OBD MATRIX vann vid premiär visningen 2010 Automechanika Innovation priset i Reparation / Diagnos kategorin.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "OBD MATRIX vann vid premiär visningen 2010 Automechanika Innovation priset i Reparation / Diagnos kategorin."

Transkript

1

2 För att tillfredställa dagens krävande bilägare, skall du kunna erbjuda en snabb, effektiv och professionell service. Du skall också vara trovärdig i ditt bemötande gentemot kunderna. TEXA har utvecklat två högst innovativa lösningar skapta för att forma ett helt nytt marknads segment, samt garantera nöjda kunder. Vi pratar naturligtvis om OBD Log och OBD MATRIX. Dessa helt nya lösningar är både designat för att identifiera återkommande sporadiska fel som uppstår så ofta i elektroniska system i moderna bilar Den typ av fel som försvinner så fort fordonet skall kontrolleras, och där efter återkomma när fordonet lämnar verkstaden. Då den blev presenterad vid 2009 Equip Auto utställningen i Paris, vann OBD Log det stora International Grand Prix priset för Award för Bil Innovation i Verkstadsutrustnings sektionen. OBD MATRIX vann vid premiär visningen 2010 Automechanika Innovation priset i Reparation / Diagnos kategorin. OBD Log är förenad med sin storebror, OBD MATRIX. Ut över EOBD protokoll felen, identifierar OBD MATRIX fel från alla elektroniska system som är monterade. Dessa två nya verktyg innehåller den senaste TEXA teknologin, och innehåller allt know-how som TEXA har förvärvat sig under nästan 20 års producering av avancerade multimärkes diagnos verktyg. OBD produkterna drar fördel av samma enorma databas av märken och modeller som TEXA har utvecklat för deras konventionella verktyg, och använder också TEXA s IDC4 programvara. Bägge produkterna är framtagna till att uppfylla olika krav vid fordons reparationer. Den mer simpla och billiga OBD Log ger mekanikern ett bra verktyg för diagnosticering av fel i motor kontroll systemet, som identifieras av standard EOBD protokollets felmeddelande. Den mer sofistikerade OBD MATRIX är inte begränsad till motor kontrolls fel, utan ger data analys och inspelningar från alla monterade elektroniska system. Detta nya kraftfulla diagnos instrument kan identifiera och lösa både sporadiska eller återkommande fel som blir loggade i alla styrenheter. Alla TEXA produkter har 24 månaders garanti För att se demonstrationer som visar när TEXA instrumenten används, besök

3 Denna innovativa lilla enhet sätts direkt i fordonets egna diagnos uttag och spelar in alla drifts parametrar och fel, definierat av EOBD protokollen. Men det är inte den egentliga nyheten! Det verkligen revolutionerande med OBD Loggen är att du endast monterar den i din kunds bil och låter den sitta där. OBD Loggen kommer att spela in all relevant data medans kunden kör runt som normalt. Alla mekaniker vet att vissa fel endast uppstår under specifika tillstånd. Typiska exempel kan vara prestanda förlust vid vissa bestämda varvtal, eller varningslampor och sensorer som visar fel under speciella omständigheter. Dessa fel är nästan omöjliga att spåra på verkstaden. OBD Loggen spelar in alla fel på det interna minnet, så du snabbt och lätt kan se dom på din PC. Den är liten och faktiskt helt automatisk vilket betyder att du kan montera OBD Loggen i alla typer av fordon (Euro2 eller senare för bensin motorer och Euro4 eller senare för diesel), och låta den sitta kvar och spela in motor parametrar i dagar eller veckor. OBD Loggen innehåller ett periodiskt cyklist minne som skriver över gammal data med ny om det inte har registrerats några fel. Till slut i övervakningsperioden, kan du ladda ner den inspelade datan och se den på din PC med hjälp av OBD Log Software Suite med sin enkla och intuitiva grafiska interface. Med denna intelligenta programvaran kan du se inspelade parametrar för aktuell körtur, vilket ger precis information omkring den tid då felet uppstod. Beroende på om ett fel registrerats eller ej, framkommer en röd eller grön ikon tillsammans med körturs beskrivningen. Om ikonen är röd, visar programvaran omgående ytterligare detaljer så att du kan analysera dom involverande parametrarna. OBD Loggen erbjuder en helt ny tillgång till kund relationer. Bilägaren sätter värde på expertisen och professionalismen hos en mekaniker när han använder ett avancerat diagnos instrument som OBD Loggen. Monteringen av en OBD Log kommer få kunden att känna att deras fordon är i kvalificerade händer. Dom har troligtvis inte sätt en sådan enhet innan och kommer helt säkert bli imponerad över den avancerade teknologin och effektiviteten. När du monterar en OBD Log i kundens bil, kommer dom att vara nöjda över att inte ha blivit hemskickade tomhänta igen. OBD Loggen främjar också kundens lojalitet, genom att ni ringer in dom på verkstaden för att få deras testdata analyserad.

4 1. Huvudskärmen i OBD Log Software Suite ger dig åtgång till funktioner för användning, och konfigurering av enheten och uppdatering av programvaran. 2. När den är installerad på din PC, kan du uppdatera programvaran när det finns en tillgänglig version. Ett speciellt hjälpprogram kontrollerar automatiskt efter tillgängligheten av nya versioner och informerar dig, om programvaran är föråldrad. 3. Innan du installerar OBD Loggen i ett fordon för att övervaka driftsparametrarna, skall du konfigurera den till det gällande fordonet. (Om du inte konfigurerar instrumentet, kommer den endast att använda standard inställningen.) 4. OBD Log Software Suite innehåller en databas med alla tidigare tester. Detta betyder att du kan bygga upp en historia med fordonet du arbetar på. Datan som upptas av OBD Loggen kan arkiveras under en beskrivning av fordonet samt datum för testet. 5. När du har övervakat ett fordon och laddat ner den sparade datan från OBD Loggen till din PC, kan du kontrollera listan med fel från tidigare körturer, sparat under datum och tid för registreringen. 6. Du kan också analysera parametrarna som är sparade av OBD Loggen. Antalet tillgängliga parametrar beror på konfigurationen. Bilden ovan visar att inga fel har uppstått under övervakningsintervallen. 7. I detta exempel, registrerar OBD Loggen ett fel och har lagrat värdena av alla andra parametrar som relaterar till det. Du kan välja en eller flera parametrar att jämföra för att spåra felet. 8. OBD Log Software Suite låter dig generera en rapport som kan skrivas ut och lämnas till kunden eller behållas som dokumentation tills nästa gång du skall reparera fordonet. 9. Du kan också skriva ut en rese rapport som listar dom olika turerna som har körts medans OBD Loggen har varit monterad, samt visa alla eventuella fel.

