Tid: Härnösand NÄRVARANDE LS1 1(8) Ledamöter

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tid: 2015-06-23. Härnösand NÄRVARANDE 2015-06-23 15LS1 1(8) Ledamöter"

Transkript

1 Tjänsteställe, handläggare Landstingets kansli Karin Henriksson LS1 1(8) Tid: Plats: Landstingets kansli Härnösand NÄRVARANDE Ledamöter Elisabet Strömqvist (S) Erik Lövgren (S) Christina Nordenö (S) Christer Sonidsson (S) Johanna Bergsten (S) Jan-Olov Häggström (S) Åsa Sjödén (S) Hans Backlund (S) Lars-Gunnar Hultin (V) Annicka Burman (V) Eva Andersson (MP) Per Wahlberg (M) Bengt Sörlin (M) Hans Hedlund (C) Ingeborg Wiksten (FP) Mona Hammarstedt (KD) Mats Hellhoff (SD) ordförande vice ordförande Ersättare Anna-Karin Sjölund (S) Bengt Nilsson (S) Desislava Cvetkova (S) Lars Olof Olsson (S) Siw Sachs (S) Mikael Sjölund (S) Monica Fällström (S) Gunnar Fors (V) Thomas Tejle (V) Folke Nyström (MP) Tony Andersson (M) Jonny Lundin (C)

2 LS1 2 Anita Hellstrand (C) Arne Engholm (FP) Sven-Ingemar Vernersson (SD) Tjänstemän Inger Bergström Margareta Tufvesson Karin Henriksson sekreterare Inför landstingsstyrelsens sammanträde informerade enhetschef Jeannette Sehlberg om ärendet Regelbok för Vårdval Västernorrland primärvård 2016, bilaga A. 175 Val av justerare Landstingsstyrelsen beslutade att utse Ingeborg Wiksten att jämte ordföranden justera protokollet. 176 Fastställande av föredragningslista Då inga extra ärenden förelåg beslutade landstingsstyrelsen att fastställa upprättat förslag till föredragningslista.

3 LS Regelbok för Vårdval Västernorrland Primärvård 2016 Diarienummer: 15LS2213 Ärendeansvarig: Jeannette Sehlberg Handläggare: Lena Nordgaard, Marie-Charlotte Sigeman Ärendebeskrivning I enlighet med lagen om valfrihetssystem för primärvården fastställer landstingsfullmäktige årligen en regelbok med bilagor för ersättning och uppföljning. Under arbetet med att revidera regelboken stäms förslagen till förändringar av med vårdvalets allmänmedicinska referensgrupp. Dessutom erbjuds vårdgivarna att inkomma med synpunkter till förbättringar och förändringar. Regelboken för Vårdval Västernorrland Primärvård 2016 har tidigare behandlats av Vårdvalsutskottets vid dess sammanträde den 28 maj 2015, 14. I nu föreliggande förslag redovisas endast de förändringar som gjorts jämfört med den Regelbok som utskottet då behandlade. I föreliggande revidering av Regelboken har Landstinget Västernorrlands vision Liv, hälsa och hållbar utveckling i Västernorrland förtydligats med att Vårdval Västernorrland, liksom all landstingsfinansierad verksamhet, ska bedrivas så att verksamheterna bidrar till En trygg, jämlik och nära vård En hållbar landstingsekonomi En god personalpolitik En stark regional utveckling i samarbete med andra regioner Vidare skrivs in i avsnitt 4.3 Särskilda uppdrag, att Familjecentral är en mötesplats för gravida, barn och familjer som kan drivas som särskilt uppdrag och erbjudas i samverkan med respektive kommun. Under rubriken 3.4 Målgrupp, förs in att personer, som omfattas av lagen (2013:407) om hälso- och sjukvård till vissa utlänningar som vistas i Sverige utan nödvändiga tillstånd, ska erbjudas vård i samma omfattning som den som erbjuds dem som är folkbokförda i Västernorrlands län. Tillägg görs också att kollektivavtal krävs samt att alla landstingets medarbetare, och anställda hos privata vårdgivare, har rätt till heltidsanställning. Ekonomiska konsekvenser Eventuella nyetableringar av familjecentraler under 2016 kan innebära kostnader för vilket det i dag inte finns anvisad finansiering för.

4 LS1 4 Konsekvenser för patientsäkerheten De föreslagna förändringarna bedöms inte medföra några negativa konsekvenser för patientsäkerheten. Enheten för Folkhälsa och vårdvals bedömning Krav på kollektivavtal är inte förenligt med i dag gällande rätt. Beslutsunderlag Protokollsutdrag Vårdvalsutskottet den 28 maj 2015, 14, bilaga 1 Regelbok för Vårdval Västernorrland Primärvård 2016, bilaga 2 Bilaga 1, Uppföljning bilaga 3 Bilaga 2, IT, bilaga 4 Bilaga 3, Ersättning, bilaga 5 Bilaga 4, Avtal, bilaga 6 Bilaga 5, Ansökan, bilaga 7 Beredning Vårdvalsutskottet den 28 maj 2015, 14 Vårdvalsutskottet den 15 juni 2015, 18 Yrkanden Erik Lövgren (S), Jan-Olov Häggström (S) och Lars-Gunnar Hultin (V) yrkade bifall till Vårdvalsutskottets förslag. Hans Hedlund (C) och Ingeborg Wiksten (FP) yrkade på följande ändringar i Vårdvalsutskottets förslag: Regelbok 1.1 Vision Första meningen Landstinget Västernorrland har som vision liv, hälsa och hållbar utveckling i Västernorrland kvar, resten av stycket ska strykas. 4.8 Personal Meningen Vårdgivaren har fullt arbetsgivaransvar för sig och sin personal kvar. Nästa mening Kollektivavtal kräv ersätts med Kollektivavtal eller kollektivavtalsliknandes villkor krävs. Sista meningen Alla landstingets medarbetare, samt anställda hos privata vårdgivare ska ha rätt till heltidsanställning ska strykas. Ersättningsbilaga Folkhälsa Att ersättningsvärde för prestation vad gäller identifikation är 20 kronor.

