Utrustningsguide Mölndal Bandy 2018

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utrustningsguide Mölndal Bandy 2018"

Transkript

1 Bandyutrustning Guide Som i all idrott är finns det en uppsjö av utrustning att välja på och olika typer av både skydd, kläder, klubbor och skridskor. Det finns bättre och sämre alternativ och det är inte alltid som det bästa är det dyraste. Vi försöker här hjälpa dig som förälder att göra rätt val. Tveka inte att fråga ledare i klubben för mer råd. Vad gäller specifik utrustning för målvakter har klubben detta för ungdomslagen och först efter några år kan det vara aktuellt att köpa eget om barnet vill vara målvakt. Färger: Mölndal bandy har Royal blå som grundfärg och vit som komplementfärg. När ni väljer färg på hjälm, strumpor och byxor är det bra om ni väljer just den blå färgen. Många saker finns även i Navy Blå som då blir lite för mörk. Matchtröja tillhandahåller alltid klubben. För att spela bandy är det viktigt att barnen har rätt skyddsutrustning. Till en början kan man avvakta med vissa delar medan en del är ett krav för att få vara med. Detta för att minimera skaderisken. Inköpsställen: Intersport ger rabatt till både som handlar och till klubben om man tecknar ett vanligt medlemskap i deras kundklubb och anger Mölndal Bandy. Länk till detta finns på Mölndal bandys hemsida. Deras butik på 421 har bandyutrustning och deras butik på Flöjelbergsgatan i Mölndal har profilkläder där man kan köpa överdragsställ, jackor, väskor mm. Utbudet kan man se över på klubbens hemsida. Just strumpor/damasker och Bandybyxor (överdragsbyxor till gördel) kan man beställa genom klubben. Då kommer det bli rätt utseende direkt. Nedan är en förteckning på utrustning man skall ha. De med fet stil är obligatoriskt även för nybörjare! För att spela match krävs att man har alla skydd på sig. Hjälm med galler Benskydd som skyddar smalben och knän Halsskydd Skridskor Handskar Bandystrumpor Bandybyxor med skydd eller innerbyxa med skydd och överdragsbyxor till det Suspensoar Armbågsskydd Klubba Underställ med bra funktion för fukttransport Kortärmade tröjor och långärmade för att variera i takt med vädret Stor väska att ha alla grejer i Hjälm Välj en hjälm som är lagom till ditt barn och som har galler. Den bör vara blå som bilden visar. Välj inte en hjälm som är avsedd för lek eller annan idrott. Hjälmar för ishockey och bandy är utformade för att ge bra skydd där det behövs. Bauer och Reebok är bra val.

2 Benskydd Även här är storleken viktig. Ett för stort benskydd är i vägen och ett för litet skyddar inte mot slag längst ner mot skridskon och inte heller knäna mot isen om man trillar. Prova innan. Det skall gå från vristen och vara tillräckligt långt att knäet skyddas om barnet sitter på knä med rumpan mot fötterna. Då exponeras knäet som mest och är skyddet för litet gör det MYCKET ont att trilla. Välj gärna ett som är avsett för bandy och inte ishockey. De för hockey är oftast stora och klumpiga. Halsskydd Ett av de viktigaste skydden. Ett måste för att få vara med. Skyddet syftar till att skydda mot skärsår och inte mot bollar eller slag i första hand. Skyddet skall täcka halsen och en bit ner över nyckelbenet.

3 Skridskor Bra skridskor med rätt slipning är viktigt för att lära sig åka skridskor bra. När barnen växer och blir starkare ställs högre krav på skridskorna. Som senior är det ofta skridskorna som man lägger mest pengar och omsorg på för att få till som man vill ha. Insteget är en stabil men inte för hård skridsko. Välj en riktig hockeyskridsko och inte en justerbar i plast. Detta för att den skall sitta bra på foten. Slipning är inget man som förälder gör själv. Det finns ledare i klubben som är utbildade för att slipa skridskor. När man köper nya skridskor är de i regel oslipade. Man måste därför göra två saker: 1. Slipa en så kallad åkyta 2. Slipa skridskorna vassa med antingen skålslipning eller planslipning Detta gör man antingen på inköpsstället eller så pratar man med ledarna. Slipningen för de allra minsta är med fördel en plan åkyta på c:a 10cm mitt på skenan och skålslipning som man använder i hockey. Åkytan ökar stabiliteten och skålslipningen ger bra grepp i isen innan barnen är starka i benen. När barnen blir duktigare bör man gå över till planslipning som är det vi använder i bandy. Det ger en högre fart men kräver att man slipa ofta då greppet mot isen minskar något. Man kan då också gå över från plan åkyta till radieslipning som ger bättre manövrering. Då är det Radie 4 som gäller. Det är det som numer rekommenderas från eliten i alla åldrar då det ger bra fart i alla riktningar utan att påfresta ljumskarna för mycket. Rådfråga era ledare. Bandyskridsko vs hockeyskridsko? Det är bra att börja med en hockeyskridsko som har lite högre sko och kortare skena. Var inte för ivriga att byta till bandyskena. Bra ålder kan vara i årsåldern beroende på barnens utveckling. De första säsongerna med bandyskenor (som är längre än hockey) är det bra om man slipar skenorna med en radie 4 i mitten och en kortare radie 2 längst fram och längst bak. Detta för att bandyskenan helt enkelt är för lång för barnen i början och för mycket skena i isen kommer göra dem mindre rörliga och eventuellt även lite långsammare. Ju mer stål i isen desto starkare ben krävs generellt sett.

4 Kontrollera alltid att skridskorna är vassa innan träning! Det är omöjligt att åka på slöa skridskor. Exempel på instegsskridsko i hockeymodell: Bandyskridsko när barnen är mogna (c:a 12 år): Handskar Handskar skyddar mot slag och skär. Utan handskar skall man inte vara på isen. Välj en bandyhandske som är lagom stor och inte en hockeyhandske de är för klumpiga. Strumpor /damasker Välj blåa och beställ gärna genom klubben eller på Intersport (Flöjebergsgatan)

5 Bandybyxor beställ gärna genom klubben Det finns två olika sorter: 1. Byxor med integrerade skydd (äldre modell och inte så vanligt längre) 2. Innerbyxa med skydd (gördelbyxa) och tunna överdragsbyxor Alternativ två är mest förekommande nuförtiden och att föredra då de sitter bättre och skydden hamnar på rätt plats. Ofta finns även suspensoar integrerat. Även här är det viktigt med rätt storlek. Överdragsbyxorna skall vara blå. Exempel på byxa med integrerade skydd: Gördel med överdrag: Suspensoar skyddar de ädla delarna på både killar och tjejer. Ibland är detta integrerat i gördelbyxan men ibland kan det föredras att man har en separat. Modellerna skiljer mellan killar och tjejer så fråga efter detta när ni köper.

