Kartläggning. Författare. Elias Aretorn, Astrid Kuylenstjerna, Elias Fyhr, Julia Dahlberg, Sofia Strandell, Elin Ring, Johanna Ring, Albin Hellström

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kartläggning. Författare. Elias Aretorn, Astrid Kuylenstjerna, Elias Fyhr, Julia Dahlberg, Sofia Strandell, Elin Ring, Johanna Ring, Albin Hellström"

Transkript

1 Kartläggning Kartläggning av tidigare elever som studerade en av följande gymnasiala utbildningar vid Bromangymnasiet: Industritekniska programmet, Teknikprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet Författare Elias Aretorn, Astrid Kuylenstjerna, Elias Fyhr, Julia Dahlberg, Sofia Strandell, Elin Ring, Johanna Ring, Albin Hellström Mellanåret Jan-Erik Johansson, handledare

2 Sammanfattning Det ni håller i er hand är en rapport upprättad av mellanårselever , tillika examinerade studenter från Bromangymnasiet sommaren På förfrågan av TeknikCollege Hälsingland och dess styrgrupp har nedan sammanställts en kartläggning av de senaste tre årens examinerade studenter från Teknik- Natur och Industritekniska programmet från Bromangymnasiet, Hudiksvall och vad dessa individer gör idag. Med detta menas deras primära syssla i vardagen, där sysselsättningar som har legat i vårt intresse har varit huruvida var individ studerar, arbetar eller är arbetslös. Vi anser att gå in mer specifikt än detta på frågan har saknat relevans för uppdraget - däremot har vi önskat de utfrågade att själva avgöra huruvida deras sysselsättning har en direkt relevans till deras tidigare gymnasiala studier eller ej. Ett ursprungligt mål vi stiftade för uppdraget var att uppnå en svarsfrekvens på 75%, vilket vi ansåg var en rimlig siffra då den skulle tala relativt väl för den totala andelen och utgöra en bra språngbräda för trovärdiga slutsatser. Detta mål uppnåddes ej, då den totala svarsfrekvensen uppgick till 67,1%. Det primära tillvägagångssättet för kontakt med sina tillgivna elever var Facebook då en stor majoritet använder detta sociala media, via detta sändes frågemallen ut. För övrig kontakt ansvarade var deltagare för sin egen informationsinsamling. Av de totalt 171 personer som deltagit (besvarat) vid undersökningen är 55,8% arbetande, 42,4% studerande medan de resterande 1,7% är arbetslösa. Detta resultat kan komma till användning som jämförelsematerial i framtiden om undersökningar likt denna kommer att fortlöpa regelbundet, för att till exempel se till tendenser och trender i hur examinerade elever fortgår från sina gymnasiestudier.

3 Innehållsförteckning Sammanfattning...2 Innehållsförteckning Inledning Bakgrund Syfte Avgränsningar Metod Resultat Naturvetenskapsprogrammet Industritekniska programmet Teknikprogrammet Diskussion.11

4 1.0 Inledning 1.1 Bakgrund Inom ramen för orienteringskursen Människan i industrin har mellanårselever i uppdrag från TeknikCollege Hälsinglands styrgrupp att kartlägga vad examinerade studenter från Teknikprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Industritekniska programmet från Bromangymnasiet de senaste tre åren gör idag. Tidigare kartläggning har resulterat i en låg svarsfrekvens och indirekt en mer osäker statistik, därav har mellanårselever detta år ändrat metod och bestämt ett gemensamt mål -en total svarsfrekvens på 75%. 1.2 Syfte Syftet med projektarbetet är att kartlägga vad examinerade studenter från Teknikprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Industritekniska programmet från Bromangymnasiet har för sysselsättning efter examen. Därefter -utifrån kartläggningen- bilda en uppfattning angående fördelningen av sysselsättningar bland gymnasieprogrammen och kort analysera kartläggningen. 1.3 Avgränsningar Rapporten inkluderar inte vilken ort de tillfrågade bor på, om deras sysselsättning är på heltid eller deltid och vad deras sysselsättning innefattar, exempelvis vad de studerar. Vi anser att det dessa aspekter inte bidrar till några relevanta nyckeltal och rapporten blir onödigt analytisk, därför har dessa aspekter exkluderats.

5 1.3 Metod Med hjälp av klasslistor, tillhandahållen av Bromangymnasiet, skickades frågeställningar ut till tidigare klasser från naturvetenskaps-, teknik- och HIT-programmet (årskurserna 12, 13 och 14) på Bromangymnasiet. Eleverna fördelades inom mellanårsgruppen, där varje person ansvarade för att få in så många svar som möjligt. De flesta valde att skicka ut frågeställningarna via Facebook, men även andra sociala medier användes. Frågorna som ställdes var enligt följande: 1. Vilket gymnasieprogram läste du? (Teknik- Natur eller HIT-programmet) 2. Vad är din nuvarande sysselsättning? (Studerar, Arbetar eller Inget av alternativen 3. Är din nuvarande sysselsättning relaterat till din gymnasiala utbildning? (Ja eller Nej) Även svarsfrekvens och könsfördelning samlades in och alla svar sammanställdes för vardera klass. Av de sammanställda resultaten skapades diagram som sedan analyserades.

6 2.0 Resultat Nedan presenteras den slutgiltiga statistiken av vad examinerade studenter från Teknik-, Natur- och HIT-programmet på Bromangymnasiet de senaste tre åren har för sysselsättning i dagsläget. Personen i fråga har själv fått avgöra om dennes sysselsättning är relaterad till sitt före detta gymnasieprogram. Detta eftersom vi har valt att prioriterat en hög svarsfrekvens istället för att överlägga tolkningsfrågor -om sysselsättningen relaterar till respektives gymnasieprogram eller inte- i hopp om att det eventuellt skulle generera säkrare statisk. Den tillfrågade personen skulle därför behöva beskriva sina arbetsuppgifter, det hade antagligen resulterat i en lägre svarsfrekvens då det hade tagit mycket längre tid att svara. Statistiken som presenteras är: sysselsättning hos alla intervjuade, totala sysselsättning hos respektive gymnasieprogram, total svarsfrekvens (procent och antal), total svarsfrekvens för respektive program (procent och antal), studier som relaterar till respektive program, arbete som relaterar till respektive program och sysselsättning hos män respektive kvinnor för varje gymnasieprogram och årgång. Den totala svarsfrekvensen för hela undersökningen: 171/255 personer, vilket motsvarar 67,1%. Nedan presenteras sysselsättning bland alla tillfrågade.

