av fastigheterna.

6 Ekonomisk plan Nedan följer en ekonomisk plan över de tre kommande verksamhetsåren. Planen omfattar enbart verksamheten för Laholmshem AB. När planen tas fram är osäkerheten fortfarande ganska stor vad gäller dotterbolaget Kommunfastigheter i Laholm AB:s slutliga ekonomiska villkor eftersom dessa avtal ännu inte färdigställts. I planen har hänsyn tagits till påverkan av ovannämnda investeringsplaner. Däremot har det inte påverkats av någon eventuell avyttring. Kkr Prognos Budget Plan Plan Nettoomsättning Hyresintäkter Övriga intäkter Summa nettoomsättning Fastighetser Drifter Reparation Fastighetsskötsel och städning Taxebundna er Uppvärmning Övriga driftser Underhåll Fastighetsskatt Avskrivningar Summa fastighetser Bruttoresultat Central administration Administration Rörelseresultat Finansiella poster Ränteintäkter Ränteer Övr finansiella er Summa finansiella poster Resultat före bokslutsdispositioner och skatt

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2019-2021 2019 ARVIKA STADSHUS AB /Moderbolaget/ ARVIKA LOKAL OCH MARK AB FASTIGHETS AB NYA ARVIKA GJUTERI Innehåll Kommunövergripande styrning erings- och uppföljningsprocessen -------------------------------------------------------------------

Läs mer

ÄGARDIREKTIV FÖR HALMSTADS FASTIGHETS AB

ÄGARDIREKTIV FÖR HALMSTADS FASTIGHETS AB ÄGARDIREKTIV FÖR HALMSTADS FASTIGHETS AB Organisationsnummer 556041-1786 Bolagets syfte Det kommunala ändamålet med Halmstads Fastighets AB:s verksamhet är enligt bolagsordningen, att i allmännyttigt syfte

Läs mer

AB Kristianstadsbyggen är ett helägt bolag till Kristianstads Kommunföretag AB som i sin tur är ett helägt bolag till Kristianstads kommun.

AB Kristianstadsbyggen är ett helägt bolag till Kristianstads Kommunföretag AB som i sin tur är ett helägt bolag till Kristianstads kommun. Kristianstads kommun har organiserat sina helägda bolag i en aktiebolagsrättslig koncern där Kristianstads Kommunföretag AB (KKF) är moderbolag. AB Kristianstadsbyggen är ett helägt bolag till Kristianstads

Läs mer

ÄGARDIREKTIV FÖR HALMSTAD FASTIGHETS AB

ÄGARDIREKTIV FÖR HALMSTAD FASTIGHETS AB ÄGARDIREKTIV FÖR HALMSTAD FASTIGHETS AB Organisationsnummer 556041-1786 Bolagets syfte Halmstads Fastighet AB (härefter benämnt bolaget) skall enligt bolagsordningen i allmännyttigt syfte äga och förvalta

Läs mer

1 (5) Antagna KF Reviderade KF Fastställt Bolagsstämma Ägardirektiv. Borgholm Energi Elnät AB

1 (5) Antagna KF Reviderade KF Fastställt Bolagsstämma Ägardirektiv. Borgholm Energi Elnät AB 1 (5) Antagna KF 2017-06-12 96 Reviderade KF 2018-03-19 69 Fastställt Bolagsstämma 2018-04-04 12 Ägardirektiv Borgholm Energi Elnät AB 2 (5) Detta ägardirektiv avser Borgholm Energi Elnät AB,(556020-7622),

Läs mer

Sundbybergs stadshus AB:s konkretisering av fullmäktiges ägardirektiv den 1 juli 2016 till Fastighets AB Förvaltaren (publ)

Sundbybergs stadshus AB:s konkretisering av fullmäktiges ägardirektiv den 1 juli 2016 till Fastighets AB Förvaltaren (publ) Sundbybergs stadshus AB:s konkretisering av fullmäktiges ägardirektiv den 1 juli 2016 till Fastighets AB Förvaltaren (publ) FULLMÄKTIGES ÄGARDIREKTIV Ägardirektiven till koncernen Sundbybergs stadshus

Läs mer

ÄGARDIREKTIV FÖR HALMSTADS STADSNÄT AB

ÄGARDIREKTIV FÖR HALMSTADS STADSNÄT AB ÄGARDIREKTIV FÖR HALMSTADS STADSNÄT AB Organisationsnummer 556532-6187 Bolagets syfte Det kommunala ändamålet med Halmstads Stadsnät AB:s verksamhet är enligt bolagsordningen, att anskaffa, äga och förvalta

Läs mer

(Ersätter ägardirektiv antagna av fullmäktige , 117.) Bolaget som en del av den kommunala koncernen

(Ersätter ägardirektiv antagna av fullmäktige , 117.) Bolaget som en del av den kommunala koncernen Ägardirektiv Ägardirektiv för verksamheten i Burlövs Bostäder AB, (556535-5483) (nedan kallat bolaget), antagna av kommunfullmäktige Burlövs kommun 2018-03-19, 20, och fastställda av bolagsstämman 2018-04-11.