5 LS1 5 Mats Hellhoff (SD) yrkade på följande ändringar i Vårdvalsutskottets förslag: 1.1 Vision Att första meningen; Landstinget Västernorrland har som vision liv, hälsa och hållbar utveckling i Västernorrland blir kvar och att resten av stycket ska strykas. 3.4 Målgrupp Att sista punkten; personer som omfattas av lagen (2013:407) om hälso- och sjukvård till vissa utlänningar som vistas i Sverige utan nödvändigt tillstånd; ( Tillståndslösa ) ska erbjudas vård i samma omfattning som den som erbjuds dem som är folkbokförda i Västernorrlands län ska strykas helt. 4.8 Personal Att meningen Vårdgivaren har fullt arbetsgivaransvar för sig och sin personal blir kvar. Att nästa mening; Kollektivavtal krävs ersätts med; Kollektivavtal eller kollektivavtalsliknande villkor krävs. 4.9 Kompetens Att ytterligare en punkt läggs till med lydelsen: All personal ska i mötet med vårdtagaren kunna kommunicera på god och förståelig svenska. Ordförande ställde först Vårdvalsutskottets förslag och Hans Hedlunds m.fl:s yrkande under proposition, vilken godkändes, varvid hon fann att Vårdvalsutskottets förslag bifallits. Ordförande ställde därefter Vårdvalsutskottets förslag och Mats Hellhoffs yrkande under proposition, vilken godkändes, varvid hon fann att Vårdvalsutskottets förslag bifallits. Landstingsstyrelsen beslutade i enlighet härmed. Beslut Landstingsstyrelsen beslutade på Vårdvalsutskottets förslag att föreslå att landstingsfullmäktige beslutar att fastställa Regelbok för Vårdval Västernorrland Primärvård 2016 med bilaga 3 Ersättning, att gälla från och med den 1 januari Landstingsstyrelsen beslutade vidare på Vårdvalsutskottets förslag att fastställa bilaga 1, Uppföljning, bilaga 2, IT, bilaga 4, Avtal och bilaga 5, Ansökan, till Regelboken för Vårdval Västernorrland Primärvård 2016, att gälla från och med den 1 januari 2016.

6 LS1 6 Reservationer Per Wahlberg (M), Bengt Sörlin (M), Hans Hedlund (C), Ingeborg Wiksten (FP) och Mona Hammarstedt (KD) lämnade följande skriftliga reservation: Det är med stor oro vi tar del av S, V och MP:s orealistiska och ibland helt olagliga förslag till beslut. Vi tolkar det som en stor okunskap om primärvård och ovilja att ta till sig framställda konsekvenser. Detta förslag kommer negativt att påverka invånarnas tillgång till primärvård och ge en ökad belastning på akutmottagningarna vilket leder till ökade kostnader. Vänstermajoriteten verkar inte vara medveten om att Regelboken är ett avtal enligt Lagen Om Vårdval (LOV). Inledningen strider mot allt vad avtalstext innebär och är helt omöjlig att följa för dem som ingår detta avtal. Alla vårdföretag i Västernorrland har kollektivavtal. Att däremot enbart kräva kollektivavtal istället för som tidigare kollektivavtal eller kollektivavtalsliknande former är olagligt och har prövats och fällts i bl a Skåne. Att dessutom kräva att alla underleverantörer ska ha kollektivavtal kommer att avsevärt försvåra för enskilda företagare att utföra tjänster åt landstinget. Det vore mycket olyckligt eftersom länet (ur ett regionalt utvecklingsperspektiv) behöver fler företag inte färre! Det är inte rimligt att det är Regelboken som ska reglera arbetstiderna för de landstingsdrivna hälsocentralerna eller för de privata vårdcentralerna. För landstinget är det andra dokument som fastställer reglerna för samtliga anställda. De privata entreprenörerna fastställer sina regler själva genom avtal med den anställde och/ eller övriga avtalsslutande parter. En ersättning för levnadsvaneanteckning infördes för att stimulera vården att fråga om patientens levnadsvanor, följa upp och göra insatser för en bättre folkhälsa. Det har tagit många år att få in detta arbetssätt eftersom det funnits ett visst motstånd. Att helt sluta med den ekonomiska stimulansen kommer att leda till att man slutar fråga alla patienter om levnadsvanor. Vilket vore mycket olyckligt eftersom Västernorrland som har bland de största folkhälsoproblemen i landet behöver jobbar med många olika åtgärder för en bättre hälsa. Utifrån detta reserverar vi oss mot majoritetens förslag till beslut. Mats Hellhoff (SD) reserverade sig till förmån för eget yrkande. Anteckning till protokollet Lars-Gunnar Hultin (V) lämnade för majoritetens räkning följande anteckning till protokollet: Trots att vi känner till den prövning som tidigare skett i Sverige av att enbart skriva in kollektivavtal krävs väljer vi att göra så. Vi har sett en viss förändring i synen kring detta på EU-nivå vilket gör att vi vill testa denna skrivning. Vi gör det för att vi värnar om allas rätt till goda anställningsvillkor i Sverige."

7 LS1 7 Protokollsanteckning Mats Hellhoff (SD) lämnade följande protokollsanteckning: Sverigedemokraterna vill bestämt påpeka att vid är mycket kritiska till att vuxna illegala immigranter erhåller skattesubventionerad vård. Vi är ännu mer kritiska till att samma kategori nu även ska erbjudas vård i samma omfattning som den som erbjuds dem som är folkbokförda i Västernorrlands län Vid Vårdvalsutskottets sammanträde den 15 juni reserverade sig Hans Hedlund (C) och Ingeborg Wiksten (FP) mot beslutet att fastställa Regelbok för Vårdval Västernorrland Primärvård 2016 med bilaga 3 Ersättning, att gälla från och med den 1 januari 2016 till förmån för eget yrkande på följande ändringar i beredningens förslag: Regelbok 1.1 Vision Första meningen Landstinget Västernorrland har som vision liv, hälsa och hållbar utveckling i Västernorrland kvar, resten av stycket ska strykas. 4.8 Personal Meningen Vårdgivaren har fullt arbetsgivaransvar för sig och sin personal kvar. Nästa mening Kollektivavtal kräv ersätts med Kollektivavtal eller kollektivavtalsliknandes villkor krävs. Sista meningen Alla landstingets medarbetare, samt anställda hos privata vårdgivare ska ha rätt till heltidsanställning ska strykas. Ersättningsbilaga Folkhälsa Att ersättningsvärde för prestation vad gäller identifikation är 20 kronor.

