Naturvårdsplan 2018 för Kisäng till föreningsstämman

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Naturvårdsplan 2018 för Kisäng till föreningsstämman"

Transkript

1 Kisängs Samfällighetsförening Sida 1 av 7 Detta dokument redovisar resultatet av den nya skogsgruppens arbete och innehåller förslag till föreningsstämman 2018 för grunderna för den fortsatta planeringen. KSF:s styrelse har ställt sig bakom planunderlaget. 1 Mål för naturvården Den gemensamma marken på fastigheten Kisäng 1:3 är i första hand ett område för rekreation för fastighetsägare i Kisäng och allmänheten. KSF ska sträva efter En skog med mångfald av trädsorter och skogstyper med olika åldrar. En rik flora med olika vegetationstyper. Framkomliga stigar och gångvägar i olika delar av området Rastplatser på utvalda ställen Skogen fyller också en uppgift som barriär mellan bebyggelse på de olika mindre vägarna. Skogsvården ska bedrivas med en rimlig ekonomi. Större avverkningsbehov ska planeras och samordnas så att om möjligt ekonomiskt överskott kan uppstå. Medlen tillförs underhålls- och förnyelsefonden för Ga:2 och kan sedan användas i den fortsatta naturvården. För det löpande underhållet görs också varje år en uttaxering till medlemmarna. Den har de senaste åren var drygt 400 kr per fastighet. 2 Förutsättningar för naturvården Den av KSF ägda fastigheten Kisäng 1:3 har en landareal om 72,5 hektar varav ungefär 7 hektar är den gamla åkermarken nära Kisängsviken. Därtill finns ett stort vattenområde i Långhalsen. Hela området ingår i Nyköpings kommuns detaljplan för Kisäng och den gemensamma marken kallas park och plantering som ska vara tillgänglig för allmänheten. Med hänsyn till detta är fastighetens taxeringsvärde mindre än kr. På bergskanten mot Djupviken finns en 3,9 hektar stor nyckelbiotop. Nyckelbiotoper är skogsområden med mycket höga naturvärden som har en viktig roll för bevarandet av skogens hotade växter och djur. För KSF innebär nyckelbiotopen att området är undantaget från skogsvårdsåtgärder och avverkningar. 3 Arbetsformer för naturvårdsåtgärder 3.1 KSF städdagar De två årliga städdagarna är ett viktigt redskap att genomföra Skogsgruppens uppdrag och att främja sammanhållning och goda relationer inom Kisäng. Medlemmarna bjuds in för gemensamt arbete och har möjlighet att komma med egna förslag på arbetsuppgifter. Huvudinriktning på städdagarna ska vara att medlemmarna hjälper till att vårda vår gemensamma mark. Skogsgruppen ska därför ha huvudansvaret för att planera och leda arbetet på städdagarna men följande områden ska också ges möjlighet att få hjälp: Vägarna (t ex dikesstädning, intag av snökäppar o.d.) Badplatsen (städning, slyröjning o.d.) Båthamnen (städning, slyröjning, reparationer)

2 Kisängs Samfällighetsförening Sida 2 av 7 För att uppnå god effektivitet i arbetet ska följande punkter beaktas Arbetet på städdagarna ska planeras och listan ska publiceras i förväg. Medlemmar ska kunna föreslå tillägg till listan. Det ska finnas utsedda ledare för de större uppdragen. Redskap och verktyg ska finnas i tillräcklig omfattning. Det kan innebära att KSF vid behov hyr extra redskap över själva städdagarna. Skogsgruppen ansvarar för att KSF:s maskiner och redskap som används på städdagarna hålls i gott skick Entreprenör ska anlitas för att samla ihop och forsla bort sly och skogsrester som röjts fram. Den maskinella slyröjningen ska vid behov genomföras strax före höststäddagen så att manuell städning och tillsnyggning efter maskinen kan genomföras. 3.2 Egna aktiviteter Skogsgruppen kan initiera arbetsinsatser av föreningens medlemmar, inklusive sig själva, utöver det som görs på städdagarna, exempelvis förbättring av stigar. Beordrat arbete ersätts med lön på 150 kr per timme inom ramen för tilldelad budget. 3.3 Entreprenörer Skogsgruppen ansvarar för att anlita lämpliga entreprenörer för att genomföra åtgärder inom fastställd verksamhets- och naturvårdsplan med budget. Om större upphandling ska göras så ska det ske i samarbete med styrelsen. Akuta åtgärder, vanliga efter stormfällning, ska initieras av skogsgruppen. 4 Regler för naturvårdsåtgärder 4.1 Enskilda fastighetsägares åtgärder på gemensam mark Det är tillåtet för enskilda fastighetsägare att utan särskild ansökan till KSF gallra bort vegetation med en diameter upp till 20 cm inom ett område upp till 10 meter från den egna tomtgränsen. Samråd ska ske med berörda grannar. Om dessa inte samtycker ska frågan hänskjutas till skogsgruppen. Det åligger fastighetsägaren att städa efter röjning och avverkning och, om så önskas, behålla det som fällts. För mer omfattande arbeten, exempelvis i ett större område eller för större träd, ska fastighetsägaren alltid inkomma med en skriftlig begäran till KSF. 4.2 Beslut om sly och träd på allmänningen Skogsgruppen företräder styrelsen i dessa frågor och kan fatta beslut i enskilda ärenden eller hänskjuta frågan till styrelsen i principiellt viktiga fall. När det gäller avverkade större träd på gemensam mark beslutar skogsgruppen om träden ska samlas in för kommande försäljning eller om enskild fastighetsägare får behålla det mot ersättning till KSF. För detta ska skogsgruppen sätta upp lämpliga schabloner.

