Bo Frank (M), ordförande Charlotta Svanberg (S) Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk. Carin Högstedt (V)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bo Frank (M), ordförande Charlotta Svanberg (S) Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk. Carin Högstedt (V)"

Transkript

1 Plats A-salen, Växjö Tid Kl Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M), ordförande Charlotta Svanberg (S) Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Ulf Hedin (M) Stefan Bergström (FP) Tony Lundstedt (S) Ove Dahl, kommunchef Kristoffer Bengtsson, sekreterare Julia Ahlrot, miljöstrategisk chef 261 Petra Grankvist, förvaltningsekonom 256 Gunnar Storbjörk Kommunkansliet Justerade paragrafer Anmärkning Ärendena behandlades i följande ordning: 261, 256, , , (24)

2 Anslag och bevis Protokollet är justerat. Justering har tillkännagetts på kommunens officiella anslagstavla. Organ Sammanträdesdatum Datum när anslaget sätts upp Datum när anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Underskrift.. Kristoffer Bengtsson 2 (24)

3 Förteckning över s ärenden den 3 juni Information från ledamöter och ersättare samt från kommunledningsförvaltningen Yttrande över samrådshandling för detaljplan för Örnen 28 m.fl (Folkparken/Vintervägen) 253 Rapportering avseende upphandling av räntesäkring Socialdepartementets remiss av promemorian Samordnat ansvar för vissa familjefrågor Miljödepartementets remiss om naturvårdsverkets redovisning av regeringsuppdrag med förslag till nya etappmål 256 Kommunstyrelsens månadsrapport efter maj Medborgarförslag om att flagga med regnbågsflagga på samtliga kommunala flaggstänger under Växjö Pride Överlåtelse av genomförandeavtalet för World Trade Center Åtgärdsstrategi avseende restaureringsinsatser i Växjösjöarna Ändring av bolagsordning för Arenastaden i Växjö AB 261 Revidering av miljöprogram för Växjö kommun 262 Söraby skytteförenings ansökan om kommunalt lån 263 Redovisning av inkomna och besvarade skrivelser av intresse samt inkomna inbjudningar och protokoll 3 (24)

4 251 Information från ledamöter och ersättare samt från kommunledningsförvaltningen Kommunchefen och Bo Frank (M) informerar om att de har besökt en VDträff med de 50 största företagen inom kommunen. Kommunchefen informerar om ett stundande möte med Nätverk Öresund i Malmö. Eva Johansson (C) informerar om att hon tillsammans med Carin Högstedt (V) har varit på Lyft Kronoberg, en konferens om tillväxt, jämställdhet och företagande. Charlotta Svanberg (S) informerar om att Växjö kommun under veckan har besök från Sydafrika. Stefan Bergström (FP) informerar om etablering av en ny restaurang på Emigrantinstitutet. Bo Frank (M) informerar om ett öppet möte på Araby Park Arena tillsammans med polismyndigheten i Kronobergs län. 4 (24)

5 252 Yttrande över samrådshandling för detaljplan för Örnen 28 m.fl (Folkparken/Vintervägen) Dnr KS/2014:346 Arbetsutskottets beslut Arbetsutskott lämnar följande synpunkter över samrådshandling för detaljplan för Örnen 28 m.fl.: Detaljplanen är gediget framtagen och de synpunkter som kommunstyrelsen lyfte fram i samråd om planprogram för Kråkan och Örnen (KS/2012:65) har till största del beaktats med undantag för möjlighet till fortsatt dansverksamhet inom området. Emellertid saknas beskrivning av smalspåret utifrån ett allmänt tillgängligt och ett grönt perspektiv. Smalspåret är en viktig cykelled i Växjö och bör även efter detaljplanens genomförande upplevas som allmänt tillgänglig, trygg och säker. Smalspåret är även upptaget i grönstrukturplanen som ett viktigt grönstråk i Växjö. Således bör smalspårets betydelse belysas bättre i detaljplanen. Bakgrund Syftet med en ny detaljplan för Örnen 28 m.fl. är att ändra nuvarande markanvändning så att området (f.d. Folkpark) och parkeringsplatsen vid Vintervägen kan bebyggas med framförallt nya bostadshus. Tillhörande service som vård (vårdboende), sjukgymnast, gym, restaurang, frisör, cykelservice mm tillåts också inom delar av planområdet i kvarteren närmast smalspåret. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 13 maj 2014 redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår att detaljplanen är gediget framtagen och de synpunkter som kommunstyrelsen lyfte fram i samråd om planprogram för Kråkan och Örnen (KS/2012:65) har till största del beaktats med undantag för möjlighet till fortsatt dans-verksamhet inom området. Emellertid saknas beskrivning av smalspåret utifrån ett allmänt tillgängligt och ett grönt perspektiv. Smalspåret är en viktig cykelled i Växjö och bör även efter detaljplanens genomförande upplevas som allmänt tillgänglig, trygg och säker. Smalspåret är även upptaget i grönstrukturplanen som ett viktigt grönstråk i Växjö. Således bör smalspårets betydelse belysas bättre i detaljplanen. 5 (24)

6 253 Rapportering avseende upphandling av räntesäkring Dnr KS/2014:263 Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet noterar informationen till protokollet. Bakgrund Kommunstyrelsen godkände 4 juni 2013, 196, att undertecknad fick upphandla derivatinstrument avseende räntesäkring på maximalt 600 miljoner kronor med en löptid om högst 10 år. Räntesäkringen avser finansieringen av Växjö Energis nya kraftvärmeblock. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 20 maj 2014 redogjort för ärendet. Av skrivelsen framgår att räntesäkring upphandlades 20 maj i form av två ränteswappar på 75 miljoner kronor vardera. Starten för båda ränteswapparna är den 26 maj 2014 och avslut 27 maj 2022 respektive 27 maj Räntan på den åttaåriga ränteswappen blev 1,9485 % och på den tioåriga 2,141 %. Betalningen är kvartalsvis. Rapportering av derivaten enligt EMIR (European Market Infrastructure Regulation) har gjorts. 6 (24)

