GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (8) Rektorssammanträde Sammanträde 2008:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (8) Rektorssammanträde Sammanträde 2008:"

Transkript

1 GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (8) Tid och plats kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Per-Olof Rehnquist förvaltningschef Fabian Lundgren vice ordförande GUS Protokollförare Rolf Gavare universitetssekreterare Föredragande Siv Bondenäs Brink och Magnus Svedmark 1 Åsa Carlström 2 Ylva Bengtson Breitholtz 3 Rolf Gavare 4 P-O Rehnquist 5 Kristina Johansson A /08 (jfr A /06 och A /01) Grafisk profil och skyltregler för Göteborgs universitet Underlag: PM daterad (Magnus Svedmark). (Styrelsen beslutade [ 8 i protokollet] att fastställa Göteborgs universitets logotyp enligt bild och specifikation i föreliggande förslag, bilaga 1 att den nya logotypen skall införas stegvis att rådet för identitets- och imagefrågor skall återkomma med en tidplan och kostnadskalkyl för detta att den nya logotypen får användas från och med samt att uppdra åt rektor att fatta beslut om den nya logotypens tillämpning i organisationen.) (Rektor beslutade [ 11 i protokollet] att fastställa principerna för den renoverade logotypens tillämpning inom Göteborgs universitet i enlighet med föredragningspromemorians bilaga A (forts.) Rektor beslutar att fastställa Grafisk profil för Göteborgs universitet i enlighet med promemorians bilaga 1; mindre, redaktionella förändringar kan införas att den grafiska profilen gäller från och med att upphäva första att-satsen i styrelsens beslut , 8, och första, andra och fjärde att-satserna i rektors beslut , 11 att fastställa Regler för skyltar och flaggor enligt promemorians bilaga 2 att respektive fakultetsnämnd (motsv.) ansvarar för underhåll av skyltar och flaggor; fastighetsavdelningen ansvarar för stöd, service och samordning av inköp att uppdra åt förvaltningschefen att ta fram ett förslag på hur den exteriöra markskyltningen kan genomföras på ett respektive tre år och att kostnaderna för detta anges samt (forts)

2 GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 2 1 forts. att principerna för logotypens tillämpning gäller från och med att nuvarande grafiska profil, som tidigare fastställts av rektor, upphävs samt att informationsdirektören får i uppdrag att fatta beslut om övriga grafiska tillämpningar i profilmanualen.) att uppdra åt förvaltningschefen att ta fram ett förslag på hur den interiöra skyltningen kan genomföras på tre respektive fem år och att kostnaderna för detta anges. (Enligt beslut har rektor delegerat till förvaltningschefen [bl.a.] att besluta om tillämpningen av universitetets grafiska policy. Förvaltningschefen har vidaredelegerat denna uppgift till chefen för externa relationer. [A /08]) (Rektor fattar beslut om upphävande av styrelsens beslut i detta ärende i enlighet med den av styrelsen fastställda beslutsordningen.) 2 E /08 Anställning som adjungerad professor i ortopedi Underlag: PM daterad (Åsa Carlström). Anställningen placeras vid institutionen för kliniska vetenskaper och omfattar 20 % av heltid. Anställningen finansieras av Sahlgrenska universitetssjukhuset. Rektor beslutar att förordna Rune Hedlund till adjungerad professor i ortopedi fr.o.m tills vidare dock längst t.o.m E /07 Återtagande av beslut ( 11) rörande förordnande som adjungerad professor i invärtesmedicin, särskilt diabetologi Underlag: PM daterad (Ylva Bengtson Breitholtz). Rektor beslutar att med anledning av felskrivet underlag återta rektors beslut rörande förordnande som adjungerad professor i invärtesmedicin, särskilt diabetologi. Den berörda personen är införstådd med att ett misstag i beredningen har lett en felaktig beslutsformulering. (I enlighet med universitetets beslutsordning kommer ny handläggning av ärendet att ske inom Sahlgrenska akademin.)

3 GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 3 4 A /89 (jfr A /08) Upphävande av riktlinjer för centrumbildningar vid universitetet, fastställda av styrelsen Universitetets styrelse beslutade ( 7 i prot.) att fastställa riktlinjer för centrumbildningar vid universitetet. Vid styrelsens sammanträde ( 9 i prot.) informerade Staffan Edén om att rektor avsåg att fastställa policy och regler för centrumbildningar och att dessa var avsedda att ersätta tidigare riktlinjer. Rektor beslutar att de av styrelsen fastställda riktlinjerna för centrumbildningar upphör att gälla de är ersatta av policy och regler för centrumbildningar fastställda av rektor Rektor beslutade ( 1 i prot.) att fastställa policy och regler för centrumbildningar vid Göteborgs universitet enligt bilaga till föredragnings-pm. För att ingen oklarhet skall föreligga fattas ett förtydligande beslut om att de nämnda riktlinjerna därmed upphör att gälla. (Rektor fattar beslut om upphävande av styrelsens beslut i detta ärende i enlighet med den av styrelsen fastställda beslutsordningen.) 5 G /08 Havsmiljöinstitutets organisatoriska hemvist Föredragande: P-O Rehnquist. (Rektor beslutade [ 24 i prot.] att inrätta ett rådgivande organ till Havsmiljöinstitutet samt att utse en tillförordnad föreståndare för institutet.) Rektor beslutar att Havsmiljöinstitutet skall vara organisatoriskt placerat under naturvetenskapliga fakultetsnämnden. 6 B /07 Ansökan om medel för samverkan mellan humanister och näringsliv Underlag: PM daterad (Kristina Johansson) avseende skrivelse, daterad , från humanistiska fakulteten / Grundtviginstitutet. (forts.) Rektor beslutar att hänskjuta den aktuella ansökan till bedömning för centrala omställnings- och utvecklingsmedel, i enlighet med rektors beslut , 9, och styrelsens beslut , 13.