8 LS1 8 Vid protokollet Karin Henriksson Justeras Elisabet Strömqvist Ingeborg Wiksten

Tid: 2015-04-28. Härnösand NÄRVARANDE 2015-04-28 15LS1 1(5) Ledamöter

Tid: 2015-04-28. Härnösand NÄRVARANDE 2015-04-28 15LS1 1(5) Ledamöter Tjänsteställe, handläggare Landstingets kansli 2015-04-28 15LS1 1(5) Tid: 2015-04-28 Plats: Landstingets kansli Härnösand NÄRVARANDE Ledamöter Erik Lövgren (S) Christina Nordenö (S) Christer Sonidsson

Läs mer

Tid: 2015-01-13. Härnösand NÄRVARANDE 2015-01-13 15LS1 1(22) Ledamöter

Tid: 2015-01-13. Härnösand NÄRVARANDE 2015-01-13 15LS1 1(22) Ledamöter Tjänsteställe, handläggare Landstingets kansli Karin Henriksson 2015-01-13 15LS1 1(22) Tid: 2015-01-13 Plats: Landstingets kansli Härnösand NÄRVARANDE Ledamöter Elisabet Strömqvist (S) Erik Lövgren (S)

Läs mer

Tid: 2015-06-25. Härnösand NÄRVARANDE 2015-06-25 15LS1 1(13) Ledamöter

Tid: 2015-06-25. Härnösand NÄRVARANDE 2015-06-25 15LS1 1(13) Ledamöter Tjänsteställe, handläggare Landstingets kansli Karin Henriksson 2015-06-25 15LS1 1(13) Tid: 2015-06-25 Plats: Landstingets kansli Härnösand NÄRVARANDE Ledamöter Elisabet Strömqvist (S) Erik Lövgren (S)

Läs mer

Tjänsteställe, handläggare Datum Dnr Sida Regionledningsförvaltningen Ann Christin Hamrén

Tjänsteställe, handläggare Datum Dnr Sida Regionledningsförvaltningen Ann Christin Hamrén FÖRSLAGS 1-21 Tjänsteställe, handläggare Regionledningsförvaltningen Ann Christin Hamrén 2019-01-15 19RS1 1(22) Tid: 2019-01-15 Plats: Regionens hus Härnösand NÄRVARANDE Ledamöter Glenn Nordlund (S) ordförande

Läs mer

Motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika frågor

Motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika frågor ÄRENDE 10 2012-06-01 Motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika frågor Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till

Läs mer

Tid: Härnösand LS1 1(17) Ledamöter

Tid: Härnösand LS1 1(17) Ledamöter PROTOKOLL 111-121 Tjänsteställe, handläggare Landstingets kansli Anita Wiklander 2016-05-12 16LS1 1(17) Tid: 2016-05-12 Plats: Landstingets kansli Härnösand Ledamöter Erik Lövgren (S) Jan-Olov Häggström

Läs mer

Tjänsteställe, handläggare Datum Dnr Sida Landstingets kansli Anita Wiklander. att utse Sven-Åke Vest att jämte ordförande justera dagens protokoll.

Tjänsteställe, handläggare Datum Dnr Sida Landstingets kansli Anita Wiklander. att utse Sven-Åke Vest att jämte ordförande justera dagens protokoll. PROTOKOLL 1 7 Tjänsteställe, handläggare Landstingets kansli Anita Wiklander 2016-01-27 16LS5 1(7) Tid: 2016-01-27 Plats: Landstingets kansli Härnösand NÄRVARANDE Lars-Olof Olsson (S) Lars-Erik Nordin

Läs mer

Tid: kl Regionens hus, Härnösand Mötesrum: Furan

Tid: kl Regionens hus, Härnösand Mötesrum: Furan Tjänsteställe, handläggare Regionledningsförvaltningen 2018-03-13 18HSN1 1(5) Tid: 2018-03-13 kl 13.00-15.15 Plats: Regionens hus, Härnösand Mötesrum: Furan NÄRVARANDE Ledamöter Ewa Back (S) Ninni Smedberg

Läs mer

Tjänsteställe, handläggare Datum Dnr Sida Landstingets kansli Anita Wiklander. att utse Anders Gäfvert att jämte ordförande justera dagens protokoll.

Tjänsteställe, handläggare Datum Dnr Sida Landstingets kansli Anita Wiklander. att utse Anders Gäfvert att jämte ordförande justera dagens protokoll. PROTOKOLL 13 20 Tjänsteställe, handläggare Landstingets kansli Anita Wiklander 2016-09-27 16LS5 1(8) Tid: 2016-09-27 Plats: Landstingets kansli Härnösand NÄRVARANDE Ledamöter Lars-Erik Nordin (C) Maj-Lis

Läs mer

Angående motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika frågor

Angående motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika frågor YTTRANDE 2012-03-07 LK11-0521 Förvaltningsnamn Avsändare Landstingsstyrelsen Angående motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika

Läs mer

Datum: Tid: kl Plats: Regionens hus Härnösand Sammanträdesrum: ASKEN Tid: kl FURAN

Datum: Tid: kl Plats: Regionens hus Härnösand Sammanträdesrum: ASKEN Tid: kl FURAN OCH TANDVÅRDSNÄMNDEN Tjänsteställe, handläggare Regionledningsförvaltningen Monika Öhgren 2018-02-20 18FPTN1 1(11) Datum: 2018-02-20 Tid: kl. 09.15 Plats: Regionens hus Härnösand Sammanträdesrum: ASKEN

Läs mer

Landstingsstyrelsen 106-110

Landstingsstyrelsen 106-110 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-11 Landstingsstyrelsen 106-110 Tid: Måndagen den 11 juni 2007, kl 08:30-08:55 Plats: Rådhuset, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Gun Marie Stenström (m) Dan Skantz

Läs mer

Tjänsteställe, handläggare Datum Dnr Sida Landstingets kansli Ann Christin Hamrén. att utse Sonia Seidevall att jämte ordföranden justera protokollet.