6 Armbågsskydd Armbågsskydd är mycket viktigt då det är oerhört smärtsamt att slå armbågen i isen utan skydd. Även här skall nu köpa bandyskydd och inte hockey de är för klumpiga. Mjuka eller hårda skydd är en smaksak. Generellt kan det vara bra med mjuka i början för att sedan välja hårda i högre ålder. Klubba När barnen börjar i bandyskolan får de låna klubba men så snart an vet att de vill fortsätta är det bra med en egen då längden på klubban är mycket viktig. Ett vanligt fel är att man kapar klubban för lite i början för att man vill att barnen skall kunna växa men klubban men det är jättesvårt att hantera en för lång klubba och nästan omöjligt att skjuta med den så detta är kontraproduktivt. Klubban skall nå ungefär till naveln (några cm ovanför är ok) när barnen har skridskorna på. Det finns olika modeller att välja på och olika material. Det är bra med en lätt klubba till barnen men samtidigt är det inte bra med en klubba för bandyskola till en 9-åring. Bra klubbor tillverkas av Vänersborgsklubban, Optimized, Xbend och i viss mån Kosa. Välj en klubba som är lätt med en böj 3 i början. Vissa har speciella ungdomsklubbor som är bra men undvik gärna kosas färgglada klubbor som i regel är tunga och även märken som CCM osv som egentligen är specialiserade på ishockey. Ta för vana att fråga era ledare innan ni köper så att det blir bra.

7 Exempel på bra klubbor: Vänersborg björk böj 3 och Optimized Youth böj 3 Övrigt som är bra att ha: Underställ Tunna tröjor för lager på lager om det är kallt Benskyddstejp Tunn mössa eller buff Stor väska gärna med hjul

Ta hand om 2018/19. - En rekommendation som hjälp och stöd Sirius bandy

Ta hand om 2018/19. - En rekommendation som hjälp och stöd Sirius bandy Ta hand om - En rekommendation som hjälp och stöd Sirius bandy 2018/19 1. Inledning 3 2. Hjälm 3 3. Halsskydd 3 4. Kroppsskydd 3 5. Handskar 4 6. Skridskor 4 Skridskoslipning Fel! Bokmärket är inte definierat.

Läs mer

Bandyutrustningen. Råd och tips till ungdomsspelare och föräldrar

Bandyutrustningen. Råd och tips till ungdomsspelare och föräldrar Bandyutrustningen Råd och tips till ungdomsspelare och föräldrar Öva Bandy, med bra förutsättningar Att spela bandy är för många barn i Edsbyn det roligaste som finns. Vi har en stark kultur att utveckla

Läs mer

Huvudsaken. Gallrets hakkopp ska ha kontakt med hakan och omsluta den. Ett slarvigt inställt ansiktsskydd kan komma ur position och skada dina tänder.

Huvudsaken. Gallrets hakkopp ska ha kontakt med hakan och omsluta den. Ett slarvigt inställt ansiktsskydd kan komma ur position och skada dina tänder. Huvudsaken Hjälm och galler måste vara CE-märkta för att garantera skydd mot allvarliga skador. Vid inställning av hjälm och ansiktsskydd ska hjälmkanten vara ca en centimeter ovan ögonbrynen och hjälmhalvorna

Läs mer

och lite till. En liten hjälpreda till de som vill spela bandy. Nedanstående text är hämtat från Västergötlands Bandyförbunds hemsida.

och lite till. En liten hjälpreda till de som vill spela bandy. Nedanstående text är hämtat från Västergötlands Bandyförbunds hemsida. Utrustningen... och lite till. En liten hjälpreda till de som vill spela bandy. Nedanstående text är hämtat från Västergötlands Bandyförbunds hemsida. Vilken utrustning skall man ha för att spela bandy?

Läs mer

Västerviks IKs. Ungdomshockey

Västerviks IKs. Ungdomshockey Västerviks IKs Ungdomshockey Välkomna till VIK:s ungdomshockey Verksamheten riktar sig till de som spelar i D-pojk till A-pojk. Att tillhöra ett lag är stort och att då även få en gemensam mysig arena

Läs mer

GT 76 Pojkar 03. Föräldramöte, 21 September 2003, 14:00-15:00. Zinken

GT 76 Pojkar 03. Föräldramöte, 21 September 2003, 14:00-15:00. Zinken GT 76 Pojkar 03 Föräldramöte, 21 September 2003, 14:00-15:00 Zinken Ledarstaben Vilka är vi och våra roller Per-Erik, Jens, Fredrik, Stefan J, Stefan G, Arne, Nettan, Jan Söker kioskansvarig Träningar

Läs mer

Karlskrona Hockeyklubb Skridsko & Hockeyskolan

Karlskrona Hockeyklubb Skridsko & Hockeyskolan Karlskrona Hockeyklubb Skridsko & Hockeyskolan Klubben att spela och utvecklas i FÖRÄLDRAMÖTE SKRIDSKOSKOLAN Oktober 2, 2014 Tobias Larsson Agenda Vision, värdegrund och styrdokument Skridsko- och Hockeyskolorna

Läs mer

INFORMATION OM SLIPNING

INFORMATION OM SLIPNING INFORMATION OM SLIPNING Slipning i allmänhet När man åker skridskor är det viktigt att skridskorna är vassa. Detta innebär att skridskoskenorna bör skärpas då och då för att få skarpa kanter och för att

Läs mer

Jerker Englund AB i konkurs auktion

Jerker Englund AB i konkurs auktion Jacka Box play sport storlek XL 2138-001 Avslut: 16:05 Jacka Box play sport storlek XL 2138-002 Avslut: 16:06 Jacka Box play sport storlek XL 2138-003 Avslut: 16:07 Jacka TPS hockey storlek S 2138-004

Läs mer

Välja utrustning TEAM 05. Välja utrustning.docx Sida 1 av 5

Välja utrustning TEAM 05. Välja utrustning.docx Sida 1 av 5 Välja utrustning TEAM 05 När man ska välja utrustning är det en hel del man ska tänka på. Det är framförallt två viktiga saker att tänka på vid ditt val. Dels är det att utrustningen ger ett bra skydd,