Läs mer

Ägardirektiv för VärmdöBostäder AB

Ägardirektiv för VärmdöBostäder AB Ägardirektiv för VärmdöBostäder AB VärmdöBostäder AB är ett helägt bolag till Kommunhuset i Värmdö AB som är ett helägt bolag till Värmdö kommun. Detta ägardirektiv är ett komplement till bolagsordningen

Läs mer

Ägardirektiv för Vårgårda Bostäder AB

Ägardirektiv för Vårgårda Bostäder AB Ägardirektiv för Vårgårda Bostäder AB Organsitaionsnummer 556518-0738 Beslutat av: Kommunfullmäktige för beslut: 2017-11-08 För revidering ansvarar: Kommunfullmäktige Ansvarig verksamhet: Vårgårda Bostäder

Läs mer

ÄGARDIREKTIV ÅR 2018 FÖR VÄSTERVIKS BOSTADS AB. 2. Bolagets ändamål med verksamheten

ÄGARDIREKTIV ÅR 2018 FÖR VÄSTERVIKS BOSTADS AB. 2. Bolagets ändamål med verksamheten ÄGARDIREKTIV ÅR 2018 FÖR VÄSTERVIKS BOSTADS AB Fastställda av kommunfullmäktige 2018-02-26 21 1. Föremål för verksamheten Västerviks Bostads AB ska enligt bolagsordningen inom Västerviks kommun direkt

Läs mer

HUMLEGÅRDEN FASTIGHETER AB DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 1999

HUMLEGÅRDEN FASTIGHETER AB DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 1999 HUMLEGÅRDEN FASTIGHETER AB DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 1999 PERIODEN I SAMMANDRAG Fortsatt stark hyresmarknad för kommersiella lokaler i Stockholm. Periodens hyresintäkter ökade till 72,9 miljoner kronor

Läs mer

1.1 Kostnadseffektiva och funktionella lokaler för kommunens verksamheter

1.1 Kostnadseffektiva och funktionella lokaler för kommunens verksamheter Beslutat av kommunfullmäktige 2017-11-06 Ägardirektiv för Huddinge Samhällsfastigheter AB Huddinge kommuns verksamheter ska ha tillgång till funktionella och kostnadseffektiva lokaler bl a vilket möjliggörs

Läs mer

ÄGARDIREKTIV FÖR HALMSTADS STADSNÄT AB

ÄGARDIREKTIV FÖR HALMSTADS STADSNÄT AB ÄGARDIREKTIV FÖR HALMSTADS STADSNÄT AB Organisationsnummer 556532-6187 Bolagets syfte Halmstads Stadsnät AB skall enligt bolagsordningen ha till föremål för sin verksamhet att anskaffa, äga och förvalta

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING ÄGARDIREKTIV FÖR MARKS BOSTADS AB 1. Ägaruppdrag Kf 2012-04-26, 35 Blad 1(5) Avsikten med Marks Bostads AB, nedan kallad Bolaget, är att det på samma sätt som de kommunala nämnderna och övriga kommunala

Läs mer

Diarienummer KS2015.0132

Diarienummer KS2015.0132 Diarienummer KS2015.0132 För den verksamhet som bedrivs i AB Skövdebostäder, nedan kallat Bolaget, gäller dessa ägardirektiv antagna av kommunfullmäktige i Skövde kommun den 24 september 2012 med ändring

Läs mer

ÄGARDIREKTIV FÖR HALMSTADS ENERGI OCH MILJÖ AB

ÄGARDIREKTIV FÖR HALMSTADS ENERGI OCH MILJÖ AB ÄGARDIREKTIV FÖR HALMSTADS ENERGI OCH MILJÖ AB Organisationsnummer 556528-3248 Bolagets syfte Det kommunala ändamålet med Halmstads Energi och Miljö AB:s verksamhet är, enligt bolagsordningen att - bedriva

Läs mer

Laholms kommuns författningssamling 5.6

Laholms kommuns författningssamling 5.6 Laholms kommuns författningssamling 5.6 Ägardirektiv för Laholmshem AB; Detta ägardirektiv avser Laholmshem AB, (556517-0288), (nedan kallat bolaget) och har antagits av kommunfullmäktige den 17 december

Läs mer

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Bostadsbyggnadsprogram Bostadsbyggnadsprogram 1 Borås Stads styrdokument» Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för Borås program

Läs mer

ÄGARDIREKTIV FÖR HALMSTADS NÄRINGSLIVS AB

ÄGARDIREKTIV FÖR HALMSTADS NÄRINGSLIVS AB ÄGARDIREKTIV FÖR HALMSTADS NÄRINGSLIVS AB Organisationsnummer 556509-7663 Bolagets syfte Det kommunala ändamålet med Halmstads Näringslivs AB:s verksamhet är enligt bolagsordningen, att allmänt främja

Läs mer

Ägardirektiv för Helsingborgshem AB

Ägardirektiv för Helsingborgshem AB Ägardirektiv för Helsingborgshem AB Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se helsingborg.se SID 2(7) Kommunfullmäktige har beslutat om en gemensam vision

Läs mer

ÄGARDIREKTIV FÖR HALMSTADS ENERGI OCH MILJÖ AB

ÄGARDIREKTIV FÖR HALMSTADS ENERGI OCH MILJÖ AB ÄGARDIREKTIV FÖR HALMSTADS ENERGI OCH MILJÖ AB Organisationsnummer 556528-3248 Bolagets syfte Halmstads Energi och Miljö AB skall enligt bolagsordningen - bedriva produktion, distribution samt handel med

Läs mer

Bokslutsdialog Tjörns Bostads AB. Möjligheternas ö

Bokslutsdialog Tjörns Bostads AB. Möjligheternas ö Bokslutsdialog 2016-02-26 Tjörns Bostads AB Grunduppdrag Äga och förvalta bostäder Äga och förvalta kommersiella lokaler Äga och förvalta lokaler för kommunal verksamhet Styrande lagar och dokument Aktiebolagslagen

