Grön luft åt alla! Vill du följa med oss på vägen mot grönare luft? Vänd blad.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Grön luft åt alla! Vill du följa med oss på vägen mot grönare luft? Vänd blad."

Transkript

1

2

3 Grön luft åt alla! Sedan 1934 har vi levererat något som inte syns, men som gör desto större skillnad. Ren luft. Varje år tillverkar vi över filter till fler än 5000 kunder världen över. Därför är det inte konstigt att vi nu tar nästa steg mot en mer hållbar sådan. Med vårt koncept 360 introducerar vi ett nytt sätt att jobba där miljön står i fokus under hela produktens livscykel. Byggt på erfarenhet, kunskap och ambitionen att fortsätta vara branschens mest miljövänliga företag. Vill du följa med oss på vägen mot grönare luft? Vänd blad.

4 Filter för hållbar utveckling. De flesta forskare är överens om att de globala isarna smälter, och att de gör det i snabbare takt än man tidigare trott. Det är en anledning till att Sveriges och Naturvårdsverkets gemensamma mål är ett Sverige helt utan nettoutsläpp av växthusgaser Vi är med i den kampen, är du? Syntetfiber Bäst i miljötest! Vi testar alltid våra filter. Vår LCAanalys följer filtret från vaggan till graven och visar att syntetfilter har en mindre miljöpåverkan än glasfiberfilter. Plastram har mindre påverkan än plåtram. Vi väljer det som är rätt för miljön, hur gör du? Vår tanke är enkel. Och grön. Ultramare har en tradition av att gå sin egen väg. Och vi tänker fortsätta med det. Vi tycker inte att det ska vara så svårt att vara miljövänlig. Därför har vi tagit fram vår arbetsmodell 360 som garanterar det bästa miljövalet i alla led, från tillverkning till leverans och drift. Genom att låta miljö och smidighet gentemot dig som kund genomsyra hela vårt arbetssätt är vi unika på marknaden. Vi vet att vår arbetsmodell antagligen inte kommer att förändra världen så att den plötsligt blir hållbar. Men den kan förenkla valet av luftfilterleverantör för dig och den låter oss och dig dra vårt gröna strå till stacken. Vi håller hårt i vårt löfte om att rena luften du andas och det är därför vi tar ansvar för varje andetag.

5 Tillverkning Smidighet Leverans Vi tar ansvar för varje andetag. Återvinning Drift

6

7 Tillverkning Leverans Drift Återvinning Smidighet Made in Sweden. Tre kronor blir en. Eftersom vi är miljöfokuserade kan vi erbjuda en filterram som är gjord på 100 % återvunnen plast. Den kostar tyvärr tre kronor extra utöver det vanliga priset. Men köper du en sån passar vi på att skänka en krona per såld ram till Hjärt- & Lungfondens fina arbete. Alla vinner! Vi är Skandinaviens äldsta filtertillverkare. Att vara gammal i filtergamet är helt klart en fördel. För med åren har vi t.ex. hittat ett sätt att närproducera filter som är rätt för dig utan att påverka miljön för mycket. Nu på senare tid har vi t.ex. investerat i den modernaste pleatmaskinen på marknaden. Så nu tillverkar vi över 98 % av våra filter i Trollhättan. Förutom att det är miljövänligt att köpa filter som är producerade i Trollhättan så innebär det bättre kvalitetskontroll och kortare leveranstid för dig som kund. Bara fördelar alltså! Certifierade av Eurovent. Våra filter testas regelbundet av den europeiska ventilationsorganisationen Eurovent. Certifieringen är den starkaste garantin du kan få för att de produktdata du får verkligen gäller, och att vi håller vad vi lovar. Om vi ska bli tekniska med varandra så är vi väldigt stolta över att våra ramar är gjorda av återvunnen plast och inte metall. Men också över att filterpåsarna är gjorda av syntetfilter och inte glasfiber. Utöver miljömässiga fördelar har det positiv inverkan på din ekonomi eftersom våra filter har lågt tryckfall. Men vi kan prata mer om det i ett annat avsnitt.

8 Tillverkning Leverans Drift Återvinning Smidighet Enkel och personlig leverans. Att vara miljövänlig skall vara enkelt. Med vår smidiga leveranstjänst UltraDelivery bestämmer du med vår chaufför var och när du vill ha leveransen. Om du vill kan vi även hämta dina förbrukade filter och ta hand om återvinningen för dig. Enkelt och Grönt! Leverans på dina och miljöns villkor. Det här är smart! Genom att förpacka våra filter med vår miljövänliga packlösning Miljöpack får vi plats med 30% mer i våra bilar. Det ger oss färre körningar och snabbare leveranstider. Vi är stolta över att vi i genom snitt levererar nya filter till dig och din fastighet inom en vecka. Med UltraDelivery, vår personliga leveransservice, kan du beställa leverans så att du slipper att hämta och lämna dina filter själv. Det krävs ju inget geni för att räkna ut att färre körningar blir billigare för dig och bättre för miljön. Men vi vill ändå betona det för vi tycker det är en superbra grej! Miljöpack. Miljöpack är, förutom ett smart sätt att packa filter, brännbart. Det gör att du slipper sortera filter och emballage vid återvinningsstationen. Se där, ännu ett sätt där vi räddar miljön och gör vardagen enklare för dig.

9 Nyhet! Med Ult lovar vi ut raexpress leve två arbets rans inom dagar.* *Gä ller samtlig a dimensio panelfilter, ner i påsfi filterrullar, lter, filtermatto lagervaro r samt utv r av kolfilt alda er, kompa ktfilter och hepa filter.

10 Kom ut urn! a l b b u b s a gl ller tetfilter hå derna syn o m ll tt a t k a c is gre try fa Det är bev och har lä re tt ä b rn r e rera nat glasfib längre, filt r har vi läm ö rf ä juda D rb r. e e r på att ra än glasfib e s u k fo m oss och lter. långt bako ra syntetfi och hållba a rn e d o m

11 Tillverkning Leverans Drift Återvinning Smidighet Det lönar sig att tänka grönt. LCC visar vägen till energieffektiva filter. Vi har ett stort fokus på energieffektiviteten hos dina filter. Med vårt energiberäknings program ser du hur mycket pengar du har att tjäna på att byta till våra klimatsmarta filter och vilken skillnad ett rekordlågt initialt tryckfall gör för dig. Ett filter ska inte bara tillverkas och levereras. Det ska hålla måttet och användas också. Våra filter är certifierade enligt Eurovent och EN 779:2012. Men vi vill inte bara bli belönade med de certifikat som mäter dagens standard. Vi vill förändra branschen och ta fram ännu bättre standarder framöver. Därför är vi med och driver utvecklingen av nya kvalitetsmärkningar och riktlinjer för branschen ihop med branschorganisationerna Svensk Ventilation och Eurovent. Ungefär 70% av den totala livscykelkostnaden för ett filter går till energi. Därför är det viktigt att ha rätt filter på rätt plats. Ultramare erbjuder dig Euroventcertifierade och energieffektiva filter i högsta energiklass som ger dig jämn tryckfallsutveckling och lågt tryckfall. Det betyder att du kan vara säker på att våra filter uppfyller det vi lovar renare luft, lägre kostnad och bättre miljö. En helgjuten ram. Vi tycker det är smart att våra ramar är helgjutna. Det ger ett stabilare filter med lägre tryckfall. Att ramen är av återvunnen plast gör också filtret miljövänligare att återvinna. Helt enkelt bra för dig och miljön. Precis som vi vill att det ska vara.