Läs mer

Innehåll. Riktlinjer för respektive årskull U9 U10 U11 U12 U13 U14 U15 U16

Innehåll. Riktlinjer för respektive årskull U9 U10 U11 U12 U13 U14 U15 U16 MEDIAINFORMATION RIKTLINJER DJURGÅRDENS 2014/2015 IF UNGDOM Innehåll Föreningsmål Vision Riktlinjer Spelide Träning Nivåanpassning Närvaro Seriespel Cupspel Träningsmatcher Uppflyttning/Nedflyttning av

Läs mer

Välkommen till Borlänge Bandy/ Peace & Love City 2018/2019

Välkommen till Borlänge Bandy/ Peace & Love City 2018/2019 Välkommen till Borlänge Bandy/ Peace & Love City 2018/2019 borlangebandy.se peaceandlovecity.se Välkommen till Borlänge Bandy! Det är frisk luft, skridskor, klubba och boll, stora isytor i solsken eller

Läs mer

TILLBERGA BANDY UNGDOM 2012/2013. Ungdomsstyrelsen

TILLBERGA BANDY UNGDOM 2012/2013. Ungdomsstyrelsen TILLBERGA BANDY UNGDOM 2012/2013 Ungdomsstyrelsen 2012-09-19 Följande folder beskriver föreningsprofilen i Tillberga bandy samt innehåller information bra att ha inför säsongen. FÖRENINGSPROFIL Tillberga

Läs mer

Grums Slalomklubb. Vägledning utrustning U10. Skidor

Grums Slalomklubb. Vägledning utrustning U10. Skidor Vägledning utrustning U10 Skidor För barnen i U10-gruppen rekommenderar vi att för det första året (åren) använder ett par skidor av slalomkaraktär (svängradie 7,5-11,5 meter), dvs inga renodlade storslalomskidor.

Läs mer

Presenterar här h r för f r Er en nedbantad version av höstens Idrottslyftskurs SKRIDSKOSLIPNING fördjupning, Profilering.

Presenterar här h r för f r Er en nedbantad version av höstens Idrottslyftskurs SKRIDSKOSLIPNING fördjupning, Profilering. Vid deltagarnas utvärderingen av Idrottslyftskursen 2010-11 11 för MATERIALförvaltare önskade över 70 % av deltagarna mer om slipning, skåldjup och radier. Presenterar här h r för f r Er en nedbantad version

Läs mer

Material- och klädpolicy för Väsby Hockey

Material- och klädpolicy för Väsby Hockey Material- och klädpolicy för Väsby Hockey Innehållsförteckning 1. Versionshantering...2 2. Inledning...3 3. Klubbmaterial...3 4. Matchtröja och damask...3 5. Hockeybyxor...4 6. Målvaktsutrustning...4 7.

Läs mer

IAI VARNING! BRUKSANVISNING ORIGINAL INSTRUCTIONS. FOR ATT MINSKA RISKEN FOR SKADOR MAsTE ANVANDAREN LAsA OCH FORSTA DENNA BRUKSANVISNING.

IAI VARNING! BRUKSANVISNING ORIGINAL INSTRUCTIONS. FOR ATT MINSKA RISKEN FOR SKADOR MAsTE ANVANDAREN LAsA OCH FORSTA DENNA BRUKSANVISNING. D BRUKSANVISNING IAI VARNING! FOR ATT MINSKA RISKEN FOR SKADOR MAsTE ANVANDAREN LAsA OCH FORSTA DENNA BRUKSANVISNING. ORIGINAL INSTRUCTIONS Inkopsdatum:.... SM-G Manual,se 09/2010 SSM ProduktAB FUNKTIONELL

Läs mer

Föräldramöte Agenda: Organisation Träningarna Matcher Barn från andra åldersgrupper Regler MyClub.se Övrigt Utrustning Föräldrar foldern

Föräldramöte Agenda: Organisation Träningarna Matcher Barn från andra åldersgrupper Regler MyClub.se Övrigt Utrustning Föräldrar foldern Föräldramöte 2016 Agenda: Organisation Träningarna Matcher Barn från andra åldersgrupper Regler MyClub.se Övrigt Utrustning Föräldrar foldern Vår ledargrupp En huvudledargrupp Johan Ivarsson Micael Wahlrot

Läs mer

Välkomna till föräldramöte Hockeyskolan 2012

Välkomna till föräldramöte Hockeyskolan 2012 Välkomna till föräldramöte Hockeyskolan 2012 Agenda Hanhals IF - Kort om klubben Hockeyskolan - Vad är det? Organisationen - Hockeyskolan - Gruppen Utrustning - Vad behöver man? Träningsupplägg Rutiner

Läs mer

På senare tid har det blivit allt vanligare att man "lägger" (slipar) en radie på skenan istället för en plan/rak åkyta.

På senare tid har det blivit allt vanligare att man lägger (slipar) en radie på skenan istället för en plan/rak åkyta. Skridskoslipning 1. Radieslipning istället för åkyta? På senare tid har det blivit allt vanligare att man "lägger" (slipar) en radie på skenan istället för en plan/rak åkyta. Varför frågar sig många givetvis??

Läs mer

Riktlinjer och kloka ord från förbundsnivå.

Riktlinjer och kloka ord från förbundsnivå. Inledning och bakgrund. Detta är det nya vägledande dokumentet som tillsammans med allmänna riktlinjer för THC ungdomssektion framtagits av Kanslichef, tränare samt ledare inom klubbens ungdomssektion

Läs mer

Övningsbank för ungdomar

Övningsbank för ungdomar De här övningarna är tänkt att fungera som en guide och inte ett måste. En generell regel bör vara att inte använda för många övningar på samma pass och att vi gör samma övning flera träningar i rad så

Läs mer

Utrustningstips. för Ungdomsspelare. Råd till föräldrar och spelare

Utrustningstips. för Ungdomsspelare. Råd till föräldrar och spelare för Ungdomsspelare Råd till föräldrar och spelare Att börja spela ishockey! Som nybörjare ska barnet skyddas vid fall mot isen. Det är huvudet, ansiktet och lederna som är kroppens stötfångare. Att ramla

Läs mer

MTL.SE INNEHÅLL Damasker

MTL.SE INNEHÅLL Damasker www.mtl.se TILL MTL SPORT Vi hoppas kunna inspirera och ge lite energi med vår katalog till lag och klubbar i de förhållandevis kostsamt. Framförallt har vi en tillverkning med kunnig person, som gör att

Läs mer

UNIK BK P06. Föräldramöte

UNIK BK P06. Föräldramöte UNIK BK P06 Föräldramöte 141026 Organisation 2014/2015 Nytt projekt i år: BandyKul och Lagspel samverkar. Kommentar: Tidigare år har lag för lagspel formats efter BandyKul avslutats. Pga av många deltagare

Läs mer

PROFESSIONAL HANDCRAFT INNEHÅLL

PROFESSIONAL HANDCRAFT INNEHÅLL www.mtl.se INNEHÅLL Designa din tröja................................. 4 Damasker............................................ 5 Matchställ.......................................6 7 Designförslag................................