5 OBD MATRIX innehåller allt know-how som TEXA har förvärvat sig under nästan 20 år med multimärkes diagnosticering och har förmån av den enorma databas av märken och modeller som utvecklats för TEXA s konventionella verktyg. Tack vare denna kraftfulla, lilla elektroniska board, läser OBD MATRIX standard EOBD parametrar och kan diagnosticera alla elektroniska system på alla fabrikat och modeller som täcks av IDC4 programvaran. OBD MATRIX erbjuder därför samma egenskaper som ett konventionellt diagnos verktyg, och täcker därför 61 märken och över 1000 olika modeller. Då OBD MATRIX låter dig kommunicera automatiskt med alla stiften i OBD uttaget har den dom fundamentala egenskaper som betyder att OBD MATRIX liknar ett NAVIGATOR inteface som mekaniker över hela världen sätter sin tilltro till. Den enda saken som OBD MATRIX inte kan är att aktivera system och ändra inställningar, då den endast arbetar i read only läge. Den stora skillnaden mellan OBD MATRIX och ett konventionellt diagnos verktyg är att OBD MATRIX kan förbli monterat i ett fordons OBD uttag för att spela in parametrar medans ägaren kör runt på sina vanliga ärende. OBD MATRIX är ovärderligt för övervakning av parametrar som luft masse flöde (för test av massflödes mätare), bränsletryck (för att se om det överstiger eller inte når en bestämd tolerans), turbo tryck (för kontroll av turboladdar fel), och vid prestanda fall vid DPF partikel filter. Faktiskt är den extremt användbar vid alla tillfällen där det är nödvändigt att utläsa parametrar vid specifik motorbelastning, väghastighet som skall övervakas för kontroll av sensorer eller inspelning av dragkraft och accelerations data. (Accelerationen skallvara noll om bilen står stilla). Ett annat speciellt tillfälle är när du skall godkänna funktionen av turboladdar hastighetssensorn eller växel väljar sensorn under diagnos av automatväxel väljar systemet. Eller A/C tryck sensorer om kylmedeltrycket endast stiger på vägen eller vid belastning. Det är stort sätt omöjligt att återskapa dessa omständigheter som denna typen av fel uppstår under med konventionella diagnos verktyg på verkstaden. Vid sådana tillfällen har du som mekaniker oftast bara två möjligheter: 1. Bedöma att du inte kan reparera felet, och lämna kunden otillfreds med din service; 2. Köra en tur med ett diagnos verktyg eller bärbar PC tillkopplad till den och försöka testa den medans den är i drift. Även om du gör detta, är det ingen garanti för att att felet skall återuppstå på den korta tid som du är bakom ratten. OBD MATRIX är absolut den mest effektiva och praktiska lösningen. Den är en effektiv hjälp vid tillfällen som detta. Den spelar in 8 olika parametrar var sekund och sparar fel i en period på 90 timmar. OBD MATRIX är därför det idealiska verktyget för mekaniker som önskar att utföra en komplett och professionell service.

6 OBD MATRIX kommer med en standard Windows PC docking station som används till konfigurations och data överförings handlingar. Du skall bara konfigurera OBD MATRIX till att övervaka märke, modell och det specifika elektriska systemet som är under observation och sen montera den i fordonets OBD uttag. Medans OBD Loggen inte kräver någon konfiguration, är den oumbärlig för OBD MATRIX till övervakning av individuella elektroniska kontroll enheter vid användandet av det rätta kommunikations protokollet. Proceduren tar endast 2 minuter. Välj först det elektroniska system som du önskar övervaka, montera sedan OBD MATRIX i bilens OBD uttag och vänta några sekunder på att enheten skall känna igen ECU n. Montera sedan OBD MATRIX i sin dockingstation igen och välj vilka parmetrar du önskar övervaka från listan som visas på skärmen i IDC4 programvaran. Till sist, monterar du OBD MATRIX i bilens OBD uttag igen och levererar bilen till kunden. När kunden kommer tillbaka, ladda du ner datan som OBD MATRIX har lagrat till din PC för att identifiera felen. Dom flesta konventionella diagnos verktyg låter dig identifiera fel, utföra service och bytes inställningar. OBD MATRIX utvidgar allt detta genom att visa fel och utföra komplett analys under tillstånd där andra verktyg inte kan operera.

7 1. När du startar OBD MATRIX programmet från IDC4 skärmen, startar programmet en guidad procedur som hjälper dig med att konfigurera OBD MATRIX. Följ blott denna procedur steg för steg. 2. Docking stationen som följer med OBD MA- TRIX låter dig konfigurera enheten och överföra data till en vanlig Windows PC via en USB kabel. Data överföringen sköts helt automatiskt och kräver inte något ingrepp av användaren. 3. Den guidade proceduren förklarar vad du skall göra här efter. Innan OBD MATRIX kan börja övervaka parametrar, skall den känna igen fabrikat och modell, av det fordon den är monterad i. 4. När du har monterat OBD MATRIX i fordonet och modellen är igen känd, visar programvaran en interaktiv lista med alla parametrar du kan övervaka. Välj vilket elektroniskt system och vilka värden du önskar att övervaka. 5. När OBD MATRIX är ordentligt konfigurerad, montera den då i fordonets OBD uttag. Kunden kan nu köra vidare utan restriktioner, och endast återkomma när den avtalade övervakningsperioden är klar. 6. När kunden kommer tillbaka, sätt då OBD MATRIX i dockingstationen och ladda ner datan. Röda och gröna ikoner indikerar eventuella fel som är registrerade på var körd tur, i kronologisk följd 7. Du kan välja specifika körturer, se dom registrerade felen och vilka parametrar som är involverade. Tack vare den enorma databasen som följer med IDC4 programvaran, uppför sig din OBD MATRIX som ett normalt diagnos verktyg. 8. Skärmen här över visar att inga ECU fel är upptagna på den valda turen. Du kan se alla inspelade parametrar även fast där inte är registrerat några fel. 9. Bilden för analys av körturen visar grafer som är lätta att läsa och som länkar till dom olika inspelade parametrarna så du kan jämföra värden från precisa tidpunkter på turen.

