Färdbeskrivning bil. 1

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Färdbeskrivning bil. 1"

Transkript

1 1 Färdbeskrivning bil. 1 vers. 2 Cykla på banvallar i Glasriket Nybro Orrefors Gullaskruv - Målerås Sävsjöström Åseda Totalt ca 65 km Nybro Åseda Nybro Orrefors Målerås, längd ca 30 km Målerås Sävsjöström Åseda, längd ca 35 km Sävsjöström Lenhovda, längd ca 8 km Dag 1 Nybro, 83 m ö h Höjdskillnad Nybro Målerås ca +140 m Du kan börja cykla var som helst längs leden, men vi börjar beskrivningen från Nybro. Nybro ligger vid järnvägen mellan Alvesta -Växjö - Kalmar. Centralorten har ca invånare och har en småstads normala utbud och service. Cyklingen på banvallen börjar strax utanför Nybro längs väg 31 mot Vetlanda. På Nybrokartan kan du se alternativa vägval till Rismåla i nordväst. Därefter cyklar du några hundra meter på väg 31 och passerar avfarten till Flerohopp och strax ser du den gula cykelskylten och du är framme vid banvallen. Tidvis kan trafiken vara intensiv på väg 31. Det är Nybro Kommun som grusat upp och hårdgjort banvallen till cykelled efter att man lagt ned vatten och avlopp till samhällena i den norra kommundelen. Orrefors 167 m ö h valkommentillorrefors.se orrefors.se orreforshotell.se glasriketsskatter.se hammarsmedjaniorrefors.wordpress.com glasriket.se/sv/se-gora Strax före Orrefors passerar du vägen till Flygsfors. Vill du variera cyklingen kan du cykla någon kilometer till Flygsfors, som tidigare var en glasbruksort. Från Flygsfors finns en ny cykelväg till Orrefors. Kommer du längs banvallen får du svänga av före det gamla stationshuset där rälsen ligger kvar. I Orrefors kan du äta lunch på Orrefors Hotell och i Orrefors finns också en affär om du behöver bunkra något.

2 2 Glasbruket i Orrefors finns inte mera men glasbruksmiljön finns kvar och här finns en kristallshop, ett glasmuseum och Per Ekströmmuseet. Den gamla hammarsmedjan har renoverats och under sommaren har Järngänget guidade turer. För att hitta banvallen igen så cyklar du utfarten mot väg 31. Efter två km på banvallen ligger Orranäsa gärde vid Orranäsasjö. Sevärdhet nr 11 i Naturguiden. Är det sommar och varmt och du vill bada så finns det en badplats på västra sidan av Orranäsasjön. Då passerar du avfarten till banvallen och tar höger efter ca 50 m och cyklar på gamla väg 31. Efter en km är du framme vid en bad- och campingplats. Här brukar finnas en sommarservering. Tillbaka till banvallen kan du antingen välja - att cykla norrut på väg 31 och svänga av mot Pålavik. Cykla ända tills du passerat en gammal ladugård och sväng sedan vänster så ser du strax banvallen - att cykla ytterligare en km på väg 31 och svänga av höger vid skylten Hälleberga Gullaskruv 180 m ö h gullaskruv.se carlosartglass.com gullaskruvsdeli.se Innan du kommer fram till Gullaskruv passerar du Hälleberga kyrka med kyrkstallar. Sommartid hittar du ofta kyrkans väg-café i församlingshemmet. Parallellt till höger om banvallen går den gamla väg 31, som är ett alternativ till banvallen. Du passerar den redan vid kyrkan. Gullaskruv var en gång huvudorten i Hälleberga kommun och en glasbruksort. Idag finns Carlos Design vid det gamla glasbruket. Du kan se Carlos blåsa sitt glas i Målerås glashytta. I Gullaskruv tillverkas också småländska isterband. Nästa sevärdhet, Gullaskruvs stensträngar, nr 9 i Naturguiden, finner du 1½ km norr om Gullaskruv längs banvallen. Här finns också ett vindskydd. Målerås 223 m ö h I Målerås kan du ha användning av följande hemsidor maleras.nu Samhällsföreningen och projektföreningen Glasbyn Målerås maleras.se Målerås Glasbruk, , swecase.se Målerås Läder, zabra.se Zabra, tillverkning av uterum och pooltäckningar malerasvandrarhem.se Målerås Vandrarhem B&B, hyttsillmaleras.se Wärdshuset Hyttans hemsida,

3 3 Väl framme i Målerås passerar du Målerås Läders fabrikshop, men först är det kanske dags att checka in på Vandrarhemmet B&B eller i någon av deras lägenheter. Du kan fortsätta cykla rakt fram över genomfartsvägen och genom det gamla järnvägsområdet. Mittemot busshållplatsen ser du det invändigt renoverade järnvägshotellet från 1890, som nu är Vandrarhem B&B. Som ett alternativ till middagskorgen kanske du vill vara med om en Småländsk helkväll och äta en Hyttsillsmåltid med underhållning och prova på glasblåsning. Kolla datum på hyttsillmaleras.se Se kalkylprislista. Strax utanför Målerås längs väg 31 norrut finns en badplats och där startar också en 7 km lång vandringsled genom Gråstensmon, vandra i istidens fotspår. En kortare led på 2 km runt sjön är ett alternativ. En cykelslinga till Kosta börjar också på en banvall vid väg 31 maleras.nu/turism. Du kan köpa detaljkarta och färdbeskrivning av Vandrarhemmet B&B, i Kristallshopen eller i Nybro Turistbyrå. I Målerås finns både en kristallshop och en lädershop där du har möjlighet att göra fyndköp. I Handelsboden kan du komplettera dina förnödenheter. På glasbruket kan du oftast se glasblåsning sju dagar i veckan. Se maleras.se. Vill du se glasblåsning innan du startar cyklingen på morgonen när Kristallshopen är stängd (öppnar 10.00)? Då kan du kontakta någon på glasbrukets kundtjänst, som hjälper dig till hyttan. Dag 2 Målerås Sävsjöström Åseda, ca 35 km Höjdskillnad Målerås - Sävsjöström ca -3 m. cyklabanvalliuppvidinge.wordpress.com Så var det dags för nästa etapp. Passa på att läsa informationen om leden innan du startar. Den finns på ovanstående hemsida, i en folder hos Vandrarhemmet och på en informationstavla vid dagens startpunkt. Sträckan Målerås Sävsjöström var på sin tid den längsta järnvägs-raksträckan i Sverige. Du börjar cykla förbi glasbruket på Mackamålavägen. Antingen kan du ta av till vänster efter ca 100 m där du ser att bilar har kört upp på banvallen (ca 2 km av banvallen är delvis gropig men cyklingsbar) eller också så fortsätter du ca en km till Mackamåla där du håller till vänster och fortsätter på den gamla körvägen så kommer du fram till banvallen efter ca ytterligare en km. Du har nu kommit upp på Uppvidinge högslätt, som för 1,8 miljarder år sedan var en del av en bergskedja med vulkantoppar upp till 4000 meter. Ett antal istider har sedan slipat ned berget till vad det är idag. Genom ett EU/Leaderprojekt har Uppvidinge kommun röjt och gjort i ordning denna sträcka av banvallen. Banvallen är en bultad och hårdgjord grusväg. Invigning sommaren 2015.

