Information till undersökningsdeltagare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Information till undersökningsdeltagare"

Transkript

1 UNDERSÖKNINGENS 1(5) Information till undersökningsdeltagare Denna dataskyddsbeskrivning innehåller information om hur dina personuppgifter behandlas i den här undersökningen. Institutet för hälsa och välfärd, THL, behandlar personuppgifter för att sköta sina lagstadgade uppgifter. Vid behandling av personuppgifter följer THL gällande lagstiftning om dataskydd och ser till att datasäkerheten är på en ändamålsenlig nivå. I detta meddelande berättar vi utförligare om hur THL behandlar dina personuppgifter för FinSote-undersökningen. I punkt 17 i denna beskrivning ger vi utförligare information om dina rättigheter och om hur du kan påverka behandlingen av dina uppgifter. 1. Personuppgiftsansvarig för undersökningen Institutet för hälsa och välfärd (THL) PB Helsingfors tfn Kontaktperson i ärenden gällande undersökningen Namn: Oona Pentala-Nikulainen Telefonnummer: E-post: oona.pentala-nikulainen@thl.fi 2. Beskrivning av forskningsprojektet och syftet med behandlingen av personuppgifter Målet med FinSote-undersökningen är att följa förändringar i välfärden, hälsan och servicebehovet i olika befolkningsgrupper. Undersökningen riktas till personer över 20 år som bor i Finland. Antalet stickprov varierar mellan och per år. Resultaten av undersökningen publiceras på THL:s webbplats. Enskilda personer kan inte identifieras i resultatrapporteringen. Forskningsinformationen utnyttjas i bedömningen och planeringen av den nationella och regionala social- och hälsopolitiken. Mer information om undersökningen finns på Institutet för hälsa och välfärd har i egenskap av forskningsinstitut möjlighet att med anledning av denna undersökning be om registeruppgifter som berör hälsa och välfärd ur register som upprätthålls av olika myndigheter och hälso- och sjukvårdsenheter med tillstånd av den personuppgiftsansvarige och de personer som undersöks. Registeruppgifterna används endast i forskningssyfte. Genom att utnyttja registeruppgifter strävar man efter att göra det enklare för deltagarna genom att inte behöva be dem om de uppgifter som finns i registren. Bostadshusens koordinater för platsinformation används för att skapa områdesklassificeringar som skiljer sig från administrativa gränser (till exempel klassificering enligt stadlandsbygd). Personuppgifter plockas genom slumpmässigt urval i Befolkningsregistercentralens datasystem (Adresskälla: Befolkningsdatasystemet, Befolkningsregistercentralen, PB 123, HELSINGFORS) och de används till att kontakta deltagarna i undersökningen samt till att ansluta ovan nämnda registeruppgifter med de enkätsvar som deltagaren ger. När registeruppgifterna har anslutits avlägsnas personuppgifterna från forskningsmaterialet. För personuppgifterna och det undersökningsmaterial som samlas svarar Institutet för hälsa och välfärd, som i egenskap av myndighet förvarar och behandlar uppgifterna konfidentiellt i enlighet med tystnadsplikten och personuppgiftslagen. Alla personer som samlar in och behandlar uppgifterna har tystnadsplikt.

2 UNDERSÖKNINGENS 2(5) 3. Parter och ansvarsfördelning i samarbetsprojektet Undersökningen genomförs i samarbete mellan Institutet för hälsa och välfärd och flera kommuner och landskap. THL fungerar som personuppgiftsansvarig och personuppgiftsbiträde enligt dataskyddsförordningen (2016/679) och ansvarar för alla de skyldigheter som åläggs den personuppgiftsansvarige och personuppgiftsbiträden enligt det som utförligare beskrivs i förordningen. Inom ramen för detta samarbete överför THL inte några personuppgifter till samarbetsparterna. 4. Ansvarig forskningsledare eller en motsvarande grupp Ansvariga forskningsledare i undersökningen är ledande expert Anne Lounamaa och forskningsprofessor Seppo Koskinen. Adress: PB 30, Helsingfors Telefonnummer: (växel) E-postadress: fornamn.efternamn@thl.fi 5. Kontaktuppgifter för THL:s dataskyddsansvarige: tietosuoja@thl.fi 6. Undersökningens verkställare Undersökningen genomförs av Enheten för främjande av hälsa och välfärd vid THL. 7. Undersökningens namn, karaktär och tid Forskningens namn: FinSote Nationell undersökning om hälsa, välfärd och social- och hälsovården Engångsundersökning Uppföljningsundersökning De uppgifter som samlas av deltagarna i undersökningen samlas endast en gång, men personuppgifterna, det samlade materialet och de registeruppgifter som anslutits till detta kommer att lagras och användas flera år efter datainsamlingen. Det här möjliggör till exempel registeruppföljning av forskningsmaterialet. Personuppgifterna behandlas endast för anslutning av register i forskningssyfte. Registeruppföljningsskedet i undersökningen beräknas pågå i 30 år och registeruppgifterna kommer vid behov att uppdateras under uppföljningsskedet. Efter uppföljningsskedet ändras de identifierande uppgifterna till en sådan form att objektet för uppgifterna inte längre kan identifieras. 8. Rättslig grund för hantering av personuppgifter Grunden för behandling av personuppgifter är enligt artikel 6 punkt 1 i EU:s allmänna dataskyddsförordning: Samtycke (artikel 6 punkt 1 a i dataskyddsförordningen)

3 9. Känsliga personuppgifter UNDERSÖKNINGENS 3(5) I undersökningen behandlas följande känsliga personuppgifter: Hälsouppgifter Behandlingen av känsliga uppgifter grundar sig på följande specialvillkor i artikel 9 punkt 2 i dataskyddsförordningen: Deltagarens uttryckliga samtycke 10. Personuppgifter som ingår i forskningsmaterialet Personens identifieringsuppgifter: namn, födelsetid, kontaktuppgifter, kön, bostadshusets koordinater för platsinformation. Uppgifter som samlas i forskningsmaterialet: hälsouppgifter. Register från vilka uppgifter samlas: Institutet för hälsa och välfärd (information om vård, besök på mottagningar och ingrepp), Folkpensionsanstalten (information om rättigheter till specialersättningar för läkemedel, erhållna läkemedelsersättningar, läkemedelsinköp, läkemedelsrecept, rehabiliteringsperioder, handikappbidrag, institutionsvård och sjukfrånvaro), Statistikcentralen (information om utbildning, huvudsakliga sysselsättning, utkomst, yrke, socioekonomisk ställning, nationalitet och dödsorsaker), Pensionsskyddscentralen (information om pensioner, rehabilitering och anställningar) och arbets- och näringsministeriet (information om sysselsättning och sysselsättningsåtgärder) och Befolkningsregistercentralen (information om adressuppgifter, födelsetid och -ort, kön, civilstånd, modersmål och antal personer i hushållet). 11. Från vilka källor samlas personuppgifterna Personuppgifter plockas genom slumpmässigt urval i Befolkningsregistercentralens datasystem (Adresskälla: Befolkningsdatasystemet, Befolkningsregistercentralen, PB 123, HELSINGFORS) Övriga uppgifter samlas av de personuppgiftsansvariga som nämns i punkt Överföring eller utlämnande av uppgifter utanför forskningsgruppen Personuppgifter utlämnas eller överförs inte regelmässigt utanför forskningsgruppen. Det forskningsmaterial som har samlats, ur vilket personuppgifterna har avlägsnats, kan mot en forskningsplan och en godkänd anhållan om användningstillstånd utlämnas för forskningsändamål. 13. Uppgifter överförs eller utlämnas inte utanför EU eller Europeiska ekonomiska samarbetsområdet 14. I undersökningen görs inte automatiserat beslutsfattande

