KAW:s huvudsakliga ändamål är att främja vetenskaplig forskning och undervisning eller studieverksamhet av landsgagnelig innebörd.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KAW:s huvudsakliga ändamål är att främja vetenskaplig forskning och undervisning eller studieverksamhet av landsgagnelig innebörd."

Transkript

1 Marie Emanuelsson Forskningsrådgivare HANTERINGSORDNING FÖR WALLENBERG ACADEMY FELLOWS Dnr F 2012/37 Hanteringsordning för Wallenberg Academy Fellows 2013 Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse (KAW) satsar från och med 2012 på ett program för unga forskare, s.k. Wallenberg Academy Fellows. Målsättningen med programmet är att ger unga forskare en arbetssituation som medger fokus på forskning och möjlighet att angripa svåra och långsiktiga forskningsfrågor. Denna hanteringsordningsordning beskriver en process för prioritering och nominering av kandidater vid Göteborgs universitet (GU). KAW:s huvudsakliga ändamål är att främja vetenskaplig forskning och undervisning eller studieverksamhet av landsgagnelig innebörd. KAW:s riktlinjer för Wallenberg Academy Fellows Programmet är öppet för forskare inom samtliga vetenskapliga discipliner; medicin, teknik, naturvetenskap, samhällsvetenskap och humaniora, liksom i gränssnitten däremellan. Mål är att stödja grundforskning på högsta nivå. Målgruppen är forskare tidigt i karriären med potential att utvecklas till morgondagens framstående forskare och forskningsledare. De som nomineras vintern 2012/ 2013 ska ha erhållit doktorsexamen efter 1 januari Kandidater som erhållit sin doktorsexamen före 2005 kan nomineras om dokumenterad föräldraledighet eller längre sjukskrivning ägt rum efter doktorsexamen (motsvarande tidstillägg). Bedömningen av de nominerade sker i fem bedömningsgrupper (medicin, teknik, naturvetenskap, samhällsvetenskap och humaniora) bestående av 6-7 ledamöter vardera och med särskilt beaktande av gränssnitten mellan de fem områdena. Bedömningsgruppernas medlemmar, som i huvudsak är forskare verksamma i Sverige, tillsätts av akademierna och har bred vetenskaplig kompetens. Grupperna rankar nomineringarna och rankinglistorna lämnas till KAW som beslutar om antalet anslagsinnehavare inom varje område. I bedömningsarbetet kommer, förutom den skriftliga dokumentation som inlämnats i samband med nomineringarna, bl.a. externa, internationella granskare med ämnesspecifik kompetens och personliga intervjuer (urval av kandidaterna) att användas. För bedömningskriterierna, se bilaga 1. Enligt muntliga uppgifter är kandidaternas internationella anknytning mycket viktig, antingen i form av Forsknings- och innovationsservice Erik Dahlbergsgatan 11 B, Box 100, SE Göteborg , (fax)

2 2 / 3 internationell rekrytering, längre postdoc-vistelse utomlands eller internationellt samarbete i projekt eller liknande. Enligt muntliga uppgifter bedöms potential som forskningsledare först vid intervju-tillfället. Utlysningen omfattar 133 nomineringar från 16 av landets lärosäten och utnämning av upp till 25 unga forskare. Programmet är avsett att pågå under fem år med en total finansiering av upp till 125 unga forskare. GU får nominera 10 kandidater, varav minst 40% av de nominerade ska vid nomineringstillfället vara verksamma utanför GU. Kravet på externa kandidater är att de inte innehaft anställning eller stipendiefinansiering vid det nominerande lärosätet forskare under de senaste fyra åren. KAW har muntligen framfört att externa kandidater med fördel är internationella rekryteringar. En kandidat kan inte nomineras av flera lärosäten. Kandidaten måste ge sitt godkännande för nomineringen. Lärosätet har långsiktigt ansvar för forskaren och KAW kommer i samarbetet med de vetenskapliga akademierna skapa ett mentorsprogram som ger stöd för vetenskaplig utveckling och innovation. Anställning sker vid det lärosäte som nominerat forskaren. Det skall garantera att de utvalda forskarna kommer att ha relevanta tjänster vid lärosätet. Stiftelsens finansiering består av: o Anslag om kronor per år under fem år för forskare inom teoretiska discipliner. o Anslag om kronor per år under fem år för forskare inom experimentella discipliner. o Möjlighet att ansöka om anslag för flytt- och etableringskostnader för forskare som vid nomineringstillfället är verksamma utomlands. För flyttkostnader kan maximalt sökas kr och för etableringsbidrag kan sökas upp till kr. Av detta bidrag utgår kr till alla rekryteringar som är verksamma utomlands. Därutöver kan upp till kr utgå förutsatt att universitetet bidrar med motsvarande belopp. Lärosätet delfinansierar satsningen genom att maximalt 50% av forskarens lönekostnader belastar anslaget; lärosätet kan finansiera hela lönen och därmed bidra till att forskare får en större fri forskningsresurs. KAW har muntligen framfört att det är en konkurrensfördel om lärosätet finansierar hela lönen. Lärosätet ska tillskjuta medel för indirekta kostnader utöver det som KAW bidrar med, vilket är projektnära kostnader. Efter 5 år inbjuds lärosätet att nominera sina utvalda forskare att konkurrera om ytterligare 5 års finansiering på samma nivå. Högst 30% av ursprungligen beviljade ansökningar kan erhålla förlängning. För mer information, se Kontakt KAW GU och svar på frågor KAW vill att alla frågor rörande Academy Fellows går genom stiftelsens kontaktperson på GU, som är Marie Emanuelsson, Forsknings- och innovationsservice (FoI), marie.emanuelsson@gu.se, eller KAW tar inte emot frågor direkt från forskare. Marie svarar på frågor som rör GU:s generella hantering, medan frågor som rör fakultetens nomineringsförfarande besvaras av respektive fakultet.

