Detaljplan för Del av Sånnaböke 1:74 i Älmhult, Älmhults kommun

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Detaljplan för Del av Sånnaböke 1:74 i Älmhult, Älmhults kommun"

Transkript

1 Ärendenummer 2016 B (20) Miljö- och byggförvaltningen Peter Hultin D185 Ärendenummer 2016 B0414 Bullerutredning Detaljplan för Del av Sånnaböke 1:74 i Älmhult, Älmhults kommun

2 (20) Innehåll Bakgrund och lokalisering... 3 Beräkningsmetoder... 4 Trafikuppgifter... 4 Järnväg... 4 Idag... 4 År Vägtrafik... 5 Idag Resultat... 6 Dagsläge: frifältsberäkning utan exempelbyggnad eller bullerdämpande åtgärd... 6 Slutsatser... 8 Framtida trafik 2040: frifältsberäkning utan exempelbyggnad eller bullerdämpande åtgärd... 8 Slutsatser Slutsatser för frifältsberäkning utan exempelbyggnad eller bullerdämpande åtgärd Dagsläge: punktberäkning vid exempelbyggnad : punktberäkning vid exempelbyggnad Slutsatser för punktberäkning vid exempelbyggnad Dagsläge: punktberäkning vid exempelbyggnad bakom exempelbullervall : punktberäkning vid exempelbyggnad bakom exempelbullervall Slutsatser för punktberäkning vid exempelbyggnad bakom exempelbullervall... 20

3 (20) Bakgrund och lokalisering Anledningen till att denna bullerutredning har gjorts är att det pågår ett arbete med att ta fram en detaljplan för en del av fastigheten Sånnaböke 1:74, så att området går att bebygga med ett en- eller tvåbostadshus. I SFS 2015:215 Förordning om trafikbuller vid bostadsbyggnader anges riktvärden som bör uppfyllas vid planering av nya bostäder samt viss ombyggnad av äldre bostäder, i resten av detta dokument kommer denna förordning för enkelhetens skull att kallas trafikbullerförordningen och det är denna förordnings riktvärden som syftas på när olika riktvärden nämns. Den 11 maj 2017 dock regeringen beslutat om en höjning av riktvärdena för buller vid en bostadsbyggnads fasad från spår- och vägtrafik i trafikbullerförordningen att så bostäder större än 35 kvadratmeter får ha upp till 60 dba istället för 55 dba ekvivalent ljudnivå (Källa: Publicerad ). Ändringar har ännu inte trätt i kraft, men kommer att träda i kraft den 1 juli Denna bullerutredning lyfter därför upp de gällande riktvärdena så väl som det nya riktvärdet för ekvivalent ljudnivå vid bostadsbyggnadens fasader. Kommunen har talat med andra kommuner i länet som även de gör enklare utredningar och har kommit fram till bedömningen att kommunen själva kan göra enklare utredningar, men att komplexa utredningar i exempelvis stadsmiljö eller situationer som kräver större/mer komplexa åtgärder ska utföras av konsult som är fackman (ex. akustiker/ingenjör med inriktning ljud- och vibrationer). Resultaten i detta planeringsunderlag har även jämförts med en övergripande bullerberäkning för hela Älmhults tätort gjord av fackman och resultaten som här presenteras står inte i strid med resultaten av den övergripande beräkningen. Vid placering av exempelbyggnad och utformning av bullervall har privatpersonen som vill uppföra bostadsbyggnaden/ uppdragsgivare för detaljplan tillfrågats. Lokaliseringskarta (tänkt bostadsfastighet markerad i rosa).

4 (20) Beräkningsmetoder Kommunen har själva gjort bullerberäkningar i datorprogrammet NovaPoint Buller (väg- och järnväg). Beräkningsmetoderna i detta datorprogram följer Nordisk beräkningsmodell Beräkningsmodell för vägtrafikbuller (rapport 4653) respektive Buller från spårbunden trafik (rapport 4935). I datorprogrammet skapas först en 3D modell av markytan utifrån höjdvärden (levererade av Lantmäteriet) och sedan läggs ljudkällor med trafikuppgifter samt mottagarpunkter in. Datorprogrammet utför sedan självständigt beräkningar utifrån Nordisk beräkningsmodell för vägtrafik respektive spårbunden trafik. Programmet kan även summera vägtrafikbullret och den spårbundna trafiken och kommunen har valt att göra detta för ekvivalenta värden för att kunna göra en samlad bedömning av ljudmiljön. Trafikuppgifter Järnväg Trafikuppgifter för Södra Stambanan har inhämtats från Trafikverket i början av mars Idag Tågtyp Hastighet Medellängd Antal tåg Maxlängd S-gods (godståg) S-X11 (Krösatåg) S-X31/32 (Öresundståg) S-X2 (snabbtåg) Rc6 (persontåg med lok & vagn) År 2040 Tågtyp Hastighet Medellängd Antal tåg Maxlängd S-gods (godståg) S-X11 (Krösatåg) S-X31/32 (Öresundståg) s-x2 (snabbtåg) Rc6 (persontåg med lok & vagn) - - Utgår -

5 (20) Vägtrafik För Växjövägen finns relevant trafikmätning från Skyltad hastighet för Växjövägen var 70 km/h år 2008 och uppmätt verklig hastighet var i det närmsta identisk med skyltad hastighet för samtliga fordonsslag. Idag är skyltad hastighet 80 km/h, varför denna hastighet har använts för bullerberäkningen. Skyltad hastighet för Solviksvägen (Asfalterad) och Solviksvägen (mindre grusväg) är 40 km/h och det är denna hastighet som använts för bullerberäkningen. För dessa två vägar saknas trafikuppgifter och en uppskattning har därför gjorts av trafikflödet (ÅDT) samt andel tung trafik (lastbilar). För år 2040 har trafikverkets uppräkningsfaktor för Kronobergs län använts. För personbilar ligger denna på 0,9% per år och för tung trafik ligger den på 0,6% per år. Idag Väg Hastighet (skyltad) ÅDT fordon ÅDT lastbilar Andel tung trafik (i procent) Växjövägen Solviksvägen (asfalt) * 5* Solviksvägen (grusväg) 40 50** 0*** *: Antalet fordon samt andel tung trafik har uppskattats utifrån antalet boende i området och storleken på företaget Möckeln Svenska AB. **: Antalet fordon har uppskattats utifrån att det finns ca. 30 hus som trafikmatas via vägen i området och att området är ett sommarstugeområde där många av fastigheterna har omvandlas till permanentboenden. ***: Solviksvägen (grusväg) försörjer bara bostäder med trafik och tung trafik är mycket ovanlig Väg Hastighet (skyltad) ÅDT fordon ÅDT lastbilar Andel tung trafik (i procent) Växjövägen Solviksvägen (asfalt) * 5* Solviksvägen (grusväg) 40 50** 0** *: Antalet fordon samt andel tung trafik har uppskattats utifrån antalet boende och storleken på företaget Möckeln Svenska AB. **: Antalet fordon har uppskattats utifrån att det finns ca. 30 hus som trafikmatas via vägen i området och att området är ett sommarstugeområde där många av fastigheterna har omvandlas till permanentboenden. ***: Solviksvägen (grusväg) försörjer bara bostäder med trafik och tung trafik är mycket ovanlig.

6 (20) Resultat Dagsläge: frifältsberäkning utan exempelbyggnad eller bullerdämpande åtgärd Punktberäkningar vid planområdets gränser, samt mitt redovisas nedan. De bruna färgerna i bakgrundskartan representerar höjdskillnader och har inte med beräknade bullervärden att göra. Beräkningspunkterna har sats på en höjd av 1,5 meter.