8 OBD Log Fordons interface: OBD uttag EOBD kompatibilitet: Komplett elektrisk och mekanisk kompatibilitet med EOBD standarden. EOBD protokoll som stöds: Alla protokoll med hänsyn till J , J , ISO K/L, CAN (CAN ISO 11898) Ström försörjning: OBD uttag 12 V fordon, USB kontakt för PC Ström uttag med motorn igång: < 100 ma normalt OBD MATRIX Fordons interface: OBD uttag EOBD kompatibilitet: Komplett elektrisk och mekanisk kompatibilitet med EOBD standarden. EOBD protokoll som stöds: Alla protokoll med hänsyn till J , J , ISO K/L, CAN (CAN ISO 11898) Ström försörjning: OBD uttag 12 V fordon, USB kontakt för PC Ström uttag med motorn igång: < 100 ma normalt OBD Log OBD MATRIX Ström uttag med motorn stängd: < 1 ma normalt Ström uttag med motorn stängd: < 1 ma normalt Fordons interface: OBD uttag Fordons interface: OBD uttag EOBD Processor: kompatibilitet: ARM 32-bit Komplett Cortex-M3 elektrisk och mekanisk kompatibilitet Internt med EOBD minne: standarden KB EOBD Inspelnings protokoll som upplösning: stöds: Alla protokoll 1 sekund med hänsyn till J1850- EOBD kompatibilitet: Processor: Komplett elektrisk ARM och 32-bit mekanisk Cortex-M3 kompatibilitet med EOBD standarden. Internt minne: 32 MB EOBD protokoll som Inspelnings stöds: Alla protokoll upplösning: med hänsyn 1 sekund till J , J , ISO K/L, CAN (CAN ISO 11898) 41.6, J , ISO K/L, CAN (CAN ISO 11898) Inspelningstid: 90 timmar med 8 övervakade parametrar med 5 Inspelningstid: 90 timmar med 8 övervakade parametrar med 1 Ström försörjning: OBD uttag 12 V fordon, USB kontakt för PC Ström försörjning: OBD uttag 12 V fordon, USB kontakt för PC sekunders tagningstid. Ström uttag med motorn igång: < 100 ma normalt sekunders tagningstid. Ström uttag med motorn igång: < 100 ma normalt Ström Batteri uttag livslängd: med motorn Minimum stängd: < 18 1 ma månader normalt utan ström; över 20 år Ström vid uttag med motorn Batteri stängd: livslängd: < 1 ma Minimum normalt 18 månader utan ström; över 20 år vid Processor: normal användning ARM 32-bit Cortex-M3 Internt minne: 2048 KB Användare interface: Multifunktionell blå status LED Inspelnings upplösning: 1 sekund Processor: ARM 32-bit normal Cortex-M3 användning Internt minne: 32 MB Användare interface: Multifunktionell bicolor status LED Inspelnings upplösning: 1 sekund Drifts temperatur: -40*C / +85*C Inspelningstid: 90 timmar med 8 övervakade parametrar med 5 sekunders Dimensioner: tagningstid. 23 x 45.5 x 28.2 mm Batteri Vikt: 19,5 livslängd: g. Minimum 18 månader utan ström; över 20 år vid normal användning PC interface: USB 2.0 kabel Drifts temperatur: -40*C / +85*C Inspelningstid: 90 timmar med 8 övervakade parametrar med 1 sekunders tagningstid. Dimensioner: 23 x 45.5 x 28.2 mm Batteri livslängd: Minimum Vikt: 21,5 18 månader g. utan ström; över 20 år vid normal användning PC interface: Dockingstation med USB 2.0 kabel Användare interface: Multifunktionell blå status LED Användare interface: Multifunktionell bicolor status LED Programvara: OBD SW Suite Programvara: IDC4 Drifts temperatur: -40*C / +85*C Drifts temperatur: -40*C / +85*C Dimensioner: Kompatibla 23 operativsystem: x 45.5 x 28.2 mm Windows Vista, Windows XP SP2, Dimensioner: 23 x Kompatibla 45.5 x 28.2 mmoperativsystem: Windows 7, Windows Vista, Windows Vikt: Windows 19,5 g. Server 2000 SP4 Vikt: 21,5 g. XP SP2, Windows Server 2000 SP4 PC interface: USB 2.0 kabel PC interface: Dockingstation med USB 2.0 kabel Övervakade parametrar: Alla parametrar hanterade av EOBD Täckning: Alla system som kan diagnosticeras via IDC4* programvaran Programvara: OBD SW Suite Programvara: IDC4 protokoll, inklusive hastighet, motor hastighet, kylarvätska temperatur, Kompatibla operativsystem: Windows Vista, Windows XP SP2, Kompatibla operativsystem: Windows 7, Windows Vista, Windows motor belastning, luftmasse mängd, luft temperatur, insugnings (OBS: Några system kan möjligtvis vara otillgängliga Säkerhets Windows Server 2000 SP4 XP SP2, Windows Server 2000 SP4 Övervakade lufttryck, bränsletryck, parametrar: Alla batterispänning parametrar hanterade av EOBD Täckning: Alla system relaterat) som kan diagnosticeras via IDC4* programvaran protokoll, Fel registrering: inklusive hastighet, Alla fel motor hanterade hastighet, av kylarvätska EOBD protokoll, temperatur, omkring motor belastning, luftmasse mängd, luft temperatur, insugnings 2,500 lufttryck, bränsletryck, batterispänning (OBS: Några system kan möjligtvis vara otillgängliga Säkerhets relaterat) Data upptaget omkring körturen: Fordonets ID nummer, körturens Fel registrering: Alla fel hanterade av EOBD protokoll, omkring 2,500 nummer, starttid för körturen, stopptid för körturen Data upptaget omkring körturen: Fordonets ID nummer, körturens nummer, starttid för körturen, stopptid för körturen *Besök gärna vår hemsida för att kontrollera täckningen: VARNING VARNING *Besök gärna vår hemsida för att kontrollera täckningen: Varumärken och logo från fordonsproducenter i denna broschyr används uteslutande som informations föremål, för att förklara kompatibiliteten mellan TEXA s produkter och modeller och fordonen identifieras via varumärken och logo. Då TEXA s produkter och programvara är under kontinuerlig utveckling och uppdatering, kan det möjligtvis inte Varumärken och logo från fordonsproducenter i denna broschyr används uteslutande som informations föremål, för att förklara kompatibiliteten mellan TEXA s produkter och utföras diagnos på alla modeller och elektriska system på alla fordons producenter som är nämnda i denna broschyr. Referenser till märke, modell och elektriska system i denna modeller och fordonen identifieras via varumärken och logo. Då TEXA s produkter och programvara är under kontinuerlig utveckling och uppdatering, kan det möjligtvis inte utföras broschyr diagnos skall på därför alla modeller betraktas och elektriska som vägledande system på alla och fordons TEXA producenter rekommenderar som är nämnda att alltid i denna kontrollera broschyr. Referenser listan med till System märke, modell som och kan elektriska diagnostiseras system i denna i produkten och / eller programvaran broschyr hos TEXA skall auktoriserad därför betraktas återförsäljare som vägledande före och TEXA ett eventuellt rekommenderar köp. att Bilder alltid kontrollera och fordonsskissar listan med System i broschyren som kan diagnostiseras är endast inkluderat i produkten och för / att eller göra programvaran det lättare att identifiera fordons kategori hos (car, TEXA truck, auktoriserad bike, etc.) återförsäljare som TEXA före produkten ett eventuellt och/eller köp. Bilder programvaran och fordonsskissar är tillägnat i broschyren till. är endast inkluderat för att göra det lättare att identifiera fordons kategori (car, truck, bike, etc.) som TEXA produkten och/eller programvaran är tillägnat till. Data, beskrivningar och illustrationer kan vara ändrade jämfört med de i denna broschyr. TEXA S.p.A förbehåller sig rätten till att göra ändringar på dessa produkter utan att Data, beskrivningar och illustrationer kan vara ändrade jämfört med de i denna broschyr. TEXA S.p.A förbehåller sig rätten till att göra ändringar på dessa produkter utan att meddela innan. innan. BLUETOOTH märket märket ägs av ägs Bluetooth av Bluetooth SIG, Inc., SIG, U.S.A., Inc., och U.S.A., används av och TEXA används S.p.A. under av TEXA licens. S.p.A. under licens. Copyright TEXA TEXA S.p.A. S.p.A. Kontakt Svenska försäljningskontoret Elektro Partner ApS Trehøjevej Grindsted Tlf Fax post@elektropartner.dk Scandinavian-Autoparts AB, Salbyvägen Kontakt Svenska 1, 124 försäljningskontoret 33 Bandhagen, Tel: , Fax: Elektro Partner ApS Trehøjevej Grindsted Tlf Fax post@elektropartner.dk

Laser EXAMINER är ett unikt verktyg som har utvecklats av TEXA i samarbete med Brembo, för att noggrant kunna mäta slitaget på bromsskivor och

Laser EXAMINER är ett unikt verktyg som har utvecklats av TEXA i samarbete med Brembo, för att noggrant kunna mäta slitaget på bromsskivor och Laser EXAMINER Laser EXAMINER är ett unikt verktyg som har utvecklats av TEXA i samarbete med Brembo, för att noggrant kunna mäta slitaget på bromsskivor och mönsterdjupet på däck. Det innovativa nya verktyget

Läs mer

Cargolog Impact Recorder System

Cargolog Impact Recorder System Cargolog Impact Recorder System MOBITRON Mobitron AB Box 241 561 23 Huskvarna, Sweden Tel +46 (0)36 512 25 Fax +46 (0)36 511 25 Att mäta är att veta Vi hjälper dig och dina kunder minska skador och underhållskostnader

Läs mer

OBS!!! Anslut ej USB kabeln till dator eller GPS innan du först har installerat drivrutinerna för USB kabeln i din dator.