4 15. Principer för skydd av personuppgifter UNDERSÖKNINGENS 4(5) Alla uppgifter är sekretessbelagda. De uppgifter som behandlas i datasystemen skyddas enligt följande: användarnamn lösenord registrering av användning passerkontroll Behandling av direkta identifieringsuppgifter: Direkta identifieringsuppgifter avlägsnas i analysskedet 16. Behandling av personuppgifter efter avslutad undersökning Forskningsregistret arkiveras: utan identifieringsuppgifter i Riksarkivet tills vidare varaktigt. 17. Den registrerades rättigheter och eventuella begränsningar i dessa Dataskyddslagstiftningen garanterar deltagaren vissa rättigheter, genom vilka deltagaren kan säkerställa att den grundläggande rättigheten till integritetsskydd uppfylls. Deltagaren kan kontakta THL:s registratorskontor om han eller hon vill utnyttja sin rättighet på adressen (kirjaamo@thl.fi). Återkallande av samtycke (artikel 7 i dataskyddsförordningen) Du har rätt att återkalla ditt samtycke, om behandlingen av personuppgifterna grundar sig på samtycke. Återkallandet av samtycket påverkar inte lagligheten av behandling som grundar sig på samtycke, innan detta återkallas. Rätt till tillgång till uppgifter (artikel 15 i dataskyddsförordningen) Du har rätt att få information om huruvida dina personuppgifter behandlas i undersökningen och vilka av dina personuppgifter som behandlas i undersökningen. Om du vill kan du också begära en kopia av de personuppgifter som behandlas. Rätt till rättelse av uppgifter (artikel 16 i dataskyddsförordningen) Om det i dina personuppgifter finns ofullständiga eller felaktiga uppgifter har du rätt att kräva att de rättas eller kompletteras. Rätt till radering av uppgifter (artikel 17 i dataskyddsförordningen) Du har rätt att kräva att dina personuppgifter raderas i följande fall: a) personuppgifterna är inte längre nödvändiga för de ändamål för vilka de samlats in eller på annat sätt behandlats b) du återkallar det samtycke på vilket behandlingen har grundat sig och det inte finns andra lagliga grunder för behandlingen c) du invänder mot behandlingen och det saknas berättigade skäl för behandlingen d) personuppgifterna har behandlats på olagligt sätt; eller e) personuppgifterna måste raderas för att uppfylla en rättslig förpliktelse i unionsrätten eller i medlemsstatens nationella rätt som den personuppgiftsansvarige omfattas av.

5 UNDERSÖKNINGENS 5(5) Undantag från rättigheterna Undantag kan göras från de rättigheter som beskrivs i punkt 17 om vilka rättigheter du har och undantag från dessa rättigheter i enlighet med motiveringar i lagstiftningen om dataskyddet till den del rättigheterna förhindrar vetenskapliga eller historiska forskningsändamål eller sannolikt omöjliggör eller avsevärt försvårar statistiska ändamål. Behovet av att avvika från rättigheterna bedöms alltid från fall till fall. Besvärsrätt Du har rätt att framföra klagomål till Dataombudsmannens byrå om du anser att brott mot gällande dataskyddslagstiftning har skett vid behandlingen av dina personuppgifter. Kontaktinformation: Dataombudsmannens byrå Besöksadress: Bangårdsvägen 9, vån. 6, Helsingfors Postadress: PB 800, Helsingfors Växel: /Fax: E-post: tietosuoja@om.fi

Mari Rajamaa är den personuppgiftsansvariges kontaktperson, kontaktuppgifter:

Mari Rajamaa är den personuppgiftsansvariges kontaktperson, kontaktuppgifter: DATASKYDDSBESKRIVNING/DATASKYDDSMEDDELANDE EU:s allmänna dataskyddsförordning artiklarna 13 och 14 Datum 16.1.2019 1. Helsingfors universitet är den personuppgiftsansvarige, dvs. den som ansvarar för behandlingen

Läs mer

4. ÄNDAMÅLET MED BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER OCH RÄTTSLIG GRUND FÖR BEHANDLINGEN

4. ÄNDAMÅLET MED BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER OCH RÄTTSLIG GRUND FÖR BEHANDLINGEN ÖSTRA FINLANDS FÖRVALTNINGSDOMSTOL DATASKYDDSBESKRIVNING FÖRVALTNING 25.5.2018 EU:s allmänna dataskyddsförordning (679/2016) artikel 12, 13 och 14 1. REGISTERANSVARIG Östra Finlands förvaltningsdomstol

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning gällande rapportering om rehabiliteringens effekter. 4 Syftet med och grunden för behandlingen av personuppgifter

Dataskyddsbeskrivning gällande rapportering om rehabiliteringens effekter. 4 Syftet med och grunden för behandlingen av personuppgifter Dataskyddsbeskrivning 1 (7) 25.5.2018 Dataskyddsbeskrivning gällande rapportering om rehabiliteringens effekter 1 Registeransvarig FOLKPENSIONSANSTALTEN (FPA) Postadress: PB 450, 00056 HELSINGFORS eller

Läs mer

BESVÄRSNÄMNDEN FÖR OLYCKSFALLSÄRENDEN

BESVÄRSNÄMNDEN FÖR OLYCKSFALLSÄRENDEN BESVÄRSNÄMNDEN FÖR OLYCKSFALLSÄRENDEN DATASKYDDSBESKRIVNING EU:s dataskyddsförordning, artiklarna 13, 14 och 30 Datum för upprättande 25.5.2018 1. Personuppgiftsansvarig 2. Kontaktperson i ärenden som

Läs mer

Datasekretessbeskrivning Informationshanteringstjänsten

Datasekretessbeskrivning Informationshanteringstjänsten 1 Personuppgiftsansvarig Namn Folkpensionsanstalten Postadress PB 450 Postnummer 00056 FPA Telefon 020 634 11 Besöksadress Nordenskiöldsgatan 12, 00250 Helsingfors 2 Person som sköter registerärenden eller

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning Allmänna dataskyddsförordningen (EU) 2016/679 artiklar 13 och 14. Uppfyllelse av lagstadgad skyldighet

