(1) Kiruna kommun. och. (2) Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) AVTAL. angående Gruvstadsparken del 1 m.m.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "(1) Kiruna kommun. och. (2) Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) AVTAL. angående Gruvstadsparken del 1 m.m."

Transkript

1 (1) Kiruna kommun och (2) Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) AVTAL angående Gruvstadsparken del 1 m.m.

2 2 Innehållsförteckning 1. BAKGRUND DEFINITIONER KIRUNA STADSHUS... 4 Grundläggande förutsättningar... 4 Storlek och funktion... 4 Placering... 5 Arkitekt... 5 Ansvar för kostnader och utförande... 5 Projektorganisation... 5 Tidplan... 5 Flytt från Befintligt Stadshus till det Nya Stadshuset... 6 Ägande m.m KULTURBYGGNADER... 7 Flytt av Kulturbyggnader... 7 Rivning... 8 Ersättningsbostäder... 8 Dokumentation TILLSTÅND M.M MARKÖVERLÅTELSER... 9 Allmän platsmark KOMMUNALTEKNIK... 9 Spillvatten-, vatten- och dagvattenledningar... 9 Optokablar... 9 Gator och belysning... 9 Fjärrvärme... 9 Ersättning Ledningsrätter GRUVSTADSPARK ERSÄTTNING OCH EKONOMI SAMRÅD OCH INFORMATION VILLKOR FULLSTÄNDIGT AVTAL ÄNDRINGAR ELLER EFTERGIFTER ÖVERLÅTELSE TVIST Bilagor Bilaga 1 Karta över Gruvstadsparken del 1 Bilaga 2 Prognos över Utvidgat Gruvstadsparkområde Bilaga 3 Tidplan för det Nya Stadshuset Bilaga 4 Karta över allmän platsmark Bilaga 5 Kommunalteknik

3 3 DETTA AVTAL HAR TRÄFFATS MELLAN (1) Kiruna kommun, Kiruna ( Kommunen ); och (2) Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ), Kiruna ( LKAB ). Kommunen och LKAB benämns nedan gemensamt för Parterna. 1. BAKGRUND 1.1 LKAB:s hittillsvarande gruvbrytning påverkar markområdet inom det s.k. Bolagsområdet i Kiruna. Gruvdriften ger upphov till markdeformationer som LKAB noggrant följer genom att mäta rörelserna i marken. Gällande miljövillkor innebär att markrörelserna inte får överstiga vissa gränsvärden fastställda av Miljödomstolen. Då så sker måste området utgöra gruvindustriområde enligt detaljplan och LKAB måste ha en markanvisning från Bergsstaten som tillåter sådan markpåverkan. 1.2 Kommunen ansvarar för att upprätta en ny detaljplan för Bolagsområdet. Syftet med planen är att säkerställa LKAB:s fortsatta gruvbrytning under Kiruna stadsbebyggelse samtidigt som befintlig bebyggelse avvecklas på ett ordnat och miljöanpassat sätt genom anläggandet av en s.k. gruvstadspark. Målet är att gruvstadsparken skall upplevas som ett positivt tillskott till befintlig stadsmiljö och att gränsen mellan gruvindustriområdet och staden skall upplevas trivsam. Området, som nedan benämns Gruvstadsparken del 1, markeras med röd linje i Bilaga Detta Avtal utgör en närmare precisering av LKAB:s åtaganden enligt Parternas genomförandeavtal, d.v.s. avtalet om genomförande av detaljplanen för Gruvstadsparken del 1. Avtalet reglerar ansvaret för hanteringen av stadshuset och övriga kulturbyggnader i centrala Kiruna (punkterna 3-4), ansvaret för kommunalteknik inom området (punkt 7), den s.k. gruvstadsparken (punkt 8) liksom överlåtelse av viss mark till LKAB (punkt 6). 1.4 Parterna är ense om att åtgärderna enligt detta Avtal genomförs som ett resultat av de skador på Kiruna stad som markdeformationer till följd av LKAB:s hittillsvarande gruvbrytning medfört och kommer att medföra. LKAB skall därför ersätta Kommunen för uppkomna skador i enlighet med detta Avtal. 2. DEFINITIONER I detta Avtal har följande begrepp den innebörd som framgår nedan. Avtal avser detta avtal, inklusive bilagor, och alla tillägg till eller ändringar i avtalet som Kommunen och LKAB överenskommer skriftligen. Befintligt Stadshus avser nuvarande Kiruna Stadshus på fastigheten Tätörten 3 i Kiruna.

4 4 Beställare avser den part som ger Byggherren i uppdrag att tillse att det Nya Stadshuset uppförs och som slutligt skall äga och förvalta det Nya Stadshuset. Byggherre avser den part som skall låta utföra entreprenaderna avseende det Nya Stadshuset, ingå kontrakt med entreprenörerna samt ansvara för kostnaderna för arbetet. Flyttprojektet avser samtliga åtgärder som krävs för att genomföra flytten av Kulturbyggnaderna. Gruvstadsparken del 1 avser området markerat med röd linje i Bilaga 1. Utvidgat Gruvstadsparkområde avser prognos för framtida gruvstadsparkområde vid brytning till och med huvudnivå KUJ 1365 enligt Bilaga 2 (orange och gult område). Kulturbyggnaderna avser de byggnader som omnämns i punkt 4.2 (a)- (h) i detta Avtal. Nya Stadshuset avser det nya stadshus som skall uppföras i Kiruna i enlighet med detta Avtal. Rivningsprojektet avser samtliga åtgärder som krävs för att genomföra rivningen av de övriga byggnader inom Gruvstadspark del 1 och Utvidgat Gruvstadsparkområde, vilka inte skall flyttas enligt punkt 4.9 nedan. 3. KIRUNA STADSHUS Grundläggande förutsättningar 3.1 Parterna är överens om att Befintligt Stadshus inte är lämpligt att flytta, att Befintligt Stadshus istället skall rivas och att det Nya Stadshuset skall uppföras i enlighet med detta Avtal samt att den grundläggande principen vid uppförandet av det Nya Stadshuset skall vara att det skall motsvara storlek och funktion hos Befintligt Stadshus. Storlek och funktion 3.2 Parterna är överens om att byggnadsmaterial i det Nya Stadshuset skall vara av motsvarande kvalitet som i Befintligt Stadshus och att det Nya Stadshuset skall ha ett yrkesmässigt utförande. Parterna är vidare överens om att det Nya Stadshuset skall uppföras i enlighet med vid uppförandet gällande normer och krav för denna typ av byggnad såvitt avser ventilation, brandsäkerhet, köksstandard osv. 3.3 Kommunen äger rätt att på egen bekostnad åstadkomma ökad storlek och/eller funktion hos det Nya Stadshuset. 3.4 LKAB skall bekosta nedmontering och flytt av klockstapeln från Befintligt Stadshus, samt uppmontering av klockstapeln på det Nya Stadshuset. LKAB skall stå risken vid flytt av klockstapeln och andra föremål/inventarier som flyttas från Befintligt Stadshus till det Nya Stadshuset.

5 5 3.5 Parterna skall senast den 1 juni 2013 vara överens om funktion och design hos det Nya Stadshuset. Kommunen skall senast den 1 juni 2013 informera LKAB om vilka föremål som skall flyttas från Befintligt Stadshus till det Nya Stadshuset. Placering 3.6 Det Nya Stadshuset skall uppföras på av Kommunen anvisad plats inom Kiruna centrala stad. Marken skall ägas av Kommunen. LKAB skall bekosta eventuellt förvärv av marken. Kommunen skall senast den 1 oktober 2012 meddela LKAB var det Nya Stadshuset skall uppföras. Kommunen ansvarar för att marken är lämplig ur byggnadstekniska och övriga aspekter. LKAB skall ersätta Kommunens kostnader för att låta utföra nödvändiga markundersökningar. Arkitekt 3.7 Projektorganisationen (se punkt 3.11 nedan) skall utse en arkitekt som skall ges i uppdrag att rita det Nya Stadshuset. De krav rörande storlek och funktion som anges i punkterna ovan, liksom eventuella tillkommande krav som Kommunen bekostar enligt punkt 3.3 ovan, skall utgöra förutsättningar för arkitekten då det Nya Stadshuset ritas. Arkitektarvodet skall bekostas av LKAB. Ansvar för kostnader och utförande 3.8 Kommunen skall vara Beställare av det Nya Stadshuset. LKAB skall vara Byggherre för det Nya Stadshuset och låta utföra alla åtgärder som krävs för att uppföra det Nya Stadshuset. LKAB skall bära kostnaderna för och betala uppförandet av det Nya Stadshuset, utom såvitt avser kostnader hänförliga till Kommunens tillkommande krav enligt punkt 3.3 ovan. 3.9 LKAB skall utföra eller låta utföra alla åtgärder som krävs för att riva Befintligt Stadshus och efterbehandla marken så att den kan utgöra en del av gruvstadsparken i Gruvstadsparken del 1. LKAB skall bära kostnaderna härför Kommunen skall bära kostnaderna för eventuell renovering eller restaurering av de inventarier eller andra föremål, exempelvis klockstapeln, som flyttas från Befintligt Stadshus till det Nya Stadshuset, under förutsättning att renoveringen inte är föranledd av skador som uppstått i samband med flytten. Projektorganisation 3.11 För att säkerställa ett löpande samråd rörande uppförandet av det Nya Stadshuset skall Parterna utse en gemensam projektorganisation. Tidplan 3.12 Den övergripande tidplanen för uppförandet av det Nya Stadshuset framgår av Bilaga 3. Kommunen och LKAB kan inom ramen för projektorganisationen överenskomma om nödvändiga ändringar i tidplanen. Parternas målsättning är att det Nya Stadshuset skall stå färdigt för inflyttning senast oktober 2016.

