Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna."

Transkript

1 DAGORDNING Datum (17) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: kl Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad 1. Val av justeringsperson 2. Anmälan av delegationsbeslut Diarienummer lägger rapporten till handlingarna. Delegationsbeslut sedan föregående nämndsmöte. 1. Rapport Anmälan av informationshandlingar Diarienummer lägger sammanställningen till handlingarna. Informationshandlingar sedan föregående nämndsmöte. 1. Sammanställning Postadress: Kristianstad Organisationsnummer: Besöksadress: Rådhus Skåne, Västra Storgatan 12 Telefon (växel): Fax: Internet:

2 Datum (17) 4. Redovisning av inkomna remisser Diarienummer lägger informationen till handlingarna. Redovisning av inkomna remisser där erbjuds att lämna yttrande. 1. Redovisning Ärenden från nämnder 5. Avtal för höghastighetsjärnväg Hässleholm - Lund i Sverigeförhandlingen Diarienummer föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige godkänner förslag till ramavtal för höghastighetsjärnväg Hässleholm - Lund. 2. Regionfullmäktige uppdrar åt regionstyrelsen att underteckna avtalet. Sverigeförhandlingens avtal avser byggnation sträckan Hässleholm - Lund som en del av ett nytt system med höghastighetsjärnväg för persontåg för 320 km/h och snabba regionaltåg mellan Stockholm - Göteborg och Stockholm - Malmö. Avtalet innefattar stationer i centralt läge i Hässleholm respektive Lund samt en permanent kopplingspunkt med Södra Stambanan och Skånebanan i Hässleholm. 1. Regionala utvecklingsnämndens beslut , 111

3 Datum (17) 6. Överenskommelse om utbyggnad av höghastighetsjärnväg Stockholm - Malmö i Sverigeförhandlingen Diarienummer godkänner förslag till överenskommelse om utbyggnad av höghastighetsjärnväg Stockholm - Malmö. Överenskommelsen avser byggnation av höghastighetsjärnväg Stockholm - Malmö som en del av ett nytt system med höghastighetsjärnväg för persontåg för 320 km/h och snabba regionaltåg. Överenskommelsen innefattar trafikering av Malmö C samt Hässleholm och Lund i centralt läge samt en permanent kopplingspunkt med Södra Stambanan och Skånebanan i Hässleholm. Ändpunktstrafiken Lund-Malmö-Öresundsbron ska fortsätta utredas. 1. Regionala utvecklingsnämndens förslag (behandlas av nämnden ) 7. Motion. Rusta E6 med sex filer och pilot Diarienummer föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige bifaller motionens första att-sats. 2. Regionfullmäktige bifaller även motionens att-satser två, tre och fyra. Moderaterna har i motion föreslagit att ska verka för att E6/E20 i Skåne blir ett nationellt pilotprojekt samt att E6 rustas med bl.a. 6 filer. Regionfullmäktige återremitterade ärendet till regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämndens beslut , Motion från Carl Johan Sonesson (M) och Pontus Lindberg (M)

4 Datum (17) 8. Skånes livsmedelsstrategi 2030 Diarienummer fastställer föreliggande förslag till Skånes livsmedelsstrategi 2030 och uppmanar nämnder och beredningar att arbeta i enlighet med de strategiska samhandlingsområden och de insatser som pekas ut i strategin. Skånes livsmedelsstrategi är en gemensam utvecklingsstrategi för mat och livsmedel med koppling till hälsa och hållbarhet. Strategin utgår från Skånes regionala utvecklingsstrategi, Det öppna Skåne Syftet med Skånes livsmedelsstrategi är att ge förutsättningar för att utveckla livsmedelsföretag och produktionsmetoder i världsklass och att bidra till det globala klimatarbetet. 1. Regionala utvecklingsnämndens förslag (behandlas av nämnden ) 2. Regeringsbeslut från Näringsdepartementet 9. Ersättning till audionommottagningar 2018 Diarienummer beslutar om en höjning av ersättningsnivåerna för de auktoriserade audionommottagningarna i med 3,3 % från och med Inför 2018 föreslår habiliterings- och hjälpmedelsnämnden en höjning av ersättningen med 3,3 % till de auktoriserade audionommottagningarna att gälla från och med Habilitering- och hjälpmedelsnämndens förslag (behandlas av nämnden )

5 Datum (17) Ärenden från beredningar och utskott 10. Återrapportering 8 - Nya sjukhusområdena Diarienummer tilldelar investeringsmedel avseende Nya sjukhusområdet Lund med 135 miljoner kronor, varav 20 miljoner kronor för 2018, enligt bilaga 1 och Regionfastigheter får i uppdrag att projektera för en central kylanläggning med produktion i egen regi på det nya sjukhusområdet i Malmö. 3. lägger övrig information i ärendet till handlingarna. Ärendet är den åttonde återrapporteringen till regionstyrelsen avseende utvecklingen av sjukhusområdena i Malmö, Lund, Helsingborg och Ängelholm. I ärendet föreslås medelstilldelning om 135 miljoner kronor för byggnadsinvesteringar, varav 20 miljoner kronor under 2018, 80 miljoner kronor under 2019, samt 35 miljoner kronor år Beredningen för framtidens sjukvårds förslag , Stöd till idéburna organisationer med länsövergripande verksamhet 2018 Diarienummer anslår, under förutsättning att regionfullmäktige beslutar i enlighet med rambudget, följande stöd för verksamhetsåret 2018; Bris, region Syd beviljas stöd om kronor för år 2018 för verksamhet i Skåne. (2017: kronor) Friluftsfrämjandet region Syd beviljas stöd om kronor för år (2017: kronor) Föräldraföreningen mot narkotika (FMN) Malmö beviljas stöd om kronor för år (2017: kronor) KFUM/KIOSK beviljas stöd om kronor för år (2017: kronor)