7 2.1 Naturvetenskapsprogrammet Den totala svarsfrekvensen för naturvetenskapsprogrammet var 57/91 personer vilket motsvarar 62,6%. Diagrammet som skulle visat sysselsättningen bland män, NA12, har exkluderats eftersom vi saknar samtliga svar från män från den årskullen.

8 2.2 Industritekniska programmet Den totala svarsfrekvensen för industritekniska programmet var 18/32 vilket motsvarar 56,3%. Eftersom sysselsättning hos män respektive kvinnor för varje årgång är densamma i och med att 100% arbetar är dessa diagram uteslutna.

9 2.3 Teknikprogrammet Den totala svarsfrekvensen för teknikprogrammet var 96/132 personer vilket motsvarar 72,7%.

10

11 3.0 Diskussion Målet var att få en svarsfrekvens på 75%, vilket vi tyckte var rimligt och något att sträva efter. Tyvärr lyckades vi inte nå det då vi fick svar från 67,1% av de tillfrågade. Det program som vi fick minst svar av var industritekniska programmet där svarsfrekvensen var 56,3%, men trots det anser vi att tillförlitliga slutsatser kan dras. Totalt av alla som har gått naturvetenskapliga programmet studerar majoriteten, men även en stor del arbetar. Ingen tydlig skillnad mellan män och kvinnors sysselsättning i klasserna finns, det man däremot kan se är att den nyaste utgångna klassen (NA14) arbetar de flesta, medan de två tidigare klasserna har flest som studerar i dagsläget. Av alla de som arbetar från programmet idag, anser de flesta att det inte är relaterat till sin gymnasieutbildning, medan de flesta bland de som studerar tycker att det är relaterat till naturvetenskapliga programmet. Alla som gått industritekniska programmet och varit med i undersökningen arbetar idag och de flesta anser att det är relaterat till sin gymnasieutbildning vilket är ett resultat som bör vara nästintill förväntat då detta är ett yrkesförberedande program. Totalt av alla som svarat och gick teknikprogrammet är det de flesta som arbetar idag, men många studerar även. Den enda större skillnaden mellan kvinnor och män syns i TE 13 då de flesta männen studerar och de flesta av kvinnorna arbetar. Även en liten del av kvinnorna som gick i denna klass är arbetslös. Det man också kan se är att fler studerar i de äldre klasserna, TE 12 och 13, medan flest arbetar i TE14, detta gäller för båda könen. Detta skulle kunna betyda att de flesta arbetar ca 1-2 år efter att ha gått teknikprogrammet och därefter börjar studera och att man därmed kan se att antal arbetande minskar mellan klasserna. Samma tendens är även synlig i det naturvetenskapliga programmet. De flesta tycker att deras arbete respektive studier relaterar till sin gymnasieutbildning. Sammanlagt för alla tre programmen kan man se en väldigt låg arbetslöshet efter gymnasiet, vilket är mycket positivt. Felkällor som kan finnas är att de tillfrågade själva får avgöra om deras sysselsättning är relaterat eller inte till sin gymnasieutbildning, då missuppfattningar kan ske och vi kan även inte kontrollera om det stämmer. Det finns också alltid en viss osäkerhet i resultatet eftersom svarsfrekvensen inte är 100%, men som sagt anser vi att man ändå kan få relativt säkra resultat.

utvärderingsavdelningen 2015-03-17 Dnr 2014:01149 1 (40)

utvärderingsavdelningen 2015-03-17 Dnr 2014:01149 1 (40) PM utvärderingsavdelningen Dnr 2014:01149 1 (40) Beskrivande statistik om elever i försöksverksamhet med riksrekyterande gymnasial spetsutbildning. Förstaårselever i årskullarna 2011/2012, 2012/2013 och

Läs mer

Vad ungdomar gör efter gymnasieskolan

Vad ungdomar gör efter gymnasieskolan Avdelningen för analys Gymnasie- och vuxenutbildningsstatistik 1 (1) Vad ungdomar gör efter gymnasieskolan Denna handlar om vad ungdomar som gick ut gymnasieskolan läsåret 200/0 gjorde under åren 20 201.

Läs mer

Technology Management Lunds Universitet. Arbetslivsundersökning 2012 1. Technology Management

Technology Management Lunds Universitet. Arbetslivsundersökning 2012 1. Technology Management Technology Management Lunds Universitet Arbetslivsundersökning 2012 1 Technology Management TM Arbetslivsundersökning Välkommen till TM Arbetslivsundersökning 2012. Årets undersökning är den tredje i raden

Läs mer

Bilaga B till Uppföljning av försöksverksamheten med gymnasial lärlingsutbildning

Bilaga B till Uppföljning av försöksverksamheten med gymnasial lärlingsutbildning 14--1 1 (14) Bilaga B till Uppföljning av försöksverksamheten med gymnasial lärlingsutbildning Arbete efter gymnasial yrkesutbildning Denna rapport, som handlar om etablering på arbetsmarknaden för lärlingsutbildade

Läs mer

Sökande och antagna till gymnasieskolan läsåret 2017/18

Sökande och antagna till gymnasieskolan läsåret 2017/18 Analysavdelningen Gymnasie- och vuxenutbildningsstatistik Dnr: 2017:557 1 (10) Sökande och antagna till gymnasieskolan läsåret 2017/18 I denna promemoria redovisas elevernas förstahandsval av gymnasieprogram

Läs mer

Sökande och antagna i gymnasieskolan läsåret 2016/17

Sökande och antagna i gymnasieskolan läsåret 2016/17 Avdelningen för analys Gymnasie- och vuxenutbildningsstatistik 1 (5) Sökande och antagna i gymnasieskolan läsåret 2016/17 s officiella statistik över vilka gymnasieprogram ungdomar har sökt i första hand

Läs mer

Technology Management Lunds Universitet

Technology Management Lunds Universitet Technology Management Lunds Universitet Arbetslivsundersökning 2013 1 TM arbetslivsundersökning Välkommen till TM Arbetslivsundersökning år 2013. Årets undersökning är den andra i raden som kartlägger

Läs mer

Handels- och administrationsprogrammet UPPFÖLJNING AV GYMNASIESKOLAN 2019

Handels- och administrationsprogrammet UPPFÖLJNING AV GYMNASIESKOLAN 2019 Handels- och administrationsprogrammet UPPFÖLJNING AV GYMNASIESKOLAN 2019 Denna publikation är ett utdrag ur Skolverkets rapport "Uppföljning av gymnasieskolan 2019". Rapporten publiceras årligen och finns