7 254 Socialdepartementets remiss av promemorian Samordnat ansvar för vissa familjefrågor Dnr KS/2014:312 Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsens lämnar skrivelse daterad som svar på Socialdepartementets remiss av departementspromemorian Samordnat ansvar för vissa familjefrågor. Arbetsutskottets beslut Paragrafen justeras omedelbart Bakgrund Växjö kommun har inbjudits att lämna synpunkter på Socialdepartementets remiss av departementspromemorian Samordnat ansvar för vissa familjefrågor. Promemorian tar upp frågor inom familjepolitiken som rör stöd i föräldraskapet är i dag fördelade mellan flera statliga myndigheter såsom Socialstyrelsen, Myndigheten för internationella adoptionsfrågor (MIA), Folkhälsomyndigheten och Försäkringskassan. Uppdelningen gör det svårt att inom vissa verksamhetsområden skapa en helhetssyn, varför en samordning av det statliga ansvaret för föräldrastöd och familjerättsliga frågor samt nationella och internationella adoptioner föreslås. En renodling av ansvaret för familjefrågorna bedöms minska den överlappning som idag finns. En myndighet med ansvar för föräldrastöd, familjerättsliga frågor inom socialtjänsten och adoptioner skulle förbättra förutsättningarna för ett barnrättsperspektiv, att tydliggöra hur barn är berörda och vilka konsekvenser olika åtgärder och insatser har för barn. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 26 maj 2014 redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår att nämnden för arbete och välfärd i 81/2014 beslutat att lämna förvaltningschefens skrivelse av den 5 maj som sitt yttrande till kommunstyrelsen. Kommunledningsförvaltningen har sammanställt nämnden för arbete och välfärds yttrande i ett särskilt dokument och föreslår att kommunstyrelsen lämnar skrivelsen till Socialdepartmentet som svar på remissen. 7 (24)

8 255 Miljödepartementets remiss om naturvårdsverkets redovisning av regeringsuppdrag med förslag till nya etappmål Dnr KS/2014:262 Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen lämnar följande yttrande på Miljödepartementets remiss om Naturvårdsverkets redovisning av regeringsuppdrag med förslag till nya etappmål: 1. Etappmål minskad mängd matavfall a. Målet med minskad mängd matavfall borde kompletteras med sortering av matavfall och att använda matavfallet till exempelvis kompost eller biogas. 2. Etappmål för efterbehandling av förorenade områden a. Man bör se över den privatfinansierade efterbehandlingen av förorenade områden. 3. Etappmål för exponering för kadmium via livsmedel a. Man bör skapa åtgärder för att minska andelen kadmium i livsmedel genom att skapa ett gränsvärde på kadmium i livsmedel samt utöka kontrollen av detta. Detta gäller både inhemska och importerade varor. Arbetsutskottets beslut Paragrafen justeras omedelbart. Bakgrund Växjö kommun är remissinstans för Miljödepartementets remiss om Naturvårdsverkets redovisning av regeringsuppdrag med förslag på nya etappmål. 8 (24)

9 255 fortsättning Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 26 maj 2014 redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår att tekniska nämnden i föreslagit följande synpunkter på Miljödepartementets remiss om Naturvårdsverkets redovisning av regeringsuppdrag med förslag till nya etappmål: 1. Etappmål minskad mängd matavfall a. Målet att matavfallet skall minska med 20 % till 2020 känns inte realistiskt, bla eftersom Växjö kommuns plockanalyser på matavfall visar att under 10 % av matavfallet är onödigt matavfall. 10 % minskning skulle kunna vara en mer realistisk nivå b. Målet med minskad mängd matavfall borde kompletteras med sortering av matavfall och att använda matavfallet till exempelvis kompost eller biogas. 2. Etappmål för efterbehandling av förorenade områden a. Vattenskydd och miljöns känslighet är med som parametrar i riskbedömningen, vilket är bra. Det är bra att man ser över den privatfinansierade efterbehandlingen, som annars kan sätta stopp för de mest prioriterade objekten. 3. Etappmål för exponering för kadmium via livsmedel a. Genom att minska mängden kadmium i livsmedel bör vi ju få ett renare slam. En åtgärd är att ha ett gränsvärde på kadmium i livsmedel (finns kanske redan) och utöka kontrollen. Gäller både inhemska och importerade varor. Kommunledningsförvaltningen har inga ytterligare synpunkter. Yrkanden Gunnar Storbjörk (S) med instämmande av Carin Högstedt (V): 1. Etappmål minskad mängd matavfall a. Målet med minskad mängd matavfall borde kompletteras med sortering av matavfall och att använda matavfallet till exempelvis kompost eller biogas. 9 (24)

10 255 fortsättning 2. Etappmål för efterbehandling av förorenade områden 1. Man bör se över den privatfinansierade efterbehandlingen av förorenade områden. 3. Etappmål för exponering för kadmium via livsmedel 1. Man bör skapa åtgärder för att minska andelen kadmium i livsmedel genom att skapa ett gränsvärde på kadmium i livsmedel samt utöka kontrollen av detta. Detta gäller både inhemska och importerade varor. Beslutsordning Ordförande frågar om yrkandet kan antas och finner att arbetsutskottet beslutar enligt Gunnar Storbjörks (S) yrkande. 10 (24)