3 Kisängs Samfällighetsförening Sida 3 av Budget Skogsgruppens ansvar ligger inom gemensamhetsanläggningen Kisäng Ga:2, kostnadsställe 20 (Ga:2 gemensamt) och 21 (skogen). Styrelsen ska i samarbete med Skogsgruppen upprätta en årlig budget för verksamheten, såväl vad gäller kostnader för städdagar och andra naturvårdsåtgärder som intäkter från avverkningar och försäljning av ris. Underhålls- och förnyelsefonden för Ga:2 (exklusive Båthamnen och Bastun) tillhör skogsgruppens ansvarsområde vilket ger en möjlighet att tillfälliga över- och underskott kan hanteras över tiden. Efter fastställande på ordinarie föreningsstämma tilldelar styrelsen skogsgruppen budgeten. Befarade avvikelser ska omgående anmälas till styrelsen för beslut om åtgärder. 4.4 Naturvårdsplan Skogsgruppen ansvarar för att upprätta och underhålla en långsiktig naturvårdsplan (eget dokument). Den ska i sammanfattning ingå i den årliga underhålls- och förnyelseplan som föreläggs ordinarie föreningsstämma. 4.5 Underhålls- och förnyelsefond I samband med bokslutet för verksamhetsåret upprättade KSF tydliga underhållsoch förnyelsefonder för respektive gemensamhetsanläggning. Skogen ingår i Ga:2 men där ingår även andra verksamheter. Ekonomin för båthamnen och bastun hålls avskild från resten av Ga:2 men badet och posthuset ingår. I praktiken är fonden för Ga:2 i huvudsak en fråga för naturvården inklusive redskap och verktyg för arbetet. Fonden kan fyllas på när skogsbruket ger överskott och användas när det ska göras insatser som inte ryms inom ramen för den löpande uttaxeringen. Vid bokslutet per 31 mars 2017 uppgick fonden till 70 tkr.

4 Kisängs Samfällighetsförening Sida 4 av 7 5 Skogsbruksåtgärder På kartan redovisas ett antal områden för olika typer av åtgärder som de närmaste åren ska göras av skogsbruksentreprenörer.

5 Kisängs Samfällighetsförening Sida 5 av 7 Inriktning per område: 1) Försiktig gallring, bort med granar, gynna tall och löv. 2) Fullväxt granskog på lågmark, 1,5 ha. Avverkning och återplantering av gran. Övriga trädslag sparas i möjligaste mån. 3) Sikthuggning för utsikt mot Djupviken. Gallring av unga granar och klena björkar. Lämna kvar björkar som kan utvecklas, grova tallar och enstaka granar som växer fritt. 4) Lövgallring / slyröjning. 5) Höggallring, hyggesfritt i åtanke. a. Ta bort granar så att de gamla grova asparnas kronor kan utvecklas fritt. Spara enstaka granar som växer fritt och inte påverkar någon asp. b. Ta bort unga granar invid de gamla tallarna. Spara gamla grova granar och all gammal tall. 6) Avverka yngre granar och tallar som växer intill gamla grova tallar så att de gamla tallarna blir synliggjorda och kan växa fritt. Glesa ut i tätare partier av granar. Spara lövträd. 7) Avverka träd som skuggar Älgspåret, dock ej jättetallen i västra delen, när Vattenfall har tagit bort elledningen. 5.1 Årsplaner Vårsstäddagen 2018: Slyröjning i område 4. Vintern : Holmen Skog för område 1, 2 och 3. Eventuellt även större träd i området 4 och 7. Kommande år: Område 5 inkl, 5a och 5b och område 6 när vi kan få rätt entreprenörer till rätt pris.

6 Kisängs Samfällighetsförening Sida 6 av 7 6 Övrig naturvård 6.1 Slyröjning Under de senaste åren har maskinell slyröjning genomförts vid Kisängsviken, kring badparkeringen och runt åkermarken. Metoden gör att återväxten går betydligt långsammare än vid manuell slyröjning. Det räcker med att vart tredje eller fjärde år upprepa den maskinella slyröjningen. Manuell slyröjning är den huvudsakliga metoden på de ställen där maskinell bearbetning inte är möjlig. Områden: 10) Kring vattentäkten och motstående sida av Kisängsvägen. 11) Lyckan söder om Gölstugan (stig från Rävspåret). 12) Nedanför stig till udden. 13) Badplatsen ända upp till parkeringen 14).Båthamnen och parkeringarna. 15) Åkerkanterna samt bäcken (stora diket). 16) Strandkanten från Båthamnen bort mot Utterspåret. För 15 och 16 används i huvudsak maskinell röjning.

7 Kisängs Samfällighetsförening Sida 7 av Stigar och gångvägar Skogsgruppen kommer att ta fram en plan för vilka stigar och gångvägar som ska ha löpande underhåll för god framkomlighet. De ska dokumenteras på lämplig karta och vid behov märkas ut i naturen. Förutom slyröjning kan det vara aktuellt att fylla på med grus och/eller flis. 6.3 Åkermarken Den gamla åkermarken ska hållas öppen genom slåtter eller putsning så att övermogna vallväxter inte vissnar och så småningom blir liggande på marken. Beroende på hur växtsäsongen utvecklas kan det bli aktuellt att genomföra uppdraget vid flera tillfällen. 6.4 Stränder Stränderna från båthamnen, via badplatsen fram till berget längst ut på udden ska vårdas genom städning och slyröjning. Större träd kan stammas upp för att öppna upp utsikten från stranden. Badplatsen längst in i Djupviken ska hållas öppen i ett relativt smalt område genom vassröjning och slyröjning. 6.5 Rastplatser KSF har fyra sjönära rastplatser som ska vårdas I båthamnen intill bastun På badplatsen På berget vid norra udden i Kisängsfjärden Vid Djupviksbadet 7 Skogsgruppens medlemmar Kenneth Persson Björnspåret 5 (sammankallande) Annika Lindström Vargspåret 8 Bernt Ericson Harspåret 2 Erika Hallkvist Renspåret 13 Robert Klaesson Harspåret 2 Susanne Hedgren Älgspåret 26 Ulla Grubbström Lospåret 1

Verksamhetsplan med budget för perioden 1 april mars 2019

Verksamhetsplan med budget för perioden 1 april mars 2019 1 Verksamheten i gemensamhetsanläggningarna 1.1 Ga1 Vägar Det löpande vägunderhållet sommar- och vintertid av hela vägnätet ska fortgå som vanligt. Ytskiktet ska enligt den långsiktiga planen förbättras

Läs mer

Nyhetsbrev december 2015

Nyhetsbrev december 2015 Vi får bredband via fiber till Kisäng! Nu är det klart. Gästabudsstaden har meddelat att man har beslutat att sätta igång med bredband via fiber till Kisäng. Man vill fortfarande ha flera anmälningar på

Läs mer

Styrelsens verksamhetsberättelse och ekonomiska årssammanställning för perioden 1/ /3 2018

Styrelsens verksamhetsberättelse och ekonomiska årssammanställning för perioden 1/ /3 2018 Styrelsen för Kisängs samfällighetsförening avger härmed, enligt beslut på styrelsens möte 15 april 2018, verksamhetsberättelse och ekonomisk årssammanställning för perioden från och med 1 april 2017 till

