På Kullabygdens DBT hem

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "På Kullabygdens DBT hem"

Transkript

1

2 OM OSS På Kullabygdens DBT hem hjälper vi ungdomar i åldern år med instabil personlighetsproblematik och emotionell sårbarhet, oftast i kombination med ett missbruk. Vi arbetar med flera olika metoder som är KBT-inriktade. För ungdomen erbjuder vi dialektiskt beteendeterapi (DBT), återfallsprevention (ÅP) och MI. Dessutom erbjuder vi en familjeterapiform som är en kombination av FFT och DBT-färdighetsträning vilket ger hela familjen möjlighet till förändring. Vi har ett förhållningssätt på Kullabygdens DBT hem där vi bekräftar det giltiga i varje situation. Flickorna som bor hos oss har ofta vuxit upp i en icke-bekräftande miljö och därmed inte lärt sig att hantera sina känslor på ett effektivt sätt utan har istället utvecklat olika problembeteende. Alla i arbetsgruppen har någon form av utbildning i DBT vilket möjliggör likartat förhållningssätt. Vårt mål är att ge individen en inre emotionell balans för att kunna hantera vardagen och på så sätt få en meningsfull tillvaro. VÅR MÅLSÄTTNING För oss är det viktigt att ha fokus på det friska och positiva och alltid utgå från individens behov. Tack vare vår specialistkompetens kan vi omsorgsfullt stödja och behandla ungdomarna dygnet runt. All vård och behandling planeras och utförs enligt socialstyrelsens nationella riktlinjer, med tillgängligt stöd i vetenskap och beprövad erfarenhet på ett sätt som möjliggör uppföljningar av resultat och framsteg. Individen ska under sin vistelse hos oss kunna uppnå sina mål och få de kunskaper och färdigheter som krävs för att få en välfungerande vardag efter avslutad behandling. LÄGET OCH LOKALERNA Kullabygdens DBT hem är beläget naturskönt på kullahalvön utanför Mjöhult i Höganäs kommun och har kapacitet att ta emot sju ungdomar för heldygnsvård alla dagar om året. Det finns en stor variation på aktiviteter att delta i tack vare hemmets natursköna läge. I omgivningarna finns många möjligheter att njuta av naturen på egen hand eller tillsammans med de andra i gruppen. De lugna miljöerna skapar en avslappnad och trygg samvaro vilket ger en bra struktur under flickans vistelse hos oss och lägger grunden till en lyckad behandling. KVALITET Kullabygdens DBT hem arbetar efter det internationella systemet ISO 9001:2008 vilket innebär att vi strävar efter en god kvalitet och standard. Vi jobbar kontinuerligt in med kvalitetsindex från SSIL som följer upp alla våra placeringar. Tjänsten ger oss bland annat en möjlighet att se hur nöjda våra kunder är. Vi får därigenom information om hur uppdragsgivarna, klienterna och de anhöriga ser på vår verksamhet, vilket hjälper oss att kontinuerligt utveckla och förbättra oss.

3 Vi är specialister inom DBT och vårt mål är att ge individen en inre emotionell balans och en meningsfull tillvaro.

4 SÅ HÄR JOBBAR VI STEG ETT BEDÖMNING Efter erhållen skriftlig ansökan gör Kullabygdens DBT hem en bedömning av ärendet. Den skriftliga uppdragsbeskrivningen presenteras och diskuteras i arbetsgruppen för att kartlägga möjligheterna att utföra en effektiv behandling. Ett studiebesök görs alltid inför en planerad placering. Personal från Kullabygdens DBT hem besöker ungdomen på hemmaplan för att förklara hur behandlingen fungerar och vilka krav som kommer att sättas på individen om hon väljer att placeras på Kullabygdens DBT hem. Detta görs i syfte att få flickan att reflektera, innan ett besök på Kullabygdens DBT hem. Föreståndaren gör en bedömning om Kullabygdens DBT hem kan ta in klienten och fattar beslut om inskrivning. STEG TVÅ ANPASSAD BEHANDLING Vi arbetar utifrån den enskildes förmåga samt behov av stöd och behandling. En särskild behandlingsplan utarbetas i samråd med placerare och följs kontinuerligt upp under behandlingstiden. För oss är det viktigt med en helhetslösning som sträcker sig både under behandlingstiden och som blir varaktig efter avslutad behandling. Vi involverar därför familjen i så stor utsträckning som möjligt för att de ska vara delaktiga i hela processen. Vår behandlingsplan består av fyra hörnstenar: Individuell terapi, vanligtvis en session/vecka Färdighetsträning i grupp vid ett tillfälle/vecka Telefonkonsultation, vid behov och efter överenskommelse med individual- och färdighetsterapeut Konsultationsteam, vilket innebär att de terapeuter som arbetar med DBT träffas en gång/vecka för att hjälpa varandra att utföra god DBT-behandling STEG TRE UTSLUSSNING Eftersom ungdomen kan komma att bo hos oss i flera år är det viktigt att flickan förbereds för att tryggt kunna återvända till vardagen, vilket görs genom en utslussingsprocess. På Kullabygdens DBT hem finns två separata annex med eget kök och tvättstuga där flickan får öva på att få en välfungerande vardag på egenhand. Personalen finns alltid där för stöttning och på så sätt får ungdomen tid att anpassa sig och successivt känna sig säker på sin egen förmåga. Efter avslutad behandling kan ungdomen välja att bo i en av de ca 30 lägenheter som Kullabygdens DBT hem genom moderbolaget Friab har tillgång till.

