Ny centrumorganisation - informationsmöte verksamhetsidkare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ny centrumorganisation - informationsmöte verksamhetsidkare 2012-11-01"

Transkript

1 MÖTESANTECKNINGAR (6) Ny centrumorganisation - informationsmöte verksamhetsidkare Kenneth Löthegård, kommunalråd hälsar välkommen och Marianne Hagman, utvecklingschef, går igenom dagordningen. Presentation av deltagarna. Bakgrund Kent Gullberg, teknisk chef, berättar om bakgrunden för centrumarbetet. Det finns ett behov av att ta nya tag och ta nya grepp om centrumutvecklingen. Berättar om centrumrapporten, en rapport som är framtagen av kommunen i samverkan med ett antal andra aktörer, däribland Janne Sandahl, professor i stadskärnor, olika referensgrupper har deltagit. Rapporten pekar både på hur Enköping centrum kan lyftas rent ekonomiskt men också på mer mjuka värden och hur man vill att centrum utformas. Köplägen, lägen, gator och stråk, torget är en nyckel. Rapporten lyfter fram ett antal idéer som t ex olika aktiviteter. - Handelsindex i Enköping är på en tillfredställande nivå vad gäller dagligvaruindex men lågt i sällanköpsindex. - Kommunen räknar med en ökad köpkraft i kommunen. Det finns stora potentiella ekonomiska vinster att hämta för verksamhetsutövare och fastighetsägare genom en gemensam aktiv hållning. - Köplägen. Rapporten identifierar vilka lägen, gator och stråk som har bra köplägen. Rapporten pekar på vad som behöver göras för att fler gator ska få bättre köpkraft. Torget är en nyckel till detta. Här behöver vi ta ett gemensamt grepp för att skapa förbättringar. Torggatan kan vara ett nytt möjligt attraktivt stråk? Kent Gullberg redogör också för pågående och kommande projekt i centrum: Postadress Besöksadress Telefon, växel Telefax Postgiro Org nr Enköpings kommun Kungsgatan ENKÖPING E-post: kommunstyrelsekontor@enkoping.se

2 2 (6) - Fältskären, är än så länge på idéstadiet. Planerna innehåller parkeringshus med 470 platser, 200 nya lägenheter, 4300 kvm handelsyta. Den arkeologiska utgrävningen kommer att bli kostsam. Därför planerar man för att lämna en öppen yta (torg) där det mäktigaste arkeologiska lagret finns och därmed få ner kostnaden. - Under perioden som Fältskären uppförs måste man se över hur parkeringssituationen ska lösas medan parkeringshuset färdigställs. - Busstationen på Gustav Adolfs plan kommer att rivas under vintern. På platsen kommer parkeringar att uppföras vilket innebär en viss upphjälpning av parkeringssituationen kopplat till den planerade byggnationen på dagens Pausparkering. Vad som ska göras måste kommunen, verksamhetsutövare och fastighetsägare göra tillsammans. Kostnader för fysiska åtgärder och utformningar hamnar av sakens natur på kommunen. Men olika aktiviteter är kostnader som vi tillsammans får titta på. Detta arbete måste ske tillsammans mellan de tre aktörerna kommun, verksamhetsutövare och fastighetsägare. Tillsammans bildar dessa en förening. Finansiering, utgiftsbudget. (Baserat på erfarenheter från tidigare projekt i andra kommuner där liknande arbete visat sig framgångsrikt). Uppstart - Rapportacceptans - Centrumledningsorganisation - Torgaktivitet - Centrumfest - Förnyelseplanering - Marknadsföring Inlägg: Sala och Strängnäs är mer framgångsrika i handelsindex. Vilka är deras framgångsfaktorer? Beror framgången på gågator? Svar: Jobbet med framgångsfaktorer finns med i centrumrapporten. Olika åsikter om gågator, handelsexperter anser att det är en balansgång. Bra för de butiker som ligger där, måste dock vara en täthet av butiker, annars kan det bli motsatt effekt. Täthet ger kvalitet på gågator som ger positiv effekt. Kan leda till negativ handel utanför gågatan. Parkering är en nyckelfråga. Fråga: Oroväckande med utvidgad handel i Romberga Svar: Finns restriktioner vilken handel som finns får finnas där, mer skrymmande handel i Romberga. Romberga och centrum kan växa parallellt utan att centrum skadas, Romberga får dock inte expandera för mycket så att det blir på bekostnad av centrum. Centrum måste komma först. Vi ska inte släppa begränsningen på Myranområdet. Där ska det vara mer skrymmande handel och inte så mycket beklädnad.

3 3 (6) Aktiviteter Tapio Hovebro, upplevelsechef, berättar om aktiviteter som gör Enköping attraktiv, bland annat nämns torget som är en viktig mötesplats som bör fyllas med innehåll. Sune Löfgren, kulturstrateg, berättar om: - Ljusets kväll där även Enköpingsappen introducerades. - Bilträff på torget som förut arrangerades. Det är viktigt att fylla torget med olika aktiviteter som folk kan samlas kring och göra torget till den viktiga arena det är. Olika förslag på andra aktiviteter som kan uppföras på torget: - Konserter/allsångskvällar - Shuffleboard/schack - Isbana. Finns intresse kan kommunen se över möjligheterna att anordna en isbana på torget som kan bli en viktig mötesplats. Lyckat försök i Västerås där handlarna med flera finansierat isbanan. - Nyårsafton på torget: Virtuell värld Julmarknad: Har vänt en tidigare nedåtgående trend. Olika idéer om hur belysning kan lyfta torget under marknaden. Olika uppträdanden. Andra aktiviteter under året på torget. Tre aktörer Marianne Hagman, utvecklingschef: Återigen, vi måste göra detta tillsammans (kommun, verksamhetsutövare, fastighetsägare) för att det ska vara genomförbart. Gunnar Andersson, fastighetsägarrepresentant: Enköping ligger geografiskt bra till i Stockholmsområdet som växer med människor per år. Enköping är ett bra alternativ för folk att välja att bo på. För att lyckas med detta behövs alla de ingredienser. Konkurrens från andra orter i Stockholmsområdet. Enköping måste visa kvalitet i t ex centrum för att få folk att flytta hit. Kan vi skapa bra handel med bra produkter t ex kläder och andra verksamheter inom t ex kultur så kommer det locka familjer som bor här att handla och att få folk att flytta hit. Hamnområdet ger Enköping en chans att sticka ut. Det är stor konkurrens mellan städer om att sticka ut och visa sig, man måste anstränga sig och jobba fort. Samverkan mellan alla aktörer är viktig här. Man måste först investera och hoppas på att få ut sen. Fråga: Butiker i Kv Hökaren? Gunnar Andersson: Ja 320 kvm mot Torggatan och mindre lokaler åt andra hållet när allt är klart. Byggs i etapper på grund av utgrävningar. Magnus Klingvall, Svensk Handel Enköping: Svensk handel har ca 40 medlemmar i Enköping idag, har vänt en tidigare nedåtgående trend, nya arbetsgrupper med kommunen involverad i ett nytt arbetssätt.