Läs mer

Skogsvårdsplan 2014 Skanssundets Samfällighetsförening

Skogsvårdsplan 2014 Skanssundets Samfällighetsförening www.skanssundet.se Skogsvårdsplan 2014 Skanssundets Samfällighetsförening Skogsvårdsplan Skanssundets Samfällighetsförening BG 20140302 Sid 1 Bakgrund Skanssundets samfällighet har sedan dess bildande

Läs mer

Nyhetsbrev februari 2016

Nyhetsbrev februari 2016 Viktiga datum i vår Vårsstäddag lördagen den 14 maj kl. 09.00 12.30 Ordinarie föreningsstämma söndag 15 maj 2016 kl. 10.00. Styrelsemöte 7 februari Söndagen den 7 februari samlades hela styrelsen och suppleanterna

Läs mer

Skötselplan Brunn 2:1

Skötselplan Brunn 2:1 Skötselplan Brunn 2:1 M:\Uppdrag\Brunn\Skötselplan Brunn.docx Skogsstyrelsen 2016-02-10 2(5) Skötselplan för Brunn 2:1, Värmdö kommun Denna skötselplan innehåller förslag på åtgärder inom de delar som

Läs mer

4.Östra Täby. 4. Östra Täby. Skala 1:18000

4.Östra Täby. 4. Östra Täby. Skala 1:18000 4. Östra Täby 1 2 3 4 9 5 6 10 11 8 12 7 13 Skala 1:18000 177 4. Östra Täby 1. Jaktvillans naturpark Arninge Kundvägen = Fornlämningsområde Skala 1:2000 = Fornminnesobjekt =Kulturlämning 178 1. Jaktvillans

Läs mer

Naturvårdsåtgärd nyckelbiotop, Ekeby 4:1

Naturvårdsåtgärd nyckelbiotop, Ekeby 4:1 Ärende 4 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE 2018-01-16 Miljökontoret Miljönämnden Naturvårdsåtgärd nyckelbiotop, Ekeby 4:1 Dnr: 2018-154 Sammanfattning av ärendet I samband med nyckelbiotopsinventering som genomfördes

Läs mer

Grönområdena har indelats i skötselområden och numrerats. Se karta sid 2.

Grönområdena har indelats i skötselområden och numrerats. Se karta sid 2. Grönområdesplan utgåva 3 (2015-08) 1 (8) ALLMÄNT Grönområdena har indelats i skötselområden och numrerats. Se karta sid 2. Vilka adresser som motsvarar angivna tomtnummer på karta och i text, finns på

Läs mer

Nyhetsbrev juni 2016

Nyhetsbrev juni 2016 Föreningsstämma söndag 15 maj kl 10.00 Årets ordinarie föreningsstämma hölls i OK Hällens klubbstuga mellan Kisäng och Stigtomta. Drygt 60 personer var närvarande. De utgjorde 42 röstberättigade som representerade

Läs mer

Friställning av skyddsvärda träd 2017

Friställning av skyddsvärda träd 2017 Naturcentrum / Naturvård Rapport 2017-11-29 Friställning av skyddsvärda träd 2017 Redovisning av utförda åtgärder Mikael Lindén Naturvård & reservatsförvaltning Naturcentrum Telefon (direkt): 0852302520

Läs mer

UTVECKLINGSMÖJLIGHETER VEGETATION GRÖNOMRÅDE ONSALA

UTVECKLINGSMÖJLIGHETER VEGETATION GRÖNOMRÅDE ONSALA Bilaga 8 UTVECKLINGSMÖJLIGHETER VEGETATION GRÖNOMRÅDE ONSALA (Fastighet 1:20) Landskapsgruppen AB Telefon: 031-749 60 00 Torsgatan 5 Telefax: 031-749 60 01 411 04 Göteborg Org nr: 556253 5988 Enens Samfällighetsförening

Läs mer

Presentation Beslutspunkt Naturvårdsavtal 2017 Snäckevarps Samfällighetsförening

Presentation Beslutspunkt Naturvårdsavtal 2017 Snäckevarps Samfällighetsförening Presentation Beslutspunkt Naturvårdsavtal 2017 Snäckevarps Samfällighetsförening Beslutsunderlag för Naturvårdsavtal: Snäckvarps samfällighet omfattar ca 180 hektar landareal. Fördelning av areal i % 12,0

Läs mer

Skogsvårdsprojektet Informationsblad nr 2

Skogsvårdsprojektet Informationsblad nr 2 Gisekvarn 2009-09-02/lb Hemsida: E-post: www.gise.se foreningen@gise.se Skogsvårdsprojektet Informationsblad nr 2 Allmänt Under sommaren har arbetet med skogsvårdsprojektet drivits vidare. Tidplanen är

Läs mer

Nyhetsbrev juni 2015

Nyhetsbrev juni 2015 Föreningsstämma 10 maj Ordinarie föreningsstämma genomfördes söndag den 10 maj kl 10.00. Cirka 70 personer var närvarande. De representerade 60 fastigheter. Av dessa var 31 permanentboende och 29 fritidsboende.

Läs mer

Skötselplan. Plan för skötsel av allmänna grönområden, vägar, diken och anläggningar inom Kolsviks Sportstugeförening

Skötselplan. Plan för skötsel av allmänna grönområden, vägar, diken och anläggningar inom Kolsviks Sportstugeförening Skötselplan Plan för skötsel av allmänna grönområden, vägar, diken och anläggningar inom Kolsviks Sportstugeförening Sida 1 av 7 INNEHÅLL Versionshistorik...3 Version 1...3 Version 2...3 Träd och skog...3

Läs mer

Tomtägare som vill hålla brynet öppet bör kunna få rätt att röja zonen fram till stigen utifrån ovanstående beskrivna principer.