5 FRÅGOR OCH SVAR MED FREDRIK KARLBERG, VERKSAMHETSCHEF, OCH ROGER KVARNSTRÖM, FÖRESSTÅNDARE PÅ KULLABYGDENS DBT HEM. VI SÄTTER GRÄNSER MED OMSORG! HUR SKULLE NI BESKRIVA KULLABYGDENS DBT HEM? Kullabygdens DBT hem vill ligga i framkant vad gäller behandlingsinnehåll för att ge en optimal behandling. Vår specialitet är att arbeta med sårbara individer som har utvecklat olika problembeteende för att reglera sina känslor. Kullabygdens DBT hem är ett hem där ungdomar och personal trivs tillsammans. Vi som ansvarar för hemmet arbetar för att bli trygga vuxna för ungdomen. Vi sätter gränser med omsorg. VAD HAR KULLABYGDENS DBT HEM FÖR STARKA SIDOR? Vi har välutbildad personal som har förmåga att lyssna in ungdomens behov i en bekräftande miljö. För oss är det är viktigt att skapa en allians med ungdomarna och få med dem i behandlingsarbetet. Det vi framförallt vill lyfta fram är att vi tar ett helhetsgrepp kring ungdomens situation. Det innebär att vi aktivt arbetar i ungdomens alla miljöer vilket stöds av rådande forskningsresultat. HEMMET ÄR NATURSKÖNT BELÄGET VILKEN EFFEKT SER NI ATT DET HAR PÅ FLICKORNA? Kullabygdens geografiska läge ger möjlighet till ett flertal aktiviteter året runt. Gården inger lugn och ro samtidigt som det är närma till Höganäs, Helsingborg och Ängelholm. Runt omkring huset sträcker sig flertalet åkrar och det är ofta man kan se rådjur gå och beta. Om vi vill åka och bada på sommaren så har vi 5 km till närmsta sandstrand. Kullaberg och Mölle ligger 14 km från huset och där finns möjlighet till att vandra i naturskyddsområde. Om vi själva skulle uttrycka det så är huset och omgivningen som balsam för själen eftersom det inger ett sådant lugn och harmoni. VAD UPPSKATTAR FLICKORNA MEST MED BEHANDLINGEN OCH HEMMET? Vi tror att ungdomarna som bor hos oss framförallt uppskattar bemötandet från personalen som utgår ifrån en icke dömande samt bekräftande hållning. Ofta har ungdomarna kommit från en miljö där de blir misstrodda och dömda på förhand. Vi tror även att de uppskattar att personalen inger trygghet samt förtroende vilket gör behandling möjlig.

6 VÅRA BEHANDLINGS- METODER De primära metoderna som kommer att användas för att hjälpa ungdomarna med sina problem är dialektiskt beteendeterapi, teckenekonomi, återfallsprevention, funktionell familjeterapi, miljöterapi, MI-samtal och enskilda samtal.

7 DBT - DIALEKTISKT BETEENDETERAPI Vår primära behandlingsmetod är DBT, dialektiskt beteendeterapi. DBT är en specialinriktad behandlingsmetod utformad för personer med självskadebeteende, stor emotionell sårbarhet och instabil personlighetsproblematik. Problematiken gör att individen har svårigheter att reglera känslor vilket medför impulsiva och självdestruktiva beteenden och en instabil självkänsla. Det är också vanligt med allvarliga depressioner och andra psykiska problem. I DBT-behandlingen läggs vikten på balansen mellan att acceptera verkligheten som den är, och samtidigt arbeta för nödvändiga förändringar med målet att leva ett meningsfullt liv. Det centrala och övergripande i terapin är att hjälpa ungdomen att hitta en balans i sitt inre och gentemot den yttre omgivningen. Flickan får lära sig att öka sin förmåga att vara närvarande i nuet och kunna hantera svåra känslor. DBT är också inriktad på att lära individen att identifiera, stå ut med och hantera känslosvängningar och impulser för att kunna minimera sitt självskadebeteende. Ungdomen får hjälp att identifiera sina styrkor och med dem som grund, bygga vidare så att man kan acceptera både sig själv och sitt liv. ÅP - ÅTERFALLSPREVENTION ÅP används i behandlingen av alkohol- och drogberoende ungdomar och är en metod som utgår från att tolkningen av en händelse leder till en känslomässig reaktion som leder vidare till en handling. Metoden syftar till att flickan ska kunna leva nyktert/drogfritt och att göra eventuella återfall så korta och lindriga som möjligt. De ungdomar som anses ha behov av ÅP kommer att erbjudas denna metod. Metoden hålls framförallt i grupp men flickan kommer även att kunna träna färdigheter enskilt med personal. Vi ger flickan möjlighet att färdighetsträna ofta, till skillnad från kommunal öppenvård, och vi går inte vidare till nästa steg förrän vi säkerställt att flickan förstod det förra. TECKENEKONOMI På Kullabygdens DBT hem har vi utbildad personal för att kunna använda oss av teckenekonomi. Vi använder teckenekonomin som ett hjälpmedel för att motivera flickan att nå individuellt uppsatta behandlingsmål, följa sociala normer och för att få en fungerande vardagsrutin. Vi sätter tydliga och uppnåbara mål för varje ungdom där vi kommer överens om vilka beteende som vi tillsammans ska förstärka. De beteenden premieras då och ger en viss poäng som kan lösas ut mot till exempel en kul aktivitet. På detta sätt blir ungdomen motiverad att aktivt vara med och påverka sitt beteende i vardagen. MILJÖTERAPI I vår miljöterapi ska ungdomarna få lära sig att i samspel med personalen och andra ungdomar hitta vad som är giltigt i varje situation. I den miljö och anda som vi vill skapa ligger även vårt förhållningssätt som inte bara är ord på papper utan något som vi dagligen arbetar aktivt med. Varje ungdom kommer att ha ett veckoschema med återkommande aktiviteter såsom handla, laga mat, fritidsaktiviteter osv. Detta kommer att göras i vår anda som betyder att man ska göra det på ett icke dömande sätt, en sak i taget och effektivt. STÖDSAMTAL Varje ungdom kommer att ha en individuell behandlingsplan utifrån dennes problematik. Utifrån den bestäms vilka samtal som ska sättas in och i vilken omfattning. Ungdomen har varje vecka stödsamtal med sin kontaktperson. Där läggs strukturen för veckan och vi går även igenom hur föregående vecka fungerade. Planeringen hjälper ungdomen att lära sig dels att samarbeta men framförallt hur de skapar sig en välfungerande vardagsrutin. FFT - FUNKTIONELL FAMILJETERAPI Vi har valt att integrera FFT i DBTn eftersom behandlingen också måste vara inriktad mot flickans familj för att vara verkningsfull. Denna modell är utvecklad för öppenvård och kallas Intensiv kontextuell behandling av självskada (IKB). IKB beskrivs som en integrerad individ- och familjebehandlingsmodell. Vi har utvecklat en modell, i likhet med IKB, som bygger på FFT och DBT, men med boende och behandling på ett och samma ställe. Modellen ger familjen möjlighet att själva få inblick i och träna på de färdigheter som ungdomen lär sig i sin DBT-behandling. Syftet är att försöka skapa en validerande familjemiljö och förbättra förståelsen och kommunikationen mellan familjemedlemmarna. MINDFULLNESS Mindfullness betyder medveten närvaro och för ungdomar med missbruk är det av högsta vikt att man har kontroll på vilken känsla som drar. Inom ÅPär medveten närvaro en stor del och det gäller att kunna identifiera tidiga varningssignaler. Att vara medveten om vilken känsla som startar i en kan även vara stressdämpande och stress i sig är en av de största andledningarna till återfall. Att träna medveten närvaro kan ses som att träna en sport, dvs desto mer man tränar desto bättre blir man. Tanken är att de här ungdomarna ska vara så bra på det här med medveten närvaro att de även kan använda sig av det i skarpt läge.