4 4 (6) Viktigt att handlare ansluter sig och är med på banan och satsar tillsammans med kommunen och fastighetsägare för att uppnå positiva resultat. Vi bör ta chansen och göra något av detta. Berättar om Enköpingsappen. Kenneth Löthegård, kommunalråd och Helena Proos, oppositionsråd: Projektet har högsta politiska prioritet. Kommunen vill visa att man menar allvar genom att bilda en förening och avsätter SEK till arbetet. En viktig fråga under lång tid och man har velat sätta ner foten. Nu har man avsatt under villkor att de andra aktörerna avsätter sin del. Kommunen bidrar även med personal. Tillsammans kan vi göra Enköping till en stad man vill handla och gå ut i och göra olika aktiviteter. Politisk enighet i denna fråga att jobba för Enköpings framtid på lång sikt. Hur går vi vidare? Marianne Hagman, utvecklingschef, berättar kort om formalia kring hur man bildar en förening. Positiva reaktioner från gårdagens möte med fastighetsägarna. Vi kommer att skicka ut kontinuerlig information. Förslag att ha konstituerande möte den 5 december. Hur ser ni på de idéer som presenterats? Tankar? Reflektioner? Äntligen! Känns toppenbra! Att alla är med på tåget så att vi äntligen kan komma till skott. Framgångsfaktor att någonting kan hända så fort som möjligt. Skridskobana bra ide! Lions tycker att julmarknaden håller på att dö ut. Vi kan inte hålla på med långa planer utan det måste ske något nu. Det ska vara en upplevelse att gå på julmarknaden. Bra jobb från Upplevelseförvaltningen Marknadsgruppen som bildas 2013 har snart sitt första möte. Vill gärna ha fler inputs, tar gärna ett möte. Detta var en bra öppning idag Allhelgonaöppet i år, ska bli spännande. Hoppas ännu fler hakar på nästa år och har öppet. Söndagsöppet är en viktig fråga. Ta med er att ställa upp och ha öppet på söndagar och allhelgona. Håller med om att söndagsöppet är viktigt. Viktigt att ha koll på varandras öppettider, gemensamma öppettider. Marknadsgruppen är ett nytt sätt att tänka för handlarna i Enköping. Handlarna i Enköping inkl Myran är kollegor och inte konkurrenter. Göra samverkan och vardagen enkel genom att ha all handel i Enköping för man har inte den tiden att åka runt till olika ställen och handla. Ser positivt på samverkan för att förenkla vardagen för de många familjer som finns i Enköping.

5 5 (6) Elisabet Lind, parkkontoret: Grön andra. Marknadsföring av parkerna och kopplingen till centrum och shoppingen. Jobbar aktivt med att försöka slussa ut parkbesökarna att uppleva mer av staden. Kräver att vi gör detta tillsammans. Grön andra har regelbundna möten två gånger per år där man försöker utveckla besöksmålet Enköpings parker och denna koppling. Tillsammans är det enda sättet man kan jobba med detta. Positivt att politikerna är eniga om detta. Positivt att den största fastighetsägaren är med, samma med Svensk handel. Positivt med en till paradgata. Ett kors av paradgator som ger ringar på vattnet. Ungdomarna är nog inte nöjda med hur det ser ut, vad har dom att säga till om i detta arbetet? Svar: Den ideella föreningen och styrelsen kommer lägga upp arbetet. Den förra arbetsgruppen hade ett generationstänk. T ex fanns ett kort där ungdomar kunde handla billigare. Helena Proos: Ungdomsrådet skulle kunna vara en part i en framtida organisation. Sånt här tar tid, vi har kommit långt idag. Men vi måste få med fler handlare att satsa. Ta chansen nu när så många är med. Måste väcka upp handlare och fastighetsägare direkt. Den nya julbelysningen måste upp denna jul. Den gamla är fallfärdig. Svar: Kommunen håller på att införskaffa en ny julbelysning, både för att ersätta befintlig och belysa träd och fontän etc. Befintlig belysning har varit släckt i perioder Svar: Självklart ska vi se till att den nya lyser. Marianne Hagman, utvecklingschef: Vi hoppas att ni deltagare berättar om detta möte och sprider infon i era kontaktnät. Skickar ni med kontaktuppgifter med minnesanteckningarna? Knyta ihop oaserna och parkerna med torget, torget har ett stort symbolvärde. Skulle vara viktigt att det hände något med just torget. För det fortsatta förtroendet är det viktigt med en konkret tidsplan för stora förändringar. Utformningen av Stadshotellet är ett skräckexempel, man kan med enkla medel göra det mer intressant och kan t ex knyta an till parkerna. Svar: Privat fastighetsägare till tomten. Detaljplanen reglerar att det ska vara handelsyta mot torget och i övrigt bostäder. Signalerar kommunen utåt vad som är på gång, viktigt att man ser att saker och ting är på gång.

6 6 (6) Svar: Kommunen informerar på sin hemsida. Det finns också en pott för marknadsföring i förslag till budget för föreningen. Upplysning av torget som inte bara sträcker sig över julen skulle vara positiva Vad sades på mötet med fastighetsägarna Svar: Minnesanteckningar finns att tillgå inom kort. Kommer skicka ut och lägga ut på hemsidan. Marianne Hagman, utvecklingschef: Är ni intresserade att vara med? Församlingen: Ja Uppfylldes förväntningarna idag? Ja, vi förväntade oss att kommunen skulle gå i bräschen och det har uppfyllts. Marianne Hagman: Hur ser ni på att ha ett konstituerande möte den 5 december? Församlingen: Låter bra, ju tidigare i december desto bättre, med tanke på julhandeln. Bra och spännande initiativ

Ny centrumorganisation - informationsmöte fastighetsägare 2012-10-31

Ny centrumorganisation - informationsmöte fastighetsägare 2012-10-31 MÖTESANTECKNINGAR 2012-10-31 1 (5) Ny centrumorganisation - informationsmöte fastighetsägare 2012-10-31 Kenneth Löthegård, kommunalråd, hälsar välkommen. Marianne Hagman, utvecklingschef, inleder med dagordning.