Tjänsteställe, handläggare Datum Dnr Sida Landstingets kansli Ann Christin Hamrén. att utse Sonia Seidevall att jämte ordföranden justera protokollet. 9-14 Tjänsteställe, handläggare Landstingets kansli Ann Christin Hamrén 2017-04-05 17RS1672 (6) Tid: 2017-04-05 Plats: Landstingets kansli Härnösand NÄRVARANDE Ledamöter Jan-Olov Häggström (S) ordförande

Läs mer

Regionstyrelsen

Regionstyrelsen PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Bella Rosa, Rosenlunds vårdcentrum Närvarande: ande: Håkan Jansson (M), ordförande Maria Frisk (KD) Carina Ödebrink (S) Rune Backlund (C) Malin Wengholm (M), -195-196

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2016-05-27 1 (2) 138 Initiativärende. Öppna den palliativa slutenvården i Trelleborg Diarienummer 1601664 Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut 1. Hälso-

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden OJUSTERAT PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2017-05-19 1 (3) 84 Psykoterapi och multimodal smärtbehandling driftsform Diarienummer 1601863/1601862 Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut 1.

Läs mer

Tjänsteställe, handläggare Datum Dnr Sida Landstingets kansli Anita Wiklander

Tjänsteställe, handläggare Datum Dnr Sida Landstingets kansli Anita Wiklander Tjänsteställe, handläggare Landstingets kansli Anita Wiklander 2016-04-27--28 16LS690 1(96) Tid: 2016-04-27--28 Plats: Landstingets kansli Härnösand DEN 27 april KL 09.15 41 Kungörelse om mötet Det antecknades

Läs mer

Motion: Hur har jämställdheten påverkats av vårdval? Handlingar i ärendet:

Motion: Hur har jämställdheten påverkats av vårdval? Handlingar i ärendet: Motion: Hur har jämställdheten påverkats av vårdval? Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Yttrande från Allmänpolitiska utskottet 2013-11-18 Protokollsutdrag

Läs mer

Datum Länsplan för regional transportinfrastruktur i Skåne

Datum Länsplan för regional transportinfrastruktur i Skåne Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2014-06-05 1 (2) 84 Länsplan för regional transportinfrastruktur i Skåne 2014-2025 Diarienummer 1202805 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Tid: 2015-04-08. Härnösand NÄRVARANDE 2015-04-08 15LS1 1(31) Ledamöter

Tid: 2015-04-08. Härnösand NÄRVARANDE 2015-04-08 15LS1 1(31) Ledamöter Tjänsteställe, handläggare Landstingets kansli Karin Henriksson 2015-04-08 15LS1 1(31) Tid: 2015-04-08 Plats: Landstingets kansli Härnösand NÄRVARANDE Ledamöter Elisabet Strömqvist (S) Christina Nordenö

Läs mer

Regionstyrelsen 22-42

Regionstyrelsen 22-42 Regionstyrelsen 22-42 Tid: 2016-03-01 13:00-16:10 Plats: Regionens hus, sal A 34 Komplettering av avsnitt 5.17 i förfrågningsunderlag Primärvård inom vårdval i Jönköpings län Diarienummer: LJ 2014/733

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2018-05-07 1 (2) 39 Förfrågningsunderlag Vårdcentral Tilläggsuppdrag för vuxna med varaktig funktionsnedsättning Diarienummer 1703354

Läs mer

Sammanträde med Programberedning vårdval

Sammanträde med Programberedning vårdval 1 (11) Kl. 10:00-11:30 37-44 Sammanträde med Olle Reichenberg (M) Christina Enocson-Mårtensson (S) Plats Skärgårdssalen Närvarande ledamöter Olle Reichenberg (M) (ordförande) Madeleine Sjöhage (C) (vice

Läs mer

Landstingsfullmäktiges föredragningslista

Landstingsfullmäktiges föredragningslista Landstingsfullmäktiges föredragningslista Sammanträdet den 16-17 november 2011 Tid: 16 november kl 10.00 17 november kl 09.00 Lokal: Landstingshuset, sessionssalen Sammanträdet öppnas...3 Anmälan om ny

Läs mer

4/16 Ansökan om att etablera familjecentral

4/16 Ansökan om att etablera familjecentral Landstingsstyrelsens hälsovalsberedning PROTOKOLLSUTDRAG SID 1(2) D A T U M D I A R I E N R 2016-02-02 LS-LED15-1473-2 4/16 Ansökan om att etablera familjecentral Diarienummer: LS-LED15-1473 Behandlat

Läs mer

Motion: Skapa ett skydd för visselblåsare i Landstinget i Jönköpings län

Motion: Skapa ett skydd för visselblåsare i Landstinget i Jönköpings län Motion: Skapa ett skydd för visselblåsare i Landstinget i Jönköpings län Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Yttrande från Allmänpolitiska utskottet Protokollsutdrag

Läs mer

Tjänsteställe, handläggare Datum Dnr Sida Landstingets kansli Karin Henriksson

Tjänsteställe, handläggare Datum Dnr Sida Landstingets kansli Karin Henriksson Tjänsteställe, handläggare Landstingets kansli Karin Henriksson 2015-06-24--25 15LS1414 1(79) Tid: 2015-06-24--25 Plats: Landstingets kansli Härnösand DEN 24 JUNI KL 09.15 85 Kungörelse om mötet Det antecknades

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: 2007-08-22. Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50

PROTOKOLL. Datum: 2007-08-22. Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50 Tid och plats för sammanträdet Beslutande Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50 Ann-Marie Johansson Anna Gundersson Annelie Bengtsson Siw Lundkvist Alf Lundin Stefan Wikén Yngve Hamberg

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsutskottet Jönköping 19-29

Hälso- och sjukvårdsutskottet Jönköping 19-29 PROTOKOLL 1(5) Plats: Närvarande: Konferensrum Lutan, akutmottagningen Länssjukhuset Ryhov Beslutande: Urban Blomberg, ordförande (M) Eva Lundemo (C) Annika Nordin (S) Magnus Lagerqvist (S) 19-21 Kjell

Läs mer

PROTOKOLL. Landstingets kansli 2014-04-01 FU 2/2014 Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2014-04-08

PROTOKOLL. Landstingets kansli 2014-04-01 FU 2/2014 Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2014-04-08 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2014-04-08 Folkhälsoutskottet Tid Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Tisdagen den 1 april 2014 kl.13.15

Läs mer

Landstingsfullmäktige 99-114

Landstingsfullmäktige 99-114 PROTOKOLL 1(7) Diarienummer Plats: Rosensalen, Rosenlunds vårdcentrum Närvarande: Se upprop 100 99 Öppnande Landstingsfullmäktiges ordförande Hans Rocén förklarar med ett hälsningstal landstingsfullmäktiges

