Daglig verksamhet. Innebär en meningsfull sysselsättning som ger stimulans, personlig utveckling, gemenskap och delaktighet i samhället.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Daglig verksamhet. Innebär en meningsfull sysselsättning som ger stimulans, personlig utveckling, gemenskap och delaktighet i samhället."

Transkript

1 Daglig verksamhet Innebär en meningsfull sysselsättning som ger stimulans, personlig utveckling, gemenskap och delaktighet i samhället.

2 Vi erbjuder sysselsättning för dig med ett biståndsbeslut enligt LSS. Ansökan görs hos biståndsenheten. Våra LSS verksamheter delas in i: Aktivitet/upplevelse Tillverkning/service Dessa verksamheter ska: Erbjuda meningsfull sysselsättning. Erbjuda individuellt stöd för ökad självständighet i utförandet av erbjudna aktiviteter. Ha inriktning och arbetsmetoder som utgår från förmåga. Arbeta med delaktighet som en röd tråd i verksamheten. Och är skyldiga att: Erbjuda individuella planer, medarbetarsamtal och nätverksträffar för enligt LSS. Dokumentera enl. krav från Socialtjänstlagen, Förvaltningslagen och LSS (1993:387) Respektera tystnadsplikt enligt gällande lagstiftning, 26 kap 1 offentlighets- och sekretesslagen (SFS 2009:400)

3 Aktivitet/upplevelse Bakverket Hos oss kan du som har behov av tydlighet och struktur hitta sysselsättning med individuellt anpassat stöd. Vi erbjuder individuellt schema, bildstöd och teckenstöd. Några av aktiviteterna vi erbjuder är bakning, Café, handling musik, massage, bänkarbete. Vi håller vår kultur levande genom att lyfta/fira årets högtider och händelser. Entrégruppen Vänder sig till dig med intresse för aktiviteter med köksinriktning då sysselsättningen utgår från Dannebackens kök. Individuell anpassning av aktiviteterna och hälsofrämjande sysselsättning med lättgymnastik, kost, matlagning och promenader erbjuds. Samarbete med andra grupper inom daglig verksamhet ger möjligheter för ytterligare aktiviteter som inköp, packning och sortering. Kompassen Hos oss kan du som har behov av struktur och tydlighet hitta sysselsättning. Vi erbjuder en tydligt markerad arbetsplats, individuella scheman, bildstöd och tecken som stöd. Vi anpassar dagens aktiviteter efter dagsform. Några av de aktiviteter som erbjuds är bänkarbeten med sortering efter färg och form, pussel, spel, promenader, högläsning, musik och sång.

4 Utegruppen Hos oss kan du som tycker om att röra dig utomhus och har ett stort behov av individuellt stöd hitta sysselsättning. Vi erbjuder aktiviteter som trädgårdsskötsel, bänkaktiviteter och individuellt anpassade uppgifter. Årstider är ett återkommande tema och aktiviteterna anpassas efter säsong. Upplevelsegruppen Vi vänder oss till dig med mer omfattande omvårdnadsbehov. Vi erbjuder aktiviteter med fokus på sinnesstimulans och miljöombyte. Några av aktiviteterna vi erbjuder är: promenader, rullstolsdans, massage och musik. Hos oss finns även tillgång till vattensäng, musik- saccosäck och avslappningsrum. Trolltvätt Här kan du som behöver ett individuellt schema och en miljö med struktur och tydlighet hitta sysselsättning. Vi använder tecken som stöd i det dagliga arbetet. Aktiviteter som erbjuds är tvättuppdrag, stryka och sortera tvätt, gemensamma aktiviteter och bänkarbete. Harmonigruppen Vi vänder oss till dig med ett större omvårdnadsbehov som behöver ett lugnare tempo med både vila och aktivitet under dagen. Vi erbjuder sysselsättningar som bänkarbete, musik, spel, promenad och rullstolsdans. Vi har ett eget rorum

5 med säng, sackosäck och tillgång till avslappningsrum med vatten och musiksäng, bollhav mm. Allt I Allo gruppen Vänder sig till dig med behov av struktur och tydlighet. Sysselsättningen består av olika aktiviteter som paketering, hushållsarbete, beställningar, demontering och data. Varje vecka hålls ett veckomöte där aktuella åsikter och önskemål om aktiviteter lyfts fram. Hörnan En liten grupp anpassad för dig med mycket stora behov av struktur, rutiner, förutsägbarhet och anpassad miljö. Huvudsaklig sysselsättning är att med verksamhetens bil utföra olika transporter.

6 Tillverkning/service Transportgruppen Utför transporter med bl.a. återvinning, handling, varor och leverans av mediciner. Transporttjänsten kan anlitas av omsorgsförvaltningens verksamheter eller privatpersoner. Även bänkarbete, musik och promenader erbjuds. Aktiviteterna riktar sig till dig som vill ha en varierande sysselsättning. Nöjespatrullen Vänder sig till dig som vill ge service till äldreomsorgen i närområdet. Huvudsaklig sysselsättning är bingoverksamhet, återvinning, bakning, kioskverksamhet, skötsel av den egna lokalen och sång och musik tillsammans med Medborgarskolan. Vi erbjuder även social samvaro med enkla aktiviteter för de boende i närområdet. Budtjänst Vänder sig till dig med förmåga till viss självständighet. Huvudsaklig sysselsättning är utdelning av internpost till olika verksamheter runt om i Trollhättan. Andra aktiviteter är kopiering, strimla dokument och andra administrativa tjänster. Miljögruppens biltvätt Tvättar och städar fordon åt tekniska verken. Vänder sig till dig som har ett intresse av att arbeta praktiskt. Vi utför även vissa enklare vaktmästaruppdrag och samt skötsel av tvätthall.