6 Datum (17) Skåneidrotten (inkl. SISU-bidrag och stöd till handikappidrott) beviljas stöd om kronor för år (2017: kronor) Skånes föreningar beviljas stöd om kronor för år (2017: kronor) Skånes Nykterhetsförbund (SNF) beviljas stöd om kronor för år (2017: kronor) Rädda Barnens ansökan avslås med hänvisning till att ansökan inte utgör ett verksamhetsstöd, utan projektstöd. Dialog ska föras med föreningen kring möjligheten att söka samverkansmedel för år (2017: 0 kronor, eftersom de aldrig tidigare ansökt). Verdandi Skåne beviljas stöd om kronor för år (2017: kronor) beviljar ekonomiskt verksamhetsstöd till föreningar, vars verksamhet är länsövergripande, utifrån antagna kriterier samt den regionala överenskommelsen om samverkan mellan och idéburen sektor Skåne (ÖK Skåne). Målsättningen är att föreningens verksamhet ska bidra till att stärka demokratin, öka delaktigheten och minska utanförskapet för att därmed bidra till den regionala utvecklingsstrategins målbild - Det öppna Skåne Folkhälsoberedningens förslag , IOP mellan och Spelberoendes förening Diarienummer antar idéburet offentligt partnerskap (IOP) mellan och Spelberoendes förening Malmö, åren har sedan flera år tillbaka samverkat och beviljat ett årligt stöd till Spelberoendes förening i Malmö, vars verksamhet omfattar hela Skåne. Spelberoendes förening Malmö är politiskt och religiöst obunden och arbetar för att stödja spelberoende och anhöriga till spelberoende. Föreningen har funnits i Malmö sedan hösten 2001 och har utöver pengaspelsberoende även arbetat aktivt med tv-och datorspelsberoende sedan Föreningen bedriver kamratstödjande verksamhet där de under kvällstid erbjuder mötesverksamhet i samtalsgrupper för hjälpsökande. (För

7 Datum (17) såväl spelmissbrukare och anhöriga). Dessa kvällsmöten utgör basen i verksamheten. Utgångspunkt för överenskommelsen är ÖK Skåne (överenskommelse om samverkan mellan och idéburen sektor Skåne). 1. Folkhälsoberedningens förslag , IOP mellan och Vuxenskolan - Passion för livet Diarienummer antar idéburet offentligt partnerskap/iop mellan och Studieförbundet Vuxenskolan gällande satsningen livscaféer/passion för livet, har sedan flera år tillbaka samverkat med och beviljat årligt stöd till Studieförbundet Vuxenskolan (SV Skåne) för genomförande av satsningen Passion för livet. Studieförbundet Vuxenskolans Regionförbund i Skåne är en ideell förening som har till uppgift att, i enlighet med dess stadgar och program, samordna verksamheten i Skåne. Genom samverkan i satsningen Passion för livet bidrar SV Skåne till att den regionala överenskommelsen om samverkan mellan och idéburen sektor omsätts på lokal nivå. Utgångspunkten för detta IOP är även den under 2016 framarbetade och beslutade överenskommelsen mellan Folkbildningen och. 1. Folkhälsoberedningens förslag , Remiss. Nästa steg på vägen mot en mer jämlik hälsa Förslag för ett långsiktigt arbete för en god och jämlik hälsa (SOU 2017:47) Diarienummer avger yttrande till Socialdepartementet enligt föreliggande förslag.

8 Datum (17) har getts möjlighet att lämna synpunkter på Nästa steg mot en mer jämlik hälsa - slutbetänkande av Kommissionen för en jämlik hälsa. 1. Förslag till yttrande 2. Folkhälsoberedningens förslag , Remiss från Socialdepartementet 15. Förslag till strategisk inriktning och prioritering för s internationella arbete Diarienummer antar reviderat förslag till strategisk inriktning och prioritering för s internationella arbete uppdrar åt samtliga nämnder, beredningar och majoritetsägda bolag att beakta beslutad inriktning i kommande verksamhetsplan och budget uppdrar åt gemensamma presidiet för internationella relationer och intressebevakning att återkomma till regionstyrelsen med en sammanfattande uppföljning av denna inriktning inom ramen för ordinarie uppföljningsprocess; årsredovisning (jan-dec) som presenteras årligen i mars. ska fatta beslut om den strategiska inriktningen för Region Skånes internationella arbete. Det föreliggande förslaget ger en övergripande inriktning och prioritering av s arbete under samarbetsavtal, i medlemsorganisationer/nätverk och i EU-frågor. 1. Gemensamma presidiet för internationella relationer och intressebevakning förslag , Aktiva åtgärder för att förebygga diskriminering Diarienummer Regiondirektören ges i uppdrag att följa upp och utvärdera riktlinjer och rutiner kopplat till aktiva åtgärder för att förhindra sexuella trakasserier och övergrepp samt repressalier vid anmälan av incident. 2. Regiondirektören ges i uppdrag att ytterligare säkerställa trygga arbetsplatser genom en värdegrund och kultur som motverkar kränkande särbehandling och trakasserier.

9 Datum (17) 3. Regiondirektören ges i uppdrag att sprida information om regionens visselblåsarfunktion. 4. Regiondirektören ges i uppdrag att utreda behovet av jämställdhetsombud i s verksamheter. 5. Regiondirektören ska på regionstyrelsens arbetsutskott den 30 januari 2018 redovisa vidtagna åtgärder i enlighet med de skärpta lagkraven i diskrimineringslagstiftningen (2008:567), där arbetsgivare bland annat ska ta fram, följa upp och utvärdera riktlinjer och rutiner för att förhindra trakasserier, sexuella trakasserier och repressalier. Med anledning av #MeToo har kvinnor i hela världen vittnat om sexuella trakasserier och övergrepp. Så även i Sverige. har ett ansvar att arbeta mot sexuella trakasserier och kränkningar på alla de arenor och sammanhang som dess verksamheter är representerade. 1. Beslutsförslag Bidrag till Kristianstad Airport Diarienummer beslutar att lämna ett årligt bidrag om 2 miljoner kronor till Kristianstad Airport AB under åren under förutsättning att verksamhet uppfyller villkor för driftbidrag enligt förordningen (EU) 2017/ Finansiering sker genom att medel avsätts i regionstyrelsens internbudget avser att lämna ett årligt driftbidrag om 2 miljoner kronor till Kristianstad Airport AB under åren 2018 till Beslutsförslag