4 4 Du passerar stora myrmarker på vägen till Sävsjöström. På vårarna kan du se och höra orrarna spela både i trätopparna och på banvallen under tidiga morgnar. Kanske också en och annan tjäder dyker upp. Det finns gott om informationsskyltar, som berättar om platser längs leden. Vid skylten om Höneström kan du ta vänster och cykla en parallell skogsväg ca 3 km. Håll till höger när du kommer till en T-korsning så kommer du tillbaka på banvallen igen. Sävsjöström 220 m ö h mickesviltrokeri.com Sävsjöström var en gång i tiden ett järnbruk, som transporterade sitt stångjärn på järnvägen till Kalmar via Nybro för utskeppning vidare ut i världen. Det var Alsterån som var motor till stångjärnshamrarna. Vill du sträcka på benen och ta en promenad så finns det en skyltad slinga, Bruksleden, på 1,7 km. Sugen på rökt kött? Mickes Viltrökeri ligger ett 100 tal meter till höger upp i början av Sävsjöström, ovanför den gamla Bruksboden. Sävsjöström var också en gång i tiden en järnvägsknut där smalspåret från Oskarshamn passarede mot Lenhovda och Brittatorp/Växjö. Nu finns bara minnen kvar men du kan se järnvägsområdet, som underhålls och sköts av Järnvägens vänner i Sävsjöström. Informationsmaterial finns vid info-tavlan. Nu är det kanske dags för en fikapaus och ett bad i sjön Alstern, som ligger alldeles intill järnvägsområdet. Vägval - Lenhovda 265 m ö h Höjdskillnad ca+ 45 m wikipedia.org Du kan välja att cykla leden 8 km till Lenhovda, som är en mycket gammal boplats och idag en tätort med knappt tvåtusen invånare. Lenhovda ligger vid väg 31. I Lenhovda kan du äta lunch och ta ett bad i Lenhovdasjön. Livsmedelsaffärer finns för bunkring. Mera information om Lenhovda kan du hitta på wikipedia. Efter stoppet i Lenhovda är ett alternativ att cykla söderut i samhället, håller till vänster och fortsätter på gamla väg 31 (skyltning Merhult) mot Bohult. Du kommer så småningom ut på nya väg 31 några km före Målerås. Sträckan Lenhovda Målerås är ca 20 km. Strax före Bohult kan du ta av mot Johanstorp, Johanstorpsvägen, som fortsätter genom skogen över väg 31 och når väg 28 strax norr om Kosta. Det blir också en sträcka på ca 20 km.

5 5 Från Målerås kan du cykla utför på banvallen, men det finns också alternativa småvägar tillbaka till Nybro. Även från Kosta kan du cykla alternativa vägar mot Målerås eller Orrefors och vidare till Nybro. Vägval Åseda 237 m ö h Höjdskillnad ca +17 m. Åseda ligger i en gryta varför du bör lägga till det dubbla. uppvidinge.se wikipedia.org hotellolof.se Leden till Åseda är ca 20 km på en banvall som invigdes Den går genom ett område med många små sjöar och vattendrag. Även på den här sträckan är det möjligt att på våren se och höra både orre och tjäder spela. I norra delen av leden finns vackra blomsterängar. Åseda med ca invånare är huvudorten i Uppvidinge kommun. Åseda har också vuxit upp kring järnvägen och varit en järnvägsknut. I kommunhuset kan du få turistinformation. Mera information om Åseda kan du hitta på wikipedia. Från banvallen kommer du ut på väg 23. Till vänster ser du östra infarten till Åseda. Cykla in till centrum och ta Olofsgatan till höger förbi kyrkan och kommunhuset så ser du Hotell Olof på vänster sida. Hotell Olof är ett nyrenoverat hotell och ligger centralt i Åseda. På hotellets hemsida, Se & Göra, hittar du lite information om Thai-restaurangen, Hälsans Hus med simhall och gym och några intressanta affärer. Om du behöver fylla på förråden finns det livsmedelsaffär. Återresa till Nybro Du kan givetvis cykla tillbaka på banvallen till Nybro via Målerås eller ta vägvalet till Lenhovda. Ett annat alternativ är att cykla landsvägen till Älghult. Från Åseda cyklar du då den mittre utfarten. Sedan rakt över väg 28 och du ser skylten Älghult. Från Älghult kan du sedan välja vägen mot Målerås eller också Fröseke. En möjlig övernattning är den gamla polisarresten på Minihotellet i Alsterbro alsterbrominihotell.se Nybro våren 2015 PROJEKTFÖRENINGEN GLASBYN MÅLERÅS

Nybro Orrefors Gullaskruv - Målerås Sävsjöström Åseda och Lenhovda

Nybro Orrefors Gullaskruv - Målerås Sävsjöström Åseda och Lenhovda 1 Färdbeskrivning vers. 4 2016 Cykla på banvallar i Glasriket Nybro Orrefors Gullaskruv - Målerås Sävsjöström Åseda och Lenhovda Totalt ca 65 km Nybro Åseda Nybro Orrefors Målerås, längd ca 30 km Målerås

Läs mer

Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti.

Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti. Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti. Bakgrund: Liksom förra året är även 2012 års upplaga ett 2 dagars event. Övernattningen sker i år på Aspa Herrgård som ligger ca 13 km

Läs mer

Elljusspåren i kommunen

Elljusspåren i kommunen Kontakt Kultur- och fritidskonsulent 0474-470 31 Avdelningschef 0474-470 33 Fotograf samtliga foton i foldern: Anders Eriksson Framtagen i samarbete med informationsenheten 2011-04-27 Elljusspåren i kommunen

Läs mer

Välkommen. De Fem. Glasriket

Välkommen. De Fem. Glasriket Flygsfors Gadderås Gullaskruv Målerås Orrefors Välkommen till De Fem i Glasriket Broschyren innehåller: Turistkartor med sevärdheter över: Flygsfors Gadderås Gullaskruv Målerås Orrefors Med Översiktskarta,

Läs mer

Välkommen till De Fem i Glasriket

Välkommen till De Fem i Glasriket Flygsfors Gadderås Gullaskruv Målerås Orrefors Välkommen till De Fem i Glasriket Turistkartor med sevärdheter över: Flygsfors, Gadderås, Gullaskruv, Målerås, Orrefors, Översiktskarta Målerås Rv 31 Gullaskruv

Läs mer

Vandring i Astrid Lindgrens Hembygd

Vandring i Astrid Lindgrens Hembygd Vandring i Astrid Lindgrens Hembygd Markerade vandringsleder i kommunerna Hultsfred, Vimmerby, Eksjö och Kristdala församling Hultsfred kommun Tätorten Virserum är utgångspunkt för Virserumsleden, en ca

