TJÄNSTESKRIVELSE. Landstingsservice. Bygg- och förvaltarenheten. Landstingsfullmäktige. Landstinget i Kalmar län. Bygg- och förvaltarenheten

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TJÄNSTESKRIVELSE. Landstingsservice. Bygg- och förvaltarenheten. Landstingsfullmäktige. Landstinget i Kalmar län. Bygg- och förvaltarenheten"

Transkript

1 Landstingsservice Bygg- och förvaltarenheten TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Diarienummer Landstingsfullmäktige Utredningsuppdrag 17/16 Flera av länets ambulansstationer har inte ändamålsenliga lokaler. Under 2017 ska en samlad översyn ske för att kartlägga behovet Förslag till beslut 1. Landstingsstyrelsen godkänner slutredovisning av utredningsuppdrag 17/16 Flera av länets ambulansstationer har inte ändamålsenliga lokaler. Under 2017 ska en samlad översyn ske för att kartlägga behovet. 2. Landstingsstyrelsen ställer sig bakom planering avseende om- och tillbyggnad av nuvarande lokal för ambulansstationen i Torsås och uppdrar åt landstingsservice att förhandla och teckna avtal med Torsås Fastighets AB. Ekonomiska konsekvenser får arbetas in i kommande plan- och budget. a. Hyra uppskattas till kr/år vilket är en höjning från dagens kr/år b. Avtalslängd 12 år 3. Vidare föreslår landstingsstyrelsen att landstingsfullmäktige ger landstingsdirektören i uppdrag att - under planperioden fortsätta processen och arbeta tillsammans med respektive hyresvärd för att ta fram förslag avseende de externa ambulansstationerna i Hultsfred, Emmaboda, Nybro, Borgholm och Högsby för att tillskapa ändamålsenliga och långsiktigt hållbara lokaler samt att - fortsätta processen och genomföra en förstudie för alternativ till befintlig ambulansstation i Virserum. Bakgrund I landstingsplanen för fick landstingsdirektören i uppdrag att genomföra en samlad översyn av ändamålsenligheten avseende lokalerna för länets ambulansstationer. Landstingsservice och hälso- och sjukvårdsförvaltningen har genomfört en översyn. Landstinget i Kalmar län Webbplats Ltkalmar.se E-post landstinget@ltkalmar.se Organisationsnr Postadress Bygg- och förvaltarenheten Box Kalmar Besöksadress Sjöbrings väg 4A, Kalmar Telefon vx Fax Bankgiro

2 Landstinget i Kalmar län Diarienummer (3) Externa ambulansstationer Vissa av ambulansstationerna har inte ändamålsenliga lokaler. Under 2017 har landstingsservice tillsammans med hälso- och sjukvårdsförvaltningen genomfört en översyn för att fastställa status och identifiera renoveringsbehovet för länets externa ambulansstationer. Bedömning har gjorts ur ett 10-års perspektiv. Ambulansstationerna i Hultsfred, Emmaboda, Nybro, Borgholm och Högsby har olika renoveringsbehov bland annat saknas i vissa fall tillräckliga ytor för omklädningsrum och förvaring och vissa har brister avseende logistik, flöde och inneklimat. Vad gäller ambulansstationen i Torsås hyrs lokalerna av Torsås Fastighets AB och är del av kommunens räddningstjänstlokal. Verksamheten saknar omklädningsrum för kvinnor och rum för förvaring av larmställ. Tillsammans med hyresvärden har ett om- och tillbyggnadsförslag tagits fram som innebär att behovet av ytor för omklädning och förvaring tillgodoses. Mot bakgrund av detta föreslås att landstingsstyrelsen ställer sig bakom att gå vidare med planeringen och förhandla om ett nytt avtal med hyresvärden. Egna ambulansstationen i Virserum Ambulansstationen i Virserum har inte ändamålsenliga lokaler. Under 2017 har Landstingsservice tillsammans med Hälso- och sjukvårdsförvaltningen genomfört en översyn för att fastställa status och identifiera renoveringsbehovet. Ambulansstationen är lokaliserad till fastigheten Länsmannen 25 i vilken landstinget i övrigt bedriver verksamhet i mycket begränsad omfattning. Två privata läkare som ingår i Hälsoval har verksamhet belägen inom samma byggnad. Ambulansstationens ytbehov är ca 10 % av byggnadens totala yta. Ambulansgaraget ligger i suterrängplan och har en för låg takhöjd för ett ordinarie ambulansfordon, vilket hittills krävt inköp av en specialanpassad lägre bil. Framgent kommer den modellen inte att tillverkas vilket innebär att det kommer uppstå problem nästa gång fordon ska bytas, rimligtvis inom 2-3 års tid. Möjligheten att bygga ett garage med erforderlig takhöjd i befintlig byggnad är inte något alternativ då det är komplicerat och blir orimligt dyrt. Byggnaden, som omfattar drygt m² har ett stort renoveringsbehov och är ur energisynpunkt en av landstingets sämsta. Byggnaden är dåligt nyttjad och stora delar är tomställda. Landstinget har en liten hyresintäkt för de externa uthyrningarna, men fastigheten är ur ett fastighetsekonomiskt perspektiv inte försvarbar att behålla. En förstudie bör genomföras avseende alternativa lösningar för landstingets lokalbehov i Virserum och avyttring av fastigheten Länsmannen 25.

3 Landstinget i Kalmar län Diarienummer (3) Jörgen Ohlsson Förvaltningschef Landstingsservice Iréne Brodell Basenhetschef Bygg- och förvaltarenenheten Bilaga Redovisning av uppdrag 17/16 avseende lokalstatus och renoveringsbehov av länets ambulansstationer.

4 Landstingsservice Bygg- och förvaltarenheten Diarienummer 1 (1) Landstingsfullmäktige Redovisning av uppdrag 17/16 avseende lokalstatus och renoveringsbehov av länets ambulansstationer Bakgrund Några av länets ambulansstationer har inte ändamålsenliga lokaler. Under 2017 har Landstingsservice tillsammans med Hälso- och sjukvårdsförvaltningen genomfört en översyn för att fastställa status och identifiera renoveringsbehovet för länets ambulansstationer. Bedömning har gjorts ur ett 10-års perspektiv. Ambulanssjukvården bedriver verksamhet i såväl eget fastighetsbestånd som i förhyrda lokaler. Kalmar Verksamheten bedrivs i hus 49 på Kungsljuset 3, Länssjukhuset i Kalmar. Befintliga lokaler är ändamålsenliga för den verksamhet som bedrivs. Ålem Nybyggnation i egen regi pågår. Stationen beräknas vara färdigställd till årsskiftet 2017/2018. Vimmerby Verksamheten bedrivs i landstingets fastighet Svanen 3. Lokalerna är relativt nyrenoverade och är ändamålsenliga för den verksamhet som bedrivs. Västervik Fastighetsägare: Tjustfastigheter AB Hyrestid: Ambulansverksamheten finns i samma fastighet som räddningstjänsten. En större om- och tillbyggnad av stationen genomfördes våren 2017 för att möta verksamhetens behov. Lokalerna är därmed ändamålsenliga och långsiktigt hållbara. Mörbylånga Fastighetsägare: Mörbylånga Ambulans AB Hyrestid: Lokalerna är ändamålsenliga för den verksamhets som bedrivs. Löttorp Fastighetsägare: Borgholms Energi AB Hyrestid:

5 Lokalerna är ändamålsenliga för den verksamhet som bedrivs. Stationen är en filial till Borgholmsstationen och bemannas med samma personalgrupp. Oskarshamn Fastighetsägare: Oskarshamn kommun Hyrestid: Ambulansverksamheten är samlokaliserad med kommunens räddningstjänst och lokalerna hyrs av Oskarshamns kommun. Under 2017 har vissa omdisponeringar inom byggnaden gjorts och en utökning av ambulansverksamhetens lokalarea har skett. Lokalerna bedöms därmed vara ändamålsenliga även om ett visst underhållsbehov föreligger. Gamleby Fastighetsägare: Tjustfastigheter Hyrestid: Ambulansverksamheten finns i samma fastighet som räddningstjänsten. Lokalerna är ändamålsenliga för den verksamhet som bedrivs. Torsås Fastighetsägare: Torsås Fastighets AB Hyrestid: Lokalerna hyrs av Torsås Fastighets AB och är del av kommunens räddningstjänstlokal. Verksamheten saknar omklädningsrum för kvinnor och rum för förvaring av larmställ. Tillsammans med hyresvärden har ett om- och tillbyggnadsförslag tagits fram som innebär att behovet av ytor för omklädning och förvaring tillgodoses. Parterna är preliminärt överens om ett nytt 12-årigt hyresavtal, med en årshyra på ca kr att jämföra med 2017 års hyresnivå på kr. Nybro Fastighetsägare: Nybro kommun Hyrestid: Lokalerna hyrs av Nybro kommun och är del av kommunens räddningstjänstlokal. Lokalerna är inte helt ändamålsenliga och långsiktigt hållbara för den verksamhet som bedrivs. Högsby Fastighetsägare: Jemek AB Förlängningstid: 12 mån Stationen är en filial till stationen i Oskarshamns och bemannas med samma personalgrupp.

6 De högst prioriterade lokalbehoven tillgodoseddes under 2014/2015. Lokalerna har dock ytterligare brister som behöver ses över. Emmaboda Fastighetsägare: Emmaboda kommun Förlängningstid: 24 mån Lokalerna hyrs av Emmaboda kommun och är en del av kommunens räddningstjänstlokal. Verksamheten är trångbodd och lokalerna har brister avseende logistik, flöde och inneklimat. Hultsfred Fastighetsägare: Hultsfreds kommun (ÖSK) Förlängningstid: 12 mån Lokalerna hyrs av ÖSK (Östra Smålands Kommunalteknikförbund) och ligger integrerade med räddningstjänststationen i Hultsfred. Stationen består av två lokaler eftersom boendelen ligger i en separat friliggande byggnad utan invändig kommunikation till stations- /garagedelen. Vad gäller standard i boendedelen finns mer att önska och det gäller även ventilation och temperatur. Borgholm Fastighetsägare: Borgholms Energi AB Uppsägningstid: 12 mån Lokalerna som hyrs av Borgholms Energi AB har ett visst underhållsbehov. Det är dessutom lyhört i byggnaden vilket försvårar möjligheten till nattsömn för medarbetarna. En bättre geografisk placering av stationen är önskvärd då den ligger inom ett tätbebyggt område och vid utryckning passeras förbi skola, villaområde och stadsbebyggelse. Virserum Ambulansstationen är lokaliserad till fastigheten Länsmannen 25 i vilken landstinget i övrigt bedriver verksamhet i mycket begränsad omfattning. Två privata läkare som ingår i Hälsoval har verksamhet belägen inom samma byggnad. Ambulansstationens ytbehov är ca 10 % av byggnadens totala yta. Ambulansgaraget ligger i suterrängplan och har en för låg takhöjd för ett ordinarie ambulansfordon, vilket hittills krävt inköp av en specialanpassad lägre bil. Framgent kommer den modellen inte att tillverkas vilket innebär att det kommer uppstå problem nästa gång fordon ska bytas, rimligtvis inom 2-3 års tid. Möjligheten att bygga ett garage med erforderlig takhöjd i befintlig byggnad är inte något alternativ då det är komplicerat och blir orimligt dyrt. Byggnaden, som omfattar drygt m² har ett stort renoveringsbehov och är ur energisynpunkt en av landstingets sämsta. Byggnaden är dåligt nyttjad och stora delar är tomställda. Landstinget har en liten hyresintäkt för de externa uthyrningarna, men fastigheten är ur ett fastighetsekonomiskt perspektiv inte försvarbar att behålla

7 Jörgen Ohlsson Förvaltningschef Landstingsservice Iréne Brodell Basenhetschef Bygg- och förvaltarenenheten Landstingsservice

Försäljning av fastigheterna Oskarshamn Hälsan 22 och Oskarshamn Elefanten 30

Försäljning av fastigheterna Oskarshamn Hälsan 22 och Oskarshamn Elefanten 30 Landstingsdirektörens stab-sek Kanslienheten TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2014-10-10 Landstingsfullmäktige Sida 1(2) Referens Diarienummer 140712 Försäljning av fastigheterna Oskarshamn Hälsan 22 och Oskarshamn

Läs mer

Genomförandebeslut avseende nybyggnation av ambulansstation i Ålem

Genomförandebeslut avseende nybyggnation av ambulansstation i Ålem Ärende 24 Landstingsdirektörens stab Kanslienheten TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2016-03-17 Landstingsfullmäktige Sida 1(2) Referens Diarienummer 150626 Genomförandebeslut avseende nybyggnation av ambulansstation

Läs mer

Jörgen Ohlsson Förvaltningschef. Bilaga Slutredovisning daterad den 9 januari TJÄNSTESKRIVELSE. Landstingsservice Landstingsservice gemensamt

Jörgen Ohlsson Förvaltningschef. Bilaga Slutredovisning daterad den 9 januari TJÄNSTESKRIVELSE. Landstingsservice Landstingsservice gemensamt Landstingsservice Landstingsservice gemensamt TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2017-01-09 Landstingsstyrelsen Sida 1 (1) Diarienummer Diarienummer 160298 Utredningsuppdrag 16/14 En utredning för att fastställa status

Läs mer

Redovisning av uppdrag beslutade av landstingsfullmäktige i landstingsplaner för åren samt

Redovisning av uppdrag beslutade av landstingsfullmäktige i landstingsplaner för åren samt TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1(1) Landstingsdirektörens stab Kanslienheten Datum 2017-03-31 Diarienummer 170009 Landstingsstyrelsen Redovisning av uppdrag beslutade av landstingsfullmäktige i landstingsplaner

Läs mer

Redovisning av uppdrag beslutade av landstingsfullmäktige i landstingsplaner för åren samt