11 256 Kommunstyrelsens månadsrapport efter maj 2014 Dnr KS/2014:330 Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen godkänner månadsrapport efter maj Arbetsutskottets beslut Paragrafen justeras omedelbart. Bakgrund Kommunstyrelsen ska enligt anvisningarna för månatlig budgetuppföljning upprätta månadsrapporter. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 28 maj 2014 överlämnat kommunstyrelsens månadsrapport efter maj. Ett av fullmäktiges verksamhetsmål kopplade till god ekonomisk hushållning är att nämnders och styrelsers verksamhet ska bedrivas inom tilldelad budgetram. Målet är uppfyllt om det sammanlagda resultatet för nämnden/styrelsens verksamheter blir noll eller bättre. Prognosen efter maj 2014 bedöms till + 1,0 mkr vilket är oförändrat jämfört med prognosen efter april. 11 (24)

12 257 Medborgarförslag om att flagga med regnbågsflagga på samtliga kommunala flaggstänger under Växjö Pride Dnr KS/2014:220 Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen besvarar medborgarförslaget med att det även kommande år (under förutsättning av en skriftlig ansökan från arrangören och att nuvarande riktlinjer för flaggning i Växjö kommun fortfarande gäller) kommer att flaggas utanför kommunhuset under Prideveckans parad. Arbetsutskottets beslut Paragrafen justeras omedelbart. Bakgrund Medborgarförslag att flagga med regnbågsflagga på samtliga kommunala flaggstänger under Prideveckan har den 20 mars 2014 inkommit från Annika Ström. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 26 maj 2014 yttrat sig över medborgarförslaget. Av yttrandet framgår att med hänvisning till de riktlinjer för flaggning i Växjö kommun som antogs av kommunstyrelsen i oktober 2013 sker flaggning vid kommunala anläggningar på allmänna flaggdagar och vid dödsfall och begravning samt vid andra tillfällen efter särskilt beslut fattat av chef på respektive anläggning. Utanför kommunhuset sker flaggning vid ett antal fastställda tillfällen enligt ovan nämnda riktlinjer och därutöver efter särskilt beslut av kommunchef efter skriftlig ansökan. I samband med Prideveckan 2014 fattade således chef på respektive kommunal anläggning med flaggstång beslut om flaggning skulle ske eller ej, och kommer även att så göra kommande år. Utanför kommunhuset flaggades med regnbågsflagga i samband med lördagens parad och kommer att så göras även kommande år efter skriftlig ansökan från organisatör. Detta så länge nuvarande riktlinjer för flaggning i Växjö kommun gäller. 12 (24)

13 257 fortsättning Yrkanden Charlotta Svanberg (S) med instämmande av Carin Högstedt (V): Kommunstyrelsen besvarar medborgarförslaget med att det även kommande år (under förutsättning av en skriftlig ansökan från arrangören och att nuvarande riktlinjer för flaggning i Växjö kommun fortfarande gäller) kommer att flaggas utanför kommunhuset under Prideveckan. Bo Frank (M): Kommunstyrelsen besvarar medborgarförslaget med att det även kommande år (under förutsättning av en skriftlig ansökan från arrangören och att nuvarande riktlinjer för flaggning i Växjö kommun fortfarande gäller) kommer att flaggas utanför kommunhuset under Prideveckans parad. Beslutsordning Ordförande ställer yrkandena mot varandra och konstaterar att utskottet beslutar enligt det egna yrkandet. 13 (24)

14 258 Överlåtelse av genomförandeavtalet för World Trade Center Dnr KS/2014:288 Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen godkänner ansökan om överlåtelse av genomförandeavtal mellan Växjö kommun och Kärnhem AB, daterat Överlåtelsen sker från Kärnhem AB till Skanska Sverige AB. Arbetsutskottets beslut Paragrafen justeras omedelbart. Bakgrund godkände kommunfullmäktige ett genomförandeavtal med Kärnhem om att bygga WTC på södra delen av Växjö stationsområde. Samma avtal förlängdes att gälla till Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 26 maj 2014 redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår att del av genomförande avtalet lyder: Med undantag för överlåtelse till av Bolaget helägt dotterbolag får detta avtal inte helt eller delvis överlåtas på annan part utan att Bolaget i förväg inhämtar Kommunens skriftliga godkännande till detta. Ansökan om sådant godkännande inkom Hittills har projektet drivits i nära samarbete mellan Kärnhem och Skanska. Nu närmar sig genomförandeskedet med Skanska som entreprenör. Det får då ses som ett naturligt steg att överföra genomförandeavtalet på Skanska Sverige AB. Kärnhem kommer att vara kvar i projektet som stor hyresgäst och fortsatt innehavare av World Trade Center licensen. 14 (24)

15 259 Åtgärdsstrategi avseende restaureringsinsatser i Växjösjöarna Dnr KS/2014:376 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige antar förslag till Åtgärdsstrategi avseende restaureringsinsatser i Växjösjöarna med målsättningen att genomföra åtgärderna i enlighet med alternativ 2. Arbetsutskottets beslut Paragrafen justeras omedelbart. Bakgrund Kommunfullmäktige har i 231/2010 uppdragit åt kommunstyrelsen och tekniska nämnden att ta fram ett åtgärdsprogram för restaurering av Södra Bergundasjön, samt förslag på tidplan och finansering för att säkerställa Växjösjöarnas vattenkvalitet. Tekniska nämnden har i 55/2014 ställt sig bakom alternativ 2 i förslag till Åtgärdsstrategi avseende restaureringsinsatser i Växjösjöarna Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 27 maj 2014 redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår bland annat att i förslag till åtgärdsstrategi avseende restaureringsinsatser i Växjösjöarna presenteras förslag på inriktning med två huvudalternativ på hur övergödningsproblemen i Växjös stadsnära sjöar kan åtgärdas. Kommunledningsförvaltningen har tagit del av synpunkter från ekonomikontoret gällande finansiering av åtgärdsförslagen i yttrandet. Kommunledningsförvaltningen anser att de åtgärder som presenteras i alternativ 2 i förslag till åtgärdsstrategi bäst syftar till att uppnå kommunens intentioner som beskrivits ovan med sjöarna och omgivande områden samt med kommunens miljöarbete i stort. En förutsättning för att genomföra åtgärderna i Norra Bergundasjön är att åtgärderna i Trummen, Växjösjön och Södra Bergundasjön visar sig ha tillräcklig effekt innan Norra Bergundasjön åtgärdas. 15 (24)

