MEDDELANDE OM ALLMÄNNA UTTAGNINGSPROV EPSO/AST/ /10 (2010/C 292 A/02)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MEDDELANDE OM ALLMÄNNA UTTAGNINGSPROV EPSO/AST/102-103-104/10 (2010/C 292 A/02)"

Transkript

1 SV Europeiska unionens officiella tidning C 292 A/11 MEDDELANDE OM ALLMÄNNA UTTAGNINGSPROV EPSO/AST/ /10 (2010/C 292 A/02) Är du intresserad av arbete inom EU? Uppfyller du kriterierna? Så här anmäler du dig. Varför inte ta chansen? Europeiska rekryteringsbyrån (Epso) anordnar allmänna uttagningsprov med meritbedömning och tester för att upprätta en anställningsreserv av assistenter. EPSO/AST/102/10 AUDIOVISUELLT ARBETE/WEBBDESIGN (AST 3) EPSO/AST/103/10 ARKIV- OCH DOKUMENTHANTERING (AST 3) EPSO/AST/104/10 INSPEKTION AV KÄRNTEKNISKA ANLÄGGNINGAR (AST 4) Syftet är att upprätta reservlistor för vakanta tjänster vid EU-institutionerna. Innan du ansöker bör du noggrant läsa instruktionerna i den handledning som offentliggjorts i Europeiska unionens officiella tidning C 184 A av den 8 juli 2010 och som finns på Epsos webbplats Handledningen utgör en del av det här meddelandet om allmänna uttagningsprov och hjälper dig att sätta dig in i de bestämmelser som gäller för proven och anmälningsförfarandet. INNEHÅLLSFÖRTECKNING I. ALLMÄNT II. BEFATTNINGSBESKRIVNING III. BEHÖRIGHETSKRAV IV. TILLTRÄDE TILL PROVET OCH KALLELSE TILL UTVÄRDERINGSCENTRUMET V. ALLMÄNT UTTAGNINGSPROV VI. RESERVLISTOR VII. HUR MAN ANSÖKER I. ALLMÄNT 1. Antal godkända sökande EPSO/AST/102/10 = 37 EPSO/AST/103/10 = 43 EPSO/AST/104/10 = Anmärkningar Du kan bara söka till ett enda uttagningsprov och ett av områdena i uttagningsprov EPSO/ AST/102/10. Du måste välja uttagningsprov och område när du gör din webbanmälan och du kan inte ändra ditt val sedan du har bekräftat och validerat din webbanmälan.

2 C 292 A/12 SV Europeiska unionens officiella tidning II. BEFATTNINGSBESKRIVNING En närmare beskrivning av de särskilda kompetensprofilerna finns i bilagan. De allmänna kompetenser som institutionerna söker beskrivs närmare i punkt 1.2 i handledningen för allmänna uttagningsprov. III. BEHÖRIGHETSKRAV Sista dagen för webbanmälan måste de sökande uppfylla följande allmänna och särskilda krav: 1. Allmänna krav a) Du ska vara medborgare i en av Europeiska unionens medlemsstater. b) Du ska åtnjuta fulla medborgerliga rättigheter. c) Du ska ha fullgjort alla skyldigheter enligt gällande värnpliktslagstiftning. d) Du ska kunna visa att du uppfyller de skötsamhetskrav som ställs för tjänsteutövningen. 2. Särskilda krav 2.1 Kvalifikationer Se bilagan. 2.2 Yrkeserfarenhet Se bilagan. 2.3 Språkkunskaper Europeiska unionen har följande officiella språk: BG (bulgariska) CS (tjeckiska) DA (danska) DE (tyska) EL (grekiska) EN (engelska) ES (spanska) ET (estniska) FI (finska) FR (franska) GA (iriska) HU (ungerska) IT (italienska) LT (litauiska) LV (lettiska) MT (maltesiska) NL (nederländska) PL (polska) PT (portugisiska) RO (rumänska) SK (slovakiska) SL (slovenska) SV (svenska) a) Språk 1 Förstaspråk: Fördjupade kunskaper i ett av Europeiska unionens officiella språk. och b) Språk 2 Andraspråk (som måste vara ett annat än språk 1): Tillfredsställande kunskaper i engelska, franska eller tyska.

3 SV Europeiska unionens officiella tidning C 292 A/13 IV. TILLTRÄDE TILL PROVET OCH KALLELSE TILL UTVÄRDERINGSCENTRUMET 1. Förfarande Granskningen av de allmänna och särskilda kraven och en meritbedömning sker i en första etapp på grundval av de uppgifter som du har lämnat i ansökan. a) Dina svar på frågorna om de allmänna och särskilda kraven ligger till grund för om du tas med på förteckningen över de sökande som uppfyller behörighetskraven för uttagningsprovet. b) Därefter gör uttagningskommittén ett urval bland de sökande på förteckningen med utgångspunkt i deras meriter för att välja ut de sökande vars kvalifikationer (examensbevis och yrkeserfarenhet) är mest relevanta för de befattningsbeskrivningar och urvalskriterier som anges i meddelandet om uttagningsprov. Urvalet görs i två omgångar: Utifrån betydelsen av de bedömningskriterier som anges i bilagan fastställer uttagningskommittén en viktning (1 3) av varje fråga. Ett första urval på meriter görs utifrån de svar som lämnats i fliken talent screener i ansökan samt viktningen av var och en av frågorna. Webbansökningarna för de sökande som fått flest poäng går vidare till nästa urvalsomgång. I den andra urvalsomgången är antalet behandlade ansökningar ungefär tre gånger fler än det antal sökande som kallas till utvärderingscentrumet. I den andra urvalsomgången granskar uttagningskommittén de sökandes svar och poängsätter dem (0 4) med ledning av deras meriter. Denna poäng multipliceras sedan med frågans viktning. Därefter rangordnas de sökande med hjälp av dessa poäng. Vi kallar högst tre gånger fler sökande ( 1 ) än det antal godkända sökande som tas upp på reservlistan. Hur många som kommer att kallas anges på Epsos webbplats ( 2. Kontroll av de sökandes uppgifter Efter resultaten från utvärderingscentrumet kontrolleras de uppgifter du lämnat i webbansökan av Epso när det gäller de allmänna behörighetskraven och av uttagningskommittén när det gäller de särskilda behörighetskraven och meritbedömningen. Om det vid kontrollerna framkommer att uppgifterna inte har något stöd i styrkande handlingar kommer du att uteslutas från uttagningsprovet. ( 1 ) Sökande som inte kallas till utvärderingscentrumet kan få reda på sina resultat och även vilken viktning uttagningskommittén har gett var och en av frågorna, om de begär detta inom tio kalenderdagar efterbeskedet om att de inte får tillträde till uttagningsprovet.

4 C 292 A/14 SV Europeiska unionens officiella tidning Kontrollen sker i fallande meritordning av de sökande som dels uppnått godkänt resultat, dels fått de bästa resultaten på testerna d, e och f vid utvärderingscentrumet (se avsnitt V). De sökande måste också ha uppnått godkänt resultat på testerna a, b och c (se avsnitt V). Kontrollerna görs till dess att man nått det antal godkända sökande som får föras upp på reservlistan och som uppfyller alla övriga krav. Handlingarna för sökande som inte ingår i denna grupp granskas inte. V. ALLMÄNT UTTAGNINGSPROV 1. Kallelse till Du kallas under en eller en och en halv dag till ett utvärderingscentrum, vanligen i utvärderingscentrumet Bryssel eller Luxemburg, om du hör till de sökande som uppfyller de allmänna och särskilda krav som anges i avsnitt III enligt de uppgifter som lämnats i webbanmälan, och har uppnått de bästa resultaten ( 2 ) vid bedömningen av meriter. Du kommer i så fall att få skriva en uppsats på ämnesområdet och delta i de övriga testerna vid utvärderingscentrumet. 2. Utvärderingscentrum Din intellektuella kapacitet kommer att bedömas ( 3 ) med hjälp av följande tester: a) Läsförståelse b) Tolkning av sifferuppgifter c) Logiskt tänkande Din särskilda kompetens på ämnesområdet kommer också att bedömas, tillsammans med följande allmänna kompetenser: Analys och problemlösning Kommunikation Kvalitet och resultat Inlärning och utveckling Prioritering och organisation Stresstålighet Samarbete Definitioner av kompetenserna finns i punkt 1.2 i handledningen för allmänna uttagningsprov. Följande tester används för att bedöma de ovanstående kompetenserna: d) Uppsats inom ämnesområdet e) Gruppövning f) Strukturerad intervju 3. Språk vid utvärderingscentrumet Språk 2 för test a f. Kunskaperna i ditt förstaspråk (språk 1) kommer också att bedömas i samband med uppsatsen (test d). ( 2 ) I de fall då sista platsen upptas av flera personer med samma poängtal kallas alla dessa personer. ( 3 ) Av organisatoriska skäl kan testerna av din intellektuella kapacitet anordnas i medlemsstaterna, oberoende av de övriga testerna vid utvärderingscentrumet.

5 SV Europeiska unionens officiella tidning C 292 A/15 4. Poängsättning Intellektuell kapacitet a) Läsförståelse: 0 20 poäng Krav för godkänt: 10 poäng b) Tolkning av sifferuppgifter: 0 10 poäng c) Logiskt tänkande: 0 10 poäng Krav för godkänt är minst 10 poäng för b och c tillsammans. Test a, b och c är utslagsgivande, men dessa poäng läggs inte till poängen på de övriga tester som görs i utvärderingscentrumet. Särskild kompetens poäng Krav för godkänt: 50 poäng Allmänna kompetenser 0 70 poäng för de allmänna kompetenserna tillsammans (10 poäng per kompetens) Krav för godkänt: 3 poäng för var och en av kompetenserna och 35 poäng för de sju allmänna kompetenserna tillsammans Kunskaper i språk poäng Krav för godkänt: 8 poäng VI. RESERVLISTOR 1. Reservlistorna Du förs upp på en reservlista ( 4 ) av uttagningskommittén om du är bland de sökande som uppfyller alla krav i avsnitt IV (uppgifter om hur många sökande som godkänns finns i avsnitt I, punkt 1). 2. Rangordning En lista upprättas för varje uttagningsprov. Varje lista delas in i högst fyra meritgrupper och de sökande anges i alfabetisk ordning inom varje meritgrupp. ( 4 ) I de fall då sista platsen upptas av flera personer med samma poängtal förs alla dessa personer upp på reservlistan.

6 C 292 A/16 SV Europeiska unionens officiella tidning VII. HUR MAN ANSÖKER 1. Webbanmälan Du anmäler dig på webben genom att följa instruktionerna på Epsos webbplats. Sista anmälningsdag: den 26 november 2010 klockan (lokal tid Bryssel). 2. Inlämning av ansökningshandlingarna I ett senare skede kommer du att uppmanas att lämna in alla ansökningshandlingar (en undertecknad elektronisk ansökningsblankett och styrkande handlingar) om du är bland de sökande som kallats till utvärderingscentrumet. Sista inlämningsdag: Du får besked om sista inlämningsdag enbart via ditt Epso-konto. Anvisningar: Se punkt 2.2 i handledningen för allmänna uttagningsprov.

