BILTRAFIKANALYS AV TRAFIKSTRUKTUR

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BILTRAFIKANALYS AV TRAFIKSTRUKTUR"

Transkript

1 BILTRAFIKANALYS AV TRAFIKSTRUKTUR Delrapport 3 - Inom ramen för Upprättad: Ansvariga: Camilla Morland Förvaltning: GK

2 Styrgrupp: Kerstin Åkerwall/ Ulrika Signal SBK, Ordförande Håkan Thulin FK Ingemar Gråhamn SBK. Maria Brodde Makri GK Ola Melin GK Per-Arne Nilsson MF Projektgrupp: Jessica Jaremo SBK, Projektledare Pernilla Andersson FK, Bitr. projektledare Anders Nilsson/Inger Blomqvist GK, Bitr. projektledare Andreas Nordin GK Anne Brontér SBK Camilla Morland GK, Inga-Lill Ölin GK Karin Larsson GK Kristina Nilsson SBK Sara Marklund MF Maria Lööf MF 2 (17)

3 INNEHÅLL 1. PROBLEMSTÄLLNING OCH BAKGRUND ALTERNATIV...5 GEMENSAMT FÖR ALTERNATIVEN... 5 ALTERNATIV A 1KF OCH A 2 KF... 5 ALTERNATIV B KONSEKVENSBESKRIVNING...7 FÖRUTSÄTTNINGAR... 7 METODIK... 8 GENERELLA KONSEKVENSER... 9 KONSEKVENSER RESTID...10 KONSEKVENSER FÖRDRÖJNINGAR...11 KONSEKVENSER KAPACITET SLUTSATS (17)

4 1. PROBLEMSTÄLLNING OCH BAKGRUND Där Västra Hamnen möter Limhamn, Malmöhus och centrum skapas ett område som har arbetsnamnet Citadellsfogen. Det är både en entré och en sammanbindande fog för dessa områden. Idag finns det skolor, järnvägsspår och provisoriska paviljonger i området. I framtiden kommer det även att finnas bostäder, förskola och verksamheter. Limhamnsvägen, Mariedalsvägen och den planerade Neptunigatan är viktiga i den övergripande gatustrukturen men även för trafik till Västra Hamnen och Citadellsfogen. Utformningen av gatunätet runt Citadellsfogen kan komma att påverka trafiken inte bara i området utan även stora delar av Malmö. När Västra Hamnen byggs ut ökar trafiken som passerar området. Trafiksituationen i Citadellsfogen har utretts och diskuterats under flera år gjordes en utredning av Atkins och Sydväst som undersökte flera möjliga trafikstrukturer och gatuutformningar. Hösten 2011 kompletterades utredningen med en biltrafikanalys av alternativen. Den här rapporten är en sammanfattning av biltrafikanalysen. I en Konsekvensanalys av trafikstruktur jämfördes ett alternativ 1A det som i denna rapport kallas A 2 kf med alternativ 3 vilket kallas alternativ B här. Skillnaderna mellan alternativen i konsekvensutredningen och de i denna rapport är små i trafikhänseende men namnen har behållits för att undvika missförstånd. Figur 1 Citadellsfogen (17)

5 2. ALTERNATIV GEMENSAMT FÖR ALTERNATIVEN I Citadellsfogen ska övergångställen för gång och cykeltrafik finnas i korsningarna, vilket medför att inga dubbla vänster- eller högerkörfält kan byggas även om det är stora trafikmängder. För att slippa ta ställning till om spårvagn införts i Malmö år 2020 eller 2030 antas att kollektivtrafiken på några linjer har hög standard med egna körfält men att det kan vara buss eller spårvagn. För år 2020 antas att linjerna 5 och 8 till Västra Hamnen fått hög standard men att det i övrigt är samma standard som idag. För år 2030 antas att även linjerna 2, 4, 7 fått hög standard. Kollektivkörfälten innebär att antalet körfält för bilarna reducerades. I Citadellsfogens område antas kollektivtrafikkörfälten ligga längs Neptunigatan på den norra sidan. I korsningen med Västra Varvsgatan. fortsätter de sedan norrut på den östra sidan av gatan, där två av de fyra körfälten ändras till kollektivtrafikkörfält. Under utredningsarbetet beslutades att endast gå vidare med scenarierna för år 2020 pga att förändringarna i hela Malmö år 2030 var så stora att det inte gick att tolka om det var gatorna i Västra Hamnen som gav upphov till trängsel och kapacitetsbrister. ALTERNATIV A 1KF OCH A 2 KF Citadellsvägen omvandlas till ett gång- och cykelstråk som fortsätter längs kanalen österut. Einar Hansens esplanads förlängning söder om Neptunigatan blir en lokalgata för trafik till kv Abborren och Citadellsfogens bebyggelse. Limhamnsvägen och Mariedalsvägen söder om Limhamnsvägen har samma utformning i båda alternativen. I alternativ A 1kf har Neptunigatan och Mariedalsvägen norr om Limhamnsvägen ett körfält i var riktning för biltrafik samt vänsterkörfält vid korsningarna med Einar Hansens esplanad och västra Varvsgatan. Alternativ a 2kf skiljer sig genom att Neptunigatan och västra Varvsgatan söder om Neptunigatan har två körfält i var riktning för biltrafik. ALTERNATIV B Citadellsvägen finns kvar mellan Mariedalsvägen och nuvarande Skeppsbyggaregatan och ansluts i framtiden till Einar Hansens esplanad. Neptunigatan, Citadellsvägen och Västra Varvsgatan har ett körfält i var riktning för biltrafik samt vänsterkörfält. Det gör att biltrafiken delas upp på två stråk. De lägre trafikmängderna gör att det finns möjlighet att ansluta lokalgator till både Neptunigatan och Citadellsvägen. Mariedalsvägen har samma utformning som i de övriga alternativen men Limhamnsvägen har ett körfält mer som går rakt fram till Citadellsvägen. 5 (17)

6 Figur 2 De tre alternativen, grått = biltrafik, gult = kollektivtrafik 6 (17)

7 3. KONSEKVENSBESKRIVNING FÖRUTSÄTTNINGAR Malmö planeras att växa från invånare till år 2020 men det finns även befolkningsprognoser med invånare år Med dagens resmönster, ca 40 % bilresor (RVU2008) för malmöbor och nästan 70 % bilresor för inpendlare kommer biltrafiken att öka när Malmö växer. I det nya trafikmiljöprogrammet finns mål för biltrafiken för att minska bilandelarna till 30 % av resorna för malmöborna och 50 % för inpendlarna. Men även om andelen resor som görs med bil minskar kommer antalet bilresor att öka, speciellt nära stora utbyggnadsområden som Västra Hamnen. Till Västra Hamnen finns endast tre infarter, Mariedalsvägen, Klaffbron och Skeppsbyggaregatan som i framtiden ersätts med Esplanaden. När biltrafiken till Västra Hamnen ökar kan långa köer och kapacitetsbrister uppstå på dessa infarter men även skapa problem i andra delar av Malmö. Redan idag uppstår köer morgon och kväll i korsningen mellan Västra Varvsgatan och Mariedalsvägen samt kring Klaffbron. Idag är ca en tredjedel av Västra Hamnen utbyggt med lägenheter men fullt utbyggt kommer det att finnas ca lägenheter. En nummerskrivning som gjordes hösten 2011 visade att 22 % av trafiken i infarterna var genomfartstrafik. När trafiken till och från Västra Hamnen ökar för att området byggs ut kommer troligen andelen genomfartstrafik att minska och istället flyttas över till andra gator i Malmö. I Dynameqscenarierna finns följande förändringar med: I Västra Hamnen Einar Hansens esplanad (ny gata i nord-sydlig riktning mellan Lilla Varvsgatan och Neptunigatan) Ny utformning av Klaffbron med 2 +2 körfält. Enkelriktning av Västra Varvsgatan (tillåten körriktning norrut) norr om Stora Varvsgatan. Malmöhusvägen stängd för genomfartstrafik. Utanför Västra Hamnen: Nya korsningar längs Pildammsvägen. Förändrat vägnät i Hyllieområdet. Ombyggnad av trafikplats Spillepengen. 7 (17)