Läs mer

Betyg och studieresultat i gymnasieskolan 2013/2014

Betyg och studieresultat i gymnasieskolan 2013/2014 Utbildningsstatistikenheten 2014-12-18 1 (10) Dnr 2014-12-19: Information har tillkommit (s 3) 2015-01-19: Genomsnittligt betygspoäng (s 6-10) har korrigerats samt antal elever på IB (s.1) Betyg och studieresultat

Läs mer

TEMARAPPORT 2016:2 UTBILDNING

TEMARAPPORT 2016:2 UTBILDNING TEMARAPPORT 2016:2 UTBILDNING Gymnasieungdomars studieintresse läsåret 2015/2016 TEMARAPPORT 2016:2 UTBILDNING Gymnasieungdomars studieintresse läsåret 2015/2016 Statistics Sweden 2016 Report 2016:2 The

Läs mer

Tabell 1: Programmen i Gävleborgs län som ger högst inkomst

Tabell 1: Programmen i Gävleborgs län som ger högst inkomst Bilagor Tabell 1: Programmen i Gävleborgs län som ger högst inkomst Tabell 2: Programmen i Gävleborgs län med lägst andel arbetslösa efter studierna Tabell 3: De yrkesprogram i Gävleborgs län som ger jobb

Läs mer

PM - Vad gör ungdomar efter gymnasieskolan?

PM - Vad gör ungdomar efter gymnasieskolan? 1 (13) PM - Vad gör ungdomar efter gymnasieskolan? Från och med hösten 14 publicerar uppgifter om vad ungdomar gör ett, tre och fem år efter gymnasieskolan. Redovisningen handlar än så länge om elever

Läs mer

Ansökningar om att starta fristående skola inför läsåret 2014/15

Ansökningar om att starta fristående skola inför läsåret 2014/15 Dnr 30-2013:1933 Ansökningar om att starta fristående skola inför läsåret 2014/15 Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besök: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 10 www.skolinspektionen.se

Läs mer

Rättelse. Beslutsdatum: Dnr: :169 0 (1)

Rättelse. Beslutsdatum: Dnr: :169 0 (1) Rättelse Beslutsdatum: Dnr: 5.1.3-2016:169 0 (1) Rättelse till Beskrivande statistik om elever i försöksverksamhet med riksrekryterande gymnasial spetsutbildning avseende förstaårseleverna i årskullen

Läs mer

Bilaga 1. Kartläggning av målgruppen

Bilaga 1. Kartläggning av målgruppen Bilaga 1. Kartläggning av målgruppen Översikt befolkningen 16-29 år Befolkningsutveckling i Håbo kommun år 2015-2030 enligt befolkningsprognos Antal invånare i Håbo kommun år 2015-2030 23 000 21 000 19

Läs mer

Redovisning regeringsuppdrag

Redovisning regeringsuppdrag Regeringskansliet Utbildningsdepartementet 103 33 Stockholm Redovisning regeringsuppdrag 1 (8) Redovisning av uppdrag om statsbidrag för ökade kostnader till följd av satsningen på den högre bidragsnivån

Läs mer

Jämtlands läns bästa gymnasieprogram kartlagda

Jämtlands läns bästa gymnasieprogram kartlagda läns bästa gymnasieprogram kartlagda Gymnasiekvalitet.se har kartlagt alla gymnasieprogram i län. Nedan finns resultaten listade för de olika faktorerna som undersökts. Bilagor Tabell 1: Programmen i län

Läs mer

Attityder, antal och etablering

Attityder, antal och etablering APRIL 2019 Gymnasierapporten 2019 Attityder, antal och etablering Förord Gymnasieskolan ska rusta eleverna för framtiden och göra dem anställningsbara och utvecklingsbara. Ge dem den kunskap och kompetens

Läs mer

Utbildning i Gävleborg 2015

Utbildning i Gävleborg 2015 Utbildning i Gävleborg 2015 Statistik över ett antal utbildningar giongavleborg.se Januari 2016 Innehållsförteckning SAMMANFATTANDE KOMMENTAR 1 INLEDNING 3 GYMNASIESKOLA 4 ELEVER PÅ GYMNASIET LÄSÅRET 2014/2015

Läs mer

Slutrapport Örebro universitet. Kvalitetsutvärdering av Linje 14. 2011/2012

Slutrapport Örebro universitet. Kvalitetsutvärdering av Linje 14. 2011/2012 Slutrapport Örebro universitet Kvalitetsutvärdering av Linje 14. 2011/2012 Innehållsförteckning Inledning... 4 Metod och Urval... 4 Svarsfrekvens... 4 Disposition... 4 Resultat... 5 Fråga 1. Vilken skola...

Läs mer

Vart tog de vägen? En uppföljning av tidigare studenter vid Politices Magisterprogrammet vid Uppsala universitet.

Vart tog de vägen? En uppföljning av tidigare studenter vid Politices Magisterprogrammet vid Uppsala universitet. Vart tog de vägen? En uppföljning av tidigare studenter vid Politices Magisterprogrammet vid Uppsala universitet. Uppsala januari 2007 1 Bakgrund till studien Politices magisterprogrammet vid Uppsala universitet

Läs mer

Elektriska Installatörsorganisationen. YH-utbildning. Information från Elektriska Installatörsorganisationen EIO

Elektriska Installatörsorganisationen. YH-utbildning. Information från Elektriska Installatörsorganisationen EIO Elektriska Installatörsorganisationen YH-utbildning Information från Elektriska Installatörsorganisationen EIO Elektriska Installatörsorganisationen Sida 2 av 8 Yrkeshögskoleutbildning Yrkeshögskolan är

Läs mer

Vart tog de vägen? Redovisning av Fritidsledarskolornas undersökning 2007.