6 6 Flytt från Befintligt Stadshus till det Nya Stadshuset 3.13 Parterna är överens om att Befintligt Stadshus inte skall tas ur bruk förrän det Nya Stadshuset står färdigt för inflyttning. LKAB bekostar således inte tillfälliga ersättningslokaler för Kommunen och de kommunanställda, utan flytten skall ske direkt från Befintligt Stadshus till det Nya Stadshuset. För det fall tidplanen för det Nya Stadshuset fördröjs så att det Nya Stadshuset inte står färdigt för inflyttning senast oktober 2016 eller Befintligt Stadshus inte kan användas intill detta datum, och detta inte beror på Kommunens agerande eller underlåtenhet, skall dock Parterna vid behov uppta diskussioner för att gemensamt finna en lämplig och kostnadseffektiv lösning för tiden intill dess inflyttning i det Nya Stadshuset är möjlig. En sådan lösning skall bekostas av LKAB Kommunen ansvarar för genomförandet av flytten från Befintligt Stadshus till det Nya Stadshuset. LKAB skall ersätta Kommunens externa kostnader för en sådan flytt, inklusive flytt av samtliga inventarier och konstföremål som Kommunen önskar medföra till det Nya Stadshuset. Ägande m.m Kommunen skall äga och förvalta det Nya Stadshuset och marken som det Nya Stadshuset uppförs på, och skall ansvara för framtida drift och underhåll av det Nya Stadshuset. Vid överlämnandet av det Nya Stadshuset till Kommunen, som ska ske enligt särskilt avtal, ska Kommunen och LKAB verka för att Kommunen även övertar rättigheter och skyldigheter enligt tecknade entreprenadkontrakt. Efter överlämnandet av det Nya Stadshuset till Kommunen ansvarar inte LKAB till någon del för utförda entreprenader eller för det Nya Stadshuset LKAB skall förvärva fastigheten Tätörten 3, inklusive Befintligt Stadshus, i samband med överlämnandet av det Nya Stadshuset enligt punkt 3.15 ovan. Förvärvet ska ske enligt särskilt avtal. Ingen köpeskilling skall utgå, då det Nya Stadshuset uppförs på LKAB:s bekostnad och LKAB bekostar eventuellt förvärv av marken där det Nya Stadshuset placeras. För det fall det Nya Stadshuset placeras på mark som Kommunen redan äger skall dock LKAB erlägga marknadsmässig ersättning för fastigheten Tätörten 3, exklusive byggnader. Den ovan beskrivna övergången förutsätter att befintliga skyddsregleringar, inklusive nuvarande byggnadsminnesförklaring enligt kulturminneslagen, är upphävda avseende Befintligt Stadshus, samt att rivningslov för rivning av Befintligt Stadshus är beviljat Kommunen ansvarar för eventuella föroreningar i byggnad, mark eller grundvatten på fastigheten Tätörten 3 eller i dess omgivning. Kommunen skall hålla LKAB skadeslös om LKAB efter förvärvet av Tätörten 3 skulle åsamkas kostnad eller förlust till följd av myndighets eller domstols beslut eller dom eller till följd av överenskommelse till vilken LKAB inte är part om att (i) undersöka och/eller sanera/efterbehandla mark, grund- eller ytvatten på fastigheten Tätörten 3 eller i dess omgivning; eller (ii) utge ersättning till annan för angivna åtgärder.

7 7 4. KULTURBYGGNADER 4.1 Kiruna centrum är ett riksintresse för kulturmiljövården och har flera enskilda byggnader som för närvarande är skyddade genom bl.a. kulturminneslagen och befintliga detaljplaner. Parterna har gemensamt utarbetat en lösning för att på bästa sätt tillvarata kulturmiljöns mångfald. Parternas ansvar för genomförandet av överenskommen lösning, som förutsätter att erforderliga tillstånd erhålls, beskrivs närmare i denna punkt 4. Flytt av Kulturbyggnader 4.2 Parterna är överens om att följande Kulturbyggnader inom Gruvstadsparken del 1 och Utvidgat Gruvstadsparkområde skall flyttas: (a) (b) (c) (d) (e) (f) (g) Hjalmar Lundbomsgården, inklusive B1:an; Kiruna kyrka med tillhörande klockstapel; Ingenjörsvillan; Upp till 12 stycken Bläckhorn från kvarteret Fjällsippan / Fjällbruden. Parterna skall gemensamt besluta vilka Bläckhorn från kvarteret som skall flyttas; B5:an; Det äldsta bevarade bostadshuset inom stadsplanen beläget i kvarteret Vagntipparen 4; Länsmansbostaden; och (h) Det Svedbergska huset (B55) på Bromsgatan Parterna noterar att Kiruna kyrka ägs av Svenska kyrkan och att det äldsta bevarade bostadshuset enligt punkt (f) ovan ägs av Kiruna kyrkliga samfällighet. Parterna är medvetna om att hanteringen av dessa byggnader och LKAB:s åtaganden gentemot Svenska kyrkan respektive Kiruna kyrkliga samfällighet kommer att bli föremål för en separat förhandling och överenskommelse mellan LKAB och dessa parter. 4.4 LKAB skall utföra eller låta utföra alla åtgärder som krävs för att genomföra flytten av Kulturbyggnaderna ( Flyttprojektet ). LKAB skall bära kostnaderna för och betala genomförandet av Flyttprojektet. LKAB:s åtagande enligt denna punkt gäller inte i den utsträckning det enligt en oberoende tredje parts skäliga bedömning, på tekniska, ekonomiska eller andra liknande grunder, skulle visa sig oförsvarligt att flytta en viss Kulturbyggnad. Under sådana förhållanden åligger det Parterna att snarast uppta en diskussion för att hitta en alternativ lösning. 4.5 Kulturbyggnaderna skall flyttas till av Kommunen anvisad plats inom Kiruna centrala stad. Kommunen skall senast den 1 oktober 2012 meddela LKAB vart Kulturbyggnaderna inom Gruvstadsparken del 1 skall flyttas. Vad avser placering av Hjalmar Lundbomsgården, inklusive B1:an, och Ingenjörsvillan skall dock Kommunen lämna besked till LKAB senast den 1 oktober 2011.

8 8 4.6 Parterna skall gemensamt fastställa en lämplig flyttordning och tidplan för Flyttprojektet. 4.7 Vid skada på Hjalmar Lundbomsgården, inklusive B1:an, till följd av LKAB:s vårdslöshet eller oaktsamhet ska LKAB ersätta Kommunen dess kostnader. 4.8 Kommunen skall efter flytten äga och förvalta Hjalmar Lundbomsgården, inklusive B1:an, och skall ansvara för framtida drift och underhåll av byggnaden. Rivning 4.9 Parterna är överens om att övriga byggnader inom Gruvstadsparken del 1 och Utvidgat Gruvstadsparkområde som Kommunen eller LKAB äger skall rivas ( Rivningsprojektet ) alternativt, om LKAB så finner lämpligt, säljas av LKAB till enskilda intressenter, varvid intäkterna tillfaller LKAB. LKAB skall utföra eller låta utföra alla åtgärder som krävs för att genomföra Rivningsprojektet och bära kostnaderna härför. Parterna är medvetna om att hanteringen av de byggnader inom Gruvstadsparken del 1 och Utvidgat Gruvstadsparkområde som varken LKAB eller Kommunen äger kommer att bli föremål för separata förhandlingar och överenskommelser mellan LKAB och dessa parter. Kommunen åtar sig att inte ställa krav på att ytterligare byggnader inom Gruvstadsparken del 1 och Utvidgat Gruvstadsparkområde, utöver Kulturbyggnaderna enligt förteckning i punkt 4.2, skall flyttas. Ersättningsbostäder 4.10 LKAB har för avsikt att i skälig utsträckning verka för att ersättningsbostäder byggs för de bostäder som avvecklas inom området för Gruvstadsparken del 1. Dokumentation 4.11 Parterna är överens om att befintliga kulturmiljöer inom Gruvstadsparken del 1 och Utvidgat Gruvstadsparkområde skall dokumenteras väl. Parterna ansvarar gemensamt för genomförandet av dokumentationsprojektet. LKAB skall bära kostnaderna härför. 5. TILLSTÅND M.M. 5.1 LKAB ansvarar på egen bekostnad för att tillämpliga lagar och andra författningar samt myndighetsbeslut iakttas vid utförandet av de åligganden som tillkommer LKAB enligt detta Avtal, så som uppförandet av det Nya Stadshuset och rivningen av Befintligt Stadshus liksom genomförandet av Flyttprojektet och Rivningsprojektet. 5.2 LKAB skall på egen bekostnad ansöka om alla nödvändiga tillstånd för att genomföra Flyttprojektet och Rivningsprojektet liksom uppförandet av Stadshuset, med undantag för vad som anges i punkt 3.16 ovan. 5.3 Kommunen åtar sig att verka för att nödvändiga tillstånd erhålls enligt punkt 5.2 ovan och att i övrigt aktivt vara LKAB behjälplig vid myndighetskontakter i samband med genomförandet av detta Avtal.

