Stora smaker från Den Lille Nöttefabrikken

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stora smaker från Den Lille Nöttefabrikken"

Transkript

1 Stora smaker från Den Lille Nöttefabrikken

2 Gott och nyttigt från hela världen CASHEWNÖTTER Cashewnötter fanns ursprungligen i Sydamerika, men följde med portugiserna till Indien och Afrika. Idag odlas de även i Asien, Mellanamerika och Australien. Cashewträdet, eller Elefantlusträdet som det också kallas, har äppleformade frukter i vilka nötterna växer. Smaken är söt och nöten är lätt att känna igen på sin böjda form. Cashewnöten är rik på järn och E-vitamin. Den innehåller även magnesium som stimulerar vårt nervsystem. Cashewnötter är gott i t ex wokrätter, i sallader och i pajer. PISTASCHNÖTTER Pistaschnötterna kommer från början från forna Persien men idag odlas de runt hela Medelhavet, Mellanöstern och i Kalifornien. När nöten mognar spricker skalet och den gröna nöten blir synlig. Smaken framhävs genom rostning. Pistaschnöten har en delikat, mild nötsmak perfekt till glass, konfekt och kakor. Den är också dekorativ på pajer och patéer. I varmrätter passar den till lamm eller hackad ihop med lite smält smör på bakad potatis. Pistaschnöten är en källa till kalcium och kalium som är viktiga för muskler och nervsystemet. PEKANNÖTTER Namnet Pekan har ett indianskt ursprung. De kallas även för amerikanska valnötter eller hickorynötter eftersom de växer på Hickoryträdet, ett särskilt hårt träslag. Pekannötter har sitt ursprung i Nordamerika men växer numera även i Mexiko, Australien, Israel och Sydafrika. De är goda att äta råa och används precis som valnöten. Dess smak är dock lite rundare, fylligare och sötare än valnötens. Pekannöten passar både till sött och salt prova dig fram med pekannötter i sallader, i den klassiska pekannötpajen med en klick Crème Fraiche, pecancreme till våfflorna, finhackade pekannötter i äppelkakan, karamelliserade pekannötter till kalvfilé. Pekannötterna innehåller bl a magnesium som motverkar högt blodtryck, järn som gör dig pigg och kalium som underlättar hjärnans syreförsörjning och reglerar blodtrycket. VALNÖTTER Valnöten kan dateras så långt tillbaka som 7000 år f. Kr. Troligen växte trädet ursprungligen i forna Persien. Idag är Kalifornien en av de största producenterna av dessa nötter. På den senaste tiden har det visat sig att valnöten är speciellt hälsosam då den är en av få källor, förutom fisk, som innehåller Omega-3 fettsyror. Dessutom innehåller den antioxidanter som skyddar oss mot infektioner, cancer och hjärtbesvär. Valnötter är gott i matbröd, kakor, godis och topping. De sätter extra piff på grytor, grönsaksrätter, sallader och är gott i müslin. I Waldorfsallader är de dessutom helt nödvändiga!

3 JORDNÖTTER Jordnöten, som egentligen är en baljväxt och inte en nöt, kan spåras tillbaka till Inka- och Mayaindianerna i Sydamerika. Idag växer de i flera världsdelar. De växer under jorden i baljor/skal (1-4 st per balja). Den innehåller zink som är nödvändig för ditt immunförsvar och folsyra som är viktig för dig som är gravid. I Asien används den främst till den populära jordnötssåsen och här hemma som snacks eller i olika pajer och kakor. Prova gärna jordnötter i wokrätter och i såsen. HASSELNÖTTER Hasselnötter växer på många platser, t o m i Sverige. Både i bibeln och i gamla grekiska och kinesiska skrifter finns det en rad anvisningar om hur hasselnöten kan användas. Vi äter dem råa eller rostade, gärna i blandningar med andra nötter. Den är obligatorisk till jul och vi använder den gärna i kakor, desserter, godis och som knaprigt inslag i fruktsallader. Hasselnöten innehåller mycket folacin, som är viktig för bildandet av röda blodkroppar, E-vitamin som troligen hjälper till att bevara en ungdomlig hy då den minskar cellernas åldringsprocess, järn och kalcium. PARANÖTTER Paranötter, eller Brasiliennötter som de också kallas, skördas från vildvuxna träd i Amazonasdjungeln, i Peru, Bolivia, Colombia, Venezuela och givetvis i Brasilien. Paranötterna ligger, ca st, som frön i en frukt, stor som en melon. När frukten faller ner trillar nötterna ut. De är då trekantiga med ett hårt skal. Paranötter innehåller vitaminer och mineraler, t ex järn och selen. De är en spännande ingrediens i sallader, till stekt kött och såser. MACADAMIANÖTTER Kallas också för The Queens Nut och anses vara den allra finaste nöten med sitt ursprung i Australien. Urinvånarna i Australien kallade nöten Kindal kindal. Nötterna växer på träd som kan bli mer än 200 år gamla. Nötterna har hårt skal som är svårt att knäcka. Macadamianötterna innehåller upp till 75% en- och fleromättat fett, dvs det sunda fettet. De smakar utmärkt rostade och lite salta men är minst lika goda råa i olika maträtter. Vad sägs om kryddiga havskräftor med macadamiacouscous, grillade fläskkotletter med persiko- och macadamiasalsa, macadamianöt-toffee och vit choklad macadamianöt-paj? PINJEKÄRNOR Pinjekärnor är frön från Pinjeträdets frukter. När en frukt öppnar sig kan det komma fram över 100 droppformade frön ur frukten. Träden växer både i Kina och i Medelhavsländerna där det också lagas mycket mat med pinjenötter som ingrediens, t ex peston i Italien. Bäst smakar de om de rostas lite snabbt i en het stekpanna utan fett. Strö dem över salladen, över förrätter, fiskrätter eller använd dem råa i kakor och andra bakverk. Pinjekärnor innehåller mycket kostfibrer som mättar och som är bra för mag- och tarmfunktionen. De är också rika på mineraler och proteiner.