7 Café Åberg Driver café i skolmiljö och aktiviteterna är att hålla rent, plocka varor och ta emot kunder. Vänder sig till dig som kan/vill ha aktiviteter med högre krav på självständighet och som tycker om att vistas i skolmiljö. Café Solblomman Driver café på en verksamhet med inriktning på äldreomsorg. Uppgifterna som ska utföras är hålla rent, sköta kassan, göra smörgåsar, plocka varor mm. Här behöver du ha förmåga att kunna vara självständig med visst stöd och tycka om att serva kunder. Samarbetar även med Fixargruppen. Fixargruppen Vänder sig till dig som vill ha sysselsättning inom service. Aktiviteterna är främst service riktad mot de äldre boende i verksamheterna runt Fixargruppen och du bör därför ha god förmåga till självständighet. Andra aktiviteter är handla, städa och göra ärenden. Vissa dagar erbjuds under veckan även bakning, matlagning, sång och musik. Gruppen har även ett samarbete med Café Solblomman. Gnistan Secondhand Driver en secondhand butik. Vänder sig till dig som vill ta emot, prismärka, putsa och tvätta inkomna varor, sköta kassan och städa lokalen. Vi erbjuder också aktiviteter som skapande och matlagning någon gång i veckan.

8 Håjumsgruppen Vänder sig till dig med behov av stöd i socialsamvaro och som har en viss självständighet i utförande av aktiviteter. Den huvudsakliga sysselsättningen är paketering åt olika mindre företag. Vi erbjuder även sorteringsuppgifter och vävning. Hjälpmedelshanterarna Tar hand om hjälpmedel som rollatorer, liftar, toalettförhöjningar, dynor mm. Tvätt och iordningställande eller skrotning och sortering är våra uppgifter. Vänder sig till dig med god förmåga till självständighet i utförandet. Verksamheten är öppen två dagar i veckan. Ordning & Reda För dig som vill arbeta med praktisk service på Tallbacken och som önskar arbeta mer självständigt. Det kan innebära tvätt av personalkläder, skötsel av personalkök och att serva personalkonferenser med fika och material. NL

9 Stavregruppen Här är den huvudsakliga sysselsättningen hantverk, främst med olika årstider och högtider som utgångspunkt. Verksamheten vänder sig främst till dig med ett intresse för hantverk som sömnad, stickning, virkning mm. Det som tillverkas går till försäljning i den egna lokalen och vid vissa tillfällen under året även i kommunhuset eller i andra aktuella sammanhang. TioB (fd.kulturcentrum) Vänder sig till dig som trivs med att göra aktiva val. Här väljer du aktivitet för dagen på en gemensam samling. Exempel på aktiviteter är köksuppgifter, vika popcornkar-

10 tonger åt biografen och att hjälpa föreningar med olika utskick. Fastighetsservice Vänder sig till dig som är intresserad av att ha uppgifter utomhus och som trivs med att arbeta i en grupp med många deltagare. Några av aktiviteterna som erbjuds är renhållning, gräsklippning, snöskottning och återvinning. Vi har även ett samarbete med det kommunala bostadsbolaget Eidar. A-förrådet Vänder sig till dig som har som mål att komma till en extern plats. Huvudsaklig aktivitet är mottagning och förmedling av möbler och material till och från olika verksamheter inom förvaltningen. Andra aktiviteter är beställning av varor och demontering. Studiecirklar med syfte att förbereda för extern plats erbjuds. Trollreda Här finns sysselsättning som kräver god förmåga till självständighet och ett intresse för utveckling av stöd för personer med funktionsnedsättning. Verksamhetens huvudsakliga uppgift är att sälja via postorder och till viss del även tillverkning av hjälpmedel som kan underlätta vardagen. Andra aktiviteter kan vara dataarbete, packa varor och fotografering för tillverkning av bildstöd. Ta emot studiebesök, föreläsa och visa upp våra produkter på mässor är också en del av våra aktiviteter.

11 För dig inom socialpsykiatrin som inte omfattas av dagligverksamhet enligt LSS finns möjlighet till meningsfull sysselsättning inom ramen för förvaltningens Öppna verksamheter. Dessa verksamheter är: Alternativhuset Här kan du som har behov av social samvaro utanför det egna hemmet hitta sysselsättning. Aktiviteterna drivs i huvudsak av deltagarna själva och utgår till stor del från de gemensamma arbetsplatsträffarna. Aktiviteter som bl.a. förekommer är silversmide, data, sömnad, demontering och utgivning av den egna tidningen Ögonblicket. Gnistan En brukarstyrd verksamhet för dig som har varit eller är i kontakt med psykiatrin. Du behöver inget biståndsbeslut för att söka hit och du deltar efter egen förmåga. Välkommen under vardagar mellan kl NL

12 Kontaktuppgifter: Enhetschef Daglig Verksamhet, Maria Persson Tel: Enhetschef Daglig Verksamhet, Andreas Ekholm Tel: Utvecklingsledare Daglig Verksamhet, Angelica Strandberg Tel:

Täby kommun som leverantör. Daglig verksamhet för dig med funktionsnedsättning

Täby kommun som leverantör. Daglig verksamhet för dig med funktionsnedsättning Täby kommun som leverantör Daglig verksamhet för dig med funktionsnedsättning Foto: Bildarkivet.se Daglig verksamhet Har du behov av sysselsättning på dagarna eller är du intresserad av arbetsträning på

Läs mer

Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se

Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Daglig verksamhet Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Vad är daglig verksamhet? Att ha ett arbete eller en sysselsättning är viktigt för de flesta människor. Ett arbete innebär att man ingår i en gemenskap

Läs mer

Hemtjänst. Du är med och planerar. omvårdnad gävle

Hemtjänst. Du är med och planerar. omvårdnad gävle omvårdnad gävle SVENSKA/LÄTTLÄST Hemtjänst Vem kan få hemtjänst? Funktionsnedsättning eller sjukdom kan göra att du behöver stöd och omsorg från andra för att leva ett bra liv i vardagen. Då kan du få

Läs mer

För dig med psykisk ohälsa Syssloporten

För dig med psykisk ohälsa Syssloporten För dig med psykisk ohälsa Syssloporten Enköpings kommun Enköpings kommun. Vård- och omsorgsförvaltningen. Foto omslag Angelica Runqvist Ge vardagen ett innehåll Välkommen till Syssloporten Syssloporten

