Följ med Kanal 10 till ISRAEL mars Anmal dig senast den 31 december till priset av SEK REAL ESTATE JERUSALEM FOTO: RUTH BRUNELL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Följ med Kanal 10 till ISRAEL mars Anmal dig senast den 31 december till priset av SEK REAL ESTATE JERUSALEM FOTO: RUTH BRUNELL"

Transkript

1 FOTO: RUTH BRUNELL REAL ESTATE JERUSALEM Följ med Kanal 10 till ISRAEL mars 2019 Anmal dig senast den 31 december till priset av SEK

2 Följ med Kanal 10 till Israel Det är en stor glädje för oss att få inbjuda dig till en ny Israelresa tillsammans med Kanal 10. Israel, landet mitt i händelsernas centrum. Landet där Jesus själv en gång vandrade omkring tillsammans med sina lärjungar. Vi har också försökt att forma en resa med lite annorlunda upplägg, än de tidigare resorna. I programmet finns både de mer traditionella platserna, samt lite nya platser och upplevelser. Vi hoppas att du skall tycka om resan och välja att resa med oss. En Israelresa är en naturupplevelse med en fantastiskt skiftande natur, allt från grönskande kullar och blomsterprakt till torr och het sandöken, en historisk upplevelse där vi besöker två av världens äldsta städer, Jerusalem och Jeriko, vi vandrar omkring mitt i historiens vingslag och ser de spännande arkeologiska utgrävningarna, som bekräftar den bibliska historien. En Israelresa skall också vara en profetisk upplevelse, den knyter an vår tid till det profetiska ordet om den sista tiden och Jesu återkomst. Men framför allt skall en Israelresa vara en Jesus upplevelse. Vi vandrar i hans fotspår och möter hans närvaro och kraft på plats efter plats. Resan erbjuder också härlig gemenskap med underbara människor, kvällssamlingar med sång och musik, Guds ord och levande vittnesbörd. Du kommer också att få tillfälle att möta Börje och Britt Claesson, Lennart och Rosie Åsberg med flera från Kanal 10. Detta vill du inte missa.

3 Program Denna resa sträcker sig över 9 dagar. Vi önskar att resan skall vara en kombination av avkoppling, gemenskap och härliga intryck av landet. DAG 1 Utresa 17 mars med flyg från: Arlanda till Tel Aviv via Wien OS 318T Arlanda - Wien OS 681T Wien - Tel Aviv Utresa 17 mars med flyg från: Köpenhamn - Tel Aviv via Wien OS 308S Köpenhamn - Wien OS 861S Wien - Tel Aviv Bussen hämtar oss vid Ben Gurions internationella flygplats. Vi reser sedan utmed Medelhavet, för att sedan ta av österut och över den omtalade Harmagedonslätten, förbi Nazareth och fram till vårt hotell i Tiberias.

4 DAG 2 Detta blir en heldag på de intressanta Golanhöjderna. Vi reser norrut via staden Qiryat Shemona, en stad som under tider varit under stark beskjutning från Libanon. Nu är läget lugnt. Vi fortsätter via den bördiga Huledalen upp till den vackra utsiktsplatens vid Libanesiska gränsen. Här stannar vi för att lovsjunga och be för landet Israel, dess folk och gränser samt deras grannländer. Vi fortsätter sedan till Tel Dan en av platserna för Jordans källflöden, där vi gör en kortare vandring i underbar natur och ser hur vattnet springar fram ur marken runt omkring oss. Resan fortsätter sedan upp till druserbyn Masáda vid Kratersjön. Här gör vi ett stopp för lunch. Därefter reser vi vidare till den utslocknade vulkanen Har Ben Tal, varifrån vi ser emot Damaskus, Quneitra och den syriska slätten in emot Syrien. Här utspelade sig dramatiska händelser under 6 dagars-kriget 1967 och under kriget i oktober Vi reser vidare via Yarmukdalen, vid den Syrisk/jordanska gränsen över den stora bördiga platån på Golanhöjden. På vägen tillbaka till vårt hotell gör vi ett stopp i den vackra judiska staden Katzrin där vi tar en kopp kaffe. Vi besöker också en plats som heter Olea Essence där man pressar olivolja, Vi ser hur det gick till i gammal tid i nutid samt får smaka på den färska olivoljan, som också går att köpa med sig hem. Väl hemma på hotellet igen, finns det tid för lite avkoppling. Efter middag kommer vi att hålla en härlig kvällssamling med sång, lovsång och vittnesbörd.

5 DAG 3 Dagen inleds med en båttur på Gennesarets sjö. Mitt på sjön gör vi ett stopp för att läsa några av de aktuella bibeltexterna från Jesu liv, och sjunga lovsång till Herren. Nästa stopp blir vid Petrusplatsen där Petrus fick möta Jesus till upprättelse. Här håller vi ett kortare morgonmöte. Vi reser sedan vidare till Kapernaum, platsen där Jesus gjorde miraklet med den besatte mannen i synagogan, Här hade också lärjungen Petrus hem, som Jesus besökte och botade Petrus svärmor. På kvällen samlades hela staden utanför dörren till Petrus hus. Jesus betjänade folket och botade de sjuka. Detta är en plats för mirakler. Vi lämnar Galiléen och resan går vidare till Nasaret där vi gör ett stopp och titta lite på staden. Vi hoppas också kunna besöka ett bönecenter i Nasaret. Därefter går resan vidare ner till Medelhavet och staden Caesarea, precis vid havsstranden och platsen för de första hednakristna i Nya Testamentet. Vi ser en film om historien, besöker amfiteatern, hippodromen samt Korsfararstaden. Efter fikapaus åker vi till de imponerande akvedukterna på stranden innan bussen tar oss upp till Jerusalem och vårt hotell där vi skall bo under några nätter.