Läs mer

UFFES. Målvaktsutrustning. Utrustningstips. Mask, hjälm och galler. Skydda halsen. Tävlingsbestämmelserna 2008/09 säger

UFFES. Målvaktsutrustning. Utrustningstips. Mask, hjälm och galler. Skydda halsen. Tävlingsbestämmelserna 2008/09 säger 1 UFFES Utrustningstips av Ulf Jernspets, Reebok-Jofa AB på uppdrag av Svenska Ishockeyförbundets utvecklingsavdelning. Målvaktsutrustningen är till för att skydda dig som goalkeeper på bästa sätt. Många

Läs mer

Idrottsbanken. Alla får låna Allt är gratis

Idrottsbanken. Alla får låna Allt är gratis Idrottsbanken Alla får låna Allt är gratis Hur gör man? Här följer en lista över vad som finns i lager. Vi har försökt lägga upp bilder och korta beskrivningar för att kunderna skall se om det är något

Läs mer

Lea spelar hockey VAD HANDLAR BOKEN OM? LGR 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS ELEVERNA TRÄNAR FÖLJANDE FÖRMÅGOR LGRS 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS

Lea spelar hockey VAD HANDLAR BOKEN OM? LGR 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS ELEVERNA TRÄNAR FÖLJANDE FÖRMÅGOR LGRS 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS Sidan 1 Lärarmaterial VAD HANDLAR BOKEN OM?. Hon är ensam tjej i laget. Hon gillar hockey mycket. När Lea kommer ut på isen gör hon mål men sedan blir hon utvisad. Det andra laget leder med ett mål. Kommer

Läs mer

Uppdaterad MEDLEMSPRESENTATION AV FÖRENINGSPROFIL PITEÅ HOCKEY CLUB SPORTRINGEN PITEÅ

Uppdaterad MEDLEMSPRESENTATION AV FÖRENINGSPROFIL PITEÅ HOCKEY CLUB SPORTRINGEN PITEÅ Uppdaterad 20140814 MEDLEMSPRESENTATION AV FÖRENINGSPROFIL PITEÅ HOCKEY CLUB SPORTRINGEN PITEÅ GENERELLT FÖLJANDE GÄLLER MELLAN PITEÅ HOCKEY CLUB, NEDAN KALLAT PHC OCH SPORTRINGEN I PITEÅ, NEDAN KALLAT

Läs mer

KNÄKONTROLL FÖREBYGG SKADOR - PRESTERA BÄTTRE INNEBANDY

KNÄKONTROLL FÖREBYGG SKADOR - PRESTERA BÄTTRE INNEBANDY KNÄKONTROLL FÖREBYGG SKADOR - PRESTERA BÄTTRE Denna cd-romskiva vänder sig främst till er som är tränare inom barn- och ungdomsidrotten. Vår förhoppning är att ni använder er av materialet i er träning

Läs mer

Idrottsbanken. Alla får låna Allt är gratis

Idrottsbanken. Alla får låna Allt är gratis Idrottsbanken Alla får låna Allt är gratis Hur gör man? Här följer en lista över vad som finns i lager. Vi har försökt lägga upp bilder och korta beskrivningar för att kunderna skall se om det är något

Läs mer

Lerums Konståkningsklubb

Lerums Konståkningsklubb Skridskoskolan säsongen 2015/16 1 Skridskoskolan tränar i Vättlehallen på söndagar kl. 10.00-11.00. Schema höstterminen 2015 söndag 6 september 10-11 söndag 13 september 10-11 söndag 20 september 10-11

Läs mer

Idrottsbanken. Alla får låna Allt är gratis

Idrottsbanken. Alla får låna Allt är gratis Idrottsbanken Alla får låna Allt är gratis Hur gör man? Här följer en lista över vad som finns i lager. Vi har försökt lägga upp bilder och korta beskrivningar för att kunderna skall se om det är något

Läs mer

Idrottsbanken. Alla får låna Allt är gratis

Idrottsbanken. Alla får låna Allt är gratis Idrottsbanken Alla får låna Allt är gratis Hur gör man? Här följer en lista över vad som finns i lager. Vi har försökt lägga upp bilder och korta beskrivningar för att kunderna skall se om det är något

Läs mer

TRE KRONORS Hockeyskola

TRE KRONORS Hockeyskola Utrustningstips för Ungdomsspelare Råd till föräldrar och spelare i TRE KRONORS Hockeyskola 41 Att börja spela ishockey! Som nybörjare ska barnet skyddas vid fall mot isen. Det är huvudet, ansiktet och

Läs mer

Föräldramöte Nu blir vi ett ungdomslag det innebär många förändringar - Alla måste hjälpa till

Föräldramöte Nu blir vi ett ungdomslag det innebär många förändringar - Alla måste hjälpa till Föräldramöte 2017 Agenda: Utbildning med Friends Organisation Lagförråd utrustning i hallen Poolspel Träningarna Regler MyClub.se Avgifter Övrigt Utrustning Föräldrar foldern Föräldramöte 2017 Nu blir

Läs mer

Idrottsbanken. Alla får låna Allt är gratis

Idrottsbanken. Alla får låna Allt är gratis Idrottsbanken Alla får låna Allt är gratis Hur gör man? Här följer en lista över vad som finns i lager. Vi har försökt lägga upp bilder och korta beskrivningar för att kunderna skall se om det är något

Läs mer

Idrottsbanken. Alla får låna Allt är gratis

Idrottsbanken. Alla får låna Allt är gratis Idrottsbanken Alla får låna Allt är gratis Hur gör man? Här följer en lista över vad som finns i lager. Vi har försökt lägga upp bilder och korta beskrivningar för att kunderna skall se om det är något

Läs mer

Det är nu knappt en vecka kvar tills vi åker till Örebro för att spela Broman Cup.