8 VÅRA KOMPETENSER På Kullabygdens DBT hem arbetar personal med följande kompetenser: DBT terapeuter Legitimerad psykoterapeut Familjeterapeut med FFT utbildning Socionom Beteendevetare Utbildade i ÅP Utbildade i MI SSK

9

10 VÅRA RUTINER RUTIN 1 SKOLGÅNG & PRAKTIK De flickor som bor här har antingen skolgång eller praktik. På vardagar går man upp runt kl beroende på vad man ska göra och hur lång tid man behöver på sig. Om ungdomen har ett behov av att få hjälp med att komma upp på morgonen så hjälper vi till med det, men målet är att nå ett stadie där ungdomen lär sig att själv ta ansvar över att stiga upp. Mellan kl och åker flickan iväg till endera sysselsättning. RUTIN 2 SAMTAL & FÄRDIGHETSTRÄNING En gång i veckan har vi ett enskildt samtal med ungdomen. Om man DBT behandlas så har man även färdighetsträning en gång i veckan. Tiden emellan samtalen ger flickan möjlighet att träna på det som hon har lärt sig samt möjlighet att samla ihop material till nästa gång såsom läxor och saker som uppstår i vardagen. Alla som bor på här har samtal med sin kontaktperson minst en gång i veckan där en veckoplanering läggs upp. Kontaktpersonen kontaktar också föräldrar en gång i veckan beroende på ålder och sekretess. RUTIN 3 INTRESSEN På kvällarna ges flickan möjlighet att träna på saker som de tycker är svårt, vilket varierar från ungdom till ungdom. Delaktighet belönas med en extra peng. Vi vill även förstärka prosociala beteende som uppvisas och om en ungdom väljer att sluta med droger så måste ungdomen ges möjlighet till nya intressen. Dessa intressen belönas därför för att förstärka de prosociala beteendet. Flickorna ges även möjlighet att följa med att handla och göra andra ärenden för att se vilka rutiner som krävs för ett fungerande hushåll. RUTIN 4 AKTIVITETER På vardagar ska man vara inne på sitt rum senast kl och internet stängs av en timme efter det. Dessa regler är satta för att flickan ska få den sömn som hon behöver för att klara av sin vardag. På helgerna försöker vi att göra roliga aktiviteter tillsammans och det finns även utrymme för att åka hem och besöka sin familj. På helgerna har vi ingen speciell tid som man måste gå upp men läggdags är kl

11

12 KONTAKT FÖRESTÅNDARE Roger Kvarnström Tel: VERKSAMHETSCHEF Fredrik Karlberg Tel: ADRESS Hulta byaväg Mjöhult Kullabygdens DBT hem hjälper ungdomar i åldern år med stor emotionell sårbarhet och instabil personlighetsproblematik. Kullabygdens DBT hem är en del av Friab som arbetar för barn, unga och vuxna som hamnat i svårigheter på grund av psykisk ohälsa oftast i kombination med missbruk, våld eller kriminalitet. Gemensamt för dessa personer är att de behöver stöd eller behandling som leder till förändring.

BEHANDLING- OCH UTREDNINGSHEM

BEHANDLING- OCH UTREDNINGSHEM BEHANDLING- OCH UTREDNINGSHEM Vi är specialister inom DBT och vårt mål är att ge individen en inre emotionell balans och en meningsfull tillvaro. OM OSS På Kullabygdens DBT hem hjälper vi ungdomar i åldern

Läs mer

Färdighetsträning Som kompetensutveckling för personal

Färdighetsträning Som kompetensutveckling för personal Färdighetsträning Som kompetensutveckling för personal 6 Mars 2013 Carolina Wihrén Btr Föreståndare, DBT/KBT Terapeut Strandhagens Behandlingshem Sävsjö Carolina.wihren@aleris.se Vad är färdighetsträning

Läs mer

BESLUT. Tillståndsbevis utfärdas och bifogas.

BESLUT. Tillståndsbevis utfärdas och bifogas. BESLUT Dnr 6.3.1-32824/2013 1(5) 2013-12-13 Kopia för kännedom: Arbetsmiljöverket Socialnämnden i Höganäs Räddningstjänsten i Höganäs Kullabygdens DBT- hem AB La Cours gata 4 525 31 Helsingborg Ansökan

Läs mer

UTVECKLING VÄSTERNORRLAND OMVÅRDNAD

UTVECKLING VÄSTERNORRLAND OMVÅRDNAD UTVECKLING VÄSTERNORRLAND OMVÅRDNAD info@solplacering.se 060-61 55 00 BRUKSGÅRDEN KVINNOBEHANDLING Välkommen till Bruksgården HVB kvinnobehandling! Bruksgården HVB ligger beläget i Norrlands huvudstad

Läs mer

Information till vårdnadshavare Småenheter

Information till vårdnadshavare Småenheter Information till vårdnadshavare Småenheter Allmänt Risingegårdens behandlingsenhet tar emot flickor mellan flickor 12-18 år, med psykosocial och/eller neuropsykiatrisk problematik, självskadebeteende,

Läs mer

IPS Emotionellt instabil personlighetsstörning, diagnos enligt WHO:s klassifikationssystem ICD-10.

IPS Emotionellt instabil personlighetsstörning, diagnos enligt WHO:s klassifikationssystem ICD-10. 1 av 5 s DBT-Team Till patienter och anhöriga om DBT Dialektisk beteendeterapi Vad är IPS/BPS? IPS Emotionellt instabil personlighetsstörning, diagnos enligt WHO:s klassifikationssystem ICD-10. BPS Borderline

Läs mer

DBT. Dialektisk Beteendeterapi.