12 Tillverkning Leverans Drift Återvinning Smidighet Syntet ger energi tillbaka. När våra syntetfilter gjort sitt kan de fortfarande göra en insats för miljön. Vid förbränning ger de en mycket hög energiåtervinning som omvandlas till fjärrvärme och el. Därför får man till och med betalt för uttjänta syntetfilter i vissa länder. Vi tar hand om dina förbrukade filter. Vi har tidigare skrutit om vår fantastiska leveranstjänst UltraDelivery. Vi gör det gärna igen. Vi erbjuder dig inte bara utkörning av dina filter till din fastighet när och var du vill. Vi kan även hämta dina förbrukade filter och ta hand om återvinningen åt dig. Du sparar tid och tillsammans sparar vi på miljön! Grönt varvet runt. En del av jobba grönt är att tänka på var man gör av sina gamla filter. Med vårt unika packningsätt Miljöpack blir livet på återvinningstation smidigare än någonsin. Utöver att du slipper separera filtermediat och ramen så slipper du även ta hand om kartongen. Att filtren dessutom ger energi vid förbränningen gör att Sveriges värmeverk jublar. I tjänsten UltraDelivery ingår att vi hämtar dina gamla filter när vi kör ut nya till dig. Precis så som ett kretslopp ska vara. In med frisk luft, ut med använd. På så sätt tar vi ansvar för varje andetag.

13

14

15 Tillverkning Leverans Drift Återvinning Smidighet Grönt ska va skönt. Vi tycker det ska vara lika enkelt att handla av oss som att andas. Förutom att tänka på miljön tänker vi hela tiden på att tillhandahålla marknadens bästa filter så smidigt som möjligt. Av kunder, för kunder Ultrabutiken är ett enklare sätt att hålla koll på dina fastigheter, aggregat och filter. Men det är också en komplett marknads- och informationsplats byggd efter önskemål och behov som våra kunder har. Sidan är under ständig utveckling eftersom era behov hela tiden ändras. Så tipsa oss gärna om hur vi kan bli bättre för er. I UltraButiken håller du enkelt koll på när det är dags att beställa nya filter till dina fastigheter och aggregat. Allt är listat och klart för smidiga beställningar. Med Ultradelivery bokar du din personliga leverans och upphämtning. Ytterligare ett bevis på att det är enkelt att handla av oss. Vi har även uppdaterat vår servicehandbok till att bli ännu bättre. Vi trodde inte det gick, men det gjorde det tydligen. Jag sparar tid och pengar på Ultrabutiken. Ultrabutiken.se är ett suveränt verktyg som förenklar mina filterbeställningar. Speciellt servicehandboken där jag administrerar alla mina filterbyten. Här kan jag på ett smidigt sätt se till att jag håller alla tider och har rätt filter, Mats Ekbäck, serviceansvarig på Installationsservice AB.

16 Vi håller vad vi lovar! En sista grej bara. Det är jättelätt för oss att prata om hur bra vi är. Men bara för att vi säger att vi är bra behöver det ju inte betyda att det är sant. Därför är vi väldigt glada över att vara certifierade med branschens premiummärkning Eurovent. Det innebär att du kan tro på allt det vi skryter om. Att du kan vara säker på att våra filter ger dig och din fastighet ren luft, lågt tryckfall, bättre miljö och i längden mer kvar i plånboken. Att det är enkelt att handla av oss och att du sparar tid är egentligen bara ren och skär bonus. När du handlar filter av oss kan du vara säker att det är bra för miljön, bra filter och att vi möter alla de krav som finns på dagens luftfilter. Det finns en nu en ny global filterstandard som heter ISO som vi tycker är jättebra. Vi uppfyller den med råge, så du kan vara säker på att du har filter som hjälper dig att andas ren luft. Arbetet med att skapa grön luft enligt 360-modellen har egentligen bara börjat. Vi jobbar dagligen med att förbättra vårt miljöarbete och driva den gröna utvecklingen framåt. Bl.a. genom vårt samarbete med Svensk Ventilation där vi tar fram nya standarder för branschen. Men också genom att ta fram revolutionerande produkter och lösningar på egen hand. Vårt mål är att vara världsledande inom hållbarhet för luftfilter. Det kan låta kaxigt kanske, men vi tror att vi kan nå dit. Men framtiden är framtiden och vi vet egentligen inte vad den innehåller. Men vad vi är säkra på är att vi erbjuder ett grönt och skönt alternativ redan idag. Och det gör vi för att vi vill säkra en hållbar framtid för våra barn och deras barn. Vi gör det genom att ta ansvar för varje andetag.

17 Vi rekomm enderar filterklass er pm för din oc h andras säkerhet.

18

19 Har du luften så har vi filtren. Och tillbehören. Vi driver sedan många år ett långsiktigt arbete med att tillverka luftfilter från en miljövänligare utgångspunkt och idag kan vi presentera ett komplett sortiment med klimatsmarta produkter. Med stolthet presenterar vi nu det senaste tillskottet som inte bara är ett nytt filter, utan en hel familj av ULMA Green GRPN, GRPE och GRPR! Bris Utveckling av vårt energieffektiva filter med helgjuten ram i återvunnen plast som ger filtret en överlägsen stabilitet. Användningsområde: Alla typer av aggregat. Filtertyp: Påsfilter. Ram: Helgjuten plastram, 25 mm. Filtermedia: Syntet, Meltblown. Filterklass: PM1, 2.5 & 10. Filtret är förbränningsbart i sin helhet och ger en mycket hög energiåtervinning. Kuling Det revolutionerade nanomediet ger filtret ett rekordlågt tryckfall, en hög avskiljningsgrad och en oslagbar stoftupptagningsförmåga. Användningsområde: Alla typer av aggregat. Filtertyp: Påsfilter. Ram: Helgjuten plastram, 25 mm. Filtermedia: Syntet. Filterklass: PM1, 2.5 & 10. Filtret är förbränningsbart i sin helhet och ger en mycket hög energiåtervinning.

20 GRPC Ett högpresterande påsfilter med aktivt kol som utöver suverän filtreringsförmåga även effektivt filtrerar bort lukter och gasformiga föroreningar. Filtertyp: Påsfilter/kombinationsfilter. Ram: Plåtram, 25 mm. Filtermedia: Glasfiber/Högaktivt kol. Ulma Compact Kompaktfilter för miljöer med variabla luftflöden, hög luftfuktighet och turbulenta strömmar. Användningsområde: Vid höga luftflöden. Aggregat med platsbrist. Förfilter till renrum. Filtertyp: Kompaktfilter Ram: Robust plastram. Filtermedia: Syntetfiber eller glasfiber. Ulma Compact Carbon Systerfilter till Ulma Compact. Användningsområde: Restauranger, pappersbruk och andra lokaler med behov av effektiv filtrering av lukter och gasformiga föroreningar. Filtertyp: Kompaktfilter med aktivt kol. Ram: Robust plastram. Filtermedia: Syntetfiber eller glasfiber.

21 Ulma PZ Veckat panelfilter med lågt begynnelsetryckfall och hög stoftupptagningsförmåga. Filtret är förbränningsbart i sin helhet och ger en mycket hög energiåtervinning. Användningsområde: Serverrum, aggregat med platsbrist, förfilter till påsfilter. Filtertyp: Panelfilter. Ram: Papp- eller plastram. 48, 96 eller 131 mm (endast papp). Filtermedia: Syntet. Ulma PZ Carbon Systerfilter till Ulma PZ. Filtret är förbränningsbart i sin helhet och ger en mycket hög energiåtervinning. Användningsområde: Lokaler med behov av filtrering av lukter och gasformiga föroreningar. Filtertyp: Panelfilter. Ram: Papp- eller plastram. Filtermedia: Syntet. Ulma PGG Panelfilter med glasfibermedia som effektivt filtrerar grova och medelstora partiklar. Användningsområde: Lackeringsanläggningar, aggregat med platsbrist, förfilter till påsfilter. Filtertyp: Panelfilter. Ram: Papp- eller plastram. 25, 48 eller 96 mm. Filtermedia: Glasfiber. Ulma PG Ulma PG är ett planfilter av syntetfiber med insydd stålram. Användningsområde: Avsett för begränsade utrymmen. Filtermedia: Syntet.