Läs mer

Blåa Sjörundan runt Rönningesjön

Blåa Sjörundan runt Rönningesjön TEC Täby Extreme Challenge 21-22 mars, 2009 Banbeskrivning: Blåa Sjörundan runt Rönningesjön Vätskekontroll Tidtagningskontroll Start/mål för blå sjörundan. Mållinjen finns vid tidtagningskontrollen. Banlängden

Läs mer

cykla & vandra i Svenljunga

cykla & vandra i Svenljunga under ekens skugga cykla & vandra i Svenljunga längs med vägen Kom nära naturen, till fots eller på cykel. I Svenljunga är vi rika på upplevelser längs med vägen. Susa nedför en grusväg med öppna vyer,

Läs mer

Hågadalen Nåsten. Detaljerad beskrivning av stigar, rastplatser och andra anordningar i området. Uppdaterad Ravinen vid Kvarnbofallet

Hågadalen Nåsten. Detaljerad beskrivning av stigar, rastplatser och andra anordningar i området. Uppdaterad Ravinen vid Kvarnbofallet Hågadalen Nåsten Detaljerad beskrivning av stigar, rastplatser och andra anordningar i området. Uppdaterad 2019-06-27 1. Ravinen vid Kvarnbofallet 2. Kung Björns hög 3. Fjärilsstigen i + X 1. Ravinen vid

Läs mer

Vandring i Astrid Lindgrens Hembygd

Vandring i Astrid Lindgrens Hembygd Vandring i Astrid Lindgrens Hembygd Markerade vandringsleder i kommunerna Hultsfred, Vimmerby, Eksjö och Kristdala församling Hultsfred kommun Tätorten Virserum är utgångspunkt för Virserumsleden, en ca

Läs mer

Våra vandringsleder. Vi på Grums turistbyrå finns i en timrad stuga vid Nyängen där E 18 möter E 45

Våra vandringsleder. Vi på Grums turistbyrå finns i en timrad stuga vid Nyängen där E 18 möter E 45 Vi på Grums turistbyrå finns i en timrad stuga vid Nyängen där E 18 möter E 45 Tel: 0555-104 50, 0555-420 50 (biblioteket) Fax: 0555-102 30 E-post: turism@grums.se Våra vandringsleder Silverleden, Värmskog

Läs mer

Årike Fyris naturreservat

Årike Fyris naturreservat Årike Fyris naturreservat Detaljerad beskrivning av stigar, rastplatser och andra anordningar i området. Uppdaterad 2019-10-01. i + 1 Övre Föret 2 Fågelplattformen 3 Utsikt på Ultunaåsen 1 0 Karta med

Läs mer

Grytåsa rullande kullar och betade backar

Grytåsa rullande kullar och betade backar VANDRINGSLEDER 1(11) Örkelljunga kommun turism@orkelljunga.se Hitta till Grytåsa parkeringar med gps: Grytåsa centrum: N 56 15.335 E 013 13.648 X: 1340249 Y: 6239380 Flinka sjö: N 56 15.320 E 013 15.283

Läs mer

Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2011. Datum: 20-21:a Augusti.

Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2011. Datum: 20-21:a Augusti. Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2011. Datum: 20-21:a Augusti. Bakgrund: Stärkta av de två tidigare årens körningar föddes under förra årets Vättern runt idén med att göra 2011 års event till ett

Läs mer

1 - Kraftprovet nordost via Hemsjö och Ebbamåla ca 45 km. 9 - SV mot Kylinge och över Ryssberget ca 30 km

1 - Kraftprovet nordost via Hemsjö och Ebbamåla ca 45 km. 9 - SV mot Kylinge och över Ryssberget ca 30 km Cykelrundor 1 - Kraftprovet nordost via Hemsjö och Ebbamåla ca 45 km 2 - Holjetrampet 31 km 4 - Norrtrampet via Brännarebygden ca 50 km 5 - Norrtrampet via Falsehult ca 60 km 6 Gillaruna-rundan SO mot

Läs mer

Välkommen till. Alsterbro Minihotell

Välkommen till. Alsterbro Minihotell Välkommen till Alsterbro Minihotell Juvelen vid Hindsjön Intill vackra Hindsjön i småländska Alsterbro finns Minihotellet som idag anses unikt av gäster. Att övernatta i renoverade förhörsrum och arrest,

Läs mer

Hur beskriver man det goda livet i Sävsjö

Hur beskriver man det goda livet i Sävsjö Fyra måsten när du besöker Sävsjö Äventyrshuset Boda Borg Familjebadet i Sävsjö Komstad Kvarn Njudungskyrkorna 01 Kommunfakta Antal invånare 10 985 Yta 733,00 km² Centralort Sävsjö Län Jönköping 02 Mer

Läs mer

Vi ses i Glasriket! Har du frågor eller funderingar kontakta oss! 0481 452 15 info@glasriket.se

Vi ses i Glasriket! Har du frågor eller funderingar kontakta oss! 0481 452 15 info@glasriket.se Vi ses i Glasriket! Glasriket är ett resmål som är öppen året runt och kan erbjuda spännande sevärdheter för såväl gammal som ung. Här finns många fina besöksmål från glaset och shopping, till utvandrarbygden

Läs mer

Badplatser. i Norrköping

Badplatser. i Norrköping Badplatser i Norrköping Var vill du bada? Det finns många olika slags badplatser i Norrköping. Du kanske föredrar en egen klippa, en liten barnvänlig insjö, utomhusbassäng med hopptorn och servering eller

Läs mer

PRO Kävlinge på rundtur på Gotland augusti 2016

PRO Kävlinge på rundtur på Gotland augusti 2016 PRO Kävlinge på rundtur på Gotland 22-26 augusti 2016 Resan startade tidigt i ottan klockan 05:30 från Furulund och 06:00 från Kävlinge! Reseledaren Per Arne, chauffören Joakim och alla vi andra var på

Läs mer

Upptäck Torsö Vänerns största ö!

Upptäck Torsö Vänerns största ö! Ta bussen eller tåget till natur och kultur. Tur nr 2 (10) Upptäck Torsö Vänerns största ö! Torsö är den största ön i Mariestads skärgård. Torsö består av två delar som hänger samman, Torsö och Fågelö.