Redovisning av uppdrag beslutade av landstingsfullmäktige i landstingsplaner för åren samt TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1(1) Landstingsdirektörens stab Kanslienheten Datum 2017-03-16 Reviderad 2017-03-21 Diarienummer 170009 Landstingsstyrelsen Redovisning av uppdrag beslutade av landstingsfullmäktige

Läs mer

Redovisning av uppdrag beslutade av landstingsfullmäktige i landstingsplaner för åren , , , samt

Redovisning av uppdrag beslutade av landstingsfullmäktige i landstingsplaner för åren , , , samt TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1(1) Landstingsdirektörens stab Kanslienheten Datum -01-19 Diarienummer 170009 Landstingsstyrelsen Redovisning av uppdrag beslutade av landstingsfullmäktige i landstingsplaner för

Läs mer

Överenskommelse om finansiering inför regionbildning 2019

Överenskommelse om finansiering inför regionbildning 2019 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2018-09-25 10 (21) Ks 320 Överenskommelse om finansiering inför regionbildning 2019 Dnr 2018/254-010 Landstinget i Kalmar län har hos regeringen ansökt om ändring

Läs mer

Förvärv av fastigheten Kalmar Lärlingen 6

Förvärv av fastigheten Kalmar Lärlingen 6 Landstingsservice TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1 (2) Datum 2017-11-24 Diarienummer 170440 Landstingsfullmäktige Förvärv av fastigheten Kalmar Lärlingen 6 Förslag till beslut Landstingsfullmäktige godkänner köpekontrakt

Läs mer

Inventering av inomhusmiljön i landstingets lokaler

Inventering av inomhusmiljön i landstingets lokaler Landstingsservice Landstingsservice gemensamt TJÄNSTESKRIVELSE Landstingsstyrelsen 1(1) Inventering av inomhusmiljön i landstingets lokaler Förslag till beslut Landstingsstyrelsen godkänner redovisad handlingsplan

Läs mer

Svar på motion 5/2014 Övergripande plan för inomhusmiljön i landstingets lokaler

Svar på motion 5/2014 Övergripande plan för inomhusmiljön i landstingets lokaler Ärende 11 Landstingsdirektörens stab Kanslienheten TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2015-01-13 Dnr 140552 Landstingsstyrelsen Sida 1(2) Svar på motion 5/2014 Övergripande plan för inomhusmiljön i landstingets lokaler

Läs mer

Medborgarförslag 3/2016 om fria bussresor för pensionärer

Medborgarförslag 3/2016 om fria bussresor för pensionärer TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Landstingsdirektörens stab Kanslienheten 2016-10-26 Landstingsfullmäktige Medborgarförslag 3/2016 om fria bussresor för pensionärer Förslag till beslut Landstingsfullmäktige besvarar

Läs mer

Ombyggnad av lokaler för bårhus i Vimmerby

Ombyggnad av lokaler för bårhus i Vimmerby Ärende 18 TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1 (1) Datum 2017-08-31 Diarienummer 170616 Landstingsfullmäktige Ombyggnad av lokaler för bårhus i Vimmerby Förslag till beslut Landstingsfullmäktige ger landstingsservice

Läs mer

Inriktning för verksamhetsorganisation Region Kalmar län inför övertagande av det regionala utvecklingsansvaret

Inriktning för verksamhetsorganisation Region Kalmar län inför övertagande av det regionala utvecklingsansvaret Ärende 15 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Datum 2018-01-31 Diarienummer 170648 Landstingsfullmäktige Inriktning för verksamhetsorganisation Region Kalmar län inför övertagande av det regionala utvecklingsansvaret

Läs mer

Ändring av riktlinjer för hjälpmedelsförskrivning

Ändring av riktlinjer för hjälpmedelsförskrivning Landstingsservice Bygg- och förvaltarenheten TJÄNSTESKRIVELSE 140481-A29 1(3) Landstingsfullmäktige Ändring av riktlinjer för hjälpmedelsförskrivning Förslag till beslut Landstingsfullmäktige beslutar

Läs mer

Granskning av den interna kontrollen vid region-, utomläns- och utlandssjukvård

Granskning av den interna kontrollen vid region-, utomläns- och utlandssjukvård TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1(1) Datum 2014-09-08 Dnr 140345 Landstingsdirektörens stab Personalenheten Landstingsstyrelsen Granskning av den interna kontrollen vid region-, utomläns- och utlandssjukvård Förslag

Läs mer

Samverkansavtal för skärgårdstrafik

Samverkansavtal för skärgårdstrafik TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1 (2) Kalmar Länstrafik Datum 2017-03-29 Diarienummer 170254 Samverkansavtal för skärgårdstrafik Förslag till beslut 1. Landstingsfullmäktige godkänner samverkansavtal om skärgårdstrafik

Läs mer

Överenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och kommunerna i Kalmar län om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Överenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och kommunerna i Kalmar län om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Landstingsdirektörens stab Beställarenheten TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2017-08-14 Landstingsfullmäktige Sida 1 (2) Diarienummer 170535 Överenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och kommunerna i Kalmar

Läs mer

Utredningsuppdrag 16/22 Landstingets riktlinje för önskad sysselsättningsgrad ska ses över och en modell med erbjudande om heltid ska tas fram

Utredningsuppdrag 16/22 Landstingets riktlinje för önskad sysselsättningsgrad ska ses över och en modell med erbjudande om heltid ska tas fram Landstingsdirektörens stab Personalenheten TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) 2016-04-29 Diarienummer 160304 Landstingsstyrelsen Utredningsuppdrag 16/22 Landstingets riktlinje för önskad sysselsättningsgrad ska ses

Läs mer

Motion 19/2017 Ambulanshelikopter till Sydöstra sjukvårdsregionen (SÖSR) för mer jämlik vård

Motion 19/2017 Ambulanshelikopter till Sydöstra sjukvårdsregionen (SÖSR) för mer jämlik vård Ärende 32 Planeringsenheten Regionsjukvården TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2018-03-14 Diarienummer 170556 Sida 1 (2) Motion 19/2017 Ambulanshelikopter till Sydöstra sjukvårdsregionen (SÖSR) för mer jämlik vård

Läs mer

Samlokalisering av landstingets centrala förvaltningar

Samlokalisering av landstingets centrala förvaltningar P 23, 2017-05-30 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2017-05-23 LS 2016-1489 Landstingsstyrelsen Föredragande landstingsråd: Paul Lindquist Ärendebeskrivning Beslut om inriktning för det fortsatta

Läs mer

Utredningsuppdrag 18/04 - Redovisa en modell för hur kvalitets/kombinationstjänster kan införas

Utredningsuppdrag 18/04 - Redovisa en modell för hur kvalitets/kombinationstjänster kan införas TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1 (2) Datum 2018-10-11 Diarienummer 180024 Landstingsdirektörens stab Utvecklings- och folkhälsoenheten Regionstyrelsen Utredningsuppdrag 18/04 - Redovisa en modell för hur kvalitets/kombinationstjänster