22 Ulma EPA, HEPA & ULPA Mikrofilter i de allra högsta filterklasserna som motsvarar de högt ställda kraven inom de mest krävande lokalerna. Användningsområde: Renrum, operationsrum, laboratorier, läkemedels- och elektronikindustrin. Filtertyp: Mikrofilter. Ram: Plåt eller träram. Filtermedia: Glasfibermedia. Ulma C Carbon Cylinderformigt kolfilter. Användningsområde: Restauranger, pappersbruk och andra platser med behov av filtrering av lukter och gasformiga föroreningar. Filtertyp: Gasfilter med aktivt kol. Patron: Plast eller stål. Ulma MP Tätveckat panelfilter. Filtret är förbränningsbart i sin helhet och ger en mycket hög energiåtervinning. Användningsområde: Toppanslutna aggregat, förfilter till renrum. Filtertyp: Panelfilter. Ram: Papp- eller plastram, 48 eller 96 mm. Filtermedia: Polypropen, PP. Ulma Cassette och Ulma C Ulma Cassette är en plastmodul fylld med impregnerat kol, aktivt kol eller kemfilterpellets. Det avlägsnar besvärliga lukter och gasformiga föroreningar som kan skada omgivande miljö eller utrustning. Särskilt inom pappersmassaindustrin finner detta filter sin användning. Ulma C finns i impregnerat kol, aktivt kol eller som kemfilterpellets.

23 Ulma Pads Filtermattor i rullar eller klippta bitar. Användningsområde: Förfilter till påsfilter, förfilter till maskiner, lackeringsanläggningar och kundspecifika produkter. Ulma Frame Montageram för enkelt, läckagefritt montage av kassett- eller kompaktfilter. Ulma Metal Fettfilter som effektivt avskiljer fett ur matos som uppstår vid matlagning. Användningsområde: Avskiljning av fett ur matos, köksfläktar, förfilter till påsfilter (oljedimma) och maskiner. Filtertyp: Fettfilter tillverkat i aluminium eller i rostfritt stål. Ulma Housings Anpassade filterskåp för installation i kanalsystem. Skåpen kan utrustas med valfria filter i olika dimensioner eller kombinationer.

24 Kardanvägen 64, Trollhättan, telefon + 46 (0) , fax + 46 (0) Voltavägen 15, Bromma, telefon + 46 (0) , fax + 46 (0) info@ultramare.se ultramare.se

Vi renar luften du andas

Vi renar luften du andas Vi renar luften du andas E 5 Energy Efficiency Economy Environment Evolution En ren vision Vår vision är att Ultramare ska bli det främsta miljöföretaget i vår bransch och aktivt bidra till omställningen

Läs mer

Grön luft åt alla! Vill du följa med oss på vägen mot grönare luft? Vänd blad.

Grön luft åt alla! Vill du följa med oss på vägen mot grönare luft? Vänd blad. Grön luft åt alla! Sedan 1934 har vi levererat något som inte syns, men som gör desto större skillnad. Ren luft. Varje år tillverkar vi över 700 000 filter till fler än 5000 kunder världen över. Därför

Läs mer

AirBee & AirFox. Heimbach Panel och Kompakt Filter. Heimbach Filtration Skräddarsydda lösningar

AirBee & AirFox. Heimbach Panel och Kompakt Filter. Heimbach Filtration Skräddarsydda lösningar AirBee & AirFox Heimbach Panel och Kompakt Filter Heimbach Filtration Skräddarsydda lösningar Heimbach Filtration skräddarsydda ventilationsfilter lösningar Vi är dina experter på ventilationsfilter. Heimbach

Läs mer

Ren luft i din närmiljö

Ren luft i din närmiljö Ren luft i din närmiljö Att leva på luft Vi på Dinair Ekonomifilter har medarbetare med lång erfarenhet av luftfilter för både den inre och yttre miljön. I samråd med våra kunder har många filterproblem

Läs mer

Filterguiden DinairS GUiDE TiLL ETT EnKLarE OCH BaLanSEraT FiLTErVaL Dinair ab SVaLÖV STOCKHOLM GÖTEBOrG FaLUn

Filterguiden DinairS GUiDE TiLL ETT EnKLarE OCH BaLanSEraT FiLTErVaL Dinair ab SVaLÖV STOCKHOLM GÖTEBOrG FaLUn Filterguiden Dinairs guide till ett enklare och balanserat filterval Vilket filter ska du välja? Greenflo PLA-HL4 CO 2: 3,3 kg Filterklass: G4 Greenflo PLA-HL5 CO 2: 3,3 kg Greenflo PLA6 CO 2: 2,8 kg Greenflo

Läs mer

Filterguiden. Dinairs guide till ett enklare och balanserat filterval

Filterguiden. Dinairs guide till ett enklare och balanserat filterval Filterguiden Dinairs guide till ett enklare och balanserat filterval Vilket filter ska du välja? Greenflo PLA-HL4 CO 2: 3,3 kg Filterklass: G4 Greenflo PLA-HL5 CO 2: 3,3 kg Greenflo PLA6 CO 2: 2,8 kg Greenflo

Läs mer

REDUCERA DITT FÖRETAGS KLIMAT- PÅVERKAN MED FÖRNYELSEBARA LUFTFILTER. Viktig information till dig som köper in luftfilter

REDUCERA DITT FÖRETAGS KLIMAT- PÅVERKAN MED FÖRNYELSEBARA LUFTFILTER. Viktig information till dig som köper in luftfilter REDUCERA DITT FÖRETAGS KLIMAT- PÅVERKAN MED FÖRNYELSEBARA LUFTFILTER Viktig information till dig som köper in luftfilter Dinair E k o n o m i f i l t e rab L U F T F I L T E R S K L I M A T P Å V E R K

Läs mer

EN RENARE UPPLEVELSE

EN RENARE UPPLEVELSE EN RENARE UPPLEVELSE EGEN PRODUKTION GARANTERAR EFFEKTIVA LÖSNINGAR OCH SNABBA LEVERANSER Med de absolut bästa råmaterialen tar vi på Filtex fram den filterlösning som du behöver, från standardstorlekar

Läs mer

STF SVENSKA TEXTILFILTER AB

STF SVENSKA TEXTILFILTER AB SVENSKTILLVERKAT SEDAN 1972 STF SVENSKA TEXTILFILTER AB VENTILATION RÖKGASRENING VÅT F ILT RERING STOFTAVSKILJNING SERVICE VI TILLVERKAR FILTER Så enkelt skulle vi kunna förklara vad vi gör här på Svenska

Läs mer

lindab vi förenklar byggandet LindabRenrum Produktöversikt renrum

lindab vi förenklar byggandet LindabRenrum Produktöversikt renrum lindab vi förenklar byggandet LindabRenrum Produktöversikt renrum 2 Vi förenklar byggandet På Lindab drivs vi av en stark vilja att hela tiden skapa förbättringar och förenkla byggandet. Det gör vi genom

Läs mer

EN RENARE UPPLEVELSE

EN RENARE UPPLEVELSE EN RENARE UPPLEVELSE LUFTFILTER SYNTET Ecopac luftfilter tillverkade av syntetiskt kompositmedia i filterklass G4-F9. Mediet består av syntetiska mikrofibrer. Filtret är inte elektriskt laddat och innehåller

Läs mer

Creating Clean Air. En Produktöversikt. Taking small steps together, always ahead, towards a better world

