Godkänt dokument - Stefan Modig, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , Dnr

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Godkänt dokument - Stefan Modig, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , Dnr"

Transkript

1

2 2 2. Förutsättningar I följande avsnitt beskrivs kortfattat förutsättningarna för att ta sig till, från och inom planområdet med kollektivtrafik, cykel, till fots och bil i nuläget och i den framtida Södra Solvallastaden. 2.1 Gatustruktur Idag består planområdet av en infartsgata till Solvalla Arena (Travbanevägen), stora ytor för markparkering samt en på- och avfart till Ulvsundaleden (Solvallakopplet). Gångtrafiken hänvisas till trottoarer utmed Travbanevägen, cykelbanor saknas helt. Infarten till den framtida Södra Solvallastaden kommer att ske direkt från Bällstavägen. Biltrafiken kanaliseras sedan på två gator, trafiken till och från bostäderna använder Mellangatan, undantaget de bostadshus som har garageinfart mot Entrégatan. Entrégatan närmast tvärbanan används för trafik till och från arenan, kontor, samt viss handel och service i anslutning till arenatorget. Samtliga tre gator är återvändsgator och genomfartstrafik kommer inte att vara möjlig på kort sikt. Gång- och cykeltrafiken till och från Södra Solvallastaden kommer att ha fler kopplingar in och ut ur området. Cykeltrafiken ansluts till cykelbanor på Figur 2-1 Föreslagen gatustruktur. Källa: Tengbom arkitekter Bällstavägen och Gamla Bromstensvägen via korsningen med Bällstavägen och nya cykelstråk utmed tvärbanan och väster om Lokalgatan. Mot Annedal används befintlig passage under Ulvsundaleden. På sikt är ambitionen att skapa ytterligare en koppling mot Annedal ca 300 meter söder om den befintliga. På Lokalgatan och Mellangatan föreslås cykling ske i blandtrafik. Gångtrafiken hänvisas till breda trottoarer på samtliga gator, nya gångförbindelser genom kvartersbebyggelsen och parkerna, samt en trappa som kopplar samman Entrégatan och Mellangatan direkt söder om Solvalla Arena.

3 3 2.2 Målpunkter Merparten av Södra Solvallastadens målpunkter kommer att vara lokaliserade utmed Entrégatan, främst kring Arenatorget direkt söder om Solvalla Arena. Utöver Solvalla Arena planeras en multisporthall och ny kontorsbebyggelse vid Arenatorget. I anslutning till Arenatorget kommer sannolikt tvärbanans nya hållplats att lokaliseras. Vid Entrégatans södra del, strax norr om kopplingen till Bällstavägen, planeras en ny drivmedelsstation med tillhörande livsmedelsbutik. Övriga målpunkter utmed Entrégatan är främst bostäder, samt eventuellt någon butikslokal. Utmed Mellangatan och Lokalgatan utgörs målpunkterna uteslutande av bostäder och förskolor. 2.3 Kollektivtrafik I dag sker kollektivtrafikförsörjningen av området med två busslinjer i 30- minuterstrafik utmed Bällstavägen. För de flesta medför resande med buss ett eller flera byten för att nå sin målpunkt. Det går även att nå området via tunnelbana/pendeltåg och en cirka 2 kilometer lång promenad. I och med den planerade utbyggnaden av Kistagrenen kommer Södra Solvallastaden i framtiden få god tillgång till kollektivtrafik. Utöver tvärbaneförbindelsen mot Kista och Alvik kommer på längre sikt sannolikt en av busslinjerna som trafikerar Bällstavägen omvandlas till stombusslinje. 2.4 Gång- och cykeltrafik I planområdets närområde är såväl gång- som cykelvägnätet väl utbyggt och det finns i nuläget möjligheter att ta sig till och från planområdet till fots och med cykel, även om området omges av betydande barriärer i form av infrastruktur och nivåskillnader. En cykelresa från Södra Solvallastaden till Stockholms central tar cirka 40 minuter. Inom och igenom planområdet är förutsättningarna för gång- och cykeltrafik idag mycket begränsade. Gångtrafiken hänvisas till smala trottoarer utmed Travbanevägen och de stora markparkeringsytorna söder om arenan, cykling sker i blandtrafik. I den framtida Solvallastaden är förutsättningarna att gå och cykla betydligt bättre. Inom programområdet knyter gena gång- och cykelstråk samman viktiga funktioner. En förstärkt gång- och cykelkoppling under Ulvsundaleden förbättrar kopplingen österut, mot närliggande Annedal. I öster och söder kopplas programområdets gångoch cykelvägnät samman med omgivande regionala stråk vilket knyter samman Södra Solvallastaden med övriga delar av Stockholm.

4 4 2.5 Biltrafik I nuläget domineras större delen av planområdet av ytor för biltrafiken. I Södra Solvallastaden prioriteras andra färdmedel än bil. Det kommer även i fortsättningen att finnas angöring för bil i anslutning till arenans huvudentré, men antalet parkeringsplatser kommer att minskas väsentligt. Bilburna besökare till övriga målpunkter kring Arenatorget hänvisas till Entrégatan. Mellangatan och Lokalgatan kommer initialt nästan uteslutande att användas av boende och besökande till bostäderna utmed gatorna. På längre sikt är det möjligt att Mellangatan kommer at kopplas mot framtida stadsutveckling väster om Solvalla Arena, men fram till dess kommer genomfartstrafik undvikas i hela Södra Solvallastaden.

5 5 3. Trafikflöden I följande avsnitt redovisas och kommenteras de beräknade trafikflödena i den framtida Södra Solvallastaden. Figurerna avser årsdygnstrafik (ÅDT), men beräkningar har också gjort för att testa om den föreslagna gatustrukturen fungerar under maxtimmen. I Södra Solvalla bör maxtimmen inträffa under onsdagseftermiddagar då travtävlingar på Solvalla sker samtidigt som kontorsanställda ska ta sig hem från arbetsplatsen och de som är bosatta i området återvänder hem från sina arbetsplatser. Trafiken under maxtimmen kan grovt uppskattas till en tiondel av ÅDT. På Entrégatan kommer trafikflödet under maxtimmen vara något större än så eftersom evenemangstrafiken inte räknas in i ÅDT. Mellan- och Lokalgatan påverkas inte av evenemangstrafik. På dessa gator bör därför en tiondel av ÅDT vara en rimlig uppskattning av trafikflödet under maxtimmen. Beräkningarna bygger på ett stort antal antaganden. För att inte försvåra läsningen i detta avsnitt redovisas alla antaganden i ett avsnitt Cykeltrafik Cykelandelen förväntas vara relativt hög vid resor inom Södra Solvallastaden men betydligt lägre vid resor till och från området, främst beroende på att dessa resor kan antas ha start- eller målpunkt över hela staden och regionen. Multisporthallen och kontoren kommer tillsammans med bostäderna att utgöra de huvudsakliga målpunkterna för cykeltrafiken. Störst cykelflöde, ca 400 cyklar per dygn, noteras på den nya cykelbanan utmed tvärbanan. I övriga delar av Södra Solvallastaden noteras relativt små cykelflöden. Eftersom en stor del av cykeltrafiken som använder cykelbanan utmed tvärbanan ska till eller från bostäderna utmed Mellangatan eller Lokalgatan kommer omsorg behöva läggas vid att hastighetssäkra passager över Mellangatan och Entrégatan.

6 6 Figur 3-1 Beräknade cykelflöden i Södra Solvallastaden. Bakgrundskarta: Tengbom arkitekter

7 7 3.2 Gångtrafik Gångtrafiken har samma målpunkter som cykeltrafiken, undantaget hållplatserna för tvärbana och buss. Eftersom en hög kollektivtrafikandel förväntas i området kommer en stor del av gångresorna att inledas eller avslutas vid hållplatserna. Gångvägnätet i planområdet är mer finmaskigt än cykelvägnätet vilket medför att gångtrafiken fördelas jämnare över området. Störst gångflöden, ca gångtrafikanter per dygn, noteras vid arenatorget. Övriga stråk med relativt stora flöden är Entrégatan, framförallt kring drivmedelstationen och i anslutning till tvärbanans hållplats, samt de delar av Mellangatan och Lokalgatan som är lokaliserade i anslutning till förskolor. Notera att gångflödesberäkningen inte har tagit hänsyn till områdets topografiska förutsättningar. Sannolikt överskattas gångflödet i stråk med kraftiga lutningar och/eller trappor, exempelvis trappan mellan Mellangatan och arenatorget och gångvägen mellan kvarter 13, 14 och 16.