4 Använd en handfull nötter i matlagningen! Fler och fler nötter hittar vägen till våra middagsgrytor. Att använda nötter i matlagningen är dock inte något nytt påfund. Våra mammor, deras mammor och mammor dessförinnan, använde nötter både till bakning och som smakförstärkare i maten. Det som är nytt för oss nordbor är att använda nötter i all slags mat. I den globala grytan, där vi lånar och mixar det bästa från hela världen, är allt tillåtet. Ingen blir längre överraskad av att hitta pinjekärnor eller valnötter i salladen, cashewnötter i woken eller att såsen är smaksatt med finmalda nötter. Ökat fokus på kosthållningens betydelse för hälsan har också bidragit till större intresse att använda nötter i maten. Numera är det allmänt känt att nötter är fulla av antioxidanter och vitaminer, mineraler och sunda fettsyror. Macadamiagratinerad laxf ilé Denna rätt är mycket enklare att laga än vad namnet tillskriver. Laxfilé är dessutom en råvara som blir extra saftig och god när den gratineras på detta sätt. Ingredienser för 2 pers: 2 x 200 gram laxf ilé 100 gram macadamianötter 1 msk dijonsenap ½ lime 2 msk hackad gräslök 2 msk riven parmesan massor av ruccolasallad 4 msk fin olivolja salt och nymalen svartpeppar Framgångsrecept: 1. Stöt nötterna ihop med senap, limesaft, gräslök och parmesan i en mortel tills det blir en tjock gröt. Smaka av med salt och peppar. 2. Krydda laxen med salt och peppar. Fördela nötmassan på toppen av laxen och grilla i ugnen, 6-7 min i 200 grader, tills fisken har fått fin gyllenbrun färg på toppen och är rosa inuti. 3. Servera med färskpotatis och ruccolasallad vänd i olivolja och med en nypa salt och peppar på.

5

6 Denna soppa tar dig till Thailand på 10 minuter! Efter att charter-turismen till Thailand tog fart i mitten av 90-talet har vi nordbor fått smak för thailändsk mat. Cashewnöten är en vanligt förekommande ingrediens i deras sallader och currys, men Thai-mat kan lagas med andra sorters nötter också. Här är en riktigt god kycklingsoppa med kokos och paranötter. Smaka och njut, blunda och hör palmbladens sus. Parakokoskycklingsoppa Ingredienser till 2 pers: 1 stort kycklingsbröst 200 g orostade paranötter (2 påsar från Den Lille Nöttefabrikken) ½ selleristjälk 1 rödlök 1 vårlök ½ fänkål 1 burk kokosmjölk (ca 3 dl) 2 lime 3 msk matolja 3 msk soja 1 tsk sesamolja salt och svartpeppar mynta basilika Framgångsrecept: 1. Skär kycklingen i 2 cm tjocka strimlor. 2. Skär grönsakerna i jämntjocka bitar. 3. Värm matoljan i en wok-panna och ha i paranötterna. Stek dem gyllenbruna. 4. Tillsätt kycklingen och grönsakerna och woka ½ minut på hög värme. 5. Tillsätt saften av lime, soja och kokosmjölk. 6. Smaka av med sesamolja, salt och peppar. 7. Strö över mynta och basilika. Kan serveras som den är eller med nykokt jasminris och färsk frukt.

7

8 Den stora, Lille Nöttefabrikken. Den Lille Nöttefabrikken är inte så liten som den låter. I Norge är vi en av de största och mest kunniga på nötter i alla dess former. Här i Sverige har vi vuxit och vuxit, sedan vi började förse svenska konsumenter med trendiga, nyttiga och goda nötter för bakning och matlagning. Nu är vår styrka både osaltade nötter och nötmixer till matlagning såväl som snacksnötter och sundare mellanmålsmixer. Vår satsning på nya produkter, alltid av högsta kvalitet, har verkligen tagits väl emot på marknaden. Allt fler upptäcker också att nötter är så mycket mer än bara snacks. En handfull nötter gör underverk för brödet, kakorna, desserterna och många varmrätter. Om man mixar dem med lite torkad frukt eller russin blir det ett nyttigt och jättegott mellanmål. Att nötterna dessutom innehåller massvis av vitaminer, sunda mineraler och antioxidanter är ett extra plus. På Den Lille Nöttefabrikken har vi hela tiden satsat på kvalitet. Erfarenheterna har lärt oss vilka länder i världen som odlar de största och bästa nötterna och vi vet hur nötterna ska behandlas och packas för att de ska vara förstklassiga när de når dig och ditt kök. Låt dig väl smaka av stora smaker från Den Lille Nöttefabrikken!

Underbara härliga nötter! Rostade och saltade eller naturella Vilka är dina favoriter?

Underbara härliga nötter! Rostade och saltade eller naturella Vilka är dina favoriter? GOtt MED NÖttER Underbara härliga nötter! Så fulla av smaker och nyttigheter! Naturella eller smaksatta, passar de perfekt både som tilltugg och i matlagningen. Välkommen att inspireras och njuta av några

Läs mer

Du hittar fler goda recept på vår hemsida www.saltakvarn.se

Du hittar fler goda recept på vår hemsida www.saltakvarn.se Gott med BÖNOR BÖNOR & LINSER Bönor och linser är lätta att använda och passar bra i både kalla och varma rätter. Snabbt kan du göra en härlig bönsallad, en het salsa eller piffa upp grytan lite extra

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 17. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 17. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 17. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 17. Köp gärna med fler matvaror! 3 dagar Ingredienser v 7 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 650 gram kycklingfilé Ca 800 gram torskrygg 3 Hej! Den här veckan hittar du en spännande rätt med raw currysås och grönsakspasta på menyn.

Läs mer

Recept. Ingredienser v.34. Hej! Bra att ha hemma v.34. Veckans meny: Köp gärna med fler matvaror!

Recept. Ingredienser v.34. Hej! Bra att ha hemma v.34. Veckans meny: Köp gärna med fler matvaror! Ingredienser v.4 Recept Kött/fisk Ca 600 gram laxfilé Ca 600 gram kassler Potatis/ris/pasta mm kg färskpotatis förp couscous Grönsaker kruka basilika kruka persilja sötpotatisar 450 gram morötter 500 gram

Läs mer

Ingredienser v 34. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 34. Köp gärna med fler matvaror! Familjekasse 3-dagar

Ingredienser v 34. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 34. Köp gärna med fler matvaror! Familjekasse 3-dagar Familjekasse -dagar Ingredienser v 4 Recept Kött/fisk Ca 600 gram torskfilé Ca 600 gram minutkycklingfilé 2 förp chorizo 2 Potatis/ris/pasta 2 kg potatis 2, Hej! Den här veckan bjuder på många härliga

Läs mer

Biffcurry med lime och cashewnötter. vecka 15

Biffcurry med lime och cashewnötter. vecka 15 Biffcurry med lime och cashewnötter vecka 15 inspiration Biffcurry med lime och cashewnötter En lätt måltid att tillaga, som för smaklökarna till Asien, där ingefära, currypasta och kokosmjölk bidrar till

Läs mer

5 dagar. Ingredienser v 52. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 52. Köp gärna med fler matvaror!