9 9 6. MARKÖVERLÅTELSER Allmän platsmark 6.1 LKAB skall förvärva den allmänna platsmark som är grönmarkerad i Bilaga 4 av Kommunen. Förvärvet skall ske enligt särskilt avtal. Tillträde skall ske efter att den nya detaljplanen för Gruvstadsparken del 1 har vunnit laga kraft och marken har övergått till industrimark, varvid äganderätten till marken skall övergå från Kommunen till LKAB under förutsättning att beloppet enligt punkt 9.1 nedan har erlagts till Kommunen. 6.2 Marken skall överlåtas i befintligt skick. Kommunen skall dock ansvara för eventuella föroreningar i mark eller grundvatten. Kommunen skall hålla LKAB skadeslös om LKAB efter förvärvet av marken skulle åsamkas kostnad eller förlust till följd av myndighets eller domstols beslut eller dom eller till följd av överenskommelse till vilken LKAB inte är part om att (i) undersöka och/eller sanera/efterbehandla mark, grund- eller ytvatten i området eller i dess omgivning; eller (ii) utge ersättning till annan för angivna åtgärder. 7. KOMMUNALTEKNIK Spillvatten-, vatten- och dagvattenledningar 7.1 Inom Gruvstadsparken del 1 finns kommunala huvudledningar för vattenoch avlopp samt dagvatten, preciserade i Bilaga 5. Ansvarsfördelningen mellan Kommunen och LKAB för dessa ledningar regleras i Parternas genomförandeavtal. 7.2 LKAB åtar sig att förvärva ledningarna när Parterna gemensamt beslutar att de inte längre kan vara i drift. Optokablar 7.3 Inom Gruvstadsparken del 1 finns optokablar i Kommunens ägo, preciserade i Bilaga 5. Parterna är överens om att optokablarna skall vara i funktion så länge som möjligt. LKAB åtar sig att bekosta nya optokablar till Befintligt Stadshus för det fall detta krävs för bibehållen funktionalitet intill dess att Parterna gemensamt beslutar att optokablarna inte längre kan vara i drift. LKAB åtar sig att därefter förvärva optokablarna. Gator och belysning 7.4 Inom Gruvstadsparken del 1 finns kommunala gator och belysningspunkter, preciserade i Bilaga 5. Ansvarsfördelningen mellan Kommunen och LKAB för gator och belysningspunkter regleras i Parternas genomförandeavtal. 7.5 LKAB åtar sig att förvärva gator och belysningspunkter när Parterna gemensamt beslutar att dessa inte längre fyller en funktion i trafiknätet. Fjärrvärme 7.6 Inom Gruvstadsparken del 1 finns fjärrvärmeledningar som ägs av det kommunala bolaget Tekniska Verken i Kiruna AB ( TVAB ). LKAB åtar sig att överta ledningarna från TVAB. LKAB åtar sig att ersätta Kommunen för

10 10 TVAB:s ledningar och produktionsbortfall till följd av det förlorade kundunderlaget inom Gruvstadsparken del 1. Ersättning 7.7 LKAB skall ersätta Kommunen för berörda spillvatten-, vatten- och dagvattenledningar, optokablar, gator, belysningspunkter och fjärrvärme enligt denna punkt 7 genom att erlägga överenskommet belopp enligt punkt 9.1 nedan. Parterna är medvetna om att förvärvstidpunkten för respektive anläggning enligt denna punkt 7 kan komma att infalla senare är den tidpunkt då LKAB har att erlägga överenskommet belopp enligt punkt 9.1 nedan. Ledningsrätter 7.8 Kommunen åtar sig att tillse att samtliga ledningsrätter knutna till berörda spillvatten-, vatten- och dagvattenledningar, optokablar och fjärrvärme enligt denna punkt 7 upphävs genom vederbörlig lantmäteriförrättning så snart som möjligt efter att dessa har tagits ur drift. LKAB skall ersätta Kommunen för Kommunens förrättningskostnader. 8. GRUVSTADSPARK 8.1 Uppbyggnad, drift, underhåll och avveckling av Gruvstadsparken del 1 skall utföras i enlighet med Parternas genomförandeavtal, d.v.s. avtalet om genomförande av detaljplanen för Gruvstadsparken del ERSÄTTNING OCH EKONOMI 9.1 LKAB skall förvärva allmän platsmark och kommunaltekniken från Kommunen i enlighet med punkterna 6-7 i detta Avtal till ett sammanlagt belopp om (åttiofemmiljoner) kronor. Beloppet skall erläggas till av Kommunen anvisat konto senast 30 dagar efter att detta Avtal har undertecknats och samtliga villkor i punkt 11 nedan har uppfyllts. 9.2 Kommunen skall vara berättigad till ersättning av LKAB, enligt vad som anges i detta Avtal, för betalningar som Kommunen gjort i enlighet med detta Avtal till tredje man för nödvändiga externa kostnader, såsom för leveranser, tjänster, entreprenader eller tillstånd med ett belopp motsvarande den betalning som Kommunen utfört. För Kommunens egna interna kostnader skall LKAB betala ersättning till Kommunen motsvarande faktiska verifierade kostnader. Med Kommunens egna interna kostnader avses sådana direkta kostnader som Kommunen orsakas enligt detta Avtal, till den del kostnaderna överstiger de kostnader som Kommunen ändå skulle ha haft för bedrivande av sin normala verksamhet och utveckling. 9.3 En förutsättning för LKAB:s åtagande enligt punkt 9.2 ovan är att LKAB har godkänt kostnaderna innan de uppkommer. 9.4 Betalning enligt detta Avtal sker mot faktura. Faktura skall vara LKAB till handa senast sex månader efter att kostnaden uppkom för Kommunen. Betalning skall erläggas senast 30 dagar efter mottagande av faktura.

11 SAMRÅD OCH INFORMATION 10.1 För att säkerställa ett löpande samråd rörande Gruvstadsparken del 1 skall en projektgrupp bildas i enlighet med genomförandeavtalet Parterna skall hålla varandra löpande informerade om respektive Parts arbete inom ramen för detta Avtal. 11. VILLKOR 11.1 Detta Avtal är för sin giltighet beroende av (a) (b) (c) ett lagakraftvunnet beslut om ny detaljplan för området för Gruvstadsparken del 1; ett lagakraftvunnet beslut från kommunfullmäktige att godkänna detta Avtal; och att LKAB:s styrelse godkänner detta Avtal Detta Avtal skall automatiskt förfalla om något av villkoren enligt (a)-(c) ovan inte uppfylls och vardera Parten skall bära sina egna kostnader i anledning av förhandlingarna rörande detta Avtal. 12. FULLSTÄNDIGT AVTAL 12.1 Detta Avtal utgör hela avtalet mellan Kommunen och LKAB i anledning av föremålet för innehållet i detta Avtal och ersätter alla tidigare överenskommelser, oavsett om dessa träffats skriftligen eller muntligen. Genomförandeavtalet skall dock gälla i tillämpliga delar. 13. ÄNDRINGAR ELLER EFTERGIFTER 13.1 Inga ändringar av eller eftergifter från detta Avtal eller någon bestämmelse häri skall vara gällande om de inte gjorts skriftligen och undertecknats av både Kommunen och LKAB. Ändringar eller eftergifter undertecknas för Kommunen av kommunstyrelsens ordförande och för LKAB av behöriga firmatecknare. 14. ÖVERLÅTELSE 14.1 Avtalet och de rättigheter och skyldigheter som emanerar från detta får inte överlåtas av Kommunen respektive LKAB till tredje man, utan den andre Partens skriftliga medgivande.