Läs mer

ÄGARDIREKTIV FÖR HALLANDS HAMNAR HALMSTAD AB

ÄGARDIREKTIV FÖR HALLANDS HAMNAR HALMSTAD AB ÄGARDIREKTIV FÖR HALLANDS HAMNAR HALMSTAD AB Org nr 556008-5374 Bolagets syfte Det kommunala ändamålet med Hallands Hamnar Halmstad AB:s verksamhet är, enligt bolagsordningen, att tillhandahålla hamnanläggningar

Läs mer

p.2014.1214 2014-04-11 Dnr.2014/153 Ägardirektiv för Fastigheter i Linde AB

p.2014.1214 2014-04-11 Dnr.2014/153 Ägardirektiv för Fastigheter i Linde AB p.2014.1214 2014-04-11 Dnr.2014/153 Ägardirektiv för Fastigheter i Linde AB 1 Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2014-05-13 89 För revidering ansvarar: Kommunledningsstaben För eventuell uppföljning

Läs mer

Detta ägardirektiv gäller tillsammans med den av fullmäktige beslutade Ägarpolicy för Eslövs kommun och dess bolag.

Detta ägardirektiv gäller tillsammans med den av fullmäktige beslutade Ägarpolicy för Eslövs kommun och dess bolag. ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING NR 35 C ÄGARDIREKTIV FÖR ESLÖVS BOSTADS AB Godkända av kommunfullmäktige 2011-12-19, antagna på bolagsstämma Bakgrund Eslövs kommun är en relativt stor aktör på bostadsmarknaden

Läs mer

Ägardirektiv för VärmdöBostäder AB

Ägardirektiv för VärmdöBostäder AB Ägardirektiv för VärmdöBostäder AB VärmdöBostäder AB är ett helägt bolag till Kommunhuset i Värmdö AB som är ett helägt bolag till Värmdö kommun. Detta ägardirektiv är ett komplement till bolagsordningen

Läs mer

ÄGARDIREKTIV TILL ESKILSTUNA KOMMUNFÖRETAG AB FÖR ÅR 2008. Eskilstuna Kommunföretag AB är moderbolag i den kommunala bolagskoncernen.

ÄGARDIREKTIV TILL ESKILSTUNA KOMMUNFÖRETAG AB FÖR ÅR 2008. Eskilstuna Kommunföretag AB är moderbolag i den kommunala bolagskoncernen. ÄGARDIREKTIV TILL ESKILSTUNA KOMMUNFÖRETAG AB FÖR ÅR 2008 ALLMÄNT Eskilstuna Kommunföretag AB är moderbolag i den kommunala bolagskoncernen. Bolagets syfte är att minska risktagandet inom bolagssfären,

Läs mer

Ägardirektiv för Tidaholms Bostad AB

Ägardirektiv för Tidaholms Bostad AB Kommunfullmäktige Ärendenr: KS 2016/165 Fastställd: 2016-05-30 Reviderad: FÖRFATTNINGSSAMLING Ägardirektiv för Tidaholms Bostad AB 2/7 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Ägardirektiv för Tidaholms

Läs mer

Dokumentnamn: Ägardirektiv för Östersundshem AB Sida: 1(6)

Dokumentnamn: Ägardirektiv för Östersundshem AB Sida: 1(6) Dokumentnamn: Ägardirektiv för Östersundshem AB Sida: 1(6) ÄGARDIREKTIV för Bolag: Adress: 556528-1648 Östersundshem AB samt övriga bolag i koncernen Rådhusgatan 29, 831 35 ÖSTERSUND Bolags- Antagen av

Läs mer

Delårsrapport för perioden 1 januari 2013 30 juni 2013

Delårsrapport för perioden 1 januari 2013 30 juni 2013 Ockelbogårdar Aktiebolag Org nr 556528-6068 Delårsrapport för perioden 1 januari 2013 30 juni 2013 Innehåll Förvaltningsberättelse... 5 Resultaträkning... 7 Balansräkning... 8 Noter... 10 4 Förvaltningsberättelse

Läs mer

Ägardirektiv för Elmen AB

Ägardirektiv för Elmen AB Kommunfullmäktige 2013-08-27 1 (5) Beslutsreferens KF 2013-09-30, 86, Dnr 2013/157 003 Elmens bolagsstämma 2013-11-05, 7 Ägardirektiv för Elmen AB 1 Styrande dokument Bolagets verksamhet regleras av kommunallagen

Läs mer

Ägardirektiv för Hyresbostäder i Norrköping AB. Senast fastställt av kommunfullmäktige den 26 mars 2018 och av bolagsstämman den 17 april 2018.

Ägardirektiv för Hyresbostäder i Norrköping AB. Senast fastställt av kommunfullmäktige den 26 mars 2018 och av bolagsstämman den 17 april 2018. Ägardirektiv Ägardirektiv för Hyresbostäder i Norrköping AB KS 2015/0886-3 Senast fastställt av kommunfullmäktige den 26 mars 2018 och av bolagsstämman den 17 april 2018. Genom detta specifika ägardirektiv

Läs mer

Ägardirektiv för AB Ekerö Bostäder

Ägardirektiv för AB Ekerö Bostäder 2013-05-15 Rev. 2013-05-27 Regler och ansvar Inledning Ägardirektiv för AB Ekerö Bostäder Kommunen äger AB Ekerö Bostäder för att förverkliga kommunala ändamål. Verksamheten syftar ytterst till att skapa

Läs mer

Bokslutsdialog Tjörns Bostads AB. Möjligheternas ö

Bokslutsdialog Tjörns Bostads AB. Möjligheternas ö Bokslutsdialog 2016-02-26 Tjörns Bostads AB Grunduppdrag Äga och förvalta bostäder Äga och förvalta kommersiella lokaler Äga och förvalta lokaler för kommunal verksamhet Styrande lagar och dokument Aktiebolagslagen

Läs mer

Förslag till beslut Kommunfullmäktige godkänner delårsrapport per juni 2017 för Krokomsbostäder AB.