5 dagar. Ingredienser v 52. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 52. Köp gärna med fler matvaror! 5 dagar v 5 Kött/fisk Ca 500 gram nötfärs Ca 600 gram kycklingfilé Ca 400 gram räkor Ca 600 gram fläskkotletter Recept 3 4 5 Potatis/ris/pasta 900 gram potatis pkt pasta 3,5 4 Hej! Julaftonsveckan är här

Läs mer

Vecka 44. Panerade fiskbiffar med picklad rödlök. Linsbiffar med klyftpotatis. Yakiniku. Tofugryta med kokosmjölk

Vecka 44. Panerade fiskbiffar med picklad rödlök. Linsbiffar med klyftpotatis. Yakiniku. Tofugryta med kokosmjölk Vecka 44 Panerade fiskbiffar med picklad rödlök Linsbiffar med klyftpotatis Yakiniku Tofugryta med kokosmjölk Ekologiska kassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med smak, gärna i

Läs mer

Vegetariska receptfrån Kurt Weid. var smart! servera vegetariskt

Vegetariska receptfrån Kurt Weid. var smart! servera vegetariskt Vegetariska receptfrån Kurt Weid Vegetarisk tisdagssoppa med röda linser och citrussmak Rotsaker blandade tärnade Svamp - Shiitake svamp Buljong - grönsaksbuljong på tärning Crème fraiche lätt Matlagningsgrädde

Läs mer

Recept. Ingredienser v 19. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 19. Köp gärna med fler matvaror! Originalkasse 3-dagar

Recept. Ingredienser v 19. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 19. Köp gärna med fler matvaror! Originalkasse 3-dagar Originalkasse 3-dagar Ingredienser v 19 Recept Kött/fisk 600 gram koljafilé 500 gram nötfärs 1 Potatis/ris/pasta 500 gram potatis Hej! Vi är redan inne på fjärde veckan med vår gästkock Ulrika Davidsson.

Läs mer

Pasta mozzarella med bresaola. vecka 46

Pasta mozzarella med bresaola. vecka 46 Pasta mozzarella med bresaola vecka 46 inspiration Pasta mozzarella med bresaola Bönor steks ihop med vitlök där sedan citronsaft, färsk basilika, soltorkade tomater och riven mozzarella blandas till en

Läs mer

VECKANS MENY. 2 pers. Vecka 10. Måltid 1. Fiskgratäng med salladslök & vitlök. Måltid 2. Paj med sötpotatis, broccoli och lök.

VECKANS MENY. 2 pers. Vecka 10. Måltid 1. Fiskgratäng med salladslök & vitlök. Måltid 2. Paj med sötpotatis, broccoli och lök. Äkta matglädje FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY 2 pers. Vecka 10 Måltid

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 3. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 3. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 3. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 3. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v Kött/fisk Ca 600 gram laxfilé 500 gram nötfärs 500 gram hönsfärs Recept Potatis/ris/pasta 900 gram potatis förp risnudlar Hej! Välkomna till en ny vintervecka med flera goda smaker

Läs mer

5 dagar. Ingredienser v 3. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 3. Köp gärna med fler matvaror!

5 dagar. Ingredienser v 3. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 3. Köp gärna med fler matvaror! 5 dagar v 3 Recept Kött/fisk Ca 600 gram laxfilé Ca 500 gram nötfärs Ca 600 gram kycklingfilé 1 förp kalkonkassler 1 förp bacon 1 3 2 4 5 Potatis/ris/pasta mm 900 gram mjölig potatis 1 pkt pasta 4 1,5

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 47. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 47. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 47. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 47. Köp gärna med fler matvaror! 3 dagar Ingredienser v 47 Kött/fisk Ca 500 gram laxfilé 600 gram kycklingfilé Recept Hej! Först ut på menyn denna vecka hittar du en god och lättlagad lax med blomkålscouscous och basilikakräm signerat

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 16. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 16. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 16. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 16. Köp gärna med fler matvaror! dagar v 6 Recept Potatis/ris/pasta pkt pasta Hej! Vi inleder denna aprilvecka med en riktigt snabb pastarätt med milda goda edamamebönor, även kallat sojabönor. Edamamebönan härstammar från Östasien och

Läs mer

Recept. Ingredienser v 41. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 41. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Recept. Ingredienser v 41. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 41. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 4 Recept Potatis/ris/pasta förp nudlar Ca kg sötpotatis Hej! Vi inleder denna höstvecka med en ljuvlig rätt i form av rotfrukter tillsammans med kantareller, lingon och

Läs mer

VECKANS MENY. 6 pers. Vecka 16. Måltid 1. Crepes med lax. Måltid 2. Rårakor med kasslerpytt. Måltid 3. Biff Lindström med rostad potatis.

VECKANS MENY. 6 pers. Vecka 16. Måltid 1. Crepes med lax. Måltid 2. Rårakor med kasslerpytt. Måltid 3. Biff Lindström med rostad potatis. Äkta matglädje HUSMANS- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya barnvänliga maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY 6 pers.