16 259 fortsättning Yrkanden Gunnar Storbjörk (S) med instämmande av Anna Tenje (M): Kommunfullmäktige antar förslag till Åtgärdsstrategi avseende restaureringsinsatser i Växjösjöarna med målsättningen att genomföra åtgärderna i enlighet med alternativ 2. Beslutsordning Ordförande frågar om yrkandet kan antas och finner att arbetsutskottet beslutar enligt Gunnar Storbjörks (S) yrkande. 16 (24)

17 260 Ändring av bolagsordning för Arenastaden i Växjö AB Dnr KS/2014:26 Arbetsutskottets förslag Kommunfullmäktige beslutar att göra följande ändring i bolagsordningen för Arenastaden i Växjö AB: 2 Föremål för bolagets verksamhet Bolaget har till föremål för sin verksamhet att bedriva förvaltning av fastigheter, byggnader och värdepapper samt därmed förenlig verksamhet. ändras till 2 Föremål för bolagets verksamhet Bolaget har till föremål för sin verksamhet att bedriva förvaltning av fastigheter och byggnader samt därmed förenlig verksamhet. Arbetsutskottets beslut Paragrafen justeras omedelbart. Bakgrund Kommunstyrelsen har i 74/2014 godkänt att processen att sälja Arenastaden i Växjö AB till Växjö Fastighetsförvaltning AB inleds, med en fusion och bildande av bifirma som följd. Växjö Fastighetsförvaltning AB har med anledning av ovan i en skrivelse den 1 april 2014 begärt en ändring i bolagsordningen för Arenastaden i Växjö AB. En förutsättning för att fusionen ska kunna genomföras är att verksamhetsbeskrivningen ändras på så vis att man tar bort förvaltning av värdepapper. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 26 maj 2014 redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. 17 (24)

18 261 Revidering av miljöprogram för Växjö kommun Dnr KS/2014:107 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen 1. Kommunfullmäktige antar förslag till miljöprogram för Växjö kommun, vilket ersätter miljöprogrammet antaget , med följande ändringar: Punkt 1 under Konsumtion ändras till: I de kommunala köken ska andelen certifierade ekologiska livsmedel och/eller närproducerat vara 80 procent av de totala livsmedelsinköpen senast år Huvudansvarig: Kommunstyrelsen Punkt 2 under Konsumtion ändras till: Växjö kommuns invånare ska ha ökat andelen inköp av ekologiska livsmedel och/eller närproducerat till 25 procent senast år Huvudansvarig: Kommunstyrelsen Punkt 20 under Natur stryks: Växjö kommun vill långsiktigt skydda viktiga naturområden och stärka den biologiska mångfalden, därför har vi mål Den skyddade landarealen i kommunen ska öka med 800 hektar mellan år 2013 och Huvudansvarig: Kommunstyrelsen, tekniska nämnden Punkt 25 under Klimat stryks: 25. Klimatpåverkan från kommunens serverade måltider ska minska med 25 procent mellan år 2013 och Huvudansvarig: Kommunstyrelsen Punkt 29 under Energi ändras till: 29. Den kommunala elproduktionen från sol, vind och vatten ska vara MWh senast år Huvudansvarig: Växjö kommunföretag AB 18 (24)

19 261 fortsättning 2. Kommunchefen får i uppdrag att implementera det reviderade miljöprogrammet dels genom samverkan inom hela kommunkoncernen dels i bred samverkan med medborgare, organisationer och näringslivet. Miljöprogrammets mätbara mål planeras och följs upp genom Växjö kommuns styrsystem under målområde Miljö, energi och trafik. Arbetsutskottets beslut Paragrafen justeras omedelbart. Bakgrund Miljöprogrammet är ett styrdokument för Växjö kommunkoncern med miljömål där kommunen vill gå längre än vad lagstiftningen kräver. Målen kan gälla både organisationen och det geografiska området. Målen är uppdelade i tre profilområden: Leva Livet, Vår Natur och Fossilbränslefritt Växjö. Vid framtagande av programmet har hänsyn tagits till de nationella och regionala miljökvalitetsmålen. Miljöprogrammet antas av Växjö kommunfullmäktige och ska revideras varje mandatperiod. Det föreslagna reviderade miljöprogrammet kommer ersätta kommunens miljöprogram från 2010 och finns bilagt tjänsteskrivelsen. Det finns flera indikatorer som är angelägna att följa upp för att få en tydlig bild av hur Växjös miljöstatus förändras över tid utöver de indikatorer som tillhör miljöprogrammets mätbara mål. Samtliga indikatorer finns i dokumentet Indikatorlista (se bilaga). Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 16 maj 2014 redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår bland annat att planeringskontoret i bred samverkan reviderat Växjö kommuns miljöprogram. Det reviderade miljöprogrammet ersätter det nu gällande miljöprogram som antogs Den största förändringen är att miljöprogrammets perspektiv har breddats så att fler miljöfrågor har fått mätbara mål. Områdena kemikalier, avfall, vatten, natur luft och buller har samtliga hanterats med stor omsorg för att få fram relevanta mätbara mål. För första gången i Växjö finns ett mål om att minska biltrafiken. Även målet om att bygga i trä är hämtat från trästrategin och ingår nu i programmet. 19 (24)