7 (20)

8 (20) Slutsatser Beräkningen av trafikbuller från väg och järnväg i dagsläget visar att det ekvivalenta värdet överskrids med 1-3 dba i planområdets mitt. Det överskrids med 7 dba i planområdet östra gräns. Med ändringarna i trafikbullerförordningen överskrids det ekvivalenta värdet om 60 dba bara utmed den östra gränsen som vetter mot järnvägen där riktvärdet överskrids med 1,8 dba. Vid uteplats ska inte 70 dba maximal nivå överstigas och för vägtrafik överskrids inte gällande riktvärden, men de maximala värdena för järnväg överskrider riktvärdena med 6-9 dba i planområdets mitt. I planområdets östra gräns överskrids det med 12,9 dba. Framtida trafik 2040: frifältsberäkning utan exempelbyggnad eller bullerdämpande åtgärd Punktberäkningar vid planområdets gränser, samt mitt redovisas nedan:

9 (20)

10 (20) Slutsatser Beräkningen av framtida trafikbuller från väg och järnväg visar att det gällande ekvivalenta värdet överskrids med cirka 5 dba i planområdets mitt. Det överskrids med 8,6 dba i planområdet östra gräns. Med ändringarna i trafikbullerförordningen överskrids det ekvivalenta värdet om 60 dba bara utmed den östra gränsen som vetter mot järnvägen där riktvärdet överskrids med 3,6 dba. Vid uteplats ska inte 50 dba ekvivalent respektive 70 dba maximal ljudnivå överstigas. För vägtrafik överskrids inte gällande riktvärden för maximal ljudnivå, men för järnväg överskrider riktvärdena med 5-8 dba i planområdets mitt. I planområdets östra gräns överskrids det med 12,5 dba. Det ekvivalenta värdet vid uteplats överskrids med ca 9,5 dba i planområdets mitt. Slutsatser för frifältsberäkning utan exempelbyggnad eller bullerdämpande åtgärd Beräkningarna visar att området i öster närmst järnvägen, som också ligger högre än den övriga delen av planområdet har högst bullervärden och därför bör inte bostadsbyggnader placeras där om inte särskilda bullerdämpande åtgärder vidtas. På resten av planområdet kommer det troligtvis att behövas åtgärder för att klara de nu gällande riktvärdena i trafikbullerförordningen. Dessa åtgärder kan handla om att man har en anpassad placering av byggnaden och att planlösningen anpassas, men även en bullervall eller ett bullerplank. Beräkningarna tyder också på att man behöver avskärma uteplatsen på något sätt för att klara riktvärdena för denna.

11 (20) Dagsläge: punktberäkning vid exempelbyggnad Punktberäkningar vid en exempelbyggnad redovisas nedan. Det första värdet (rad 3) är ljudnivån för den första våningen och det andra värdet (rad 4) är ljudnivån vid den andra våningen. Exempelhuset är två våningar, men kontrollberäkningar har gjorts för ett envånings hus och snarlika resultat erhölls för våning I.

12 (20) Beräkningen av trafikbuller från väg och järnväg i dagsläget vid en exempelbyggnad visar att det ekvivalenta värdet överskrids med 3.3 dba på den första våningen och 4,6 dba på den andra våningen för fasaden mot järnvägen. Värdena överskrids även vid den norra och södra fasaden. Den maximala ljudnivån, som gäller vid uteplats och skyddad sida, överskrids inte för biltrafik, men tågtrafiken överskrider riktvärdena på alla sidor utom den västra som skyddas av den egna byggnaden. Vid den östra fasaden är trafikbullernivåerna klart lägre och klarar reglerna om så kallad tyst sida minst hälften av bostadsrummen mot en sida där det är högst 55 dba ekvivalent ljudnivå och högst 70 dba maximal ljudnivå. Denna sida klarar även riktvärdena vid uteplats om 70 dba maximal ljudnivå och 50 dba ekvivalent ljudnivå. Med de förändringar i trafikbullerförordningen som kommer att träda i kraft 1 juli så skulle man klara riktvärdena med bara en lämplig placering av huset väster om tomtens mitt, men bullersituationen skulle bli betydligt bättre med exempelvis en bullervall och därför rekommenderas en sådan. I bullerförordningen anges också att man ska klara framtida trafikbuller och därför skall en bedömning göras för 2040, se nästa avsnitt.

13 (20) 2040: punktberäkning vid exempelbyggnad Punktberäkningar vid en exempelbyggnad redovisas nedan. Det första värdet (rad 3) är ljudnivån för den första våningen och det andra värdet (rad 4) är ljudnivån vid den andra våningen.

14 (20) Beräkningen av trafikbuller från väg och järnväg för år 2040 vid en exempelbyggnad visar att det ekvivalenta värdet överskrids med 5,6 dba på den första våningen och 6,7 dba på den andra våningen för fasaden mot järnvägen. Värdena överskrids även vid den norra och södra fasaden. Den maximala ljudnivån, som gäller vid uteplats och skyddad sida, överskrids inte för biltrafik, men tågtrafiken överskrider riktvärdena på alla sidor utom den västra som skyddas av den egna byggnaden. Vid den östra fasaden är trafikbullernivåerna klart lägre och klarar riktvärdena för så kallad tyst sida minst hälften av bostadsrummen mot en sida där det är högst 55 dba ekvivalent ljudnivå och högst 70 dba maximal ljudnivå. Denna sida klarar även riktvärdena vid uteplats om 70 dba maximal ljudnivå och 50 dba ekvivalent ljudnivå. Med de förändringar i trafikbullerförordningen som kommer att träda i kraft 1 juli så skulle riktvärdet om 60 dba att överstigas med 0,6 dba på första våningen med denna placering av huset och bullersituationen skulle bli betydligt bättre med exempelvis en bullervall och därför rekommenderas en sådan.

15 (20) Slutsatser för punktberäkning vid exempelbyggnad Beräkningarna visar att platsen är för bullerstörd för att uppföra ett hus utan att några speciella åtgärder vidtas. Förordning om trafikbuller vid bostäder (SFS 2015:216) anger att om de vanliga riktvärdena överstigs så kan man ändå bebygga platsen om man har en så kallad tyst sida där minst hälften av bostadsrummen (undantaget kök) vänds mot en sida där den ekvivalenta ljudnivån uppgår till högst 55 dba och den maximala ljudnivån uppgår till högst 70 dba. Man ska också kunna ordna en uteplats där den ekvivalenta ljudnivån uppgår till högst 50 dba och den maximala ljudnivån uppgår till högst 70 dba. Kommunens bedömning är att man skulle kunna uppföra ett hus på platsen, men att det med dagens krav måste ha en så kallad tyst sida och att uteplatsen förläggs till denna sida. För att få en bättre bullersituation är det även önskvärt att en bullervall uppförs. Det kommande riktvärdet om 60 dba skulle överstigas med 0,6 dba för första våningen utan någon bullervall eller tyst sida och utifrån detta och bullersituationen överlag så förordas även i det fallet någon typ av bullersänkande åtgärd så som en bullervall. Om man uppför en bullervall liknande den beskriven i denna rapport tyder beräkningarna på att man inte skulle behöva ha en tyst sida utifrån det kommande riktvärdet på 60 dba.

16 (20) Dagsläge: punktberäkning vid exempelbyggnad bakom exempelbullervall För att utreda om bullersituationen kan förbättras genom bullerdämpande åtgärder har även beräkningar gjorts med en fiktiv bullervall. Vallen har lagts in med krönets mitt 3 meter ifrån fastighetsgränsen mot järnvägen (östra fastighetsgränsen) och är markerad med tre rosa streck i kartorna nedan. Höjden har sats till tre meter från den lägsta punkten på marken där vallen är tänkt att stå, vilket innebär en plushöjd på +145,7m för krönet och höjden på krönet varierar mellan 2,3-3m beroende på markens höjd vid släntfoten. Sektionsritning (norr till söder) på vallen där den gröna linjen representerar dagens marknivå och den svarta linjen representerar vallen. Ändarna är släntade för att möta marknivå hos granne i norr respektive söder.

17 (20) För ett enplanshus eller ett suterränghus (enbart en våning mot öst) bakom en bullervall om 3m visar beräkningen av trafikbuller från väg och järnväg i dagsläget att riktvärdena i trafikbullerförordningen skulle uppfyllas utan att man har en så kallad tyst sida. Ett tvåplanshus skulle överstiga riktvärdet för ekvivalent nivå med 4,6 dba på andra våningen vid fasaden mot järnvägen. Med den kommande ändringen i trafikbullerförordningen skulle inte riktvärdena överskridas på något våningsplan.

18 2040: punktberäkning vid exempelbyggnad bakom exempelbullervall (20)

19 (20) Beräkningen av trafikbuller från väg och järnväg med trafikprognos för 2040 vid en exempelbyggnad bakom ett exempel på bullervall visar att riktvärdena i trafikbullerförordningen skulle uppfyllas om man har en så kallad tyst sida. Väljer man att uppföra ett envåningshus skulle det bara vara det ekvivalenta riktvärdet vid den östra och södra fasaden som överstigs med 1,7 dba. Uteplatsen skulle behöva förläggas till den västra sidan i skydd av bostadsbyggnaden. Med de kommande förändringana i trafikbullerförordningen skulle riktvärdet för ekvivalent ljudnivå överstigas på den andra våningen på fasaden mot järnvägen, men inte på den första.