7 SV Europeiska unionens officiella tidning C 292 A/17 BILAGA I EPSO/AST/102/10 ASSISTENTER (AST 3) AUDIOVISUELLT ARBETE/WEBBDESIGN Vi söker specialister inom det audiovisuella området samt inom multimedia och mobilwebb. De som rekryteras kommer att vara verksamma inom olika områden av audiovisuell produktion, teknik och arkivering samt inom webbdesign och webbutveckling. De ska erbjuda sina tjänster åt både interna och externa kunder. Vi söker specialister inom följande områden: I. PRODUKTIONSASSISTENT FÖR AUDIOVISUELLA PRODUKTER (6 GODKÄNDA SÖKANDE) Som producent av audiovisuella produkter kommer du att arbeta i en mycket dynamisk miljö och ansvara för produktioner om EU-institutionernas arbete i en mängd olika format, när det gäller både innehåll och typ. EU-institutionerna söker producenter som har god kommunikationsförmåga, är innovativa och motiverade och besitter god organisationsoch planeringsförmåga. 1. Befattningsbeskrivning Du ska utföra produktionsarbetets olika etapper (förberedelser, inspelning, redigering och arkivering etc.) när det gäller television, radio, audiovisuellt material för Internet, Europe by Satellite, arkiv och foto. Du ska fastställa produktionsvillkoren för audiovisuella program/multimediaprogram. Du ska utarbeta och genomföra en systematisk uppföljning och analys av genomslagskraften för Europaparlamentets audiovisuella verksamhet. Du ska leda och slutföra specifika projekt som kan innebära ekonomiskt ansvar. 2. Kvalifikationer Du har en högre specialiserad utbildning inom området produktion av audiovisuella produkter och multimediaprodukter för sändning. Detta ska styrkas med examensbevis. 3. Yrkeserfarenhet Minst tre års yrkeserfarenhet som produktionsassistent i samband med audiovisuell produktion. Denna erfarenhet måste ha erhållits efter den examen som krävs enligt punkt Urvalskriterier Uttagningskommittén kommer att beakta följande vid meritbedömningen: 1. Kompletterande utbildning inom området produktion av tv-program. 2. Kompletterande utbildning inom området produktion av radioprogram. 3. Kompletterande utbildning inom området produktion av fotoreportage. 4. Yrkeserfarenhet från audiovisuell produktion (tv/radio/foto) utöver de tre år efter examen som är ett krav. Denna erfarenhet ska ha erhållits de senaste tio åren. 5. Yrkeserfarenhet som omfattar bedömning av behov, krav och begränsningar för audiovisuella medier (tv, radio, foto) när det gäller europeiska nyhetsområden. 6. Yrkeserfarenhet från produktion av audiovisuella verk (tv/radio/foto) med ny teknik (Internet). 7. Yrkeserfarenhet från redigering och efterproduktion av audiovisuella tv- eller radioprogram eller fotoreportage.

8 C 292 A/18 SV Europeiska unionens officiella tidning Yrkeserfarenhet från produktionsplanering för program och reportage (tv/radio/foto). 9. Yrkeserfarenhet från ledning av teknisk personal (tv/radio/foto). 10. Yrkeserfarenhet som omfattar val av tekniska resurser (tv/radio/foto). 11. Yrkeserfarenhet som omfattar nya distributionsformer för innehåll (tv/radio/foto) (webbplatser). 12. Yrkeserfarenhet som omfattar produktionsbudgeten för en audiovisuell produktion (tv/radio/foto). II. AUDIOVISUELL TEKNIKER (11 GODKÄNDA SÖKANDE) Som audiovisuell tekniker (AV-tekniker) kommer du att arbeta i en avancerad teknisk miljö och delta i skapandet av nya projekt och i underhåll och uppdatering av befintlig utrustning. De tekniker som rekryteras bör vara problemlösare och ha stark analytisk förmåga. De bör vara utmärkta lagarbetare och kunna prestera under starkt tryck. 1. Befattningsbeskrivning Du ska övervaka drift, underhåll och anpassning av sändnings- och multimediautrustning. Du ska studera och fastställa tekniska specifikationer för ny utrustning, utifrån den tekniska utvecklingen och användarnas behov. Du ska övervaka installation och kontroll av överensstämmelse för ny utrustning. Du ska ansvara för utvecklingen och utformningen av nya projekt, som huvudsakligen inriktas på webbteknik och it. Du ska tillhandahålla it-stöd för tv-, multimedia- och fototjänster, i synnerhet konfiguration av första nivån av nät, servrar och it-tillämpningar, samt övervaka säkerhetskopiering och systemens säkerhet. 2. Kvalifikationer Du har en högre specialiserad utbildning som styrks med examensbevis inom ett av följande områden: teknik för audiovisuella sändningar och multimedia, elektronik eller it. 3. Yrkeserfarenhet Minst tre års yrkeserfarenhet som AV-tekniker. Denna erfarenhet måste ha erhållits efter den examen som krävs enligt punkt Urvalskriterier Uttagningskommittén kommer att beakta följande vid meritbedömningen: 1. Kompletterande utbildning inom området allmän elektronik. 2. Kompletterande utbildning i analog och digital video. 3. Kompletterande utbildning i analog och digital audioteknik. 4. Kompletterande utbildning i studiobelysning för tv (dimrar, projektorer, ljusbord, kommunikationsprotokoll). 5. Yrkeserfarenhet som omfattar studiobelysning för tv (dimrar, projektorer, ljusbord, kommunikationsprotokoll). 6. Kompletterande it-utbildning (inklusive hantering av klient-/servertillämpningar, dataprogram för databashantering och säkerhetsprogram för databaser samt TCP/IP-nät). 7. Kompletterande it-utbildning för audiovisuella sändningar och multimedia (video- och audiokompression, överföringsprotokoll, streaming, video-on-demand, inspelningsformat).

9 SV Europeiska unionens officiella tidning C 292 A/19 8. Kompletterande it-utbildning för arkivering och indexering av elektroniska multimediadata. 9. Kompletterande utbildning i datorstödd design (Autocad). 10. Yrkeserfarenhet som omfattar it- och webbteknik (inklusive hantering av klient/servertillämpningar, databashantering och säkerhetsprogram för databaser). 11. Yrkeserfarenhet som omfattar arbetsledning. 12. Yrkeserfarenhet som audiovisuell tekniker utöver de tre år efter examen som är ett krav enligt punkt II.3. Denna erfarenhet ska ha erhållits de senaste tio åren. 13. Yrkeserfarenhet som omfattar it-stöd för tv-, multimedia- och fototjänster. 14. Yrkeserfarenhet som omfattar konferensutrustning (simultantolkning, projektion, videokonferens). III. ARKIVARIER AV AUDIOVISUELLT MATERIAL (5 GODKÄNDA SÖKANDE) EU-institutionernas audiovisuella arkiv innehåller unika samlingar av historiska och dagsaktuella foton som skildrar viktiga ögonblick i tidigare och nuvarande verksamheter. Som arkivarie i denna miljö bör du vara förtrogen med detta mycket speciella kulturarv och samtidigt vara bekant med de senaste tekniska verktygen för arkivförvaltning. Du bör ha god social kompetens och organisationsförmåga samt en känsla för innovation och kunna ta egna initiativ. 1. Befattningsbeskrivning Organisation, förvaltning och användning av tv-, multimedia-, radio- och fotoarkiv. Användning och förvaltning av särskilda dokumentationsdatabaser för att indexera och beskriva nya sekvenser som ska inlemmas i arkivets databas och offentliggöras via Internet. Samarbete med yrkesverksamma inom tv, multimedia, radio och foto (producenter, journalister, dokumentalister etc.) för att tillhandahålla bilder som är anpassade till deras behov och förse produktionsteam med arkivbilder. Följa teknikens utveckling: anpassa arkivförvaltningen till ny informationsteknik. 2. Kvalifikationer a) Du har en högre specialiserad utbildning inom arkivering och dokumentation av audiovisuellt material. Detta ska styrkas med ett examensbevis eller b) gymnasieutbildning (ska styrkas med slutbetyg) som ger behörighet till högre utbildning och därefter minst tre års yrkeserfarenhet från arkivering av audiovisuellt material. 3. Yrkeserfarenhet Minst tre års yrkeserfarenhet från audiovisuell arkivering. Denna erfarenhet måste ha erhållits efter den examen som krävs enligt punkt 2 a eller efter den examen och utöver den yrkeserfarenhet som krävs enligt punkt 2 b. 4. Urvalskriterier Uttagningskommittén kommer att beakta följande vid meritbedömningen: 1. Kompletterande utbildning inom audiovisuell arkivering och dokumentation. 2. Yrkeserfarenhet som audiovisuell arkivarie utöver de tre år efter examen som är ett krav under rubriken yrkeserfarenhet. Denna erfarenhet ska ha erhållits de senaste tio åren. 3. Styrkta utmärkta kunskaper i ett av de två språk som används för indexering (FR eller EN). 4. Yrkeserfarenhet som omfattar teknik för förvaltning av audiovisuella databaser. 5. Styrkta teoretiska kunskaper om digitaliseringsarbete och digitaliseringsteknik.

10 C 292 A/20 SV Europeiska unionens officiella tidning Yrkeserfarenhet som omfattar digitaliseringsarbete och digitaliseringsteknik. 7. Kunskap om EU:s historia samt om EU-frågor och EU-institutionerna. 8. Kunskap om de audiovisuella produktionsprocesserna. 9. Kunskap om terminologin och verktygen för audiovisuella tekniska resurser. 10. Yrkeserfarenhet som omfattar bedömning av behov, krav och begränsningar för audiovisuella medier (tv, radio, foto) när det gäller europeiska nyhetsområden. 11. Yrkeserfarenhet som omfattar ny teknik för innehållsdistribution (tv, radio och foto). 12. Styrkta teoretiska kunskaper om förvaltning av upphovsrätt och bildrättigheter. 13. Yrkeserfarenhet som omfattar förvaltning av upphovsrätt och bildrättigheter. 14. Erfarenhet av efterforskning och förhandling syftande till förvärv av audiovisuellt innehåll (tv, radio, foto). IV. GRAFISK FORMGIVARE SPECIALISERAD PÅ MULTIMEDIA OCH MOBILT INTERNET (5 TJÄNSTER) Som grafisk formgivare ska du vara en verklig webbkonstnär, som har fullständigt grepp om institutionens grafiska profil. Du har den talang som krävs för att skapa en visuell identitet, utveckla den grafiska profilen och ge idéer, begrepp och information en grafisk form som är ny och originell. Du kan på ett självklart sätt organisera och prioritera multimediainnehåll och göra det läsbart och tillgängligt. 1. Befattningsbeskrivning Som webbkonstnär bidrar du till att skapa nya visuella identiteter och/eller grafiska profiler och sedan uppdatera dem vid behov. Du ansvarar för den dagliga grafiska produktionen av kommunikationsprodukter och/eller kulturprodukter för webbplatser. Du kan ge idéer, begrepp och funktioner en anslående, originell, effektiv och konstnärlig grafisk form i enlighet med den grafiska profilen och med hänsyn till tillgänglighetsstandarderna (Web Accessibility Initiative). Du deltar i utvecklingen av den grafiska och ergonomiska utformningen av nya multimediaprodukter och ny datorgrafik samt nya mobiltillämpningar, och utarbetar sedan en originell modell som är lätt att läsa och använda. Du bidrar till en ergonomisk utformning av sidor, rubriker och webbplatser i samarbete med designgruppen och ger förslag på modeller. 2. Kvalifikationer Du har en högre specialiserad utbildning inom grafisk formgivning eller multimedia. Detta ska styrkas med examensbevis. 3. Yrkeserfarenhet Minst tre års yrkeserfarenhet av arbete med webbkommunikation. Denna erfarenhet måste ha erhållits efter den examen som krävs enligt punkt Urvalskriterier Uttagningskommittén kommer att beakta följande vid meritbedömningen: 1. Yrkeserfarenhet från professionell visuell formgivning och kommunikation riktad till allmänheten, utöver de tre år som krävs enligt punkt 3. Denna kompletterande erfarenhet måste ha erhållits de senaste tio åren. 2. Yrkeserfarenhet som omfattar grafisk och konstnärlig formgivning för Internet och mobila webbtillämpningar.