10 Datum (17) 18. s verksamhetsplan och internbudget för 2018 inklusive förtroendemannaorganisationen samt intern kontrollplan 2018 Diarienummer fastställer föreliggande förslag till verksamhetsplan och internbudget för regionstyrelsen år fastställer föreliggande förslag till detaljbudget om för den samlade förtroendemannaverksamheten i under år Partipåsar får disponeras enligt de principer som angetts i föreliggande förslag. 3. Holding AB ska vid fastställande av resultatkrav för Folktandvården Skåne AB utgå från av regionfullmäktige fastställda principer för taxa. 4. uppdrar till regiondirektören att fastställa fördelning av koncernkontorets internbudget godkänner föreliggande plan för god hushållning och intern kontrollplan för Förslag föreligger till regionstyrelsens verksamhetsplan och internbudget år 2018 samt internkontrollplan för år Beslutsförslag verksamhetsplan och budget Delegationsordning för regionstyrelsen - justering Diarienummer fastställer sin delegationsordning i enlighet med föreliggande förslag. I detta ärende föreslås en justering i regionstyrelsens delegationsordning som har att göra med nya bestämmelser om delegationsbeslut i den nya kommunallag som gäller från och med 1 januari Beslutsförslag Delegationsordning för regionstyrelsen

11 Datum (17) 20. Säkerhetsstrategi Diarienummer godkänner förslag till s säkerhetsstrategi. 2. upphäver tidigare beslut om s säkerhetsstrategi , 18. I framlagt förslag till ny säkerhetsstrategi för anges arbetssätt och ansvar samt införande av ett ledningssystem för säkerhetsarbetet inom befintliga budgetramar. Säkerhetsstrategin har sin utgångspunkt i Region Skånes säkerhetspolicy som beslutades av regionfullmäktige Beslutsförslag s säkerhetsstrategi 21. Regiondirektörens uppdrag Diarienummer fastställer regiondirektörens uppdrag enligt föreliggande förslag. Enligt ny kommunallag som träder ikraft ska regionstyrelsen utse en direktör som ska vara chef för den förvaltning som finns under styrelsen och i en instruktion fastställa hur direktören ska leda förvaltningen samt fastställa direktörens övriga uppgifter (KomL 7:1-2). 1. Beslutsförslag

12 Datum (17) 22. Ekonomiska åtgärder Diarienummer noterar nämndernas beslutade åtgärder och lägger redovisade ärenden till handlingarna. 2. uppmanar berörda nämnder att efter fastställande av internbudget 2018 värdera behovet av eventuellt ytterligare ekonomiska åtgärder för en ekonomi i balans. 3. beslutade att uppdra åt regiondirektören att utarbeta rutiner som säkerställer att regionstyrelsen vid minst två tillfällen erhåller månadsrapportering med fokus på arbetet med resultatförbättrande åtgärder. Detta skall ske i samband med månadsrapport per februari 2018 med en rapportering till regionstyrelsen Det andra tillfället skall ske efter månadsrapport september och rapporteras till regionstyrelsen beslutade , 179 att uppdra åt regiondirektören att inkomma med redovisning av vidtagna åtgärder samt eventuellt ytterligare åtgärder som krävs för att nå en ekonomi i balans. 1. Beslutsförslag Återrapportering från sjukvårdsnämnd Sund, sjukvårdsnämnd Kryh, servicenämnden och hälso- och sjukvårdsnämnden 3. Återrapportering från sjukvårdsnämnd SUS (behandlas av nämnden ) 23. Uppföljningsplan 2018 Diarienummer godkänner uppföljningsplan för Enligt uppdrag från regionfullmäktige har styrelsen i uppdrag att ta fram och besluta om en uppföljningsplan för Beslutsförslag Uppföljningsplan 2018

13 Datum (17) 24. Överenskommelse mellan och kommunerna i Skåne län om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Diarienummer godkänner föreslagen Överenskommelse mellan och kommunerna i Skåne län om samverkan vid utskrivning från sluten vård, , under förutsättning att samtliga kommuner i Skåne har undertecknat överenskommelsen senast Med nya Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälsooch sjukvård följer möjligheten att göra länsvisa överenskommelser om tidpunkter och ersättningsbelopp för kommunens betalningsansvar för utskrivningsklara patienter. Ett förslag till överenskommelse mellan Region Skåne och Skånes 33 kommuner har tagits fram. 1. Beslutsförslag Överenskommelse mellan och kommunerna i Skåne län om samverkan 25. Riktlinjer för informationssäkerhetsarbetet i Diarienummer fastställer riktlinjerna för informationssäkerhet. Dessa riktlinjer anger de övergripande riktlinjerna för hur ska arbeta med informationssäkerheten utifrån den standard följer. 1. Beslutsförslag Riktlinjer för informationssäkerhet

14 Datum (17) 26. Granskning av ersättningsmodell inom hälso- och sjukvården (rapport nr ) Diarienummer avger yttrande till s revisorer enligt föreliggande förslag. Revisorerna har genomfört en granskning av ersättningsmodell inom hälsooch sjukvården i. Det övergripande syftet med granskningen har varit att ge revisorerna ett underlag för att bedöma om s ersättningsmodell är ändamålsenlig och effektiv på det sätt som förväntas och är önskvärt utifrån medborgares och patienters behov. 1. Förslag på yttrande 2. Sjukvårdsnämnd SUS förslag till yttrande (behandlas av nämnden , för kännedom) 3. Servicenämndens förslag till yttrande (behandlas av nämnden , för kännedom) 4. Sjukvårdsnämnd Sunds beslut , 68 med förslag till yttrande (för kännedom) 5. Sjukvårdsnämnd Kryhs yttrande (för kännedom) 6. Skrivelse från s revisorer inkl. granskningsrapport 27. Granskning av Patientsäkerhet (rapport nr ) Diarienummer avger yttrande till s revisorer enligt föreliggande förslag. Revisorerna har genomfört en granskning avseende regionens patientsäkerhetsarbete. Patientsäkerhet är en central del i dagens hälso- och sjukvårdsstyrning som kan sägas vara grunden för kvalitet och kvalitetsutveckling. Patientsäkerhetsarbetet är en förutsättning - en grund som skall förebygga vårdskador och säkerställa att allvarliga fel inte inträffar. Socialstyrelsen beräknar att cirka patienter på svenska sjukhus varje år drabbas av

