ARNON HAR BETJÄNAT SINA KUNDER I NÄSTAN FYRA ÅRTIONDEN, SEDAN 1978 DÅ TAMPEREEN KESKUSTEKNIIKKA OY INLEDDE SIN VERKSAMHET I TAMMERFORS.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ARNON HAR BETJÄNAT SINA KUNDER I NÄSTAN FYRA ÅRTIONDEN, SEDAN 1978 DÅ TAMPEREEN KESKUSTEKNIIKKA OY INLEDDE SIN VERKSAMHET I TAMMERFORS."

Transkript

1 ARNON HAR BETJÄNAT SINA KUNDER I NÄSTAN FYRA ÅRTIONDEN, SEDAN 1978 DÅ TAMPEREEN KESKUSTEKNIIKKA OY INLEDDE SIN VERKSAMHET I TAMMERFORS. SEDERMERA HAR ARNON EXPANDERAT OCH BLIVIT EN BETYDANDE INTERNATIONELL AUTOMATIONSLEVERANTÖR. FÖRETAGET BETJÄNAR GLOBALA MASKIN-, UTRUSTNINGS- OCH SYSTEMLEVERANTÖRER INOM PROCESS-, SJÖFARTS-, GRUV- OCH ENERGIINDUSTRIN.

2 SE

3 ARNON ÄR UNIK SERVICE Hos Arnon tar vi automationen på allvar och är engagerade för den. När den utförs väl tycker vi att den är fin, nästan som konst. Vi försöker lösa våra kunders problem på ett smart och insiktsfullt sätt och att förverkliga dem utan att kompromissa. På så sätt får våra kunder den bästa möjliga nytta av vad automationen som verktyg har att erbjuda. Som samarbetspartner för våra kunder strävar vi till att främja deras framgång genom att erbjuda en omfattande, kunnig och smidig service samt en teknologi som stödjer den. GIVARE OCH INSTRUMENTERING DETTA STRÄVAR VI EFTER I ALLT VI GÖR. DETTA ÄR INNEBÖRDEN I VÅRT LÖFTE TILL KUNDERNA: ART OF AUTOMATION. MOLNTJÄNSTER ELSYSTEM FJÄRRANSLUTNINGAR MÄTNING OCH JUSTERING AUTOMATIONSSYSTEM SOM KUND HOS ARNON FÅR DU ENKELT OCH SNABBT FÅR DU UPP DIN UTRUSTNING I MOLNET KONCENTRERA DIG PÅ DITT EGET CENTRALA KUNNANDE SMARTA LÖSNINGAR SOM SYNS I DITT RESULTAT ETT SAMARBETE DÄR RISKERNA ÄR DELADE OCH MÅLEN ÄR GEMENSAMMA

4 Vi erbjuder en helhetslösning gällande industriell elektrifiering och automation för våra kunder som är maskin-, utrustnings- och systemtillverkare inom gruv-, sjöfarts-, energi- och processindustrin. Vi hos Arnon har en unik kunskapsuppsättning, från placering av givare och instrumentering via elektrifiering till automation, fjärranslutningar och moderna molntjänster. Vårt mål är att vara en äkta samarbetspartner för våra kunder, genom att stödja deras konkurrenskraft. Förutom tillverkning kan vi genomföra planering, utveckling och konceptualisering, helhetsprojekt som innefattar montering och idrifttagning, eller hjälpa våra kunder att effektivt och smidigt genomföra service och livscykeltjänster. Vår snabbhet, flexibilitet och effektivitet är baserade på vårt eget högst avancerade produkt- och teknologiutbud. Genom att utnyttja dem kan vi lösa våra kunders vanliga behov med hjälp av färdigt paketerade produkter eller genom att effektivt skräddarsy en lösning. Vi börja inte utveckla våra lösningar från början vi har erfarenhet, vilket innebär att vi tillsammans kommer att få en bra lösning snabbt. Vi har delat upp vårt erbjudande i tre produktlinjer: OVO central- och apparaturlösningar, Partnering planerings- och monteringstjänster samt ARNON Sky produkter och tjänster för IoT.

5 ARNON SKY OVO-APPARATURLÖSNINGAR För alla apparaturbehov under 1000 V, oavsett användningsändamål. OVO-lösningar finns i allt från små uttagsplintar till stora cellapparaturer. OVO-systemen kan användas som apparater för OEM-utrustning, automation, styrning och eldistribution samt som tyngre motorstartapparater. Konstruktionerna i OVO-systemet är typtestade och uppfyller världsomspännande krav. OVO-apparaterna kan monteras tillförlitligt i en industriell omgivning och för att trygga eldistribution och styrning för apparater och processer som fungerar under extrema förhållanden. PARTNERING ETT AUTOMATIONSSAMARBETE Partnering är att göra tillsammans med våra kunder. Här kan och vill Arnon gärna ta ansvar och risker på ett sätt som inte är möjligt inom normal underentreprenad. Partnering är att långsiktigt ta jämna steg med våra kunder och ha kunskap om kundens bransch, särdragen för kundens teknologi och hur kundens organisation fungerar. Partnering genererar både skräddarsydda och produktifierade produkt- och tjänstelösningar som kan byggas efter våra kunders behov vid den aktuella tidpunkten. Då det är som allra mest omfattande innebär vårt löfte till kunderna att vi producerar alla produkter och tjänster för elektrifiering och automation, allt från givare till molntjänster och applikationer för IoT.

6 ARNON SKY LÖSNINGAR FÖR SAKERNAS INTERNET ARNON Sky är vår lösning då dina maskiners data behöver användas för verksamhetens behov. Vi kopplar din utrustning till vår molntjänst, antingen genom att ansluta till vårt existerande styrnings- och elsystem eller genom att bygga de givare som behövs. Mätresultat samlas in och rådata förbehandlas redan på själva huvudutrustningen. Därefter överförs de till vår molntjänst. Tjänsten är baserad på Microsoft Azure-teknologin som garanterar en tillförlitlig datasäkerhet och användaridentifiering. Vår ARNON Sky-Enabled-applikation kan även användas för mobillösningar även och har gränssnitt mot andra system. När du låter Arnon sköta systemutvecklingen kan du koncentrera dig på att utveckla din affärsverksamhet och dra nytta av den nya teknologin före konkurrenterna! ARNON SKY X10 DATAINSAMLINGSENHET Givare PROCESS/UTRUSTNING ELEKTRIFIERING ARNON Sky Enabled Molntjänst ÅTGÄRDER ANVÄNDARGRÄNSSNITT