OBS!!! Anslut ej USB kabeln till dator eller GPS innan du först har installerat drivrutinerna för USB kabeln i din dator. Navirad User Tool 3,7 Manual för GPS 1 Easy, GPS 2, GPS 4 samt Navirad Elite. Du kan ladda ner programmet från följande websida: Leta upp fliken Download och följ instruktionerna. http://www.tmobilteknik.com

Läs mer

Installationsguide ELCAD 7.10

Installationsguide ELCAD 7.10 Installationsguide ELCAD 7.10 Innehållsförteckning Inledning... 2 Installation av ELCAD 7.10... 2 Viktiga nyheter om installationen... 2 Före installationen... 2 Ladda hem internationell version... 2 Ladda

Läs mer

Svensk version. Inledning. Lådans innehåll. IP004 Sweex Wireless Internet Phone

Svensk version. Inledning. Lådans innehåll. IP004 Sweex Wireless Internet Phone IP004 Sweex Wireless Internet Phone Inledning Först och främst tackar vi dig till ditt köp av Sweex Wireless Internet Phone. Med denna internettelefon kan du snabbt och lätt kommunicera via röstsamtal

Läs mer

FORDONSDIAGNOS PÅ AUTOCOMS VIS

FORDONSDIAGNOS PÅ AUTOCOMS VIS FORDONSDIAGNOS PÅ AUTOCOMS VIS CARS TRUCKS GENERIC EN KOMPLETT DIAGNOSLÖSNING CDP+ är ett stabilt och snabbt diagnosverktyg som länkar samman fordon och dator. Den fungerar till både gamla och nya fordon.

Läs mer

Din manual CANON LBP-3300 http://sv.yourpdfguides.com/dref/536449

Din manual CANON LBP-3300 http://sv.yourpdfguides.com/dref/536449 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för CANON LBP-3300. Du hittar svar på alla dina frågor i CANON LBP-3300 instruktionsbok

Läs mer

SNABBGUIDE FÖR. Installation av Nokia Connectivity Cable Drivers

SNABBGUIDE FÖR. Installation av Nokia Connectivity Cable Drivers SNABBGUIDE FÖR Installation av Nokia Connectivity Cable Drivers Innehåll 1. Inledning...1 2. Krav...1 3. Installera Nokia Connectivity Cable Drivers...2 3.1 Innan du installerar...2 3.2 Installera NOKIA

Läs mer

SNABBGUIDE FÖR. Installation av Nokia Connectivity Cable Drivers

SNABBGUIDE FÖR. Installation av Nokia Connectivity Cable Drivers SNABBGUIDE FÖR Installation av Nokia Connectivity Cable Drivers Innehåll 1. Inledning...1 2. Krav...1 3. Installera Nokia Connectivity Cable Drivers...2 3.1 Innan du installerar...2 3.2 Installera NOKIA

Läs mer

PCI ETHERNET CARD 100 MB

PCI ETHERNET CARD 100 MB PCI ETHERNET CARD 100 MB Användarhandbok Version 1.0/Winbond Upphovsrätt Ingen del av denna manual får utan tillverkarens föregående skriftliga tillstånd reproduceras eller överlämnas, i någon form eller

Läs mer

www.drakbutiken.se IDE USB kabel Windows XP, Vista 7 löäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklöäz [Version 1.4, 2009-11-01] www.drakbutiken.

www.drakbutiken.se IDE USB kabel Windows XP, Vista 7 löäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklöäz [Version 1.4, 2009-11-01] www.drakbutiken. qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå asdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdf ghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjk www.drakbutiken.se IDE USB kabel

Läs mer

Windows Vista /Windows 7 Installationsguide

Windows Vista /Windows 7 Installationsguide Windows Vista / 7 Installationsguide Innan du kan använda maskinen måste du installera maskinvaran och drivrutinen. Läs "snabbguiden" och den här "Windows Vista / 7 installationsguide" för inställnings-

Läs mer

Ledare EXPRESS DIAG. Hela diagnosen i ett enda klick! Nyheterna på CD III-2007. Asiatiska fordon i Multi-Di@g. Diagnostiken är vårt yrke.

Ledare EXPRESS DIAG. Hela diagnosen i ett enda klick! Nyheterna på CD III-2007. Asiatiska fordon i Multi-Di@g. Diagnostiken är vårt yrke. Diagnosmagasinet ACTIA för flera märken nr 18, december 2007 Ledare Bästa kund, Det är tydligt att du har valt rätt. Din Multi-Di@g har blivit ett referensredskap tack vare att den är lätt att använda

Läs mer

Sirius II Installation och Bruksanvisning

Sirius II Installation och Bruksanvisning Sirius II Installation och Bruksanvisning Innehåll 1. Introduktion... 2. Installation av Sirius II programvara... 3. Anslutning Data Linker interface.... 4. Sirius II funktioner.... 5. Bruksanvisning....

Läs mer

iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB

iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB Innehållsförteckning: Första uppstarten... 1 Apple-ID... 1 Hitta min iphone... 1 Trådlöst nätverk (Wi-Fi)... 2 Kalender, E-post & Kontakter... 3 GW-Sync konfiguration...

Läs mer

geoliner 480 / 482 Fyrhjulsmätinstrument för personbilar, med CCD-teknik & Windows

geoliner 480 / 482 Fyrhjulsmätinstrument för personbilar, med CCD-teknik & Windows geoliner 480 / 482 TM Fyrhjulsmätinstrument för personbilar, med CCD-teknik & Windows geoliner 480 Användarvänlig... geoliner 480 Avancerad hjulinställningsutrustning den senaste tekniken. Levereras med

Läs mer

Felsökningsguide för Windows XP

Felsökningsguide för Windows XP Felsökningsguide för Windows XP Om du inte kan komma ut på Internet med din dator så följ denna guide. Var god följ denna guide innan ni ringer och felanmäler till Kungälv Energi AB. * Starta om din dator

Läs mer

SW3674. Snabbguide. Eee PC 900 Serierna 15G06Q0136D0

SW3674. Snabbguide. Eee PC 900 Serierna 15G06Q0136D0 SW3674 Snabbguide Eee PC 900 Serierna 15G06Q0136D0 Starta din Eee PC Dessa är endast snabbinstruktioner för användning av din Eee PC. Läs hela manualen för detaljerad information. 1 1. Installera batteripaketet

Läs mer

Autocom Fordonsdiagnostik

Autocom Fordonsdiagnostik Autocom Fordonsdiagnostik En komplett diagnostiklösning. CDP+ är ett snabbt och tillförlitligt diagnosverktyg som fungerar som en länk mellan fordon och dator. Det fungerar med såväl äldre som nyare fordon.

Läs mer

MPEG-problemlösning. Obs: Kunskapsdatabasen för WEB1000 5.1 innehåller mer information om kardiologispecifika verktyg och visning av MPEG-objekt.

MPEG-problemlösning. Obs: Kunskapsdatabasen för WEB1000 5.1 innehåller mer information om kardiologispecifika verktyg och visning av MPEG-objekt. MPEGproblemlösning Den här sektionen är till för kardiologianvändare som granskar MPEGobjekt. Läs avsnitten nedan om du behöver hjälp med att lösa problem som uppstått vid visning av MPEGobjekt. MPEGkomponenter

Läs mer

Start-Up Customization Applikation för TI-83 Plus

Start-Up Customization Applikation för TI-83 Plus TI Start-Up Customization Applikation för TI-83 Plus Komma igång Börja här Hur Anpassa Start-Up med en bild Anpassa Start-Up med ett program Anpassa Start-Up med en applikation Stänga av Start-Up Customization

Läs mer

web: www.injektor.com 2003-09-12 e-mail: info@injektor.com fax: 0709 66 78 96 tel: kontor 08-753 00 04, Toby Edmundsson mobil: 0704 38 01 99, Jan

web: www.injektor.com 2003-09-12 e-mail: info@injektor.com fax: 0709 66 78 96 tel: kontor 08-753 00 04, Toby Edmundsson mobil: 0704 38 01 99, Jan Quick-Start Manual TempRecord Temprecord är ett välbeprövat system för att ta in mätdata och möjliggöra senare analys av dessa. Företaget har funnits en längre tid på marknaden och borgar för god kvalitet.