8 8 Figur 3-2 Beräknade gångflöden under en vardag. Bakgrundskarta: Tengbom Arkitekter

9 9 3.3 Biltrafik Utöver bostäderna kommer de viktigaste målpunkterna för bilburna besökare att vara verksamheterna kring Arenatorget samt drivmedelsstationen i planområdets södra del. Gatustrukturen medför att all trafik in i och ut från planområdet leds på Entrégatan mellan Bällstavägen och drivmedelsstationen. Detta innebär att bilflödet blir relativt stort, ca fordon per dygn, i detta snitt. På övriga gator blir trafikflödet måttligt på Huvudgatan mellan fordon per dygn och på Mellangatan mellan fordon per dygn. På huvuddelen av Mellangatan och på hela Lokalgatan noteras små trafikflöden, mellan fordon per dygn. I trafikflödesberäkningen antas att alla bilresor har start- och/eller målpunkt i samma kvarter som bostaden eller arbetsplatsen är lokaliserad. Om parkering i större utsträckning samordnas i större garage närmare Bällstavägen bör biltrafiken på Mellangatan och Lokalgatan reduceras väsentligt. I trafikflödesberäkningarna har nyttotrafiken schablonmässigt beräknats till 15 % av totalflödet. I dessa 15 % inkluderas besök till bostäderna och arbetsplatserna kring arenatorget. Andelen tung trafik bör vara närmast försumbar på Mellangatan och Lokalgatan. På entrégatan kommer en liten mängd transporter att förekomma, främst till drivmedelstationen. Utöver dessa sker enstaka transporter per dag till Hästsportens hus och övriga verksamheter kring arenatorget.

10 10 Figur 3-3 Beräknad ÅDT i Södra Solvallastaden. Bakgrundskarta: Tengbom arkitekter

11 Trafikflöden under lördagar En översiktlig beräkning av trafikflöden under lördagar har gjorts eftersom besöksantalet vid Solvalla Arena och multisporthallen antas vara större under lördagar än under vardagar. Resultatet visar att trots den ökade trafikmängden till Solvalla Arena och multisporthallen är trafikflödena totalt sett i samma storleksordning som under en onsdagskväll, till och med något lägre. Under lördagar fördelas trafiken dock annorlunda på områdets gator. Flera verksamheter, exempelvis skolan, förskolorna och kontoren, väntas ha stängt, medan flödet av besökare till arenan beräknas vara större. Framförallt antas fler resa med den ordinarie kollektivtrafiken och antalet evenemangsbussar antas vara större, vilket ställer krav på utformning av bussangöring. Även multihallen lockar fler bilburna besökare under lördagar än under en vardagskväll. Flödet av boende som reser med bil är ungefär jämförbart med situationen under en onsdag, medan antalet kollektivtrafikresor bland de boende bör minska något under lördagar. Slutsatsen är att en dimensionering för onsdagskvällar även klarar att hantera flödena vid större helgevenemang. 3.5 Potentiella konfliktpunkter och barriärer Potentiella konfliktpunkter kan finnas där olika trafikflöden gör anspråk på samma yta. Då olika trafikantgrupper blandas kan målkonflikter även uppstå mellan till exempel trygghet för en grupp och framkomlighet för en annan. En gata som är bredare än 6 meter och 600 fordon per dimensionerande timme innebär en väntetid för gående på minst 60 sekunder vilket gör att vägen upplevs som en barriär. Korsningspunkter bör utformas så att ett bra samspel uppnås mellan trafikanter, att barriäreffekter för gående och cyklister minimeras och att miljön upplevs som trygg och säker, inte minst för barn. Den enda framträdande konfliktpunkten är vid kopplingen mellan Bällstavägen och drivmedelsstationen. I maxtimmen blir det relativt stora flöden av både gående, cyklister och bilar här. Eftersom trafiken till och från bostäder och andra verksamheter dominerar över arenabesökarna kan konfliktsituationen väntas finnas även på morgonen och andra dagar än onsdagar. Utformningen bör här göras med stor hänsyn till oskyddade trafikanter och hastigheten begränsas till max 30 km/h. Även vid Tvärbanestationen finns korsande flöden av fotgängare och biltrafik. Här är bilflödet så litet och förutsättningar för låga hastigheter så goda att samspelet bör fungera. Själva torgytan kommer att vara överkörningsbar för godstrafik till

12 12 och från Hästsportens hus. Förutsatt att leveranser inte sker under maxtimmen bör detta inte medföra någon väsentlig konfliktrisk på torgytan.

13 13 4. Antaganden I följande avsnitt redovisas antaganden som har använts för flödesberäkningarna. Antaganden innefattar antal resor per person till de olika målpunkterna, färdmedelsfördelning till olika målpunkter i området, samt vilken väg som väljs för resor med olika färdmedel till olika målpunkter. 4.1 Antal resor I följande avsnitt redovisas antaganden om antal resor per person vid de olika målpunkterna. Solvalla Arena Evenemangstrafik till Solvalla Arena har inte inkluderats i beräkningen av ÅDT. Kontor Cirka 600 personer antas ha sin kontorsarbetsplats i Södra Solvallastaden. Samtliga kontorsarbetsplatser antas vara lokaliserade kring Arenatorget. Under en vardag antas 80 % av de anställda befinna sig på sin arbetsplats. Bostäder I Södra Solvallastaden antas ca lägenheter med 2,48 boende per lägenhet varav 1,69 över 18 år. Under ett vardagsdygn antas 2,8 resor göras per person. Av de 2,8 resorna antas 0,5 resor ske utanför Södra Solvallastaden. I snitt antas 20 % av bostäderna få ett besök under en vardag. I varje bil som anländer till/lämnar Södra Solvallastaden antas i snitt 1,2 personer befinna sig. Multisporthallen Multisporthallen antas få ca 160 besökare per dygn. Av besökarna antas 50 % vara bosatta i Södra Solvallastaden. I varje bil som anländer till/lämnar multisporthallen antas i snitt 1,2 vuxna personer befinna sig.

14 14 Förskolor Förskolorna antas ha plats för 300 barn och 75 anställda. Cirka 80 % av förskolebarnen antas vara bosatta i Södra Solvallastaden. Av dessa antas ca 20 % bli skjutsade till förskolan, dessa resor blir då en del av föräldrarnas resor till arbetsplatsen. I varje bil som anländer till/lämnar förskolorna antas 1,2 vuxna personer befinna sig. Drivmedelstation Drivmedelstationen antas ha ungefär 800 kunder per dygn. Cirka 5 % av besökarna antas vara bosatta i Södra Solvallastaden. Övriga verksamheter Övriga verksamheter (restaurang, eventuella butiker och caféer) antas ha 400 besökare per vardag. Skogen Resor till eller från motionsspåren har inte inkluderats i flödesberäkningarna.