7 VARFÖR ARNON? KUNNANDE TEKNOLOGI. OCH RESURSER. Vi har egen, färdig och fungerande Vi är experter inom el, instrumentering, automation och IoT lösningar. Som aktör är vi större än genomsnittet och växer kraftigt. Vi kan ta ansvar för våra projekt och deltar på lång sikt. VÄRDE OCH NYTTA. Då en del av det man gör styrs över till en pålitlig samarbetspartner kan man själv koncentrera sig på sitt centrala kunnande. På så sätt behåller man sitt fokus och garanterar och fördjupar sitt eget kunnande inom det område som räknas mest. Rätt slags partner kan anpassa sig efter olika förändringar som kan ske i projektet samt företaget tex. tillväxt och nedskärningar. En bra samarbetspartner tar förutom sitt kunnande med sig insikter, tar för egen del risker inom projektet och strävar efter en gemensam fördel ända till slutkunden. Vi är den här sortens partner. teknologi för utnyttjande av IoT omedelbart i kundernas affärsverksamhet. Apparater och utrustning är fjärranslutna från första början och från dem kommer data till molnet för analys och användning vid t.ex. idrifttagning av anläggningen och som stöd korrekt användning. TILLIT. Vi vill vara en äkta samarbetspartner för våra kunder och detta är enbart baserat på en tillit som byggs upp så småningom, steg för steg genom att vi lyckas. Vi väljer våra kunder noggrant eftersom vi vill delta helhjärtat i det vi gör och förstår att processen förutsätter en långsiktig inställning. INSTÄLLNING. Vår slogan, Art of Automation, återspeglar vårt löfte till kunderna: Då automationen används som verktyg för att lösa kundens behov på ett insiktsfullt och smart sätt och då lösningen genomförs på ett bra sätt, utan kompromisser, kan resultatet i bästa fall vara nästan som ett konstverk. Detta strävar vi efter i allt vi gör.

8 KUNSKAPSOMRÅDEN DÄR VI GLÄNSER VI ÄR SPECIALISTER PÅ DE INDUSTRIBRANSCHER DÄR VI PRODUCERAR ETT VERKLIGT MERVÄRDE FÖR VÅRA KUNDER. VI BETJÄNAR MASKIN-, UTRUSTNINGS- OCH SYSTEMLEVERANTÖRER INOM PROCESS-, GRUV-, ENERGIOCH SJÖFARTSINDUSTRIN. PROCESSINDUSTRIN GRUVINDUSTRIN förutsätter en hög användningsgrad, effektiva inställningar och kontinuerlig uppföljning från flera platser samtidigt. Arnon har förmåga att leverera krävande elektrifierings- och automationshelheter och -anslutningar från system och apparater till andra system och apparater samt till olika molntjänster. Därför är vi en unik leverantör inom den moderna industrin. är en krävande processindustri i en svår omgivning. Fjärranslutningar och fjärranvändning är nästa stora steg mot en bättre säkerhet och produktivitet. Arnon levererar pålitliga, beprövade lösningar till gruvor och raffinaderier, från givarnivån till molnet. SJÖFARTSINDUSTRIN ENERGIPRODUKTION har inget utrymme för kompromisser i fråga om driftsäkerhet. Maskinernas och utrustningens kondition och prestationsförmåga följs kontinuerligt upp från flera platser med hjälp av fjärranslutningar. Arnon har varit med ända sedan början av denna utveckling och har tillsammans med de ledande aktörerna inom branschen utvecklat ett unikt kunnande och sin egen teknologi för sjöfartsindustrins behov. förutsätter driftsäkerhet och kostnadseffektivitet. Det ska gå att köra anläggningarna enkelt, oavsett vem som använder dem. En pålitlig och smart automation gör att detta blir möjligt. Som samarbetspartner kan Arnon erbjuda alla delområden inom kraftproduktionen, från instrumentering, elektrifiering och automation till datainsamling och moderna molntjänster.

Ta ett tryggt kliv till molnet

Ta ett tryggt kliv till molnet Ta ett tryggt kliv till molnet Microsoft Azure skapar besparingar och enklare arbete för små och medelstora företag. Den pålitliga och säkra molntjänsten är skalbar för behov av alla slag och storlekar.

Läs mer

Intervju Hägglunds Drives AB

Intervju Hägglunds Drives AB Hösten 2004 Intervju Hägglunds Drives AB En intervju inom IVA-projektet Produktion för Konkurrenskraft på uppdrag av panelen Framtida Produktionssystem. Intervju med: Production Manager Leif Eriksson INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Molnet som skapats för ditt företag.

Molnet som skapats för ditt företag. Molnet som skapats för ditt företag. Det här är Microsoft Cloud. Alla företag är speciella på sitt sätt. Hälso-/sjukvård, detaljhandel, tillverkning och ekonomi ingen verksamhet fungerar exakt likadant.

Läs mer

Företag krymper och växer, människor och behov kommer och går. Möjligheten att förflytta sig smidigt är en av affärsverksamhetens hörnstenar.

Företag krymper och växer, människor och behov kommer och går. Möjligheten att förflytta sig smidigt är en av affärsverksamhetens hörnstenar. Control Your World Företag krymper och växer, människor och behov kommer och går. Möjligheten att förflytta sig smidigt är en av affärsverksamhetens hörnstenar. Företagens system ska betjäna människor

Läs mer

P&P AB Företagspresentation. ...ger dig konkurrenskraft

P&P AB Företagspresentation. ...ger dig konkurrenskraft P&P AB Företagspresentation...ger dig konkurrenskraft P & P A B P&P AB är ett tillverkande företag inom pappersbranschen. Produktionen sker idag i en modern maskinpark där vi producerar rullprodukter och

Läs mer

Dina utmaningar. vår drivkraft

Dina utmaningar. vår drivkraft Dina utmaningar vår drivkraft Vi gillar utmaningar Eller som Svante * säger: "När kunden ber oss att reglera 200 bar till atmosfärstryck, då är det extra roligt att gå till jobbet. Vi gillar utmaningar.

Läs mer

Group. Telatek Group är en ledande finländsk producent av installations-, underhålls-, kvalitetssäkrings- och verkstadstjänster.