Läs mer

Snabbinstallationsguide för anslutningskabel CA-42

Snabbinstallationsguide för anslutningskabel CA-42 Snabbinstallationsguide för anslutningskabel CA-42 9234594 Upplaga 2 Nokia, Nokia Connecting People och Pop-Port är registrerade varumärken som tillhör Nokia Corporation. Copyright 2005 Nokia. Alla rättigheter

Läs mer

U3000/U3100 Mini. (För Eee PC på Linux Operativsystem) Snabbguide

U3000/U3100 Mini. (För Eee PC på Linux Operativsystem) Snabbguide U3000/U3100 Mini (För Eee PC på Linux Operativsystem) Snabbguide ASUS_U3000_U3100_mini.indd 1 2/2/08 4:09:17 PM SW3656 Första Utgåvan Januari 2008 Copyright 2008 ASUSTeK COMPUTER INC. Alla rättigheter

Läs mer

Fullständig prestandahantering

Fullständig prestandahantering Fullständig prestandahantering Fungerar även med Windows XP och Windows Vista 2013 Öka takten och ta hand om datorns prestanda i ett kraftfullt och smidigt program. Hämta och installera Powersuite Powersuite

Läs mer

Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1

Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1 Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1 Viktig information gällande installation Från version 12.2 av Hogia Personal krävs Microsoft.Net Framework 3.5 SP1 för att installation skall

Läs mer

SWEDISH. Handheld programming unit

SWEDISH. Handheld programming unit SWEDISH Handheld programming unit 1 CUTTING EDGE PERFOR MANCE AND innovation IN ENGINE TUNING Att optimera ett fordon har aldrig varit enklare. Med endast några få knapptryck på din MaptunerX har du gjort

Läs mer

Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16)

Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16) Hogia Personal version 13.1.138 Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i version 12.1.16 till 13.1.138 av Hogia Personal. Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16) Vi har gjort

Läs mer

Handbok. Elektronisk PODD SW. Art.nr Rev B SE

Handbok. Elektronisk PODD SW. Art.nr Rev B SE 0 Handbok Elektronisk PODD SW Art.nr 461350 Rev B SE 2 Innehåll Inledning... 5 Support... 5 Licens... 5 Starta upp Elektronisk PODD SW... 6 Kontrollera innehållet i kartongen... 6 Systemkrav... 6 Installera

Läs mer

Snabbguide Överföring av resultat till PC. systemsure Plus

Snabbguide Överföring av resultat till PC. systemsure Plus Snabbguide Överföring av resultat till PC systemsure Plus Så här enkelt sparar du mätresultaten från instumentet till datorn Först måste programvaran installeras på din PC. Sätt CDn i CD-ROM läsaren och

Läs mer

WC002 Sweex USB Webcam 100K with Microphone. Om någon av ovanstående delar saknas, kontakta den butik där du köpte enheten.

WC002 Sweex USB Webcam 100K with Microphone. Om någon av ovanstående delar saknas, kontakta den butik där du köpte enheten. WC002 Sweex USB Webcam 100K with Microphone Introduktion Först och främst tackar vi dig till ditt köp av denna Sweex USB Webcam 100K with Microphone. Med denna webbkamera kan du enkelt kommunicera med

Läs mer

Förpackningens innehåll. Ordlista. Powerline Adapter

Förpackningens innehåll. Ordlista. Powerline Adapter Powerline Adapter OBS! Utsätt inte Powerline Adapter för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller i närheten av värmeelement. Använd inte Powerline Adapter i extremt fuktiga eller

Läs mer

Svensk version. Inledning. Innehåll. Specifikationer BT100. Extra specifikationer BT100 S W E E X. C O M. BT110 - Sweex Bluetooth Class I Adapter USB

Svensk version. Inledning. Innehåll. Specifikationer BT100. Extra specifikationer BT100 S W E E X. C O M. BT110 - Sweex Bluetooth Class I Adapter USB BT100 - Sweex Bluetooth Class II Adapter USB BT110 - Sweex Bluetooth Class I Adapter USB Inledning Först och främst tackar vi till ditt köp av denna Sweex Bluetooth Adapter. Med hjälp av denna adapter

Läs mer

OBS! FÖRSÖK INTE INSTALLERA PROGRAMVARAN INNAN DU HAR LÄST DET HÄR DOKUMENTET.

OBS! FÖRSÖK INTE INSTALLERA PROGRAMVARAN INNAN DU HAR LÄST DET HÄR DOKUMENTET. INSITE INSTALLATIONSBULLETIN Sid 2: Installera INSITE Sid 7: Ta bort INSITE OBS! FÖRSÖK INTE INSTALLERA PROGRAMVARAN INNAN DU HAR LÄST DET HÄR DOKUMENTET. OM PROGRAMVARAN INSTALLERAS ELLER ANVÄNDS PÅ FELAKTIGT

Läs mer

Quickstartmanual Logger L-8828 / L8829

Quickstartmanual Logger L-8828 / L8829 Quickstartmanual Logger L-8828 / L8829 (ver. 1.10. injektor solutions 2005) web: www.termometer.se 2005-09-15 e-mail: info@termometer.se tel: kontor 08-753 00 04 fax: 0709 66 78 96 besöksadress: Källvägen

Läs mer

ESET NOD32 ANTIVIRUS 8

ESET NOD32 ANTIVIRUS 8 ESET NOD32 ANTIVIRUS 8 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Snabbstartsguide Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET NOD32 Antivirus

Läs mer

Blackwire C310/C320. Sladdanslutet USB-headset. Användarhandbok

Blackwire C310/C320. Sladdanslutet USB-headset. Användarhandbok Blackwire C310/C320 Sladdanslutet USB-headset Användarhandbok Innehåll Välkommen 3 Systemkrav 3 Vill du ha mer hjälp? 3 Det här finns i förpackningen 4 Grundläggande fakta om headsetet 5 Sätta på dig headsetet

Läs mer

full HD vapen kamera Bruksanvisning

full HD vapen kamera Bruksanvisning full HD vapen kamera Bruksanvisning Varning! 1. Använd inte kameran i extremt varm, kallt eller dammiga förhållanden. 2. Kameran är byggd för att tåla rekyl. Men undvik hårda smällar eller att tappa den

Läs mer

FÄLTMÄTINSTRUKTION C.A 1510

FÄLTMÄTINSTRUKTION C.A 1510 1(9) 1. Allmänt är ett instrument som mäter koldioxid (CO 2 ), temperatur och luftfuktighet. Efter avslutad mätning åskådliggörs insamlad data genom att koppla instrumentet via medföljande USB-kabel eller

Läs mer

L-Advantage Solutions AB. WinMore Systems Hippo PC & MAC Start

L-Advantage Solutions AB. WinMore Systems Hippo PC & MAC Start L-Advantage Solutions AB WinMore Systems Hippo PC & MAC Start Reducerade trav och galoppsystem Copyright 2011 Introduktion OBSERVERA! Ny manual är på gång, men denna fungerar så länge. Vi vill börja med

Läs mer

X-Route Användarmanual Innehåll

X-Route Användarmanual Innehåll X-Route Användarmanual Innehåll Innehåll och Produktspecifikation... 2 X-Route Elektronisk Körjournal Produktspecifikation... 2 Kom igång med X-Route Elektronisk Körjournal... 3 För in Mjukvarunyckel...

Läs mer

Svensk version. Inledning. Maskinvara. Installation i Windows 98SE. PU007 Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card

Svensk version. Inledning. Maskinvara. Installation i Windows 98SE. PU007 Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card PU007 Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card Inledning Först och främst tackar vi till ditt köp av detta Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card. Med detta kort kan du enkelt lägga till

Läs mer

Viktig produktsäkerhetsinformation

Viktig produktsäkerhetsinformation 2011-10-13 Viktig produktsäkerhetsinformation UniCel DxI system för immunanalys* Alla versioner av programvaran * Inklusive de fristående UniCel DxI 600 och 800-systemen, och de integrerade UniCel DxC

Läs mer

Antivirus: Identifierar och inaktiverar proaktivt mer känd och till och med okänd skadlig kod än många andra säkerhetsprodukter.