15 Färdmedelsfördelning Bland boende och anställda i området antas generellt 35 % använda bil, 55 % använda kollektivtrafik och 10 % använda cykel eller gå till området. Till övriga målpunkter har den generella färdmedelsfördelningen justerats, exempelvis förväntas färre resor till fots och med cykel till arenan, fler bil- och cykelresor till multisporthallen och fler bilresor till drivmedelsstationen. I Tabell 4-1 redovisas de uppskattade färdmedelsfördelningarna. Tabell 4-1 Uppskattad färdmedelsfördelning till olika verksamheter i den framtida Södra Solvallastaden. Start-/målpunkt Bil Kollektivtrafik Gång Cykel Arenan, besökare 35 % 60 % 1 % 4 % Arenan, anställda 35 % 55 % 1 % 9 % Kontor 35 % 55 % 1 % 9 % Bostäder 35 % 55 % 1 % 9 % Multisporthall (barn utifrån) 75 % 10 % 5 % 10 % Multisporthall (barn från Solvalla) 0 % 0 % 50 % 50 % Drivmedelsstation (från Solvalla) 0 % 0 % 50 % 50 % Drivmedelsstation (utifrån) 80 % 0 % 5 % 15 % Förskola (barn) 20 % 0 % 72 % 8 % Anställda vid förskolor 35 % 55 % 7 % 3 % 4.3 Trafikens fördelning inom området I följande avsnitt redovisas vilka färdvägar som har antagits beroende på vilket färdmedel som används och var målpunkten är lokaliserad. Kollektivtrafik Hälften av kollektivtrafikresenärerna till och från området antas använda tvärbanan, hälften antas använda någon av bussarna på Bällstavägen. I beräkningarna antas att samtliga kollektivtrafikresenärer tar sig vidare i området till fots. Cykeltrafik Cyklisterna antas kunna använda alla vägar i området utom och trappan mellan Arenatorget och Mellangatan. Cirka 30 % av de som cyklar till området antas anlända via entrén mot Bällstavägen, 30 % antas anlända via cykelbanan utmed tvärbanan, 30 % antas anlända via Gamla Bromstensvägen och 10 % antas anlända via den befintliga kopplingen under Ulvsundleden.

16 16 Inom området antas cyklister välja den närmsta vägen mellan start- och målpunkt. Områdets topografi har inte beaktats i beräkningarna. Gångtrafik Fotgängare antas kunna använda alla vägar i området. Cirka 30 % av de som cyklar till området antas anlända via entrén mot Bällstavägen, 30 % antas anlända via cykelbanan utmed tvärbanan, 30 % antas anlända via Gamla Bromstensvägen och 10 % antas anlända via den befintliga kopplingen under Ulvsundleden. Inom området antas fotgängare välja den närmsta vägen mellan start- och målpunkt. Områdets topografi har inte beaktats i beräkningarna. Biltrafik All biltrafik till området anländer via entrén mot Bällstavägen. Inom området antas alla besökare till Solvalla Arena, multisporthallen och kontoren använda Entrégatan. De som är bosatta i kvarter 4, 5 och 6 antas ha garageinfart mot Entrégatan och använder inte övriga gator i området. Samtliga bosatta i och besökare till kvarter 1 och 2 antas använda Mellangatan. Detsamma gäller hälften av de som är bosatta i eller besöker kvarter 7, 8 och 9. Övriga invånare i området angör bostaden via Lokalgatan.

Trafikutredning Fridhem, Tjörns kommun I samband med detaljplan Fridhem del av Hövik 5:1

Trafikutredning Fridhem, Tjörns kommun I samband med detaljplan Fridhem del av Hövik 5:1 Beställare: 471 80 SKÄRHAMN Beställarens representant: Kristina Stenström Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria Young Uppdragsnr: 104 23 38 Innehållsförteckning 1 Inledning...

Läs mer

BILAGA 2. Till Trafikverket.se. Allmänt om projektet. Projektnamn. Projektnamn Skönberga 11:83. Senast ändrad :46. Verktyget. Version 1.

BILAGA 2. Till Trafikverket.se. Allmänt om projektet. Projektnamn. Projektnamn Skönberga 11:83. Senast ändrad :46. Verktyget. Version 1. BILAGA 2 Till Trafikverket.se Trafikalstringsverktyg - Skönberga 11:83 Användarhandledning (pdf) Visa resultat Visa indata Allmänt om projektet Projektnamn Projektnamn Skönberga 11:83 Egna kommentarer

Läs mer

Trafikutredning Kv. Cirkusängen - Sundbyberg

Trafikutredning Kv. Cirkusängen - Sundbyberg 1 (9) Trafikutredning Med anledning av uppförandet av ett nytt huvudkontor för Swedbank på kvarteret Cirkusängen i Sundbyberg syftar denna trafikutredning till att belysa befintlig och framtida trafiksituation.

Läs mer

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder.

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder. Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile Beställare: Konsult: Uppdragsledare Handläggare Hälle Lider AB Husåsvägen 2 459 30 Ljungskile Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria Young Uppdragsnr: 102

Läs mer

Områdesprogram för Södra Solvallastaden. Svar på remiss från stadsbyggnadsnämnden

Områdesprogram för Södra Solvallastaden. Svar på remiss från stadsbyggnadsnämnden Dnr Sida 1 (9) 2016-02-01 Handläggare Elenore Bjelke 08-508 260 35 Till Trafiknämnden 2016-03-10 Områdesprogram för Södra Solvallastaden. Svar på remiss från stadsbyggnadsnämnden Förslag till beslut 1.

Läs mer

PM TRAFIKUTREDNING TOMTEBOVÄGEN

PM TRAFIKUTREDNING TOMTEBOVÄGEN UPPDRAG Coop Tomtebo UPPDRAGSNUMMER 2433490000 UPPDRAGSLEDARE Krister Johansson, HIFAB UPPRÄTTAD AV Katarina Lindberg DATUM 10-05 Bakgrund och syfte Coop AB planerar att etablera en ny butik på en i dagsläget

Läs mer

Jönköpings kommun. PM Skeppsbron. Malmö

Jönköpings kommun. PM Skeppsbron. Malmö Jönköpings kommun Malmö 2016-01-08 Datum 2016-01-08 Uppdragsnummer 1320006609-001 Utgåva/Status 1 Johan Svensson Anna Persson Johan Jönsson Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll Sverige AB Skeppsvägen

Läs mer

Trafikalstringsverktyg - Detaljplan för Tallbackens förskola, nuläge Användarhandledning (pdf)

Trafikalstringsverktyg - Detaljplan för Tallbackens förskola, nuläge Användarhandledning (pdf) Till Trafikverket.se Trafikalstringsverktyg - Detaljplan för Tallbackens förskola, nuläge Användarhandledning (pdf) Visa resultat Visa indata Allmänt om projektet Projektnamn Projektnamn Egna kommentarer

Läs mer

TRAFIKALSTRING KV. STRÖMSÖR OCH RENEN I SKELLEFTEÅ

TRAFIKALSTRING KV. STRÖMSÖR OCH RENEN I SKELLEFTEÅ PM TRAFIKALSTRING KV. STRÖMSÖR OCH RENEN I SKELLEFTEÅ 2016-11-23 1 BAKGRUND Del av kvarteren Renen och Strömsör i Skellefteå centrum planeras för nya bostäder, kontor och parkeringshus, de rödmarkerade

Läs mer

Trafikutredning TCR Oskarshamn

Trafikutredning TCR Oskarshamn 2014-02-17, sid 1(12) Trafikutredning TCR Oskarshamn 2014-02-17, sid 2(12) Beställare Kristian Wendelboe Wendelboe West Properties Uppdragsledare/Trafikplanerare Trafikplanerare Patrik Lundqvist Karin

Läs mer

R AP P O RT. Sporthotellet Kista EXPLOATERINGSKONTORE T STHLM STADS & TRAFIK UTFORMNING TRAFIK UPPDRAGSNUMMER

R AP P O RT. Sporthotellet Kista EXPLOATERINGSKONTORE T STHLM STADS & TRAFIK UTFORMNING TRAFIK UPPDRAGSNUMMER R AP P O RT EXPLOATERINGSKONTORE T Sporthotellet Kista UPPDRAGSNUMMER 70016 95000 TRAFIK 5-0 0-1 5 1 0 2 x c o ḍ 1 0 o p re 2017-01 - 31 STHLM STADS & TRAFIK UTFORMNING SIV LIVING Sweco Society AB JAKOB

Läs mer

TRÄKVISTA - ÖVERSYN AV TRAFIKFRÅGOR INFÖR SAMRÅD

TRÄKVISTA - ÖVERSYN AV TRAFIKFRÅGOR INFÖR SAMRÅD PM TRÄKVISTA - ÖVERSYN AV TRAFIKFRÅGOR INFÖR SAMRÅD SAMRÅDSHANDLING 2017-03-22 Tyréns AB 118 86 Stockholm Besök: Peter Myndes Backe 16 Tel:010 452 20 00 www.tyrens.se Säte: Stockholm Org.nr: 556194-7986