Dataskyddsbeskrivning Allmänna dataskyddsförordningen (EU) 2016/679 artiklar 13 och 14. Uppfyllelse av lagstadgad skyldighet 1 (4) Registrets namn Namnstämpelregistret Allmän beskrivning om registret Grunden för personregistret Registerhållaren Kontakt Dataskyddsansvarig Personuppgiftsinnehåll Syftet med behandlingen av personuppgifter

Läs mer

Datasekretessbeskrivning Receptarkivet

Datasekretessbeskrivning Receptarkivet 1 Personuppgiftsansvarig Namn Folkpensionsanstalten Postadress PB 450 Postnummer 00056 Telefon 020 634 11 Besöksadress Nordenskiöldsgatan 12, 00250 Helsingfors 2 Person som sköter registerärenden eller

Läs mer

EU:s allmänna dataskyddsförordning

EU:s allmänna dataskyddsförordning Allmänt Beskrivningens namn Personuppgiftsansvarig och kontaktuppgifter I denna beskrivning presenteras i sammanfattad och begriplig form de uppgifter som enligt dataskyddsförordningen ska ges till den

Läs mer

GEOLOGISKA FORSKNINGSCENTRALEN. DATASKYDDSBESKRIVNING 1 (5) EU:s allmänna dataskyddsförordning, artikel GTK/151/00.

GEOLOGISKA FORSKNINGSCENTRALEN. DATASKYDDSBESKRIVNING 1 (5) EU:s allmänna dataskyddsförordning, artikel GTK/151/00. 1 (5) EU:s allmänna dataskyddsförordning, artikel 12 14 23.5.2018 GTK/151/00.19/2016 Bibliotekets kundregister Den registeransvarige Kontaktperson för frågor om registret Dataskyddsombudets kontaktuppgifter

Läs mer

DATASKYDDSBESKRIVNING. Datum: EU:s allmänna dataskyddsförordning, artikel 13 och 14

DATASKYDDSBESKRIVNING. Datum: EU:s allmänna dataskyddsförordning, artikel 13 och 14 DATASKYDDSBESKRIVNING Datum: 22.05.2018 EU:s allmänna dataskyddsförordning, artikel 13 och 14 1. Personuppgiftsansvarig Finavia Abp FO nummer: 2302570-2 Besökadress: Pilotvägen 3, 01530 VANDA Postadress:

Läs mer

Ansökan om namnändring

Ansökan om namnändring Ansökan om namnändring Ändring av förnamn Ändring av efternamn Ändring av för- och efternamn Anvisningar om ansökan finns på sidan 4 MAGISTRATEN FYLLER I ANKOMSTTID OCH DIARIENUMMER Ankomsttid Diarienummer

Läs mer

INFORMATION OM BEHANDLING AV DINA PERSONUPPGIFTER

INFORMATION OM BEHANDLING AV DINA PERSONUPPGIFTER INFORMATION OM BEHANDLING AV DINA PERSONUPPGIFTER Sammanfattning 1. Vad är detta för dokument 2. Vilka personuppgifter vi behandlar 3. Varför vi behandlar dina personuppgifter 4. Vilka har tillgång till

Läs mer

Instruktion för att tillvarata enskildas rättigheter

Instruktion för att tillvarata enskildas rättigheter Instruktion för att tillvarata enskildas rättigheter De personer vars personuppgifter behandlas, de registrerade, har ett antal rättigheter enligt dataskyddsförordningen. Dessa rättigheter innebär i korthet

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning för registret över serviceproducenter. 4 Syftet med och grunden för behandlingen av personuppgifter

Dataskyddsbeskrivning för registret över serviceproducenter. 4 Syftet med och grunden för behandlingen av personuppgifter D a taskyddsbeskrivning 1 (5) 25.5.2018 Dataskyddsbeskrivning för registret över serviceproducenter 1 Registeransvarig FOLKPENSIONSANSTALTEN (FPA) Postadress: PB 450, 00056 HELSINGFORS eller Nordenskiöldsgatan

Läs mer

12. Klar och tydlig information och kommunikation samt klara och tydliga villkor för utövandet av den registrerades rättigheter

12. Klar och tydlig information och kommunikation samt klara och tydliga villkor för utövandet av den registrerades rättigheter 1 Avsnitt 1 Insyn och villkor 12. Klar och tydlig information och kommunikation samt klara och tydliga villkor för utövandet av den registrerades rättigheter 1. Den personuppgiftsansvarige ska vidta lämpliga

Läs mer

Riktlinjer för att tillvarata enskildas rättigheter

Riktlinjer för att tillvarata enskildas rättigheter Riktlinjer för att tillvarata enskildas rättigheter Innehållsförteckning Instruktion för att tillvarata enskildas rättigheter... 3 Syfte... 3 Rätt till information vid insamlande av personuppgifter...

Läs mer

Användarregister för Södra Österbottens evenemangskalender (

Användarregister för Södra Österbottens evenemangskalender ( DATASKYDDSBESKRIVNING Personuppgiftslagen (523/1999) 10 och 24 EU Dataskyddsförordning 2016/679 Datum för uppgörande 24.5.2018 uppdaterad 12.6.2019 1 Den registeransvarige Namn Södra Österbottens förbund

Läs mer

5. SYFTE OCH RÄTTSLIG GRUND FÖR BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

5. SYFTE OCH RÄTTSLIG GRUND FÖR BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER MARKNADSDOMSTOLEN 24.5.2018 DATASKYDDSBESKRIVNING (andra än rättskipningsärenden) H00198/18 EU:s allmänna dataskyddsförordning artikel 13 och 14 1. PERSONUPPGIFTSANSVARIG Marknadsdomstolen Post- och besöksadress:

Läs mer

Behandling av kundernas personuppgifter vid FINE

Behandling av kundernas personuppgifter vid FINE Behandling av kundernas personuppgifter vid FINE EU:s dataskyddsförordning (EU) 2016/679, artiklarna 13 och 14 För att bank-, försäkrings- och värdepappersärenden ska kunna behandlas behöver FINE och de

Läs mer

Instruktion för att tillvarata enskildas rättigheter. Instruktion för att tillvarata enskildas rättigheter

Instruktion för att tillvarata enskildas rättigheter. Instruktion för att tillvarata enskildas rättigheter Instruktion för att tillvarata enskildas rättigheter 1 Innehållsförteckning... 3 Syfte... 3 Rätt till information vid insamlande av personuppgifter... 3 Rätt till registerutdrag... 4 Alternativ för begäran

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning Allmänna dataskyddsförordningen (EU) 2016/679 artiklar 13 och 14. Uppfyllelse av lagstadgad skyldighet

Dataskyddsbeskrivning Allmänna dataskyddsförordningen (EU) 2016/679 artiklar 13 och 14. Uppfyllelse av lagstadgad skyldighet 1 (4) Registrets namn Allmän beskrivning om registret Grunden för personregistret Registerhållaren Kontakt Dataskyddsansvarig Personuppgiftsinnehåll Syftet med behandlingen av personuppgifter Registret

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning Allmänna dataskyddsförordningen (EU) 2016/ Uppfyllelse av lagstadgad skyldighet

Dataskyddsbeskrivning Allmänna dataskyddsförordningen (EU) 2016/ Uppfyllelse av lagstadgad skyldighet 24.5.2018 1 (4) Registrets namn VOC-produkter Allmän beskrivning om registret Grunden för personregistret Uppgifter om mängderna lättflyktiga organiska föreningar, dvs. VOCföreningar, samlas på basis av

Läs mer

Vilka personuppgifter behandlar vi, i vilket ändamål (varför) och på vilken laglig grund?