Läs mer

Framlyftande av naturområden till Edward Wibecks minne

Framlyftande av naturområden till Edward Wibecks minne Rapport LONA-projekt Framlyftande av naturområden till Edward Wibecks minne - förslag på områden och åtgärder för dessa LUNDSBO BOKSKOG Skötselplan En skötselplan för bokskogen och del av omgivande mark

Läs mer

Kungariket expanderar. sjönära boende i vacker natur

Kungariket expanderar. sjönära boende i vacker natur Kungariket expanderar Bygg nytt i Skillinge sjönära boende i vacker natur Nu expanderar Kungariket - byggstart i Skillinge Fortfarande litet och genuint Nu är området Skillingeudd redo att börja bebyggas

Läs mer

Peugeot cc klubbens Kalmarträff 29 30 augusti 2009

Peugeot cc klubbens Kalmarträff 29 30 augusti 2009 Sida 1 av 17 Nils Nordenbrink 2009 08 22 version 2 nils@winkonsult.se, 070 668 7352 Peugeot cc klubbens Kalmarträff 29 30 augusti 2009 Hjärtligt välkomna till vår sensommarträff. Detta dokument innehåller:

Läs mer

11 12 10 23 13 14 15 22 21 20 9 7 6 8 156 19 16 5 17 1 2 3 Stomsås 4 18

11 12 10 23 13 14 15 22 21 20 9 7 6 8 156 19 16 5 17 1 2 3 Stomsås 4 18 11 12 23 13 15 14 7 17 5 1 2 3 Stomsås 4 18 8 6 19 16 9 10 9. Hökås utsiktsplats med övernattningsmöjlighet Detta är en förnämlig utsiktsplats, omkring 200 meter över havet, varifrån man har en milsvid

Läs mer

Markanvändning och bebyggelseutveckling

Markanvändning och bebyggelseutveckling 54 Översiktsplan (ÖP 13) Färgelanda kommun Markanvändning och bebyggelseutveckling Tätorterna Ellenö Utgångspunkter Om Ellenö Ellenö är kommunens sydligast belägna samhälle, cirka 6 km söder om Färgelanda.

Läs mer

Markanvändning och bebyggelseutveckling

Markanvändning och bebyggelseutveckling TÄTORTERNA Markanvändning och bebyggelseutveckling ELLENÖ Utgångspunkter Om Ellenö Ellenö är kommunens sydligast belägna samhälle, cirka 6 kilometer söder om Färgelanda. Avståndet till Uddevalla är 2 mil.

Läs mer

PM FÖRPROJEKTERING GÅNG- OCH CYKELVÄG

PM FÖRPROJEKTERING GÅNG- OCH CYKELVÄG FÖRPROJEKTERING GÅNG-OCH CYKELVÄG, STRÄCKAN VERKEBÄCK - VÄSTERVIK Innehållsförteckning 1 Inledning 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Syfte 3 2 Förutsättningar 4 2.1 Gång- och cykelvägens standard 4 2.2 Grundläggningsförhållanden

Läs mer

Sträckkommentarer för löpare och bilburna i St Olavsloppet 2014!

Sträckkommentarer för löpare och bilburna i St Olavsloppet 2014! Sträckkommentarer för löpare och bilburna i St Olavsloppet 2014! Dag 3: fredag 27 juni Sandvika Åre 63,4 km Sträcka 25 Sandvika - Kalfjället 5,6 km Sandvika 63 39 06 N, 12 15 03 Ö Kalfjället 63 36 44 N,

Läs mer

Fågeltorn/Plattformar i sydöstra Sörmland. En sammanställning från Fågelföreningen Tärnan Nyköping/Oxelösund Per Eriksson/Jan Gustafsson

Fågeltorn/Plattformar i sydöstra Sörmland. En sammanställning från Fågelföreningen Tärnan Nyköping/Oxelösund Per Eriksson/Jan Gustafsson Fågeltorn/Plattformar i sydöstra Sörmland En sammanställning från Fågelföreningen Tärnan Nyköping/Oxelösund Per Eriksson/Jan Gustafsson Omslagsfoto Skräntärna, Thomas Larsson. Övriga bilder i sammanställningen

Läs mer

I Norrköping med omnejd finns flera badplatser av olika slag att välja mellan.

I Norrköping med omnejd finns flera badplatser av olika slag att välja mellan. En egen klippa, en liten barnvänlig badsjö, bassäng med hopptorn och servering eller kanske bad i bräckt vatten? I Norrköping med omnejd finns flera badplatser av olika slag att välja mellan. Välkommen

Läs mer

Om cykelkartan. Liten smal väg med minimal trafik.

Om cykelkartan. Liten smal väg med minimal trafik. 1 Om cykelkartan Att cykla är hälsosamt, miljövänligt, ekonomiskt och ofta avkopplande. Runt tätorterna finns det gott om cykelvägar för alla typer av cyklande. Välkommen till vår karta för cyklister!

Läs mer

Tysta platser, återrapportering

Tysta platser, återrapportering BESLUTSUNDERLAG 1/1 Ledningsstaben Britt-Louise Nilsson 2017-11-29 Dnr: RS 2015-902, Regionutvecklingsnämnden Tysta platser, återrapportering Regionfullmäktige beslutade, enligt RF 110/2016, att bifalla

Läs mer

Dalkarlskärret i Hammarskog

Dalkarlskärret i Hammarskog Dalkarlskärret i Hammarskog Detaljerad beskrivning av stigar, rastplatser och andra anordningar i området. Uppdaterad 2019-08-07 2. Fågeltornet väster om grillplatsen. 3. Fågeltornet norr om grillplatsen.

Läs mer

Vandringsleder. Sommar

Vandringsleder. Sommar Vandringsleder I och omkring Kittelfjäll och Henriksfjäll finns en rad trevliga utflyktsmål som bjuder på både natur- och kulturupplevelser och om det är rätt säsong och tid möjligheter till fiske samt

Läs mer

Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016

Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016 Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016 Välkommen till Destination Läckö-Kinnekulle! Vi vill hälsa dig hjärtligt välkommen till Destination Läckö-Kinnekulle med Götene

Läs mer

Resa till Dalarna. 8-11 augusti 2016

Resa till Dalarna. 8-11 augusti 2016 Resa till Dalarna 8-11 augusti 2016 8 augusti - måndag Resan startar från hemorten på morgonen och färden går upp till rastplatsen Väst Göte, vid Vättern norr om Bankeryd, där vi gör uppehåll, då det blir

Läs mer

Badsjön, mitt i Storuman,

Badsjön, mitt i Storuman, Badsjön, mitt i Storuman, Koordinater X: 7222712, Y: 1561552 Namn på Svalan: Badsjön, Storuman Bästa tiden: Vår och försommar Vad kan man se: Vadare, sjöfågel men även mycket annat Kommentar: Mycket trevlig

Läs mer

Badplatser. i Norrköping

Badplatser. i Norrköping Badplatser i Norrköping Var vill du bada? Det finns många olika slags badplatser i Norrköping. Du kanske föredrar en egen klippa, en liten barnvänlig insjö, utomhusbassäng med hopptorn och servering eller

Läs mer

FLYGPLATSENS MARKNADSFÖRUTSÄTTNINGAR

FLYGPLATSENS MARKNADSFÖRUTSÄTTNINGAR Jean-Marie Skoglund JMP Consulting AB Bilaga 1 till Riksintresseprecisering Växjö flygplats FLYGPLATSENS MARKNADSFÖRUTSÄTTNINGAR Kronobergs län är Sveriges fjortonde till storleken och omfattar 8 467 km².

