Uppförandekod och affärsetiska riktlinjer Com Hem Holding AB

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Uppförandekod och affärsetiska riktlinjer Com Hem Holding AB"

Transkript

1 Uppförandekod och affärsetiska riktlinjer Com Hem Holding AB Utfärdad av Koncernens chefsjurist Datum 2 november 2015 Version Version 1.0 Denna Uppförandekod och affärsetiska riktlinjer har den 2 november 2015 antagits av styrelsen i Com Hem Holding AB (publ), nedan kallat Com Hem eller Bolaget och gäller samtliga bolag inom koncernen. SID 1(10)

2 Innehållsförteckning VD-ord... 3 INLEDNING... 4 VÅRA MÅL OCH KÄRNVÄRDEN... 4 INTERAKTION MED VÅRA INTRESSENTER... 5 Våra kunder... 5 Kundernas integritet... 5 Att skydda barnen... 5 Våra medarbetare... 6 Arbetsmiljö... 6 Ersättning... 6 Intressekonflikter... 6 Transaktioner med närstående... 6 Bolagets tillgångar... 6 Leverantörer och samarbetspartners... 7 Affärsetik... 7 Rättvis konkurrens... 7 Arbete mot korruption... 7 Gåvor och representation... 7 Penningtvätt... 7 Våra aktieägare och långivare... 8 Finansiell rapportering... 8 Insiderhandel... 8 Interaktion med samhället... 8 Mediarelationer... 8 Miljö... 9 EFTERLEVNAD AV KODEN... 9 VERSION 1.0, 2 NOVEMBER 2015 PAGE 2(10)

3 VD-ord Bästa medarbetare, Com Hem är ett kommunikationsbolag med ett viktigt uppdrag att helt och hållet fokusera på vad kunderna vill ha och behöver. Vi arbetar dagligen för att göra kundernas liv lite bättre, lite enklare. Com Hem har sedan starten 1983 spelat en viktig roll i Sveriges digitalisering. I dagsläget är cirka 40 procent av de svenska hushållen anslutna till Com Hems nätverk, vilket gör oss till en viktig motor för den digitala utvecklingen. Med storlek följer ansvar, vår ambition är att vara en positiv kraft i att utveckla och dra nytta av de digitala möjligheterna i Sverige. Vi har för avsikt att fortsätta att investera i vår infrastruktur och våra tjänster för att säkerställa att vi uppnår de främsta tänkbara fördelarna för svenska hushåll, småföretag och samhället i stort. Och det yttersta måttet på framgång är nöjda kunder. Vad vi gör är viktigt. Hur vi gör det är ännu viktigare. Alla våra intressenter ska kunna känna sig 100 % trygga med att Com Hem är ett bolag, en leverantör och en arbetsgivare som inte bara följer lagar och regler, utan även tillämpar högsta möjliga standarder vad gäller etik och styrning av verksamheten. Syftet med den här Koden är att skapa ett ramverk för dessa standarder. Den lägger grunden till en gemensam förståelse för hur vi agerar i vårt bolag. Som anställd på Com Hem har du ett ansvar för att ta del av, förstå och följa Koden. Koden gäller också för de samarbetspartners vi omger oss med konsulter, leverantörer och andra. Våra medarbetare som ansvarar för de externa relationerna, har också ett ansvar för att de vi samarbetar med förstår och följer Koden. Vi vill göra Com Hem till ett så bra bolag som det någonsin kan bli. Visionen är att ha Sveriges mest nöjda kunder inom bredband, tv och telefoni. Den visionen ska vi nå genom att vara mycket bra på det vi gör, samtidigt som vi driver en hållbar och ansvarstagande verksamhet. Koden har granskats och godkänts av styrelsen i Com Hem Holding AB (publ). Stockholm den 2 november 2015 Anders Nilsson Verkställande direktör VERSION 1.0, 2 NOVEMBER 2015 PAGE 3(10)

4 INLEDNING Uppförandekoden och de affärsetiska riktlinjerna ( Koden ) beskriver vår företagskultur och hur vi bedriver verksamheten inom de bolag som ingår i Com Hem Holding AB ( Com Hem eller Bolaget ). Vi arbetar dedikerat för att skapa värde för aktieägarna och för att bygga långsiktiga relationer med anställda, kunder, leverantörer och andra intressenter i samhället. Det arbetet utgår från våra kärnvärden: Personlig, Pålitlig och På. Vår Kod utgör ett ramverk för vårt sätt att omsätta dessa kärnvärden i praktiken, och ger vägledning när det gäller hur vi förväntas bete oss i det löpande arbetet. Den förklarar också vad du som anställd kan förvänta dig av Com Hem, och vad som förväntas av dig när du representerar Bolaget. På Com Hem strävar vi efter att bedriva verksamheten på ett lönsamt, effektivt och konkurrenskraftigt sätt, samtidigt som vi säkerställer att vi följer lagar, regler och förordningar och högsta möjliga standarder i fråga om etik och styrning av verksamheten. Lönsamhet och konkurrenskraft är förutsättningar för tillväxt och, på lång sikt, för vår förmåga att bidra till en hållbar utveckling socialt, finansiellt och miljömässigt. Koden är uppbyggd kring hur vi uppför oss vid kontakterna med våra olika intressenter som kunder, medarbetare, leverantörer, aktieägare, samarbetspartners och samhället i stort, vilket ytterligare förklaras och definieras i de följande avsnitten i detta dokument. VÅRA MÅL OCH KÄRNVÄRDEN På Com Hem har vi en tydlig vision att ha Sveriges mest nöjda kunder inom bredband, tv och telefoni. Att förbättra vår kundupplevelse är vår högsta prioritet. Vi ska ha kundernas bästa i åtanke i allt vi gör. Detta mål och fokus på löpande förbättringar är själva kärnan i vår verksamhet. Våra värden uttrycker vilka vi är, hur vi gör saker och ting och säkerställer att vi når vår vision. De ska vara vår vägledning och vårt filter i allt vi gör. Alla kärnvärden åtföljs av en eller ett par meningar som beskriver vad vi vill uppnå. Utöver det har samtliga avdelningar formulerat kompletterande riktlinjer som beskriver hur detta ska genomföras på bästa sätt inom varje enskild del av Bolaget. Riktlinjerna ska vara utgångspunkten för det löpande arbetet, planeringen och strategin för varje avdelning, liksom för personliga mål. Nedan följer Bolagets värden och vad de innebär för oss: Personlig På Com Hem ska vi alltid vara personliga när vi träffar kunder, och inte uppfattas som ett stort bolag som säljer tjänster till anonyma kunder. Vi erbjuder lösningar som är anpassade till våra kunders behov. Pålitlig Vi måste försäkra oss om att våra tjänster alltid fungerar som de ska. Det är grunden för en bra relation med kunderna. Därför tar vi alltid ansvar för det vi gör, och hur våra handlingar påverkar kunderna, verksamheten och våra medarbetare. VERSION 1.0, 2 NOVEMBER 2015 PAGE 4(10)