Läs mer

DAGLIG VERKSAMHET I EMMABODA KOMMUN

DAGLIG VERKSAMHET I EMMABODA KOMMUN DAGLIG VERKSAMHET I EMMABODA KOMMUN ENLIGT LAGEN OM STÖD OCH SERVICE TILL VISSA FUNKTIONSHINDRADE (LSS) Antagen av socialnämnden: 2010-03-17 Reviderad: 2018-03-22 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Daglig verksamhet

Läs mer

Östra Göinge kommun

Östra Göinge kommun Daglig verksamhet Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Vad är daglig verksamhet? Att ha ett arbete eller en sysselsättning är viktigt för de flesta människor. Ett arbete innebär att man är med i en gemenskap

Läs mer

Dagligverksamhet Affär n

Dagligverksamhet Affär n Dagligverksamhet Affär n Affär n är en butik som säljer verksamhetens egna tillverkade produkter och produkter från Bakfickan. I butiken tränar brukare på att bemöta kunder och ta betalt för de produkter

Läs mer

Östra Göinge kommun

Östra Göinge kommun Daglig verksamhet Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Vad är daglig verksamhet? Att ha ett arbete eller en sysselsättning är viktigt för de flesta människor. Ett arbete innebär att man ingår i en gemenskap

Läs mer

DAGLIG VERKSAMHET I EMMABODA KOMMUN

DAGLIG VERKSAMHET I EMMABODA KOMMUN DAGLIG VERKSAMHET I EMMABODA KOMMUN ENLIGT LAGEN OM STÖD OCH SERVICE TILL VISSA FUNKTIONSHINDRADE (LSS) Antagen av socialnämnden: 2010-03-17 Reviderad: 2017-01-23 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Daglig verksamhet

Läs mer

Östra Göinge kommun

Östra Göinge kommun Daglig verksamhet Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Vad är daglig verksamhet? Att ha ett arbete eller en sysselsättning är viktigt för de flesta människor. Ett arbete innebär att man ingår i en gemenskap

Läs mer

HÄRNÖSANDS KOMMUN. Socialförvaltningen Information till äldre och personer med funktionsnedsättning

HÄRNÖSANDS KOMMUN. Socialförvaltningen Information till äldre och personer med funktionsnedsättning HÄRNÖSANDS KOMMUN Socialförvaltningen Information till äldre och personer med funktionsnedsättning RÄTTIGHETSFÖRKLARING Socialtjänstlagen Socialtjänstlagen anger att socialnämnden skall verka för att äldre

Läs mer

Daglig verksamhet ENHETSCHEF LARS SJÖSTRÖM

Daglig verksamhet ENHETSCHEF LARS SJÖSTRÖM Daglig verksamhet ENHETSCHEF LARS SJÖSTRÖM Daglig Verksamhet Organisering Ekonomi Verksamhet Daglig Verksamhet Beslut LSS daglig verksamhet Beslut SoL sysselsättning Totalt antal brukare Antal brukare

Läs mer

Socialpsykiatrin. våra tjänster. Reviderad senast:

Socialpsykiatrin. våra tjänster. Reviderad senast: Socialpsykiatrin våra tjänster Reviderad senast: 180313 Socialpsykiatrin består av boendestöd och daglig verksamhet. Boendestödet är en hjälp i och utanför den egna bostaden. Målet är att stödja, upprätthålla

Läs mer

1. Vad och för vem är daglig verksamhet.1-3. Stall och servicegruppen.4 Hantverks- och upplevelsegruppen.5 Café- och bakgruppen 6 Utegruppen 7

1. Vad och för vem är daglig verksamhet.1-3. Stall och servicegruppen.4 Hantverks- och upplevelsegruppen.5 Café- och bakgruppen 6 Utegruppen 7 Daglig verksamhet INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Vad och för vem är daglig verksamhet.1-3 sida 2. Arbetsgrupper på daglig verksamhet Stall och servicegruppen.4 Hantverks- och upplevelsegruppen.5 Café- och bakgruppen

Läs mer

Daglig verksamhet. Garvaregatan 4, Teckomatorp

Daglig verksamhet. Garvaregatan 4, Teckomatorp Daglig verksamhet Garvaregatan 4, Teckomatorp INNEHÅLLSFÖRTECKNING SIDA 1. För vem är daglig verksamhet och vad är det? 2-3 2. Arbetsgrupper på daglig verksamhet Djur- och friluftsgruppen 4-5 Upplevelsegruppen

Läs mer

stöd och hjälp i det egna boendet.

stöd och hjälp i det egna boendet. Hemtjänst Trygghetslarm Dagverksamhet Anhörigstöd/Växelvård Korttidsplats Övriga insatser stöd och hjälp i det egna boendet. Välkommen! Vi Vill ge äldre i Åtvidaberg förutsättningar att leva under goda

Läs mer

Stöd till dig som söker Socialpsykiatrin. i Danderyds kommun

Stöd till dig som söker Socialpsykiatrin. i Danderyds kommun Stöd till dig som söker Socialpsykiatrin i Danderyds kommun 1 Individ- och familjeomsorgens vuxenavdelning Hos oss arbetar två socialsekreterare och en gruppledare som beslutar om bistånd till personer

Läs mer

PULS gör allt möjligt

PULS gör allt möjligt PULS i Lycksele AB Bryggargatan 1 921 36 Lycksele Hemsida: www.pulslycksele.se Telefon: Butik samt växel: 0950/12009 Fax: 0950/12010 Bokningar 072-526 20 98 Lastbil: 073-670 99 22 Pulsakuten: 073-071 20

Läs mer

Servicebostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se

Servicebostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Servicebostad - VAD ÄR DET? Vad är en servicebostad? Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter och skyldigheter

Läs mer

Östra Göinge kommun

Östra Göinge kommun Daglig verksamhet Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Vad är daglig verksamhet? Att ha ett arbete eller en sysselsättning är viktigt för de flesta människor. Ett arbete innebär att man är med i en gemenskap