Creating Clean Air. En Produktöversikt. Taking small steps together, always ahead, towards a better world Creating Clean Air En Produktöversikt Taking small steps together, always ahead, towards a better world Creating Clean Air En Produktöversikt Vokes Air produktsortiment kan möta alla dina behov, från grovfilter

Läs mer

Creating Clean Air. En Produktöversikt. Taking small steps together, always ahead, towards a better world

Creating Clean Air. En Produktöversikt. Taking small steps together, always ahead, towards a better world Creating Clean Air En Produktöversikt Taking small steps together, always ahead, towards a better world Creating Clean Air En Produktöversikt Vokes Air produktsortiment kan möta alla dina behov, från grovfilter

Läs mer

Filter för renrum Dinair epa-, Hepa- och ULpaFiLTer

Filter för renrum Dinair epa-, Hepa- och ULpaFiLTer Filter för renrum Dinair epa-, HEPA- och ULPAFILTER Filtertrace En nyhet du kan ha med dig i fickan! Dinairs Filtertrace-app är den första i världen och finns för nedladdning från AppStore. Läs mer på

Läs mer

Produktguide. Rekommenderat arbetsområde FILTERSKÅP

Produktguide. Rekommenderat arbetsområde FILTERSKÅP Produktguide 05 Rekommenderat arbetsområde FILTERSKÅP 0 0 00 00 00 0 Filterskåp används för inbyggnad av luftfilter i ventilationssystem. Med luftfilter menas filter och renare för avskiljning av fasta,

Läs mer

PROJEKTERING FILTERSKÅP

PROJEKTERING FILTERSKÅP PROJEKTERING FILTERSKÅP VÄLKOMMEN TILL OSS! Vår verksamhet är inom ventilation och luftbehandling. ABC Vent är marknadsledande i Norden på Prelackproduktion av ventilationsprodukter med 15 års Garanti

Läs mer

Filtertester och filterklassificering EUROVENT EN779:2012

Filtertester och filterklassificering EUROVENT EN779:2012 Filtertester och filterklassificering EUROVENT EN779:2012 Thore Bertilsson Consulting AB Test av Grov-, Medium- och Finfilter Aktuell standard EN779:2012 reglerar: testriggens utförande provningens förlopp

Läs mer

En renare upplevelse. Filtex ser till att luft och vätskor blir rena. I över 30 år har vi varit en modern totalleverantör för varje filtreringsbehov.

En renare upplevelse. Filtex ser till att luft och vätskor blir rena. I över 30 år har vi varit en modern totalleverantör för varje filtreringsbehov. En renare upplevelse En renare upplevelse Filtex ser till att luft och vätskor blir rena. I över 30 år har vi varit en modern totalleverantör för varje filtreringsbehov. Utvecklingen i vår bransch har

Läs mer

Gasfiltrering. av fria molekyler, adsorption och kemisorption

Gasfiltrering. av fria molekyler, adsorption och kemisorption Gasfiltrering av fria molekyler, adsorption och kemisorption FILTAC Filtac AB grundades 1982 i Göteborg. Allt sedan dess har vi specialiserat oss på filtrering, industriell ventilation och renrumsteknik.

Läs mer

DET HÄR ÄR RESEMA - Din rådgivare för optimal luftfiltrering

DET HÄR ÄR RESEMA - Din rådgivare för optimal luftfiltrering DET HÄR ÄR RESEMA - Din rådgivare för optimal luftfiltrering 1 För oss är det viktigt att ni som kund blir nöjd och att ni är medvetna om vad ni får, därför förespråkar vi en öppen kommunikation som bygger

Läs mer

NordiCarb Kolfilter - ren luft på enklare sätt

NordiCarb Kolfilter - ren luft på enklare sätt NordiCarb Kolfilter - ren luft på enklare sätt Tar bort gasformiga föroreningar och besvärande lukt Ren luft är en viktig förutsättning för människors välbefinnande och en väsentlig del i en god miljö.

Läs mer

Hi-Flo II XLT 7 HI-FLO II XLT 7 VÄRLDENS BÄSTA A+ KLASSADE PÅSFILTER. Clean air solutions

Hi-Flo II XLT 7 HI-FLO II XLT 7 VÄRLDENS BÄSTA A+ KLASSADE PÅSFILTER. Clean air solutions Hi-Flo II XLT 7 HI-FLO II XLT 7 VÄRLDENS BÄSTA A+ KLASSADE PÅSFILTER Clean air solutions VÅRT BÄSTA PÅSFILTER NÅGONSIN Ett A+ klassat filter som sparar energi och effektivt renar inomhusmiljön. HI-FLO

Läs mer

Claire. Heimbach Pads- och Filterrullar. Heimbach Filtration Skräddarsydda lösningar

Claire. Heimbach Pads- och Filterrullar. Heimbach Filtration Skräddarsydda lösningar Claire Heimbach Pads- och Filterrullar Heimbach Filtration Skräddarsydda lösningar Heimbach Filtration skräddarsydda ventilationsfilterlösningar Vi är dina experter på ventilationsfilter. Heimbach Filtrations

Läs mer

Planfilterskåp Påsfilterskåp Patronfilterskåp Profilfilterskåp

Planfilterskåp Påsfilterskåp Patronfilterskåp Profilfilterskåp Viktiga saker att tänka på vid val av FILTERskåp: - Material, FZ, AZ, RF eller SF - Luckplacering, standard är på höjdsidan - Typ av filter, matta, påse, patron eller kassetter - Anslutningsalternativ:

Läs mer

Oljedimavskiljare. Oljedimavskiljare för processer med vattenbaserad emulsion. Oljerökavskiljare avsedda för processer med rak olja.

Oljedimavskiljare. Oljedimavskiljare för processer med vattenbaserad emulsion. Oljerökavskiljare avsedda för processer med rak olja. Oljedimavskiljare Oljedimavskiljare för processer med vattenbaserad emulsion. Oljerökavskiljare avsedda för processer med rak olja. FILTAC Filtac AB grundades 1982 i Göteborg. Allt sedan dess har vi specialiserat

Läs mer

VÄGLEDNING VID INKÖP AV LUFTFILTER

VÄGLEDNING VID INKÖP AV LUFTFILTER MILJÖSTYRNINGSRÅDET DATUM 2014-06-10 SIDOR 1 (16) VID INKÖP AV LUFTFILTER INLEDNING Luftfilter är en del av en byggnads ventilationssystem och syftar till att skapa en god inomhusmiljö i byggnader samt

Läs mer

Upptäck helt nya sidor hos Luftfilter.

Upptäck helt nya sidor hos Luftfilter. Upptäck helt nya sidor hos Luftfilter. Så här enkelt är det att handla, steg för steg! Den här guiden lotsar dig genom vår e-handelsbutik och ger dig tips och råd på vägen (spara den så att du även har

Läs mer

Cleanseal. Tilluftsdon med HEPA-filter. www.camfil.se LUFTTÄT, HELSVETSAD ANSLUT- NINGSLÅDA JUSTERBAR FILTERINSPÄNNING FÖR OLIKA FILTERDJUP

Cleanseal. Tilluftsdon med HEPA-filter. www.camfil.se LUFTTÄT, HELSVETSAD ANSLUT- NINGSLÅDA JUSTERBAR FILTERINSPÄNNING FÖR OLIKA FILTERDJUP Cleanseal är ett tilluftsdon försett med HEPA-filter som passar bra i lokaler med högt ställda krav på luftens renhet. Dessa lokaler återfinns bl.a. på sjukhus och läkemedelsanläggningar där det är av

Läs mer

Oljedimavskiljare Oljedimavskiljare för processer med vattenbaserad emulsion. Oljerökavskiljare avsedda för processer med rak olja.