4 GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 4 6 forts. I föredragandens bedömning erinras särskilt om att budgetposten Till rektors disposition inte längre är avsedd för äskanden om bidrag. Dessa medel skall användas för finansiering av rektors egna initiativ. (Se rektors beslut , 3.) 7 B /07, B /08 Ansökan om medel till Kommuniversitetet Underlag: PM daterad (Kristina Johansson) avseende skrivelser, daterade och , från institutionen för socialt arbete. I föredragandens bedömning erinras särskilt om att budgetposten Till rektors disposition inte längre är avsedd för äskanden om bidrag. Dessa medel skall användas för finansiering av rektors egna initiativ. (Se rektors beslut , 3.) Rektor beslutar att inte bifalla ansökan om medel till Kommuniversitetet för 2009 och A /07 Utseende av ordförande tillika dekan samt vice ordförande tillika prodekan i konstnärliga fakultetsnämnden för mandatperioden Rektor har beslutat att utse Anna Lindal till ordförande tillika dekan samt Johan Norrback till vice ordförande tillika prodekan i konstnärliga fakultetsnämnden för mandatperioden Underlag: Besluts-PM daterad (felskrivet årtal: 2006). Föredragande: Kristina Ullgren och P-O Rehnquist.

5 GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 5 9 A /07 Beslut med anledning av genomfört val av ledamöter till den konstnärliga fakultetsnämnden för mandatperioden Rektor har beslutat att uppdra till dekanus att snarast förrätta ett nytt val för perioden fram t.o.m att interimistiskt fastställa den [i juni 2008*] valda fakultetsnämndens sammansättning att uppdra till dekanus att se över föreskrifterna för valet och därvid beakta vad som stadgas i högskoleförfattningarna och klargöra tillämpningen av begreppet vetenskapligt kompetent att dekanus, om så bedöms lämpligt, hos rektor kan begära att det nu föreskrivna antalet ledamöter i nämnden utökas. * rektors förtydligande. Underlag: Besluts-PM daterad Föredragande: P-O Rehnquist. 10 N /07 Utseende av ordförande och ledamöter i internationaliseringsrådet Rektor har beslutat att utse Claes G. Alvstam till ordförande i internationaliseringsrådet för perioden till en omfattning 30 % av heltid att utse Lars Gunnarsson till vice ordförande i internationaliseringsrådet för perioden till en omfattning 10 % av heltid att uppdra åt förvaltningschefen att förse rådet med administrativt stöd och att i linje med Förslag till handlingsplan för det universitetsgemensamma internationaliseringsarbetet (forts.)

6 GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 6 10 forts [ ] utse en representant för gemensamma förvaltningen till ledamot i internationaliseringsrådet att dekaner, överbibliotekarie samt förvaltningschef vid behov utser ny representant; fasta ersättare utses inte, men ordföranden i internationaliseringsrådet kan medge att en tillfällig ersättare beviljas närvaro- och yttranderätt vid ledamots förhinder om det anses vara av stor vikt att verksamheten blir representerad vid ett sammanträde. Underlag: PM daterad Föredragande: Magnus Petersson. (Rektor beslutade [ 10 i prot.] att inrätta ett fakultetsövergripande internationaliseringsråd med ledamöter utsedda av fakulteterna; rådet bör kunna inleda sitt arbete senast vilket förutsätter att fakultetsrepresentanter kan vara utsedda senast till att i maj månad till rådet utse en ordförande som kommer att få titeln rektorsråd att internationaliseringsrådets första uppgift på grundval av handlingsplanen för internationalisering blir att arbeta fram ett prioriterat och konkret förslag som bl.a. kan ligga till grund för budgetarbetet inför 2009.) 11 B /08 Uppdrag att inrätta och leda en styrgrupp för institutet för innovation och entreprenörskap vid Handelshögskolan vid Göteborgs universitet Rektor har beslutat att uppdra till prorektor Margareta Wallin Peterson att utse ledamöter och organisera en styrgrupp för rubricerad verksamhet och att därefter själv bli gruppens ordförande. Underlag: Skrivelse från Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur, daterad Föredragande: P-O Rehnquist.

7 GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 7 12 B /06 Förnyat förordnande för den interimistiska styrningen av SND Svensk Nationell Datatjänst Rektor har beslutat att förlänga förordnandet för Christina Cliffordsson och Jan-Eric Gustafsson t.o.m Underlag: PM daterad Föredragande: P-O Rehnquist. 13 M 2614/08 Revision av Medicinska föreningen i Göteborgs stadgar Rektor har beslutat att fastställa Medicinska föreningen i Göteborgs stadgar av enligt föreliggande förslag. Revideringen avser stadgar antagna Underlag: PM daterad Föredragande: Kristina Ullgren. 14 M 2298/08 Revision av Haga studentkårs stadgar Rektor har beslutat att fastställa Haga studentkårs stadgar av Revideringen avser stadgar antagna Underlag: PM daterad Föredragande: Kristina Ullgren.