Läs mer

PM Inventering av gående och cyklister vid Ullevigatan/Fabriksgatan Detaljplan för kontor vid Ullevigatan

PM Inventering av gående och cyklister vid Ullevigatan/Fabriksgatan Detaljplan för kontor vid Ullevigatan cyklister vid Ullevigatan/Fabriksgatan Detaljplan för kontor vid Ullevigatan Innehållsförteckning 1 Bakgrund och syfte... 3 2 Inventering... 4 2.1 Storlek och tidpunkt på flöden... 5 2.1.1 Eftermiddag

Läs mer

Kvarteret Vatthagen Trafik-PM

Kvarteret Vatthagen Trafik-PM Kvarteret Vatthagen Trafik-PM Bildkälla: Kontur Arkitekter Utredare Therese Nyman Pär Båge STOCKHOLM 2014-11-14 Förutsättningar Vatthagen 1:103 ligger cirka 150 meter öster om Glädjens trafikplats vid

Läs mer

TRAFIKUTREDNING HÄLLEVIK STIBY 4:17 MFL

TRAFIKUTREDNING HÄLLEVIK STIBY 4:17 MFL RAPPORT TRAFIKUTREDNING HÄLLEVIK STIBY 4:17 MFL 2016-01-20 Uppdrag 265929, Trafikutredning Hällevik Titel på rapport: Trafikutredning Hällevik Stiby 4:17 mfl Status: Slutversion Datum: 2016-01-20 Medverkande

Läs mer

TRAFIKUTREDNING I ANSLUTNING TILL PLANPROGRAM FÖR TOKARPSBERG I BORÅS

TRAFIKUTREDNING I ANSLUTNING TILL PLANPROGRAM FÖR TOKARPSBERG I BORÅS 12601321 TRAFIKUTREDNING I ANSLUTNING TILL PLANPROGRAM FÖR TOKARPSBERG I BORÅS Sweco Society Sweco Society Beställare Borås stad, kontaktperson Jonatan Westlin Konsult, Sweco Society Stefan Andersson,

Läs mer

PM Trafik Detaljplan. Uppdragsnr: (7) Uppsala WSP Sverige AB. Gunilla Sortti

PM Trafik Detaljplan. Uppdragsnr: (7) Uppsala WSP Sverige AB. Gunilla Sortti Uppdragsnr: 10219448 1 (7) PM PM Trafik Detaljplan Uppsala 2016-02-12 WSP Sverige AB Gunilla Sortti WSP Sverige AB Box 1516 751 45 Uppsala Besök: Kungsgatan 66 Tel: +46 10 7225000 WSP Sverige AB Org nr:

Läs mer

TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM

TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM RAPPORT TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM SLUTRAPPORT 2017-07-07 UPPDRAG 277661, Björklunda trafikutredning Titel på rapport: Trafikutredning Björklunda i Hässleholm Status: Datum: 2017-07-07 MEDVERKANDE

Läs mer

Trafikutredning - detaljplan Asylen 10 Asylens park, Vadstena kommun

Trafikutredning - detaljplan Asylen 10 Asylens park, Vadstena kommun Trafikutredning - detaljplan Asylen 10 Asylens park, Vadstena kommun 2013-06-05 Upprättad av: Anneli Bellinger Granskad av: Catharina Rosenkvist Godkänd av: Anneli Bellinger Handläggare: Anneli Bellinger

Läs mer

PM Trafik. Södra Årby. Tyréns - Arvid Gentele 1(13) Uppdragsnr: Rapportnr: Rev (): l tl t t\ut d i \T é T fik PM k t LGS d

PM Trafik. Södra Årby. Tyréns - Arvid Gentele 1(13) Uppdragsnr: Rapportnr: Rev (): l tl t t\ut d i \T é T fik PM k t LGS d 1(13) PM Trafik Södra Årby 20111031 Tyréns - Arvid Gentele 2(13) Inledning En ny stadsdel, Södra Årby, planeras i anslutning till Läggesta station. Området omfattar bostäder, verksamheter och samhällsservice.

Läs mer

LÄKEROLTOMTEN - TRAFIKALSTRING

LÄKEROLTOMTEN - TRAFIKALSTRING PM LÄKEROLTOMTEN - TRAFIKALSTRING 2016-12-02 1 UTGÅNGSPUNKTER På gamla Läkeroltomten i Gävle planeras det att byggas bostäder, kontor, förskola och annan typ av service. Tillsammans med fastigheten på

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Mauricio Ruiz UPPRÄTTAD AV. Johanna Johansson

UPPDRAGSLEDARE. Mauricio Ruiz UPPRÄTTAD AV. Johanna Johansson UPPDRAG Trafikutredning Primus UPPDRAGSNUMMER 3780081000 UPPDRAGSLEDARE Mauricio Ruiz UPPRÄTTAD AV Johanna Johansson DATUM 01 REVIDERAT 09 Trafikutredning Primus Stockholm stad vill möjliggöra för nya

Läs mer

Bilaga 1. Trivector Traffic. Vad gör bussen långsam? Vivalla Centrum Stångjärnsgatan

Bilaga 1. Trivector Traffic. Vad gör bussen långsam? Vivalla Centrum Stångjärnsgatan 1 Bilaga 1 Vad gör bussen långsam? I följande avsnitt ges en mer noggrann beskrivning av de fem stråken där medelhastigheten i hög- och/eller lågtrafiken och där körtidskvoten mellan bil är låg i hög-

Läs mer

Kompletterande trafik-pm, Alternativ 1

Kompletterande trafik-pm, Alternativ 1 \\ramse\pub\sto2\svg\2016\1320020020\3_teknik\t\dokument\beskrivningar\trafikutredning\alt 1-3\alt 1\trafik-pm alternativ 1 20180313.docx Kompletterande trafik-, Alternativ 1 Uppdrag Handläggare Granskare

Läs mer

PM Val av trafiklösning för anslutning till fastighet Uddared 1:101 m.fl i Lerums Kommun

PM Val av trafiklösning för anslutning till fastighet Uddared 1:101 m.fl i Lerums Kommun PM Val av trafiklösning för anslutning till fastighet Uddared 1:101 m.fl i Lerums Kommun Uppdragsledare: Sophie Cronquist Sida: 1 av 17 Upprättad av: Sophie Cronquist Granskad av: Fredrik Johnson Datum:

Läs mer

Måvy hotell och trafikantservice

Måvy hotell och trafikantservice Trafikstudie PEAB BOSTAD AB Måvy hotell och trafikantservice Uppsala Trafikstudie Datum 2013-01-22 Uppdragsnummer 61381147814000 Utgåva/Status Slutleverans Anders Attelind Mario Rivera Michael Eriksson

Läs mer

PM - Trafik. Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson.

PM - Trafik. Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson. 1(9) PM - Trafik Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan 2012 2013-01-25 Uppdragsnummer: 226443 Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson Handläggare Kvalitetsgranskning Rune Karlberg 010-452 24 91 Mikael Yngvesson

Läs mer

Trafikutredning tillhörande detaljplan för Karossen 5 m.fl

Trafikutredning tillhörande detaljplan för Karossen 5 m.fl 1(111) Trafikutredning tillhörande detaljplan för Karossen 5 m.fl Aktuell trafikutredning redovisar trafikmiljön vid Karossen 5, dess påverkan av föreslagen detaljplan samt förslag på åtgärder. 2(11) Bakgrund...