5 På Vi drivs av att utmana oss själva, det finns i vår DNA. Vi nöjer oss inte bara med att ge mervärde genom att leverera snabbare bredband och smarta DTV-tjänster. Vi är engagerade i våra kunder, och vi anpassar oss snabbt till deras föränderliga behov och är stolta över de kontinuerliga förbättringar vi åstadkommer inom våra olika tjänster. INTERAKTION MED VÅRA INTRESSENTER Våra kunder Kundernas integritet Vår vision, att ha Sveriges mest nöjda kunder inom bredband, tv och telefoni, handlar inte bara om att erbjuda den bästa kundupplevelsen i fråga om kvalitet, service och kunderbjudanden. Det handlar också om att vi i hela organisationen och tillsammans med våra leverantörer och samarbetspartners säkerställer att vi alltid håller hårt på våra kunders integritet. Våra kunder lever i dag till stor del sina liv uppkopplade. De sköter en stor del av sin ekonomi, sina köp och sina sociala relationer via internet varav mycket är känslig information. Därför måste Com Hem som leverantör av bredbandstjänster säkerställa att vi skyddar våra kunders personuppgifter och deras integritet. Vi måste i alla lägen vidta åtgärder för att förhindra obehörig åtkomst till personuppgifter, och enbart lämna dessa vidare när lagen så kräver. Com Hems Integritetspolicy, som finns tillgänglig på vår kundsajt utgör en integrerad del av våra kundavtal och beskriver hur vi behandlar våra kunders personuppgifter. Denna policy bygger på personuppgiftslagen (1998:204), lagen om elektronisk kommunikation (2003:389), samt därtill hänförliga föreskrifter och allmänna råd. Att skydda barnen Barn och ungdomar är aktiva användare av våra tjänster. Com Hem har gått med som aktiv medlem i det nationella svenska initiativet Surfa Lugnt. Initiativet har som mål att inspirera ungdomar och vuxna att träffas både i den digitala vardagen och i den fysiska världen genom att utbilda dem hur de surfar säkert. Vidare har Com Hem beslutat att blockera samtliga webbplatser enligt den lista över webbplatser som innehåller barnpornografiskt material och som publiceras av den svenska polisen. Listan distribueras till samtliga telekomoperatörer i Sverige och är frivillig att följa. Genom DTV-tjänsten TiVo erbjuder vi också möjligheten att begränsa åtkomsten till material som är olämpligt för barn. Det går bara att få åtkomst till vuxenfilmer genom köp eller tilläggsprenumerationer och det går att aktivera en föräldrakod på material som våra kunder inte vill att deras barn ska få tillgång till. För att ytterligare minska exponeringen av vuxenfilm visas enbart titeln utan någon bild i TiVo. Även när det gäller marknadsföring är vi medvetna om behovet av att särskilt skydda barn. VERSION 1.0, 2 NOVEMBER 2015 PAGE 5(10)

6 Våra medarbetare Com Hem strävar efter att vara en av de mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige genom att locka till sig, utveckla och behålla de mest kvalificerade och motiverade medarbetarna. För att nå det målet arbetar Com Hem ständigt för att främja jämlika möjligheter i de riktlinjer och rutiner som tillämpas i Bolaget. Samtliga tjänster i Bolaget ska tillsättas med kunnig och kompetent personal oavsett ras, hudfärg, nationalitet, etniskt ursprung, ålder, religion, politisk inriktning, kön, sexuell läggning, civilstånd, funktionsnedsättning eller annan status. Alla medarbetare ska, närhelst det är möjligt, erbjudas intressanta karriärmöjligheter inom Bolaget. Närhelst det är möjligt ska lediga tjänster, annonseras ut på Bolagets intranät och lediga tjänster tillsättas internt. Arbetsmiljö En bra arbetsmiljö främjar välmående och effektivitet, och stödjer därmed Com Hems affärsmål. En bra arbetsmiljö är inte bara trygg och säker, i allra bästa fall leder den också till personlig utveckling och arbetsglädje. Bolaget tolererar inte arbetsförhållanden eller behandling av medarbetarna som strider mot internationell lag och praxis. Ersättning Com Hem ska betala skäliga löner, och våra ersättningar ska grunda sig på helt objektiva kriterier, det vill säga kvalifikationer, kompetens och erfarenhet. Frågor om ras, hudfärg, nationalitet, etniskt ursprung, ålder, religion, politisk inriktning, kön, sexuell läggning, civilstånd, funktionsnedsättning eller annan status får inte påverka ersättningen. Samtliga beslut avseende ersättningar ska godkännas av två organisatoriska nivåer över berörd medarbetare, genom den så kallade farfarsprincipen. Intressekonflikter På Com Hem förväntas du som anställd i alla lägen agera i Com Hems bästa intresse, använda sunt förnuft och inte låta dig påverkas av privata intressen eller splittrad lojalitet. Samtliga medarbetare, konsulter och övriga som arbetar för Com Hem måste undvika intressen eller situationer som står i strid mot, eller som kan antas stå i strid mot, deras professionella åtaganden. Potentiella intressekonflikter ska omedelbart meddelas till närmaste chef, alternativt direkt till koncernens chefsjurist. Transaktioner med närstående Som anställd på Com Hem förväntas du undvika externa aktiviteter, ekonomiska intressen eller relationer som kan utgöra en möjlig intressekonflikt. Samtliga anställda måste meddela om en sådan intressekonflikt föreligger till sin närmaste chef. Transaktioner med närstående är inte tillåtna såvida de inte i varje enskilt fall har blivit godkända av finansdirektören (CFO) eller Ersättningsutskottet, beroende på situationen. Bolagets tillgångar Com Hems tillgångar både materiella och immateriella tillgångar är avsedda för användning i verksamheten och i enlighet med interna principer. Bolagets tillgångar får inte användas för egen vinning, i bedrägerisyfte eller på annat otillbörligt sätt. VERSION 1.0, 2 NOVEMBER 2015 PAGE 6(10)

7 Leverantörer och samarbetspartners Com Hem strävar efter att bygga upp långsiktiga relationer med leverantörer och samarbetspartners, grundat på sunda affärsuppgörelser och så transparenta diskussioner som möjligt ur ett kommersiellt perspektiv. Com Hem förväntar sig att samtliga leverantörer tillämpar de tio principerna i FNs Global Compact, som stipulerar krav hänförliga till arbetsmiljö, mänskliga rättigheter, miljö, samt arbete mot korruption. Våra relationer med och krav på våra leverantörer regleras ytterligare i vår inköpspolicy. Affärsetik Våra medarbetare ska alltid agera ansvarsfullt och i förenlighet med tillämpliga lagar, bestämmelser och god affärspraxis. Samtliga medarbetare, oavsett ställning, ska uppträda ärligt, etiskt och med integritet vid utförandet av all affärsverksamhet för Bolagets räkning. Rättvis konkurrens Com Hem tror på fri och rättvis konkurrens och följer rådande konkurrenslagstiftning. Överenskommelser eller uppgörelser mellan konkurrenter som undergräver konkurrensen, såsom priskarteller, uppdelning av kunder eller geografiska marknader, riggade bud eller otillbörligt utnyttjande av en dominerande ställning är strängt förbjudet. Arbete mot korruption Mutor och varje annan form av korruption i affärsverksamheten är strängt förbjuden. Varken Com Hem eller någon som agerar å Com Hems vägnar får ta emot, godkänna, utlova, erbjuda eller möjliggöra några betalningar, gåvor eller andra förmåner som kan påverka, eller kan uppfattas som att de påverkar, affärsbeslut eller beslut av myndigheter. Det är också förbjudet att bidra med ekonomiska medel till en tredje part på ett sätt som utgör vårdslös finansiering av muta. Försiktighetsåtgärder bör vidtas för att säkerställa att pengar som betalas till tredje parter, exempelvis agenter, säljare eller konsulter, inte används för korruption. Com Hems affärsetik regleras ytterligare i vår antikorruptionspolicy. Gåvor och representation Gåvor, måltider eller underhållning får bara erbjudas eller accepteras av våra medarbetare om de har en rimlig koppling till en legitim affärsrelation. Inga medarbetare på Com Hem eller andra personer som agerar å Com Hems vägnar får ge bort, erbjuda eller ta emot gåvor eller förmåner av något slag som skulle kunna påverka, eller framstå som om de påverkar, ett beslut hänförligt till verksamheten. Som anställd bör du läsa och följa våra riktlinjer avseende gåvor, nöjen och representation, där det finns ytterligare information gällande beloppsgränser med mera. Penningtvätt Penningtvätt innebär alla former av arrangemang där intäkterna från brottslig verksamhet sker förtäckt eller för att framstå som lagenlig. Com Hem ska alltid vidta skäliga åtgärder för att identifiera och bedöma våra samarbetspartners integritet, och säkerställa att de bedriver en legitim verksamhet. VERSION 1.0, 2 NOVEMBER 2015 PAGE 7(10)