8 METODIK Trafiksimuleringsmodellen Dynameq, som använts för analysen, finns beskriven i M4Traffics PM Det är en tidsdynamisk modell på mesonivå (mellannivå). I modellen finns ruttval för trafiken så att trängsel och fördröjningar påverkar trafikens fördelning på gatorna. Underlag till simuleringen har varit biltrafikmatriser från Sampers/Emme för idag, 2020 och Trafiken för maxtimmarna på morgonen och eftermiddagen har Gatunätet har kodats i Dynameq för nuläget och för tre alternativ år 2020 och Sampersmodellen skapar resandematriser utifrån demografidata, kostnader, lägen för boende, verksamheter, service mm. I modellen görs en färdmedelsfördelning utifrån utbud av kollektivtrafik och gatunät. Resebeteendena bygger på resvaneundersökningar. M4Traffics uppdrag har varit att ta fram en trafikmodell på mesonivå i verktyget Dynameq över stora delar av Malmö som kan användas för att beskriva trafikkonsekvenserna av framtida åtgärdsalternativ och att genomföra trafikanalyser med hjälp av modellen för olika trafikstrukturer i Citadellsfogen. I Dynameq kan förändringar i trafikens vägval studeras vid olika ombyggnadsalternativ och att framtida kapacitetsproblem kan identifieras Arbetet med simuleringarna i Dynameq har haft tre huvudmoment: Framtagande av matriser som beskriver reseefterfrågan från Sampers/Emme Modellkodning av vägnät för och matriser för nuläget i Dynameq Kodning och analyser av utredningsalternativ Nulägesmodellen har kalibrerats så att den återger dagens situation. Trafiksignaler, antal körfält och körfältslängder mm har lagts in. De simulerade trafikflödena har jämförts med trafikräkningar. Medelhastigheter, restider och köbildningar i modellen har jämförts med observerade trafiksituationer. Modellen har sedan justerats så att den överensstämmer med dagens trafiksituation. Utifrån nulägesmodellen har nät och matriser med trafikmängder som motsvarar de olika utredningsalternativen kodats. Modellen har därefter använts för att genomföra trafikanalyser med syfte att konsekvensbeskriva olika utformningsalternativ för Citadellsfogen. Trafikanalyserna har här främst avsett framkomlighetseffekter för biltrafiken. Hela Malmö med omland finns med i modellen som influensområde, se den streckade linjen på kartan, i utredningsområdet innanför den heldragna linjen är kodningen mer detaljerad. 8 (17)

9 Figur 3 Modellens omfattning GENERELLA KONSEKVENSER Utbyggnaden av Västra Hamnen medför att gator i norra Malmö kommer att få ökad trafik i framtiden oavsett alternativ. Den ökade trafiken kan ge upphov till fördröjningar och långa köer under maxtimmarna. Fördröjningarna i korsningarna blir störst på eftermiddagen och drabbar förutom infarterna till Västra Hamnen främst Norra Vallgatan, Regementsgatan och Slottsgatan. Under maxtimmarna sjunker hastigheten för biltrafiken och en del av trafiken kan inte komma fram under denna tid. Alternativ A 1 kf Antalet fordon som kör genom Citadellsfogen är något lägre i alternativ A 1kf än i alternativ A 2kf och alternativ B på grund av den lägre kapaciteten, men all trafik samlas på en gata. Med alternativ A 1kf ökar därför trafiken på Slottsgatan och Regementsgatan mer än i de andra alternativen. Alternativ A 2 kf Kapaciteten blir bättre än i alternativ A 1kf men något lägre än i alternativ B. 9 (17)

10 Alternativ B I alternativ B delas trafiken upp på två gator vilket ger lägre trafik på varje gata men sammanlagt mer biltrafik i Citadellsfogen. Slottsgatan och Regementsgatan får inte lika stor överflyttning av trafik som i alternativ A 1kf. KONSEKVENSER RESTID När trafiken ökar på en gata minskar successivt hastigheten. En del bilisterna väljer då andra snabbare rutter men när trafiken flyttar till andra gator minskar hastigheten även på dessa gator och så flyttar några till andra gator osv. Ofta är det inte en stillastående kö utan att hastigheten blir mycket låg utan att det står still längre perioder. Kölängder är därför inte ett bra mått på framkomlighet i jämförelsen mellan alternativen. För att se hur resandet för trafikanter till och från Västra Hamnen påverkas jämfördes restiderna till Limhamn, Burlöv, Oxie och Mobilia på förmiddagen och eftermiddagen idag med de framtida alternativen. Restiderna redovisas i figur 4 och 5. Alla restiderna ökar jämfört med idag, framförallt på eftermiddagen. På förmiddagen ökar restiderna mycket i Alt A 1kf från Limhamn och Mobilia. Figur 4 Simulerade restider till och från Västra Hamnen under förmiddagens maxtimme år (17)

11 Figur 5 Simulerade restider till och från Västra Hamnen under eftermiddagens maxtimme år KONSEKVENSER FÖRDRÖJNINGAR Fördröjningarna för biltrafiken i hela Malmö jämfördes mellan de tre alternativen, se bild 4 och 5. Det blir större fördröjningar i alternativ A 1kf på morgonen men ungefär lika men större fördröjningar på eftermiddagen för alla tre alternativen. Trots att det bara är gatunätet i Citadellsfogen som skiljer alternativen åt är påverkan på restiderna stor i hela Malmö på förmiddagen. Figur 6 Total fördröjning i fordonstimmar för hela Malmös trafik under förmiddagens maxtimme 11 (17)

12 Figur 7 Total fördröjning i fordonstimmar för hela Malmös trafik under eftermiddagens maxtimme KONSEKVENSER KAPACITET Kapaciteten i området beror mycket på hur korsningarna kommer att fungera. Gång och cykeltrafik behöver kunna korsa gatorna i korsningarna vilket gör att det inte går att ha dubbla körfält för vänstersvängande trafik. I analyserna har signalregleringen antagits men valet av korsningstyp bör göras med mer detaljerade analyser. I det fortsatta arbetet bör detaljstudier av korsningarna och simuleringar göras med syfte att optimera kapaciteten t ex genom förlängning av körfält för svängande fordon eller genom justeringar av gröntiden i trafiksignalerna. Konsekvenserna beskrivs i följande figurer som trängselproblem i korsningarna under maxtimmarna, på förmiddagen och under eftermiddagen Trängselproblemen blir störst under eftermiddagens maxtimme, som de är redan idag. 12 (17)

13 Förmiddagens maxtimme Figur 8 Korsningar idag med trängselproblem under förmiddagens maxtimme Med de kriterier som använts för rapportens bedömning av trängselproblem i korsningar är det inga större problem på förmiddagen idag. Figur 9 Korsningar år 2020 alt A 1kf med trängselproblem under förmiddagens maxtimme Under förmiddagen i alternativ A 1kf blir det trängselproblem på Stora Varvsgatan mellan Östra Varvsgatan och Nordenskiöldsgatan. Även i korsningarna på Slottsgatan, Regementsgatan Drottninggatan och infarterna från Stockholmsvägen samt Västkustvägen blir det problem. 13 (17)

14 Figur 10 Korsningar år 2020 alt A 2kf med trängselproblem under förmiddagens maxtimme I alternativ A 2kf är det betydligt färre korsningar än i alternativ A 1kf som får problem på morgonen. Figur 11 Korsningar år 2020 alt B med trängselproblem under förmiddagens maxtimme I alternativ B är det bara mindre trängselproblem på förmiddagen jämfört med de andra alternativen Eftermiddagens maxtimme 14 (17)