Group. Telatek Group är en ledande finländsk producent av installations-, underhålls-, kvalitetssäkrings- och verkstadstjänster. Telatek är en ledande finländsk producent av installations-, underhålls-, kvalitetssäkrings- och verkstadstjänster. Telatek grundades 1977, då man började producera service- och underhållstjänster i Brahestad.

Läs mer

Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet

Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet Endast fantasin sätter gränser Din verksamhet är unik. Det borde din lösning för Print & Apply också vara. Print & Apply lösningar för

Läs mer

Smartare affärer med det bästa från molnet

Smartare affärer med det bästa från molnet Smartare affärer med det bästa från molnet Hur kan du uppnå bättre affärsresultat genom att kombinera de senaste publika och privata molntjänsterna på ett enkelt och smidigt sätt. Det här är Tieto 3000

Läs mer

ARKTISK FORSKNING OCH PRODUKTUTVECKLING MODULBYGGANDE FLYTTBARHET MARKNADENS ENERGIEFFEKTIVASTE ELEMENT BYGGNADER FÄRDIGA INOM EN VECKA

ARKTISK FORSKNING OCH PRODUKTUTVECKLING MODULBYGGANDE FLYTTBARHET MARKNADENS ENERGIEFFEKTIVASTE ELEMENT BYGGNADER FÄRDIGA INOM EN VECKA PRODUKTION, FÖRSÄLJNING OCH RÅDGIVNING M-Partners Oy Lillåvägen 47 A 64610 ÖVERMARK Tel. +358 6225 3266 Telefax +358 6225 3271, info@m-partners.fi, www.m-partners.fi ARKTISK FORSKNING OCH PRODUKTUTVECKLING

Läs mer

Störst sortiment och bäst kompetens i lager

Störst sortiment och bäst kompetens i lager Störst sortiment och bäst kompetens i lager 1 Värdeskapande kundanpassning Lundgrens representerar några av världens ledande tillverkare av produkter inom flödesteknik och industrigummi. Tack vare detta

Läs mer

Time Cares tjänsteerbjudande

Time Cares tjänsteerbjudande Time Cares tjänsteerbjudande Time Cares tjänsteerbjudande Time Care tjänsteerbjudande Hur utbildar och stöttar vi våra chefer att leda verksamheter där varje krona har en berättelse och varje minut ett

Läs mer

Skillnaden ligger i detaljerna. Främsta konkurrensfördelar med LG Solar

Skillnaden ligger i detaljerna. Främsta konkurrensfördelar med LG Solar Skillnaden ligger i detaljerna Främsta konkurrensfördelar med LG Solar FINANSIELL STYRKA HUR ÄR DEN AKTUELLA SITUATIONEN INOM SOLCELLSINDUSTRIN? Marknaden för solceller är under kraftig förändring. Minskande

Läs mer

Du har behoven. Vi har lösningarna.

Du har behoven. Vi har lösningarna. Du har behoven. Vi har lösningarna. Sekå en allt vanligare syn på våra vägar. Kundanpassning och helhetstänkande. Det är och har alltid varit vår styrka under alla år som vi levererat påbyggnader till

Läs mer

En komplett systemleverantör

En komplett systemleverantör En komplett systemleverantör 2 Heltäckande legotillverkare Blekinge Pressgjuteri bildades 1994 och är idag en komplett systemleverantör. Med passion för teknik, ett brett kunnande och ett stort engagemang

Läs mer

ACTE SOLUTIONS AB. IoT-LÖSNINGAR FRÅN ACTE. November Sammanställt av Peter Björkstrand, Head of Product Management

ACTE SOLUTIONS AB. IoT-LÖSNINGAR FRÅN ACTE. November Sammanställt av Peter Björkstrand, Head of Product Management ACTE SOLUTIONS AB IoT-LÖSNINGAR FRÅN ACTE November 2018 Sammanställt av Peter Björkstrand, Head of Product Management IoT är något som pågår för fullt men vad innebär det och hur ska man använda det och

Läs mer

DE INTELLIGENTA HISSARNA ÄR HÄR

DE INTELLIGENTA HISSARNA ÄR HÄR DE INTELLIGENTA HISSARNA ÄR HÄR KONE 24/7 CONNECTED SERVICES I samarbete med IBM har KONE gjort hissar och rulltrappor intelligenta. Genom att ansluta dem till molnet kan vi samla in stora mängder data

Läs mer

Sov gott! SICK LifeTime Service - Tjänster för en god nattsömn

Sov gott! SICK LifeTime Service - Tjänster för en god nattsömn Sov gott! SICK LifeTime Service - Tjänster för en god nattsömn KONSULTATION 2011 2012 2013 2014 2015 Från dröm till verklighet Med läget under kontroll får du en säker och effektiv produktion. Då kan du

Läs mer

ATT BYGGA FÖRTROENDE

ATT BYGGA FÖRTROENDE ATT BYGGA FÖRTROENDE Vissa saker är svårare att skapa än andra, även för oss specialister. I byggindustrin är ett starkt förtroende en av de allra svåraste sakerna att bygga upp. Det kräver en ärlighet,

Läs mer

Företagspresentation

Företagspresentation Företagspresentation Vi bryter branschens mönster varje dag Under ett och samma tak levererar vi pneumatik, industriventiler, linjärteknik och profiler En unik mix av produktprogram Öbergs - en oberoende

Läs mer

Pumpstyrning typ ABS PC 242 Övervakning och styrning av pumpar och pumpstationer

Pumpstyrning typ ABS PC 242 Övervakning och styrning av pumpar och pumpstationer Pumpstyrning typ ABS PC 242 Övervakning och styrning av pumpar och pumpstationer En enkel enhet för övervakning och styrning Det finns många sätt att göra avloppsnät effektivare och mer tillförlitliga

Läs mer

Medvetet företagande i en digitaliserad tid

Medvetet företagande i en digitaliserad tid Medvetet företagande i en digitaliserad tid Förord Vi lever i en spännande och föränderlig tid där digitaliseringen ger oss möjligheter vi tidigare bara kunde drömma om. Modern teknik och smarta tjänster

Läs mer

Specialisten på skärande bearbetning

Specialisten på skärande bearbetning Specialisten på skärande bearbetning Företaget Ekets Ekets är ett av Sveriges 10 största företag när det gäller skärande bearbetning. Vi har en kapacitet på 500.000 timmar i mer än 100 CNC-styrda maskiner.

Läs mer

Quality. Telatek Quality (TE-Coating Oy) specialiserar sig på kvalitetssäkring och projektledning. Telatek Quality ingår i Telatek Group.