Läs mer

Sammanfattning inspirationsseminarium Eslövs stadskärna. Olle Anderberg Katarina Majer Tyrèns AB

Sammanfattning inspirationsseminarium Eslövs stadskärna. Olle Anderberg Katarina Majer Tyrèns AB Sammanfattning inspirationsseminarium Eslövs stadskärna 2011 01 26 Olle Anderberg Katarina Majer Tyrèns AB Arbetet med Eslövs stadskärna Inspirationsseminarium 25 november 2010 Bearbetning och analys Uppföljningsmöte

Läs mer

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Skylttextning Sälj mer med service! Praktisk butiksekonomi Skapa en egen hemsida Mera - sälj mer med service! Utveckla din befintliga hemsida Marknadsföring & marknadsplanering

Läs mer

Projektplan. Tånga Julmarknad Jul för alla sinnen

Projektplan. Tånga Julmarknad Jul för alla sinnen Projektplan Tånga Julmarknad Jul för alla sinnen 1. Projektets namn: Tånga Julmarknad 2. Projektidé Vårgårda kommun har tillsammans med Herrljunga kommun en geografisk gränsroll i Sjuhäradsregionen och

Läs mer

Centrumutveckling är Moderat politik!

Centrumutveckling är Moderat politik! Hur skapar vi en attraktionskraft som lockar? Vanligtvis så talar man om områden som: Invånarantal Näringsliv Bostäder Arbetstillfällen Skola och välfärd Handel och turism Livskvalitet När vi under året

Läs mer

Skärhamns Samhällsförening

Skärhamns Samhällsförening Skärhamns Samhällsförening Prepared: Magnus Gustavsson Anna Karlsson Anders Sundling Marianne Sundling Berndt Axelsson Susanne Axelsson Date: 2014-11-15 Agenda Introduktion Bakgrund Samhällsförening Vision

Läs mer

Lerum Enkätundersökning 2010

Lerum Enkätundersökning 2010 Lerum Enkätundersökning 2010 Lerums centrumförenings enkätundersökning våren 2010. En sammanfattning till näringsidkare i Lerum. Lerums kommun är en kommun som ligger i anslutning till Göteborg och hit

Läs mer

Fastställt av kommunstyrelsen 31 augusti 2016, 118 HANDLINGSPLAN CENTRALA LAXÅ

Fastställt av kommunstyrelsen 31 augusti 2016, 118 HANDLINGSPLAN CENTRALA LAXÅ Fastställt av kommunstyrelsen 31 augusti 2016, 118 HANDLINGSPLAN CENTRALA LAXÅ 1 Handlingsplan För att följa upp utvecklingsplanen för Centrala Laxå, har vi utvecklat en handlingsplan. Syftet med handlingsplanen

Läs mer

Snyggt och tryggt i city Västeråsmoderaternas cityprogram för 2014-2018

Snyggt och tryggt i city Västeråsmoderaternas cityprogram för 2014-2018 Snyggt och tryggt i city Västeråsmoderaternas cityprogram för 2014-2018 1 City vårt gemensamma vardagsrum City ska vara och upplevas som vårt gemensamma vardagsrum fullt av aktiviteter och möten. Evenemang

Läs mer

Ockelbo. Framtidens centrum i fokus. Marlene Hassel Svenska Stadskärnor / 2014-02-10

Ockelbo. Framtidens centrum i fokus. Marlene Hassel Svenska Stadskärnor / 2014-02-10 Ockelbo Framtidens centrum i fokus Marlene Hassel Svenska Stadskärnor / 2014-02-10 Hur kan vi......utveckla en ort eller stad...öka attraktiviteten...och för vem? Ockelbos situation och möjligheter? -

Läs mer

Eslövs Stadskärneförening

Eslövs Stadskärneförening Eslövs Stadskärneförening Verksamhetsberättelse 2014 Sida 1 Inledning Eslövs Stadskärneförening är ett samarbete mellan handlare, Eslövs kommun, fastighetsägare, föreningar och övrigt näringsliv med syfte

Läs mer

Idéuppdrag Stationsområdet, HÖÖR 2012.05.11

Idéuppdrag Stationsområdet, HÖÖR 2012.05.11 HÅLLBART? Frågan om stationsområdet i Höör handlar Frågan om tillgänglighet till platsen rör sig på flera nivåer. Det handlar både om hur man kommer till och från, men också om hur man kan röra sig på

Läs mer

Parallella uppdrag för Selma Lagerlöfs torg. Sammanfattning

Parallella uppdrag för Selma Lagerlöfs torg. Sammanfattning Bakgrund Göteborg växer och många vill flytta hit. Därför behöver vi bygga fler bostäder, framför allt på platser där det redan finns kollektivtrafik, vägar, affärer, förskolor och parker. Selma Lagerlöfs

Läs mer

Degerfors i Centrum Reviderad 2008-02-15

Degerfors i Centrum Reviderad 2008-02-15 Degerfors i centrum 2008 Degerfors i Centrum Reviderad 2008-02-15 Innehåll 1. Bakgrund och syfte 1 2. Mål. 2 3. Geografiskt område. 2 4. Nuläge 2 5. Organisation. 4 6. Åtgärdsförslag/delprojekt 4 7. Tidplan

Läs mer

Lidköping, Sockerbruket 071109

Lidköping, Sockerbruket 071109 Arbetsgruppen Regionalt handlingsprogram Barn och ungas kultur och fritid -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Lidköping,

Läs mer

Minnesanteckningar kommunbygderåd 130418

Minnesanteckningar kommunbygderåd 130418 Vår ref: Susann Gustafson Turist och landsbygdsutvecklare Datum: 2013 04 22 Minnesanteckningar kommunbygderåd 130418 Tid: torsdagen den 18 april, klockan 18.30 Plats: Rådde gård, Länghem Närvarande: Dalstorps

Läs mer

Vision centrumutveckling

Vision centrumutveckling Vision centrumutveckling Habo kommun Antagandehandling 2013-11-28 1. Bakgrund Bostadsförsörjningsplan blir en centrumutvecklingsplan År 2010 beslutade kommunstyrelsen i Habo att kommunen skulle ta fram

Läs mer

Dokumentation från Arbetsmarknadsnämndens möte 15 augusti 2005. Gruppens förväntningar på dagen 15/8

Dokumentation från Arbetsmarknadsnämndens möte 15 augusti 2005. Gruppens förväntningar på dagen 15/8 Dokumentation från Arbetsmarknadsnämndens möte 15 augusti 2005 Gruppens förväntningar på dagen 15/8 - sätta ner foten - kunna få med dem det handlar om - se en framtid för handeln i Eslöv, attraktivt och

Läs mer

Utvärdering av försök med fri parkering

Utvärdering av försök med fri parkering PM 2009-06-09 1 (8) TF 2006/894 Kungsgatan 42 745 80 Enköping Isabell Lundberg Tfn 0171-62 50 28 Mobiltfn 070-162 50 28 e-post isabell.lundberg@enkoping.se Tekniska nämnden Utvärdering av försök med fri

Läs mer

Lerums Handelsstrategi. för levande centrum

Lerums Handelsstrategi. för levande centrum råbo loda rum Lerums Handelsstrategi för levande centrum Levande centrum i Floda, Gråbo och Lerum! Sedan flera år arbetar kommunen för att utveckla och stärka Lerums, Gråbo och Floda centrum så att de

