Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, onsdagen den 14 september 2016, kl Lunch

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, onsdagen den 14 september 2016, kl Lunch"

Transkript

1 (28) Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, onsdagen den 14 september 2016, kl Lunch Beslutande Britt-Louise Eriksson (s) ordförande Simon Karström (c) Annethe Nilsson (v), Camilla Olsson (m) Thomas Hedman (s) Caroline Löfström (c) Joakim Olsson (s), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Lars Johansson, förvaltningschef Gudrun Lycksell, sekreterare Håkan Ahlman, ekonomichef Evelina Råberg, ekonom Anders Wikström, förskolechef Susanne Nilsson, rektor Birgita Sigfridsson, revisionen Rune Johansson, revisionen Utses att justera Simon Karström Plats och tid Kommunkontoret måndagen den 19 september 2016, kl Sekreterare Gudrun Lycksell Paragrafer Ordförande Britt-Louise Eriksson Simon Karström Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Sammanträdesdatum Anslaget sätts upp Förvaring av protokollet Kommunkontoret Anslaget tas ner Underskrift... Gudrun Lycksell

2 (28) Innehållsförteckning Flytt av arbetsutskottets sammanträde... 3 Ekonomisk uppföljning Budgetprocess Taxor och avgifter för barn- och utbildningsnämnden Redovisning av antalet barn och platser inom barnomsorg och fritidshem... 8 Information om projektet fjärrundervisning... 9 IT-satsning en till en Svar på skrivelse gällande inrättande av en personalpool inom barn- och utbildningsförvaltningen Ansökan om utökning av antal platser på en av kommunens fristående förskolor Behovet av framtagande av riktlinjer för internhyra i Vindelns kommun Skolskjutsreglemente i Vindelns kommun Redovisning av kostnader för mellanmål för elever i grundskolan Kostpolicy för barn- och utbildningsnämnden Revidering av barn- och utbildningsnämndens årshjul Information om bemanningsläget inför höstterminen Information om flyktingsituationen Förvaltningschefen informerar Delegationsbeslut Meddelanden Meddelanden Kurs- och konferensinbjudan... 28

3 (28) 54 Dnr B Flytt av arbetsutskottets sammanträde s arbetsutskotts sammanträde den 21 september 2016 behöver flyttas till ett senare datum. Förvaltningschef Lars Johanssons förslag till beslut s arbetsutskotts sammanträde, torsdagen den 21 september 2016, flyttas fram till torsdagen den 29 september s beslut s arbetsutskotts sammanträde, torsdagen den 21 september 2016, flyttas fram till torsdagen den 29 september 2016.

4 (28) 55 Dnr B Ekonomisk uppföljning 2016 På barn- och utbildningsnämndens sammanträde den 14 september 2016 informerar ekonomichef Håkan Ahlman, ekonom Evelina Råberg och förvaltningschef Lars Johansson om barn och utbildningsnämndens ekonomiska prognos per den 31 augusti Prognosen för barn- och utbildningsnämnden per den 31 augusti 2016 visar på en prognostiserad avvikelse mot budget på helår på tkr. s arbetsutskott beslutade den 9 juni 2016, 31, att uppdra till förvaltningschef Lars Johansson att redovisa varför antalet elevassistenter ökat under vårterminen På barn- och utbildningsnämndens sammanträde den 14 september 2016 redovisar förvaltningschef Lars Johansson uppdraget. Beslutsunderlag - Prognos barn- och utbildningsnämnden per den 31 augusti, Beslut barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott den 24 augusti 2016, 44. s beslut Informationen är delgiven.

5 (28) 56 Dnr B Budgetprocess 2017 Kommunfullmäktige beslutade den 18 april 2016, 31, att fastställa budgetramar för Vindelns kommuns styrelser och nämnder för verksamhetsåret På barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts sammanträde den 24 augusti 2016 informerade förvaltningschef Lars Johansson om det aktuella arbetet med framtagandet av förslaget till detaljbudget för barn- och utbildningsnämnden På sammanträdet informerade även ekonomichef Håkan Ahlman om den senaste skatteprognosen från Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Skatteprognosen redovisar sänkta skatteintäkter för kommuner och landsting. För Vindelns kommun prognostiserar SKL att skatteintäkterna år 2016 kommer att minska med cirka -1,3 mkr och år 2017 med cirka -3,3 mkr jämfört med föregående skatteprognos från den 17 juni På barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts sammanträde den 24 augusti fick förvaltningschefen Lars Johansson i uppdrag att fortsätta arbetet med framtagandet av förslaget till detaljbudget. Förvaltningschef Lars Johansson fick även i uppdrag att ta fram ytterligare förslag på potentiella förändringar i förslaget till detaljbudget. Förslagen syftar till att ge nämnden olika alternativ för att få detaljbudgeten 2017 i balans. På barn- och utbildningsnämndens sammanträde den 14 september 2016 går ekonomichef Håkan Ahlman igenom nuläget för budget Förvaltningschef Lars Johansson informerar om budgetprocessen kopplat till uppdraget från barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts sammanträde den 24 augusti Beslutsunderlag - Budget 2017, Lars Johansson, arbetsmaterial den 8 september Beslut barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott den 24 augusti 2016, Beslut kommunstyrelsen den 14 juni 2016, Beslut kommunfullmäktige den 18 april 2016, 31.