Vart tog de vägen? Redovisning av Fritidsledarskolornas undersökning 2007. Gamleby den 10 mars 2007 Vart tog de vägen? Redovisning av Fritidsledarskolornas undersökning 2007. 1. Allmänt Denna undersökning bygger på en medverkan av 20 av 25 nu verksamma fritidsledarskolor. Dessa

Läs mer

& välfärd. Tema: Utbildning. Befolkning. Ungdomar utan fullföljd gymnasieutbildning. www.scb.se. 2007 nr 4

& välfärd. Tema: Utbildning. Befolkning. Ungdomar utan fullföljd gymnasieutbildning. www.scb.se. 2007 nr 4 Befolkning & välfärd 27 nr 4 Tema: Utbildning Ungdomar utan fullföljd gymnasieutbildning SCB, Stockholm 8-56 94 SCB, Örebro 19-17 6 www.scb.se Tema: Utbildning Ungdomar utan fullföljd gymnasieutbildning

Läs mer

733G02: Statsvetenskaplig Metod Therése Olofsson Metod-PM - Gymnasiereformens påverkan på utbildningen

733G02: Statsvetenskaplig Metod Therése Olofsson Metod-PM - Gymnasiereformens påverkan på utbildningen 733G02: Statsvetenskaplig Metod Therése Olofsson 2013-03-05 911224-0222 - Gymnasiereformens påverkan på utbildningen Syfte Syftet med uppsatsen är ta reda på hur den gymnasiereform som infördes läsåret

Läs mer

Sökande och antagna till gymnasieskolan läsåret 2018/19

Sökande och antagna till gymnasieskolan läsåret 2018/19 Skolverket 1 (10) Sökande och antagna till gymnasieskolan läsåret 2018/19 I denna promemoria redovisas elevernas förstahandsval av gymnasieprogram inför läsåret 2018/19, samt andelen som var behöriga respektive

Läs mer

Vägen in i arbetslivet

Vägen in i arbetslivet Vägen in i arbetslivet En rapport om inträdet på arbetsmarknaden efter yrkesförberedande gymnasieprogram Unga män som gått fordonsprogrammet på gymnasiet står som vinnare. För dem som avslutat omvårdnadsprogrammet

Läs mer

Tabell 2: Programmen i Södermanlands län med lägst andel arbetslösa efter studierna

Tabell 2: Programmen i Södermanlands län med lägst andel arbetslösa efter studierna Södermanland Bilagor Tabell : Programmen i Södermanlands län som ger högst inkomst Tabell 2: Programmen i Södermanlands län med lägst andel arbetslösa efter studierna Tabell 3: De program i Södermanlands

Läs mer

Alumnundersökning på Medicinska fakulteten

Alumnundersökning på Medicinska fakulteten Alumnundersökning på Medicinska fakulteten Enkätundersökning riktad till studenter som tog examen 22 på Medicinska fakulteten vid Umeå universitet Dnr: FS.6.2-7-7 Medicinska fakulteten Innehåll Uppdraget...

Läs mer

Skolan ska träna entreprenörer. Men vad är en entreprenör? En entreprenör ser möjligheter och gör något av dem. Läs mer om inslagen i filmen!

Skolan ska träna entreprenörer. Men vad är en entreprenör? En entreprenör ser möjligheter och gör något av dem. Läs mer om inslagen i filmen! Skolan ska träna entreprenörer. Men vad är en entreprenör? En entreprenör ser möjligheter och gör något av dem. Läs mer om inslagen i filmen! Filmen en samproduktion mellan Lärande och kulturförvaltningen

Läs mer

Målgruppsundersökning Tekniksprånget 2016

Målgruppsundersökning Tekniksprånget 2016 8 juni 2016 Målgruppsundersökning Tekniksprånget 2016 Sammanfattning I samband med ansökningsprocessen för höstens praktikperiod 2016 har IVA-Tekniksprånget genomfört en målgruppsundersökning hos de personer

Läs mer

Redovisning regeringsuppdrag

Redovisning regeringsuppdrag Regeringskansliet Utbildningsdepartementet 103 33 Stockholm Redovisning regeringsuppdrag 1 (10) Redovisning av uppdrag om statsbidrag till kommuner för som ersättning för utbildningsplatser för viss utbildning

Läs mer

J Kand Alumni Survey nov _BF

J Kand Alumni Survey nov _BF J Kand Alumni Survey nov 22 16 _BF Antal respondenter: 79 Antal : Svarsfrekvens:,70 % 1. Vilket år avslutade du din journalistikutbildning/ Journalistikprogrammet och tog ut din examen? Vilket år avslutade

Läs mer

Tabell 2: Programmen i Västernorrlands län med lägst andel arbetslösa efter studierna

Tabell 2: Programmen i Västernorrlands län med lägst andel arbetslösa efter studierna Bilagor Tabell 1: Programmen i Västernorrlands län som ger högst inkomst Tabell 2: Programmen i Västernorrlands län med lägst andel arbetslösa efter studierna Tabell 3: De program i Västernorrlands län

Läs mer

De presumtiva studenterna var finns de? En genomgång av offentlig statistik om studiedeltagande och övergångsmönster PROMEMORIA

De presumtiva studenterna var finns de? En genomgång av offentlig statistik om studiedeltagande och övergångsmönster PROMEMORIA Umeå universitet StudentCentrum Lars Lustig PROMEMORIA 2006-09-07 De presumtiva studenterna var finns de? En genomgång av offentlig statistik om studiedeltagande och övergångsmönster Umeå universitet 901

Läs mer

Bilaga 1 Dnr 17/00157 Statistikunderlag Kompetensförsörjning 2017

Bilaga 1 Dnr 17/00157 Statistikunderlag Kompetensförsörjning 2017 Bilaga 1 Dnr 17/00157 Statistikunderlag Kompetensförsörjning 2017 2017 Utmaningar Här beskrivs några av de stora utmaningarna för Blekinge Könsstereotyp arbetsmarknad med en tydlig uppdelning får vi inte

Läs mer

Skillnader mellan provresultat och betyg i gymnasieskolan Dokumentdatum: Diarienummer: :01623

Skillnader mellan provresultat och betyg i gymnasieskolan Dokumentdatum: Diarienummer: :01623 Skillnader mellan provresultat och betyg i gymnasieskolan 2017 Dokumentdatum: 2018-12-04 Diarienummer: 5.1.1-2018:01623 Sammanfattning... 3 Inledning... 4 Bakgrund... 4 Kursbetyg... 5... 6 Genomförande...