3 3 / 3 Internationell annonsering KAW kommer att annonsera programmet internationellt och förfrågningar från intresserade kommer att hänvisas till Marie Emanuelsson, som då kontaktar berörd fakultet. Fakulteten avgör hur förfrågan hanteras. Beroende på när intresserade hör av sig tas förfrågan omhand inom årets eller kommande års nomineringsprocesser. Tidplan för nomineringar till Wallenberg Academy Fellows Datum Vad Vem Bestäms av Prioritering på fakulteten fakulteten Förslag till Academy Fellows-nomineringar ska ha jämn könsfördelning och hälften eller fler ska vara externa rekryteringar, företrädesvis utanför Sverige. Nomineringarna begränsas i antal: SA = 16; NFN = 10; SFN, HFN, HhFN, KFN, IT och UFN = 4 per fakultet 10 december 2012 OBS att förslag på kandidat innebär ett långsiktigt åtagande och att fakultetens nominering innebär att institutionen och/eller fakulteten åtar sig att täcka medfinansieringen Fakultetens förslag skickas samlat till Marie Dekan Emanuelsson, FoI 11 december januari januari januari 26 februari 2013 Varje förslag på nominering beskrivs enligt riktlinjer i bilaga 2 (OBS på engelska) Beredning och prioritering av förslagen Besked om prioritering, dvs. beslut om vilka Academy Fellows-nomineringar som GU ska skicka in till KAW Färdigställande av ansökan Beskrivning av medfinansiering samt motivering av etableringsbidraget till budgetbilaga FoI deltar i beredningen, ledningen prioriterar Externa sakkunniga kan användas för beredning av förslagen Rektor Forskningsrådgivare på FoI utses för varje ansökan Nominerad forskare Nominerande institution/fakultet Lärosätets motivering tas fram av forskningsrådgivaren på FoI i samråd med fakulteten och bygger på fakultetens ursprungliga motivering Färdigställd ansökan skickas till forskningsrådgivaren på FoI Forskningsrådgivare på FoI är bollplank och ger feedback 26 februari Nominerad forskare mars 2013 Inlämning av ansökan via KAW:s webbplats Forskningsrådgivare på FoI December Beslut om medel meddelas lärosätet KAW 2013 Bilagor Bilaga 1: Bedömningskriterier Wallenberg Academy Fellows 2013 Bilaga 2: Riktlinjer för beskrivning av Academy Fellows-nominering för prioritering på GU

4 Bilaga 1 Wallenberg Academy Fellows 2013 Bedömningskriterier Wallenberg Academy Fellows 2013 Bakgrund Programmet är öppet för forskare inom samtliga vetenskapliga discipliner; medicin, teknik, naturvetenskap, samhällsvetenskap och humaniora, liksom i gränssnitten däremellan. Målgruppen är forskare tidigt i karriären med potential att utvecklas till morgondagens framstående forskare och forskningsledare. Programmets mål är att stödja grundforskning på högsta nivå. De som nomineras till 2013 års utlysning ska ha erhållit doktorsexamen efter den 1 januari Bedömningen av de nominerade sker i bedömningsgrupper (medicin, teknik, naturvetenskap, samhällsvetenskap och humaniora) bestående av 6-7 personer vardera och med särskilt beaktande av gränssnitten mellan de olika områdena. Respektive bedömningsgrupp ansvarar för att dela in de nominerade i grupper efter bedömd kvalitet. Ett sammanfattande betyg kommer att avges för varje sökande enligt ERC:s 5-gradiga bedömningsskala, d.v.s. 0 = Insufficient, 1 = Good, 2 = Very good, 3 = Excellent, 4 = Outstanding I arbetet kommer, förutom den skriftliga dokumentation som inlämnats i samband med nomineringarna, bl.a. personliga intervjuer och externa, internationella granskare att användas. Genomförande Vid bedömningen av de nominerade kommer fyra övergripande bedömningskriterier att användas. Störst vikt kommer att läggas vid vetenskaplig kvalitet, originalitet och genomförbarhet av det föreslagna forskningsprogrammet. Därefter viktas tidigare uppnådda vetenskapliga resultat följt av, i tur och ordning, bedömning av den nominerades potential som självständig forskare samt bedömning av den nominerades potential som forskningsledare. Vid bedömningen av vetenskaplig kvalitet, originalitet och genomförbarhet av det föreslagna forskningsprogrammet har bedömningsgrupperna att ta hänsyn till följande delkriterier (utan inbördes rangordning): Forskningsprogrammets kvalitet, grad av nyskapande och dess betydelse för forskningens utveckling. Genomförbarhet: Går forskningen att genomföra på det nominerande universitetet? Finns rätt infrastruktur, resurser och kontext? Dokumenterad vetenskaplig kvalitet i den nominerades hittills utförda forskning. Under kriteriet tidigare uppnådda vetenskapliga resultat kommer bedömningsgrupperna att (återigen utan inbördes rangordning) att väga in delkriterierna: Publikationer: Kvalitet ur ett internationellt perspektiv och kvantitet. Nationella och internationella priser.

5 Bilaga 1 Wallenberg Academy Fellows 2013 Dokumenterade vetenskapliga genombrott. Tjänster. Post-doc vistelse (motsv.) förväntas för samtliga nominerade inom medicin, teknik, naturvetenskap och samhällsvetenskap. Bedömningen av den nominerades potential som självständig forskare, avser att så långt görligt uppskatta den nominerades utvecklingspotential som forskare, huvudsakligen baserat på de kriterier och delkriterier som presenterats ovan samt genom personlig intervju. Den nominerades potential som forskningsledare bedöms, för de områden där detta är relevant, baserat på (utan inbördes rangordning) delkriterierna: Tjänster och förtroendeuppdrag Ledarskapsutbildningar och bedömd ledarskapsförmåga. Kommunikativ förmåga.

6 Bilaga 2: Riktlinjer för beskrivning av Academy Fellows-nominering för prioritering på GU OBS! Underlaget skrivs på engelska. Ange tydligt på utkastet till ansökan vilket område nomineringen gäller: medicin, teknik, naturvetenskap, samhälls-vetenskap eller humaniora. Ange också om kandidaten är intern eller extern. Utkast till ansökan till Wallenberg Academy Fellows består av sex bilagor och tas fram inför fakultetens nominering 10 december. Antalet sidor per bilaga får inte överskridas. Ansökan sätts samman som ett pdf-dokument per kandidat, med bilagorna i följande ordning: 1. Personens forskningsmeriter, dvs. CV (max 2 A4) innehållande tjänster, priser och ev. postdoc-vistelse. Tas fram av forskaren 2. En lista med alla arbeten publicerade i granskade tidskrifter och med de tio mest betydelsefulla publikationerna markerade och kommenterade. För vetenskapsområden där det tillämpligt ska H-index samt det antal publikationer och citat H-indexet baserats på, anges; H-index tas fram med hjälp av Web of Science, Scopus eller Google Scholar (för GS, använd lämpligen Harzing s Publish or Perish). Tas fram av forskaren 3. En projektbeskrivning (max 6 A4). Tas fram av forskaren 4. Kort motivering till varför kandidaten vill etablera eller fortsätta med sin forskning på lärosätet (max 1 A4). Tas fram av forskaren 5. Kort levnadsteckning (max 2 A4) som i första hand är en beskrivning av hittills uppnådda vetenskapliga insatser tillsammans med uppgifter om lärosätets nuvarande stöd för forskarens verksamhet samt aktuellt stöd från andra finansiärer (huvud- eller medsökande). Tas fram av forskaren och institutionen/fakulteten 6. Kort motivering till varför den nominerades verksamhet anses utgöra en viktig del i institutionens och fakultetens forskningsprofil samt fakultetens nomineringsprocess, dvs. vilka resonemang, utvärderingar och processer som ligger till grund för valet av nominerade personer (max 2 A4). Tas fram av institutionen/fakulteten