DBT. Dialektisk Beteendeterapi. DBT Dialektisk Beteendeterapi. Inledning. DBT är en specialinriktad och evidensbaserad behandlingsmodell utformad för personer med självskadebeteende, självmordstankar och personlighetsproblematik. Vanliga

Läs mer

KBT. Kognitiv Beteendeterapi.

KBT. Kognitiv Beteendeterapi. KBT Kognitiv Beteendeterapi. Inledning. KBT är en förkortning för kognitiv beteendeterapi, som är en psykoterapeutisk behandlingsmetod med rötterna i både kognitiv terapi och beteendeterapi. URSPRUNGLIGEN

Läs mer

Jakobsdal HVB, Credere.

Jakobsdal HVB, Credere. Vård & Omsorg Jakobsdal HVB, Credere. i Stenungsunds kommun. Behandlingsverksamheten riktar sig till flickor och pojkar mellan 12-18 år. Upptagningsområde: Hela landet SoL och LVU Foto: Ted Olsson Jakobsdal

Läs mer

BUP VISBY. Maria Notlind, överläkare, specialist i barn- och ungdomspsykiatri Emilie Lindkvist, leg psykolog

BUP VISBY. Maria Notlind, överläkare, specialist i barn- och ungdomspsykiatri Emilie Lindkvist, leg psykolog BUP VISBY Maria Notlind, överläkare, specialist i barn- och ungdomspsykiatri Emilie Lindkvist, leg psykolog INNEHÅLL BUP Visby Självskador; definition och behandling hos oss Emotionell instabilitet och

Läs mer

Bemötande vid självskadebeteende information och övningar

Bemötande vid självskadebeteende information och övningar Bemötande vid självskadebeteende information och övningar Ett nationellt projekt - För bättre vård och bemötande av personer med självskadebeteende Projektet är uppdelat i 3 noder. Medverkande från norra

Läs mer

BESLUT. Ärendet Tillsyn enligt socialtjänstlagen (2001:453) av behandlingshemmet 4:e Våningen

BESLUT. Ärendet Tillsyn enligt socialtjänstlagen (2001:453) av behandlingshemmet 4:e Våningen JiL Socialstyrelsen BESLUT 2012-10-23 Dnr 9.1-46133/2012 1(6) T/RegionalatillsynsenhetenSydöst/Sek3 StefanRoman, Stefan.Romangsocialstyrelsen.se 4:e våningen i Jönköping AB Barnarpsgatan 36 553 16 Jönköping

Läs mer

BESLUT. Ärendet Tillsyn av HVB för barn och unga vid Skogsro HVB i Sorsele Kommun - oanmäld

BESLUT. Ärendet Tillsyn av HVB för barn och unga vid Skogsro HVB i Sorsele Kommun - oanmäld BESLUT inspektionenförvårdochomsorg 2014-06-16 Dnr 8.4.2-8944/2014-3 1(5) Avdelning nord Gudrun Kågström Lindberg Gudrun.Kagstrom-Lindberggivo.se Skogsro AB Såggatan 3 920 70 Sorsele Ärendet Tillsyn av

Läs mer

Psykosociala metoder och stöd

Psykosociala metoder och stöd Psykosociala metoder och stöd Länskonferens Karlstad 2 december 2016 Ann-Sofie Johansson ann-sofie,johansson@karlstad.se 054 540 5165 Centrala begrepp i detta sammanhang Behandling - systematiska och grundade

Läs mer

Sävsjöviks förstärkta familjehem

Sävsjöviks förstärkta familjehem Sävsjöviks förstärkta familjehem Vi erbjuder familjehemsvård för vuxna personer med missbruk och / eller kriminalitet. Vår målgrupp är företrädesvis Individer med konstaterad eller misstänkt neuropsykiatrisk

Läs mer

Kurser föreläsningar & konferenser

Kurser föreläsningar & konferenser Kurser föreläsningar & konferenser Information och verktyg för att förstå och stödja de sköraste flickorna Att förstå och hantera psykisk skörhet är bland det svåraste en förälder kan ställas inför. Samarbete

Läs mer

Behandlingshem för kvinnor och män med psykiska funktionshinder samt individer med samsjuklighet.

Behandlingshem för kvinnor och män med psykiska funktionshinder samt individer med samsjuklighet. Behandlingshem för kvinnor och män med psykiska funktionshinder samt individer med samsjuklighet. Ängsätra och VasseBro med fokus på individen Konceptet Ängsätra/VasseBro erbjuder ett nästintill optimalt

Läs mer

BESLUT. Utifrån Indomi AB:s beskrivning av verksamheten bedömer IVO att:

BESLUT. Utifrån Indomi AB:s beskrivning av verksamheten bedömer IVO att: BESLUT Datum 2017-02-17 Dnr 6.3.1-15770/2016 Kopia för kännedom till: Räddningstjänsten i Falukommun Socialnämnden i Falu kommun Indomi AB Box 127 791 23 Falun Ärendet Indomi AB, med org.nr. 559045-6272,

Läs mer

STÖDGRUPPER I DANDERYDS KOMMUN. Paraplyet

STÖDGRUPPER I DANDERYDS KOMMUN. Paraplyet STÖDGRUPPER I DANDERYDS KOMMUN Paraplyet Innehållsförteckning 1. Aladdin 2. Barnkraft 3. Skilda Världar 4. Komet 5. Anhörigstödet 6. Gapet 7. Öppenvårdsgrupper 8. Egna anteckningar 9. Kontaktuppgifter

Läs mer

Pass C3 Självskadebeteende

Pass C3 Självskadebeteende Pass C3 Självskadebeteende Bemötande vid självskadebeteende - att uppmärksamma och ge tidiga insatser SYFTE & BAKGRUND Rekommendationer för insatser vid självskadebeteende Rekommendation 1: Bemötande Individer

Läs mer

Huvudman Magelungen utveckling AB

Huvudman Magelungen utveckling AB T2_1 2010 v 1.0 BESLUT Tillsynsavdelningen Eva Stoor Karlberg eva.stoor-karlberg@socialstyrelsen.se 2012-04-16 Dnr 9.1-375/2012 1(6) Magelungen Utveckling AB Bondegatan 35 116 33 STOCKHOLM Huvudman Magelungen