6 (28) s beslut Förvaltningschef Lars Johansson får i uppdrag att fortsätta med budgetarbetet Om ramförändringar uppstår tillsätts en arbetsgrupp bestående av arbetsutskottet och förvaltningschef. Arbetsgruppens uppgift blir att bistå i det pågående budgetarbetet. I övrigt är informationen delgiven.

7 (28) 57 Dnr B Taxor och avgifter för barn- och utbildningsnämnden 2017 Förvaltningschef Lars Johansson informerar om förslaget till taxa för barnoch utbildningsnämnden På barn- och utbildningsnämndens sammanträde den 14 september 2016, redovisar förskolechef Anders Wikström barnomsorgens maxtaxa och utredning över användandet av lovfritids i Vindelns kommun samt vilken administration som krävs för att erbjuda lovfritids i kommunen. Beslutsunderlag - Förslag till barn- och utbildningsnämndens taxor 2017, daterad den 17 augusti Förslag till barn- och utbildningsnämndens taxor 2017, uppdaterad den 12 september Sammanställning musikskoleavgifter andra kommuner, Lars Johansson, den 7 september Utvärdering av lovfritids, Anders Wikström, den 8 september s beslut föreslår kommunstyrelsen och kommunfullmäktige att anta förslaget till taxor för musikskolan och lovfritids för barn- och utbildningsnämnden Taxorna börjar gälla den 1 januari 2017.

8 (28) 58 Dnr B Avstämning av antalet barn och platser inom barnomsorg och fritidshem På barn- och utbildningsnämndens sammanträde den 14 september 2016 redovisar förskolechef Anders Wikström antalet barn och platser inom barnomsorg och fritidshem. Beslutsunderlag - Antalet inskrivna barn per månad Antalet barn placerade i heltidsplatser s beslut Informationen är delgiven.

9 (28) 59 Dnr B Information om projektet fjärrundervisning har den 17 mars 2016, 24, beslutat att delta i projektet fjärrundervisning och avsatt 200 tkr från barn- och utbildningsnämndens konto för oförutsedda utgifter för att medfinansiera projektet. På barn- och utbildningsnämndens sammanträde den 14 september 2016 informerar rektor Susanne Nilsson och förvaltningschef Lars Johansson om aktuellt arbete i projektet. Projektet är planerat att sätta igång under hösten Beslutsunderlag - Beslut barn- och utbildningsnämnden den 17 mars 2016, 24. s beslut Informationen är delgiven.

10 (28) 60 Dnr B IT-satsning en till en beslutade den 12 maj 2016, 36, att avsätta medel för att genomföra IT-satsningen, en till en. IT-satsningen uppgår till en kostnad motsvarande 684 tkr och belastar barn- och utbildningsnämndens konto för oförutsedda utgifter. Nämnden beslutade också att Renforsskolan är den skola som satsningen inleds på först. På barn- och utbildningsnämndens sammanträde den 14 september 2016 informerar rektor Susanne Nilsson om arbetet med projektet, en till en. Beslutsunderlag - Beslut barn- och utbildningsnämnden den 12 maj 2016, 36. s beslut Informationen är delgiven.

11 (28) 61 Dnr B Svar på skrivelse gällande inrättande av en personalpool inom barnoch utbildningsförvaltningen Den 11 maj 2016 inkom fackförbundet Kommunal med en skrivelse till barnoch utbildningsnämnden. I skrivelsen föreslår fackförbundet att barn- och utbildningsnämnden utreder möjligheten att upprätta en gemensam personal- eller vikariepool inom förvaltningen. På barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts sammanträde den 24 augusti 2016 redovisar förvaltningschef Lars Johansson förslaget till svar på Kommunals skrivelse. Arbetsutskottets förslag till barn- och utbildningsnämnden ställer sig bakom förslaget till svar på skrivelse till Kommunal och uppdrar till förvaltningschef Lars Johansson att översända svaret till fackförbundet Kommunal. Beslutsunderlag - Förslag på svar på skrivelse till kommunal, den 22 juni Beslut barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott, den 9 juni Skrivelse från kommunal, den 11 maj s beslut ställer sig bakom förslaget till svar på skrivelse till Kommunal och uppdrar till förvaltningschef Lars Johansson att översända svaret till fackförbundet Kommunal.

12 (28) 62 Dnr B Ansökan om utökning av antal platser på en av kommunens fristående förskolor Fristående förskolan Glader inkom den 4 augusti 2016 med en ansökan om att utöka sin nuvarande verksamhet till totalt 25 heltidsplatser. Idag har förskolan beslut på 20 heltidsplatser. Ansökan omfattar barn i förskoleålder 1-6 år. Arbetsutskottets förslag till barn- och utbildningsnämnden Fristående förskolan Gladers ansökan om utökning med 5 platser tillstyrks. Detta innebär en ökning av heltidsplatser på den fristående förskolan Glader från 20 till 25 platser heltidsplatser. Beslutsunderlag - Ansökan om utökning av antalet platser i förskolan, den 4 augusti Tjänsteskrivelse, Anders Wikström, den 17 augusti Beslut barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott den 24 augusti 2016, 54. s beslut Fristående förskolan Gladers ansökan om utökning med 5 platser tillstyrks. Detta innebär en ökning av heltidsplatser på den fristående förskolan Glader från 20 till 25 platser heltidsplatser.