Vilka personuppgifter behandlar vi, i vilket ändamål (varför) och på vilken laglig grund? Sida 1 (5) Den 25 maj 2018 börjar en ny EU-förordning, Dataskyddsförordningen, att gälla. Dataskyddsförordningen reglerar behandling av personuppgifter och kommer ersätta den svenska Personuppgiftslagen

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning Allmänna dataskyddsförordningen (EU) 2016/

Dataskyddsbeskrivning Allmänna dataskyddsförordningen (EU) 2016/ 24.5.2018 1 (4) Registrets namn Godkända rörelser Allmän beskrivning om registret Grunden för personregistret Säkerhets- och kemikalieverket upprätthåller för skötseln av de uppgifter som föreskrivits

Läs mer

PERSONUPPGIFTSPOLICY FÖR DIG SOM SÖKER JOBB ELLER EXAMENSARBETE HOS TB-GRUPPEN

PERSONUPPGIFTSPOLICY FÖR DIG SOM SÖKER JOBB ELLER EXAMENSARBETE HOS TB-GRUPPEN PERSONUPPGIFTSPOLICY FÖR DIG SOM SÖKER JOBB ELLER EXAMENSARBETE HOS TB-GRUPPEN 1. Inledning TB-Gruppen AB, 556613-3897 (nedan benämnd TB-Gruppen) är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Läs mer

För att tillvarata medlemmarnas enskildas rättigheter

För att tillvarata medlemmarnas enskildas rättigheter För att tillvarata medlemmarnas enskildas rättigheter Syftet med dessa riktlinjer är att förtydliga hur Turebergs simklubb, nedan kallat TSK, arbetar för att tillvarata medlemmarnas rättigheter avseende

Läs mer

ATT TILLVARATA ENSKILDAS RÄTTIGHETER

ATT TILLVARATA ENSKILDAS RÄTTIGHETER ATT TILLVARATA ENSKILDAS RÄTTIGHETER INNEHÅLLSFÖRTECKNING Övergripande... 3 Syfte... 3 Rätt till information vid insamlande av personuppgifter... 3 Rätt till registerutdrag... 5 Alternativ för begäran

Läs mer

2. Information som FläktWoods samlar in FläktWoods kan komma att samla in och behandla följande information för de syften som anges nedan i punkt 3.

2. Information som FläktWoods samlar in FläktWoods kan komma att samla in och behandla följande information för de syften som anges nedan i punkt 3. INTEGRITETSPOLICY 1. Generellt 1.1 [FläktWoods **] (nedan benämnda "FläktWoods", "vi", "oss", "vår") bryr oss om din integritet. Denna integritetspolicy ("Integritetspolicy") beskriver hur vi använder

Läs mer

EU:s allmänna dataskyddsförordning

EU:s allmänna dataskyddsförordning Allmänt Beskrivningens namn Personuppgiftsansvarig och kontaktuppgifter I denna beskrivning presenteras i sammanfattad och begriplig form de uppgifter som enligt dataskyddsförordningen ska ges till den

Läs mer

DATASEKRETESSBESKRIVNING FÖR APOTEKET BOTHNIAS STAMKUNDSREGISTER

DATASEKRETESSBESKRIVNING FÖR APOTEKET BOTHNIAS STAMKUNDSREGISTER DATASEKRETESSBESKRIVNING FÖR APOTEKET BOTHNIAS STAMKUNDSREGISTER 1 REGISTERANSVARIG Pietarsaaren II Bothnia apteekki (omf. Bennäs apotek) Apotekare Helena Leikkonen FO-nummer: 1432870-1 Storgatan 16, 68600

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning

Dataskyddsbeskrivning Dataskyddsbeskrivning 1. Personuppgiftsansvarig Finska Missionssällskapet PB 56, 00241 Helsingfors Tfn 09 129 71 Missionssällskapets as-signum: 0116962-5 2. Registrets namn Finska Missionssällskapets kontaktuppgiftsregister

Läs mer

Integritetspolicy SYFTE & BAKGRUND PERSONUPPGIFTER VI BEHANDLAR. Örebro BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

Integritetspolicy SYFTE & BAKGRUND PERSONUPPGIFTER VI BEHANDLAR. Örebro BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER Integritetspolicy BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER Denna policy har upprättats för Alfred Nobel Science Park AB (fortsättningsvis kallat ANSP) och tydliggör regler och riktlinjer för kunder, partners och

Läs mer

5. ÄNDAMÅLET MED BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER OCH RÄTTSLIG GRUND FÖR BEHANDLINGEN. Uppgifterna i skuldsaneringsregistret är offentliga.

5. ÄNDAMÅLET MED BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER OCH RÄTTSLIG GRUND FÖR BEHANDLINGEN. Uppgifterna i skuldsaneringsregistret är offentliga. 3.9.2018 DATASKYDDSBESKRIVNING OCH dnr 137/07.01/2018 REGISTER ÖVER BEHANDLING EU:s allmänna dataskyddsförordning (679/2016) artikel 13, 14 och 30 1. PERSONUPPGIFTSANSVARIG Rättsregistercentralen Postadress:,

Läs mer

INFORMATION OM BEHANDLING AV DINA PERSONUPPGIFTER

INFORMATION OM BEHANDLING AV DINA PERSONUPPGIFTER INFORMATION OM BEHANDLING AV DINA PERSONUPPGIFTER I detta dokument ger Attendokoncernen dig information om dess behandling av dina personuppgifter, bland annat information om den lagliga grunden och ändamålen

Läs mer

Dataskyddsmeddelande för kommunikation och evenemang vid Aalto-universitetet

Dataskyddsmeddelande för kommunikation och evenemang vid Aalto-universitetet Offentlighet: Offentligt Dokumentets nummer: GDPR-DOC-xxx Version: 1/2018 Datum: 01 December 2018 Dokumentets författare: Jari Söderström Dokumentets ägare: Kommunikationstjänster, Jaakko Salavuo Dataskyddsmeddelande

Läs mer

DATASKYDDSBESKRIVNING. Datum: EU:s allmänna dataskyddsförordning, artikel 13 och 14

DATASKYDDSBESKRIVNING. Datum: EU:s allmänna dataskyddsförordning, artikel 13 och 14 DATASKYDDSBESKRIVNING Datum: 22.5.2018 EU:s allmänna dataskyddsförordning, artikel 13 och 14 1. Personuppgiftsansvarig Finavia Abp FO nummer 2302570-2: Besökadress: Pilotvägen 3, 01530 VANDA Postadress:

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning 1 (6) Senast uppdaterad

Dataskyddsbeskrivning 1 (6) Senast uppdaterad Dataskyddsbeskrivning 1 (6) 1 Personuppgiftsansvarig Namn Ömsesidiga Arbetspensionsförsäkringsbolaget Elo Adress Norrskensvägen 7, 02100 Esbo Övriga kontaktuppgifter (t.ex. telefon under tjänstetid, e-postadress)

Läs mer

Tegehalls revisionsbyrå och dataskyddsförordningen

Tegehalls revisionsbyrå och dataskyddsförordningen Tegehalls revisionsbyrå och dataskyddsförordningen Vi har ett nytt och mer stärkt personuppgiftsskydd i och med att personuppgiftslagen (PUL) ersätts med dataskyddsförordningen (GDPR), ett EU-direktiv.