11 SV Europeiska unionens officiella tidning C 292 A/21 3. Styrkt teoretisk kunskap om Internetvärlden, i synnerhet nya tendenser, de vanligaste kollaborativa plattformarna för utbyte och delning samt nomadiskt Internet. 4. Omfattande yrkeserfarenhet av Internetvärlden, i synnerhet nya tendenser, de vanligaste kollaborativa plattformarna för utbyte och delning samt nomadiskt Internet. 5. Yrkeserfarenhet som omfattar användning av verktyg för grafisk produktion och multimediaproduktion. 6. Yrkeserfarenhet som omfattar ergonomi för Internet- och mobilergonomi. 7. Styrkt teoretisk kunskap om eller yrkeserfarenhet som omfattar tillgänglighetsstandarder (WCAG 2.0, WAI-ARIA) och deklarativt språk (W3C). 8. Yrkeserfarenhet som omfattar hantering av mångspråklighet. V. WEBBUTVECKLARE FÖR MOBIL- OCH MULTIMEDIATILLÄMPNINGAR (5 GODKÄNDA SÖKANDE) Som webbutvecklare kan du tolka en funktionell analys som gjorts av webbdesignern och översätta den till en teknisk analys och arbetar i en utvecklingsgrupp med att skapa nya funktioner, komponenter, tjänster och/eller tillämpningar i en nyskapande och multidisciplinär it-miljö. 1. Befattningsbeskrivning Du ska planera och utveckla verktygen för utarbetande och dynamisk publicering av multimediainnehåll för Internet, även mobilt Internet, inom ramen för generaldirektoratets strategi för utveckling av informations- och kommunikationsteknik. Du ska utforma och utveckla rika gränssnitt för produkter, multimediatjänster och tjänster för rika medier (rich media) i enlighet med de standarder som fastställts i initiativet för webbtillgänglighet (Web accessibility Initiative). Du ska fastställa de tekniska kraven för att uppnå de fastställda interaktivitets- och kommunikationsmålen. Du ska avge underbyggda yttranden om teknisk genomförbarhet och sammanställa tekniska analyser utifrån redaktionella och beteendemässiga analyser av produkter som ska offentliggöras och av de modeller som tagits fram av webbdesigngruppen. Du ska följa god praxis för kodning, utföra enhets- och integrationstester, validera funktioner som utvecklats samt innehållet i förhållande till gällande krav (grafisk profil, visuell identitet, W3C, WAI). Du ska delta i utarbetandet av planer och testserier för att ta fram produkter. 2. Kvalifikationer Du har en högre specialiserad utbildning inom webbtillämpningar eller mobila webbtillämpningar. Detta ska styrkas med examensbevis. 3. Yrkeserfarenhet Minst tre års yrkeserfarenhet som webbutvecklare inom området rika medier eller videosändningar. Denna erfarenhet måste ha erhållits efter den examen som krävs enligt punkt Urvalskriterier Uttagningskommittén kommer att beakta följande vid meritbedömningen: 1. Yrkeserfarenhet som webbutvecklare utöver de tre år som krävs enligt punkt 3. Denna kompletterande erfarenhet måste ha erhållits de senaste tio åren. 2. Styrkt teoretisk kunskap om den senaste tekniken för multimediakommunikation (även teknik för audiovisuell sändning) via Internet (även nomadisk teknik), teknisk arkitektur och kollaborativa plattformar för utbyte och delning. 3. Yrkeserfarenhet som omfattar teknik för multimediakommunikation (även teknik för audiovisuell sändning) via Internet (även nomadisk teknik), teknisk arkitektur och kollaborativa plattformar för utbyte och delning. 4. Styrkt teoretisk kunskap om och yrkeserfarenhet av den senaste tekniken för hantering av multimedieinnehåll, arbetsflöden och produktionsprocesser för strukturerat och ej strukturerat innehåll.

12 C 292 A/22 SV Europeiska unionens officiella tidning Styrkt teoretisk kunskap om tillgänglighetsstandarder (WCGA 2.0, WAI-ARIA) och ergonomi för interaktionen mellan människa och dator. 6. Yrkeserfarenhet som omfattar tillgänglighetsstandarder (WCGA 2.0, WAI-ARIA) och ergonomi för interaktionen mellan människa och dator. 7. Yrkeserfarenhet som omfattar deklarativt språk (W3C), programmeringsspråk (Java och C++) och frameworks (Spring och JPA). 8. Styrkt teoretisk kunskap om webbläsare och operativsystem för arbetsstationer och den vanligaste mobilutrustningen. 9. Yrkeserfarenhet som omfattar webbläsare och operativsystem för arbetsstationer och den vanligaste mobilutrustningen. 10. Yrkeserfarenhet som omfattar Apache-webbservrar och tillämpningsservern Tomcat. 11. Styrkt teoretisk kunskap om och yrkeserfarenhet av UML-notation eller RUP-metodologi. 12. Styrkt teoretisk kunskap om den senaste tekniken för indexering av webbplatser. 13. Yrkeserfarenhet som omfattar indexering av webbplatser. VI. DESIGNER AV WEBBPLATSER OCH WEBBTILLÄMPNINGAR (5 GODKÄNDA SÖKANDE) Som webbdesigner är du en viktig länk mellan själva verksamheten och it-personalen. Du har den abstraktionsförmåga som krävs för att analysera och tydligt formulera varje problem som du möter inom olika områden och, i synnerhet, när det gäller redaktionell utformning av ett Internet präglat av multimedia- och flerspråkighet. Du vet vad som krävs för att förbättra kommunikationen, delningen och utbytet via Internet. Tack vare dina goda kunskaper om Internet och därmed förbunden teknik vet du allt före alla andra och kan förmedla dina kunskaper. 1. Befattningsbeskrivning Du ska delta i arbetet med att kartlägga, analysera, formulera och sammanställa de redaktionella kraven hos användare som vill lägga ut information på Internet. Du ska delta i fastställandet av den redaktionella strukturen och publiceringsstrategin för en redaktionell produkt, en multimediamodul, en eller flera rubriker eller en webbplats, även mobilversioner. Du ska delta i den ergonomiska utformningen av en sida, en ny rubrik, en webbplats eller en mobiltillämpning i samarbete med webbdesigner. Du ska hjälpa webbdesigner att utforma modeller för webbsidor, anpassade till den produkt som ska läggas ut. Du ska delta när specifikationer och detaljerade funktioner utarbetas för webbplatser för klassiskt Internet och/eller mobilterminaler. Du ska bistå webbdesigner och webbutvecklare i skapandet av tillämpningar för mobilterminaler och fastställandet av webbläsnings- och ergonomiprinciper som är anpassade till den plattform som används. Du ska hjälpa teknisk personal och webbdesigner att fastställa principerna för indexering, tillgänglighet och trackingstatistik. Du ska följa utvecklingen i fråga om webbdesign och webbutveckling (grafik, tekniska aspekter, nya funktioner). 2. Kvalifikationer Du har en högre specialiserad utbildning inom webbdesign och webbtillämpningar. Detta ska styrkas med examensbevis. 3. Yrkeserfarenhet Du har minst tre års yrkeserfarenhet från skapandet av klassiska webbplatser och webbplatser för mobilutrustning. Denna erfarenhet måste ha erhållits efter den examen som krävs enligt punkt 2.

13 SV Europeiska unionens officiella tidning C 292 A/23 4. Urvalskriterier Uttagningskommittén kommer att beakta följande vid meritbedömningen: 1. Yrkeserfarenhet av utformning av webbplatser och webbtillämpningar utöver de tre år som krävs enligt punkt 3. Denna kompletterande erfarenhet måste ha erhållits de senaste tio åren. 2. Yrkeserfarenhet som omfattar redaktionell utformning präglad av multimedia och flerspråkighet. 3. Yrkeserfarenhet från utformning av webbplatser för mobilterminaler. 4. Yrkeserfarenhet av att formulera användarkrav och göra funktionella analyser av webbplatser. 5. Styrkt teoretisk kunskap om den senaste utvecklingen inom området och yrkeserfarenhet som omfattar utformning, ergonomi och webbläsningsprinciper för Internet, även när det gäller mobilterminaler av den senaste generationen. 6. Styrkt teoretisk kunskap om och omfattande yrkeserfarenhet av Internetvärlden, i synnerhet nya tendenser, videoutsändningsteknik, de vanligaste kollaborativa plattformarna för utbyte och delning samt nomadiskt Internet. 7. Styrkta teoretiska kunskaper om och yrkeserfarenhet av standarder för tillgänglighet, indexering och trackingstatistik. 8. Styrkt teoretisk kunskap om och operativsystem för arbetsstationer och den vanligaste mobilutrustningen. 9. Yrkeserfarenhet som omfattar webbläsare och operativsystem för arbetsstationer och den vanligaste mobilutrustningen.