Läs mer

Tsatsiki (4 portioner) 1 gurka 1 tsk salt 2 dl turkisk yoghurt 2 vitlöksklyftor 2 krm svartpeppar. Grekisk sallad (4 portioner)

Tsatsiki (4 portioner) 1 gurka 1 tsk salt 2 dl turkisk yoghurt 2 vitlöksklyftor 2 krm svartpeppar. Grekisk sallad (4 portioner) Moussaka (4 portioner) 2 st auberginer 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 400 gr köttfärs eller kycklingfärs 4 msk smör 1 burk krossade tomater 1 dl vispgrädde Svartpeppar Örtsalt SÅS 2 tsk kanel 2 dl grädde

Läs mer

Pannkaka i ugn med örtig chilifärs

Pannkaka i ugn med örtig chilifärs Pannkaka i ugn med örtig chilifärs 2 msk smör bakplåtspapper 6 dl mjölk 4 dl mjöl 5 ägg 1 tsk salt ca 600 g köttfärs 0,25 vitlök 1 msk olja 0,5 tsk svartpeppar 1 pkt krossad tomat med chili 1 msk tomatpure

Läs mer

5 nyttiga och enkla recept i höstmörkret

5 nyttiga och enkla recept i höstmörkret 5 nyttiga och enkla recept i höstmörkret Ugnsbakad lax med råris och pestosås 4 portioner, ca 30 min, 684 kcal Laxfilé 600 g Råris 4 portioner Rödlök 1 st Babyspenat 80 g Citron ½ st Grönsaksbuljongtärning

Läs mer

VECKANS MENY. 4 pers. Vecka 47. Måltid 1. Crepes med lax. Måltid 2. Rårakor med grönsakspytt. Måltid 3. Biff Lindström med rostad potatis.

VECKANS MENY. 4 pers. Vecka 47. Måltid 1. Crepes med lax. Måltid 2. Rårakor med grönsakspytt. Måltid 3. Biff Lindström med rostad potatis. Äkta matglädje BARNKASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya barnvänliga maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY 4 pers. Vecka

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 43. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 43. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 43. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 43. Köp gärna med fler matvaror! dagar v 4 Recept Kött/fisk Ca 500 gram nötfärs Ca 00 gram räkor Ca 700 gram tvådelad kycklingfilé Potatis/ris/pasta mm pkt glasnudlar Hej! Välkomna till en ny vecka fylld av spännande smaker från världens

Läs mer

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid!

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! FLEXITARIAN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! VECKANS MENY 4 pers. Vecka 40 Måltid 1 Sojabakad fisk med

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 8. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 8. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 8. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 8. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 8 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 600 gram rödspätta Ca 600 gram fläskytterfilé 2 Potatis/ris/pasta pkt pasta 2 kg potatis 2, Hej! Välkomna till en ny vecka men nya goda vardagsrätter.

Läs mer

Ingredienser v.28. Recept. Veckans meny: Bra att ha hemma v.28. Köp gärna med fler matvaror! Hej!

Ingredienser v.28. Recept. Veckans meny: Bra att ha hemma v.28. Köp gärna med fler matvaror! Hej! v.28 Recept Kött/fisk Ca 600 gram kycklingfilé Ca 500 gram nötfärs Ca 550 gram falukorv Ca 500 gram laxfilé Ca 800 gram fläskkotlett 1 2 3 5 Potatis/ris/pasta mm 2 kg fast potatis 1 pkt pasta 1 pkt ris

Läs mer

Recept. Ingredienser v 23. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 23. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Recept. Ingredienser v 23. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 23. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v Recept Potatis/pasta/ris kg potatis förp pasta, Hej! Välkommen till en somrig vecka här i matkassen. Först ut på menyn har vi en superenkel och god pasta med smakrik

Läs mer

Ingredienser v 43. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 43. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Ingredienser v 43. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 43. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 4 Recept Potatis/ris/pasta 500 gram pasta Hej! Vi startar denna vecka med en härlig klorofyllrik broccolipesto med pasta och halloumi. Snabbt, gott, lättlagat och dessutom

Läs mer

VECKANS MENY. 4 pers. Vecka 10. Måltid 1. Fiskgratäng med purjolök & vitlök. Måltid 2. Paj med sötpotatis, broccoli och lök.

VECKANS MENY. 4 pers. Vecka 10. Måltid 1. Fiskgratäng med purjolök & vitlök. Måltid 2. Paj med sötpotatis, broccoli och lök. Äkta matglädje FAMILJE- KASSEN EKO Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! VECKANS MENY 4 pers. Vecka 10 Måltid

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 24 MÅNDAG Helstekt fisk

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 43. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 43. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 43. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 43. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 4 Recept Potatis/ris/pasta paket risnudlar Hej! Välkomna till en vecka fylld av nya goda rätter på menyn. Vi inleder med en asiatisk wok med nudlar, grönsaker och omelett topping.

Läs mer

Ingredienser v 40. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 40. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Ingredienser v 40. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 40. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 40 Recept Potatis/ris/pasta förp nudlar Ca kg sötpotatis Hej! Vi inleder denna höstvecka med en ljuvlig rätt i form av rotfrukter tillsammans med kantareller, lingon

Läs mer

Vecka 24. Tomatig tonfiskpasta med kapris och timjan. Böngryta. Vegobollar i kålblad. Grillad fläskkarré med asiatisk kålsallad

Vecka 24. Tomatig tonfiskpasta med kapris och timjan. Böngryta. Vegobollar i kålblad. Grillad fläskkarré med asiatisk kålsallad Vecka 24 Tomatig tonfiskpasta med kapris och timjan Böngryta Vegobollar i kålblad Grillad fläskkarré med asiatisk kålsallad Ekologiska kassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med

Läs mer

Vinägretter är ofta baserade på olivolja, men med Sverigeskafferiets rapsolja kan man med stolthet göra svenska vinägretter.

Vinägretter är ofta baserade på olivolja, men med Sverigeskafferiets rapsolja kan man med stolthet göra svenska vinägretter. Sverigeskafferiets rapsoljor Stek, grilla och rosta med Sverigeskafferiets nyttiga rapsoljor. Perfekta smaksättare till varmt och kallt. Njut som nyttig dressing direkt på sallader. Innehåller massor av

Läs mer

Mer tid för fredag. Nygrillat i butiken

Mer tid för fredag. Nygrillat i butiken Mer tid för fredag Nygrillat i butiken Smarta och festliga recept med lite fusk... Äntligen fredag igen! Skäm bort dig själv och dina vänner med härligt nygrillad kyckling och läckra tillbehör. Med lite

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 34. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 34. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 34. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 34. Köp gärna med fler matvaror! dagar v 4 Recept Potatis/ris/pasta 900 gram potatis pkt pasta Grönsaker gul lök vitlök chilipeppar äpplen avokado 400 gram grönkål 500 gram morötter purjolök salladshuvud 50 gram cocktailtomater broccolihuvuden,,,,

Läs mer

Pasta med krämig vitlökssås och kräftstjärtar. Kyckling tandoori. Falukorv caprese. Sötpotatis- och kikärtsgryta

Pasta med krämig vitlökssås och kräftstjärtar. Kyckling tandoori. Falukorv caprese. Sötpotatis- och kikärtsgryta Vecka 48 Pasta med krämig vitlökssås och kräftstjärtar Kyckling tandoori Falukorv caprese Sötpotatis- och kikärtsgryta Laktosfria kassen är för dig som känner som jag, att det är viktigt med smak, gärna

Läs mer

3 dagar. Recept. Ingredienser v 34. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 34. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Recept. Ingredienser v 34. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 34. Köp gärna med fler matvaror! dagar v 4 Recept Kött/fisk Ca 600 gram torskfilé Ca 650 gram minutfilé pkt salsiccia Potatis/ris/pasta kg potatis, Hej! Den här veckan bjuder på många härliga smakupplevelser. Först ut på menyn så hittar

Läs mer

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid!