6 DAG 4 Denna dag startar vi i Kaifas Palats, med den vackra utsikten över Kidron dalen och upp emot Oljeberget och ner mot Döda havet. Kaifas palats, är platsen dit Jesus fördes av soldaterna från Getsemane. Här finns en kyrka, Hane gällets kyrka med de fängelse grottor, där man tror att Jesus hölls i förvar innan han fördes till korsfästelsen Detta är en av de säkraste autentiska platserna från Jesu tid. Här finns en trappa som troligtvis Jesus vandrade på när han fördes till Kaifas palats. Vi fortsätter upp till Sions berg och Övre Salen. Vi tar oss upp på taket och tittar på den fina utsikten. Här läser vi texten om händelsen den första pingstdagen i Jerusalem och får tillfälle att prisa Gud för Andens utgjutelse. Vi vandrar sedan in i Gamla Jerusalem via Sion porten och kommer in i de vackra judiska kvarteren med de intressanta utgrävningarna av Cardo. Efter en lunchpaus går vi sedan vidare ner till Västra muren/klagomuren som är judarnas heliga böneplats. Vi blandar oss med judarna och ber tillsammans med dem, männen på sin sida och kvinnorna på sin. Vi gör ett besök vid Davidssons Archaeological park. Det är en utgrävning av den gamla tempelmuren och templet från Jesu tid. Denna plats som har mycket intressant att berätta Efter detta är dagen fri för egna strövtåg i Jerusalem. För de som önskar åka tillbaka till vårt hotell, tar bussen dig, om inte tar du dig tillbaka till hotellet på egen hand.

7 DAG 5 Vi börjar dagen med att resa ut till Betlehem, staden för Jesu födelse. Vi gör ett stopp vd en fin souvenirbutik som under många generationer haft samma ägare. Här får vi en demonstration av hur de tillverkar sina produkter i äkta olivträ. Vi får sedan i lugn och ro strosa omkring i butiken och för den som vill är det ett utmärkt ställe att köpa sina souvenirer och gåvor. Vi åker vidare ut till den plats om pekas ut som Herdarnas äng, där änglakören steg ner och proklamerade Jesu födelse för herdarna. Här läser vi texterna om Jesu födelse mm. Efter detta stannar vi för en härlig lunch på en exotisk och mysig restaurant, där v serveras grillat kött med massor av arabiska sallader, kaffe och kaka. Efter besöket i Betlehem, återvänder vi till Jerusalem. För den som önskar besöker vi Yad va Shem, Minnenas berg som är en av de viktigaste upplevelserna under dagarna i Jerusalem. Det påminner oss om andra världskrigets fasor för det judiska folket. Detta är en stark upplevelse som gör djupa intryck på besökaren. För dig som väljer att inte åka med till Yad va Shem är eftermiddagen fri för egna strövtåg i Jerusalem. DAG 6 Vi Startar på Oljeberget, platsen för Jesu himmelsfärd, där vi läser bibeltexterna om Jerusalem och håller ett kortare morgonmöte. vi promenerar vidare från Oljebergets topp ner via Palmsöndagsvägen, till Tårarnas kapell och Getsemane örtagård, platsen där Jesus utkämpade sin kam i ensamhet, innan han går till Korset. Detta är verkligen en speciell plats, som inbjuder till både eftertanke och stillhet men också tacksägelse över det Jesus gjorde för oss. Vi besöker Betseda dammen platsen för den lame mannens helande, och därefter tar vi en fikapaus på ett litet arabiskt café. Vi går sedan vidare in i gamla Jerusalem fram till Antoniaborgen, som pekas ut som den plats där Jesus döms och tar upp sitt kors för att vandra Via Dolorosa (lidandet väg) fram till Golgata. Efter besöket i Antoniaborgen tar vi lunch. Efter lunch lämnar vi tid för egna strövtåg i gamla stans basarer. Vi utgår från en gemensam plats, som vi kommer att ha som mötesplats, för de som inte vill ta sig hem själva.

8 DAG 7 Denna dag skall vi lämna Jerusalem, men innan vi åker vidare, startar vi dagen på Gordons Golgata, också kallad för Trädgårdsgraven. Här får vi en guidad rundvandring i den vackra trädgården, som visar en tänkbar klippa (Golgata) samt en tom grav. Kan det ha varit Jesu grav? Efter rundvandringen möts vi för att hålla Gudstjänst. Vi läser Guds ord, lovsånger, ber och firar Herrens måltid. Här får vi uppleva en stark avslutning på våra härliga Jerusalemdagar. Resan går sedan vidare ner emot Döda havet och Jeriko. Vi börjar med ett besök vid dopstället utanför Jeriko vid floden Jordan. Bussen har nu tagit oss ner från Jerusalem som ligger ca. 800 meter över havet, till ca. 260 meter under havet. Detta är den troliga platsen där Jesus döptes av Johannes döparen. Vi reser sedan vidare ner till Döda havet, som ligger 422 meter under havet, och gör ett stopp vid Qumran, där några herdepojkar hittade de omtalade och viktiga Döda havsrullarna, med bl.a. en helt perfekt avskrivning av Jesajaboken. Här stannar v för lunch. Efter lunch åker i till en privat badstrand nere vid Döda havet, där vi får några timmar för bad i Döda havets salta vatten. Innan dagen avslutas och bussen tar oss till Netanya, besöker vi Jeriko, som också kallas Palmstaden. Jeriko grundades ca. år f.kr och är en av världens äldsta städer. Vi tar oss upp på en kulle där vi har fin utsikt över en del av staden, samt emot Frestelsens berg, en tänkbar plats för Jesu 40 dagars vistelse i Öknen då han frestades av djävulen. Här får vi tillfälle att handla den fantastiska Jerikofrukten och mycket mera och köpslå med de härliga arabiska försäljarna. För den som vill kan du också få en kortare ridtur på en Kamel.

9 Vi stannar också till vid det gamla Mullbärsfikonträdet och läser texten om Jesus och Sackeus. Vi besöker också Elisa källan som försett staden med friskt vatten ända sedan Elisas mirakel då vattnet förvandlades från bittert till sunt. Nu börjar dagen nå sitt slut och bussen tar oss säkert till vårt nya hotell i Netanya där vi skall tillbringa de två sista nätterna. DAG 8 Resan avslutas med en fri dag i Netanya. Vi bor på ett centralt beläget hotell med utsikt över Medelhavet. Här kan vi njuta av de långa och vackra strandpromenaderna utmed havet, av sol och bad eller en härlig paus på någon av Netanyas alla trevliga caféer eller uterestauranger. Under dagarna kommer vi också att erbjuda härliga samlingar där vi sjunger lovsång, ber och delar Guds ord. DAG 9 Efter en spännande och intressant resa i det heliga landet, är det så dags att resa hem till Sverige igen. Bussen tar oss till Ben Gurions flygplats där vi checkar in för hemresan. Flygtider hemresa: 25 mars med flyg från: Tel Aviv till Arlanda via Wien OS 858L TLV - VIE OS 317L VIE - ARN mars med flyg från: Tel Aviv till Köpenhamn via Wien OS 858L TLV - VIE OS 307L VIE - CPH