13 (28) 63 Dnr B Behovet av framtagande av riktlinjer för internhyra i Vindelns kommun År 2016 beslutade kommunfullmäktige i Vindelns kommun att införa interhyra för lokalkostnader inom Vindelns kommuns organisation. Samtliga nämnder och styrelser fick därmed bära kostnaderna för samtliga av sina verksamheters lokaler. Innan kommunfullmäktige beslutade om införandet av lokalhyra inkom barn- och utbildningsnämnden med ett yttrande över förslaget. Barn- och utbildningsnämnden framförde i sitt yttrande att nämnden ställde sig positiva till förslaget till införandet av internhyra under förutsättning att tydliga riktlinjer utarbetas. På barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts sammanträde den 24 augusti 2016 diskuterar arbetsutskottet införandet av internhyra i Vindelns kommun. Arbetsutskottets förslag till barn- och utbildningsnämnden framförde i sitt yttrande inför kommunfullmäktiges beslut om införandet av internhyra att nämnden ställde sig positiv till förslaget gällande internhyra under förutsättning att en tydlig gränsdragningslista togs fram samt att riktlinjer utarbetades. Införandet av internhyra beslutades om i februari 2016 och ännu har inget förslag till riktlinjer presenterats. ställer sig därför kritiska till införandet av internhyran i Vindelns kommun. vill därför framföra till kommunstyrelsen behovet av att Vindelns kommun snarast vidtar åtgärder för att ta fram riktlinjer för internhyran i Vindelns kommun. Beslutsunderlag - Beslut barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott den 24 augusti 2016, Beslut kommunfullmäktige, den 22 februari 2016, 6. - Beslut barn- och utbildningsnämnden, den 17 februari 2016, 1.

14 (28) s beslut framförde i sitt yttrande inför kommunfullmäktiges beslut om införandet av internhyra att nämnden ställde sig positiv till förslaget gällande internhyra under förutsättning att en tydlig gränsdragningslista togs fram samt att riktlinjer utarbetades. Införandet av internhyra beslutades om i februari 2016 och ännu har inget förslag till riktlinjer presenterats. ställer sig därför kritiska till införandet av internhyran i Vindelns kommun. vill därför framföra till kommunstyrelsen behovet av att Vindelns kommun snarast vidtar åtgärder för att ta fram riktlinjer för internhyran i Vindelns kommun.

15 (28) 64 Dnr B Skolskjutsreglemente i Vindelns kommun Vindelns kommun har antagna skolupptagningsområden och regler kring skolskjuts. Reglerna och upptagningsområdena är i behov av revidering. Barn- och utbildningsförvaltningen i Vindelns kommun har tagit fram ett förslag till ett skolskjutsreglemente för Vindelns kommun. Beslutsunderlag - Beslut barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott den 24 augusti 2016, Förslag till skolskjutsreglemente i Vindelns kommun, den 8 september s beslut godkänner förslaget till skolskjutsreglemente i Vindelns kommun med vissa redaktionella förändringar.

16 (28) 65 Dnr B Redovisning av kostnader för mellanmål för elever i grundskolan Kökschef Anna Andersson har tillsammans med företaget Grönsaksfabriken, som är Vindelns kommuns leverantör av frukt och grönt räknat ut ett genomsnittspris på en frukt per dag till eleverna. Utredningen innefattar alla skolor i kommunen, från förskola till språkintro. Kökschef Anna Andersson har även varit i kontakt med kranskommunerna. I dagsläget erbjuder ingen av kranskommunerna en frukt till sina elever eleverna. Prisförslag: I prisförslaget ingår endast en frukt per dag till eleverna. Arbetstiden för beställning och hantering av frukten ingår inte. Summa: kr/skolår. Budgetpåverkan: Förvaltningens bedömning är att kostnaden för en frukt per dag till eleverna inte inryms inom nuvarande budget för verksamhetsåret 2016 om det prognostiserade överskottet ska kvarstå vid årets slut. Inför budgetåret 2017 finns inga medel avsatta för att finansiera denna kostnad. Beslutsunderlag - Beslut barn- och utbildningsnämnden den 12 maj 2016, Tjänsteskrivelse, Anna Andersson, den 11 maj s beslut Ärendet återremitteras. Kökschef Marie Gustafsson får i uppdrag att räkna på kostnaden på andra alternativa mellanmål.

17 (28) 66 Dnr B Kostpolicy för barn- och utbildningsnämnden uppdrog den 17 februari 2016, 6, till kökschef Anna Andersson att ta fram ett förslag till riktlinjer för inköp av närodlad och ekologisk mat inom barn- och utbildningsnämnden i Vindelns kommun. Uppdraget skulle redovisas under våren På barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott sammanträde den 9 juni 2016, 33, redovisades ett förslag till kostpolicy. Arbetsutskottet beslutade då att ställa sig positiva till förslaget till kostpolicy men uppdrog till förvaltningschef Lars Johansson att utreda följande frågor: - Ekonomiska konsekvenserna av att öka andelen inköp av närproducerade livsmedel - Utreda hur stor andel halvfabrikat som används i kranskommunerna och om mål om andelen ekologiska livsmedel finns i kranskommunerna - Utreda vilka anpassningar som görs i dagsläget för att kunna erbjuda specialkost - Redovisa kostnaderna för att erbjuda vårdnadshavare att en gång per termin äta lunch på skolornas kök tillsammans med sina barn. Beslutsunderlag - Tjänsteskrivelse, Anna Andersson, den 30 augusti Förslag till kostpolicy för barn- och utbildningsnämnden den 3 juni Beslut barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts sammanträde den 9 juni 2016, 33. Förvaltningschef Lars Johanssons förslag till beslut beslutar att revidera nuvarande kostpolicy enligt följande: Vårdnadshavare erbjuds inte fri lunch en gång per termin i samband med besök i förskola eller skola. I övrigt godkänna upprättad kostpolicy. s beslut Ärendet återremitteras. vill få svar på råvarornas ursprungsmärkning.