Läs mer

Sammanträde med Folkhälsoberedningen

Sammanträde med Folkhälsoberedningen 1 (11) Kl. 14:00-16:00 21-28 Sammanträde med Datum för justering: 2019-05-15 Christine Lorne (C) Hanna Jokio (S) Plats Skärgårdssalen, Landstingshuset Närvarande ledamöter Christine Lorne (C) Ann-Catrin

Läs mer

PROTOKOLL LKD Motionssvar. "Fond till stöd för ungdomars egna initiativ inom kulturområdet" (Lf) Bakgrund

PROTOKOLL LKD Motionssvar. Fond till stöd för ungdomars egna initiativ inom kulturområdet (Lf) Bakgrund DIARIENR 2002-10-29 LKD 01684 80 Motionssvar. "Fond till stöd för ungdomars egna initiativ inom kulturområdet" (Lf) Bakgrund Henrik Elmberg (c) lämnade 2001-11-25 in en motion som anmäldes vid landstingsfullmäktiges

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut 1 (2) FÖRSLAG 2012:14 LS 1103-0490 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2011:10 av Håkan Jörnehed och Gunilla Bhur (V) om att starta en vårdcentral i Husby med forskningsuppdrag i folkhälsa

Läs mer

PROTOKOLL Tid 1 februari Närvård Härnösand. Plats NÄRVARANDE

PROTOKOLL Tid 1 februari Närvård Härnösand. Plats NÄRVARANDE Patientnämnden Etiska nämnden 2017 02 01 2017 2A 1(12 Tid 1 februari 2017 Plats Närvård Härnösand NÄRVARANDE Ledamöter: Elisabeth Unander (S) Lennart Johansson (V) Zeth Olsson (S) Elsy Lidblom (S) Bo-Anders

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård PROTOKOLL 68 82 Datum 2015-10-30 1 (10) Protokoll från beredningen för primärvård, psykiatri och tandvårds sammanträde Tid: 2015-10-30 10.00-12.00 Plats:

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63

Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-09-05 Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63 Tid: Måndag 5 september 2005 kl 15:00-16:15 Plats: Konferensrummet 1:a vån, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

Motion: Skapa ett skydd för "Visselblåsare" i Landstinget i Jönköpings län

Motion: Skapa ett skydd för Visselblåsare i Landstinget i Jönköpings län YTTRANDE 1(3) 2013-04-09 LJ 2012/802 Förvaltningsnamn Avsändare Landstingsfullmäktige Motion: Skapa ett skydd för "Visselblåsare" i Landstinget i Jönköpings län I en motion till fullmäktige föreslår Inga

Läs mer

Motionssvar - Öppna för digitala vårdcentraler i Sörmland

Motionssvar - Öppna för digitala vårdcentraler i Sörmland MOTIONSSVAR SID 1(2) Monica Johansson (S) Landstingsstyrelsens ordförande 2016-08-22 LS-LED15-0769-5 Ä R E N D E G Å N G Landstingsstyrelsen M Ö T E S Motionssvar - Öppna för digitala vårdcentraler i Sörmland

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård PROTOKOLL 33 36 Datum 2015-11-16 1 (3) Protokoll från utskottet för primärvård, psykiatri och tandvårds sammanträde Tid: 2015-11-16 11.40-12.00 Plats: Rum

Läs mer

Tjänsteställe, handläggare Datum Dnr Sida Landstingets kansli Anita Wiklander

Tjänsteställe, handläggare Datum Dnr Sida Landstingets kansli Anita Wiklander PROTOKOLL 70-100 Tjänsteställe, handläggare Landstingets kansli Anita Wiklander 2016-04-07 16LS1 1(57) Tid: 2016-04-07 Plats: Landstingets kansli Härnösand NÄRVARANDE Ledamöter Erik Lövgren (S) ordförande

Läs mer

Regionstyrelsen 1-25

Regionstyrelsen 1-25 PROTOKOLL UTDRAG Regionstyrelsen 1-25 Tid: 2018-01-30, kl 09:00-14:45 Plats: Regionens hus, sal A 8 Motion - Hur ska framtidens sjukvård ges i Region Jönköpings län? Diarienummer: RJL 2016/3444 Beslut

Läs mer

Protokoll. Landstingsfullmäktiges sammanträde. 17 september 2007 i Halmstad

Protokoll. Landstingsfullmäktiges sammanträde. 17 september 2007 i Halmstad Protokoll Landstingsfullmäktiges sammanträde 17 september 2007 i Halmstad Innehållsförteckning vid landstingsfullmäktiges sammanträde på Länssjukhuset i Halmstad, måndagen den 17 september 2007. Ärenden

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2011-06-21 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Torsdagen den 9 juni 2011 kl. 09.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård PROTOKOLL 83 93 Datum 2015-11-16 1 (7) Protokoll från beredningen för primärvård, psykiatri och tandvårds sammanträde Tid: 2015-11-16 09.30-12.00 Plats:

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård PROTOKOLL 21 25 Datum 2018-06-27 1 (4) Protokoll från utskottet för primärvård, psykiatri och tandvårds sammanträde Tid: 2018-06-27 kl. 12:10-12:40 Plats:

Läs mer

Protokoll 1(6) Samlingssalen, Borgen, Frösön den 15 december 2010 klockan 8:00- Monalisa Norrman Harriet Jorderud

Protokoll 1(6) Samlingssalen, Borgen, Frösön den 15 december 2010 klockan 8:00- Monalisa Norrman Harriet Jorderud Protokoll 1(6) 2010-12-15 Tid och plats för Sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Samlingssalen, Borgen, Frösön den 15 december 2010 klockan 8:00- Robert Uitto Monalisa Norrman Harriet

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden OJUSTERAT PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2018-01-31 1 (3) 8 Ändrad driftform för Ambulansdistrikt 2 Diarienummer 1703067 Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut 1. Förvaltning Medicinsk

Läs mer

Landstingsfullmäktige

Landstingsfullmäktige PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Rosensalen, Rosenlunds Vårdcentrum Närvarande: Se upprop 89. 88 Öppnande Landstingsfullmäktiges ordförande Hans Rocén förklarar med ett hälsningstal landstingsfullmäktiges