Läs mer

Hur skapar vi attraktiva mötesplatser utifrån ett samverkansperspektiv. Marlene Hassel Stockholm

Hur skapar vi attraktiva mötesplatser utifrån ett samverkansperspektiv. Marlene Hassel Stockholm Hur skapar vi attraktiva mötesplatser utifrån ett samverkansperspektiv Marlene Hassel Stockholm 2019-04-02 1 Möjligheter & utmaningar Hur möter vi framtiden? Hur kan vi stärka våra platser och skapa tillväxt

Läs mer

Medarbetarsamtal och lönesamtal

Medarbetarsamtal och lönesamtal 2010-12-28 Medarbetarsamtal och lönesamtal Här finns mallar som kan användas som underlag för medarbetarsamtal och lönesamtal. Lönesamtal inom Teknikförvaltningen Varför? Syftet med samtalet är att arbetsgivaren

Läs mer

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016 INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016 Företagens stora chans att träffa studenter som snart ska ut i arbetslivet men även knyta kontakter med andra företag inom samma bransch. INFORMATION OM BRANSCHDAGEN

Läs mer

CENTRUM 226 KVM NORRA HAMNGATAN 18

CENTRUM 226 KVM NORRA HAMNGATAN 18 CENTRUM 226 KVM NORRA HAMNGATAN 18 LJUS LOKAL I CENTRUM Välkommen till en ljus och fräsch lokal mitt i city centrum. Lokalen har blandad planlösning i ett mycket attraktivt läge. Direkt när ni kommer in

Läs mer

Projektmodell. 1. Riktlinjer projektmodell 1 (6) 2010-03-12

Projektmodell. 1. Riktlinjer projektmodell 1 (6) 2010-03-12 12 1 (6) Projektmodell Projektmodell Projektmodell... 1 1. Riktlinjer projektmodell... 1 2. Projektförutsättningar... 2 2.1 Uppdragsgivaren... 2 2.2 Direktiv... 2 2.3 Förstudie... 2 2.4 Beslut... 2 2.5

Läs mer

Tierpspanelen. Utvärdering 2010-03-12

Tierpspanelen. Utvärdering 2010-03-12 Tierpspanelen Utvärdering 2-3-12 Utvärdering Nu går kommunens försöksprojekt med medborgarpanel in i sitt slutskede. I samband med detta kommer ansvariga för panelen att ta fram ett förslag på hur kommunen

Läs mer

MEDBORGARDIALOG SÖDRA CENTRUM

MEDBORGARDIALOG SÖDRA CENTRUM MEDBORGARDIALOG SÖDRA CENTRUM Sammanställning till webbsidan Medborgardialog södra centrum Måndagen den 17 november 2014 genomförde Samhällsbyggnadsnämnden en medborgardialog om hur södra centrum ska utvecklas.

Läs mer

Motala centrum - diskussionskväll Nya Moderaterna

Motala centrum - diskussionskväll Nya Moderaterna Motala centrum - diskussionskväll Nya Moderaterna Diskussionskväll om Motala centrum Vi ville med denna kväll utifrån diskussioner formulera konkreta åtgärdsförslag för att öka livsgnistan av Motalas Centrum.

Läs mer

Tätortsprogram för Södra Sandby

Tätortsprogram för Södra Sandby Tätortsprogram för Södra Sandby Sammanställning av dialog Inledning Tätortsprogram för Södra Sandby togs fram hösten 2006 som underlag för en dialog med invånarna i Södra Sandby. Målet var att försöka

Läs mer

Datum Utvecklingsplan för de viktigaste evenemangsplatserna i Uppsala

Datum Utvecklingsplan för de viktigaste evenemangsplatserna i Uppsala KS 7 11 APRIL 2012 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Bergdahl Kajsa Datum 2012-02-14 Diarienummer KSN-2012-0364 Kommunstyrelsen Utvecklingsplan för de viktigaste evenemangsplatserna i Uppsala Förslag

Läs mer

Ditt nästa kontor? Drottninggatan 13

Ditt nästa kontor? Drottninggatan 13 Ditt nästa kontor? Drottninggatan 13 242 kvm, Centrum Drottninggatan 13 Centrum Ledig yta: 242 m 2 Typ: Kontor Antal arbetsplatser: 12 14 Tillträde: Omgående Cykelmöjligheter Historia Buss 50 m Nyrenoverad

Läs mer

DYKARLUBBEN KALMARSUND

DYKARLUBBEN KALMARSUND Styrelsemöte Tid: Plats: Konferenslokal simhallen Närvarande: Johan Bruun Nicklas Dahl Gabriel Mölleborg Mats Gustafsson Thorbjörn Ljungdahl Suppleanter: Rasmus Gustafsson Frånvarande: Magnus Bruun Joakim

Läs mer

Minnesanteckningar. Medskapandegruppen i Gråbo 2013-04-16

Minnesanteckningar. Medskapandegruppen i Gråbo 2013-04-16 ! 1 (! 5) Datum 2013-04-16 Minnesanteckningar Medskapandegruppen i Gråbo Närvarande Christer Santesson, Jan Kuuse och Hans Hellberg, Mattias Algotsson, Frida Vikström, Mikael Tilly, Irene Johansson, Solvig

Läs mer

Ordförande: Rolf Engström (FiA) Förste vice ordförande: Ann Lundgren (S) Andre vice ordförande: Åke Johansson (L) Mattias Leufkens (Sektor ATO)

Ordförande: Rolf Engström (FiA) Förste vice ordförande: Ann Lundgren (S) Andre vice ordförande: Åke Johansson (L) Mattias Leufkens (Sektor ATO) MINNESANTECKNINGAR 1(4) Ortsutvecklingsmöte: Surte Vår 2019 Datum och tid 2019-05-08, 19:00-21:00 Plats Presidium Församlingshemmet, Surte Ordförande: Rolf Engström (FiA) Förste vice ordförande: Ann Lundgren

Läs mer

Medborgarmöte för Centralskolans tomt, kv Neptunue, Svedala tätort, Svedala kommun

Medborgarmöte för Centralskolans tomt, kv Neptunue, Svedala tätort, Svedala kommun 2012-11-29 MINNESANTECKNINGAR Medborgarmöte för Centralskolans tomt, kv Neptunue, Svedala tätort, Svedala kommun Plats och tid: Naverlönnsalen, Kommunhuset, Svedala kl.19:00-21:00 Närvarande: Åhörare:

Läs mer

Välkommen till uppdateringen av vårt medlemsregister och den nya BygdeBanken

Välkommen till uppdateringen av vårt medlemsregister och den nya BygdeBanken http://www.helasverige.se/enkat/index.php Sida 1 av 1 Lösenord Logga in Välkommen till uppdateringen av vårt medlemsregister och den nya BygdeBanken Fyll i det lösenord du fått i brevet från Hela Sverige

Läs mer

Våra viktigaste tips

Våra viktigaste tips Våra viktigaste tips Projektteamen bakom utvecklingsprojektet Hållbara Hökarängen har sammanfattat sina viktigaste lärdomar och tips för andra som vill jobba med hållbarhetprojekt och stadsdelsutveckling.