Läs mer

Efter examen. En uppföljning av 2010 års examensstudenter. Företagsekonomiska institutionen

Efter examen. En uppföljning av 2010 års examensstudenter. Företagsekonomiska institutionen Efter examen En uppföljning av 2010 års examensstudenter Företagsekonomiska institutionen Utbildning som ger arbete Företagsekonomiska institutionen erbjuder utbildningar för framtidens kvalificerade ekonomer

Läs mer

Attityder, antal och etablering

Attityder, antal och etablering FEBRUARI 2018 Gymnasierapporten 2018 Attityder, antal och etablering Förord Gymnasieskolan ska rusta eleverna för framtiden och göra dem anställningsbara och utvecklingsbara. Ge dem den kunskap och kompetens

Läs mer

Jämförelse mellan elevernas gymnasieval och var de studerade 2017/18

Jämförelse mellan elevernas gymnasieval och var de studerade 2017/18 1 (9) Jämförelse mellan elevernas gymnasieval och var de studerade 2017/18 I denna promemoria jämförs vilka program eleverna sökte i första hand och vad de sedan läste i gymnasieskolan läsåret 2017/18.

Läs mer

Elever i gymnasieskolan läsåret 2018/19

Elever i gymnasieskolan läsåret 2018/19 1 (19) Elever i gymnasieskolan läsåret 2018/19 I denna promemoria redovisar statistik över elever som är registrerade i gymnasieskolan läsåret 2018/19. Uppgifterna samlas in via Centrala Studiestödsnämnden

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram Dnr 44-2015:9718 IT Gymnasiet Sverige AB Org.nr. 556597-0471 Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram efter tillsyn i IT gymnasiet Uppsala belägen i Uppsala kommun 2 (7) Dnr 44-2015:9718 Tillsyn i IT

Läs mer

Tabell 1: Programmen i Gävleborg som ger högst inkomst. Plats Program Skola Kommun Årsinkomst

Tabell 1: Programmen i Gävleborg som ger högst inkomst. Plats Program Skola Kommun Årsinkomst Tabell : Programmen i Gävleborg som ger högst inkomst Plats Program Skola Kommun Årsinkomst Industriprogrammet 2 Fordonsprogrammet 3 Elprogrammet gymnasieskola Sandviken 39 800 gymnasieskola Sandviken

Läs mer

Utvärderingsrapport av feriepraktik Av Maria Mikaelian och Hjalmar Öhagen

Utvärderingsrapport av feriepraktik Av Maria Mikaelian och Hjalmar Öhagen Utvärderingsrapport av feriepraktik 17 Av Maria Mikaelian och Hjalmar Öhagen Innehåll Inledning... 1 Bakgrund/Beskrivning av projektet... 2 Syfte och mål... 3 Projektmål:... 3 Effektmål:... 3 Projektets

Läs mer

Teknikprogrammet UPPFÖLJNING AV GYMNASIESKOLAN 2019

Teknikprogrammet UPPFÖLJNING AV GYMNASIESKOLAN 2019 Teknikprogrammet UPPFÖLJNING AV GYMNASIESKOLAN 2019 Denna publikation är ett utdrag ur Skolverkets rapport "Uppföljning av gymnasieskolan 2019". Rapporten publiceras årligen och finns i sin helhet i Skolverkets

Läs mer

Alumnstudie: Civilingenjörsutbildningen i molekylär bioteknik och bioinformatik (X)

Alumnstudie: Civilingenjörsutbildningen i molekylär bioteknik och bioinformatik (X) Alumnstudie: Civilingenjörsutbildningen i molekylär bioteknik och bioinformatik (X) Appendix C - Jämförelse: Doktorand/disputerad och övriga Enkätundersökning riktad till de med godkänt examensarbete i

Läs mer

Tabell 1: Programmen i Norrbottens län som ger högst inkomst. Tabell 2: Programmen i Norrbottens län med lägst andel arbetslösa efter studierna

Tabell 1: Programmen i Norrbottens län som ger högst inkomst. Tabell 2: Programmen i Norrbottens län med lägst andel arbetslösa efter studierna Tabell 1: Programmen i Norrbottens län som ger högst inkomst Tabell 2: Programmen i Norrbottens län med lägst andel arbetslösa efter studierna Tabell 3: De program i Norrbottens län som ger jobb Tabell

Läs mer

Örebro universitet. Rapport: Linje 14. September 2013, Markör Marknad och Kommunikation

Örebro universitet. Rapport: Linje 14. September 2013, Markör Marknad och Kommunikation Örebro universitet Rapport: Linje 14 September 13, Markör Marknad och Kommunikation Markör Örebro Kungsgatan 1 71 47 Örebro Fax: 19-16 16 17 Markör Stockholm Virkesvägen 4 1 3 Stockholm Fax: 8-716 83 81

Läs mer

Sökande och antagna i gymnasieskolan läsåret 2012/13

Sökande och antagna i gymnasieskolan läsåret 2012/13 2013-03-21 1 (5) Sökande och antagna i gymnasieskolan läsåret 2012/13 s officiella statistik över vilka gymnasieprogram ungdomar har sökt i första hand baseras dels på den slutliga antagningen bland samtliga

Läs mer

Beslutsunderlag Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens sammanträde 2013-01-21, 4, GoV 2013.0052

Beslutsunderlag Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens sammanträde 2013-01-21, 4, GoV 2013.0052 Förvaltning Anders Gabell GoV.2013.0052 2013-02-20 Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Program och inriktningar på Bergagymnasiet Höstterminen 2013 Ärendebeskrivning Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden

Läs mer

Statistik januari-december 2013

Statistik januari-december 2013 Samordningsförbundet Göteborg Väster Dnr 1/14 Bilaga 1 Verksamhetsberättelse januari-december 213 Statistik januari-december 213 Bilaga till årsrapport avseende verksamheter som finansieras av Samordningsförbundet

Läs mer

Betyg och studieresultat i gymnasieskolan 2011/12

Betyg och studieresultat i gymnasieskolan 2011/12 PM Enheten för utbildningsstatistik 2012-12-20 Dnr 71-2012-33 (7) Betyg och studieresultat i gymnasieskolan 2011/12 I denna PM redovisas betyg och studieresultat för elever som avslutade sin gymnasieutbildning

Läs mer

TIPS! Är quizet för långt går det bra att bara göra en utav frågorna under varje delmål.

TIPS! Är quizet för långt går det bra att bara göra en utav frågorna under varje delmål. Jämställdhetsquiz! Målet för jämställdhetspolitiken i Sverige är att kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv. Till det målet finns sex delmål som frågorna i quizet är uppdelade

Läs mer

Kostnadsersättning till lärlingar 2014/15 Kommenterad statistik

Kostnadsersättning till lärlingar 2014/15 Kommenterad statistik Diarienummer 2014-100-8975 Kostnadsersättning till lärlingar 2014/15 Kommenterad statistik CSN, rapport 2015:4 2 Diarienummer 2014-100-8975 Kostnadsersättning till lärlingar 2014/15 4 Innehåll Sammanfattning...