8 Våra aktieägare och långivare I egenskap av aktiebolag, och med skuldinstrument emitterade på finansmarknaden, är det av yttersta vikt att Com Hem alltid kommunicerar med marknaden på ett öppet och transparent sätt i enlighet med tillämpliga lagar och regler. Målet för kommunikationen med våra aktieägare är att säkerställa en korrekt värdering av Com Hem på finansmarknaderna. All extern kommunikation ska samordnas och hanteras av Kommunikationsavdelningen i nära samarbete med VD, CFO och styrelsen, beroende på situationen. Inga andra medarbetare får publicera eller på annat sätt offentliggöra icke-publik information om Bolaget. I Com Hems informationspolicy finns ytterligare riktlinjer för all intern och extern kommunikation. Finansiell rapportering För att redovisa den finansiella informationen på ett korrekt och fullständigt sätt följer Com Hem noggrant gällande redovisningsprinciper och standarder i enlighet med IFRS. De finansiella rapporternas oberoende är av yttersta vikt för att kunna upprätthålla våra aktieägares och övriga externa intressenters förtroende för Com Hem. Samtliga medarbetare som är delaktiga i att upprätta Com Hems finansiella rapporter, offentliga rapporter eller annan kommunikation, är ansvariga för att säkerställa att den information som lämnas är fullständig, rättvisande, korrekt, lämnas i rätt tid och är begriplig. Insiderhandel Insiderinformation får inte användas för handel med vår aktie, och får inte heller, direkt eller indirekt, lämnas ut till tredje part, vilket inkluderar vänner och familjemedlemmar. Insiderinformation definieras som information som inte är offentlig, och som rimligtvis kan antas påverka priset på Com Hem-aktien. Våra regler avseende handel med Com Hem-aktien regleras ytterligare i vår insynspolicy. Interaktion med samhället Ända sedan starten 1983 har Com Hem spelat en viktig roll i digitaliseringen av Sverige. I dagsläget är cirka 40 procent av de svenska hushållen anslutna till Com Hems nätverk, vilket gör oss till en viktig motor för den digitala utvecklingen. Med storlek följer ansvar. Vår ambition är att vara en positiv kraft i att utveckla och dra nytta av de digitala möjligheterna i Sverige. Vi har för avsikt att fortsätta att investera i vår infrastruktur och våra tjänster för att säkerställa att vi uppnår de bästa tänkbara fördelarna för svenska hushåll, småföretag och samhället i stort. Tillgång till digital kommunikation har blivit en demokrati- och medborgarrättsfråga. Com Hem deltar i ett antal olika projekt för att säkerställa att alla kan dra fördel av digitaliseringen av Sverige. Det är viktigt att grupper som har svårt att anpassa sig till den digitala livsstilen får möjlighet att dra nytta av de nya möjligheterna. Com Hem arbetar för att förhindra digitala klassklyftor i landet. Mediarelationer Com Hem ska upprätthålla goda relationer med media för att stödja vårt anseende och varumärke. Com Hem ska säkerställa en korrekt framställning i medierna genom att alltid eftersträva att tillhandahålla korrekt och relevant information. För att kunna förmedla samstämmiga och korrekta budskap till medierna ska samtliga frågor från journalister hänvisas till kommunikationsavdelningen/presschefen. VERSION 1.0, 2 NOVEMBER 2015 PAGE 8(10)

9 Miljö Com Hems verksamhet har en begränsad negativ effekt på miljön. Tvärtom, genom att ge access till digital kommunikation bidrar vi exempelvis till att människor reser mindre. Vi anser dock att vi som bolag bör arbeta aktivt för att säkerställa att den miljöpåverkan vi orsakar i vår verksamhet är så begränsad som möjligt. Vårt miljöfokus är: Att möjliggöra en ansvarsfull avfallshantering eller återvinning av konsumentutrustning Att säkerställa en ansvarsfull avfallshantering av nätverksutrustning Att minska energianvändningen på våra kontor och i andra lokaler Att återvinna och ha en ansvarstagande sophantering på alla våra kontor Att ha tak för koldioxidutsläpp för alla våra företagsbilar Mer information om hur vi arbetar med ovanstående områden och de framsteg vi gör återfinns i den senaste årsredovisningen. EFTERLEVNAD AV KODEN Samtliga medarbetare på Com Hem är ansvariga för att förstå och följa Koden. Com Hem kommer inte att godkänna några undantag från Koden. Styrelsen och ledningen har ytterligare ett ansvar för att främja en företagskultur i enlighet med Koden. Frågor om otillbörligt uppträdande måste omedelbart hanteras, med respekt och omsorg. Att inte följa Kodens principer betraktas som allvarligt, och måste omedelbart åtgärdas. Brott mot Koden kan bli föremål för disciplinära åtgärder innefattande en varning, ersättningsskyldighet avseende eventuell skada eller förlust för Bolaget, avsked, vidtagande av civilrättsliga åtgärder eller åtal. Om du som anställd eller konsult hos Com Hem misstänker brott mot Koden uppmanas du att berätta om dina misstankar. För ytterligare information om hur du rapporterar sådana misstankar, sekretessaspekter och vad som händer när en fråga väl har rapporterats, se vår visselblåsarpolicy. Alla anmälningar om potentiella brott mot Koden som görs i god tro kommer att utredas av Bolaget eller med relevant externt stöd, utan risk för repressalier. VERSION 1.0, 2 NOVEMBER 2015 PAGE 9(10)

10 Jag bekräftar härmed att jag har tagit emot, läst och förstått denna Uppförandekod och de affärsetiska riktlinjerna för Com Hem, och att jag kommer att följa Koden. Underskrift: Datum: VERSION 1.0, 2 NOVEMBER 2015 PAGE 10(10)

Uppförandekod. Ventus Norden Org nr: Högbergsgatan Stockholm. Uppförandekod Sverige

Uppförandekod. Ventus Norden Org nr: Högbergsgatan Stockholm. Uppförandekod Sverige V E N T U S N O R D E N O2 02 Innehållsförteckning 03 Inledning 03 Kunder och vårt arbete 03 Våra medarbetare 03 Arbetsmiljö 04 Särskilda riktlinjer för din tjänst 04 Språk och bemötande 04 Alkohol och

Läs mer

Uppförandekoden ska finnas tillgänglig på engelska och svenska på IVL:s hemsida.

Uppförandekoden ska finnas tillgänglig på engelska och svenska på IVL:s hemsida. Vår uppförandekod IVL:s uppförandekod Allmänt IVL Svenska Miljöinstitutet AB (IVL) åtnjuter högt anseende som ett ansvarstagande företag. Det bygger på integritet och affärsverksamhet som är konsekvent

Läs mer

HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD

HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD Om Hufvudstadens uppförandekod. Hufvudstaden har en hundraårig historia. Sedan 1915 har vi utvecklat företaget till att vara ett av Sveriges ledande fastighetsbolag med ett

Läs mer

RZ Gruppens Uppförandekod

RZ Gruppens Uppförandekod RZ Gruppens Uppförandekod Allmänt För att RZ Koncernen skall åtnjuta ett högt anseende som ett ansvarstagande Företagsgrupp, måste gruppens arbeten konsekvent bygga sin affärsverksamhet på integritet och

Läs mer

Husqvarna Group rapporterar årligen om sitt hållbarhetsarbete i enlighet med riktlinjerna för Global Reporting Initiative.