Läs mer

Överlåtelse av fastigheten Kalmar Kungsljuset 4

Överlåtelse av fastigheten Kalmar Kungsljuset 4 Landstingsservice Bygg- och förvaltarenheten TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2015-09-30 Landstingsstyrelsen Sida 1(2) Referens Diarienummer 120359 Överlåtelse av fastigheten Kalmar Kungsljuset 4 Förslag till beslut

Läs mer

Beslut om lokalförhyrning på Trädskolevägen 17 gällande flera verksamheter inom Jobbtorg Stockholm

Beslut om lokalförhyrning på Trädskolevägen 17 gällande flera verksamheter inom Jobbtorg Stockholm Arbetsmarknadsförvaltningen Ekonomistaben Sida 1 (6) 2019-03-14 Handläggare Yvonne Ekman Telefon: 076-12 48 009 Till Arbetsmarknadsnämnden den 26 mars 2019 Ärende 5 Beslut om lokalförhyrning på Trädskolevägen

Läs mer

Företagsamheten 2017 Kalmar län

Företagsamheten 2017 Kalmar län Företagsamheten 2017 Kalmar län Om undersökningen Svenskt Näringsliv presenterar varje år ny statistik över företagsamheten i Sverige. Syftet är att visa om antalet personer som har ett juridiskt och strategiskt

Läs mer

Yttrande över betänkandet Stöd och hjälp till vuxna vid ställningstaganden till vård, omsorg och forskning (SOU 2015:80)

Yttrande över betänkandet Stöd och hjälp till vuxna vid ställningstaganden till vård, omsorg och forskning (SOU 2015:80) Kanslienheten TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1(1) Datum 2016-02-22 Diarienummer 150814 Landstingsstyrelsen Yttrande över betänkandet Stöd och hjälp till vuxna vid ställningstaganden till vård, omsorg och forskning

Läs mer

Slutredovisning av utredningsuppdrag 18/07 Ta fram en strategi för att inom barnsjukvården upptäcka könsstympade barn

Slutredovisning av utredningsuppdrag 18/07 Ta fram en strategi för att inom barnsjukvården upptäcka könsstympade barn Planeringsenheten TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2018-05-08 Diarienummer 180027 Sida 1 (2) Landstingsstyrelsen Slutredovisning av utredningsuppdrag 18/07 Ta fram en strategi för att inom barnsjukvården upptäcka

Läs mer

Månadsstatistik Arbetsförmedlingen

Månadsstatistik Arbetsförmedlingen Månadsstatistik Arbetsförmedlingen - November 2017 Källa: Månadsstatistik från arbetsformedlingen.se Arbetsmarknadsläget i Kalmar län i november 2017: Inom parentes anges motsvarande siffror för november

Läs mer

Motion 5/2015 angående utvecklat arbete för att förebygga och förhindra våld i nära relationer

Motion 5/2015 angående utvecklat arbete för att förebygga och förhindra våld i nära relationer Landstingsdirektörens stab Kanslienheten TJÄNSTESKRIVELSE 1(3) Diarienummer 150377 Landstingsfullmäktige Motion 5/2015 angående utvecklat arbete för att förebygga och förhindra våld i nära relationer Förslag

Läs mer

Utredningsuppdrag 15/03 Strategi för ett tobaksfritt län 2025

Utredningsuppdrag 15/03 Strategi för ett tobaksfritt län 2025 Landstingsdirektörens stab Utvecklings- och folkhälsoenheten TJÄNSTESKRIVELSE 2015-10-07 Landstingsstyrelsen 1(2) Referens Diarienummer 150054 Utredningsuppdrag 15/03 Strategi för ett tobaksfritt län 2025

Läs mer

Motion 2/2016 om möjligheten att utveckla Symptom Checker som integrerad del av 1177.se

Motion 2/2016 om möjligheten att utveckla Symptom Checker som integrerad del av 1177.se Landstingsdirektörens stab Kommunikationsenheten TJÄNSTESKRIVELSE 1 (3) 2017-04-03 Diarienummer 160151 Landstingsfullmäktige Motion 2/2016 om möjligheten att utveckla Symptom Checker som integrerad del

Läs mer

Återredovisning digital strategi följduppdrag utifrån utredningsuppdrag 15/06

Återredovisning digital strategi följduppdrag utifrån utredningsuppdrag 15/06 Landstinget i Kalmar Län Utvecklings- och Folkhälsoenheten TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2017-01-11 Landstingsstyrelsen Diarienummer 150054 Sida 1 (1) Återredovisning digital strategi följduppdrag utifrån utredningsuppdrag

Läs mer

Kommun Postnr Postort Småhus Bostadsrätt Hyresrätt Totalt 2010 andel småhus andel bostadsrätt andel hyresrätt Borgholm Borgholm

Kommun Postnr Postort Småhus Bostadsrätt Hyresrätt Totalt 2010 andel småhus andel bostadsrätt andel hyresrätt Borgholm Borgholm Kommun Postnr Postort Småhus Bostadsrätt Hyresrätt Totalt 2010 andel småhus andel bostadsrätt andel hyresrätt Borgholm 38731 Borgholm 181 29 331 541 33,5% 5,4% 61,2% Borgholm 38732 Borgholm 209 9 222 440

Läs mer

Överenskommelse inför beslut om allmän trafikplikt för Öresundstågssystemet

Överenskommelse inför beslut om allmän trafikplikt för Öresundstågssystemet TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1 (2) Regional kollektivtrafikmyndighet Datum 2018-01-17 Diarienummer 180149 Landstingsfullmäktige Överenskommelse inför beslut om allmän trafikplikt för Öresundstågssystemet Förslag

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(1) Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 11 juni 2013 kl. 8:30 Plats Stadshuset, KS-salen Enligt uppdrag Anette Mellström Föredragningslista Val av protokollsjusterare

Läs mer

ProSale Signing Reference Number:

ProSale Signing Reference Number: 1 (37) Tid och plats 10.00-12.30, Smedjan, landstingets kansli 13.30-15.25 ande Anders Henriksson (S) ordförande Christer Jonsson (C) Jessica Rydell (MP), 135-161 Ragnar Olsson (V), 162-167 Lena Segerberg

Läs mer

Karl Landergren Planeringsdirektör. Bilaga Slutredovisning av utredningsuppdrag 16/06 - Uppföljning av handlingsplan för köfri vård.

Karl Landergren Planeringsdirektör. Bilaga Slutredovisning av utredningsuppdrag 16/06 - Uppföljning av handlingsplan för köfri vård. Planeringsenheten Regionsjukvården TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2016-10-28 Sida 1 (1) Diarienummer Diarienummer 160291, 150054 Landstingsstyrelsen Utredningsuppdrag 16/06 Följa upp handlingsplanen för köfri

Läs mer

Överenskommelse mellan Region Kalmar län och kommunerna i Kalmar län om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård 2019

Överenskommelse mellan Region Kalmar län och kommunerna i Kalmar län om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård 2019 Regionstab Samordning Hälso- och sjukvård TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2018-11-20 Regionfullmäktige Diarienummer 170535/181019 Sida 1 (2) Överenskommelse mellan Region Kalmar län och kommunerna i Kalmar län

Läs mer

Regler för kommunalt partistöd m.m.