Förslag till beslut Kommunfullmäktige godkänner delårsrapport per juni 2017 för Krokomsbostäder AB. KROKOM1000, v1.0, 2013-03-08 TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (1) Datum 2017-09-04 Kommunstyrelsen Kommunfullmäktige Delårsrapport 2017, Krokomsbostäder AB Förslag till beslut Kommunfullmäktige godkänner delårsrapport

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2014

DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2014 DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2014 DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2014 Jämförelsesiffror för halvåret 2013 är ej omräknade enligt IFRS. SAMMANFATTNING Rörelseresultatet före avskrivningar för perioden jan jun

Läs mer

Ägardirektiv för Miljö och Vatten i Örnsköldsvik AB

Ägardirektiv för Miljö och Vatten i Örnsköldsvik AB Ägardirektiv för Miljö och Vatten i Örnsköldsvik AB Fastställda av moderbolaget Rodret i Örnsköldsvik AB den 10 november 2014, 73. 1. Föremålet för verksamheten i bolaget (syftet) Föremål för bolagets

Läs mer

1 (6) KF 2014-05-26 102. Ägardirektiv. Borgholm Energi AB. Fastställt av årsstämma Borgholm Energi AB, 2014-06-18 11

1 (6) KF 2014-05-26 102. Ägardirektiv. Borgholm Energi AB. Fastställt av årsstämma Borgholm Energi AB, 2014-06-18 11 1 (6) KF 2014-05-26 102 Ägardirektiv Borgholm Energi AB Fastställt av årsstämma Borgholm Energi AB, 2014-06-18 11 2 (6) Detta ägardirektiv avser Borgholm Energi AB, (556527-7455), nedan kallat bolaget

Läs mer

STÅNGÅSTADEN DELÅRSRAPPORT

STÅNGÅSTADEN DELÅRSRAPPORT STÅNGÅSTADEN Delårsrapport januari augusti 212 Delårsrapport januari augusti 212 AB Stångåstaden (publ) Resultat före skatt visar att utfallet de första 8 månaderna uppgår till 178 mkr vilket är betydligt

Läs mer

ÄGARDIREKTIV FÖR HALMSTAD IT-NÄT AB

ÄGARDIREKTIV FÖR HALMSTAD IT-NÄT AB ÄGARDIREKTIV FÖR HALMSTAD IT-NÄT AB Organisationsnummer 556532-6187 Bolagets syfte Halmstad IT-nät AB skall enligt bolagsordningen Bolaget har till föremål för sin verksamhet att anskaffa, äga och förvalta

Läs mer

Ägardirektiv för Ramunderstaden AB. Förslag till. Antagen av KF , 91

Ägardirektiv för Ramunderstaden AB. Förslag till. Antagen av KF , 91 1 (5) Förslag till Ägardirektiv för Ramunderstaden AB Antagen av KF 2018-10-10, 91 I och med att detta ägardirektiv beslutas upphör tidigare ägardirektiv med tillägg och bilagor att gälla. 2 (5) INLEDNING

Läs mer

3 Redovisning från kommunens bolag

3 Redovisning från kommunens bolag 3 Redovisning från kommunens bolag 54 www.munkedal.se Koncernen Munkedals kommun KONCERNEN MUNKEDALS KOMMUN Kommunala bolag Förutom kommunen omfatts koncernen av följande bolag: Munkedals Bostäder AB Bolaget

Läs mer

a. bolagsordning b. ägardirektiv c. förekommande avtal mellan kommunen och Bolaget.

a. bolagsordning b. ägardirektiv c. förekommande avtal mellan kommunen och Bolaget. 1(5) ÄGARDIREKTIV FÖR PARTILLEBO AB Ägardirektiv för verksamheten i Partillebo AB, nedan kallat Bolaget, antagna av kommunfullmäktige i Partille kommun den 27 mars 2003, rev. 19 juni 2007, rev. 1 mars

Läs mer

ÄGARDIREKTIV FÖR HALMSTADS ENERGI OCH MILJÖ AB

ÄGARDIREKTIV FÖR HALMSTADS ENERGI OCH MILJÖ AB ÄGARDIREKTIV FÖR HALMSTADS ENERGI OCH MILJÖ AB Organisationsnummer 556528-3248 Bolagets syfte Halmstad Energi och Miljö AB skall enligt bolagsordningen - bedriva produktion, distribution samt handel med

Läs mer

AB Landskronahem, remiss angående förändring av bolagets fastighetsbestånd

AB Landskronahem, remiss angående förändring av bolagets fastighetsbestånd Stadskontoret 1(4) Datum 2006-04-18 Handläggare Thore Johansson Controller Er referens Vår referens Kommunstyrelsen AB Landskronahem, remiss angående förändring av bolagets fastighetsbestånd I tidigare

Läs mer

2012 AFFÄRSPLAN 2016

2012 AFFÄRSPLAN 2016 2012 AFFÄRSPLAN 2016 AB Stora Tunabyggens affärsplan är framtagen av företagets styrelse och ledningsgrupp. Affärsplanen är beslutad i AB Stora Tunabyggens styrelse 2012-06-20 och gäller för åren 2012-2016.