8 GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 8 15 B /08./. Nytt huvudavtal mellan Chalmers tekniska högskola AB och Göteborgs universitet Rektor har , tillsammans med rektor vid Chalmers tekniska högskola, undertecknat nytt avtal mellan lärosätena gällande fr.o.m tills vidare. Avtalet ersätter tidigare avtal daterat Föredragande: Anders Granberg. Vid protokollet Justeras Rolf Gavare Pam Fredman

9

10

11

12

13

14

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (4) Rektorssammanträde Sammanträde 2007:

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (4) Rektorssammanträde Sammanträde 2007: GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (4) Rektorssammanträde Sammanträde 2007:20 2007-11-12 Tid och plats kl. 13.05 14.05, förvaltningschefens tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman

Läs mer

Protokoll 1 (6) Rektorssammanträde 2008: kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken

Protokoll 1 (6) Rektorssammanträde 2008: kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Protokoll 1 (6) Tid och plats kl. 13.00 14.00, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Margareta Wallin Peterson prorektor Per-Olof Rehnquist förvaltningschef

Läs mer

Tid och plats kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor

Tid och plats kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Protokoll 1 (5) Tid och plats kl. 13.00 13.15, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare Margareta Wallin

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2008:

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2008: GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2008:1 2008-01-07 Tid och plats kl. 13.00 13.15, förvaltningschefens tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2007:2

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2007:2 GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats kl. 13.00-14.40, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare

Läs mer

Rätt att delta vid rektors beslutsmöten Rektor beslutar för ordförande och vice ordförande i Göteborgs Universitets Studentkårer

Rätt att delta vid rektors beslutsmöten Rektor beslutar för ordförande och vice ordförande i Göteborgs Universitets Studentkårer GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (7) Rektorssammanträde Sammanträde 2007:17 2007-10-01 Tid och plats kl. 16.15 17.05, förvaltningschefens tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman

Läs mer

Protokoll 1 (7) Rektorssammanträde 2012:

Protokoll 1 (7) Rektorssammanträde 2012: Protokoll 1 (7) Tid och plats kl. 13.00-13.45, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare Margareta Wallin

Läs mer

kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Universitetsplatsen Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare

kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Universitetsplatsen Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare Protokoll 1 (7) Tid och plats kl. 13.00-14.00, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Universitetsplatsen Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare P-O

Läs mer

Protokoll 1 (5) Rektorssammanträde 2009:

Protokoll 1 (5) Rektorssammanträde 2009: Protokoll 1 (5) Rektorssammanträde 2009:18 2009-11-09 Tid och plats kl. 15.30 16.25, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Margareta Wallin Peterson

Läs mer

kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare

kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare Protokoll 1 (6) Tid och plats kl. 13.00-14.00, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, asaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare P-O Rehnquist

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2006:

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2006: GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats kl. 13.00-13.45, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare Bisittare Margareta

Läs mer

Protokoll 1 (5) Rektorssammanträde 2012:

Protokoll 1 (5) Rektorssammanträde 2012: Protokoll 1 (5) Tid och plats kl. 12.00-12.30, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, asaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor, 1 Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdande, 3-6 Bisittare Lennart

Läs mer

Översyn av Rättigheter och skyldigheter regelsamling för studier vid Göteborgs universitet

Översyn av Rättigheter och skyldigheter regelsamling för studier vid Göteborgs universitet Protokoll 1 (7) Tid och plats kl. 13.00-14.00, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Universitetsplatsen Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare Margareta

Läs mer

kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare

kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare Protokoll 1 (5) Tid och plats kl. 15.30 16.30, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare P-O Rehnquist

Läs mer

Rektorssammanträde Sammanträde 2003:20

Rektorssammanträde Sammanträde 2003:20 GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats kl. 10.00 11.15, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Bo Samuelsson rektor Bisittare Björn Järbur universitetsdirektör Bengt

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (7) Rektorssammanträde Sammanträde 2005:

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (7) Rektorssammanträde Sammanträde 2005: GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (7) Tid och plats kl. 10.00 10.55, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Kerstin Norén prorektor, rektors ställföreträdare Bisittare Margareta

Läs mer

Protokoll 1 (5) Rektorssammanträde 2013:

Protokoll 1 (5) Rektorssammanträde 2013: Protokoll 1 (5) Tid och plats kl. 15:00-15.45, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, asaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Helena Lindholm Schulz prorektor, rektors ställföreträdare (ej 13)

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2006:

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2006: GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats kl. 13.00 13.45, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Kerstin Norén (ej 7) prorektor, rektors ställföreträdare

Läs mer

kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Universitetsplatsen

kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Universitetsplatsen Protokoll 1 (7) Tid och plats kl. 8.00-9.00, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Universitetsplatsen Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdande Margareta

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2002:37

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2002:37 GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats kl. 10.00 10.35, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Bo Samuelsson rektor Bisittare Björn Järbur universitetsdirektör Bengt

Läs mer

Protokoll 1 (5) Rektorssammanträde 2013:

Protokoll 1 (5) Rektorssammanträde 2013: Protokoll 1 (5) Tid och plats kl. 15.00-15.30, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Jörgen Tholin universitetsdirektör Tobias Olausson vice ordförande,

Läs mer

Protokoll 1 (7) Rektorssammanträde 2009:

Protokoll 1 (7) Rektorssammanträde 2009: Protokoll 1 (7) Tid och plats kl. 13.00 13.30, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare Per-Olof Rehnquist

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2004:

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2004: GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats kl. 10.00-10. 55 rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Gunnar Svedberg Rektor Bisittare Kerstin Norén prorektor, rektors ställföreträdare

Läs mer

Rektorssammanträde Sammanträde 2003:4

Rektorssammanträde Sammanträde 2003:4 GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats kl. 10.00 10.50 samt 15.00 15.10, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Bo Samuelsson rektor Bisittare Birgitta Skarin Frykman

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (10) Rektorssammanträde Sammanträde 2005:

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (10) Rektorssammanträde Sammanträde 2005: GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (10) Tid och plats kl. 13.00 14.20, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Gunnar Svedberg rektor Bisittare Kerstin Norén prorektor, rektors ställföreträdare

Läs mer

kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Universitetsplatsen

kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Universitetsplatsen Protokoll 1 (8) Tid och plats kl. 13.00-14.00, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Universitetsplatsen Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare Margareta