Läs mer

Datasekretessbeskrivning Receptcentret

Datasekretessbeskrivning Receptcentret 1 Personuppgiftsansvarig Namn Folkpensionsanstalten Postadress PB 450 Postnummer 00056 Telefon 020 634 11 Besöksadress Nordenskiöldsgatan 12, 00250 Helsingfors 2 Person som sköter registerärenden eller

Läs mer

Denna policy har upprättats för Alfred Nobel Science Park AB (fortsättningsvis kallat ANSP).

Denna policy har upprättats för Alfred Nobel Science Park AB (fortsättningsvis kallat ANSP). Integritetspolicy BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER Denna policy har upprättats för Alfred Nobel Science Park AB (fortsättningsvis kallat ANSP). SYFTE & BAKGRUND Din integritet är viktig och vi behandlar dina

Läs mer

HARTWALL CAPITAL OY AB:S DATASKYDDSPOLICY I FRÅGA OM PERSONUPPGIFTSREGISTER ÖVER ARBETSSÖKANDE, SAMARBETSPARTNER OCH PORTFÖLJBOLAG

HARTWALL CAPITAL OY AB:S DATASKYDDSPOLICY I FRÅGA OM PERSONUPPGIFTSREGISTER ÖVER ARBETSSÖKANDE, SAMARBETSPARTNER OCH PORTFÖLJBOLAG 25.5.2018 HARTWALL CAPITAL OY AB:S DATASKYDDSPOLICY I FRÅGA OM PERSONUPPGIFTSREGISTER ÖVER ARBETSSÖKANDE, SAMARBETSPARTNER OCH PORTFÖLJBOLAG Registeransvarig Hartwall Capital Oy Ab Norra Esplanaden 5 00170

Läs mer

INFORMATION OM BEHANDLING AV DINA PERSONUPPGIFTER

INFORMATION OM BEHANDLING AV DINA PERSONUPPGIFTER INFORMATION OM BEHANDLING AV DINA PERSONUPPGIFTER Sammanfattning 1. Vad är detta för dokument 2. Vilka personuppgifter vi behandlar 3. Varför vi behandlar dina personuppgifter 4. Vilka har tillgång till

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning Allmänna dataskyddsförordningen (EU) 2016/

Dataskyddsbeskrivning Allmänna dataskyddsförordningen (EU) 2016/ 24.5.2018 1 (4) Registrets namn Allmän beskrivning om registret Registret över verksamhetsutövare, behörigheter, ansvariga personer och anordningar i elbranschen Elsäkerhetsmyndigheten för register över

Läs mer

Personuppgiftspolicy

Personuppgiftspolicy Personuppgiftspolicy Ridklubben Sleipner r.f. (nedan Sleipner ) värnar om din personliga integritet och hanterar dina personuppgifter i enlighet med vad som föreskrivs i Europaparlamentets och rådets förordning

Läs mer

BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER I VÄGLAGET Väglaget är skyldigt att iaktta EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR) i behandlingen av personuppgifter

BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER I VÄGLAGET Väglaget är skyldigt att iaktta EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR) i behandlingen av personuppgifter BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER I VÄGLAGET Väglaget är skyldigt att iaktta EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR) i behandlingen av personuppgifter Allmänna principer Enligt de allmänna principerna

Läs mer

5. ÄNDAMÅLET MED BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER OCH RÄTTSLIG GRUND FÖR BEHANDLINGEN. (Lag om konkurs- och företagssaneringsregistret (137/2004) 1 )

5. ÄNDAMÅLET MED BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER OCH RÄTTSLIG GRUND FÖR BEHANDLINGEN. (Lag om konkurs- och företagssaneringsregistret (137/2004) 1 ) 3.9.2018 DATASKYDDSBESKRIVNING OCH dnr 137/07.01/2018 REGISTER ÖVER BEHANDLING EU:s allmänna dataskyddsförordning (679/2016) artikel 13, 14 och 30 1. PERSONUPPGIFTSANSVARIG Rättsregistercentralen Postadress:,

Läs mer

Så här behandlar V-Dala överförmyndarsamverkan dina personuppgifter

Så här behandlar V-Dala överförmyndarsamverkan dina personuppgifter Version 1, 2018-05-22 Information till den registrerade Så här behandlar V-Dala överförmyndarsamverkan dina personuppgifter V-Dala överförmyndarsamverkan värnar om din personliga integritet. Därför sker

Läs mer

PERSONUPPGIFTSPOLICY FÖR DIG SOM LÄMNAR INTRESSEANMÄLAN PÅ TB-GRUPPENS HEMSIDA

PERSONUPPGIFTSPOLICY FÖR DIG SOM LÄMNAR INTRESSEANMÄLAN PÅ TB-GRUPPENS HEMSIDA PERSONUPPGIFTSPOLICY FÖR DIG SOM LÄMNAR INTRESSEANMÄLAN PÅ TB-GRUPPENS HEMSIDA 1. Inledning TB-Gruppen AB, 556613-3897 (nedan benämnd TB-Gruppen) är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina. Du

Läs mer

Information om behandling av personuppgifter på Tellus bostadsrättsförening

Information om behandling av personuppgifter på Tellus bostadsrättsförening Information om behandling av personuppgifter på Tellus bostadsrättsförening Att personuppgifter behandlas på ett lagligt och rättssäkert sätt är av största vikt för oss. Vår policy har till syfte att i

Läs mer

Personuppgiftspolicy Dokument: Personuppgiftspolicy för Oasen boende- och vårdcenter Ändrad av Oasen:s styrelse 30 oktober 2018

Personuppgiftspolicy Dokument: Personuppgiftspolicy för Oasen boende- och vårdcenter Ändrad av Oasen:s styrelse 30 oktober 2018 Dokument: för Oasen boende- och vårdcenter Ändrad av Oasen:s styrelse 30 oktober 2018 INNEHÅLL 1 Definitioner 3 2 Tillämpningsområde för personuppgiftspolicyn 4 3 Oasen som ansvarig för dina personuppgifter

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning för det regionala basregistret