Läs mer

Daglig Verksamhet. Funktionsnedsättning Stöd och Service FuSS

Daglig Verksamhet. Funktionsnedsättning Stöd och Service FuSS Daglig Verksamhet Funktionsnedsättning Stöd och Service FuSS Är du vuxen med en funktionsnedsättning och inte står till arbetsmarknadens förfogande eller studerar? Då kan du söka insatsen Daglig Verksamhet

Läs mer

Östra Göinge kommun

Östra Göinge kommun Daglig verksamhet Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Vad är daglig verksamhet? Att ha ett arbete eller en sysselsättning är viktigt för de flesta människor. Ett arbete innebär att man ingår i en gemenskap

Läs mer

Gruppbostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se

Gruppbostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Gruppbostad - VAD ÄR DET? Vad är en gruppbostad? Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättigheter och skyldigheter som

Läs mer

Foto Maria Carlsson. Scandinav.se. Äldreomsorg i Borås Stad. Förebyggande insatser, service, omsorg, hälso- och sjukvård samt rehabilitering

Foto Maria Carlsson. Scandinav.se. Äldreomsorg i Borås Stad. Förebyggande insatser, service, omsorg, hälso- och sjukvård samt rehabilitering Scandinav.se Foto Maria Carlsson Äldreomsorg i Borås Stad Förebyggande insatser, service, omsorg, hälso- och sjukvård samt rehabilitering Du som är äldre ska ha möjlighet att leva ett gott liv var dag.

Läs mer

Guide. Information om äldreomsorg i Timrå kommun

Guide. Information om äldreomsorg i Timrå kommun Guide Information om äldreomsorg i Timrå kommun Socialnämnden ska verka för att äldre människor får möjlighet att leva och bo självständigt under trygga förhållanden och ha en aktiv och meningsfull tillvaro

Läs mer

Till dig med psykisk funktionsnedsättning

Till dig med psykisk funktionsnedsättning Till dig med psykisk funktionsnedsättning Socialpsykiatrigruppen Hos oss arbetar två socialsekreterare och en gruppledare som beslutar om bistånd till personer som på grund av psykisk funktionsnedsättning

Läs mer

Servicebostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Servicebostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Servicebostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Vad är en servicebostad? Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter

Läs mer

Stöd och hjälp i det egna boendet

Stöd och hjälp i det egna boendet Hemtjänst Trygghetslarm Dagverksamhet Anhörigstöd/Växelvård Trygg hemgång Övriga insatser Stöd och hjälp i det egna boendet VI VILL GE äldre i Åtvidaberg förutsättningar att leva under goda och trygga

Läs mer

LSS-insatsernas innehåll

LSS-insatsernas innehåll LSS-insatsernas innehåll Förtydligande av innehållet i LSS-insatserna Socialförvaltningen informerar Förtydligande av innehållet i LSS-insatserna Gruppbostad Hjälp att äta, dricka och förflytta sig Måltiden

Läs mer

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning Verksamhetsuppföljning 2012-02-15 2012-02-16 Johanna Bendtsen Verksamhetsuppföljare Sofia Spetz vik. avdelningschef Handläggarenheten 1 Närvarande vid besöket Verksamhetsuppföljare Johanna Bendtsen, verksamhetsuppföljare

Läs mer

Att flytta in i servicebostad

Att flytta in i servicebostad Sid 1(6) Sid 2(6) Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan vara att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter och skyldigheter du har när du bor i en servicebostad.

Läs mer

Servicebostad. -VAD ÄR DET? -Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge

Servicebostad. -VAD ÄR DET? -Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge Servicebostad -VAD ÄR DET? -Lättläst Vad är en servicebostad? Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter och

Läs mer

Daglig Verksamhet. Funktionsnedsättning Stöd och Service FuSS

Daglig Verksamhet. Funktionsnedsättning Stöd och Service FuSS Daglig Verksamhet Funktionsnedsättning Stöd och Service FuSS Är du vuxen med en funktionsnedsättning och inte står till arbetsmarknadens förfogande eller studerar? Då kan du söka insatsen Daglig Verksamhet

Läs mer

Gruppboende och serviceboende

Gruppboende och serviceboende omvårdnad gävle SVENSKA/LÄTTLÄST Gruppboende och serviceboende Vem kan få gruppboende eller serviceboende? Personer med psykisk funktionsnedsättning kan få lägenhet i gruppboende eller serviceboende. Omvårdnad

Läs mer

Vi vill att människor ska leva hela livet

Vi vill att människor ska leva hela livet Vi vill att människor ska leva hela livet Daljunkaregårdens äldreboende drivs sedan maj 2008 av Temabo. Vårt mål är att skapa ett aktivare boende för äldre med inriktning musik. Vi inför en salutogen äldreomsorg

Läs mer

Symbolförklaring. Ett rum med utsikt skapande miljö hos Konst och Media. Här är tillgängligt för alla. Det finns Rullstols WC. Här finns personlyft.

Symbolförklaring. Ett rum med utsikt skapande miljö hos Konst och Media. Här är tillgängligt för alla. Det finns Rullstols WC. Här finns personlyft. 1 Ett rum med utsikt skapande miljö hos Konst och Media. Symbolförklaring Här är tillgängligt för alla. Det finns Rullstols WC. Här finns personlyft. Här finns visuell kassa. Innehåll Symbolförklaring...

Läs mer

Bistånd och insatser enligt SoL och LSS

Bistånd och insatser enligt SoL och LSS Bistånd och insatser enligt SoL och LSS Vad innehåller broschyren? I denna broschyr finner du information om det stöd och de insatser Strängnäs kommun har att erbjuda enligt socialtjänstlagen (SoL) för

Läs mer

Gruppbostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Gruppbostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Gruppbostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Vad är en gruppbostad? Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättighet

Läs mer

Bostad med särskild service Daglig verksamhet Enligt LSS

Bostad med särskild service Daglig verksamhet Enligt LSS Bostad med särskild service Daglig verksamhet Enligt LSS GreveGruppens Omvårdnad Delaktighet Trygghet Självständighet Företaget GreveGruppen Omvårdnad erbjuder bostad med särskild service enligt LSS 9.9,

Läs mer

På grund- & gymnasienivå + yrkesutbildningar. Studium Lärvux. Särskild utbildning för vuxna.