Antivirus: Identifierar och inaktiverar proaktivt mer känd och till och med okänd skadlig kod än många andra säkerhetsprodukter. Snabbstartsguide ESET Cybersecurity ger ett avancerat skydd för din dator mot skadlig kod. Baserat på ThreatSense genomsökningsmotor som först introducerades i det prisbelönta NOD32 antivirussystemet,

Läs mer

AVCAD 4.0 för Windows

AVCAD 4.0 för Windows BILAGA A Installation och konfigurering av SQL-server. Applikationen kan antingen köras mot MS SQL-server eller MS Access. Koppling mot MS-ACCESS databas. MS Access installeras och konfigureras automatiskt

Läs mer

Installationsinstruktioner

Installationsinstruktioner knfbreader Mobile kreader Mobile Installationsinstruktioner Copyright 2009 knfbreading Technology, Inc. www.knfbreader.eu Alla rättigheter förbehållna. Andra företagsnamn och produkter är varumärken eller

Läs mer

SOFTWARE INSTALLATIONS- BESKRIVNING

SOFTWARE INSTALLATIONS- BESKRIVNING SOFTWARE INSTALLATIONS- BESKRIVNING Version 1.0 September 2006 Softwarepaket Native Instruments Guitar Combos BEHRINGER Edition (PC/Mac) Kristal Audio Engine (PC) Audacity (PC/Mac) BEHRINGER USB AUDIO

Läs mer

Handbok. Installation av Dovado Tiny

Handbok. Installation av Dovado Tiny Handbok Installation av Dovado Tiny Dela med dig av ditt 4G-modem Med din trådlösa 4G-router Dovado Tiny och ett usb-modem för mobilt bredband, kan du dela din 4G-uppkoppling med flera andra användare

Läs mer

Din manual SHARP MX-M260 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3940660

Din manual SHARP MX-M260 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3940660 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för SHARP MX- M260. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

Allt du behöver veta om ditt mobila bredband.

Allt du behöver veta om ditt mobila bredband. Allt du behöver veta om ditt mobila bredband. Du är bara ett par minuter från att kunna surfa överallt. Följ bara instruktionerna i den här manualen. Det enda du behöver är en dator och ditt USB-modem.

Läs mer

Program för skrivarhantering

Program för skrivarhantering Program för skrivarhantering Det här avsnittet omfattar: "Använda programvaran CentreWare" på sidan 3-10 "Använda funktioner för skrivarhantering" på sidan 3-12 Använda programvaran CentreWare CentreWare

Läs mer

iloq P10S-programmeringsenhet Manual

iloq P10S-programmeringsenhet Manual iloq P10S-programmeringsenhet Manual INNEHÅLL ALLMÄNT... 3 ATT ANVÄNDA PROGRAMMERINGSENHETEN... 5 Strömanslutning... 5 Programmera cylinder... 5 Programmera nyckel... 5 Läsa av händelseloggen... 6 Batteribyte...

Läs mer

POWERED WOOFER BLUETOOTH SYSTEM. Svensk Instruktions Manual AVIN R2

POWERED WOOFER BLUETOOTH SYSTEM. Svensk Instruktions Manual AVIN R2 POWERED WOOFER BLUETOOTH SYSTEM Svensk Instruktions Manual AVIN R2 Läs igenom hela denna manual innan du påbörjar användning. Spara manualen för framtida bruk. När du läst igenom detta material, önskar

Läs mer

Snabbstarts guide. ZTE MF831 4G modem

Snabbstarts guide. ZTE MF831 4G modem Snabbstarts guide ZTE MF831 4G modem SE Kom igång med ditt 4G-modem Följ anvisningarna i handboken så är du snart igång med ditt mobila bredband snabbt och säkert via 4G. Här hittar du även en guide för

Läs mer

Användarmanual. Sida 1. BRT-12 Battery Replacement Tool

Användarmanual. Sida 1. BRT-12 Battery Replacement Tool Användarmanual Sida 1 INNEHÅLL INLEDNING... 3 SKÄRM OCH KNAPPSATS... 4 GRÄNSSNITT... 5 FÖRSTA GÅNGEN DU ANVÄNDER BRT-12... 6 HUVUDMENY... 7 BYTA BATTERI... 8 BYTA SPRÅK... 9 INFORMATION OM BRT-12... 10

Läs mer

Komma igång med Grid Player

Komma igång med Grid Player Komma igång med Grid Player Grid Player for ios version 1.3 Sensory Software International Ltd 2011 1 Om Grid Player Grid Player är en Alternativ kommunikations App (AKK) för personer som inte kan tala

Läs mer

Bruksanvisning Brother Meter Read Tool

Bruksanvisning Brother Meter Read Tool Bruksanvisning Brother Meter Read Tool SWE Version 0 Copyright Copyright 2017 Brother Industries, Ltd. Med ensamrätt. Innehållet i det här dokumentet kan ändras utan föregående meddelande. Programvaran

Läs mer

Svensk version. Inledning. Lådans innehåll. Viktigt! WC050 Sweex Webcam 1.3 Megapixel USB 2.0

Svensk version. Inledning. Lådans innehåll. Viktigt! WC050 Sweex Webcam 1.3 Megapixel USB 2.0 WC050 Sweex Webcam 1.3 Megapixel USB 2.0 Inledning Först och främst tackar vi dig till ditt köp av denna Sweex Webcam 1.3 Megapixel USB 2.0. Med denna webbkamera kan du enkelt kommunicera med dina vänner

Läs mer

FULL KOLL. på mätdatan överallt

FULL KOLL. på mätdatan överallt FULL KOLL. på mätdatan överallt Mäter Övervakar Larmar Dokumenterar Trådlöst hela vägen. Från givare till basstation till molnet till mobil eller dator Celsicom - systemet Trådlösa radiogivare för t.ex.

Läs mer

Solo + Standard och HD. Nordic. SOLO manual version 20090811 4

Solo + Standard och HD. Nordic. SOLO manual version 20090811 4 Solo + Standard och HD Nordic SOLO manual version 20090811 4 1 SOLO från Nordiceye finns i 2 olika modeller. För att påverka miljön i varje form har vi valt att skriva denna manual i kombination av de

Läs mer

Quick start manual. Smart-House 2015-04-20. Rev 1.1

Quick start manual. Smart-House 2015-04-20. Rev 1.1 Quick start manual Smart-House 2015-04-20 Rev 1.1 Innehåll Förord... 3 Programvara... 4 Hämta programvara... 4 PC krav... 4 Dokumentation... 5 Manualer... 5 Projektdokumentation... 5 Smart-Dupline... 5

Läs mer

FIBER INSTALLATIONSHANDBOK VERSION 1.0. Felanmälan och support nås på 0502-60 65 90. Alla dagar 08:00-22:00

FIBER INSTALLATIONSHANDBOK VERSION 1.0. Felanmälan och support nås på 0502-60 65 90. Alla dagar 08:00-22:00 FIBER INSTALLATIONSHANDBOK VERSION 1.0 Felanmälan och support nås på 0502-60 65 90 Alla dagar 08:00-22:00 1. ANSLUT OCH KONFIGURERA DIN UTRUSTNING Er anslutning är klar först när den gröna lampan på Fiberkonverten

Läs mer

Användarmanual för Pagero Kryptering

Användarmanual för Pagero Kryptering för Pagero Kryptering Version 1.1-1 - Allmänt... 3 Kryptering av filer... 3 Dekryptering av filer... 3 Installation... 4 Inställningar... 5 Skapa nycklar... 6 Lägg till kataloger för övervakning... 6 Lägg