15 Datum (17) undvikbara skador (vårdskador) av varierande allvarlighetsgrad. Kostnaden för den extra vårdtid på sjukhus som beror på vårdskador beräknas till ungefär 7 mdkr årligen. 1. Förslag på yttrande 2. Sjukvårdsnämnd SUS yttrande (behandlas av nämnden , för kännedom) 3. Sjukvårdsnämnd Sunds yttrande (för kännedom) 4. Sjukvårdsnämnd Kryhs yttrande (för kännedom) 5. Skrivelse från s revisorer inkl. granskningsrapport 28. Granskning av psykiatri - uppföljning (rapport nr ) Diarienummer avger yttrande till s revisorer enligt föreliggande förslag. Revisorerna har granskat psykiatrin i. Granskningens övergripande syfte har varit att ge revisorerna ett underlag för att bedöma om hälso- och sjukvårdsnämnden respektive sjukvårdsnämnd Sund säkerställer att s psykiatriska verksamhet bedrivs på ett ändamålsenligt och för patienterna tillfredsställande sätt. Särskilt fokus har riktats mot hur ansvars- och uppdragsfördelningen fungerar i praktiken mellan berörda nämnder. 1. Förslag på yttrande 2. Sjukvårdsnämnd Sunds beslut , 70 med förslag till yttrande (för kännedom) 3. Skrivelse från s revisorer inkl. granskningsrapport

16 Datum (17) 29. Granskning av Tidsbokning operationer och besök (rapport nr ) Diarienummer avger yttrande till s revisorer enligt föreliggande förslag. Revisorerna har granskat tidbokning av operationer och besök i Region Skåne. Syftet har varit att ge revisorerna ett underlag för att bedöma om arbetet med tidbokning av operationer och besök i Regin Skåne sker på ett ändamålsenligt sätt. Den övergripande bedömningen är att arbetet med tidbokning av operationer och besök inte sker på ett ändamålsenligt sätt. 1. Förslag till yttrande 2. Sjukvårdsnämnd SUS förslag till yttrande (behandlas av nämnden , för kännedom) 3. Sjukvårdsnämnd Sunds yttrande (för kännedom) 4. Sjukvårdsnämnd Kryhs yttrande (för kännedom) 5. Skrivelse från s revisorer inkl. granskningsrapport 30. Val som skall förrättas av regionstyrelsen - fyllnadsval Diarienummer utser... som ledamot, tillika vice ordförande i folkhälsoberedningen efter Erica Buneck (M) som avsagt sig uppdraget. Erica Buneck (M) har avsagt sig uppdraget som ledamot, tillika vice ordförande, i folkhälsoberedningen För kännedom har Caroline Wessel (M) har avsagt sig sitt uppdrag som ersättare i regionstyrelsen. Då valet är gjort enligt proportionellt valsätt, kommer ingen ny ersättare att väljas.

17 Datum (17) Henrik Fritzon Ordförande Enligt uppdrag Cecilia Eklund Sekreterare

Datum Sammanträde i folkhälsoberedningen

Datum Sammanträde i folkhälsoberedningen DAGORDNING Datum 2017-11-24 1 (5) Sammanträde i folkhälsoberedningen Ledamöter och ersättare i folkhälsoberedningen kallas till sammanträde. Tid: 2017-11-24 10.00-14.30 Plats: Studieförbundet Vuxenskolan,

Läs mer

Datum Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde. Tid: Studieförbundet Vuxenskolan, Fabriksgatan 2 F, Lund

Datum Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde. Tid: Studieförbundet Vuxenskolan, Fabriksgatan 2 F, Lund PROTOKOLL 28 34 Datum 2017-11-24 1 (6) Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde Tid: 2017-11-24 10.00-13.40 Plats: Studieförbundet Vuxenskolan, Fabriksgatan 2 F, Lund Beslutande Ida Nilsson (MP),

Läs mer

Datum Sammanträde i folkhälsoberedningen

Datum Sammanträde i folkhälsoberedningen DAGORDNING Datum 2018-11-16 1 (5) Sammanträde i folkhälsoberedningen Ledamöter och ersättare i folkhälsoberedningen kallas till sammanträde. Tid: 2018-11-23 kl. 10.00-13.00 Plats: RådRum, Kristianstad

Läs mer

Datum Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde

Datum Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde PROTOKOLL 19 24 Datum 218-11-23 1 (5) Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde Tid: 218-11-23 kl. 1. - 13. Plats: RådRum, Kristianstad Beslutande Ida Nilsson (MP), ordförande Tony Rahm (M), vice

Läs mer

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 254 282 Datum 2017-12-07 1 (23) Protokoll från regionstyrelsens sammanträde Tid: 2017-12-07 kl. 13.00 15.15 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Henrik Fritzon (S), ordförande

Läs mer

Datum Dnr Stöd till idéburna organisationer med länsövergripande

Datum Dnr Stöd till idéburna organisationer med länsövergripande Folkhälsoberedningen Ann-Christine Lundkvist Strateg 044-309 32 38 Ann-Christine.Lundkvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-11-25 Dnr 1603386 1 (6) Folkhälsoberedningen Stöd till idéburna organisationer

Läs mer

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna.

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna. DAGORDNING Datum 2014-11-06 1 (6) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2014-11-11 kl. 13.00 Plats: Rum Öresund, Skånevåningen, Dockplatsen

Läs mer

Datum Dnr Stöd till länsövergripande föreningar 2016

Datum Dnr Stöd till länsövergripande föreningar 2016 Folkhälsoberedningen Ann-Christine Lundkvist Strateg 044-309 32 38 Ann-Christine.Lundkvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-11-27 Dnr 1502977 1 (5) Folkhälsoberedningen Stöd till länsövergripande föreningar

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden DAGORDNING Datum 2017-11-13 1 (8) Sammanträde i regionala utvecklingsnämnden Ledamöter och ersättare i regionala utvecklingsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-11-13

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2019-02-14 1 (8) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2019-02-14 kl.