Hanteringsordning vid Naturvetenskapliga fakulteten för nominering till Wallenberg Academy Fellows 2015

Hanteringsordning vid Naturvetenskapliga fakulteten för nominering till Wallenberg Academy Fellows 2015 Marie Emanuelsson, forskningsrådgivare E-post: marie.emanuelsson@science.gu.se Telefon: 031-786 9876 2014-05-20 Dnr F 2014/56 1 / 2 Hanteringsordning vid Naturvetenskapliga fakulteten för nominering till

Läs mer

Utlysning/Inbjudan att nominera till Wallenberg Academy Fellows

Utlysning/Inbjudan att nominera till Wallenberg Academy Fellows Utlysning/Inbjudan att nominera till Wallenberg Academy Fellows Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse finansierar ett långsiktigt program för unga forskare, Wallenberg Academy Fellows. Under programmets

Läs mer

FORSKNINGS- OCH INNOVATIONSKONTORET. Hanteringsordning för Wallenberg Academy Fellows 2018/19

FORSKNINGS- OCH INNOVATIONSKONTORET. Hanteringsordning för Wallenberg Academy Fellows 2018/19 2018-05-15 Dnr F2018/XX FORSKNINGS- OCH INNOVATIONSKONTORET Ulf Nilsson Forskningsrådgivare ulf.nilsson@gu.se 0709 83 16 72 HANTERINGSORDNING FÖR WALLENBERG ACADEMY FELLOWS 2018/19 PRELIMINÄR Hanteringsordning

Läs mer

VB: Intern hantering av nomineringar till Wallenberg Academy Fellows för vidare spridning - till fakulteten senast den 2 december Bifogade filer:

VB: Intern hantering av nomineringar till Wallenberg Academy Fellows för vidare spridning - till fakulteten senast den 2 december Bifogade filer: Ewa-Lotta Kittel Från: Ewa-Lotta Kittel Skickat: den 1 november 2011 14:16 Till: Angelica Andersson; 'Carolina Mothander'; Christer Löfstedt; Henrik Smith; Karin Hall; Leif Lönnblad; Magnus Fontes; Olle

Läs mer

Hanteringsordning vid LU för nomineringar till Wallenberg Scholars 2018

Hanteringsordning vid LU för nomineringar till Wallenberg Scholars 2018 HANTERINGSORDNING 2017-11-13 1 Forskningsservice Brita Larsson Forskningshandläggare Hanteringsordning vid LU för nomineringar till Wallenberg Scholars 2018 Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse (KAW) utlyser

Läs mer

Hanteringsordning för projektansökningar till Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse 2015

Hanteringsordning för projektansökningar till Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse 2015 Ulf Nilsson Forskningsrådgivare HANTERINGSORDNING FÖR PROJEKTANSÖKNINGAR TILL KNUT OCH ALICE WALLENBERGS STIFTELSE 1 / 5-04-11 Dnr F /40 Hanteringsordning för projektansökningar till Knut och Alice Wallenbergs

Läs mer

Nominering till Konung Carl XVI Gustafs professur i miljövetenskap 2018/2019

Nominering till Konung Carl XVI Gustafs professur i miljövetenskap 2018/2019 2017-01-30 Reviderad 2017-03-07 Dnr P 2017/49 NATURVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Fakultetskansliet för naturvetenskap Marie Emanuelsson Hanteringsordning vid Naturvetenskapliga fakulteten 2017 PRELIMINÄR Nominering

Läs mer

Preliminär hanteringsordning vid LU för nomineringar till Wallenberg Academy Fellows 2017

Preliminär hanteringsordning vid LU för nomineringar till Wallenberg Academy Fellows 2017 PRELIMINÄR HANTERINGSORDNING 2016-06-16 1 Forskningsservice Tina Trollås Forskningshandläggare Preliminär hanteringsordning vid LU för nomineringar till Wallenberg Academy Fellows 2017 Knut och Alice Wallenbergs

Läs mer

Preliminär hanteringsordning vid LU för nomineringar till Wallenberg Academy Fellows 2019

Preliminär hanteringsordning vid LU för nomineringar till Wallenberg Academy Fellows 2019 PRELIMINÄR HANTERINGSORDNING 2018-06-05 1 Brita Larsson Forskningshandläggare Preliminär hanteringsordning vid LU för nomineringar till Wallenberg Academy Fellows 2019 Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse

Läs mer

Hanteringsordning vid LU för nomineringar till Wallenberg Academy Fellows

Hanteringsordning vid LU för nomineringar till Wallenberg Academy Fellows HANTERINGSORDNING reviderad version 2015-09-07 1 Forskningsservice Tina Trollås Forskningshandläggare Hanteringsordning vid LU för nomineringar till Wallenberg Academy Fellows Knut och Alice Wallenbergs

Läs mer

Rutiner och tidsplan för nominering till Knut och Alice Wallenberg Stiftelse: Forskningsprojekt av hög vetenskaplig potential.

Rutiner och tidsplan för nominering till Knut och Alice Wallenberg Stiftelse: Forskningsprojekt av hög vetenskaplig potential. 1 Josefin Fernius 2018-12-04 Forskningskoordinator Grants Office, LiU Rutiner och tidsplan för nominering till Knut och Alice Wallenberg Stiftelse: Forskningsprojekt av hög vetenskaplig potential. KAWs

Läs mer

NATURVETENSKAPLIGA FAKULTETEN

NATURVETENSKAPLIGA FAKULTETEN 2017-01-30 dnr P 2017/14 NATURVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Fakultetskansliet för naturvetenskap Marie Emanuelsson HANTERINGSORDNING Hanteringsordning vid Naturvetenskapliga fakulteten för nominering till Kungl.

Läs mer

Hanteringsordning för programmet National SciLifeLab Fellows

Hanteringsordning för programmet National SciLifeLab Fellows Forsknings- och innovationskontoret (FIK) Ulrika Hjelm Forskningsrådgivare ulrika.hjelm@gu.se 031-786 9504 HANTERINGSORDNING FÖR NATIONAL SCILIFELAB FELLOWS 2014-06-25 dnr F 2014/65 1 / 6 Hanteringsordning

Läs mer

3. Information från prefekter och studierektorer Claes: Ingibjörg Jonsdottir har fått förlängt förordnande t o m 30 april 2019.