Läs mer

Kostnadsersättning till lärlingar Kommenterad statistik

Kostnadsersättning till lärlingar Kommenterad statistik Diarienummer2013-100-9623 Kostnadsersättning till lärlingar Kommenterad statistik CSN, rapport 2014:6 2 Diarienummer2013-100-9623 Kostnadsersättning till lärlingar 4 Innehåll Sammanfattning... 7 1 Inledning...

Läs mer

Betyg och studieresultat i gymnasieskolan 2008/09

Betyg och studieresultat i gymnasieskolan 2008/09 PM Enheten för utbildningsstatistik 2009-12-18 Dnr 71-2009-73 1 (7) Betyg och studieresultat i gymnasieskolan 2008/09 Eleverna som gick ut från gymnasieskolan våren 2009 var fler än någonsin. Såväl betyg

Läs mer

Stor variation i påbörjade högskolestudier beroende på bakgrund

Stor variation i påbörjade högskolestudier beroende på bakgrund Stor variation i påbörjade högskolestudier beroende på bakgrund Ewa Foss 8 Beroende på kön, den egna utbildningsbakgrunden och föräldrarnas utbildning har mellan 6 och 94 procent av en årskull 25-åringar

Läs mer

Om rapporten. Om statistiken. Frågeställningar ur Ungdomsbarometern 13/14

Om rapporten. Om statistiken. Frågeställningar ur Ungdomsbarometern 13/14 Om rapporten Om statistiken Data från Ungdomsbarometern 13/14 Ungdomsbarometern är en årligen återkommande studie vars syfte är att kartlägga vad de svenska ungdomarna tycker, tänker och gör inom ett brett

Läs mer

Sysselsättning bland unga som omfattas av Kommunala aktivitetsansvaret

Sysselsättning bland unga som omfattas av Kommunala aktivitetsansvaret 2018-04-16 Sysselsättning bland unga som omfattas av Kommunala aktivitetsansvaret Tyresö kommun Höstterminen 2017-vårterminen 2018 Sofia Lindgren, studie- och yrkesvägledare Kommunala aktivitetsansvaret

Läs mer

Uppföljning av de personer som uppnådde maximal tid i sjukförsäkringen vid årsskiftet 2009/2010

Uppföljning av de personer som uppnådde maximal tid i sjukförsäkringen vid årsskiftet 2009/2010 Dnr: 1.1 2009/294720 Dnr: 052245-2010 Uppföljning av de personer som uppnådde maximal tid i sjukförsäkringen vid årsskiftet 2009/2010 Återrapportering enligt regleringsbrevet för 2010 Uppdaterade siffror

Läs mer

Röster om facket och jobbet

Röster om facket och jobbet RAPPORT 3B AV 6 2012 Röster om facket och jobbet Fackligt förtroendevalda och viljan att ta fackligt förtroendeuppdrag efter födelseland Denna rapport är ett komplement till Röster om facket och jobbet

Läs mer

Statistik om Västerås. Utbildningsnivå och studiedeltagande i Västerås. Inledning. Definitioner och förklaringar. Befolkningens utbildningsnivå

Statistik om Västerås. Utbildningsnivå och studiedeltagande i Västerås. Inledning. Definitioner och förklaringar. Befolkningens utbildningsnivå Utbildningsnivå och studiedeltagande i Västerås Inledning I denna artikel presenteras statistik över utbildningsnivå och studiedeltagande för befolkningen som bor i Västerås. Underlaget kommer från Statistiska

Läs mer

Förekomst och utveckling av heltid och deltid på arbetsmarknaden

Förekomst och utveckling av heltid och deltid på arbetsmarknaden DECEMBER 2017 Allt fler jobbar heltid Förekomst och utveckling av heltid och deltid på arbetsmarknaden Innehåll 1. Sammanfattning...2 2. Inledning...3 3. Heltids- och deltidsarbete på arbetsmarknaden...4

Läs mer

Jönköpings läns bästa gymnasieprogram kartlagda

Jönköpings läns bästa gymnasieprogram kartlagda Jönköpings läns bästa gymnasieprogram kartlagda Tabell 1: Programmen i Jönköpings län som ger högst inkomst Plats Program Skola Kommun Årsinkomst 1 Bygg- och anläggningsprogrammet Bäckadalsgymnasiet Jönköping

Läs mer

Bilaga 2: Lokal modell för verksamhet i samverkan för Unga år

Bilaga 2: Lokal modell för verksamhet i samverkan för Unga år Bilaga 2: Lokal modell för verksamhet i samverkan för Unga 16-29 år 1. Bakgrund Parterna tecknade 2016 en lokal överenskommelse inom DUA där målet var att minska ungdomsarbetslösheten i Enköpings kommun.

Läs mer

Tabell 1: Programmen i Jämtlands län som ger högst inkomst

Tabell 1: Programmen i Jämtlands län som ger högst inkomst Bilagor Tabell 1: Programmen i län som ger högst inkomst Tabell 2: Programmen i län med lägst andel arbetslösa efter studierna Tabell 3: De program i län som ger jobb Tabell 4: De yrkesförberedande program

Läs mer

Tabell 2: Programmen i Kronobergs län med lägst andel arbetslösa efter studierna

Tabell 2: Programmen i Kronobergs län med lägst andel arbetslösa efter studierna Bilagor Tabell : Programmen i Kronobergs län som ger högst inkomst Tabell 2: Programmen i Kronobergs län med lägst andel arbetslösa efter studierna Tabell 3: De program i Kronobergs län som ger jobb Tabell

Läs mer

SVENSKARNA OCH IOT INTERNET OF THINGS HISS ELLER DISS FRÅN SVENSKARNA?