12 TVIST 15.1 Tvist i anledning av detta Avtal skall avgöras av svensk domstol. Detta Avtal har upprättats i två original varav Parterna har tagit var sitt. Ort: Ort: Datum: Datum: KIRUNA KOMMUN LUOSSAVAARA-KIIRUNAVAARA AB (publ) Kristina Zakrisson Lars-Eric Aaro Stefan Hämäläinen Anders Furbeck

13

14 Prognos uppdaterad Framtida Gruvstadsparksområde för brytning fram t.o.m. huvudnivå KUJ 1365 Bilaga 2 Gult område minsta påverkan Gult + orange område största påverkan

15

16

17 Bilaga 5 Kommunalteknik Enhet Mängd Anmärkning SPILLVATTEN Kommunala huvudledningar Väster om järnvägen Redan ersatt, har funktion bräddavlopp Hjalmar Lundbohmsvägen Förvärv ej aktuellt Silfwerbrantsgatan Förvärv ej aktuellt Lokala kommunala ledningar Kv. Ullspiran & Bromsgatan m Från 1967 Gruvfogdegatan m 650 Osäker ålder, 1967 antas Till pumpstation Bolagshotellet m 300 Från 1967 Till pumpstation Lingonstigen m 330 Från 1992 Pumpstation, ledningar från (tryck + brädd) m Redan ersatta Pumpstation st 3 Redan ersatta Lokala ej kommunala ledningar Kiruna stationsområde samfällighet m 370 Ingår ej Delsumma SPILLVATTEN m VATTEN Kommunala huvudledningar Hj.Lundbohmsvägen- Silfwerbrandsgatan Förvärv ej aktuellt Lokala större ledningar (ej genomgående) Väster om järnvägen mot Bolagshotellet, proppad Ur drift Väster om Hj.Lundbohmsvägen mot Bolagshotellet m 145 Osäker ålder, 1965 antas Lokala kommunala ledningar Ullspiran, Bromsgatan, Gruvfogdegatan m Osäker ålder, 1966 antas Till hus kopplade mot avloppspumpstationer* m 815 Osäker ålder, 1965 antas Lokala ej kommunala ledningar Kiruna stationsområde samfällighet m 240 Ingår ej Delsumma VATTEN m DAGVATTEN Kommunala huvudledningar Hjalmar Lundbohmsvägen Ingår ej Ej kommunala huvudledningar Från Loussajärvi (LKAB) Ingår ej Lokala större ledningar (ej genomgående) Från GC-port Bangårdsvägen söderut m 650 Från 1965 Från Bolagshotellet söderut m 730 Från 1966 Lokala kommunala ledningar Ingenjörsgatan m 225 Från 1966 Gruvfogdegatan m 325 Från 1966 Ullspiran och Bromsgatan m Från 1966 Delsumma DAGVATTEN m FJÄRRVÄRME Matarledning 150 mm. Gruvfogdeg, Bromsg. m 768 Från 1995 Förgreningsnät Gruvfogdeg, Bromsg inkl. serviser. m Från 1995 Ledningar till och inom Gullriset. m 452 Inlöses trots utanför pga enklast system Delsumma FJÄRRVÄRME m OPTO Kommunal genomgående kabel (Stadshuset) m 250 Sträcka längs Hj.L väg används forts.vis, ej med Kablar med slutpunkt i Gruvstadsparken m Inkl. sträcka längs Stationsg/Bangårdsv(320 m) Ny ledning för ersättning genomgående funktion m 270 Visas på M10-12 Delsumma OPTO m GATOR Kommunala gator Bangårdsvägen, 7 m m 180 Osäker ålder, 1985 antas Ingenjörsgatan, 7 m m 280 Osäker ålder, 1975 antas Gruvfogdegatan, 7 m m 430 Osäker ålder, 1975 antas Bromsgatan, 6,5 m m 450 Osäker ålder, 1975 antas Delsumma GATA m BELYSNINGSPUNKTER Kommunala belysningspunkter Bangårdsvägen st 7 Osäker ålder, 1985 antas GC-bana Bolagshotellet st 10 Osäker ålder, 1985 antas Kirunabostäder ABs belysningspunkter Vid Stadshuset st 15 Delsumma BELYSNINGSPUNKTER st 32

2014-05-14 Avtal mellan Kiruna kommun och LKAB om Gruvstadspark 2 med mera. Tillsammans bygger vi framtidens Kiruna

2014-05-14 Avtal mellan Kiruna kommun och LKAB om Gruvstadspark 2 med mera. Tillsammans bygger vi framtidens Kiruna 2014-05-14 Avtal mellan Kiruna kommun och LKAB om Gruvstadspark 2 med mera Tillsammans bygger vi framtidens Kiruna Illustration: White Arkitekter AB & Ghilardi + Hellsten Ariktekter www.kiruna.se www.lkab.com

Läs mer

Kiruna kommun är huvudman för den allmänna platsmarken (Stationsvägen) inom planen.

Kiruna kommun är huvudman för den allmänna platsmarken (Stationsvägen) inom planen. 1(7) Genomförandeavtal Mellan Kiruna kommun, genom dess Kommunstyrelse, nedan kallad Kommunen, och Luossavaara-Kirunavaara AB, nedan kallad LKAB, träffas följande avtal om genomförande av detaljplan för

Läs mer

Förslag till KÖPEKONTRAKT

Förslag till KÖPEKONTRAKT Förslag till KÖPEKONTRAKT SÄLJARE: Surahammars kommun genom kommunstyrelsen org.nr 212000-2031 Box 203 735 23 SURAHAMMAR (nedan kallad Säljaren) KÖPARE: Elpartner Norrort AB org.nr 556646-9598 Aprilvägen

Läs mer

Markanvisning Norra Finninge med Birrk AB

Markanvisning Norra Finninge med Birrk AB TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr KS/2012:77-254 Mark- och exploateringsenheten 2017-02-06 1/3 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Markanvisning Norra Finninge med Birrk AB Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

ÖVERENSKOMMELSE OM FASTIGHETSREGLERING

ÖVERENSKOMMELSE OM FASTIGHETSREGLERING ÖVERENSKOMMELSE OM FASTIGHETSREGLERING har denna dag träffats mellan (1) Jernhusen Fastigheter AB, org. nr 556596-9598, Box 520, 101 30 Stockholm ( Överlåtaren ); och (2) Piteå Kommun, org. nr 212000-2759,

Läs mer

Ansökan och överenskommelse om fastighetsreglering

Ansökan och överenskommelse om fastighetsreglering DNR 12SPN/0117 Ansökan och överenskommelse om fastighetsreglering Parter: Värmdö kommun (org.nr 212000-0035) såsom lagfaren ägare till fastigheten Fågelvik 1:274 i Värmdö kommun, nedan kallad kommunen.

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL KONCEPT

MARKANVISNINGSAVTAL KONCEPT 1 (6) Mellan Oskarshamns kommun genom dess kommunfullmäktige, nedan kallad Kommunen, och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx-xxxx]), nedan kallat Bolaget, har under förutsättning som anges i 9 nedan träffats

Läs mer

FASTIGHETSREGLERINGSAVTAL

FASTIGHETSREGLERINGSAVTAL Mellan Trelleborgs Hamn AB org.nr 556008-2413 (Överlåtaren), och Trelleborgs kommun org.nr 212000-1199 (Förvärvaren), har träffats följande 1 Bakgrund FASTIGHETSREGLERINGSAVTAL 1.1 Trelleborgs centralstation

Läs mer

Försäljning av kvarteret Bålet inom Svartå strand i Mjölby

Försäljning av kvarteret Bålet inom Svartå strand i Mjölby Missiv 1(2) Kommunstyrelsens förvaltning Datum Diarienummer 2016-10-20 KS/2015:236 Handläggare Hanna Hammarlund Tfn 0142-851 34 Kommunstyrelsen Försäljning av kvarteret Bålet inom Svartå strand i Mjölby

Läs mer

Markanvisningsavtal JW Bostad Kv. Andromeda och Karlavagnen

Markanvisningsavtal JW Bostad Kv. Andromeda och Karlavagnen TJÄNSTEUTLÅTANDE Samhällsbyggnadskontoret Dnr KS/2012:77-254 Mark- och exploateringsenheten 2018-10-04 1/3 Handläggare Jörgen Altin Markanvisningsavtal JW Bostad Kv. Andromeda och Karlavagnen Förslag till

Läs mer

ÖVERENSKOMMELSE OM MARKÖVERLÅTELSE

ÖVERENSKOMMELSE OM MARKÖVERLÅTELSE 1 Mellan Stockholms kommun genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad Förvärvaren, och Sundbybergs kommun genom dess kommunstyrelse, nedan kallat Överlåtaren, träffas med anledning av den ändrade sträckningen

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL. Avsikten är att Exploatören, när Staden antar blivande detaljplan, av Staden förvärvar Fastigheten.