3. Information från prefekter och studierektorer Claes: Ingibjörg Jonsdottir har fått förlängt förordnande t o m 30 april 2019. Mötesanteckningar 2016-05-16 INSTITUTIONEN FÖR KOST- OCH IDROTTSVETENSKAP Mötesanteckningar Datum: 2016-05-16 Tid: 09.00-12.00 Plats: CE11 Närvarande: Stina Ahlnér, ledamot Dean Barker, ledamot Christina

Läs mer

Utlysning av bidrag ur Adlerbertska forskningsstiftelsen 2019

Utlysning av bidrag ur Adlerbertska forskningsstiftelsen 2019 Forsknings- och innovationskontoret Rangnar Nilsson rangnar.nilsson@gu.se 2019-04-15 Dnr GU 2019/86 1 / 5 Utlysning av bidrag ur Adlerbertska forskningsstiftelsen 2019 Forskningsbidrag ur Adlerbertska

Läs mer

Hanteringsordning för projektansökningar till Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse 2015/16

Hanteringsordning för projektansökningar till Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse 2015/16 Ulf Nilsson Forskningsrådgivare HANTERINGSORDNING FÖR PROJEKTANSÖKNINGAR TILL KNUT OCH ALICE WALLENBERGS STIFTELSE 1 / 6 2015-04-16 Dnr F 2015/56 Hanteringsordning för projektansökningar till Knut och

Läs mer

FORSKNINGS- OCH INNOVATIONSKONTORET

FORSKNINGS- OCH INNOVATIONSKONTORET FORSKNINGS- OCH INNOVATIONSKONTORET Ulf Nilsson Forskningsrådgivare HANTERINGSORDNING FÖR PROJEKTANSÖKNINGAR TILL KNUT OCH ALICE WALLENBERGS STIFTELSE 1 / 6 2017-03-23 Dnr F 2017/34 Hanteringsordning för

Läs mer

Strategiska rekryteringar 15

Strategiska rekryteringar 15 Sida 1 (8) UTLYSNING Strategiska rekryteringar 15 KK-stiftelsen inbjuder Sveriges nya universitet och högskolorna att tillsammans med näringslivet ansöka om finansiering för strategiska rekryteringar.

Läs mer

HANTERINGSORDNING

HANTERINGSORDNING HANTERINGSORDNING 1 2016-05-19 Forskningsservice Tina Trollås Forskningshandläggare Hanteringsordning vid LU för ansökningar till Knut och Alice Wallenbergs stiftelse anslag till forskningsprojekt av hög

Läs mer

FORSKNINGS- OCH INNOVATIONSKONTORET. Hanteringsordning för projektansökningar till Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse 2018/19

FORSKNINGS- OCH INNOVATIONSKONTORET. Hanteringsordning för projektansökningar till Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse 2018/19 FORSKNINGS- OCH INNOVATIONSKONTORET Ulf Nilsson Forskningsrådgivare HANTERINGSORDNING FÖR PROJEKTANSÖKNINGAR TILL KNUT OCH ALICE WALLENBERGS STIFTELSE 1 / 6-04-19 Dnr F /XX PRELIMINÄR Hanteringsordning

Läs mer

Projektansökningar till Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse 2016/2017 hanteringsordning vid Naturvetenskapliga fakulteten

Projektansökningar till Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse 2016/2017 hanteringsordning vid Naturvetenskapliga fakulteten 2016-04-12 Dnr F 2016/xx NATURVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Fakultetskansliet för naturvetenskap Marie Emanuelsson HANTERINGSORDNING Projektansökningar till Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse 2016/2017 hanteringsordning

Läs mer

Mina ansökningar (/applications) / Familjen Kamprads stiftelse Forskning/Utbildning 2016 Utlysning av anslag för eff

Mina ansökningar (/applications) / Familjen Kamprads stiftelse Forskning/Utbildning 2016 Utlysning av anslag för eff OBS Detta är endast ett exempel. Denna blankett ska inte användas och skickas in till stiftelsen. ; Populärvetenskaplig beskrivning (måste skrivas på svenska). Genom att besvara ett antal frågor lämnar

Läs mer

KSLA utlyser för femte året internationella gästprofessurer Wallenbergprofessurerna inom de gröna näringarna.

KSLA utlyser för femte året internationella gästprofessurer Wallenbergprofessurerna inom de gröna näringarna. Fredrik Hamrin FS 1.6.6-84-17 Från: Keiko Blesserholt Skickat: den 13 januari 2017 11:24 Till: Rektor Umeå universitet Ämne: KSLA utlyser för femte året internationella gästprofessurer

Läs mer

Bilaga p 79 a Medicinska fakultetens utlysning av strategiska forskningsresurser våren 2017

Bilaga p 79 a Medicinska fakultetens utlysning av strategiska forskningsresurser våren 2017 Bilaga p 79 a Medicinska fakultetens utlysning av strategiska forskningsresurser våren 2017 Bakgrund. Konkurrensen om externa forskningsmedel har ökat under de senaste åren och även forskare med starka

Läs mer

Bedömningskriterier för finansiering av forskning vid HKR

Bedömningskriterier för finansiering av forskning vid HKR Forskningsnämnden Dnr: 2012-114-77 Fastställda: 2012-02-07 Reviderat 2014-03-18 Bedömningskriterier för finansiering av forskning vid HKR Bedömningskriterierna syftar till att säkerställa kvalitet och

Läs mer

HANTERINGSORDNING

HANTERINGSORDNING HANTERINGSORDNING 1 2019-05-16 Forskningsservice Sara Naurin & Johanna Mellgren Forskningshandläggare Hanteringsordning vid LU för ansökningar till Knut och Alice Wallenbergs stiftelse anslag till forskningsprojekt

Läs mer

Inrättande av gästprofessorsprogram vid Sahlgrenska akademin Sahlgrenska Visiting Professorship (V 2016/738)

Inrättande av gästprofessorsprogram vid Sahlgrenska akademin Sahlgrenska Visiting Professorship (V 2016/738) 2016-09-0, DNR V 2016/738 Bilaga sid 2/6 SAHLGRENSKA AKADEMIN Sahlgrenska akademins kansli Annelie Hyllner Inrättande av gästprofessorsprogram vid Sahlgrenska akademin Sahlgrenska Visiting Professorship

Läs mer

Informationsmöte Vetenskapsrådets utlysningar 2014. Maria Thuveson, avdelningen för forskningsfinansiering

Informationsmöte Vetenskapsrådets utlysningar 2014. Maria Thuveson, avdelningen för forskningsfinansiering Informationsmöte Vetenskapsrådets utlysningar 2014 Maria Thuveson, avdelningen för forskningsfinansiering Intäkter för forskning och forskarutbildning 2012 Fördelat på lärosäten och finansiärer Källa:

Läs mer

Forskning/Utbildning 2015

Forskning/Utbildning 2015 Familjen Kamprads stiftelse Familjen Kamprads stiftelse har till ändamål att stödja, stimulera och belöna utbildning och vetenskaplig forskning på ett sådant sätt att entreprenörskap, miljö, kompetens,

Läs mer

Riktlinjer för antagning som oavlönad docent

Riktlinjer för antagning som oavlönad docent Riktlinjer för antagning som oavlönad docent Fastställd av Utbildnings- och forskningsnämnden 20-02-02 Reviderad 203-02-3 Reviderad 205-2-02 Reviderad 206-09-07 Dnr 20/76 Riktlinjer för antagning som oavlönad