10 17-25 mars 2019 Resans pris: Pris i dubbelrum: kr Enkelrums tillägg: kr Barnrabatt för barn under 12 år som delar rum med två vuxna, kr Anmälan: Anmälan: Anmälningsavgift kr per person. Anmälan sker till Kanal 10, Älmhult, e-post: info@kanal10.se, tel: eller via Kanal 10:s hemsida Anmälan kan också ske till: Hans och Eva Marklund tel: För frågor och information kontakta: Kanal 10, tel: , eller Hans och Eva Marklund tel: eller info@kanal10.se Vid anmälan senast 31 dec SEK Senare anmälan kr. FOTO: GOISRAEL.COM I priset ingår: Flyg, flygskatt, hotell, frukost, middag, turer och inträden enligt program, guide, reseledare, kvällsmöten och samlingar mm. Reseledare: Hans och Eva Marklund FOTO: GOISRAEL.COM

11 Hotell: Tiberias Hotell Golan Jerusalem Jerusalem Gardens Tel Aviv King Solomon Hans och Eva Marklund: Hans och Eva arbetar tillsammans med Kanal 10 och Israelresorna. De har stor erfarenhet av resor till Israel och har lett över 50 resor till det heliga landet. Att resa till Israel är en av de största händelserna en kristen kan få uppleva. Att se landet och möta folket är en fantastisk upplevelse. Vi försöker alltid att komma så nära människorna och dess vardagsliv som möjligt på våra resor. Efter alla resor vi gjort har vi förmånen att få ha vänner både bland det judiska, arabiska och palestinska folket. Vi tycker också att det är viktigt att få dela det bibliska perspektivet, både historiskt, profetiskt om framtiden och få sprida kunskap om Israel som land och folk. Detta och mycket mer vill vi gärna dela med oss av under resorna. Men framför allt kommer en Israelresa att fördjupa din relation med Jesus själv. Bibeln kommer att bli en ny bok för dig efter resan. Vi ser fram emot att få vandra genom landet och möta en levande Jesus tillsammans med er. Välkomna. Resorna med Kanal 10 till Israel har alltid varit fyllda med starka stunder, där människor tagit emot Jesus och där många blivit döpta. Helandemirakler har skett mitt framför ögonen på oss, säger Börje Claesson, VD och ägare av Kanal 10. Vi är övertygade om att resorna är ett bra sätt att välsigna Israel på. Och det är vad vill på Kanal 10. Åk med oss på Kanal 10 till Israel, avslutar Börje. Det blir en resa du aldrig kommer att glömma.

12 VÄLKOMMEN MED PÅ RESAN För mer information kontakta Kanal 10, Tel , eller Hans och Eva Marklund Tel eller

Följ med Kanal 10 till ISRAEL november 2018

Följ med Kanal 10 till ISRAEL november 2018 Följ med Kanal 10 till ISRAEL 4 11 november 2018 Följ med Kanal 10 till Israel. Det är en stor glädje för oss att vi har förmånen att få inbjuda dig till en ny Israelresa tillsammans med Kanal 10. Israel,

Läs mer

Följ med Kanal 10 till 28 maj 4 juni 2019

Följ med Kanal 10 till 28 maj 4 juni 2019 Följ med Kanal 10 till 28 maj 4 juni 2019 FOTO: ITAMAR GRINBERG INFO.GOISRAEL.COM Följ med Kanal 10 till Israel Det är en stor glädje för oss att vi har förmånen att få inbjuda dig till en ny Israelresa

Läs mer

RESAN FÖR DIG SOM ÄR PASTOR/LEDARE

RESAN FÖR DIG SOM ÄR PASTOR/LEDARE 2019 24 september - 1 oktober RESAN FÖR DIG SOM ÄR PASTOR/LEDARE 24 SEPTEMBER - 1 OKTOBER 2019 Välkommen till pastors- och ledarresa till Israel Vi vill hälsa dig välkommen att följa med till Israel på

Läs mer

HÖSTENS STORA RESA 3-13 NOVEMBER 2016

HÖSTENS STORA RESA 3-13 NOVEMBER 2016 HÖSTENS STORA RESA 3-13 NOVEMBER 2016 FÖLJ MED KANAL 10 TILL ISRAEL det heliga landet som ständigt är i händelsernas centrum och där Jesus själv vandrade omkring. Bli betagen av skönheten och platserna

Läs mer

med Kanal OKTOBER 2 12 NOVEMBER FLYG FRÅN STOCKHOLM OCH GÖTEBORG FOTO: BILL MATTSSON

med Kanal OKTOBER 2 12 NOVEMBER FLYG FRÅN STOCKHOLM OCH GÖTEBORG FOTO: BILL MATTSSON med Kanal 10 22 31 OKTOBER 2 12 NOVEMBER FOTO: BILL MATTSSON FLYG FRÅN STOCKHOLM OCH GÖTEBORG Fol j med Kanal 10 till Israel FÖLJ MED Kanal 10 TILL ISRAEL det heliga landet, ständigt i händelsernas centrum

Läs mer

Kom med på en glad Idealresa till Israel 16-27 Maj 2014

Kom med på en glad Idealresa till Israel 16-27 Maj 2014 Kom med på en glad Idealresa till Israel 16-27 Maj 2014 Det här är resan för dig! I Mästarens Spår H ISRAEL I MAJ 2014 Res med bibel- och Israelkunniga reseledare Se vi gå upp till Jerusalem Upplev herdarnas

Läs mer

Res med. till Israel 2014

Res med. till Israel 2014 Res med till Israel 2014 FÖLJ MED OSS TILL ISRAEL och upplev landet som ständigt är i händelsernas centrum och där Jesus själv vandrade omkring. Låt dig bli betagen av skönheten och platserna som inte

Läs mer

Kom med på en glad Idealresa till Israel 16-27 Maj 2014. Det här är resan för dig. I Mästarens Spår

Kom med på en glad Idealresa till Israel 16-27 Maj 2014. Det här är resan för dig. I Mästarens Spår Kom med på en glad Idealresa till Israel 16-27 Maj 2014 Det här är resan för dig I Mästarens Spår Ledare... Lil o Dan Johansson Birgitta o Olle Rosenqvist Vi flyger med Finnair från Helsingfors direkt