MARKANVISNINGSAVTAL. Avsikten är att Exploatören, när Staden antar blivande detaljplan, av Staden förvärvar Fastigheten. 1(5) Mellan Sundbybergs kommun, nedan kallad Staden, org nr 212000-0175, och JM AB, nedan kallad Exploatören, org nr 556045-2103 har denna dag träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL Bakgrund I januari 2015

Läs mer

Riktlinjer för exploateringsavtal Gävle kommun

Riktlinjer för exploateringsavtal Gävle kommun KOMMUNLEDNINGSKONTORET Riktlinjer för exploateringsavtal Gävle kommun Revidering 2018. 17KS465. Antagandehandling Riktlinjer för exploateringsavtal Revidering 2018. Antagandehandling 17KS465 Övergripande

Läs mer

K Ö P E K O N T R A K T

K Ö P E K O N T R A K T K Ö P E K O N T R A K T Säljare: Armada Kommunfastigheter AB (556791-2596) c/o Armada Fastighets AB, Box 505, 184 25 Åkersberga, nedan kallad Säljaren, Köpare: Österåkers Kommun (212000-2890), 184 86 Åkersberga,

Läs mer

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten TENNISTOMTEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-03-29 ENKELT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten Tjörns Kommun, Västra Götaland 1. INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

Markanvisningsavtal Skväkran 1

Markanvisningsavtal Skväkran 1 TJÄNSTEUTLÅTANDE Samhällsbyggnadskontoret Dnr KS/2012:93-254 Mark- och exploateringsenheten 2018-11-23 1/4 Handläggare Jörgen Altin Markanvisningsavtal Skväkran 1 Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Överenskommelse om exploatering med överlåtelse av fastigheten Telefonen 1

Överenskommelse om exploatering med överlåtelse av fastigheten Telefonen 1 Bilaga 2 1 (7) Mellan Danderyds kommun genom dess kommunstyrelse, nedan kallad Kommunen, och NYAB UNÄT Stocksunds Fastighetsutveckling AB (org.nr. 556990-9715), nedan kallat Bolaget, har under de förutsättningar

Läs mer

REGION SKÅNE OCH REGION SKÅNE DEPÅ HÄSSLEHOLM AB AVTAL OM TILLHANDAHÅLLANDE AV FASTIGHET [DATUM]

REGION SKÅNE OCH REGION SKÅNE DEPÅ HÄSSLEHOLM AB AVTAL OM TILLHANDAHÅLLANDE AV FASTIGHET [DATUM] REGION SKÅNE OCH REGION SKÅNE DEPÅ HÄSSLEHOLM AB AVTAL OM TILLHANDAHÅLLANDE AV FASTIGHET [DATUM] Avtal om tillhandhållande av fastigheten Hässleholm Kärråkra 114:19 Detta avtal har denna dag träffats mellan

Läs mer

Avtalet innehåller förslag på köpeskilling samt vad som händer om projektet förändras eller ej genomförs.

Avtalet innehåller förslag på köpeskilling samt vad som händer om projektet förändras eller ej genomförs. TJÄNSTESKRIVELSE 2017-10-10 Kommunstyrelsen Stefan Sköldén Mark-exploateringsingenjör Telefon 08 555 010 74 stefan.skolden@nykvarn.se kv. Kaffebryggaren KS/2017:458 Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

AVTAL OM UPPHÖRANDE AV TOMTRÄTT SAMT AVFLYTTNING MM

AVTAL OM UPPHÖRANDE AV TOMTRÄTT SAMT AVFLYTTNING MM 1 Mellan Stockholms kommun, genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad staden, och AB Karl Ekesiöö, 556020-6194, nedan kallad Bolaget har, under förutsättning som anges i 16 nedan, träffats följande AVTAL

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL. Området utgör stadsutvecklingsprojektet del av kvarteret Orren i centrala Ludvika.

MARKANVISNINGSAVTAL. Området utgör stadsutvecklingsprojektet del av kvarteret Orren i centrala Ludvika. Mellan Ludvika kommun, genom samhällsbyggnadsnämnden, ( Kommunen ), och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx-xxxx]), ( Bolaget ), har nedan träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL Nedan benämnt Markanvisningsavtalet

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1(5) SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av KÄMPERSVIK KÄMPERÖD 1:3 m.fl. Tanums Kommun, Västra Götalands län 2012-12-30 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR TIDPLAN Förslag till tidplan för detaljplanens

Läs mer

UTKAST!! Markanvisningsavtal - del av Österby 1:24 och Falkenbäck 25. Varbergs kommun, nedan kallad kommunen Varberg

UTKAST!! Markanvisningsavtal - del av Österby 1:24 och Falkenbäck 25. Varbergs kommun, nedan kallad kommunen Varberg Markanvisningsavtal - del av Österby 1:24 och Falkenbäck 25 Parter Varbergs kommun, nedan kallad kommunen 212000-1249 432 80 Varberg AB, nedan kallad exploatören 1. Bakgrund, syfte och omfattning Avtalet

Läs mer

Riktlinjer för exploateringsavtal i Mjölby kommun

Riktlinjer för exploateringsavtal i Mjölby kommun Riktlinjer för exploateringsavtal i Mjölby kommun Antagen av Kommunfullmäktige 2016-12-20 143 Namn:Hanna Hammarlund Datum: 2016-11-02 Kommunstyrelsens förvaltning Utgångspunkter I Mjölby kommun tecknas

Läs mer

avseende markupplåtelse mm för uppförande av bostadsbebyggelse inom fastigheten Prästhopen 2:2 i Frösjö strand, Gnesta kommun.

avseende markupplåtelse mm för uppförande av bostadsbebyggelse inom fastigheten Prästhopen 2:2 i Frösjö strand, Gnesta kommun. Mellan Gnesta kommun, org nr 212000-2965, Västra storgatan 15, 646 80 Gnesta, ( Kommunen ), och XXXXXXXXX, org nr: xxxxxxxxxx, med adress xxxxxxxxxxxxx, ( Bolaget ), har träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL

Läs mer

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Sida 1 av 5 EXEMPEL 7A Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark 20xx-xx-xx Detta avtal gäller markupplåtelse för nedläggning av kommunikationsledning i mark (nedan kallad Ledningen) på nedanstående

Läs mer

Markanvisningsavtal del av Strängnäs 3:1, kvarteret Spoven

Markanvisningsavtal del av Strängnäs 3:1, kvarteret Spoven TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr KS/2017:468-251 Mark- och exploateringsenheten 2017-09-08 1/3 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Markanvisningsavtal del av Strängnäs 3:1, kvarteret Spoven Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Markanvisningsavtal del av Strängnäs 3:1, kvarteret Spoven

Markanvisningsavtal del av Strängnäs 3:1, kvarteret Spoven 10:1 10:2 10:3 TJÄNSTEUTLÅTANDE 10:4 Dnr KS/2017:468-251 Mark- och exploateringsenheten 2017-09-08 1/3 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Markanvisningsavtal del av Strängnäs 3:1, kvarteret Spoven Förslag

Läs mer

Försäljning av del av Räveskalla 1:370, 1:409 och 1:415

Försäljning av del av Räveskalla 1:370, 1:409 och 1:415 M2 BESLUTSFÖRSLAG Försäljning av del av Räveskalla 1:370, 1:409 och 1:415 I samband med upprättandet av Detaljplan för Sjömarken, del av Räveskalla 1:25 m.fl. har ett köpeavtal upprättats mellan Borås

Läs mer

Avstyckning och försäljning av mark på fastighet Getakärr 6:16, Varberg

Avstyckning och försäljning av mark på fastighet Getakärr 6:16, Varberg 01054 1(1) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionservice 2014-09-26 RGS140021 Mathias Svensson, Förvaltare Regionfastigheter 035-17 96 89 Regionstyrelsen Avstyckning och försäljning av mark på fastighet

Läs mer

AVTAL AVSEENDE ÖVERLÅTELSE AV MARK

AVTAL AVSEENDE ÖVERLÅTELSE AV MARK Mellan Nacka kommun genom kommunstyrelsen, ( Kommunen ), och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx xxxx]), ( Bolaget ), har under de förutsättningar som anges nedan träffats följande AVTAL AVSEENDE ÖVERLÅTELSE

Läs mer

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark 2014-05-15 Detta avtal gäller markupplåtelse för nedläggning av kommunikationsledning i mark (nedan kallad Ledningen) på nedanstående fastighet (nedan

Läs mer

Markanvisning, Ängby 1:1 KS-2014/95

Markanvisning, Ängby 1:1 KS-2014/95 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Anders Carlquist Datum KS-2014/95 2014-02-27 Kommunstyrelsen Markanvisning, Ängby 1:1 KS-2014/95 Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att godkänna upprättat

Läs mer

Markanvisningstävling Vattmyravallen 1(5)

Markanvisningstävling Vattmyravallen 1(5) Markanvisningstävling Vattmyravallen 1(5) Mellan Järfälla kommun (org. nr 212000-0043), nedan kallad Kommunen, och XXX (org. nr YYYYYY-yyyy), nedan kallad Exploatören, har träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL

Läs mer

Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala

Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Utställningshandling Utställningstid 13 mars - 10 april 2018 Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala Upprättad i november 2017 2004/P016 D421 Handlingar

Läs mer

Upplands Väsby kommun RAMAVTAL bilaga A 1 Bakgrund och syfte bilaga B 2 Giltighet 3 Detaljplan

Upplands Väsby kommun RAMAVTAL bilaga A 1 Bakgrund och syfte bilaga B 2 Giltighet 3 Detaljplan Mellan Upplands Väsby kommun, org.nr 212000-0019, nedan kallad Kommunen och Rörabhuset AB, org.nr 556478-5953, nedan kallad Bolaget, har träffats följande RAMAVTAL avseende detaljplaneändring inom ett

Läs mer

Villkor för upplåtelse av mark för kommunikationsledning i mark

Villkor för upplåtelse av mark för kommunikationsledning i mark 1 Villkor för upplåtelse av mark för kommunikationsledning i mark Undertecknad, nedan kallad fastighetsägaren, upplåter härmed, på nedan angivna villkor, mark för ledningsdragning till Lau Fiber ekonomisk

Läs mer

Riktlinjer för exploateringsavtal Fastställd av kommunfullmäktige , 60

Riktlinjer för exploateringsavtal Fastställd av kommunfullmäktige , 60 Riktlinjer för exploateringsavtal Fastställd av kommunfullmäktige 2017-04-06, 60 SÄTERS KOMMUN 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Riktlinjer för exploateringsavtal... 4 Syfte... 4 Exploateringsavtal...