Quality. Telatek Quality (TE-Coating Oy) specialiserar sig på kvalitetssäkring och projektledning. Telatek Quality ingår i Telatek Group. Quality Telatek Quality (TE-Coating Oy) specialiserar sig på kvalitetssäkring och projektledning. Telatek Quality ingår i Telatek Group. Telatek grundades 1977, då man började producera service- och underhållstjänster

Läs mer

Hetronic. Industriella radiostyrningar robusta och lättanvända, för bättre arbetsmiljö och säkerhet.

Hetronic. Industriella radiostyrningar robusta och lättanvända, för bättre arbetsmiljö och säkerhet. ProDUKtÖverSiKt Industriella radiostyrningar robusta och lättanvända, för bättre arbetsmiljö och säkerhet HETRONIC VI styr kraft I RöRElsE www.hetronicsverige.se representanter i över 45 länder på 4 kontinenter.

Läs mer

Kontrollerad mobilitet

Kontrollerad mobilitet Kontrollerad mobilitet Kommunala fordon Med fokus på Arbetsmaskiner Lant- och skogsbruk Transport och logistik Övertygande Mobil styrteknik fungerar tack vare att alla komponenter är perfekt samtrimmade.

Läs mer

EN PARTNER MED HELHETSSYN

EN PARTNER MED HELHETSSYN INTERNORDIC AR... 3 EN PARTNER MED HELHETSSYN Med huvudkontor och lager i Nässjö, säljkontor i Stockholm och Umeå, finns vi tillgängliga för hela den nordiska marknaden. Sedan 1997 är vi en del av börsnoterade

Läs mer

Ombyggnader Vi ger din gamla press ett nytt, produktivt liv. Oavsett fabrikat.

Ombyggnader Vi ger din gamla press ett nytt, produktivt liv. Oavsett fabrikat. AP&T CUSTOMER SERVICE Ombyggnader Vi ger din gamla press ett nytt, produktivt liv. Oavsett fabrikat. Börjar din gamla press eller produktionslinje att tappa stinget, kan det vara dags att fundera på en

Läs mer

MILJÖLÖSNINGAR SOM VINNER I LÄNGDEN

MILJÖLÖSNINGAR SOM VINNER I LÄNGDEN MILJÖLÖSNINGAR SOM VINNER I LÄNGDEN MILJÖPROBLEMET KAN GÖRAS TILL EN HÅLLBAR INKOMSTKÄLLA BIOGAS SYSTEMS utvecklar miljöriktiga och ekonomiskt vinnande lösningar för energi och biogas. Vi tar ett helhetsgrepp

Läs mer

PROCESS / OEM NYFiKEN på hur VårA FuNKtiONS- lösningar FörBättrAr DiNA processer?

PROCESS / OEM NYFiKEN på hur VårA FuNKtiONS- lösningar FörBättrAr DiNA processer? PROCESS / OEM Nyfiken på hur våra funktionslösningar förbättrar dina processer? Armatec är ett renodlat kunskapsföretag på tekniska system inom processindustrin. Av naturliga skäl är det därför människorna

Läs mer

Industriell automation

Industriell automation Industriell automation Under ett och samma tak levererar vi komponenter och system inom pneumatik, linjärteknik, profilsystem, elektriska driv- och styrsystem DET ÄR BARA FANTASIN SOM BEGRÄNSAR MÖJLIGHETERNA

Läs mer

Professionella byggnadsställnings- och isoleringsarbeten

Professionella byggnadsställnings- och isoleringsarbeten Professionella byggnadsställnings- och isoleringsarbeten PEPT är ett familjeföretag grundat 1992. Det främsta kunnandet finns inom iso lerings-, byggnadsställnings- samt VVS-isolerings branschen. Till

Läs mer

Vi är SKF TILLSAMMANS ÄR VI STARKA

Vi är SKF TILLSAMMANS ÄR VI STARKA Vi är SKF TILLSAMMANS ÄR VI STARKA 2 Det är upp till oss Anta utmaningarna, låt våra kunder stå i centrum i allt vi gör. Låt oss ta till oss kraften i entreprenörskap och lagarbete för att ta vara på varje

Läs mer

Naturligt steg för lönsam förädling

Naturligt steg för lönsam förädling Naturligt steg för lönsam förädling 1 2 3 Automatiserade processer, hög kvalitet, leveranssäkerhet och tillgänglighet gör ALMAB till ett naturligt val när sågverk och hyvlerier söker en partner. Målet

Läs mer

Automation - nu och framåt. Thomas Lezama

Automation - nu och framåt. Thomas Lezama Automation - nu och framåt Thomas Lezama Agenda Globala trender och Industrie 4.0 och dess betydelse för Volvo Utmaningar och möjligheter 2 2015-12-03 Globala trender som påverkar automationen hos Source:

Läs mer

Kolster. Våra tjänster. Våra kunder. Vår verksamhetsmodell

Kolster. Våra tjänster. Våra kunder. Vår verksamhetsmodell Kolster. Kolster är en ledande expert på immaterialrätter i Finland. Från oss får du alla tjänster du behöver för att skydda, försvara och utnyttja uppfinningar, formgivning och varumärken. Kolster är

Läs mer

Från idé till färdig produkt. Ett företag i VA Automotive-koncernen WWW.INDUSTRITEKNIK.SE

Från idé till färdig produkt. Ett företag i VA Automotive-koncernen WWW.INDUSTRITEKNIK.SE Från idé till färdig produkt Ett företag i VA Automotive-koncernen WWW.INDUSTRITEKNIK.SE All kompetens under ett tak IndustriTeknik startade 1986 som ett familjeföretag men ingår sedan 2010 i koncernen

Läs mer

5. TJÄNSTEPRODUKTION. Tjänsteföretag. Sammanfattande bedömning. Gör ni ordentlig beredning inför tillverkningen av nya eller ändrade produkter?