Läs mer

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till forskningssamarbeten inom idrottsforskning 2016

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till forskningssamarbeten inom idrottsforskning 2016 1 (5) Diarienummer CIF 2016/2 Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till forskningssamarbeten inom idrottsforskning 2016 Vänligen läs igenom detta dokument innan du påbörjar en ansökan. Var ute

Läs mer

2 Förutom styrelsen finns följande organ vid SciLifeLab:

2 Förutom styrelsen finns följande organ vid SciLifeLab: Bilaga A. Arbetsordning för styrning och ledning av SciLifeLab Kap. 1. Inledning 1 Nationellt centrum för livsvetenskaplig forskning (Science for Life Laboratory, SciLifeLab) är ett nationellt resurscentrum

Läs mer

Utlysning av medel för medeldyr utrustning från den Teknisknaturvetenskapliga

Utlysning av medel för medeldyr utrustning från den Teknisknaturvetenskapliga Sid 1 (3) Utlysning av medel för medeldyr utrustning från den Teknisknaturvetenskapliga fakulteten vid Umeå universitet höstterminen 2018 Ändamål Den vid Umeå universitet utlyser härmed medel för finansiering

Läs mer

HÖG 15 - Forskningsprojekt

HÖG 15 - Forskningsprojekt Sida 1 (8) UTLYSNING HÖG 15 - Forskningsprojekt KK-stiftelsen inbjuder Sveriges nya universitet och högskolorna att ansöka om finansiering av forskningsprojekt. Forskningsprojekten ska bedrivas i samproduktion

Läs mer

Rutiner vid ansökningar till Marianne och Marcus Wallenbergs Stiftelse (MMW) och Stiftelsen Marcus och Amalia Wallenbergs Minnesfond (MAW)

Rutiner vid ansökningar till Marianne och Marcus Wallenbergs Stiftelse (MMW) och Stiftelsen Marcus och Amalia Wallenbergs Minnesfond (MAW) Rutiner vid ansökningar till Marianne och Marcus Wallenbergs Stiftelse (MMW) och Stiftelsen Marcus och Amalia Wallenbergs Minnesfond (MAW) Båda stiftelser stödjer projekt av hög vetenskaplig potential

Läs mer

Kriterier för bedömning av vetenskaplig och pedagogisk skicklighet vid

Kriterier för bedömning av vetenskaplig och pedagogisk skicklighet vid 1 (7) BESLUT ON/FN 2013-06-10 Rev. 2014-09-16 (del.) SU FV-1.9-2638-14 Carina Nymark Utredare Kriterier för bedömning av vetenskaplig och pedagogisk skicklighet vid anställning som biträdande lektor och

Läs mer

Riktlinjer för SLU:s karriärbidrag

Riktlinjer för SLU:s karriärbidrag STYRANDE DOKUMENT SLU..ua 2016.1.1.1-4908 Sakområde: Forskning och utbildning på forskarnivå Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutsfattare: Rektor Avdelning/kansli: Planeringsavdelningen Handläggare: Boel Åström

Läs mer

Universitetsöverläkare/specialistläkare

Universitetsöverläkare/specialistläkare Kliniska ALF-förordnande vid Region Örebro län i samverkan med Örebro universitet Region Örebro län och Örebro universitet har gemensamt beslutat om följande förordnandeprogram för att stödja utvecklingen

Läs mer

Framtidens drönare. Drönare för individer och samhälle UTLYSNING

Framtidens drönare. Drönare för individer och samhälle UTLYSNING Framtidens drönare Drönare för individer och samhälle Quadrotor drone in blue ski av Игоревич under CC-BY-SA Innehåll 1 Erbjudandet i korthet... 3 2 Vad vill vi åstadkomma med finansieringen?... 3 3 Vem

Läs mer

1 Vinnvård - forskning om förbättring inom vård och omsorg

1 Vinnvård - forskning om förbättring inom vård och omsorg Utlysning, Vinnvård Fellows 1 Vinnvård - forskning om förbättring inom vård och omsorg Vården och omsorgen står inför stora utmaningar. En åldrande befolkning, ny teknik och ökade förväntningar från patienter

Läs mer

Anvisningar för postdoc-bidrag 2014

Anvisningar för postdoc-bidrag 2014 2013-12-11 Anvisningar för postdoc-bidrag 2014 Syftet med postdoc-bidragen är att ge yngre, nydisputerade forskare möjlighet att i nära anslutning till doktorsexamen fortsätta sin forskarkarriär. Nivån

Läs mer

Junior Investigator Award (6 år) - anvisningar

Junior Investigator Award (6 år) - anvisningar Junior Investigator Award (6 år) - anvisningar Cancerfonden, organisationsnummer 802005-3370, 101 55 Stockholm är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter som samlas in i samband med

Läs mer

Inbjudan att nominera teknikplattformar till SciLifeLab satelliter

Inbjudan att nominera teknikplattformar till SciLifeLab satelliter Inbjudan att nominera teknikplattformar till SciLifeLab satelliter Styrelsen för SciLifeLab har vid sitt sammanträde den 7 maj 2014 beslutat att inbjuda Svenska lärosäten utanför de fyra värduniversiteten

Läs mer

REGLER U 2012/47. Regler för utlysning av doktorandplatser och antagning till utbildning på forskarnivå

REGLER U 2012/47. Regler för utlysning av doktorandplatser och antagning till utbildning på forskarnivå REGLER U 2012/47 Regler för utlysning av doktorandplatser och antagning till utbildning på forskarnivå Detta dokument är fastställt av Konstnärliga fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet 2012-02-21

Läs mer

CHECKLISTA I SAMBAND MED UTLYSNING AV ANSTÄLLNING SOM PROFESSOR, UNIVERSITETSLEKTOR

CHECKLISTA I SAMBAND MED UTLYSNING AV ANSTÄLLNING SOM PROFESSOR, UNIVERSITETSLEKTOR CHECKLISTA I SAMBAND MED UTLYSNING AV ANSTÄLLNING SOM PROFESSOR, UNIVERSITETSLEKTOR Ansökan skickas via e-mail till respektive handläggare på (Rekryteringsenheten) Ansvarig Fyll i datum (beräknad tid)

Läs mer

Individrörlighet för innovation och samhällsnytta

Individrörlighet för innovation och samhällsnytta UTLYSNING 1 (9) Datum Diarienummer 2016-12-15 2015-05904 Reviderad Individrörlighet för innovation och samhällsnytta En utlysning inom programmet Kunskapstriangeln VERKET FÖR INNOVATIONSSYSTEM - SWEDISH