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden DAGORDNING Datum 2019-01-31 1 (8) Sammanträde i regionala utvecklingsnämnden Ledamöter och ersättare i regionala utvecklingsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2019-01-31

Läs mer

Datum Dnr Stöd till idéburna organisationer med länsövergripande

Datum Dnr Stöd till idéburna organisationer med länsövergripande Folkhälsoberedningen Ann-Christine Lundkvist Strateg 044-309 32 38 Ann-Christine.Lundkvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-11-24 Dnr 1702232 1 (6) Folkhälsoberedningen Stöd till idéburna organisationer

Läs mer

Datum Dnr Stöd till idéburna organisationer med länsövergripande

Datum Dnr Stöd till idéburna organisationer med länsövergripande Folkhälsoberedningen Ann-Christine Lundkvist Strateg 044-309 32 38 Ann-Christine.Lundkvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-11-14 Dnr 1801928 1 (7) Folkhälsoberedningen Stöd till idéburna organisationer

Läs mer

Beredningen för framtidens sjukvård

Beredningen för framtidens sjukvård Beredningen för framtidens sjukvård PROTOKOLL 49 54 Datum 2016-11-23 1 (4) Protokoll från beredningen för framtidens sjukvårds sammanträde Tid: Plats: 2016-11-23 kl.08.30-12.30 Sal 6, Malmö konferenscenter,

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2016-10-19 1 (7) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna.

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna. DAGORDNING Datum 2014-12-11 1 (15) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2014-12-18 kl. 13.00 (lunch serveras fr o m 12.00) Plats: Rum 114,

Läs mer

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda Regionstyrelsen Gustaf Hallqvist Utredare 044-309 31 65 gustaf.hallqvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-11-26 Dnr 1402448 1 (5) Regionstyrelsen Förändringar i s bestämmelser om ekonomiska förmåner

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2015-03-09 1 (7) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund DAGORDNING Datum 2017-02-15 1 (6) Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd Sund kallas till sammanträde. Tid: 2017-02-15 09.00-15.00 Plats: Rum Axel Ebbe, Lasarettet i

Läs mer

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda Regionstyrelsen Gustaf Hallqvist Utredare 044-309 31 65 gustaf.hallqvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-11-20 Dnr 1402448 1 (5) Regionstyrelsen Förändringar i s bestämmelser om ekonomiska förmåner

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2015-06-18 1 (6) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2015-06-18 11.00

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden DAGORDNING Datum 2015-11-24 1 (8) Sammanträde i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Ledamöter och ersättare i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden kallas till sammanträde.

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2014-08-15 1 (8) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-08-22 09.30

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden PROTOKOLL 27 36 Datum 2017-12-05 1 (5) Protokoll från habiliterings- och hjälpmedelsnämndens sammanträde Tid: 2017-12-05, kl 09.00-12,30 Plats: Rådhus Skåne Kristianstad,

Läs mer

Datum Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: kl Plats: Konstitutet, Bragegatan 15, Malmö

Datum Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: kl Plats: Konstitutet, Bragegatan 15, Malmö DAGORDNING Datum 2015-03-03 1 (5) Sammanträde i kulturnämnden Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2015-03-12 kl. 10.15 Plats: Konstitutet, Bragegatan 15, Malmö 1. Justering

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund DAGORDNING Datum 2018-02-15 1 (6) Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd Sund kallas till sammanträde. Tid: 2018-02-15 09.00-12.00 Plats: Fulltofta, Medicon Village,

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS DAGORDNING Datum 2016-09-28 1 (6) Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd SUS kallas till sammanträde. Tid: Plats: 2016-09-28 kl.09.00-16.00 (ca.) Styrbord/Babord, Dockplatsen

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden DAGORDNING Datum 2017-02-03 1 (9) Sammanträde i regionala utvecklingsnämnden Ledamöter och ersättare i regionala utvecklingsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-02-03

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2018-02-15 1 (9) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Datum Pressinformation från regionstyrelsens sammanträde den 8 december

Datum Pressinformation från regionstyrelsens sammanträde den 8 december DAGORDNING Datum 2016-12-08 1 (17) Pressinformation från regionstyrelsens sammanträde den 8 december 1. Val av justeringsperson 2. Anmälan av delegationsbeslut Diarienummer 1600060 1. lägger rapporten

Läs mer

Datum Handlingar kommer i början på nästa vecka (48). Presentation av revisionen/revisorsgrupp väst/fredrik Ljunggren

Datum Handlingar kommer i början på nästa vecka (48). Presentation av revisionen/revisorsgrupp väst/fredrik Ljunggren DAGORDNING PUBLIK Datum 2017-11-24 1 (8) Sammanträde i servicenämnden Ledamöter och ersättare i servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-11-30 09.15 - Plats: Malmö, Dockplatsen 26, Öresundsvåningen

Läs mer

Datum 2015-01-23 Dnr 1402016. Ekonomiskt stöd till organisationer/föreningar, verksamhetsåret 2015

Datum 2015-01-23 Dnr 1402016. Ekonomiskt stöd till organisationer/föreningar, verksamhetsåret 2015 Folkhälsoberedningen Ann-Christine Lundkvist Strateg 044-309 32 38 Ann-Christine.Lundkvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-01-23 Dnr 1402016 1 (6) Folkhälsoberedningen Ekonomiskt stöd till organisationer/föreningar,

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS DAGORDNING Datum 2017-02-16 1 (8) Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd SUS kallas till sammanträde. Tid: 2017-02-16 kl.09.00-16.00 Plats: Representationsvåningen, C-Block,

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet/- beredningen

Vårdproduktionsutskottet/- beredningen Vårdproduktionsutskottet/- beredningen DAGORDNING Datum 2013-10-03 1 (6) Sammanträde i vårdproduktionsutskottet/- beredningen Ledamöter och ersättare i vårdproduktionsutskottet/-beredningen kallas till

Läs mer

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna.

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna. DAGORDNING Datum 2016-12-08 1 (17) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2016-12-08 kl. 13.00 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Datum Sammanträde i folkhälsoberedningen. Daniel Hedén (S) utses att jämte ordföranden justera protokollet.