5. TJÄNSTEPRODUKTION. Tjänsteföretag. Sammanfattande bedömning. Gör ni ordentlig beredning inför tillverkningen av nya eller ändrade produkter? . TJÄNSTEPRODUKTION Gör ni ordentlig beredning inför tillverkningen av nya eller ändrade produkter? Gör ni riktiga förkalkyler och kontrolleras utfallet efteråt? Planeras beläggningen så att ni kan utnyttja

Läs mer

Smart produktion & nya affärer Teknikföretag i Sverige digitaliserar

Smart produktion & nya affärer Teknikföretag i Sverige digitaliserar Programmet Smart Produktion & Nya affärer är en del i Arena SVERIGE DIGITALISERAR Smart produktion & nya affärer Teknikföretag i Sverige digitaliserar Ett samarbete mellan Teknikföretagen och IF Metall

Läs mer

150 år av erfarenhet och nytänkande

150 år av erfarenhet och nytänkande 150 år av erfarenhet och nytänkande 1 Lyhörda och proaktiva Vi har valt Beijer Industri som huvudleverantör eftersom de är lyhörda och proaktiva. De har det tekniska kunnandet som krävs för att hålla vår

Läs mer

DIN LEVERANTÖR AV EL- OCH VVS-ARTIKLAR

DIN LEVERANTÖR AV EL- OCH VVS-ARTIKLAR DIN LEVERANTÖR AV EL- OCH VVS-ARTIKLAR MARKNADSLEDANDE I BRANSCHEN Amiga AB grundades i augusti 2000 och är idag en av Sveriges ledande el- och VVS-grossister för proffsoch konsumentfackhandeln. Verksamheten

Läs mer

Smart Belysning. Hur vi påverkas och hur vi kan använda det

Smart Belysning. Hur vi påverkas och hur vi kan använda det Smart Belysning Hur vi påverkas och hur vi kan använda det Status i Moderna Byggnader Mindre än 50% 9.8k 70% 20-50% Av den uthyrda ytan används Medelkostnaden för varje skrivbord I Stockholm För 70% av

Läs mer

DIN PARTNER INOM AUTOMATION OCH ELEKTRONIK

DIN PARTNER INOM AUTOMATION OCH ELEKTRONIK DIN PARTNER INOM AUTOMATION OCH ELEKTRONIK 02. OM OSS 03. VÅRT HELHETSERBJUDANDE Anpassade erbjudanden. Personlig kontaktperson. Inköpsavdelning hos oss. Rätt produkter utifrån dina behov. Servicepaket

Läs mer

QuickPlan. Mer Kundrelationer. Solceller som hållbart affärsområde. Mer Klimatsmart. Vår samarbetsmodell för ert företags framgång.

QuickPlan. Mer Kundrelationer. Solceller som hållbart affärsområde. Mer Klimatsmart. Vår samarbetsmodell för ert företags framgång. QuickPlan Kommunikationsplattformen för solcellsprojekt Solceller som hållbart affärsområde Vår samarbetsmodell för ert företags framgång Solcellsgrossist sedan 1985 Mer Kompetens Mer Klimatsmart Mer Kundrelationer

Läs mer

Företagspresentation Avega Group

Företagspresentation Avega Group Företagspresentation Avega Group Avega förbättrar företag, samhälle och människors liv genom digital transformation Avega Group Grundades år 2000 och har ca 350 medarbetare i Stockholm, Göteborg och Malmö

Läs mer

Service för dig som som vill vara säker

Service för dig som som vill vara säker Service för dig som som vill vara säker VD:n har ordet Service har alltid varit en viktig del i pappersindustrin. Med ökande krav på kostnadseffektivitet stärks betydelsen av underhåll än mer. Metsos verksamhet

Läs mer

Nexa Autocolor Din affärspartner INNOVATIVE REPARATIONSLÖSNINGAR

Nexa Autocolor Din affärspartner INNOVATIVE REPARATIONSLÖSNINGAR Din affärspartner INNOVATIVE REPARATIONSLÖSNINGAR Ledande inom färg, lack och verkstadsoptimering Nexa Autocolor är en av världens ledande färgleverantörer och finns i över 147 länder. Nexa Autocolor har

Läs mer

Vägval el en presentation och lägesrapport. Maria Sunér Fleming, Ordförande Arbetsgrupp Användning

Vägval el en presentation och lägesrapport. Maria Sunér Fleming, Ordförande Arbetsgrupp Användning Vägval el en presentation och lägesrapport Maria Sunér Fleming, Ordförande Arbetsgrupp Användning Vägval el (2014 2016) Vision för Sverige: Ett hållbart elsystem bortom 2030 som ger effektiv och trygg

Läs mer

ProMark workforce management ProJob

ProMark workforce management ProJob ProMark workforce management är lösningen för att optimera företagets produktionsprocesser och relaterade kostnader genom visibilitet, insamling av kritisk produktionsdata, effektiv rapportering och integration

Läs mer

Fallstudie Lars Höglund AB

Fallstudie Lars Höglund AB Hösten 2004 Fallstudie Lars Höglund AB En fallstudie inom IVA-projektet Produktion för Konkurrenskraft på uppdrag av panelen Framtida Produktionssystem. INNEHÅLLSFÖRTECKNING LARS HÖGLUND AB, TÖCKSFORS...1

Läs mer

Vi gör idéer till verklighet.

Vi gör idéer till verklighet. Vi gör idéer till verklighet. Ufab utvecklar produkter med hög precision. Vi bidrar också till att höja våra kunders konkurrenskraft. Vi inser hur viktig vår leverantörsroll är. Våra kunskaper ska bidra

Läs mer

Human Capital Management: investera i medarbetarna och skapa en kultur präglad av kontinuerlig utveckling

Human Capital Management: investera i medarbetarna och skapa en kultur präglad av kontinuerlig utveckling Cornerstone HCM Human Capital Management: investera i medarbetarna och skapa en kultur präglad av kontinuerlig utveckling Ett av de viktigaste målen för Human Resources är att se till verksamheten hela

Läs mer

CYBERSÄKERHET I INDUSTRI. Håkan Tyni IT Säkerhet och SUM

CYBERSÄKERHET I INDUSTRI. Håkan Tyni IT Säkerhet och SUM CYBERSÄKERHET I INDUSTRI Håkan Tyni IT Säkerhet och SUM Håkan Tyni IT Säkerhet och SUM Lång erfarenhet från automation, autonoma fordon och IT 3 4 5 6 7 8 9 Cyberhoten 10 11 12 13 Digitalisering Allt skall

Läs mer

Alla mätdata. Alltid tillgängliga. Från alla enheter. Dataloggersystemet testo Saveris 2. Analys & Rapporter. Grafisk presentation