14 C 292 A/24 SV Europeiska unionens officiella tidning BILAGA II EPSO/AST/103/10 ASSISTENTER (AST 3) ARKIV- OCH DOKUMENTHANTERING 1. Befattningsbeskrivning Assistenter på området arkiv- och dokumenthantering ska utveckla och tillämpa regler och metoder för dokumenthantering i en komplex och mångkulturell miljö som tydligt kännetecknas av ny teknik. De ska förvalta och tillhandahålla tjänster avseende närarkiv, mellanarkiv och historiska arkiv samt historisk forskning. De ska också sprida information, erbjuda utbildning, leda arbetslag och delta i eller tala på interna och externa evenemang. Detta uttagningsprov avser inte rekrytering av it-experter eller bibliotekarier. Sedvanliga arbetsuppgifter kan variera beroende på institution, men omfattar i allmänhet följande: Samla in, registrera, indexera, klassificera, sortera, spara och lagra handlingar enligt gällande internationella normer med hjälp av elektronisk dokumenthantering och elektroniska arkiv. Fastställa, organisera och uppdatera arkivbildningsplanen, upprätta och uppdatera planer för förvaring av handlingar och ärenden samt bidra till att garantera handlingarnas autenticitet, särskilt handlingar i elektronisk form. Förvalta digitala och digitaliserade arkiv bland annat med avseende på mottagning, kodning och klassificering av handlingar, fastställa och uppdatera metadata för arkivering och sökning av handlingar samt använda, inrätta och underhålla elektroniska system för hantering av digitala och digitaliserade arkiv. Redigera den historiska beskrivningen av handlingarnas kontext, föra in handlingarnas och ärendenas referenser, upprätta akter och analysera innehållet i arkiv som valts ut för permanent förvaring i enlighet med gällande internationella normer. Göra ingående sökningar av arkiverade ärenden och handlingar samt tekniskt och yrkesmässigt bistå besökare och forskare. 2. Kvalifikationer Du har en högre specialiserad utbildning i arkivteknik eller dokumentation, vilket ska styrkas med examensbevis, eller du har en högre specialiserad utbildning och en minst ettårig utbildning i arkivteknik eller dokumentation. Studierna ska styrkas med examensbevis. 3. Yrkeserfarenhet Minst tre års yrkeserfarenhet av arkivteknik eller dokumentation som erhållits efter examen. Fortbildning på heltid i arkivteknik eller dokumentation som kan styrkas med ett examensbevis får tillgodoräknas som högst ett års erfarenhet. 4. Urvalskriterier Uttagningskommittén kommer att beakta följande vid meritbedömningen: 1. Yrkeserfarenhet av arbete i arkiv eller centrum för dokumenthantering i den offentliga eller privata sektorn. 2. Yrkeserfarenhet av att utveckla internationella normer för dokumenthantering och arkivteknik. 3. Yrkeserfarenhet av att tillämpa internationella normer för dokumenthantering och arkivteknik.

15 SV Europeiska unionens officiella tidning C 292 A/25 4. Yrkeserfarenhet av att utveckla och använda elektroniska dokumenthanteringssystem, däribland erfarenhet av system för registrering av handlingar, arkivbildningsplaner, sorteringstabeller och andra relevanta hjälpmedel. 5. Yrkeserfarenhet av att utveckla och använda verktyg för hantering av digitala arkiv. 6. Yrkeserfarenhet av att söka handlingar i olika former (pappershandlingar, digitala handlingar, microfiche och audiovisuella handlingar). 7. Yrkeserfarenhet av att sortera och beskriva arkiv. 8. Yrkeserfarenhet av kundtjänst och tvärgående kommunikation (till exempel med it-tjänst eller operativa enheter). 9. Yrkeserfarenhet av att ge utbildning. 10. Fortbildning i arkivteknik eller dokumentation.

16 C 292 A/26 SV Europeiska unionens officiella tidning BILAGA III EPSO/AST/104/10 ASSISTENTER (AST 4) INSPEKTION AV KÄRNTEKNISKA ANLÄGGNINGAR Ett allmänt uttagningsprov på området kärnämneskontroll anordnas för att rekrytera inspektörer av kärntekniska anläggningar (AST 4) för generaldirektoratet för energi och Europeiska kommissionens gemensamma forskningscentrum. Generaldirektoratet för energi ska i fråga om kärnämneskontroll kontrollera efterlevnaden av de åligganden och skyldigheter avseende icke-spridning av kärnämne som beskrivs i kapitel VII i Euratomfördraget genom vilket Euratoms kärnämneskontroll inrättades. Gemensamma forskningscentrumets uppdrag är att ge kundorienterat vetenskapligt och tekniskt stöd för utformningen, utvecklingen, genomförandet och övervakningen av EU:s politik. I egenskap av enhet inom Europeiska kommissionen fungerar forskningscentrumet som ett vetenskapligt och tekniskt referenscentrum för EU. I nära anslutning till beslutsprocessen verkar centrumet i medlemsstaternas gemensamma intresse samtidigt som det är oberoende av privata eller nationella särintressen. Inspektörer av kärntekniska anläggningar ska kontrollera att de deklarationer och rapporter som anläggningarnas operatörer lämnat är riktiga, fysiskt kontrollera kärnämne och avrapportera sitt arbete. Under uppsikt av sina överordnade ska inspektörerna också upprätthålla relevant kommunikation med operatörer, nationella aktörer och internationella organisationer. De kan även uppmanas att hjälpa till att utveckla, installera och underhålla utrustning för kärnämneskontroll. Syftet med det allmänna uttagningsprovet är att upprätta en reservlista för att tillsätta lediga tjänster vid generaldirektoratet för energi och vid de av Gemensamma forskningscentrumets enheter som arbetar med kärnämneskontroll, i synnerhet vid institutet för transuraner i Karlsruhe, vid energiinstitutet i Petten i Nederländerna och vid förvaltningen av anläggningen i Ispra i Italien. 1. Befattningsbeskrivning Inspektörer av kärntekniska anläggningar har följande huvudsakliga arbetsuppgifter: Utföra inspektioner i kärntekniska anläggningar i alla stadier av kärnbränslecykeln (dvs. vid brytning av klyvbara material, konvertering, anrikning, bränsletillverkning, drift av kärnreaktorer, upparbetning av utbränt kärnbränsle, avfallshantering och slutförvaring) i syfte att kontrollera anläggningarnas tekniska egenskaper, de stödjande handlingarna för operatörens bokföring och huruvida handlingarna motsvarar den fysiska verkligheten. Inspektionerna omfattar även kvantitativa och kvalitativa mätningar, provtagning och utvärdering av mätdata, videoövervakning och förseglingsdata. Kontrollera att operatörernas bokföring av kärnämne är riktiga och konsekventa. Detta inbegriper inmatning av uppgifter i ett datoriserat bokföringssystem, analys av avvikelser som rapporteras av systemet och uppföljning av dessa avvikelser tillsammans med de berörda operatörerna. Bidra till utarbetandet av system för kärnämneskontroll som är specifika för varje kärnteknisk anläggning, företräda kommissionen vid möten med operatörer, nationella myndigheter och internationella organisationer samt utarbeta ingående rapporter. Analysera prover av kärnämne och strykprover, antingen i laboratorier på plats eller i Europeiska kommissionens laboratorier. Detta omfattar också kalibrering och kvalifikationsprovning av analysutrustningen samt hantering av radioaktiva prover i en kontrollerad miljö. Utveckla, förbereda och kalibrera utrustning och instrument som ska användas vid inspektioner på platsen. Olika arbetslag kan vara ansvariga för en eller flera av de ovannämnda arbetsuppgifterna. Sökande kan visserligen vara specialiserade på en eller flera av ovannämnda grupper av arbetsuppgifter, men det kan vara en fördel att ha ett tvärvetenskapligt kunnande på de ovannämnda områdena. Inspektörerna uppmanas att flytta mellan arbetslag under årens lopp.

17 SV Europeiska unionens officiella tidning C 292 A/27 Denna verksamhet styrs av bestämmelserna i Euratomfördraget, den sekundärlagstiftning som antagits enligt detta fördrag samt de internationella avtal i vilka Europeiska atomenergigemenskapen är part. Arbetet innebär ett stort antal tjänsteresor och kräver tillträde till de kärntekniska anläggningarnas kontrollerade områden. Eftersom kärntekniska anläggningar ofta är isolerat belägna fordras körkort. Personer som inspekterar kärntekniska anläggningar måste ha genomgått godkänd säkerhetsprövning. 2. Kvalifikationer a) Du har en högre specialiserad utbildning styrkt med examensbevis inom ett tekniskt område eller med inriktning på naturvetenskap eller de tillämpade vetenskaperna, exempelvis följande: kärnfysik, kärnkemi, strålskydd, strålningsbiologi, fysik, kemi eller teknik, eller b) en allmän eller teknisk gymnasieutbildning som ger behörighet till universitets- eller högskolestudier (ska styrkas med avgångsbetyg) och därefter minst tre års relevant yrkeserfarenhet. Anm.: Denna yrkeserfarenhet på minst tre år får inte tillgodoräknas som sådan yrkeserfarenhet som krävs nedan. 3. Yrkeserfarenhet Yrkeserfarenhet på minst åtta år varav sex år på kärnenergiområdet, från den kärntekniska industrin, ett kärntekniskt forskningscenter, ett nationellt eller internationellt offentligt organ eller något annat relevant organ. Denna erfarenhet måste ha erhållits efter den examen som krävs enligt punkt 2.a eller efter den examen och utöver den yrkeserfarenhet som krävs enligt punkt 2.b. Relevant fortbildning som ägt rum efter examen får tillgodoräknas som högst ett års erfarenhet. En doktorsexamen i ett ämne som är relevant för kärnenergiområdet och som erhållits efter heltidsstudier får tillgodoräknas som högst tre års erfarenhet. Om doktorsexamen erhållits på mindre än tre år får du bara tillgodoräkna dig den tid som faktiskt lagts ner. 4. Urvalskriterier Uttagningskommittén kommer att beakta följande vid meritbedömningen: 1. Yrkeserfarenhet som omfattar utveckling av försöksteknik för kärnfysik, kärnkemi, strålskydd, strålningsbiologi, fysik, kemi, teknik eller andra relevanta områden på det tekniska området eller inom de tillämpade vetenskaperna, inbegripet att utföra, analysera och utvärdera försök. 2. Yrkeserfarenhet som omfattar tillämpning av försöksteknik för kärnfysik, kärnkemi, strålskydd, strålningsbiologi, fysik, kemi, teknik eller andra relevanta områden på det tekniska området eller inom de tillämpade vetenskaperna, inbegripet att utföra, analysera och utvärdera försök. 3. Yrkeserfarenhet som omfattar utveckling av mättekniker för kärnfysik, kärnkemi, strålskydd, strålningsbiologi, fysik, kemi, teknik eller andra relevanta områden på det tekniska området eller inom de tillämpade vetenskaperna. 4. Yrkeserfarenhet som omfattar användning av mättekniker för kärnfysik, kärnkemi, strålskydd, strålningsbiologi, fysik, kemi, teknik eller andra relevanta områden på det tekniska området eller inom de tillämpade vetenskaperna. 5. Yrkeserfarenhet inom datateknik som avser utveckling eller tillämpning av försöksteknik eller mätteknik för kärnfysik, kärnkemi, strålskydd, strålningsbiologi, fysik, kemi, teknik eller andra relevanta områden på det tekniska området eller inom de tillämpade vetenskaperna. 6. Yrkeserfarenhet inom datateknik som avser databashantering och bokföringssystem. 7. Yrkeserfarenhet som omfattar lagstiftningsaspekter på det kärntekniska området.