SVENSKARNA OCH IOT INTERNET OF THINGS HISS ELLER DISS FRÅN SVENSKARNA? SVENSKARNA OCH IOT INTERNET OF THINGS HISS ELLER DISS FRÅN SVENSKARNA? INDENTIVE AB 1 SVENSKARNA OCH IOT INTERNET OF THINGS HISS ELLER DISS FRÅN SVENSKARNA? Dörrar, larm, lampor, bilar, uppvärmning och

Läs mer

Skolor och elever i gymnasieskolan, läsåret 2009/10

Skolor och elever i gymnasieskolan, läsåret 2009/10 Enheten för utbildningsstatistik 2010-02-25 Dnr 71-2010:00004 1 (8) Skolor och elever i gymnasieskolan, läsåret 2009/10 Gymnasieskolan står nu inför en kraftig elevminskning, som inleds detta läsår med

Läs mer

Bäckadalsgymnasiets elevresultat 2009--2013

Bäckadalsgymnasiets elevresultat 2009--2013 Bäckadalsgymnasiets elevresultat 29--213 Den som snabbt vill skapa sig en bild av Bäckadalsgymnasiets elevresultat hittar nedan uppgifter angående skolans resultat över tid. Resultaten presenteras genomgående

Läs mer

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2018

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2018 Välkommen till information inför gymnasievalet 2018 Gymnasieprogrammen och deras behörigheter och utformning Betygsvärden- uträkning Ansökningsförfarande och tidsplan De finns 18 nationella gymnasieprogram

Läs mer

Slutbetyg i grundskolan våren 2013

Slutbetyg i grundskolan våren 2013 Utbildningsstatistik 2013-09-30 1 (13) Slutbetyg i grundskolan våren 2013 I denna promemoria redovisas slutbetygen för elever som avslutade årskurs 9 vårterminen 2013. Syftet är att ge en beskrivning av

Läs mer

Övergångar från gymnasium till högskola 2012

Övergångar från gymnasium till högskola 2012 FS 2013:7 2013-11-04 FOKUS: STATISTIK Övergångar från gymnasium till högskola 2012 Detta dokument redovisar två olika sätt att mäta övergångsfrekvensen till högskolestudier. Måtten mäter olika saker men

Läs mer

GRvux. Rapport: Redovisning av uppgifter om deltagare i yrkesvuxstudier första halvåret 2011

GRvux. Rapport: Redovisning av uppgifter om deltagare i yrkesvuxstudier första halvåret 2011 GRvux Rapport: Redovisning av uppgifter om deltagare i yrkesvuxstudier första halvåret Beställare: Kenneth Ardehed, GRvux Projektledare: Peter Linsér, Markör Augusti Markör Örebro Kungsgatan 7 47 Örebro

Läs mer

PM Version 2: Rättelse gjord på sid. 1, sista stycket. första meningen. Utbildningsstatistik (6) Dnr :04

PM Version 2: Rättelse gjord på sid. 1, sista stycket. första meningen. Utbildningsstatistik (6) Dnr :04 Version 2: Rättelse gjord på sid. 1, sista stycket. första meningen. Utbildningsstatistik 2010-08-25 1 (6) Elever och studieresultat i komvux kalenderåret 2009 Kommunal vuxenutbildning (komvux) består

Läs mer

Uppföljning av Södermöre kommundelsnämnds nyckeltal för jämställdhet 2018

Uppföljning av Södermöre kommundelsnämnds nyckeltal för jämställdhet 2018 Handläggare Datum Mia Lindgren 2018-12-05 0480-45 29 03 Uppföljning av Södermöre kommundelsnämnds nyckeltal för jämställdhet 2018 Sedan 2016 följer Södermöre kommundel upp jämställdheten inom förvaltningens

Läs mer

Medarbetarenkät 2013

Medarbetarenkät 2013 Medarbetarenkät 2013 Medarbetarundersökning 2013 Resultatet från den medarbetarenkät som skickades ut under förra året är nu sammanställt och klart. Här kan ni se resultatet för hela kommunen. Medarbetarenkäten

Läs mer

Hur intressant är NV-programmet? Svenska niondeklassare inför sitt gymnasieval

Hur intressant är NV-programmet? Svenska niondeklassare inför sitt gymnasieval Hur intressant är NV-programmet? Svenska niondeklassare inför sitt gymnasieval Inledning Inför gymnasievalet våren 2010 genomför Teknikdelegationen en kampanj riktad till niondeklassare, med huvudbudskapet

Läs mer

Elever i gymnasieskolan läsåret 2017/18

Elever i gymnasieskolan läsåret 2017/18 Enheten för gymnasie- & vuxenutbildningsstatistik 2018-03-08 1 (17) Dnr: 2017:00812 Elever i gymnasieskolan läsåret 2017/18 Allmänt om statistiken Resultaten baseras på elever som är registrerade i gymnasieskolan

Läs mer

Rapport om aktivitetsansvaret gällande ungdomar år i Sundbyberg

Rapport om aktivitetsansvaret gällande ungdomar år i Sundbyberg BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Petra Wallin 2015-06-05 1 (5) Rapport om aktivitetsansvaret gällande ungdomar 16 20 år i Sundbyberg Kommunen har fram till och med december 201 haft skyldighet att, enligt

Läs mer

Så fungerar den svenska gymnasieskolan

Så fungerar den svenska gymnasieskolan Så fungerar den svenska gymnasieskolan Alla ungdomar i Sverige som har studerat klart på grundskolan har rätt att studera en treårig utbildning i gymnasieskolan. En utbildning i gymnasieskolan ger bra

Läs mer

Gymnasieinformation. Studie- och yrkesvägledning

Gymnasieinformation. Studie- och yrkesvägledning Gymnasieinformation Studie- och yrkesvägledning Det svenska skolsystemet Illustration: Skolverket Vad påverkar ett val? Föräldrar Vänner Intresse Betyg Trender Kunskap om alternativ Kort- eller långsiktigt

Läs mer

Antalet examina ökar men för få är inriktade mot förskola

Antalet examina ökar men för få är inriktade mot förskola STATISTISK ANALYS Ingeborg Amnéus Avdelningen för statistik och analys 08-563 088 09 Mer information hittar du på www.hsv.se Nummer: 2006/13 Lärarutbildningen 2005/06: Antalet examina ökar men för få är

Läs mer

Uppföljning av de personer som uppnådde maximal tid i sjukförsäkringen vid årsskiftet 2009/2010 eller under första kvartalet 2010

Uppföljning av de personer som uppnådde maximal tid i sjukförsäkringen vid årsskiftet 2009/2010 eller under första kvartalet 2010 Dnr: 1.1 2009/294720 Dnr: 052245-2010 Uppföljning av de personer som uppnådde maximal tid i vid årsskiftet 2009/2010 eller under första kvartalet 2010 Återrapportering enligt regleringsbrevet för 2010

Läs mer

Uppföljning av studerande på yrkesvux inom GR 2010

Uppföljning av studerande på yrkesvux inom GR 2010 Uppföljning av studerande på yrkesvux inom GR 2010 Mars 2011 Undersökningen är genomförd av Splitvision Research på uppdrag av Göteborgsregionens kommunalförbund Uppföljning av studerande på yrkesvux 2010