Alla mätdata. Alltid tillgängliga. Från alla enheter. Dataloggersystemet testo Saveris 2. Analys & Rapporter. Grafisk presentation Analys & Rapporter Östra kallagret 2014-09-14 till 2014-09-16 Grafisk presentation 2014-09-14 2014-09-15 2014-09-16 Datalogger 1 ( C) Datalogger 2 ( C) Datalogger 3 ( C) Visning i tabellform Larm Alla

Läs mer

VARUMÄRKESPLATTFORM 2010

VARUMÄRKESPLATTFORM 2010 VARUMÄRKESPLATTFORM 2010 Introduktion 5 Bakgrund 6 Vision 7 Förflyttning 8 Löften 9 Positionering 10 Målgrupper 11 Känsla 12 Kärnvärden 14 INNEHÅLL INTRODUKTION Göteborgs hamn grundades år 1620 och är

Läs mer

Din partner i industriunderhåll

Din partner i industriunderhåll Din partner i industriunderhåll PEPT Oy AB är ett familjeföretag grundat 1992. Det främsta kunnandet finns inom isolerings-, byggnadsställnings- samt VVS isolerings branschen. Till företagets koncept hör

Läs mer

Industrirobotar utveckling och användning utifrån ett danskt perspektiv

Industrirobotar utveckling och användning utifrån ett danskt perspektiv Industrirobotar utveckling och användning utifrån ett danskt perspektiv Världsmarknaden över industrirobotar har ökat kraftigt under senare år och är på väg att hämta sig från tiden efter 2001. Året före

Läs mer

Företagspresentation. PreconalHansen

Företagspresentation. PreconalHansen Företagspresentation PreconalHansen Aluminium och glas skapar förutsättningar för nya konstruktiva lösningar. Preconal har skapat sig en stark position på marknaden genom stor kompetens, flexibilitet,

Läs mer

Välkommen till Sandvik En inblick i vår värld

Välkommen till Sandvik En inblick i vår värld Välkommen till En inblick i vår värld Säkerheten främst Protective Equipment s mål är att aldrig orsaka skada hos våra anställda, miljön vi arbetar inom, våra kunder och leverantörer Emergency Exit Emergency

Läs mer

Molntjänster. Översikt. Lektion 1: Introduktion till molntjänst. Introduktion till molntjänst. Vilka tjänster finns? Säkerhet.

Molntjänster. Översikt. Lektion 1: Introduktion till molntjänst. Introduktion till molntjänst. Vilka tjänster finns? Säkerhet. Molntjänster Översikt Introduktion till molntjänst. Vilka tjänster finns? Säkerhet. Lektion 1: Introduktion till molntjänst Vad är detta? the Cloud. Definition av molntjänster. Tjänster. Skikt. Klient.

Läs mer

Partnerskap Kvalitet Värde för kunden Långsiktighet

Partnerskap Kvalitet Värde för kunden Långsiktighet Partnerskap Kvalitet Värde för kunden Långsiktighet Ravema Ledande partner till nordisk verkstadsindustri En omfattande rationaliseringsprocess pågår ständigt för att stärka den nordiska verkstadsindustrins

Läs mer

El, Automation & Process

El, Automation & Process El, Automation & Process El, Automation & Process Genom åren har vi byggt upp en mycket bra erfarenhet där vi idag åtar oss uppdrag inom projektering, dimensionering, konstruktion, dokumentation och programmering

Läs mer

Alla mätdata. Alltid tillgängliga. Från alla enheter. Dataloggersystemet testo Saveris 2. Analys & Rapporter. Grafisk presentation

Alla mätdata. Alltid tillgängliga. Från alla enheter. Dataloggersystemet testo Saveris 2. Analys & Rapporter. Grafisk presentation Analys & Rapporter Östra kallagret 2014-09-14 till 2014-09-16 Grafisk presentation 2014-09-14 2014-09-15 2014-09-16 Datalogger 1 ( C) Datalogger 2 ( C) Datalogger 3 ( C) Visning i tabellform Larm Alla

Läs mer

EG i Sverige, nu och i framtiden. Stefan Fleron, VD

EG i Sverige, nu och i framtiden. Stefan Fleron, VD EG i Sverige, nu och i framtiden Stefan Fleron, VD Förut: Mätningar i fokus Nu: Människan i fokus Skifte från mätningar till människor Fakturera Beräkna förbrukning Leverera Avveckla Utveckla Attrahera

Läs mer

4 SERVICE + SUPPORT. Lokal expertis

4 SERVICE + SUPPORT. Lokal expertis SERVICE + SUPPORT 4 SERVICE + SUPPORT Lokal expertis Bystronic har representanter på plats över hela världen och talar ditt språk. Vi förstår ditt företags behov och tar fram de lösningar som passar

Läs mer

Nyckeln till lönsam tillväxt

Nyckeln till lönsam tillväxt Nyckeln till lönsam tillväxt Anders Ekdahl Strategisk rådgivning Affärsutveckling Inspiration Hej Anders, Det går bra för Bosch Rexroth och det gör oss stolta, men vi vill fortsätta bli ännu bättre. Vi

Läs mer

Instrumenttekniska Föreningen

Instrumenttekniska Föreningen Instrumenttekniska Föreningen Mycket av landets utveckling bygger på framsynt professionell automation Instrumenttekniska föreningen - för industriell automation - Basindustrin i Sverige har mer än en

Läs mer

Trust-IT Cloud Services

Trust-IT Cloud Services Trust-IT Cloud Services IT-drift är vad vi arbetar med. IT-drift är det området vi är specialiserade på och också har stor kompetens inom. Att ni som kund har en IT-miljö som möter era behov och att ni

Läs mer

K2 CombiCutter Modell 1600 och 1200

K2 CombiCutter Modell 1600 och 1200 K2 CombiCutter Modell 1600 och 1200 Rundballshacare och utfodringsmaskin Marknadens mest kompletta program www.tks-as.no Stationär På hjul Opphängd i skenor Magasin K2 COMBICUTTER Arbetsbesparande, beprövad

Läs mer

ANVIA MOLNET. inhemska molntjänster för företag 24/7

ANVIA MOLNET. inhemska molntjänster för företag 24/7 ANVIA MOLNET inhemska molntjänster för företag 24/7 Anvia Molnet VISSTE DU ATT ÖVER HÄLFTEN AV FÖRETAGEN I FINLAND ANVÄNDER MOLNTJÄNSTER? Anvia Molnet är en tjänst avsedd för finländska företag. Via tjänsten

Läs mer

SA TER Vision Center. SAUTER Vision Center. håller dig uppdaterad.