20 261 fortsättning Yrkanden Anna Tenje (M): 1. Kommunfullmäktige antar förslag till miljöprogram för Växjö kommun, vilket ersätter miljöprogrammet antaget , med följande ändringar: Punkt 1 under Konsumtion ändras till: I de kommunala köken ska andelen certifierade ekologiska livsmedel och/eller närproducerat vara 80 procent av de totala livsmedelsinköpen senast år Huvudansvarig: Kommunstyrelsen Punkt 2 under Konsumtion ändras till: Växjö kommuns invånare ska ha ökat andelen inköp av ekologiska livsmedel och/eller närproducerat till 25 procent senast år Huvudansvarig: Kommunstyrelsen Punkt 20 under Natur stryks: Växjö kommun vill långsiktigt skydda viktiga naturområden och stärka den biologiska mångfalden, därför har vi mål Den skyddade landarealen i kommunen ska öka med 800 hektar mellan år 2013 och Huvudansvarig: Kommunstyrelsen, tekniska nämnden Punkt 25 under Klimat stryks: 25. Klimatpåverkan från kommunens serverade måltider ska minska med 25 procent mellan år 2013 och Huvudansvarig: Kommunstyrelsen Punkt 29 under Energi ändras till: 29. Den kommunala elproduktionen från sol, vind och vatten ska vara MWh senast år Huvudansvarig: Växjö kommunföretag AB 2. Kommunchefen får i uppdrag att implementera det reviderade miljöprogrammet dels genom samverkan inom hela kommunkoncernen dels i bred samverkan med medborgare, organisationer och näringslivet. Miljöprogrammets mätbara mål 20 (24)

21 261 fortsättning planeras och följs upp genom Växjö kommuns styrsystem under målområde Miljö, energi och trafik. Gunnar Storbjörk (S): 1. Kommunfullmäktige antar förslag till miljöprogram för Växjö kommun, vilket ersätter miljöprogrammet antaget Kommunchefen får i uppdrag att implementera det reviderade miljöprogrammet dels genom samverkan inom hela kommunkoncernen dels i bred samverkan med medborgare, organisationer och näringslivet. Miljöprogrammets mätbara mål planeras och följs upp genom Växjö kommuns styrsystem under målområde Miljö, energi och trafik. Carin Högstedt (V): 1. Kommunfullmäktige antar förslag till miljöprogram för Växjö kommun, vilket ersätter miljöprogrammet antaget , med följande ändringar: Punkt 5 under Konsumtion ändras till: 5. Växjö kommun ska senast 2016 ha tagit bort leksaker och utrustning med farliga kemikalier från förskolorna. Punkt 13 under Natur ändras till: 13. Riktad information om hållbar gödselhantering ska ha nått alla verksamheter med djur senast år Punkt 20 under Natur ändras till: 20. Den Skyddade landarealen i kommunen ska öka med 800 hektar mellan år 2013 och Huvudansvarig: Kommunstyrelsen Punkt 25 under Klimat ändras till: 25. Klimatpåverkan från kommunens serverade måltider ska minska med 25 procent mellan år 2013 och Huvudansvarig: Kommunstyrelsen. Punkt 29 under Energi ändras till: 29. Den kommunala elproduktionen från sol, vind och vatten ska vara MWh senast år Huvudansvarig: Växjö kommunföretag AB Punkt 31 under Trafik ändras till: 31. Av alla resor som görs av kommunens invånare ska minst 37 procent ske till fots eller med cykel och minst 10 procent 21 (24)

22 261 fortsättning med kollektivtrafik senast år Huvudansvarig: Kommunstyrelsen, tekniska nämnden, byggnadsnämnden. Ett nytt mål skapas om hantering av partiklarna PM 2,5 och PM Kommunchefen får i uppdrag att implementera det reviderade miljöprogrammet dels genom samverkan inom hela kommunkoncernen dels i bred samverkan med medborgare, organisationer och näringslivet. Miljöprogrammets mätbara mål planeras och följs upp genom Växjö kommuns styrsystem under målområde Miljö, energi och trafik. Beslutsordning Ordförande ställer yrkandena mot varandra och konstaterar att utskottet beslutar enligt Anna Tenjes (M) yrkande. 22 (24)

23 262 Söraby skytteförenings ansökan om kommunalt lån Dnr KS/2014:308 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige beviljar Söraby skytteförening kommunalt lån om kronor för tillbyggnad av Sörabyhallen. Lånet ska ske till marknadsmässig ränta och med påslag motsvarande borgensavgiften. Arbetsutskottets beslut Paragrafen justeras omedelbart. Bakgrund Söraby Skytteförening har ansökt om ett lån från kommunen för att finansiera en tillbyggnad av Sörabyhallen. Nuvarande Sörabyhall byggdes centralt i Rottne. Sörabyhallen har bland annat använts som ungdomsgård. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 27 maj 2014 redogjort för ärendet. Av skrivelsen framgår att föreningen under senare år upplevt att det varit svårt att aktivera ungdomar och därför beslutat att satsa på att öka tillgängligheten och nya lokaler. Föreningen planerar att bygga till Sörabyhallen med 600 kvm. Bygglov har beviljats. Byggkostnaden har beräknats till kronor inklusive moms. Föreningen har beviljats bidrag till byggnationen med kronor och går in med egen insats om kronor. Föreningen behöver låna kronor för resten av finansieringen. I ansökan har föreningen uppgett att de vill låna kronor från kommunen och att de tänkt låna kronor på annat sätt. Efter samtal med företrädare för föreningen anger de att de gärna lånar allt från kommunen, d v s kronor. Fritidsnämnden tillstyrker att föreningen beviljas ett kommunalt lån. Föreningen uppfyller de kriterier som fritidsnämnden fastställt. Föreningen har god ekonomi enligt Fritid. Kommunstyrelsens låneram om kronor för utlåning till föreningar har utnyttjats helt. Ett beslut om utlåning på kronor måste därför tas av kommunfullmäktige. Räntan på ett lån till föreningen bör vara marknadsmässig med ett påslag motsvarande borgensavgiften. 23 (24)