Tomtägare som vill hålla brynet öppet bör kunna få rätt att röja zonen fram till stigen utifrån ovanstående beskrivna principer. Målbild en bitvis gles skogsmiljö rik på död ved och blommande buskar. Den domineras av lövträd: främst ek, hassel, sälg, vildapel och fågelbär. Bland ekarna finns flera grova friställda individer med

Läs mer

Skogliga åtgärder vintern 2011/2012

Skogliga åtgärder vintern 2011/2012 INFORMATION 1 [10] 2011-12-02 Skogliga åtgärder vintern 2011/2012 Under vintern 2011/2012 kommer gallring att ske på flera platser inom kommunen. Åtgärderna startar som tidigast i mitten av december och

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MÖTE MED LÄNSSTYRELSEN

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MÖTE MED LÄNSSTYRELSEN MINNESANTECKNINGAR FRÅN MÖTE MED LÄNSSTYRELSEN Datum: September 2016 Tid:13.30-15.00 Plats: Nicklas Veranda Närvarade: Kristina Hansson Hans Thell Heidi Leppäniemi Nicklas Monrad Ej närvarande: Lars Hallstadius

Läs mer

Skogliga åtgärder vintern 2011/2012

Skogliga åtgärder vintern 2011/2012 INFORMATION 1 [9] Skogliga åtgärder vintern 2011/2012 Under vintern 2011/2012 kommer gallring att ske på flera platser inom kommunen. Åtgärderna startar som tidigast i mitten av december och kommer att

Läs mer

Diarienummer Datum Sidan 1(5) B 565/2005 2007-04-25

Diarienummer Datum Sidan 1(5) B 565/2005 2007-04-25 Diarienummer Datum Sidan 1(5) B 565/2005 Skötselplan för naturområden Säljan Detaljplan för Säljan 4:1, 20:1, Sätra 40:1, 41:1, 43:1 m.fl. i Sandviken, Sandvikens kommun, Gävleborgs län Skötselområde 2

Läs mer

Beskrivning av uppdrag, inklusive foton

Beskrivning av uppdrag, inklusive foton Beskrivning av uppdrag, inklusive foton Den vegetation som ska avverkas/röjas består av sly, buskar och yngre träd, samt några äldre och grövre träd. Allt ska transporteras bort till angiven upplags plats

Läs mer

Resö 12:1 m.fl. Tanums kommun

Resö 12:1 m.fl. Tanums kommun Naturvårdsplan Resö 12:1 m.fl. Tanums kommun Cecilia Nilsson 2001-08-10 1 Innehållsförteckning sida Syfte 2 Bakgrund 2 Området idag 2 Förändringar och åtgärder: Strandområdet 4 Tallskog på sandjord 4 Hällmarkskog

Läs mer

Övergripande och förberedande skötselplan för Telestadshöjden, Växjö kommun

Övergripande och förberedande skötselplan för Telestadshöjden, Växjö kommun Övergripande och förberedande skötselplan för Telestadshöjden, 1 13 2 1. Boulbana pch lekskog - Behåll löst material, så som pinnar, löv och ris, samt dungar av tät vegetation för kojbygge. Glesare vegetation

Läs mer

Detaljplan Eds allé Naturvärden

Detaljplan Eds allé Naturvärden Detaljplan Eds allé Naturvärden 2010-11-05 1 Bakgrund CONEC konsulterande ekologer har gjort en inventering av de ekologiska värdena på uppdrag av NCC inför detaljplanläggning av Eds allé i Upplands Väsby

Läs mer

Skogsvårdsplan. Kungshamns Samfällighetsförening

Skogsvårdsplan. Kungshamns Samfällighetsförening Skogsvårdsplan Kungshamns Samfällighetsförening Anders Larsson Mammut konsult Yxlan 22 April 2014 Sid 1 Skötselbeskrivning av naturmark, allmänt. Kungshamns Samfällighetsförening. Området är mycket vackert,

Läs mer

Naturhänsyn vid avverkningsuppdrag

Naturhänsyn vid avverkningsuppdrag Naturhänsyn vid avverkningsuppdrag SCA SKOG www.scaskog.com Hur mycket naturhänsyn vill du lämna? Vid alla avverkningar måste man följa de bestämmelser om naturhänsyn som finns i skogsvårdslagen. Men kanske

Läs mer

Beskrivning av naturvärden för naturvårdsavtal 303/2004.

Beskrivning av naturvärden för naturvårdsavtal 303/2004. Beskrivning av naturvärden för naturvårdsavtal 303/2004. Området består av en barrskogsdominerad udde och angränsande småöar i Vättern. Strandlinjen är ca 3 km. Mot stora delar av stranden och på öarna

Läs mer

Skötselplan. Rökland 1:144. Samråd

Skötselplan. Rökland 1:144. Samråd Stadsbyggnadskontoret Markavdelningen Skötselplan Rökland 1:144 Samråd 2014-03-03 Skötselplanen har tagits fram av tjänstmän på Markavdelningens parksektion, Sundsvalls kommun: Cecilia Andersson, Hans

Läs mer

12. Beslut om medlemsavgiften för verksamhetsåret 2014.

12. Beslut om medlemsavgiften för verksamhetsåret 2014. Kallelse samt dagordning till årsstämma med Fjällbyns i Åkersjön Samfällighetsförening Långfredag den 18 April 2014 kl. 09. 00. Plats: Kapellet Åkersjön. 1. Val av ordförande och sekreterare för årsstämman.

Läs mer

Skötselplan för JONSBOL Arvika kommun, Värmlands län

Skötselplan för JONSBOL Arvika kommun, Värmlands län ANTAGANDEHANDLING 2019-01-22 Skötselplan för JONSBOL Arvika kommun, Värmlands län Dnr KS 2016/89-214 Inledning Syftet med skötselplanen är att få en gemensam och tydlig bild över hur naturmarken i detaljplanen

Läs mer

Skötselplan för naturpark inom Laggarudden etapp 4

Skötselplan för naturpark inom Laggarudden etapp 4 Janolof Hermansson, 0240-86138 janolof.hermansson@ludvika.se RAPPORT 1(8) Skötselplan för naturpark inom Laggarudden etapp 4 Uppdragsgivare: 2(8) 3(8) Innehåll 1 Inledning och/eller bakgrund... 4 2 Uppdrag

Läs mer

Om Skogsbruksplanen kommentar 2015

Om Skogsbruksplanen kommentar 2015 Om Skogsbruksplanen kommentar 2015 Inklassningarna: NO Naturvårdsmål Orört I avdelningar med höga naturvärden där fri utveckling är nödvändig för att bibehålla områdets naturvärden samt avdelningar med

Läs mer

Skogsbruksplan. Värset 1:12,1:13, 2:9, 2:21 Angelstad Ljungby Kronobergs län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare

Skogsbruksplan. Värset 1:12,1:13, 2:9, 2:21 Angelstad Ljungby Kronobergs län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Värset 1:12,1:13, 2:9, 2:21 Angelstad Ljungby Kronobergs län Ägare Upprättad år Planen avser tiden Förrättningsman 2015-08-14 2015-2024 Per- Anders Arvidsson

Läs mer

Skogliga åtgärder vintern 2011/2012

Skogliga åtgärder vintern 2011/2012 INFORMATION 1 [8] Skogliga åtgärder vintern 2011/2012 Under vintern 2011/2012 kommer gallring att ske på flera platser inom kommunen. Åtgärderna startar som tidigast i mitten av december och kommer att

Läs mer

1 Checklista för åtgärder i Naturvård / Skötsel bestånd (NS)

1 Checklista för åtgärder i Naturvård / Skötsel bestånd (NS) 1 Checklista för åtgärder i Naturvård / Skötsel bestånd (NS) (Listan ska även användas för generella naturvårdhuggningar) Man kan grovt dela upp NS bestånd i två kategorier. Dels en kategori som utgörs

Läs mer

Rådgivning inom projektet Klimatanpassat skogsbruk och vatten

Rådgivning inom projektet Klimatanpassat skogsbruk och vatten RÅDGIVNINGSKVITTO 1(7) Datum 2014-02-21 Ärendenr R 390-2014 Stefan Eklund Stockholms distrikt Galgbacksvägen 5, 18630 VALLENTUNA stefan.eklund@skogsstyrelsen.se 08-51451462 Värmdö-Evlinge fast ägare för.