Läs mer

INTENSIV KONTEXTUELL BEHANDLING AV SJÄLVSKADA En integrerad. Målstyrd och fasindelad. behandlingsmodell

INTENSIV KONTEXTUELL BEHANDLING AV SJÄLVSKADA En integrerad. Målstyrd och fasindelad. behandlingsmodell INTENSIV KONTEXTUELL BEHANDLING AV SJÄLVSKADA En integrerad individ- och familjeterapeutisk behandlingsmodell Barn- och ungdomspsykiatrin i samarbete med Uppsala läns kommuner Målstyrd och fasindelad behandlingsmodell

Läs mer

Välkommen till avdelning 64

Välkommen till avdelning 64 Välkommen till avdelning 64 Praktisk information Din omvårdnadsansvariga sjuksköterska (OAS) är: Personalen i ditt team är: Morgonmöte hålls varje vardag kl. 08.30 Frukost serveras kl. 08.00 Mellanmål

Läs mer

Skälen för beslutet BESLUT

Skälen för beslutet BESLUT BESLUT 2016-11-17 Dnr 6.3.1-38603/2016 1(6) Avdelningen för tillståndsprövning Kopia för kännedom till: Socialnämnden i Kristianstad Räddningstjänsten i Kristianstad Furuboda Balans AB Smedjegatan 6 291

Läs mer

Information till remitterande läkare om KBT, PTSD och MMS-behandling i Malmö

Information till remitterande läkare om KBT, PTSD och MMS-behandling i Malmö Information till remitterande läkare om, PTSD och MMS-behandling i Malmö BEDÖMNINGSSAMTAL Samtalet resulterar i en gemensam behandlingsplan. - kognitiv beteendeterapi Kognitiv beteendeterapi () är en effektiv

Läs mer

Kvalitetsindex. Rapport 2011-11-03. Änglagårdens Behandlingshem. Standard, anhörig

Kvalitetsindex. Rapport 2011-11-03. Änglagårdens Behandlingshem. Standard, anhörig Kvalitetsindex Standard, anhörig Rapport 20111103 Innehåll Skandinavisk Sjukvårdsinformations Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal bortfall

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 20140707 Innehåll SSIL Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal bortfall Genomförda intervjuer

Läs mer

Kvalitetsindex. Stubben. Rapport 2007-02-02. Resultat och jämförelser

Kvalitetsindex. Stubben. Rapport 2007-02-02. Resultat och jämförelser Kvalitetsindex Stubben Rapport 2007-02-02 Resultat och jämförelser Skandinavisk Sjukvårdsinformation Box 79, 827 22 Ljusdal, 0651-160 40 info@sjukvardsinformation.com www.sjukvardsinformation.com Stubben.

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 2014-11-1 Innehåll SSIL Kvalitetsindex - Strategi och metod - Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal bortfall - Genomförda intervjuer

Läs mer

Sävsjöviks Förstärkta Familjehem

Sävsjöviks Förstärkta Familjehem Vi är ett mindre förstärkt familjevårdsföretag med säte i Borås. I vår verksamhet arbetar personal med lång, gedigen utbildning och erfarenhet inom missbruksvård och mänskligt beteende (konsulenter). Vi

Läs mer

Kvalitetsindex. Rapport Hoppet Fågelbo HVB. Resultat samt jämförelser med samtliga intervjuer under

Kvalitetsindex. Rapport Hoppet Fågelbo HVB. Resultat samt jämförelser med samtliga intervjuer under Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 2010913 Resultat samt jämförelser med samtliga intervjuer under 20170901 201031 Innehåll SSIL Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 20131217 Innehåll Skandinavisk Sjukvårdsinformations Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal

Läs mer

Information till vårdnadshavare. Allmänt

Information till vårdnadshavare. Allmänt Information till vårdnadshavare Allmänt Risingegårdens behandlingsenhet tar emot flickor mellan flickor 12-18 år, med psykosocial och/eller neuropsykiatrisk problematik, självskadebeteende, övergreppsproblematik

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 2012 Innehåll SSIL Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal bortfall Genomförda intervjuer SSIL

Läs mer

Socialpsykiatriska behandlingsteamet. Samverkan mellan kommuner och landstinget Uppsala län 50% + 50%

Socialpsykiatriska behandlingsteamet. Samverkan mellan kommuner och landstinget Uppsala län 50% + 50% Socialpsykiatriska behandlingsteamet Samverkan mellan kommuner och landstinget Uppsala län 50% + 50% Stegen finner stigen En principstyrd, pragmatisk behandlingsmodell för att möta ungdomar med självskadande

Läs mer

BESLUT. Tillsyn av hem för vård eller boende (HVB) för barn och unga vid Hagens skol- och behandlingshem i Kungsbacka

BESLUT. Tillsyn av hem för vård eller boende (HVB) för barn och unga vid Hagens skol- och behandlingshem i Kungsbacka TgK1 2016 v 1.1 BESLUT Avdelning sydväst Annalena Berndtsson Annalena.berndtsson@ivo.se 2017-02-09 Dnr 8.4.2-43330/2016-5 1(6) Gryning Vård AB Box 5154 402 26 Göteborg Ärendet Tillsyn av hem för vård eller

Läs mer

Hälsa - och hälsofrämjande möten Umeå

Hälsa - och hälsofrämjande möten Umeå Hälsa - och hälsofrämjande möten Umeå 2015-04-21 Cecilia Edström cecilia.edstrom@vll.se Sofia Elwer sofia.elwer@vll.se Lena Sjöquist Andersson lena.sjoquist.anderson@vll.se Folkhälsoenheten, Västerbottens

Läs mer

Känslor och sårbarhet. Elin Valentin Leg psykolog www.inom.com

Känslor och sårbarhet. Elin Valentin Leg psykolog www.inom.com Känslor och sårbarhet Elin Valentin Leg psykolog www.inom.com Emotionell instabilitet Impulsivitet Kraftig ångest Snabba svängningar i humör Ilskeproblematik Svårigheter i relationer Svårt att veta vem

Läs mer

BESLUT. Ansökan om tillstånd att bedriva enskild verksamhet enligt socialtjänstlagen (2001:453), SoL.