Läs mer

Mer om Idrottens föreningslära hittar du på www.sisuidrottsutbildarna.se. Mötet, samtalet och sökandet är nycklarna

Mer om Idrottens föreningslära hittar du på www.sisuidrottsutbildarna.se. Mötet, samtalet och sökandet är nycklarna Lärgruppsplan Allt kommunicerar Att lära är att ge sig ut på en upptäcktsresa. Med denna lärgruppsplan som guide vill vi underlätta för dig och dina kollegor att upptäcka innehållet Allt kommunicerar.

Läs mer

Underlag till investeringsprojekt

Underlag till investeringsprojekt Bilaga 2.17 Underlag till investeringsprojekt Investeringsprojekt: Allt ljus på Piteå 2015:Bildande av projektgrupp, framtagande av målbild, bygga upp koncept, sätta samman plan och åtgärdsförslag. 2016-2021:

Läs mer

Centrum. Östra Hamngatan 30-34, 230 kvm. Ditt nästa kontor?

Centrum. Östra Hamngatan 30-34, 230 kvm. Ditt nästa kontor? Centrum Östra Hamngatan 30-34, 230 kvm Ditt nästa kontor? Östra Hamngatan 30-34, Centrum Ledig yta Typ: kontor 230 m 2 Antal arbetsplatser: 12 15 Tillträde: omgående Restaurang Utsikt Buss 10 m Ett stenkast

Läs mer

VISIONGRUPP/ ÅTGÄRDSGRUPP

VISIONGRUPP/ ÅTGÄRDSGRUPP VISIONGRUPP/ ÅTGÄRDSGRUPP DELTAGANDE ORGANISATIONER: UDDEVALLA CENTRUMUTVECKLING FÖRETAGARNA I UDDEVALLA UDDEVALLA HANDEL UDDEVALLA NÄRINGSLIV FASTIGHETSÄGARNA DESTINATION UDDEVALLA Tillväxt Uddevalla

Läs mer

Hamnutredningen. Öppet informationsmöte 14 december 2011

Hamnutredningen. Öppet informationsmöte 14 december 2011 Hamnutredningen Öppet informationsmöte 14 december 2011 Syfte med dagens möte att ni ska få information om hamnutredningen så här långt och möjlighet att ställa frågor och ge synpunkter att vi ska få input

Läs mer

Årsberättelse 2013-2014

Årsberättelse 2013-2014 Årsberättelse 2013-2014 Optima Paul Hallvar gata madebyloveuf@hotmail.com Affärsidé/ Verksamhetsidé Vårt företag virkar mattor och korgar. Vi har gjort en produktionsplan där vi har delat upp uppgifterna

Läs mer

RING 17 HÖR ÖRRING. Uppföljningsdag på Andreasgården efter seniorernas Demokratidag 2011-05-17

RING 17 HÖR ÖRRING. Uppföljningsdag på Andreasgården efter seniorernas Demokratidag 2011-05-17 HÖR ÖRRING RING 2011-11 11-17 17 Uppföljningsdag på Andreasgården efter seniorernas Demokratidag 2011-05-17 Mona Sandberg, en rutinerad processledare i dessa sammanhang, hälsar alla deltagare välkomna.

Läs mer

Enkät 2 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg

Enkät 2 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg Bilaga Enkät 2 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg. I vilken by bor du? Antal Procent 5. Stora Skedvi 93 00,00% 2. Kön Antal Procent. Kvinna 5 55,43% 2. Man 4 44,57% Totalt

Läs mer

Vilka är klimatkommunerna? Erfarenhet av kommunalt klimatarbete

Vilka är klimatkommunerna? Erfarenhet av kommunalt klimatarbete Vilka är klimatkommunerna? Nätverk med 22 kommuner Erfarenhet av kommunalt klimatarbete Lär sig av varandra Klimatkommunerna driver projekt klimatcoachning Naturvårdsverket finansierar Vilka är med i klimatcoachningen??

Läs mer

Ystad fick i stark konkurrens med Norrköping och Varberg utmärkelsen Årets Stadskärna 2007 med motiveringen: Ystad Citygrupp visar att man med små

Ystad fick i stark konkurrens med Norrköping och Varberg utmärkelsen Årets Stadskärna 2007 med motiveringen: Ystad Citygrupp visar att man med små Ystad fick i stark konkurrens med Norrköping och Varberg utmärkelsen Årets Stadskärna 2007 med motiveringen: Ystad Citygrupp visar att man med små resurser och stort engagemang kan åstadkomma en stor förändring.

Läs mer

Fotbollsförening, Skövde 07/10/05

Fotbollsförening, Skövde 07/10/05 Arbetsgruppen Regionalt handlingsprogram Barn och ungas kultur och fritid -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Fotbollsförening,

Läs mer

Våra drömmars Stockholm

Våra drömmars Stockholm STADSBYGGNADSKONTORET SIDAN 1 Våra drömmars Stockholm En utställning inom ramen för samrådet Arkitektur Stockholm Summering av åsikter och resultat fram till sista juli Kort fakta om utställningen Våra

Läs mer

Praktisk föreningsekonomi

Praktisk föreningsekonomi Lärgruppsplan Praktisk föreningsekonomi Att lära är att ge sig ut på en upptäcktsresa. Med denna lärgruppsplan som guide vill vi underlätta för dig och dina kollegor att upptäcka innehållet Praktisk föreningsekonomi.

Läs mer

Enkätundersökning nov - dec 2007. Grundläggande enkätundersökning hos medlemmarna för att kunna förbättra och utveckla Innerstaden Göteborg.