Läs mer

Black River Run. 18 Augusti VÄSTERÅS & 50 miles BANBESKRIVNING

Black River Run. 18 Augusti VÄSTERÅS & 50 miles BANBESKRIVNING Black River Run 18 Augusti 2012 -- VÄSTERÅS -- 20 & 50 miles BANBESKRIVNING BANAN Ett varv på banan är 10 miles (16,1 km). 57 % av sträckan följer motionsspår och preparerade stigar, 16 % är asfalt, 15

Läs mer

Färdbeskrivning Kanotled Helge å Södra Småland inom Älmhult och Ljungby kommuner 20140423

Färdbeskrivning Kanotled Helge å Södra Småland inom Älmhult och Ljungby kommuner 20140423 Färdbeskrivning Kanotled Helge å Södra Småland inom Älmhult och Ljungby kommuner 20140423 Välj mellan två startplatser Virestad eller Ryssby Alternativ 1: Virestadsjön nordost om Älmhult. Alternativ 2:

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL NYBRO. www.nybro.se. En skola i toppklass. Livskraftigt näringsliv. Attraktivt boende

VÄLKOMMEN TILL NYBRO. www.nybro.se. En skola i toppklass. Livskraftigt näringsliv. Attraktivt boende VÄLKOMMEN TILL NYBRO En skola i toppklass Livskraftigt näringsliv Attraktivt boende www.nybro.se 2 Välkommen att bli en av oss! En levande småstad med stort utbud och närhet till det mesta, trevliga tätorter,

Läs mer

Sträckkommentarer för löpare och bilburna i St Olavsloppet 2013! Dag 1:onsdag 26 juni Östersund - Åre 112,5 km. Sträcka 1 Östersund - Byskogen 5,4 km

Sträckkommentarer för löpare och bilburna i St Olavsloppet 2013! Dag 1:onsdag 26 juni Östersund - Åre 112,5 km. Sträcka 1 Östersund - Byskogen 5,4 km Sträckkommentarer för löpare och bilburna i St Olavsloppet 2013! Dag 1:onsdag 26 juni Östersund - Åre 112,5 km Sträcka 1 Östersund - Byskogen 5,4 km Jämtkraft Arena 63 11 40 N, 14 39 21 Ö Byskogen 63 13

Läs mer

1. Smedjebackens kanotcentral finns på hamnområdet. 4. I Gladtjärn finns campingplats och en fin badplats.

1. Smedjebackens kanotcentral finns på hamnområdet. 4. I Gladtjärn finns campingplats och en fin badplats. Smedjebacken Söderbärke Hugnora 12 km 1. Smedjebackens kanotcentral finns på hamnområdet. Smedjebacken 1 2 4 2. Vid Prästbadet och Herosvallen finns bra bad och tältmöjligheter. 3. Svinön. På södra udden

Läs mer

Nybro kommun har valt att ta bort förslaget på klass 2 stråk i Flygsfors. Nybro kommun har valt att ta bort förslaget på klass 2 stråk i Flygsfors.

Nybro kommun har valt att ta bort förslaget på klass 2 stråk i Flygsfors. Nybro kommun har valt att ta bort förslaget på klass 2 stråk i Flygsfors. Ett utlåtande är en sammanställning av de synpunkter som kommit in under utställningsperioden med besvarande från Nybro kommun. Inkomna yttranden har lett till att ett klass 2 stråk i Flygsfors har tagits

Läs mer

BANBESKRIVNING! 100 miles (161 km) innebär 10 varv på banan, 50 miles (80,5 km) blir 5 varv. Det kortare alternativet på 20 miles (32 km) är 2 varv.

BANBESKRIVNING! 100 miles (161 km) innebär 10 varv på banan, 50 miles (80,5 km) blir 5 varv. Det kortare alternativet på 20 miles (32 km) är 2 varv. BANBESKRIVNING BANAN Ett varv på banan är 10 miles (16,1 km). 57 % av sträckan följer motionsspår och preparerade stigar, 16 % är asfalt, 15 % går på mindre grusvägar och 12 % på teknisk stig och över

Läs mer

GUIDADE TURER I KARLSTADS NATUR 2011

GUIDADE TURER I KARLSTADS NATUR 2011 GUIDADE TURER I KARLSTADS NATUR 2011 UPPTÄCK KARLSTADS NATUROMRÅDEN 1 VÄLKOMMEN PÅ GUIDAD TUR I KARLSTADS NATUR! Genom 13 guidade turer under 2011 vill vi locka dig att upptäcka några av alla våra fina

Läs mer

FJÄLLNORA 5 6 0 8 3 014 7 un 2 m om ppsala k roduktion: U un P m om ppsala k ch U atarra o urin B era B na V sidan: A ram Foto f

FJÄLLNORA 5 6 0 8 3 014 7 un 2 m om ppsala k roduktion: U un P m om ppsala k ch U atarra o urin B era B na V sidan: A ram Foto f FJÄLLNORA VÄLKOMNA till fjällnora! Fjällnora är ett mångsidigt naturområde som erbjuder spännande aktiviteter såväl som stillsamma utflykter året om! Naturen Naturen kring Fjällnora utgörs främst av blandskog

Läs mer

Planens syfte. Trafiksäkerhet. Planerade åtgärder. Bymiljöväg. Cykelpassage

Planens syfte. Trafiksäkerhet. Planerade åtgärder. Bymiljöväg. Cykelpassage Gång- och cykelplan för Ockelbo kommun... 2 Förklaringar.... 2 Planens syfte Gång- och cykelplanen ska användas som underlag för kommande översikts- och detaljplaneläggning samt infrastrukturplanering.

Läs mer

Polen runt - 8 dagar 12 augusti

Polen runt - 8 dagar 12 augusti 2018 Polen runt - 8 dagar 12 augusti Warszawa Välkommen med på vår sommarresa 2018. Vi väljer att resa till Polen och till huvudstaden Warszawa. Vi hinner även med ett besök i staden Krakow. Polen har

Läs mer

POSTA NILLAS VANDRING VÄGBESKRIVNING.