Läs mer

Befolkning och sysselsättning i Laholms kommun

Befolkning och sysselsättning i Laholms kommun 2016-09-21 Befolkning och sysselsättning i Laholms kommun Inledning... 2 Laholms kommun totalt... 3 Laholms tätort... 4 Lilla Tjärby tätort... 5 Mellbystrands tätort... 6 Våxtorps tätort... 7 Hasslövs

Läs mer

ÄGARDIREKTIV LILLA EDETS INDUSTRI OCH FASTIGHETS AB. Fastställda av kommunfullmäktige 2014-06-18

ÄGARDIREKTIV LILLA EDETS INDUSTRI OCH FASTIGHETS AB. Fastställda av kommunfullmäktige 2014-06-18 1 ÄGARDIREKTIV LILLA EDETS INDUSTRI OCH FASTIGHETS AB Fastställda av kommunfullmäktige 2014-06-18 1. Allmänt Bolaget är ett instrument för kommunal verksamhet till nytta för medborgarna. Ett aktiebolag

Läs mer

Ägardirektiv för AB Nykvarnsbostäder KS/2015:172

Ägardirektiv för AB Nykvarnsbostäder KS/2015:172 TJÄNSTESKRIVELSE 2015-05-06 Kommunstyrelsen Anders Sloma Utredare Telefon 08 555 010 10 anders.sloma@nykvarn.se Ägardirektiv för AB Nykvarnsbostäder KS/2015:172 Styrelsen för Nykvarns Kommunkoncern ABs

Läs mer

Ägardirektiv för Norra Staden Fastighetsutveckling i Norrköping AB och dess dotterbolag KS 2015/0108

Ägardirektiv för Norra Staden Fastighetsutveckling i Norrköping AB och dess dotterbolag KS 2015/0108 Ägardirektiv Ägardirektiv för Norra Staden Fastighetsutveckling i Norrköping AB och dess dotterbolag KS 2015/0108 Fastställt senast av kommunfullmäktige den 26 mars 2018 och av bolagsstämman den 17 april

Läs mer

40- & 50-talet Laholms Stadsfullmäktige bildade Stiftelsen Rosengården den 9 december 1948, efter ett förslag från bostadsnämnden.

40- & 50-talet Laholms Stadsfullmäktige bildade Stiftelsen Rosengården den 9 december 1948, efter ett förslag från bostadsnämnden. 40- & 50-talet Laholms Stadsfullmäktige bildade Stiftelsen Rosengården den 9 december 1948, efter ett förslag från bostadsnämnden. Framsida: Rosengården. Det första bostadshuset byggdes vid Nybergs lid

Läs mer

Ägardirektiv för Älmhultsbostäder AB

Ägardirektiv för Älmhultsbostäder AB Kommunfullmäktige 2013-08-27 1 (6) Beslutsreferens KF 2013-09-30, 90, Dnr 2013/161 003 Bolagsstämman 2013-10-24 Ägardirektiv för Älmhultsbostäder AB 1 Styrande dokument Bolagets verksamhet regleras av

Läs mer

Ägardirektiv för Tidaholms Bostad AB

Ägardirektiv för Tidaholms Bostad AB Kommunfullmäktige Ärendenr: KS 2018/11 Fastställd: 2018-03-26 Reviderad: FÖRFATTNINGSSAMLING Ägardirektiv för Tidaholms Bostad AB 2/7 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Ägardirektiv för Tidaholms

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI (7)

DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI (7) DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2016 1 (7) DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2016 SAMMANFATTNING Rörelseresultatet före avskrivningar för perioden jan juni 2016 uppgick till 15 340 ksek jämfört med -6 524 ksek för

Läs mer

ALINGSÅS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING

ALINGSÅS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING ALINGSÅS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING Detta ägardirektiv avser Fabs AB, (org.nr. 556048-9162), beslutat av kommunfullmäktige den 29 november 2017, 237. Fastställt av bolagsstämman den 1 december 2017, 7.

Läs mer

ÄGARDIREKTIV FÖR DESTINATION HALMSTAD AB

ÄGARDIREKTIV FÖR DESTINATION HALMSTAD AB ÄGARDIREKTIV FÖR DESTINATION HALMSTAD AB Organisationsnummer 556650-5227 Bolagets syfte Det kommunala ändamålet med Destination Halmstad AB:s verksamhet är, enligt bolagsordningen, att arbeta för att utveckla

Läs mer

Ägardirektiv för Hällefors Bostads AB

Ägardirektiv för Hällefors Bostads AB Ägardirektiv för Hällefors Bostads AB 2(4) Ägardirektiv för verksamheten i Hällefors Bostads AB (nedan kallat bolaget) antagna av kommunfullmäktige i Hällefors kommun 2016-02-16 och fastställda av bolagsstämma

Läs mer

Ägardirektiv för AB Skövdebostäder

Ägardirektiv för AB Skövdebostäder Ägardirektiv för AB Skövdebostäder Beslutad av kommunfullmäktige 11 december 2017, 149. Dnr KS2017.0390 Beslutat av: Kommunfullmäktige i Skövde Datum: 11 december 2017 Protokoll: KF 149/17 Diarienummer:

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 2017

Verksamhetsplan 2015 2017 Verksamhetsplan 2015 2017 Budget 2015 Innehållsförteckning sid Verksamhetsstyrning 3 Vision för Arvika kommun 5 Om verksamheten 6 Medborgare/brukare/kunder 7 Förnyelse/tillväxt/utveckling 8 Ekonomi 9 Budget