20 (20) Slutsatser för punktberäkning vid exempelbyggnad bakom exempelbullervall Beräkningarna visar att man med en bullervall på tre meter i dagsläget skulle uppfylla trafikbullerförordningens riktvärden, men att med trafikprognoserna för år 2040 så skulle ökningen av trafik på södra stambanan medföra att den ekvivalenta ljudnivån skulle ligga 1,7 dba över riktvärdet och en så kallad tyst sida skulle behöva skapas där hälften av bostadsrummen är vända mot denna (undantaget kök). Denna tysta sida bör läggas mot väster, bort från järnvägen i skydd av både bullervall och den egna byggnadskroppen. Uteplats bör också förläggas på denna sida. Den 11 maj 2017 har dock regeringen beslutat om en höjning av riktvärdena för buller vid en bostadsbyggnads fasad från spår- och vägtrafik så bostäder större än 35 kvadratmeter får ha upp till 60 dba istället för 55 dba ekvivalent ljudnivå. Man tillåter alltså från och med 1 juli 2017 ett ekvivalent ljudvärde om 60 dba utan att man behöver göra en så kallad tyst sida. Med dessa förutsättningar så bedömer kommunen att om man bygger ett envånings- eller suterränghus så skulle det vara fullt tillräckligt med en bullervall om 3 meter enligt beskrivningen ovan samt att huset läggs med långsida mot järnvägen utan att en så kallad tyst sida anordnas. Bullervallen hjälper nämligen inte bullersituationen för andra våningen i och med att den inte bryter siktlinjen mellan bullerkälla (järnväg) och mottagare (andra våningen mot järnvägen). Uteplatsen bör förläggas längs den västra fasaden. Peter Hultin, Planarkitekt Antagen av Miljö- och byggnämndens ordförande , beslut 281 med stöd av den delegation som uppdrogs genom Miljö- och byggnämndens beslut Laga kraft

Detaljplan för Sånnaböke 1:114 i Älmhult, Älmhults kommun

Detaljplan för Sånnaböke 1:114 i Älmhult, Älmhults kommun SAMRÅDSHANDLING Ärendenummer 2016 B0300 2017-07-03 1(25) Miljö- och byggförvaltningen Peter Hultin 0476-551 78 Peter.Hultin@almhult.se Bullerutredning Detaljplan för Sånnaböke 1:114 i Älmhult, Älmhults

Läs mer

SÅNNABÖKE 1:318 TRAFIKBULLERUTREDNING

SÅNNABÖKE 1:318 TRAFIKBULLERUTREDNING RAPPORT SÅNNABÖKE 1:318 TRAFIKBULLERUTREDNING 2016-10-21 UPPDRAG 271840, Sånnaböke bullerutredning Titel på rapport: Sånnaböke 1:318 - Trafikbullerutredning Status: Rapport Datum: 2016-10-21 MEDVERKANDE

Läs mer

PROJEKTRAPPORT Dörby 7:7, m fl i Smedby, Kalmar kommun Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 8 Bilagor: 16

PROJEKTRAPPORT Dörby 7:7, m fl i Smedby, Kalmar kommun Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 8 Bilagor: 16 PROJEKTRAPPORT Dörby 7:7, m fl i Smedby, Kalmar kommun Rapport -1811100.doc Antal sidor: 8 Bilagor: 16 Uppdragsansvarig Kvalitetsgranskare Datum 018-1-11 www.soundcon.se Rapport -1811100 Innehåll 1. Bakgrund

Läs mer

PROJEKTRAPPORT Hillerstorp 3:116 och 3:72, Gnosjö kommun Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 6 Bilagor: 5

PROJEKTRAPPORT Hillerstorp 3:116 och 3:72, Gnosjö kommun Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 6 Bilagor: 5 PROJEKTRAPPORT Hillerstorp 3:116 och 3:72, Gnosjö kommun Rapport -17083000.doc Antal sidor: 6 Bilagor: 5 Uppdragsansvarig Torbjörn Appelberg Kvalitetsgranskare Magnus Ingvarsson Datum 2017-08-31 www.soundcon.se

Läs mer

PROJEKTRAPPORT Slätten 1:34, Lysekils kommun Trafikbullerutredning. Rapport doc rev 1 Antal sidor: 6 Bilagor: 8

PROJEKTRAPPORT Slätten 1:34, Lysekils kommun Trafikbullerutredning. Rapport doc rev 1 Antal sidor: 6 Bilagor: 8 PROJEKTRAPPORT Slätten 1:34, Lysekils kommun Rapport -16100600.doc rev 1 Antal sidor: 6 Bilagor: 8 Uppdragsansvarig Kvalitetsgranskare Datum www.soundcon.se Rapport -16100600 Innehåll 1. Bakgrund och syfte...

Läs mer

Vårgårda Kv. Hyvlaren - Trafikbullerutredning

Vårgårda Kv. Hyvlaren - Trafikbullerutredning Rådgivande ingenjörer inom Ljud, Buller, Vibrationer. / Henrik Guldbransen / Torbjörn Lorén Vårgårda Kv. Hyvlaren - Trafikbullerutredning Till denna rapport hör bullerkartor 7331 1 till -6 samt bifogade

Läs mer

PROJEKTRAPPORT Gårö 1:14, Gnosjö Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 6 Bilagor: 01-06

PROJEKTRAPPORT Gårö 1:14, Gnosjö Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 6 Bilagor: 01-06 PROJEKTRAPPORT 12353 Gårö 1:14, Gnosjö Trafikbullerutredning Rapport 12353-17102300.doc Antal sidor: 6 Bilagor: 01-06 Uppdragsansvarig Andreas Berg Kvalitetsgranskare Torbjörn Appelberg Datum 2017-12-08

Läs mer

PROJEKTRAPPORT Kv Spädbarnet, Jönköping Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 5 Bilagor: 4

PROJEKTRAPPORT Kv Spädbarnet, Jönköping Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 5 Bilagor: 4 Bilaga 2 PROJEKTRAPPORT Kv Spädbarnet, Jönköping Rapport -17021300.doc Antal sidor: 5 Bilagor: 4 Uppdragsansvarig Torbjörn Appelberg Kvalitetsgranskare Andreas Berg Datum 2017-02-16 www.soundcon.se Rapport

Läs mer

PROJEKTRAPPORT Kv Vallen, Nässjö Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 5 Bilagor: 4

PROJEKTRAPPORT Kv Vallen, Nässjö Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 5 Bilagor: 4 PROJEKTRAPPORT Kv Vallen, Nässjö Rapport -18011600.doc Antal sidor: 5 Bilagor: 4 Uppdragsansvarig Torbjörn Appelberg Kvalitetsgranskare Andreas Berg Datum 2018-01-19 www.soundcon.se Rapport -18011600 Innehåll

Läs mer

11775 Kv Blomberg, Nässjö Trafikbullerutredning

11775 Kv Blomberg, Nässjö Trafikbullerutredning Projektrapport Infrastruktur Byggnad Industri Kv Blomberg, Nässjö Rapport -15111800.doc Antal sidor: 6 Bilagor: 5 Uppdragsansvarig Jönköping 2015-11-18 k:\lime easy\dokument\\-15111800.doc Soundcon AB

Läs mer

PROJEKTRAPPORT Slätten 1:34, Lysekils kommun Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 6 Bilagor: 8

PROJEKTRAPPORT Slätten 1:34, Lysekils kommun Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 6 Bilagor: 8 PROJEKTRAPPORT Slätten 1:34, Lysekils kommun Rapport -16100600.doc Antal sidor: 6 Bilagor: 8 Uppdragsansvarig Kvalitetsgranskare Datum www.soundcon.se Rapport -16100600 Innehåll 1. Bakgrund och syfte...