Datum Sammanträde i folkhälsoberedningen. Daniel Hedén (S) utses att jämte ordföranden justera protokollet. DAGORDNING Datum 2014-11-28 1 (5) Sammanträde i folkhälsoberedningen Ledamöter och ersättare i folkhälsoberedningen kallas till sammanträde. Tid: 2014-11-28 09:00-12:00 Avslutning med lunch klockan 12:00

Läs mer

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet. 2. Justering av internbudget statligt bidrag

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet. 2. Justering av internbudget statligt bidrag DAGORDNING Datum 2017-02-01 1 (6) Sammanträde i kulturnämnden Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-02-10 kl. 09.50 Plats: Landskrona museum, Slottsgatan, Landskrona

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 68 75 Datum 2014-12-04 1 (5) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2014-12-04 kl. 13.00 14.20 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Datum Förslag till Idéburet offentligt partnerskap/iop mellan Region Skåne och Nätverket Idéburen Sektor Skåne

Datum Förslag till Idéburet offentligt partnerskap/iop mellan Region Skåne och Nätverket Idéburen Sektor Skåne Koncernkontoret Regional utveckling Område samhällsplanering Ann-Christine Lundqvist Strateg 044-309 32 38 ann-christine.lundkvist@skane.se Datum 2015-11-02 1 (5) Förslag till Idéburet offentligt partnerskap/iop

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS DAGORDNING Datum 2018-12-06 1 (5) Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd SUS kallas till sammanträde. Tid: 2018-12-06 09.00-13.00 (inkl. lunch) Plats: St Gertrud konferenscenter,

Läs mer

Ordförandens förslag Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige lägger redovisningen till handlingarna.

Ordförandens förslag Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige lägger redovisningen till handlingarna. DAGORDNING Datum 2015-10-29 1 (14) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2015-11-05 kl. 13.00 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

DAGORDNING. Datum

DAGORDNING. Datum Revisorskollegiet Åsa Nilsson Yrkesrevisor 044-309 32 53 asa.v.nilsson@skane.se DAGORDNING Datum 2018-09-26 1 (5) Sammanträde i Revisorskollegiet Revisorskollegiets ledamöter och föredragande kallas till

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2017-02-13 1 (5) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet.

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet. DAGORDNING Datum 2016-01-28 1 (6) Sammanträde i kulturnämnden Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2016-02-05 kl. 09.00 Plats: Arkitektskolan, Sölvegatan 24, Lund 1. Val

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Anna-Karin Ekman Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 30 87 Anna-Karin.Ekman@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-10-14 Dnr 1702381 1 (7) Beredningen för

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden DAGORDNING Datum 2018-01-29 1 (7) Sammanträde i regionala utvecklingsnämnden Ledamöter och ersättare i regionala utvecklingsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2018-01-29

Läs mer

Sjukhusstyrelse Trelleborg

Sjukhusstyrelse Trelleborg PROTOKOLL 5 11 Datum 2019-02-21 1 (4) Protokoll från sjukhusstyrelse Trelleborgs sammanträde Tid: 2019-02-21 kl. 9-12 Plats: direktionsrummet / stora konferensrummet, Lasarettet Trelleborg Beslutande Gunilla

Läs mer

Datum Sammanträde i regionfullmäktige

Datum Sammanträde i regionfullmäktige DAGORDNING Datum 2016-02-22 1 (8) Sammanträde i regionfullmäktige Ledamöter och ersättare i regionfullmäktige kallas till sammanträde. Tid: 2016-03-01, kl. 10.00 Plats: Sessionssalen, Rådhus Skåne, V Storgatan

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden DAGORDNING Datum 2014-09-08 1 (8) Sammanträde i fastighets- och servicenämnden Ledamöter och ersättare i fastighets- och servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-09-18

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2016-11-21 1 (12) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Datum Sammanträde i folkhälsoberedningen

Datum Sammanträde i folkhälsoberedningen DAGORDNING Datum 2014-06-18 1 (5) Sammanträde i folkhälsoberedningen Ledamöter och ersättare i folkhälsoberedningen kallas till sammanträde. Tid: 2014-06-18, kl 14:00-16:30 Plats: Rådhus Skåne, Kristianstad,

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2018-01-22 1 (6) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Sjukhusstyrelse Kristianstad

Sjukhusstyrelse Kristianstad PROTOKOLL 14 21 Datum 2019-04-26 1 (5) Protokoll från sjukhusstyrelse Kristianstads sammanträde Tid: 2019-04-26 10:00-11:40 Plats: IVÖ, Blekedamm, CSK Beslutande Patrik Holmberg (C), ordförande Dan Ishaq

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden PROTOKOLL 16 22 Datum 2019-02-28 1 (6) Protokoll från regionala utvecklingsnämndens sammanträde Tid: 2019-02-28 kl. 13:00-14:45 Plats: Hotell Statt, Hässleholm Beslutande Anna

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen DAGORDNING Datum 2013-11-27 1 (7) Sammanträde i vårdproduktionsutskottet/ -beredningen Ledamöter och ersättare i vårdproduktionsutskottet/-beredningen kallas till

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 39 50 Datum 2019-08-27 1 (6) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2019-08-27, kl 13.00 14.50 Plats: Rum Öresund, Skånevåningen, Malmö

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2017-01-23 1 (5) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden DAGORDNING Datum 2017-02-06 1 (6) Sammanträde i kollektivtrafiknämnden Ledamöter och ersättare i kollektivtrafiknämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-02-06 09.30 Plats: Hässleholm, Skånetrafiken 1.