POSTA NILLAS VANDRING VÄGBESKRIVNING. POSTA NILLAS VANDRING 2006. VÄGBESKRIVNING. 1. START Kristianstad Lilla torg. Gå västerut till Tivoliparken mot teatern. Vik av norrut (=höger), gå till 2. Badhuset. Följ Fiskarbackstigen norrut. Passera

Läs mer

Runt sjön Lago Nahuel Huapi

Runt sjön Lago Nahuel Huapi Runt sjön Lago Nahuel Huapi Villa la Angostura är en liten turistort på Lago Nahuel Huapi s norra strand. På riktig spanska uttalas Villa vijja, men här uttalas det vicha. Vi kom dit på nyårsdagen vid

Läs mer

Cykelställen i Vaxholm

Cykelställen i Vaxholm Cykelställen i Vaxholm Vaxholms turistbyrå Vaxön 1.Start: Västerhamnen Följ kajen från Västerhamnen till rondellen, vid Söderhamnsplan tag höger och följ Strandgatan mot Kastellet. 2. Kastellet År 1548

Läs mer

Rapport från resa till Tavastehus, Finland, 2011

Rapport från resa till Tavastehus, Finland, 2011 Rapport från resa till Tavastehus, Finland, 2011 Söndagen den 7 augusti samlades 53 Frejamedlemmar för resa till Tavastehus i Finland. Resan gick med Lönns buss från Sundsvall vid 9-tiden på morgonen och

Läs mer

Ansökan skolskjuts vid särskilda skäl för 4 barn boende i Ytterklintfäboda/Stenfors

Ansökan skolskjuts vid särskilda skäl för 4 barn boende i Ytterklintfäboda/Stenfors Ansökan skolskjuts vid särskilda skäl för 4 barn boende i Ytterklintfäboda/Stenfors Ansökan Enligt bifogade ansökningar om skolskjuts vid särskilda skäl, ansöker vårdnadshavare för 4 barn boende i Ytterklintfäboda

Läs mer

4 MARKANVÄNDNING OCH BEBYGGELSEUTVECKLING 4.6 Ellenö

4 MARKANVÄNDNING OCH BEBYGGELSEUTVECKLING 4.6 Ellenö 4.6 ELLENÖ Utgångspunkter Om Ellenö Ellenö är kommunens sydligast belägna samhälle, cirka 6 kilometer söder om Färgelanda. Avståndet till Uddevalla är 2 mil. Samhället har vuxit upp kring en hållplats

Läs mer

MC resa med HIMCC till Tyskland Det var vi som var på Tysklandsresa

MC resa med HIMCC till Tyskland Det var vi som var på Tysklandsresa MC resa med HIMCC till Tyskland 2017 Det var vi som var på Tysklandsresa 2017-05-24 2017-05-30 Resan startar 09:30 från Biltema i Karlstad onsdagen den 24 maj 2017. 24 Maj. Idag leder turen genom Dalsland

Läs mer

Innehåll. Flerdagarsäventyr

Innehåll. Flerdagarsäventyr Innehåll Endagspass 30-40 km Hälleforsnäs-Bälgviken, km Mörkö-Trosa, km Mölnbo-Gnesta, 33 km Hälleforsnäs-Malmköping, 33 km Björkhagen-Handen, 38 km 74 76 78 80 84 88 1000 kilometer löpäventyr Introduktion

Läs mer

Vandring i Valle de Perputxent längs floden Serpis den 24 mars 2017

Vandring i Valle de Perputxent längs floden Serpis den 24 mars 2017 Vandring i Valle de Perputxent längs floden Serpis den 24 mars 2017 Asociación Nordica har inte någon ansvarsförsäkring för medlemmar som deltar i vandringar eller andra aktiviteter organiserade genom

Läs mer

Höstmöte den oktober 2018 på Hotel Waterfront, Göteborg

Höstmöte den oktober 2018 på Hotel Waterfront, Göteborg Välkommen till Svenska Brandsäkerhetsföretags Höstmöte den 11-12 oktober 2018 på Hotel Waterfront, Göteborg 11:30 Lunch 13:00 Höstmöte 13:00 Mötet öppnas Torsdag 11 oktober SVEBRAs ordförande P.O. Swedérus

Läs mer

Lägg märke till alla gårdsnamn som slutar på -sta i betydelsen boplats eller ställe.

Lägg märke till alla gårdsnamn som slutar på -sta i betydelsen boplats eller ställe. Vikingaturen Vikingaturen Cykla två vikingaleder som slingrar sig fram genom jordbrukslandskapet exakt på samma plats i dag som för tusen år sedan. Dessa rid- och vandringsleder gick högt på grusåsarna

Läs mer

PM Cykelcity Gran Fondo Tour 11-15 augusti!

PM Cykelcity Gran Fondo Tour 11-15 augusti! PM Cykelcity Gran Fondo Tour 11-15 augusti! Varmt välkommen till en härlig cykelvecka i Dalarna med oss på Cykelklubben.se, YA Arena, Bancykelklubben och Cykelcity! I år är vi stolta över att få ge svenska

Läs mer

Antikt Konst Loppis. Välkommen! I SY DOST Vä lkommen på en runda till tra ktens antik-, konst- & loppisföretag

Antikt Konst Loppis. Välkommen! I SY DOST Vä lkommen på en runda till tra ktens antik-, konst- & loppisföretag Antikt Konst Loppis I SY DOST 09 Vä lkommen på en runda till tra ktens antik-, konst- & loppisföretag Karta med Antik, Konst & Loppis. Dessutom Mat- & Fikaställen Välkommen! Antikt Konst & Loppis i sydost

Läs mer

PROGRAM FÖR VANDRING I SAREK NATIONALPARK. Den här turen är för dig som som gillar utmaningar och vill uppleva det

PROGRAM FÖR VANDRING I SAREK NATIONALPARK. Den här turen är för dig som som gillar utmaningar och vill uppleva det PROGRAM FÖR VANDRING I SAREK NATIONALPARK VÄLKOMNA! Den här turen är för dig som som gillar utmaningar och vill uppleva det vilda Sarek nationalpark. Det är tillsammans med lokala, certifierade guider

Läs mer

Hur ser du på din kommun som en plats att bo och leva på?

Hur ser du på din kommun som en plats att bo och leva på? Hur ser du på din kommun som en plats att bo och leva på? Här nedan följer ett antal frågor där vi vill att du betygsätter din kommun som en plats att bo och leva på. Frågorna handlar bl. a. om arbetsmöjligheter,

Läs mer

Välkomna på Sommarläger! 14-20 juli 2014 i Bjärnum

Välkomna på Sommarläger! 14-20 juli 2014 i Bjärnum Välkomna på Sommarläger! 14-20 juli 2014 i Bjärnum Välkomna på vårt fjärde sommarläger i trollsländeprojektets regi! Årets sommarläger tar plats utanför Bjärnum i norra Skåne, där vi under en veckas tid

Läs mer

Stigar och leder i och omkring Nösund

Stigar och leder i och omkring Nösund Föreningen Nösund ektionen för tigar & Leder tigar och leder i och omkring Nösund Hjortsbacken - leden tora Rös - leden Brattebräcka - leden Vargklyftan - leden Röd - leden Kartmaterial: Lantmäteriet Dnr:

Läs mer

Trafikens problem. Företag i Smart Trafikant. Smart Trafikant Arbetsplats. Regionalt Mobilitetskontor

Trafikens problem. Företag i Smart Trafikant. Smart Trafikant Arbetsplats. Regionalt Mobilitetskontor Per Hansson Maria Håkansson Hannele Johansson Transporter & Bränslen Regionalt Mobilitetskontor 2005 2008 2008 2012 arbetar med information, rådgivning och utbildning kring miljöanpassade transporter för