Läs mer

Läsarresa till Israel

Läsarresa till Israel Läsarresa till Israel Tidningen Dagen 22-29 mar 2015 Välkommen till Israel! Att resa till Israel tillsammans med andra Dagenläsare är en alldeles speciell upplevelse. Det ger dig chansen att på ort och

Läs mer

Bibeln förenar & berör

Bibeln förenar & berör Bibeln förenar & berör MINDRE GRUPP 10-14 pers Det heliga landet 4-11 maj 2014 en rundresa med många människomöten och bibeldrama Du kommer att möta många intressanta människor under resan bla: Vår svenska

Läs mer

Åk med Berggren & Birro till Israel! 11-18 oktober 2015

Åk med Berggren & Birro till Israel! 11-18 oktober 2015 Åk med Berggren & Birro till Israel! 11-18 oktober 2015 Ta chansen att följa med på en helt unik resa till Israel! Den 11-18 oktober åker jag och Marcus Birro till Israel. Tillsammans med den svensktalande

Läs mer

2-13 oktober 2013. Se och upplev Israel. Med Ewa och Börje Jonsson

2-13 oktober 2013. Se och upplev Israel. Med Ewa och Börje Jonsson Se och upplev Israel Med 2-13 oktober 2013 Vi har länge burit på en dröm om att få visa vänner, bekanta och andra det Israel som vi ofta återkommer till och som är en del av vårt intresse och liv. Hösten

Läs mer

Min livräddare Onsdag: Torsdag: Ashramresa till Israel 28 maj 6 juni 2011. Fortsättning på Gerds resedagbok Tisdag:

Min livräddare Onsdag: Torsdag: Ashramresa till Israel 28 maj 6 juni 2011. Fortsättning på Gerds resedagbok Tisdag: Vänbrev 4 2011 Min livräddare Min livräddare Jesus Han har räddat mig med blodspriset På korset på Golgata Han har räddat mig utan förtjänst. Vem är min livräddare? Han är Jesus som har dött för mig På

Läs mer

Bibeln förenar & berör

Bibeln förenar & berör Resa med tema Bibeln förenar & berör med alternativ för dig som varit i landet förut med avgångar både från Arlanda och Kastrup med barnpriser Det heliga landet 13-20 nov 2016 historiska platser, människomöten

Läs mer

Följ med oss till. du blir aldrig densamma mer. 10-21 April 2015. Nästa år i Jerusalem

Följ med oss till. du blir aldrig densamma mer. 10-21 April 2015. Nästa år i Jerusalem Följ med oss till du blir aldrig densamma mer 10-21 April 2015 Nästa år i Jerusalem H ISRAEL I APRIL 2015 Vi flyger med Finnair från Helsingfors direkt till Tel Aviv. Flygtidtabell... 10.4 kl 20.05 AY

Läs mer

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen.

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen. VACKRA PRAG Följ med och upplev vackra Prag! Staden som bjuder på allt vi förväntar oss av en storstad i form av historia, kultur, restauranger och goda shoppingmöjligheter. Under våra dagar i Prag lär

Läs mer

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Maria bodde i en liten stad som hette Nasaret. Den låg i Israel. En ängel kom till Maria och sa: Maria, du ska få ett barn. Barnet

Läs mer

Följ med på en unik gruppresa till Israel

Följ med på en unik gruppresa till Israel Följ med på en unik gruppresa till Israel Grupp Ewa & Börje 15-25 september 2016 Välkommen till Israel! Det är med stor glädje vi planerar vår resa till Israel, ett land som vi både har bott i (Ewa) och

Läs mer

Under maj månad har vi dock hunnit med flera aktiviteter:

Under maj månad har vi dock hunnit med flera aktiviteter: Månadsbrev juni 2014 Lasne 2014-05- 28 Hej alla Sweor! Denna sommarmånad, maj, har vad jag tycker, rusat förbi men snart stundar den verkliga sommaren med ledighet och avkoppling för många. Under maj månad

Läs mer

Alla bibeltexter är hämtade från Svenska Folkbibeln 2015

Alla bibeltexter är hämtade från Svenska Folkbibeln 2015 Alla bibeltexter är hämtade från Svenska Folkbibeln 2015 Mat 4:23 Jesus vandrade omkring i hela Galileen, och han undervisade i deras synagogor och förkunnade evangeliet om riket och botade alla slags

Läs mer

Karin Nilsson, Elovsbyn 30, 670 10 Töcksfors Tel: +46 (0)70-270 46 93 E-mail: kani@telia.com www.kanicare.com

Karin Nilsson, Elovsbyn 30, 670 10 Töcksfors Tel: +46 (0)70-270 46 93 E-mail: kani@telia.com www.kanicare.com Tag chansen och följ med till solen och värmen. SPA-resa till Döda Havet, jordens lägsta punkt och saltaste hav. -Här finns Döda havets hälsosamma mineraler i vatten, lera och luft. Gynnsamt för muskler,

Läs mer

Natur och Nöje. 6-7 maj Följ med ut på en bussfärd fullproppad med intryck och upplevelser!

Natur och Nöje. 6-7 maj Följ med ut på en bussfärd fullproppad med intryck och upplevelser! Natur och Nöje 6-7 maj 2017 Följ med ut på en bussfärd fullproppad med intryck och upplevelser! I dagarna 2 kastar vi oss mellan fridfull natur och glamoröst kvällsliv. Vi ska bl.a. få se visenter ströva

Läs mer

Bibeln förenar & berör

Bibeln förenar & berör Bibeln förenar & berör med alternativ för dig som varit i landet förut Det heliga landet 6-13 sept 2013 historiska platser, människomöten och bibeldrama Du kommer att möta många intressanta människor under

Läs mer

Bibeln fšrenar & beršr

Bibeln fšrenar & beršr Bibeln fšrenar & beršr Det heliga landet 22-29 april 2012 en klassisk rundresa med mœnga mšnniskomšten och bibeldrama Du kommer att möta många intressanta människor under resan bla: Birgitta Alkne, vår

Läs mer

Polen runt - 8 dagar 12 augusti

Polen runt - 8 dagar 12 augusti 2018 Polen runt - 8 dagar 12 augusti Warszawa Välkommen med på vår sommarresa 2018. Vi väljer att resa till Polen och till huvudstaden Warszawa. Vi hinner även med ett besök i staden Krakow. Polen har

Läs mer

Vinresa till Niederösterreich Österrike

Vinresa till Niederösterreich Österrike Vinresa till Niederösterreich Österrike Slutet av september, början på oktober 2015 med Munskänkarna Otterbäcken 2015 är Niederösterreich i Österrike utsedd till årets vinort/region av Munskänkarna centralt.