Läs mer

PRINCIPER FÖR SAMFINANSIERING AV EXTERNFINANSIERADE FORSKNINGSPROJEKT

PRINCIPER FÖR SAMFINANSIERING AV EXTERNFINANSIERADE FORSKNINGSPROJEKT STYRDOKUMENT Dnr E 2018/589 PRINCIPER FÖR SAMFINANSIERING AV EXTERNFINANSIERADE FORSKNINGSPROJEKT VID INSTITUTIONEN FÖR FILOSOFI, LINGVISTIK OCH VETENSKAPSTEORI Beslutsfattare Handläggare Fredrik Engström

Läs mer

Avans 15 - Utveckling av utbildningsprogram på avancerad nivå

Avans 15 - Utveckling av utbildningsprogram på avancerad nivå Sida 1 (8) UTLYSNING Avans 15 - Utveckling av utbildningsprogram på avancerad nivå KK-stiftelsen inbjuder Sveriges nya universitet och högskolorna att ansöka om finansiering till utveckling av utbildningsprogram

Läs mer

Postdoktortjänst (3 år) - anvisningar

Postdoktortjänst (3 år) - anvisningar Postdoktortjänst (3 år) - anvisningar Cancerfonden, organisationsnummer 802005-3370, 101 55 Stockholm är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter som samlas in i samband med ansökan

Läs mer

Strategiska rekryteringar 16

Strategiska rekryteringar 16 Sida 1 (8) UTLYSNING Strategiska rekryteringar 16 KK-stiftelsen inbjuder Sveriges nya universitet och högskolor att tillsammans med näringslivet ansöka om finansiering för strategiska rekryteringar. Stödformen

Läs mer

Rutiner vid läraranställningar - Utlysning. Uppdaterad

Rutiner vid läraranställningar - Utlysning. Uppdaterad Innehåll CHECKLISTA UTLYSNING AV ANSTÄLLNING SOM PROFESSOR samt LEKTOR... 2 1. Förslag... 2 2. Beslut om rekryteringsgrupp... 2 3. Rekryteringsunderlag... 2 A. Rekryteringsgrund... 2 B. Sökandeunderlag...

Läs mer

Syfte. Fakta om utlysningen. Utlysningens inriktning

Syfte. Fakta om utlysningen. Utlysningens inriktning utlysning 2008 Bakgrund I internationella jämförelser intar den svenska vården ofta en ledande position; den har tillgång till unika register och system, är förhållandevis väl utbyggd, jämlik och skapar

Läs mer

Forskningens styrkeområden strategier för det fortsatta arbetet

Forskningens styrkeområden strategier för det fortsatta arbetet Universitetsledningens kansli Ingela Elofsson PM 1 / 6 2008-08-22 Dnr H 5 3490/08 Forskningens styrkeområden strategier för det fortsatta arbetet Bakgrund I universitetets Forsknings- och utbildningsstrategier

Läs mer

Expertkompetens för innovation 15 steg 1

Expertkompetens för innovation 15 steg 1 Sida 1 (9) UTLYSNING Expertkompetens för innovation 15 steg 1 KK-stiftelsen inbjuder Sveriges nya universitet och högskolor att ansöka om finansiering av utveckling av näringslivsinriktade utbildningar

Läs mer

Riktlinjer för val av ledamöter till områdes- och fakultetsnämnder

Riktlinjer för val av ledamöter till områdes- och fakultetsnämnder Dnr Riktlinjer för val av ledamöter till områdes- och fakultetsnämnder 2020-2023 Beslutad av rektor 2019-05-21 Innehållsförteckning Val av ledamöter till områdesnämnd 3 Elektorsförsamlingarnas sammansättning

Läs mer

Stärkt samverkan mellan industriforskningsinstitut

Stärkt samverkan mellan industriforskningsinstitut 2006-12-21 Utlysning Stärkt samverkan mellan industriforskningsinstitut och lärosäten 2 1. Inbjudan VINNOVA inbjuder härmed industriforskningsinstitut och lärosäten att inkomma med ansökningar avseende

Läs mer

Kliniska ALF-förordnande vid Region Örebro län i samverkan med Örebro universitet

Kliniska ALF-förordnande vid Region Örebro län i samverkan med Örebro universitet Kliniska ALF-förordnande vid Region Örebro län i samverkan med Örebro universitet Region Örebro län och Örebro universitet har gemensamt beslutat om följande förordnandeprogram för att stödja utvecklingen

Läs mer

Kompetenscentrum nytt program för långsiktig forskningssamverkan

Kompetenscentrum nytt program för långsiktig forskningssamverkan 1 (5) 150525] Kompetenscentrum nytt program för långsiktig forskningssamverkan VINNOVA startar under hösten ett nytt program för Kompetenscentrum. Syftet med programmet är att skapa nya, internationellt

Läs mer

BRA FORSKNING GER UTDELNING

BRA FORSKNING GER UTDELNING BRA FORSKNING GER UTDELNING FORSKNINGSFINANSIERING På Örebro universitet är arbetet med finansieringen av forskningen en självklar del av forskningsprocessen. Utgångspunkten är att hjälpa forskarna nå

Läs mer

RIKTLINJER ANTAGNING AV DOCENT

RIKTLINJER ANTAGNING AV DOCENT 1(5) Beslut av Forsknings- och forskarutbildningsnämnden 2013-02-25 Dnr 2013/229 A 21 ANTAGNING AV DOCENT Allmänt Genom att anta docenter stärks forsknings- och utbildningskvalitén vid Högskolan Väst.

Läs mer

POSTDOKTOR. Om anslagsformen

POSTDOKTOR. Om anslagsformen POSTDOKTOR Om anslagsformen Projektet ska omfatta forskning inom området Barncancer. Ansökan beviljas för 1-2 år för forskning på heltid (100%) eller halvtid (50%) i Sverige eller utomlands. Halvtidstjänst/stipendium

Läs mer

Yttrande över betänkandet Trygghet och attraktivitet en forskar-karriär för framtiden (SOU 2016:29) - Rekryteringsstrategigruppens synpunkter

Yttrande över betänkandet Trygghet och attraktivitet en forskar-karriär för framtiden (SOU 2016:29) - Rekryteringsstrategigruppens synpunkter Bilaga till rektorsbeslut 2016-06-14 (KI:s dnr 1-272/2016) Datum 2016-06-07 Yttrande över betänkandet Trygghet och attraktivitet en forskar-karriär för framtiden (SOU 2016:29) - Rekryteringsstrategigruppens

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap, 240 högskolepoäng

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap, 240 högskolepoäng GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

Läs mer

Wallenbergstiftelserna

Wallenbergstiftelserna Wallenbergstiftelserna - Är en av Europas största privata forskningsstiftelser - Stiftelserna delar nästa år ut 2 miljarder till: - Större forskningsprogram - Wallenberg Scholars - Wallenberg Academy Fellows

Läs mer

Antagningsordning för Högskolan Dalarna utbildning på forskarnivå

Antagningsordning för Högskolan Dalarna utbildning på forskarnivå Antagningsordning för Högskolan Dalarna utbildning på forskarnivå Beslut: Högskolestyrelsen 2013-04-22 Revidering: 2015-04-16 Dnr: DUC 2013/639/10 Gäller fr.o.m.: 2013-04-22 Ansvarig för uppdatering: Ordförande