Läs mer

Markanvisningsavtal mellan Knivsta Kommun och Magnolia Bostad AB, avseende del av Ängby 1:1 KS-2015/488

Markanvisningsavtal mellan Knivsta Kommun och Magnolia Bostad AB, avseende del av Ängby 1:1 KS-2015/488 Kommunstyrelsens arbetsutskott 145 Utdrag ur PROTOKOLL OJUSTERAT 2015-09-07 Markanvisningsavtal mellan Knivsta Kommun och Magnolia Bostad AB, avseende del av Ängby 1:1 KS-2015/488 Förslag till beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

Tidpunkten för laga kraft beslutet förutsätter att ett överklagande av detaljplanen inte sker.

Tidpunkten för laga kraft beslutet förutsätter att ett överklagande av detaljplanen inte sker. Detaljplan för småindustri Del av HÖGENORUM 1:12 Stenungsunds kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling 2010-03-02 justerad 2010-06-09 ORGANISATORISKA FRÅGOR Allmänt Målsättningen med detaljplanen

Läs mer

RIKTLINJER FÖR EXPLOATERINGSAVTAL. Antagen av KF

RIKTLINJER FÖR EXPLOATERINGSAVTAL. Antagen av KF RIKTLINJER FÖR EXPLOATERINGSAVTAL Antagen av KF 2017-09-13 67 RIKTLINJER FÖR EXPLOATERINGSAVTAL INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INLEDNING... 4 1.1 Syfte...4 1.2 Utgångspunkt för exploateringsavtal...4 2. RIKTLINJER

Läs mer

1(7) Riktlinjer för exploateringsavtal. Styrdokument

1(7) Riktlinjer för exploateringsavtal. Styrdokument 1(7) Styrdokument 2(7) Styrdokument Dokumenttyp Riktlinjer Beslutad av Kommunfullmäktige 2018-01-30 9 Dokumentansvarig Verksamhetschef Samhällsbyggnad Reviderad av 3(7) Innehållsförteckning 1 Inledning...4

Läs mer

Stockholms kommun genom dess fastighetsnämnd, org.nr Box 8312, Stockholm, nedan kallad ( Säljaren )

Stockholms kommun genom dess fastighetsnämnd, org.nr Box 8312, Stockholm, nedan kallad ( Säljaren ) KÖPEKONTRAKT Säljare: Köpare: Stockholms kommun genom dess fastighetsnämnd, org.nr 212000-0142 Box 8312, 104 20 Stockholm, nedan kallad ( Säljaren ) 1/2- del Fredrik Koffner, 720524-5173 1/2- del Sandra

Läs mer

Försäljning av del av Sturestaden 3:1 till ARKOLU AB

Försäljning av del av Sturestaden 3:1 till ARKOLU AB ARBOGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2010-08-09 Blad 3 Ks 72 Au 84 Dnr 163/2010-253 Försäljning av del av Sturestaden 3:1 till ARKOLU AB Från tekniska nämnden har inkommit

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Flässjum 3:60 m.fl., ALLAKTIVITETSHUSET Bollebygds kommun, Västra Götalands län Samrådshandling 2009-01-20 Detaljplan för Flässjum 3:60 m.fl., ALLAKTIVITETSHUSET

Läs mer

Ändringsavtal avseende SL:s kapitalkostnadsersättningar för vissa övriga investeringar m.m. ( Ändringsavtalet )

Ändringsavtal avseende SL:s kapitalkostnadsersättningar för vissa övriga investeringar m.m. ( Ändringsavtalet ) Sid 1 (6) Statens järnvägar, organisationsnummer 202100-0787 ( Statens järnvägar ) och AB Storstockholms Lokaltrafik, organisationsnummer 556013-0683 ( SL ), nedan benämnda Avtalsparterna, träffar följande

Läs mer

M A R K A N V I S N I N G S A V T A L

M A R K A N V I S N I N G S A V T A L Dnr: 2015 KSM 0669 Mellan Tyresö kommun (org.nr. 212000-0092), ( Kommunen ), och Riksbyggen ekonomisk förening (org.nr.702001-7781), 106 18 Stockholm ( Bolaget ), har nedan träffats följande M A R K A

Läs mer

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark 1(4) Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Avtal Mellan undertecknad/e, nedan benämnda Fastighetsägaren respektive Ledningsägaren är följande överenskommelse träffad. Fastighetsägare Namn

Läs mer

Föravtal gällande hotell på del av fastigheten Kvarnholmen 2:1, Ölandskajen

Föravtal gällande hotell på del av fastigheten Kvarnholmen 2:1, Ölandskajen TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Johanna Kindqvist 2014-08-19 KS 2012/0379 50126 Kommunstyrelsen Föravtal gällande hotell på del av fastigheten Kvarnholmen 2:1, Ölandskajen Förslag till

Läs mer

RIKTLINJER för exploateringsavtal vid enskilt huvudmannaskap

RIKTLINJER för exploateringsavtal vid enskilt huvudmannaskap RIKTLINJER för exploateringsavtal vid enskilt huvudmannaskap Förklarar hur Eslövs kommun arbetar med markexploatering och hur byggherrar och fastighetsägare som vill delta i markexploatering ska göra i

Läs mer

Optionsavtal avseende del av fastigheterna Nyhamn 1 m fl (Jönsaplan)

Optionsavtal avseende del av fastigheterna Nyhamn 1 m fl (Jönsaplan) Teknik- och stadsbyggnadsförvaltningen 1(2) Datum 2008-01-30 Handläggare Er Referens Vår Referens Kommunstyrelsen Optionsavtal avseende del av fastigheterna Nyhamn 1 m fl (Jönsaplan) Hösten 2006 inbjöds

Läs mer

Exploateringsavtal. Riktlinjer i Leksands kommun. Fastställd av kommunfullmäktige

Exploateringsavtal. Riktlinjer i Leksands kommun. Fastställd av kommunfullmäktige Exploateringsavtal Riktlinjer i Leksands kommun Fastställd av kommunfullmäktige 2015-09-21 113 0 Mål Riktlinjerna ska bidra till transparens och ökad tydlighet som medverkar till att en mångfald av aktörer/exploatörer

Läs mer

Markupplåtelseavtal för fiberledning för bredbandskommunikation

Markupplåtelseavtal för fiberledning för bredbandskommunikation Markupplåtelseavtal för fiberledning för bredbandskommunikation Detta avtal gäller markupplåtelse för nedläggning av fiberledning (nedan kallad Ledningen) på nedanstående fastighet (nedan kallad Fastigheten)

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Kv. Bocken 2008-02-20 Tanums kommun, Västra Götalands län Till detaljplanen hör följande handlingar: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Fastighetsförteckning

Läs mer

Markanvisningsavtal JW Bostad Kv. Andromeda och Karlavagnen

Markanvisningsavtal JW Bostad Kv. Andromeda och Karlavagnen PROTOKOLLSUTDRAG 12:1 Kommunstyrelsen KS 222 2018-10-31 1/3 Dnr KS/2012:77-254 Markanvisningsavtal JW Bostad Kv. Andromeda och Karlavagnen Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att

Läs mer

AVTAL ANGÅENDE KOMMUNALT ÖVERTAGANDE AV HUVUDMANNASKAP FÖR ALLMÄN PLATS I SUNDBY

AVTAL ANGÅENDE KOMMUNALT ÖVERTAGANDE AV HUVUDMANNASKAP FÖR ALLMÄN PLATS I SUNDBY DNR KS 2011.148 SID 1/7 AVTAL ANGÅENDE KOMMUNALT ÖVERTAGANDE AV HUVUDMANNASKAP FÖR ALLMÄN PLATS I SUNDBY Mellan Vallentuna kommun (212000-0027), nedan kallad Kommunen, och Sundby vägförening (717913-4015),

Läs mer

Utkast till KÖPEAVTAL Gustavsberg 1:192

Utkast till KÖPEAVTAL Gustavsberg 1:192 1(5) Utkast till KÖPEAVTAL Gustavsberg 1:192 Följande avtal om försäljning och byggande av bostäder inom fastigheten Gustavsberg 1:192 i Gustavsberg, Värmdö kommun har träffats mellan Kommunen och Bolaget:

Läs mer

EXPLOATERINGSAVTAL. Del av Mellansjö (3:4 m.fl.) Del av Mellansjö (3:4 m.fl.) 1(6) Berörda fastigheter: Mellansjö 3:4 m.fl.