18 (28) En delredovisning ska ske på barn- och utbildningsnämndens sammanträde den 13 oktober Beslut i frågan barn- och utbildningsnämnden under våren 2017.

19 (28) 67 Dnr B Revidering av barn- och utbildningsnämndens årshjul Förvaltningschef Lars Johansson informerar om att en revidering av årshjulet behöver göras. Beslutsunderlag - Årshjul för barn- och utbildningsnämnden, den 6 september s beslut godkänner upprättat förslag till årshjul för barn- och utbildningsnämnden, reviderat den 6 september 2016.

20 (28) 68 Dnr B Information om bemanningsläget inför höstterminen 2016 På barn- och utbildningsnämndens sammanträde den 14 september 2016 informerar förvaltningschef Lars Johansson om det aktuella bemanningsläget inom förvaltningen inför höstterminen Barn- och utbildningsförvaltningen har innan höstterminen 2016 haft tolv stycken tjänster utlysta. Förvaltningen har anställt 10 behöriga lärare och 2 obehöriga lärare. Rekrytering fortsätter dock för att säkerställa bemanningen och behörighetskraven inom förvaltningen. s beslut Informationen är delgiven.

21 (28) 69 Dnr B Information om flyktingsituationen På barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts sammanträde den 14 september 2016 informerar förvaltningschef Lars Johansson om den aktuella flyktingsituationen i Vindelns kommun. Förvaltningen arbetar i nuläget med att för att förbereda skolgången för sammanlagt 45 stycken nya elever som utifrån behov fördelas på förskoleklass, förberedelseklass och språkintroduktion, samt med bemanning gällande språkstödjare. s beslut Informationen är delgiven.

22 (28) 70 Dnr B Förvaltningschefen informerar Förvaltningschef Lars Johansson informerar om aktuella ärenden inom barn- och utbildningsförvaltningen. Statsbidrag Barn- och utbildningsförvaltningen har ansökt om statsbidrag för fritidshem och för lågstadiesatsningen. Lärarlönelyftet Arbete pågår gällande införandet av Lärarlönelyftet. Staten räknar ut en bidragsram som betalas ut till varje kommun. Lönelyftet kan endast betalas ut till legitimerade lärare och gäller utöver lönerevision. Regelverk för förskola och fritidshem På barn- och utbildningsnämndens sammanträde den 14 september 2016 redovisar förvaltningschef Lars Johansson om uppdraget med att ta fram förslag till revidering av regelverk för uppsägning av förskola och fritidshem. Skolskjutsärenden Förvaltningschef Lars Johansson informerar om aktuella skolskjutsärenden. Tvärålund Det sker en stabil ökning av antalet barn i förskolan i Tvärålund. Från årsskiftet 2017 finns ett behov av ytterligare lokaler. En översyn av lokalerna pågår. En referensgrupp har bildats för att diskutera lokalfrågan. Förste lärare Anställande av en förste lärare i No pågår. Språintroduktion Språkintroduktionen expanderar fortlöpande. Detta har medfört att omfördelning av lokalyta har genomförts med kort varsel. Detta har inneburit att Öppna förskolans verksamhet har flyttats. I dagsläget pågår utredning gällande Öppna förskolans verksamhet. Arbetsmiljöverket inspektion På Älvbrinkens skola och Renforsskolan pågår en inspektion av Arbetsmiljöverket. Checklista har skickats ut till rektorerna.

23 (28) s beslut Förvaltningschef Lars Johansson får i uppdrag att se över om en schemaändring kan lösa en samordning av lokaler i Tvärålund.

24 (28) 71 Delegationsbeslut 1 Dnr B Ansökan om skolskjuts för grundskoleelev med växelvis boende. 2 Dnr B Ansökan om skolskjuts för grundskoleelev med växelvis boende. 3 Dnr B Ansökan om skolskjuts för grundskoleelev med växelvis boende. 4 Dnr B Ansökan om skolskjuts för grundskoleelev med växelvis boende. 5 Dnr B Ansökan om skolskjuts för grundskoleelev med växelvis boende. 6 Dnr B Ansökan om skolskjuts för grundskoleelev med växelvis boende. 7 Dnr B Ansökan om skolskjuts för grundskoleelev med växelvis boende. 8 Dnr B Ansökan om skolskjuts för grundskoleelev med växelvis boende. 9 Dnr B Rekommendation om finansiering av samordnare för Vård- och omsorgscollege i Västerbotten under certifieringsperioden Dnr B Finansiering av projektet SUPER (Skolutveckling i praktiken på evidens av relevans). 11 Dnr B Ansökan om busskort. 12 Dnr B Justering av timplan på Renforsskolan.