Oljedimavskiljare Oljedimavskiljare för processer med vattenbaserad emulsion. Oljerökavskiljare avsedda för processer med rak olja. Oljedimavskiljare Oljedimavskiljare för processer med vattenbaserad emulsion. Oljerökavskiljare avsedda för processer med rak olja. FILTAC Filtac AB grundades 1982 i Göteborg. Allt sedan dess har vi specialiserat

Läs mer

SYNSAFE REVO SYNSAFE REVO A CLEAN AIR WORLD DET REVOLUTIONERANDE LUFTFILTRET

SYNSAFE REVO SYNSAFE REVO A CLEAN AIR WORLD DET REVOLUTIONERANDE LUFTFILTRET S nsaferevo Made in Sweden SYNSAFE REVO Optimerad för alla sorters ventilationssystem Konstruerad för att stå emot maximal luftfuktighet och höga lufthastigheter samt turbulens DET REVOLUTIONERANDE LUFTFILTRET

Läs mer

foto: www.canstockphoto.com RESEMA LUFTFILTER energiklassificering enligt Eurovent 4/11

foto: www.canstockphoto.com RESEMA LUFTFILTER energiklassificering enligt Eurovent 4/11 foto: www.canstockphoto.com RESEMA LUFTFILTER energiklassificering enligt Eurovent 4/11 1 Energiberäkning enligt Eurovent 4/11 Eurovent 4/11 specificerar en beräkningsmodell för energiklassificering av

Läs mer

REN LUFT OCH BALANSERADE FILTERVAL EN PRESENTATION AV DINAIR GROUP

REN LUFT OCH BALANSERADE FILTERVAL EN PRESENTATION AV DINAIR GROUP REN LUFT OCH BALANSERADE FILTERVAL EN PRESENTATION AV DINAIR GROUP REN LUFT ÄR VÅR PASSION Ren luft. Det är egentligen hela syftet med vår existens. Det är vad vi med våra produkter strävar efter och

Läs mer

Blueair Classic 200, 400, 500 & 600 serien Hög prestanda, hög kvalitet

Blueair Classic 200, 400, 500 & 600 serien Hög prestanda, hög kvalitet Blueair Classic 200, 400, 500 & 600 serien Hög prestanda, hög kvalitet Breathe Blueair Blueair Classic 200, 400, 500 & 600 serien Upplev känslan av renare inomhusluft Studier visar att bra luftkvalitet

Läs mer

ENERGIASPEKTER & EFFEKTIV FILTRERING

ENERGIASPEKTER & EFFEKTIV FILTRERING ENERGIASPEKTER & EFFEKTIV FILTRERING ENERGIBERÄKNING ENLIGT EUROVENT 4/21-2018 Eurovent 4/21 specificerar en beräkningsmodell för energiklassificering av luftfilter, rankat från A+ till E där A+ motsvarar

Läs mer

Callidus DC Doulton keramiska filter

Callidus DC Doulton keramiska filter Callidus DC Doulton keramiska filter Flaskvatten i kranen! Säkert, gott och rent. Callidus Doulton Keramiska filter reducerar bakterier, dålig lukt, smak, färg, fluorid, nitrat och tungmetaller. De passar

Läs mer

DriPak GX PÅSFILTER THE WORLD LEADER OF CLEAN AIR SOLUTIONS. Funktioner och fördelar

DriPak GX PÅSFILTER THE WORLD LEADER OF CLEAN AIR SOLUTIONS. Funktioner och fördelar THE WORLD LEADER OF CLEAN AIR SOLUTIONS DriPak GX PÅSFILTER Funktioner och fördelar ISO 1689: epm1, epm2,5 och epm1 Innovativ design med konformade påsar för optimalt luftflöde Lågt tryckfall och låg energiförbrukning

Läs mer

filter som håller vad de lovar

filter som håller vad de lovar filter som håller vad de lovar Camfil Farr EN 779:2002 Ny mätmetod för luftfilter Camfil Farr clean air solutions camfil farr Äntligen en ny standard som gör det enklare för kunden Ny mätmetod som visar

Läs mer

FÖRETAGS- PRESENTATION RESEMA I SAMARBETE MED

FÖRETAGS- PRESENTATION RESEMA I SAMARBETE MED FÖRETAGS- PRESENTATION RESEMA I SAMARBETE MED För oss är det viktigt att ni som kund blir nöjd och att ni är medvetna om vad ni får, därför förespråkar vi en öppen kommunikation som bygger på kompetens,

Läs mer

Intelligent Air Solutions Produktöversikt

Intelligent Air Solutions Produktöversikt Intelligent Air Solutions Produktöversikt Leadership in Filtration Ren luft Produktsortiment luftfilter REN LUFT Vi kan inte se den, känna lukten av den, smaka på den eller känna den men den är en avgörande

Läs mer

V E N T I L A T I O N S A G G R E G A T. MK23 Serien

V E N T I L A T I O N S A G G R E G A T. MK23 Serien V E N T I L A T I O N S A G G R E G A T MK23 Serien MK23 SERIEN Ventilationsaggregat MK23 serien finns i 44 storlekar med luftflöden från1000 m3/h upp till 80.000.m3/h, < 2.500 Pa. Även specialutföranden

Läs mer

Råd vid val av filterklass - standard EN13779 och EN779. Vägledning till dig som köper in luftfilter

Råd vid val av filterklass - standard EN13779 och EN779. Vägledning till dig som köper in luftfilter Råd vid val av filterklass - standard EN13779 och EN779 Vägledning till dig som köper in luftfilter ? Klimatanläggningens komponenter? VI vill här uppmärksamma några av de faktorer som bör påverka ditt

Läs mer

SWEGON HOME SOLUTIONS

SWEGON HOME SOLUTIONS INTELLIGENT INOMHUSKLIMAT FÖR MÄNNISKOR OCH HEM SOM GARANTERAR FRISK OCH HÄLSOSAM LUFT Luft har en väldigt stor betydelse för hur vi mår. Den kan påverka vår sömn, vår koncentrationsförmåga och vår hälsa.

Läs mer

hållbara Fem möjligheter

hållbara Fem möjligheter hållbara Fem möjligheter blir Hållbarheten din fördel Att tänka hållbarhet och långsiktighet är ett måste på dagens marknad, oavsett bransch. Det innebär att kraven som ställs på dig blir fler. För dina

Läs mer

www.mitsubishivillavarme.se MFZ LUFTVÄRMEPUMP Golvstående luftvärmepump som smälter in i de flesta miljöer.

www.mitsubishivillavarme.se MFZ LUFTVÄRMEPUMP Golvstående luftvärmepump som smälter in i de flesta miljöer. www.mitsubishivillavarme.se MFZ LUFTVÄRMEPUMP Golvstående luftvärmepump som smälter in i de flesta miljöer. www.mitsubishivillavarme.se MFZ LUFTVÄRMEPUMP Golvstående luftvärmepump som smälter in i de flesta

Läs mer

DC AirCube. DC AirCube luftrenarna som tar hand om det farliga luftburna dammet innan det hamnar i dina lungor.

DC AirCube. DC AirCube luftrenarna som tar hand om det farliga luftburna dammet innan det hamnar i dina lungor. DC AirCube DC AirCube DC AirCube luftrenarna som tar hand om det farliga luftburna dammet innan det hamnar i dina lungor. Ingen kan mer om damm än vi Efter mer än 40 år i branschen har vi på Dustcontrol

Läs mer

Hi-Flo II XLT 7 HI-FLO II XLT 7 VÄRLDENS BÄSTA A+ KLASSADE PÅSFILTER. Clean air solutions

Hi-Flo II XLT 7 HI-FLO II XLT 7 VÄRLDENS BÄSTA A+ KLASSADE PÅSFILTER. Clean air solutions Hi-Flo II XLT 7 HI-FLO II XLT 7 VÄRLDENS BÄSTA A+ KLASSADE PÅSFILTER Clean air solutions NU LANSERAS VÅRT BÄSTA PÅSFILTER NÅGONSIN Ett A+ klassat filter som sparar energi och effektivt renar inomhusmiljön.