15 Figur 12 Korsningar idag med trängselproblem under eftermiddagens maxtimme Ingen av infarterna till Västra Hamnen har trängselproblem på eftermiddagen idag men runt den gamla staden och Amiralsgatan finns korsningar med fördröjningar. Figur 13 Korsningar år 2020 alt A 1kf med trängselproblem under eftermiddagens maxtimme Både i Västra Hamnen och i centrum blir det stora trängselproblem på eftermiddagen i alternativ A 1kf. 15 (17)

16 Figur 14 Korsningar år 2020 alt A 2kf med trängselproblem under eftermiddagens maxtimme I alternativ A 2kf blir det också stora trängselproblem i centrum på eftermiddagen men mindre i Västra Hamnen än i alternativ A 1kf. Figur 15 Korsningar år 2020 alt B med trängselproblem under eftermiddagens maxtimme I alternativ B blir det mindre trängselproblem än i alternativ A 1kf under eftermiddagens maxtimme men något mer än i alternativ A 2kf.. 16 (17)

17 4. SLUTSATS Malmö stad växer med flera större utbyggnadsområdena nära Citadellsfogen vilket medför att biltrafiken troligen kommer att öka. Samtidigt pågår det arbete med att minska bilandelen av resorna i Malmö genom tex satsning på mer hållbara färdsätt. Det finns därför stora osäkerheter kring hur stora trafikmängderna kommer att vara i framtiden. Alla alternativen innebär att biltrafiken ökar både på gatorna i Citadellsfogen och på närliggande gator. Ökningen medför i sin tur att det troligen blir långa köer under maxtimmarna. Restiderna till och från Västra Hamnen ökar jämfört med idag i samtliga alternativ, med störst ökning på eftermiddagarna. Av de studerade resrelationerna var det framför allt restiderna till och från Limhamn och Mobilia som ökade. Alternativ A 1kf har lägst kapacitet för biltrafik av alternativen och får den största ökningen av restider, fördröjningar och trängselproblem även utanför Citadellsfogen. Mellan alternativen A 2kf och B är det mindre skillnader i fördröjningar men något mindre i alternativ B. I alternativ B delas biltrafikmängden upp på två gator vilket medför lägre trafikflöde på respektive gata. Färre körfält gör det även lättare att ansluta lokalgator. 17 (17)

Trafikanalys, Tungelsta

Trafikanalys, Tungelsta PM Trafikanalys, Tungelsta 2017-12-15 1 (10) PM Trafikanalys, Tungelsta 1 Inledning och syfte M4Traffic AB har på uppdrag av Haninge kommun analyserat trafikkonsekvenser av planerad exploatering i Tungelsta

Läs mer

Trafikanalys, öppnande av Gredbyvägen

Trafikanalys, öppnande av Gredbyvägen 1 (8) PM Trafikanalys, öppnande av Gredbyvägen 1 Inledning och syfte M4Traffic AB har på uppdrag av Eskilstuna kommun analyserat trafikkonsekvenser av att öppna Gredbyvägen för genomfartstrafik med ett

Läs mer

Trafikanalys, Jordbro

Trafikanalys, Jordbro PM Trafikanalys, Jordbro 2017-08-08 1 (21) PM Trafikanalys, Jordbro 1 Inledning och syfte M4Traffic AB har på uppdrag av Haninge kommun analyserat trafikkonsekvenser av den förtätning av Jordbro som planeras

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Mauricio Ruiz UPPRÄTTAD AV. Johanna Johansson

UPPDRAGSLEDARE. Mauricio Ruiz UPPRÄTTAD AV. Johanna Johansson UPPDRAG Trafikutredning Primus UPPDRAGSNUMMER 3780081000 UPPDRAGSLEDARE Mauricio Ruiz UPPRÄTTAD AV Johanna Johansson DATUM 01 REVIDERAT 09 Trafikutredning Primus Stockholm stad vill möjliggöra för nya

Läs mer

Området Vårvik med ny bro i Trollhättan Kompletterande simuleringar

Området Vårvik med ny bro i Trollhättan Kompletterande simuleringar Området Vårvik med ny bro i Trollhättan Kompletterande simuleringar 2018-09-19 Under våren 2018 genomfördes en trafikanalys för Vårvik (fd Knorren) och Hjulkvarnelund i Trollhättan (Trafikanalyser Vårvik

Läs mer

Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta

Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta SIGTUNA KOMMUN Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta 2012-12-13 Uppsala Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta Datum 2012-12-13 Uppdragsnummer 61381254612 Utgåva/Status Version

Läs mer

Jönköpings kommun. PM Skeppsbron. Malmö

Jönköpings kommun. PM Skeppsbron. Malmö Jönköpings kommun Malmö 2016-01-08 Datum 2016-01-08 Uppdragsnummer 1320006609-001 Utgåva/Status 1 Johan Svensson Anna Persson Johan Jönsson Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll Sverige AB Skeppsvägen

Läs mer

Trafikanalys: Utbyggnad av bostäder i Frösö Park och Söder om Vallsundsbron.

Trafikanalys: Utbyggnad av bostäder i Frösö Park och Söder om Vallsundsbron. 14 PM UPPDRAG Trafikanalys Östersund UPPDRAGSNUMMER 12601307 UPPDRAGSLEDARE Sara Johansson UPPRÄTTAD AV Sara Johansson DATUM 2018-03-25 VERSION 1.7 Trafikanalys: Utbyggnad av bostäder i Frösö Park och

Läs mer

TÄBY SIMHALL. Kapacitetsanalys Stora Marknadsvägen. Rapport Upprättad av: Frida Aspnäs, Tobias Thorsson

TÄBY SIMHALL. Kapacitetsanalys Stora Marknadsvägen. Rapport Upprättad av: Frida Aspnäs, Tobias Thorsson TÄBY SIMHALL Kapacitetsanalys Stora Marknadsvägen Rapport 2016-02-04 Upprättad av: Frida Aspnäs, Tobias Thorsson TÄBY SIMHALL Kapacitetsanalys Stora Marknadsvägen KUND Täby Kommun KONSULT WSP Analys &

Läs mer

Sweco TransportSystem AB Org.nr Styrelsens säte: Stockholm. En del av Sweco-koncernen

Sweco TransportSystem AB Org.nr Styrelsens säte: Stockholm. En del av Sweco-koncernen 02-01 Utkast 03 Trafiksimulering Åkersberga UPPDRAGSNUMMER 7000826000 DEL 3: VISSIM 2018 UA4 OCH STRESSTEST 1. Bakgrund På uppdrag av Österåkers Kommun genomförde Sweco under sommaren 2015 mikrosimuleringar

Läs mer

Trafikutredning Storvreta

Trafikutredning Storvreta Trafikutredning Storvreta 2008.05.22 Resultat från trafikanalyser Projektorganisation Uppsala kommun Projektledare Pernilla Hessling, Stadsbyggnadskontoret Uppdragsansvarig Handläggare Trafiksimulering

Läs mer

Kallebäck - Trafikanalys

Kallebäck - Trafikanalys Uppdragsansvarig Johan Hallberg Handläggare Robin Hjalmarsson Mottagare Trafikkontoret, Göteborgs stad Joachim Karlgren Datum 2017-07-07 Projekt-ID 735243 Kallebäck - Trafikanalys 1 Bakgrund Kallebäcksmotet

Läs mer

Kapacitetsstudie kring Uppsala resecentrum - Mikrosimulering

Kapacitetsstudie kring Uppsala resecentrum - Mikrosimulering STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN KSN-2014-132 Underlag till arbetet med Översiktsplan för Uppsala kommun 2014-09-11 UNDERLAGSRAPPORT: Kapacitetsstudie kring Uppsala resecentrum - Mikrosimulering RAPPORTFÖRFATTARE