Läs mer

Kerstin Weimer (FP) Sekreterare Paragrafer 135 143

Kerstin Weimer (FP) Sekreterare Paragrafer 135 143 Sammanträdets plats och tid Landstinget, Hus 2, Dr Pragrummet. Kyrkgatan 12, Östersund. 2011-12-08, klockan 09.00-16.30. Beslutande Anna Gundersson (S) David Berglund (S) Judith Hult (S) Börje Lundin (V)

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård PROTOKOLL 13 16 Datum 2018-05-07 1 (4) Protokoll från utskottet för primärvård, psykiatri och tandvårds sammanträde Tid: 2018-05-07 kl. 14:15-14:30 Plats:

Läs mer

Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland

Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland Protokoll Sammanträdesdatum 2008-12-09 Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland Tid: Tisdagen den 9 december 2008 klockan 12.30-16.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo,

Läs mer

Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka

Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka Protokoll Sammanträdesdatum 2004-06-07 Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka 39-46 Tid: Måndagen 7 juni 2004 kl 09:00-15:00 Plats: Husläkarna AB, Kungsbacka Ledamöter Margareta Ödman (m) ordförande Bo Karlsing

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting i Landstingsstyrelsen PROTOKOLL 2/2016 LS 2016-0039 Personalutskott Torsdagen den 25 februari 2016 Kl 10.00-12.00 9-16 Sammanträde med landstingsstyrelsens personalutskott Datum

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID VÄSTERNORRLANDS LÄNS LANDSTINGS- FULLMÄKTIGES MÖTE I HÄRNÖSAND DEN APRIL 2015

PROTOKOLL FÖRT VID VÄSTERNORRLANDS LÄNS LANDSTINGS- FULLMÄKTIGES MÖTE I HÄRNÖSAND DEN APRIL 2015 1 PROTOKOLL FÖRT VID VÄSTERNORRLANDS LÄNS LANDSTINGS- FULLMÄKTIGES MÖTE I HÄRNÖSAND DEN 29 30 APRIL 2015 DEN 29 APRIL KL 9.15 30 Kungörelse om mötet Det antecknades till protokollet att kungörelse om mötet

Läs mer

A-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista

A-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista 1 (11) Datum Tid Kl. 11.00 11.50 Ajournering Kl. 11.35-11.45 Plats Beslutande Övriga närvarande A-salen, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Tomas Alsfjell, stf kommunchef Lena

Läs mer

2006-03-13 LS-LED06-123. 27 Kortare arbetstid för äldre, LF. Landstingsstyrelsens förslag till landstingsfullmäktige

2006-03-13 LS-LED06-123. 27 Kortare arbetstid för äldre, LF. Landstingsstyrelsens förslag till landstingsfullmäktige PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2006-03-13 LS-LED06-123 27 Kortare arbetstid för äldre, LF Landstingsstyrelsens förslag till landstingsfullmäktige 1. Förkortad arbetstid för äldre skall icke genomföras i form

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting Innova tionsberedning i Kl 15.30-17.30 23-28 Sammanträde med landstingsstyrelsens innovationsberedning Datum för justering: 2016-05-19 Daniel Forslund Plats Victor Harjvr Skärgårdssalen,

Läs mer

Patientnämnden 1-8. Tid: Torsdagen den 14 februari 2008, kl 13:00-14:25. Plats: Hotel Strandbaden, Falkenberg

Patientnämnden 1-8. Tid: Torsdagen den 14 februari 2008, kl 13:00-14:25. Plats: Hotel Strandbaden, Falkenberg Protokoll Sammanträdesdatum 2008-02-14 Patientnämnden 1-8 Tid: Torsdagen den 14 februari 2008, kl 13:00-14:25 Plats: Hotel Strandbaden, Falkenberg Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson (kd) Landstinget

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting Landstingsstyrelsen PROTOKOLL 2/2015 2015-03-02 Kl 10.00-12.00 LS 2015-0165 13-17 i Sammanträde med landstingsstyrelsens forskningsberedning Plats Skärgårdssalen, landstingshuset

Läs mer

Utskottets beredning Motionen har för yttrande lämnats till Hälso- och sjukvårdsutskottet Värnamo som framför följande.

Utskottets beredning Motionen har för yttrande lämnats till Hälso- och sjukvårdsutskottet Värnamo som framför följande. YTTRANDE 2014-09-16 LJ 2013/767 Förvaltningsnamn Avsändare Landstingsfullmäktige Motion: Utvärdera öppethållande på vårdcentralerna I en till landstingsfullmäktige inlämnad motion föreslår Anna-Carin Magnusson

Läs mer

60 Närvården i Strängnäs. Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut. Hälso- och sjukvårdsnämnden beslutar att

60 Närvården i Strängnäs. Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut. Hälso- och sjukvårdsnämnden beslutar att Hälso- och sjukvårdsnämnden PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2009-06-11 HN-HOS09-219 60 Närvården i Strängnäs Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut Hälso- och sjukvårdsnämnden beslutar att 1. upphäva nämndens beslut

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsen Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsen Sid nr Kommunstyrelsen 2008-06-16 Ärendelista Sid nr Justering...3 479 Mål och resursplan för 2009 med plan för ekonomin 2010-2011...4 480 Korrigering av tidigare beslut: Ansvar för elit- och evenemangsarenor

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård PROTOKOLL 1 9 Datum 2016-01-13 1 (5) Protokoll från beredningen för primärvård, psykiatri och tandvårds sammanträde Tid: Plats: 2016-01-13 kl.09.30-12.00

Läs mer

Omfördelning av del av årsarvode som vice ordförande i Jämtlands läns landsting under 2014 (RS/1961/2015)

Omfördelning av del av årsarvode som vice ordförande i Jämtlands läns landsting under 2014 (RS/1961/2015) Tjänsteskrivelse Regionstyrelsen 1(2) Samordningskansliet 2016-01-15 Helge Jonsson Tfn: 063-14 76 36 E-post:helge.jonsson@regionjh.se Omfördelning av del av årsarvode som vice ordförande i Jämtlands läns

Läs mer

Landstingsfullmäktiges beslut. Landstingsstyrelsens förslag bifölls.