18 C 292 A/28 SV Europeiska unionens officiella tidning Yrkeserfarenhet som omfattar bokföring av kärnämne. 9. Internationell erfarenhet på minst ett av de områden som nämns ovan (punkt 1 8) däribland erfarenhet av samarbete med relevanta internationella organisationer. 10. Erfarenhet av förhandlingar med tredjeman, t.ex. myndigheter i medlemsstater, företrädare för operatörer av anläggningar eller företag. 11. Belagda skriftliga och muntliga kunskaper i andra språk utöver det minimiantal som krävs för att få tillträde till uttagningsprovet.

EUROPEISKA REKRYTERINGSBYRÅN (EPSO)

EUROPEISKA REKRYTERINGSBYRÅN (EPSO) 17.11.2010 SV Europeiska unionens officiella tidning C 312 A/1 V (Yttranden) ADMINISTRATIVA FÖRFARANDEN EUROPEISKA REKRYTERINGSBYRÅN (EPSO) MEDDELANDE OM ALLMÄNT UTTAGNINGSPROV EPSO/AST/111/10 SEKRETERARE

Läs mer

EUROPEISKA REKRYTERINGSBYRÅN (EPSO)

EUROPEISKA REKRYTERINGSBYRÅN (EPSO) 25.5.2011 SV Europeiska unionens officiella tidning C 155 A/1 V (Yttranden) ADMINISTRATIVA FÖRFARANDEN EUROPEISKA REKRYTERINGSBYRÅN (EPSO) MEDDELANDE OM ALLMÄNT UTTAGNINGSPROV EPSO/AD/215/11 Handläggare

Läs mer

EUROPEISKA REKRYTERINGSBYRÅN

EUROPEISKA REKRYTERINGSBYRÅN 18.5.2011 SV Europeiska unionens officiella tidning C 147 A/1 V (Yttranden) ADMINISTRATIVA FÖRFARANDEN EUROPEISKA REKRYTERINGSBYRÅN MEDDELANDE OM ALLMÄNNA UTTAGNINGSPROV EPSO/AST/113 116/11 SPRÅKLIGA GRANSKARE

Läs mer

MEDDELANDE OM ALLMÄNNA UTTAGNINGSPROV (2011/C 206 A/02)

MEDDELANDE OM ALLMÄNNA UTTAGNINGSPROV (2011/C 206 A/02) 12.7.2011 SV Europeiska unionens officiella tidning C 206 A/7 MEDDELANDE OM ALLMÄNNA UTTAGNINGSPROV (2011/C 206 A/02) Är du intresserad av arbete inom EU? Uppfyller du kriterierna? Så här anmäler du dig

Läs mer

EUROPEISKA REKRYTERINGSBYRÅN (EPSO)

EUROPEISKA REKRYTERINGSBYRÅN (EPSO) 16.3.2011 SV Europeiska unionens officiella tidning C 82 A/1 V (Yttranden) ADMINISTRATIVA FÖRFARANDEN EUROPEISKA REKRYTERINGSBYRÅN (EPSO) MEDDELANDE OM ALLMÄNNA UTTAGNINGSPROV EPSO/AD/206/11 (AD 5) OCH

Läs mer

EUROPEISKA REKRYTERINGSBYRÅN (EPSO)

EUROPEISKA REKRYTERINGSBYRÅN (EPSO) 16.12.2010 SV Europeiska unionens officiella tidning C 341 A/1 V (Yttranden) ADMINISTRATIVA FÖRFARANDEN EUROPEISKA REKRYTERINGSBYRÅN (EPSO) MEDDELANDE OM ALLMÄNT UTTAGNINGSPROV EPSO/AST/112/10 ASSISTENTER

Läs mer

EFCA CA FGIII 1602 CHEFSASSISTENT. EFCA välkomnar sökande som är mycket motiverade att delta i utvecklingen av EFCA.

EFCA CA FGIII 1602 CHEFSASSISTENT. EFCA välkomnar sökande som är mycket motiverade att delta i utvecklingen av EFCA. REKRYTERING EUROPEISKA FISKEKONTROLLBYRÅN (EFCA) ÄR ETT EU-ORGAN SOM INRÄTTADES 2005 MED SYFTET ATT ORGANISERA OPERATIV SAMORDNING AV MEDLEMSSTATERNAS KONTROLL- OCH INSPEKTIONSVERKSAMHET NÄR DET GÄLLER

Läs mer

CDT-AD5-2019/07 FINSK ÖVERSÄTTARE LÖNEGRAD: AVDELNING: ÖVERSÄTTNING Finsk-ugriska, baltiska och slaviska språk 1 TJÄNSTGÖRINGSORT: LUXEMBURG

CDT-AD5-2019/07 FINSK ÖVERSÄTTARE LÖNEGRAD: AVDELNING: ÖVERSÄTTNING Finsk-ugriska, baltiska och slaviska språk 1 TJÄNSTGÖRINGSORT: LUXEMBURG Luxemburg den 27/09/2019 REF.: CDT-AD5-2019/07 FINSK ÖVERSÄTTARE LÖNEGRAD: AD5 AVDELNING: ÖVERSÄTTNING Finsk-ugriska, baltiska och slaviska språk 1 TJÄNSTGÖRINGSORT: LUXEMBURG Översättningscentrum för

Läs mer

MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA

MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA Benämning Administrativ assistent Tjänstegrupp/lönegrad AST 3 Typ av kontrakt Tillfälligt anställd Referens VEXT/18/316/AST 3/Administrative Assistant

Läs mer

MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA. VEXT/18/344/AD 10/ACA 31 oktober 2018 kl. 24:00 lokal tid i Alicante (CET)

MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA. VEXT/18/344/AD 10/ACA 31 oktober 2018 kl. 24:00 lokal tid i Alicante (CET) MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA Benämning Tjänstegrupp/lönegrad AD 10 Typ av kontrakt Referens Sista ansökningsdag Anställningsort Verkställande direktör för EUIPO:s akademi

Läs mer

MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA. Jurist (M/K) VEXT/17/170/AD6/Jurist 8 mars 2017 kl. 24:00 lokal tid i Alicante (CET)

MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA. Jurist (M/K) VEXT/17/170/AD6/Jurist 8 mars 2017 kl. 24:00 lokal tid i Alicante (CET) MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA Benämning Tjänstegrupp/lönegrad AD 6 Typ av kontrakt Referens Sista ansökningsdag Anställningsort Jurist (M/K) Tillfälligt anställd VEXT/17/170/AD6/Jurist

Läs mer

CDT-AD5-2019/02 FRANSK ÖVERSÄTTARE

CDT-AD5-2019/02 FRANSK ÖVERSÄTTARE Luxemburg den 12/06/2019 REF.: LÖNEGRAD: AVDELNING: TJÄNSTGÖRINGSORT: CDT-AD5-2019/02 FRANSK ÖVERSÄTTARE AD5 ÖVERSÄTTNING sektionen för romanska språk och Medelhavsspråk LUXEMBURG Översättningscentrum

Läs mer

För delegationerna bifogas dokument COM(2017) 430 final/2 ANNEX 1.

För delegationerna bifogas dokument COM(2017) 430 final/2 ANNEX 1. Europeiska unionens råd Bryssel den 7 september 2017 (OR. en) Interinstitutionellt ärende: 2017/0196 (NLE) 11678/17 ADD 1 REV 1 (sv) FÖRSLAG Komm. dok. nr: COM(2017) 430 final/2 ANNEX 1 Ärende: RECH 273

Läs mer

MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA

MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA Benämning Tjänstegrupp/lönegrad Typ av kontrakt Referens Sista ansökningsdag Anställningsort Biträdande avdelningschef vid avdelningen för internationellt

Läs mer

För delegationerna bifogas dokument COM(2017) 433 final/2 ANNEX 1.

För delegationerna bifogas dokument COM(2017) 433 final/2 ANNEX 1. Europeiska unionens råd Bryssel den 6 september 2017 (OR. en) Interinstitutionellt ärende: 2017/0199 (NLE) 11685/17 ADD 1 REV 1 (sv) FÖRSLAG Komm. dok. nr: COM(2017) 433 final/2 ANNEX 1 Ärende: RECH 277

Läs mer

FÖRETRÄDARNA FÖR REGERINGARNA I EUROPEISKA GEMENSKAPENS MEDLEMSSTATER, FÖRSAMLADE I RÅDET, HAR ENATS OM FÖLJANDE

FÖRETRÄDARNA FÖR REGERINGARNA I EUROPEISKA GEMENSKAPENS MEDLEMSSTATER, FÖRSAMLADE I RÅDET, HAR ENATS OM FÖLJANDE INTERNT AVTAL MELLAN FÖRETRÄDARNA FÖR MEDLEMSSTATERNAS REGERINGAR, FÖRSAMLADE I RÅDET, OM ÄNDRING AV DET INTERNA AVTALET AV DEN 18 SEPTEMBER 2000 OM ÅTGÄRDER OCH FÖRFARANDEN FÖR GENOMFÖRANDE AV AVS EG-PARTNERSKAPSAVTALET

Läs mer

MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA. IT-assistent (M/K)

MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA. IT-assistent (M/K) MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA Benämning Tjänstegrupp/lönegrad AST 3 Typ av kontrakt Referens Sista ansökningsdag Anställningsort IT-assistent (M/K) Tillfälligt anställd VEXT/17/168/AST

Läs mer

17196/09 akb/ell/am 1 DQPG

17196/09 akb/ell/am 1 DQPG EUROPEISKA UNIONENS RÅD Bryssel den 4 december 2009 (7.12) (OR. es,fr) 17196/09 POLGEN 232 FÖLJENOT från: till: Ärende: Rådets generalsekretariat Coreper/rådet Översyn av fördragen Övergångsåtgärder avseende

Läs mer

MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA. Projektspecialist (M/K) Alicante-tid (CET)

MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA. Projektspecialist (M/K) Alicante-tid (CET) MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA Benämning Tjänstegrupp/lönegrad AD 6 Typ av kontrakt Referens Sista ansökningsdag Anställningsort Projektspecialist (M/K) Tillfälligt anställd

Läs mer

FÖRHANDLINGARNA OM BULGARIENS OCH RUMÄNIENS ANSLUTNING TILL EUROPEISKA UNIONEN

FÖRHANDLINGARNA OM BULGARIENS OCH RUMÄNIENS ANSLUTNING TILL EUROPEISKA UNIONEN FÖRHANDLINGARNA OM BULGARIENS OCH RUMÄNIENS ANSLUTNING TILL EUROPEISKA UNIONEN Bryssel den 31 mars 2005 (OR. en) AA 2/2/05 REV 2 ANSLUTNINGSFÖRDRAGET: FÖRDRAGET UTKAST TILL RÄTTSAKTER OCH ANDRA INSTRUMENT

Läs mer

EUROPEISKA KOMMISSIONEN

EUROPEISKA KOMMISSIONEN 9.11.2010 C 302 A/1 V (Yttranden) ADMINISTRATIVA FÖRFARANDEN EUROPEISKA KOMMISSIONEN UTLYSNING AV LEDIG TJÄNST Direktör för Europeiska arbetsmiljöbyrån Bilbao (Spanien) (KOM/2010/10285) (2010/C 302 A/01)

Läs mer

MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA

MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA Benämning Brottsbekämpande expert (M/K) Tjänstegrupp/lönegrad AD 8 Typ av kontrakt Tillfälligt anställd Referens VEXT/18/292/AD 8/OBS Sista ansökningsdag

Läs mer

EUROPEISKA MILJÖBYRÅN ANSÖKNINGSBLANKETT

EUROPEISKA MILJÖBYRÅN ANSÖKNINGSBLANKETT EUROPEISKA MILJÖBYRÅN ANSÖKNINGSBLANKETT (Samtliga frågor skall besvaras. Skriv "nej" vid obesvarade frågor men dra inga streck. Använd skrivmaskin eller texta med stora bokstäver med SVART kulspetspenna.)