25 (28) s beslut Delegationsbesluten är anmälda.

26 (28) 72 Meddelanden 1 Dnr B Beslut om registrering av livsmedelsverksamhet Brinken, skolläraren 2. 2 Dnr B Statsbidrag för handledare i läs- och skrivutveckling läsåret 2016/ Dnr B Ansökan om statsbidrag för karriärtjänster 2016/ Dnr B Ansökan om statsbidrag för mindre barngrupper i förskolan läsåret 2016/ Dnr B Ansökan om statsbidrag för lågstadiesatsningen bidragsperioden 2016/ Dnr B Ansökan om statsbidrag för fritidshemssatsningen bidragsperioden 2016/ Dnr B Avtal om interkommunal ersättning för elevers skolgång i Norsjö kommun. 8 Dnr B Avtal/överenskommelse med BUP (barn- och ungdomspsykiatriska kliniken). 9 Dnr B Kontroll av livsmedelsrapport, skolläraren 2, förskolan Växthuset. 10 Protokoll från Folkhälsorådet Dnr B Sveriges Kommuner och Landsting. Avtal om notkopiering inom de kommunala musik/kulturskolorna läsåret 2016/2017.

27 (28) Meddelanden 12 Dnr B Avtal om notkopiering inom de kommunala musik/kulturskolorna läsåret Sveriges Kommuner och Landsting, cirkulär 16: Dnr B Inkomna synpunkter på förändringar gällande Öppna förskolan. Svar på synpunkter från Anders Wikström och Lars Johansson den 7 september Dnr B Protokoll från barn- och utbildningsnämndens samverkan Dnr B Protokoll från barn- och utbildningsnämndens samverkan s beslut Meddelanden är delgivna.

28 (28) 73 Dnr B Kurs- och konferensinbjudan 1 Skolchefs- och presidiekonferens. Hotell Lappland Lycksele, fredagen den 30 september Extra Gymnasiekonferens. Hotell Lappland Lycksele, onsdagen den 20 oktober s beslut Ordförande, Britt-Louise Eriksson, deltar i Skolchefs- och presidiekonferens. Hotell Lappland Lycksele, fredagen den 30 september Vice ordförande, Simon Karström, deltar i Extra Gymnasiekonferens. Hotell Lappland Lycksele, onsdagen den 20 oktober 2016.

Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c)

Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c) 2016-03-17 1(14) Plats och tid Vindelns kommun, kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, torsdagen den 17 mars 2016, kl 08.30-14.40, lunch kl. 11.50-13.00 Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, torsdagen den 12 maj 2016, kl , lunch

Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, torsdagen den 12 maj 2016, kl , lunch 2016-05-12 1(23) Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, torsdagen den 12 maj 2016, kl 08 30-14 25, lunch 12 00-13 00. Beslutande Britt-Louise Eriksson (s) ordförande Simon Karström

Läs mer

Vindelns kommun, kommunhuset, stora sammanträdesrummet, den 17 februari 2016, kl , lunch kl

Vindelns kommun, kommunhuset, stora sammanträdesrummet, den 17 februari 2016, kl , lunch kl 2016-02-17 1(21) Plats och tid Vindelns kommun, kommunhuset, stora sammanträdesrummet, den 17 februari 2016, kl. 08.50-14.45, lunch kl. 12.00 13.00 Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, fredagen den 20 februari 2015, kl 08 30-15 10. Ajournering för lunch 12 10-13 00.

Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, fredagen den 20 februari 2015, kl 08 30-15 10. Ajournering för lunch 12 10-13 00. 2015-02-20 1(15) Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, fredagen den 20 februari 2015, kl 08 30-15 10. Ajournering för lunch 12 10-13 00. Beslutande Britt-Louise Eriksson (s) ordförande

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl , , lunch

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl , , lunch 2015-10-15 1(18) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl. 08.30 12.00, 13.00 14.30, lunch 12.00 13.00 Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s) Simon Karström,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet torsdagen den 16 april 2015, kl Ajournering för lunch

Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet torsdagen den 16 april 2015, kl Ajournering för lunch 2015-04-16 1(21) Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet torsdagen den 16 april 2015, kl 08 30-15 20. Ajournering för lunch 12 40-13 40. Beslutande Britt-Louise Eriksson (s) ordförande

Läs mer

Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, tosdagen den 10 september, kl , lunch kl

Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, tosdagen den 10 september, kl , lunch kl 2015-09-10 1(23) Plats och tid Beslutande Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, tosdagen den 10 september, kl. 08 30-15.30, lunch kl. 11.50 12.50 Britt-Louise Eriksson, ordförande (s) Thomas

Läs mer

Åke Strandgren (c) Jesper Arnfjell (kd) tjg ersättare Maria Svensson (s) Dan-Olov Andersson (s) tjg ersättare Elli-Marie Lundgren (m) tjg ersättare

Åke Strandgren (c) Jesper Arnfjell (kd) tjg ersättare Maria Svensson (s) Dan-Olov Andersson (s) tjg ersättare Elli-Marie Lundgren (m) tjg ersättare 2014-10-23 1(17) Plats och tid Kommunkontoret, Vindeln, stora sammanträdesrummet, torsdagen den 23 oktober 2014, kl 08 00-16 15. Ajournering för lunch 12 15-13 15. Beslutande Birgita Sigfridsson (c) ordförande