EXPLOATERINGSAVTAL. Del av Mellansjö (3:4 m.fl.) Del av Mellansjö (3:4 m.fl.) 1(6) Berörda fastigheter: Mellansjö 3:4 m.fl. Del av Mellansjö (3:4 m.fl.) 1(6) EXPLOATERINGSAVTAL Del av Mellansjö (3:4 m.fl.) Berörda fastigheter: Mellansjö 3:4 m.fl. Parter:, Armada Kommunfastigheter AB samt Österåkersvatten AB Utkast 2016-05-10

Läs mer

UTKAST (S:t Erik) Staden Tomträttshavaren Tomträtten Fastigheten AVTAL 1 Överlåten egendom Egendomen Köpeskillingen 2 Tillträde

UTKAST (S:t Erik) Staden Tomträttshavaren Tomträtten Fastigheten  AVTAL 1 Överlåten egendom Egendomen Köpeskillingen 2 Tillträde Bilaga 1 UTKAST 2016-09-14 (S:t Erik) Mellan Stockholms kommun genom dess exploateringsnämnd, org.nr 802000-8598 ( Staden ) och [**], org.nr [**] ( Tomträttshavaren ), såsom innehavare av tomträtten (

Läs mer

avseende planläggning och exploatering av fastigheten Älta 37:19 i Nacka kommun.

avseende planläggning och exploatering av fastigheten Älta 37:19 i Nacka kommun. 1 (5) Mellan Nacka kommun, org nr 212000-0167, nedan kallad Kommunen, och Nisseshus nr 1 HB, org nr 916587-3424, helägt dotterbolag till Vasakronan AB, nedan kallad Bolaget har träffats följande RAMAVTAL

Läs mer

Riktlinjer för exploateringsavtal i Ängelholms kommun

Riktlinjer för exploateringsavtal i Ängelholms kommun RIKTLINJER Riktlinjer för exploateringsavtal i Ängelholms kommun Dnr 2015/925. Antagna av kommunfullmäktige 2015-01-25. INNEHÅLL 1. Inledning Lagtext sid 2 2. Riktlinjerna Vad är ett exploateringsavtal?

Läs mer

Optionsavtal Källörstomten

Optionsavtal Källörstomten Optionsavtal Källörstomten Parter Kommunen: Bolaget: Östhammars kommun Goldcup 8949 AB (u.n.t. Orgnr: 212000-0290 Millimeter Projektutveckling AB) Adress: Box 66, 742 21 Östhammar Orgnr: 556937-6568 Adress:

Läs mer

Mall för avtal fi berförening markupplåtelse

Mall för avtal fi berförening markupplåtelse Mall för avtal fi berförening markupplåtelse Mallen ska ses som förslag till avtal och reglerar relation mellan fastighetsägaren och ledningsägaren i fråga gällande markupplåtelse. Avtalet bör ses i relation

Läs mer

Riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal. Antagen av Kommunfullmäktige POLICY. Datum

Riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal. Antagen av Kommunfullmäktige POLICY. Datum Kommunledningskontoret, samhällsbyggnadsenheten POLICY Antagen av Kommunfullmäktige 1(6) Diarienummer 251 Foto: Marcus Reidevall Riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Antagen av Kommunfullmäktige

Läs mer

Markanvisningsavtal för del av fastigheten Forellen 1, Malmen

Markanvisningsavtal för del av fastigheten Forellen 1, Malmen TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Johanna Kindqvist 2015-09-21 KS 2013/0480 50126 Kommunstyrelsen Markanvisningsavtal för del av fastigheten Forellen 1, Malmen Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Upplands Väsby kommun Öresundskastellet Fastighets AB, EXPLOATERINGSAVTAL bilaga A Bakgrund och syfte bilaga B Bilagor

Upplands Väsby kommun Öresundskastellet Fastighets AB, EXPLOATERINGSAVTAL bilaga A Bakgrund och syfte bilaga B Bilagor Mellan Upplands Väsby kommun, org.nr 212000-0019, nedan kallad Kommunen och Öresundskastellet Fastighets AB, org.nr 556978-8788, nedan kallad Fastighetsägaren, har träffats följande EXPLOATERINGSAVTAL

Läs mer

Markupplåtelseavtal för fiberoptisk ledning i mark

Markupplåtelseavtal för fiberoptisk ledning i mark Markupplåtelseavtal för fiberoptisk ledning i mark Mellan Dragsmark Fiber Ekonomisk Förening organisationsnummer 769624-0584, nedan benämnd Ledningsägaren, och undertecknade ägare, nedan benämnd Fastighetsägaren,

Läs mer

Ändrat organisationsnummer i exploateringsavtalet för Näsbyholm 3:39 Östra Sandbacksberget

Ändrat organisationsnummer i exploateringsavtalet för Näsbyholm 3:39 Östra Sandbacksberget KF 17:1 KF 17:2 TJÄNSTEUTLÅTANDE Mark- och exploateringsenheten Handläggare Stina Norrbom 0152-293 59 Kommunfullmäktige Dnr KS/2016:738-254 2016-12-19 1/2 Ändrat organisationsnummer i exploateringsavtalet

Läs mer

K Ö P E K O N T R A K T

K Ö P E K O N T R A K T 1(5) K Ö P E K O N T R A K T KS0121/16 1. Säljare Falu kommun (212000-2221), genom dess kommunstyrelse, 791 83 Falun, nedan kallad kommunen, säljer till 2. Köpare Svärdsjö Tankställe AB (559079-5778),

Läs mer

Markanvisning inom del av fastigheten Gredelby 7:78, revidering KS-2019/230

Markanvisning inom del av fastigheten Gredelby 7:78, revidering KS-2019/230 Sida 1 av 3 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Anders Carlquist Datum KS-2019/230 Exploateringschef 2019-04-02 Kommunstyrelsen Markanvisning inom del av fastigheten Gredelby 7:78, revidering KS-2019/230

Läs mer

AVSIKTSFÖRKLARING. nedan kallad kommunen å ena sidan

AVSIKTSFÖRKLARING. nedan kallad kommunen å ena sidan AVSIKTSFÖRKLARING 1 PARTER Lidköpings kommun nedan kallad kommunen å ena sidan 88 Lidköping, å AB Bostäder i Lidköping(556040-9848), Box 2204, 02 Lidköping och Frenbo Sockerbruksgatan 40 Lidköping andra

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av KÄMPERSVIK KÄMPERÖD 1:3 m.fl. Tanums Kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR TIDPLAN Förslag till tidplan för detaljplanens

Läs mer

Kila Fibernät Ekonomisk förening, 769617-5970, SÄFFLE Svanskog Fibernät Ekonomisk förening, 769618-4451, SÄFFLE

Kila Fibernät Ekonomisk förening, 769617-5970, SÄFFLE Svanskog Fibernät Ekonomisk förening, 769618-4451, SÄFFLE Ä G A R A V T A L INFRASTRUKTUR MOTSVARANDE PROJEKTET FIBERNÄT I SÄFFLE ETT FRAMTIDSSÄKERT BREDBAND Mellan parterna (1) I avtalet kallat Föreningen: en av föreningarna och Kila Fibernät Ekonomisk förening,

Läs mer

AKTIEÖVERLÅTELSEAVTAL. mellan. SKL Företag AB. och. [KOMMUN] rörande INERA AB

AKTIEÖVERLÅTELSEAVTAL. mellan. SKL Företag AB. och. [KOMMUN] rörande INERA AB Bilaga 1 AKTIEÖVERLÅTELSEAVTAL mellan SKL Företag AB och [KOMMUN] rörande INERA AB INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. BAKGRUND... 1 2. ÖVERLÅTELSE OCH TILLTRÄDE... 1 3. KÖPESKILLING... 1 4. VILLKOR FÖR TILLTRÄDET

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att låta de framtagna riktlinjerna för exploateringsavtal gå ut på samråd.

Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att låta de framtagna riktlinjerna för exploateringsavtal gå ut på samråd. TJÄNSTESKRIVELSE 2016-01-12 Kommunstyrelsen Oscar Olsson Samhällsplanerare 08-555 014 80 oscar.olsson@nykvarn.se exploateringsavtal KS/2015:450 Riktlinjer för Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

NORRA HAMNEN KRONBERGET 1:209 m fl GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR. Lysekil, Lysekils kommun. ANTAGANDEHANDLING Upprättad 2013-08-21

NORRA HAMNEN KRONBERGET 1:209 m fl GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR. Lysekil, Lysekils kommun. ANTAGANDEHANDLING Upprättad 2013-08-21 Dnr: LKS 12-64-214 Kommunstyrelsen ANTAGANDE Planen är antagen av Kommunfullmäktige i Lysekils kommun 2013-12-19, 172. Detaljplan för restaurang NORRA HAMNEN KRONBERGET 1:209 m fl Lysekil, Lysekils kommun

Läs mer

Markupplåtelseavtal för fiberoptisk kommunikationsledning i mark Rev 191014

Markupplåtelseavtal för fiberoptisk kommunikationsledning i mark Rev 191014 Ekonomiska föreningen Flöghults Fiber Sida 1 (5) Mellan Ekonomiska föreningen Flöghults Fiber, org. nr 769624-1327, (nedan kallad Ledningsägaren) och nedan benämnda fastighetsägare (nedan kallad Fastighetsägare)

Läs mer

AVTAL OM MARKANVISNING

AVTAL OM MARKANVISNING Mellan Motala kommun och exploatören AVTAL OM MARKANVISNING 1 Parter Motala kommun, nedan kallad kommunen, org.nr 212000-2817, 591 86 Motala Exploatörens namn, nedan kallad exploatören, org.nr XXXXXX-XXXX,