Läs mer

Vårgårda Johannedal - Trafikbullerutredning

Vårgårda Johannedal - Trafikbullerutredning Rådgivande ingenjörer inom Ljud, Buller, Vibrationer. Rapport 7396-A / Henrik Guldbransen / Kristian Emanuelsson - Trafikbullerutredning Till denna rapport hör bullerkartor 7396 1 till -8 samt översiktskarta

Läs mer

PROJEKTRAPPORT. Rapport doc Antal sidor: 5 Bilagor: 2

PROJEKTRAPPORT. Rapport doc Antal sidor: 5 Bilagor: 2 PROJEKTRAPPORT 12582 Junkaremålens strand, Tranås Trafikbullerutredning.doc Antal sidor: 5 Bilagor: 2 Uppdragsansvarig Torbjörn Appelberg Kvalitetsgranskare Andreas Berg Datum 2018-08-07 www.soundcon.se

Läs mer

PROJEKTRAPPORT Harby 1:81 m fl, Trekanten, Kalmar kommun Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 5 Bilagor: 4

PROJEKTRAPPORT Harby 1:81 m fl, Trekanten, Kalmar kommun Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 5 Bilagor: 4 PROJEKTRAPPORT Harby 1:81 m fl, Trekanten, Kalmar kommun Rapport -17032200.doc Antal sidor: 5 Bilagor: 4 Uppdragsansvarig Torbjörn Appelberg Kvalitetsgranskare Magnus Ingvarsson Datum 2017-03-24 www.soundcon.se

Läs mer

PROJEKTRAPPORT Kristinaskolan, Lindesberg Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 6 Bilagor: 01-07

PROJEKTRAPPORT Kristinaskolan, Lindesberg Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 6 Bilagor: 01-07 PROJEKTRAPPORT Rapport -19042900.doc Antal sidor: 6 Bilagor: 01-07 Uppdragsansvarig Kvalitetsgranskare Torbjörn Appelberg Datum 2019-04-29 www.soundcon.se Rapport -19042900 Innehåll 1. Bakgrund och syfte...

Läs mer

PROJEKTRAPPORT Kv Finland 19, Sölvesborg Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 6 Bilagor: 10

PROJEKTRAPPORT Kv Finland 19, Sölvesborg Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 6 Bilagor: 10 PROJEKTRAPPORT Kv Finland 19, Sölvesborg Rapport -18062000.doc Antal sidor: 6 Bilagor: 10 Uppdragsansvarig Kvalitetsgranskare Andreas Berg Datum www.soundcon.se Rapport -18062000 Innehåll 1. Bakgrund och

Läs mer

Bullerutredning. Bullerutredning inför nybyggnation på fastigheterna Buskåker 1:4 och 2:1 i Borlänge kommun MILJÖINVEST AB. MiljöInvest AB

Bullerutredning. Bullerutredning inför nybyggnation på fastigheterna Buskåker 1:4 och 2:1 i Borlänge kommun MILJÖINVEST AB. MiljöInvest AB MiljöInvest AB Bullerutredning Bullerutredning inför nybyggnation på fastigheterna Buskåker 1:4 och 2:1 i Borlänge kommun 2017-02-05 MILJÖINVEST AB Adress: Telefon: Post Järnbrogatan 1, 602 24 Norrköping

Läs mer

PROJEKTRAPPORT. Rapport doc Antal sidor: 7 Bilagor: 4

PROJEKTRAPPORT. Rapport doc Antal sidor: 7 Bilagor: 4 PROJEKTRAPPORT 12276 Tegelviken 2:4 m fl, Kalmar kommun Trafikbullerutredning.doc Antal sidor: 7 Bilagor: 4 Uppdragsansvarig Torbjörn Appelberg Kvalitetsgranskare Magnus Ingvarsson Datum 2017-06-13 www.soundcon.se

Läs mer

10678 Vingpennan 1, Jönköping Trafikbullerutredning

10678 Vingpennan 1, Jönköping Trafikbullerutredning Projektrapport Infrastruktur Byggnad Industri 10678 Vingpennan 1, Jönköping Rapport 10678-13121900.doc Antal sidor: 9 Bilagor: 01 06 Uppdragsansvarig Jönköping 2013-12-20 k:\lime easy\dokument\10678\10678-13121900.doc

Läs mer

11744 Kv Domherren väster, Jönköping Trafikbullerutredning

11744 Kv Domherren väster, Jönköping Trafikbullerutredning Projektrapport Infrastruktur Byggnad Industri 11744 Kv Domherren väster, Jönköping Rapport 11744-16040600.doc Antal sidor: 6 Bilagor: 4 Uppdragsansvarig Jönköping 2016-04-08 k:\lime easy\dokument\11744\11744-16040600.doc

Läs mer

Vårgårda Centrumutveckling

Vårgårda Centrumutveckling /Henrik Guldbransen/Susanne Andersson Rådgivande ingenjörer inom Ljud, Buller, Vibrationer. Vårgårda Centrumutveckling Trafikbullerutredning FÖRHANDSKOPIA Till denna rapport hör bullerkartor 6117-66 till

Läs mer

PROJEKTRAPPORT Kv Jägaren, Kumla Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 6 Bilagor: 6

PROJEKTRAPPORT Kv Jägaren, Kumla Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 6 Bilagor: 6 PROJEKTRAPPORT Kv Jägaren, Kumla Rapport -18061900.doc Antal sidor: 6 Bilagor: 6 Uppdragsansvarig Torbjörn Appelberg Kvalitetsgranskare Andreas Berg Datum 2018-06-14 www.soundcon.se Rapport -18061900 Innehåll

Läs mer

Detaljplan Bålsta 1:595 mf, Håbo kommun

Detaljplan Bålsta 1:595 mf, Håbo kommun 704840 RAPPORT A Author Johanna Åström Phone +46 10 505 46 19 Mobile +46706615021 E-mail johanna.astrom@afconsult.com Date 2015-06-17 Project ID 704840 Håbo Kommun Detaljplan Bålsta 1:595 mf, Håbo kommun

Läs mer

10933 Kv. Urmakaren, Kumla Trafikbullerutredning

10933 Kv. Urmakaren, Kumla Trafikbullerutredning Projektrapport Infrastruktur Byggnad Industri 10933 Kv. Urmakaren, Kumla Rapport 10933-13112200.doc Antal sidor: 6 Bilagor: 5 Uppdragsansvarig Jönköping 2013-12-11 k:\lime easy\dokument\10933\10933-13112200.doc

Läs mer

Bullerutredning på fastigheten Enåsen 18 i Lidingö kommun

Bullerutredning på fastigheten Enåsen 18 i Lidingö kommun MiljöInvest AB Bullerutredning Bullerutredning på fastigheten Enåsen 18 i Lidingö kommun 2017-03-10 rev 2017-05-10 MILJÖINVEST AB Adress: Telefon: Post Järnbrogatan 1, 602 24 Norrköping Växel 011-18 02

Läs mer

BULLERUTREDNING Norrahammar 28:1, Jönköpings kommun

BULLERUTREDNING Norrahammar 28:1, Jönköpings kommun Innehåll 1. Bakgrund... 1 2. Bullerberäkning... 2 2.1 Metod och förutsättningar... 2 2.2 Riktvärden... 3 3. Resultat... 4 4. Slutsats och föreslagna åtgärder... 4 Bilagor 1. Ljudutbredningskarta väg- och

Läs mer

PROJEKTRAPPORT. Rapport doc Antal sidor: 6 Bilagor: 01-09

PROJEKTRAPPORT. Rapport doc Antal sidor: 6 Bilagor: 01-09 PROJEKTRAPPORT Rapport -18121200.doc Antal sidor: 6 Bilagor: 01-09 Uppdragsansvarig Kvalitetsgranskare Datum 2018-12-13 www.soundcon.se Rapport -18121200 Innehåll 1. Bakgrund och syfte... 2 1.1. Trafikbullernivåer

Läs mer

Trafikbullerutredning inför detaljplan, Hamre 2:45 mfl., Åre

Trafikbullerutredning inför detaljplan, Hamre 2:45 mfl., Åre TRAFIKBULLERUTREDNING HAMRE 2: ÅRE Handläggare Claes Kastby Tel + 10 5 25 65 Mobi + 117 17 E-post claes.kastby@afconsult.com Datum 2018-08-20 Projekt-ID 7502 Mottagare Åre Kommun Peter Nilsson peter.a.nilsson@are.se

Läs mer

PROJEKTRAPPORT Kv. Byttorpshörn, Byttorpstå, Borås Trafikbullerutredning

PROJEKTRAPPORT Kv. Byttorpshörn, Byttorpstå, Borås Trafikbullerutredning PROJEKTRAPPORT Trafikbullerutredning Rapport -16090200.doc Revidering 4 Antal sidor: 12 Bilagor: B01-14 Uppdragsansvarig Kvalitetsgranskare Datum 2017-06-29 www.soundcon.se Rapport -16090200 Innehåll 1.