Husqvarna Group rapporterar årligen om sitt hållbarhetsarbete i enlighet med riktlinjerna för Global Reporting Initiative. Uppförandekod Husqvarna Groups uppförandekod följer FNs Global Compacts principer kring mänskliga rättigheter, arbetsrätt, miljö och korruption riktade till företag. Husqvarna Group stödjer FN Global Compact

Läs mer

Uppförandekod. Vad vi kan förvänta oss av varandra och vad andra kan förvänta sig av oss

Uppförandekod. Vad vi kan förvänta oss av varandra och vad andra kan förvänta sig av oss Uppförandekod Vad vi kan förvänta oss av varandra och vad andra kan förvänta sig av oss VARFÖR EN UPPFÖRANDEKOD? Heimstaden är en pålitlig partner i alla relationer, med våra kollegor, våra hyresgäster,

Läs mer

Version 2.0, 2013-09-24. Uppförandekod. (Code of Conduct)

Version 2.0, 2013-09-24. Uppförandekod. (Code of Conduct) Version 2.0, 2013-09-24 Uppförandekod (Code of Conduct) Uppförandekod Kalix Tele24 tillhandahåller telefonister till företag, myndigheter och organisationer inom ett mycket stort spektra av verksamheter.

Läs mer

Vår uppförandekod. (Code of Conduct)

Vår uppförandekod. (Code of Conduct) Vår uppförandekod (Code of Conduct) 2012 01 01 Koncernchefens ord Mekonomen som företag växer fort och vi etablerar oss också successivt på nya marknader. Det innebär att hur vi uppträder gentemot omvärlden

Läs mer

ab Svensk Exportkredit Swedish export credit corporation Uppförandekod 2015

ab Svensk Exportkredit Swedish export credit corporation Uppförandekod 2015 ab Svensk Exportkredit Swedish export credit corporation Uppförandekod 2015 SEK har en viktig roll i det svenska exportkreditsystemet. Integritet, högsta affärsetiska standard och ett hållbart förhållningssätt

Läs mer

FÖLJ LAGAR OCH REGLER

FÖLJ LAGAR OCH REGLER SEK har en viktig roll i det svenska exportkreditsystemet. Integritet, högsta affärsetiska standard och ett hållbart förhållningssätt är grundläggande värderingar i vår verksamhet. SEK:s värderingar och

Läs mer

Dokumentnamn: Verksamhetspolicy

Dokumentnamn: Verksamhetspolicy Verksamhetspolicy Datum: 2018-03-27 Version: 01 Verksamhetspolicy Scandi Bulk ABs främsta ledord är att alltid vara en pålitlig partner. Vi ska alltid uppfylla de relevanta krav som ställs på oss. Det

Läs mer

Semcon Code of Conduct

Semcon Code of Conduct Semcon Code of Conduct Du håller nu i Semcons Code of Conduct som handlar om våra koncerngemensamma regler och förhållningssätt. Semcons mål är att skapa mervärde för sina intressenter och bygga relationer

Läs mer

En vägledning i vårt dagliga arbete

En vägledning i vårt dagliga arbete Vår uppförandekod En vägledning i vårt dagliga arbete Specialfastigheter är ett helägt statligt bolag. Det medför ett särskilt ansvar. Såväl som arbetsgivare, medarbetare, affärspartner och samhällsaktör

Läs mer

Mekonomen Groups uppförandekod. (Code of Conduct)

Mekonomen Groups uppförandekod. (Code of Conduct) Mekonomen Groups uppförandekod (Code of Conduct) 2014 01 01 Koncernchefens ord Mekonomen Group som företag växer fort och vi etablerar oss också successivt på nya marknader. Det innebär att hur vi uppträder

Läs mer

AFFÄRSETISKA BESTÄMMELSER

AFFÄRSETISKA BESTÄMMELSER AFFÄRSETISKA BESTÄMMELSER Innehållsförteckning 1. MÅL... 3 2. HÄLSA OCH SÄKERHET... 3 3. RELATIONEN TILL MEDARBETAREN... 3 4. AFFÄRSMETODER... 4 5. RESPEKT FÖR MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER... 4 6. SOCIALT ANSVAR...

Läs mer

HUSQVARNA-KONCERNENS UPPFÖRANDEKOD

HUSQVARNA-KONCERNENS UPPFÖRANDEKOD HUSQVARNA-KONCERNENS UPPFÖRANDEKOD Code of conduct HANS LINNARSON, VD och koncernchef Husqvarna har under sin l ånga och tr aditionsrik a historia byggt upp et t mycket got t anseende som är ovärderligt.

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD. Holtabs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör.

UPPFÖRANDEKOD. Holtabs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. UPPFÖRANDEKOD Holtabs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. VÅR VISION: FÖRETAG OCH TEKNIK I VÄRLDSKLASS För att

Läs mer

Svedabs uppförandekod

Svedabs uppförandekod Svedabs uppförandekod Svedabs uppdrag är att aktivt verka för en sund utveckling av Öresundsbrokonsortiet och se till att verksamheten bedrivs i överensstämmelse med Sveriges och Danmarks internationella

Läs mer

Uppförandekod Magnolia Bostad

Uppförandekod Magnolia Bostad Uppförandekod Magnolia Bostad 2017 Innehåll Om Magnolia Bostad...3 Om uppförandekoden...4 Affärsetik...5 Mänskliga rättigheter och arbetsvillkor...6 Korruption...7 Intressekonflikter...7 Information och

Läs mer

Uppförandekod. Dokumentägare: Datum upprättat dokument: 2010 Datum senast reviderat:

Uppförandekod. Dokumentägare: Datum upprättat dokument: 2010 Datum senast reviderat: Uppförandekod Dokumentägare: Datum upprättat dokument: 2010 Datum senast reviderat: 2018-11-28 Innehåll Uppförandekod... 1 1 Bakgrund och syfte... 3 2 Policy... 3 2.1 Etiska värderingar och affärsmässiga

Läs mer

Innehåll. 3 Förord av koncernchefen. 4 Hur Code of Conduct skall tillämpas. 5 Midsonas 6 grundläggande principer. 6 Respekt för mänskliga rättigheter

Innehåll. 3 Förord av koncernchefen. 4 Hur Code of Conduct skall tillämpas. 5 Midsonas 6 grundläggande principer. 6 Respekt för mänskliga rättigheter CODE OF CONDUCT 1 Innehåll 3 Förord av koncernchefen 4 Hur Code of Conduct skall tillämpas 5 Midsonas 6 grundläggande principer 6 Respekt för mänskliga rättigheter 6 Miljö 7 Respekt för lagstiftning 7

Läs mer

Mekonomen Groups uppförandekod. (Code of Conduct)

Mekonomen Groups uppförandekod. (Code of Conduct) Mekonomen Groups uppförandekod (Code of Conduct) 2014 01 01 Koncernchefens ord Mekonomen Group som företag växer fort och vi etablerar oss också successivt på nya marknader. Det innebär att hur vi uppträder

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD FÖR OSS ANSTÄLLDA. DIÖS UPPFÖRANDEKOD #enkla #nära #aktiva 1

UPPFÖRANDEKOD FÖR OSS ANSTÄLLDA. DIÖS UPPFÖRANDEKOD #enkla #nära #aktiva 1 UPPFÖRANDEKOD FÖR OSS ANSTÄLLDA DIÖS UPPFÖRANDEKOD #enkla #nära #aktiva 1 UPPFÖRANDEKOD FÖR DIÖS ANSTÄLLDA För att skapa långsiktiga värden för ägare, hyresgäster, medarbetare, samarbetspartners och samhälle

Läs mer

Dessa etiska regler ska delges våra kunder, leverantörer och samarbetspartners.