Regler för kommunalt partistöd m.m. Landstingsdirektörens stab Kanslienheten TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2014-10-15 Landstingsfullmäktige Sida 1(2) Referens Diarienummer 140725 Regler för kommunalt partistöd m.m. Förslag till beslut Landstingsfullmäktige

Läs mer

Kostnadsberäknad plan för arbetet med medborgardialog under mandatperioden

Kostnadsberäknad plan för arbetet med medborgardialog under mandatperioden Centrala verksamheter Kanslienheten TJÄNSTESKRIVELSE 2016-03-18 1(2) Diarienummer 130661 Landstingsfullmäktige Kostnadsberäknad plan för arbetet med medborgardialog under mandatperioden Förslag till beslut

Läs mer

Försäljning av fastigheten Ludvika Persbo 64:166, Länsarkivet Håksberg. 1. Fastigheten Ludvika Persbo 64:166 försäljs.

Försäljning av fastigheten Ludvika Persbo 64:166, Länsarkivet Håksberg. 1. Fastigheten Ludvika Persbo 64:166 försäljs. I Il ~ Landstinget DALARNA Central förvaltning Administrativ enhet 00001 9 BESLUTSUNDERLAG Landstingsfullmäktige Datum 2015-09-28 Sida 1 (2) Dnr LD15/01128 Uppdnr 1051 2015-09-14 Landstingsstyrelsen 2015-09-28

Läs mer

Kontrollrapport 6 Hyreshus. Hyresområde

Kontrollrapport 6 Hyreshus. Hyresområde n 1 / 13 0801 Bostad 0880102 Stensö, Kalmarsund, Malmen, Getingen, Kalmar tätort 0880103 Varvsholmen, Kalmar tätort 0880106 Kvarnholmen utom centrala delen, Kalmar tätort 0880107 Centrala Kvarnholmen,

Läs mer

Malmen Getingen Kalmarsund Bostad. Kvarnholmen, centrum. Kv Giraffen ( Maxi -OBS ) Butik. Kvarnholmen, centrum. Kvarnholmen, centrum

Malmen Getingen Kalmarsund Bostad. Kvarnholmen, centrum. Kv Giraffen ( Maxi -OBS ) Butik. Kvarnholmen, centrum. Kvarnholmen, centrum n för hyreshus Sida: 1 ( 6 ) 0801 0880102 Malmen Getingen Kalmarsund 0880103 Varvsholmen 0880106 Kvarnholmen, övrig del 0880107 Kvarnholmen, centrum 0801 0880105 Kv Giraffen ( Maxi -OBS ) 0880107 Kvarnholmen,

Läs mer

Granskning av informationssäkerhet inom Landstinget i Kalmar län

Granskning av informationssäkerhet inom Landstinget i Kalmar län Landstingsdirektörens stab Kanslienheten TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1(1) Datum 2015-06-29 Diarienummer 150246 Landstingsstyrelsen Granskning av informationssäkerhet inom Landstinget i Kalmar län Förslag till

Läs mer

Strategi för klimatkompensation för flygresor

Strategi för klimatkompensation för flygresor Ekonomienheten Sektionen för hållbar utveckling TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Diarienummer 170574 Landstingsstyrelsen Strategi för klimatkompensation för flygresor Förslag till beslut Landstingsstyrelsen antar

Läs mer

Avveckling av Regionförbundet i Kalmar län samt val av ledamot och ersättare till regionförbundets styrelse

Avveckling av Regionförbundet i Kalmar län samt val av ledamot och ersättare till regionförbundets styrelse TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1 (2) Landstingsdirektörens stab Kanslienheten Datum 2018-10-03 Diarienummer 180788 Regionfullmäktige Avveckling av Regionförbundet i Kalmar län samt val av ledamot och ersättare

Läs mer

Svar på medborgarförslag 8/ Sex timmars arbetsdag med bibehållen lön under semesterperioder för de som vill tidigare/senarelägga sin semester

Svar på medborgarförslag 8/ Sex timmars arbetsdag med bibehållen lön under semesterperioder för de som vill tidigare/senarelägga sin semester SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2019-05-08 Regionstyrelsen 91 Ärendenummer RS 2018/1002 Svar på medborgarförslag 8/2018 - Sex timmars arbetsdag med bibehållen lön under semesterperioder för de som vill tidigare/senarelägga

Läs mer

Skrivelse till Trafikverket angående Stångådals- och Tjustbanan

Skrivelse till Trafikverket angående Stångådals- och Tjustbanan Landstingsdirektörens stab Kanslienheten TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2015-06-01 Landstingsfullmäktige Sida 1(1) Referens Diarienummer 150394 Skrivelse till Trafikverket angående Stångådals- och Tjustbanan Förslag

Läs mer

Oberoende av inhyrd personal

Oberoende av inhyrd personal Landstingsdirektörens stab HR-enheten TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) 2017-01-30 Diarienummer 170087 Landstingsstyrelsen Oberoende av inhyrd personal Förslag till beslut 1. Landstingsstyrelsen ställer sig bakom

Läs mer

Yttrande över Sveriges Kommuner och Landstings promemoria Speciallivsmedel till barn och unga förskrivna inom läkemedelsförmånerna 14/6115

Yttrande över Sveriges Kommuner och Landstings promemoria Speciallivsmedel till barn och unga förskrivna inom läkemedelsförmånerna 14/6115 Planeringsenheten Läkemedelssektionen TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1(1) Datum 2015-01-12 Diarienummer 140801 Landstingsstyrelsen Yttrande över Sveriges Kommuner och Landstings promemoria Speciallivsmedel till

Läs mer

Riktlinjer för fastighetsförvaltning

Riktlinjer för fastighetsförvaltning Riktlinjer för fastighetsförvaltning Landstingsservice Augusti 2017 1 (6) Dokumentnamn: Dokumentidentifikation: Riktlinjer för fastighetsförvaltning 2017/01067 Arbetsmaterial/förslag Godkänt datum: För

Läs mer

Beslutsärenden till landstingsstyrelsen

Beslutsärenden till landstingsstyrelsen KALLELSE Datum 2016-02-03 Sida 1(5) Landstingsstyrelsen Marie Nilsson Till landstingsstyrelsens ledamöter Till ersättare för kännedom Landstingsstyrelsen Datum Onsdag 3 februari 2016 Tid Kl 10.30 Plats

Läs mer

Yttrande över betänkandet För framtidens hälsa en ny läkarutbildning (SOU 2013:15)

Yttrande över betänkandet För framtidens hälsa en ny läkarutbildning (SOU 2013:15) TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1(2) Landstingsdirektörens stab-sek Personalenheten Datum 2015-05-06 Referens 150276 Landstingsstyrelsen Yttrande över betänkandet För framtidens hälsa en ny läkarutbildning (SOU