Läs mer

PROJEKTRAPPORT. Rapport doc Antal sidor: 5 Bilagor: 6

PROJEKTRAPPORT. Rapport doc Antal sidor: 5 Bilagor: 6 PROJEKTRAPPORT Jönköpings Tändsticksfabrik 1 Rapport -16102700.doc Antal sidor: 5 Bilagor: 6 Uppdragsansvarig Kvalitetsgranskare Magnus Ingvarsson Datum www.soundcon.se Rapport -16102700 Innehåll 1. Bakgrund

Läs mer

PROJEKTRAPPORT Fjölebro etapp V, Kalmar Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 6

PROJEKTRAPPORT Fjölebro etapp V, Kalmar Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 6 PROJEKTRAPPORT 11475 Fjölebro etapp V, Kalmar Trafikbullerutredning Rapport 02 11475-17032300.doc Antal sidor: 6 Bilagor: B01-B04 Uppdragsansvarig Andreas Berg Kvalitetsgranskare Magnus Ingvarsson Datum

Läs mer

17U Kv Räven. Trafikbullerutredning. Bjerking AB Strandbodgatan 1, Uppsala. Hornsgatan 174, Stockholm. Växel bjerking.

17U Kv Räven. Trafikbullerutredning. Bjerking AB Strandbodgatan 1, Uppsala. Hornsgatan 174, Stockholm. Växel bjerking. 17U33004 Kv Räven Trafikbullerutredning Bjerking AB Strandbodgatan 1, Uppsala. Hornsgatan 174, Stockholm. Växel 010-211 80 00. bjerking.se Uppdrag nr. 17U33004 Sida 1 (5) Trafikbullerutredning Uppdragsnamn

Läs mer

PROJEKTRAPPORT Fjölebro etapp V, Kalmar Trafikbullerutredning. Rapport doc Revidering 1 Antal sidor: 6

PROJEKTRAPPORT Fjölebro etapp V, Kalmar Trafikbullerutredning. Rapport doc Revidering 1 Antal sidor: 6 PROJEKTRAPPORT 11475 Fjölebro etapp V, Kalmar Trafikbullerutredning Rapport 02 11475-17032300.doc Revidering 1 Antal sidor: 6 Bilagor: C01-C04 Uppdragsansvarig Andreas Berg Kvalitetsgranskare Magnus Ingvarsson

Läs mer

Trafikbullerutredning väg och järnväg, Bräcke 1:95, Åre

Trafikbullerutredning väg och järnväg, Bräcke 1:95, Åre Handläggare Claes Kastby Tel +46 10 505 25 65 Mobil +46 76 117 76 17 E-post claes.kastby@afconsult.com Datum 2017-10-27 Projekt-ID 743599 Mottagare Åresågen AB Björn Hasselbom Rapport-ID 743599 A Kund

Läs mer

PROJEKTRAPPORT Fiskebäck 3:76, Habo Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 5 Bilagor: 4

PROJEKTRAPPORT Fiskebäck 3:76, Habo Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 5 Bilagor: 4 PROJEKTRAPPORT Fiskebäck 3:76, Habo Rapport -17121400.doc Antal sidor: 5 Bilagor: 4 Uppdragsansvarig Torbjörn Appelberg Kvalitetsgranskare Henrik Runström Datum 2017-12-14 www.soundcon.se Rapport -17121400

Läs mer

PROJEKTRAPPORT. Rapport doc Antal sidor: 6 Bilagor: 01 04

PROJEKTRAPPORT. Rapport doc Antal sidor: 6 Bilagor: 01 04 PROJEKTRAPPORT 12142 Öxnehaga 2:1, Jönköping Trafikbullerutredning Rapport 12142-17020300.doc Antal sidor: 6 Bilagor: 01 04 Uppdragsansvarig Magnus Ingvarsson Kvalitetsgranskare Andreas Berg Datum 2017-02-03

Läs mer

11940 Karlssons äng, Kalmar Trafikbullerutredning

11940 Karlssons äng, Kalmar Trafikbullerutredning Projektrapport Infrastruktur Byggnad Industri Karlssons äng, Kalmar Rapport -16051900.doc rev 1 Antal sidor: 9 Bilagor: 18 Uppdragsansvarig Jönköping k:\lime easy\dokument\\-16051900.doc Soundcon AB Järnvägsgatan

Läs mer

RAPPORT 10192495. Trafikbullerberäkning, Djurgårdsängen, Sävsjö kommun 2014-03-11

RAPPORT 10192495. Trafikbullerberäkning, Djurgårdsängen, Sävsjö kommun 2014-03-11 RAPPORT 10192495 Trafikbullerberäkning, Djurgårdsängen, Sävsjö kommun 2014-03-11 Upprättad av: Jesper Lindgren Granskad av: Peter Comnell Godkänd av: Jesper Lindgren RAPPORT 10192495 Trafikbullerberäkning

Läs mer

PROJEKTRAPPORT. Rapport doc Antal sidor: 5 Bilagor: 4

PROJEKTRAPPORT. Rapport doc Antal sidor: 5 Bilagor: 4 PROJEKTRAPPORT Kv Afrika 5 & 6, Sölvesborg Rapport -17011600.doc Antal sidor: 5 Bilagor: 4 Uppdragsansvarig Torbjörn Appelberg Kvalitetsgranskare Andreas Berg Datum 2017-01-18 www.soundcon.se Rapport -17011600

Läs mer

PROJEKTRAPPORT. Rapport doc Antal sidor: 6 Bilagor: 4

PROJEKTRAPPORT. Rapport doc Antal sidor: 6 Bilagor: 4 PROJEKTRAPPORT 12179 Kv Rörläggaren 5-7, Kumla Trafikbullerutredning Rapport 12179-17022700.doc Antal sidor: 6 Bilagor: 4 Uppdragsansvarig Torbjörn Appelberg Kvalitetsgranskare Andreas Berg Datum 2017-02-28

Läs mer

Kv. Länsen 1, Avesta. Trafikbullerutredning. Rapport nummer: r01 Datum: Att: Anders Löfberg. Gamla Byn AB. Box Avesta

Kv. Länsen 1, Avesta. Trafikbullerutredning. Rapport nummer: r01 Datum: Att: Anders Löfberg. Gamla Byn AB. Box Avesta L:\2017\2017-112 DS Kv_ Länsen 1, \Rapporter mm\levererat\2017-112 r01 Trafikbullerutredning kv. Länsen 170714.docx Rapport nummer: 2017-112 r01 Datum:2017-07-14, Avesta Trafikbullerutredning Beställare:

Läs mer

11662 Strandängen Etapp 2-8, Jönköping Trafikbullerutredning

11662 Strandängen Etapp 2-8, Jönköping Trafikbullerutredning Projektrapport Infrastruktur Byggnad Industri 66 Strandängen Etapp -8, Jönköping Rapport 66-090900.doc Antal sidor: 7 Bilagor: Uppdragsansvarig Jönköping 0-09-09 k:\lime easy\dokument\66\66-090900.doc

Läs mer

1(8) ra04s Sweco Gullbergs Strandgata 3 Box 2203, Göteborg Telefon Telefax

1(8) ra04s Sweco Gullbergs Strandgata 3 Box 2203, Göteborg Telefon Telefax RAPPORT Kommunledningsförvaltningen, Falköpings Kommun Bullerutredning för Uppdragsnummer planerar för ett nytt bostadsområde i området. Sweco har genomfört en bullerutredning inkl. principiella förslag

Läs mer

PROJEKTRAPPORT Torps gård, Bankeryd Trafikbullerutredning. Rapport doc rev 2 Antal sidor: 5 Bilagor: 2

PROJEKTRAPPORT Torps gård, Bankeryd Trafikbullerutredning. Rapport doc rev 2 Antal sidor: 5 Bilagor: 2 PROJEKTRAPPORT 11977 Torps gård, Bankeryd Trafikbullerutredning.doc rev 2 Antal sidor: 5 Bilagor: 2 Uppdragsansvarig Torbjörn Appelberg Kvalitetsgranskare Henrik Runström Datum 2017-06-05 www.soundcon.se

Läs mer

Trafikbullerutredning

Trafikbullerutredning Trafikbullerutredning Förutsättningar för Knivsta Ekeby 1:1 Uppdragsgivare: Knivsta Ekeby Fastighets AB Referens: Stefan Sparring Rapportnummer: 194-1 Antal sidor + bilagor: 6 + 6 Rapportdatum: 2016-04-08

Läs mer

11683 Kv Husaren, Halmstad Trafikbullerutredning

11683 Kv Husaren, Halmstad Trafikbullerutredning Projektrapport Infrastruktur Byggnad Industri Kv Husaren, Halmstad Rapport -15081400.doc Antal sidor: 5 Bilagor: 01 04 Uppdragsansvarig Jönköping 2015-08-14 rev 2016-03-23 k:\lime easy\dokument\\-15081400.doc

Läs mer

RAPPORT. Åkanten 3. Trafikbullerutredning

RAPPORT. Åkanten 3. Trafikbullerutredning RAPPORT Åkanten 3 Kund: PartilleBo Kontaktperson: Björn Hjortberg Datum: Uppdragsnummer: 5815095 Rapportnummer: 5815095-5670 Revisionsnummer: - Revisionsdatum: - Uppdragsansvarig: Kjetil Vedholm Utförd

Läs mer

PROJEKTRAPPORT Ljung 1:19 m fl i Ljung, Herrljunga kommun Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 5 Bilagor: 4

PROJEKTRAPPORT Ljung 1:19 m fl i Ljung, Herrljunga kommun Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 5 Bilagor: 4 PROJEKTRAPPORT 12659 Ljung 1:19 m fl i Ljung, Herrljunga kommun Rapport 12659-18092100.doc Antal sidor: 5 Bilagor: 4 Uppdragsansvarig Torbjörn Appelberg Kvalitetsgranskare Magnus Ingvarsson Datum 2018-09-26

Läs mer

Bilagor 1 Kv.Liljan Norr Beräkning av bullernivåer vid fasad och uteplatser för den norra byggnaden.