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! FLEXITARIAN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! VECKANS MENY 2 pers. Vecka 37 Måltid 1 Lasagne på grönt vis

Läs mer

Spätta med rödlöksgremolata. vecka 24

Spätta med rödlöksgremolata. vecka 24 Spätta med rödlöksgremolata vecka 24 inspiration Spätta med rödlöksgremolata Ett utsökt fiskrecept där rödlöksgremolata serveras som tillbehör. Den fräscha gremolatan får smak av persilja, citron och lök

Läs mer

Ingredienser v 30. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 30. Familjekasse 3-dagar. Allergenförteckning!

Ingredienser v 30. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 30. Familjekasse 3-dagar. Allergenförteckning! Familjekasse -dagar Ingredienser v 0 Recept Kött/fisk Ca 500 gram nötfärs Ca 600 gram koljafilé 1 2 Potatis/ris/pasta 1 förp mathavre 1 förp pasta Hej! Vi kickar igång en ny vecka fylld av smaker från

Läs mer

Recept. Ingredienser v 52. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 52. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Recept. Ingredienser v 52. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 52. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 5 Recept Potatis/ris/pasta förp spaghetti Hej! Välkomna till en ny vecka med flera inspirerande rätter på menyn. Först ut hittar du en snabblagad bolognese på korv tillsammans

Läs mer

Vecka 43. Simmande Jakob. Wok med biff och sweet chili. Zucchinilasagne med skinka och ost. Grönsaksbolognese

Vecka 43. Simmande Jakob. Wok med biff och sweet chili. Zucchinilasagne med skinka och ost. Grönsaksbolognese Vecka 43 Simmande Jakob Wok med biff och sweet chili Zucchinilasagne med skinka och ost Grönsaksbolognese Ekologiska kassen är för dig som känner precis som jag, att det är viktigt med smak, gärna i en

Läs mer

Ingredienser v 31. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 31. Köp gärna med fler matvaror! Ekologisk Matkasse. 3-dagar

Ingredienser v 31. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 31. Köp gärna med fler matvaror! Ekologisk Matkasse. 3-dagar Ekologisk Matkasse -dagar Ingredienser v 1 Recept Kött/fisk Ca 500 gram fryst laxfilé Ca 500 gram nötfärs Ca 500 gram fryst kycklingfilé 1 2 Potatis/ris/pasta 2 kg färskpotatis Hej! Välkomna till en härlig

Läs mer

Klara, färdiga, Gott & Grillat!

Klara, färdiga, Gott & Grillat! Klara, färdiga, Gott & Grillat! Nya recept Prova våra ätklara nyheter. Öppna och njut. Grillade klubbor, ben eller miniklubbor klara att äta. Middag på köksön, sent på kvällen efter träning eller till

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 28. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 28. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 28. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 28. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 8 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 600 gram laxfilé Ca 700 gram fläskkarré Potatis/ris/pasta kg potatis, Hej! Vi har en härlig sommarvecka framför oss med flera inspirerande och

Läs mer

Ingredienser v 42. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 42. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Ingredienser v 42. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 42. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 4 Recept Potatis/ris/pasta förp gryn Hej! I denna veckans matkasse hittar du en snabblagad tzaywok med blomkål, ingefära och vitlök. Tzay är gjord på soya, har högt proteininnehåll

Läs mer

LCHF. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid!

LCHF. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! LCHF Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY 4 pers. Vecka 10 Måltid 1 Räkor i rostad vitlökssås

Läs mer

Ingredienser v 19. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 19. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Ingredienser v 19. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 19. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 9 Recept Potatis/pasta/ris förp quinoa förp pizzabottnar Hej! En sallad fullspäckad av nyttigheter som quinoa, sojabönor och granatäpple får inleda den här veckan. Visste

Läs mer

Turkisk, grekisk, rysk? BRA ATT VETA OM VÅRA OLIKA SORTERS YOGHURT

Turkisk, grekisk, rysk? BRA ATT VETA OM VÅRA OLIKA SORTERS YOGHURT Turkisk, grekisk, rysk? BRA ATT VETA OM VÅRA OLIKA SORTERS YOGHURT Turkisk yoghurt Omelett 13 ägg 250 g Lindahls Turkisk Yoghurt färska örter Turkisk yoghurt har en mild smak med en behaglig syra och krämig

Läs mer

Vecka 44,4 port. Matnyttigt! Monikas 3-dagarskasse! Ingredienser. Recept. Bra att ha hemma! 2 1,3 1, ,2 3

Vecka 44,4 port. Matnyttigt! Monikas 3-dagarskasse! Ingredienser. Recept. Bra att ha hemma! 2 1,3 1, ,2 3 Vecka 44,4 port Monikas -dagarskasse! Detta är en härlig höstvecka fylld med några av MatHems favoriter från Monika Ahlberg. Veckan börjar med en vildkyckling där kycklingfiléer smaksätts på samma sätt

Läs mer

Recept. Ingredienser v 4. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 4. Familjekasse 3-dagar. Allergenförteckning!

Recept. Ingredienser v 4. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 4. Familjekasse 3-dagar. Allergenförteckning! Familjekasse 3-dagar Ingredienser v 4 Recept Kött/fisk Ca 500 gram nötfärs Ca 550 gram kycklingstrimlor 500 gram fryst laxfilé 2 3 Potatis/ris/pasta mm förp pasta förp ris Grönsaker 2 gula lökar vitlök

Läs mer

Ingredienser v 15. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 15. Ekologisk Matkasse. 3-dagar. Allergenförteckning!