Läs mer

Samarbetsavtal för Sydsveriges Europakontor

Samarbetsavtal för Sydsveriges Europakontor Landstingsdirektörens stab Kanslienheten TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2015-03-18 Landstingsstyrelsen Sida 1(1) Referens Diarienummer 150187 Samarbetsavtal för Sydsveriges Europakontor Blekinge - Småland Förslag

Läs mer

Budget fördelning av anslag

Budget fördelning av anslag Bildnings- och kulturförvaltningen TJÄNSTESKRIVELSE 2016-02-19 1(2) KN160085 Kulturnämnden Budget 2016 - fördelning av anslag Förslag till beslut 1. Kulturnämnden beslutar i enlighet med förslag om fördelning

Läs mer

Förbrukande av kapital enligt stiftelselagen (1994:1220)

Förbrukande av kapital enligt stiftelselagen (1994:1220) TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1 (3) Landstingsdirektörens stab Ekonomienheten Datum 2018-08-20 Diarienummer 170515 Regionstyrelsen Förbrukande av kapital enligt stiftelselagen (1994:1220) Förslag till beslut 1.

Läs mer

Månadsstatistik Arbetsförmedlingen

Månadsstatistik Arbetsförmedlingen Månadsstatistik Arbetsförmedlingen - Februari 2018 Källa: Månadsstatistik från arbetsformedlingen.se Kort om arbetsmarknaden för Kalmar län, februari 2018 (Inom parentes anges motsvarande siffror för februari

Läs mer

Medborgarförslag 1/2018 angående kommuners avgift för vårdplats på sjukhus

Medborgarförslag 1/2018 angående kommuners avgift för vårdplats på sjukhus Ärende 25 TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1 (2) Datum 2018-03-15 Diarienummer 180139 Landstingsdirektörens stab Beställarenheten Landstingsfullmäktige Medborgarförslag 1/2018 angående kommuners avgift för vårdplats

Läs mer

Regelförenkling på kommunal nivå. Kalmar län

Regelförenkling på kommunal nivå. Kalmar län Regelförenkling på kommunal nivå län En väg in Sverige Ja 88% Nej 12% Ja 88% Nej 12% En väg in för företag bör kunna: ge information om gällande regelverk samordna ansökningar förmedla information mellan

Läs mer

Utredningsuppdrag 17/13 Uppföljning av erbjudande om heltid, delrapport

Utredningsuppdrag 17/13 Uppföljning av erbjudande om heltid, delrapport Landstingsdirektörens stab HR-enheten TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1 (1) Datum 2017-10-31 Diarienummer 170222 Utredningsuppdrag 17/13 Uppföljning av erbjudande om heltid, delrapport Förslag till beslut Landstingsstyrelsen

Läs mer

Christina Edward Planeringschef. Bilaga Slutredovisning utredningsuppdrag 14/10 daterad den 30 oktober 2014. TJÄNSTESKRIVELSE

Christina Edward Planeringschef. Bilaga Slutredovisning utredningsuppdrag 14/10 daterad den 30 oktober 2014. TJÄNSTESKRIVELSE Planeringsenheten Regionsjukvården TJÄNSTESKRIVELSE 2014-11-03 Landstingsstyrelsen 1(1) Referens Diarienummer 140072 Utredningsuppdrag 14/10 - Utredning angående möjligheten att teckna avtal med verksamheter

Läs mer

Medborgarförslag 14/2017 om särskilda äldremottagningar och geriatrisk specialistkompetens på hälsocentraler

Medborgarförslag 14/2017 om särskilda äldremottagningar och geriatrisk specialistkompetens på hälsocentraler Ärende 24 Primärvårdsledningen TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2018-01-10 Diarienummer 170627 Sida 1 (2) Landstingsfullmäktige Medborgarförslag 14/2017 om särskilda äldremottagningar och geriatrisk specialistkompetens

Läs mer

Arbetsförmedlingens månadsstatistik år. Symbolen Δ avser procentuell förändring mot motsvarande period föregående år.

Arbetsförmedlingens månadsstatistik år. Symbolen Δ avser procentuell förändring mot motsvarande period föregående år. Arbetsförmedlingens månadsstatistik 16-64 år. Arbetsmarknadsdata '1001 '0901 Δ NYANMÄLDA PLATSER 2915 3244-10,10% KVARSTÅENDE PLATSER 2795 3217-13,10% SÖKANDE SOM HAR FÅTT ARBETE 1160 961 20,70% KVARSTÅENDE

Läs mer

HVB (hem för vård eller boende) i Gamleby för ensamkommande flyktingbarn hyresavtal Dnr 2012/429-133

HVB (hem för vård eller boende) i Gamleby för ensamkommande flyktingbarn hyresavtal Dnr 2012/429-133 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 14 (25) 2015-12-14 Kf Ks 372 HVB (hem för vård eller boende) i Gamleby för ensamkommande flyktingbarn hyresavtal Dnr 2012/429-133 Västerviks kommun tecknade 2008

Läs mer

Gull-Britt Johansson Förvaltningschef Telefon

Gull-Britt Johansson Förvaltningschef Telefon TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Bildnings- och kulturförvaltningen Diarienummer 160537/1 Landstingsstyrelsen Yttrande över Nivåplacering av folkhögskolornas allmänna kurser i den nationella referensramen för kvalifikationer

Läs mer

Remiss Regional biblioteksplan för Kalmar län

Remiss Regional biblioteksplan för Kalmar län TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1(1) Bildnings- och kulturförvaltningen Datum 2016-04-25 Referens KN 160098 Kulturnämnden Remiss Regional biblioteksplan för Kalmar län 2017-2021 Förslag till beslut Kulturnämnden

Läs mer

Vä lfä rdstäppet Kälmär lä n

Vä lfä rdstäppet Kälmär lä n Kalmar län Vä lfä rdstäppet Kälmär lä n Inledning Välfärdsutredningen som presenterades i slutet av förra året lanserade ett förslag till vinstbegränsning för välfärdsföretag. I praktiken innebär förslaget

Läs mer

Godkännande av externt hyresavtal för Oxhagshemmet

Godkännande av externt hyresavtal för Oxhagshemmet TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning 2018-01-03 KS 2018/0016 Kommunfullmäktige Godkännande av externt hyresavtal för Oxhagshemmet Förslag till beslut Kommunfullmäktige godkänner att servicenämnden

Läs mer

Kalmar. Företagsamhetsmätning

Kalmar. Företagsamhetsmätning Företagsamhetsmätning - Kalmar län Johan Kreicbergs Våren 2009 Kalmar Företagsamhetsmätning Svenskt Näringslivs företagsamhetsmätning presenteras två gånger per år. Syftet är att studera om antalet personer

Läs mer

Om- och nybyggnation av stallar i Målserum, Västervik, och Heda, Gamleby Dnr 2018/