Läs mer

ÅVS E4/E6/E20 Helsingborg

ÅVS E4/E6/E20 Helsingborg Arbetsrapport ÅVS E4/E6/E20 Helsingborg Kapacitetsstudie trafikplats Vasatorp utblick 2030 Malmö 2015-09-25 ÅVS E4/E6/E20 Helsingborg Kapacitetsstudie trafikplats Vasatorp utblick 2030 Arbetsrapport Datum

Läs mer

Väg 44, förbifart Lidköping, delen Lidköping-Källby

Väg 44, förbifart Lidköping, delen Lidköping-Källby Väg 44, förbifart Lidköping, delen Lidköping-Källby Lidköping och Götene kommuner, Västra Götalands län Projektnummer: 101598 PM Trafikanalys 2013-03-15 Titel: Väg 44 förbifart Lidköping, delen Lidköping-Källby,

Läs mer

Trafikanalys av Leråkersmotet

Trafikanalys av Leråkersmotet Uppdragsledare Johan Hallberg Handläggare Robin Hjalmarsson Mottagare Göteborgs stad Trafikkontoret Anna Fant E-post johan.hallberg@afconsult.com Datum 2017-12-19 Projekt ID 742436 Trafikanalys av Leråkersmotet

Läs mer

Bilaga 5 Trafikanalys

Bilaga 5 Trafikanalys Bilaga 5 Trafikanalys Generellt Allmänna uppgifter återfinns i förstudiens huvudrapport. Studerade scenarion För att kunna bedöma föreslagets effekt på restiden, krävs en detaljerad förståelse av trafiksituationen

Läs mer

Utredningsområdet är beläget i stadsdelen Hestra i den nordvästra delen av Borås såsom framgår av figuren nedan.

Utredningsområdet är beläget i stadsdelen Hestra i den nordvästra delen av Borås såsom framgår av figuren nedan. BN2015-1058 10-04 Trafikanalys för nya bostäder i Hestra Bakgrund och syfte Borås stad, Samhällsbyggnadsförvaltningen, genomför ett planeringsarbete som syftar till att möjliggöra utbyggnad av upp till

Läs mer

Mesosimulering -Dynameq

Mesosimulering -Dynameq Mesosimulering -Dynameq LinSig Anders Bernhardsson Agenda Mesosimulering ett av flera verktyg för trafikanalys Arbetsmetodik Nyköping fallstudie Exempel på referensprojekt Sammanfattning av våra erfarenheter

Läs mer

Trafikanalys. Alingsås Östra Ängabo

Trafikanalys. Alingsås Östra Ängabo Trafikanalys Alingsås Östra Ängabo Sammanfattning Vectura har på uppdrag av Alingsås kommun fått i uppdrag att göra en översyn kring hur trafikflödet som genereras från planerad bebyggelse i Östra Ängabo

Läs mer

Ramböll Sverige AB. Trafik och gatustruktur--- Skövde kommun. Vägnät i Horsås. Granskningshandling. Göteborg

Ramböll Sverige AB. Trafik och gatustruktur--- Skövde kommun. Vägnät i Horsås. Granskningshandling. Göteborg Ramböll Sverige AB Trafik och gatustruktur--- Skövde kommun Göteborg 2008-02-07 Skövde kommun Datum 2008-02-07 Uppdragsnummer Utgåva/Status Hans Wiktorsson Stephan Schumpp/Staffan Sandberg HW Uppdragsledare

Läs mer

PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK

PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK KONCEPT 2014-08-25 1 Bakgrund Planering för ny etablering på norra delen av Stäksön pågår. Som ett led i arbetet studeras förutsättningarna för trafiken i området. För att etableringen

Läs mer

PM ang trafik kring ett planerat parkeringsgarage på Davidshallstorg.

PM ang trafik kring ett planerat parkeringsgarage på Davidshallstorg. 1 2006-11-23 PM ang trafik kring ett planerat parkeringsgarage på Davidshallstorg. Trafiksituation idag På torget finns idag 88 parkeringsplatser och på de angränsande gatorna runt omkring torget finns

Läs mer

TEKNISK PM. Trafikanalys Täby Galopp. Trafikprognos och kapacitetsanalyser 2014-06-30. Analys & Strategi

TEKNISK PM. Trafikanalys Täby Galopp. Trafikprognos och kapacitetsanalyser 2014-06-30. Analys & Strategi TEKNISK PM Trafikanalys Täby Galopp Trafikprognos och kapacitetsanalyser 2014-06-30 Konsulter inom samhällsutveckling WSP är en konsultverksamhet inom samhällsutveckling. Vi arbetar på uppdrag av myndigheter,

Läs mer

Trafikanalys TA-plan Fisksätra trafikplats

Trafikanalys TA-plan Fisksätra trafikplats UPPDRAG Analys TA-plan Fisksätra tpl UPPDRAGSNUMMER 7001219000 UPPDRAGSLEDARE Joacim Thelin UPPRÄTTAD AV Joacim Thelin DATUM Trafikanalys TA-plan Fisksätra trafikplats Sweco har fått i uppdrag av Nacka

Läs mer

Trafikutredning Tosterö

Trafikutredning Tosterö Svenska Hem Entreprenad Stockholm 2017-10-17 Datum 2017-10-17 Uppdragsnummer 1320022838 Utgåva/Status Version 1 Eva-Lena Nilsson Malin Lagervall Johan Wahlstedt Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll

Läs mer

PM Trafik Förstudie Väg 222 Trafikplats Kvarnholmen Nacka kommun, Stockholms län. Projektnr:

PM Trafik Förstudie Väg 222 Trafikplats Kvarnholmen Nacka kommun, Stockholms län. Projektnr: PM Trafik Förstudie Väg 222 Trafikplats Kvarnholmen Nacka kommun, Stockholms län Projektnr: 88 39 33 2011-12-28 1 Dokumenttitel: PM Trafik Förstudie väg 222 Trafikplats Kvarnholmen Dokumentdatum:2011-12-28

Läs mer

TRAFIKANALYS FANFAREN

TRAFIKANALYS FANFAREN KARLSTADS KOMMUN TRAFIKANALYS FANFAREN KARLSTAD 2017-06-22 TRAFIKANALYS FANFAREN Karlstad Karlstads Kommun KONSULT WSP Analys & Strategi 121 88 Stockholm-Globen Besök: Arenavägen 7 Tel: +46 10 7225000

Läs mer

BILAGA TILLHÖRANDE TRAFIKPLAN MARIEBERG: TRAFIKANALYS NYA VÄSTERBROPLAN 8 MAJ 2012

BILAGA TILLHÖRANDE TRAFIKPLAN MARIEBERG: TRAFIKANALYS NYA VÄSTERBROPLAN 8 MAJ 2012 BILAGA TILLHÖRANDE TRAFIKPLAN MARIEBERG: TRAFIKANALYS NYA VÄSTERBROPLAN 8 MAJ 2012 Trafiksimulering har gjorts för den nya utformningen av Västerbroplan och korsningen / Rålambshovsvägen, både alternativet

Läs mer

SCENARIO VÄLSVIKEN. Karlstad trafikmodell

SCENARIO VÄLSVIKEN. Karlstad trafikmodell SCENARIO VÄLSVIKEN Karlstad trafikmodell 2017-05-16 SCENARIO VÄLSVIKEN Karlstad trafikmodell KUND Karlstads Kommun KONSULT WSP Analys & Strategi 121 88 Stockholm-Globen Besök: Arenavägen 7 Tel: +46 10

Läs mer

RAPPORT. Trafikanalys Uddevallavägen/Kongahällagatan/Trollhättevägen KUNGÄLVS KOMMUN UPPDRAGSNUMMER SWECO SOCIETY AB