Ingredienser v 15. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 15. Ekologisk Matkasse. 3-dagar. Allergenförteckning! Ekologisk Matkasse -dagar Ingredienser v 15 Recept Kött/fisk 400 gram nötfärs 500 gram fryst lax 1 Potatis/ris/pasta 1 förp pasta 1 kg potatis 1 Grönsaker 1 vitlök 1 citron 1 kg morötter 1 färsk gräslök

Läs mer

Recept på kesellasås. Min favorit kommer från ICA, lättkvarg 0,1%. Näringsvärde ICA Lättkvarg 0,1% (per burk 250 g)

Recept på kesellasås. Min favorit kommer från ICA, lättkvarg 0,1%. Näringsvärde ICA Lättkvarg 0,1% (per burk 250 g) Nyttig kesellasås Recept på kesellasås Att göra sås på kvarg (eller Kesella som Arlas variant heter) är ett lätt alternativ till kall sås på exempelvis cremé fraiche eller turkisk yoghurt. Min favorit

Läs mer

Ingredienser v 18. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 18. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Ingredienser v 18. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 18. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 18 Recept Potatis/pasta/ris 500 gram sötpotatis Hej! På menyn den här veckan har vi bland annat en riktigt smakrik och god blomkålssoppa signerat Ulrika Davidsson. Ulrika

Läs mer

VECKANS MENY. 6 pers. Vecka 40. Måltid 1 Fisk i paket. Måltid 2 Tacopaj. Måltid 3 Kyckling och bacon med pasta

VECKANS MENY. 6 pers. Vecka 40. Måltid 1 Fisk i paket. Måltid 2 Tacopaj. Måltid 3 Kyckling och bacon med pasta HUSMANS- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya barnvänliga maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY 6 pers. Vecka 40 Måltid

Läs mer

Norrländska pannbiffar med brynt pepparrotssmör och ugnsbakade rotfrukter

Norrländska pannbiffar med brynt pepparrotssmör och ugnsbakade rotfrukter Norrländsk veckomeny - Måndag Norrländska pannbiffar med brynt pepparrotssmör och ugnsbakade rotfrukter 4 port (tillagningstid ca 50-60 min) Ugnsbakade rotfrukter 2 morötter 4 potatisar 1 palsternacka

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 7. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 7. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 7. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 7. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 7 Recept Kött/fisk Ca 600 gram laxfilé Ca 600 gram fläskkotlett Ca 700 gram tvådelad kycklingfilé Potatis/ris/pasta kg potatis Hej! Stekta lax med het majs- och zucchinisallad får

Läs mer

Vecka 18. Ångad fisk med ratatouille och gult ris. Kikärtsbiffar. Rostat grönt med pocherade ägg. Biff med frisk bulgursallad

Vecka 18. Ångad fisk med ratatouille och gult ris. Kikärtsbiffar. Rostat grönt med pocherade ägg. Biff med frisk bulgursallad Vecka 18 Ångad fisk med ratatouille och gult ris Kikärtsbiffar Rostat grönt med pocherade ägg Biff med frisk bulgursallad Hälsokassen är för dig som vill äta lite bättre, lite enklare. Vi har skapat en

Läs mer

Vecka 19. Medeldelhavsfisk. Lotta Lundgren - Huevos Rancheros. Pasta med bacon och blomkål. Fläskytterfilé med koreansk rissallad

Vecka 19. Medeldelhavsfisk. Lotta Lundgren - Huevos Rancheros. Pasta med bacon och blomkål. Fläskytterfilé med koreansk rissallad Vecka 19 Medeldelhavsfisk Lotta Lundgren - Huevos Rancheros Pasta med bacon och blomkål Fläskytterfilé med koreansk rissallad Familjekassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med smak,

Läs mer

Recept. Ingredienser v 7. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 7. Ekologisk Matkasse. 3-dagar. Allergenförteckning!

Recept. Ingredienser v 7. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 7. Ekologisk Matkasse. 3-dagar. Allergenförteckning! Ekologisk Matkasse 3-dagar Ingredienser v 7 Recept Kött/fisk Ca 400 gram nötfärs Ca 400 gram kycklingfilé 500 gram fryst laxfilé 2 3 Potatis/ris/pasta mm förp pasta förp ris Grönsaker 2 gula lökar vitlök

Läs mer

3 dagar. Recept. Ingredienser v 42. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 42. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Recept. Ingredienser v 42. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 42. Köp gärna med fler matvaror! dagar v 4 Recept Potatis/ris/pasta paket quinoa Hej! Välkomna till andra veckan med vår gästkock Mattias Kristiansson Mattias är vegovärldens flitigaste kille och har skrivit flera kokböcker, driver bloggen

Läs mer

3 DAGAR VECKA 10 VECKANS MENY. Hej! Välkomna till en ny härlig matvecka som bjuder på nya spännade smakkombinationer. Den Indiska kryddblandningen

3 DAGAR VECKA 10 VECKANS MENY. Hej! Välkomna till en ny härlig matvecka som bjuder på nya spännade smakkombinationer. Den Indiska kryddblandningen DAGAR VECKA 0 INGREDIENSER RECEPT Hej! Välkomna till en ny härlig matvecka som bjuder på nya spännade smakkombinationer. Den Indiska kryddblandningen garam masala får piffa till veckans fiskrätt som också

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 17 MÅNDAG Hemgjorda

Läs mer

Ingredienser v 4. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 4. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Ingredienser v 4. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 4. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 4 Recept Potatis/ris/pasta förp pasta Hej! Välkomna till en ny vecka med vår vegetariska matkasse. Vi har en spännande meny framför oss med många härliga smakkombinationer.

Läs mer

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid!