Dessa etiska regler ska delges våra kunder, leverantörer och samarbetspartners. Etisk kod Inledning Inom ONE Nordic koncernen (nedan ONE Nordic ) har vi höga krav på etik och moral. Denna etiska kod befäster ONE Nordics värderingar genom etiska riktlinjer för det dagliga arbetet inom

Läs mer

Aura Light Uppförandekod. Riktlinjer avseende värderingar och etik Datum: Senast reviderad:

Aura Light Uppförandekod. Riktlinjer avseende värderingar och etik Datum: Senast reviderad: Aura Light Uppförandekod Riktlinjer avseende värderingar och etik Datum: 2016-07-08 Senast reviderad: Inledning I Aura Lights uppförandekod kan du läsa om våra etiska riktlinjer som utgör grunden för hur

Läs mer

För att uppfylla våra allmänna principer har vi definierat ett antal grundsatser som vi verkar efter

För att uppfylla våra allmänna principer har vi definierat ett antal grundsatser som vi verkar efter Uppförandekod Det är viktigt för Sjöräddningssällskapet att alla medarbetare och frivilliga sjöräddare strävar åt samma håll och skapar förtroende. Därför arbetar vi efter en uppförandekod med regler och

Läs mer

Uppförandekod. Hjärt-Lungfonden. Beslutad av styrelsen Dokumentägare: Kristina Sparreljung Dokumentansvarig: Katarina Gunsell

Uppförandekod. Hjärt-Lungfonden. Beslutad av styrelsen Dokumentägare: Kristina Sparreljung Dokumentansvarig: Katarina Gunsell Uppförandekod Hjärt-Lungfonden Beslutad av styrelsen 2016-06-10 Dokumentägare: Kristina Sparreljung Dokumentansvarig: Katarina Gunsell Innehåll 1 Hjärt-Lungfondens uppgift och vision... 1 2 Våra värdeord...

Läs mer

Företagsprinciper Etik

Företagsprinciper Etik Företagsprinciper Etik Uppförandekod Syfte med uppförandekoden Uppförandekoden innehåller bindande normer och de förväntningar vi har på vårt dagliga uppförande för att uppnå ett etiskt uppförande i företaget.

Läs mer

SVEDABS UPPFÖRANDEKOD

SVEDABS UPPFÖRANDEKOD SVEDABS UPPFÖRANDEKOD SVENSK DANSKA BROFÖRBINDELSEN SVEDAB AB Underlätta för Öresundsregionens tillväxt Svedabs uppdrag är att aktivt verka för en sund utveckling av Öresundsbrokonsortiet och se till att

Läs mer

cy innehåll1.0 2.0 3.0 4.0 5.0 6.0 7.0 8.0 poli

cy innehåll1.0 2.0 3.0 4.0 5.0 6.0 7.0 8.0 poli af fä rs po e t lic is k y Sv er ig e af fä rs et isk po lic y Po lic y Ca rl sb er g innehåll 1.0 Mutor 2.0 Smörjningsbetalningar 3.0 Gåvor, måltider och förmåner 4.0 Donationer 5.0 Intressekonflikter

Läs mer

Erteco Rubber & Plastics AB. Uppförandekod - Code of Conduct

Erteco Rubber & Plastics AB. Uppförandekod - Code of Conduct Erteco Rubber & Plastics AB Uppförandekod - Code of Conduct Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Värderingar och affärsprinciper... 3 3. Medarbetare... 4 4. Marknad, kunder och leverantörer... 4 5.

Läs mer

Loomis AB UPPFÖRANDEKOD. Loomis AB, Vallgatan 11 plan 4, Box 902, 170 09 Solna Växeltelefonnummer: 08-522 920 00, www.loomis.com

Loomis AB UPPFÖRANDEKOD. Loomis AB, Vallgatan 11 plan 4, Box 902, 170 09 Solna Växeltelefonnummer: 08-522 920 00, www.loomis.com Loomis AB UPPFÖRANDEKOD Loomis AB, Vallgatan 11 plan 4, Box 902, 170 09 Solna Växeltelefonnummer: 08-522 920 00, www.loomis.com 2 av 5 Ramar för Loomis uppförandekod Loomis uppförandekod skall spegla våra

Läs mer

Varför är vår uppförandekod viktig?

Varför är vår uppförandekod viktig? Vår uppförandekod Varför är vår uppförandekod viktig? Det finansiella systemet är beroende av att allmänheten har förtroende för oss som bank. Få saker påverkar kunden mer än det intryck du lämnar. Uppförandekoden

Läs mer

Gunnebos uppförandekod

Gunnebos uppförandekod Gunnebos uppförandekod 2 VD:s introduktion Gunnebos vision är att bli en världsledande leverantör av en säkrare framtid. För att uppnå den visionen måste vi ta ett stort ansvar i alla delar av vår verksamhet,

Läs mer

EKONOMISKT OCH ORGANISATORISKT ANSVAR

EKONOMISKT OCH ORGANISATORISKT ANSVAR Code of Conduct Uppförandekoden definierar den gemensamma uppsättning av principer som alla medarbetare måste följa i det dagliga arbetet. Uppförandekoden vägleder hur vi arbetar tillsammans, med våra

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD FÖR LEVERANTÖRER

UPPFÖRANDEKOD FÖR LEVERANTÖRER UPPFÖRANDEKOD FÖR LEVERANTÖRER Ragn-Sellskoncernen 2 (5) Detta dokument är en lokal översättning av Ragn-Sells Code of Conduct for Supplier som antogs den 15 oktober 2018. Tänk på att det är den engelska

Läs mer

Innehållsförteckning. Hälsning från VD och Koncernchef Oriolakoncernens värderingar... 4

Innehållsförteckning. Hälsning från VD och Koncernchef Oriolakoncernens värderingar... 4 Uppförandekod 1 Table of contents Innehållsförteckning Hälsning från VD och Koncernchef... 3 Oriolakoncernens värderingar... 4 Efterlevnad... 5 Vi följer lagen Vi undviker intressekonflikter och accepterar

Läs mer

Uppförandekod. Hjärt-Lungfonden. Beslutad av styrelsen 2015-06-12. Dokumentägare: Kristina Sparreljung Dokumentansvarig: Katarina Gunsell

Uppförandekod. Hjärt-Lungfonden. Beslutad av styrelsen 2015-06-12. Dokumentägare: Kristina Sparreljung Dokumentansvarig: Katarina Gunsell Uppförandekod Hjärt-Lungfonden Beslutad av styrelsen 2015-06-12 Dokumentägare: Kristina Sparreljung Dokumentansvarig: Katarina Gunsell Innehåll 1 Övergripande information... 1 2 Personalitet/tonalitet

Läs mer

Uppförandekod. Hjärt-Lungfonden. Beslutad av styrelsen 2014-06-13. Dokumentägare: Dokumentansvarig:

Uppförandekod. Hjärt-Lungfonden. Beslutad av styrelsen 2014-06-13. Dokumentägare: Dokumentansvarig: Uppförandekod Hjärt-Lungfonden Beslutad av styrelsen 2014-06-13 Dokumentägare: Dokumentansvarig: Innehåll 1 Övergripande information... 1 2 Personalitet/tonalitet våra värdeord... 1 2.1 Engagerande...

Läs mer

Infranords uppförandekod

Infranords uppförandekod Uppförandekod Infranords uppförandekod Infranords uppförandekod tydliggör hur vi ska uppträda som affärspartners, arbetsgivare och samhällsaktör. Uppförandekoden har beslutats av Infranords styrelse och

Läs mer

Code of Conduct för leverantörer

Code of Conduct för leverantörer Code of Conduct för leverantörer Endast tillsammans når vi våra mål Swedavias Code of Conduct för leverantörer är grundläggande för ett framgångsrikt och långsiktigt samarbete mellan oss på Swedavia och

Läs mer

Uppförandekod. Denna uppförandekod fastställdes av Castellum AB (publ) styrelse den 22 april 2014.

Uppförandekod. Denna uppförandekod fastställdes av Castellum AB (publ) styrelse den 22 april 2014. Uppförandekod Denna uppförandekod fastställdes av Castellum AB (publ) styrelse den 22 april 2014. Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Dokumentägare... 2 3. Ansvar i externa relationer... 2 3.1. Lagar

Läs mer

Infranord AB Box Solna Tel

Infranord AB Box Solna Tel Uppförandekod Infranord AB Box 1803 171 21 Solna Tel 010-121 10 00 www.infranord.se Infranords uppförandekod Infranords uppförandekod tydliggör hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare och samhällsaktör.