Det är nu knappt en vecka kvar tills vi åker till Örebro för att spela Broman Cup. Hej! Det är nu knappt en vecka kvar tills vi åker till Örebro för att spela Broman Cup. Här kommer lite information om hur vi tänker oss upplägget för resan. Under dokument på laget hittar ni alla information

Läs mer

Klubbprofil 2007/2008

Klubbprofil 2007/2008 Klubbprofil 2007/2008 Zone Matchställ Nice MATCHSTÄLL 469:- Ord. pris 619:- inkl. tryck. 1st Matchtröja 140cl - 160cl 1st Matchshorts 140cl - 160cl 1st strumpor 569:- Ord. pris 749:- inkl. tryck. 1st Matchtröja

Läs mer

IAI VARNING! BRUKSANVISNING FÖR ATT MINSKA RISKEN FÖR SKADOR MASTE ANVÄNDAREN LÄSA OCH FÖRSTA DENNA BRUKSANVISNING. ORIGINAL INSTRUCTIONS

IAI VARNING! BRUKSANVISNING FÖR ATT MINSKA RISKEN FÖR SKADOR MASTE ANVÄNDAREN LÄSA OCH FÖRSTA DENNA BRUKSANVISNING. ORIGINAL INSTRUCTIONS BRUKSANVISNING IAI VARNING! FÖR ATT MINSKA RISKEN FÖR SKADOR MASTE ANVÄNDAREN LÄSA OCH FÖRSTA DENNA BRUKSANVISNING. ORIGINAL INSTRUCTIONS Inköpsdatum:.... SM-6 Manual.se 04/2016 SSM Produkt AB FUNKTIONELL

Läs mer

IHF Spelregler: Bestämmelser rörande skydd och utrustning

IHF Spelregler: Bestämmelser rörande skydd och utrustning IHF Spelregler: 1. Huvud- och ansiktsskydd Skydd Exempel Beslut Begränsningar Kommentar Masker Masker är inte tillåtna. Hjälmar Hjälmar är inte tillåtna. Nässkydd Endast mjuka, enfärgade material och tejp

Läs mer

Grums Slalomklubb. Storslalomskidorna brukar lämpligen ha en längd på 151 cm till 159 cm med en svängradie (14-19 meter)

Grums Slalomklubb. Storslalomskidorna brukar lämpligen ha en längd på 151 cm till 159 cm med en svängradie (14-19 meter) Vägledning utrustning U12 Skidor För barnen i U12-gruppen rekommenderar vi ett par slalom- och ett par storslalomskidor. Slalomskidorna i denna åldersgrupp brukar vara i längd från 130 cm till 138 cm med

Läs mer

Idrottsbanken. Alla får låna Allt är gratis

Idrottsbanken. Alla får låna Allt är gratis Idrottsbanken Alla får låna Allt är gratis Hur gör man? Här följer en lista över vad som finns i lager. Vi har försökt lägga upp bilder och korta beskrivningar för att kunderna skall se om det är något

Läs mer

VÄLKOMNA

VÄLKOMNA VÄLKOMNA 2016-09-12 1 1 Agenda Ledarstab 4-Blocken (Team 07 block 1) Träningar Matcher Matcher/Cuper Omklädningsrum Värderingar/Regler Laget.se Sponsring Ekonomi Övrigt 2 Ledarstab Iscoacher: Henrik Franzén

Läs mer

Onsdagen den 11 februari, samling klockan 08.10 vid skolans parkering vid fotbollsplan. Där tar vi ett uppropp.

Onsdagen den 11 februari, samling klockan 08.10 vid skolans parkering vid fotbollsplan. Där tar vi ett uppropp. Till elever och föräldrar i år 5 Isvaksdopp Då var det snart dags för årets isvaksdopp. I samband med att ni får hem detta så har teorilektionerna inför isvaksdoppet startat. Vi kommer att genomföra fyra

Läs mer

IFK Viksjös klubbprofil 2018

IFK Viksjös klubbprofil 2018 IFK Viksjös klubbprofil 2018 Samarbetsavtal IFK Viksjö Sportgrossen - Nike Kontaktuppgifter IFK Viksjö, Sportgrossen och Nike har tecknat ett samarbetsavtal som gäller 2017-01-01-2022-12-31. Avtalet innebär

Läs mer

Välkommen till Kronwall Hockey Camp 2017

Välkommen till Kronwall Hockey Camp 2017 Välkommen till Kronwall Hockey Camp 2017 Äntligen! Nu är det snart dags för Kronwall Hockey Camp 2017. V.32 drar vi igång sommarens höjdpunkt som avslutas med Kronwall Stars matchen på fredagen. Kronwall

Läs mer

Pixbo P07s. enkla regelbok

Pixbo P07s. enkla regelbok Pixbo P07s enkla regelbok Innebandy En innebandymatch spelas mellan två lag med vardera fem utespelare och en målvakt på plan. Spelplanen är 40x20 meter stor och målburarna för barn upp till 10 år är 120x90

Läs mer

Utrustningsguide NSK U10

Utrustningsguide NSK U10 Utrustningsguide NSK U10 Att träna och åka slalom ska vara kul. En förutsättning för att det ska vara kul och att barnen skall utvecklas är att utrustningen är rätt anpassad, bekväm och ger den hjälp och

Läs mer

16/17 FÖRENINGSPROFIL

16/17 FÖRENINGSPROFIL 16/17 FÖRENINGSPROFIL VI HJÄLPER DIG ATT GÖRA DIG REDO FÖR EN NY SÄSONG! HITTA TILL OSS 0660-43 18 80, Vikingagatan 42, Örnsköldsvik www.sport77.se ÖPPETTIDER Vardagar: 10.00-18.00 Lördagar: 10.00-14.00

Läs mer

Uppvärmning. Stretching

Uppvärmning. Stretching Stretching 1 Fotbollsspelare har i allmänhet mindre rörlighet än icke fotbolls spelande människor. Detta är tyvärr väl dokumenterat. Detta kan hindras av stretching. Stretching är dessutom skadeförebyggande.