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! Äkta matglädje FLEXITARIAN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! VECKANS MENY 4 pers. Vecka 50 Måltid 1 Allt

Läs mer

Het lövbiff med ingefära och ananas. Vecka 50

Het lövbiff med ingefära och ananas. Vecka 50 Het lövbiff med ingefära och ananas A Vecka 50 Het lövbiff med ingefära och ananas Strimlade lövbiffar med ingefära och ananas ger en spännande och sötstark maträtt med sting! Blanda i lite färsk koriander

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 20 MÅNDAG Laxgratäng med

Läs mer

Ingredienser v 24. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 24. Köp gärna med fler matvaror! Inspirationskasse 2 personer

Ingredienser v 24. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 24. Köp gärna med fler matvaror! Inspirationskasse 2 personer Inspirationskasse personer v 4 Recept Kött/fisk 1 pkt bacon 50 gram fryst nötfärs 50 gram fryst laxfilé 1 Potatis/ris/pasta 1 förp pasta 500 gram potatis 1 förp couscous 1,4 Hej! Välkomna till en vecka

Läs mer

Ingredienser v 26. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 26. Köp gärna med fler matvaror! Originalkasse 3-dagar

Ingredienser v 26. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 26. Köp gärna med fler matvaror! Originalkasse 3-dagar Originalkasse -dagar Ingredienser v 6 Recept Kött/fisk 500 gram blandfärs Ca 600 gram koljafilé Ca 550 gram minutkycklingskivor Potatis/ris/pasta kg potatis, Hej! Vi fortsätter på det underbara temat grill

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 36. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 36. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 36. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 36. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 6 Recept Kött/fisk Ca 600 gram torskfilé 500 gram nötfärs Potatis/ris/pasta förp pasta kg färskpotatis Hej! Stekt torsk med ett underbart potatisstomp kryddat med pepparrot får inleda

Läs mer

Vecka 24. Krämig gryta med räkor. Korv med potatissallad. Kycklingpasta med salvia. Nektarinsallad med couscous och halloumi

Vecka 24. Krämig gryta med räkor. Korv med potatissallad. Kycklingpasta med salvia. Nektarinsallad med couscous och halloumi Vecka 24 Krämig gryta med räkor Korv med potatissallad Kycklingpasta med salvia Nektarinsallad med couscous och halloumi Laktosfria kassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med smak,

Läs mer

Ingredienser v 37. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 37. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Ingredienser v 37. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 37. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 7 Recept Potatis/ris/pasta 1 förp pasta 1 förp mathavre 1 Hej! Vi inleder veckan med en riktigt snabb pastarätt med champinjoner, parmesan och spenat. En perfekt rätt

Läs mer

12 smaskiga enkla recept på Findus Grönsaker Perfekta till

12 smaskiga enkla recept på Findus Grönsaker Perfekta till 12 smaskiga enkla recept på Findus Grönsaker Perfekta till Grönsaker perfekta till fisk är en härlig blandning gjord på grillad aubergine, svarta bönor, sugar snap peas och tomater. FISK I FOLIE 1 portion

Läs mer

Biff med rödvinssås och duchessepotatis

Biff med rödvinssås och duchessepotatis Biff med rödvinssås och duchessepotatis 500 gram ryggbiff 2 msk smör Sås: 2 tsk socker 2 dl rödvin 0,5 tsk timjan 0,5 tsk rosmarin 0,5 dl vatten 2 msk smör 2 tsk tomatpuré Salt Duchessepotatis: 2 dl mellanmjölk

Läs mer

Ingredienser v 46. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 46. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Ingredienser v 46. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 46. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 46 Recept Potatis/ris/pasta 500 gram pasta Hej! Vi startar denna vecka med en härlig klorofyllrik broccolipesto med pasta och halloumi. Snabbt, gott, lättlagat och dessutom

Läs mer

Vecka 44. Råraka med räkor. Ugnsbakade bönor med kyckling. Bibimbap. Auberginerullader i tomatsås

Vecka 44. Råraka med räkor. Ugnsbakade bönor med kyckling. Bibimbap. Auberginerullader i tomatsås Vecka 44 Råraka med räkor Ugnsbakade bönor med kyckling Bibimbap Auberginerullader i tomatsås Hälsokassen är för dig som vill äta lite bättre, lite enklare. Vi har skapat en kasse med både hälsosamma,

Läs mer

Recept. Ingredienser v 29. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 29. Köp gärna med fler matvaror! Ekologisk Matkasse. 3-dagar

Recept. Ingredienser v 29. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 29. Köp gärna med fler matvaror! Ekologisk Matkasse. 3-dagar Ekologisk Matkasse -dagar Ingredienser v 9 Recept Kött/fisk Ca 800 gram fryst torskfilé 500 gram nötfärs 500 gram fryst kycklingfilé Potatis/ris/pasta kg potatis paket pasta Hej! Välkommen till en ny vecka

Läs mer

Kycklingcasserole med dijon och haricots verts. vecka 47

Kycklingcasserole med dijon och haricots verts. vecka 47 Kycklingcasserole med dijon och haricots verts vecka 47 inspiration Kycklingcasserole med dijon och haricots verts Denna franska casserole, eller gryta, smaksätts med matlagningsvin, dragon och en klick

Läs mer

Recept. Ingredienser v.23. Hej! Bra att ha hemma v.23. Veckans meny: Köp gärna med fler matvaror!

Recept. Ingredienser v.23. Hej! Bra att ha hemma v.23. Veckans meny: Köp gärna med fler matvaror! Ingredienser v. Kött/fisk Ca 600 gram laxfilé Ca 800 gram fläskkarré Ca 000 gram kycklingben Recept Potatis/ris/pasta mm kg fast potatis, Grönsaker gul lök vitlök 500 gram morötter 500 gram palsternackor

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 14. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 14. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 14. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 14. Köp gärna med fler matvaror! dagar v 4 Recept Kött/fisk Ca 600 gram laxfilé Ca 00 gram hönsbröstfilé sous vide kg kycklingklubbor Potatis/ris/pasta kg potatis Hej! Välkomna till sista veckan med vår gästkock Ulrika Brydling. Jag hoppas

Läs mer

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid!

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! FLEXITARIAN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! VECKANS MENY 6 pers. Vecka 44 Måltid 1 Citronöverbakad lax

Läs mer

VECKANS MENY. 4 pers. Vecka 12. Måltid 1 Fisk med dillpotatis. Måltid 2 Stekt korv med stuvade makaroner. Måltid 3 Enchiladas med köttfärs

VECKANS MENY. 4 pers. Vecka 12. Måltid 1 Fisk med dillpotatis. Måltid 2 Stekt korv med stuvade makaroner. Måltid 3 Enchiladas med köttfärs HUSMANS- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya barnvänliga maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY 4 pers. Vecka 12 Måltid

Läs mer

LCHF. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid!

LCHF. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! Äkta matglädje LCHF Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY 4 pers. Vecka 44 Måltid 1 Asiatisk

Läs mer

Ingredienser v.17. Recept. Veckans meny: Bra att ha hemma v.17. Köp gärna med fler matvaror! Hej!