Läs mer

Ägardirektiv för Smedjebacken Energi & Vatten AB

Ägardirektiv för Smedjebacken Energi & Vatten AB Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Fastställd av Kf 40 Den 2017-06-19 40 Dnr 2017/00270 Ägardirektiv för Smedjebacken Energi & Vatten AB Kommunfullmäktiges beslut Kommunfullmäktige fastställer

Läs mer

Ägardirektiv Flens Bostads AB

Ägardirektiv Flens Bostads AB KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2017:9-902 Ägardirektiv Flens Bostads AB Antagen av kommunfullmäktige 2017-06-15 89 1 Detta ägardirektiv avser Flens Bostadsaktiebolag. (556154-4866), (nedan kallat bolaget)

Läs mer

Verksamhetsplan 2015-2017. Förslag från Socialdemokraterna

Verksamhetsplan 2015-2017. Förslag från Socialdemokraterna Färgelanda kommun Verksamhetsplan 2015-2017 Förslag från Socialdemokraterna INNEHÅLLSFÖRTECKNING - ÖVERGRIPANDE MÅL SID 3-7 - EKONOMISKA FÖRUTSÄTTNINGAR, MÅL OCH KOMMUNBIDRAG SID 8-10 2 Vision, mål och

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 2017

Verksamhetsplan 2015 2017 Verksamhetsplan 2015 2017 Budget 2015 Innehållsförteckning sid Verksamhetsstyrning 3 Vision för Arvika kommun 4 Om verksamheten 5 Medborgare/brukare/kunder 6 Förnyelse/tillväxt/utveckling 7 Ekonomi 8 Budget

Läs mer

Nytt ägardirektiv för Higab AB

Nytt ägardirektiv för Higab AB Bilaga J Styrelsen 2016-06-13 1 Diarienummer: 0055/16 Handläggare: Andreja Sarcevic Tel: 031-368 54 61 E-post: andreja.sarcevic@gshab.goteborg.se Nytt ägardirektiv för Higab AB Förslag till beslut i styrelsen

Läs mer

Delårsrapport för perioden 1 januari 2014 30 juni 2014

Delårsrapport för perioden 1 januari 2014 30 juni 2014 Ockelbogårdar Aktiebolag Org nr 556528-6068 Delårsrapport för perioden 1 januari 2014 30 juni 2014 Innehåll Förvaltningsberättelse... 5 Resultaträkning... 7 Balansräkning... 8 Noter... 10 4 Förvaltningsberättelse

Läs mer

Bolagsordning och ägardirektiv för Smedjebacken Energi AB

Bolagsordning och ägardirektiv för Smedjebacken Energi AB Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Fastställd av Kf 8 Den 2018-02-19 8 Dnr 2018/00028 Bolagsordning och ägardirektiv för Smedjebacken Energi AB Kommunfullmäktiges beslut 1. Smedjebacken

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 31 AUGUSTI 2016

DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 31 AUGUSTI 2016 DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 31 AUGUSTI 2016 Ekonomichef ORG. NR 556137-3589 Verksamhet Uppsalahem AB är moderbolag till Kretia i Uppsala Kvarngärdet AB, Uppsalahem Eksätragården AB, Uppsalahem Elmer AB samt

Läs mer

ÄGARDIREKTIV FÖR MORASTRAND AB. ( g ä l l e r ä v e n f ö r e v e n t u e l l a d o t t e r b o l a g )

ÄGARDIREKTIV FÖR MORASTRAND AB. ( g ä l l e r ä v e n f ö r e v e n t u e l l a d o t t e r b o l a g ) ÄGARDIREKTIV FÖR MORASTRAND AB ( g ä l l e r ä v e n f ö r e v e n t u e l l a d o t t e r b o l a g ) Ägardirektiv för Morastrand AB Fastställd Kommunfullmäktige 2007-04-23 Reviderad Kommunfullmäktige

Läs mer

Ägardirektiv för Norra Staden Fastighetsutveckling i Norrköping AB och dess dotterbolag KS 2015/0108

Ägardirektiv för Norra Staden Fastighetsutveckling i Norrköping AB och dess dotterbolag KS 2015/0108 Ägardirektiv Ägardirektiv för Norra Staden Fastighetsutveckling i Norrköping AB och dess dotterbolag KS 2015/0108 Fastställt senast av kommunfullmäktige den 21 mars 2016 och av bolagsstämman den 20 april

Läs mer

Ägardirektiv för Witalabostäder AB

Ägardirektiv för Witalabostäder AB 1 (5) Ägardirektiv för Witalabostäder AB Dokumenttyp: Ägardirektiv Beslutad av: Kommunfullmäktige (2014-04-23 61) Gäller för: Witalabostäder AB Giltig fr.o.m.: 2014-04-23 Dokumentansvarig: VD, Vetlanda

Läs mer

Årliga ägardirektiv till de helägda kommunala bolagen

Årliga ägardirektiv till de helägda kommunala bolagen Årliga ägardirektiv till de helägda kommunala bolagen Inför varje nytt budgetår ska kommunfullmäktige besluta om årliga ägardirektiv för de kommunala bolagen. Direktiven bereds i kommunens ordinarie budgetprocess

Läs mer

BroGripen AB Kvartalsrapport

BroGripen AB Kvartalsrapport BroGripen AB Kvartalsrapport 4 2017 RESULTATRÄKNING Koncernen Belopp i Tkr 1701-1712 1601-1612 1 000 Nettoomsättning 180 961 227 465 Driftskostnader -89 324-122 639 Driftresultat 91 638 104 826 Avskrivning

Läs mer

Bilaga G Styrelsen Diarienummer: 0022/16. Handläggare: Andreja Sarcevic Tel: E-post:

Bilaga G Styrelsen Diarienummer: 0022/16. Handläggare: Andreja Sarcevic Tel: E-post: Bilaga G Styrelsen 2016-06-13 1 Diarienummer: 0022/16 Handläggare: Andreja Sarcevic Tel: 031-368 54 61 E-post: andreja.sarcevic@gshab.goteborg.se Yttrande över Higab AB:s utredning av kommunfullmäktiges

Läs mer

Delårsrapport 1 januari - 31 augusti 2011

Delårsrapport 1 januari - 31 augusti 2011 Delårsrapport 1 januari - 31 augusti 2011 Org. nr 556137-3589 Verksamhet Uppsalahem AB är moderbolag till Storvreta Centrum HB, 2 Torn AB, Attika AB samt Kretia i Kvarngärdet Uppsala AB. Moderbolag till

Läs mer

BEFOLKNING OCH SYSSELSÄTTNING I LAHOLMS KOMMUN

BEFOLKNING OCH SYSSELSÄTTNING I LAHOLMS KOMMUN OCH SYSSELSÄTTNING I LAHOLMS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET JULI 2014 INLEDNING Siffrorna t o m 2013 härrör från Statistiska Centralbyråns statistikdatabas BEFPAK och bygger på kommunens nyckelkodavgränsning.

Läs mer

Kvartalsrapport

Kvartalsrapport Kvartalsrapport 1 2009 RESULTATRÄKNING Koncernen Belopp i Tkr 0901-0903 0801-0803 1 000 Hyresintäkter 48 150 47 588 Fastighetskostnader -25 994-24 308 Driftresultat 22 155 23 280 Avskrivning byggnad 9-3

Läs mer

ÄGARDIREKTIV FÖR GULLSPÅNGSBOSTÄDER AB

ÄGARDIREKTIV FÖR GULLSPÅNGSBOSTÄDER AB ÄGARDIREKTIV FÖR GULLSPÅNGSBOSTÄDER AB Antagen av kommunfullmäktige 2016-11-28, 184 Dnr: KS 2016/656 Kommunledningskontoret Torggatan 19, Box 80 548 22 HOVA Tel: 0506-360 00 www.gullspang.se Innehåll 1.

Läs mer

BEFOLKNING OCH SYSSELSÄTTNING I LAHOLMS KOMMUN

BEFOLKNING OCH SYSSELSÄTTNING I LAHOLMS KOMMUN OCH SYSSELSÄTTNING I LAHOLMS KOMMUN PLANERINGSKONTORET JULI 2015 INLEDNING Siffrorna t o m 2014 härrör från Statistiska Centralbyråns statistikdatabas BEFPAK och bygger på kommunens nyckelkodavgränsning.

Läs mer

Bolagets styrelse och verkställande direktör har att följa utfärdat direktiv. Detta ägardirektiv är ett komplement till bolagsordningen.

Bolagets styrelse och verkställande direktör har att följa utfärdat direktiv. Detta ägardirektiv är ett komplement till bolagsordningen. Författning 2.1 Antagen av kommunfullmäktige 121/15 och bolagsstämman Ägardirektiv för Staffanstorps Centrum AB Detta ägardirektiv avser Staffanstorps kommuns bolag Staffanstorps Centrum AB (556189-1622),

Läs mer

UaFS Blad 1 SPECIFIKT ÄGARDIREKTIV FÖR UDDEVALLA UTVECKLINGS AB. Fastställd av kommunfullmäktige den 14 oktober

UaFS Blad 1 SPECIFIKT ÄGARDIREKTIV FÖR UDDEVALLA UTVECKLINGS AB. Fastställd av kommunfullmäktige den 14 oktober Blad 1 SPECIFIKT ÄGARDIREKTIV FÖR UDDEVALLA UTVECKLINGS AB Fastställd av kommunfullmäktige den 14 oktober 2015 248 Innehållsförteckning 1. Bolaget som en del av den kommunala organisationen... 2 2. Föremålet

Läs mer

Affärsplan. Affärsplan AB Industristaden AB Industristaden

Affärsplan. Affärsplan AB Industristaden AB Industristaden Affärsplan 2019 Affärsplan 2019 AB Industristaden AB Industristaden Innehållsförteckning 1. Styrelseordförandes Inledning... 3 2. Vision, affärsidé och värdegrund... 4 2.1 Halmstads kommuns vision... 4

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING Ägardirektiv för Sollentunahem AB Fastställda av kommunfullmäktige 2016-12-15, Dnr 2016/0376.021 Antagna av bolagsstämman 2016-12-15 Innehåll 1. Inledning... 2 2. Bolagets verksamhet... 2 3. Kommunens

Läs mer

Riktlinjer och mål (ägardirektiv) för Alvesta Energi AB

Riktlinjer och mål (ägardirektiv) för Alvesta Energi AB Riktlinjer och mål (ägardirektiv) för Alvesta Energi AB För Alvesta Energi AB inklusive dotterbolaget Alvesta Elnät AB, nedan kallat bolaget, gäller följande direktiv antagna den 24 november 2015 av styrelsen

Läs mer

Ägardirektiv för Övik Energi AB

Ägardirektiv för Övik Energi AB Ägardirektiv för Övik Energi AB Fastställda av moderbolaget Rodret i Örnsköldsvik AB den10 november 2014, 73. 1. Föremålet för verksamheten i bolaget (syftet) Bolaget har till föremål för sin verksamhet;