Läs mer

Trafik-PM Västra sjöstaden

Trafik-PM Västra sjöstaden 2013-06-14 Trafik- Västra sjöstaden Ystads kommun arbetar med att ta fram en detaljplan för Västra Sjöstaden. Som den del i detta behöver trafiken studeras med avseende på såväl trafiksäkerhet som framkomlighet

Läs mer

Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik

Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik Tierps kommun Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik Uppsala Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik Datum 2018-04-12 Uppdragsnummer 1320022572-004 Utgåva/Status Version 1.1 Cecilia Friis

Läs mer

PM Trafik. Torbjörns torg, Uppsala Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PBN ,

PM Trafik. Torbjörns torg, Uppsala Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PBN , PM Trafik Torbjörns torg, Uppsala 2017-08-25 Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PBN 2017-002462, 2017-08-25 Uppdrag: PM Trafik Torbjörns torg, Uppsala Uppdragsnummer: 1546 Status: Samrådshandling

Läs mer

PM Kapacitetsanalys Dergårdsområdet, Lerums kommun

PM Kapacitetsanalys Dergårdsområdet, Lerums kommun Handläggare Cecilia Norberg Tel +46 10 505 31 38 Mobil +46 73 066 92 80 E-post cecilia.norberg@afconsult.com Mottagare Lerums kommun Jakob Aldén Datum 2017-01-27 Projekt-ID 723019 PM Kapacitetsanalys Dergårdsområdet,

Läs mer

Trafikutredning för Särö 1:477

Trafikutredning för Särö 1:477 Förvaltningen för Teknik 2017-12-18 Utges av December 2017 Innehåll 1 Bakgrund och syfte 7 2 Nulägesbeskrivning 8 2.1 Biltrafik... 8 2.2 Gång- och cykeltrafik... 9 2.3 Kollektivtrafik... 10 2.4 Parkering...

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Stefan Andersson UPPRÄTTAD AV. Stefan Andersson

UPPDRAGSLEDARE. Stefan Andersson UPPRÄTTAD AV. Stefan Andersson 14 UPPDRAG Trafikutredning Brämhult-Kyrkvägen UPPDRAGSNUMMER 12602343 UPPDRAGSLEDARE Stefan Andersson UPPRÄTTAD AV Stefan Andersson DATUM Trafkutredning, avstängning av Kyrkvägen Bakgrund och syfte Samghällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Trafikutredning Sydöstra Hogstad Västanå 2:7 m.fl.

Trafikutredning Sydöstra Hogstad Västanå 2:7 m.fl. Trafikutredning Sydöstra Hogstad Västanå 2:7 m.fl. Namn: Joel Runn Datum: 2017-03-29 Service- och teknikförvaltningen Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 1.1 Bakgrund... 1 1.2 Syfte och metod... 2 2.

Läs mer

PM om trafik för projekt Gångaren 1 0

PM om trafik för projekt Gångaren 1 0 [ [ Dubbelk licka här, välj bild] PM om trafik för projekt Gångaren 1 0 stockholm.se PM om Trafik för projekt Gångaren 10 är beställd av stadsbyggnadskontoret, Stockholms stad Kontaktperson: Sanna Eveby/Niklas

Läs mer

PM - Trafik. Bilaga till detaljplan Björkfors 1:449 m.fl Nya bostäder vi Skjutbanevägen Uppdragsnummer:

PM - Trafik. Bilaga till detaljplan Björkfors 1:449 m.fl Nya bostäder vi Skjutbanevägen Uppdragsnummer: 1(5) PM - Trafik Bilaga till detaljplan Björkfors 1:449 m.fl Nya bostäder vi Skjutbanevägen 2015-09-15 Uppdragsnummer: 256723 Uppdragsansvarig: Rune Karlberg Handläggare Kvalitetsgranskning Rune Karlberg

Läs mer

Säfsen 2:78, utredningar

Säfsen 2:78, utredningar SÄFSEN FASTIGHETER Trafikutredning Uppsala 2014-11-14 Trafikutredning Datum 2014-11-14 Uppdragsnummer 1320010024 Utgåva/Status Michael Eriksson Cecilia Friis Carl Chytraeus Uppdragsledare Handläggare Granskare

Läs mer

TRAFIK PM - FÖRSKOLA BALINGSNÄS

TRAFIK PM - FÖRSKOLA BALINGSNÄS TRAFIK PM - FÖRSKOLA BALINGSNÄS KONCEPT 2018-05-15 Innehållsförteckning 1 BAKGRUND... 3 1.1 SYFTE OCH MÅL...3 2 NULÄGE... 4 2.1 OMRÅDESBESKRIVNING...4 2.2 UPPTAGNINGSOMRÅDE...5 2.3 BESKRIVNING AV HÄMTNING

Läs mer

TRAFIK PÅ RISSNELEDEN

TRAFIK PÅ RISSNELEDEN TRAFIK PÅ RISSNELEDEN Analys av Rissneleden som stadsgata L:\7020\2010\Lingonskogen\trafik ver WSP Analys & Strategi 2010-11-11 2 (6) Bakgrund Ett planprogram för del av Sundbyberg 2:26 Lingonskogen har

Läs mer

PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK

PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK KONCEPT 2014-08-25 1 Bakgrund Planering för ny etablering på norra delen av Stäksön pågår. Som ett led i arbetet studeras förutsättningarna för trafiken i området. För att etableringen

Läs mer

Trafikutredning, Kallfors 1:4

Trafikutredning, Kallfors 1:4 Södertälje Kommun Trafikutredning, Kallfors 1:4 Uppdragsnr: 105 20 44 Version: 1.0 2018-04-11 Uppdragsgivare: Uppdragsgivarens kontaktperson: Södertälje Kommun Konsult: Norconsult, Uppdragsledare: Teknikansvarig:

Läs mer

TRAFIK, INRE HAMNEN NORRKÖPING

TRAFIK, INRE HAMNEN NORRKÖPING PM TRAFIK, INRE HAMNEN NORRKÖPING 2017-06-02 Tyréns Norrköping Susanna Davidsson Anneli Bellinger GRANSKNING 2017-06-02 1 UPPDRAG Tyréns har på uppdrag av och i dialog med Norrköpings kommun, utrett möjlig

Läs mer

Lundagatan. PM Trafik Uppdragsnummer: Författare: Pär Båge Datum: 9 november Historik Rev Datum Beskrivning Sign

Lundagatan. PM Trafik Uppdragsnummer: Författare: Pär Båge Datum: 9 november Historik Rev Datum Beskrivning Sign Iterio AB Östgötagatan 12 116 25 Stockholm 08 410 363 00 info@iterio.se www.iterio.se Lundagatan PM Trafik Uppdragsnummer: 4753 Författare: Pär Båge Datum: 9 november 2017 Historik Rev Datum Beskrivning

Läs mer

TRAFIKANALYS I LJUNGBY CENTRUM SKÅNEGATAN OCH STATIONSGATANS TRAFIKBELASTNING

TRAFIKANALYS I LJUNGBY CENTRUM SKÅNEGATAN OCH STATIONSGATANS TRAFIKBELASTNING PM TRAFIKANALYS I LJUNGBY CENTRUM SKÅNEGATAN OCH STATIONSGATANS TRAFIKBELASTNING 19 MARS 2012 Titel: Trafikanalys i Ljungby centrum Status: Koncept Datum: 2012 03 19 Beställare: Ljungby kommun Kontaktperson:

Läs mer

McDONALD S ETABLERING NYKÖPINGSVÄGEN - GENETALEDEN

McDONALD S ETABLERING NYKÖPINGSVÄGEN - GENETALEDEN McDONALD S ETABLERING NYKÖPINGSVÄGEN - GENETALEDEN TRAFIK-PM 2014-12-10 1 Bakgrund, syfte och omfattning McDonald s planerar för att etablera en ny hamburgerrestaurang i nordvästra hörnet vid korsningen

Läs mer

Kapacitetsutredning korsningen Ångbåtsvägen/Bryggavägen Ekerö kommun

Kapacitetsutredning korsningen Ångbåtsvägen/Bryggavägen Ekerö kommun Kapacitetsutredning korsningen Ångbåtsvägen/Bryggavägen Beställare: Box 205 178 23 Ekerö Beställarens representant: Emelie Greiff Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Karl Grankvists väg 1A

Läs mer

Inledning. Bakgrund. Geografisk avgränsning. Figur: Utredningsområde för gestaltningsprogrammet

Inledning. Bakgrund. Geografisk avgränsning. Figur: Utredningsområde för gestaltningsprogrammet Inledning Bakgrund Leksands kommun önskar stärka Leksands Norets identitet och därmed stärka områdets roll som ett aktivt, levande centrum i tätorten, i kommunen och regionen. Detta gäller handel och verksamheter,

Läs mer

Trafikanalys: Utbyggnad av bostäder i Frösö Park och Söder om Vallsundsbron.