Bilagor 1 Kv.Liljan Norr Beräkning av bullernivåer vid fasad och uteplatser för den norra byggnaden. Innehållsförteckning 1 Inledning 1 2 Beräkningsmetod och indata 1 3 Riktvärden 2 3.1 Riktvärden för trafikbuller antagna av riksdagen 2 3.1.1 SFS 2015:216 2 3.2 Boverkets vägledning 3 3.3 Bedömningsgrunder

Läs mer

BULLERUTREDNING Lilla Åsa 23:165, Taberg, Jönköpings kommun

BULLERUTREDNING Lilla Åsa 23:165, Taberg, Jönköpings kommun Förskola Bostäder Innehåll 1. Bakgrund... 1 2. Bullerberäkning... 2 2.1 Metod och förutsättningar... 2 2.2 Riktvärden... 2 3. Resultat... 4 4. Slutsats och föreslagna åtgärder... 4 Bilagor 1. Ljudutbredningskarta,

Läs mer

PROJEKTRAPPORT. Rapport doc rev 1 Antal sidor: 6 Bilagor: 4

PROJEKTRAPPORT. Rapport doc rev 1 Antal sidor: 6 Bilagor: 4 PROJEKTRAPPORT 12183 Kv Brandvakten 7, Kalmar Trafikbullerutredning Rapport 12183-17031600.doc rev 1 Antal sidor: 6 Bilagor: 4 Uppdragsansvarig Torbjörn Appelberg Kvalitetsgranskare Andreas Berg Datum

Läs mer

RAPPORT. Kv. Folieraren SÄTERS KOMMUN BULLERUTREDNING UPPDRAGSNUMMER SWECO ENVIRONMENT AB. Uppdragsledare Granskare

RAPPORT. Kv. Folieraren SÄTERS KOMMUN BULLERUTREDNING UPPDRAGSNUMMER SWECO ENVIRONMENT AB. Uppdragsledare Granskare SÄTERS KOMMUN Kv. Folieraren UPPDRAGSNUMMER 3314858000 BULLERUTREDNING SWECO ENVIRONMENT AB OLOF ÖHLUND LEIF DAHLBACK Uppdragsledare Granskare Sammanfattning En ny detaljplan håller på att tas fram för

Läs mer

11478 Kärnekulla handelsområde, Habo Trafikbullerutredning

11478 Kärnekulla handelsområde, Habo Trafikbullerutredning Projektrapport Infrastruktur Byggnad Industri Kärnekulla handelsområde, Habo Rapport -14111400.doc Antal sidor: 7 Bilagor: 6 Uppdragsansvarig Jönköping 2014-11-28 k:\lime easy\dokument\\-14111400.doc Soundcon

Läs mer

Källa: Eniro. Mustad 6, Mölndals stad. Trafikbullerutredning

Källa: Eniro. Mustad 6, Mölndals stad. Trafikbullerutredning Källa: Eniro Mustad 6, Mölndals stad Mustad 6, Mölndals stad Beställare: Mölndals stad GLN7350013290008 431 82 MÖLNDAL Beställarens representant: Karin Börjesson Konsult: Uppdragsledare: Handläggare: Norconsult

Läs mer

11906 Kv Intellektet 7, Linköping Trafikbullerutredning

11906 Kv Intellektet 7, Linköping Trafikbullerutredning Projektrapport Infrastruktur Byggnad Industri 11906 Kv Intellektet 7, Linköping Rapport 11906-16041900.doc Antal sidor: 7 Bilagor: 4 Uppdragsansvarig Jönköping 2016-04-20 k:\lime easy\dokument\11906\11906-16041900.doc

Läs mer

TRAFIKBULLERUTREDNING DETALJPLAN ÄNGENÄS

TRAFIKBULLERUTREDNING DETALJPLAN ÄNGENÄS Akustikverkstan AB, Fabriksgatan 4, 531 30 Lidköping, tel 0510-911 44 Rapport 17-135-R1 2017-04-27 4 sidor, 3 bilagor mikael.norgren@akustikverkstan.se Direkt: +46(0)73 024 28 02 TRAFIKBULLERUTREDNING

Läs mer

Anderstorps Gård, Skellefteå kommun

Anderstorps Gård, Skellefteå kommun Anderstorps Gård, Skellefteå kommun Bullerutredning inför planändring till bostadsområde Uppdragsnummer: 170708 Beställare: Heimstaden Att: Li Cederwall Frizzo Dokument: R170708-2 rev. 1 Datum: 2018-10-23

Läs mer

Trafikbullerutredning

Trafikbullerutredning Trafikbullerutredning Förutsättningar för Kv Rudboda Uppdragsgivare: SKB Referens: Johan Jarding Rapportnummer: -1 Antal sidor + bilagor: 10 + 16 Rapportdatum: 2016-07-14 Handläggande akustiker Kvalitetsgranskad

Läs mer

Skellefteå 6:1, Getberget, Skellefteå kommun

Skellefteå 6:1, Getberget, Skellefteå kommun Skellefteå 6:1, Getberget, Skellefteå kommun Bullerutredning inför planändring till bostadsområde Uppdragsnummer: 170712 Beställare: Skanska Sverige AB Att: Simon Edberg Dokument: R170712-1 Datum: 2017-06-14

Läs mer

Datum 2015-10-02. Genomgång, med avseende på trafikbuller för nyproduktion av ett vårdboende/boende och tre bostadshus.

Datum 2015-10-02. Genomgång, med avseende på trafikbuller för nyproduktion av ett vårdboende/boende och tre bostadshus. 709578 RAPPORT A 1 (8) Handläggare Samuel Tuvenlund Tel +46 (0) 10 505 52 13 Mobil +46 (0)70 184 74 85 Fax +46 10 505 00 10 samuel.tuvenlund@afconsult.com Datum 2015-10-02 Skanska Stefan Canderyd Vår referens

Läs mer

PROJEKTRAPPORT Skansen, Ulricehamn Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 5 Bilagor: 01 06

PROJEKTRAPPORT Skansen, Ulricehamn Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 5 Bilagor: 01 06 PROJEKTRAPPORT Skansen, Ulricehamn Rapport -17052300.doc Antal sidor: 5 Bilagor: 01 06 Uppdragsansvarig Kvalitetsgranskare Datum www.soundcon.se Rapport -17052300 Innehåll 1. Bakgrund och syfte... 2 2.

Läs mer

Trafikbullerutredning för Kv ISAK 1, Älmhult

Trafikbullerutredning för Kv ISAK 1, Älmhult P2019/5 Handläggare Marcel Gräfe Tel +46 10 505 59 25 Mobil +46 72 229 79 06 E-post marcel.graefe@afconsult.com Datum 2018-12-17 Projekt-ID 762127 Rapport-ID 762127 A - Rev(0) Kund Magnus Johansson, Älmhultsbostäder

Läs mer

Bullerberäkningar för planerad bebyggelse på Luthergatan, Söder 45:1

Bullerberäkningar för planerad bebyggelse på Luthergatan, Söder 45:1 Bullerberäkningar för planerad bebyggelse på Luthergatan, Söder 45:1 Arbetsmaterial, 2017-12-01 Projektnummer: 10256887 Bakgrund I samband med framtagandet av en detaljplan för fastigheten Söder 45:1 i

Läs mer

Trafikbullerutredning, revidering A

Trafikbullerutredning, revidering A Trafikbullerutredning, revidering A Förutsättningar för Totterrassen Uppdragsgivare: Årehus AB Referens: Helen Olausson Uppdragsnummer: 105 Rapportnummer: 114-1-1A Antal sidor + bilagor: 7 + 9 Rapportdatum:

Läs mer

Kålleredgården 1:29, Mölndals stad

Kålleredgården 1:29, Mölndals stad Källa: Eniro Kålleredgården 1:29, Mölndals stad Kålleredgården 1:29, Mölndals stad Beställare: Beställarens representant: Konsult: Box 8774 402 76 Göteborg Uppdragsledare: Handläggare: Mölndals stad GLN7350013290008

Läs mer

Beräkning av trafikbuller- Detaljplan för Plåtslagaren 38 m.fl.