RAPPORT. Trafikanalys Uddevallavägen/Kongahällagatan/Trollhättevägen KUNGÄLVS KOMMUN UPPDRAGSNUMMER SWECO SOCIETY AB KUNGÄLVS KOMMUN Trafikanalys Uddevallavägen/Kongahällagatan/Trollhättevägen UPPDRAGSNUMMER 12601187 SWECO SOCIETY AB ROYA ELYASI - POUR IBIS FELIU NIVA MARCUS TORSTENFELT Rapporten är framtagen av Sweco

Läs mer

TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM

TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM RAPPORT TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM SLUTRAPPORT 2017-07-07 UPPDRAG 277661, Björklunda trafikutredning Titel på rapport: Trafikutredning Björklunda i Hässleholm Status: Datum: 2017-07-07 MEDVERKANDE

Läs mer

PM TRAFIKUTREDNING TOMTEBOVÄGEN

PM TRAFIKUTREDNING TOMTEBOVÄGEN UPPDRAG Coop Tomtebo UPPDRAGSNUMMER 2433490000 UPPDRAGSLEDARE Krister Johansson, HIFAB UPPRÄTTAD AV Katarina Lindberg DATUM 10-05 Bakgrund och syfte Coop AB planerar att etablera en ny butik på en i dagsläget

Läs mer

Förprojektering Sandbyhov Trafiksimulering Visum, PM Version 2

Förprojektering Sandbyhov Trafiksimulering Visum, PM Version 2 Norrköpings Kommun Trafiksimulering Visum, PM Version 2 Norrköping 2016-05-23 Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 1.1 Bakgrund... 1 1.2 Förutsättningar... 1 2. Trafikalstring Sandbyhov... 2 2.1 Antaganden...

Läs mer

PM: Trafikanalys Skra Bro

PM: Trafikanalys Skra Bro 2016-04-28 Lina Svensson PM: Trafikanalys Skra Bro Med anledning av framtida exploateringar i området vid Skra Bro har en trafikanalys gjorts internt på Trafikkontoret för att säkerställa kapaciteten på

Läs mer

ATRIUM LJUNGBERG AB. Kapacitetsanalys Sickla industriväg-smedjegatan. Granskningsversion Stockholm

ATRIUM LJUNGBERG AB. Kapacitetsanalys Sickla industriväg-smedjegatan. Granskningsversion Stockholm ATRIUM LJUNGBERG AB Kapacitetsanalys Sickla industriväg-smedjegatan Granskningsversion 2016-10-11 Stockholm Kapacitetsanalys Sickla industriväg- Smedjegatan Datum 2016-10-11 Uppdragsnummer 1320023808 Utgåva/Status

Läs mer

Trafikutredning om 6 körfält på huvudbron över Slussen

Trafikutredning om 6 körfält på huvudbron över Slussen SWECO Tyréns Movea 2011-10- 29 Trafikutredning om 6 körfält på huvudbron över Slussen Alterna(v som analyserats : 1. 6 körfält inklusive slits 2. 6 körfält inklusive slits ej vänstersväng mot Katarinavägen

Läs mer

Hårstorp 1:1 industri

Hårstorp 1:1 industri Ramböll Sverige AB Trafikanalys -Korsningen Gronvägen--- Finspångs Tekniska Verk Linköping 2007-02-26 Finspångs Tekniska Verk Trafikanalys -Korsningen Gronvägen Datum 2007-02-26 Uppdragsnummer Utgåva/Status

Läs mer

Tilläggs-PM Trafikanalys

Tilläggs-PM Trafikanalys 2010729 Trafik- och miljöanalys Tosteröbron Datum / Version: 2011-02-15 / Klicka här för att ange text. Dok.nr: Klicka här för att ange text. Sidan 1 av 6 Teknisk Rapport Tilläggs-PM Trafikanalys HANDLÄGGARE:

Läs mer

Trafikanalys av Per Dubbsgatan vid Sahlgrenska

Trafikanalys av Per Dubbsgatan vid Sahlgrenska 1 (20) PM Trafikanalys av Per Dubbsgatan vid Sahlgrenska Som underlag till detaljplan för vård och forskning vid Per Dubbsgatan Ansvarig trafikanalys: Sebastian Hasselblom 2018-09-03 WSP Analys & Strategi

Läs mer

Trafikutredning TCR Oskarshamn

Trafikutredning TCR Oskarshamn 2014-02-17, sid 1(12) Trafikutredning TCR Oskarshamn 2014-02-17, sid 2(12) Beställare Kristian Wendelboe Wendelboe West Properties Uppdragsledare/Trafikplanerare Trafikplanerare Patrik Lundqvist Karin

Läs mer

PM Kapacitetsanalys Dergårdsområdet, Lerums kommun

PM Kapacitetsanalys Dergårdsområdet, Lerums kommun Handläggare Cecilia Norberg Tel +46 10 505 31 38 Mobil +46 73 066 92 80 E-post cecilia.norberg@afconsult.com Mottagare Lerums kommun Jakob Aldén Datum 2017-01-27 Projekt-ID 723019 PM Kapacitetsanalys Dergårdsområdet,

Läs mer

TRAFIKMODELL ÖSTERSUND

TRAFIKMODELL ÖSTERSUND UPPDRAGSNUMMER: 7000177 TRAFIKMODELL ÖSTERSUND KAPACITETSUTREDNING FÖR NYEXPLOATERING VID LILLÄNGE HANDELSOMRÅDE SWECO TRANSPORTSYSTEM SARA JOHANSSON Sweco Ändringsförteckning Version Datum Förändring

Läs mer

Kapacitetsberäkningar i korsningen Lövholmsvägen/Trekantsvägen

Kapacitetsberäkningar i korsningen Lövholmsvägen/Trekantsvägen 1 (7) Kapacitetsberäkningar i korsningen Lövholmsvägen/Trekantsvägen Slutsatser Vår utredning kring kapacitet och framkomlighet i korsningen Lövholmsvägen/Trekantsvägen visar att: Korsningen klarar sig

Läs mer

GÄVLE KOMMUN TRAFIKANALYS HILLE GÄVLE

GÄVLE KOMMUN TRAFIKANALYS HILLE GÄVLE GÄVLE KOMMUN TRAFIKANALYS HILLE GÄVLE 2018-05-18 TRAFIKANALYS HILLE Gävle Gävle kommun KONSULT WSP Analys & Strategi 121 88 Stockholm-Globen Besök: Arenavägen 7 Tel: +46 10 7225000 WSP Sverige AB Org nr:

Läs mer

PM 2. Sickla Vägplan: Trafiksimuleringar Inledning

PM 2. Sickla Vägplan: Trafiksimuleringar Inledning Uppdragsnr: 10183321 1 (8) PM 2 Sickla Vägplan: Trafiksimuleringar 14-09-30 \\SER01COL1SE\Common Projects\5661\10183321\3_Dokument\36_PM_Rapport\Trafik\PM 2 - Sickla köpkvarter trafiksimuleringar_140921.docx

Läs mer

Trafikanalys Luleå Kronan

Trafikanalys Luleå Kronan Luleå kommun Malmö 2016-09-22 Datum 2016-09-22 Uppdragsnummer 1320021084 Utgåva/Status Anders Sjöholm Johan Jönsson Johannes Wolfmaier Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll Sverige AB Skeppsgatan

Läs mer

Detaljplan för Vassara 10 - Trafikutredning

Detaljplan för Vassara 10 - Trafikutredning Gällivare kommun Detaljplan för Vassara 10 - Trafikutredning Malmö 2017-02-22 Detaljplan för Vassara 10 - Trafikutredning Datum 2017-02-22 Uppdragsnummer 1320022609 Utgåva/Status 1.0 Frida Svedin Catrin

Läs mer

Kapacitetsutredning korsningen Ångbåtsvägen/Bryggavägen Ekerö kommun

Kapacitetsutredning korsningen Ångbåtsvägen/Bryggavägen Ekerö kommun Kapacitetsutredning korsningen Ångbåtsvägen/Bryggavägen Beställare: Box 205 178 23 Ekerö Beställarens representant: Emelie Greiff Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Karl Grankvists väg 1A