Läs mer

Profilguide Yxhults IK. i samarbete med

Profilguide Yxhults IK. i samarbete med Profilguide 2012 Yxhults IK i samarbete med Stadium Team Sales och Yxhults IK presenterar tillsammans säsongens profilguide. På Stadium jobbar vi efter en tydlig mission - att inspirera så många som möjligt

Läs mer

Policy Selånger SK Bandy - ungdom

Policy Selånger SK Bandy - ungdom Policy Selånger SK Bandy - ungdom Det började redan 1921 i ett dike i Bergsåker, där några grabbar ville börja med organiserad idrottsverksamhet. Tre år senare, 1924, bildades en bandysektion, vilket alltså

Läs mer

Vår organisation Tränarna har ordet Arrangemangsgruppen har ordet Ekonomi Nya grupper Policy U9 Säsongen 2019/2020 Regler kring och på isen

Vår organisation Tränarna har ordet Arrangemangsgruppen har ordet Ekonomi Nya grupper Policy U9 Säsongen 2019/2020 Regler kring och på isen Spelare 2011 Vår organisation Tränarna har ordet Arrangemangsgruppen har ordet Ekonomi Nya grupper Policy U9 Säsongen 2019/2020 Regler kring och på isen Kommunikation Utrustning Övriga frågor En huvudledargrupp

Läs mer

Västerås Innebandy Klubbprofil 2017 / 2018

Västerås Innebandy Klubbprofil 2017 / 2018 Västerås Innebandy Klubbprofil 2017 / 2018 1 Hej Klubbmedlem i Västerås Innebandy! Tillsammans med ledare och tränare i din klubb har vi tagit ut de produkter som skall ingå i vår klubbprofil den här och

Läs mer

Informationshäfte UMEÅ

Informationshäfte UMEÅ Informationshäfte UMEÅ 2015-08- 25 Föreningens policy Trixas policy är uppdelad i mål att uppnå inom respektive lag, barn och unga i U10 samt för vuxna. Vår policy går i enligt med Riksidrottsförbundets

Läs mer

Träningsläger för SBBK P11/P12 Sportcentret, Norrtälje, 8-9 november 2008 Program

Träningsläger för SBBK P11/P12 Sportcentret, Norrtälje, 8-9 november 2008 Program Träningsläger för SBBK P11/P12 Sportcentret, Norrtälje, 8-9 november 2008 Program 1. Våra mål och hur vi ska nå dit Träningslägret blir efter försäsongssatsningen vårt avstamp på säsongen och de cuper

Läs mer

Tisdagen den 13 februari, samling klockan vid skolans parkering. Vi åker gemensamt till Bögsgårdsparkering där vi tar en ny samling cirka

Tisdagen den 13 februari, samling klockan vid skolans parkering. Vi åker gemensamt till Bögsgårdsparkering där vi tar en ny samling cirka Till elever och föräldrar i år 5 Isvaksdopp Då var det snart dags för årets isvaksdopp. I samband med att ni får hem detta så har teorilektionerna inför isvaksdoppet startat. Vi kommer att genomföra fyra

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BORÅS HOCKEY CLUB

VÄLKOMMEN TILL BORÅS HOCKEY CLUB VÄLKOMMEN TILL BORÅS HOCKEY CLUB www.borashockey.se Välkommen till Borås Hockey Club! Huvudsyftet med att spela hockey är naturligtvis att man skall ha roligt, det tycker vi i Borås Hockey också, men

Läs mer

Klädprofil 2016/2017

Klädprofil 2016/2017 Klädprofil 2016/2017 har ett samarbetsavtal med Klubbhuset och Adidas, och dessa parter har tillsammans tagit fram denna föreningsprofil som gäller från och med säsongen 16/17. Produkterna i profilen är

Läs mer

Målvakten. i innebandy. Har stor betydelse för laget finns bara en på planen. Aldrig målvaktens fel behöver alltid hjälp av utespelarna

Målvakten. i innebandy. Har stor betydelse för laget finns bara en på planen. Aldrig målvaktens fel behöver alltid hjälp av utespelarna Målvakten i innebandy Målvaktens roll Har stor betydelse för laget finns bara en på planen. Aldrig målvaktens fel behöver alltid hjälp av utespelarna Lätt att bli självkritisk alla skall uppmuntra målvakten

Läs mer

RIKTLINJER FÖR FÖRENINGENS MATCHDRÄKTER JÄRFÄLLA HOCKEY CLUB TEL EPOST

RIKTLINJER FÖR FÖRENINGENS MATCHDRÄKTER JÄRFÄLLA HOCKEY CLUB TEL EPOST MATCHDRÄKTER RIKTLINJER FÖR FÖRENINGENS MATCHDRÄKTER 2016-2019 JÄRFÄLLA HOCKEY CLUB TEL. 08-580 347 11 EPOST KANSLI@JARFALLAHOCKEY.COM 1 MATCHTRÖJOR 2 MATCHTRÖJOR Matchtröjorna köps in från leverantör

Läs mer

Skridskoskolan Information

Skridskoskolan Information Information VFKK Först vill vi i Västra Frölunda Konståkningsklubb hälsa dig välkommen till vår klubb. VFKK Västra Frölunda Konståkningsklubb är en av Sveriges större klubbar inom konståkning, och den

Läs mer

Inbjuder Frosta HC till träningsmatcher mot Carlskrona Inlinehockeyclub söndagen 21 april

Inbjuder Frosta HC till träningsmatcher mot Carlskrona Inlinehockeyclub söndagen 21 april Inbjuder Frosta HC till träningsmatcher mot Carlskrona Inlinehockeyclub söndagen 21 april Hålltider 1130-1330 Inlinehockeymatch, nedsläpp 12:00 (Vedeby Idrottshall) 1400-1500 Lunch, egen transport (Time

Läs mer

Ishockeymålvakt Träning och utrustning i början på karriären

Ishockeymålvakt Träning och utrustning i början på karriären Ishockeymålvakt Träning och utrustning i början på karriären 1(25) Innehåll Inledning Varför står jag i mål Egenskaper för en bra målvakt Fysiskt Psykiskt Ordning och reda Målvaktsteknik förr och nu...och

Läs mer

Klubbprofil. Klubbprofil 2013 IFK ARBOGA IBK

Klubbprofil. Klubbprofil 2013 IFK ARBOGA IBK Klubbprofil IFK Klubbprofil 2013 ARBOGA IBK IFK ARBOGA IBK Klädkollektion och beställningsförfarande. Vi har nu skrivit ett nytt kontrakt för våra materialinköp som gäller from. 2013-06-01 Kontraktet innebär

Läs mer

Teknikövning Bli en isprinsessa

Teknikövning Bli en isprinsessa Teknikövning Bli en isprinsessa Gör du översteg när du tar skarpa kurvor på isen? Hänger du med i de snabbare åkgrupperna utan att bli andfådd? Om inte, är det kanske dags att du tränar din teknik. Friluftsliv

Läs mer

Här hittar du all information om din förenings unika sortiment av overaller, t-shirt, shorts och mycket mer. Du hittar också tips och information för

Här hittar du all information om din förenings unika sortiment av overaller, t-shirt, shorts och mycket mer. Du hittar också tips och information för Här hittar du all information om din förenings unika sortiment av overaller, t-shirt, shorts och mycket mer. Du hittar också tips och information för beställning. Välkommen! IFK Björkö presenterar sin

Läs mer

Skadeförebyggande övningar

Skadeförebyggande övningar Skadeförebyggande övningar Svenska Innebandyförbundet 2013 Framtaget av leg. naprapat Anna Lundeberg, leg. sjukgymnast Anna Wänerhag Original och tryck: Holmbergs i Malmö AB, 2013 SKADEFÖREBYGGANDE ÖVNINGAR

Läs mer

Stretching. Nedvarvning. Stretching

Stretching. Nedvarvning. Stretching Stretching Fotbollsspelare har i allmänhet mindre rörlighet än icke fotbolls spelande människor. Detta är tyvärr väl dokumenterat. Detta kan hindras av stretching. Stretching är dessutom skadeförebyggande.