Dataskyddsbeskrivning för det regionala basregistret SAMKOMMUNEN HELSINGFORSREG DATASKYDDSBESKRIVNING UPPDATERAD 1.8.2018 Dataskyddsbeskrivning för det regionala basregistret Innehållsförteckning: 1. Personuppgiftsansvarig 2. Registrets namn 3. Kontaktperson

Läs mer

Dataskyddsmeddelande Tjänst för digital förvaring (digitalt arkiv för ursprungligen digitalt material)

Dataskyddsmeddelande Tjänst för digital förvaring (digitalt arkiv för ursprungligen digitalt material) Dataskyddsmeddelande Tjänst för digital förvaring (digitalt arkiv för ursprungligen digitalt material) Datum/redigeringsdatum 12.11 2018 Personuppgiftsansvarig, tillsammans med andra personuppgiftsansvariga

Läs mer

Personuppgiftspolicy. Dokument: Personuppgiftspolicy för Åda Ab Version: 1.0 Fastställd av Åda Ab:s styrelse Version datum:

Personuppgiftspolicy. Dokument: Personuppgiftspolicy för Åda Ab Version: 1.0 Fastställd av Åda Ab:s styrelse Version datum: Personuppgiftspolicy Dokument: Personuppgiftspolicy för Åda Ab Version: 1.0 Fastställd av Åda Ab:s styrelse 31.5.2018 Version datum: 2018-05-31 Personuppgiftspolicy Version: Fel! Hittar inte referenskälla.

Läs mer

Integritetsskyddsinformation leverantör

Integritetsskyddsinformation leverantör Bakgrund Syftet med denna information är att på ett tydligt och öppet sätt informera om s personuppgiftsbehandling avseende dig som är kontaktperson eller annan affärskontakt till hos en till. Omfattning

Läs mer

DATAKSYDDSBESKRIVNING, 1 (6) (Dataskyddsdirektiv)

DATAKSYDDSBESKRIVNING, 1 (6) (Dataskyddsdirektiv) DATAKSYDDSBESKRIVNING, 1 (6) Artikel 13 i det nya dataskyddsdirektivet Lag om behandling av personuppgifter i brottmål och vid upprätthållandet av den nationella säkerheten (1054/2018) 22 1. PERSONUPPGIFTSANSVARIG

Läs mer

Så här behandlar Hedemora Näringsliv AB dina personuppgifter

Så här behandlar Hedemora Näringsliv AB dina personuppgifter Så här behandlar Hedemora äringsliv AB dina personuppgifter Hedemora äringsliv AB värnar om din personliga integritet. Därför sker all behandling av personuppgifter enligt gällande lagstiftning. Det innebär

Läs mer

Vid behandlingen av personuppgifter iakttar vi EU:s lagstiftning och bestämmelser och anvisningar som myndigheter gett.

Vid behandlingen av personuppgifter iakttar vi EU:s lagstiftning och bestämmelser och anvisningar som myndigheter gett. 1. VÅR DATAHANTERING I KORTHET: Vi sparar personuppgifter för våra kunder under en begränsad tid eller så länge lagen kräver det. Vi använder Cookies och Statistiktjänster för vår webbplats, www.allflytt-jonkopingse,

Läs mer

PERSONUPPGIFTSPOLICY - KUNDER & LEVERANTÖRER

PERSONUPPGIFTSPOLICY - KUNDER & LEVERANTÖRER 0002_Personuppgiftspolicy_Kund_Lev Sid: 1(5) PERSONUPPGIFTSPOLICY - KUNDER & LEVERANTÖRER Denna dag, 2018-05-21, har följande policy upprättats för Gothia Trafiken AB. Syfte Gothia Trafiken AB (härefter

Läs mer

Integritetspolicy för X organisation

Integritetspolicy för X organisation Integritetspolicy för X organisation Dataskyddsförordningen Dataskyddsförordningen, eller GDPR som förkortning av The General Data Protection Regulation, innehåller regler om hur man får behandla personuppgifter.

Läs mer

Detta meddelande innehåller information i enlighet med vad som krävs i EU:s dataskyddsförordning (artiklarna 13 och 14).

Detta meddelande innehåller information i enlighet med vad som krävs i EU:s dataskyddsförordning (artiklarna 13 och 14). Aalto-universitetet Offentligt Dataskyddsmeddelande till stipendiesökande Detta meddelande innehåller information i enlighet med vad som krävs i EU:s dataskyddsförordning (artiklarna 13 och 14). Ansökan

Läs mer

EU:s allmänna dataskyddsförordning

EU:s allmänna dataskyddsförordning Allmänt Beskrivningens namn Personuppgiftsansvarig och I denna beskrivning presenteras i sammanfattad och begriplig form de uppgifter som enligt dataskyddsförordningen ska ges till den registrerade. Observera

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning Frivilliga

Dataskyddsbeskrivning Frivilliga Dataskyddsbeskrivning Frivilliga 1 Registerförare 2 Kontaktuppgifter i ärenden gällande behandling av personuppgifter 3 Personuppgifts grupp 4 Ändamål med behandlingen av personuppgifter Finlands Röda

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY. Ballou - Hosting Intelligence Ronnebygatan 36, SE Karlskrona

INTEGRITETSPOLICY. Ballou - Hosting Intelligence Ronnebygatan 36, SE Karlskrona INTEGRITETSPOLICY Ballou Internet Services AB, org.nr 556520-1984, med adress Ronnebygatan 36, 371 33 Karlskrona, telefonnummer 0455-555 88 och e-postadress support@ballou.se ( vi ) är ansvarig för behandlingen

Läs mer

PERSONUPPGIFTSSPOLICY FÖR SÖKANDE

PERSONUPPGIFTSSPOLICY FÖR SÖKANDE PERSONUPPGIFTSSPOLICY FÖR SÖKANDE AB Bostäder i Borås, org.nr 556024-8782, med adress Box 407, 501 13 Borås, telefonnummer 033-44 20 00 och e-postadress info@bostader.boras.se ( AB Bostäder ) är ansvarig

Läs mer

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor om hur vi behandlar dina personuppgifter. Kontaktuppgifter står sist i denna text.

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor om hur vi behandlar dina personuppgifter. Kontaktuppgifter står sist i denna text. Integritetspolicy AB Selins Glasmästeri För Selins Glasmästeri är personlig integritet viktigt. Vi eftersträvar en hög nivå av dataskydd. I denna policy förklarar vi hur vi samlar in och använder personuppgifter.

Läs mer

2. Den dataskyddsansvariges kontaktuppgifter Heljä-Tuulia Pihamaa,

2. Den dataskyddsansvariges kontaktuppgifter Heljä-Tuulia Pihamaa, Register över arbetssökande DATASKYDDSREGISTER (fr.o.m. 25.5.2018) Europeiska Unionens dataskyddsförordning (EU) 2016/679, artiklarna 12, 13, 14 och 19 1. Personuppgiftsansvarig Arbetssökandens profil:

Läs mer

Vi inhämtar uppgifter automatiskt Vi inhämtar inte uppgifter automatiskt.