Läs mer

Bibeln förenar & berör

Bibeln förenar & berör Resa med tema Bibeln förenar & berör med avgångar både från Arlanda och Kastrup med barnpriser Det heliga landet 17-24 nov 2019 historiska platser, människomöten och bibeldrama Du kommer att möta många

Läs mer

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 Alla ryttares och hästälskares dröm besannas på denna resa Galoppera i vattenbrynet omgiven av vita stränder och turkosa dyningar som rullar in. Detta

Läs mer

HOLLAND I BLOMNING. Man måste ha sett det med egna ögon för att förstå hur stor, varierad och fantastisk den här parken är.

HOLLAND I BLOMNING. Man måste ha sett det med egna ögon för att förstå hur stor, varierad och fantastisk den här parken är. HOLLAND I BLOMNING När det i början av maj fortfarande kan vara lite ostadigt väder här hemma i Sverige har som regel Nederländerna haft härlig vår ett tag. Uteserveringarna är öppna och vårblommor finns

Läs mer

Rundresa i Palestina och Israel 8 dgr

Rundresa i Palestina och Israel 8 dgr Rundresa i Palestina och Israel 8 dgr Ett besök i Palestina och Israel ger oss många upplevelser! Intressant historia, olika religioner och fängslande natur. Vi besöker kända platser som födelsekyrkan

Läs mer

Panorama Route & Safari i Kruger

Panorama Route & Safari i Kruger Panorama Route & Safari i Kruger Detta fem dagars bilpaket som utgår från Johannesburg inkluderar en av världens vackraste områden utmed Panorama Route samt Safariupplevelser i Kruger. Detta paket kombinerar

Läs mer

Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa september 2019.

Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa september 2019. Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa 18 24 september 2019. Följ med Mimosa kulturresa genom Europas moderna historia Onsdag 18 september Avresa från Arlanda till Wien (direktflyg

Läs mer

Tacksägelsedagen, lovsång, Att sjunga som en sten, Luk 19:37-40

Tacksägelsedagen, lovsång, Att sjunga som en sten, Luk 19:37-40 Tacksägelsedagen, lovsång, Att sjunga som en sten, Luk 19:37-40 Idag är det tacksägelsedagen och temat för helgen är lovsång. Lovsången hänger intimt samman med tron på vem Jesus är. Dagens text som handlar

Läs mer

Israel 2016 8-15 mars

Israel 2016 8-15 mars Israel 2016 8-15 mars Följ med Stefan Dozzi på en fantastisk resa från Galiléen i norr till Masada i söder och däremellan Jerusalem. Välkommen till Israel! Israel i våra hjärtan Varmt välkommen till Bibelns

Läs mer

The Spirit of real Crete!!

The Spirit of real Crete!! The Spirit of real Crete!! Dag 1 Dag 2 Avgång från Malmö/sturup Airport den 26 maj-2016 kl. 16,40 med ankomst Chania flygplats kl. 20,55 Transfer till Sunny Bay Hotel, Kissamos på Västra Kreta för incheckning.

Läs mer

Fakta om kristendomen

Fakta om kristendomen Kristendomen Jesus Fakta om kristendomen Kristendomen är världens största religion med fler än 2 miljarder anhängare. Kristendomen utgår från Jesus från Nasarets liv och lära som återges i Nya testamentet.

Läs mer

Sydafrikas kultur & vilda djur

Sydafrikas kultur & vilda djur s kultur & vilda djur Denna resa till som börjar och slutar i Durban tar er till östra delarna av landet med St Lucia, zulukultur, sol & strand samt självklart Big-5 safari. Delar av resan kör ni själva

Läs mer

Vad gör ni den 26:e till 30:e september?

Vad gör ni den 26:e till 30:e september? Vad gör ni den 26:e till 30:e september? För en tid sedan träffade jag Claes Claesson, f.d. mycket erkänd krögare i Karlstad, som numera tillsammans med hustrun Titti bl.a. arrangerar Njutningsresor se

Läs mer

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017 Följ med på en konst- och kulturresa till de vackra kustpärlorna i Kroatien Split och Dubrovnik! Kroatien lockar många besökare med sin slående vackra och skiftande natur mäktiga berg, kuperande landskap,

Läs mer

IRLAND. Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018!

IRLAND. Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018! IRLAND Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018! Vi reser med buss till Köpenhamn och flyg vidare till Dublin. Under rundresan på Irland,

Läs mer

En ögonöppnande och oförglömlig upplevelse

En ögonöppnande och oförglömlig upplevelse En ögonöppnande och oförglömlig upplevelse Det här kommer ta lång tid att smälta, jag har varit med om något fantastiskt! var det första jag sa när jag kom hem från en ögonöppnande och oförglömlig upplevelse-

Läs mer

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade.

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. ISLANDSRESA ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

Tel Aviv Pride 2016. DAG 2: MÅNDAG - MAJ 30 - Tel Aviv & Jaffa

Tel Aviv Pride 2016. DAG 2: MÅNDAG - MAJ 30 - Tel Aviv & Jaffa Tel Aviv Pride 2016 Tel-Aviv har på kort tid gjort sig känd som ett utav världens topp gay resmål. Den extravaganta och överdådiga Pride veckan 29 maj 6 juni är ett måste för dig som vill parta, upptäcka

Läs mer

Dag 1: Arlanda-Porto-Duorodalen

Dag 1: Arlanda-Porto-Duorodalen Äntligen! Den 5-10 april 2019 är det dags att bli Det här är en resa jag verkligen längtat efter, att få ta med er till underbara Portugal. Vi börjar i Porto, och via den vackra Duorodalen tar vi oss ner

Läs mer

Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson

Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson 24-29 oktober 2015 Längtar du efter nya intryck, tid för eftertanke och gemenskap med likasinnade? Följ med oss till Marocko i höst! Den här gången är vårt fokus

Läs mer

3 LÄNDER 3 HISTORIER

3 LÄNDER 3 HISTORIER 3 LÄNDER 3 HISTORIER Den dalmatiska kusten räknas som en av Europas vackraste. Följ med oss på en spännande resa där vi bor både i Split och i Dubrovnik och dessutom tar oss till historiskt intressanta

Läs mer

Sri Lanka Tour 2016 med helpension

Sri Lanka Tour 2016 med helpension Sri Lanka Tour 2016 med helpension Dag 1 Negombo Efter vår ankomst åker vi till vårt hotell i Negombo som ligger ca 30 min med bil från flygplatsen. Vi bor nära havet så att vi kan koppla av lite efter

Läs mer

Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017!

Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017! Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017! Landet som styrts av både Portugal och Indonesien innan det blev självständigt 1999 är en outforskad pärla i sydöstra Asien. På denna resa

Läs mer

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag.

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag. Himalaya 2015 Att vandra i Nepal hör till en av livets höjdpunkter. På denna resa gör vi en vandring längs Himalayas sluttningar från by till by under 5 dagar. Därutöver besöker vi Djungelområdet Chitwan,

Läs mer

Weekend i Washington DC

Weekend i Washington DC Weekend i Washington DC Weekendresa till Washington D.C. med besök till stadens alla sevärdheter. På denna resa till Washington D.C. får ni åka båt på Potomacfloden till Mount Vernon, ni ser kända monument

Läs mer

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa Ltd georgien Fantastiska Georgien 12 dagars rundresa Dag 1: avresa: Från Stockholm eller Köpenhamn. Dag 2: Tbilisi Tidigt på morgonen anländer vi till Georgien och huvudstaden Tbilisi. Vi möts på flygplatsen

Läs mer

Weekend i Washington DC

Weekend i Washington DC Weekend i Washington DC Weekendresa till Washington D.C. med besök till stadens alla sevärdheter. På denna resa till Washington D.C. får ni åka båt på Potomacfloden till Mount Vernon, ni ser kända monument

Läs mer

FÖRSAMLINGENS VISION. Sammanfattning av predikoserie i tre delar: INÅT UPPÅT -UTÅT. Stefan W Sternmo

FÖRSAMLINGENS VISION. Sammanfattning av predikoserie i tre delar: INÅT UPPÅT -UTÅT. Stefan W Sternmo FÖRSAMLINGENS VISION Sammanfattning av predikoserie i tre delar: INÅT UPPÅT -UTÅT Stefan W Sternmo FÖRSAMLINGENS VISION Vad är församlingens vision, väg och värderingar? Enligt vår församlingsordning är

Läs mer

Panorama Route & Safari i Kruger

Panorama Route & Safari i Kruger Panorama Route & Safari i Kruger Detta fem dagars bilpaket som utgår från Johannesburg inkluderar en av världens vackraste områden utmed Panorama Route samt Safariupplevelser i Kruger. Detta paket kombinerar

Läs mer

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Vi gör en härlig kryssning längs den magnifika dalmatiska kusten och dess vackra öar. Under tre dagar på Adriatiska havet åker vi från en ö till en annan

Läs mer

Bibeln förenar & berör

Bibeln förenar & berör Resa med tema Bibeln förenar & berör med alternativ för dig som varit i landet förut med avgångar både från Arlanda och Kastrup med barnpriser Det heliga landet 10-17 sep 2017 historiska platser, människomöten

Läs mer

Anden. Studiehäfte av Henrik Steen

Anden. Studiehäfte av Henrik Steen Anden Studiehäfte av Henrik Steen Innehåll Introduktion 5 1. Den helige Ande Samling 1 Den helige Ande som person 6-8 Fördjupningsruta treenigheten 9 Samling 2 Andens frukt 10-11 Samling 3 Andens gåvor

Läs mer

En resa till landet ANNORLUNDA.

En resa till landet ANNORLUNDA. En resa till landet ANNORLUNDA. 26 medlemmar av SPF Borlänge har nyligen företagit en 5-dagars resa till Island. Avresa en söndag morgon i maj med buss från Borlänge till Hofors där medlemmar av PRO på

Läs mer

Burmas gömda skatter - 2015

Burmas gömda skatter - 2015 Burmas gömda skatter - 2015 NYHET! 14 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY -BAGAN-NGAPALI BEACH 14 dagar Följ med på vår omfattande rundresa till ett av Asiens mest spännande länder. Vi får uppleva fantastiska

Läs mer

Bra Du svarar grundligt på frågorna. Du motiverar och förklarar dina egna tankar.

Bra Du svarar grundligt på frågorna. Du motiverar och förklarar dina egna tankar. Instuderingsfrågor Bibeln och kristendomen - Läs följande sidor i läroboken 30-38 (om Bibeln) och 55-60, 62, 67-68 (om kristendomen) - Läs följande stenciler: Jesu under, äktenskapsbryterskan och Jesu

Läs mer

Bibeln för barn presenterar. Den första påsken

Bibeln för barn presenterar. Den första påsken Bibeln för barn presenterar Den första påsken Skriven av: Edward Hughes Illustrerad av: Janie Forest Bearbetad av: Lyn Doerksen Översatt av: Christian Lingua Framställd av: Bible for Children www.m1914.org

Läs mer

Program SPF Maj TOSCANA

Program SPF Maj TOSCANA Program SPF 17-22 Maj - 2018 - TOSCANA Efter en lyckad Toscanaresa i september i fjol är det nu dags för en repris till våren 2018. Programmet har i stort sätt samma upplägg utom att det inte är vinfestival

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

Bibeln för barn presenterar. Berättelse 54 av 60

Bibeln för barn presenterar. Berättelse 54 av 60 Bibeln för barn presenterar Den första påsken Skriven av: Edward Hughes Illustrerad av: Janie Forest Översatt av: Christian Lingua Bearbetad av: Lyn Doerksen Berättelse 54 av 60 Svenska Licens: Du har

Läs mer

Juni. Juli. Augusti. Vecka 26 Onsdag 28/6 18,30 Bibel och bön Torsdag 29/6 10,00 Gemensam bön i Kyrkans Hus

Juni. Juli. Augusti. Vecka 26 Onsdag 28/6 18,30 Bibel och bön Torsdag 29/6 10,00 Gemensam bön i Kyrkans Hus Juni Vecka 23 Onsdag 7/6 18,30 Bibel och Bön Torsdag 8/6 10,00 Gemensam bön i Kyrkans Hus Söndag 11/6 10,00 Gudstjänst. P-O Svensson. Dop. Sång Annika Lindh & Lisa Josefsson Vecka 24 Onsdag 14/6 18,30