BESLUT. Ansökan om tillstånd att bedriva enskild verksamhet enligt socialtjänstlagen (2001:453), SoL. BESLUT Dnr 6.3.1-10776/2014 1(5) 2014-05-16 Kopia för kännedom Brandmyndigheten i Söderköping Socialnämnden i Söderköping Jordnära Omsorg Alvvillan HB Smedjan 1 Gårdeby 614 95 Söderköping Ärendet Ansökan

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 20120711 Innehåll Skandinavisk Sjukvårdsinformations Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal

Läs mer

Lars-Gunnar Eriksson. Barn-och ungdomspsykiatrin Uppsala län

Lars-Gunnar Eriksson. Barn-och ungdomspsykiatrin Uppsala län Lars-Gunnar Eriksson Barn-och ungdomspsykiatrin Uppsala län Initiativ från politiken Effektivisera vårdinsatser för ungdomar och deras familjer utifrån mänsklig och ekonomisk hänsyn BUP och socialtjänsten

Läs mer

Personliga vårdlösningar. Stödboende Gammelstad. Hantverksvägen 27

Personliga vårdlösningar. Stödboende Gammelstad. Hantverksvägen 27 Personliga vårdlösningar Stödboende Gammelstad Hantverksvägen 27 JN Care AB erbjuder boende i stödboende i Luleå (Gammelstad). I det nyrenoverade huset finns det fem lägenheter, två trerumslägenheter och

Läs mer

Beroendegruppen. våra tjänster. Senast reviderad:

Beroendegruppen. våra tjänster. Senast reviderad: Beroendegruppen våra tjänster Senast reviderad: 171019 Har du eller nära anhörig, alkohol, narkotika eller drogproblem är ni välkomna att kontakta beroendeenheten för rådgivning. Vi är till för dig som

Läs mer

TJÄNSTER & BEHANDLINGSUPPLÄGG

TJÄNSTER & BEHANDLINGSUPPLÄGG TJÄNSTER & BEHANDLINGSUPPLÄGG Abraso stöd & omsorg AB är en verksamhet som erbjuder stöd, omsorg och behandling till såväl enskilda individer som familjer. Målet är att alla som placeras i hem inom Abraso

Läs mer

Öppenvård, handläggare

Öppenvård, handläggare Kvalitetsindex Öppenvård, handläggare Rapport 2014-0-0 Innehåll SSIL Kvalitetsindex - Strategi och metod - Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal - Genomförda intervjuer

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 20140905 Innehåll SSIL Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal bortfall Genomförda intervjuer

Läs mer

BESLUT. Ärendet Föranmäld tillsyn av HVB-hemmet Skogsro enligt 13 kap. 1 socialtjänstlagen

BESLUT. Ärendet Föranmäld tillsyn av HVB-hemmet Skogsro enligt 13 kap. 1 socialtjänstlagen T1_1 2010 v 1.0 BESLUT Tillsynsavdelningen Ingrid Bäcklund Pihlblad ingrid.backlund-pihlblad@socialstyrelsen.se 2012-03-12 Dnr 9.1-6190/2012 1(6) Skogsro AB Såggatan 3 920 70 Sorsele Huvudman Skogsro AB

Läs mer

Information till vårdnadshavare Stora huset

Information till vårdnadshavare Stora huset Information till vårdnadshavare Stora huset Risingegårdens behandlingsenhet tar emot flickor mellan flickor 12 18 år, med psykosocial och/eller neuropsykiatrisk problematik, självskadebeteende, övergreppsproblematik

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 201-10-01 Innehåll SSIL Kvalitetsindex - Strategi och metod - Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal bortfall - Genomförda intervjuer

Läs mer

IKMDOK-konferensen 3 Nov Familjebehandling för ungdomar med missbruksproblem

IKMDOK-konferensen 3 Nov Familjebehandling för ungdomar med missbruksproblem IKMDOK-konferensen 3 Nov Familjebehandling för ungdomar med missbruksproblem Bc-ung Utbildning/metoder Beroendetillstånd Ki 12 hp NOA 7,5 hp Familjebehandling (traditionell) HAP (Haschavvänjningsprogram)

Läs mer

Ett naturligt behandlingshem

Ett naturligt behandlingshem Välkommen till Mjösjögård HVB AB Ett naturligt behandlingshem Mjösjögård HVB AB ligger belägen i Bräcke kommun, Jämtlands län. Målgrupp är män från 18 år. Verksamheten har tillstånd för tolv platser och

Läs mer

Information för flickor

Information för flickor Risingegårdens behandlingsenhet tar emot flickor mellan 12 och 18 år. Vår tanke med att ha ett behandlingshem är att vi vet att flickor ibland behöver stöd för en period av andra vuxna än föräldrarna,

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 201406 Innehåll SSIL Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal bortfall Genomförda intervjuer

Läs mer

det psykologiska perspektivet

det psykologiska perspektivet För den som lider av psykisk ohälsa finns en rad behandlingsmetoder, främst olika former av samtalsoch läkemedelsbehandling. Ofta används en kombination. Grundläggande är att man har med sig både det medicinska,

Läs mer

BESLUT. Verksamheten har förutsättningar för att bedrivas med god kvalitet och säkerhet

BESLUT. Verksamheten har förutsättningar för att bedrivas med god kvalitet och säkerhet BESLUT 2017-10-18 Dnr 6.3.1-33032/2017 1(5) Avdelningen för tillståndsprövning Kopia för kännedom till: Socialnämnden i Salems kommun Södertörns brandförsvarsförbund Menige Omsorg AB Flygfältsgatan 5 128

Läs mer

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun RAPPORT Vård och omsorg, Staffanstorps kommun Datum: 2014-09-15 Susanne Bäckström, enhetschef Alexandra Emanuelsson, kvalitetsutvecklare Gustav Blohm, kvalitetsutvecklare 2(13) Intervjuer med boende Genomförande

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 201816 Innehåll SSIL Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal bortfall Genomförda intervjuer

Läs mer

IMR-programmet. sjukdomshantering och återhämtning. 1 projektet Bättre psykosvård

IMR-programmet. sjukdomshantering och återhämtning. 1 projektet Bättre psykosvård IMR-programmet sjukdomshantering och återhämtning 1 projektet Bättre psykosvård 2 Vad är IMR-programmet? IMR-programmet är ett utbildningsprogram för den som har en psykisk sjukdom. Genom att lära sig