Läs mer

FÄLTMÄTINSTRUKTION TESTO 174H

FÄLTMÄTINSTRUKTION TESTO 174H 1(8) 1. Allmänt Dataloggern Testo 174H mäter fukt och temperatur samt daggpunkt. Den används för att lagra och läsa ut separata mätvärden samt hela mätsekvenser. Värdena registreras, sparas och överförs

Läs mer

Säkra pausade utskriftsjobb. Administratörshandbok

Säkra pausade utskriftsjobb. Administratörshandbok Säkra pausade utskriftsjobb Administratörshandbok April 2013 www.lexmark.com Innehåll 2 Innehåll Översikt... 3 Konfigurera säkra pausade utskriftsjobb... 4 Konfigurera och säkra programmet...4 Använda

Läs mer

VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE. Nu kan alla ladda batteriet själv

VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE. Nu kan alla ladda batteriet själv VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE Nu kan alla ladda batteriet själv är den enklaste vägen till ett fulladdat batteri. Fäst klämmorna på batteriet, sätt i kontakten i väggen och tryck på knappen. Resten

Läs mer

nüvi snabbstartshandbok

nüvi snabbstartshandbok nüvi 510 snabbstartshandbok Viktig information I guiden Viktig säkerhets- och produktinformation som medföljer i produktförpackningen finns viktig information om säker hantering av produkten och annat.

Läs mer

ELEKTRISK ARKITEKTUR BI-VAN CAN COM2000

ELEKTRISK ARKITEKTUR BI-VAN CAN COM2000 INFOTEC AP/TAVG/MMXP/MUX DIAGNOSTISK VALIDERING BSI ELEKTRISK ARKITEKTUR BI-VAN CAN COM2000 G10 SERIE FÖR FUNKTIONSKONTROLL VINDRUTETORKARE Tillämpning för PEUGEOT-fordon 206 (Från och med DAM 9076 ) 307

Läs mer

Din manual NAVMAN B10 http://sv.yourpdfguides.com/dref/1220701

Din manual NAVMAN B10 http://sv.yourpdfguides.com/dref/1220701 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för NAVMAN B10. Du hittar svar på alla dina frågor i NAVMAN B10 instruktionsbok (information,

Läs mer

SNABBGUIDE NOKIA PC SUITE 4.81 FÖR NOKIA 6310i

SNABBGUIDE NOKIA PC SUITE 4.81 FÖR NOKIA 6310i SNABBGUIDE NOKIA PC SUITE 4.81 FÖR NOKIA 6310i Copyright Nokia Corporation 2002. Med ensamrätt. Issue 2 Innehåll 1. INLEDNING...1 2. SYSTEMKRAV...1 3. SÅ HÄR INSTALLERAR DU PC SUITE...2 4. KOMMA IGÅNG...2

Läs mer

BIPAC-711C2 / 710C2. ADSL Modem / Router. Snabbstart Guide

BIPAC-711C2 / 710C2. ADSL Modem / Router. Snabbstart Guide BIPAC-711C2 / 710C2 ADSL Modem / Router Snabbstart Guide Billion BIPAC-711C2/710C2 ADSL Modem / Router För mer detaljerade instruktioner om konfiguration och användning av denna ADSL Modem/Router, hänvisar

Läs mer

n-abler är lämplig för alla åldersgrupper med motoriska svårigheter och för dem som arbetar långa perioder vid datorn.

n-abler är lämplig för alla åldersgrupper med motoriska svårigheter och för dem som arbetar långa perioder vid datorn. n-abler Trackball Produktbeskrivning n-abler Trackball är särskilt utformad för datoranvändare med begränsad handkontroll, motoriska svårigheter, dålig hand-öga-koordination, begränsad fingerfärdighet,

Läs mer

Användarmanual BOXEN KONTROLLENHET

Användarmanual BOXEN KONTROLLENHET Användarmanual BOXEN KONTROLLENHET skapad version reviderad godkänd: 23.04.09 1.4 31.08.09 31.08.09 2 Innehåll 1. FÖRPACKNINGENS INNEHÅLL... 3 2. INTRODUKTION... 3 2.1. VARNING... 3 2.2. TYP C... 3 3.

Läs mer

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap 1 (10) Datum 2012-03-16 0.7. Installationsguide ROPA

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap 1 (10) Datum 2012-03-16 0.7. Installationsguide ROPA samhällsskydd och beredskap 1 (10) Installationsguide ROPA samhällsskydd och beredskap 2 (10) Installationsguide ROPA ROPA version Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Avdelningen för utbildning,

Läs mer

Guide för kunder med Nordea e-legitimation

Guide för kunder med Nordea e-legitimation Dok namn: Guide för kunder Typ: typ Sida: 1(24) Beslutsfattare: beslutsfattare Status: status Datum: 2013-04-10 Ägare: Servicedesk Version: 1.0 Guide för kunder med Nordea e-legitimation Innehåll Guide

Läs mer

Användardokumentation för CuMaP-PC. Fleranvändarsystem och behörigheter

Användardokumentation för CuMaP-PC. Fleranvändarsystem och behörigheter Användardokumentation för CuMaP-PC Cup- och Matchplaneringssystem för PC Fleranvändarsystem och behörigheter Efkon AB 2005-2011 Innehållsförteckning: 1. INLEDNING... 2 2. BEHÖRIGHETSNIVÅER... 2 3. FÖRBEREDELSE

Läs mer

VÅGINSTRUMENT A12ss ANVÄNDARMANUAL

VÅGINSTRUMENT A12ss ANVÄNDARMANUAL VÅGINSTRUMENT A12ss ANVÄNDARMANUAL 2 INSTALLATION I vår leverans ingår: 1st Våginstrument typ A12ss i rostfri kapsling. - Anslut nätsladden från våginstrumentet i ett nätuttag 230VAC. - Slå på strömförsörjningen

Läs mer

FÄLTMÄTINSTRUKTION TESTO 174H

FÄLTMÄTINSTRUKTION TESTO 174H 1(8) 1. Allmänt Dataloggern Testo 174H (figur 1) mäter fukt och temperatur samt daggpunkt. Den används för att lagra och läsa ut separata mätvärden samt hela mätsekvenser. Värdena registreras, sparas och

Läs mer

Mer information om snabbinstallation finns på baksidan.

Mer information om snabbinstallation finns på baksidan. Användarhandbok Mer information om snabbinstallation finns på baksidan. Vi skyddar fler människor från fler hot på Internet än någon annan i världen. Det är det enda rätta är att bry sig om miljön. Symantec

Läs mer

Första intrycket är det som räknas: Frama Matrix F2 frankeringssystem

Första intrycket är det som räknas: Frama Matrix F2 frankeringssystem MATRIX F2 Första intrycket är det som räknas: Frama Matrix F2 frankeringssystem Se framåt med smart frankering från Frama: Du kan förvänta dig mycket från den nya generationen Matrix. Mottagaren av dina

Läs mer

Installera på några sekunder, njut i åratal.

Installera på några sekunder, njut i åratal. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Installera på några sekunder, njut i åratal. NYA living by Danfoss termostater. Uppgradera nu gör vardagen lite bekvämare. Installera och glöm oroa dig inte över programmeringen

Läs mer

FileMaker. Köra FileMaker Pro 10 på Citrix Presentation Server

FileMaker. Köra FileMaker Pro 10 på Citrix Presentation Server FileMaker Köra FileMaker Pro 10 på Citrix Presentation Server 2004 2009, FileMaker, Inc. Med ensamrätt. FileMaker, Inc. 5201 Patrick Henry Drive Santa Clara, Kalifornien 95054, USA FileMaker, filmappslogotypen,

Läs mer

Instrument Link, en snabbguide

Instrument Link, en snabbguide Instrument Link, en snabbguide MJK Automation AB Tel: 0533-177 50 E-post: kontoret@mjk.se Hemsida: www.mjk.se Instrument Link, en snabbguide 120131 1. Innehåll 1. Inledning till Instrument Link... 3 2.