Läs mer

FABEGES UPPFÖRANDEKOD Vår syn på ansvar, relationer och affärsetik

FABEGES UPPFÖRANDEKOD Vår syn på ansvar, relationer och affärsetik FABEGES UPPFÖRANDEKOD Vår syn på ansvar, relationer och affärsetik SKAPA RÄTT FÖRUTSÄTTNINGAR 1 INNEHÅLL Vår uppgift 4 Vilka vi är 6 Nära våra kunder 7 Samhälle och miljö 8 Arbetsmiljö och medarbetare

Läs mer

Uppförandekod för personal på Rala

Uppförandekod för personal på Rala Dokument: Version 1.0 Code of Conduct för personal på Rala Rala AB Styrelsen beslut December 2013 Innehåll Innehåll... 2 Introduktion... 3... 3 Våra affärsprinciper... 3 Respekt för mänskliga rättigheter...

Läs mer

It s all about values

It s all about values Code Våra etiska of Conduct regler It s all about values FÖRORD Nordzuckers värdeord ligger till grund för våra etiska regler och utgör grundvalen i vår företagskultur. Medan värdena kan ge oss handledning

Läs mer

ETISKA RIKTLINJER FÖRETAG I NORDIC CRANE GROUP AS

ETISKA RIKTLINJER FÖRETAG I NORDIC CRANE GROUP AS KS/HMS Styrsystem Nordic Crane Group Dokumenttitel Etiske retningslinjer Utarbetat av/datum Cecilie Sandvik/10.10.11 Dokumenttyp Dokument Dok.nr 2-NCG-D80 Företagsnamn Nordic Crane Group AS Godkänt av

Läs mer

HÅLLBARHETSPOLICY. Lansa Fastigheter AB. Fastställd vid styrelsemöte

HÅLLBARHETSPOLICY. Lansa Fastigheter AB. Fastställd vid styrelsemöte HÅLLBARHETSPOLICY Lansa Fastigheter AB Fastställd vid styrelsemöte 2019-05-02 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning... 3 1.1. Syfte och mål... 3 1.2. Ansvar och styrning... 3 2. Hållbarhetspolicy... 3 2.1.

Läs mer

GENERELLT FÖRHÅLLNINGSSÄTT

GENERELLT FÖRHÅLLNINGSSÄTT CODE OF CONDUCT INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. GENERELLT FÖRHÅLLNINGSSÄTT 2 1.1 FENA - Vår värdegrund 2 1.2 Varför ha en Code of Conduct? 2 1.3 RO-Gruppens Code of Conduct 2 2. AFFÄRSETIK 3 2.1 Schyssta affärsrelationer

Läs mer

Information till Årsredovisning 2002, inkluderande Hållbarhetsredovisning.

Information till Årsredovisning 2002, inkluderande Hållbarhetsredovisning. Information till Årsredovisning 2002, inkluderande Hållbarhetsredovisning. Sektionens innehåll: 1) SKFs Etiska riktlinjer 2) SKF-koncernens policy: Miljö, Hälsa och Säkerhet 1) SKFs Etiska riktlinjer För

Läs mer

Uppförandekod. Have a safe journey

Uppförandekod. Have a safe journey Uppförandekod Have a safe journey Viktiga principer Saferoad ska verka i enlighet med sunda, etiska affärsmetoder, sätta höga krav på oss själva och på vår på verkan på miljön och samhället i stort. Vi

Läs mer

Hanteringsklass: Öppen Dnr: RG 2014/1841 Informationsägare: Avd. Stab. Fastställd: Fastställd av: Riksgäldens styrelse.

Hanteringsklass: Öppen Dnr: RG 2014/1841 Informationsägare: Avd. Stab. Fastställd: Fastställd av: Riksgäldens styrelse. Hanteringsklass: Öppen Dnr: RG 2014/1841 Informationsägare: Avd. Stab Fastställd: 2014-12-11 Fastställd av: Riksgäldens styrelse Hållbarhetspolicy Sammanfattning Hållbarhetspolicyn är ett övergripande

Läs mer

bestämmelser uppmuntra att de följer dessa affärsetiska bestämmelser.

bestämmelser uppmuntra att de följer dessa affärsetiska bestämmelser. SSABs affärsetiska bestämmelser SSAB-koncernens affärsetiska bestämmelser SSABs mål är att skapa mervärde för sina intressenter och bygga relationer baserade på respekt, ansvar och högklassighet med medarbetare,

Läs mer

Trafikverkets uppförandekod

Trafikverkets uppförandekod Trafikverkets uppförandekod Trafikverket ansvarar för att bygga, driva och underhålla de statliga vägarna och järnvägarna. Dessutom ansvarar vi för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik,

Läs mer

Den här uppförandekoden har godkänts av Cargotecs styrelse och innehåller riktlinjer för våra gemensamma arbetsmetoder.

Den här uppförandekoden har godkänts av Cargotecs styrelse och innehåller riktlinjer för våra gemensamma arbetsmetoder. Uppförandekod 2 Den här uppförandekoden har godkänts av Cargotecs styrelse och innehåller riktlinjer för våra gemensamma arbetsmetoder. Vårt mål är att Cargotec ska vara den obestridda marknadsledaren

Läs mer

Uppförandekod Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör.

Uppförandekod Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. Uppförandekod Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. Vår vision: Vi ska vara det ledande skogsföretaget

Läs mer

Uppförandekod Magnolia Bostad

Uppförandekod Magnolia Bostad Uppförandekod Magnolia Bostad 2019 Innehåll Om Magnolia Bostad... 3 Om uppförandekoden... 4 Affärsetik... 5 Mänskliga rättigheter och arbetsvillkor... 6 Information och kommunikation...7 Miljöansvar...

Läs mer

Vår uppförandekod. Fastställd av styrelsen för Humlegården Fastigheter AB 2013-08-14. Version 4 2013-08-01

Vår uppförandekod. Fastställd av styrelsen för Humlegården Fastigheter AB 2013-08-14. Version 4 2013-08-01 Vår uppförandekod Fastställd av styrelsen för Humlegården Fastigheter AB 2013-08-14 1 Inledning De allra flesta företag har en fastställd uppförandekod, eller Code of Conduct som många kallar den. För

Läs mer

Visselblåsarpolicy för GARO-Koncernen

Visselblåsarpolicy för GARO-Koncernen Visselblåsarpolicy för GARO-Koncernen Sammanställd av: Magnus Suksee Kvalitets- och hållbarhetschef Fastställd av: Carl-Johan Dalin Datum: 2018-04-20 VD & Koncernchef Giltig t.o.m. 2018-12-31 Innehåll

Läs mer

Uppförandekod FÖR JÄMTKRAFT AB OCH FÖRETAGETS LEVERANTÖRER

Uppförandekod FÖR JÄMTKRAFT AB OCH FÖRETAGETS LEVERANTÖRER Uppförandekod FÖR JÄMTKRAFT AB OCH FÖRETAGETS LEVERANTÖRER Inledande ord Jämtkraft är ett ansvarsfullt företag, som tar ansvar för den påverkan som verksamheten faktiskt innebär. Vi är medvetna om att

Läs mer

Fastställd av styrelsen 2015-04-29. Uppförandekod för Indutrade-koncernen

Fastställd av styrelsen 2015-04-29. Uppförandekod för Indutrade-koncernen Fastställd av styrelsen 2015-04-29 Uppförandekod för Indutrade-koncernen I Uppförandekoden ger oss vägledning, men det är det personliga ansvaret som spelar roll. II Bästa kollegor, Indutrade är en växande

Läs mer

Vår vision. Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla medarbetare hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör.