SA TER Vision Center. SAUTER Vision Center. håller dig uppdaterad. SA TER Vision Center SAUTER Vision Center håller dig uppdaterad. Modern fastighetsautomation blir alltmer komplex men, tack vare SAUTER Vision Center, så är konsten att övervaka systemet ganska enkel.

Läs mer

H2O kundservice. Effektiv och säker.

H2O kundservice. Effektiv och säker. Experter för avloppsfri produktion German Engineering H2O kundservice. Effektiv och säker. www.h2o-de.com Vår ambition är att i möjligaste mån minska din arbetsbörda. Därför har kundservice så hög prioritet

Läs mer

Q-System materialhantering

Q-System materialhantering Q-System materialhantering Vägen till framtiden går genom intern materialhantering och logistik En totalleverantör som har kunskap om din produktionsprocess och dina problemställningar och därför kan diskutera

Läs mer

Time Cares tjänsteerbjudande

Time Cares tjänsteerbjudande Time Cares tjänsteerbjudande Time Cares tjänsteerbjudande När ni är här så känner jag att jag kan prestera mästerverk! När ni är borta saknar jag er och er oerhörda kompetens! Pia Helsing Enhetschef LSS

Läs mer

Smart Ring 12kV kompaktställverk

Smart Ring 12kV kompaktställverk Smart Ring 12kV kompaktställverk Smart Ring 12kV Enfasisolerat kompaktställverk Allmänt Smart Ring är ett nyutvecklat kompaktställverk från HM Power avsett för distributionsnät. Ställverket kan erbjudas

Läs mer

<PRocessindustriell IOt infrastruktur: möjligheter och utmaningar>

<PRocessindustriell IOt infrastruktur: möjligheter och utmaningar> PROJEKTSAMMANFATTNING Processindustriell IT och Automation hösten 2014 Projektakronym Projektnamn 1 (6) Projektfakta Sökt belopp

Läs mer

PERFEKT ELEKTRONIK FÖR MÄT- OCH REGLERTEKNIK

PERFEKT ELEKTRONIK FÖR MÄT- OCH REGLERTEKNIK PERFEKT ELEKTRONIK FÖR MÄT- OCH REGLERTEKNIK Made in Germany. 2 Ansvar och engagemang DET ÄR MÄNNISKOR SOM DRIVER FRAM IDÉERNA OCH FÖRVERKLIGAR TILLFÖRLITLIGA PRODUKTER Gabor och Störk-Tronic i Stuttgart

Läs mer

Företagspresentation

Företagspresentation Företagspresentation SCN Group SCN Lokalkontor Sensor ECS Sverigekontor + Lager SCN Huvudkontor + Lager Sensor ECS Danmarkskontor SCN Lokalkontor SCN Group Sensor Control Nordic AB Sensor ECS AB Sensor

Läs mer

MORE THAN THE CORE CORENSO UNITED OY LTD SVENSKA

MORE THAN THE CORE CORENSO UNITED OY LTD SVENSKA MORE THAN THE CORE CORENSO UNITED OY LTD SVENSKA Råmaterial Hylskartongfabriker Hylsfabriker Primärfiber 10% Pori, Finland Varkaus, Finland Loviisa, Finland 20 000 t Pori, Finland 12 000 t Imatra, Finland

Läs mer

PRODUKTIVITET. Vi är till för att för att hjälpa dig nå dit. HANTERING AV UTRUSTNING SÄKERHET AWXQ1201

PRODUKTIVITET. Vi är till för att för att hjälpa dig nå dit. HANTERING AV UTRUSTNING SÄKERHET AWXQ1201 HANTERING AV UTRUSTNING PRODUKTIVITET SÄKERHET HÅLLBARHET PRODUKTIVITET Oavsett vad nästa projekt för med sig hjälper PRODUKTIVITET dig att uppnå den effektivitet du vill ha från din utrustning, samtidigt

Läs mer

INDUSTRIKRANAR KRANAR FÖR KÄRNKRAFTVERK HAMNKRANAR TUNGA TRUCKAR SERVICE SERVICE AV VERKTYGSMASKINER RESERVDELAR. Redo för snabb leverans RESERVDELAR

INDUSTRIKRANAR KRANAR FÖR KÄRNKRAFTVERK HAMNKRANAR TUNGA TRUCKAR SERVICE SERVICE AV VERKTYGSMASKINER RESERVDELAR. Redo för snabb leverans RESERVDELAR INDUSTRIKRANAR KRANAR FÖR KÄRNKRAFTVERK HAMNKRANAR TUNGA TRUCKAR SERVICE SERVICE AV VERKTYGSMASKINER RESERVDELAR Redo för snabb leverans RESERVDELAR 2 Konecranes Reservdelar LOKAL SERVICE GENOM ETT GLOBALT

Läs mer

Time Care Hälso- och sjukvårds Suite. En intelligent bemanningslösning för effektiv resursanvändning och god vård.

Time Care Hälso- och sjukvårds Suite. En intelligent bemanningslösning för effektiv resursanvändning och god vård. Time Care Hälso- och sjukvårds Suite Time Care Hälso- och sjukvårds Suite En intelligent bemanningslösning för effektiv resursanvändning och god vård. Time Care Hälso- och sjukvårds Suite erbjuder långsiktiga

Läs mer

Framgång med. robotautomation

Framgång med. robotautomation Framgång med robotautomation Snabb, noggrann och beröringsfri mätning med laser. - Fogsökning - Kvalitetskontroll - Mätning LMI Technologies AB Tel: 031 3 36 25 10 www.lmint.com Så många skäl att automatisera

Läs mer

Hot eller möjlighet? Datormolnet och SMHI. Lisa Hammar, IT-arkivarie, SMHI. Mallversion 1.0 2009-09-23

Hot eller möjlighet? Datormolnet och SMHI. Lisa Hammar, IT-arkivarie, SMHI. Mallversion 1.0 2009-09-23 Hot eller möjlighet? Datormolnet och SMHI Lisa Hammar, IT-arkivarie, SMHI Mallversion 1.0 2009-09-23 Datormolnet och SMHI Hösten 2009 - en teknisk utredning om molntjänster Under vintern 2009/2010 - ett

Läs mer

EG Utility Användarträff Stefan Fleron, Senior VP EG Utility

EG Utility Användarträff Stefan Fleron, Senior VP EG Utility EG Utility Användarträff 2018 Stefan Fleron, Senior VP EG Utility Hur förändras energibranschen? Viktiga förändringsområden Ökning av förnybar energi Distribuerad energiproduktion Elektrifiering av transport