På grund- & gymnasienivå + yrkesutbildningar. Studium Lärvux. Särskild utbildning för vuxna. På grund- & gymnasienivå + yrkesutbildningar Studium Lärvux Särskild utbildning för vuxna www.studiumgbg.se Välkommen till Lärvux Känner du att du vill utvecklas och hitta nya vägar i livet? Du kanske

Läs mer

LSS-bostad. för vuxna personer med funktionsnedsättning

LSS-bostad. för vuxna personer med funktionsnedsättning LSS-bostad för vuxna personer med funktionsnedsättning Vad är en LSS-bostad? Alla ska kunna delta i samhället utifrån sin förmåga och sina önskemål. Vuxna personer med en funktionsnedsättning kan vid behov,

Läs mer

Gruppbostad. - VAD ÄR DET? - Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se

Gruppbostad. - VAD ÄR DET? - Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Gruppbostad - VAD ÄR DET? - Lättläst Vad är en gruppbostad? Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättigheter och skyldigheter

Läs mer

Förebyggande insatser, service, omsorg, hälso- och sjukvård samt rehabilitering

Förebyggande insatser, service, omsorg, hälso- och sjukvård samt rehabilitering Scandinav.se Foto Maria Carlsson Förebyggande insatser, service, omsorg, hälso- och sjukvård samt rehabilitering Vård- och äldreförvaltningen Borås Stad erbjuder många former av stöd till dig som är äldre

Läs mer

Kombinera teori med praktik gå en lärlingsutbildning!

Kombinera teori med praktik gå en lärlingsutbildning! Lärvux Stockholm Kombinera teori med praktik gå en lärlingsutbildning! 1 Innehåll Jobba samtidigt som du utbildar dig...3 Våra lärlingsutbildningar...4 Handel...4 Restaurang och café...5 Barnomsorg...6

Läs mer

SOCIALFÖRVALTNINGEN INFORMERAR. Daglig verksamhet

SOCIALFÖRVALTNINGEN INFORMERAR. Daglig verksamhet SOCIALFÖRVALTNINGEN INFORMERAR Daglig verksamhet Daglig verksamhet enligt LSS Att ha något att göra på dagarna är viktigt. För den som inte förvärvsarbetar eller utbildar sig ger LSS möjlighet till daglig

Läs mer

HEMTJÄNST I KRISTIANSTADS KOMMUN

HEMTJÄNST I KRISTIANSTADS KOMMUN HEMTJÄNST I KRISTIANSTADS KOMMUN Hemtjänst i Kristianstads kommun I den här broschyren kan Du läsa om vilket stöd Du kan söka från hemtjänsten i Kristianstads kommun. Målsättningen med hemtjänst är att

Läs mer

Har du förbättringsidéer eller synpunkter kring din insats från oss? Om du inte är nöjd är det viktigt att vi får veta det. Vi vill bli bättre!

Har du förbättringsidéer eller synpunkter kring din insats från oss? Om du inte är nöjd är det viktigt att vi får veta det. Vi vill bli bättre! Varför tjänstedeklarationer? Vi vill förtydliga vad våra olika tjänster innebär och vad du kan förvänta dig av oss. Vi beskriver också vilka förväntningar vi har på dig. Vårt mål är att din insats ska

Läs mer

Servicebostad. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Servicebostad. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Servicebostad VAD ÄR DET? Lättläst VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Servicebostad Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter

Läs mer

Ett gott och självständigt liv. Stöd och service enligt LSS-lagen. Linköpings kommun linkoping.se

Ett gott och självständigt liv. Stöd och service enligt LSS-lagen. Linköpings kommun linkoping.se Ett gott och självständigt liv Stöd och service enligt LSS-lagen Linköpings kommun linkoping.se Stöd och service enligt LSS-lagen Du som har stora och varaktiga funktionsnedsättningar har enligt lag rätt

Läs mer

Riktlinje. modell plan policy program. regel. rutin strategi taxa. för biståndsbedömning av hemtjänst ... Beslutat av: Socialnämnd

Riktlinje. modell plan policy program. regel. rutin strategi taxa. för biståndsbedömning av hemtjänst ... Beslutat av: Socialnämnd modell plan policy program Riktlinje för biståndsbedömning av hemtjänst regel rutin strategi taxa............................ Beslutat av: Socialnämnd Beslutandedatum: 2018-02-28 23 Ansvarig: Verksamhetschef

Läs mer

GYMNASIESÄRSKOLAN i Kalmarsunds Gymnasieförbund

GYMNASIESÄRSKOLAN i Kalmarsunds Gymnasieförbund GYMNASIESÄRSKOLAN i Kalmarsunds Gymnasieförbund Läsåret 2012 / 2013 UTBILDNINGSKATALOG 2018/2019 2 Jenny Nyströmsskolan GS, 2017 GYMNASIESÄRSKOLAN i Kalmarsunds Gymnasieförbund Gymnasiesärskolan har idag

Läs mer

Hemtjänst i Båstads kommun

Hemtjänst i Båstads kommun Hemtjänst i Båstads kommun Fotograf: Lars Bygdemark Vår verksamhetsidé Vård och omsorg i Båstads kommun ska präglas av respekt, värdighet, trygghet och professionalism. Vad är hemtjänst? Kommunen har enligt

Läs mer

Gruppbostad och servicebostad

Gruppbostad och servicebostad omvårdnad gävle SVENSKA/LÄTTLÄST Gruppbostad och servicebostad Vem kan få gruppbostad eller servicebostad? Personer med funktionsnedsättning kan få lägenhet i gruppbostad eller servicebostad. För att få

Läs mer

Att flytta in i gruppbostad

Att flytta in i gruppbostad Sid 1(6) Sid 2(6) Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan vara att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättigheter och skyldigheter du har när du bor i en gruppbostad. Exakt

Läs mer

Arbetsplan för Förskolan Vitsippan 2018/2019. Avdelning Månskenet

Arbetsplan för Förskolan Vitsippan 2018/2019. Avdelning Månskenet Arbetsplan för Förskolan Vitsippan 2018/2019 Avdelning Månskenet Välkommen till Månskenet Förskolan ska sträva efter att främja alla barns utveckling och lärande samt en livslång lust att lära. Verksamheten

Läs mer

Välkommen till Leanlink - Daglig verksamhet!