Landstingsfullmäktiges beslut. Landstingsstyrelsens förslag bifölls. - PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2009-10-20 LS-LED09-167 86 Dags att utveckla vården av alkoholmissbrukare ytterligare! Motionssvar Ärendet behandlades. Landstingsfullmäktiges beslut Landstingsstyrelsens förslag

Läs mer

Datum Bildande av bolag för genterapeutisk forskning och behandling

Datum Bildande av bolag för genterapeutisk forskning och behandling Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2015-10-08 1 (3) 161 Bildande av bolag för genterapeutisk forskning och behandling Diarienummer 1502087 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsens föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Arvode till styrelsen för Danderyds sjukhus AB, Södersjukhuset AB och Södertälje sjukhus AB

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Arvode till styrelsen för Danderyds sjukhus AB, Södersjukhuset AB och Södertälje sjukhus AB FÖRSLAG 2017:61 s förslag till beslut Arvode till styrelsen för Danderyds sjukhus AB, Södersjukhuset AB och Södertälje sjukhus AB 23 ( 62) PROTOKOLL 2017-0084 2017-08-29 Kl. 10:00-10:15 149-187 161 Arvode

Läs mer

Upphandlingsstrategiutskottet

Upphandlingsstrategiutskottet PROTOKOLL 16 18 Datum 2016-05-11 1 (7) Protokoll från upphandlingsstrategiutskottets sammanträde Tid: 2016-05-11, kl 09.00-12.00 Plats: Krinova Incubator Science Park, Kristianstad Beslutande Amela Hodzic

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsutskottet Jönköping 8-18 Tid: , 10:00-16:50 Odontologiska institutionen, konferensrum Kompassrosen

Hälso- och sjukvårdsutskottet Jönköping 8-18 Tid: , 10:00-16:50 Odontologiska institutionen, konferensrum Kompassrosen PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Närvarande: Odontologiska institutionen, konferensrum Kompassrosen Beslutande: Urban Blomberg, ordförande (M) Eva Lundemo (C) Annika Nordin (S) Magnus Lagerqvist (S)

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2018-01-31 1 (3) 10 Hälso- och sjukvårdsnämndens underlag till upphandlingsplan 2018 Diarienummer 1702206 Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut 1. Hälso-

Läs mer

Kerstin Weimer (FP) Emilia Blomqvist Marie Holm Sherman. Landstingshuset, Östersund 2011-11-01. Klockan 14.00. Sekreterare Paragrafer 124 134

Kerstin Weimer (FP) Emilia Blomqvist Marie Holm Sherman. Landstingshuset, Östersund 2011-11-01. Klockan 14.00. Sekreterare Paragrafer 124 134 Sammanträdets plats och tid Övrigt Landstinget, Hus 3, Styrelserummet. Kyrkgatan 12, Östersund. 2011-10-20, klockan 10.00-11.45 Möte med Landstingsfullmäktiges presidium, klockan 8.30-9.30 Utbildning,

Läs mer

Kungsbackanämnden 15-22

Kungsbackanämnden 15-22 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-03-06 Kungsbackanämnden 15-22 Tid: Tisdag 2007-03-06 kl 08:30-15:15 Plats: Hotell Halland, Kungsbacka Ledamöter: Margareta Ödman (m) Maud Lanne (s) Marianne Hultén (m)

Läs mer

Regionstyrelsen 1-21

Regionstyrelsen 1-21 Regionstyrelsen 1-21 Tid: 2017-01-31, kl 13:00-16:45 Plats: Regionens Hus, sal A 6 Motion - Barns rätt till en giftfri miljö Diarienummer: RJL 2016/425 Beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 198 200 Datum 2015-11-24 1 (4) Protokoll från regionstyrelsens sammanträde Tid: 2015-11-24 kl. 09.00 09.25 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Henrik Fritzon (S), ordförande

Läs mer

Protokoll 1(7) ej tjänstgörande Robert Uitto (S) Karin Österberg (MP) Elin Hoffner (V)

Protokoll 1(7) ej tjänstgörande Robert Uitto (S) Karin Österberg (MP) Elin Hoffner (V) Protokoll 1(7) 2012-10-29 Tid och plats för Styrelserummet, Landstingshuset, Östersund den 29 oktober 2012, kl 10.00-10.25 Sammanträdet Beslutande Harriet Jorderud (S) Karin Österberg (MP) ej tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Lilla Sessionssalen, landstingshuset Frösön, kl 09.00-17.30 Beslutande Ann-Marie Johansson (s) Anna Gundersson (s) Annelie Bengtsson (m) Björn Karlsson (s) Alf Lundin (v) Stefan Wikén

Läs mer

Varbergsnämnden 16-26

Varbergsnämnden 16-26 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-02-12 Varbergsnämnden 16-26 Tid: Tisdag 12 februari kl 13:30-17:20 Plats: Konferensrummet Vårdcentralen Västra Vall Ledamöterna Karl-Gunnar Svensson (kd) Inger Johansson

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: 2010-03-25. Landstingshuset, Hus 2, plan 2, Dr Prag Kl. 09.00 16.10

PROTOKOLL. Datum: 2010-03-25. Landstingshuset, Hus 2, plan 2, Dr Prag Kl. 09.00 16.10 Tid och plats för sammanträdet Beslutande Landstingshuset, Hus 2, plan 2, Dr Prag Kl. 09.00 16.10 Ann-Marie Johansson (S) Anna Gundersson (S) Björn Karlsson (S) Alvi Berglund (S) Berit Johansson (C) Yngve

Läs mer

Regionfullmäktige 52-64

Regionfullmäktige 52-64 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Närvarande: Se 54. Rosensalen, Rosenlunds vårdcentrum 52 Presentation av goda exempel från medarbetare och verksamheter Presentationer görs för följande områden: Britt-Marie

Läs mer

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN VARBERG 1-16 Tid: Måndag 20 januari 2003 kl 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Närvarande: ledamöterna ersättarna tjänstemännen Karl-Gunnar

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 49 54 Datum 2018-11-06 1 (4) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2018-11-06 kl. 13.00 14.20 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Datum Protokoll från personalnämndens sammanträde. Tid: kl Rum 310, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från personalnämndens sammanträde. Tid: kl Rum 310, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 24 29 Datum 2019-09-23 1 (4) Protokoll från personalnämndens sammanträde Tid: 2019-09-23 kl 09.00-15.00 Plats: Rum 310, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Pontus Lindberg (M), ordförande Carina

Läs mer

Landstingsstyrelsen 46-70. Tid: 2011-03-22 kl 13:00-14:55 Plats: Landstingets kansli, sal A