Enkätundersökning nov - dec 2007. Grundläggande enkätundersökning hos medlemmarna för att kunna förbättra och utveckla Innerstaden Göteborg. Enkätundersökning nov - dec 7 Grundläggande enkätundersökning hos medlemmarna för att kunna förbättra och utveckla Innerstaden Göteborg. Bakgrund Under November månad år 7 genomfördes denna enkätundersökning

Läs mer

Program för Gråberget DAGORDNING. Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar

Program för Gråberget DAGORDNING. Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar DAGORDNING Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar 40 min Förslag till bebyggelse Fortsatt arbete Frågestund 50 min Medverkande: stadsbyggnadskontoret,

Läs mer

Aktivitetsplan Urban Platsinnovation

Aktivitetsplan Urban Platsinnovation Aktivitetsplan Urban Platsinnovation 2016-2018 Nedanstående aktivitetslista uppdateras kontinuerligt. Aktiviteter 2017-2018; budget 1,2 mkr Projektledare för Urban Platsinnovation: Åsa Massleberg, turistchef

Läs mer

Sammanställning av synpunkter vid seminarierna Vision för utveckling av Varbergs stadskärna

Sammanställning av synpunkter vid seminarierna Vision för utveckling av Varbergs stadskärna Jönköping i maj 2012 Sammanställning av synpunkter vid seminarierna Vision för utveckling av Varbergs stadskärna Under våren 2012 hölls fem seminarier för att lägga grunden för visionen. Mötena hade följande

Läs mer

20 Yttrande över motion avseende att utveckla Tullinge centrum(sbf/2014:143)

20 Yttrande över motion avseende att utveckla Tullinge centrum(sbf/2014:143) ORDFÖRANDEFÖRSLAG 1[2] Samhällsbyggnadsnämnden 2014-05-20 Dnr sbf/2014:143 20 Yttrande över motion avseende att utveckla Tullinge centrum(sbf/2014:143) Förslag till beslut Samhällsbyggnadsnämndens förslag

Läs mer

GESTALTNINGSFÖRSLAG Norra och södra torget, Kristinehamn 4 oktober 2016, Marie Janäng

GESTALTNINGSFÖRSLAG Norra och södra torget, Kristinehamn 4 oktober 2016, Marie Janäng GESTALTNINGSFÖRSLAG Norra och södra torget, Kristinehamn 4 oktober 2016, Marie Janäng PLATSEN Ett torg på vattnet Det som är unikt för Kristinehamns torg är att det är ett torg runt ett vattendrag. Varnan

Läs mer

Ekonomiskt stöd till Uppstart 2018

Ekonomiskt stöd till Uppstart 2018 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Cecilia Linder Datum 2018-05-24 Diarienummer KSN-2018-1295 Kommunstyrelsen Ekonomiskt stöd till Uppstart 2018 Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås besluta att

Läs mer

Att vara facklig representant vid uppsägningar

Att vara facklig representant vid uppsägningar Att vara facklig representant vid uppsägningar PASS När beskedet kommit Det är inte lätt att vara en av de få som vet att det är uppsägningar på gång. När kollegorna sedan får beskedet är det inte heller

Läs mer

H-125. Skapad av: valleymountain. Ålder: 25. Stadsdel: Rosengård. Kategori: nybygge. Adress: von Rosens väg. Sida skapad: 18 december, 2011

H-125. Skapad av: valleymountain. Ålder: 25. Stadsdel: Rosengård. Kategori: nybygge. Adress: von Rosens väg. Sida skapad: 18 december, 2011 1 H-125 Skapad av: valleymountain Ålder: 25 Stadsdel: Rosengård Kategori: nybygge Adress: von Rosens väg Sida skapad: 18 december, 2011 Beskrivning: För mig handlar ett boende för unga inte bara om ETT

Läs mer

PÅ SPANING EFTER DEN ANDRE. - en studie av Malmös offentliga rum och stråk som mötesplats

PÅ SPANING EFTER DEN ANDRE. - en studie av Malmös offentliga rum och stråk som mötesplats PÅ SPANING EFTER DEN ANDRE - en studie av Malmös offentliga rum och stråk som mötesplats Alexandra Möllerström Examensarbete 30 hp Magisterprogrammet i Fysisk planering Blekinge Tekniska Högskola 2009

Läs mer

Vår referens. Minnesanteckningar samt svar på frågor som uppkom vid informationsmöte med fastighetsägare i Länsbodarna

Vår referens. Minnesanteckningar samt svar på frågor som uppkom vid informationsmöte med fastighetsägare i Länsbodarna MINNESANTECKNINGAR Sidan 1 av 2 Falu Energi & Vatten Handläggare, besöksadress Datum Beteckning/Version 2015-05-20 FEV13/0125 Vår referens Vatten Er referens/adressat Therese Carlsson Västermalmsvägen

Läs mer

HEJ! Skolorna ska under två valfria veckor samla så många respoäng som möjligt genom att gå, cykla eller resa kollektivt till och från skolan.

HEJ! Skolorna ska under två valfria veckor samla så många respoäng som möjligt genom att gå, cykla eller resa kollektivt till och från skolan. HEJ! FÖR TIONDE ÅRET I RAD ARRANGERAS DEN NATIONELLA UTMANINGEN GÅ OCH CYKLA TILL SKOLAN SOM VÄNDER SIG TILL SVERIGES ALLA ELEVER OCH PEDAGOGER I ÅR F-6. AKTIVITETEN ARRANGERAS AV TRAFIKKALENDERN - SVERIGES

Läs mer

Offensivt styrelsearbete

Offensivt styrelsearbete Lärgruppsplan Offensivt styrelsearbete Att lära är att ge sig ut på en upptäcktsresa. Med denna lärgruppsplan som guide vill vi underlätta för dig och dina kollegor att upptäcka innehållet Offensivt styrelsearbete.

Läs mer

INNEHÅLL OM PALIO 3 FÖR INDIVIDEN 4 FÖR LEDAREN 6 FÖR GRUPPEN 5 ÖVRIGA TJÄNSTER 7. Bättre service = ökad lönsamhet Kundvård en väg till framgång

INNEHÅLL OM PALIO 3 FÖR INDIVIDEN 4 FÖR LEDAREN 6 FÖR GRUPPEN 5 ÖVRIGA TJÄNSTER 7. Bättre service = ökad lönsamhet Kundvård en väg till framgång Kursprogram 2011 INNEHÅLL OM PALIO 3 FÖR INDIVIDEN 4 Bättre service = ökad lönsamhet Kundvård en väg till framgång Merförsäljning utifrån kundbehov Våga fråga - merförsäljningstekniker FÖR LEDAREN 6 Pay-Off

Läs mer

Gör slag i saken! Handledning för utveckling av klubbprojekt

Gör slag i saken! Handledning för utveckling av klubbprojekt Gör slag i saken! Handledning för utveckling av klubbprojekt Lionklubbar som genomför meningsfulla hjälpprojekt i samhället har en betydande påverkan på de människor som får hjälp. Lions medlemmar känner

Läs mer

Landvetter. 18 december 2018

Landvetter. 18 december 2018 Landvetter 18 december 2018 Kommundelsdialog 19:00-19:10 Per Vorberg hälsar välkomna 19:10-19:30 Vad är en översiktsplan? Fika 19:30 20:40 Workshop - Orten med ord: Övning 1: Vad karaktäriserar din ort?

Läs mer

CENTRUM 420 KVM GÖTGATAN 16

CENTRUM 420 KVM GÖTGATAN 16 CENTRUM 420 KVM GÖTGATAN 16 MODERNT KONTOR I BÄSTA LÄGE Välkommen till ett yteffektivt och modernt kontor med bästa läge i Nordstan. Lokalen är belägen på vån 3 och har genomgående fräscha och fina ytskikt.