Välkommen till Leanlink - Daglig verksamhet! Välkommen till Leanlink - Daglig verksamhet! Du kan läsa information om våra dagliga verksamheter på sidorna som följer. Varje daglig verksamhet har en egen sida. Postadress: E-post: dagligverksamhet@linkoping.se

Läs mer

LOV. >> Gör dina egna val. - frihet att bestämma. Vingåker inför Lagen om valfrihet i hemtjänsten

LOV. >> Gör dina egna val. - frihet att bestämma. Vingåker inför Lagen om valfrihet i hemtjänsten LOV - frihet att bestämma >> Gör dina egna val Vingåker inför Lagen om valfrihet i hemtjänsten >> Nu införs Lagen om Valfrihetssystem (LOV) i hemtjänsten Det innebär att du själv väljer vem som ska utföra

Läs mer

Kvalitetsstandard utförare

Kvalitetsstandard utförare Kvalitetsstandard utförare Hemtjänst 2009 09 23 Innehållsförteckning Övergripande...4 Målet med biståndet...4 Utförarens mål...4 För att uppnå kontinuitet...4 Larm...4 Vanligt förekommande insatser med

Läs mer

GYMNASIESÄRSKOLAN i Kalmarsunds Gymnasieförbund Läsåret 2012 / 2013

GYMNASIESÄRSKOLAN i Kalmarsunds Gymnasieförbund Läsåret 2012 / 2013 GYMNASIESÄRSKOLAN i Kalmarsunds Gymnasieförbund Läsåret 2012 / 2013 Gymnasiesärskolan Läsåret 2015/2016 Gymnasiesär GYMNASIESÄRSKOLAN i Kalmarsunds Gymnasieförbund 2 Gymnasiesärskolan har idag elever till

Läs mer

Information om Äldreomsorgen i Borlänge kommun

Information om Äldreomsorgen i Borlänge kommun Information om Äldreomsorgen i Borlänge kommun När du behöver hjälp När du behöver hjälp eller stöd vänder du dig till den behovsbedömare som ansvarar för det område där du bor. För det mesta gör behovsbedömaren

Läs mer

Gruppbostad. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Gruppbostad. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Gruppbostad VAD ÄR DET? Lättläst VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Gruppbostad Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättigheter

Läs mer

Strategi Program Plan Policy» Riktlinjer Regler. Borås Stads. Riktlinjer för hemtjänst. Hemtjänst 1

Strategi Program Plan Policy» Riktlinjer Regler. Borås Stads. Riktlinjer för hemtjänst. Hemtjänst 1 Strategi Program Plan Policy» Riktlinjer Regler Borås Stads Riktlinjer för hemtjänst Hemtjänst 1 Borås Stads styrdokument» Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för Borås program verksamheter

Läs mer

Har du förbättringsidéer eller synpunkter kring din insats från oss? Om du inte är nöjd är det viktigt att vi får veta det. Vi vill bli bättre!

Har du förbättringsidéer eller synpunkter kring din insats från oss? Om du inte är nöjd är det viktigt att vi får veta det. Vi vill bli bättre! Socialförvaltningen Insatsen bostad med särskild service eller annan särskilt anpassad bostad för vuxna enligt lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) Tjänstedeklaration Beslutad av

Läs mer

Boendestöd. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Boendestöd. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Boendestöd VAD ÄR DET? Lättläst VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Vad är boendestöd? Här får du information om vad boendestöd är och hur det kan fungera att få boendestöd. Det är svårt att berätta exakt hur det

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL HEMTJÄNSTEN

VÄLKOMMEN TILL HEMTJÄNSTEN VÄLKOMMEN TILL HEMTJÄNSTEN i Senast reviderad 2014-02-24 2 (8) HEMTJÄNST I VADSTENA KOMMUN Hemtjänst är en form av bistånd enligt Socialtjänstlagen (SoL), och ges till Dig som bor i ordinärt boende eller

Läs mer

Välkommen till STÖD & SERVICE. - insatser enligt LSS i Landskrona stad

Välkommen till STÖD & SERVICE. - insatser enligt LSS i Landskrona stad Välkommen till STÖD & SERVICE - insatser enligt LSS i Landskrona stad STÖD & SERVICE - ger dig med funktionsnedsättning en möjlighet att leva som andra Här hittar du information om vilket stöd och vilken

Läs mer

Granskningsrapport. Brukarrevision. Eldorado 2014

Granskningsrapport. Brukarrevision. Eldorado 2014 Granskningsrapport Brukarrevision Eldorado 2014 Daglig verksamhet Om brukarrevision Detta är en rapport från brukarrevisionen. Brukarrevision är ett sätt att ta reda på vad de vi är till för tycker om

Läs mer

Välkommen till hemtjänsten i Oxelösund

Välkommen till hemtjänsten i Oxelösund 2019-06-25 Välkommen till hemtjänsten i Oxelösund 2 (5) Välkommen till hemtjänsten i Oxelösund Hemtjänst Hemtjänst är till för att underlätta ditt dagliga liv och göra det möjligt för dig att bo kvar hemma

Läs mer

LSS. Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade 2011-10-20

LSS. Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade 2011-10-20 LSS Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade 2011-10-20 Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade Du som har stora och omfattade behov av stöd och service kan tillhöra lagens

Läs mer

Servicebostad i Håbo kommun

Servicebostad i Håbo kommun Servicebostad i Håbo kommun Vad är en servicebostad? Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter och skyldigheter