Läs mer

Skruf en liten guide. 3 - Skruf en liten guide. Skruf en liten guide - 2

Skruf en liten guide. 3 - Skruf en liten guide. Skruf en liten guide - 2 Skruf en liten guide Skruf en liten guide - 2 3 - Skruf en liten guide Form: Åsa Brozén, Brozén form & design. Tryck: Davidsons Tryckeri AB, Växjö 2004. Innehåll Denna skrift har sammanställts av en arbetsgrupp

Läs mer

Ryttarmeddelande Kalmar Jumping Tour 2014 med Ridsport Ponny Cup Lokal/Regional/Nationell hopptävling för ponny och häst 26-29/6 2014

Ryttarmeddelande Kalmar Jumping Tour 2014 med Ridsport Ponny Cup Lokal/Regional/Nationell hopptävling för ponny och häst 26-29/6 2014 Ryttarmeddelande Kalmar Jumping Tour 2014 med Ridsport Ponny Cup Lokal/Regional/Nationell hopptävling för ponny och häst 26-29/6 2014 Tack för din anmälan och varmt välkommen Tävlingen hålls utomhus på

Läs mer

KONFERENSGUIDE. Hylte kommun 2014. Konferens på landsbygden

KONFERENSGUIDE. Hylte kommun 2014. Konferens på landsbygden KONFERENSGUIDE Hylte kommun 2014 Konferens på landsbygden Söker du en konferensanläggning med aktiviteter i naturskön miljö? Eller en plats som erbjuder en lugn och avspänd atmosfär? Boka din konferens

Läs mer

Ohs starten på resan

Ohs starten på resan Ohs starten på resan Snart ska vi börja vår resa på Ohsabanan, men innan vi kliver på tåget gör vi en liten rundvandring i dagens Ohs bruk. Museijärnvägens anläggningar ligger huvudsakligen utanför det

Läs mer

SÖDRA HYN VANDRA I VACKERT NATURLANDSKAP

SÖDRA HYN VANDRA I VACKERT NATURLANDSKAP SÖDRA HYN VANDRA I VACKERT NATURLANDSKAP VANDRINGSLED RUNT SÖDRA HYN Vandringsleden vid Södra Hyn är cirka 11 kilometer lång och ligger i ett vackert kulturlandskap. Den startar vid Grava Hembygdsförening

Läs mer

Besök Smålandskusten, Öland och bo i historiska Kalmar. Best Western Plus Kalmarsund Hotell. Best Western Plus Kalmarsund.

Besök Smålandskusten, Öland och bo i historiska Kalmar. Best Western Plus Kalmarsund Hotell. Best Western Plus Kalmarsund. Best Western Plus Kalmarsund Hotell Best Western Plus Kalmarsund Best Western Plus Kalmarsund är ett modernt och trivsamt hotell beläget på Kvarnholmen i Gamla Kalmar. De flesta sevärdheterna finns på

Läs mer

orange Befolkning Andel över Postnummer Postort Kommun Antal Summa över 20 20

orange Befolkning Andel över Postnummer Postort Kommun Antal Summa över 20 20 Sveriges Radio har beställt uppgifter från SCB om så kallade RUT-avdrag i samtliga postnummerområden i Kronobergs län. Här ser du dem sorterat efter andel per invånare över 20 år där de med högst andel

Läs mer

UTVECKLINGSFÖRSLAG FÖR TÄTORTERNA

UTVECKLINGSFÖRSLAG FÖR TÄTORTERNA UTVECKLINGSFÖRSLAG FÖR TÄTORTERNA (Läs mer: För utförligare beskrivning av förutsättningar och förhållanden i respektive tätort hänvisas till underlagsmaterial upprättat 2004-02-19. ) I det följande ges

Läs mer

Tiveden 14-16 augusti 2015

Tiveden 14-16 augusti 2015 Tiveden 14-16 augusti 2015 Det närmar sig vår ridtur på Tivedens ridleder. Här kommer lite nyttig information. Är det någon som vill delge några mer tips eller att tänka på inför vår helg så får ni gärna

Läs mer

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR!

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Trikumo Hej! vänder sig till dig som är anställd på minst 40% inom kommunen, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Mer information om exakta tider och prisuppgifter kommer senare på Trikumo s hemsida.

Läs mer

Sommarbussen FÅGELMARA KRISTIANOPEL TORHAMN JÄMJÖ. 27 juni-2 augusti 2015

Sommarbussen FÅGELMARA KRISTIANOPEL TORHAMN JÄMJÖ. 27 juni-2 augusti 2015 Sommarbussen FÅGELMARA KRISTIANOPEL TORHAMN JÄMJÖ 27 juni-2 augusti 2015 Fågelmara Kristianopel Fågelmara gård Olsäng Jämjö Parkvägen Jämjö centrum Hallarum Klakebäck Orranäs Konugshamn Yttre Park Möckleryd

Läs mer

Nybro stad. Karta med stadsdelsindelningen från den fördjupade översiktsplanen för Nybro stad som antogs 2004. SKALA

Nybro stad. Karta med stadsdelsindelningen från den fördjupade översiktsplanen för Nybro stad som antogs 2004. SKALA IDAG 17 Nybro stad Nybro är en stad i Glasriket i Småland, tillhörande Kalmar län. Nybro stad fyllde 75 år 2007 men Nybro kommun bildades inte förrän 1969 av Nybro stad, Alsterbro, Hälleberga och Madesjö

Läs mer

Fornminnesguide. En historisk resa längs Vikingaledens fornminnen och legender

Fornminnesguide. En historisk resa längs Vikingaledens fornminnen och legender Fornminnesguide En historisk resa längs Vikingaledens fornminnen och legender Välkommen! Tanken med denna fornminnesguide är att du enkelt ska kunna göra din egen fornvandring, lära dig mer om vår forntid

Läs mer

VÅRDSÄTRA SKOG Vårdsätra skog Hitta hit Tänk på att Skötsel och förvaltning

VÅRDSÄTRA SKOG Vårdsätra skog Hitta hit Tänk på att Skötsel och förvaltning VÅRDSÄTRA SKOG Promenad på slingrande skogsstigar Välkommen till Vårdsätra skog Vårdsätra skog är en liten och vacker skog i södra Uppsala. Skogen ligger nära bebyggelse och är ett fint friluftsområde

Läs mer

Natur- & kulturguidningar. Känn vårt K inda

Natur- & kulturguidningar. Känn vårt K inda Natur- & kulturguidningar Känn vårt K inda MAJ Lördag 2 maj kl 10.00 VÄSBY BRANTER Ur elden och askan kommer livet Sommaren 2014 brann det högst upp på berget vid Väsby branter. Direkt eber branden började

Läs mer

VACKRA CHAMONIX-MONT-BLANC ENASTÅENDE SKIDÅKNING

VACKRA CHAMONIX-MONT-BLANC ENASTÅENDE SKIDÅKNING RESA CHAMONX VACKRA CHAMONIX-MONT-BLANC Chamonix, egentligen Chamonix-Mont-Blanc, är en ort belägen i regionen Rhône-Alpes i östra Frankrike, vid foten av Alpernas högsta berg Mont Blanc. Chamonix är till