24 263 Redovisning av inkomna och besvarade skrivelser av intresse samt inkomna inbjudningar och protokoll Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet noterar informationen till protokollet. Bakgrund Kommunkansliet har i en skrivelse den 28 maj lämnat en redovisning av inkomna och besvarade skrivelser av intresse samt inkomna inbjudningar och protokoll. 24 (24)

Beslutande Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker

Beslutande Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker Plats A-salen Tid Kl. 10.00 11.00 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M), ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker Tid och plats Utvandrarnas hus, Växjö, kl. 15.30-15.40 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M), Ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Catharina Winberg (M) Oliver Rosengren

Läs mer

A-salen, Växjö kommun. Åsa Karlsson Björkmarker. Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, Växjö kommun. Åsa Karlsson Björkmarker. Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, Växjö kommun Tid Kl. 10.00 10.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Eva Johansson

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00-11:10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk

Läs mer

Martin Edberg (S), vice ordf. skol- och barnomsorgsnämnden 400

Martin Edberg (S), vice ordf. skol- och barnomsorgsnämnden 400 Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 9:00 11:15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C)

Läs mer

Gunnar Elm (C) Ulf Hedin (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S)

Gunnar Elm (C) Ulf Hedin (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Bo Frank (M) Gunnar Elm (C) Ulf Hedin (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg. Per Schöldberg (C) Nils Fransson (FP) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S) Ulf Hedin (M)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg. Per Schöldberg (C) Nils Fransson (FP) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S) Ulf Hedin (M) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10.00 11.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C)

Läs mer

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen Tid Kl. 10.00 10.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-11-04. Klockan 10.00 i A-salen. Åsa Karlsson Björkmarker

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-11-04. Klockan 10.00 i A-salen. Åsa Karlsson Björkmarker Plats och tid Beslutande Ledamöter Klockan 10.00 i A-salen Bo Frank (M), ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-02-17

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-02-17 Tid och plats A-salen klockan 09.30 11.20 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M) Ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) 1:e vice ordförande Anna Tenje (M) Gunnar Storbjörk (S) Malin Lauber (S) Eva Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott kallas till sammanträde för behandling av ärenden enligt bilagd förteckning, ärende 1 15.

Kommunstyrelsens arbetsutskott kallas till sammanträde för behandling av ärenden enligt bilagd förteckning, ärende 1 15. KALLELSE Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-05-28 Kommunstyrelsens arbetsutskott kallas till sammanträde för behandling av ärenden enligt bilagd förteckning, ärende 1 15. Tid 2014-06-03, kl. 10.00 Plats

Läs mer

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell Kind (C) Nils Fransson (FP)

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell Kind (C) Nils Fransson (FP) Plats A-salen Tid Kl. 10:00 11:00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10 Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän 15.10-16.30, C-salen Per Schöldberg (C), ordförande Tony Lundstedt (S) Lars Edqvist (MP) Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S)

Läs mer

A-salen, kommunhuset

A-salen, kommunhuset Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:15 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M) 194-199, 201-214 Charlotta Svanberg (S) 194-211, 213-214 Per Schöldberg (C) 194-198, 200-214 Anna Tenje (M) 194-197, 199-214

Läs mer

Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S)

Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Catharina Carlsson (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Catharina Carlsson (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin

Läs mer

C-salen, Växjö kommun. Beslutande Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

C-salen, Växjö kommun. Beslutande Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13:30 15.45 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

A-salen. Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Åsa Karlsson Björkmarker (S)

A-salen. Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Plats A-salen Tid Kl. 10.00 11.40 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar

Läs mer

A-salen, Växjö kommun. Bo Frank (M), ordförande. Charlotta Svanberg

A-salen, Växjö kommun. Bo Frank (M), ordförande. Charlotta Svanberg Plats A-salen, Växjö kommun Tid Kl. 10.00 11.40 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M), ordförande Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2014-12-09

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2014-12-09 Tid och plats C-salen klockan 13.30-14.45 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S), 103, 108, 114, 104, 115 Ann-Christin Eriksson (V), 105-107, 109-113 Ulf Hedin (M) Oliver

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 16.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50 1(10) Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, kl 08.00-8.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk

Läs mer

Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (FP) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S)

Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (FP) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande

Läs mer

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Ulf Hedin (M) Nils Fransson (FP)

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Ulf Hedin (M) Nils Fransson (FP) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:05 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Ulf Hedin (M) Nils Fransson (FP) Övriga

Läs mer

A-salen, Växjö kommun. Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker

A-salen, Växjö kommun. Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker Plats A-salen, Växjö kommun Tid Kl. 10:00-10.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M), ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Per Schöldberg

Läs mer

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Martin Edberg (S)

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Martin Edberg (S) Tid och plats VKABs sammanträdesrum, kl. 13.30 16.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S),