Trafikanalys: Utbyggnad av bostäder i Frösö Park och Söder om Vallsundsbron. 14 PM UPPDRAG Trafikanalys Östersund UPPDRAGSNUMMER 12601307 UPPDRAGSLEDARE Sara Johansson UPPRÄTTAD AV Sara Johansson DATUM 2018-03-25 VERSION 1.7 Trafikanalys: Utbyggnad av bostäder i Frösö Park och

Läs mer

Trafikutredning för ny förskola på Nyängsvägen

Trafikutredning för ny förskola på Nyängsvägen Trafikutredning för ny förskola på Nyängsvägen 0.9 2018-02-08 PM Externgranskning IL 0.7 2018-02-02 PM Interngranskning IL SK Version Datum Beskrivning Upprättat Granskat Godkänt Detta dokument är framtaget

Läs mer

Kv. Päronet 2. Kompletterande handling - Trafik. Utredare. Therese Nyman Ann Storkitt Olga Hanelis

Kv. Päronet 2. Kompletterande handling - Trafik. Utredare. Therese Nyman Ann Storkitt Olga Hanelis Kv. Päronet 2 Kompletterande handling - Trafik Utredare Therese Nyman Ann Storkitt Olga Hanelis 2016-01-13 Innehåll Kompletterande trafikutredning Kv. Päronet 2... 3 1. Bakgrund och syfte... 3 2. Kompletterande

Läs mer

Gång- och cykelbana längs med tunnelbanebron över Norra länken. Avrapportering

Gång- och cykelbana längs med tunnelbanebron över Norra länken. Avrapportering Tjänsteutlåtande Dnr T2016-02298 Dnr E2016-025988 Sida 1 (7) 2016-06-30 Handläggare Trafikkontoret Cecilia Sjödin Trafikplanering Telefon: 08-508 262 40 Till Trafiknämnden 2016-09-22 Exploateringsnämnden

Läs mer

BESKRIVNING, TRAFIKFUNKTIONER SVARTVIKS STRAND

BESKRIVNING, TRAFIKFUNKTIONER SVARTVIKS STRAND PM 2016-10-21 Svartviks strand Beskrivning av trafikmiljö I denna PM görs en beskrivning av planeringen för trafikfunktioner på lokal nivå i och runt nya bostadskvarteret vid Svartviks strand. Denna beskrivning

Läs mer

Översiktlig trafikutredning Brämhult. 1. Bakgrund och syfte. 2. Utredningsområde

Översiktlig trafikutredning Brämhult. 1. Bakgrund och syfte. 2. Utredningsområde 8-04-06 Översiktlig trafikutredning Brämhult 1. Bakgrund och syfte Borås stad har tagit fram ett förslag till detaljplan som möjliggör utbyggnad av 100 bostäder samt utvidgning av befintlig förskoleverksamhet

Läs mer

Trafikalstringsverktyg - Detaljplan för Vallås 1_1 Vallonen 2 Användarhandledning (pdf)

Trafikalstringsverktyg - Detaljplan för Vallås 1_1 Vallonen 2 Användarhandledning (pdf) Nyttotrafik - Trafikalstringsverktyg Sida 1 av 1 Till Trafikverket.se Trafikalstringsverktyg - Detaljplan för Vallås 1_1 Vallonen 2 Användarhandledning (pdf) Resultaten från trafikalstringsverktyget inkluderar

Läs mer

PM - BESKRIVNING, TRAFIKFUNKTIONER SVARTVIKS STRAND

PM - BESKRIVNING, TRAFIKFUNKTIONER SVARTVIKS STRAND SVARTVIKS STRAND Svartviks strand Beskrivning av trafikmiljö I detta PM görs en beskrivning av planeringen för trafikfunktioner på lokal nivå i och runt det nya bostadskvarteret vid Svartviks strand. Denna

Läs mer

TRAFIKUTREDNING BLÅSIPPAN

TRAFIKUTREDNING BLÅSIPPAN PM TRAFIKUTREDNING BLÅSIPPAN SLUTVERSION 2019-02-21 1 INLEDNING Tyréns har fått i uppdrag att genomföra en trafikutredning som syftar till att utreda vilka trafikomfördelningar föreslagna åtgärder kring

Läs mer

RAPPORT: Trafikutredning Gubbängsfältet - Revidering. WSP Samhällsbyggnad. Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr

RAPPORT: Trafikutredning Gubbängsfältet - Revidering. WSP Samhällsbyggnad. Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr RAPPORT: Trafikutredning Gubbängsfältet - Revidering WSP Samhällsbyggnad Uppdragsnr: 10246877 2 (8) Innehållsförteckning 1 Bakgrund... 3 2 Frågeformulering... 4 2.1 C Örbyleden... 4 3 Inventering... 5

Läs mer

Trafikutredning Gubbängsfältet

Trafikutredning Gubbängsfältet Trafikutredning Gubbängsfältet 2013-12-05 Magnus Lind WSP Samhällsbyggnad Uppdragsnr: 10190219 2 (14) Innehållsförteckning 1 Bakgrund... 3 2 Problemformulering... 4 2.1 Alternativa matningar till området...

Läs mer

Tranemo kommun Trafikutredning. tillhörande. Detaljplan för del av Gudarp 3:39, Källsvedjan, Tranemo kommun

Tranemo kommun Trafikutredning. tillhörande. Detaljplan för del av Gudarp 3:39, Källsvedjan, Tranemo kommun Tranemo kommun 2019-01-16 Trafikutredning tillhörande Detaljplan för del av Gudarp 3:39, Källsvedjan, Tranemo kommun 1 Bakgrund och syfte Tranemo kommun har utarbetat Detaljplan för del av Gudarp 3:39,

Läs mer

Godkänt dokument - Stefan Modig, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , Dnr

Godkänt dokument - Stefan Modig, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , Dnr Förord Solvalla Utvecklings AB gav i januari 2015 i uppdrag att ta fram förslag på parkeringstal för Södra Solvallastaden, en ny stadsdel mellan Solvalla Arena, Solvallaskogen och Ulvsundaleden. Parkeringstal

Läs mer

Utredning Detaljplan Infart Kristianstad Trafikstruktur och parkering

Utredning Detaljplan Infart Kristianstad Trafikstruktur och parkering 1(8) Utredning Detaljplan Infart Kristianstad Trafikstruktur och parkering Uppdragsnummer: 226043 Uppdragsansvarig: Johan Bergström Handläggare Kvalitetsgranskning Anna Stjärnkvist/Anna-Karin Ekström 010-452

Läs mer

PM Trafik. 1. Förutsättningar. Trafikutredning detaljplan ETERN 3, Umeå

PM Trafik. 1. Förutsättningar. Trafikutredning detaljplan ETERN 3, Umeå Trafik Datum 2014-06-04 Uppdrag Planförfattare Från Till nummer Trafikutredning detaljplan ETERN 3, Umeå Planavdelningen Umeå kommun Mats Burström, Gustav Edvinsson, Ramböll Sv AB Anders Dieter Aubry,

Läs mer

TRAFIKUTREDNING ÖSTRA KÅLLTORP

TRAFIKUTREDNING ÖSTRA KÅLLTORP TRAFIKKONTORET GÖTEBORGS STAD TRAFIKUTREDNING ÖSTRA KÅLLTORP PM ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW cowi.se Virginsgatan, vy från väster PROJEKTNR.