Landstingsstyrelsen 46-70. Tid: 2011-03-22 kl 13:00-14:55 Plats: Landstingets kansli, sal A PROTOKOLL 1(10) Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: ande: Peranders Johansson (M), ordförande Mia Frisk (KD) Anna-Carin Magnusson (S), 46-62 Rune Backlund (C) Lena Skaring Thorsén (FP) Märta

Läs mer

Regionfullmäktige

Regionfullmäktige PROTOKOLL 1(8) Diarienummer Plats: Närvarande: Se 129 Rosensalen, Rosenlunds vårdcentrum 127 Utdelning av Folkhälsopriset Regionens folkhälsopris delas 2015 ut till Aneby kommun för deras arbete med ungas

Läs mer

Planeringsdelegationen Tid: , 09:00-12:00 Plats: Landstingets kansli, sal A

Planeringsdelegationen Tid: , 09:00-12:00 Plats: Landstingets kansli, sal A PROTOKOLL 1(5) Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: ande: Peranders Johansson (M), ordförande Mia Frisk (KD) Anna-Carin Magnusson (S) Rune Backlund (C) Esse Petersson (FP), ersätter Lena Skaring

Läs mer

Sammanträde i Programberedningen för folkhälsa och psykiatri. Jessica Ericsson (L) Cecilia Löfgreen. Karin Michal (MP)

Sammanträde i Programberedningen för folkhälsa och psykiatri. Jessica Ericsson (L) Cecilia Löfgreen. Karin Michal (MP) 6/2016 1 (6) Sammanträde i Programberedningen för folkhälsa och psykiatri Datum Tid 14:00-16:25 Plats Gästmatsalen, restaurang 61:an, Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge Ledamöter (L) (M) (MP) (M)

Läs mer

JIL Stockholms låns landsting

JIL Stockholms låns landsting JIL Stockholms låns landsting Kl 09.00-09.20 5-8 Sammanträde med landstingsstyrelsens beredning för utbyggd Datum för justering: 2016-03-08 Torbjörn Rosdahl Plats TallaAlkurdi Mälarsalen, Landstingshuset

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting i Innova tionsberedningen Kl 15.30-17.30 29-36 Sammanträde med landstingsstyrelsens innovationsberedning Plats Skärgårdssalen, Landstingshuset Närvarande ledamöter Pia Helleday

Läs mer

Protokoll 1(8) Beredningen för demokrati och länsutveckling Datum: 2009-10-08

Protokoll 1(8) Beredningen för demokrati och länsutveckling Datum: 2009-10-08 Protokoll 1(8) Tid och plats för Sammanträdet Bergs kommun Svenstavik Tingshuset kl 9:00-16:00 Beslutande Stefan Wikén Gun-Marie Axelsson Gunnar Geijer Staffan Granström Karin Österberg Per-Olov Olsson

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsutskottet Värnamo Tid: , kl 10:00-14:40 Sjukvårdsledningens konferensrum, Värnamo sjukhus

Hälso- och sjukvårdsutskottet Värnamo Tid: , kl 10:00-14:40 Sjukvårdsledningens konferensrum, Värnamo sjukhus PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Närvarande: Sjukvårdsledningens konferensrum, Värnamo sjukhus Beslutande: Britt Johansson (M), ordförande Marianne Andersson (KD) Bo Kärreskog (S) Lis Melin (M) Arne

Läs mer

Rådhus Skåne, Plan 1, rum :30-09:30

Rådhus Skåne, Plan 1, rum :30-09:30 1 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, Plan 1, rum 111 08:30-09:30 Beslutande Sven-Gunnar Linné (S) Janita Bergkvist (S) Nils-Arne Bidsell (L) Franc Krizanec (M) Ann-Christin Persson (S) Kerstin Brangefors

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2018-01-31 1 (3) 20 Vårdavtal med Folktandvården Skåne AB Diarienummer 1602088 Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut 1. Region Skåne tecknar Vårdavtal 2018

Läs mer

Landstingsstyrelsen

Landstingsstyrelsen PROTOKOLL 1(7) Diarienummer Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: ande: Håkan Jansson (M), ordförande Maria Frisk (KD) Carina Ödebrink (S), 128-136 Anders Pansell (KD) ersätter Rune Backlund (C)

Läs mer

Landstingsstyrelsens beslut

Landstingsstyrelsens beslut Landstingsstyrelsen PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2008-05-19 LS-LED08-313 68 DU-nämndens förslag om bildande av kommunalförbund Landstingsstyrelsens beslut 1. Landstingsstyrelsen avslår den av DU-nämnden föreslagna

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2016-09-30 1 (2) 187 Hälso- och sjukvårdsnämndens underlag till upphandlingsplan 2017 Diarienummer 1602797 Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut 1. Hälso-

Läs mer

22 Om vindkraft på Ökna. Motionssvar. LF. 1. Motionen är besvarad.

22 Om vindkraft på Ökna. Motionssvar. LF. 1. Motionen är besvarad. Landstingsstyrelsen PROTOKOLL 2010-02-23 LS-LED09-410 22 Om vindkraft på Ökna. Motionssvar. LF Landstingsstyrelsens förslag till Landstingsfullmäktige 1. Motionen är besvarad. Yrkanden Oppositionen (M),

Läs mer

Motion Information och uppföljning vid upprepade aborter

Motion Information och uppföljning vid upprepade aborter ÄRENDE 13 2012-03-07 Motion Information och uppföljning vid upprepade aborter Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Motion från Samuel Godrén, Sverigedemokraterna

Läs mer

Arvode till styrelse för Danderyds sjukhus AB, Södersjukhuset AB och Södertälje sjukhus AB 13 LS

Arvode till styrelse för Danderyds sjukhus AB, Södersjukhuset AB och Södertälje sjukhus AB 13 LS Arvode till styrelse för Danderyds sjukhus AB, Södersjukhuset AB och Södertälje sjukhus AB 13 TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (4) s förvaltning SLL Styrning och strategi Lolita Lekander 2017-07-17 s arvodesberedning

Läs mer

Sammanträde med programberedningen för tandvård

Sammanträde med programberedningen för tandvård 1 (10) Kl. 16:00-17:00 25-32 Sammanträde med programberedningen för tandvård Karin Fälldin (C) Sargon Daoud (S) Plats Södertörnssalen, Landstingshuset Närvarande ledamöter Karin Fälldin (C) (ordförande)

Läs mer