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Planhandling Samråd Datum: 2015-08-26 FN Diarienummer: 5615/10 Exploateringsavdelningen Viktor Dalbert Telefon: 031-368 10 98 E-post: viktor.dalbert@fastighet.goteborg.se Detaljplan för bostäder vid kvarteret

Läs mer

Riktlinjer för exploateringsavtal i Uppsala kommun

Riktlinjer för exploateringsavtal i Uppsala kommun Riktlinjer för exploateringsavtal i Uppsala kommun Beslutade av Kommunfullmäktige 17 september 2018 Dokumentnamn Riktlinjer för exploateringsavtal i Uppsala kommun Diarienummer Berörd verksamhet KSN-2018-1131

Läs mer

Bostäder i Nya Kristinedal. Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län. Genomförandebeskrivning, antagandehandling

Bostäder i Nya Kristinedal. Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län. Genomförandebeskrivning, antagandehandling Dnr 0461/05 Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl Bostäder i Nya Kristinedal Stenungsunds kommun, Västra Götalands län Genomförandebeskrivning, antagandehandling 2013-09-19 1 INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

EXPLOATERINGSAVTAL. Trygghetsboende vid Björkbacken

EXPLOATERINGSAVTAL. Trygghetsboende vid Björkbacken 1(6) EXPLOATERINGSAVTAL Trygghetsboende vid Björkbacken Följande avtal om exploatering av delar av fastigheterna Bollmora 2:588 och 2:1 i Tyresö kommun har träffats mellan kommunen och exploatören. Kommunen

Läs mer

Riktlinje för exploateringsavtal

Riktlinje för exploateringsavtal Sid 1(6) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Riktlinje för exploateringsavtal Beslutad av Kommunfullmäktige 2016-04-25 10 Sid 2(6) Riktlinje för markanvisningar Beslutad av Kommunfullmäktige 2016-04-25 10 www.gavle.se

Läs mer

Tillägg till exploateringsavtal för Strängnäs-Lundby 7:79

Tillägg till exploateringsavtal för Strängnäs-Lundby 7:79 TJÄNSTEUTLÅTANDE Samhällsbyggnadskontoret Dnr KS/2018:466-251 Mark- och exploateringsenheten 2018-10-05 1/3 Handläggare Jörgen Altin Tillägg till exploateringsavtal för Strängnäs-Lundby 7:79 Förslag till

Läs mer

K p- och exploateringsavtal

K p- och exploateringsavtal K p- och exploateringsavtal Detta avtal ("Avtalet") har denna dag ingåtts mellan: (i) Haparanda kommun (212000-2775), Torget 9, 953 85 Haparanda ("Kommunen"); och (ii) Avalanche Capita) AB (556665-9024),

Läs mer

rörande utveckling av fastigheten Orgelpipan 6 i samband med anläggande av Citybanan

rörande utveckling av fastigheten Orgelpipan 6 i samband med anläggande av Citybanan Mellan svenska staten genom Banverket, nedan kallat Banverket, såsom företrädare för projekt Citybanan, Stockholms läns landsting, nedan kallat SLL, såsom blivande förvaltare av Citybanans stationer, Stockholms

Läs mer

RÖRELSEÖVERLÅTELSEAVTAL

RÖRELSEÖVERLÅTELSEAVTAL REGION SKÅNE och FOLKTANDVÅRDEN SKÅNE AB har träffat följande RÖRELSEÖVERLÅTELSEAVTAL Moll Wendén Advokatbyrå Stortorget 8 211 34 Malmö Telefon (46-40) 665 65 00 Telefax (46-40) 97 19 17 Detta RÖRELSEÖVERLÅTELSEAVTAL

Läs mer

Utkast till KÖPEAVTAL Del av Hälsinggården 24:1

Utkast till KÖPEAVTAL Del av Hälsinggården 24:1 1(5) Utkast till KÖPEAVTAL Del av Hälsinggården 24:1 Följande avtal om försäljning och byggande av bostäder inom del av fastigheten Hälsinggården 24:1 i Falun har träffats mellan Kommunen och Bolaget:

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands län

DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands län 1/6 Planområdet G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Antagandehandling, 2009-12-14, reviderad 2010-07-14 Laga kraft, 2010-08-30 DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands

Läs mer

MARKUPPLÅTELSEAVTAL Optofiber stamnät

MARKUPPLÅTELSEAVTAL Optofiber stamnät Varje upplåtelse är unik. Det finns i många fall skäl att anpassa innehållet med hänsyn till omständigheterna i projektet eller det enskilda fallet. Läs därför informationsmaterialet viktiga punkter att

Läs mer

AVTAL OM LÄGENHETSARRENDE

AVTAL OM LÄGENHETSARRENDE AVTAL OM LÄGENHETSARRENDE Jordägare: Ale kommun, org nr 212000-1439 (nedan kallad Jordägaren) Mark- och exploateringsavdelningen 449 80 Alafors Arrendator: Backa Säteri IF, org.nr 802493-7511 (nedan kallad

Läs mer

Riktlinjer för exploateringsavtal

Riktlinjer för exploateringsavtal Riktlinjer för 1 Riktlinjer för Utgångspunkter och mål Utgångspunkter I Söderköpings kommun tecknas och plankostnadsavtal mellan kommunen och en byggherre eller en fastighetsägare i samband med detaljplaneläggning

Läs mer

KS 17 10 SEPTEMBER 2014

KS 17 10 SEPTEMBER 2014 KS 17 10 SEPTEMBER 2014 KÖPEKONTRAKT Säljare: Köpare: Fastighet: Uppsala kommun, genom dess kommunstyrelse, org nr 212000-3005, nedan kallad Säljaren. Uppsala Kommun Skolfastigheter AB, org nr 556911-0751,

Läs mer

Säljare Kalmar kommun, org.nr 212000-0746 1/1 Box 611 391 26 Kalmar. Köpare Bolagsnamn AB, org.nr ******-**** 1/1 Adress Postadress

Säljare Kalmar kommun, org.nr 212000-0746 1/1 Box 611 391 26 Kalmar. Köpare Bolagsnamn AB, org.nr ******-**** 1/1 Adress Postadress Köpekontrakt Säljare Kalmar kommun, org.nr 212000-0746 1/1 Box 611 391 26 Kalmar Köpare Bolagsnamn AB, org.nr ******-**** 1/1 Adress Postadress Fastighet Fastigheten Kalmar Rustningen X-X, med adress Hjortvägen

Läs mer

Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE 2009-04-02 Rev. 2009-10-20 Diarienummer: MBN0063/08 Specifikationsnummer:

Läs mer

MARK- OCH GENOMFÖRANDEAVTAL. Höjdvägen. Höjdvägen 1(7) Berörda fastigheter: Berga 11:1, Berga 13:1 samt Berga 13:2.

MARK- OCH GENOMFÖRANDEAVTAL. Höjdvägen. Höjdvägen 1(7) Berörda fastigheter: Berga 11:1, Berga 13:1 samt Berga 13:2. Höjdvägen 1(7) MARK- OCH GENOMFÖRANDEAVTAL Höjdvägen Berörda fastigheter: Berga 11:1, Berga 13:1 samt Berga 13:2. Parter: Österåkers kommun, MBA Mark & Invest i Täby AB, Österåkersvatten AB. Utkast 2016-05-10

Läs mer

'l:: \:) ) l \. i..---"\,

'l:: \:) ) l \. i..---\, Kommunstyrelsens handling nr 12/2011 _1)-'".I'" "" ~.. IZatrineholms kommun " j) /.- /' /ll~j1 -j i 1 l t - r:j.: i,j 'l:: \:) ) l \. i..---"\, Sid 1(4) Mellan Katrineholms kommun, 212000-0340, 641 80

Läs mer

Ärende 20. Godkännande av markanivsningsavtal med Ekeforshus AB samt Emrahus AB avseende Blossalyckan i Arild

Ärende 20. Godkännande av markanivsningsavtal med Ekeforshus AB samt Emrahus AB avseende Blossalyckan i Arild Ärende 20 Godkännande av markanivsningsavtal med Ekeforshus AB samt Emrahus AB avseende Blossalyckan i Arild 263 KALLELSE/PROTOKOLLSFÖRSLAG KOMMUNSTYRELSEN 2013-10-01 KS/2012/85 GODKÄNNANDE AV MARKANVISNINGSAVTAL

Läs mer

AVTAL OM UPPLÅTELSE AV MARK FÖR FIBERLEDNING FÖR BREDBANDSKOMMUNIKATION

AVTAL OM UPPLÅTELSE AV MARK FÖR FIBERLEDNING FÖR BREDBANDSKOMMUNIKATION AVTAL OM UPPLÅTELSE AV MARK FÖR FIBERLEDNING FÖR BREDBANDSKOMMUNIKATION Detta avtal har upprättats mellan Vårviks Fiber ekonomisk förening, org nr 769624-7035, (i fortsättningen kallad Ledningsägaren)

Läs mer

Överenskommelse om fastighetsreglering

Överenskommelse om fastighetsreglering Överenskommelse om fastighetsreglering Parter: Ängelholms kommun (212000-0977) 262 80 Ängelholm nedan kallad kommunen som ägare av Ängelholm Norra Varalöv 31:2 Queenswall AB (559001-6696) Box 5003, 250

Läs mer