Läs mer

Lars Johansson, förvaltningschef Gudrun Lycksell, nämndssekreterare Håkan Ahlman, ekonomichef Anders Wikström, förskolechef ,

Lars Johansson, förvaltningschef Gudrun Lycksell, nämndssekreterare Håkan Ahlman, ekonomichef Anders Wikström, förskolechef , 2014-12-11 1(22) Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, torsdagen den 11 december 2014, kl 08 00-15 00. Ajournering för lunch 12 00-13 00. Beslutande Åsa Ahlberg Jonsson (m) ordförande

Läs mer

Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, Vindeln, torsdagen den 11 september, kl Ajournering för lunch

Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, Vindeln, torsdagen den 11 september, kl Ajournering för lunch 2014-09-11 1(30) Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, Vindeln, torsdagen den 11 september, kl 08 00-14 30. Ajournering för lunch 12 10-13 00. Birgita Sigfridsson (c) ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:15

Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:15 fe? Malung-Sälens kommun ft Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:15 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Lilian Olsson (S) Birgitta Örjas

Läs mer

Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-11:30

Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-11:30 o Malung-Sälens kommun Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-11:30 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 17.00-20.20 Beslutande Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Anne-Charlott Petersson sekreterare Helena Svensson, förvaltningschef Izabelle Sjöbäck, controller

Anne-Charlott Petersson sekreterare Helena Svensson, förvaltningschef Izabelle Sjöbäck, controller Sammanträdesprotokoll sid 1 (9) Plats och tid Utbildningsförvaltningen A-huset kl. 13.00 14.45 ande Lennart Andersson (S), ordf Lars-Göran Andersson (S) Stig Augustsson (S) tjänstgörande ersättare för

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(13)

Sammanträdesprotokoll 1(13) Sammanträdesprotokoll 1(13) Plats och tid ande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.30 18.20 Nancy Ibarra (V), ordförande Johanna Odö (S) Rickard Gillman (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(11)

Sammanträdesprotokoll 1(11) Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 17.10 Ulf Olofsson (S), ordförande Eva Andersson (S)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt Nilsson (S)

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt Nilsson (S) fe fl 5, Malung-Salens kommun Sammanträdesprotokoll 2018-08-20 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt

Läs mer

Tina Andersson (m) tjänstgörande Daniel Markstedt (s) tjänstgörande Annika Andersson (s) ej tjänstgörande

Tina Andersson (m) tjänstgörande Daniel Markstedt (s) tjänstgörande Annika Andersson (s) ej tjänstgörande 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 16.00-18.30 Beslutande Ledamöter Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Anna Moberg (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp) Birger

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 30 Godkännande av ärendelista... 41 31 Budget 2017... 42 32 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 43 33 Ansökan om bidrag för Miljö & Naturboken... 44 34 Hur blir

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Tapetsören, kl. 17.00-20.40 ande Kenth Wengholm (M) Ordförande Hans Dahm (S) Ann Ohlsson (F) Annika Singleton (KD) Annica Erikssen (S) Maria Sundqvist (S) Rebecka Stjärnås (V)

Läs mer

ID Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden

ID Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden ID Malung-Sälens kommun Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:30 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S) Lilian Olsson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 18.45 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2018-05-14 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-05-14 kl. 13:00-15:30 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund

Läs mer

A Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden

A Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden A Malung-Sälens kommun Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-11.30 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S) Lilian Olsson (S)

Läs mer

T/XCfXuufe* Ulla Matsson/ r

T/XCfXuufe* Ulla Matsson/ r o Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Stora sammanträdesrummet, kl. 09:00-14:30 Beslutande Sofia Söderström, ordförande (S) Lilian Olsson (S) Birgitta Örjas (S) Bengt Nilsson (S) Tomas

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-17.45 Beslutande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) ledamot Helene Svensson, (S) ledamot Pehr Magnusson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Beslutande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare Per-Eric Magnusson, kommunchef ...

Beslutande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare Per-Eric Magnusson, kommunchef ... 2015-06-22 1(8) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, måndagen den 22 juni 2015, kl. 08.00 09.30 Beslutande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Dan Oskarsson, (s) Marianne

Läs mer

Utbildningsnämnden (10)

Utbildningsnämnden (10) Utbildningsnämnden 2014-01-22 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 22 januari kl. 9.00 11.40 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl 2016-11-23 1(19) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-11-23 kl. 8.30 11.40 Paragrafer 131-138, 140-143, 145-146 ( 139 samt 144 justerades omedelbart och finns i separat protokoll) Utses att justera

Läs mer

Skolkansliet, kommunhuset, kl. 13:00-16:00. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C)

Skolkansliet, kommunhuset, kl. 13:00-16:00. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Malung-Sälens kommun 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, kommunhuset, kl. 13:00-16:00 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Övriga deltagande Kristina Lundberg,

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(16) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00 Beslutande Peter Åberg (S) ordförande Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD) Lilian Mörtsell

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden 1(12) Tid och plats 2016-06-02 - Skånes Fagerhultrummet i Kommunhuset kl. 13.30-17.00. Beslutande Theresa Lindahl (M) - ordförande Leif Svensson (S) - andre vice ordförande Anders Kristensson (M) - ledamot,

Läs mer

Utbildningsnämnden (10)

Utbildningsnämnden (10) Utbildningsnämnden 2013-06-12 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 12 juni kl. 9.00 13.30 med ajournering kl 11.22 11.53. Bodil Hansen