Ingredienser v.17. Recept. Veckans meny: Bra att ha hemma v.17. Köp gärna med fler matvaror! Hej! v.17 Recept Kött/fisk Ca 600 gram kycklingfilé Ca 500 gram nötfärs Ca 550 gram falukorv Ca 500 gram laxfilé Ca 700-800 gram fläskkotlett 1 2 3 5 Potatis/ris/pasta mm 2 kg fast potatis 1 pkt pasta 1 pkt

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 18 MÅNDAG Fiskgratäng

Läs mer

Vecka 45,4 port. Matnyttigt! Monikas 3-dagarskasse! Ingredienser. Recept. Bra att ha hemma! 1,2 2 3 1,2,3 3 3 2,3 2,3 1,3 3 2 2 1

Vecka 45,4 port. Matnyttigt! Monikas 3-dagarskasse! Ingredienser. Recept. Bra att ha hemma! 1,2 2 3 1,2,3 3 3 2,3 2,3 1,3 3 2 2 1 Vecka 45,4 port Monikas -dagarskasse! Välkomna till en vecka rik på smaker som för tanken såväl till varmare land som till kyligare höstdagar. Först ut är en otroligt lättlagad festrätt- en gryta på fläskfilé

Läs mer

Tisdag! Kycklingwok med chili, ingefära, soltorkade tomater och cashewnötter (2 portioner) 250g kycklingfilé 1 morot

Tisdag! Kycklingwok med chili, ingefära, soltorkade tomater och cashewnötter (2 portioner) 250g kycklingfilé 1 morot En veckas förslagsmeny! För dig som vill gå ner i vikt; Ta bort: bröd, pasta och gryn. För dig som vill behålla vikten; Lägg till: bröd, pasta och gryn. MIDDAG Måndag! Köttbullar med gräddsås och quinoasallad

Läs mer

3 DAGAR VECKA 27 VECKANS MENY. Hej och välkomna till en ny härlig matvecka tillsammans med oss. Vi startar med rosmarinkryddade

3 DAGAR VECKA 27 VECKANS MENY. Hej och välkomna till en ny härlig matvecka tillsammans med oss. Vi startar med rosmarinkryddade DAGAR VECKA 7 INGREDIENSER RECEPT Hej och välkomna till en ny härlig matvecka tillsammans med oss. Vi startar med rosmarinkryddade färsbiffar med rostade rödbetor och getostkräm. Klassiska och goda smaker

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v. 5. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v. 5. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v. 5. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v. 5. Köp gärna med fler matvaror! dagar v. 5 Recept Kött/fisk Ca 500 gram hönsfärs pkt kabanoss Ca 800 gram torskfilé Potatis/ris/pasta 900 gram potatis Hej! Den här veckan har vi Ulrika Brydling som gör ett minigästspel i matkassen. Ulrika

Läs mer

gott, smalt och nyttigt med ägg

gott, smalt och nyttigt med ägg gott, smalt och nyttigt med ägg Ägg är rena multivitaminkuren I den här broschyren hittar du åtta goda och kalorisnåla äggrätter. Men inte nog med det. När du äter ägg får du dessutom i dig nästan alla

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 40. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 40. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 40. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 40. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 40 Recept Potatis/ris/pasta pkt pasta Hej! Vi inleder denna höstvecka med en riktigt snabb pastarätt med milda goda edamamebönor, även kallat sojabönor. Edamamebönan härstammar från

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 15 MÅNDAG Kycklinggryta

Läs mer

Ingredienser v 24. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 24. Köp gärna med fler matvaror! Originalkasse 3-dagar

Ingredienser v 24. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 24. Köp gärna med fler matvaror! Originalkasse 3-dagar Originalkasse -dagar Ingredienser v 4 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs 600 gram kycklingfilé 500 gram fryst laxfilé Potatis/ris/pasta kg potatis förp couscous, Hej! Välkomna till en vecka där härliga

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 51. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 51. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 51. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 51. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 5 Recept Kött/fisk Ca 800 gram koljafilé 500 gram nötfärs 600 gram kycklingfilé Potatis/ris/pasta 900 gram potatis Hej! Vi inleder denna vecka med smaker av ljuvlig saffran i form

Läs mer

Vecka 48-51. Monika Ahlbergs julfestkasse. Ingredienser

Vecka 48-51. Monika Ahlbergs julfestkasse. Ingredienser Vecka 48-51 Ingredienser Kött/fisk ca 1 1/2 kg revbensspjäll 1 burk räkor i lake 1 pkt rökt lax, 200g 1 burk rom 2 burkar 5-minuterssill, 420 g Potatis/ris/pasta mm 750 g kokt risgrynsgröt 1 pkt bake off

Läs mer

Thaigryta med broccoli. vecka 46

Thaigryta med broccoli. vecka 46 Thaigryta med broccoli vecka 46 familj Thaigryta med broccoli cirka 30 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 2264 kj/ 526 kcal. Protein 32,8 g. Fett 23,7 g. Kolhydrater 54,9 g. Ingredienser: 4 portioner

Läs mer

Recept. Ingredienser v 15. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 15. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Recept. Ingredienser v 15. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 15. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 5 Recept Potatis/pasta/ris kg potatis Grönsaker vitlök rödlökar aubergine gurka förp cocktailtomater lime salladshuvud förp majskolvar 500 gram vitkål äpple färsk basilika

Läs mer

Ingredienser v 26. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 26. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse

Ingredienser v 26. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 26. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 6 Recept Potatis/pasta/ris kg potatis förp pasta, Hej! Välkommen till en somrig vecka här i matkassen. Först ut på menyn har vi en superenkel och god pasta med smakrik

Läs mer

Vecka 32. Lasagne med rökt lax och spenat. Äggakaka med stekfläsk, rårörda lingon och rosmarin. Sesampanerad fläskkotlett med hoisinsky

Vecka 32. Lasagne med rökt lax och spenat. Äggakaka med stekfläsk, rårörda lingon och rosmarin. Sesampanerad fläskkotlett med hoisinsky Vecka 32 Lasagne med rökt lax och spenat Äggakaka med stekfläsk, rårörda lingon och rosmarin Sesampanerad fläskkotlett med hoisinsky Zucchinibiffar Familjekassen är för dig som känner precis som vi, att

Läs mer