Läs mer

Trafikutredning Åkervägen. Avseende på uppförande av skola

Trafikutredning Åkervägen. Avseende på uppförande av skola Trafikutredning Åkervägen Avseende på uppförande av skola Trafikutredning Åkervägen 2(22) Titel: Trafikutredning Åkervägen Utgivningsdatum: 17 maj 2016 Medverkande: Mörbylånga kommun Bengt Johansson, Rebecka

Läs mer

PM Trafik vid DP Odensgården, Upplands Väsby

PM Trafik vid DP Odensgården, Upplands Väsby Datum Upplands Väsby kommun Axel Nelstrand Grontmij AB Väg och trafik Johan Ericsson PM Trafik vid DP Odensgården, Upplands Väsby Uppdrag och förutsättningar Denna PM diskuterar läge för in- och utfart

Läs mer

GÅNG- OCH CYKELSTRÅK I HAMMARSHUSOMRÅDET. Kristianstads kommun Stadsbyggnadskontoret

GÅNG- OCH CYKELSTRÅK I HAMMARSHUSOMRÅDET. Kristianstads kommun Stadsbyggnadskontoret GÅNG- OCH CYKELSTRÅK I HAMMARSHUSOMRÅDET PM Kristianstads kommun Stadsbyggnadskontoret 2013-06-14 Uppdrag: 241428, Trafikutredning Hammarshusområdet Titel på PM: Status: GÅNG- OCH CYKELSTRÅK I HAMMARSHUSOMRÅDET

Läs mer

Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr

Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr Inledning Stadsbyggnadskontoret har påbörjat detaljplanearbete för ungefär 130 bostäder på två platser längs gatorna Västerled, Nyängsvägen och Koltrastvägen i stadsdelarna Abrahamsberg, Stora Mossen och

Läs mer

HERRGÅRDSGÄRDET TRAFIKUTREDNING

HERRGÅRDSGÄRDET TRAFIKUTREDNING RAPPORT HERRGÅRDSGÄRDET TRAFIKUTREDNING 2018-06-01 UPPDRAG 286841, Herrgårdsgärdet Tenhult - trafik- och bullerutredning Titel på rapport: Herrgårdsgärdet Trafikutredning Status: Slutrapport Datum: 2018-06-01

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV. Joakim Bengtsson Sabina Rubbi

UPPDRAGSLEDARE. Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV. Joakim Bengtsson Sabina Rubbi 14 UPPDRAG Mörviken Åre Krook & Tjäder UPPDRAGSNUMMER 7002481 UPPDRAGSLEDARE Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV Joakim Bengtsson Sabina Rubbi DATUM 2016-02-10 REVIDERING Kommentarer Disposition och mått parkeringsplatser

Läs mer

PM TRAFIK HUS 13. Dp Hus 13, Nacka strand Trafik

PM TRAFIK HUS 13. Dp Hus 13, Nacka strand Trafik 03, Uppdaterat 2014-09-30 Dp Hus 13, Nacka strand Trafik Augustendalsvägen Hus 13 ligger på norra sidan av Augustendalsvägen, i början av backen ner mot kajen i Nacka strand. Körbanan är ca 5,5-6 m bred

Läs mer

Trafikutredning i anslutning till programarbete för Gråberget

Trafikutredning i anslutning till programarbete för Gråberget UPPDRAG Planprogram Gråberget UPPDRAGSNUMMER 2391905013 UPPDRAGSLEDARE Stefan Andersson UPPRÄTTAD AV DATUM Trafikutredning i anslutning till programarbete för Gråberget Bakgrund och syfte Göteborgs stad,

Läs mer

2014-12-04 Oskar Malmberg Krister Isaksson

2014-12-04 Oskar Malmberg Krister Isaksson Oskar Malmberg Krister Isaksson Norra Sigtuna Stad - Analys av gatustruktur Bakgrund Strategisk Arkitektur har uppdragit åt Sweco att utföra en översyn av föreslagen gatustruktur för Norra Sigtuna Stad

Läs mer

Trafikutredning, Detaljplan för del av Druvefors, kv Nejlikan m fl

Trafikutredning, Detaljplan för del av Druvefors, kv Nejlikan m fl UPPDRAG Borås, kv Nejlikan TU UPPDRAGSNUMMER 2392053 UPPDRAGSLEDARE Stefan Andersson UPPRÄTTAD AV Stefan Andersson DATUM Trafikutredning, Detaljplan för del av Druvefors, kv Nejlikan m fl Bakgrund Borås

Läs mer

RAPPORT. Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning Upprättad av: Milos Jovanovic

RAPPORT. Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning Upprättad av: Milos Jovanovic RAPPORT Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning 2016-06-08 Upprättad av: Milos Jovanovic 1 Innehåll BAKGRUND... 3 FÖRUTSÄTTNINGAR... 3 Trafik och trafikanter... 3 Trafiksäkerhet... 5 FÖRESLAGNA

Läs mer

Trafikutredning för Gällinge Skår 2:1. Förvaltningen för Teknik

Trafikutredning för Gällinge Skår 2:1. Förvaltningen för Teknik Förvaltningen för Teknik December 2016 Utges av i december 2016 Innehåll 1 Bakgrund och syfte 5 2 Nulägesbeskrivning 6 2.1 Biltrafik... 6 2.2 Gång- och cykeltrafik... 8 2.3 Parkering... 10 3 Planförslag

Läs mer

RAPPORT TRAFIKUTREDNING FÖR DETALJPLAN TUMBA CENTRUM UPPDRAGSNUMMER 2125500000 RAPPORT VER 0.96 STOCKHOLM 2013-05-20 1 (16)

RAPPORT TRAFIKUTREDNING FÖR DETALJPLAN TUMBA CENTRUM UPPDRAGSNUMMER 2125500000 RAPPORT VER 0.96 STOCKHOLM 2013-05-20 1 (16) UPPDRAGSNUMMER 2125500000 TRAFIKUTREDNING FÖR DETALJPLAN TUMBA CENTRUM VER 0.96 STOCKHOLM 1 (16) S w e co Gjörwellsgatan 22 Box 34044 SE-100 26 Stockholm, Sverige Telefon +46 (0)8 6956000 Fax +46 (0)8

Läs mer

Kompletterande Trafikutredning Planiaområdet

Kompletterande Trafikutredning Planiaområdet Nacka Kommun Kompletterande Trafikutredning Planiaområdet Version 5.2 Stockholm 2015-08-20 Kompletterande Trafikutredning Planiaområdet Datum 2015-08-20 Uppdragsnummer Utgåva/Status Version 5.2 Carl Chytraeus

Läs mer

Trafikutredning för Åsa 4:144 m.fl. Förvaltningen för Teknik

Trafikutredning för Åsa 4:144 m.fl. Förvaltningen för Teknik Förvaltningen för Teknik Mars 2018 Utges av Mars 2018 Innehåll 1 Bakgrund och syfte 7 2 Nulägesbeskrivning 8 2.1 Lokalisering... 8 2.2 Vägsystemet... 8 2.3 Förutsättningar för gångtrafikanter och cyklister...

Läs mer

Tvärbana Kistagrenen Norra Ulvsunda Helenelund. Konfliktpunkter mellan Tvärbanan och övrig infrastruktur. Stockholm 2015-05-26

Tvärbana Kistagrenen Norra Ulvsunda Helenelund. Konfliktpunkter mellan Tvärbanan och övrig infrastruktur. Stockholm 2015-05-26 Tvärbana Kistagrenen Norra Ulvsunda Helenelund Konfliktpunkter mellan Tvärbanan och övrig infrastruktur Stockholm 2015-05-26 Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 1.1 Bakgrund... 1 1.2 Syfte... 1 2. Förutsättningar...

Läs mer

Granåsen. Trafikanalys

Granåsen. Trafikanalys Trafikanalys Granåsen ÅF-Infrastructure AB, Grafiska vägen 2, Box 1551, SE-401 51 Göteborg Sweden Telefon +46 10 505 00 00, Säte i Stockholm, www.afconsult.com Org.nr 556185-2103, VAT nr SE556185210301

Läs mer

Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr

Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr Uppdrag 266127, Trafikutredning Vandenbergh 9 Titel på rapport: Titel Status: Datum: 2016-01-15 Medverkande Beställare: Kontaktperson: Niam AB Gustav Thörnqvist Konsult: Uppdragsansvarig: Tyréns AB Johanna

Läs mer

1 Bakgrund 1. 2 Nuläge Trafikflöde och hastighet Kollektivtrafik 2. 3 Nyetablering 2

1 Bakgrund 1. 2 Nuläge Trafikflöde och hastighet Kollektivtrafik 2. 3 Nyetablering 2 Innehållsförteckning 1 Bakgrund 1 2 Nuläge 1 2.1 Trafikflöde och hastighet 1 2.2 Kollektivtrafik 2 3 Nyetablering 2 3.1.1 Sikt 3 3.1.2 Avfartsramp E20 Väg 509 5 3.1.3 Tillgänglighet och trafiksäkerhet