Läs mer

EU-översättning i ett nötskal. Tina Young Generaldirektoratet för översättning, EUkommissionen

EU-översättning i ett nötskal. Tina Young Generaldirektoratet för översättning, EUkommissionen EU-översättning i ett nötskal Tina Young Generaldirektoratet för översättning, EUkommissionen SFÖ Gävle 4.5.2012 Innehåll Kort om språk och översättning i EU Översättning vid EU-kommissionen Kommissionens

Läs mer

WiFi4EU-kontrollfunktion. Vägledning v1.0

WiFi4EU-kontrollfunktion. Vägledning v1.0 EUROPEISKA KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FÖR INFORMATIONSTEKNIK WiFi4EU-kontrollfunktion Vägledning v1.0 Innehåll 1. Inledning... 2 2. Stöd för webbläsare... 2 3. Insamlade uppgifter... 2 4. Installationskrav...

Läs mer

Europeiska unionens råd Bryssel den 7 september 2017 (OR. sv)

Europeiska unionens råd Bryssel den 7 september 2017 (OR. sv) Europeiska unionens råd Bryssel den 7 september 2017 (OR. sv) Interinstitutionellt ärende: 2017/0197 (NLE) 11673/17 ADD 1 REV 1 sv FÖRSLAG Komm. dok. nr: COM(2017) 431 final/2 - ANNEX 1 Ärende: RECH 270

Läs mer

KREATIVA EUROPA DELPROGRAMMET MEDIA. tillgängligheten av medlen efter antagandet av budgeten för 2017 som budgetmyndigheten,

KREATIVA EUROPA DELPROGRAMMET MEDIA. tillgängligheten av medlen efter antagandet av budgeten för 2017 som budgetmyndigheten, KREATIVA EUROPA DELPROGRAMMET MEDIA INBJUDAN ATT LÄMNA PROJEKTFÖRSLAG EACEA/17/2016: STÖD TILL MARKNADSTILLTRÄDE VARNING: Denna inbjudan att lämna förslag är beroende av att tillgängligheten av medlen

Läs mer

BILAGA. till. förslaget till rådets beslut

BILAGA. till. förslaget till rådets beslut EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 26.2.2016 COM(2016) 91 final ANNEX 1 BILAGA till förslaget till rådets beslut om ingående, på Europeiska unionens och dess medlemsstaters vägnar, av protokollet till

Läs mer

(Text av betydelse för EES) (2014/287/EU)

(Text av betydelse för EES) (2014/287/EU) 17.5.2014 L 147/79 KOMMISSIONENS GENOMFÖRANDEBESLUT av den 10 mars 2014 om fastställande av kriterier för etablering och utvärdering av europeiska referensnätverk och deras medlemmar samt för att underlätta

Läs mer

EUROPEISKA KOMMISSIONEN

EUROPEISKA KOMMISSIONEN 28.5.2014 SV Europeiska unionens officiella tidning C 163 A/1 V (Yttranden) ADMINISTRATIVA FÖRFARANDEN EUROPEISKA KOMMISSIONEN Europeiska datatillsynsmannen Utlysning av ledig tjänst som biträdande datatillsynsman

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION. Utkast till KOMMISSIONENS BESLUT. av den [ ] om ändring av dess arbetsordning BILAGA

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION. Utkast till KOMMISSIONENS BESLUT. av den [ ] om ändring av dess arbetsordning BILAGA SV EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION Bryssel den K(2002) 99 Utkast till KOMMISSIONENS BESLUT av den [ ] om ändring av dess arbetsordning BILAGA BESTÄMMELSER FÖR DOKUMENTHANTERING Utkast till KOMMISSIONENS

Läs mer

Förslag till RÅDETS BESLUT

Förslag till RÅDETS BESLUT EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 30.7.2013 COM(2013) 555 final 2013/0269 (NLE) Förslag till RÅDETS BESLUT om ingående av avtalet mellan Europeiska unionen och Republiken Frankrike om tillämpning vad

Läs mer

Översättning inom kommissionen: Var står vi två år efter utvidgningen?

Översättning inom kommissionen: Var står vi två år efter utvidgningen? MEMO/06/173 Bryssel den 27 april 2006 Översättning inom kommissionen: Var står vi två år efter utvidgningen? EU har nu i två år haft 25 medlemsstater och 20 officiella språk och förbereder sig för att

Läs mer

MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA. IT-specialist (M/K)

MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA. IT-specialist (M/K) MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA Benämning Tjänstegrupp/lönegrad AD 6 Typ av kontrakt Referens Sista ansökningsdag Anställningsort IT-specialist (M/K) Tillfälligt anställd VEXT/17/169/AD

Läs mer

EU sätter larmnumret 112 på kartan inför sommarsemestrarna

EU sätter larmnumret 112 på kartan inför sommarsemestrarna IP/08/836 Bryssel den 3 juni 2008 EU sätter larmnumret 112 på kartan inför sommarsemestrarna Europeiska kommissionen intensifierar i dag sina ansträngningar för att främja användningen av det kostnadsfria

Läs mer

BILAGA. till. förslag till rådets beslut

BILAGA. till. förslag till rådets beslut EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 5.3.2015 COM(2015) 91 final ANNEX 1 BILAGA till förslag till rådets beslut om undertecknande på Europeiska unionens vägnar och om provisorisk tillämpning av avtalet

Läs mer

RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL RÅDET. Studie rörande artikel 45.2 i tjänsteföreskrifterna

RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL RÅDET. Studie rörande artikel 45.2 i tjänsteföreskrifterna SV SV SV EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 1.2.2011 KOM(2011) 42 slutlig RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL RÅDET Studie rörande artikel 45.2 i tjänsteföreskrifterna SV SV RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL

Läs mer

ANNEX BILAGA. till. förslag till rådets beslut

ANNEX BILAGA. till. förslag till rådets beslut EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 1.12.2017 COM(2017) 722 final ANNEX BILAGA till förslag till rådets beslut om undertecknande och provisorisk tillämpning, på Europeiska unionens och dess medlemsstaters

Läs mer

15410/17 MLB/cc DGC 1A

15410/17 MLB/cc DGC 1A Europeiska unionens råd Bryssel den 14 maj 2018 (OR. en) 15410/17 Interinstitutionellt ärende: 2017/0319 (NLE) COLAC 144 WTO 329 RÄTTSAKTER OCH ANDRA INSTRUMENT Ärende: Tredje tilläggsprotokollet till

Läs mer

Immaterialrättsexpert (M/K)

Immaterialrättsexpert (M/K) MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA Benämning Immaterialrättsexpert (M/K) Tjänstegrupp/lönegrad AD 6 Typ av kontrakt Tillfälligt anställd Referens VEXT/18/337/AD 6/IP Specialist

Läs mer

995 der Beilagen XXIV. GP - Staatsvertrag - 19 Änderungsprotokoll in schwedischer Sprache-SV (Normativer Teil) 1 von 8

995 der Beilagen XXIV. GP - Staatsvertrag - 19 Änderungsprotokoll in schwedischer Sprache-SV (Normativer Teil) 1 von 8 995 der Beilagen XXIV. GP - Staatsvertrag - 19 Änderungsprotokoll in schwedischer Sprache-SV (Normativer Teil) 1 von 8 PROTOKOLL OM ÄNDRING AV PROTOKOLLET OM ÖVERGÅNGSBESTÄMMELSER, FOGAT TILL FÖRDRAGET

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLINGS FÖRDRAGSSERIE ÖVERENSKOMMELSER MED FRÄMMANDE MAKTER

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLINGS FÖRDRAGSSERIE ÖVERENSKOMMELSER MED FRÄMMANDE MAKTER FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLINGS FÖRDRAGSSERIE ÖVERENSKOMMELSER MED FRÄMMANDE MAKTER 2007 Utgiven i Helsingfors den 16 april 2007 Nr 39 40 INNEHÅLL Nr Sidan 39 Lag om sättande i kraft av de bestämmelser som

Läs mer

III RÄTTSAKTER SOM ANTAGITS I ENLIGHET MED AVDELNING VI I FÖRDRAGET OM EUROPEISKA UNIONEN

III RÄTTSAKTER SOM ANTAGITS I ENLIGHET MED AVDELNING VI I FÖRDRAGET OM EUROPEISKA UNIONEN L 348/130 Europeiska unionens officiella tidning 24.12.2008 III (Rättsakter som antagits i enlighet med fördraget om Europeiska unionen) RÄTTSAKTER SOM ANTAGITS I ENLIGHET MED AVDELNING VI I FÖRDRAGET

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION Bryssel 21/VIII/2007 K(2007) 3926 slutlig KOMMISSIONENS BESLUT av den 21/VIII/2007 om genomförande av rådets beslut 2007/435/EG med avseende på antagandet av strategiska

Läs mer

KOMMISSIONENS GENOMFÖRANDEBESLUT. av den 22.10.2014

KOMMISSIONENS GENOMFÖRANDEBESLUT. av den 22.10.2014 EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 22.10.2014 C(2014) 7594 final KOMMISSIONENS GENOMFÖRANDEBESLUT av den 22.10.2014 om ändring av genomförandebeslut K (2011) 5500 slutlig, vad gäller titeln och förteckningen

Läs mer

Tolkning: Var står vi två år efter utvidgningen?

Tolkning: Var står vi två år efter utvidgningen? MEMO/0/174 Bryssel den 7 april 00 Tolkning: Var står vi två år efter utvidgningen? EU har nu i två år haft 5 medlemsstater och 0 officiella språk. Att så många språk används inom en organisation är något

Läs mer

URVALSFÖRFARANDE FÖR TILLFÄLLIGT ANSTÄLLDA FÖR GENERALDIREKTORATET FÖR BUDGET

URVALSFÖRFARANDE FÖR TILLFÄLLIGT ANSTÄLLDA FÖR GENERALDIREKTORATET FÖR BUDGET COM/TA/BUDG.R3-MOD/14/AD8 URVALSFÖRFARANDE FÖR TILLFÄLLIGT ANSTÄLLDA FÖR GENERALDIREKTORATET FÖR BUDGET Europeiska kommissionen anordnar ett urvalsförfarande för en tjänst som handläggare på generaldirektoratet

Läs mer

Den 19 juni 2012 avkunnade EU-domstolen en dom i mål C-307/10, IP Translator, och gav följande svar på de ställda frågorna:

Den 19 juni 2012 avkunnade EU-domstolen en dom i mål C-307/10, IP Translator, och gav följande svar på de ställda frågorna: Officiellt meddelande om tillämpningen av IP Translator v1.2, 20 februari 2014 1 Den 19 juni 2012 avkunnade EU-domstolen en dom i mål C-307/10, IP Translator, och gav följande svar på de ställda frågorna:

Läs mer

1. Inledning. 2. ECB och dess administrativa omprövningsnämnd. 3. Den administrativa omprövningsnämndens sammansättning ECB-PUBLIC

1. Inledning. 2. ECB och dess administrativa omprövningsnämnd. 3. Den administrativa omprövningsnämndens sammansättning ECB-PUBLIC SV ECB-PUBLIC Uppmaning att inkomma med intresseanmälan för externa experter som ska utnämnas till suppleant i Europeiska centralbankens administrativa omprövningsnämnd (Frankfurt am Main, Tyskland) 1.