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (7) Rektorssammanträde Sammanträde 2002:

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (7) Rektorssammanträde Sammanträde 2002: GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (7) Tid och plats kl. 10.00 11.10 samt 15.00 15.10, rektors tjänsterum, Vasaparken Beslutsfattare Bo Samuelsson rektor ( 1 3, 7, 9, 13 och 16) Birgitta Skarin Frykman

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (7) Rektorssammanträde Sammanträde 2005:

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (7) Rektorssammanträde Sammanträde 2005: GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (7) Tid och plats kl.10.00-10.40, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken. Beslutsfattare Gunnar Svedberg rektor Bisittare Kerstin Norén prorektor, rektors ställföreträdare

Läs mer

kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Universitetsplatsen Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare (ej 12-26)

kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Universitetsplatsen Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare (ej 12-26) Protokoll 1 (10) Tid och plats kl. 13.00-14.00, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Universitetsplatsen Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare (ej

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 13 1 (5) kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 13 1 (5) kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 13 1 (5) Tid: kl. 10.00 11.25, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Närvarande: Bo Samuelsson rektor Vid protokollet: Birgitta Skarin Frykman Martin Fritz Bengt

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) Rektorssammanträde Sammanträde 2006:

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) Rektorssammanträde Sammanträde 2006: GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) Tid och plats kl. 13.00-14.10, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Kerstin Norén tjänstgörande rektor Bisittare Per-Olof Rehnquist förvaltningschef

Läs mer

kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare

kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare Protokoll 1 (9) Tid och plats kl. 13.00-14.00, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare P-O Rehnquist

Läs mer

Protokoll Rektors beslutsmöte, 2015:13 Datum: Tid: Viktor Rydbergsrummet, Vasaparken. Närvarande

Protokoll Rektors beslutsmöte, 2015:13 Datum: Tid: Viktor Rydbergsrummet, Vasaparken. Närvarande Protokoll Rektors beslutsmöte, 2015:13 Datum: 2015-08-31 Tid: 15.00-15.30 Plats: Viktor Rydbergsrummet, Vasaparken Närvarande Beslutsfattare: Bisittare: Protokollförare: Rektor Pam Fredman Prorektor Helena

Läs mer

Ledningssekreterare Viktoria Tössberg

Ledningssekreterare Viktoria Tössberg Protokoll Rektors beslutsmöte, 2016:7 Datum: 2016-04-18 Tid: 15.00-15.35 Plats: Viktor Rydbergsrummet Beslutsfattare: Bisittare: Protokollförare: Övriga närvarande: Föredragande: Rektor Pam Fredman Prorektor

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ARBETSENHETEN CENTRUM FÖR REGIONALVETENSKAP (CERUM)

INSTRUKTION FÖR ARBETSENHETEN CENTRUM FÖR REGIONALVETENSKAP (CERUM) INSTRUKTION FÖR ARBETSENHETEN CENTRUM FÖR REGIONALVETENSKAP (CERUM) Typ av dokument: Datum: Beslutad av: rektor Giltighetstid: 209-07-0 tillsvidare Område: Ansvarig förvaltningsenhet: Ersätter dokument:

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2002:35

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2002:35 GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats kl. 10.00 11.45 15.20 15.30, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Bo Samuelsson rektor Bisittare Birgitta Skarin Frykman prorektor

Läs mer

kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken

kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (8) Tid och plats kl. 13.00 14.00, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Kerstin Norén prorektor, rektors ställföreträdare Bisittare Margareta

Läs mer

Rektorssammanträde Sammanträde 2003:15

Rektorssammanträde Sammanträde 2003:15 GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats kl. 10.00 11.10, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Bo Samuelsson rektor Bisittare Birgitta Skarin Frykman prorektor Björn

Läs mer

Arbetsordning för Karolinska Institutet Dnr: 1-599/2013. Besluts- och handläggningsordning för konsistoriet vid Karolinska Institutet Dnr: 1-953/2018

Arbetsordning för Karolinska Institutet Dnr: 1-599/2013. Besluts- och handläggningsordning för konsistoriet vid Karolinska Institutet Dnr: 1-953/2018 Arbetsordning för Karolinska Institutet Dnr: 1-599/2013 Besluts- och handläggningsordning för konsistoriet vid Karolinska Institutet Dnr: 1-953/2018 Fastställt av konsistoriet Gäller från 2019-01-01 Arbetsordning

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 24 1 (6) Samuelsson Bo Skarin Frykman Birgitta Järbur Björn Wedel Bengt Särlvik Bengt

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 24 1 (6) Samuelsson Bo Skarin Frykman Birgitta Järbur Björn Wedel Bengt Särlvik Bengt GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 24 1 (6) Tid: kl. 10.00-11.05 Närvarande: Vid protokollet: Föredragande: Samuelsson Bo Skarin Frykman Birgitta Järbur Björn Wedel Bengt Särlvik Bengt Järbur Björn Persson

Läs mer

2 Anna Skanse Bråse 3 Eva Englund 4 Marianne Andersson 5 Jenny Lundin 6 Catharina Tillman 7 Ralph Heiefort 8 Allem Tensaye Frida Wiklander

2 Anna Skanse Bråse 3 Eva Englund 4 Marianne Andersson 5 Jenny Lundin 6 Catharina Tillman 7 Ralph Heiefort 8 Allem Tensaye Frida Wiklander Protokoll Rektors beslutsmöte, 2015:16 Datum: 2015-10-12 Tid: 15.00-15.40 Plats: Viktor Rydbergsrummet, Vasaparken Närvarande Beslutsfattare: Bisittare: Protokollförare: Rektor Pam Fredman Prorektor Helena

Läs mer

Protokoll 1 (5) Rektorssammanträde 2012:

Protokoll 1 (5) Rektorssammanträde 2012: Protokoll 1 (5) Tid och plats kl. 14.00-14.40, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Helena Lindholm Schulz prorektor Jörgen Tholin universitetsdirektör

Läs mer

Protokoll 1 (4) Rektorssammanträde 2010:

Protokoll 1 (4) Rektorssammanträde 2010: Protokoll 1 (4) Rektorssammanträde 2010:4 2010-03-08 Tid och plats kl. 13.00 13.30, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Margareta Wallin Peterson

Läs mer

Protokoll 1 (8) Rektorssammanträde 2012:

Protokoll 1 (8) Rektorssammanträde 2012: Protokoll 1 (8) Tid och plats kl. 15.00-15:45, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Helena Lindholm Schulz prorektor, rektors ställföreträdare Bisittare Jörgen Tholin universitetsdirektör

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (10) Rektorssammanträde Sammanträde 2005:

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (10) Rektorssammanträde Sammanträde 2005: GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (10) Tid och plats kl. 10.00 11.30, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Gunnar Svedberg rektor Bisittare Kerstin Norén prorektor, rektors ställföreträdare

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2005:17

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2005:17 GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats kl. 10.00 10.45, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Gunnar Svedberg rektor Bisittare Kerstin Norén prorektor, rektors ställföreträdare

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2002:

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2002: GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats kl. 10.00 10.50 samt 15.00 15.10, rektors tjänsterum, Vasaparken Beslutsfattare Bo Samuelsson rektor Bisittare Bengt Wedel byråchef Protokollförare Rolf

Läs mer

Protokoll Rektors beslutsmöte, 2017:5

Protokoll Rektors beslutsmöte, 2017:5 e GÖTEBORGS UNIVERSITET Protokoll Rektors beslutsmöte, 2017:5 Datum: Tid: Plats: 2017-03-20 13.00-13:30 Viktor Rydbergsrummet Beslutsfattare: Bisittare: Protokollförare: Rektor Pam Fredman Universitetsdirektör

Läs mer

2 Ralph Heierfort 3-4 Jenny Lundin 5 Lena Eriksson Tanemar och Rina Lindeström 6-7 Ludde Edgren 8 Bertil Ohlsson 9 Karin Cedhagen Eddi Omrcen

2 Ralph Heierfort 3-4 Jenny Lundin 5 Lena Eriksson Tanemar och Rina Lindeström 6-7 Ludde Edgren 8 Bertil Ohlsson 9 Karin Cedhagen Eddi Omrcen Protokoll Rektors beslutsmöte, 2016:13 Datum: 2016-09-05 Tid: 15.00-15.50 Plats: Viktor Rydbergsrummet Beslutsfattare: Bisittare: Protokollförare: Rektor Pam Fredman Ordförande GUS Lina Olofsson Ledningssekreterare

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 8 1(7)

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 8 1(7) GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 8 1(7) Tid: 2002-10-30: 8.00-12.00 2002-10-31: 8.30-12.15 Plats: Konsistorierummet, universitetsbyggnaden, Vasaparken och Lökebergs konferenshotell NÄRVARANDE Ledamöter:

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ARBETSENHET HUMLAB

INSTRUKTION FÖR ARBETSENHET HUMLAB INSTRUKTION FÖR ARBETSENHET HUMLAB Typ av dokument: Datum: Dnr: FS 1.2.1-1942-18 Beslutad av: Giltighetstid: Tills vidare Område: Organisation Ansvarig förvaltningsenhet: Planeringsenheten Ersätter dokument:

Läs mer

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden 2017-06-15 Dnr V 2017/464 Handelshögskolan vid Göteborgs universitet Fakultetskansliet RIKTLINJER dnr V 2017/464 Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden 2018-07-01 2024-06-30

Läs mer

Arbets- och beslutsordning. Styrelsen för forskning

Arbets- och beslutsordning. Styrelsen för forskning Arbets- och beslutsordning Styrelsen för forskning Dnr 841/2012-010 Arbets- och beslutsordning Styrelsen för forskning Fastställd vid sammanträde 2012-01-30 Innehåll Inledning... 2 Övergripande ansvar

Läs mer

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden Fakultetskansliet RIKTLINJER 1 / 4 2014-12-11 dnr V 2014/900 Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden 2015-07-01 2018-06-30 FÖRUTSÄTTNINGAR Val till fakultetsstyrelse och

Läs mer

REGEL - INSTRUKTION FÖR FÖRETAGSFORSKARSKOLAN FÖR SAMVERKAN OCH INNOVATION

REGEL - INSTRUKTION FÖR FÖRETAGSFORSKARSKOLAN FÖR SAMVERKAN OCH INNOVATION REGEL - INSTRUKTION FÖR FÖRETAGSFORSKARSKOLAN FÖR SAMVERKAN OCH INNOVATION Typ av dokument: Regel Datum: Beslutad av: rektor Giltighetstid: 2018-09-01 2024-08-31 Område: Ansvarig förvaltningsenhet: Ersätter

Läs mer

Protokoll 1 (7) Rektorssammanträde 2012:

Protokoll 1 (7) Rektorssammanträde 2012: Protokoll 1 (7) Tid och plats kl. 15.00-16.00, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Helena Lindholm Schulz prorektor (ej 1, 17) Tobias Olausson vice

Läs mer

Protokoll 1 (9) Rektorssammanträde 2012:

Protokoll 1 (9) Rektorssammanträde 2012: Protokoll 1 (9) Tid och plats kl. 13.00-14.45, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Margareta Wallin Peterson prorektor Per-Olof Rehnquist förvaltningschef

Läs mer

Arbetsordning med regler för delegering vid Stockholms universitet

Arbetsordning med regler för delegering vid Stockholms universitet Dnr SU FV-1.2.1-1557-14 Arbetsordning med regler för delegering vid Stockholms universitet Fastställd av universitetsstyrelsen 2013-04-19 reviderad 2014-05-23 att gälla fr.o.m. 2014-05-23 1 (14) 1. Inledning...