Läs mer

Installera Windows Custom PostScript- eller PCL-skrivardrivrutin

Installera Windows Custom PostScript- eller PCL-skrivardrivrutin Installera Windows Custom PostScript- eller PCL-skrivardrivrutin I den här Viktigt-filen får du anvisningar om hur du installerar den Custom PostScript- eller PCLskrivardrivrutinen i Windows-system. Med

Läs mer

MyConnect Link. Konfigurationsverktyg för Flygt MμConnect. Snabbguide

MyConnect Link. Konfigurationsverktyg för Flygt MμConnect. Snabbguide MyConnect Link Konfigurationsverktyg för Flygt MμConnect Snabbguide 1 Innehåll 1 Krav och installation... 3 1.1 Kännetecken och funktion... 3 1.2 Ladda ner, redigera, spara och visa konfigurationsfiler...

Läs mer

Mamut Open Services. Mamut Kunskapsserie. Kom i gång med Mamut Online Survey

Mamut Open Services. Mamut Kunskapsserie. Kom i gång med Mamut Online Survey Mamut Open Services Mamut Kunskapsserie Kom i gång med Mamut Online Survey Kom i gång med Mamut Online Survey Innehåll MAMUT ONLINE SURVEY... 1 KOM I GÅNG MED MAMUT ONLINE SURVEY... 3 MAMUT-ANVÄNDARE:

Läs mer

FÖR MAC. Snabbstartsguide. Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument

FÖR MAC. Snabbstartsguide. Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument FÖR MAC Snabbstartsguide Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET Cyber Security ger det allra bästa skyddet för din dator mot skadlig kod. Baserat på ThreatSense-genomsökningsmotor

Läs mer

PU002 Sweex 2 Port Serial PCI Card. Före installation, kontrollera om följande delar finns. Följande delar måste finnas i lådan:

PU002 Sweex 2 Port Serial PCI Card. Före installation, kontrollera om följande delar finns. Följande delar måste finnas i lådan: PU002 Sweex 2 Port Serial PCI Card Inledning Först och främst tackar vi till ditt köp av detta Sweex 2 Port Serial PCI Card. Med detta kort kan du enkelt lägga till två seriella portar till din dator.

Läs mer

HASP-felsökningsguide

HASP-felsökningsguide HASP-felsökningsguide Huvudkontor: Trimble Geospatial Division 10368 Westmoor Drive Westminster, CO 80021 USA www.trimble.com Copyright och varumärken: 2005-2013, Trimble Navigation Limited. Med ensamrätt.

Läs mer

LÖSNINGAR I OLIKA SKRIVARMILJÖER MULTIFUNKTIONSSYSTEM FÖR DOKUMENTPRODUKTION I OLIKA SKRIVARMILJÖER DOKUMENTLÖSNINGAR FRÅN SHARP

LÖSNINGAR I OLIKA SKRIVARMILJÖER MULTIFUNKTIONSSYSTEM FÖR DOKUMENTPRODUKTION I OLIKA SKRIVARMILJÖER DOKUMENTLÖSNINGAR FRÅN SHARP LÖSNINGAR I OLIKA SKRIVARMILJÖER MULTIFUNKTIONSSYSTEM FÖR DOKUMENTPRODUKTION I OLIKA SKRIVARMILJÖER DOKUMENTLÖSNINGAR FRÅN SHARP ALLA APPLIKATIONER. ALLA MILJ Den snabba utvecklingen av datatekniken innebär

Läs mer

KARLSBORGS ENERGI AB INTERNET KABEL-TV INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2011.01

KARLSBORGS ENERGI AB INTERNET KABEL-TV INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2011.01 KARLSBORGS ENERGI AB INTERNET KABEL-TV INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2011.01 Karlsborgs Energi AB 2 Innehåll 1. ANSLUT KABELMODEMET... 4 2. ANSLUT OCH KONFIGURERA DIN UTRUSTNING... 5 OM DU VILL ANVÄNDA DIN

Läs mer

Guide för att välja fibertjänst

Guide för att välja fibertjänst Guide för att välja fibertjänst Förord Många är vi som i dagarna skall välja nya leverantörer för Internet, TV och telefoni. Sundholmens fiberförening har valt Quadracom som komunikationsopperatör. De

Läs mer

Rider 60. Stopp ( /BACK/ / ) LAP PAGE. Rider 60 levereras med en pekskärm. Tryck på på skärmen eller maskinvaruknappen för att använda enheten.

Rider 60. Stopp ( /BACK/ / ) LAP PAGE. Rider 60 levereras med en pekskärm. Tryck på på skärmen eller maskinvaruknappen för att använda enheten. Snabbstartguide Rider Rider levereras med en pekskärm. Tryck på på skärmen eller maskinvaruknappen för att använda enheten. 1 BACK 2 4 LAP PAGE 3 1 Ström/Bakåt/Paus/ Stopp ( /BACK/ / ) 2 Håll intryckt

Läs mer

zūmo 590 Snabbstartshandbok

zūmo 590 Snabbstartshandbok zūmo 590 Snabbstartshandbok Mars 2014 190-01706-59_0A Tryckt i Taiwan Komma igång VARNING I guiden Viktig säkerhets- och produktinformation, som medföljer i produktförpackningen, finns viktig information

Läs mer

Artikelnummer: BRUKSANVISNING MultiSwitch 2 kontaktlåda med USB. funktionsverket

Artikelnummer: BRUKSANVISNING MultiSwitch 2 kontaktlåda med USB. funktionsverket Artikelnummer: 145685 BRUKSANVISNING MultiSwitch 2 kontaktlåda med USB funktionsverket Om MultiSwitch 2 MultiSwitch 2 är en kontaktlåda som ansluts via USB till din dator. Du kan koppla in upp till sex

Läs mer

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP-SERIEN. Installationsguide för programvara

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP-SERIEN. Installationsguide för programvara LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP-SERIEN Installationsguide för programvara HP LaserJet Enterprise M4555 MFP Series Installationsguide för programvara Upphovsrätt och licens 2011 Hewlett-Packard Development

Läs mer

DEEP SEA ELECTRONICS PLC DSE7410 MKII Snabbstartguide

DEEP SEA ELECTRONICS PLC DSE7410 MKII Snabbstartguide DEEP SEA ELECTRONICS PLC DSE7410 MKII Snabbstartguide 057-263 ISSUE: 1 DSE7410 MKII & DSE7420 MKII Operator Manual Section TABLE OF CONTENTS Page 1 BESKRIVNING AV PANELEN... 3 1.1 PANELENS KNAPPAR... 5

Läs mer

Hjulinställare RAVAGLIOLI RAV TD 3000 HP RAV TD 3000 ATS. Tel 0500-444 555 Fax 0500-470 270 www.spikenservice.se info@spikenservice.

Hjulinställare RAVAGLIOLI RAV TD 3000 HP RAV TD 3000 ATS. Tel 0500-444 555 Fax 0500-470 270 www.spikenservice.se info@spikenservice. RAV TD 3000 HP RAV TD 3000 ATS 3DT TARGET (Solid Vision Technology) 3-punktfäste med snabblåsning 8-24 styrning Ingen adapter krävs Extremt snabb Inget behov av run out Extremt lätt Inga elektroniska komponenter

Läs mer

EMISSIONSKONTROLL DIESELPARTIKELFILTER (DPF)

EMISSIONSKONTROLL DIESELPARTIKELFILTER (DPF) EMISSIONSKONTROLL DIESELPARTIKELFILTER (DPF) Råd för att detektera och åtgärda haverier i partikelfiltersystem med tillsatser. Tack vare framsteg inom elektronik så registrerar fordon utrustade med denna

Läs mer