Läs mer

Rådets rambeslut om bekämpning av organiserad brottslighet: Vad kan göras för att stärka EU-lagstiftningen på detta område?

Rådets rambeslut om bekämpning av organiserad brottslighet: Vad kan göras för att stärka EU-lagstiftningen på detta område? GENERALDIREKTORATET FÖR EU-INTERN POLITIK UTREDNINGSAVDELNING C: MEDBORGERLIGA RÄTTIGHETER OCH KONSTITUTIONELLA FRÅGOR MEDBORGERLIGA FRI- OCH RÄTTIGHETER SAMT RÄTTSLIGA OCH INRIKES FRÅGOR Rådets rambeslut

Läs mer

Sveriges internationella överenskommelser

Sveriges internationella överenskommelser Sveriges internationella överenskommelser ISSN 1102-3716 Utgiven av utrikesdepartementet SÖ 2013:20 Nr 20 Protokoll om det irländska folkets oro rörande Lissabonfördraget Bryssel den 13 juni 2012 Regeringen

Läs mer

REKRYTERING AV TILLFÄLLIGT ANSTÄLLDA TILL GENERALDIREKTORATET FÖR ENERGI

REKRYTERING AV TILLFÄLLIGT ANSTÄLLDA TILL GENERALDIREKTORATET FÖR ENERGI COM/TA/ENER/ADV/18/AD13/BRUSSELS REKRYTERING AV TILLFÄLLIGT ANSTÄLLDA TILL GENERALDIREKTORATET FÖR ENERGI Europeiska kommissionen anordnar ett externt urvalsförfarande för att tillsätta en tjänst inom

Läs mer

RAPPORT. om årsredovisningen för Europeiska Polisbyrån för budgetåret 2015 med Byråns svar (2016/C 449/37)

RAPPORT. om årsredovisningen för Europeiska Polisbyrån för budgetåret 2015 med Byråns svar (2016/C 449/37) C 449/198 SV Europeiska unionens officiella tidning 1.12.2016 RAPPORT om årsredovisningen för Europeiska Polisbyrån för budgetåret 2015 med Byråns svar (2016/C 449/37) INLEDNING 1. Europeiska polisbyrån

Läs mer

BILAGA. till ändrat förslag till. rådets beslut

BILAGA. till ändrat förslag till. rådets beslut EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 6.9.2016 COM(2016) 552 final ANNEX 2 BILAGA till ändrat förslag till rådets beslut om undertecknande och provisorisk tillämpning av luftfartsavtalet mellan Amerikas

Läs mer

L 129/10 Europeiska unionens officiella tidning

L 129/10 Europeiska unionens officiella tidning L 129/10 Europeiska unionens officiella tidning 17.5.2006 KOMMISSIONENS FÖRORDNING (EG) nr 736/2006 av den 16 maj 2006 om arbetsmetoder för Europeiska byrån för luftfartssäkerhet vid standardiseringsinspektioner

Läs mer

Statsminister Matti Vanhanen

Statsminister Matti Vanhanen Statsrådets skrivelse till Riksdagen med anledning av en ändring av rådets förordning (EU:s språkförordning) I enlighet med 96 2 mom. i grundlagen översänds till riksdagen Irlands och Spaniens framställningar

Läs mer

EUROPEISKA UNIONENS RÅD. Bryssel den 15 juli 2011 (18.7) (OR. en) 12987/11 TRANS 216

EUROPEISKA UNIONENS RÅD. Bryssel den 15 juli 2011 (18.7) (OR. en) 12987/11 TRANS 216 EUROPEISKA UNIONENS RÅD Bryssel den 15 juli 2011 (18.7) (OR. en) 12987/11 TRANS 216 FÖLJENOT från: Europeiska kommissionen mottagen den: 14 juli 2011 till: Rådets generalsekretariat Komm. dok. nr: D011724/02

Läs mer

Europeiska unionens råd Bryssel den 11 september 2017 (OR. en) Jordi AYET PUIGARNAU, direktör, för Europeiska kommissionens generalsekreterare

Europeiska unionens råd Bryssel den 11 september 2017 (OR. en) Jordi AYET PUIGARNAU, direktör, för Europeiska kommissionens generalsekreterare Europeiska unionens råd Bryssel den 11 september 2017 (OR. en) Interinstitutionellt ärende: 2017/0229 (NLE) 12039/17 FÖRSLAG från: inkom den: 11 september 2017 till: Komm. dok. nr: Ärende: EF 186 ECOFIN

Läs mer

KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) / av den

KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) / av den EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 3.10.2016 C(2016) 6265 final KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) / av den 3.10.2016 om den gemensamma övervaknings- och utvärderingsram som föreskrivs i Europaparlamentets

Läs mer

KREATIVA EUROPA (2014 2020) Delprogrammet Kultur. Inbjudan att lämna förslag. EACEA 29/2015: Stöd till europeiska samarbetsprojekt

KREATIVA EUROPA (2014 2020) Delprogrammet Kultur. Inbjudan att lämna förslag. EACEA 29/2015: Stöd till europeiska samarbetsprojekt KREATIVA EUROPA (2014 2020) Delprogrammet Kultur Inbjudan att lämna förslag EACEA 29/2015: Stöd till europeiska samarbetsprojekt Genomförande av Kreativa Europa delprogrammet Kultur: Stöd till europeiska

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i beräkningsvetenskap

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i beräkningsvetenskap Teknisk-naturvetenskaplig fakultet Umeå universitet, 901 87 Umeå Telefon: 090-786 50 00 www.teknat.umu.se Dnr FS 4.1.4-1421-14 Datum 2014-10-10 Sid 1 (5) Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ekologi

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ekologi Teknisk-naturvetenskaplig fakultet Umeå universitet, 901 87 Umeå Telefon: 090-786 50 00 www.teknat.umu.se Dnr FS 4.1.1-596-14 Datum 2014-04-24 Sid 1 (5) Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå

Läs mer

MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA

MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA Benämning Tjänstegrupp/lönegrad AD 6 Typ av kontrakt Referens Sista ansökningsdag Ställföreträdande projektledare (M/K) Tillfälligt anställd VEXT/17/197/AD

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i biblioteks- och informationsvetenskap (BoI)

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i biblioteks- och informationsvetenskap (BoI) UMEÅ UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakulteten ALLMÄN STUDIEPLAN 2010-03-31 Dnr 512-1901-07 Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i biblioteks- och informationsvetenskap (BoI) Fastställande:

Läs mer

Bryssel den COM(2015) 424 final ANNEX 1 BILAGA. till

Bryssel den COM(2015) 424 final ANNEX 1 BILAGA. till EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 7.9.2015 COM(2015) 424 final ANNEX 1 BILAGA till Förslag till rådets beslut om undertecknande, på unionens vägnar, och provisorisk tillämpning av avtalet mellan Europeiska

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statistik

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statistik UMEÅ UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakulteten ALLMÄN STUDIEPLAN 2007-10-15 Dnr 512-1914-07 Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statistik Fastställande: Den allmänna studieplanen är fastställd

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPEN, KONUNGARIKET BELGIEN, KONUNGARIKET DANMARK, FÖRBUNDSREPUBLIKEN TYSKLAND, REPUBLIKEN GREKLAND, KONUNGARIKET SPANIEN,

EUROPEISKA GEMENSKAPEN, KONUNGARIKET BELGIEN, KONUNGARIKET DANMARK, FÖRBUNDSREPUBLIKEN TYSKLAND, REPUBLIKEN GREKLAND, KONUNGARIKET SPANIEN, AVTAL OM REPUBLIKEN TJECKIENS, REPUBLIKEN ESTLANDS, REPUBLIKEN CYPERNS, REPUBLIKEN LETTLANDS, REPUBLIKEN LITAUENS, REPUBLIKEN UNGERNS, REPUBLIKEN MALTAS, REPUBLIKEN POLENS, REPUBLIKEN SLOVENIENS OCH REPUBLIKEN

Läs mer

KOMMISSIONENS REKOMMENDATION

KOMMISSIONENS REKOMMENDATION 29.11.2011 Europeiska unionens officiella tidning L 314/41 REKOMMENDATIONER KOMMISSIONENS REKOMMENDATION av den 22 november 2011 om erkännande av utbildningsanstalter och examinatorer för lokförare i enlighet

Läs mer

Anvisningar för ansökan om bedömning av reell kompetens för grundläggande och/eller särskild behörighet

Anvisningar för ansökan om bedömning av reell kompetens för grundläggande och/eller särskild behörighet Malmö högskola / Gemensamt verksamhetsstöd Studentcentrum 1(5) Mars 2015 Anvisningar för ansökan om bedömning av reell kompetens för grundläggande och/eller särskild behörighet Reell kompetens vad är det?