Läs mer

KRAVSPECIFIKATION UPPHANDLING AV

KRAVSPECIFIKATION UPPHANDLING AV 1(8) KRAVSPECIFIKATION UPPHANDLING AV Sysselsättning till personer med psykiska funktionshinder 2(8) Innehållsförteckning Sid nr 1 UPPDRAGSBESKRIVNING 3 1.1 Målgrupp 3 1.2 Syfte 3 1.3 Mål för sysselsättningen

Läs mer

Fastställd av kommunstyrelsen

Fastställd av kommunstyrelsen VANSBRO KOMMUN RIKTLINJER för Boendestöd till vuxna personer med funktionsnedsättning Fastställd av kommunstyrelsen 2014-01-14 Inledning Riktlinjernas syfte är att vara en vägledning för handläggare i

Läs mer

GUIDEN FÖR VÅRD OCH OMSORG

GUIDEN FÖR VÅRD OCH OMSORG GUIDEN FÖR VÅRD OCH OMSORG GUIDEN FÖR VÅRD OCH OMSORG En informationsbroschyr från socialtjänsten i Timrå kommun till dig som är äldre och/ eller har en funktionsnedsättning som medför ett behov av hjälp

Läs mer

STÖD OCH FÖREBYGGANDE VERKSAMHETER I JÄRFÄLLA

STÖD OCH FÖREBYGGANDE VERKSAMHETER I JÄRFÄLLA STÖD OCH FÖREBYGGANDE VERKSAMHETER I JÄRFÄLLA STÖD OCH FÖREBYGGANDE VERKSAMHETER I JÄRFÄLLA Verksamhetschef: Karoline Lundvall 08-580 229 28 Karoline.lundvall@jarfalla.se Ansvarar för Stöd och förebyggande,

Läs mer

Stöd i Sundbyberg. För dig som är vuxen och har en funktionsnedsättning SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN

Stöd i Sundbyberg. För dig som är vuxen och har en funktionsnedsättning SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Stöd i Sundbyberg För dig som är vuxen och har en funktionsnedsättning SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Vem kan få stöd? Det finns en lag som kallas LSS. Det står för Lagen om stöd och service till

Läs mer

Solgården vårdbostad och hemvård

Solgården vårdbostad och hemvård Solgården vårdbostad och hemvård Solgården vårdbostad och hemvård i Gemla Omsorgsnämndens vision Vi är OMSORG PÅ VÄG med nöjda omsorgstagare, stolta medarbetare och trygga medborgare. Mål och speciell

Läs mer

Gruppbostad vad är det?

Gruppbostad vad är det? Omsorgsförvaltingen Gruppbostad vad är det? I denna broschyr får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en sådan. Här får du veta vilka rättigheter och skyldigheter som

Läs mer

OCKELBO KOMMUN Socialförvaltningen. Korttidshemmet Smultrongården

OCKELBO KOMMUN Socialförvaltningen. Korttidshemmet Smultrongården OCKELBO KOMMUN Socialförvaltningen Korttidshemmet Smultrongården INNEHÅLL 3 Vad erbjuder Smultrongården? 3 Övrig korttidsvistelse och avlösarservice 4 Ansökan 5 Vad gör en stödperson? 5 Ny personal 6 Exempel

Läs mer

Servicebostad. Enligt LSS, Lagen om stöd och service

Servicebostad. Enligt LSS, Lagen om stöd och service Servicebostad Enligt LSS, Lagen om stöd och service 1 Vad är en servicebostad? Du som bor i servicebostad har en egen lägenhet, oftast i ett vanligt hyreshus. Personalen finns nära dig, i samma hus eller

Läs mer

Guiden för vård och omsorg

Guiden för vård och omsorg Timrå Kommun SocialförvaltningenTimrå Kommun Socialförvaltningen Guiden för vård och omsorg i Timrå kommun 2017 En informationsbroschyr från Socialtjänsten i Timrå Kommun till dig som är äldre och/eller

Läs mer

Information om hjälp i hemmet och valfrihet

Information om hjälp i hemmet och valfrihet Information om hjälp i hemmet och valfrihet Version 9.0 20150203 Vård- och omsorg Information om hemtjänst Vad är hemtjänst? Hemtjänst är ett samlat begrepp för olika former av stöd, service och omvårdnad

Läs mer

Information om hemtjänsten 2 (5) Datum

Information om hemtjänsten 2 (5) Datum 170901 Information om hemtjänsten 2 (5) Hemtjänst är till för att underlätta ditt dagliga liv och göra det möjligt för dig att bo kvar hemma under trygga förhållanden. Hemtjänstens insatser varierar från

Läs mer

Elevens namn:... Kurs/klass:... År: Veckor. Lärare i kursen:... Tel.nr.. Praktikplats:... Handledare:... Tel.nr.

Elevens namn:... Kurs/klass:... År: Veckor. Lärare i kursen:... Tel.nr.. Praktikplats:... Handledare:... Tel.nr. Vård- och omsorgsprogrammet Vård- och omsorgsutbildning vuxna APL - arbetsplatsförlagt lärande Ämnet vård och omsorg har sin grund i praktiskt arbete men också i vetenskapliga ämnesområden som vårdvetenskap

Läs mer

Arbetsplan för fritidshemmet på Ljuraskolans grundsärskola inriktning Träningsskolan

Arbetsplan för fritidshemmet på Ljuraskolans grundsärskola inriktning Träningsskolan Arbetsplan för fritidshemmet på Ljuraskolans grundsärskola inriktning Träningsskolan Läsåret 2014/2015 Kursplan för de fritidspedagogiska verksamheterna (Lärarförbundet 2012) Sammantaget ska verksamheten

Läs mer

Plugga på Riksgymnasiet bo på elevhem

Plugga på Riksgymnasiet bo på elevhem Plugga på Riksgymnasiet bo på elevhem Plugga på Riksgymnasiet bo på elevhem Att börja på gymnasiet kan kännas både spännande och kanske lite skrämmande. Så är det för de flesta. Vad vill jag läsa? Och