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Catharina Winberg (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Catharina Winberg (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(6)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(6) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(6) 2010-09-14 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 38-42 ( 41 har justerats omedelbart) Plats och tid Städet, Gillbergarummet kl. 10.30 11.40 ande Erik Blakstad (m) ordf Ralph Widing (c)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-10 Tid och plats A-salen klockan 10.00 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C) ordförande Anna Tenje (M) Catharina Winberg (M) Gunnar Storbjörk (S) Malin Lauber (S) Cheryl Jones Fur (MP) Tomas Thornell (S)

Läs mer

Medborgarförslag anbudsskola. (AU 376) KS 2014-409

Medborgarförslag anbudsskola. (AU 376) KS 2014-409 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-01-13 20 Medborgarförslag anbudsskola. (AU 376) KS 2014-409 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet

Läs mer

Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S), Tony Lundstedt (S), 18 21

Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S), Tony Lundstedt (S), 18 21 Plats C-salen Tid Kl. 13.30 16.05 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S), 11 17 Tony

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-01-13. Klockan 10.00 i A-salen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-01-13. Klockan 10.00 i A-salen Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Klockan 10.00 i A-salen Bo Frank (M) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Anna Tenje (M) Catharina

Läs mer

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2.

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2. KALLELSE Kommunstyrelsen 2016-12-14 Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2. Tid och plats tisdagen den 20 december 2016 kl. 15.30 (i samband

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.00 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande 48-54 Bengt-Göran Sandell (S) Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Ulla Svensson (M) 45-47

Läs mer

Anna Ahlin (C) Kommunhuset, Centralgatan 7, Tierp

Anna Ahlin (C) Kommunhuset, Centralgatan 7, Tierp 2016-03-22 1 (6) Plats och tid B-salen, kl. 11:30 12:10 Beslutande Se förteckning sid 2 Övriga närvarande Se förteckning sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid Anna Ahlin (C) Kommunhuset, Centralgatan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL VKAB

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL VKAB Tid och plats Sammanträdesrum, kl. 14.00-16.10 Beslutande Ledamöter Catharina Winberg (M), Ordförande Maria Carlsson (S), 1:e vice ordförande Tobias Adersjö (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M) Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-19.20 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2 KALLELSE Kommunstyrelsen 2015-06-11 Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2 Tid och plats tisdagen den 16 juni 2015 kl. 12.50 i Utvandrarnas

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Tony Lundstedt (S) Anders Mårtensson (V) Catharina Carlsson (M) Annika Stacke (FP)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Tony Lundstedt (S) Anders Mårtensson (V) Catharina Carlsson (M) Annika Stacke (FP) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58 SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-15:30 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), 1:e vice ordförande Stefan Skoglund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Tid och plats A-salen, kl. 13:30 13:45 Beslutande Ledamöter Anna Tenje (M), ordförande Catharina Winberg (M) Tony Lundstedt (S) Pernilla Tornéus (M) Ulf Hedin (M) Eva Johansson (C) Cheryl Jones Fur (MP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Förbundsstyrelsen Sammanträdesdatum (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Förbundsstyrelsen Sammanträdesdatum (6) 2011-06-20 1 (6) Tid Måndagen den 20 juni kl.16.00 16.30 Plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sunnerbo, Regionförbundet södra Småland, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée, (m) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.25 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bert Sundström (S), ordförande Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-01-27

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-01-27 Tid och plats A-salen klockan 10.00 11.30 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Catharina Winberg (M) Gunnar Storbjörk (S) Tomas Thornell (S)

Läs mer

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.00 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (12) Sammanträdesdatum s. 1 (12) KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2017-04-24 Plats Sammanträdesrum Fjelie, Kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 24 april 2017 kl. 15.00 17.03 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Bengt-Göran Sandell (S) Ibrahim Buh Gelle (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Bengt-Göran Sandell (S) Ibrahim Buh Gelle (S) Tid och plats H-salen klockan 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M) Ordförande Bert Sundström (S) 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Eva Kjellberg (S) Nils-Erik Carlström (FP) Övriga

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2012-05-24 Sida 1 (6)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2012-05-24 Sida 1 (6) Planutskott Sammanträdesdatum 2012-05-24 Sida 1 (6) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9.00 10.20 Katja Larsson (S), ordförande Lars-Erik Wollmér (S) Lars Johnson (M)

Läs mer

A-salen, Växjö kommun. Beslutande Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker

A-salen, Växjö kommun. Beslutande Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker Plats A-salen, Växjö kommun Tid Kl. 10.00 10.45 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M), ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2017-05-29 Plats Sammanträdesrum Fjelie, Kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 29 maj 2017 kl. 17.01 18.35 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

Tid Kl Ledamöter Milan Obradovic (S) ordförande

Tid Kl Ledamöter Milan Obradovic (S) ordförande Malmö stad Miljönämnden 1 (7) Tid Kl 15.00 16.40 Protokoll 6/2010 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2010-06-10 Plats Miljönämndens samlingssal, Bergsgatan 17, 1 vån Närvarande: Ledamöter

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) René Jaramillo (KD) Åsa Karlsson Björkmarker (S)

A-salen, kommunhuset. Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) René Jaramillo (KD) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (8) 2008-01-31 1 (8) Plats och tid Onsdag den 31 januari kl. 08.30 09.00 Plats ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Kunskapen, Regionförbundet, P G Vejdes väg 15, Växjö Marie-Louise Hilmersson (c) ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-08-14 1 (14) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.05 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Jan Johanson, ordf. (VF), Nils-Erik Olofsson (S), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M).