Läs mer

TRAFIKANALYS MALMEN-CHARLESHILL

TRAFIKANALYS MALMEN-CHARLESHILL TRAFIKANALYS MALMEN-CHARLESHILL TRAFIKANALYS MALMEN-CHARLESHILL, VARBERGS KOMMUN Figur: Detaljplan för Kv Malmen och Charleshill, Samrådshandling, 2016-11-24, Varbergs kommun UPPRÄTTAD: Upprättad av Granskad

Läs mer

JÖNKÖPINGS KOMMUN. Trafikanalys Fagerslätt

JÖNKÖPINGS KOMMUN. Trafikanalys Fagerslätt JÖNKÖPINGS KOMMUN Malmö 05/12/2014 Datum 05/12/2014 Uppdragsnummer 1320006609-001 Utgåva/Status 1 Johan Svensson Johan Jönsson Anders Sjöholm Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll Sverige AB Skeppsgatan

Läs mer

TIDIGARE PLANER, PROGRAM OCH UTREDNINGAR

TIDIGARE PLANER, PROGRAM OCH UTREDNINGAR TIDIGARE PLANER, PROGRAM OCH UTREDNINGAR Upprättad: Förvaltning: SBK, FK, GK, MF 2 (22) Projektgrupp: Pernilla Andersson, FK Christina Andréasson, FK Inger Blomqvist, GK Anne Brontér, SBK Jessica Jaremo,

Läs mer

PM TRAFIKUTREDNING VID BURLÖV STATION

PM TRAFIKUTREDNING VID BURLÖV STATION PM TRAFIKUTREDNING VID BURLÖV STATION GRANSKNING 17-11-08 1. Bakgrund Syftet med uppdraget är att utreda lämplig utformning och placering för busshållplatslägen samt korsningslösning för två korsningar.

Läs mer

TRAFIKUTREDNING KV RENEN, SKELLEFTEÅ

TRAFIKUTREDNING KV RENEN, SKELLEFTEÅ RAPPORT TRAFIKUTREDNING KV RENEN, SKELLEFTEÅ 29 JUNI 2012 Uppdrag: Titel på rapport: Status: Datum: 2012-06-29 Medverkande 241808, Detaljplan kv Renen, Skellefteå TRAFIKUTREDNING KV RENEN Status Revideringar

Läs mer

Trafikanalys Packhusgatan

Trafikanalys Packhusgatan Ramböll Sverige AB --- Karlstads kommun Trafikanalys (Koncept 1) Malmö 2008-09-09 Karlstad kommun Trafikanalys Datum 2008-09-09 Uppdragsnummer Utgåva/Status Koncept 1 Jan Hammarström Uppdragsledare Anna

Läs mer

M: Trafikprognoser i ÖP 2030 VÄXJÖ KOMMUN

M: Trafikprognoser i ÖP 2030 VÄXJÖ KOMMUN M: Trafikprognoser i ÖP 2030 VÄXJÖ KOMMUN Oktober 2011 Denna utredning har utförts under dec 2010 till okt 2011 av följande projektorganisation: Konsult Tyréns AB Kungsgatan 6 252 21 HELSINGBORG Tel: 010-452

Läs mer

TRAFIKMODELL ÖSTERSUND

TRAFIKMODELL ÖSTERSUND UPPDRAGSNUMMER: 7001358 TRAFIKMODELL ÖSTERSUND KAPACITETSUTREDNING FÖR NYEXPLOATERING VID LILLÄNGE HANDELSOMRÅDE SWECO SOCIETY JOACIM THELIN SARA JOHANSSON repo002.docx 2013-06-14 Sweco 1 Inledning Bakgrund

Läs mer

ICA Grytan, Västerås - Trafikanalys med hjälp av trafiksimulering i Vissim. Uppdragsnr: (11)

ICA Grytan, Västerås - Trafikanalys med hjälp av trafiksimulering i Vissim. Uppdragsnr: (11) \\ser71sth1se.se.wspgroup.com\projects\7021\2013\10189249 - ICA Grytan, Västerås\5_Beräkningar\Vissim\Rapport\PM Trafikanalys ICA Grytan.docx Mall: Memo.dot ver 1.0 Uppdragsnr: 10189249 1 (11) PM ICA Grytan,

Läs mer

PM Trafikanalys Canning

PM Trafikanalys Canning Trafikanalys Canning Datum 170209 Uppdrag Beställare Från Till Strömstad kommun Anders Sjöholm och Oskar Kryh Kristin Ulfstad Ramböll Sverige AB Skeppsgatan 5 211 11 Malmö T: +46-10-615 60 00 D: F: +46-10-615

Läs mer

S we c o In fra s tru c tur e A B Org.nr 556507-0868 Styrelsens säte: Stockholm

S we c o In fra s tru c tur e A B Org.nr 556507-0868 Styrelsens säte: Stockholm TÄBY KOMMUN Roslags Näsby trafikanalys UPPDRAGSNUMMER 2127106000 EN TRAFIKANALYSSTUDIE HAR UTFÖRTS FÖR OMRÅDET VÄSTRA ROSLAGS NÄSBY, FÖR ATT STUDERA HUR DEN REVIDERADE MARKANVÄNDNINGEN GER SKILLNADER I

Läs mer

Trafikutredning Planprogram Hentorp Södra

Trafikutredning Planprogram Hentorp Södra Skövde kommun Trafikutredning Planprogram Hentorp Södra Göteborg, 2011-01-19 Reviderat 2011-04-13 Trafikutredning Planprogram Hentorp Södra Datum 2011-01-19 Reviderat 2011-04-13 Uppdragsnummer 61441038924

Läs mer

Trafikanalys Västra Ursvik

Trafikanalys Västra Ursvik UPPDRAG Förstudie Västra Ursvik UPPDRAGSNUMMER 7001176 UPPDRAGSLEDARE Björn Jebic UPPRÄTTAD AV Johanna Johansson DATUM 7 REVIDERAT 2016-07-06 Trafikanalys Västra Ursvik Syfte Detta är ett komplement till

Läs mer

TRAFIK- OCH KAPACITETSANALYS AV STORGATAN I VÄXJÖ

TRAFIK- OCH KAPACITETSANALYS AV STORGATAN I VÄXJÖ RAPPORT TRAFIK- OCH KAPACITETSANALYS AV STORGATAN I VÄXJÖ FÖRHANDSKOPIA 2017-08-18 UPPDRAG 278989, Korsningar Storgatan- Smedjegatan/Arabygatan Titel på rapport: Trafik- och kapacitetsanalys av Storgatan

Läs mer

TRAFIKANALYS I LJUNGBY CENTRUM SKÅNEGATAN OCH STATIONSGATANS TRAFIKBELASTNING

TRAFIKANALYS I LJUNGBY CENTRUM SKÅNEGATAN OCH STATIONSGATANS TRAFIKBELASTNING PM TRAFIKANALYS I LJUNGBY CENTRUM SKÅNEGATAN OCH STATIONSGATANS TRAFIKBELASTNING 19 MARS 2012 Titel: Trafikanalys i Ljungby centrum Status: Koncept Datum: 2012 03 19 Beställare: Ljungby kommun Kontaktperson:

Läs mer

TRAFIKUTREDNING ÖSTRA KÅLLTORP

TRAFIKUTREDNING ÖSTRA KÅLLTORP TRAFIKKONTORET GÖTEBORGS STAD TRAFIKUTREDNING ÖSTRA KÅLLTORP PM ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW cowi.se Virginsgatan, vy från väster PROJEKTNR.