Läs mer

KNÄKONTROLL FÖREBYGG SKADOR - PRESTERA BÄTTRE FOTBOLL

KNÄKONTROLL FÖREBYGG SKADOR - PRESTERA BÄTTRE FOTBOLL KNÄKONTROLL FÖREBYGG SKADOR - PRESTERA BÄTTRE Denna cd-romskiva vänder sig främst till er som är tränare inom barn- och ungdomsidrotten. Vår förhoppning är att ni använder er av materialet i er träning

Läs mer

Använd 2 markeringar med minst 10 meters mellanrum. Mellan dessa 2 kan du göra följande övingar, byt övning vid varje markering.

Använd 2 markeringar med minst 10 meters mellanrum. Mellan dessa 2 kan du göra följande övingar, byt övning vid varje markering. Använd 2 markeringar med minst 10 meters mellanrum. Mellan dessa 2 kan du göra följande övingar, byt övning vid varje markering. Kullerbyta Var mjuk i kroppen och rund som en boll. Rulla rakt fram och

Läs mer

Träningsguide för barn och ungdom inom IK Huge Fotboll

Träningsguide för barn och ungdom inom IK Huge Fotboll Träningsguide för barn och ungdom inom IK Huge Fotboll Detta dokument är en bilaga till Riktlinjer för träning och beskriver hur ett träningsprogram kan läggas upp, vad man ska tänka på under övningarna

Läs mer

Idrottsbanken. Alla får låna Allt är gratis

Idrottsbanken. Alla får låna Allt är gratis Idrottsbanken Alla får låna Allt är gratis Hur gör man? Här följer en lista över vad som finns i lager. Vi har försökt lägga upp bilder och korta beskrivningar för att kunderna skall se om det är något

Läs mer

Lilla regelhandboken för Innebandy

Lilla regelhandboken för Innebandy Lilla regelhandboken för Innebandy Våra rekommendationer: Vi vill att Du som matchledare leder dina matcher med sunt förnuft. Det är lätt att stirra sig blind på korrekta regeltolkningar. Din viktigaste

Läs mer

Träningsprogrammet är just nu frivilligt. Du gör vad du vill och hur mycket du vill.

Träningsprogrammet är just nu frivilligt. Du gör vad du vill och hur mycket du vill. Sommarträning Office Träningsprogrammet är just nu frivilligt. Du gör vad du vill och hur mycket du vill. Ju mer du tränar desto lättare blir det under säsong. Syftet med sommarträningen är att spelarna

Läs mer

AVDELNING 2 LAG, SPELARE OCH UTRUSTNING

AVDELNING 2 LAG, SPELARE OCH UTRUSTNING AVDELNING 2 LAG, SPELARE OCH UTRUSTNING 200 SPELARNA Players in uniform Före matchen skall lagledaren eller tränaren för varje lag överlämna en lista med spelarna och målvakterna han önskar använda till

Läs mer

Idrottsbanken. Alla får låna Allt är gratis

Idrottsbanken. Alla får låna Allt är gratis Idrottsbanken Alla får låna Allt är gratis Hur gör man? Här följer en lista över vad som finns i lager. Vi har försökt lägga upp bilder och korta beskrivningar för att kunderna skall se om det är något

Läs mer

Easton MAKO Easton Stealth RS 3599 : :- Easton Stealth 75S 1750 : :- OBS. Reaprodukt! :-

Easton MAKO Easton Stealth RS 3599 : :- Easton Stealth 75S 1750 : :- OBS. Reaprodukt! :- Easton MAKO Termoformbar konstruktion för bra passform och komfort. Patentsökt EXTENDON främjar power i varje skär man tar. Bakkappan är mjuk och flexibel för att maximera energin. Jr. strl. 1-5.5 3599

Läs mer

MTL målvakt Benskydd & Kombinat. MTL klubboveraller Worldcup tröjor FISCHER KLUBBOR 10. JUNIOR EUROPE: 90 g 60x20 mm.

MTL målvakt Benskydd & Kombinat. MTL klubboveraller Worldcup tröjor FISCHER KLUBBOR 10. JUNIOR EUROPE: 90 g 60x20 mm. www.mtl.se VÄLKOMMEN TILL MTL SPORT Vi hoppas kunna inspirera och ge lite energi med vår katalog till lag och klubbar i de förhållandevis kostsamt. Framförallt har vi en tillverkning med kunnig person,

Läs mer

Vi åker gemensamt till Bögsgårdsparkering, där vi tar en ny samling cirka

Vi åker gemensamt till Bögsgårdsparkering, där vi tar en ny samling cirka Till elever och föräldrar i åk 5 Isvaksbad Nu är det snart dags för årets isvaksbad. Ett projekt som sker i samarbete med Naturskolan i Sollentuna. Inför isvaksbadet genomför eleverna praktiska övningar

Läs mer

PRISLISTA Konfektion 2014-2015

PRISLISTA Konfektion 2014-2015 MTL Sport AB klubbprislista PRISLISTA Konfektion 2014-2015 sida: 2 Matchtröjor Hockey, Inline & Bandy. 2 Byxöverdrag för hockey 2 Domar tröjor Ishockey 3 Byxöverdrag & Inlinebyxor. 3 Mini tröja för upphängning

Läs mer

Presentation av tider, lokaler, verksamheter m.m. för 2013/2014 års IDROTTSSKOLA

Presentation av tider, lokaler, verksamheter m.m. för 2013/2014 års IDROTTSSKOLA Presentation av tider, lokaler, verksamheter m.m. för 2013/2014 års IDROTTSSKOLA Eksjö Idrottsskola bedrivs i samarbete mellan ett antal föreningar i Eksjö kommun. Under verksamhetsåret 2013/2014 kommer