Läs mer

Rejlers Ingenjörer AB

Rejlers Ingenjörer AB Rejlers Ingenjörer AB Historia 1990-talet t 2000-talet Koncernen blir nordisk 1980-talet Järnvägarna 1970-talet Flygplatserna 1960-talet Kärnkraftverken 1950-talet Miljonprogrammet Industrialiseringen

Läs mer

Mälarvillan för Företag

Mälarvillan för Företag Mälarvillan för Företag Patrick Månsson Säljare på Mälarvillan. Smidig process En smidig process, skräddarsytt utbud, korta leveranstider och leveranssäkerhet gör Mälarvillans nyckelfärdiga hus och stommar

Läs mer

SVE. HEINOLA presentation

SVE. HEINOLA presentation SVE HEINOLA SAWMILL SOLUTIONS HEINOLA presentation HEINOLA SAWMILL SOLUTIONS Åtskilliga årtionden som specialister på sågverksprocessen, i kombination med kreativa lösningar, garanterar HEINOLAs kunder

Läs mer

RAYCORE by MELBYE. När det är viktigt med funktion, kvalitet och design

RAYCORE by MELBYE. När det är viktigt med funktion, kvalitet och design RAYCORE by MELBYE När det är viktigt med funktion, kvalitet och design FLEXIBLA LÖSNINGAR FÖR STABIL UPPKOPPLING OCH MINDRE TID PÅ SUPPORT Det moderna hemmalivet ställer nya krav på hastighet, funktion

Läs mer

Produktfamiljöversikt. LMS1000 Blixtsnabb mätning på rekordtid! 2D-LIDAR-SENSORER

Produktfamiljöversikt. LMS1000 Blixtsnabb mätning på rekordtid! 2D-LIDAR-SENSORER Produktfamiljöversikt LMS1000 Blixtsnabb mätning på rekordtid! Fördelar A B MÄTNING PÅ REKORDTID! B C D E F 2D-LiDAR-sensorn LMS1000 utgör en idealisk lösning för indoor- och outdoorapplikationer, även

Läs mer

Den nya mötesplatsen för konkurrenskraft i tillverkande industri

Den nya mötesplatsen för konkurrenskraft i tillverkande industri Den nya mötesplatsen för konkurrenskraft i tillverkande industri Premiär! OKTober 2012 Grace, Love & Understanding Robotautomation AFFÄRER verktygs- Maskiner Lean-baserad tillverkning www.maexpo.se 1 Lean-baserad

Läs mer

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProPortal

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProPortal är en enkel, webbaserad ingång till ProMark både när det gäller att registrera sin egen tid, sina uppgifter, sin information och att utföra specifika arbetsuppgifter. körs i en webbläsare och kan även

Läs mer

Vår kunskap blir din konkurrensfördel

Vår kunskap blir din konkurrensfördel Vår kunskap blir din konkurrensfördel Ett teknikkonsultföretag för processindustrin Improvus ett teknikkonsultbolag Improvus har sin bas i Stockholm och verkar i hela Europa. Vi är specialiserade inom

Läs mer

GETINGES DA VINCI-LÖSNING

GETINGES DA VINCI-LÖSNING GETINGES DA VINCI-LÖSNING 2 GETINGES DA VINCI-LÖSNING TOPPMODERN LÖSNING, VALIDERAD OCH KLAR FÖR ROBOTASSISTERAD KIRURGI I mer än 100 år har Getinge genomgående levererat högeffektiva produkter för behandling

Läs mer

A7 TIG Orbital System 150

A7 TIG Orbital System 150 KEMPPI K7 SVETSUTRUSTNING A7 TIG Orbital System 150 SMART OCH ENKEL 1.01.2018 A7 TIG Orbital System 150 SMIDIG LÖSNING FÖR MEKANISERAD TIG- ORBITALSVETSNING AV RÖR OCH RÖRLEDNINGAR. A7 TIG Orbital System

Läs mer

Regin OEM. Vi utvecklar dina visioner och idéer till färdiga produkter

Regin OEM. Vi utvecklar dina visioner och idéer till färdiga produkter Regin OEM Vi utvecklar dina visioner och idéer till färdiga produkter Vi utvecklar dina visioner och idéer Vässa ditt företags konkurrensförmåga För att ditt företag ska nå framgång krävs det att ni ligger

Läs mer

Welding quality management MODUL I WELDEYE-PROGRAMVARAN FÖR SVETSKOORDINERING OCH DOKUMENTATION

Welding quality management MODUL I WELDEYE-PROGRAMVARAN FÖR SVETSKOORDINERING OCH DOKUMENTATION Welding quality management MODUL I WELDEYE-PROGRAMVARAN FÖR SVETSKOORDINERING OCH DOKUMENTATION 16.01.2018 Welding quality management NOGGRANN KONTROLL AV SVETSKVALITETEN I REALTID Kraven inom konstruktion

Läs mer

connect Kommunikation i molnet... Intelecom Sweden AB Gustavslundsvägen 139, S-167 51 Bromma Tel: 08 4000 4000

connect Kommunikation i molnet... Intelecom Sweden AB Gustavslundsvägen 139, S-167 51 Bromma Tel: 08 4000 4000 connect Kommunikation i molnet... Intelecom Sweden AB Gustavslundsvägen 139, S-167 51 Bromma Tel: 08 4000 4000 connect Intelecom levererar avancerade, molnbaserade kontaktcenteroch växellösningar. Flexibla,

Läs mer

Kundanpassade kvalitetslösningar. In i minsta detalj. Till rätt pris.

Kundanpassade kvalitetslösningar. In i minsta detalj. Till rätt pris. Kundanpassade kvalitetslösningar. In i minsta detalj. Till rätt pris. Tryckt på Cyclus Offset/Print, ett till 100% återvunnet och miljövänligt papper producerat av avsvärtat returpapper från hushåll och

Läs mer

Fingrid. Kraft med ansvar.

Fingrid. Kraft med ansvar. Fingrid. Kraft med ansvar. Fingrid i korthet Fingrid Oyj:s kraftöverföringsnät 1.1.2015 400 kv stamnät 220 kv stamnät 110 kv stamnät likströmsförbindelse andras nät Elektricitet är en oskiljaktig del av

Läs mer