Läs mer

Sammanställning över fastigheten

Sammanställning över fastigheten Sammanställning över fastigheten er hektar % Produktiv skogsmark 60,1 91 Myr/kärr/mosse 0,6

Läs mer

Översiktlig naturvärdesinventering av strandnära miljöer i Grönklitt i Orsa

Översiktlig naturvärdesinventering av strandnära miljöer i Grönklitt i Orsa Översiktlig naturvärdesinventering av strandnära miljöer i Grönklitt i Orsa 2013 Bengt Oldhammer Innehåll Uppdrag 3 Metodik 3 Resultat 3 Referenser 7 Bilagor bilder och karta 8 Omslagsbild: Råtjärnen med

Läs mer

Sammanställning över fastigheten

Sammanställning över fastigheten Sammanställning över fastigheten Arealer hektar % Produktiv skogsmark 42,9 99 Myr/kärr/mosse 0,0

Läs mer

Skogsbruksplan. Planens namn Högvalta 1:80:81:82. Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av

Skogsbruksplan. Planens namn Högvalta 1:80:81:82. Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av Skogsbruksplan Planens namn Högvalta 1:80:81:82 Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av Referenskoordinat (WGS84) 2016-2025 2016 05 02 Skogsrolf AB Rolf Ljungberg Lat: 59 42' 36.52"

Läs mer

Skogsfastighet i Purkijaur

Skogsfastighet i Purkijaur Skogsfastighet i Purkijaur Fin skogsfastighet med två skogsskiften belägna strax utanför Jokkmokk. Ett skifte ligger längs med väg 374 mot Arvidsjaur, skiftet har flera fina äldre tallskogar färdiga för

Läs mer

Stockholm

Stockholm Stockholm 2013.10.13 Exkursion Sollentuna Häradsallmänningen Jägmästare Thies Eggers från Skogssällskapet och ansvarig förvaltare visade oss runt på Häradsallmänningen. I förvaltningen ingår hela cykeln

Läs mer

SKOGSBRUKSPLAN. Flasbjörke 11

SKOGSBRUKSPLAN. Flasbjörke 11 SKOGSBRUKSPLAN Flasbjörke 11 Sammanställning över fastigheten Arealer hektar % Produktiv skogsmark Impediment myr Impediment berg Inägomark 2 0,0 0,1 7 20 0 1 71 Väg och kraftledning (linjeavdrag) 0,0

Läs mer

Sammanställning över fastigheten

Sammanställning över fastigheten Skogsbruksplan Planens namn Narken 14:1 Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av Referenskoordinat (WGS84) 2017-2026 20170817 Niemi Skogskonsult AB Lat: 66 55' 20.60" N Long: 22

Läs mer

Tätortsnära skogar i Skellefteå stad. Del 3.

Tätortsnära skogar i Skellefteå stad. Del 3. Tätortsnära skogar i Skellefteå stad. Del 3. Text och bild: Patrik Nygren för Naturskyddsföreningen i Västerbotten. Under 2012 har Naturskyddsföreningen inventerat flera tätortsnära skogar i Skellefteå

Läs mer

Skogsbruksplan. Efrikgården 1:2 Stora Kopparberg. Fastighet Församling Kommun Län. Falun. Dalarnas län. Ägare Adress

Skogsbruksplan. Efrikgården 1:2 Stora Kopparberg. Fastighet Församling Kommun Län. Falun. Dalarnas län. Ägare Adress Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Efrikgården :2 Stora Kopparberg Falun Dalarnas län Ägare Adress Björn Lindgren Stora Efrikgården 5 Falun Upprättad år Planen avser tiden Förrättningsman 20208

Läs mer

Skogsbruksplan. Borlänge Kommun2011 Stora Tuna Borlänge Dalarnas län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare. Borlänge Kommun

Skogsbruksplan. Borlänge Kommun2011 Stora Tuna Borlänge Dalarnas län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare. Borlänge Kommun Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Borlänge Kommun2011 Stora Tuna Borlänge Dalarnas län Ägare Borlänge Kommun Upprättad år Planen avser tiden Förrättningsman 2008 2011-2020 Rickard Larsson

Läs mer

Sammanställning över fastigheten

Sammanställning över fastigheten Sammanställning över fastigheten Arealer hektar % Prod. Produktiv skogsmark 41,3 71 Myr/kärr/mosse 13,5 23 Berg/Hällmark 0,0

Läs mer

ÖVERSIKTLIG INVENTERING

ÖVERSIKTLIG INVENTERING ÖVERSIKTLIG INVENTERING samt åtgärdsplan för aspskalbaggar i naturreservatet Svanhusskogen 2016 Pär Eriksson Författare Pär Eriksson Foto Samtliga bilder där ej annat är angivet är tagna av författaren.

Läs mer

Hej! Här kommer rådgivningskvittot digitalt. Jag skickar brochyr också men de kommer med post nästa vecka.