Läs mer

PUNKTUTSUG Pure advantage. Ett flexibelt modulfilter för partiklar och gas.

PUNKTUTSUG Pure advantage. Ett flexibelt modulfilter för partiklar och gas. Ett flexibelt modulfilter för partiklar och gas. Fumex CVs moduluppbyggnad och stabila montageprofil ger möjlighet att tillgodose olika behov med flera funktioner i samma produkt. Filtret är i första hand

Läs mer

SORTERA DINA MATRESTER MED GRÖNA PÅSEN.

SORTERA DINA MATRESTER MED GRÖNA PÅSEN. SORTERA DINA MATRESTER MED GRÖNA PÅSEN. MED GRÖNA PÅSEN BLIR DINA MATRESTER BIOGAS SÅ HÄR GÅR DET TILL 2. Visste du att nästan hälften av alla sopor du slänger i soptunnan är matrester? Det kan vara matrester

Läs mer

R e n l u f t t i l l l ä g r e ko s t n a d

R e n l u f t t i l l l ä g r e ko s t n a d R e n l u f t t i l l l ä g r e ko s t n a d Camfil Farr Segmentbroschyr LC C L iv s cy ke l ko s t n a d Camfil Farr clean air solutions ko s t n a d e n f ö r re n l u f t filtret är den enda komponent

Läs mer

Avfallsutredningen och svenskarnas syn på tidningsåtervinning

Avfallsutredningen och svenskarnas syn på tidningsåtervinning Avfallsutredningen och svenskarnas syn på tidningsåtervinning PappersKretsen FÖRORD Sverige har ett av världens bäst fungerande system för återvinning av tidningar och andra trycksaker. 91 procent av alla

Läs mer

BLAST-serien. Den nya generationen blästerskåp

BLAST-serien. Den nya generationen blästerskåp BLAST-serien Den nya generationen blästerskåp Den nya generationen blästerskåp i BLAST-serien kan kombineras och utformas som man önskar. Man kan sätta upp skåpet på väggen eller placera det på en ställning

Läs mer

R I FRAMTIDENS LAGER

R I FRAMTIDENS LAGER R I FRAMTIDENS LAGER HYGIEN Hygienområdet hamnar inte bara påtagligt och alltmer i kundernas fokus, det är också en av de aktiviteter som förbrukar flest resurser när lagret är omodernt inrett. TONON HYLLSYSTEM

Läs mer

Produkten ska vara enkel att förstå och använda. Viktigt är att produkten kan förvaras på ett säkert och praktiskt sätt.

Produkten ska vara enkel att förstå och använda. Viktigt är att produkten kan förvaras på ett säkert och praktiskt sätt. Inlämning steg 2 2.1 Beställaren vill lansera produkten som effektiv, praktisk, miljövänlig och framför allt ergonomisk. En analys av produktens livscykel har gjort. Livscykeln har delats in i olika steg

Läs mer

TurboSwing Överlägset hög och konstant fettavskiljning vid variabla flöden

TurboSwing Överlägset hög och konstant fettavskiljning vid variabla flöden TurboSwing Överlägset hög och konstant fettavskiljning vid variabla flöden En fettavskiljningsgrad långt högre än andra filter på marknaden kombinerat med enkelt underhåll gör TurboSwing till ett filter

Läs mer

CamCleaner luftrenare. CamCleaner luftrenare. Camfil Farr - clean air solutions

CamCleaner luftrenare. CamCleaner luftrenare. Camfil Farr - clean air solutions CamCleaner luftrenare Camfil Farr Produkt broschyr CamCleaner luftrenare Camfil Farr - clean air solutions När du en gång andats riktigt ren luft, vill du inte andas något annat. På arbetsplatser idag

Läs mer

R I FRAMTIDENS LAGER

R I FRAMTIDENS LAGER R I FRAMTIDENS LAGER HYGIEN Hygienområdet hamnar inte bara påtagligt och alltmer i kundernas fokus, det är också en av de aktiviteter som förbrukar flest resurser när lagret är omodernt inrett. TONON HYLLSYSTEM

Läs mer

Bufab Lann är specialister inom skärande bearbetning med tillverkning av svarvade komponenter sedan 40-talet.

Bufab Lann är specialister inom skärande bearbetning med tillverkning av svarvade komponenter sedan 40-talet. Bufab Lann är specialister inom skärande bearbetning med tillverkning av svarvade komponenter sedan 40-talet. Small components. Big business. På 40-talet var Bufab Lann en liten men gedigen svarvarverkstad.

Läs mer

ENERGIKLASSIFICERING FÖR ALLMÄNVENTILATION LUFTFILTER baserad på standarden EN ISO 16890

ENERGIKLASSIFICERING FÖR ALLMÄNVENTILATION LUFTFILTER baserad på standarden EN ISO 16890 ENERGIKLASSIFICERING FÖR ALLMÄNVENTILATION LUFTFILTER baserad på standarden EN ISO 16890 EUROVENT ENERGI-OCH EFFEKTIVITETSKLASSIFICERING BASERAD PÅ EN ISO 16890 SPARA ENERGI, PENGAR OCH VÅR PLANET Använda

Läs mer

INTERNATIONELL STANDARD ISO 16890

INTERNATIONELL STANDARD ISO 16890 INTERNATIONELL STANDARD ISO 16890 För råd och information om den nya standarden, eller hjälp vid val av filter, kontakta Resema. KÖPENHAMN - Försäljning MALMÖ - Tillverkning - Försäljning - Hämtlager =

Läs mer

Användarhandledning Stege Lars , och

Användarhandledning Stege Lars , och Användarhandledning Stege Lars 160-00102-00, 160-00102-01 och 160-00102-02 2009-0068 utgåva 1 Tel +46-8-594 Innehållsförteckning 1. Rini Stege 160-00102-00/-01/-02... 3 2. Registrering... 3 3. Viktigt

Läs mer

KRETSLOPP FÖR ÅTERVINNINGSPROCESSER

KRETSLOPP FÖR ÅTERVINNINGSPROCESSER KRETSLOPP FÖR ÅTERVINNINGSPROCESSER Vad händer med all metall när vi har slängt det? Lär er mer om metall genom att läsa sagan Metallika följer metallens väg! där barnen tillsammans med Metallika får följa

Läs mer

Dags att byta port? Allt du behöver veta när du funderar på att byta! Vi gör det lätt.

Dags att byta port? Allt du behöver veta när du funderar på att byta! Vi gör det lätt. Dags att byta port? Allt du behöver veta när du funderar på att byta! Vi gör det lätt. Välj en leverantör som passar dig Det kan vara viktigare än du tror! Hur mår din port? Kanske är det uppenbart dags

Läs mer

SAVE ger utmärkt inomhusklimat och sparar energi

SAVE ger utmärkt inomhusklimat och sparar energi Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdistributionsprodukter Brandsäkerhet Luftkonditionering Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar SAVE ger utmärkt inomhusklimat och sparar energi 2 Ren, frisk luft

Läs mer

DC AirCube. Absolut dammfritt sedan 1972. DC AirCube luftrenarna som tar hand om det farliga luftburna dammet innan det hamnar i dina lungor.