Läs mer

Information om hjälp i hemmet och valfrihet

Information om hjälp i hemmet och valfrihet Information om hjälp i hemmet och valfrihet Version 10.2 2018-05-25 Vård- och omsorg Information om hemtjänst Vad är hemtjänst? Hemtjänst är ett samlat begrepp för olika former av stöd, service och omvårdnad

Läs mer

Daglig verksamhet med kommunikativ inriktning. Kommunikationskarnevalen 26 Maj 2011 Mats Lundberg och Linda Björk

Daglig verksamhet med kommunikativ inriktning. Kommunikationskarnevalen 26 Maj 2011 Mats Lundberg och Linda Björk Daglig verksamhet med kommunikativ inriktning Kommunikationskarnevalen 26 Maj 2011 Mats Lundberg och Linda Björk Målsättning med föreläsningen Beskriva vårt arbete i Växjö Ge Er idéer för ett bra arbetssätt

Läs mer

Boendestöd VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Boendestöd VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Boendestöd VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Vad är boendestöd? Här får du information om vad boendestöd är och hur det kan fungera att få stöd av boendestödet. Det är svårt att beskriva exakt hur

Läs mer

Socialpsykiatri. - Stöd i det dagliga livet

Socialpsykiatri. - Stöd i det dagliga livet Socialpsykiatri - Stöd i det dagliga livet Socialpsykiatri stöd i det dagliga livet Personer över 18 år med psykiska funktionsnedsättningar kan beviljas stöd i det dagliga livet, i och utanför bostaden,

Läs mer

Gruppbostad. - Vad är det?

Gruppbostad. - Vad är det? Gruppbostad - Vad är det? Vad är en gruppbostad? Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättighet och skyldigheter som gäller

Läs mer

Välkommen till Huddinge kommuns egenregi ditt trygga val

Välkommen till Huddinge kommuns egenregi ditt trygga val Välkommen till Huddinge kommuns egenregi ditt trygga val Daglig verksamhet Välkommen till Huddinge kommuns egenregi Vi är det kommunala alternativet som bedriver daglig verksamhet med en stor öppenhet

Läs mer

Arbetsplan för Villa Villekullas fritidshem Juni 2011

Arbetsplan för Villa Villekullas fritidshem Juni 2011 Arbetsplan för Villa Villekullas fritidshem Juni 2011 Fritidshemmet ska ge den omsorg som krävs för att föräldrar ska kunna förena föräldraskap med förvärvsarbete och studier. Fritidshemmets uppgift är

Läs mer

PRO slår larm om ökad fattigdom bland pensionärer. Söder Gävle

PRO slår larm om ökad fattigdom bland pensionärer. Söder Gävle PRO slår larm om ökad fattigdom bland pensionärer Söder Gävle Omvårdnad Gävle Föreningen NIX-Telefon Omvårdnad Gävle har ansvar för stöd och omsorg till äldre och personer med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning

Läs mer

Livsperspektiv på kommunikation som daglig verksamhet. Kommunikationskarnevalen Göteborg juni 2012 Mats Lundberg, Jana Friberg och Linda Björk

Livsperspektiv på kommunikation som daglig verksamhet. Kommunikationskarnevalen Göteborg juni 2012 Mats Lundberg, Jana Friberg och Linda Björk Livsperspektiv på kommunikation som daglig verksamhet Kommunikationskarnevalen Göteborg juni 2012 Mats Lundberg, Jana Friberg och Linda Björk Målsättning med föreläsningen Beskriva vårt arbete i Växjö

Läs mer

Välkommen till Rehabcentrum Kungsholmen!

Välkommen till Rehabcentrum Kungsholmen! Välkommen till Rehabcentrum Kungsholmen! Att drabbas av en sjukdom eller skada innebär ofta ett nytt läge i livet. När livsvillkoren förändras kan du behöva professionell hjälp på vägen tillbaka. Vi erbjuder

Läs mer

- äldreboende i Landskrona stad BOENDE & HÄLSA. Välkommen till

- äldreboende i Landskrona stad BOENDE & HÄLSA. Välkommen till - äldreboende i Landskrona stad BOENDE & HÄLSA Välkommen till 2 BOENDE & HÄLSA - så att du får ett så bra liv som möjligt Boende och hälsa inom omsorgsförvaltningen ansvarar för Landskrona stads kommunala

Läs mer

Uppföljning av Aros Stödgrupp, leverantör av boendestöd, SoL, enligt LOV

Uppföljning av Aros Stödgrupp, leverantör av boendestöd, SoL, enligt LOV TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2018-04-26 Sida 1 (2) Diarienr NF 2018/00048-1.6.2 Sociala nämndernas förvaltning Helena Vesterlund Epost: helena.vesterlund@vasteras.se Kopia till Aros Stödgrupp AB Nämnden för

Läs mer

LSS Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade

LSS Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade LSS Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade Sollefteå kommun Individ- och omsorgsförvaltningen Information om vad lagen innebär och hur det går till vid ansökan om insats Vart vänder man

Läs mer

Om du får ett negativt beslut kan du överklaga. För mer information, ring mottagningsgruppen på 011-15 27 37.

Om du får ett negativt beslut kan du överklaga. För mer information, ring mottagningsgruppen på 011-15 27 37. Hemtjänst i Norrköping Det är vård- och omsorgsnämnden som har ansvar för kommunens äldre- och handikappomsorg. Vård- och omsorgsnämnden erbjuder stöd, omsorg och omvårdnad i livets olika skeden. I vård-

Läs mer

Riktlinje för stöd till Anhöriga som vårdar eller stödjer en närstående

Riktlinje för stöd till Anhöriga som vårdar eller stödjer en närstående Riktlinje för stöd till Anhöriga som vårdar eller stödjer en närstående Socialförvaltningen Vård och Omsorg 2012-04-10 Innehåll 1 Bakgrund 5 2 Direkt stöd till anhöriga i Arboga kommun 6 2.1 Information...

Läs mer