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 2011-03-22 Innehåll Skandinavisk Sjukvårdsinformations Kvalitetsindex - Strategi och metod - Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och

Läs mer

Ej vinstdrivande familjehemsvård med konsulentstöd sedan 1986

Ej vinstdrivande familjehemsvård med konsulentstöd sedan 1986 Ej vinstdrivande familjehemsvård med konsulentstöd sedan 1986 F ö r s t ä r k t F a m i l j e h e m s v å r d f ö r u n g d o m a r o c h v u x n a Konsulentstödd familjehemsvård för vuxna Stiftelsen Bergslagsgårdar

Läs mer

Team Nexus. Enhetschef Erik Fredriksson

Team Nexus. Enhetschef Erik Fredriksson Team Nexus Enhetschef Erik Fredriksson 063-14 30 00 Nexus Eriksbergsvägen 75 Psykosocial missbruks- och beroendebehandling Följer Socialstyrelsens nationella riktlinjer. Åtta medarbetare, socionomer och

Läs mer

Information till boende. för psykiatrisk vård med kvalitet

Information till boende. för psykiatrisk vård med kvalitet Information till boende för psykiatrisk vård med kvalitet Verksamheten utgår från klienterna och vi arbetar efter en helhetssyn på vård och rehabilitering Välkommen till Mjörnviksholm Vi hälsar dig välkommen

Läs mer

Ansvar Självkänsla. Empati Samspel

Ansvar Självkänsla. Empati Samspel Ansvar Självkänsla Empati Samspel Reviderad version 2018-07-02 Gäller läsåret 2018-2019 Våra förutsättningar: Fritidshemmets uppgift är att genom pedagogisk verksamhet komplettera skolan och förskoleklassen,

Läs mer

Mentaliseringsbaserad terapi - MBT. Kvällens schema. MBT-teamet:

Mentaliseringsbaserad terapi - MBT. Kvällens schema. MBT-teamet: Mentaliseringsbaserad terapi - MBT 1 Kvällens schema Vad är borderline personlighetssyndrom? Varför får man borderline personlighetssyndrom? Vad är mentalisering? Vad är agentskap? Vad gör vi här? Vad

Läs mer

Tankar kring. Bemötande. Leg. Psykoterapeut. Anita Linnér.

Tankar kring. Bemötande. Leg. Psykoterapeut. Anita Linnér. Tankar kring Bemötande Leg. Psykoterapeut Anita Linnér anita.linner@gmail.com Vad behöver vi för ett effektivt bemötande Förståelsemodell Hjälpsamma antagande Färdigheter Vad hindrar effektivt bemötande

Läs mer

Brukarrevision. Kumleskärsgatan Stöd- och service boende Västra Göteborg

Brukarrevision. Kumleskärsgatan Stöd- och service boende Västra Göteborg Brukarrevision Kumleskärsgatan Stöd- och service boende Västra Göteborg 2015 INLEDNING Syftet med brukarrevisionsarbetet är att söka finna nya och bättre sätt att ta reda på vad de vi är till för inom

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 2019022 Innehåll SSIL Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal bortfall Genomförda intervjuer

Läs mer

Ett erbjudande om stöd till familjer från människor, som inte fördömer utan förstår

Ett erbjudande om stöd till familjer från människor, som inte fördömer utan förstår Ett erbjudande om stöd till familjer från människor, som inte fördömer utan förstår F A M I L J E Familjeklubbar är självhjälpsgrupper för familjer där målsättningen är högre livskvalitet utan missbruk.

Läs mer

Kvalitetsindex. Rapport Hoppet Fågelbo HVB. Resultat samt jämförelser med samtliga intervjuer under

Kvalitetsindex. Rapport Hoppet Fågelbo HVB. Resultat samt jämförelser med samtliga intervjuer under Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 20160614 Resultat samt jämförelser med samtliga intervjuer under 20150601 20160531 Innehåll SSIL Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 20140311 Innehåll SSIL Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal bortfall Genomförda intervjuer

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 20170228 Innehåll SSIL Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal bortfall Genomförda intervjuer

Läs mer

Bemötande vid självskadebeteende. Kaskadutbildning riktad till primärvård, somatisk akutmottagning m.fl.

Bemötande vid självskadebeteende. Kaskadutbildning riktad till primärvård, somatisk akutmottagning m.fl. Bemötande vid självskadebeteende Kaskadutbildning riktad till primärvård, somatisk akutmottagning m.fl. KASKAD Nationella Självskadeprojektet Norra Noden Stockholms läns landsting, Uppsala, Sörmland, Gotland,

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 201-01-2 Innehåll SSIL Kvalitetsindex - Strategi och metod - Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal bortfall - Genomförda intervjuer

Läs mer

Stöd till anhöriga och närstående

Stöd till anhöriga och närstående Stöd till anhöriga och närstående Enheten för alkohol-, spel- och drogproblem Pia Björklund och Mattias Boije, Socionomer, Behandlingsgruppen för drogproblem Hisingen Några citat från deltagare i våra

Läs mer

LSS. Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade 2011-10-20

LSS. Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade 2011-10-20 LSS Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade 2011-10-20 Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade Du som har stora och omfattade behov av stöd och service kan tillhöra lagens

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 20171102 Innehåll SSIL Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal bortfall Genomförda intervjuer

Läs mer

Helena Hammerström 1

Helena Hammerström 1 Helena Hammerström 1 Behov 52 kort för att bli medveten om mänskliga behov Text: Helena Hammerström Design: Ewa Milunska Helena Hammerström Sociala Nycklar AB Vitkålsgatan 109 754 49 Uppsala www.socialanycklar.se

Läs mer

Dialektisk Beteendeterapi DBT

Dialektisk Beteendeterapi DBT Dialektisk Beteendeterapi DBT Niklas Ekstam Leg psykolog, leg psykoterapeut, DBT-terapeut Ingela Lord Skötare, DBT-terapeut DBT-enheten Antaganden Människor gör så gott de kan Människor strävar efter att

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Amra och Vittskövlegårdens Rapport 2010323 Innehåll SSIL Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal bortfall

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 20160914 Innehåll SSIL Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal bortfall Genomförda intervjuer

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 20120612 Innehåll Skandinavisk Sjukvårdsinformations Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 2014-12-11 Innehåll SSIL Kvalitetsindex - Strategi och metod - Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal bortfall - Genomförda

Läs mer

Behandling av beroende Information om vår behandlingsmodell för alkohol-, tablett- och narkotikaberoende.