Läs mer

PM Trafikutredning, handelsetablering i

PM Trafikutredning, handelsetablering i 1 (5) PM Trafikutredning, handelsetablering i Sköndal Bakgrund En detaljplanerprocess pågår för en etablering av handelsaktörerna Plantagen och Willys i Sköndal, se figur 1 nedan. I ett tidigare skede

Läs mer

ARBETSPLAN VÄG 222, Skurubron - Boovägen. Ny Påfartsramp vid Björknäs Objektnummer: Tekniskt PM Trafik SAMRÅDSHANDLING

ARBETSPLAN VÄG 222, Skurubron - Boovägen. Ny Påfartsramp vid Björknäs Objektnummer: Tekniskt PM Trafik SAMRÅDSHANDLING ARBETSPLAN VÄG 222, Skurubron - Boovägen Ny Påfartsramp vid Björknäs Objektnummer: 8446032 2010-12-15 SAMRÅDSHANDLING Objektdata Vägnr: 222 Vägnamn: Objektnamn: Objektnr: 8446032 Kommun: Län: Dokumentdata

Läs mer

Korsningsutredning Färjestadsskolan Karlstads kommun

Korsningsutredning Färjestadsskolan Karlstads kommun Korsningsutredning Färjestadsskolan Karlstads kommun Korsningsutredning Färjestadsskolan Ramböll Malmö Beställare: Karlstads kommun (Emma Rönnbäck) Uppdragsnummer: 1320038706 Datum: 2018-11-01 Utgåva:

Läs mer

TRAFIKALSTRING BRILLINGE ÅVC

TRAFIKALSTRING BRILLINGE ÅVC RAPPORT TRAFIKALSTRING BRILLINGE ÅVC RAPPORT 2016-12-16 Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PBN 2015-000522, 2016-12-16 UPPDRAG 272040, Kretsloppsparken Brillinge ÅVC Titel på rapport: Trafikalstring

Läs mer

Rapport Fässbergsdalen trafiksimulering Trafiksituationen 2015 och 2020

Rapport Fässbergsdalen trafiksimulering Trafiksituationen 2015 och 2020 Rapport Fässbergsdalen trafiksimulering Trafiksituationen 2015 och 2020 Göteborg, 2009-06-22 Förord Uppdraget har utförts av Vectura. Mats Tjernkvist, Vectura, har varit uppdragsledare och utfört större

Läs mer

Tillägg till trafikutredning Sunnanå 1:2 m fl

Tillägg till trafikutredning Sunnanå 1:2 m fl Brinova Fastigheter AB Tillägg till trafikutredning Sunnanå 1:2 m fl Malmö 2012-01-17 Tillägg till trafikutredning Sunnanå 1:2 m fl Datum 2012-01-17 Uppdragsnummer 61660933566 Utgåva/Status Rev 1 HEDMAN

Läs mer

PM Trafikanalys Infartsparkering Roslags Näsby

PM Trafikanalys Infartsparkering Roslags Näsby PM Trafikanalys Infartsparkering Roslags Näsby Sammanfattning Med bakgrund av ny planerad infartsparkering och nytt gångfartsområde på den östra sidan av spåren i Roslags Näsby har denna trafikanalys utförts

Läs mer

Årstaberg trafikanalys Sjöviksbacken/Årstabergsvägen. Arbetsmaterial. Johan Nilsson Revidering nr 1: Tillagd ÅDT-karta 1(7)

Årstaberg trafikanalys Sjöviksbacken/Årstabergsvägen. Arbetsmaterial. Johan Nilsson Revidering nr 1: Tillagd ÅDT-karta 1(7) 1(7) Johan Nilsson 010-452 32 55 Årstaberg trafikanalys Sjöviksbacken/Årstabergsvägen Arbetsmaterial 2014-05-14 Revidering nr 1: Tillagd ÅDT-karta Årstaberg trafikanalys Sjöviksbacken/Årstabergsvägen 2(7)

Läs mer

TRAFIKPLATS REBBELBERGA

TRAFIKPLATS REBBELBERGA Trafikteknisk utredning för TRAFIKPLATS REBBELBERGA Objektnummer: 8850565 Maj 2012 Denna trafiktekniska utredning har utförts i april till maj 2012 av följande projektorganisation: Beställare Trafikverket

Läs mer

PM Trafikutredning Snurrom verksamheter

PM Trafikutredning Snurrom verksamheter PM Trafikutredning Snurrom verksamheter Bakgrund och syfte Planering pågår för nya verksamheter i anslutning till Norra vägen och E22 i norra delen av staden. Trafikutredningen ska undersöka hur området

Läs mer

Trafikomfördelning. E22 Fjälkinge - Gualöv Ärendenummer: TRV 2017/1732

Trafikomfördelning. E22 Fjälkinge - Gualöv Ärendenummer: TRV 2017/1732 PM Trafikomfördelning E22 Fjälkinge - Gualöv 2017-10-11 Ärendenummer: TRV 2017/1732 Trafikverket Postadress: Box 366, 201 23 Malmö E-post: trafikverket@trafikverket.se Telefon: 0771-921 921 TMALL 0004

Läs mer

BERÄKNING AV TRAFIKFLÖDEN INOM SVARTÅ STRAND, MJÖLBY

BERÄKNING AV TRAFIKFLÖDEN INOM SVARTÅ STRAND, MJÖLBY PM BERÄKNING AV TRAFIKFLÖDEN INOM SVARTÅ STRAND, MJÖLBY SLUTRAPPORT 2013-12-16 Sammanfattning Det centrala området Svartå strand i Mjölby planeras genomgå en omvandling från verksamhetsområde till ett

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Stefan Andersson UPPRÄTTAD AV. Stefan Andersson

UPPDRAGSLEDARE. Stefan Andersson UPPRÄTTAD AV. Stefan Andersson 14 UPPDRAG Trafikutredning Brämhult-Kyrkvägen UPPDRAGSNUMMER 12602343 UPPDRAGSLEDARE Stefan Andersson UPPRÄTTAD AV Stefan Andersson DATUM Trafkutredning, avstängning av Kyrkvägen Bakgrund och syfte Samghällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

HERRGÅRDSGÄRDET TRAFIKUTREDNING

HERRGÅRDSGÄRDET TRAFIKUTREDNING RAPPORT HERRGÅRDSGÄRDET TRAFIKUTREDNING 2018-06-01 UPPDRAG 286841, Herrgårdsgärdet Tenhult - trafik- och bullerutredning Titel på rapport: Herrgårdsgärdet Trafikutredning Status: Slutrapport Datum: 2018-06-01

Läs mer

PM - Mesosimulering. Vägkapacitet i samband med utbyggnaden av Sköndal. Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr

PM - Mesosimulering. Vägkapacitet i samband med utbyggnaden av Sköndal. Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr PM - Mesosimulering Vägkapacitet i samband med utbyggnaden av Sköndal V1.0 181119/FD Innehållsförteckning Förutsättningar... 3 Övergripande trafiksituation... 4 Utredningsalternativ 3 Öppna lokala kopplingar...

Läs mer

Kompletterande Trafikutredning Planiaområdet

Kompletterande Trafikutredning Planiaområdet Nacka Kommun Kompletterande Trafikutredning Planiaområdet Version 5.2 Stockholm 2015-08-20 Kompletterande Trafikutredning Planiaområdet Datum 2015-08-20 Uppdragsnummer Utgåva/Status Version 5.2 Carl Chytraeus

Läs mer

Granåsen. Trafikanalys

Granåsen. Trafikanalys Trafikanalys Granåsen ÅF-Infrastructure AB, Grafiska vägen 2, Box 1551, SE-401 51 Göteborg Sweden Telefon +46 10 505 00 00, Säte i Stockholm, www.afconsult.com Org.nr 556185-2103, VAT nr SE556185210301

Läs mer

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder.