Vi inhämtar uppgifter automatiskt Vi inhämtar inte uppgifter automatiskt. OFFENTLIG DATASKYDDSBESKRIVNING Uppdaterad 25.5.2018 I den här dataskyddsbeskrivningen beskrivs de principer enligt vilka Concordia samlar in, använder, skyddar och överlämnar kunders eller arbetstagares

Läs mer

Asitis personuppgiftspolicy. Asitis personuppgiftspolicy Syfte Ändamål Riktlinjer Asitis personuppgiftsbehandling...

Asitis personuppgiftspolicy. Asitis personuppgiftspolicy Syfte Ändamål Riktlinjer Asitis personuppgiftsbehandling... ... 2 1. Syfte... 2 2. Ändamål... 2 3. Riktlinjer Asitis personuppgiftsbehandling... 3 4. Inhämtning av personuppgifter... 3 5. Information i samband med inhämtning av personuppgifter... 4 6. Behandling

Läs mer

Postadress PB 272, Tammerfors Telefon

Postadress PB 272, Tammerfors Telefon Dataskyddsbeskrivning 1 (5) EU:s allmänna dataskyddsförordning 2016/679, artikel 13, 14, 30 Registrets namn Personuppgiftsansvariga Arbetarskyddsförvaltningens tillsynsdatasystem (VATI) som är ett delregister

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning Esbo stad

Dataskyddsbeskrivning Esbo stad Dataskyddsbeskrivning 1 (6) Dataskyddsbeskrivning Esbo stad 1. Registrets namn 2. Personuppgiftsansvarig 3. Ansvarig person för registret Persondatabas för Esbo arbetarinstituts (Esbo arbis) system för

Läs mer

Verksamhetssystem Connect Bus

Verksamhetssystem Connect Bus A043A Personuppgiftspolicy Sida: 1 av 6 PERSONUPPGIFTSPOLICY Denna dag, 2018-04-22, har följande policy upprättats för Connect Bus. Syfte Connect Bus (härefter kallad vi) värnar om din integritet. Du ska

Läs mer

Finlands Neuroförbund rf:s och MS-Avain Ky:s dataskyddsbeskrivning för kapitalanskaffning

Finlands Neuroförbund rf:s och MS-Avain Ky:s dataskyddsbeskrivning för kapitalanskaffning Finlands Neuroförbund rf:s och MS-Avain Ky:s dataskyddsbeskrivning för kapitalanskaffning Datum: 27.9.2018 1. PERSONUPPGIFTSANSVARIG Finlands Neuroförbund rf/ms-avain Ky Vaihemäentie 10 21250 Masku 2.

Läs mer

Integritetspolicy. Anställda Q-linea har utarbetat en särskild integritetspolicy som tillämpas på bolagets anställda, konsulter och förtroendevalda.

Integritetspolicy. Anställda Q-linea har utarbetat en särskild integritetspolicy som tillämpas på bolagets anställda, konsulter och förtroendevalda. Integritetspolicy Q-linea upprätthåller den högsta nivån av respekt för din integritet. För att främja vårt engagemang för att upprätthålla dina rättigheter i enlighet med Europaparlamentets och rådets

Läs mer

Integritetspolicy för Helsingborgs Stängsel AB

Integritetspolicy för Helsingborgs Stängsel AB Integritetspolicy för Helsingborgs Stängsel AB Denna Integritetspolicy publicerades 2018-05-22 Innehållsförteckning 1. Bakgrund 2. Definitioner 3. Varför Behandlar vi dina Personuppgifter? 4. Vilka Personuppgifter

Läs mer

1.2. Advokatfirman Carler är personuppgiftsansvarig för den behandling som utförs av Advokatfirman Carler i enlighet med denna personuppgiftspolicy.

1.2. Advokatfirman Carler är personuppgiftsansvarig för den behandling som utförs av Advokatfirman Carler i enlighet med denna personuppgiftspolicy. ADVOKATFIRMAN CARLERS PERSONUPPGIFTSPOLICY 1. Inledning 1.1. Advokatfirman Carler värnar om sina klienters och andra registrerades integritet. Denna personuppgiftspolicy innehåller information om hur Advokatfirman

Läs mer

DATASKYDDSBESKRIVNING

DATASKYDDSBESKRIVNING DATASKYDDSBESKRIVNING BRC/2422/2019 1 (6) DATASKYDDSBESKRIVNING 1 nas fullmaktsregister samt där tillhörande händelseuppgiftsregister Registrets namn Namn 2 Befolkningsregistercentralen Personuppgiftsansvarig

Läs mer

Information om behandling av personuppgifter

Information om behandling av personuppgifter Sida 1 (8) Information om behandling av personuppgifter Genom denna informationsskrift får du information om hur dina personuppgifter behandlas av TRE-KÅ:s Billackering AB, 556348-8658, Fältmätargatan

Läs mer

INFORMATION OM BEHANDLING AV DINA PERSONUPPGIFTER VID REKRYTERING

INFORMATION OM BEHANDLING AV DINA PERSONUPPGIFTER VID REKRYTERING INFORMATION OM BEHANDLING AV DINA PERSONUPPGIFTER VID REKRYTERING Varför får du detta dokument? Attendo bryr sig om och prioriterar din integritet. Det är därför en självklarhet för oss att alltid sträva

Läs mer

Personuppgiftspolicy

Personuppgiftspolicy Rapid är måna om att behandla personuppgifter på ett lagligt och korrekt sätt. Utöver att följa gällande lagstiftning strävar vi efter att vara så transparenta som möjligt avseende hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor om hur vi behandlar dina personuppgifter. Kontaktuppgifter står sist i denna text.

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor om hur vi behandlar dina personuppgifter. Kontaktuppgifter står sist i denna text. Integritet och behandling av personuppgifter För Swedecote AB är personlig integritet något vi tycker är viktigt. Vi vill därför alltid eftersträva en hög nivå av dataskydd. I denna policy förklarar vi

Läs mer

Generell information Personuppgiftsansvarig Vilka personuppgifter samlar vi in? Varifrån har vi fått tillgång till uppgifterna?

Generell information Personuppgiftsansvarig Vilka personuppgifter samlar vi in? Varifrån har vi fått tillgång till uppgifterna? INTEGRITETSPOLICY Din personliga integritet är viktig för oss på Market Cap. Vi vill att du ska känna dig trygg i att vi hanterar dina personuppgifter på bästa sätt och följa gällande lagar och regler

Läs mer

Så behandlar vi dina personuppgifter

Så behandlar vi dina personuppgifter Så behandlar vi dina personuppgifter EU:s dataskyddsförordning, GDPR, ersatte den 25 maj 2018 personuppgiftslagen, PuL. Syftet med lagen är att skydda individens rätt till ett privatliv. Den personliga

Läs mer

Rådgivardokumentation, Företag Liv

Rådgivardokumentation, Företag Liv Uppgifter om kund Rådgivardokumentation, Företag Liv Inga förändringar har inträtt sedan kunden senast lämnade sina uppgifter, gå till del 2. Kunduppgifter Firma Organisationsnummer Adress (gata, box eller

Läs mer

När är det inte möjligt att utöva sin rätt till radering/att bli bortglömd?