Hej! Här kommer rådgivningskvittot digitalt. Jag skickar brochyr också men de kommer med post nästa vecka. Stockholms distrikt Stefan Eklund Galgbacksvägen 5, 18630 VALLENTUNA stefan.eklund@skogsstyrelsen.se Tfn 08-51451462 Fastighet VÄRMDÖ-EVLINGE 9:1 Kommun Värmdö Församling Värmdö Kopia för kännedom 1(2)

Läs mer

Skogsbruksplan. Planens namn Näsbyn 5:18. Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av

Skogsbruksplan. Planens namn Näsbyn 5:18. Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av Skogsbruksplan Planens namn Näsbyn 5:18 Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av 2016-2025 20160530 Niemi Skogskonsult AB Ägarförhållanden Ägare, 100 % Referenskoordinat (WGS84)

Läs mer

Sammanställning över fastigheten

Sammanställning över fastigheten Sammanställning över fastigheten er hektar % Produktiv skogsmark 63,9 89 Myr/kärr/mosse 0,0

Läs mer

VILTVÄNLIGT SKOGSBRUK

VILTVÄNLIGT SKOGSBRUK VILTVÄNLIGT SKOGSBRUK Skogsvård som gynnar hönsfåglar Viltvänligt skogsbruk är enkelt att bedriva och metoderna lämpar sig för skötsel av vanlig ekonomiskog. I skogsvårdsarbetet kan man ta viltet i beaktande

Läs mer

Sammanställning över fastigheten

Sammanställning över fastigheten Sammanställning över fastigheten Arealer Produktiv skogsmark Impediment myr Impediment berg Inägomark hektar 134,7 1,4 10 1 % 89 1 7 1 Väg och kraftledning (linjeavdrag) 2,5 2 Övrig areal 0,7 0 Summa landareal

Läs mer

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2005-04-14 Sid 1 (4) KARLSBÄCK Detaljplan för del av fastigheterna Axmar 3:57 och 5:15, Gävle kommun, Gävleborgs län. Dnr 2004.3361 1=20.000 HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Plan- och genomförandebeskrivning

Läs mer

Att bo på Brittsommargränd

Att bo på Brittsommargränd 1(5) Att bo på Brittsommargränd Allmänt Brittsommars Samfällighetsförening är en anläggningssamfällighet bestående av 24 enskilt ägda hus (12 parhus) med tillhörande tomter. Tillsammans disponerar dessa

Läs mer

SCA Skog. Utvärdering enligt svenska FSC -standardens kriterie

SCA Skog. Utvärdering enligt svenska FSC -standardens kriterie SCA Skog Utvärdering enligt svenska FSC -standardens kriterie 8.2 2018-05-01 FSC kriterie 8:2 I enlighet med kraven i den svenska FSC-standardens kriterie 8:2 övervakar och utvärderar SCA Skog verksamhetens

Läs mer

Kunskap och teknik som effektiviserar dina gallringar. Gallring

Kunskap och teknik som effektiviserar dina gallringar. Gallring Kunskap och teknik som effektiviserar dina gallringar. Gallring Gallring är en mycket viktig åtgärd i din skog. Genom att ta ut svaga och skadade träd och koncentrera tillväxten till de mest kvalitativa

Läs mer

Skötselplan. för området kring dammen på Hökeberget, Hamburgsund 2010-09-01

Skötselplan. för området kring dammen på Hökeberget, Hamburgsund 2010-09-01 Skötselplan för området kring dammen på Hökeberget, Hamburgsund 2010-09-01 Skötselplan för området kring dammen på Hökeberget, Hamburgsund Området är höglänt beläget på Hökeberget i Hamburgsund och exponeras

Läs mer

Markvårdsplan. Snäckevarps Samfällighetsförening Snäckevarps Vägförening Markvårdsplan 2014

Markvårdsplan. Snäckevarps Samfällighetsförening Snäckevarps Vägförening Markvårdsplan 2014 Markvårdsplan 1. Sammanfattning 2. Omfattning 3. Syfte 4. Inriktning 5. Underlag för åtgärder 6. Områdesöversikt inkluderat kommande åtgärder 1. Sammanfattning Snäckevarps Samfällighet omfattar ca 180

Läs mer

Skötselplan för LFTs mark antagen på årsstämman 2009-04-26. Numreringen hänvisar till bifogad karta Områdesbeskrivning Åtgärd Ansvarig

Skötselplan för LFTs mark antagen på årsstämman 2009-04-26. Numreringen hänvisar till bifogad karta Områdesbeskrivning Åtgärd Ansvarig 1. Området är klassat som ett naturvärde i Skogsstyrelsens nyckelbiotopsinventering. Naturvärden är ett sådant område som inom relativt kort tid kan nå den högre klassen nyckelbiotop. Framför allt är det

Läs mer

Översiktlig naturinventering Saltkällans säteri 1:3

Översiktlig naturinventering Saltkällans säteri 1:3 Version 1.00 Projekt 7365 Upprättad 2014-06-24 Översiktlig naturinventering Saltkällans säteri 1:3 Sammanfattning I samband med att detaljplaneprogram för fastigheten Saltkällan 1:3 tas fram har en översiktlig

Läs mer

Förnyelseplan 2015 för Brännekullavägens Samfällighetsförening.

Förnyelseplan 2015 för Brännekullavägens Samfällighetsförening. BRÄNNEKULLAVÄGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 150124 sid 1 Förnyelseplan 2015 för Brännekullavägens Samfällighetsförening. 1. Förnyelseplan. I föreliggande plan presenteras förslag till underhålls- och förnyelseåtgärder

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Antagen av kommunfullmäktige 2014-10-30, 214 Gäller fr o m 2014-11-27 Bildande av naturreservatet Lundsbo bokskog i Värnamo kommun Beslut Värnamo kommun förklarar med stöd

Läs mer

FÄLTBESÖK FINNTORP 2013-04-16

FÄLTBESÖK FINNTORP 2013-04-16 FÄLTBESÖK FINNTORP 2013-04-16 Deltagare Niklas Franc, Naturcentrum AB Magnus Karlsson, kommunbiolog Sotenäs kommun Meta och Ove Bruto, markägare Bakgrund och sammanfattning På möte den 11/4-2013 beslutade

Läs mer

Skogsbruksplan. Bänarp 1:2, 1:3 Frinnaryd Aneby Jönköpings län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare Adress

Skogsbruksplan. Bänarp 1:2, 1:3 Frinnaryd Aneby Jönköpings län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare Adress Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Bänarp 1:2, 1:3 Frinnaryd Aneby Jönköpings län Ägare Adress Dagrun Fransson Hjälmseryd 570 02 Stockaryd Upprättad år Planen avser tiden Förrättningsman 20120823

Läs mer

PM Inventering Floda Nova Örnborg Kyrkander Biologi & Miljö AB

PM Inventering Floda Nova Örnborg Kyrkander Biologi & Miljö AB PM Inventering Floda Nova Inventering Floda Nova, Lerum kommun Den 21 februari 2018 besökte Ann Bertilsson,, området Floda Nova på fastigheterna Floda 20:239 och Floda 3:17. Området består idag av en sporthall,

Läs mer

Skogsbruksplan. Del av Guleboda 1:12 Älmeboda Tingsryd Kronobergs län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare Adress