Läs mer

Övernattning. Dana Cup No.1 Frederikshavn 11-16 juli 2011

Övernattning. Dana Cup No.1 Frederikshavn 11-16 juli 2011 Frederikshavn är beläget på norra Jylland i Danmark. Här finns aktiviteter för hela familjen. Du hittar fina sandbadstränder på bägge sidor av staden. Alldeles norr om Frederikshavn finner ni Danmarks

Läs mer

Infrastruktur. Befintligt vägnät SKALA 1:50 000

Infrastruktur. Befintligt vägnät SKALA 1:50 000 Befintligt vägnät SKALA 1:50 000 0m 1000m 2000m 3000m 43 Infrastruktur Vägnätet Att ha tillgång till bil är nästan en förutsättning för att kunna leva i Säve stationssamhälle idag eftersom bussen inte

Läs mer

Telnebacka. Tomter i Veddige, Telnebacka. Län Halland Typ Tomt Kommun Varberg Storlek 0 m2 Område Veddige Tillträde tidigast. enligt överenskommelse

Telnebacka. Tomter i Veddige, Telnebacka. Län Halland Typ Tomt Kommun Varberg Storlek 0 m2 Område Veddige Tillträde tidigast. enligt överenskommelse Telnebacka 12 Län Halland Typ Tomt Kommun Varberg Storlek 0 m2 Område Veddige Tillträde tidigast Gatuadress Telnebacka 12 enligt överenskommelse Tomter i Veddige, Telnebacka. I vacker lantlig miljö nära

Läs mer

Kustjärnväg förbi Oskarshamn PM 2011-10-31

Kustjärnväg förbi Oskarshamn PM 2011-10-31 Kustjärnväg förbi Oskarshamn PM 2011-10-31 Bjerkemo Konsult 1 Kustjärnväg förbi Oskarshamn Framsidesbild från Rydebäcks station PM 2011-10-31 Bakgrund Regionförbundet i Kalmar har tagit initiativ till

Läs mer

Sammanställning av synpunkter inkomna vid vandring i Lenhovda 2013 04 02

Sammanställning av synpunkter inkomna vid vandring i Lenhovda 2013 04 02 2013-04-03 Synpunkter Lenhovda Sammanställning av synpunkter inkomna vid vandring i Lenhovda 2013 04 02 TILLGÄNGLIGHET Trottoarerna i centrum är inte tillgänglighetsanpassade vilket gör det svårt för äldre

Läs mer

Vinresa till Niederösterreich Österrike

Vinresa till Niederösterreich Österrike Vinresa till Niederösterreich Österrike Slutet av september, början på oktober 2015 med Munskänkarna Otterbäcken 2015 är Niederösterreich i Österrike utsedd till årets vinort/region av Munskänkarna centralt.

Läs mer

Att skapa en Hälsans Stig

Att skapa en Hälsans Stig www.halsansstig.se Att skapa en Hälsans Stig Hälsans Stig kan initieras av vem som helst. Ibland är det enskilda privatpersoner, ibland är det aktiva medlemmar i någon förening. Men oftast det någon kommunalt

Läs mer

Temavandring Yoga Camino Francés O Cebreiro Santiago de Compostela 16 26 juli, 2015

Temavandring Yoga Camino Francés O Cebreiro Santiago de Compostela 16 26 juli, 2015 Temavandring Yoga Camino Francés O Cebreiro Santiago de Compostela 16 26 juli, 2015 Torsdag 16/7 Resa till O Cebreiro på egen hand. Kontakta oss på Vandra så hjälper vi dig med anslutningsresan. Samling

Läs mer

Fladdermusaktiviteter i Sverige 2011 HALLAND JÖNKÖPING

Fladdermusaktiviteter i Sverige 2011 HALLAND JÖNKÖPING Fladdermusaktiviteter i Sverige 2011 HALLAND Torsdag 21 juli 22.00 Naturum Getterön, Naturskyddsföreningen Varberg Fladdermuskväll i Fageråkra. Vid Stenbron över Viskan norr om Veddige. Helen Björklund

Läs mer

TEC Täby Extreme Challenge mars, Banbeskrivning: Gröna Skogsrundan

TEC Täby Extreme Challenge mars, Banbeskrivning: Gröna Skogsrundan TEC Täby Extreme Challenge 21-22 mars, 2009 Banbeskrivning: Gröna Skogsrundan Tidtagningskontroll Vätskekontroll Tidtagningskontroll Start för gröna slingan. Banlängden inkluderar passering av vätskekontrollen

Läs mer

TEC Täby Extreme Challenge 10-11 april, 2010

TEC Täby Extreme Challenge 10-11 april, 2010 TEC Täby Extreme Challenge 10-11 april, 2010 Banbeskrivning i bild Bilderna är till som hjälp för den som vill testa banan innan den snitslas dagarna innan loppet Se även övriga banbeskrivningar på hemsidan

Läs mer

UTVECKLINGSPLAN KRISTDALABYGDEN

UTVECKLINGSPLAN KRISTDALABYGDEN UTVECKLINGSPLAN KRISTDALABYGDEN 2014-2020 ARBETSGRUPP INFRASTRUKTUR AKTIVITETER I UTVECKLINGSPLANEN VÄGAR VÄGSTANDARD CYKELSTIG TILL RÅSVIK 2015-05-30 1 Vägar & trafikmiljö Denna rapport innehåller ett

Läs mer

Cykla från Skåne till Stockholm

Cykla från Skåne till Stockholm Klimatvänlig cykelsemester söder om Gränna. Vägen är något backig men bjuder på vackra vyer. Den mesta delen av vägen är mycket lättcyklad och du kan ta dig från Skåne till huvudstaden på vägar med mycket

Läs mer

HÄR HITTAR DU OSS OM DU VILL KONTAKTA OSS BAKSIDA MOT VÄXJÖ GLASBRUK BUTIKEN I STRÖMBERGSHYTTAN HOVMANTORP LESSEBO MOT KALMAR

HÄR HITTAR DU OSS OM DU VILL KONTAKTA OSS BAKSIDA MOT VÄXJÖ GLASBRUK BUTIKEN I STRÖMBERGSHYTTAN HOVMANTORP LESSEBO MOT KALMAR FRAMSIDA Med farger, ljus och former som tagna fran naturen, likt mjuka kurvor pa en slingrande skogsvag, skapas Konst av glasmassan i hyttan pa Bergdala glasbruk dar tradition och nytankande lever i symbios.

Läs mer

Smålandsserien 2016. För aktuella speldagar se Tävlingsprogram 2016D50

Smålandsserien 2016. För aktuella speldagar se Tävlingsprogram 2016D50 D22 D30 D50 1. Växjö GK 1. Värnamo GK 1. Växjö GK 1. Värnamo GK 2. Glasrikets GK 2. Västerviks GK 2. Jönköping GK 2. Saxnäs GK Div. 1 Div. 1 Div. 2 Div. 1 Div. 2 Kalmar GK Växjö GK Lagans GK Ryfors GK

Läs mer