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden DAGORDNING Datum 2018-11-05 1 (6) Sammanträde i regionala utvecklingsnämnden Ledamöter och ersättare i regionala utvecklingsnämnden kallas till sammanträde. Tid: Plats: 2018-11-05

Läs mer

Datum 2015-06-04 Dnr 1501626

Datum 2015-06-04 Dnr 1501626 Regionstyrelsen Charlotte Karbassi Stabschef ekonomi 040-675 36 41 Charlotte.Karbassi@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-06-04 Dnr 1501626 1 (5) Regionstyrelsen Ekonomiskt läge och åtgärder Ordförandens

Läs mer

DAGORDNING. Datum Sammanträde i Revisorskollegiet - gamla kollegiet

DAGORDNING. Datum Sammanträde i Revisorskollegiet - gamla kollegiet Revisorskollegiet Åsa Nilsson Yrkesrevisor 044-309 32 53 asa.v.nilsson@skane.se DAGORDNING Datum 2019-02-14 1 (6) Sammanträde i Revisorskollegiet - gamla kollegiet Revisorskollegiets ledamöter och föredragande

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden DAGORDNING Datum 2016-03-14 1 (7) Sammanträde i kollektivtrafiknämnden Ledamöter och ersättare i kollektivtrafiknämnden kallas till sammanträde. Tid: 2016-03-14 09.30-16.00 Plats: Hässleholm, Skånetrafiken

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2015-09-11 1 (6) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap. Skåneveckan för psykisk hälsa

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap. Skåneveckan för psykisk hälsa Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap Skåneveckan för psykisk hälsa 2019-2021 Idéburet offentligt partnerskap (IOP) Skåneveckan för psykisk hälsa Överenskommelse om Idéburet offentligt partnerskap/iop

Läs mer

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd SUS sammanträde. Tid: Lund/SUS/Blocket/representationsvåningen

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd SUS sammanträde. Tid: Lund/SUS/Blocket/representationsvåningen PROTOKOLL 57 65 Datum 2015-11-19 1 (6) Protokoll från sjukvårdsnämnd SUS sammanträde Tid: 2015-11-19 09.00 14.30 Plats: Lund/SUS/Blocket/representationsvåningen Beslutande Joakim Sandell (S), ordförande

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2015-04-13 1 (5) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Dagordningen på regionstyrelsens möte 18 december 2014

Dagordningen på regionstyrelsens möte 18 december 2014 Denna information redogör kortfattat för regionstyrelsens beslut i de ärenden som behandlades vid regionstyrelsens sammanträde 18 december 2014. På Region Skånes webbplats www.skane.se finns handlingarna

Läs mer

Närsjukvårdsberedningen

Närsjukvårdsberedningen DAGORDNING Datum 2014-04-14 1 (7) Sammanträde i närsjukvårdsberedningen Ledamöter och ersättare i närsjukvårdsberedningen kallas till sammanträde. Tid: 2014-04-16 kl.09.30-ca.13.00 (inkl. lunch) Plats:

Läs mer

Datum 2015-10-15. Sammanträde i servicenämnden

Datum 2015-10-15. Sammanträde i servicenämnden DAGORDNING Datum 2015-10-15 1 (7) Sammanträde i servicenämnden Ledamöter och ersättare i servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2015-10-22 kl. 09.00-16.00 Plats: Rum Aktiv, Projektkontoret NSH, Bergaliden

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott Marie Jacobsson Strateg 040-675 31 12 Marie.Jacobsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-04-18 Dnr 1700225 1 (6) Regionstyrelsens arbetsutskott inför årsstämma Ordförandens

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 46 55 Datum 2014-10-09 1 (5) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2014-10-09 kl. 10.30 11.20 Plats: Rum Öresund, Regionhuset Malmö Beslutande

Läs mer

Datum Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - sevicenämnden

Datum Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - sevicenämnden DAGORDNING PUBLIK Datum 2016-05-19 1 (6) Sammanträde i servicenämnden Ledamöter och ersättare i servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2016-05-26 kl.09.00-16.00 Plats: Rum Öresund, plan 6, Dockplatsen

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2018-05-07 1 (7) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Dnr Samlad budget för förtroendemannaverksamheten i Region Skåne Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget

Dnr Samlad budget för förtroendemannaverksamheten i Region Skåne Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget BESLUTSFÖRSLAG Karl Gustav Andersson Datum 2012-11-08 Dnr 1200810 1 (5) Samlad budget för förtroendemannaverksamheten i 2013 Ordförandens förslag 1. fastställer föreliggande förslag till detaljbudget om

Läs mer

Datum Information - Nuläge ESS - Matti Tiirakari, Director for Project Support and Administration

Datum Information - Nuläge ESS - Matti Tiirakari, Director for Project Support and Administration DAGORDNING Datum 2014-08-28 1 (11) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2014-09-04 kl. 13.00 Plats: Belfragesalen, BMC Lund, Klinikgatan

Läs mer

Sjukhusstyrelse Helsingborg

Sjukhusstyrelse Helsingborg PROTOKOLL 6 14 Datum 2019-02-27 1 (5) Protokoll från sjukhusstyrelse Helsingborgs sammanträde Tid: 2019-02-27 kl 09.00-11.20 Plats: Stora sammanträdesrummet, Olympiahuset, Lasarettet Helsingborg Beslutande

Läs mer

Beredningen för psykiatri, primärvård och tandvård

Beredningen för psykiatri, primärvård och tandvård Beredningen för psykiatri, primärvård och tandvård Emelie Sundén Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 29 emelie.sunden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-02-20 Dnr 1500023 1 (5) Beredningen för psykiatri,

Läs mer

YTTRANDE. Datum Dnr Granskning av psykiatri - uppföljning (rapport nr )

YTTRANDE. Datum Dnr Granskning av psykiatri - uppföljning (rapport nr ) Regionstyrelsen Ingvar Thell Enhetschef 044-309 31 39 Ingvar.Thell@skane.se YTTRANDE Datum 2017-12-07 Dnr 1700179 1 (5) Granskning av psykiatri - uppföljning (rapport nr 9-2017) Revisorerna har översänt

Läs mer

Närsjukvårdsberedningen

Närsjukvårdsberedningen Närsjukvårdsberedningen Bim Soerich Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 27 bim.soerich@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-10-13 Dnr 1402153 1 (5) Närsjukvårdsberedningen Delaktighet, inflytande och

Läs mer

Dagordning på hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde 31 augusti 2015

Dagordning på hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde 31 augusti 2015 Här redogörs kortfattat för hälso- och sjukvårdsnämndens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 31 augusti 2015. Hälso- och sjukvårdsnämndens uppdrag är att ansvara för bedömningen av

Läs mer

Datum Ordförandens förslag 1. Maria Nyman Stjärnskog utses att jämte ordföranden justera protokollet.