Om- och nybyggnation av stallar i Målserum, Västervik, och Heda, Gamleby Dnr 2018/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 13 (31) 2018-05-07 Ks 185 Om- och nybyggnation av stallar i Målserum, Västervik, och Heda, Gamleby Dnr 2018/163-828 Ett underlag till nya stallbyggnader på de kommunala

Läs mer

Förslag till ändrat samarbetsavtal mellan Kommunalförbundet Avancerad Strålbehandling och Sveriges landsting och regioner

Förslag till ändrat samarbetsavtal mellan Kommunalförbundet Avancerad Strålbehandling och Sveriges landsting och regioner Landstingsdirektörens stab Planeringsenheten TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1 (2) Datum 2018-09-05 Diarienummer 180601 Landstingsstyrelsen Förslag till ändrat samarbetsavtal mellan Kommunalförbundet Avancerad Strålbehandling

Läs mer

Yttrande över revisorernas granskning av landstingets budgetprocess

Yttrande över revisorernas granskning av landstingets budgetprocess Landstingsdirektörens stab Ekonomienheten TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1 (1) Datum 2018-01-22 Diarienummer 170267 Landstingsfullmäktige Yttrande över revisorernas granskning av landstingets budgetprocess Förslag

Läs mer

Kvalitet, säkerhet och tillgänglighet. Landstingsstyrelsen

Kvalitet, säkerhet och tillgänglighet. Landstingsstyrelsen Kvalitet, säkerhet och tillgänglighet Landstingsstyrelsen 2018-05-09 Fokusområden Ltkalmar.se Tillgänglighet Hälsa och livskvalitet i vardagen Landstinget i Kalmar län Ltkalmar.se 100 90 80 70 60 50 40

Läs mer

Anslutningsavtal till Huvudöverenskommelse om fördjupat samarbete för att stödja biobanksinfrastruktur för hälso- och sjukvård, akademi och näringsliv

Anslutningsavtal till Huvudöverenskommelse om fördjupat samarbete för att stödja biobanksinfrastruktur för hälso- och sjukvård, akademi och näringsliv TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1 (1) Landstingsdirektörens stab Kanslienheten Datum 2018-04-26 Diarienummer 180383 Landstingsstyrelsen Anslutningsavtal till Huvudöverenskommelse om fördjupat samarbete för att stödja

Läs mer

Yttrande över revisorernas granskning av hur landstinget arbetar med återsökning av kostnader/statliga ersättningar från Migrationsverket

Yttrande över revisorernas granskning av hur landstinget arbetar med återsökning av kostnader/statliga ersättningar från Migrationsverket Landstingsdirektörens stab Ekonomienheten TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1(2) Datum 2016-05-02 Diarienummer 160346 Landstingsstyrelsen Yttrande över revisorernas granskning av hur landstinget arbetar med återsökning

Läs mer

Nybyggnad av förskola inom Södra Gränstorp

Nybyggnad av förskola inom Södra Gränstorp Tjänsteskrivelse 1 (5) Datum Diarienummer 2018-10-04 BIN 2018/3222:4 Calle Karlsson Stabschef calle.karlsson@trelleborg.se 0410-73 39 35 Nybyggnad av förskola inom Södra Gränstorp Ärendebeskrivning I december

Läs mer

JL Stockholms läns landsting

JL Stockholms läns landsting JL Stockholms läns landsting Landstingsstyrelsens förvaltning 2014-05-21 Landstingsstyrelsens arbetsutskott 1(5) LS 1405-0663 Ankom Stockholms läns landsting 2014-05- 2 1 Utredningsbeslut om Nybyggnation

Läs mer

Urban Oskarsson Patientnämndshandläggare TJÄNSTESKRIVELSE. Landstingsdirektörens stab Kanslienheten. Patientnämnden. Landstinget i Kalmar län

Urban Oskarsson Patientnämndshandläggare TJÄNSTESKRIVELSE. Landstingsdirektörens stab Kanslienheten. Patientnämnden. Landstinget i Kalmar län TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1 (2) Landstingsdirektörens stab Kanslienheten Datum 2017-01-27 Diarienummer 160288 Patientnämnden Utredningsuppdrag 16/03 I samverkan med vårdförvaltningarna ska patientnämnden utveckla

Läs mer

Allmän trafikplikt (Kalmar) Emmaboda Karlskrona

Allmän trafikplikt (Kalmar) Emmaboda Karlskrona TJÄNSTESKRIVELSE 1 (3) 2017-03-30 Diarienummer 170277 Landstingsfullmäktige Allmän trafikplikt (Kalmar) Emmaboda Karlskrona Förslag till beslut föreslås i egenskap av regional kollektivtrafikmyndighet

Läs mer

Länsgemensam ledning i samverkan

Länsgemensam ledning i samverkan Länsgemensam ledning i samverkan Inom socialtjänst och angränsande område Hälso- och sjukvård i Kalmar län Samordnande äldregrupp- Nyhetsbrev oktober 2018 Fokusområden i Strategi och handlingsplanen för

Läs mer

GIS inom Landstinget. Exempel

GIS inom Landstinget. Exempel GIS inom Landstinget Exempel Landstinget i Kalmar länl PLANERINGSENHETEN GIS-PROJEKT MAŁGORZATA POSTUŁA-GÓRECKA KALMAR 2010 syfte, problemformulering mulering Projektets syfte är r att ta fram förslag

Läs mer

Yttrande över revisorernas granskning av den interna kontrollen avseende vissa kostnadsslag

Yttrande över revisorernas granskning av den interna kontrollen avseende vissa kostnadsslag TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1(1) Ekonomienheten Datum 2015-04-29 Diarienummer 150072 Landstingsstyrelsen Yttrande över revisorernas granskning av den interna kontrollen avseende vissa kostnadsslag Förslag till

Läs mer

Yttrande angående Ökade möjligheter till grundläggande behörighet på yrkesprogram och ett estetiskt ämne i alla nationella program

Yttrande angående Ökade möjligheter till grundläggande behörighet på yrkesprogram och ett estetiskt ämne i alla nationella program TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Bildnings- och kulturförvaltningen 2017-10-18 Diarienummer 170581 Landstingsstyrelsen Yttrande angående Ökade möjligheter till grundläggande behörighet på yrkesprogram och ett estetiskt

Läs mer

Företagsklimatet i Kalmar kommun 2017

Företagsklimatet i Kalmar kommun 2017 Företagsklimatet i kommun 2017 Om undersökningen Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2017 Lokalt företagsklimat 2017 kommun Primär målgrupp: Företag med minst

Läs mer

BUSS 1 START I VÄSTERVIK

BUSS 1 START I VÄSTERVIK BUSS 1 START I VÄSTERVIK Onsdagen 2 april: Kl. 07:00 Västervik Resecentrum. Kl. 08:00 Vimmerby Resecentrum Kl. 08:20 Hultsfreds Resecentrum Kl. 09:00 Högsby Resecentrum Kl. 09:30 Åseda Station ( Uppvidinge

Läs mer

Bytesavtal med TjustFastigheter AB avseende fastigheterna Västervik Mimer 5 och Västervik Läkaren 12