Läs mer

kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare

kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare Protokoll 1 (8) Tid och plats kl. 13.00-14.00, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare P-O Rehnquist

Läs mer

Arbetsordning för universitetsstyrelsen vid Göteborgs universitet

Arbetsordning för universitetsstyrelsen vid Göteborgs universitet Arbetsordning för universitetsstyrelsen vid Göteborgs universitet Fastställd av styrelsen 2013-12-17, reviderad 2015-12-03. 1. Ansvar och uppgifter Enligt arbetsordningen för Göteborgs universitet, fastställd

Läs mer

Föreskrifter för utseende av ledamöter till fakultetsnämnden

Föreskrifter för utseende av ledamöter till fakultetsnämnden HÖGSKOLAN I SKÖVDE Styrelsen BESLUT 2016-09-27 Dnr HS 2016/789 Föreskrifter för utseende av ledamöter till fakultetsnämnden Härmed fastställs föreskrifterför utseende av ledamöter till fakultetsnämnden

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (11) Rektorssammanträde Sammanträde 2007:

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (11) Rektorssammanträde Sammanträde 2007: GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (11) Tid och plats kl. 13.00 14.10, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 26 1 (7)

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 26 1 (7) GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 26 1 (7) Tid: kl. 10.35 11.55 Närvarande: Vid protokollet: Föredragande: Samuelsson Bo (ej 4:1 ) Fritz Martin (1-7, 11-12 ) Skarin Frykman Birgitta Järbur Björn Wedel

Läs mer

STRATEGISKA RÅD VID UMEÅ UNIVERSITET

STRATEGISKA RÅD VID UMEÅ UNIVERSITET STRATEGISKA RÅD VID UMEÅ UNIVERSITET Typ av dokument: Regel Datum: 2018-02-20 Beslutad av: Giltighetstid: Tillsvidare Område: Organisation Ansvarig förvaltningsenhet: Planeringsenheten Ersätter dokument:

Läs mer

Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna vid Umeå universitet, för tiden

Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna vid Umeå universitet, för tiden Sidnr 1 (6) Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna vid Umeå universitet, för tiden 2011-10-01--2014-06-30 1 Bakgrund Befintliga fakultetsnämnders mandatperiod 1 är genom beslut av

Läs mer

APPENDIX e 2. Dekanus beslutar ge Svenskt NMRcentrum följande uppdrag:

APPENDIX e 2. Dekanus beslutar ge Svenskt NMRcentrum följande uppdrag: Göteborgs universitet Naturvetenskapliga fakulteten Ledningen PROTOKOLL nr 4 Sammanträdesdatum 2015-02-03 e APPENDIX e 2 Ärende Beslut/åtgärd 1 V 2015/ 128 Uppdrag för Svenskt NMR-centrum och ställningstaganden

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 9 1(7) Tid: Konsistorierummet, Universitetsbyggnaden, Vasaparken

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 9 1(7) Tid: Konsistorierummet, Universitetsbyggnaden, Vasaparken GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 9 1(7) Tid: 13.00-16.20 Plats: Konsistorierummet, Universitetsbyggnaden, Vasaparken NÄRVARANDE Ledamöter: Arne Wittlöv Bo Samuelsson Företrädare för allmänna intressen Ulf

Läs mer

Studentinflytande vid rekrytering av rektor och prorektor

Studentinflytande vid rekrytering av rektor och prorektor BESLUT 1(5) Avdelning Juridiska avdelningen Handläggare Caroline Cruz 08-563 087 23 caroline.cruz@uka.se Göteborgs universitet Universitetsstyrelsen Box 100 405 30 Göteborg Studentinflytande vid rekrytering

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2006:

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2006: GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats kl. 13.00-13.30, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Gunnar Svedberg rektor Bisittare Per-Olof Rehnquist förvaltningschef (

Läs mer

kl , förvaltningschefens tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken

kl , förvaltningschefens tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (10) Tid och plats kl. 13.00 14.15, förvaltningschefens tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare Bisittare

Läs mer

Styrelsen. PROTOKOLL 1 (8) Styrelsen Sammanträde 2011: Närvarande. Ledamöter

Styrelsen. PROTOKOLL 1 (8) Styrelsen Sammanträde 2011: Närvarande. Ledamöter PROTOKOLL 1 (8) Tid och plats kl. 9.00 14.30, konsistorierummet, huvudbyggnaden, Vasaparken 6 s arbetsordning 7 Förlängning av förordnande som rektors ställföreträdare och tillika prorektor 9 Internrevisionens

Läs mer

Organisationsplan för Karolinska Institutet

Organisationsplan för Karolinska Institutet Organisationsplan för Karolinska Institutet Fastställd av konsistoriet 2018-12-03 Dnr: 1-93/2019 Ersätter 1-106/2018 Gäller från och med 2019-01-01 Organisationsplan för Karolinska Institutet Dnr: 1-106/2018

Läs mer

Revidering av arbetsordning för Göteborgs universitet med avseende på ny organisation och styrning av lärarutbildningarna

Revidering av arbetsordning för Göteborgs universitet med avseende på ny organisation och styrning av lärarutbildningarna Universitetsledningens stab Magnus Petersson PM 1 / 2 2016-05-25 dnr V 2016/462 Universitetsstyrelsen Revidering av arbetsordning för Göteborgs universitet med avseende på ny organisation och styrning