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-11-25 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 54 Godkännande av ärendelista... 75 55 Delgivningar... 76 56 Anmälan av delegationsbeslut... 77 57 Rapporter... 78 58 Månadsuppföljning per30 april 2016... 79 59 Statusrapport över pågående ärenden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Barn och utbildningskontoret, Heby, kl 9.30 12.45 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Paul Namerius (M) Per Eric Liljeholm (C) Anton Ingstedt (S) Rose

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00. Sida 1/10 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2015-12-01 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, tisdagen den 1 december 2015 klockan 14.00 18.00 Beslutande Mikael Hahn (S), ordförande Agneta Lindberg (S) Mikael Engström (S) Patrik Karlsson (VF)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson (s)

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

115 Delårsrapport 2011:2 per 31 augusti och årsprognos helår för barn- och utbildningsnämnden.

115 Delårsrapport 2011:2 per 31 augusti och årsprognos helår för barn- och utbildningsnämnden. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-09-28 112 Meddelanden. 113 Anmälan om delegationsbeslut. 114 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport augusti 2011. 115 Delårsrapport 2011:2 per 31 augusti och årsprognos

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD)

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Östra Storgatan 29, Ludvika, kl. 16:00 17:00 Beslutande ledamöter Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-06-17 58 Innehållsförteckning Ärende 46 Förstelärare i Habo kommun... 60 47 Besök från Kulturskolan... 61 48 Ekonomisk månadsrapport... 62 49 Budget 2015 - ramtilldelning... 63 50 Ung Företagsamhet

Läs mer

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Beslutande Robert Wenglén (M) Yvonne Andreasson (FP) Richard Jerneborg (M) Mozghan

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida A5 1(10)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida A5 1(10) 2012-05-23 A5 1(10) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 08.30 12.20. Beslutande Anna-Karin Dahl, M, ordförande Ingegerd Bergwall, M ersättare för Karin Ekblom, M Ann-Christin Alexius,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kultur- och utbildningsnämnden (13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kultur- och utbildningsnämnden (13) Nr 10 Kultur- och utbildningsnämnden 2016-11-23 1(13) Tid och plats onsdagen den 23 november 2016, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16.50 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S AnnSofi

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 1(15) Plats och tid Carl August-rummet, måndagen den 7 maj 2018 kl 09:00 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Robert Wahlström (KD), ordförande Börje Lindholm (S), vice ordförande

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult fredag kl. 10.

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult fredag kl. 10. 2017-05-31 1(11) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2017-05-31 kl. 11.00 12.20. Paragrafer 82-84, 86-88 Utses att justera Bo-Göran Bihl (SD) Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult fredag 2017-06-02

Läs mer

Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M

Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-15.15 Beslutande Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Plats och tid: Stjäneboskolan, Kisa, onsdag 30 januari 2008, kl 08.30-15.00. Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Kerstin Almqvist (m) Birgitta Olaison

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-08-06 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Ulla-Britt Svensson (S) Thord

Läs mer

Folkets Hus, Åmotfors kl Underskrifter Sekreterare Paragrafer Malin Persson Lintula

Folkets Hus, Åmotfors kl Underskrifter Sekreterare Paragrafer Malin Persson Lintula 1(9) Plats och tid KS-salen Kommunhuset, Charlottenberg kl 10.00 Beslutande Kari Staatsen (Hala Edas Lista), ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Sylvia Jonasson (C) 30-32 Lena Olsson (S) Gun Andersson

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Magnus Forsberg (L) ersätter Per Olofsson (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Magnus Forsberg (L) ersätter Per Olofsson (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2017-10-16 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2017-10-16 kl. 13:00-15:30 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Magnus Forsberg (L) ersätter

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Kommunkansliet, den, kl. 13.00-13.15 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C), ordförande Per-Martin Svensson (M), 1:e vice ordförande Torgny Larsson (S), 2:a vice ordförande Tf.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-12.00 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Gun Andersson (M) ersättare

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

o Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden

o Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden o Malung-Salens kommun Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-11.30 Beslutande Sofia Söderström, ordförande (S) Lilian Olsson (S) Birgitta Örjas (S)

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29 Datum: Torsdagen den 29 januari 2015 Tid: 16.00 18.20 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Tisdagen den 3 februari 2015 Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Michael Grönlund (M) Underskrifter:

Läs mer

Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M

Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 16.20 Beslutande Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson

Läs mer

Protokoll Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Barn- och utbildningsnämnden Tid Plats 13:30-16:00 Vargavidderna ande ledamöter Arne Augustsson (C) (ordförande) Thorbjörn Bäckrud (KD) (vice ordförande) Nea Mustonen (KD) Ylva von Schéele (M) Maud Pettersson (MP) Kenth Gustafsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(19)

Sammanträdesprotokoll 1(19) Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Blåsippans förskola, klockan 15.00 18.30 ande Övriga närvarande Johanna Odö (S), ordförande Jimmy Fredriksson (S) 20-32 Rickard Gillman (S) Karin Hurtig (V) Nancy

Läs mer

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S)

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S) - Plats och tid Fagerudd, Enköping, kl 10:00 12:30 Beslutande Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström

Läs mer

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2016-12-21 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15.00-16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, stadshuset Klockan 08:30-12:05 ajournering 10-10:15 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson

Läs mer

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 41-51. Hans Måhagen. Ordförande: Pontus Wessman. Justerande: Lena Ringensjö Andersson

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 41-51. Hans Måhagen. Ordförande: Pontus Wessman. Justerande: Lena Ringensjö Andersson Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-25 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret sammanträdesrum Ängen, kl. 09.00-15.15 Beslutande: Pontus Wessman (mp), ordförande Sigvard Olsson (s), för Jörgen Banck Torbjörn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-17 18 Innehållsförteckning Ärende 18 Arbetsplan för samarbete skola-arbetsliv... 20 19 Information från Bränninge förskole- och skolområde... 21 20 Ekonomisk månadsrapport... 22 21 Bokslut 2014...