Läs mer

KK höstlansering 2015. Grants and Innovation Office

KK höstlansering 2015. Grants and Innovation Office KK höstlansering 2015 Grants and Innovation Office Uppdrag: Stärk Sveriges konkurrenskraft KK-stiftelsens medel syftar till att bygga ihop forskningsuppbyggnad och kompetensutvecklingsprogram för att sträva

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i sociologi, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 27 mars 2007. 1. Utbildningens

Läs mer

Val av områdes- och fakultetsnämnder mm

Val av områdes- och fakultetsnämnder mm Dnr UFV 2013/1233 Val av områdes- och fakultetsnämnder mm 2014-2017 Anvisningar Beslutad av rektor 2013-09-17 Innehållsförteckning Val till områdesnämnd 3 Elektorsförsamlingens sammansättning 3 Röstberättigad

Läs mer

ProSpekt 16 Forskningsprojekt för nydisputerade

ProSpekt 16 Forskningsprojekt för nydisputerade Sida 1 (9) UTLYSNING ProSpekt 16 Forskningsprojekt för nydisputerade KK-stiftelsen inbjuder nydisputerade forskare att ansöka om finansiering av forskningsprojekt vid Sveriges nya universitet och högskolor.

Läs mer

tillsvidareanställd som lärare/förskollärare eller rektor/förskolechef hos skolhuvudman i Göteborgsregionen

tillsvidareanställd som lärare/förskollärare eller rektor/förskolechef hos skolhuvudman i Göteborgsregionen Bilaga 3. Modell för samverkan kring praktiknära forskning mellan Göteborgs universitet och skolhuvudmän i Göteborgsregionen: processer för ansökan, bedömning och beslut avseende medel för genomförande

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap, 240 högskolepoäng

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap, 240 högskolepoäng U 2018/719 Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 27 mars

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i freds- och utvecklingsforskning 240 högskolepoäng

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i freds- och utvecklingsforskning 240 högskolepoäng Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i freds- och utvecklingsforskning 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 27

Läs mer

CHECKLISTA I SAMBAND MED UTLYSNING AV ANSTÄLLNING SOM PROFESSOR, UNIVERSITETSLEKTOR

CHECKLISTA I SAMBAND MED UTLYSNING AV ANSTÄLLNING SOM PROFESSOR, UNIVERSITETSLEKTOR CHECKLISTA I SAMBAND MED UTLYSNING AV ANSTÄLLNING SOM PROFESSOR, UNIVERSITETSLEKTOR Ansökan skickas via e-mail till respektive handläggare på (Rekryteringsenheten) Ansvarig Fyll i datum (beräknad tid)

Läs mer

Forskning om åldrande och hälsa 2019

Forskning om åldrande och hälsa 2019 Forskning om åldrande och hälsa 2019 För att stärka forskningen inom områden med betydande behov och samhälleliga utmaningar utlyses projekt- och postdok-medel inom Åldrande och hälsa. Utlysningen ska

Läs mer

Följeforskning i programmet Innovatörer

Följeforskning i programmet Innovatörer UTLYSNING 1 (9) Datum Diarienummer 2017-09-28 2017-04712 Reviderad Följeforskning i programmet Innovatörer En satsning knuten till programmet Innovatörer VERKET FÖR INNOVATIONSSYSTEM - SWEDISH GOVERNMENTAL

Läs mer

Direktiv för hantering av basenheternas ALF-medel för klinisk forskning

Direktiv för hantering av basenheternas ALF-medel för klinisk forskning Beslut ALF-kommittén 2015-10-06 Direktiv för hantering av basenheternas ALF-medel för klinisk forskning 1. Bakgrund Den 1 maj 2015 trädde ett nytt regionalt avtal mellan Umeå universitet och Västerbottens

Läs mer

Utbildning på forskarnivå ska ge internationella kontakter bland annat i form av medverkan vid forskningskonferenser.

Utbildning på forskarnivå ska ge internationella kontakter bland annat i form av medverkan vid forskningskonferenser. U 2018/718 Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i freds- och utvecklingsforskning 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet

Läs mer

Årliga öppna utlysningen 2019 Steg 1

Årliga öppna utlysningen 2019 Steg 1 Årliga öppna utlysningen 2019 Steg 1 Utlysningen ska bidra till ökad kunskap inom Fortes ansvarsområden hälsa, arbetsliv och välfärd. Totalt avsätts omkring 300 miljoner kr för åren 2020 2023. Sista dag

Läs mer

Handläggningsordning gällande universitetsgemensam finansiering av forskningsinfrastruktur vid Lunds universitet

Handläggningsordning gällande universitetsgemensam finansiering av forskningsinfrastruktur vid Lunds universitet HANDLÄGGNINGSORDNING 1 2016-04-14 STYR 2016/339 Rektor Handläggningsordning gällande universitetsgemensam finansiering av forskningsinfrastruktur vid Lunds universitet Fastställd av rektor 2016-04-14 Lunds

Läs mer

Överenskommelse om samverkan kring praktiknära forskning mellan Göteborgs universitet och skolhuvudmän i Göteborgsregionen

Överenskommelse om samverkan kring praktiknära forskning mellan Göteborgs universitet och skolhuvudmän i Göteborgsregionen Överenskommelse om samverkan kring praktiknära forskning mellan Göteborgs universitet och skolhuvudmän i Göteborgsregionen mellan Göteborgs universitet, org. nr 202100-3153, med adress Box 100, 405 30

Läs mer

Därför behövs en specialsatsning för att öka kunskapen och på sikt förbygga och förhindra att hjärtpatienter utvecklar cancer och vice versa.

Därför behövs en specialsatsning för att öka kunskapen och på sikt förbygga och förhindra att hjärtpatienter utvecklar cancer och vice versa. Projektanslag barncancer och sjuka hjärtan 2017 Studier tyder på att barn med cancer löper ökad risk att få hjärtproblem och barn med hjärtproblem löper ökad risk att få cancer. Samband har påvisats för

Läs mer

Pengar till forskning Anslag och bidrag Rapporterad juni 2009

Pengar till forskning Anslag och bidrag Rapporterad juni 2009 Pengar till forskning Anslag och bidrag 2008 Rapporterad juni 2009 Innehållsförteckning Bidragsinkomster för forskning till Göteborgs universitet... 3 Bidragsinkomster per fakultet 2002-2008... 4 Intäkter

Läs mer

Policy för externa projektansökningar från självfinanserade forskare vid MMK

Policy för externa projektansökningar från självfinanserade forskare vid MMK Policy för externa projektansökningar från självfinanserade forskare vid MMK Typ av dokument Beslutad av Policy Beslutsdatum 2018-09-13 Dnr Giltighetstid Ersätter dokument - Ansvarig förvaltningsavdelning