Läs mer

Arbetsordning för universitetsstyrelsen vid Göteborgs universitet

Arbetsordning för universitetsstyrelsen vid Göteborgs universitet Arbetsordning för universitetsstyrelsen vid Göteborgs universitet Fastställd av styrelsen 2013-12-17, senast reviderad 2019-02-20. 1. Ansvar och uppgifter Enligt arbetsordningen för Göteborgs universitet,

Läs mer

ARBETSORDNING UPPSALA UNIVERSITET senast reviderad Dnr: UTBVET 2017/441. Arbetsordning för. Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper

ARBETSORDNING UPPSALA UNIVERSITET senast reviderad Dnr: UTBVET 2017/441. Arbetsordning för. Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper Arbetsordning för Fakulteten för utbildningsvetenskaper 1 Innehåll 1. Inledning 3 2. Fakultetsnämnd och dekan 3 3. Fakultetskollegiet för utbildningsvetenskaper 3 4. 4 5. Arbetsutskottet 5 6. Programkommittén

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 8 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Sandelius, Anna Stina prodekanus Rådbo, Marie vicedekanus Bergh, Jöran Hilmersson, Göran Hohmann, Stefan Olshammar,

Läs mer

Chen, Deliang Hanstorp, Dag Madjarova, Jana Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie

Chen, Deliang Hanstorp, Dag Madjarova, Jana Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie nr 3 Sammanträdesdatum 2012-10-25 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Ahlberg, Elisabet Wetterberg, Ola Chen, Deliang Hanstorp, Dag Madjarova, Jana Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie dekanus,

Läs mer

REGLER FÖR UTSEENDE AV LEDAMÖTER I STYRELSEN FÖR HANDELSHÖGSKOLAN VID UMEÅ UNIVERSITET, FÖR TIDEN

REGLER FÖR UTSEENDE AV LEDAMÖTER I STYRELSEN FÖR HANDELSHÖGSKOLAN VID UMEÅ UNIVERSITET, FÖR TIDEN Sid 1 (7) REGLER FÖR UTSEENDE AV LEDAMÖTER I STYRELSEN FÖR HANDELSHÖGSKOLAN VID UMEÅ UNIVERSITET, FÖR TIDEN 2018-01-01--2021-12-31 Typ av dokument: Regel Datum: 2017-10-03 Beslutad av: rektor Giltighetstid:

Läs mer

Arbetsordning för Högskolan i Halmstad

Arbetsordning för Högskolan i Halmstad Arbetsordning för Högskolan i Halmstad Beslutad av högskolestyrelsen 2018-04-20, dnr L 2018/42. Ersätter arbetsordning beslutad av högskolestyrelsen 2014-12-05. Arbetsordning för Högskolan i Halmstad Föreliggande

Läs mer

Föreskrifter för val av fakultetsnämnd och val av förslag till dekanus och prodekanus

Föreskrifter för val av fakultetsnämnd och val av förslag till dekanus och prodekanus 1(4) BESLUT 2017-04-28 Dnr SU FV-1.2.2-1485-17 Jenny Gardbrant Chefsjurist Föreskrifter för val av fakultetsnämnd och val av förslag till dekanus och prodekanus 1. Fakultetsnämnder Stockholms universitets

Läs mer

Instruktion för Handelshögskolan vid Umeå universitet

Instruktion för Handelshögskolan vid Umeå universitet Instruktion för Handelshögskolan vid Umeå universitet Fastställd av rektor vid Umeå universitet 2015-01-27 Sid 2 (7) Innehåll 1 Namn...3 HandelshögskolanvidUmeåuniversitet(HH)UmeåSchoolofBusinessandEconomics(USBE)

Läs mer

Högskolestyrelsens arbets-, besluts- och delegationsordning

Högskolestyrelsens arbets-, besluts- och delegationsordning Förvaltningschef Björn Sandahl STYRDOKUMENT Dnr: GIH 2018/400 Datum: 2018-09-17 Författare: Björn Sandahl Beslutat av: Högskolestyrelsen Beslutsdatum: 2018-09-27 Giltighetstid: tills vidare Högskolestyrelsens

Läs mer

Arbetsordning för Malmö högskola

Arbetsordning för Malmö högskola Dnr Mahr 12-2012/530 Arbetsordning för Malmö högskola Fastställd av högskolestyrelsen 2012-09-28 1. Inledning 3 2. Generella begrepp och beslutande grupper 3 Begreppet vetenskaplig kompetens 3 Beslutande

Läs mer

Regler för utseende av ledamöter i styrelsen för Handelshögskolan vid Umeå universitet, för tiden

Regler för utseende av ledamöter i styrelsen för Handelshögskolan vid Umeå universitet, för tiden Fastställd av: Sidnr 1 (6) Regler för utseende av ledamöter i styrelsen för Handelshögskolan vid för tiden 2015-01-01-- 2017-12-31 1 Bakgrund Universitetsstyrelsen beslutade den 2 maj 2011, i samband med

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 8 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Rådbo, Marie vicedekanus Hohmann, Stefan prodekanus Berndtsson, Bo (ej 5.2.4) Celander, Malin (ej 5.2.1) Hilmersson,

Läs mer

Regler och handläggningsordning för inrättande av institutioner, centrumbildningar, arbetsenheter och högskolor vid Umeå universitet

Regler och handläggningsordning för inrättande av institutioner, centrumbildningar, arbetsenheter och högskolor vid Umeå universitet Regler och handläggningsordning för inrättande av institutioner, centrumbildningar, arbetsenheter och högskolor vid Umeå universitet Dokumenttyp: Regel Dnr: 100-828-10 Område: Beslutsfattare: Universitetsstyrelsen