Skogsbruksplan. Del av Guleboda 1:12 Älmeboda Tingsryd Kronobergs län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare Adress Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Del av Guleboda :2 Älmeboda Tingsryd Kronobergs län Ägare Adress Anders Karlsson Guleboda 2 360 23 Älmeboda Upprättad år Planen avser tiden Förrättningsman

Läs mer

MOTIONER TILL FÖRENINGSSTÄMMA 2014

MOTIONER TILL FÖRENINGSSTÄMMA 2014 MOTIONER TILL FÖRENINGSSTÄMMA 2014 Motion nr 1 Motion om fortsatta medel för initiering av stambyte i Kritklippans samfällighetsförening Föregående årsstämma avsattes 30 000kr för initiering/behovsanalys

Läs mer

Skogsbruksplan. Bollebygds-Holmen 1:10 m.fl. Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av oktober 2015

Skogsbruksplan. Bollebygds-Holmen 1:10 m.fl. Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av oktober 2015 Skogsbruksplan Planens namn Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av Planläggningsmetod Referenskoordinat (WGS84) Bollebygds-Holmen 1:10 m.fl 2015-2024 oktober 2015 Tobias Barrstrand

Läs mer

VIKEN 1:11. Röjning Älgafallet ID 453 SOLLEFTEÅ. Röjning. Fastighetsägare SKOGSSTYRELSEN. Beståndsuppgifter. Mål med beståndet.

VIKEN 1:11. Röjning Älgafallet ID 453 SOLLEFTEÅ. Röjning. Fastighetsägare SKOGSSTYRELSEN. Beståndsuppgifter. Mål med beståndet. SOLLEFTEÅ ID 453 Fastighetsägare SKOGSSTYRELSEN 55183 JÖNKÖPING patrik.andre@skogsstyrelsen.se Beståndsuppgifter 4,7 ha 7043101 N 63º 30' 28,84201" E 16º 31' 43,76216" 5 G24 0 576084,6 10 60 30 0 Mål med

Läs mer

Sammanställning över fastigheten

Sammanställning över fastigheten Sammanställning över fastigheten Arealer hektar % Produktiv skogsmark 19,9 91 Myr/kärr/mosse 2,1 9 Berg/Hällmark,1

Läs mer

Untra naturvårdsplan Naturvårdsåtgärder och inventeringar gjorda på Fortums mark vid nedre Dalälven 2018

Untra naturvårdsplan Naturvårdsåtgärder och inventeringar gjorda på Fortums mark vid nedre Dalälven 2018 Untra naturvårdsplan Naturvårdsåtgärder och inventeringar gjorda på Fortums mark vid nedre Dalälven 2018 Ringbarkning av björk samt gransanering som pågår i svämskog på Rämsön 2018. Foto Pär Eriksson Pär

Läs mer

Version GRÖNOMRÅDESPLAN HAGABY-HÖGBY SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

Version GRÖNOMRÅDESPLAN HAGABY-HÖGBY SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Version 2014-10-25 GRÖNOMRÅDESPLAN HAGABY-HÖGBY SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Grönområdesplan 1.Inledning Grönområden och dess skötsel är ett av huvudansvaren för föreningen. I gällande stadgar definieras detta

Läs mer

Skötselplan inom detaljplanen Del av Brunnsvik 1:68

Skötselplan inom detaljplanen Del av Brunnsvik 1:68 Janolof Hermansson, 0240-86138 janolof.hermansson@ludvika.se RAPPORT 1(10) Skötselplan inom detaljplanen Del av Brunnsvik 1:68 Uppdragsgivare: Annas Skaef, Plansektionen Uppdragsgivare: Annas Skaef, Plansektionen

Läs mer

Skogsskötselplan. Västra Skymnäs 1:92 Norra Råda-Sunnemo Hagfors Värmlands län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare

Skogsskötselplan. Västra Skymnäs 1:92 Norra Råda-Sunnemo Hagfors Värmlands län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare Skogsskötselplan Fastighet Församling Kommun Län Västra Skymnäs 1:92 Norra Råda-Sunnemo Hagfors Värmlands län Ägare Upprättad år Planen avser tiden Förrättningsman 213-12-13 213-222 Foran Sverige AB Sammanställning

Läs mer

Trädinventering på specifika områden inom Bräcke diakoni Anna-Karin Sintorn, Johan Blomqvist

Trädinventering på specifika områden inom Bräcke diakoni Anna-Karin Sintorn, Johan Blomqvist Trädinventering på specifika områden inom Bräcke diakoni Anna-Karin Sintorn, Johan Blomqvist 20100922 Introduktion: Områdena som gåtts igenom är gjorda på uppdrag av Stadsbyggnadskontoret. Vid inventering

Läs mer

Protokoll från föreningsstämma15 maj 2016

Protokoll från föreningsstämma15 maj 2016 Protokoll från föreningsstämma15 maj 2016 Tid: Söndagen den 15 maj 2016 kl. 10:00 12:45 Plats: OK Hällens klubbstuga i Stigtomta 1. Stämman öppnas. Styrelsens ordförande Ante Grubbström hälsade deltagarna

Läs mer

ÖVERSIKTLIG NATURINVENTERING

ÖVERSIKTLIG NATURINVENTERING 14 UPPDRAGSNUMMER: 3840003 FÖR DETALJPLAN LÅNGREVET, VÄSTERVIK 2014-04-03 Sweco Architects AB Ulrika Kanstrup Sweco 14 1 Sammanfattning Naturen i bostadsområdet utgörs av mindre skogspartier med främst

Läs mer

Bildande av naturreservatet Högemålsbranten i Jönköpings kommun

Bildande av naturreservatet Högemålsbranten i Jönköpings kommun BESLUT Sida 1/8 Doss nr 0680-02-226 Marie Andersson Områdesskydd Naturavdelningen 036-39 5408 Enligt sändlista Bildande av naturreservatet Högemålsbranten i Jönköpings kommun Beslut Länsstyrelsen förklarar

Läs mer

Juni Ägarförhållanden

Juni Ägarförhållanden Planens namn Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av Källbergsbo 5:9 mfl 2016-2025 Juni 2016 Love Persson AREAL Ägarförhållanden Ägare, 100 % Referenskoordinat (WGS84) Holm, Börje

Läs mer

Skogsbruksplan. Planens namn Lidgatu 3:3, 3:20, 4:8. Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av

Skogsbruksplan. Planens namn Lidgatu 3:3, 3:20, 4:8. Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av Skogsbruksplan Planens namn Lidgatu 3:3, 3:20, 4:8 Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av Referenskoordinat (WGS84) 2016-2025 2016-08 Ingemar Olofsson Lat: 63 27' 8.77" N Long:

Läs mer

Biotopskydd och skötselplaner. Viveca Jansson, kommunekolog

Biotopskydd och skötselplaner. Viveca Jansson, kommunekolog Biotopskydd och skötselplaner Viveca Jansson, kommunekolog 2016-10-25 Värmdö kommun Drygt 1100 ha skogsmark Mycket ligger tätortsnära 4 biotopskyddsområden 1 naturreservat (Ösbyträsk) 2 naturreservat på

Läs mer

Skogsbruksplan. Värnebo 1:7 Steneby-Tisselskog Bengtsfors Västra Götalands län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare.