Läs mer

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER RESA FLORENS FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER Florens är utan tvekan en av världens mest omtalade och lovsjungna Det är en svindlande känsla att upptäcka det övermått av sevärdheter städer. Staden är

Läs mer

RESA TANZANIA & ZANZIBAR

RESA TANZANIA & ZANZIBAR RESA TANZANIA & ZANZIBAR SAFARI PÅ RIKTIGT I TANZANIA Tanzania är ett land som lockar allt fler äventyrslystna turister. För många är det en livslång dröm att få se och uppleva den afrikanska naturen och

Läs mer

Kristendomen. Mikael C. Svensson

Kristendomen. Mikael C. Svensson Kristendomen Mikael C. Svensson Jesus Jesus föräldrar är Maria & Josef från staden Nasaret. Maria och Josef kan inte få barn. Ängeln Gabriel visar sig för Maria och säger att hon ska föda guds son. Jesus

Läs mer

WIEN MUSIK & KULTUR. Upplev våren med oss i musikens huvudstad!

WIEN MUSIK & KULTUR. Upplev våren med oss i musikens huvudstad! WIEN MUSIK & KULTUR Vackra Wien är en raffinerad pärla med mycket att se och göra. Klassisk musik, imponerande arkitektur och den charmiga kafékulturen är bara lite av vad vi får uppleva. Donau delar staden

Läs mer

Helande. En lärjungens identitet. Av: Johannes Djerf

Helande. En lärjungens identitet. Av: Johannes Djerf Helande En lärjungens identitet Av: Johannes Djerf På en temasamling under årets tonårsläger så får ett 100-tal människor, under väldigt enkla omständigheter och under väldigt enkla och tydliga böner riktade

Läs mer

Jordanien. 3-12 november 2014. Karin Nilsson, Elovsbyn 30, 670 10 Töcksfors Tel: +46 (0)70-270 46 93 E-mail: kani@telia.com www.kanicare.

Jordanien. 3-12 november 2014. Karin Nilsson, Elovsbyn 30, 670 10 Töcksfors Tel: +46 (0)70-270 46 93 E-mail: kani@telia.com www.kanicare. Jordanien Rundresa genom Jordanien Vi besöker Amman, Jerash, Anjon, berget Nebo, Madaba, Kerak och klippstaden Petra. Jeepsafari i Wadi Rum. Sol och bad får vi vid Döda havet och i Aqaba vid Röda havet.

Läs mer

Bibeln för barn. presenterar. Den första påsken

Bibeln för barn. presenterar. Den första påsken Bibeln för barn presenterar Den första påsken Skriven av: Edward Hughes Illustrerad av: Janie Forest Bearbetad av: Lyn Doerksen Översatt av: Christian Lingua Framställd av: Bible for Children www.m1914.org

Läs mer

Pilgrims- och studieresa till det Heliga landet med biskopsvikarie p. Fredrik Emanuelson & f. Pär-Anders Feltenheim 19/2-28/2

Pilgrims- och studieresa till det Heliga landet med biskopsvikarie p. Fredrik Emanuelson & f. Pär-Anders Feltenheim 19/2-28/2 Pilgrims- och studieresa till det Heliga landet med biskopsvikarie p. Fredrik Emanuelson & f. Pär-Anders Feltenheim 19/2-28/2 Vi besöker bl.a. Jerusalem, Bethlehem, Jericho, Nazareth och Galiléen på den

Läs mer

Årets vinresa med Nordiska Gästabudsgruppen

Årets vinresa med Nordiska Gästabudsgruppen ZxÇâ Ç ÅtàÄtzÇ Çz 9 Årets vinresa med Nordiska Gästabudsgruppen Fredagen den 26 April till lördagen den 4 Maj 2013 ZxÇâ Ç ÅtàÄtzÇ Çz 9 Följ med oss till Italien i glädjens tecken med underbara naturupplevelser

Läs mer

Reseprogram Moheda SPF Seniorerna Budapest med Pusztan, Ungern 6-11 september 2017

Reseprogram Moheda SPF Seniorerna Budapest med Pusztan, Ungern 6-11 september 2017 Ungerns huvudstad Budapest består av två stadshalvor. Dessa var tidigare två självständiga städer. Buda ligger på vänstra sidan av floden Donau och Pest på den högra. År 1873 blev de till en stad som idag

Läs mer

Våren kommer tidigt i Andalusien

Våren kommer tidigt i Andalusien Mandelblomsvandring i Andalusien 1 7 februari 2017 1 Våren kommer tidigt i Andalusien i södra Spanien. Redan i slutet av januari/början av februari blommar mandelträden på bar kvist. Doften från tusentals

Läs mer

Inbjudan till. Träningsläger. Österrike Wipptal. 8-16 augusti 2015

Inbjudan till. Träningsläger. Österrike Wipptal. 8-16 augusti 2015 Inbjudan till Träningsläger Österrike Wipptal 8-16 augusti 2015 Info: Den andra veckan i augusti är det dags för årets stora klubb-händelse. Då drar nämligen OK Hammaren till Wipptal i Österrikiska alperna

Läs mer

Herrdals kapell Det är jag var inte rädda. Matt 14:22-32

Herrdals kapell Det är jag var inte rädda. Matt 14:22-32 1 Herrdals kapell 20130616 Det är jag var inte rädda Matt 14:22-32 I Herrdals kapell utanför Kungsör finns en altartavla som föreställer bibelberättelsen om när Jesus och Petrus går på vattnet. I mitten

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP

MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP RESA LOFOTEN MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP Lofoten är en ögrupp vid Norges nordvästra kust. Huvudöarna Lofoten har en total landyta på 1227 km² och en befolkning på cirka är Austvågøy, Gimsøy,

Läs mer

Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten

Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten Club Eriks noga utvalda upplevelser Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten Höga kusten är ett unikt kustområde i Ångermanland som sedan istiden haft en landhöjning på 800 meter, vilket är världsunikt,

Läs mer

ISRAELRESA 9-16 oktober 2012

ISRAELRESA 9-16 oktober 2012 ISRAELRESA 9-16 oktober 2012 1 Välkommen till Israel Var med om en historisk resa till Israel, landet som Jesus vandrade omkring i. Oktoberresan 2012 med Kanal 10 till Bibelns land, kommer att bli något

Läs mer

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 Bourgogne namnet känner man igen och förknippar med vin. Och, naturligtvis finns här mycket och gott av den varan. Men, Bourgogne är inte bara vin! Här finns fantastiska

Läs mer

PROVENCE & MONACO När hösten är som vackrast går vår resa till Provence och den franska rivieran.