Läs mer

REGLER FÖR FORSKNINGSINFRASTRUKTUR VID GÖTEBORGS UNIVERSITET

REGLER FÖR FORSKNINGSINFRASTRUKTUR VID GÖTEBORGS UNIVERSITET STYRDOKUMENT Dnr V 2014/631 REGLER FÖR FORSKNINGSINFRASTRUKTUR VID GÖTEBORGS UNIVERSITET Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument Rektor Gemensamma förvaltningen,

Läs mer

Protokoll/ Rektorssammanträde

Protokoll/ Rektorssammanträde Protokoll/ Rektorssammanträde Datum: 2014-12-22, sammanträde 2014:21 Tid: 15.00-15.30 Plats: Viktor Rydbergsrummet, Vasaparken Närvarande Ordförande: stf rektor Helena Lindholm Schulz Protokollförare:

Läs mer

kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Universitetsplatsen Beslutsfattare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare

kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Universitetsplatsen Beslutsfattare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare Protokoll 1 (6) Tid och plats kl. 13.00-14.00, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Universitetsplatsen Beslutsfattare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare Bisittare P-O Rehnquist förvaltningschef

Läs mer

Arbetsordning Högskolan Dalarna

Arbetsordning Högskolan Dalarna Arbetsordning Högskolan Dalarna Styrelsens ansvarsområde och rektors uppdrag vid Högskolan Dalarna. Beslut: Högskolestyrelsen, 2011-12-15 Reviderad: 2016-12-15 Dnr: DUC2011/2027/10 Gäller fr o m: 2016-12-15

Läs mer

ARBETSORDNING PROGRAMRÅDET FÖR SJUKSKÖTERSKEPROGRAM (PRS)

ARBETSORDNING PROGRAMRÅDET FÖR SJUKSKÖTERSKEPROGRAM (PRS) ARBETSORDNING PROGRAMRÅDET FÖR SJUKSKÖTERSKEPROGRAM (PRS) Typ av dokument: Regel Datum: 2017-10-26 Dnr: FS 1.1-1789-17 Beslutad av: Programrådet för sjuksköterskeprogram (PRS) Giltighetstid: Tillsvidare

Läs mer

Arbetsordning vid Stockholms universitet

Arbetsordning vid Stockholms universitet Dnr SU FV-1.2.1-0385-18 Arbetsordning vid Stockholms universitet Fastställd av universitetsstyrelsen 2018-02-16 att gälla fr.o.m. 2018-03-01 1 (14) Innehåll 1. Inledning... 2 2. Generella begrepp... 2

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR DEMOGRAFI OCH ÅLDRANDEFORSKNING (CEDAR)

INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR DEMOGRAFI OCH ÅLDRANDEFORSKNING (CEDAR) INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR DEMOGRAFI OCH ÅLDRANDEFORSKNING (CEDAR) Typ av dokument: Datum: Beslutad av: rektor Giltighetstid: 2019-07-01 - tillsvidare Område: Ansvarig förvaltningsenhet: Ersätter dokument:

Läs mer

PROTOKOLL Högskolestyrelsen Nr 2: Revidering av fakultetsnämndens organisation

PROTOKOLL Högskolestyrelsen Nr 2: Revidering av fakultetsnämndens organisation PROTOKOLL Högskolestyrelsen 2013-05-13 Nr 2:2013 111 Revidering av fakultetsnämndens organisation Beslut Högskolestyrelsen beslutar att fastställa en ny organisation för fakultetsnämnden från och med den

Läs mer

Arbets- och beslutsordning. Rekryteringsutskottet

Arbets- och beslutsordning. Rekryteringsutskottet Arbets- och beslutsordning Rekryteringsutskottet Arbets- och beslutsordning för rekryteringsutskottet Innehåll Inledning... 1 Övergripande ansvar och uppdrag... 1 Sammansättning... 1 Arbetsformer... 2

Läs mer

Arbets-, besluts- och delegationsordning

Arbets-, besluts- och delegationsordning Arbets-, besluts- och delegationsordning Styrelsen för forskning Fastställd av styrelsen 2015-02-04. Dnr 1-112/2015. Innehållsförteckning 1 Inledning... 1 2 Organisation... 1 3 Uppgifter... 1 4 Beslutsområden...

Läs mer

Val av områdes- och fakultetsnämnder mm

Val av områdes- och fakultetsnämnder mm Dnr UFV 2013/1233 Val av områdes- och fakultetsnämnder mm 2014-2017 Anvisningar Beslutad av rektor 2013-09-17 Innehållsförteckning Val till områdesnämnd 3 Elektorsförsamlingens sammansättning 3 Röstberättigad

Läs mer

Instruktion för centrumbildningen Lärarhögskolan vid Umeå universitet

Instruktion för centrumbildningen Lärarhögskolan vid Umeå universitet Instruktion för centrumbildningen Lärarhögskolan vid Umeå universitet Fastställd av rektor 2011-12-20 (reviderad 2016-06-21) Sid 2 (9) Innehåll 1 Namn... 3 2 Bakgrund... 3 3 Syfte... 4 3.1 Uppdrag... 4

Läs mer

Diskussion om vilka punkter som är viktigast att ta upp i ett svar. Ärendet tas upp som en beslutspunkt på nästa möte.

Diskussion om vilka punkter som är viktigast att ta upp i ett svar. Ärendet tas upp som en beslutspunkt på nästa möte. PROTOKOLL USP 2011-7 3(4) 7 Underlag till regeringen inför den kommande forsknings- och innovationspolitiska propositionen (inklusive universitetets forsknings- och innovationsstrategi 2013-2016) Föredragande:

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 3 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Bergh, Jöran prodekanus Sandelius, Anna Stina vicedekanus Andersson, Staffan Hilmersson, Göran Hohmann, Stefan

Läs mer