Läs mer

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2017

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2017 Välkommen till information inför gymnasievalet 2017 Gymnasieprogrammen och deras behörigheter och utformning Betygsvärden- uträkning Ansökningsförfarande och tidsplan Det finns 18 nationella gymnasieprogram

Läs mer

Sommarjobb 2018 Resultatrapport

Sommarjobb 2018 Resultatrapport Sommarjobb Resultatrapport Stockholms stad Om undersökningen Denna rapport redovisar resultat från sommarjobbsenkäten som genomfördes under sommaren. En webbenkät har skickats ut via sms till ungdomar

Läs mer

Att välja till gymnasiet Vad som var sant igår kanske inte är det imorgon

Att välja till gymnasiet Vad som var sant igår kanske inte är det imorgon Att välja till gymnasiet Vad som var sant igår kanske inte är det imorgon Robert Studie- och yrkesvägledare Presentation Planering HT 2015- VT 2016 Gymnasiet Meritpoäng Att hjälpa till i elevens-val Syv-

Läs mer

Bilaga 1. MÅLGRUPP Lokal samverkan mellan kommunerna Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg samt Arbetsförmedlingen Version 1:1

Bilaga 1. MÅLGRUPP Lokal samverkan mellan kommunerna Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg samt Arbetsförmedlingen Version 1:1 Bilaga 1 MÅLGRUPP Lokal samverkan mellan kommunerna Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg samt Arbetsförmedlingen Version 1:1 Kartläggning av målgruppen Målgrupp Målgruppen definieras som alla unga i åldrarna

Läs mer

GfK Sverige AB, (6)

GfK Sverige AB, (6) Collectum Panssionsparande Januari 2010 Kön Man 497 497-101 180 168 48 109 174 214 100 206 183 58 157 183 177 88 62 100 40 30 49% 100%+ - - 50% 51% 49% 45% 44% 51% 52% 53% 49% 48% 40%- 55% 56%+ 51% 49%

Läs mer

Inträdet på arbetsmarknaden. Tema: Utbildning. Gymnasieavgångna 2008/2009. Utbildning och forskning. Statistiska centralbyrån Statistics Sweden

Inträdet på arbetsmarknaden. Tema: Utbildning. Gymnasieavgångna 2008/2009. Utbildning och forskning. Statistiska centralbyrån Statistics Sweden Temarapport 2012:7 Statistiska centralbyrån Statistics Sweden Tema: Utbildning Inträdet på arbetsmarknaden Gymnasieavgångna 2008/2009 Utbildning och forskning Temarapport 2012:7 Tema: Utbildning Inträdet

Läs mer

Befolkning. & välfärd nr 2. Tema: Utbildning. Vuxnas deltagande i utbildning. SCB, Stockholm SCB, Örebro

Befolkning. & välfärd nr 2. Tema: Utbildning. Vuxnas deltagande i utbildning. SCB, Stockholm SCB, Örebro Befolkning & välfärd 2007 nr 2 Tema: Utbildning Vuxnas deltagande i utbildning SCB, Stockholm 08-506 940 00 SCB, Örebro 019-17 60 00 www.scb.se Tema: Utbildning Vuxnas deltagande i utbildning Statistics

Läs mer

Övergångar från gymnasium till högskola 2013

Övergångar från gymnasium till högskola 2013 FS 14:7 14-11-25 FOKUS: STATISTIK Övergångar från gymnasium till högskola 13 Detta dokument redovisar två olika sätt att mäta övergångsfrekvensen till högskolestudier. Måtten mäter olika saker men resultaten

Läs mer

Södertörns nyckeltal 2016 Gymnasieskolan

Södertörns nyckeltal 2016 Gymnasieskolan 1 Södertörns nyckeltal 216 Gymnasieskolan 217-9-1 Redaktörer för rapporten Heléne Rådbrink, Verksamhetschef gymnasiet, Södertälje Lena Henlöv, ledningsstrateg, Södertälje 2 SAMMANFATTNING Tillgång till

Läs mer

Uppföljning av de personer som uppnådde maximal tid i sjukförsäkringen under 2010 eller under första kvartalet 2011

Uppföljning av de personer som uppnådde maximal tid i sjukförsäkringen under 2010 eller under första kvartalet 2011 Dnr: 2010/436389 Dnr: 016315-2011 Uppföljning av de personer som uppnådde maximal tid i sjukförsäkringen under 2010 eller under första kvartalet 2011 Återrapportering enligt regleringsbrevet för 2011 Uppdaterade

Läs mer

Bilaga 1 Kartläggning av målgruppen

Bilaga 1 Kartläggning av målgruppen Integrations- och Arbetsmarknadsförvaltningen Lokal överenskommelse mellan Arbetsförmedlingen och Åmåls kommun i Åmåls kommun Bilaga Kartläggning av målgruppen Innehåll Kartläggning av målgruppens storlek...

Läs mer

Enkätundersökning våren 2002 bland avgångna från gymnasieskolan och examinerade från högskolan läsåret 1998/99

Enkätundersökning våren 2002 bland avgångna från gymnasieskolan och examinerade från högskolan läsåret 1998/99 UF 86 SM 0201 Inträdet på arbetsmarknaden Enkätundersökning våren 2002 bland avgångna från gymnasieskolan och examinerade från högskolan läsåret 1998/99 The Entrance to the Labour market I korta drag Allt

Läs mer

Arbetslivsundersökning 2011

Arbetslivsundersökning 2011 Technology Management Lunds Universitet 1 Arbetslivsundersökning 2011 TM Arbetslivsundersökning Välkommen till TM Arbetslivsundersökning 2011. Detta är andra gången som en undersökning genomförs om vad

Läs mer

Ny statistik från Skolverket om ungdomars sysselsättning efter gymnasieskolan

Ny statistik från Skolverket om ungdomars sysselsättning efter gymnasieskolan 2014-10-23 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE UBN 2014/242-630 Utbildningsnämnden Ny statistik från Skolverket om ungdomars sysselsättning efter gymnasieskolan Förslag till beslut Utbildningsnämnden noterar informationen

Läs mer

Juriststudent vid Umeå universitet och sedan?

Juriststudent vid Umeå universitet och sedan? Juriststudent vid Umeå universitet och sedan? Sammanställning av en enkätundersökning gjord Juridiska institutionen 2 3 Inledning Åren, och genomförde juridiska institutionen enkätundersökningar med dem

Läs mer