Läs mer

CHEFS OCH LEDARSKAPSPOLICY

CHEFS OCH LEDARSKAPSPOLICY CHEFS OCH LEDARSKAPSPOLICY Vår verksamhetsidé Vi är många som jobbar på Eksjö kommun ungefär 1600 medarbetare och vår främsta uppgift är att tillhandahålla den service som alla behöver för att leva ett

Läs mer

Åtvidaberg Satsar. Centrumutveckling Gruppmöte 3, 2014-09- 05

Åtvidaberg Satsar. Centrumutveckling Gruppmöte 3, 2014-09- 05 Åtvidaberg Satsar Centrumutveckling Gruppmöte 3, 2014-09- 05 Dagordning 1. Vad har ske6 sedan föregående möte 2. Förslagsverket PartnerTech 3. Workshop Centrumutveckling 4. Konkreta projekt 5. Redovisning

Läs mer

Norrtälje ut? Hur ser framtidens 2O4O N R R T Ä L J E kommun

Norrtälje ut? Hur ser framtidens 2O4O N R R T Ä L J E kommun N 2O4O RRTÄLJE kommun Hur ser framtidens Norrtälje ut? N 2O4O RRTÄLJE kommun Att vara en del av en växande region skapar många möjligheter Norrtälje kommun ska ta fram en översiktsplan med sikte på år

Läs mer

Projektarbete och projektmodell

Projektarbete och projektmodell PROJEKTET Innehåll Projektarbete och projektmodell... 2 Initiering... 2 Planering... 2 Genomförande... 2 Uppföljning... 2 Projektplan... 3 Bakgrund... 3 Syfte... 3 Mål... 3 Avgränsningar... 3 Strategier...

Läs mer

Teknologkåren vid Luleå tekniska universitet Arbetsmarknadsenheten EventPortfölj

Teknologkåren vid Luleå tekniska universitet Arbetsmarknadsenheten EventPortfölj Teknologkåren vid Luleå tekniska universitet Välkommen till Teknologkårens arbetsmarknadsenhet. Vi jobbar med mötet mellan studenter och företag genom dels vår arbetsmarknadsvecka, LARV, och dels olika

Läs mer

HUR KAN UNGA OCH POLITIKER MÖTAS?

HUR KAN UNGA OCH POLITIKER MÖTAS? RAPPORT KOMMUNUTVECKLARE 2018 Dante Mason Elicia Runmon Hugo Brottare Isabella Skogs Leo Verme Rim Haile HUR KAN UNGA OCH POLITIKER MÖTAS? KOMMUNUTVECKLARE 201 8 Inledning Det här är en rapport skriven

Läs mer

Bebyggelseförslag. Södertälje stadskärna 2009-2029 Program. Stadskärnan

Bebyggelseförslag. Södertälje stadskärna 2009-2029 Program. Stadskärnan Södertälje stadskärna 2009-2029 Program Bebyggelseförslag Stadskärnan 1 1. Mötet med stadskärnan från Mälarbron bör i framtiden få en mer stadslik utformning, där framförallt omdaningen av Turingegatan

Läs mer

Datum Motion av Robert Damberg (MP) om en innerstad för gående och cyklister

Datum Motion av Robert Damberg (MP) om en innerstad för gående och cyklister KS 19 19 JUNI 2013 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Kihlberg Jenny Datum 2013-05-13 Diarienummer KSN-2012-1215 Kommunstyrelsen Motion av Robert Damberg (MP) om en innerstad för gående och cyklister Förslag

Läs mer

RESE GOLF FRILUFTS MÄSSA UPPSALA

RESE GOLF FRILUFTS MÄSSA UPPSALA RESE GOLF FRILUFTS MÄSSA UPPSALA Fyrishov 19-20 oktober 2013 Tre spännande mässor på samma plats vid samma tidpunkt! Resemässa - Golfmässa - Friluftsmässa Vill du möta tusentals människor som är intresserade

Läs mer

Planering i Häggvik Joakim, Melker, Marcus, Jesper och William

Planering i Häggvik Joakim, Melker, Marcus, Jesper och William Vad ska vi göra? Planering i Häggvik Joakim, Melker, Marcus, Jesper och William Det vi ska göra är att bygga en park vid Häggviks station som ska innefatta ett utegym, en vattenfontän, basketplan samt

Läs mer

Resultat från seminarium 2

Resultat från seminarium 2 Projektet Vård och Omsorgscollege Västerbotten Resultat från seminarium 2 En sammanställning av inkomna synpunkter och förslag från BUSprojektets seminarieserie i Vilhelmina, Lycksele, Umeå och Skellefteå

Läs mer

Jag heter Johan Lindblad och jag lever med fru och 5 söner födda mellan 1999-2012.

Jag heter Johan Lindblad och jag lever med fru och 5 söner födda mellan 1999-2012. Namn: Johan Lindblad Födelsedatum: 1974-02-23 Adress: Värnhemsgatan 25, 621 49 Visby E-post: johan@saljhjalpen.se Mobiltelefon 072-501 89 00 Personligt brev Hej, Jag heter Johan Lindblad och jag lever

Läs mer

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Ordförande: Peter Melinder Förvaltningschef: Ingela Lundqvist Vårt uppdrag Vi arbetar med Miljö- och hälsoskydd Naturvård Fysisk planering, bygglov och kartor Gator,

Läs mer

Frågor och svar med politiker och Ungdomsrådet i Sjöbo Gydarp, 7 oktober 2010

Frågor och svar med politiker och Ungdomsrådet i Sjöbo Gydarp, 7 oktober 2010 Frågor och svar med politiker och Ungdomsrådet i Sjöbo Gydarp, 7 oktober 2010 Representanter från partierna var: Sjöbopartiet: Roger Karlsson och Carina Jönsson Moderaterna: Kent-Ivan Andersson (ordförande

Läs mer

Ärende 25. Planbesked för Luna 9

Ärende 25. Planbesked för Luna 9 1 (3) Ärende 25 TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2017-05-02 Stadsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadskontoret Planbesked för Luna 9 Diarienummer: SBN-2015-01734 Fastighet: Luna 9 Sammanfattning av ärendet Telge fastigheter

Läs mer

Stormarknad, butiker och gata i Tyresö Centrum

Stormarknad, butiker och gata i Tyresö Centrum Stadsbyggnadskontoret GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Stormarknad, butiker och gata i Tyresö Centrum Forellen 17, Bollmora 2:1, Bollmora 2:588 Inom Tyresö kommun, Stockholms län. GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

MAGASINSGATAN Daterad 2006-10-01

MAGASINSGATAN Daterad 2006-10-01 MAGASINSGATAN Daterad 2006-10-01 INLEDNING Magasinsgatan har haft en positiv utveckling under en längre tid som formligen exploderat dom senaste åren från skum bakgata till shoppinggata med fokus på design,

Läs mer

Hej på er! Ännu en månad har rusat förbi!