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnesdidaktik

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnesdidaktik Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnesdidaktik Inriktningar: biologi, fysik, kemi, datavetenskap, matematik och naturvetenskap. 1. Mål för utbildningen Kunskap och förståelse visa brett

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i datavetenskap

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i datavetenskap Teknisk-naturvetenskaplig fakultet Umeå universitet, 901 87 Umeå Telefon: 090-786 50 00 www.teknat.umu.se Dnr FS 4.1.1-356-14 Datum 2014-03-20 Sid 1 (5) Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå

Läs mer

INBJUDAN ATT LÄMNA FÖRSLAG EAC/S14/2018. Främjande av EU:s värden genom idrottsinitiativ på kommunal nivå

INBJUDAN ATT LÄMNA FÖRSLAG EAC/S14/2018. Främjande av EU:s värden genom idrottsinitiativ på kommunal nivå INBJUDAN ATT LÄMNA FÖRSLAG EAC/S14/2018 Främjande av EU:s värden genom idrottsinitiativ på kommunal nivå Syftet med denna inbjudan är att genomföra den förberedande åtgärden Främjande av europeiska värderingar

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Signal- och systemteknik

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Signal- och systemteknik Dnr: L 2015/93 Fastställd av FUN: 2015-06-04 Versionsnr: 3 Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Signal- och systemteknik Området och ämnet Området Examensområdet informationsteknologi definieras

Läs mer

EUROPEISKA SYSTEMRISKNÄMNDEN

EUROPEISKA SYSTEMRISKNÄMNDEN C 39/10 Europeiska unionens officiella tidning 8.2.2011 EUROPEISKA SYSTEMRISKNÄMNDEN EUROPEISKA SYSTEMRISKNÄMNDENS BESLUT av den 20 januari 2011 om förfarandena och kraven som gäller för urval, utnämning

Läs mer

ALLMÄN STUDIEPLAN FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ I PEDAGOGIK. Filosofie doktorsexamen 240 hp Filosofie licentiatexamen 120 hp

ALLMÄN STUDIEPLAN FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ I PEDAGOGIK. Filosofie doktorsexamen 240 hp Filosofie licentiatexamen 120 hp UMEÅ UNIVERSITET Pedagogiska institutionen ALLMÄN STUDIEPLAN FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ I PEDAGOGIK Filosofie doktorsexamen 240 hp Filosofie licentiatexamen 120 hp Fastställd av institutionsstyrelsen

Läs mer

BILAGA. till. förslag till rådets beslut

BILAGA. till. förslag till rådets beslut EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 5.3.2015 COM(2015) 101 final ANNEX 1 BILAGA till förslag till rådets beslut om ingående av avtalet mellan Europeiska unionen och Republiken Vanuatu om undantag från

Läs mer

MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA. Högre handläggare på finansområdet (M/F)

MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA. Högre handläggare på finansområdet (M/F) MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA Benämning Tjänstegrupp/lönegrad AD 9 Typ av kontrakt Referens Sista ansökningsdag Anställningsort Högre handläggare på finansområdet (M/F) Tillfälligt

Läs mer

Meddelande om ledig tjänst personalassistent (kontraktsanställd, FG III) vid Europeiska stödkontoret för asylfrågor (Easo) REF.

Meddelande om ledig tjänst personalassistent (kontraktsanställd, FG III) vid Europeiska stödkontoret för asylfrågor (Easo) REF. Meddelande om ledig tjänst personalassistent (kontraktsanställd, FG III) vid Europeiska stödkontoret för asylfrågor (Easo) REF.: EASO/2016/CA/003 Offentliggörande Externt Titel och funktion Personalassistent

Läs mer

Asiatisk organiserad brottslighet i Europeiska unionen

Asiatisk organiserad brottslighet i Europeiska unionen GENERALDIREKTORATET FÖR INTERN POLITIK UTREDNINGSAVDELNING C: MEDBORGERLIGA RÄTTIGHETER OCH KONSTITUTIONELLA FRÅGOR MEDBORGERLIGA FRI- OCH RÄTTIGHETER SAMT RÄTTSLIGA OCH INRIKES FRÅGOR Asiatisk organiserad

Läs mer

(Yttranden) ADMINISTRATIVA FÖRFARANDEN REVISIONSRÄTTEN MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST ECA/2018/1. En (1) direktörstjänst revision

(Yttranden) ADMINISTRATIVA FÖRFARANDEN REVISIONSRÄTTEN MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST ECA/2018/1. En (1) direktörstjänst revision 6.3.2018 SV Europeiska unionens officiella tidning C 84 A/1 V (Yttranden) ADMINISTRATIVA FÖRFARANDEN REVISIONSRÄTTEN MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST ECA/2018/1 En (1) direktörstjänst revision (tjänstegrupp

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i kulturgeografi

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i kulturgeografi UMEÅ UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakulteten ALLMÄN STUDIEPLAN 2011-09-26 Dnr Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i kulturgeografi 1. Mål för utbildningen 1.1 Licentiatexamen För licentiatexamen

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i experimentell fysik

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i experimentell fysik Teknisk-naturvetenskaplig fakultet Umeå universitet, 901 87 Umeå Telefon: 090-786 50 00 www.teknat.umu.se Dnr FS 4.1.1-359-14 Datum 2014-03-20 Sid 1 (5) Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i molekylärbiologi

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i molekylärbiologi Teknisk-naturvetenskaplig fakultet Umeå universitet, 901 87 Umeå Telefon: 090-786 50 00 www.teknat.umu.se Dnr FS 4.1.1-366-14 Datum 2014-03-20 Sid 1 (5) Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i matematisk statistik

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i matematisk statistik Teknisk-naturvetenskaplig fakultet Umeå universitet, 901 87 Umeå Telefon: 090-786 00 00 www.teknat.umu.se Dnr FS 4.1.1-364-14 Datum 2014-03-20 Sid 1 (5) Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå

Läs mer

RAPPORT. om årsredovisningen för Genomförandeorganet för utbildning, audiovisuella medier och kultur för budgetåret 2015 med genomförandeorganets svar

RAPPORT. om årsredovisningen för Genomförandeorganet för utbildning, audiovisuella medier och kultur för budgetåret 2015 med genomförandeorganets svar 1.12.2016 SV Europeiska unionens officiella tidning C 449/51 RAPPORT om årsredovisningen för Genomförandeorganet för utbildning, audiovisuella medier och kultur för budgetåret 2015 med genomförandeorganets

Läs mer

BILAGA. till. KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) nr.../... av den XXX

BILAGA. till. KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) nr.../... av den XXX EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 25.7.2014 C(2014) 5136 final ANNEX 1 BILAGA till KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) nr.../... av den XXX om komplettering av förordning (EU) nr 514/2014 med avseende

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR MATEMATIK OCH NATURVETENSKAP. Fastställd i institutionsstyrelsen 2003-06-11 Dnr 853/333-03

INSTITUTIONEN FÖR MATEMATIK OCH NATURVETENSKAP. Fastställd i institutionsstyrelsen 2003-06-11 Dnr 853/333-03 INSTITUTIONEN FÖR MATEMATIK OCH NATURVETENSKAP LOKAL UTBILDNINGSPLAN MEDIEINFORMATIKPROGRAMMET 120 POÄNG MI03 Fastställd i institutionsstyrelsen 2003-06-11 Dnr 853/333-03 INNEHÅLL LOKAL UTBILDNINGSPLAN

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnesdidaktik

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnesdidaktik Teknisk-naturvetenskaplig fakultet Umeå universitet, 901 87 Umeå Telefon: 090-786 50 00 www.teknat.umu.se Dnr FS 4.1.1-362-14 Datum 2014-06-04 Sid 1 (5) Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå

Läs mer

Europeiska unionens råd Bryssel den 28 maj 2018 (OR. en) Jordi AYET PUIGARNAU, direktör, för Europeiska kommissionens generalsekreterare

Europeiska unionens råd Bryssel den 28 maj 2018 (OR. en) Jordi AYET PUIGARNAU, direktör, för Europeiska kommissionens generalsekreterare Europeiska unionens råd Bryssel den 28 maj 2018 (OR. en) Interinstitutionellt ärende: 2018/0163 (NLE) 9361/18 FÖRSLAG från: inkom den: 25 maj 2018 till: Komm. dok. nr: Ärende: EPPO 12 EUROJUST 58 CATS

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i kemi

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i kemi Teknisk-naturvetenskaplig fakultet Umeå universitet, 901 87 Umeå Telefon: 090-786 50 00 www.teknat.umu.se Dnr FS 4.1.1-357-14 Datum 2014-04-24 Sid 1 (5) Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå

Läs mer

Europeiska unionens råd Bryssel den 8 mars 2016 (OR. en)

Europeiska unionens råd Bryssel den 8 mars 2016 (OR. en) Conseil UE Europeiska unionens råd Bryssel den 8 mars 2016 (OR. en) 6464/16 UTKAST TILL PROTOKOLL 1 Ärende: LIMITE PV/CONS 8 EDUC 41 JEUN 22 CULT 14 AUDIO 14 SPORT 7 3449:e mötet i Europeiska unionens

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS Luxemburg, den 25 juni 2008 DOMSTOL ANSLAGSÖVERFÖRING NR 1 OCH 2. från artikel 102 Avgångsersättningar - 400 000 euro

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS Luxemburg, den 25 juni 2008 DOMSTOL ANSLAGSÖVERFÖRING NR 1 OCH 2. från artikel 102 Avgångsersättningar - 400 000 euro EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS Luxemburg, den 25 juni 2008 DOMSTOL ANSLAGSÖVERFÖRING NR 1 OCH 2 Nr 1 Inom kapitel 10 Institutionens ledamöter från artikel 102 Avgångsersättningar - 400 000 euro till artikel

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Luleå tekniska universitet

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Luleå tekniska universitet Luleå tekniska universitet Universitetsstyrelsen, beslut 2007-02-15 Fastställd antagningsordning för utbildning på forskarnivå tillämpas vid antagning av doktorander från och med 2007-07-01 2017-02-01

Läs mer

RIKTLINJER FÖR IFYLLNING AV EUROPASS-TILLÄGGET TILL SLUTBETYGET

RIKTLINJER FÖR IFYLLNING AV EUROPASS-TILLÄGGET TILL SLUTBETYGET RIKTLINJER FÖR IFYLLNING AV EUROPASS-TILLÄGGET TILL SLUTBETYGET ALLMÄNNA REKOMMENDATIONER Syftet med tillägget till slutbetyget Tillägget till slutbetyget kompletterar det ursprungliga slutbetyget eller

Läs mer

MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA

MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA Benämning Lösningsarkitekter och datavetare Tjänstegrupp/lönegrad AD 6 Typ av kontrakt Tillfälligt anställd Referens VEXT/19/30/AD6/DTD Sista

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2018/777 Allmän studieplan för licentiatexamen i sinologi Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 18 december 2018. Studieplanen

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION KOMMISSIONENS ARBETSDOKUMENT. Åtföljande dokument till

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION KOMMISSIONENS ARBETSDOKUMENT. Åtföljande dokument till SV SV SV EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION Bryssel den 24.9.2008 SEK(2008) 2487 KOMMISSIONENS ARBETSDOKUMENT Åtföljande dokument till Förslag till Europaparlamentets och rådets direktiv om förenkling

Läs mer

(Text av betydelse för EES)

(Text av betydelse för EES) 12.10.2018 L 256/103 KOMMISSIONENS GENOMFÖRANDEBESLUT (EU) 2018/1523 av den 11 oktober 2018 om fastställande av en mall för tillgänglighetsutlåtanden i enlighet med Europaparlamentets och rådets direktiv

Läs mer

Meddelanden och upplysningar

Meddelanden och upplysningar Europeiska unionens officiella tidning C 368 A Svensk utgåva Meddelanden och upplysningar femtionionde årgången 7 oktober 2016 Innehållsförteckning V Yttranden ADMINISTRATIVA FÖRFARANDEN Europeiska kommissionen

Läs mer

BILAGOR. till. Förslag till Europaparlamentets och rådets förordning. om det europeiska medborgarinitiativet. {SWD(2017) 294 final}

BILAGOR. till. Förslag till Europaparlamentets och rådets förordning. om det europeiska medborgarinitiativet. {SWD(2017) 294 final} EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 13.9.2017 COM(2017) 482 final ANNEXES 1 to 7 BILAGOR till Förslag till Europaparlamentets och rådets förordning om det europeiska medborgarinitiativet {SWD(2017) 294

Läs mer