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00-10:10 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Yvonne Ekaremål (C) Tobias Adersjö (MP) 16-23 Ulla Svensson (M) 24-27

Läs mer

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Beslutande Robert Wenglén (M) Yvonne Andreasson (FP) Richard Jerneborg (M) Mozghan

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad. Allmänna utskottet

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad. Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes

Läs mer

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sammanträdesrummet, Marnäsliden kl. 13:00-14:50 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund (M) Ann-Katrin

Läs mer

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Ulf Hedin (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Ulf Hedin (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen Tid Kl. 10.00 11.25 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Ulf Hedin (M) Patric

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl. 09.00 09.15 BESLUTANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Mikael Johansson (S), ordförande Georg Forsberg (C), 1:e vice ordförande Hans Eriksson

Läs mer

KS SU PROTOKOLL 2015-05-18

KS SU PROTOKOLL 2015-05-18 KS SU PROTOKOLL !t:. HEDEMORA 1 (8) Kommunstyrelsens strateg i utskott Plats och tid Rådhuset, lokal Rådhussalen, kl. 13.00-15.00 Beslutande Ledamöter Ulf Hansson (S), ordförande Kristina Lundgren (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08.30-11.20 Beslutande Sofia Forsgren Böhmer (M) ordförande Barbro Söderberg (S) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Kommunstyrelsens sammanträde den 1 december 2015

Kommunstyrelsens sammanträde den 1 december 2015 Kommunstyrelsens sammanträde den 1 december 2015 Kompletterande handlingar till följande ärenden: 8 Kommunstyrelsens ekonomiska månadsrapport efter november 2015 24 Länsstyrelsen i Kronobergs läns remiss

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30 12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstepersoner Carl-Olof Bengtsson (S), ordförande Carl Geijer (M) Magnus Jisborg (M) Marita Bengtsson (MP) Eva Ericsson (L)

Läs mer

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07 Datum: Onsdagen den 7 november Tid: 08.00 11.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 108-116 Utses att justera: Peder Engdahl (M) Underskrifter: Sekreterare Maria Olegård Ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström Plats C-salen Tid Kl. 13.30 14.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(9) Tid och plats Torsdagen den 23 augusti 2018 kl 14.00-15.30 i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby Beslutande Ann-Charlotte Wiesel (M), ordförande Pia Johansson (S), vice ordförande kl. 14.00-14.40

Läs mer

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, klockan 09.00-10.15 Beslutande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander

Läs mer

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S)

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S) Tid och plats H-salen, kl. 13.30 16.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 38 KS/2015:207. Beslutsunderlag Beslutsunderlag med förslag till avtal

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 38 KS/2015:207. Beslutsunderlag Beslutsunderlag med förslag till avtal Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2019-02-04 1 (1) Sida 38 KS/2015:207 Förlängning av Ramavtal för ungdomshälsor i Östergötland Sammanfattning Sedan 1 juli 2015 finns ett ramavtal

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-18 1(7) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-18 1(7) Kommunstyrelsen 2013-06-18 1(7) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 18 juni 2013, kl 11.00 11.55. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Anne Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2011-08-15 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma Tid måndagen den 15 augusti 2011, kl. 15 00-16 05 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl. 18.30-19.05 Beslutande Övriga deltagare Britt Hjertqvist (FP) ordförande Malin Taggu (M) tjg ersättare för Sofia Forsgren-Böhmer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00-09.55 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S) Ulla Svensson (M) Yvonne Ekaremål (C) Eva Kjellberg (S) Tjänstepersoner Justering Justerare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg- och miljönämnden 2017-03-30 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 14.30-15.30 Vissa personuppgifter kan vara raderade pga gällande lag Beslutande Tony Frunk (S), ordförande Tommy Claesson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen Sammanträdesdatum (7) 2008-12-05 1 (7) Tid Fredagen den 5 december 2008 kl.08.15 08.45 Plats Beslutande Ledamöter Utvandrarnas Hus, Vilhelm Mobergs gata 4, Växjö Marie-Louise Hilmersson, (c) ordförande Ann-Charlotte Wiesel

Läs mer

Protokoll

Protokoll Protokoll 2010-06-02 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Yxhults huvudkontor 2010-06-02, klockan 15:30 Beslutande Björn Eriksson (S) Eva Wilhelmsson (S) Lisbet Björklund (S) Anneli Roos (S) Mikael

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 9.15 11.10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2012-06-25 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Älmhult måndagen den 25 juni 2012 kl 15.00-16.15 med ajournering kl 15.50-16.00 Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Atriumsalen, Utvandrarnas hus

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Atriumsalen, Utvandrarnas hus Plats Atriumsalen, Utvandrarnas hus Tid Kl. 14:00-17:30 Beslutande Ledamöter Nils Posse, ordf. M Örjan Mossberg V Gunnar Storbjörk S 141-154 Elisabeth Risedal V Bo Svensson MP Yusuf Isik S Pontus Nordfjell

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-17.50 ande Övriga närvarande Se bifogad uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Sten Ekström, revisionens ordförande, 22 Utses att justera Benny Eriksson

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (9) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2015-05-18 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 18 maj 2015, kl. 15.15-16.12 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Eva Borg (S) Kommunstyrelsens förvaltning

Eva Borg (S) Kommunstyrelsens förvaltning Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kungsbackarummet Klockan 10.00-11.50 Beslutande Ledamöter Per Ödman (M), ordförande Hans Forsberg (M) Fredrik Hansson (C) Eva Borg (S)

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl. 15.00 17.15 Beslutande Robert Wenglén (M) Richard Jerneborg (M) Remco Andersson (L)

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll 2012-09-12

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll 2012-09-12 Tid och plats Onsdagen den 12 september. 2012, kl 17.00 20.00 i Dialogen Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Lena Gerby (M), ordförande Hanna Svensson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-25 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Kerstin Bergström

Läs mer