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder. Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile Beställare: Konsult: Uppdragsledare Handläggare Hälle Lider AB Husåsvägen 2 459 30 Ljungskile Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria Young Uppdragsnr: 102

Läs mer

PM TRAFIKANALYS FÖR DETALJPLAN ÄPPLET 7

PM TRAFIKANALYS FÖR DETALJPLAN ÄPPLET 7 PM TRAFIKANALYS FÖR DETALJPLAN ÄPPLET 7 Stockholm-Globen 2017-09-25 WSP Sverige AB WSP Analys & Strategi 121 88 Stockholm-Globen Besök: Arenavägen 7 T: +46 10 7225000 WSP Sverige AB Org. nr: 556057-4880

Läs mer

BILTRAFIK. Förutsättningar

BILTRAFIK. Förutsättningar BILTRAFIK Förutsättningar I den trafikutredning ( Trafikutredning Södra Norrlandet, 2009) som upprättats parallellt med fördjupningen redovisas dagens trafiksituation, hur trafiknätet kommer att belastas

Läs mer

Väg 222, tpl Kvarnholmen

Väg 222, tpl Kvarnholmen PM Trafik Väg 222, tpl Kvarnholmen Nacka kommun, Stockholms län 2014-10-31 Projektnummer: 107350 Dokumenttitel: PM Trafik, Väg 222, tpl Kvarnholmen, Nacka kommun, Stockholms län Skapat av: M Young Dokumentdatum:

Läs mer

Kävlinge kommun Trafikplats Hofterup Idéstudie 2007

Kävlinge kommun Trafikplats Hofterup Idéstudie 2007 Kävlinge kommun Trafikplats Hofterup Idéstudie 2007 2007-12 Jan Rafstedt AB INNEHÅLL 1. BAKGRUND 1 2. UPPDRAGET 1 3. FÖRUTSÄTTNINGAR 1 4. TRAFIK 2 Trafikgenerering 3 5. STUDERADE LÖSNINGAR 4 Tpl Hofterup

Läs mer

Trafikutredning, handelsetablering i Sköndal

Trafikutredning, handelsetablering i Sköndal 1 (5) PM Trafikutredning, handelsetablering i Sköndal Bakgrund En detaljplanerprocess pågår för en etablering av handelsaktörerna Plantagen och Willys i Sköndal, se figur 1 nedan. I ett tidigare skede

Läs mer

PM - Trafikutredning Brofästet i Hjorthagen, Norra Djurgårdsstaden

PM - Trafikutredning Brofästet i Hjorthagen, Norra Djurgårdsstaden 2012-03-12, sid 1(22) PM - Trafikutredning Brofästet i Hjorthagen, Norra Djurgårdsstaden Bild från Andersson Jönsson Landskapsarkitekter AB Upprättad av Mats Ohlson Datum: 2012-03-12 Status: Slutrapport

Läs mer

PM Mesosimulering, restider. Väg 57 Gnesta - E4. Södertälje kommun, Stockholms Län. Projektnummer: PM Mesosimulering, restider

PM Mesosimulering, restider. Väg 57 Gnesta - E4. Södertälje kommun, Stockholms Län. Projektnummer: PM Mesosimulering, restider Väg 57 Gnesta - E4 Södertälje kommun, Stockholms Län Projektnummer: 107262 2015-09-18 1 Dokumenttitel: PM Trafik Skapat av: Anders Bernhardsson Dokumentdatum: 2015-09-18 Dokumenttyp: Rapporter/PM/Utredningar

Läs mer

PM Inventering av gående och cyklister vid Ullevigatan/Fabriksgatan Detaljplan för kontor vid Ullevigatan

PM Inventering av gående och cyklister vid Ullevigatan/Fabriksgatan Detaljplan för kontor vid Ullevigatan cyklister vid Ullevigatan/Fabriksgatan Detaljplan för kontor vid Ullevigatan Innehållsförteckning 1 Bakgrund och syfte... 3 2 Inventering... 4 2.1 Storlek och tidpunkt på flöden... 5 2.1.1 Eftermiddag

Läs mer

Trafikering

Trafikering Huddinge kommun planerar för en utbyggnad av Gräsvretens industriområde och en ny in-och utfart till området. Kommunen behöver stöd med att bedöma trafikmängder till och från det planerade området, få

Läs mer

PM - Trafik. Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson.

PM - Trafik. Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson. 1(9) PM - Trafik Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan 2012 2013-01-25 Uppdragsnummer: 226443 Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson Handläggare Kvalitetsgranskning Rune Karlberg 010-452 24 91 Mikael Yngvesson

Läs mer

Trafik-PM Konsekvensen för trafik på närliggande vägnät i samband med utbyggnadsplanerna vid Villa Brevik

Trafik-PM Konsekvensen för trafik på närliggande vägnät i samband med utbyggnadsplanerna vid Villa Brevik Konsekvensen för trafik på närliggande vägnät i samband med utbyggnadsplanerna vid Villa Brevik Grontmij AB Väg & Trafik Vår referens Morteza Ghoreishi Johan Ericsson Rapport Innehåll Bakgrund... 3 Nuvarande

Läs mer

Väg 222 Skurubron. Gemensamt. PM Mesosimulering VÄGUTREDNING. 0T docx

Väg 222 Skurubron. Gemensamt. PM Mesosimulering VÄGUTREDNING. 0T docx Väg Skurubron Gemensamt PM Mesosimulering VÄGUTREDNING 0T4005.docx Objektnamn Väg Skurubron Entreprenadnummer 3_Dokument Entreprenadnamn Gemensamt Beskrivning PM Beskrivning Mesosimulering Beskrivning

Läs mer

Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PBN , VATTENFALLS FRAMTIDA ANGÖRING FRÅN STÅLGATAN. Trafikutredning

Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PBN , VATTENFALLS FRAMTIDA ANGÖRING FRÅN STÅLGATAN. Trafikutredning VATTENFALLS FRAMTIDA ANGÖRING FRÅN STÅLGATAN Trafikutredning 2017-05-29 Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PBN 2013-000404, 2017-05-29 VATTENFALLS FRAMTIDA ANGÖRING FRÅN STÅLGATAN Trafikutredning

Läs mer

PM Trafikutredning korsningen Åsenvägen/ Humlevägen, Jönköpings kommun Upprättad av: Reino Erixon och Pär Larsson

PM Trafikutredning korsningen Åsenvägen/ Humlevägen, Jönköpings kommun Upprättad av: Reino Erixon och Pär Larsson PM Trafikutredning korsningen Åsenvägen/ Humlevägen, Jönköpings 2014-03-31 Upprättad av: Reino Erixon och Pär Larsson PM Trafikutredning korsningen Åsenvägen/Humlevägen, Jönköpings Kund Jönköpings Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Kapacitetsutredning Kristineberg - Vallentuna

Kapacitetsutredning Kristineberg - Vallentuna Kapacitetsutredning Kristineberg - Vallentuna Sweco TransportSystem Kapacitetsutredning ERIK FRANSSON MARTIN HOLMSTEDT 1 (9) -14 S w e co Luntgatan 28 Box 3063 SE-600 03 Norrköping, Sverige Telefon +46

Läs mer

Trafikutredning Måby Hotell

Trafikutredning Måby Hotell Peab Fastighetsutveckling Sverige AB Stockholm 2018-08-10 Datum 2018-08-10 Uppdragsnummer 1320035340 Utgåva/Status 1.0 Svante Nyberg Svante Nyberg Andreas Samuelsson Anna-Karin Ekman Uppdragsledare Handläggare

Läs mer

Ramböll Sverige AB. PM för ny väglänk mellan Annero och Östra leden--- Skövde kommun. Trafikanalys Skövde. Koncept. Göteborg

Ramböll Sverige AB. PM för ny väglänk mellan Annero och Östra leden--- Skövde kommun. Trafikanalys Skövde. Koncept. Göteborg Ramböll Sverige AB PM för ny väglänk mellan Annero och Östra leden--- Skövde kommun Koncept Göteborg 2009-04-07 Skövde kommun PM för ny väglänk mellan Annero och Östra leden. Datum 2009-04-07 Uppdragsnummer

Läs mer