Datum Ordförandens förslag 1. Maria Nyman Stjärnskog utses att jämte ordföranden justera protokollet. DAGORDNING Datum 2014-06-11 1 (6) Sammanträde i kulturnämnden Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-06-11 kl. 09.00 Plats: Form/Design Center, Lilla Torg 9, Malmö 1.

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2018-06-18 1 (8) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd Kryhs sammanträde. Tid: :00-15:30 Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd Kryhs sammanträde. Tid: :00-15:30 Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 55 62 Datum 2018-12-05 1 (4) Protokoll från sjukvårdsnämnd Kryhs sammanträde Tid: 2018-12-05 13:00-15:30 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Maria Nyman Stjärnskog (S), ordförande

Läs mer

Vårdproduktionsberedningen

Vårdproduktionsberedningen Vårdproduktionsberedningen DAGORDNING Datum 2013-03-26 1 (9) Sammanträde i vårdproduktionsutskottet/-beredningen Ledamöter och ersättare i vårdproduktionsutskottet/-beredningen kallas till sammanträde.

Läs mer

Datum Ordföranden Lars-Erik Lövdén hälsar välkommen och förklarar sammanträdet

Datum Ordföranden Lars-Erik Lövdén hälsar välkommen och förklarar sammanträdet Revisorskollegiet PROTOKOLL 656 671 Datum 2018-09-26 1 (6) Protokoll från sammanträde Tid: 2018-09-26 kl. 10.00 11.50 Plats: Rådhus Skåne, Kristianstad ande Lars-Erik Lövdén - ordförande Louise Rehn Winsborg

Läs mer

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: , Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: , Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 226-229 Datum 2018-10-22 1 (6) Protokoll från regionstyrelsens sammanträde Tid: 2018-10-22, 12.55 13.10 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Carl Johan Sonesson, ordförande Annette

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden DAGORDNING Datum 2016-03-03 1 (5) Sammanträde i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Ledamöter och ersättare i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden kallas till sammanträde.

Läs mer

Nyheter i korthet: Vårdcentralerna Stattena och Tågaborg slås samman

Nyheter i korthet: Vårdcentralerna Stattena och Tågaborg slås samman Denna information redogör kortfattat för Vårdproduktionsutskottet/- beredningens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 4 oktober 2013. Vårdproduktionsutskottet-/beredningen bereder och

Läs mer

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd Kryhs sammanträde. Tid: , kl 13:30-15:30 Sammanträdesrum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd Kryhs sammanträde. Tid: , kl 13:30-15:30 Sammanträdesrum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Sjukvårdsnämnd Kryh PROTOKOLL 46 54 Datum 2015-10-29 1 (4) Protokoll från sjukvårdsnämnd Kryhs sammanträde Tid: 2015-10-29, kl 13:30-15:30 Plats: Sammanträdesrum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande

Läs mer

DAGORDNING. Datum Kaffe serveras från kl Gemensam lunch på restaurang Glasklart kl

DAGORDNING. Datum Kaffe serveras från kl Gemensam lunch på restaurang Glasklart kl Revisorskollegiet Åsa Nilsson Yrkesrevisor 044-309 32 53 asa.v.nilsson@skane.se DAGORDNING Datum 2016-12-05 1(6) Sammanträde i Revisorskollegiet Revisorskollegiets ledamöter och föredragande kallas till

Läs mer

DAGORDNING. Datum

DAGORDNING. Datum Revisorskollegiet Åsa Nilsson Yrkesrevisor 044-309 32 53 asa.v.nilsson@skane.se DAGORDNING Datum 2017-12-14 1(5) Sammanträde i Revisorskollegiet Revisorskollegiets ledamöter och föredragande kallas till

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 49 54 Datum 2018-11-06 1 (4) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2018-11-06 kl. 13.00 14.20 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Datum Ordföranden Lars-Erik Lövdén hälsar välkommen och förklarar sammanträdet

Datum Ordföranden Lars-Erik Lövdén hälsar välkommen och förklarar sammanträdet Revisorskollegiet PROTOKOLL 588 607 Datum 1 (7) Protokoll från sammanträde Tid: Plats: Rådhus Skåne, Kristianstad ande Lars-Erik Lövdén - ordförande Louise Rehn Winsborg - vice ordförande Jana Lund Anders

Läs mer

Datum Dnr Budget 2018 arbete för befolkningens hälsa

Datum Dnr Budget 2018 arbete för befolkningens hälsa Folkhälsoberedningen Ann-Christine Lundkvist Strateg 044-309 32 38 Ann-Christine.Lundkvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-01-26 Dnr 1700473 1 (6) Folkhälsoberedningen Budget 2018 arbete för befolkningens

Läs mer

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: , kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: , kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 27 29 Datum 2019-02-26 1 (4) Protokoll från regionstyrelsens sammanträde Tid: 2019-02-26, kl 08.30 08.40 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Carl Johan Sonesson (M), ordförande

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden PROTOKOLL 20--28 Datum 2013-05-21 1 (5) Protokoll från sammanträde Tid: 2013-05-21, kl 09.00 13.30. Plats: Söderportskolan, Kristianstad Beslutande: Douglas Roth (M)

Läs mer

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 210 225 Datum 2018-10-09 1 (9) Protokoll från regionstyrelsens sammanträde Tid: 2018-10-09 kl. 11.00 11.40 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Henrik Fritzon (S), ordförande

Läs mer

Datum Offentlighet och sekretess Camilla Ziegler. Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna.

Datum Offentlighet och sekretess Camilla Ziegler. Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna. DAGORDNING Datum 2019-03-14 1 (11) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2019-03-21, kl 10.00 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Region Skåne har delat ut bidrag till lokala folkhälsosatsningarna sedan 2009. (Ärende 10)

Region Skåne har delat ut bidrag till lokala folkhälsosatsningarna sedan 2009. (Ärende 10) Denna information redogör kortfattat för regionstyrelsens beslut i de ärenden som behandlades vid regionstyrelsens sammanträde 7 maj 2015. På Region Skånes webbplats www.skane.se finns handlingarna till

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 13 25 Datum 2013-02-27 1 (6) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2013-02-27 kl 13.30 15.30 Plats: Sammanträdesrum 3, Skånehuset, Kristianstad

Läs mer