DC AirCube. Absolut dammfritt sedan 1972. DC AirCube luftrenarna som tar hand om det farliga luftburna dammet innan det hamnar i dina lungor. Absolut dammfritt sedan 1972. HEPA H13-filter Energisnål ECO-fläkt Enkla filterbyten DC AirCube DC AirCube luftrenarna som tar hand om det farliga luftburna dammet innan det hamnar i dina lungor. Ingen

Läs mer

Prova, titta och lär med kunskapsbanken

Prova, titta och lär med kunskapsbanken SID 1/8 OM PANTRESAN Jobba med pantresan När ni registrerar klassen får ni tillgång till sex spännande avsnitt av äventyret Pantresan som väcker lust och nyfikenhet kring begrepp som energi, hållbarhet

Läs mer

SORTERA DINA MATRESTER MED GRÖNA PÅSEN.

SORTERA DINA MATRESTER MED GRÖNA PÅSEN. SORTERA DINA MATRESTER MED GRÖNA PÅSEN. MED GRÖNA PÅSEN BLIR DINA MATRESTER BIOGAS Visste du att nästan hälften av alla sopor du slänger i soptunnan är matrester? Det kan vara matrester som blivit kvar

Läs mer

Vill du veta mer? www.briggsandstratton.se 08-449 56 30 info.se@basco.com Box 6057, 141 06 Kungens Kurva

Vill du veta mer? www.briggsandstratton.se 08-449 56 30 info.se@basco.com Box 6057, 141 06 Kungens Kurva Vill du veta mer? www.briggsandstratton.se 08-449 56 30 info.se@basco.com Box 6057, 141 06 Kungens Kurva och 7 sanningar Vad vet du om gräsklippning, motorer och deras påverkan på miljön? I över 100 år

Läs mer

Taking small steps together, always ahead, towards a better world. Scandmist MA. Oljerök-/oljedimavskiljare

Taking small steps together, always ahead, towards a better world. Scandmist MA. Oljerök-/oljedimavskiljare Taking small steps together, always ahead, towards a better world Oljerök-/oljedimavskiljare Oljerök-/oljedimavskiljare Branscher Ren lft Kraftprodktion Ren rm Indstri Nyckelfaktorer En helt ny generation

Läs mer

GDM. Nyckelfaktorer. Filterskåp

GDM. Nyckelfaktorer. Filterskåp GDM Filterskåp GDM Filterskåp Branscher Ren lft Kraftprodktion Ren rm ndstri Nyckelfaktorer Modlppbyggt filterskåp ger ett robst och kraftigt filterskåp som äranvändbart i både nyinstallation och ombyggnad.

Läs mer

Hur vet du när det är dags att byta filter?

Hur vet du när det är dags att byta filter? Hur vet du när det är dags att byta filter? Grannarna klagar Bilarna på gatan är smutsiga Svart snor när jag snyter mig För dålig utsugningskapacitet D f K lu fa ra en så bi Dags att byta filterslangar

Läs mer

NYA BENÄMNINGAR I SAMBAND MED ISO 16890

NYA BENÄMNINGAR I SAMBAND MED ISO 16890 NYA BENÄMNINGAR I SAMBAND MED För råd och information om den nya standarden eller hjälp vid val av filter, kontakta Resema. KÖPENHAMN - Försäljning MALMÖ - Tillverkning - Försäljning - Hämtlager = Hämtlager

Läs mer

ABC EFFEKTKÅPA. Produktblad STORKÖKSKÅPA KÖK

ABC EFFEKTKÅPA. Produktblad STORKÖKSKÅPA KÖK ABC EFFEKTKÅPA STORKÖKSKÅPA KÖK 08-0 Produktblad ABC Ventilationsprodukter AB Tel: 0-9 08 80 www.abcvent.se ABC EFFEKTKÅPA STORKÖKSKÅPA KÖK HT Nyhet! VHT - med rak Modell för allmän ventilation finns nu

Läs mer

ECUline. Tel edeco.se

ECUline. Tel edeco.se ECUline 2019 Tel 054-55 80 00 Kvalitet från ledande tillverkare MILLER GmbH. En av Europas bästa och största tillverkare av hårdmetallborr Tillverkning sker i de senaste och bästa CNC verktygsslipmaskiner

Läs mer

Är bergvärme något för mig? Det här behöver du veta innan du bestämmer dig.

Är bergvärme något för mig? Det här behöver du veta innan du bestämmer dig. Är bergvärme något för mig? Det här behöver du veta innan du bestämmer dig. Att installera i bergvärme är en stor och bra affär både för plånboken och miljön, oavsett om du är på jakt efter ett nytt värmesystem

Läs mer

Stadens utveckling och Grön IT

Stadens utveckling och Grön IT Vi lever, arbetar, reser, transporterar saker, handlar och kommunicerar. För utvecklingen av den hållbara staden fyller smarta IT-lösningar en viktig funktion. Stadens utveckling och Grön IT Malmö en Green

Läs mer

10 % Överlägsen systemeffektivitet Ett nytt sätt att minska kostnaderna Micro Plate -värmeväxlare för värmesystem. mphe.danfoss.

10 % Överlägsen systemeffektivitet Ett nytt sätt att minska kostnaderna Micro Plate -värmeväxlare för värmesystem. mphe.danfoss. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Överlägsen systemeffektivitet Ett nytt sätt att minska kostnaderna Micro Plate -värmeväxlare för värmesystem 10 % Bättre värmeöverföring Tack vare en innovativ plåtkonstruktion

Läs mer

Om oss. Vi har verkat i polyetenbranschen sedan slutet av nittiotalet.

Om oss. Vi har verkat i polyetenbranschen sedan slutet av nittiotalet. produktkatalog Om oss Vi har verkat i polyetenbranschen sedan slutet av nittiotalet. Företaget växer för varje år och har samlat på oss en specialkunskap om polyetenprodukter som få konkurrenter kan matcha.

Läs mer

AFFÄRSPLAN - DON T WASTE

AFFÄRSPLAN - DON T WASTE Grupp 16 AFFÄRSPLAN - DON T WASTE Innovation Camp 2016 Tova Lind Cornelia Wårhem Robin Petersson Saad Ali Innehållsförteckning AFFÄRSPLAN - DON T WASTE 1 Affärsidé 3 Bakgrund och vision 3 Hur fungerar

Läs mer

ABC PFS PLANFILTERSKÅP Produktblad Miljö

ABC PFS PLANFILTERSKÅP Produktblad Miljö ABC PFS PLANFILTERSKÅP 05-09 Produktblad Miljö ABC Ventilationsprodukter AB Tel: 033-9 08 80 www.abcvent.se PLANFILTERSKÅP ABC PFS PLANFILTERSKÅP OBS! ABC-FR Filterram ingår ej. Planfilter Panelfilter

Läs mer

Ingvar Ingrids AB Lekomberg Grangärdevägen 61 771 92 LUDVIKA Sweden. Tel 0240 39225 Fax 0240 39568 info@ingrids.se www.ingrids.se

Ingvar Ingrids AB Lekomberg Grangärdevägen 61 771 92 LUDVIKA Sweden. Tel 0240 39225 Fax 0240 39568 info@ingrids.se www.ingrids.se Ingvar Ingrids AB Lekomberg Grangärdevägen 61 771 92 LUDVIKA Sweden Tel 0240 39225 Fax 0240 39568 info@ingrids.se www.ingrids.se Ingvar Ingrids AB Lekomberg Grangärdevägen 61 771 92 LUDVIKA Sweden Tel

Läs mer

Kolfilterfläktar som är bättre än kolfilterfläktar.