Beräkning av trafikbuller- Detaljplan för Plåtslagaren 38 m.fl. Beräkning av trafikbuller- Detaljplan för Plåtslagaren 38 m.fl. Stadsbyggnadsavdelningen 2016-05-10 1- Sammanfattning En översiktlig bullerbräkning inom området visar att norra delen av planområdet, längs

Läs mer

Bullerutredning på fastigheterna Barberaren 8 och Barberaren 9 i Katrineholms kommun

Bullerutredning på fastigheterna Barberaren 8 och Barberaren 9 i Katrineholms kommun MiljöInvest AB Bullerutredning Bullerutredning på fastigheterna Barberaren 8 och Barberaren 9 i Katrineholms kommun 2017-03-28 MILJÖINVEST AB Adress: Telefon: Post Järnbrogatan 1, 602 24 Norrköping Växel

Läs mer

VÄGTRAFIKBULLERUTREDNING

VÄGTRAFIKBULLERUTREDNING 1(5) 2013-07-01 Rev 2013-11-26 VÄGTRAFIKBULLERUTREDNING för detaljplan för del av Svedala 200:79 m.fl NorraTofta i Svedala Bakgrund I samband med detaljplan för förslag till ny bebyggelse på Norra Tofta

Läs mer

PROJEKTRAPPORT Kv. Rektorsgatan, Alingsås Trafikbullerutredning

PROJEKTRAPPORT Kv. Rektorsgatan, Alingsås Trafikbullerutredning PROJEKTRAPPORT 11996 Kv. Rektorsgatan, Alingsås Trafikbullerutredning Rapport 11996-16092100.doc Revidering 3 Antal sidor: 8 Bilagor: C01-04 Uppdragsansvarig Andreas Berg Kvalitetsgranskare Magnus Ingvarsson

Läs mer

Bullerberäkning Leran 3:219

Bullerberäkning Leran 3:219 ) Datum Sida 2017-10-13 1 (10) Bullerberäkning Leran 3:219 Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Plan- och Bygglovsenheten växel 744-2684 bankgiro 1.Miljö,plan och

Läs mer

Bullerutredning för detaljplan Östra Nyby

Bullerutredning för detaljplan Östra Nyby Laholms kommun Bullerutredning för detaljplan Östra Nyby 2018-02-08 Uppdragsgivare: Uppdragsgivarens kontaktperson: Konsult: Uppdragsledare: Teknikansvarig: Handläggare: Laholms kommun Cecilia Lindgard

Läs mer

PROJEKTRAPPORT Kumla 9:401, Kumla Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 5 Bilagor: 4

PROJEKTRAPPORT Kumla 9:401, Kumla Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 5 Bilagor: 4 PROJEKTRAPPORT Kumla 9:401, Kumla Rapport -17021600.doc Antal sidor: 5 Bilagor: 4 Uppdragsansvarig Torbjörn Appelberg Kvalitetsgranskare Magnus Ingvarsson Datum 2017-02-20 www.soundcon.se Rapport -17021600

Läs mer

PROJEKTRAPPORT. Rapport doc rev 1 Antal sidor: 6 Bilagor: 4

PROJEKTRAPPORT. Rapport doc rev 1 Antal sidor: 6 Bilagor: 4 PROJEKTRAPPORT 12170 Drottninghög centrum, Helsingborg Trafikbullerutredning Rapport 12170-17030300.doc rev 1 Antal sidor: 6 Bilagor: 4 Uppdragsansvarig Torbjörn Appelberg Kvalitetsgranskare Andreas Berg

Läs mer

PROJEKTRAPPORT Kv. Rektorsgatan, Alingsås Trafikbullerutredning

PROJEKTRAPPORT Kv. Rektorsgatan, Alingsås Trafikbullerutredning PROJEKTRAPPORT 11996 Kv. Rektorsgatan, Alingsås Trafikbullerutredning Rapport 11996-16092100.doc Revidering 2 Antal sidor: 8 Bilagor: 01-04 Uppdragsansvarig Andreas Berg Kvalitetsgranskare Magnus Ingvarsson

Läs mer

11702 Granängsvägen, Bollmora Trafikbullerutredning

11702 Granängsvägen, Bollmora Trafikbullerutredning Projektrapport Infrastruktur Byggnad Industri 11702 Granängsvägen, Bollmora Rapport 11702-16022500.doc Antal sidor: 6 Bilagor: 01 04 Uppdragsansvarig Jönköping 2016-02-25 k:\lime easy\dokument\11702\11702-16022500.doc

Läs mer

Bullerutredning inför nybyggnation på fastigheten Lindberg 6:11 i Varbergs kommun. Planerade bostadshus

Bullerutredning inför nybyggnation på fastigheten Lindberg 6:11 i Varbergs kommun. Planerade bostadshus MiljöInvest AB Bullerutredning Bullerutredning inför nybyggnation på fastigheten Lindberg 6:11 i Varbergs kommun Planerade bostadshus 2015-09-09 MILJÖINVEST AB Adress: Telefon: Post Järnbrogatan 1, 602

Läs mer

PM BULLER. Högtrycket 2 Kristinehamns kommun Reviderad:

PM BULLER. Högtrycket 2 Kristinehamns kommun Reviderad: PM BULLER Högtrycket 2 Kristinehamns kommun 2013-07-28 Reviderad: 2013-10-11 Medverkande Beställare: Konsult: Bullerutredning: SBK Värmland, Daniel Nordholm WSP Samhällsbyggnad, Karlstad Jonas Jonsson,

Läs mer

TR R01 Stadsön Södra, nytt trygghetsboende Luleå kommun Bullerutredning , rev

TR R01 Stadsön Södra, nytt trygghetsboende Luleå kommun Bullerutredning , rev TR10204533 R01 Stadsön Södra, nytt trygghetsboende Luleå kommun Bullerutredning 2014-11-11, rev 2014-11-28 Upprättad av: Mahbod Nayeri Granskad av: Mikael Eriksson TR10204533 R01 Stadsön Södra, nytt trygghetsboende

Läs mer

TRAFIKBULLERUTREDNING DEL AV BJÖRNDALEN 1:1 (GALAXEN) TROLLHÄTTAN STAD, ILLUSTRATIONSKARTA JUNI 2016.

TRAFIKBULLERUTREDNING DEL AV BJÖRNDALEN 1:1 (GALAXEN) TROLLHÄTTAN STAD, ILLUSTRATIONSKARTA JUNI 2016. Rapport 15-2-R1a 2016-07-15 6 sidor, 8 Bilagor Akustikverkstan AB, Fabriksgatan 4, 1 30 Lidköping, tel 00-911 mikael.norgren@akustikverkstan.se Direkt: +(0) 024 28 02 TRAFIKBULLERUTREDNING DEL AV BJÖRNDALEN

Läs mer

Bullerutredning. Detaljplan Ekoby Saltängen Laxå Kommun Rev Datum: Beteckning: Bullerutredning Saltängen

Bullerutredning. Detaljplan Ekoby Saltängen Laxå Kommun Rev Datum: Beteckning: Bullerutredning Saltängen Bullerutredning Detaljplan Ekoby Laxå Kommun 2012-10-26 Rev 2012-11-21, Mark, miljö och anläggning Mathieu Boué Box 46, 171 11Solna, Akustikkonsult Besök: Svetsarvägen 24 mathieu.boue@vectura.se Växel:

Läs mer

Trafikbullerutredning inför detaljplan Enen, Perstorp

Trafikbullerutredning inför detaljplan Enen, Perstorp Handläggare Elisabeth Persson Tel +46 10 505 25 52 Mobil +46 72 505 18 43 E-post elisabeth.persson@afconsult.com Datum 2017-05-11 Projekt-ID 738018 Mottagare Perstorp kommun Mattias Bjellvi mattias.bjellvi@perstorp.se

Läs mer

PROJEKTRAPPORT Kv Köpmannen 1, Hjo Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 5 Bilagor:

PROJEKTRAPPORT Kv Köpmannen 1, Hjo Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 5 Bilagor: PROJEKTRAPPORT 12566 Kv Köpmannen 1, Hjo Trafikbullerutredning Rapport 12566-18042400.doc Antal sidor: 5 Bilagor: Uppdragsansvarig Magnus Ingvarsson Kvalitetsgranskare Torbjörn Appelberg Datum 2018-04-26

Läs mer

PROJEKTRAPPORT. Rapport doc Antal sidor: 7 Bilagor: 6

PROJEKTRAPPORT. Rapport doc Antal sidor: 7 Bilagor: 6 PROJEKTRAPPORT Strandängen Kvarter F, Jönköping Rapport -18012500.doc Antal sidor: 7 Bilagor: 6 Uppdragsansvarig Torbjörn Appelberg Kvalitetsgranskare Magnus Ingvarsson Datum 2018-01-25 www.soundcon.se

Läs mer

Flogstavägen detaljplan studentbostäder

Flogstavägen detaljplan studentbostäder Uppdrag nr. 14U25540 Flogstavägen detaljplan studentbostäder Trafikbullerutredning www.bjerking.se Uppdrag nr. 14U25540 Sida 1 (4) Trafikbullerutredning Uppdragsnamn Flogstavägen detaljplan studentbostäder

Läs mer

Tölö 8:14 i Kungsbacka stad

Tölö 8:14 i Kungsbacka stad Kungsbacka Kommun Tölö 8:14 i Kungsbacka stad Trafikbullerutredning 2018-01-08 Uppdragsgivare: Uppdragsgivarens kontaktperson: Konsult: Uppdragsledare: Teknikansvarig: Handläggare: Kungsbacka Kommun Stina

Läs mer

Lövdungen 2 i Huddinge kommun

Lövdungen 2 i Huddinge kommun MiljöInvest AB Bullerutredning Lövdungen 2 i Huddinge kommun Reviderad 2018-02-10 MILJÖINVEST AB Adress: Telefon: Post Järnbrogatan 1, 602 24 Norrköping Växel 011-18 02 20 Internet www.miljoinvest.se Direkt

Läs mer

Trafikbuller vid Skäggeberg 12:11 och del av 1:315 Allégården, Sunne kommun

Trafikbuller vid Skäggeberg 12:11 och del av 1:315 Allégården, Sunne kommun Datum Sida 1 (10) ) Trafikbuller vid Skäggeberg 12:11 och del av 1:315 Allégården, Sunne kommun Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Miljö,plan och bygg växel 0565-16000

Läs mer

PM Parkering och buller. Underlag detaljplan för Sundsvik 1:24 m fl Nilssontomten i Sunne

PM Parkering och buller. Underlag detaljplan för Sundsvik 1:24 m fl Nilssontomten i Sunne PM Parkering och buller Underlag detaljplan för Sundsvik 1:24 m fl Nilssontomten i Sunne Juni 2015 KONSULT WSP Samhällsbyggnad Box 117 651 04 Karlstad Besök: Lagergrens gata 8 Tel: +46 54 13 20 00 Fax:

Läs mer

BULLERUTREDNING Lilla Åsa 23:165, Taberg, Jönköpings kommun

BULLERUTREDNING Lilla Åsa 23:165, Taberg, Jönköpings kommun Förskola Bostäder Innehåll 1. Bakgrund... 1 2. Bullerberäkning... 2 2.1 Metod och förutsättningar... 2 2.2 Riktvärden... 2 3. Resultat... 4 4. Slutsats och föreslagna åtgärder... 5 4.1 Bostäder... 5 4.1

Läs mer

Bullerutredning för kvarteret Kometen, Kristinehamns kommun. ÅF-Infrastructure AB Ljud och Vibrationer

Bullerutredning för kvarteret Kometen, Kristinehamns kommun. ÅF-Infrastructure AB Ljud och Vibrationer Författare Telefon +46 10 505 07 86 Mobiltelefon +46 70 682 89 98 E-mail niklas.j.carlsson@afconsult.com Datun Projektnummer Rapport -r-a Kund Kristinehamns kommun Kommunledningsförvaltningen, Planeringsavdelningen

Läs mer

Trafikbullerutredning, Rev B

Trafikbullerutredning, Rev B Trafikbullerutredning, Rev B Förutsättningar för Brolägdan Uppdragsgivare: Årehus AB Referens: Helen Olausson Uppdragsnummer: 15405 Rapportnummer: -1B Antal sidor + bilagor: 10 + 15 Rapportdatum: 2016-04-28

Läs mer

Kvarteret Soldaten 4 Skövde, förenklad trafikbullerutredning

Kvarteret Soldaten 4 Skövde, förenklad trafikbullerutredning Kvarteret Soldaten 4 Skövde, förenklad trafikbullerutredning En förenklad trafikbullerutredning har utförts för kvarteret Soldaten 4 i Skövde. Modellen är utförd utan hänsyn till terrängens topografi.

Läs mer

Norra Kyrkogatan, Stranden 3:51, Mora

Norra Kyrkogatan, Stranden 3:51, Mora Handläggare Jonas Aråker Tel 010 505 85 16 Mob 073 184 11 17 E-post jonas.araker@afconsult.com Datum 14/09/2015 Projekt nr 711223 Rapport nr 711223-A Beställare Stadsbyggnadsförvaltningen Mora Orsa Fredsgatan

Läs mer

11422 Räveskalla 1:25 m fl, Borås Trafikbullerutredning

11422 Räveskalla 1:25 m fl, Borås Trafikbullerutredning Projektrapport Infrastruktur Byggnad Industri 11422 Räveskalla 1:25 m fl, Borås Rapport 11422-15060200.doc Antal sidor: 7 Bilagor: 5 Uppdragsansvarig Jönköping 2015-06-05 k:\lime easy\dokument\11422\11422-15060200.doc

Läs mer

Mellby Paradiset, Partille Trafikbullerutredning Till denna rapport hör bullerkartor till -41.

Mellby Paradiset, Partille Trafikbullerutredning Till denna rapport hör bullerkartor till -41. Rapport 6112-B / Rådgivande ingenjörer inom Ljud, Buller, Vibrationer., Partille Trafikbullerutredning Till denna rapport hör bullerkartor 6112-27 till -41. Innehåll 1 Riktlinjer 2 Beräkningsmetod 3 Förutsättningar

Läs mer

RAPPORT. Trafikbullerutredning. S Ljungkullen. Page 0 (5)

RAPPORT. Trafikbullerutredning. S Ljungkullen. Page 0 (5) Trafikbullerutredning S Ljungkullen Page 0 (5) Phone +46 10 505 50 64 Mobile +46725285016 E-mail mattias.lindqvist@afconsult.com Recipient Brickstone förvaltning AB Lars Erik Larson Date 2017-03-20 Project

Läs mer

Detaljplan för Tyfter i Diseröd Kungälv. Bullerutredning

Detaljplan för Tyfter i Diseröd Kungälv. Bullerutredning Handläggare Ohlsson Perry Tel +46105058438 Mobil +46701847438 Fax +46105053009 johan.hassel@afconsult.com RAPPORT 1 (7) Datum Kungälvs kommun Nämndhuset 442 81 Kungälv Uppdragsnr 577009 Detaljplan för

Läs mer

Detaljplan för Ekåsens koloniområde

Detaljplan för Ekåsens koloniområde Handläggare Kristoffer Hultberg Tel +46 10-505 84 25 Mobil +46 70 184 74 25 E-post kristoffer.hultberg@afconsult.com Datum 2015-11-27 Projekt-ID 713184 Rapport-ID 713184-rA Kund Mölndals stad Detaljplan

Läs mer

Trafikbuller vid Leran 3:166 m fl. Norr om Magasinsgatan, Sunne kommun

Trafikbuller vid Leran 3:166 m fl. Norr om Magasinsgatan, Sunne kommun Datum 1 (10) ) Trafikbuller vid Leran 3:166 m fl. Norr om Magasinsgatan, Sunne kommun Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Miljö,plan och bygg växel 0565-16000

Läs mer

TRAFIKBULLERUTREDNING DETALJPLAN INOM FASTIGHETERHETERNA INGELSTORP 1:2 OCH 1:9 SKARA KOMMUN

TRAFIKBULLERUTREDNING DETALJPLAN INOM FASTIGHETERHETERNA INGELSTORP 1:2 OCH 1:9 SKARA KOMMUN Rapport 19-144-R1 2019-04-15 5 sidor, 2 bilagor Akustikverkstan AB, Fabriksgatan 4, 531 30 Lidköping, tel 0510-911 44 mikael.norgren@akustikverkstan.se Direkt: +46(0)73 024 28 02 TRAFIKBULLERUTREDNING

Läs mer