Skogsbruksplan. Värnebo 1:7 Steneby-Tisselskog Bengtsfors Västra Götalands län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare. Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Värnebo 1:7 Steneby-Tisselskog Bengtsfors Västra Götalands län Ägare Bergvik Skog Upprättad år Planen avser tiden Förrättningsman Juni 2012 2012-2021 Falu

Läs mer

Sammanställning över fastigheten

Sammanställning över fastigheten Sammanställning över fastigheten Arealer hektar % Produktiv skogsmark 166,3 91 Myr/kärr/mosse 7,4 4 Berg/Hällmark 2,0

Läs mer

Skogsvårdsprojektet Informationsblad nr 3

Skogsvårdsprojektet Informationsblad nr 3 Gisekvarn 2010-01-25/lb Hemsida: E-post: www.gise.se foreningen@gise.se Skogsvårdsprojektet Informationsblad nr 3 Skogsvårdsgruppen har nu fått in kommentarer från områdesledare och enskilda medlemmar

Läs mer

Sammanställning över fastigheten

Sammanställning över fastigheten Sammanställning över fastigheten er hektar % Produktiv skogsmark Impediment myr Impediment berg Inägomark 22.9 1.4 0.0 2.5 85 5 0 9 Väg och kraftledning (linjeavdrag) 0.0 0 Övrig areal 0.2 1 Summa landareal

Läs mer

Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet

Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet På vår hemsida hittar du mer information www.kvarnberget.nu Informationsmaterialet är uppdaterat i mars 2018 Området Kvarnberget I Kvarnbergets samfällighet ingår

Läs mer

Skötselplan Tjuvkil 1:7 m.fl Matskärsområdet

Skötselplan Tjuvkil 1:7 m.fl Matskärsområdet Skötselplan Tjuvkil 1:7 m.fl Matskärsområdet 2014-04-05 Reviderad av Lantmäteriet och Vägföreningarna. Baserad på detaljplanehandling Förslag till Skötselplan Kungälvs kommun samhällsbyggnad 2008-02-08

Läs mer

Sammanställning över fastigheten

Sammanställning över fastigheten Sammanställning över fastigheten Arealer hektar % Produktiv skogsmark 11,5 55 Myr/kärr/mosse 0,0

Läs mer

Skogsbruksplan. Planens namn Rovalds 1:13, Isome 1:31. Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av 2015-2024 2015-09-07

Skogsbruksplan. Planens namn Rovalds 1:13, Isome 1:31. Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av 2015-2024 2015-09-07 Skogsbruksplan Planens namn Rovalds 1:13, Isome 1:31 Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av Referenskoordinat (WGS84) 2015-2024 2015-09-07 Thomas Johansson Lat: 57 26' 24.95" N

Läs mer

3Tillföra föda till vattenlevande organismer. 4 Ge beskuggning. 5 Tillföra död ved. 6 Bevara biologisk mångfald

3Tillföra föda till vattenlevande organismer. 4 Ge beskuggning. 5 Tillföra död ved. 6 Bevara biologisk mångfald Kantzonernas funktioner Vattendrag och sjöar med omgivande skog, kantzoner, ska betraktas som en enhet. Variationen i naturen är stor och den ena bäcken eller sjön och dess omgivning är inte den andra

Läs mer

Skogsbruksplan för fastigheten Kalvön 1:1, Värmdö, Stockholm

Skogsbruksplan för fastigheten Kalvön 1:1, Värmdö, Stockholm Skogsbruksplan för fastigheten Kalvön 1:1, Värmdö, Stockholm Församling: Djurö, Möja och Nämdö Kommun: Värmdö Inventeringstidpunkt 2015-01-05 Planen avser tiden 2015-01-05-2025-01-05 Framskriven t.o.m.

Läs mer

Skogsbruksplan. Äspesta 5:1 Skepptuna Sigtuna Stockholms län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare Adress

Skogsbruksplan. Äspesta 5:1 Skepptuna Sigtuna Stockholms län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare Adress Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Äspesta 5:1 Skepptuna Sigtuna Stockholms län Ägare Adress Kurt o Anette Pettersson Skepptuna Sursta 195 93 MÄRSTA Upprättad år Planen avser tiden Förrättningsman

Läs mer

Verksamhetsplan 2012 Viared Sommarstad.

Verksamhetsplan 2012 Viared Sommarstad. Till årsmöte 2012-03-13. Verksamhetsplan 2012 Viared Sommarstad. Verksamhetsplanen grundas på stadgar budget arrendeavtal beslut på årsmöte Planen sammanfattar föreningens vilja om gemensamma intressen,

Läs mer

Sammanställning över fastigheten

Sammanställning över fastigheten Sammanställning över fastigheten er hektar % Produktiv skogsmark 27,9 8 Myr/kärr/mosse,

Läs mer

Skog. till nytta för alla. Skogsbränslegallring

Skog. till nytta för alla. Skogsbränslegallring Skog till nytta för alla Skogsbränslegallring Biobränslen och kretsloppet Biobränsle från skogen är ett viktigt inslag i ett kretsloppsanpassat samhälle. Men för att inte uttagen ska försämra skogsmarkens

Läs mer

Skogsstyrelsens författningssamling

Skogsstyrelsens författningssamling Skogsstyrelsens författningssamling ISSN 0347-5212 Skogsstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SKSFS 2011:2) om stöd till vissa åtgärder inom skogsbruket; beslutade den 4 juni 2014. SKSFS 2014:3 Utkom

Läs mer

Skogsbruksplan. Högeruds-Ingersbyn 1:76, 1:81. Värmlands län

Skogsbruksplan. Högeruds-Ingersbyn 1:76, 1:81. Värmlands län Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Högeruds-Ingersbyn 1:76, 1:81 Stavnäs-Högerud Arvika Värmlands län Inventeringstidpunkt Planen avser tiden Framskriven t.o.m. 2014-08-08 2014-08-08-2024-08-08

Läs mer