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.30 Beslutande Leif Andersson, ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot Martin Nilsson,

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2013-10-02 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 2 oktober kl. 9.00 11.35. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.35-11.10 Beslutande Ledamöter Joanna Stridh (C), ordförande Lena Johansson (KD), vice ordförande Peter Jonsson (M) Barbro Aastrup (S) Rickard Möller (S)

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Biblioteket Malung, kl. 10:00-12:30. Sofia Söderström (S), ordförande Agneta Åhs-Sivertsen (C) Kristina Bäckman (M)

Stora sammanträdesrummet, Biblioteket Malung, kl. 10:00-12:30. Sofia Söderström (S), ordförande Agneta Åhs-Sivertsen (C) Kristina Bäckman (M) O Malung-Salens kommun 1 Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet, Biblioteket Malung, kl. 10:00-12:30 Sofia Söderström (S), ordförande Agneta Åhs-Sivertsen (C) Kristina Bäckman (M) Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 60 Godkännande av ärendelista... 82 61 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 83 62 Mullsjö kommuns ANDT-arbete strategiplan 2016 2020; synpunkter.. 84 63 Lärarlönelyftet...

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Mikael Malm (S), tjänstgörande ersättare. Förvaltningskontoret

Marie Gärdby (C), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Mikael Malm (S), tjänstgörande ersättare. Förvaltningskontoret 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 08.30-10.40 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Mikael Malm (S), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida s arbetsutskott 2009-11-20 1(7) Plats och tid Åsele Centralskola, kl 08 30 09 00 Beslutande Maria Hakamäki (S) ordförande Brage Sundberg (Kd) vice ordförande Urban Lindström (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2017-11-14 1 (13) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, tisdagen den 14 november 2017 klockan 13.30 18.30 Beslutande Mikael Hahn (S), ordförande Agneta Lindberg (S) ) gick 17.45 84-93 87 del av Mikael Engström

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden (14)

Barn- och Utbildningsnämnden (14) Barn- och Utbildningsnämnden 2007-09-24 1 (14) Plats och tid Hjortviken, kl. 15.00 16.10 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Leif Karlsson (c), ordförande Ingridh Anderén (m) Margaretha Malmsjö

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 17:

Kommunkontoret Djurås , kl. 17: Kommunstyrelsen 2018-06-14 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17:00-17:36 Beslutande Ledamöter Irené Homman (S), ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA) Fredrik

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, torsdagen den 11 april 2013, kl 08 00-16.25. Ajournerig för lunch 12.15-13.15.

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, torsdagen den 11 april 2013, kl 08 00-16.25. Ajournerig för lunch 12.15-13.15. 2013-04-11 1(15) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, torsdagen den 11 april 2013, kl 08 00-16.25. Ajournerig för lunch 12.15-13.15. Beslutande Åsa Ahlberg Jonsson (m), ordförande

Läs mer

Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:00

Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:00 A Barn-och utbildningsnämnden 2017-03-22 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:00 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S) Lilian Olsson (S) Tobias Grosshed

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 25 april 2018 kl. 08:30-11:30, ajournering för studiebesök 09:50-10:30.

Kommunkontoret onsdagen den 25 april 2018 kl. 08:30-11:30, ajournering för studiebesök 09:50-10:30. 1(17) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 25 april 2018 kl. 08:30-11:30, ajournering för studiebesök 09:50-10:30. Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 8 Sida 1 av 8 Tid och plats Onsdagen den 15 maj 2013 kl. 18.45-21.00 Almliden, Bjuv Beslutande Ledamöter Bo Blixt (S),ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Annika B Andersson

Läs mer

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stiftsgården Åkersberg, Höör, kl 16:00-16:45 Ordförande: Hansson Lars (FP) Vice ordförande: Axelsson Karl Axel (M) Ledamöter: Alfredsson Bo (M) Gribel Laila (M) Wallström

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden (13)

Barn- och Utbildningsnämnden (13) Barn- och Utbildningsnämnden 2008-05-26 1 (13) Tid och plats Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndagen den 26 maj 2008 klockan 16.00 17.30, Tingshuset Leif Karlsson (c) Ingridh Anderén

Läs mer

Prologen, kommunhuset kl. 18:00 Sluttid:19:15

Prologen, kommunhuset kl. 18:00 Sluttid:19:15 Plats och tid Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Prologen, kommunhuset kl. 18:00 Sluttid:19:15 Lena Gerby (M), ordförande Göran Hellmalm (FP), vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 19.15 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Ronina Jacobsson (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD)

Kenneth Bolinder (S) Ronina Jacobsson (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) 1 (10) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 16 november 2016 kl 18:30-21:00 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande

Läs mer