Vår vision. Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla medarbetare hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. Uppförandekod Vår vision Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla medarbetare hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. Vi ska vara det ledande skogsföretaget

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD Version: 1.0 Datum: oktober 2011 Författare: Kathrin Aigner Avdelning: Group Compliance

UPPFÖRANDEKOD Version: 1.0 Datum: oktober 2011 Författare: Kathrin Aigner Avdelning: Group Compliance UPPFÖRANDEKOD Version: 1.0 Datum: oktober 2011 Författare: Kathrin Aigner Avdelning: Group Compliance INLEDNING Monierkoncernen trorr på en värld där takens potential förverkligas för att göra människors

Läs mer

SODEXOS FÖRKLARING OM AFFÄRSINTEGRITET

SODEXOS FÖRKLARING OM AFFÄRSINTEGRITET Stockholm 2009-06-01 SODEXOS FÖRKLARING OM AFFÄRSINTEGRITET Sodexos ambition är att ses som normgivande när det gäller de typer av tjänster vi tillhandahåller. Vår vision att som partner till våra kunder

Läs mer

Godkännande av Dunis affärsetiska policy

Godkännande av Dunis affärsetiska policy Godkännande av Dunis affärsetiska policy Duni som företag och dess medarbetare ska följa god affärssed och agera i enlighet med koncernens etiska normer och förväntningar. Denna affärsetiska policy anger

Läs mer

Innehållsförteckning. Hälsning från VD och Koncernchef Oriolakoncernens värderingar... 4

Innehållsförteckning. Hälsning från VD och Koncernchef Oriolakoncernens värderingar... 4 Uppförandekod 1 Table of contents Innehållsförteckning Hälsning från VD och Koncernchef... 3 Oriolakoncernens värderingar... 4 Efterlevnad... 5 Vi följer lagen Vi undviker intressekonflikter och accepterar

Läs mer

Företagsetik, integritet och socialt ansvar 4. Viktiga punkter om våra riktlinjer 6. Våra principer 8. Våra värden 9

Företagsetik, integritet och socialt ansvar 4. Viktiga punkter om våra riktlinjer 6. Våra principer 8. Våra värden 9 ETISKA RIKTLINJER ÍNDEX 03 Företagsetik, integritet och socialt ansvar 4 Viktiga punkter om våra riktlinjer 6 Våra principer 8 Våra värden 9 Integritet 10 - Respektera våra kunder och affärspartner - Åtgärder

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD Hako Ground & Garden AB

UPPFÖRANDEKOD Hako Ground & Garden AB UPPFÖRANDEKOD Hako Ground & Garden AB INLEDNING Denna uppförandekod är i första hand ett verktyg och en vägledning för att beskriva och påverka Hako Ground & Gardens beteende och kultur. Det är våra gemensamma

Läs mer

NORDIC MORNINGS AFFÄRSETISKA KOD VÅRA VÄRDERINGAR VÅRA RIKTLINJER START ANSVAR MÄNNISKORNA KUNDERNA FÖRETAGET EFTERLEVNAD PARTNERS

NORDIC MORNINGS AFFÄRSETISKA KOD VÅRA VÄRDERINGAR VÅRA RIKTLINJER START ANSVAR MÄNNISKORNA KUNDERNA FÖRETAGET EFTERLEVNAD PARTNERS NORDIC MORNINGS AFFÄRSETISKA KOD Det här dokumentet sammanfattar vår affärsetiska kod. Koden bygger på våra värderingar och vägleder oss i sam- arbetet med kollegor, kunder, partners och andra intressenter.

Läs mer

Uppförandekod. Inledning. Tillämpning och efterlevnad. Av styrelsen fastställd uppförandekod Ägare: Ilija Batljan, VVD

Uppförandekod. Inledning. Tillämpning och efterlevnad. Av styrelsen fastställd uppförandekod Ägare: Ilija Batljan, VVD Av styrelsen fastställd uppförandekod 2012-03-05 Ägare: Ilija Batljan, VVD Uppförandekod Inledning Rikshem ska agera på ett ansvarsfullt sätt. Alla människors lika värde, den enskilda människans frihet

Läs mer

Uppförandekod. Riktlinjer för medarbetare och samarbetspartners

Uppförandekod. Riktlinjer för medarbetare och samarbetspartners Uppförandekod Riktlinjer för medarbetare och samarbetspartners 1. Varför en uppförandekod AFA Fastigheter har en verksamhet som medför påverkan på människor och miljö, liksom på ett stort antal intressenter.

Läs mer

NSG-gruppen Uppförandekod för leverantörer

NSG-gruppen Uppförandekod för leverantörer Introduktion NSG-gruppen Uppförandekod för leverantörer NSG-gruppens mål är ett gott rykte över hela världen när det gäller yrkesmässiga, lagliga och etiska förfaranden inom vår verksamhet och som anges

Läs mer

Etiska riktlinjer. Goda rum

Etiska riktlinjer. Goda rum Etiska riktlinjer Goda rum Innehåll 1. Förståelse och användning av Moelvens etiska riktlinjer... 3 Syfte... 3 Vem omfattas av riktlinjerna?... 3 Gällande lagstiftning... 3 Personligt ansvar... 3 Ledaransvar...

Läs mer

Uppförandekod Christian Berner Tech Trade AB (publ) Svensk version

Uppförandekod Christian Berner Tech Trade AB (publ) Svensk version AB (publ) Svensk version - AB (CBTT) har som mål att vara ett av Nordens ledande teknikhandelsföretag, en teknik och kunskapsleverantör med spetskompetens. Koncernen ska bidra till ett hållbart samhälle

Läs mer

POLICY FÖR HANTERING AV ETISKA FRÅGOR

POLICY FÖR HANTERING AV ETISKA FRÅGOR Dokumenttyp Säkerhetsklass Ansvarig Författare Beslutsfattare Fastställd Policy Intern Compliance Nils Lansing Styrelsen 2013-12-05 POLICY FÖR HANTERING AV ETISKA FRÅGOR Aros Kapital AB, 556669-3130 Sid

Läs mer

Uppförandekod. Riktlinjer för medarbetare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Uppförandekod. Riktlinjer för medarbetare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Uppförandekod Riktlinjer för medarbetare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Vår vision: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling ska vara landets största mäklarföretag. Det innebär att: Genom kunskap

Läs mer

Uppförandekod, koncernbolagen

Uppförandekod, koncernbolagen Uppförandekod, koncernbolagen Uppförandekod, koncernbolagen Inledning Att koncernbolagens verksamhet bedrivs på ett professionellt tillika ansvarsfullt sätt är avgörande för respektive företags långsiktiga

Läs mer

Metsos uppförandekod

Metsos uppförandekod Metsos uppförandekod Från VD Bästa kollega, Metso är ett stort globalt företag med över 12 000 anställda och verksamhet i mer än 50 länder. Det är viktigt att vi arbetar tillsammans som ett team och delar

Läs mer

SKANDIAS POLICY OM ANSVARSFULLT FÖRETAGANDE (HÅLLBARHET)

SKANDIAS POLICY OM ANSVARSFULLT FÖRETAGANDE (HÅLLBARHET) Klassificering Sida Publik 1/8 Skandias Bolagsmanual Regelverkstyp Policy Livförsäkringsbolaget Skandia, ömsesidigt Nr 1.02 SKANDIAS POLICY OM ANSVARSFULLT FÖRETAGANDE (HÅLLBARHET) Beslutad av Styrelsen

Läs mer

Uppförandekod. Uppförandekoden är framtagen av G A Lindbergs ledning, men det är vårt gemensamma ansvar att förverkliga den. VD Stefan Pettersson

Uppförandekod. Uppförandekoden är framtagen av G A Lindbergs ledning, men det är vårt gemensamma ansvar att förverkliga den. VD Stefan Pettersson Code of Conduct Uppförandekod Vi lever i en oerhört komplicerad och föränderlig värld och det finns ett stort behov av etiska regler. Vi tycker att det är något som alla företag och organisationer borde

Läs mer

Vår vägvisare. * MTD betyder morgontidig distribution.