Hej på er! Ännu en månad har rusat förbi! Hej på er! Ännu en månad har rusat förbi! Under november månad har vi fortsatt med demokratiutbildning för ledningsgrupperna i förvaltningarna. Detta var årets sista tillfälle för demokratiutbildning!

Läs mer

Processledar manual. Landsbygd 2.0

Processledar manual. Landsbygd 2.0 Processledar manual Landsbygd 2.0 Inledning och tips Bilda grupper Börja med att placera deltagarna i grupper om ca 5-8 personer i varje. De som kommer från samma ort ska vara i samma grupp eftersom det

Läs mer

Minnesanteckningar funktionshinderrådet

Minnesanteckningar funktionshinderrådet 2019-01-24 Susanne Abramsson 0413-620 46 Susanne. Abramsson@eslov.se Ledamöter och ersättare Funktionshinderrådet Eslövs kommun Minnesanteckningar funktionshinderrådet När: torsdag 24 januari 2019, kl

Läs mer

Hemligheterna med att kontakta kvinnor via nätet

Hemligheterna med att kontakta kvinnor via nätet Hemligheterna med att kontakta kvinnor via nätet Jonathan Jensen Dejtinghandboken.com Innehåll Inledning... 3 Tips 1: Varför?... 4 Tips 2: Våga fråga... 6 Tips 3: Visa inte allt (på en gång)... 7 Tips

Läs mer

Uppföljning av PITEBOR PÅ STAN sommaren 2013. Föreningar nattvandrar i Piteå för att vara med och skapa tryggare miljöer

Uppföljning av PITEBOR PÅ STAN sommaren 2013. Föreningar nattvandrar i Piteå för att vara med och skapa tryggare miljöer Uppföljning av PITEBOR PÅ STAN sommaren 2013 Föreningar nattvandrar i Piteå för att vara med och skapa tryggare miljöer Ansvarig för sammanställningen: Helena Lindehag Folkhälsostrateg Piteå kommun september

Läs mer

Sandviken. Huvudresultat Attitydundersökning 2014

Sandviken. Huvudresultat Attitydundersökning 2014 Sandviken Huvudresultat Attitydundersökning 2014 Disposition presentation 9/4 2014 Metod 2 Varumärkesmodell 4 Associationer till Sandviken 7 Sevärdheter/attraktioner 11 Kännedom om Sandviken 14 Identitet

Läs mer

DOKUMENTATION KOMMUNDELSDIALOG I LANDVETTER

DOKUMENTATION KOMMUNDELSDIALOG I LANDVETTER 1 (5) DOKUMENTATION KOMMUNDELSDIALOG I LANDVETTER Vad tycker du är viktigt för utvecklingen i Landvetter? Positivt och viktigt att det ska bli en idrottshall. Det är viktigt med polisiär närvaro för att

Läs mer

för dig inom besöksnäring och handel

för dig inom besöksnäring och handel Sammanställning After Work för dig inom besöksnäring och handel Sammanfattning Målet var att ta fram en handlingsplan med 2-4 konkreta frågor som kommunen tillsammans med Företagarna ska arbeta vidare

Läs mer

FINLAND I EUROPA 2002 UNDERSÖKNING

FINLAND I EUROPA 2002 UNDERSÖKNING A FINLAND I EUROPA 2002 UNDERSÖKNING TILL INTERVJUPERSONEN: Om Ni är man, svara på frågorna i GS1. Om Ni är kvinna, svara på frågorna i GS2. GS1. MÄN: Här beskrivs kortfattat några personers egenskaper.

Läs mer

AFFÄRSIDÉ & BAKGRUND BRANDY MELVILLE

AFFÄRSIDÉ & BAKGRUND BRANDY MELVILLE STOCKHOLM AFFÄRSIDÉ & BAKGRUND Brandy Melville är ett Italienskt varumärke med vintage detaljer med inspiration från livsstilen i L.A. Tanken är att kvinnor i alla åldrar ska kunna handla deras produkter.

Läs mer

Utifrån begäran beviljade kommunstyrelsen SEK inklusive moms i bidrag till julbelysning i Sala centrum.

Utifrån begäran beviljade kommunstyrelsen SEK inklusive moms i bidrag till julbelysning i Sala centrum. m ~~b~ilaga KS 2012/214/1 KOMMUNSTYRELSEN Per-Olov Rapp (S) 1 (2) 2012-10-21 SALA KOMMUN. Kommllnstvrelsens förvaltning Ilnk 2012-10- 23 Svar på motion om försköningsreglemente Peter Molin (M) och Andreas

Läs mer

Projektetgruppens uppgift är att planera för enkätundersökningen och se till att den genomförs och följs upp.

Projektetgruppens uppgift är att planera för enkätundersökningen och se till att den genomförs och följs upp. Projektgruppsmöte, Enkätundersökningen Handelsutvecklingsprojekt Protokoll Tid: 29/2-2012 kl. 08.00-10.30 (andra mötet) Plats: HULDA S CAFÉ Deltagande Carolina Löfstrand Emmelie Andersson Åsa Irenheim

Läs mer

Sammanfattning av projektet ICA mitt i byn i Nacka, en praktisk tillämpning av boken Handeln bygger staden, Market Förlag, 2011.

Sammanfattning av projektet ICA mitt i byn i Nacka, en praktisk tillämpning av boken Handeln bygger staden, Market Förlag, 2011. Sammanfattning av projektet ICA mitt i byn i Nacka, en praktisk tillämpning av boken Handeln bygger staden, Market Förlag, 2011. Koncept/innehåll: Jerker Söderlind Plan/arkitektur: Gio Olla, Joakim Sturesson

Läs mer

ANTIRASISM STUDIEPLAN

ANTIRASISM STUDIEPLAN POSITIV ANTIRASISM STUDIEPLAN EXPO NÅGOT ATT TÄNKA PÅ: * Ta fram era egna erfarenheter i samtalet * Se till att alla är aktiva i samtalet och att ingen dominerar det * Se till att era frågor och analyser

Läs mer

Mörby C - Genomförandeavtal med Diligentia

Mörby C - Genomförandeavtal med Diligentia 1(5) KS 2009/0395 Mörby C - Genomförandeavtal med Diligentia Sammanfattning Med detta ärende presenteras ett genomförandeavtal för utbyggnaden av Mörby Centrum. Avtalet bygger på det förslag till detaljplan

Läs mer

Igångsättningstillstånd - Kunskapsparken, Brunnshög

Igångsättningstillstånd - Kunskapsparken, Brunnshög Kommunkontoret Tjänsteskrivelse 1 (5) Ledningen Eva Rydén Dalman +46463595839 eva.dalman@lund.se Kommunfullmäktige Igångsättningstillstånd - Kunskapsparken, Brunnshög Sammanfattning På tekniska nämndens

Läs mer