Läs mer

ALVESTA KOMMUNFÖRETAG AB Riktlinjer och mål (ägardirektiv) Org.nr

ALVESTA KOMMUNFÖRETAG AB Riktlinjer och mål (ägardirektiv) Org.nr Riktlinjer och mål (ägardirektiv) för Alvesta Renhållnings AB För Alvesta Renhållnings AB, nedan kallat bolaget, gäller följande direktiv antagna den 24 november 2015 av styrelsen för Alvesta Kommunföretag

Läs mer

5. Ägardirektiv 2014 för Västervik Resort AB och Västervik Biogas AB Dnr 2014/70-107

5. Ägardirektiv 2014 för Västervik Resort AB och Västervik Biogas AB Dnr 2014/70-107 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 9 (30) 2014-02-10 Ks 5. Ägardirektiv 2014 för Västervik Resort AB och Västervik Biogas AB Dnr 2014/70-107 Västerviks kommun heläger Västervik Resort AB. Tillsammans

Läs mer

Ägardirektiv för Årjängs nät AB

Ägardirektiv för Årjängs nät AB Ägardirektiv för Årjängs nät AB Antaget av Årjängs kommunfullmäktige 2015-09-28 112. Fastställt på bolagsstämma 2016-01-13. 1. Bolaget som en del av den kommunala organisationen Bolaget ägs av Årjängs

Läs mer

Sammanfattningen på sidan 5, punkt B.12 får följande lydelse:

Sammanfattningen på sidan 5, punkt B.12 får följande lydelse: Stockholm, 5 juni 2015 TILLÄGG 2015:1 TILL GRUNDPROSPEKT AVSEENDE ATRIUM LJUNGBERG AB (PUBL) MTN-PROGRAM Tillägg till grundprospekt avseende Atrium Ljungberg AB (publ) ( Atrium Ljungberg ) MTNprogram,

Läs mer

Välkommen till invigning av SABOs Kombohus i Halmstad

Välkommen till invigning av SABOs Kombohus i Halmstad Välkommen till invigning av SABOs Kombohus i Halmstad Halmstad ca 93 000 invånare 18:e största kommunen i Sverige Blandat näringsliv, ingen dominerande privat arbetsgivare Mitt på västkusten Allianspartierna

Läs mer

Vision och Mål Laholms kommun

Vision och Mål Laholms kommun Vision och Mål Laholms kommun I Laholm vill vi bli fler och bättre för en starkare framtid Här förenas livskvalitet och tillväxt för en hållbar utveckling www.laholm.se Från vision till verksamhet - mål

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Brf Gillret Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING Ägardirektiv för Sollentuna Energi och Miljö AB Fastställda av kommunfullmäktige 2016-12-15, 181 Dnr 2016/0376 KS.021 Antagna av bolagsstämman 2016-12-15 Innehåll 1. Inledning... 2 2. Bolagets verksamhet...

Läs mer

BroGripen AB Kvartalsrapport

BroGripen AB Kvartalsrapport BroGripen AB Kvartalsrapport 1 2016 RESULTATRÄKNING Koncernen Belopp i Tkr 1601-1603 1501-1503 1 000 Nettoomsättning 67 840 73 404 Driftskostnader -41 469-37 554 Driftresultat 26 371 35 850 Avskrivning

Läs mer

Tjörns Bostads AB budgetdokument 2016

Tjörns Bostads AB budgetdokument 2016 Sida 1 av 8 Tjörns Bostads AB budgetdokument 2016 Nya lägenheter i Kållekärr Skiss på nya bostäder på Koholmen 1,0 12-09 G:\Win\Tjörns Bostads AB\BUDGET\2016\Budget TBAB 2016.doc Sida 2 av 8 Innehåll Om

Läs mer

Ägardirektiv för Sundbybergs stadshus AB och dess dotterbolag 1

Ägardirektiv för Sundbybergs stadshus AB och dess dotterbolag 1 Ägardirektiv för Sundbybergs stadshus AB och dess dotterbolag 1 1 Antagen på kommunfullmäktiges sammanträde den 26 september 2011, 270 och fastställt på bolagsstämman den 25 november 2011. 1 Ägardirektiv

Läs mer

Delårsrapport Q1, 2008

Delårsrapport Q1, 2008 Västerås Stockholm Delårsrapport Q1, 2008 Allokton Properties AB Stående lån 8,500000 Allokton I 2015 Frågor kring denna rapport kan ställas till Sören Andersson (tel +46 8 5221 7200) Sammanfattning Nettoomsättning

Läs mer

Vi tror på hela Laholm - alla behövs!

Vi tror på hela Laholm - alla behövs! Fotograf PeO Persson Vi tror på hela Laholm - alla behövs! Laholmsmoderaterna har de senaste åren genomfört flera tusen dörrknackningar över hela kommunen. Vi har haft många givande och trevliga samtal

Läs mer

FÖRSLAG TILL RESULTATBUDGET ÅR 2012

FÖRSLAG TILL RESULTATBUDGET ÅR 2012 428 Gläntan i Vallentuna Nuvarande årsavgift 722 kr/m2 och år Budgeterad årsavgift 722 kr/m2 och år FÖRSLAG TILL RESULTATBUDGET ÅR 2012 kvm bostadsyta 3 489 Styrelsens förslag RÖRELSENS INTÄKTER Budget

Läs mer

BroGripen AB Kvartalsrapport

BroGripen AB Kvartalsrapport BroGripen AB Kvartalsrapport 3 2014 RESULTATRÄKNING Koncernen Belopp i Tkr 1401-1409 1301-1309 1 000 Nettoomsättning 194 983 164 850 Driftskostnader -87 048-80 820 Driftresultat 107 935 84 030 Avskrivning

Läs mer