Bytesavtal med TjustFastigheter AB avseende fastigheterna Västervik Mimer 5 och Västervik Läkaren 12 Regionsservice Bygg- och förvaltarenheten TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2019-03-19 Regionfullmäktige Ärendenummer RS 2019/321 Sida 1 (1) Bytesavtal med TjustFastigheter AB avseende fastigheterna Västervik Mimer

Läs mer

KVARSTÅENDE SÖKANDE TOTALT ,50% ARBETSLÖSA

KVARSTÅENDE SÖKANDE TOTALT ,50% ARBETSLÖSA Arbetsförmedlingens månadsstatistik 16-64 år. Symbolen Δ avser procentuell förändring mot motsvarande period föregående år. Arbetsmarknadsdata '0905 '0805 Δ NYANMÄLDA PLATSER 634 1075-41,00% KVARSTÅENDE

Läs mer

Uppdrag till Folktandvården om uppsökande verksamhet med munhälsobedömning i hela länet

Uppdrag till Folktandvården om uppsökande verksamhet med munhälsobedömning i hela länet Landstingsdirektörens stab Beställarenheten TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Diarienummer 160710 Landstingsstyrelsen Uppdrag till Folktandvården om uppsökande verksamhet med munhälsobedömning i hela länet Förslag

Läs mer

Yttrande över slutbetänkandet Barns och ungas rätt vid tvångsvård. Förslag till ny LVU (SOU 2015:71)

Yttrande över slutbetänkandet Barns och ungas rätt vid tvångsvård. Förslag till ny LVU (SOU 2015:71) Kanslienheten TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1(1) Datum 2015-11-10 Diarienummer 150485 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Yttrande över slutbetänkandet Barns och ungas rätt vid tvångsvård. Förslag till ny LVU (SOU

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE. Landstingsdirektörens stab HR-enheten. Landstingsstyrelsen. Landstinget i Kalmar län. Sida 1 (2) Datum

TJÄNSTESKRIVELSE. Landstingsdirektörens stab HR-enheten. Landstingsstyrelsen. Landstinget i Kalmar län. Sida 1 (2) Datum Landstingsdirektörens stab HR-enheten TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2016-10-27 Landstingsstyrelsen Sida 1 (2) Utredningsuppdrag 16/25 och 15/21 Handlingsplan för effektivare resursutnyttjande genom utveckling

Läs mer

Sammanfattande omdöme på företagsklimatet i kommunen Kalmar län

Sammanfattande omdöme på företagsklimatet i kommunen Kalmar län Lunch i valtider Sammanfattande omdöme på företagsklimatet i kommunen Kalmar län 6 5 4 4,5 3 2 3,8 3,7 3,4 3,3 3,2 3,2 3,0 3,0 3,0 2,9 2,7 1 Emmaboda Högsby Mörbylånga Borgholm Vimmerby Västervik Hultsfred

Läs mer

Ambulansstation i Hagfors/Råda

Ambulansstation i Hagfors/Råda Tjänsteskrivelse 1 (5) Handläggare Annette Andersson 2019-03-26 Ambulansstation i Hagfors/Råda Förslag till beslut 1. Regiondirektören ges i uppdrag att genomföra nybyggnad av ambulansstation i Hagfors

Läs mer

Förbundsordning för Regionförbundet i Kalmar län 2015-2018

Förbundsordning för Regionförbundet i Kalmar län 2015-2018 Förbundsordning för Regionförbundet i Kalmar län 2015-2018 (Godkänd av styrelsen den 2015-01-01, 8) Regionförbundet skall vara ett kommunalförbund enligt kommunallagen och bildas för obestämd tid. 1 Förbundets

Läs mer

Landstinget i Kalmar län En presentation av organisationen

Landstinget i Kalmar län En presentation av organisationen Landstinget i Kalmar län En presentation av organisationen Regioner och landsting 11 landsting 10 regioner Landstinget i Kalmar län 233 906 invånare 2,4 % av Sveriges befolkning En vanlig dag: 1 300 personer

Läs mer

Utredningsuppdrag 16/23 Utreda möjligheterna till traineejobb

Utredningsuppdrag 16/23 Utreda möjligheterna till traineejobb TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1(2) Landstingsdirektörens stab Personalenheten 2016-04-27 Diarienummer 160305 Landstingsstyrelsen Utredningsuppdrag 16/23 Utreda möjligheterna till traineejobb Förslag till beslut

Läs mer

Folkhälsoutskott 13/2-2018

Folkhälsoutskott 13/2-2018 Folkhälsoutskott 13/2-2018 Landstingets fokusområden Tillsammans för Sveriges bästa kvalitet, säkerhet och tillgänglighet I vårt fokus: Bra bemötande och delaktighet Främja hälsa Digitalisering och innovativa

Läs mer

Tillgänglighet Primärvården. Höst 2012

Tillgänglighet Primärvården. Höst 2012 Tillgänglighet Primärvården Höst 2012 Telefontillgänglighet Antal telefonsamtal Antal vårdcentraler Typ av telefonisystem Antal offentliga - privata vårdcentraler Beskrivning av telefonsamtal för rådgivning

Läs mer

Tjänsteskrivelse Hyresavtal för Vallentunas Ishallar

Tjänsteskrivelse Hyresavtal för Vallentunas Ishallar VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FRITIDSFÖRVALTNING 2014-11-25 DNR FN 2014.086 INGELA JANSSON SID 1/3 ENHETSCHEF IDROTT OCH FRILUFT INGELA.JANSSON@VALLENTUNA.SE FRITIDSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Hyresavtal

Läs mer

Arbetsförmedlingens månadsstatistik år. Symbolen Δ avser procentuell förändring mot motsvarande period föregående år.

Arbetsförmedlingens månadsstatistik år. Symbolen Δ avser procentuell förändring mot motsvarande period föregående år. Arbetsförmedlingens månadsstatistik 16-64 år. Arbetsmarknadsdata '0909 '0809 Δ NYANMÄLDA PLATSER 662 753-12,10% KVARSTÅENDE PLATSER 484 475 1,90% SÖKANDE SOM HAR FÅTT ARBETE 1380 1246 10,80% KVARSTÅENDE

Läs mer

Yttrande över departementspromemorian Patientrörlighet inom EES vissa kompletterande förslag (Ds 2015:18)

Yttrande över departementspromemorian Patientrörlighet inom EES vissa kompletterande förslag (Ds 2015:18) Kanslienheten TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) 2015-05-05 Diarienummer 150272 Landstingsstyrelsen Yttrande över departementspromemorian Patientrörlighet inom EES vissa kompletterande förslag (Ds 2015:18) Förslag

Läs mer

Motion 20 Inför Kulturbuss i Kalmar län

Motion 20 Inför Kulturbuss i Kalmar län Regionala utvecklingsnämnden BESLUT 2019-03-08 77 Ärendenummer RUN 2019/70 Motion 20 Inför Kulturbuss i Kalmar län Beslut Regionala utvecklingsnämnden föreslår att regionfullmäktige avslår motion 20/2018

Läs mer