Vår vägvisare. * MTD betyder morgontidig distribution. * Vår vägvisare * MTD betyder morgontidig distribution. Det som kännetecknar framgångsrika företag är förmågan att skapa värden för sina kunder. Att helt enkelt göra nytta. Ett starkt varumärke, goda relationer

Läs mer

Ifs Etikpolicy huvudprinciper

Ifs Etikpolicy huvudprinciper Ifs Etikpolicy huvudprinciper Etikpolicyn är beslutad av styrelserna i If-koncernen och gäller från 1 januari 2013. Den gås igenom årligen. 1 FÖRORD... 1 2 IFS GRUNDLÄGGANDE ETISKA PRINCIPER... 1 3 LAGAR

Läs mer

I. Våra affärsprinciper

I. Våra affärsprinciper Vår Code of Conduct Innehåll I. Våra affärsprinciper II. Hur Code of Conduct skall användas III. Midsonas fyra grundläggande principer IV. Respekt för mänskliga rättigheter V. Miljö VI. Personal VII. Antikorruption

Läs mer

SWEDEGAS Uppförandekod

SWEDEGAS Uppförandekod SWEDEGAS Uppförandekod 2018-03-08 Innehåll Uppförandekod för Swedegas som arbetsgivare, samarbetspartner och samhällsaktör samt för Swedegas leverantörer... 3 Vision... 3 Swedegas kärnvärden... 3 Framtid...

Läs mer

POLICY. Uppförandekod för leverantörer

POLICY. Uppförandekod för leverantörer POLICY Uppförandekod för leverantörer OM UPPFÖRANDEKODEN Denna uppförandekod gäller för leverantörer, och dess underleverantörer, till Sydskånes avfallsaktiebolag med dotterbolagen Sysav Industri AB samt

Läs mer

Uppförandekod / Code of Conduct

Uppförandekod / Code of Conduct Uppförandekod / Code of Conduct Uppförandekoden är Sono Sveriges policy när det gäller mänskliga rättigheter, arbetsvillkor, arbetsmiljö, miljö och antikorruption Innehållsförteckning Förord 2 1 Allmänna

Läs mer

KINNARPS UPPFÖRANDEKOD KINNARPS UPPFÖRANDEKOD

KINNARPS UPPFÖRANDEKOD KINNARPS UPPFÖRANDEKOD 1 KINNARPS UPPFÖRANDEKOD 2 INLEDNING Kinnarps, som grundades av Jarl och Evy Andersson 1942, har sina rötter i den svenska landsbygden. Från början var Kinnarps ett litet familjeföretag, men har idag vuxit

Läs mer

Uppförandekod för leverantörer

Uppförandekod för leverantörer April 2011 Uppförandekod för leverantörer INLEDNING Att bedriva affärsverksamhet med en högt ställda etiska krav är grundläggande för Sodexo. Därför har vi utvecklat denna Uppförandekod för att tydliggöra

Läs mer

Fastställd av styrelsen Uppförandekod för Indutrade-koncernen

Fastställd av styrelsen Uppförandekod för Indutrade-koncernen Fastställd av styrelsen 2017-04-26 Uppförandekod för Indutrade-koncernen I Det är varje medarbetares ansvar, mitt som ditt, att ta del av Uppförandekoden och använda den i vårt dagliga arbete. II Till

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD Kort version

UPPFÖRANDEKOD Kort version UPPFÖRANDEKOD Kort version Portsystem är en det samarbetspartner utöver kundanpassade vanliga och specialist på m. Vi har engaport- och dockningssyste arbetar för att m so re ta be ar ed m de ra ge nden,

Läs mer

PRINCIPER FÖR MEDARBETARSKAP OCH LEDARSKAP

PRINCIPER FÖR MEDARBETARSKAP OCH LEDARSKAP PRINCIPER FÖR MEDARBETARSKAP OCH LEDARSKAP Medarbetarskap Genom att aktivt bidra med egen kunskap och erfarenhet tror vi att varje medarbetare, delägare och dess anställda chaufförer kan påverka Fraktkedjan

Läs mer

Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse Stena Metallkoncernens uppförandekod

Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse Stena Metallkoncernens uppförandekod Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse 2012-02-22 Stena Metallkoncernens uppförandekod 1 Bakgrund Den familjeägda Stena Metallkoncernen skapar arbetstillfällen och ger samhället mervärde genom att

Läs mer

Uppförandekod för leverantörer och samarbetspartner. Denna policy fastställdes av Castellum AB:s (publ) styrelse den 20 januari 2016.

Uppförandekod för leverantörer och samarbetspartner. Denna policy fastställdes av Castellum AB:s (publ) styrelse den 20 januari 2016. Uppförandekod för leverantörer och samarbetspartner Denna policy fastställdes av Castellum AB:s (publ) styrelse den 20 januari 2016. Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Affärsetik... 2 3. Arbetsetik...

Läs mer

Pandox Fair Play Uppförandekod för Affärspartners

Pandox Fair Play Uppförandekod för Affärspartners Pandox Fair Play Uppförandekod för Affärspartners Pandox Excellence in hotel ownership & operations Denna Uppförandekod för Affärspartners antogs av styrelsen för Pandox Aktiebolag (publ) (Org.nr 556030-7885)

Läs mer

Pandox Fair Play Uppförandekod för Samarbetspartners

Pandox Fair Play Uppförandekod för Samarbetspartners EX CEL L EN CE I N H O T EL O W N ERS H I P & O P ERAT I O N S Stockholm, 2016-05-03 Version: 1.1 Pandox Fair Play Uppförandekod för Samarbetspartners Pandox AB (Publ.) Org.no. 556030-7885 Box 15, 101

Läs mer

BAKGRUND HÄLSA OCH SÄKERHET

BAKGRUND HÄLSA OCH SÄKERHET Uppförandekod 1. Bakgrund... 1 2. Hälsa och säkerhet... 1 3. Relationen till medarbetarna... 2 4. Affärsmetoder... 2 5. Respekt för männskliga rättigheter... 3 6. Samhälle... 3 7. Miljö... 3 8. Kommunikation

Läs mer

KONE Code of Conduct. KONE kräver att företagets leverantörer läser och följer de principer som definieras nedan.

KONE Code of Conduct. KONE kräver att företagets leverantörer läser och följer de principer som definieras nedan. KONE Code of Conduct KONE har som mål att vara en attraktiv affärspartner och eftersträvar pålitliga, rättvisa relationer som gagnar både KONE och dess leverantörer. Av sina leverantörer förväntar sig

Läs mer

Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse 2012-02-22. Stena Metallkoncernens Uppförandekod

Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse 2012-02-22. Stena Metallkoncernens Uppförandekod Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse 2012-02-22 Stena Metallkoncernens innehåll BAKGRUND...3 Stena Metallkoncernens åtaganden... 4 Förhållande till kunder och andra aktörer... 4 Förhållande till

Läs mer

SWECO AB (publ) Org nr 556542-9841 Gjörwellsgatan 22, Box 34044, 100 26 Stockholm Tel: 08-695 60 00 Fax: 08-695 60 10 E-post: info@sweco.

SWECO AB (publ) Org nr 556542-9841 Gjörwellsgatan 22, Box 34044, 100 26 Stockholm Tel: 08-695 60 00 Fax: 08-695 60 10 E-post: info@sweco. SWECO AB (publ) Org nr 556542-9841 Gjörwellsgatan 22, Box 34044, 100 26 Stockholm Tel: 08-695 60 00 Fax: 08-695 60 10 E-post: info@sweco.se www.swecogroup.com Code of Conduct Code of Conduct Brev från

Läs mer

GROUP POLICIES. Uppförandekod. Always By Your Side.

GROUP POLICIES. Uppförandekod. Always By Your Side. GROUP POLICIES Uppförandekod Always By Your Side. www.polygongroup.se Innehåll Introduktion 3 Affärsetik 4 Antikorruption och antitrust Medarbetare 5 Professionellt agerande Arbetsmiljö Tvångsarbete Barnarbete

Läs mer