Läs mer

Analys av trafikmiljöer

Analys av trafikmiljöer Analys av trafikmiljöer - En studie av elevers skolvägar med observationer av färdmedelsval och trafikmiljön i anslutning till skolor Våren 2010 Dokumentinformation Titel: Författare: Beställare: Analys

Läs mer

Planprogram för Eriksberg och Ekebydalen trafikanalys av det reviderade förslaget

Planprogram för Eriksberg och Ekebydalen trafikanalys av det reviderade förslaget STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare: Datum: Diarienummer: Helena Ma Oktober 2017 PBN 2015-000015 Planprogram för Eriksberg och Ekebydalen trafikanalys av det reviderade förslaget Postadress: Uppsala

Läs mer

Stöd till planarbete och projektering - Brevikshalvön. 1 Bakgrund. Uppdragsnr: (9)

Stöd till planarbete och projektering - Brevikshalvön. 1 Bakgrund. Uppdragsnr: (9) Uppdragsnr: 10235378 1 (9) PM Stöd till planarbete och projektering - Brevikshalvön 1 Bakgrund Kommunen vill bygga en cykelbana utmed Nytorpsvägens södra sida. I dag är gång och cykeltrafiken hänvisad

Läs mer

stadsledningskontoret Exploateringskontoret Trafikkontoret stadsledningskontoret Anton Västberg Telefon:

stadsledningskontoret Exploateringskontoret Trafikkontoret stadsledningskontoret Anton Västberg Telefon: Sida 1 (5) 2017-12-01 Exploateringskontoret Dnr 123-1872/2017 Dnr E2017-04507 Dnr T2017-03388-1 Handläggare Anton Västberg Telefon: 08-508 29 305 Till Kommunstyrelsen Exploateringskontoret Karl-Johan Dufmats

Läs mer

Trafikanalys Luleå Kronan

Trafikanalys Luleå Kronan Luleå kommun Malmö 2016-09-22 Datum 2016-09-22 Uppdragsnummer 1320021084 Utgåva/Status Anders Sjöholm Johan Jönsson Johannes Wolfmaier Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll Sverige AB Skeppsgatan

Läs mer

Så skapar vi en attraktiv cykelstad

Så skapar vi en attraktiv cykelstad Så skapar vi en attraktiv cykelstad Cykelprogram för en nära storstad 2015-2025 Malin Månsson, trafikkontoret Göteborg 2035 150 0000 Fler invånare 70 000 80 000 nya bostäder 80 000 nya arbetstillfällen

Läs mer

Trafikutredning Hövik 3.23 m.fl, Tjörns kommun Trafikanalys och utformningsförslag

Trafikutredning Hövik 3.23 m.fl, Tjörns kommun Trafikanalys och utformningsförslag Beställare: 471 80 SKÄRHAMN Beställarens representant: Kristina Stenström/Daniel Rutgersson Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria Young Johan Hultman Stefan Krii

Läs mer

PM - TRAFIK DETALJPLAN FÖR HEMAVAN BJÖRKFORS 1:448, 1:819, 1:850 M.FL, UPPRÄTTAD: FRITIDSOMRÅDE MELLAN KUNGSVÄGEN OCH MORTSBÄCKEN

PM - TRAFIK DETALJPLAN FÖR HEMAVAN BJÖRKFORS 1:448, 1:819, 1:850 M.FL, UPPRÄTTAD: FRITIDSOMRÅDE MELLAN KUNGSVÄGEN OCH MORTSBÄCKEN PM - TRAFIK DETALJPLAN FÖR HEMAVAN BJÖRKFORS 1:448, 1:819, 1:850 M.FL, FRITIDSOMRÅDE MELLAN KUNGSVÄGEN OCH MORTSBÄCKEN Aktuellt område Flygfoto över Hemavan och planerat exploateringsområde (Bildkälla:

Läs mer

Trafikutredning bostäder vid Färgens östra strand I samband med detaljplan, Alingsås kommun

Trafikutredning bostäder vid Färgens östra strand I samband med detaljplan, Alingsås kommun Trafikutredning bostäder vid Färgens östra strand Beställare: ALINGSÅS KOMMUN Beställarens representant: Job van Eldijk Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria

Läs mer

Trafik- och bullerutredning för ny skola i Hököpinge Vellinge kommun

Trafik- och bullerutredning för ny skola i Hököpinge Vellinge kommun Trafik- och bullerutredning för ny skola i Hököpinge Vellinge kommun Trafik- och bullerutredning för ny skola i Hököpinge Ramboll Malmö Beställare: Vellinge kommun (Johan Mattisson) Uppdragsnummer: 1320039888

Läs mer

TRAFIKUTREDNING DETALJPLAN SÖDRA GUNSTA TRAFIKPROGNOS

TRAFIKUTREDNING DETALJPLAN SÖDRA GUNSTA TRAFIKPROGNOS TRAFIKUTREDNING DETALJPLAN SÖDRA GUNSTA TRAFIKPROGNOS Arini Savitri Magnusson BJERKING AB Strandbodgatan 1, 75143 Uppsala Bjerking AB Box Postnr Ort Telefon 010-211 8000 Fax 010-2118001 www.bjerking.se

Läs mer

RAPPORT. DETALJPLAN FÖR HÄGGENÄS 3:7 m.fl. HÖRBY KOMMUN. Sweco Transport system AB Södra regionen, Malmö. David Edman. Rapport ver. 1.

RAPPORT. DETALJPLAN FÖR HÄGGENÄS 3:7 m.fl. HÖRBY KOMMUN. Sweco Transport system AB Södra regionen, Malmö. David Edman. Rapport ver. 1. HÖRBY KOMMUN DETALJPLAN FÖR HÄGGENÄS 3:7 m.fl. Uppdragsnummer 27000678 Rapport ver. 1.0 Malmö 2015-02-12 Sweco Transport system AB Södra regionen, Malmö David Edman 1 (13) Sweco Hans Michelsensgatan 2

Läs mer

Nya hastigheter. i östra Mölndal. Rätt fart för en attraktiv stad

Nya hastigheter. i östra Mölndal. Rätt fart för en attraktiv stad Nya hastigheter i östra Mölndal Rätt fart för en attraktiv stad Mölndal skyltar om 2007 beslutade riksdagen att hastigheten på Sveriges vägar nu kunde sättas i steg om 10 km/tim. Syftet var att öka trafiksäkerheten,

Läs mer

Remissyttrande på promemorian Cykelregler

Remissyttrande på promemorian Cykelregler 1(5) Handläggare Jens Plambeck Remissyttrande på promemorian Cykelregler Stockholms läns landsting yttrar sig över förslaget till cykelregler i den nationella cykelstrategin. Förslag till yttrande har

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV. Joakim Bengtsson Sabina Rubbi

UPPDRAGSLEDARE. Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV. Joakim Bengtsson Sabina Rubbi 14 UPPDRAG Mörviken Åre Krook & Tjäder UPPDRAGSNUMMER 7002481 UPPDRAGSLEDARE Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV Joakim Bengtsson Sabina Rubbi DATUM 2017-02-10 REVIDERING 2017-04-21 Kommentarer I revideringen

Läs mer

Trafikanalys Lisebergs utvidgning söderut

Trafikanalys Lisebergs utvidgning söderut Göteborgs stad Trafikanalys Lisebergs utvidgning söderut Slutlig Malmö 2018-02-16 Trafikanalys Lisebergs utvidgning söderut Datum 2018-02-16 Uppdragsnummer 1320030106 Utgåva/Status Slutlig Johan Irvenå

Läs mer

Ramböll Sverige AB. Trafik och gatustruktur--- Skövde kommun. Vägnät i Horsås. Granskningshandling. Göteborg

Ramböll Sverige AB. Trafik och gatustruktur--- Skövde kommun. Vägnät i Horsås. Granskningshandling. Göteborg Ramböll Sverige AB Trafik och gatustruktur--- Skövde kommun Göteborg 2008-02-07 Skövde kommun Datum 2008-02-07 Uppdragsnummer Utgåva/Status Hans Wiktorsson Stephan Schumpp/Staffan Sandberg HW Uppdragsledare

Läs mer