Läs mer

Val av ledamöter till områdesoch fakultetsnämnder samt Akademiska senaten

Val av ledamöter till områdesoch fakultetsnämnder samt Akademiska senaten Dnr UFV 2016/1388 Val av ledamöter till områdesoch fakultetsnämnder samt Akademiska senaten 2017-2020 Anvisningar Beslutad av rektor 2016-09-20 Innehållsförteckning Val av ledamöter till områdesnämnd och

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ARBETSENHETEN CENTRUM FÖR REGIONALVETENSKAP (CERUM)

INSTRUKTION FÖR ARBETSENHETEN CENTRUM FÖR REGIONALVETENSKAP (CERUM) INSTRUKTION FÖR ARBETSENHETEN CENTRUM FÖR REGIONALVETENSKAP (CERUM) Typ av dokument: Datum: Beslutad av: rektor Giltighetstid: 209-07-0 tillsvidare Område: Ansvarig förvaltningsenhet: Ersätter dokument:

Läs mer

Juniorforskare/Fullständig ansökan Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma.

Juniorforskare/Fullständig ansökan Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma. Juniorforskare/Fullständig ansökan 2016. Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma. Den information som du har skrivit in i skissen är automatiskt överförd till den fullständiga ansökan och i den

Läs mer

UMEÅ UNIVERSITETS PEDAGOGISKA MERITERINGSMODELL att bedöma pedagogisk skicklighet

UMEÅ UNIVERSITETS PEDAGOGISKA MERITERINGSMODELL att bedöma pedagogisk skicklighet UMEÅ UNIVERSITETS PEDAGOGISKA MERITERINGSMODELL att bedöma pedagogisk skicklighet Anders Fällström, prorektor Nils Eriksson, utbildningsledare Katarina Winka, pedagogisk utvecklare Umeå universitet Med

Läs mer

2.2 Examina Högskoleexamina med år, ämne, plats. Kopia av bevis endast avseende högsta examen bifogas. Docentkompetens. Kopia av bevis bifogas.

2.2 Examina Högskoleexamina med år, ämne, plats. Kopia av bevis endast avseende högsta examen bifogas. Docentkompetens. Kopia av bevis bifogas. BESLUT 2011-03-14 Dnr SU 601-0358-11 Handläggare: Ann-Charlotte Östblom Personalspecialist Personalavdelningen Mall för ansökan om anställning som lärare vid Stockholms universitet. Gäller även ansökan

Läs mer

ProSpekt 15 Forskningsprojekt för nydisputerade

ProSpekt 15 Forskningsprojekt för nydisputerade Sida 1 (9) UTLYSNING ProSpekt 15 Forskningsprojekt för nydisputerade KK-stiftelsen inbjuder nydisputerade forskare att ansöka om finansiering av forskningsprojekt vid Sveriges nya universitet och högskolor.

Läs mer

Instruktion för sökande om utnämning till senior miljöanalysspecialist vid SLU

Instruktion för sökande om utnämning till senior miljöanalysspecialist vid SLU STYRANDE DOKUMENT SLU ID: SLU.ua 2019.2.5.1-1122 Sakområde: Personal samt Fortlöpande miljöanalys Dokumenttyp: Anvisning/Instruktion Beslutsfattare: Nämnden för utnämning av seniora miljöanalysspecialister

Läs mer

Riktlinjer för antagning som docent

Riktlinjer för antagning som docent Dnr UTBVET 2018/408 Riktlinjer för antagning som docent Fastställda av Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper 2018-06-07 Innehållsförteckning 1. Allmän information 3 2. Krav för antagning som docent

Läs mer

Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna vid Umeå universitet, för tiden

Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna vid Umeå universitet, för tiden Sidnr 1 (7) Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna vid Umeå universitet, för tiden 2014-07-01--2017-06-30 1 Bakgrund Innevarande mandatperiod för fakultetsnämndernas ledamöter löper

Läs mer

Frågor och svar om Idéslussar i kommuner utvecklingsprojekt 2016

Frågor och svar om Idéslussar i kommuner utvecklingsprojekt 2016 Frågor och svar om Idéslussar i kommuner utvecklingsprojekt 2016 Frågor och svar om utlysningen. Frågorna har delats in i fyra underrubriker; Innan du ansöker, Bedömning av ansökan, Under utvecklingsprojektets

Läs mer

Förordnandeprogram för ALF-finansierad forskning vid Region Örebro län i samverkan med Örebro universitet

Förordnandeprogram för ALF-finansierad forskning vid Region Örebro län i samverkan med Örebro universitet Förordnandeprogram för ALF-finansierad forskning vid Region Örebro län i samverkan med Örebro universitet Region Örebro län och Örebro universitet har gemensamt beslutat om följande förordnandeprogram

Läs mer

HÖG 16 - Forskningsprojekt

HÖG 16 - Forskningsprojekt Sida 1 (8) UTLYSNING HÖG 16 - Forskningsprojekt KK-stiftelsen inbjuder Sveriges nya universitet och högskolor att ansöka om finansiering av forskningsprojekt. Forskningsprojekten ska bedrivas i samproduktion

Läs mer

Ansökningsmall för ansökan om befordran till professor

Ansökningsmall för ansökan om befordran till professor Sid 1 (5) Ansökningsmall för ansökan om befordran till professor Ansökan, som ska vara disponerad enligt nedanstående mall och skriven på engelska ska skickas elektroniskt till prefekt vid institutionen.

Läs mer

Regler för ansökningar om extern forskningsfinansiering vid Högskolan Dalarna

Regler för ansökningar om extern forskningsfinansiering vid Högskolan Dalarna Regler för ansökningar om extern forskningsfinansiering vid Högskolan Dalarna Beslut: Rektor 2018-01-29 Dnr: HDa 1.2-2018/168 Reviderad: 2019-06-18 Gäller tills vidare fr o m: 2018-03-01 Ersätter: Handläggningsordning

Läs mer

UTLYSNING Prospekt 18 Forskningsprojekt för nydisputerade

UTLYSNING Prospekt 18 Forskningsprojekt för nydisputerade Sida 1 (10) UTLYSNING Prospekt 18 Forskningsprojekt för nydisputerade KK-stiftelsen inbjuder Sveriges högskolor och nya universitet att tillsammans med näringslivet ansöka om finansiering för forskningsprojekt

Läs mer

Antagningsordning för Högskolan Dalarna utbildning på forskarnivå

Antagningsordning för Högskolan Dalarna utbildning på forskarnivå Antagningsordning för Högskolan Dalarna utbildning på forskarnivå Beslut: Högskolestyrelsen 2013-04-22 Revidering: 2015-04-16, 2019-06-11 Dnr: DUC 2013/639/10 Gäller fr.o.m.: 2013-04-22 Ansvarig för uppdatering:

Läs mer