Behandling av beroende Information om vår behandlingsmodell för alkohol-, tablett- och narkotikaberoende. Behandling av beroende Information om vår behandlingsmodell för alkohol-, tablett- och narkotikaberoende. Vårdbolaget TioHundra i Norrtälje är en unik aktör inom vård och omsorg. Det som särskiljer oss

Läs mer

Behandlingshem för kvinnor och män med psykiska funktionshinder samt individer med samsjuklighet.

Behandlingshem för kvinnor och män med psykiska funktionshinder samt individer med samsjuklighet. Behandlingshem för kvinnor och män med psykiska funktionshinder samt individer med samsjuklighet. Ängsätra och VasseBro med fokus på individen Konceptet Ängsätra/VasseBro erbjuder ett nästintill optimalt

Läs mer

BESLUT. 2011-01-21 Dnr. Stora Långared 447 94 Vårgårda

BESLUT. 2011-01-21 Dnr. Stora Långared 447 94 Vårgårda jl Socialstyrelsen T/Region SydvästlSek2 Maria Björklund maria.bjorklund@socialstyrelsen.se BESLUT 2011-01-21 Dnr 1(14) Arken Vård och Behandling AB Stora Långared 447 94 Vårgårda Huvudman Arken Vård och

Läs mer

SCHENSTRÖM VÄGAR TILL MINDFULNESS RÅD FÖR EN BÄTTRE VECKA BONNIER FAKTA

SCHENSTRÖM VÄGAR TILL MINDFULNESS RÅD FÖR EN BÄTTRE VECKA BONNIER FAKTA OLA 52 SCHENSTRÖM VÄGAR TILL MINDFULNESS RÅD FÖR EN BÄTTRE VECKA BONNIER FAKTA OLA 52 SCHENSTRÖM VÄGAR TILL MINDFULNESS RÅD FÖR EN BÄTTRE VECKA BONNIER FAKTA Innehåll FÖRORD NÄR DU VAKNAR FOKUSERA OMSORG

Läs mer

Implementering rekommendation. Utredning. nationellasjalvskadeprojektet.se

Implementering rekommendation. Utredning. nationellasjalvskadeprojektet.se Implementering rekommendation 3 Utredning nationellasjalvskadeprojektet.se Utredning och kartläggning Syftet med utredning och kartläggning är inte primärt att sätta diagnos, utan att förstå självskadebeteendet,

Läs mer

Varmt välkomna till seminariet Tidig uppmärksamhet - Snabba insatser

Varmt välkomna till seminariet Tidig uppmärksamhet - Snabba insatser Varmt välkomna till seminariet Tidig uppmärksamhet - Snabba insatser Seminariet innehåll: Presentation av Fältgruppens verksamhet Presentation av Beroendecentrum ungs verksamhet Fallbeskrivning Frågestund

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 20120906 Innehåll Skandinavisk Sjukvårdsinformations Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal

Läs mer

Ärendet Tillsyn av hem för vård eller boende (HVB) för barn och unga vid Utvecklingshemmet Ringgården i Färgelanda.

Ärendet Tillsyn av hem för vård eller boende (HVB) för barn och unga vid Utvecklingshemmet Ringgården i Färgelanda. TgK1 2017 v 1.2 BESLUT 2018-12-18 Dnr 8.4.2-30412/2018-8 1(5) Ringgården AB Drottninggatan 50 11121 Stockholm Ärendet Tillsyn av hem för vård eller boende (HVB) för barn och unga vid Utvecklingshemmet

Läs mer

Familjeinriktade insatser; Parterapi.

Familjeinriktade insatser; Parterapi. Familjeinriktade insatser; Parterapi. Eva Sjölander Leg. Psykoterapeut/familjeterapeut. Beroendecentrum Stockholm, EWA- mottagningen. Alkoholmottagning för kvinnor med barn och nyblivna föräldrar med olika

Läs mer

-Stöd för styrning och ledning

-Stöd för styrning och ledning -Stöd för styrning och ledning Första nationella riktlinjerna inom området Lyfter fram evidensbaserade och utvärderade behandlingar och metoder inom vård och omsorg för personer med schizofreni Ett underlag

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 2011-09-09 Innehåll Skandinavisk Sjukvårdsinformations Kvalitetsindex - Strategi och metod - Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och

Läs mer

Kvalitetsindex. Rapport 2014-03-19. Botorp Behandlingshem. Resultat samt jämförelser med samtliga intervjuer under 2013-03-01-2014-02-28

Kvalitetsindex. Rapport 2014-03-19. Botorp Behandlingshem. Resultat samt jämförelser med samtliga intervjuer under 2013-03-01-2014-02-28 Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 2014-03-1 Resultat samt jämförelser med samtliga intervjuer under 2013-03-01-2014-02-2 Innehåll SSIL Kvalitetsindex - Strategi och metod - Antal intervjuer,

Läs mer

Liljangården är ett skyddat boende som tar emot våldsutsatta kvinnor och våldsutsatta kvinnor med barn.

Liljangården är ett skyddat boende som tar emot våldsutsatta kvinnor och våldsutsatta kvinnor med barn. Liljangården är ett skyddat boende som tar emot våldsutsatta kvinnor och våldsutsatta kvinnor med barn. OM OSS Boendet har plats för åtta kvinnor med medföljande barn. Liljangården är ett kollektivboende

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 20140116 Innehåll Skandinavisk Sjukvårdsinformations Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal

Läs mer

Randiga Huset är en organisation för barn, unga och vuxna som förlorat eller håller på att förlora en anhörig eller närstående. Randiga Huset är en

Randiga Huset är en organisation för barn, unga och vuxna som förlorat eller håller på att förlora en anhörig eller närstående. Randiga Huset är en Randiga Huset är en organisation för barn, unga och vuxna som förlorat eller håller på att förlora en anhörig eller närstående. Randiga Huset är en rikstäckande organisation som är partipolitiskt och religiöst

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Röingegården Röinge Rapport 2013027 Innehåll Skandinavisk Sjukvårdsinformations Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 2015015 Innehåll SSIL Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal bortfall Genomförda intervjuer

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Röingegården Röinge Rapport 20141017 Innehåll SSIL Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal bortfall

Läs mer