När är det inte möjligt att utöva sin rätt till radering/att bli bortglömd? Rutin för hantering av begäran om radering/att bli bortglömd (enligt artikel 17 GDPR) Bakgrund och den registrerades rättigheter Registrerade har i vissa fall rätt att kräva radering av sina personuppgifter,

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY för Webcap i Sverige AB

INTEGRITETSPOLICY för Webcap i Sverige AB INTEGRITETSPOLICY för Webcap i Sverige AB 1. ALLMÄNT 1.1 Vi på Webcap tar din personliga integritet på stort allvar och en hög nivå av dataskydd är alltid prioriterad. Denna integritetspolicy förklarar

Läs mer

Så behandlar vi dina personuppgifter

Så behandlar vi dina personuppgifter Så behandlar vi dina personuppgifter I integritetspolicyn får du veta hur vi samlar in, använder, sparar, lämnar ut och skyddar dina personuppgifter. Integritetspolicyn gäller för all vår verksamhet. Vi

Läs mer

Kati Kilpeläinen Registerchef (register över avgöranden och meddelanden om avgöranden)

Kati Kilpeläinen Registerchef (register över avgöranden och meddelanden om avgöranden) 2.1.2018 DATASKYDDSBESKRIVNING OCH dnr 137/07.01/2018 REGISTER ÖVER BEHANDLING 1. PERSONUPPGIFTSANSVARIG Lag om behandling av personuppgifter i brottmål och vid upprätthållandet av den nationella säkerheten

Läs mer

Integritetspolicy för behandling av personuppgifter

Integritetspolicy för behandling av personuppgifter Integritetspolicy för behandling av personuppgifter Inledning Denna policy omfattar behandling av personuppgifter som sker i verksamhet bedriven av den ideella Föreningen Swedish Warmblood Association

Läs mer

Denna dag, har följande policy upprättats för Advokatfirman Upsala Juridiska Byrå HB.

Denna dag, har följande policy upprättats för Advokatfirman Upsala Juridiska Byrå HB. Denna dag, 2018-05-24 har följande policy upprättats för Advokatfirman Upsala Juridiska Byrå HB. 1 Bakgrund Vi behandlar dina personuppgifter för att kunna följa och uppfylla ingångna avtal och uppdrag

Läs mer

Dataskyddsförordningen i utbildningsverksamhet

Dataskyddsförordningen i utbildningsverksamhet Dataskyddsförordningen i utbildningsverksamhet Vasa, Ledande jurist Ida Sulin Finlands Kommunförbund Ny personuppgiftslag, 25.5.2018 EU:s dataskyddsför ordning Speciallagstift ning Dataskyddslag 2 [pvm]

Läs mer

Aalto-universitetet

Aalto-universitetet 1 Aalto-universitetet 30.11.2018 Dataskyddsmeddelande till sökande Artiklarna 13 och 14 i allmänna dataskyddsförordningen (EU) 2016/679 Bästa sökande, För att kunna sköta antagningen av nya studerande

Läs mer

Servicebranschernas arbetslöshetskassa Broholmsgatan 18 A, PB 93, Helsingfors pam(at)pam.fi

Servicebranschernas arbetslöshetskassa Broholmsgatan 18 A, PB 93, Helsingfors pam(at)pam.fi Dataskyddsbeskrivning för 1. Namn på och kontaktuppgifter till den personuppgiftsansvariga Servicebranschernas arbetslöshetskassa Broholmsgatan 18 A, PB 93, 00530 Helsingfors pam(at)pam.fi Kontaktuppgifter

Läs mer

Storebrand Livforsikring Sverige Filial till Storebrand Livforsikring AS (Norge) Integritetspolicy

Storebrand Livforsikring Sverige Filial till Storebrand Livforsikring AS (Norge) Integritetspolicy Storebrand Livforsikring Sverige Filial till Storebrand Livforsikring AS (Norge) Integritetspolicy 2018-05-25 Innehåll Komprimerad information... 2 Allmänt... 2 Tillämpningsområde... 2 Insamlade personuppgifter...

Läs mer

Finavia lämnar inte ut information för kommersiella ändamål.

Finavia lämnar inte ut information för kommersiella ändamål. DATASKYDDSBESKRIVNING Datum: 19.6.2018 EU:s allmänna dataskyddsförordning, artikel 13 och 14 1. Personuppgiftsansvarig Finavia Abp FO nummer 2302570-2: Besökadress: Pilotvägen 3, 01530 VANDA Postadress:

Läs mer

Integritetspolicy, Valvet Förvaltning AB

Integritetspolicy, Valvet Förvaltning AB Integritetspolicy, Valvet Förvaltning AB För att kunna erbjuda våra produkter och tjänster och i övrigt bedriva vår verksamhet behöver vi, Valvet Förvaltning, behandla dina personuppgifter. Detta gör vi

Läs mer

Kährs Groups dataskyddspolicy

Kährs Groups dataskyddspolicy Syfte och omfattning Kährs Group värnar om individers personliga integritet och genom denna informationstext förklarar vi hur Kährs Group samlar in och använder personuppgifter. Den beskriver också individers

Läs mer

UPPDATERAD

UPPDATERAD FÖR UPPDATERAD 2018-05-25 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Översikt personuppgiftspolicy - GDPR Sid 3 1. Information om personuppgifter Sid 4 2. Behandling av personuppgifter Sid 4 3. Personuppgifter som hanteras

Läs mer

Kontaktperson: Servicechefen för slutenvård och serviceboende Social- och hälsovårdsväsendet PB 43, 67101 KARLEBY 06-828 91 11 (växel)

Kontaktperson: Servicechefen för slutenvård och serviceboende Social- och hälsovårdsväsendet PB 43, 67101 KARLEBY 06-828 91 11 (växel) DATASKYDDSBESKRIVNING Personuppgiftslagen (523/1999) 10 och 24 Upprättad: 21.8.2012 1. Registrets namn Karleby äldreomsorgs datasystem Rai-LTC 2. Registeransvarig Karleby stad www.kokkola.fi 3. Registerärendenas

Läs mer

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor om hur vi behandlar dina personuppgifter.

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor om hur vi behandlar dina personuppgifter. Dataskyddspolicy För Intinor är personlig integritet viktigt. För oss är det viktigt att du kan känna dig trygg med hur dina personuppgifter behandlas hos oss. Vi vill därför alltid eftersträva en hög

Läs mer

Integritetsskyddsinformation konsumentkund pellets

Integritetsskyddsinformation konsumentkund pellets pellets Bakgrund Syftet med denna information är att på rätt sätt tillgodose kraven på datasubjektens rättigheter relaterade till personuppgifter i den nya dataskyddsförordningen (GDPR). I dataskyddsförordningen

Läs mer