Läs mer

Förebygga skador vid fysisk aktivitet

Förebygga skador vid fysisk aktivitet Skaderisker Förebygga skador vid fysisk aktivitet Undvik skador när du tränar. Träning ger färre sjukdomar, mindre skador i vardagen och längre liv. Men skador under träning är vanligt och felaktig träning

Läs mer

Haninge Hockey Team 01 Off-ice program Säsongen 2012/2013

Haninge Hockey Team 01 Off-ice program Säsongen 2012/2013 Haninge Hockey Team 01 Off-ice program Säsongen 2012/2013 Här följer några sidor off-ice övningar och några enkla träningspass för dig som vill träna lite mer hemma men har svårt att hitta på bra övningar

Läs mer

Klädbeställning 2012

Klädbeställning 2012 Följande plagg går att beställa inför 2012: Tävlingströja - Battle (tight) - O-top (kort eller lång ärm) Överdragsjacka - Soft-shell jacka - Nyhet - Löparjacka Retrojacka T-shirt Linköpings OK Klädbeställning

Läs mer

Varm i alla väder 24

Varm i alla väder 24 22 Barn Ruskovillas barnplagg tillverkas av rena naturfibrer och behandlas inte med onödiga kemikalier. Den mjuka merinoullen lämpar sig som underställ och mellanplagg för kalllare årstider. Ullen andas

Läs mer

50 % aktivitetsgrad Bör vara minst 50 % teknik Bör vara minst 30% spel Varierad och stimulerande träning för alla

50 % aktivitetsgrad Bör vara minst 50 % teknik Bör vara minst 30% spel Varierad och stimulerande träning för alla Inledning och bakgrund. Detta är det nya vägledande dokumentet som tillsammans med allmänna riktlinjer för THC ungdomssektion framtagits av Kanslichef, tränare samt ledare inom klubbens ungdomssektion

Läs mer

Knäkontrollprogrammet är speciellt framtaget för flickor men är bra skadeförebyggande träning för alla ungdomar.

Knäkontrollprogrammet är speciellt framtaget för flickor men är bra skadeförebyggande träning för alla ungdomar. KNÄKONTROLL-FOTBOLL Knäkontrollprogrammet är speciellt framtaget för flickor men är bra skadeförebyggande träning för alla ungdomar. Var noggranna när ni gör övningarna. Det som står med kursiv stil är

Läs mer

fukt utan att kännas våt och värmer även i fuktigt tillstånd.

fukt utan att kännas våt och värmer även i fuktigt tillstånd. 22 BARN 23 Ruskovillas barnplagg tillverkas i, silke och ekologisk bom. Den mjuka merinoen lämpar sig för kallare årstider som underställ och mellanplagg. Ullen andas och sköter om kroppens värmereglering,

Läs mer

Rinkbandy spelas på ishockeybana med sarg och ishockeymål (se vidare Kommunförbundets "Stora måttboken").

Rinkbandy spelas på ishockeybana med sarg och ishockeymål (se vidare Kommunförbundets Stora måttboken). Regler för Rinkbandy Inledning För att minska risken för skador inom Rinkbandyn vill vi uppmana alla lagledare och spelare att avsätta tillräcklig tid för uppvärmning (10-15 minuter) i form av joggning,

Läs mer

1. ENBENSKNÄBÖJ FOTBOLL

1. ENBENSKNÄBÖJ FOTBOLL 1. ENBENSKNÄBÖJ A. HÄNDERNA PÅ HÖFTERNA Gör en knäböj med god kontroll på knäet. Rörelsen ska vara långsam och med en mjuk vändning. Håll bäckenet i en vågrät position. Det är viktigt att knäet går rakt

Läs mer

5. Jag har grått hår. 4. Jag gillar gräs. 6. Jag gillar att ut forska i värd. 3. Jag hopar fram inte gå.

5. Jag har grått hår. 4. Jag gillar gräs. 6. Jag gillar att ut forska i värd. 3. Jag hopar fram inte gå. Klassens bok med gåtor 1.jag börjar på s. 2. Jag bor under marken. 3. Jag hopar fram inte gå. 4. Jag gillar gräs. 5. Jag har grått hår. 6. Jag gillar att ut forska i värd en. 7. Jag är bra på att jömamej.

Läs mer

2017/2018 Innebandybutiken - vi tar innebandyn ett steg till

2017/2018 Innebandybutiken - vi tar innebandyn ett steg till 2017/2018 Stanno Prestige Jacka Tryck: Klubblogga och Innebandybutiken på bröstet. Initaltryck ingår i priset Storlekar: 116, 128, 140, 152, 164, S-XXXL Ord. pris kr 469 kr Klubbpris 339 kr Stanno Centro

Läs mer

Klubbprofil 2015-2016. VB Klubbprofil 2015-2016. Västerås Basket

Klubbprofil 2015-2016. VB Klubbprofil 2015-2016. Västerås Basket Klubbprofil 2015-2016 VB Klubbprofil 2015-2016 Hej! Basketvänner i VB! Tillsammans med ledare och tränare i din klubb har vi tagit ut de produkter som skall ingå i er klubbprofil den här och kommande säsonger.

Läs mer

Älvsborg FF SORTIMENTSPROFIL 2014

Älvsborg FF SORTIMENTSPROFIL 2014 Älvsborg FF SORTIMENTSPROFIL 2014 Här hittar du all information om din förenings unika sortiment av overaller, t-shirt, shorts och mycket mer. Du hittar också tips och information för beställning. Välkommen!

Läs mer

Knäkontrollprogrammet är speciellt framtaget för flickor i åldern år.

Knäkontrollprogrammet är speciellt framtaget för flickor i åldern år. . KNÄKONTROLL-FOTBOLL Knäkontrollprogrammet är speciellt framtaget för flickor i åldern 12-16 år. Var noggranna när ni gör övningarna. Det som står med kursiv stil är extra viktigt att tänka på under övningarna

Läs mer

2012-2013. Ordertel: 0582-152 00 Orderfax: 0582-106 60 www.kosa.se. Bilder: 1 Stefan Sjödin. KOSA Vinter 2012-2013

2012-2013. Ordertel: 0582-152 00 Orderfax: 0582-106 60 www.kosa.se. Bilder: 1 Stefan Sjödin. KOSA Vinter 2012-2013 2012-2013 Ordertel: 0582-152 00 Orderfax: 0582-106 60 www.kosa.se KOSA Vinter 2012-2013 Bilder: 1 Stefan Sjödin Välkommen till: Post och gatuadress: KOSA Sport AB Växel: 0582 / 152 00 Lertagsgatan 10 Fax:

Läs mer