Kolfilterfläktar som är bättre än kolfilterfläktar. Kolfilterfläktar som är bättre än kolfilterfläktar. Kolfilterfläktar gillar inredning. Med en kolfilterfläkt har du obegränsade möjligheter att inreda ditt kök. Du slipper anpassa dig efter befintliga

Läs mer

Företagspresentation. ThyssenKrupp Materials Sverige

Företagspresentation. ThyssenKrupp Materials Sverige Företagspresentation ThyssenKrupp Materials Sverige Innehåll Litet företag, stora muskler Litet företag stora muskler 3 Branschens ledande serviceföretag 4 Kunskapsledare det tjänar du på 6 Sverigebäst

Läs mer

Filtac AB grundades 1982 i Göteborg. Allt sedan dess har vi specialiserat oss på filtrering,

Filtac AB grundades 1982 i Göteborg. Allt sedan dess har vi specialiserat oss på filtrering, Marin FILTAC Filtac AB grundades 1982 i Göteborg. Allt sedan dess har vi specialiserat oss på filtrering, industriell ventilation och renrumsteknik. Vårt koncept är att erbjuda designade och skräddarsydda

Läs mer

PRODUKTKATALOG. Din rådgivare för optimal luftfiltrering

PRODUKTKATALOG. Din rådgivare för optimal luftfiltrering PRODUKTKATALOG Din rådgivare för optimal luftfiltrering 1 RESEMA LUFTFILTER Resema Luftfilter är ett familjeföretag beläget i Tranås på Småländska höglandet. Företaget har nära 50 års erfarenhet vad gäller

Läs mer

ENERGIASPEKTER & EFFEKTIV FILTRERING

ENERGIASPEKTER & EFFEKTIV FILTRERING ENERGIASPEKTER & EFFEKTIV FILTRERING ENERGIBERÄKNING ENLIGT EUROVENT 4/21-2015 Eurovent 4/21-2015 specificerar en beräkningsmodell för energiklassificering av luftfilter, rankat från A+ till E där A+ motsvarar

Läs mer

Canons program för återvinning av tonerkassetter

Canons program för återvinning av tonerkassetter Canons program för återvinning av tonerkassetter Först i världen med att tillverka och dessutom återvinna tonerkassetter År 1982 tillverkade Canon som första företag tonerkassetter med allt-i-ett för personkopiatorer.

Läs mer

RubberShell Självhäftande gummiduk

RubberShell Självhäftande gummiduk RubberShell Självhäftande gummiduk RubberShell Ny teknologi för snabbare, enklare och säkrare tätning av byggnader. RubberShell är en nyutvecklad, kraftfull och självhäftande gummiduk i EPDM för byggnaders

Läs mer

Nu presenterar vi ett nytt sätt att jämföra luftfilter:

Nu presenterar vi ett nytt sätt att jämföra luftfilter: Nu presenterar vi ett nytt sätt att jämföra luftfilter: Vi har gjort det barnsligt enkelt att välja filter. Vår nya klassificering, Energy & Air Quality Rating, gör det enkelt att få ner energiförbrukningen.

Läs mer

REC Vent. plus. Ventilation och värme till nya och befintliga bostäder! Bra inomhusmiljö med hög energiåtervinning

REC Vent. plus. Ventilation och värme till nya och befintliga bostäder! Bra inomhusmiljö med hög energiåtervinning REC Vent plus Bra inomhusmiljö med hög energiåtervinning Ventilation och värme till nya och befintliga bostäder! REC Temovex REC har i mer än 50 år försett den svenska marknaden med ventilationsprodukter.

Läs mer

Julens gåvor 2014. Tel 020-55 44 20. www.fruktbudet.se

Julens gåvor 2014. Tel 020-55 44 20. www.fruktbudet.se Julens gåvor 2014 Tel 020-55 44 20 www.fruktbudet.se BESTÄLL IDAG OCH SLIPP ALL STRESS, VI LEVERERAR FINA GÅVOR TILL RÄTT ADRESS Tro det eller ej, men det har blivit dags att beställa julens gåvor! Här

Läs mer

Stadens utveckling och Grön IT

Stadens utveckling och Grön IT Vi lever, arbetar, reser, transporterar saker, handlar och kommunicerar. För utvecklingen av den hållbara staden fyller smarta IT-lösningar en viktig funktion. Stadens utveckling och Grön IT Malmö en Green

Läs mer

KRETSLOPP FÖR ÅTERVINNINGSPROCESSER

KRETSLOPP FÖR ÅTERVINNINGSPROCESSER KRETSLOPP FÖR ÅTERVINNINGSPROCESSER Vad händer med det alla glasförpackningar när vi har slängt det? Lär er mer om ofärgade och färgade glasförpackningarna genom att läsa sagan Glas-Klara & Glasmo följer

Läs mer

LUFTFILTER. Din rådgivare för optimal luftfiltrering

LUFTFILTER. Din rådgivare för optimal luftfiltrering LUFTFILTER Din rådgivare för optimal luftfiltrering 1 RESEMA LUFTFILTER Resema Luftfilter är ett familjeföretag beläget i Tranås på Småländska höglandet. Företaget har mer än 40 års erfarenhet vad gäller

Läs mer

komfortventilation Översiktsbroschyr Komfortventilation Camfil clean air solutions

komfortventilation Översiktsbroschyr Komfortventilation Camfil clean air solutions komfortventilation Camfil Översiktsbroschyr Komfortventilation Camfil clean air solutions camfil världsledaren inom renluftsteknik och tillverkning av luftfilter Vår koncern finns representerad med dotterbolag

Läs mer

Om oss. Mission: Att vara en rationell producent och helhetsleverantör av

Om oss. Mission: Att vara en rationell producent och helhetsleverantör av produktkatalog Om oss Vi har verkat i polyetenbranschen i snart 15 år. Företaget växer för varje år och har samlat på oss en specialkunskap om polyetenprodukter som få konkurrenter kan matcha. Vårt breda

Läs mer

Luftreningssystem. Tysta och effektiva luftreningslösningar med den lägsta möjliga energiförbrukningen. Healthier homes since

Luftreningssystem. Tysta och effektiva luftreningslösningar med den lägsta möjliga energiförbrukningen. Healthier homes since Luftreningssystem Tysta och effektiva luftreningslösningar med den lägsta möjliga energiförbrukningen. Healthier homes since 1970. www.woods.se Hotel Caféer & barer Wood s inbyggda luftrenare Wood s inbyggda

Läs mer

Leadership in Filtration. ISO En guide till den nya standarden för luftfiltrering.

Leadership in Filtration. ISO En guide till den nya standarden för luftfiltrering. Leadership in Filtration ISO 16890 En guide till den nya standarden för luftfiltrering. ISO 16890 Den nya standarden för klassificering av luftfilter. Partiklar finns i många olika storlekar många är osynliga

Läs mer

Vi hjälper dig att ta producentansvaret för förpackningar Det tjänar både du och miljön på

Vi hjälper dig att ta producentansvaret för förpackningar Det tjänar både du och miljön på En del av Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) Vi hjälper dig att ta producentansvaret för förpackningar Det tjänar både du och miljön på Vi i Sverige återvinner ca 816 000 ton förpackningar varje

Läs mer

Omtanke varje dag vi gör din vardag bekväm och enkel

Omtanke varje dag vi gör din vardag bekväm och enkel Omtanke varje dag vi gör din vardag bekväm och enkel Pålitlighet, effektivitet och uthållighet, tre för oss viktiga kärnvärden som visar vad vi står för. Vår viktigaste uppgift är att driva utvecklingen

Läs mer

DC2900. Absolut dammfritt sedan 1972. Nya DC2900-40 års erfarenhet och kunnande paketerat i en kraftfull, effektiv och lätthanterlig maskin.

DC2900. Absolut dammfritt sedan 1972. Nya DC2900-40 års erfarenhet och kunnande paketerat i en kraftfull, effektiv och lätthanterlig maskin. Absolut dammfritt sedan 1972. Marknadens bästa filter för dina lungors skull. Marknadens lättaste maskin i sin klass. Helt ny säck för dammfria säckbyten. DC2900 Nya DC2900-40 års erfarenhet och kunnande

Läs mer