PROVENCE & MONACO När hösten är som vackrast går vår resa till Provence och den franska rivieran. PROVENCE & MONACO När hösten är som vackrast går vår resa till Provence och den franska rivieran. Följ med till södra Frankrike där vi ska uppleva storstaden Nice, furstliga Monaco och flera charmiga provensalska

Läs mer

Julmarknadskryssning längs med Donau

Julmarknadskryssning längs med Donau Julmarknadskryssning längs med Donau Följ med och upplev den magiska stämningen på några av Europas vackraste julmarknader. Ombord på vår mysiga älvkryssningsbåt, Der Kleine Prinz, får du julstämning och

Läs mer

VIMIL till Ischia, 8 dagar 25 oktober 1 november 2018

VIMIL till Ischia, 8 dagar 25 oktober 1 november 2018 VIMIL till Ischia, 8 dagar 25 oktober 1 november 2018 Sommaren är nu i sin högform, men snart nog blir det höst igen! Varför inte tillbringa en del av denna på den italienska ön Ischia!? Följ med VIMIL

Läs mer

De abrahamitiska religionerna. Kristendom, Judendom, Islam.

De abrahamitiska religionerna. Kristendom, Judendom, Islam. De abrahamitiska religionerna Kristendom, Judendom, Islam. Tre religioner som hör ihop Judendom, Kristendom och Islam kallas för de abrahamitiska religioner. Det är för att religionernas grundare (personer

Läs mer

Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013. Dag 1- ankomst

Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013. Dag 1- ankomst Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013 Dag 1- ankomst 15.45 Avresa från Arlanda 19.40 Ankomst till Alicante Transfer tlll hotellet - incheckning 21.00 Lätt middag på hotellet Information

Läs mer

Res med till Palestina och Israel 8 dagar 18 25 november 2012

Res med till Palestina och Israel 8 dagar 18 25 november 2012 Res med till Palestina och Israel 8 dagar 18 25 november 2012 OBS! Nytt datum för resan. Norwegian har ändrat sin flygtidtabell och därmed är det resa 18-25 november som gäller. Nya Spår är ett Palestinskt

Läs mer

Kristendom. Vad tror kristna på? Hur utövar de sin religion? Vilka olika inriktningar finns det?

Kristendom. Vad tror kristna på? Hur utövar de sin religion? Vilka olika inriktningar finns det? Kristendom Vad tror kristna på? Hur utövar de sin religion? Vilka olika inriktningar finns det? Kristendom De Centrala tankegångarna i kristendom Kristendomens historia; hur religionen började och hur

Läs mer

Veckan efter pingst. Bibeltexterna. Gammaltestamentliga texter

Veckan efter pingst. Bibeltexterna. Gammaltestamentliga texter Veckan efter pingst Den vecka som börjar med pingstdagen talar om det liv som väcks av Anden. Den heliga Andens verk begränsades inte till Jerusalem utan började spridas ut över hela världen. Andens och

Läs mer

Ungern RESEFAKTA BESKRIVNING

Ungern RESEFAKTA BESKRIVNING Ungern BESKRIVNING Ungern 8 dagar Med Györ som utgångspunkt upplever vi Ungern. Vi åker till Ungerns hav Balatonsjön, längs den vackra Donau till dess drottning Budapest. Det blir en dagsutflykt till kejsarstaden

Läs mer

Eva Andreas Tunadalskyrkan, Köping Vi för vår del kan inte låta bli att tala om vad vi har sett och hört

Eva Andreas Tunadalskyrkan, Köping Vi för vår del kan inte låta bli att tala om vad vi har sett och hört 1 Eva Andreas Tunadalskyrkan, Köping 190630 Vi för vår del kan inte låta bli att tala om vad vi har sett och hört Apg 4:13-31 Lärjungen Petrus kunde se tillbaka på många händelser med Jesus. En dag när

Läs mer

RUNDRESA TILL CHONGQING - LHASA - GYANTSE - SHIGATSE - 14 DAGAR

RUNDRESA TILL CHONGQING - LHASA - GYANTSE - SHIGATSE - 14 DAGAR Tibet världens tak RUNDRESA TILL CHONGQING - LHASA - GYANTSE - SHIGATSE - 14 DAGAR Planerad avgång 2015: Denna resa är just nu under produktion. Kontakta oss gärna så sätter vi upp dig på en intresselista.

Läs mer

Tidsram: 20-25 minuter. Luk 9: 28-36. Jesus på härlighetens berg

Tidsram: 20-25 minuter. Luk 9: 28-36. Jesus på härlighetens berg Andra söndagen i fastan (år C) (24 februari 2013) Jesus på härlighetens berg Tidsram: 20-25 minuter. Luk 9: 28-36 Jesus på härlighetens berg Ungefär en vecka senare tog han med sig Petrus och Johannes

Läs mer

TREKKING över Kreta del 1

TREKKING över Kreta del 1 TREKKING över Kreta del 1 Vandringsstigarna på västra Kreta går längs havsstranden, över vackra strandstenar, böjer sig runt små vikar med mjuk sand. Plötsligt dyker stigarna in i snåret med enbuskar och

Läs mer

Därför vill jag som inledning läsa en text från Hebréerbrevet (12:2):

Därför vill jag som inledning läsa en text från Hebréerbrevet (12:2): TAL vid sommarfest i Pörtom kyrka 9.8.2008 Bön Om sakramenten och vi kristna Käre himmelske Fader. Vi tackar dig för att du har sänt oss Jesus Kristus. Vi tackar dig för frälsningen genom hans blod. Öppna

Läs mer

Reseledare Nina Holmlund och Folke West

Reseledare Nina Holmlund och Folke West Folke West Travelclub och Resans Vänner presenterar: Den visumfria kryssningsresan i Peter den Stores fotspår: Helsingfors - St. Petersburg - Helsingfors 26.6. -30.6.2019 Reseledare Nina Holmlund och Folke

Läs mer